Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΡΑΣΗ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ

          Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, κι όλα τα είχαμε αναφέρει για το κίνημα του Θωμά. Πλέον σήμερα όλοι πια βγήκαν και μιλάνε για την αποτυχία της προσπάθειας χωρίς να ερυθριάζουν που αποκαθηλώνουν σαν παράγοντα μια σημαία της ΑΕΚ, που έβαλε κακώς το κεφάλι του στον ντορβά. Και που ακόμα φοράει βέβαια κοντό σορτσάκι, αφού δεν λέει να καταλάβει οτι και η νέα αναβολή της γενικής συνέλευσης είναι προϊόν των από μέσα κασνακίδηδων, που δεν θα άφηναν την εξουσία και την καρέκλα σε κάποιον πιο " ανεξάρτητο." Εδώ βρίσκονται και τα εδάφια της διστακτικότητας του Θωμά αυτήν την στιγμή να προτείνει δικά του πρόσωπα σε θεσμικές θέσεις αλλά και ο χρόνος που κυλά εις βάρος του. Τα εισιτήρια είναι πια περί τα πενήντα και μέχρι την πρώτη Αυγούστου, θα είναι αυτά που δίνουν δωρεάν πια κάποιες φυλλάδες.
          Και οι άξονες είναι απλοί. Ο Μαύρος θα " κατηγορήσει " τον κόσμο για απροθυμία και θα τραβήξει τον γνωστό του δρόμο μακριά από την δημοσιότητα, ενώ οι από μέσα θα πάνε, είτε στην λευκή σελίδα με τις πτώσεις κατηγοριών, είτε ξαφνικά θα βρουν λεφτά ( τα τρία μύρια ήδη υπάρχουν αλλά πρέπει να φαίνονται οτι ΔΕΝ υπάρχουν ακόμα ) για την άδεια της ΕΕΑ και θα εμφανίσουν μια ακόμα σωτηρία που δεν την πέτυχε ο Μαύρος. Είναι τόσο καθαρή η φάση, που μόνο τυφλός δεν την βλέπει.
           Τι; Αυτήν την στιγμή που τα πάντα διαλύονται επισήμως, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ
- ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ Ή ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ - ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΗΛΕΒΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ- ΜΕΓΕΘΗ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ( " ...όλοι θα μας βρίσκουν μπροστά τους " ) , ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟΙ ΚΙ ΑΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ( εδώ να βρίσκεται η λευκή σελίδα ; ), ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ. Τα κατάφεραν όμως. Κι αυτή είναι η μοντέρνα δημοσιογραφία : Το crisis management και ο αποπροσανατολισμός.
             Αύριο στο γήπεδο, είτε στη λίγδα είτε όπου θέλετε, θα θυμάται κανείς τίποτα; Η οργάνωση θα αναρτά ακόμα τα πανώ " κοίτα πώς κατάντησες την ΑΕΚ βρε κοντέ " ή όλοι θα νομίζουν οτι η ομάδα άλλαξε σελίδα αλλά λόγω αφραγκιάς, αργοπεθαίνει ή πέθανε; Ο άλλος που έχει αγοράσει τα διαρκείας - μέσα κι εγώ -, με ποιόν θα ασχολείται στο γήπεδο; Με τον μέτοχο, τον διαχειριστικό έλεγχο ή με τον Βλάχο και τις επιλογές του και το πώς παίζουν τα έμβρυα πάνω στο χόρτο; Σε κάθε ήττα, θα θυμάται τον Παπά ή τον Νοτιά ; Αστεία πράματα είναι αυτά κι απαντημένα από τώρα. Μέχρι την στιγμή που θα αποξενωθεί ο καθένας από την ταλαιπωρία ή αν βρει τον προσωρινό σωτήρα, τον αχυράνθρωπο που θα καλύψει προσωρινά την τρύπα - που ανέφερα παραπάνω - και τα βάλει μαζί του. Ψηφιακές έχουν γίνει πλέον οι μνήμες των ανθρώπων κι επί του παρόντος. Σιγά να μην γίνουν ολικοί συσχετισμοί.
              Διότι το παιχνίδι, χάνεται στην ατιμωρησία κι αυτό είναι και που κάνει ακόμα και τον ρόλο του Θωμά ψιλούποπτο. Δεν μπορείς να χτίσεις πάνω σε πτώματα, ούτε και να διευθύνεις με σταγονίδια μέσα στο σπίτι. Την υγρασία δεν την βάφεις απλώς. Πρώτα βρίσκεις την αιτία και την πηγή της και μετά ρετουσάρεις. Αφού έχεις λάβει τα μέτρα σου για την εξαφάνιση της ή έστω τον περιορισμό της. Και δεν μιλάω για ρεβανσισμό. Μιλάω για απόδοση δικαιοσύνης απέναντι στον κόσμο, που πάντα αυτός ήταν ο αιμοδότης της ομάδας και που πρακτικά αυτός πρώτιστα ζητάει υγεία και δεν την παίρνει. Κι εδώ την πάτησε ο Θωμάς αλλά κι ο Δημητρέλος.
              Και καλά, αφού είναι έτσι, γιατί ρε Αβραμίδη πήρες διαρκείας; Δεν βρίσκω καμιά αντίφαση. Το ποτήρι θέλω να το πιω όλο μέχρι τέλους. Σαν την πουτάνα που την απολαμβάνεις αλλά σπίτι σου δεν την παίρνεις κι ανέχεσαι άλλες κιλοβατώρες λίμπιντο. Τι να κάνουμε; Να μην βοηθήσουμε αφού μπορούμε; Επειδή όμως βοηθάμε - κι ελπίζουμε σαν καραμαλάκες - να λέμε και να γράφουμε άλλα; Είπαμε: Ο τρελός δεν είναι τρελός όλη την ημέρα και τη νύχτα. Κάποιες ώρες μουρλαίνεται αλλά επειδή στην διάρκεια αυτών θεωρείται επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο ή τον εαυτό του, τον κλείνουν σε ένα δωμάτιο. Τέλος πάντων, τα χρονικά σημεία είναι πολύ κοντινά κι οπότε δεν υπάρχει και μεγάλο μαρτύριο της σταγόνας. Με μια συγκεκριμένη σιγουριά: Αεκτζήδες για να διαθέσουν χρήματα - και μετά τις διαιρέσεις μου - σίγουρα υπάρχουν αλλά κάτι άλλο τους φταίει κι όχι μόνο η οικονομική κρίση. Και το ξέρει αυτό πολύ καλά ο Κασνακίδης με το παιδί του - τους supporters -, o κοντός, η οργάνωση και οι έτοιμοι να πάρουν την άγουσα της ποινικής δικαιοσύνης. Και το χειρίζονται πολύ καλά όλοι αυτοί.

4 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουλίου, 2012 18:13

    Φαινεται να σε ακουει, η να σειρεται απο τις "εξελιξεις".
    Εδω και ο βαζελος,δεν πηγαινε με τιποτα. Επρεπε να επισημοποιηση την παρεχωρηση των μετοσχων η οικογενεια,μπας και σπρωχτει το πραγμα και δεν χρειαστει ο Αλαφουζος να βαλει τα υπολοιπα σπασμενα. Που τελικα θα τα βαλει.
    Γιατι πλεον ο κοσμος-γενικα-εχει αλλες αναγκες και προτεραιοτητες. Ποιες "ομαδες"; Αν και οταν μπορεσω.
    Εδω καιγεται το σπιτι μας.

    Ο Μαυρος μπηκε μισος στην ΑΕΚ. Με το ενα ποδι. Οχι φουριοζος. Και αυτο ηταν το μεγα λαθος.
    Μπορει να ηταν απων τοσα χρονια αλλα και παλι δεν νομιζω να ειχε αγνοια περι της βρωμας των διοικητικων. Και αν ειχε, οφειλε να ενημερωθει απο τις σωστες πηγες.
    Με το ονομα μονο,δεν πας πουθενα.

    Αυτο που τωρα υποσχεται-και παλι υπο προυποθεσεις- επρεπε να το ειχε εξ'αρχης εξασφαλησει.
    Δηλαδη διωξιμο των ποντικων και νεο Δ.Σ. δικο του και εκεινος μπροστα ξεκαθαρα. Ωστε να βλεπει και ο κοσμος οτι κατι αλλαζει αλλα και κυρια για να μη τρωει τις τρικλοποδιες που τρωει τοσο καιρο.
    Απο τον εσωτερικο δακτυλιο,οπως λες. Ο οποιος-οπως και η Ελλαδα- ενω παρουσιαζει μπροστα καποιον Σαμαρα,κυβερνα ακομα ο Λαλιωτης και ο Σημιτης-ετσι και εδω σε εμας ακομα κινει τα νηματα αυτο το βρωμερο κογκλαβιο. Το οποιο αλλοτε μασουλαει και αλλοτε ψαχνει νομοτυπες τρυπες να αποφευγει τις διωξεις και τα ποινικα παρελκομενα.
    Και αυτο το τελευταιο ειναι η μονιμη πλεον ανησυχια και επιδιωξη τους,

    Και ολα αυτα κατω απο την μυτη-οχι και με αγνοια τους ομως- των κυριων υπευθυνων,δηλαδη των μεγαλομετοχων. Και σωστοτατα πρεπει εκει να κατευθυνθουν οι μεγαλες ευθυνες ακομα και για οτι γινονται σημερα.

    Αν εγω εχω ενα μαγαζι και απλα αναγνωριζω ατασθαλιες των υπαλληλων μουαυτο αρκει; Και ενω σαν μαλακας κοιτουσα την εξεδρα,και κατοπιν οταν ολα φτανουν στο αμην,τωρα να λεω οτι "δεν μπορω να συμμετεχω αλλο" και "δεν μπορω πλεον αφηστεμε";Παλι απ'εξω δηλαδη; Και ο ιδιοκτητης ΠΟΤΕ φταιει ρε παιδια; Ποτε;
    Τι γινεται ρε μαγκες; Που τα εχετε ξαναδει αυτα;
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ Η ΟΧΙ ΒΡΕ ΤΕΝΕΚΔΕΣ; ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ,Η ΕΣΤΩ ΤΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΧΑΡΤΑ; ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΕΑ (η οποια εσχατως απεφανθει οτι ο Νοτιας την δουλευε λεει και οτι ολες οι ΑΜΚ ειναι στον αερα,δηλαδη παρατυπες.)

    Και για να το ολοκληρωσουμε ωστε ναξανααποφανθουμε με ευκολια οτι ΑΕΚ=Ελλαδα να πουμε οτι οπως και η αριστερα κανει μοκο στα αισχη της συγκυβερνησης μιλωντας περι οτιδηποτε αλλου,στην ουσια στηριζοντας δηλαδη τον μηχανισμο που την θρεφει,ετσι και ο Δ.Χ και η παρεα του,περι αλων τιρβαζει και κατι μαλακιες κατεβαζει και ποτε δεν εχει πιασει τον ταυρο απο τα κερατα,αφου και εκεινος κατι-ολο και κατι-περιμενει.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ.

    Και ολοι-συν τους αλλους τρεις που περιμενουν αδειοδοτηση-περιμενουν την γνωστη λυση του λιγο παραπερα,και "κατω απο το χαλι". Απο τον Ιωαννιδη. Τον "Γιαννη μας" να βαλει ενα χερακι να μαγειρευτουν ολα,και ολοι να ειμαστε και γαμω τους Βαλκανιους με Ευρωπαικη καποτε προοπτικη.
    Αλλα προς το παρον: Ελληναριο του κερατα.

    Ρε ενας πουστης που να μπορει η να θελει να βουλιαξει τα σαπιοκαραβα,μπας και αναδυθει κανεναν γιοτ,δεν υπαρχει;

    Ρε ουτε ενας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδια,αν λεω αν φυγουν (που ηδη εφυγαν)τα συμβολαια και ολο το τιμ κοστιζει 2-3 εκατομμυρια ευρω,δεν μπορει απο φετος σιγα σιγα να αρχισει η ελλατωση του ελλειματος ετσι ωστε σε καμια δεκαρια χρονια και εχοντας βγαλει και μερικους παικτες να ελαχιστοποιηθει το ελλειμα?
    Επισης αν γινει γηπεδο και σε 3-4 χρονια το ελλειμα πεσει στα 15-17 εκατομμυρια δεν υπαρχει λετε περιπτωση να ενδιαφερθει καποιος?
    Σκεφτομαι πολλες φορες οτι αν πεσει η ΑΕΚ και μηδενιστουν τα χρεη τοτε μπορει να ξαναγινει πραγματικα μεγαλη οπως παλια αλλα τι γινεται αν αν αν ...
    Ας πουμε η οριτζιναλ συνεχισει να κανει πουτανα την οποια προσπαθεια οποιουδηποτε,αν δεν τα παρει χοντρα η αν δεν μπει συνεταιρακι,ας πουμε το γηπεδο δεν γινει γιατι ποιος θα επενδυσει σε ομαδα 4ης κατηγοριας που θα παιρνει και λογω κρισης ελαχιστα ποσα απο χορηγιες και ας πουμε οτι ο κοσμος δεν ακολουθει και ξενερωνει και τελος οτι δεν βρισκεται ακομα και στην τεταρτη ενας ρομαντικος Αεκτζης που να εμπνευσει τοτε τι θα γινει???
    Μηπως να μεινουμε στη λιγδα να κρατησουμε και τους οπαδους και την πιτσιρικαρια και αν μπει ο Μαυρος επισημα και οντως δεν κλεβει κανεις εκει μεσα η δεν κλεβει πολυ να ξεχρεωσουμε σιγα σιγα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟ: ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΙΣΕΙ. ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνωμη δεν καταλαβα,δεν σωζεται με τιποτα η ΑΕΚ η η Ελλαδα?Παντως αν το υπολοιπο εστω περιβαλλον ηταν υγιες η Αεκ ισως καποτε σωζωταν.
    Ρε παιδια μηπως η αιτια ολων των δεινων ηταν εκεινο το παιχνιδι στη Σερβια?Απο τοτε ξεκινησε η κατρακυλα.
    Ο Μαυρος πως θα κανει διοικηση απο 1η Αυγουστου χωρις μετοχες?
    Εμενα παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση που τα μεγαλα πορτοφολια της ΑΕΚ δεν συγκινουνται με τιποτα.Ουτε τον Μαυρο εμπιστευονται,ουτε αν τον πλαισιωναν με ενα δυνατο ελεγκτη και παιρναν μονο τα καλα του.Θα
    τους εκανε τη μπουγαδα και σε 3-4 χρονια το χρεος θαταν απολυτα διαχειρισιμο και η ΑΕΚ θα απεφευγε την ξεφτιλα της Νεας ΑΕΚ και την ξεφτιλα του να διαλυσει μια αλλη φουκαριαρα ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή