Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ

           Και ξαφνικά βρέθηκα στον πόλεμο. Τι έγινε ρε παιδιά; Πάλι της εκκλησιαστικής σχολής ήταν ο δολοφόνος; Τι μαθαίνουν στα θεολογικά τμήματα; Πού να ξέρω; Σπαστά μου ερχόντουσαν οι ειδήσεις στο κινητό μου τηλέφωνο, το οποίο αποφάσισε να τα φτύσει κατά τις δύο το μεσημέρι χωρίς καμία προειδοποίηση. Ήταν η ώρα που αναχωρούσα από την Πελασγία και σταματώντας στην πλατεία του χωριού για εφημερίδες, έβλεπα τους κατοίκους μαυροφορεμένους να κινούν για την εκκλησία. Δυό παλληκάρια έχασε το χωριό χθες κατά την επιστροφή τους από την Γλύφα. Γαμημένα δίκυκλα.
           Μπρος όμως η επιστροφή. Τα συλλυπητήρια ειλικρινή μεν αλλά και τι να απαλύνουν; Σάμπως και η παρουσία τι προσφέρει στις οικογένειες; Παρέα; Συμπαράσταση; Έτσι λένε, αλλά έτσι δεν το βλέπω εγώ. Ειδικά αν με κυνηγάνε υποχρεώσεις πίσω κι ειδικά όταν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στις οκτώ. Που κι αυτό πήγε άκλαυτο.
          Κλειστή η εθνκή οδός στο ύψος της Αρκίτσας και παράκαμψη από Μπράλο, Θήβα και τα ρέστα. Μια διαδρομή δύο ωρών, έγινε τέσσερις. Έβλεπα τους χωριανούς να κάθονται στα καφενεδάκια κι ήμουν σίγουρος οτι αναρωτιόντουσαν αν τελείωσε η κρίση και στίφη τουριστών αποφάσισαν να το γιορτάσουν από παρόδους κι όχι από τον διεθνή. Τι να λέμε όμως; 25 τόννοι προπάνιο στην άσφαλτο δεν είναι και λίγο πράγμα καθώς με ενημέρωνε ο γιός μου από το κινητό του διαδίκτυο.
           Αλλαγή κάρτας στο κινητό της συζύγου και ξανά στην πραγματικότητα. Πιο καλά ήμουν όταν είχαμε μόνο σταθερά. Ναι, αλλά και πώς θα ειδοποιούσα για την αναβολή της εταιρικής συνάντησης; Γιατί; Δεν θα υπήρχαν περίπτερα; Και τόση πληροφορία τι μου χρειάζεται; Να. Τρέχουν όλοι. Και τι κάνουν; Φεύγουν πριν της ώρας τους. Όπως έφυγε κι η Χίος χωρίς λόγο. Διότι τα πεύκα σίγουρα αυτοαναφλέγονται αφού θέλουν ανανέωση των πράσινων σχέσεων τους, αλλά για τα μαστιχόδενδρα δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό. Μεγάλη καταστροφή αγαπητοί κι αγαπητές.
           Κι είμαι πεζός τώρα που σας λέω οτι ήταν καταστροφή το διοικητικό συμβούλιο για τον Δημητρέλο, που αρχίσανε όλοι να τον βαράνε που τόλμησε και ψέλισε κάτι για 35 μύρια χρέη. Βάλτε δηλαδή και τα 15 κρυμμένα και τα άλλα 18 που γράφονται σαν επιδιωκόμενα έσοδα και κάτσετε σε ό,τι γνωρίζετε εδώ και κάμποσο καιρό. Τι να κάνει κι ο Βιντιάδης; Τον σκηνοθέτη - επιχειρηματία ή να βελτιστοποιήσει το βίντεο του και μέσω αυτού να βλέπει την ΑΕΚ; Διότι αυτός, ξέρει οτι μιλάμε για μύρια ευρώ και γνωρίζει και την ισοτιμία. Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε μπόλικους, που όταν εισήχθη το ευρώ και η μία δραχμή έγινε ένα ευρώ από τους τίμιους περιπτεράδες ή τυροπιτάδες, πιστεύουν ακόμα οτι τα μύρια είναι σε δραχμές. Ενώ μιλάμε για δις.
            Αυτά που ψάχνει κι ο Στουρνάρας με την καινούργια μορφή εφεδρίας, που είναι κανονική απόλυση κι άρχισαν και οι τριγμοί στον συριζα, που σκέφθηκε τα θεσμοθετημένα όργανα του κόμματος ενώ είναι μια ξερχαβαλωμένη ορχήστρα. Τι διαφορά να έχει από την Ελλάδα και το επόμενο κόμμα εξουσίας; Τρεις συλλαβές, έξι καπετανάτα και το " ΡΙ " αστακούς στην Μύκονο παρέα με το Ευάκι.
           Μια ψιλοαναβολίτσα ακόμα μέχρι του Σταυρού κι όλα πάνε καλά. Θ' αρχίσει το πρωτάθλημα; Αμέ. Θα βγουν από επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ; Με τι λεφτά; Νάναι καλά ο " Ξένιος Ζευς " και οι επιτυχίες της αστυνομίας. Κάτι έχουμε ακόμα. Έτσι δεν είναι; Αμέ. Δυό διορισμούς ο Καμμένος και τέσσερις ο Κουβέλης στην βουλή. Μετακλητούς βέβαια. Σαν τον Ζαρντίμ, που πόσο καιρό πριν σας έχω γράψει οτι πρόκειται για νούμερο; Και θα βγει πολύ γέλιο φέτος με τον χοντρό και την παρεούλα του, αλλά εις τας Ευρώπας. Εκεί που δεν ανήκουμε δηλαδή, οπότε κάποιοι τοπικιστές γιατί να μην είναι ξανά υπερήφανοι που με τα πάντα αλωμένα, σαλωμένα και διαλυμένα, να μην αναγνωρίζουν το όγδοο θαύμα που θα πετύχει ο χοντρός κλασσικός βλάκας εν Ελλάδι; Που βέβαια μόνο στο πάχος διαφέρει από την πλειοψηφία των ιθαγενών.
            Με μας τι θα γίνει; Για να γράφω ανάρτηση μέχρι την Τετάρτη που θα κατέβω στον Μωριά κι άρα θα αραιώσω ξανά μέχρι την Κυριακή, περιορίζομαι να πω οτι είμαι στο σπίτι μου. Δηλαδή γύρισα από τον πόλεμο της μίνι καλοκαιρινής εξόρμησης. Που δεν είναι και τίποτα μπροστά στα όσα προϋπολογίζουν τα νοικοκυριά, αλλά αφού " μαζί τα φάγαμε ", πού να ξέρεις και τι έχεις να πληρώσεις καθ' οδόν; Αυτό θα μπορούσαν να μας το πουν οι μαστιχοπαραγωγοί που χρωστάνε ενώ χάσανε τα πάντα αλλά και οι οικογένειες της Πελασγίας παρέα με θεολόγους ή αστυνόμους που γράφουν σκορ στο κοντέρ. Μαζί με την απλήρωτη ΕΕΑ επί επτάμηνο, που συνεδριάζει για την εφαρμογή του παράνομου. Έτσι δεν είναι κάπως η λευκή απεργία; 

5 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ: ΑΔΕΡΦΕ, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ. ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ.
    ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ; ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Προσωπικά εγώ, ούτε στην σύνταξη θα βγω, ούτε και βαρέθηκα με την δικιά μου εταιρεία. Αν όμως βρισκόταν κάποιος και ήθελε να την αγοράσει ( κερδοφόρα είναι ), με την κατάλληλη τιμή, θα την πούλαγα. Κι αυτός είναι ο στόχος κάθε σοβαρού επιχειρηματία. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕ. Που λέει ο λόγος και καταλαβαίνεις. Κάτι σαν τον άμαχο πληθυσμό της Γερμανίας, που όμως τον ψήφισε τον Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.
    Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝ ΕΔΩ, ΜΕΣΑ Ή ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.
    ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ Α ΕΘΝΙΚΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ.
    ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ Η ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ; ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΔΙΟΤΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ( βάλτε ό,τι όνομα θέλετε ) ΔΙΟΡΙΖΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
    ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΝ ΔΙΠΟΛΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΖ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ- της πλάκας ιστορία. Ούτε για Κωστέτσους της αρχαίας Αθήνας ή πολεμισταράδες της Σπάρτης.
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, θέλει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΑΛΛΑ
    ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΙΠΟΔΑ,ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ
    ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ...

    http://youtu.be/4CYqw4s6XF8


    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ-ΑΣ ΚΟΨΕΙ
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΤΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΗΘΕΝ ΖΩΝΤΑΝΗ.
    ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ,ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ
    ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ "ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΑΕΚΑΡΑ" ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟ
    ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 'Η ΤΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΑΒΑΡΑΣ.
    ΤΟ ΞΕΡΩ,ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΠΕΣΜΟ.
    ΟΜΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ
    ΠΟΥΣΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΕΚΤΖΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
    ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ.
    ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ!ΦΤΑΝΕΙ!
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΝΑ ΣΚΑΤΟΜΠΙΝΕ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΣΑΣ!
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΩΡΑ...

    ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ
    ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΒΡΟ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ Δ'Ε'Ζ'Ω' ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΝΑ ΕΧΩ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ,ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ;ΣΕ 5;ΣΕ 10;
    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.
    ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΡΙΚΕΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΚΟ.
    ΑΕΚ ΕΙΣΑΙ ΡΕ!
    ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣ ΚΑΛΠΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΥΡΗ
    ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ...
    ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΘΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ.

    ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ.
    ΑΕΚ ΕΙΣΑΙ ΡΕ!
    ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,
    ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΟΥΝ
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΝ.
    ΑΦΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑ
    ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ.

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ.ΜΗ ΜΑΣΑΣ.ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΗΣ ΛΕΣ
    "ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΑΕΚΑΡΑ" ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας21 Αυγούστου, 2012 17:02

    Πικραθηκα για τα μαστιχοδεντρα. Πραγματικη μαχαιρια και για τους ντοπιους, που με τοσο μερακι -και με τοση κρατικη αδιαφορια- τα φροντιζαν κυριολεκτικα σαν παιδια τους. (οποιος εχει δει ντοκυμαντερ η εχει μιλησει με μαστιχοπαραγωγο θα καταλαβει)
    Κοντρα στην αδιαφορια την κρατικη λοιπον. Αλλωστε ειναι γνωστο οτι οτιπδηποτε καλο και αξιο, γεννιεται και συντηρειται ΜΑΚΡΥΑ απο τον κρατικο μηχανισμο. Οτι μπλεκει με αυτον, το τρωει το μαυρο σκοταδι.

    Εμειναν λοιπον αεργοι και απραγοι οι Χιωτες μαστιχοπαραγωγοι. Να γινουν σερβιτοροι. Δεν βαριεσαι. Ας τους δωθει κανενα επιδομα πεινας και ας κοιτανε τα καμενα.
    Τι δεντρα και μαλακιες; Οικοπεδα.
    ΠΑΡΑΓΕΙΣ; Μαλακας εισαι; Στην Ελλαδα; Μουρλος εισαι; Και κοντρα στο κρατος; Παλαβωσες; ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    Ακους εκει ιδιωτικη πρωτοβουλια και αυτοσυντηρηση. Που ακουστικε...
    Εδω ειναι Οθωνία. Δεν ειναι παιξε-γελασε.

    (για τον συσχετισμο των λεξεων Οθων- κοθονι, δεν ειμαι βεβαιος. Λογικα δεν εχουν σχεση,αλλα καλο ειναι οι γλωσσολογοι να το ξανασκεφοτυν και να το αφησουν, ποιητικη αδεια).
    ("κοθωνι" λεγοταν το κυπελο για το πρωινο στο ναυτικο. Αρα μπορουμε περισσοτερο να πουμε οτι "κοθωνι" ειναι ο "σκατανθρωπος". Το "καθικι" πιο σωστα. Υπαρχει και το αρχ. "κοθορνος" που ειναι ο βλακας. Ο ηλιθιος. Αλλα μαλλον ειναι το πρωτο. Αυτα απο λεξιλογια.)
    Μονο ενα ματσο κοθωνια μπορει να περιμενουν εναν βασιλια και εναν προπονητη Οθωνα να τους κανει ανθρωπους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΜΦΩΝΩ, αλλά τα δεδομένα ψιλοαλλάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή