Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

O ΘΩΜΑΣ

          Το άρθρο που μου ήρθε σήμερα από συγκεκριμένη εφημερίδα του ντεμοτεχνείου, είχε τίτλο
" έτοιμος ακόμα και να πολεμήσει για την ΑΕΚ." Σαν περιεχόμενο ήταν ένα άδειο μύδι και μια κοινή παπαρολογία. Οτι βρήκε τους εχθρούς ο Μαύρος κι οτι ενώ δεν ήθελε να ανοίξει πολεμική τακτική, είναι πλέον υποχρεωμένος να το κάνει. Διότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που αυτός μάχεται για την ενότητα, κάποιοι να του βάζουν τρικλοποδιές. Καμία αναφορά σε ονόματα ή σε καταστάσεις. Κοινώς, να γεμίσουμε την σελίδα.
            Γιατί λοιπόν γράφτηκε το κείμενο; Πάναπλα, για να αλλοιωθεί η εικόνα του Μαύρου. Που όχι μόνο δεν τα κατάφερε στο να συσπειρώσει τον κόσμο αλλά και να μαζέψει χρήματα, αλλά ούτε και τους εχθρούς νίκησε κι ούτε και τους αποκάλυψε. Το ντεμοτεχνείο ακόμα κάνει πολύ καλά την δουλειά του, όπως κι ο Μαύρος την πατάει καθότι λαλίστατος στον δονκιχωτισμό και στο ρίσκο του, αλλά αφού δέχτηκε την συμπαράσταση του Ντέμη. Πράμα που το είχα τονίσει κι από εδώ. Κι΄όλο το παιχνίδι είναι επικοινωνιακό και το ονόρε θα έπρεπε να πάει αλλού, ειδικά την στιγμή που ο Θωμάς ρίχνει όλο το βάρος του μόνο στα αγωνιστικά πλάνα.
           ΤΟ λάθος. Η αγωνιστική κατάντια είναι δεδομένη ακόμα και πενήντα χιλιάδες διαρκείας να πάρει ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι οικονομικό, μόνιμο και ασφαλώς ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Από εκεί λοιπόν ξεκινάς, το κοινωνείς με τον λαό και χαράζεις τον άξονα τιμωρίας- εξυγίανσης και μετά συσπείρωσης - ανάπτυξης. Ενώ τώρα στην ΑΕΚ γίνεται το αλαλούμ. Φέρτε λεφτά για να σωθούμε και μετά βλέπουμε. Ξεχνάει ο αγαπητός Θωμάς οτι πάνω από όλα η ΠΑΕ είναι εταιρεία.
            Να το κάνω λιανά όμως το παραπάνω. Το οικοδόμημα μοιάζει σαν δυό ομόκεντρους κύκλους, έναν εσωτερικό κι έναν εξωτερικό, που κινούνται με ανάποδες φορές. Ο εσωτερικός κύκλος έχει όλα τα παλιά σταγονίδια, που ελέγχουν διοικητικά την ομάδα κι άρα κάνουν και διαχείρηση των χρημάτων. Ο εξωτερικός κύκλος είναι οι παλαίμαχοι που προσπαθούν να φέρουν τον κόσμο και το χρήμα, να στελεχώσουν αγωνιστικά την ομάδα και να βρουν ταλέντα. Και στο σημείο αυτό μια μικρή παρένθεση. Άκουσα από τον Θωμά την λέξη " ρισκάρω ". Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ρισκάρει. Κι αυτός, κι ο Κωστής και οι λοιποί. Προσωπικά δεν βλέπω κανένα ρίσκο. Ακόμα και να αποτύχει η ομάδα οικονομικά ή αγωνιστικά, η κακομοιριά ή η μεγαλοψυχία ( ό,τι θέλετε πέστε )  του Έλληνα, θα τους αναγνωρίσει την προσπάθεια και θα ξαναψάχνει τους φταίχτες. Αν πετύχουν όμως, θα είναι οι θεοί διοικητές. Βλέπετε εσείς κάποιο ρίσκο;
             Τέλος πάντων, να επανέλθω. Η εταιρεία που είναι ο πυρήνας της ιστορίας, ελέγχεται από τον εσωτερικό κύκλο. Αυτός κάθε τόσο θα λέει οτι δεν υπάρχουν χρήματα κι άρα πρέπει να πουληθεί ο τάδε ή ο δείνα, αλλά κι αυτός ο κύκλος θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για τα επόμενα συμβόλαια με τους παίκτες που θα αλιεύσει ο Τσάρτας. Κι αυτός θα γράφει τα εικονικά ποσά και μετά θα τα φορτώνει στον τεχνικό διευθυντή, που έκανε λάθος στην επιλογή του κι ήταν επίμονος. Do you know από Greece; Ο εξωτερικός κύκλος, που δεν παρακολουθεί την διαχείρηση αλλά και δεν έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ, απλά θα παίρνει τον πούλο. Πιστεύω να έχετε διαβάσει την είδηση, για το ποσό που θα πάρει ο Γκρέταρσον από την πρόταση Κλωναρίδη.
             Και για όσους ακόμα δεν καταλαβαίνουν τι λέω, το μόνο που παραθέτω είναι κάποια ιστορικά στοιχεία της ομάδας. Οι μέτοχοι του 2004, είχαν λεφτά ή δεν είχαν; Διοίκηση, δηλαδή έλεγχο, ασκούσαν; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ. Ποιός έκανε κουμάντο; Μα ο εσωτερικός κύκλος, ο πιο κοντά στον πυρήνα, που ξεκατίνιασε το μαγαζί. Αλλά τα πράματα σήμερα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
              Διότι τότε υπήρχε η σπίθα των ονομάτων και των χρημάτων βάσης. Σήμερα υπάρχουν ακριβώς οι ίδιοι κύκλοι, αλλά ο εξωτερικός είναι εντελώς άφραγκος. Όπως και ο κόσμος οικονομικά διαλυμένος αλλά κύρια σε ψυχικό επίπεδο. ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΑΞ ( κι όχι σαν τα 20 μύρια του Αλαφούζου που τα ζητάει κάθε χρόνο ) ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ, ΤΟΝ ΤΣΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΗΔΗ ΚΟΤΣΟ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ. Ποιοί είναι αυτοί; Ποιοί κάνουν κουμάντο σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο; Γιατί την ανέβαλαν; Το μπροστινό επιχείρημα είναι οτι " δεν ξέρουμε αν αύριο θα υπάρχουμε " αλλά το κανονικό σκεπτικό είναι οτι " ο δικός μας δεν πρόλαβε ακόμα να κάνει τις επαφές με το κυβερνητικό λαμόγιο." Για να καταλαβαινόμαστε. Και να νοιώθουμε και κάτι άλλο: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΗΘΕΛΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Ε όχι και να μας προκύψει και γνήσιος διοικητικός, διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος από τον Κολοκοτρώνη.
                   Σπάραγμα; Και τι να γράψουμε; Ψέμματα; Να μην πούμε οτι κι ο Δημητρέλος είναι τυλιγμένος σε μια κόλα χαρτί; Να μην πούμε οτι ζούμε μια εβδομάδα επικήδειου, που ο μεν Θωμάς ελπίζει να δει σε ένα μήνα τι θα γίνει αλλά η εφορία και το 44 είναι σε τέσσερις ημέρες; Και καλά αυτά. Άντε και βρέθηκε το 1,2 μύριο . Τα άλλα που έγραψε σωστά ο Dimi χθες, πού θα βρεθούν; 3,5 μέχρι το τέλος του μήνα κι άλλα 5 για την σαιζόν που η ΑΕΚ θα αγωνίζεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Φυσικά με τον Βλάχο να υπόσχεται οτι θα βγάλει φυντάνια. Ούτε ο Ντελ Μπόσκε δεν έχει κάνει τέτοιες δηλώσεις. Και να μην ξεφεύγουμε  κι από την κοινή λογική της ζωής: Συνήθως τα παιδιά θάβουν τους γονείς. Τις εταιρείες συνήθως οι έμμισθοι. Ή οι αιθεροβάμονες. Ή οι φίλαθλοι όταν βαριούνται να βλέπουν ποδόσφαιρο με λογική μπάσκετ.
                ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ 99 ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΜ ΜΑΧΟΝΤΑΙ; ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ή ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ; ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Ή ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ; Τι ρωτάω τώρα....
           

4 σχόλια:

  1. Ποια ειναι τα σταγονιδια ρε Στηβεν?
    Ποιοι ειναι αθτοι οι απο μεσα?
    Τι να κανουμε ρε φιλε ,εχουμε ξενερωσει απιστευτα και φοβομαστε και ειμαστε μονιμα καχυποπτοι και δικαιολογημενα.
    Γιατι αυτη η κωλοομαδα μας μια ζωη ειναι μπλεγμενη με λαμογια και γραφικους ενω εχει λιγοτερο κοσμο απο τις αλλες δυο,και πως οι αλλες δυο παντα βρισκουν στο τελος τη λυση?
    Τι να κανουμε εμεις οι οπαδοι.
    Απο παιδι ειχα τον Μαυρο ινδαλμα ,τι να κανω?
    Να μην παρω διαρκειας θα εχω τυψεις,να παρω διαρκειας παλι το ιδιο μπορει να εχω.
    Εσυ ξερω οτι στο τελος θα παρεις γιατι και εσυ συναισθηματικος και παρορμητικος εισαι.
    Αλλα και αυτος ο Μαυρος ας πει επιτελους οτι θα διαχειριζεται αυτος το μπατζετ η ας μας πει ποιος.
    Οσο δεν μας λεει τοσο ο κοσμος θα ειναι αναποφασιστος και σκεπτικος.Αυτα ...την καλησπερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτες τις μαιμουδες τους κωλοπετσομενους Τσιαρτα και Βλαχο τι τους εφερε?
    Μαλλον επειδη οι κωλοπετσομενοι στο τελος τα καταφερνουν....
    Ο Κωστενογλου τι τους πειραξε?
    Ολο ανακατευε την τραπουλα ,εκανε το σταυρο του και σε εφτασε τριτο,τωρα γιατι τον εδιωξε για να μη του καψει τον Αγκιριμπα?
    Μιλαω με φιλους που ητανε παλια γηπεδο και τωρα δεν θελουν να τους πω τιποτα για ΑΕΚ τοσο πληγωμενοι ειναι ολοι .
    Εσυ ρε Στηβεν που εχεις προτασεις δεν μπορεις να πας στο Μαυρο και να του πεις τις ανησυχιες σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟ: Αγαπητέ, δεν έχω προτάσεις. Όταν είχα, τις κατάθεσα. Εγώ είμαι του μπουρδέλου και της ανακατανομής. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΩΣΤΗΣ, που δεν έχει να φάει. Πάλι καλά που δεν ήρθε κι ο Δίντσικος με τις ηρωίνες.
    Ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου, αλλά κι εγώ πάω σε άλλες πολιτείες. Κι όταν επανέλθω, θάναι με ουσία κι όχι με blog. Με πράξεις κι όχι με ομιλία.
    ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑ 800 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΛΕΓΑ. ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΜΕ.
    ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΒΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή