Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΕΠΟ

        Και μόνο που υπάρχουν αρχικά με κεφαλαία και τελίτσες, όλοι λογικά αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Κρυπτογραφικά, κάτι μεγαλύτερο από ό,τι σημαίνει αν το λέγαμε ολόκληρο το όνομα. Δεν είναι Ιάκωβος αλλά Τζακ. Και βέβαια όσοι γουστάρουν τις δωρικές γραφές στα πονήματα, άνετα πιάνουν κι άλλα. Που δεν είναι του παρόντος. Σήμερα μιλάμε για την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Δηλαδή; Μιλάμε για κάτι που δεν ξέρει αν είναι κρατικό ή ιδιωτικό, για ποιόν λόγο υπάρχει και γιατί ενώ τα πάντα είναι επαγγελματικά αυτό το έκτρωμα επιμένει ερασιτεχνικά σαν θεματοφύλακας του αθλήματος. Και καλά κάνει καταστατικά.
       Αλλά πόσο μπορεί ο ρομαντικός του αθλήματος, ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Ο ΑΦΡΑΓΚΟΣ, να αναχαιτίσει την λαίλαπα του επαγγελματία που επειδή δεν θέλει να εκτίθεται, δημιουργεί στρατιά λαμογιών. Και τώρα καταλαβαίνω το στάσιμο σας. Κι απαντώ. Ο επιχειρηματίας θα εμφανισθεί οτι μιλάει με τον υπουργό; Πρώτη είδηση θα γίνει κι όλοι θα πέσουν επάνω. Για την πληροφόρηση δήθεν και την δημοκρατία. Πρακτικά για το κονόμι. Οπότε τι να κάνει κι ο επιχειρών; Φιλανθρωπικό έργο, την ώρα του εγκλήματος στην λειτουργία για όλους τους Άγιους Πατέρες, έχοντας στείλει το λαμόγιο να βγάλει την άκρη με τον πολιτικό εκλεγμένο. Που κι αυτός, αυτό περιμένει. Προτάσεις από κανά επιχειρηματία. Ο πολιτικός το μόνο που ξέρει είναι να κοροϊδεύει τον ψηφοφόρο και να αγωνιά αν στις επόμενες εκλογές θα ξαναέχει την καρέκλα του.
            Ε, η πλάκα είναι εδώ στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, που όμως τον έκανε και ποιητή τον αδερφή, κατά Κούβελα.  Που ο ερασιτέχνης και ερωτευμένος με την μπάλα την κλασσική, την ασπρόμαυρη, ελέγχει την διαιτησία, την δικαιοσύνη αλλά και την αδειοδότηση των ομάδων για κάποια συμμετοχή. Πώς απολογείται η κυβέρνηση στην αριστερά; Πώς το 4- 8% του ΚΚΕ μπορεί και να σου γαμήσει τα πάντα; Από απλή κυκλοφορία μέχρι εργασία σε καραδική σου προσωπική εταιρεία. Έτσι ακριβώς και η ΕΠΟ.
            Οπότε και τι να κάνει  κι ο εκάστοτε ισχυρός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου; Είτε Βαρδινογιάννης, είτε Κόκαλης, είτε Μαρινάκης. Να μην ασχοληθεί με την ΕΠΟ; ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, βεβαίως βεβαίως. ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΑΣ ΤΑ ΕΧΕΖΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΟΠΟΤΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ - ειδικά κι αν κάτι ξεκινάει με το " ελληνικό " σαν πρόθεμα όλοι παθαίνουν πρόωρο οργασμό - ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ. Αφού τα ελέγχουν οι Έλληνες ρομαντικοί κι ερασιτέχνες παράγοντες, λογικά την περάσαμε την στενωπό.
            Κάτι σαν επιθεώρηση εργασίας, που αφού γράψει μερικές παρατηρήσεις στο δελτίο της, δεν ξέρω γιατί επιμένει να δει και το γραφείο του ιδιοκτήτη της εταιρείας. Ξαφνικά την ενδιαφέρει αν κι ο ιδιοκτήτης ζει σε απάνθρωπες συνθήκες σαν τον εργαζόμενο; Μάλλον, διότι θέλω να είμαι δίκαιος. Αφού προστατέψει τον εργαζόμενο, να μην πει και μια κουβέντα και με τον παραπάνω; Κι αυτός εργάζεται στο φινάλε. Κρατάει βέβαια και τον μπεζαχτά.
            Οπότε και η ΕΠΟ εργάζεται για το καλό του αθλήματος αλλά και ποιός εμποδίζει την βαγγέλα να γίνει καταλύτης για το καλύτερο; Ξέρει καλύτερα ο υπουργός ναυτιλίας από τον εφοπλιστή; Έχει ο υπουργός καράβια; Όχι. Άρα η δαφνοστεφανωμένη δεν απαγορεύεται να κατεβάσει δικό της υποψήφιο στις εκλογές, ειδικά μάλιστα ΚΙ ΟΤΑΝ Ο ολυμπιικός ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΠ' ΑΥΘΕΙΑΣ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ. ΔΙΟΤΙ ΠΑΛΙΑ, επι Κόκαλη, ΔΟΘΗΚΑΝ 250 ΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ μέσω Μητροπουλαίων. ΜΑ ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ! ΤΙ ΞΥΠΝΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΓΓΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ;
               Κι οπότε παίζεται το εξής επικοινωνιακό παιχνίδι ( η βαγγέλα αρέσκεται στο να ανακαλύπτει εχθρούς, καθότι στα χάπια ) . Ο Γκαγκάτσης - υπάλληλος του - ξέφυγε και κατεβαίνει για την προεδρία της ομοσπονδίας. Όμως η βαγγέλα έχει επιλέξει τον Σαρρή - ΝΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΠΙΛΑΒΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΠΡΙΜΑ - και θα κάνει τίμιες εκλογές. Ο Πιλάβιος θα πάρει τον γνωστό πούλο που παίρνει ο Μωραίτης όταν απειλεί το Κολλέγιο - ο γιος Μαρινάκης πάει στο Κολλέγιο - ειδικά όταν δεν θέλει κι αντιπάλους στην υποψηφιότητα του, κι ο Βασιλάκης σαν υπάλληλος θα ακούσει την βαγγέλα κι εύκολα έχετε και τον νικητή με πολύ σπασπένς αλλά σίγουρα κατόπιν δημοκρατικών διαδικασιών. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΝΔ, ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. Η χαρά του ψηφοφόρου, δηλαδή του φίλαθλου ή του οπαδού ανάλογα με τον βαθμό της πρέζας και του απόλυτου κενού στην προσωπική ζωή του.
               Αυτά όμως είναι για τον Σεπτέμβρη. Γιατί τα γράφω τώρα; Μα για να να έχουμε να λέμε για πιο σοβαρά θέματα τότε. Σαν το χρηματιστήριο που στο άκουσμα της είδησης, παίρνει την κατιούσα. Αλλά και να ξέρουμε οτι είναι μεγάλη προσωπικότητα ο Ζαρντίμ. Άμα έχεις την λίγδα, την ΕΠΟ, την διαιτησία, την δικαιοσύνη, από πού στο διάολο να χάσεις; Για την Ελλάδα μιλάω βέβαια. Διότι έξω, θα φανεί το τι λεφτάς είσαι κι αν σου επιτρέπει το πάχος σου να βλέπεις αυτά που θεωρητικά κρέμονται ανάμεσα από τα πόδια σου αφού τυπικά η βαγγέλα έχει καταχωρηθεί στο ανθρώπινο είδος κι όχι σαν έξτρα φύλλο μιγαδικό σε περίεργη τράπουλα. Που γουστάρω να την παίξω. ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΕΚΤΖΗΣ. ΑΛΛΑ Η ΒΑΓΓΕΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟ.
           ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ  ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΞΕΙ. ΠΟΤΕ; ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΡΥΟ; Α, θα μεγαλώσει κάποτε.
               Υγ1. Κωστένογλου ή Βλάχος; Είναι θέμα εισιτηρίου διαρκείας .
               Υγ2. Ο πρόεδρος δήλωσε οτι μέχρι τέλους Ιουλίου η ΑΕΚ θα έχει σωθεί. Τέρμα λοιπόν το red alert. Ή, παραφράζοντας, ΑΕΚ θα υπάρχει μέχρι να μπει ο Αύγουστος. Μετά;

1 σχόλιο:

  1. Χρηστος Χοντζεας17 Ιουλίου, 2012 02:30

    Aφου Σημιτοκρατια υπαρχει,σαν να μη περασε μια μερα απο την εποχη του,του Λαλιωτη και των λοιπων που ακομα κυβερνανε σκιωδως,τοτε λογικοτατη η επαναφορα του Γκαγκατση. Το προεδρου του 2004. Αρα του επιτυχημενου και γιατι τον εδιωξαν δεν ξερω; Για κατι απατες και λοιπα; Να που τα λαμογια ειναι σαν τις κατσαριδες. Παντος καιρου και παντα χρησιμα.

    Και το ερωτημα ειναι,αφου ο Βαγγελης, η η Βαγγελα καλυτερα,τα εχει ολα πιασει και πλεον παιζει μονοτερμα σε ενα καραπιασμαν πρωταθλημα του ενος,τοτε τι φοβαται και επιστρατευει και τον "παλιο" ( ο οποιος ασφαλως δεν φερνει μονο το κορμι του αλλα και πλειαδα μικρολαμογιων);

    Τα πιτσιρικια της ΑΕΚ η τον αλλον τον γιγαντα τον Αλαφουζο φοβαται;
    Εμενα περισσοτερο μου μοιαζει σαν να θελει να πιασει καρεκλα,πριν προκανει καποιος αλλος και βαλει τιποτα δικους του.
    Τι διπολο οσοφπ-παο θα συνεχισει απτοητο να μας κατασυγκηνει. Θα συνεχισουμε να βλεπουμε κοκορομαχιες αναμεσα στις ομδες αλλα και στους προεδρους τους, οι οποιοι ανελαβαν την εργολαβια να πολωσουν εις ετιν το ερημο το προδοσφαιρο.
    Και αν αυτοι οι δυο που καμωνονται τους επιχειρηματιες,στην ουσια παιζουν ενα οφελημο και για τους δυο θεατρο,περα απο τις οποιες αντιπαραθεσεις, τοτε ποιον ακριβως φοβουνται και χτιζουν μια ΕΠΟ-Λιγδο-ΕΠΑΕ σαν τα μουτρα τους;

    Περιεργα πραγματα που θα παψουν να ειναι περιεργα,οταν φτασουμε στις πρωτες αγωνιστικες του για ακομα μια χρονια ανηπολυπτου και τελειως τρυπιου πρωταθληματος της πλακας.

    Οι διαχειριστες των ξενων επενδυσεων,που καλουνται "επιχειρηματιες" στην Ελλαδα,παντα ειχαν μια κλιση προς το ποδοσφαιρο.
    Μπορει οι ιδιοι να μη σκαμπαζουν,αλλα οι εντολες τους αυτες ειναι. Αν θελετε να κρατειστε τις δουλειες σας και να μη ξαναγυρισετε στη φτωχια, φερτε μας πελατες.

    Και εκεινοι τι να κανουν. Καταπιανονται με τους ολυμπιακους και τους παναθηναικους-κυριως- και αναγκαζονται νααγαπησουν φανελες και να φορανε κασκολ στις κερκιδες,μπας και δεν αλλαξει γνωμη η πρεσβεια και προτιμησει κανεναν αλλον να κανει την δουλεια. Τι δουλεια με τα οπλα,τη δουλεια με τα ηλεκτρονικα,τη δουλεια με το στοιχημα,με το πετρελαιο,με τις εισαγωγες παντος ειδους.
    Αντιπροσωποι ειναι οι μαλακες.
    Που με τις εντολες των αφεντικων τους,εχουν ξεκωλωσει και εξαφανισει καθε εννοια ανταγωνισμου ο οποιος ειναι η βαση πανω σε οποιαδηποτε αναπτυξη.

    Ασχολουνται ασθμαινως με το τοπι,κυριως για τους οπαδους-ψηφοφορους,μετατρεποντας τους απο πελατες σε ασπιδα και απο καλποθυματα ξανα σε πελατες,σε χρονο dt.
    ΠΛενουν το στομα τους και βαζουν τα ρουχα στο πλυντηριο-αυτοι οι πολυ "καθαροι- οταν φευγουν απο τα γηπεδα,στα οποια αναγκαζονται για "επιχειρηματικους" λογους να συναγελαζονται με τα ζωα τους οπαδους.
    Αυτοι, οι πρωην πεινασμενοι,και νυν διαμενοντες πισω απο ψηλους μαντροτοιχους καπου στις Εκαλες,φοβουνται την πεινα,την οποια ποτε δεν ξεπερνουν σαν καταλοιπο,και κανουν τα παντα ωστε να ικανοποιησουν τα αφεντικα,ωστε να προσποριζονται αεναως με τα συμφεροντα τους.
    Ακομα και το να γινουν προεδροι σε ποδοσφαιρικα σωμματεια και να συγχνωτιζονται με χασικλιδες και πρεζονια. Με χαχολους και ηλιθιους.

    Για να βγαλουν το παντεσπανι τους, "κατεβαινουν" στο πεζοδρομιο. Εκει απο οπου ξεκινησαν.
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΣΗ.ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    Στοχευουν στους φορους και στις εισφορες η αγορες του μαλακα και χρησιμοποιουν ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ για να το πετυχουν.
    Ας ειμαστε καλα. Θρεφουμε κοσμο και κοσμακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή