Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

           Έτσι είναι αγαπητέ Θωμά. Πρώτα να μιλάει το μυαλό και μετά η γλώσσα. Τα ήξερε αυτά, τότε παλιά, ο εθνάρχης. Που απέφευγε σαν ο διάολος το λιβάνι, τους δημοσιογράφους και τις συνομιλίες. Κι όπως μπαρούφες έλεγε ο Αδαμίδης, " την φορολογική ενημερότητα όποτε θέλουμε την έχουμε στο τσεπάκι μας ", την πέταξες κι εσύ. " Ο Λεονάρντο θα φύγει μόνο αν έρθουν πολλά λεφτά. " Και το θέμα έκλεισε με 300 τώρα και 500 τον Φεβρουάριο. Είναι πολλά τα λεφτά; Αν από τον Κλωναρίδη με έξι εμφανίσεις πήραμε τόσα, και μάλιστα cash, τότε εδώ είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Δηλαδή στην ουσία ο Βραζιλιάνος δεν έδωσε καμία υπεραξία στην ΑΕΚ.
             Θα μου πεις βέβαια οτι το παιδί δεν ήθελε να μείνει άλλο. Αυτό δεν θα βγει στον τύπο; Παρέα και με το άλλο, τύπου, " στην ΑΕΚ θέλουμε τους πάντες ψυχή τε και σώματι." Θωμά, τα έχω γράψει όλα νέτα και καθαρά. Κι υποθέτω οτι στα έχουν μεταφέρει. Οι οκτακόσιες χιλιάδες είναι πρακτικά το ένα τρίτο αν σκεφτείς τριμελείς οικογένειες κατά μέσο όρο. Είσαι ήδη στα 270 χιλιάρικα. Από αυτούς, το ένα τέταρτο είναι άνεγοι με βάση την επίσημη στατιστική της χώρας. Βρίσκεσαι στους διακόσιους χιλιάδες κι από εκεί άντε να βρεις τους μισούς πραγματικά ενεργούς για να πάρεις το εικοσάρικο και να μαζέψεις δύο μύρια. Και κάποιοι έχουν ήδη πάρει τα εισιτήρια τους πληρώνοντας παραπάνω από είκοσι ευρώ κι άρα λείπει μια ενενηντάρα χονδρικά που αναλύεται σε δυό κατηγορίες.
               Είτε σε αυτούς που είναι παρτάκηδες και θέλουν κάτι να φαντάζονται μέσα στο γήπεδο, είτε σε καταναλωτές που μπαίνουν στο γήπεδο για να βλέπουν κάτι. Εσύ ας πούμε αγαπητέ Θωμά, έχεις μια καφετέρια. Οι πελάτες σου έρχονται επειδή το μαγαζί το έχει ένας θρύλος της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου και φέρνουν τα υλικά για τον καφέ από το σπίτι τους, ή επειδή το μαγαζί το έχεις οργανώσει με υποδομές και σέρβις; Διότι είναι πάλι άσκεφτη η κουβέντα, " ο κόσμος έχει ξενερώσει, έχει απογοητευτεί, δεν αγαπά την ΑΕΚ όπως παλιά. " Ό,τι λέγεται στο παρασκήνιο, αν βγει στο προσκήνιο, πρακτικά ακυρώνει όλη την προσπάθεια.
                Και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις ψυχανάλυσης για τον κόσμο, μέσα κι εγώ. Το αγαπάω το πατρικό μου αλλά δεν μπορώ να ζήσω εκεί. Έχω άλλες ανάγκες. Το αγαπάω το παλιό μου αυτοκίνητο αλλά σήμερα μου είναι άχρηστο. Πάντα θυμάμαι την πρώτη μου γκόμενα, αλλά δεν έμεινα μαζί της. Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά πετυχημένα παραδείγματα, να σκεφτούμε την εποχή αλλά και την διαρκή νοοτροπία του φίλαθλου - οπαδού. Που πάντα έψαχνε τον άρτο και το θέαμα αλλά αν έπρεπε να υποβαθμίσει κάτι από τα δύο κατά κάτι, τότε υποβάθμιζε τον άρτο. ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ, παρέα με μπόλικη σάλτσα άλλου τύπου, Η ΑΕΚ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΚΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΕ ΕΝΑΣ ΜΠΑΡΛΟΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. Ο άλλος περνάει δύσκολα σήμερα και ζει μέσα στην αμφιβολία. Λες να έρθει εκεί να δει το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αγωνιστικού θανάτου, μέσα στο περιβάλλον της βαγγέλας που τα έχει σαρώσει όλα και μάλιστα χωρίς καμία ελπίδα; Θα μου πεις βέβαια, οτι μέχρι πέρσι είχαμε Λαγό στην ενδεκάδα ενώ φέτος θα έχουμε Αρκούδα. Κι εγώ θα σου πω Θωμά, οτι ήσουν παικταράς αλλά διοικητικός ηγέτης δεν ήσουν ποτέ. Και το όνομα σου, δεν σημαίνει τίποτα για τους νεότερους.
             Και τα έχουμε ξαναπεί. Ο Μαύρος την πατάει διότι δεν αναλαμβάνει θεσμικό ρόλο για να πειστεί κι ο τελευταίος οτι κάτι άλλαξε όσο αναφορά την " κακοδιαχείριση " του χρήματος του κόσμου. Και πλέον είναι φανεροί οι δύο κύκλοι, που είχα ξαναγράψει. Ο εξωτερικός του Θωμά που φέρνει κόσμο κι ο εσωτερικός που διαλύει τα πάντα. Αυτός ο εσωτερικός που ΩΘΗΣΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Αυτός ο εσωτερικός που σχολιάζει στα Σπάτα " τόσα διαρκείας τα πουλάγαμε και μόνοι μας. Ποιός είναι ο Μαύρος; " Αυτός ο εσωτερικός, που ελέγχει τον τύπο και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο συνθηματάκια σαν " Με Μπούρμπο και Κρασά γεμίζαμε ΟΑΚΑ, τώρα με Θ(ε)ωμά; " ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ  ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Σαν τον πυρήνα των πολιτικών που θα διαπραγματεύονταν τα μνημόνια και που τώρα ψάχνουν καινούργια μέτρα.
             Και μέσα στους πολιτικούς βάζω και τον Τσίπρα, που ήδη προεξόφλησε τις θέσεις του χωρίς καν να είναι εξουσία. Καρέκλες όλοι κι αύριο φυσικά θα αδειαστεί ο Μαύρος. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Αν άποτύχει, φταίει αυτός. Αν επιτύχει ( σε τι άραγε; ), τότε τα μοντέρνα ντεμοτεχνεία θα μιλήσουν για την ΧΡΗΣΤΟΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΝΑΚΙΔΗ. Που ήδη διέρρευσε τα περίφημα οικονομίστικα : " Και τι έκανε ο Θωμάς; Φόρτωσε με τόσους ανθρώπους το budget ενώ εμείς ήδη απαλλάξαμε την εταιρεία από έξι μύρια συμβολαίων, χώρια τους διακανονισμούς που σπρώχτηκαν για το 2013. Ο Μαύρος τα έκανε αυτά; " Ο Μάκης τα έκανε αυτά, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΚΡΕΤΑΡΣΟΝ 34 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ.
            Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι σόϊ πόλεμος μαίνεται. Πούλησαν; Πούλησαν. Πόσα πήραν; Εγώ λέω κοντά στα 2,5 μύρια, αφού και η εγγυητική του Φεβρουαρίου για τον Λεονάρντο θα προεισπραχθεί. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΙΑ ΜΥΡΙΑ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΑΛΛΑ ο Αεκτζής, όπως κι ο Έλληνας, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗ; ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ; ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΠΑΝΤΑ, Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. Αντί λοιπόν να μιλάνε για βελτίωση, άλλοι ψάχνουν νέα μέτρα κι άλλοι δεν κατεβάζουν τα ποσά. Γιατί; Απλό.
             Δεν υπάρχει κι ιδιαιτερο μυαλό. Οι υπουργοί δεν θέλουν να κάνουν τους κακούς στο προσωπικό τους κι οι διοικούντες την ΑΕΚ - δηλαδή ο Κασνακίδης - θέλουν να κάνουν μεταγραφές. Σήμερα στο δημόσιο, η διατήρηση της θέσης, σημαίνει μεταγραφή ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ. Κι ο νοών νοείτω. Και κάπου εδώ την πατάει κι ο πρόεδρος - ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ - και μιλάει για τέλος μνημονίου στο τέλος του Ιουλίου.
             Χωρίς να βλέπει μακρύτερα. Διότι η λαίλαπα είναι δεδομένη. Δεν νομίζω οτι πάμε για παραιτήσεις υπουργών αλλά για παραίτηση Σαμαρά και ξανά Παπαδήμο. Λευκή σελίδα στον ροζ αριστερό και λευκή σελίδα Μελισσανίδη που φυσικά έχει βάλει στην τσέπη του τον Παπά κι άρα και τον άνθρωπο Κασνακίδη. Και δεν φημίζομαι και τόσο πολύ για τις μαντικές μου ικανότητες. Κι άρα ο Παπάς μπήκε στην ράγα του μονόδρομου, αφού θέλει να αποδείξει την τρέλα του κι όχι οτι ήταν λαμόγιο. Μας χαλάει αυτό; Τίποτα δεν μας χαλάει αν γνωρίζουμε, οτι όσο μικρότερος ο πυρήνας τόσο πιο ισχυρή η έκρηξη. Όσες φάπες και να έρθουν. Που θα έρθουν.
            Μόνο ένα πράμα καταθέτω. Κρίμα για τον Θωμά και τους άλλους που μπήκανε. Θα καούν με τον Κασνακίδη, ενώ η επιχειρηματικότητα θα επιβάλει τους γνωστούς μονόδρομους. Βλέπετε ο Σέρβος το έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά κι έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει για δηλώσεις και την ασυλία του Σπανού. Τι διάολο; Ευρωπαίοι γίνανε οι διοικητές του Ατρόμητου ή βλέπουν τι έρχεται; Οπότε τουμπεκί ψιλοκομμένο. Απλά είναι τα πράματα παίδες κι ειδικά αν φορτώσουν τον Θωμά μπροστάρη κάπου. Αλλά αν η ΑΕΚ πάει καλά, ποιός θα ασχοληθεί με τον Θωμά; Άντε αυτός που θέλει να πίνει καφέ εκεί και να βλέπει έναν παλιό θεό. Αντί να πηγαίνει στα in στέκια για να βλέπει και κανά μπούτι.
             Υγ1. Ο λεφτάς τι θα κάνει τρία μύρια; Αν είσαι συνηθισμένος σε χιλιάδες, όλο κι ένα ταξίδι στην Φολέγανδρο με πλοίο της γραμμής για το καλό του έρωτα, το κάνεις.
             Υγ2. Ξαναδιαβάστε την φωτογραφία. Μιλάμε δικαίωση για τους αναγνώστες ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ. Χάπι για την μνήμη.

1 σχόλιο:

  1. Πάνω από 3.000 Έλληνες που είχαν ανάγκη βρέθηκαν σήμερα(εχτες) στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Νίκαια... 4 τόνους ψάρια και 2 τόνους ζυμαρικά και πατάτες μοίρασε η Χρυσή Αυγή....

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή