Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΛΕΧΡΙΤΗΣ

         Και μετά μου λέτε οτι μπορεί και να σωθεί αυτή η χώρα. Και δεν αναφέρομαι στα διάφορα ΔΝΤ ή τα άλλα οστρογοτθικά σωστικά που φέρανε προγράμματα επίλυσης του προβλήματος. Αυτά είναι για γέλια και παραμυθιάζουν είτε τους ψηφοφόρους είτε κάτι οικονομολόγους της πούτσας που βλέπουν φως στο στούνελ. Την ώρα που γκρεμίζεται όλος ο γλόμπος και φυσικά έρχεται και η σειρά της ανθηρής Γερμανίας μετά την σημερινή υποβάθμιση όσο αναφορά το μέλλον. Σαφέστατη ήταν η προειδοποίηση.
         Άλλα λέω. Για την πούστικη νοοτροπία μας. Και χέσε την πισίνα του Κορυδαλλού resort, που τώρα προσπαθούν να μας πείσουν οτι ήταν συντριβάνι. Λες και δεν είδαμε τις φωτογραφίες και λες και δεν ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τις βούρτσες από τις πούτσες. Αλλά και συντριβάνι να ήταν, δεν κατάλαβα. Πλατεία είναι η φυλακή, ή ο κατάδικος πρέπει να βλέπει νερά να ίπτανται για να ενσωματωθεί καλύτερα στην κοσμική κοινωνία;
         Και οι νόμοι του " αυτοδιοίκητου " μπουρδέλου, που sic ονομάζεται διοργάνωση πρωταθλήματος, μιλούσαν για υποβιβασμό για τους αφερέγγυους. Μετά πήγανε βαγγελίστικα προς τον σύριζα του ροζ και γίνανε κάτι τιμωρίες με τρεις παίκτες άνω των 24 κι άπειρους κάτω από αυτήν την ηλικία είτε εκ μεταγραφής είτε εκ των ακαδημιών με αντίστοιχα πρόστιμα παρακράτησης εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Να πούμε οκ; Εγώ δεν το λέω, αλλά άντε και να πάμε στον συμβιβασμό για την συνέχεια της κουβέντας που αναδεικνύει όλο τον λεχριτισμό αυτής της μπαρουφοκοινωνίας, που θέλει λέει και να σωθεί.
          Διότι άμα είσαι απατεώνας και λεχρίτης και το μόνο που έχεις μάθει είναι να κλέβεις, πώς να επανέλθεις σε κανά επάγγελμα ψιλοανεκτό; Αυτό λέω για την Ελλάδα. Ακόμα κι ένα μαγικό χέρι να βρισκόταν και να αποπλήρωνε όλο το δάνειο που έχουμε, χωρίς τις επιβεβλημένες αλλαγές των κομματικών πελατών, σε καμιά τριετία πάλι τα ίδια λεφτά θα χρωστάγαμε για να μην πω και περισσότερα αφού όντες - μέσω του θαύματος που ανέφερα - υγιείς, πιο πολλά λεφτά θα είχαμε την δυνατότητα να δανειστούμε και φυσικά και θα το κάναμε. Για να φτιάξουμε δρόμους και γεφύρια και βυθίσεις λεωφόρων και μετρό από τα Τρίκαλα μέχρι τα Μετέωρα, πάντα στο όνομα του καλού του λαού.
           Μα τα ίδια λέω και για τις ομάδες που χρωστάνε στο δημόσιο. Που μπήκαν υπό επιτήρηση από την Ουέφα ή τιμωρήθηκαν όπως εμείς. Κότα βέβαια εκεί η οργάνωση. Πού να πάει; Στον ποδοσφαιρικό Σόϊμπλκε; Η οργάνωση έδειξε τα δόντια της στην συνεδρίαση της λίγδας κλέβοντας τα κινητά τηλέφωνα των δυό παραγόντων της δαφνοστεφανωμένης κι αφού το έπαιξε στην αρχή άσχετη με το θέμα, αφού πέσανε τα τηλέφωνα από τα παπάκια του Τσουκαλά και τα εκρηκτικά που χειρίζονται τα καλόπαιδα του, αμέσως επέστρεψε τις συσκευές.
           Και περάσανε οι ημέρες κι ήρθε κι ο Θωμάς. Και ξεκίνησε ο μηχανισμός κι όλα όσα γίνονται σήμερα που σας είναι γνωστά. Να ψάχνεις λεφτά με το ντουφέκι, να ξεπουλάς ό,τι έχεις και δεν έχεις, ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΣΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΑ χωρίς κανείς να ασχολείται με τον τότε πρόεδρο και το σημερινό πόθεν έσχες του σε σχέση με εκείνο όταν ανέλαβε. Αλλά και πάλι δεν είναι εδώ το θέμα ακριβώς.
           Το θέμα μου είναι ο λεχρίτης. Που καταλαβαίνω οτι είναι οι διοικήσεις της ΑΕΚ, αλλά δεν παύω να είμαι πελάτης αυτής της ομάδας εταιρικά και οπαδός της πνευματικά κι άρα δεν γουστάρω να έχω μια αντιμετώπιση από τον συνολικό βόθρο του ποδοσφαίρου σαν ίδιον με τους αρχηγούς του. Όπως δεν γουστάρω να τσουβαλιάζομαι σαν Έλληνας και σαν κάτοικος αυτής της χώρας επειδή κάποιοι γούσταραν τον φελλό ή τον μπαμπά του μαζί με τον Άκη ή επειδή η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι καραλαμόγια και καρατεμπέληδες του κερατά.
            Και τι ζητάω ο πούστης; Να αλλάξει η χώρα; Ε, δεν είμαι και στην σφαίρα του παράλογου. ΑΥΤΗ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΖΑΦΤΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΚΙ ΑΦΟΥ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΗΣ, ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΠΛΕΧΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ; Με οποιονδήποτε τρόπο. Τόσο δύσκολο είναι πιά; Διότι εδώ, δεν μιλάμε για συνδικάτα και όλοκληρες εργατικές νομοθεσίες και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά για δέκα στην κυριολεξία απατεώνες που κάνουν πλάκα σε μια ιδέα κατά τους οπαδούς αλλά και σε ένα σύνολο πολιτών που δεν έχουν την δυνατότητα να κλέψουν, όντες μισθωτοί ή συνταξιούχοι.
             Κι όμως. Εγώ τελικά είμαι ο τρελός. Διότι΄τα λεφτά δεν βρίσκονται - υπενθύμιση που έκανε κι ο ΔΧ  με την τεράστια δύναμη των χιλίων διαρκείας επί 60 ευρώ έκαστον, το καπέλο είναι για πάρτυ του - στον Θωμά και πλέον ο λεχρίτης σκέφτηκε κάτι άλλο. Την γραφειοκρατία της Citibank δήθεν, ΕΝΩ ΕΤΡΕΧΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ PROTON, αλλά  και την σοβαρότατη πρόταση προς το υπουργείο οικονομικών ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ - ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ φορολογική ενημερότητα.
                Κι εδώ είναι το ζουμί μου. Κάθε μέρα διαλύεται και  μια επιχείρηση κι ένας επαγγελματίας. Επειδή δεν έχει ενημερότητα μίνιμουμ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΚ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ.
              Και δεν αναφέρομαι στο κοινό περί σικάιου αίσθημα. Αυτό, ας το διαχειριστεί ο κάθένας όπως θέλει. Είτε με ΔΧ, είτε με Θωμά, είτε με Ιεζεκιήλ μεγαπροφήτη. Δυό αυγά Τουρκίας κλάνω για το τι πιστεύει ο καθένας για την πορεία του πάνω στην γη. Όπως κι αυτός με κλάνει όταν πάει στην κάλπη και πιστεύει οτι είναι κυρίαρχος και ίσος και δημοκράτης κι άλλες πέντε χιλιάδες συνταγματικές μαλακίες.
              ΡΩΤΑΩ: ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΚ ΤΗΝ προσωρινή ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ;
        Κι απαντάει ο μαλάκας που φοράει περικεφαλαία νομίζοντας οτι είναι απόγονος του Περικλή: Μα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.
          Κι εγώ λέω άλλα. ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΕΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΔΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΣΟΔΑ ΚΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ.
         ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΛΕΧΡΙΤΙΣΜΟΣ. ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, βρίσκοντας και τους ενόχους ταυτόχρονα, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ, ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ, όχι πλέον το ΑΦΜ σου, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, που πραγματικά βαρέθηκαν. ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ - ΛΕΧΡΙΤΕΣ- ΛΑΜΟΓΙΑ , ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ, ΒΛΑΧΟΥ, ΤΣΙΑΡΤΑ ΚΛΠ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που τη μόνη σχέση που έχει με το δημόσιο, είναι η οργάνωση και το χαριστικό 10% που της έδωσε ο νόμος Ρουμπή.
              Υγ1. Είναι από τα τελευταία κείμενα μου, καθότι στο παιχνίδι του " εχθρού της ΑΕΚ " δεν θα μπω. Εκεί θα είμαι στην εξέδρα πάντα σε ό,τι κατηγορία παίζουμε ή χρώμα φανέλας επιβάλει η εταιρεία ένδυσης. Κι είμαι συμβιβασμένος σαν μέλλον. Κύρια σαν Έλληνας απέναντι στους Βησιγότθους αλλά και σαν συνειδητός οπαδός όπως και πολίτης, που διάλεξα ή μου ήρθε ουρανοκατέβατα, η αντίδραση.
             Υγ2. Ο Θωμάς την πάτησε κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω στο παιχνίδι αυτό.  Νάστε όλοι καλά. Και όλες.

4 σχόλια:

  1. ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΤΗΒΕΝ ΠΑΝΤΑ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΝΤΖΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας25 Ιουλίου, 2012 14:52

    Η προταση της Λιγδας-δηλαδη του ΒΑγγελη,αφου το προιον δεν πρεπει να απολεσει τους ισχυρους παργοντες που το κανουν τρομερα ανταγωνιστικο,ΑΕΚ Αρη Πανιωνιο ΟΦΗ και δεν συμμαζευεται-ειναι να λαβουν φορολογικη ενημεροτητα προσορινη,αφου-λεει-μεχρι να γινει η νομοθετικη ρυθμιση επι των χρεων,θα παρει πολυ χρονο. Και δεν προκανουν οι ομαδες που κανονικα πρεπει να πεσουν,δεν προκανουν να μη ξεπεσουν,δηλαδη να σωθουν Ελληνικα και γνησια καραλαμογιστικα.

    Με το ζορι δηλαδη να μεινουν. Με το ζορι να μη λειτουργησει τιποτα.
    Αν δεν μας βολευει ο νομος,παμε σε απευθειας υπουργικες αποφασεις σε χρονο dt και δεν γαμιουνται οι οροι και οι προυπουθεσεις που ισχυουν για ολους τους αλλους. Ποιος τους γαμει. Εδω ειναι Βαλκανια.

    Το "κυριε χρωστας,πληρωσε,αλλιως σε γαμω" ισχυει μονο για τους "ανωνυμους" του δρομου. Για τους ψηφοφορους του διπολισμου,που τους αρεσει να γαμιουνται εναλλαξ.
    Για τους περισσοτερο επωνυμους,ισχυουν αλλα. Παρ'ολο που και οι ΑΕ,ειναι "ανωνυμες" εκεινες επειδη ειναι προσωπα ιδιωτικου δικαιου η και μεσ συμβαση εργου δημοσιου δικαιου η και δημοσιου δικαιου με συμφεροντα ιδιωτικοτατα,οπως και να εχει αντιμετωπιζονται διαφορετικα.
    Αλλο ενας ανθρωπος,αλλο μια εταιρεια. Ισα και ομοια ειναι ρε μαλακα;
    "Προσωπα" ειναι και τα δυο κατα την νομικη αρα και κατα την αναγνωρισμενη υποσταση τους. Αλλα τι προσωπα.
    Ιδια ειναι η μουτσουνα η δικη σου με αυτη του ΟΣΦΠ ΑΕ η της ΑΕΚ ΑΕ η του ΠΑΟ ΑΕ η του ΟΜΜΑ (Μεγαρο Μουσικης) η της Ιντεραμερικαν, η της PROTON, η του ΣΚαυ, η του Αβακα, η..η...η

    Αντε μαλακα που θες και ισονομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας25 Ιουλίου, 2012 14:53

    Ασχετο: "Επαναδιαπραγματευση". Τι σημαινει; Ποθεν;
    Για να ζητα κανεις "επαναδιαπραγματευση" θα πρεπει ηδη να εχει υπαρξει "αναδιαπραγματευση και πριν απο αυτην θα πρεπει να εχει προυπαρξει "διαπραγματευση".

    Τρεις προθεσεις σε μια λεξη. Η πουτανα η Ελληνικη βοηθα πολυ τα καθαρματα και τα λαμογια και δει τα μπαλκονατα.
    Αντε να βρεις ακρη.
    "Επαναδιαπραγματευση" λεει ο μαλακας ο γερμενος Καλαματιανος. Αναγνωριζει δηλαδη προσπαθεια "διαπραγματευσης" επι του συμφοιτητη ΓΑΠ. Η και αναδιαπραγματευσης επι των ημερων του ποντικου που παριστανει τον τραπεζιτη. Αυτο θα πει συνενοχη και συγκαλυψη. Οχι παιζουμε.
    Και κατοπιν μας ελαχε τουτος, ο οποιος θα κανει την επαναδιαπραγματευση.

    Αλλη προθεση δεν παιρνει πουστιδες. Χα! Σας στριμωξαμε.Φτασαμε στη γωνια του καναπε. Τωρα;
    Βρειτε αλλη λεξη για το επομενο μνημονιο το οποιο θα παει στραφι και θα πρεπει να "πραγματευτει" καποιος. (δηλαδη απλα να παει στις Βρυξελες,να καθισει στο καρεκλακι του,στο προθαλαμο,να του δωσουν τις μεταφρασμενες αποφασεις και μετρα που ηδη εχουν αποφασισει οι "φιλοι εταιροι"να το βαλει στην τσεπη και να ερθει κατα δω κουνιστος και να πει για τα οσα πετυχαμε με τις θυσιες μας εως τωρα ΚΑΙ ΚΥΡΩΣ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ)


    Τωρα λοιπον κεραταδες δεν εχει αλλη αυξηση η λεξη. Την τεντωσατε,την τραβιξατε. Λαστιχο την κανατε. Δεν μπορουμε να πουμε ας πουμε "ανακαταμεταπαραδιαπραγματευση". Ελεος.
    Εκτος και αν συμφωνησει ο Μπαμπινωτης. Εδω παριστανε τον υπουργο για 30 μερες,ισα για να καλυψει την τρυπα,ο σκερβελες. Ο φαταουλας απο 15 ΔΣ. Ο απανταχου πληρωμενος και απο παντου χαμενος.

    Βρειτε αλλη λοιπον. Αντε να σας δουμε. Πειτε σε αυτον τον τζιτζιφιογκο τον Μανωλιδη τον Αδωνη να σας βρει καμια.
    Ας πουμε: Αναπεριδιαβουλευση μνημονιου. Αντιπαραμεταθετικη διαντιμετωπιση μνημονιου. Επαναμετααμφοτεροποιηση μνημονιου. Αποπεριαντιημισυσωρευση των ορων του μνημονιου.
    Απαγκυστροπαρεθετοκαθετοπεριφεροποιητικη επαναπροσδιαπραγματευτικη προεπικαταθετικη συζητηση για τις οποιες αλλαγες του μνημονιου.
    κλπ-κλπ.
    Αντε να χαθειτε τσογλανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή