Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΑΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ

           Εμ, πώς να γίνει; Δεν έχουμε τέτοιες μόνο στις μπύρες και στα κρασιά, αλλά ΚΑΙ στην ΕΠΟ ( στην ανάρτηση της Τρίτης αυτά ), ΚΑΙ στην λίγδα. Που σήμερα αποφάσισε να κάνει την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Έτσι είναι. Θέλει η βαγγέλα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Να πάθουμε καμιά νίλα φέτος απο τους χρεοκοπημένους; Να μάθουμε λοιπόν εγκαίρως το πρόγραμμα γιατί άμα είναι να εμπιστευθούμε εκείνο το νούμερο στον πάγκο, ζήτω που καήκαμε.
          Κι όπως κι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, έτσι και η κλήρωση θα έχει διάφορες εκπλήξεις σε σχέση με πέρσι. Πέρσι είχαμε την ομάδα Α και την ομάδα Β. Δευτεροβάθμιος η εξίσωση με δύο αγνώστους. Φέτος έχουμε γνωστούς τους πάντες, αλλά άγνωστον αν οι τέσσερις γνωστοί - ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ- θα συμμετάσχουν κανονικά. ΄Ενδιαφέρον ακούγεται, έτσι δεν είναι;
          Διότι είναι σύστημα τεσσάρων εξισώσεων με διάφορα δεδομένα. Πρώτα θα έχουμε την Τετάρτη την εκδίκαση των προσφυγών του Παναιτωλικού και του Εργοτέλη εναντίον του Πας Γιάννινα ( πέμπτος γνωστός άγνωστος ) και του Πανιώνιου, που αγωνίστηκαν πέρσι χωρίς χαρτιά. Καλά, τώρα το θυμήθηκαν θα με ρωτήσετε; Γιατί; Βιάζεται κανείς; Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο λαός ο θυμόσοφος αλλά και η ελληνική δικαιοσύνη. Τι είναι εδώ πέρα; Ευρώπη να τιμωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες την ΑΕΚ που έπαιζε τα μπαράζ σαν μαλάκας;
           Και το σύστημα που πρέπει να επιλύσει η βαγγέλα περιπλέκεται λόγω των αντικρουόμενων νόμων κι αποφάσεων αλλά των επερχόμενων εφέσεων σε δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες επιτροπές που προβλέπει αυτό το μπουρδέλο που θέλει να λέγεται κράτος κι όχι ο λαβύρινθος του Μίνωα. Και μετά κάποιοι ελπίζουν σε σωτηρία της χώρας, την ώρα που ούτε έναν κανονισμό δεν μπορεί να γράψει, αλλά κι όταν τον έχει γράψει δεν έχει τα κότσια να τον εφαρμόσει. Αλλά να μην ξεχνιόμαστε. Εδώ φοράμε παντελόνια ενώ στην Σκωτία, που ρίξανε κοτζάμ Rangers και με απώλεια 15 μύριων εσόδων, φοράνε φούστες. Κι είπανε οι οστρογότθοι οτι " προέχει το κοινό δίκαιο. " Ρε κάτι μαλάκες.
             Οπότε τα δεδομένα είναι ελαστικά κι άπτονται στον κομπλεξισμό της βαγγέλας. Με πόσα γκολ θα θέλει να κερδίσει τα πτώματα με τα βαριά ονόματα ή τα άλλα λιμά που θα ανέβουν από την δεύτερη κατηγορία. Και μετά να κάνει και το τηλέφωνο στην ΕΕΑ η οποία στις 7 Αυγούστου, θα πρέπει να παίζει με τιμωρίες υποβιβασμού ή αφαίρεση 10 βαθμών απο τον ένοχο που όμως κυκλοφορεί ελεύθερος. Κι όταν λέμε ένοχος, εννούμε αυτόν που χρωστάει πάνω από ένα μύριο στο δημόσιο. Κάτι βέβαια που δεν ισχύει για την δαφνοστεφανωμένη - έτσι δεν είναι αδέρφια; - αλλά ούτε και για την αλογοτροφή, που αυτή θα είναι γνωστή - άγνωστη μέχρι τέλους Αυγούστου. Τότε θα βρει ο Αλαφούζος τα υπόλοιπα 13 μύρια για να είμαστε εντάξει. Και τι θυμίζει η ιστορία; Μα τον μαλάκα που δηλώνει τα πάντα και πληρώνει τα πάντα αγχωμένος μήπως και τον βρουν, ένώ όταν ο φοροφυγάς πιάνεται κάνει μια ρύθμιση κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
              Βάλανε λοιπόν τον Ιωαννίδη - τον εναντίον της ντόπας και της βίας - να τρέχει μέσα στον καύσωνα να παρακαλάει τον Στουρνάρα τον διαπραγματευτή. Ο οποίος ξέρετε πώς έκανε την συναλλαγή ( από τα πρακτικά της συζήτησης με τον Σαμαρά ).
            - Πρόεδρε, μου πρόσφεραν καφέ και ζήτησα τσάϊ. Μου το έδωσαν. Μετά μου είπαν να κάτσουμε στο γραφείο κι εγώ αντιπρότεινα τον καναπέ. Όπου ήθελα τελικά καθίσαμε. Μετά τους είπα κάτι για επιμήκυνση και αρνήθηκαν.
            - Εύγε Γιάννη μου. Πέτυχες τα δύο από τα τρία. Αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση.
            Κι επειδή ο ξανθός δεν είναι καλός στις διαπραγματεύσεις, απέτυχε πλήρως για την ρύθμιση των οφειλών των ομάδων σε 60 δόσεις. Ο Στουρνάρας δεν θέλει να προκαλεί το κοινό δίκαιο. Και πολύ σωστά για μένα. Διότι οι ομάδες δεν είναι σαν τον φορολογούμενο που κάνει ρυθμίσεις επειδή δεν έχει λεφτά. Οι ομάδες - ΟΛΕΣ - είναι άντρα ληστών και πηγές ρεμούλας και απάτης. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
             Η βαγγέλα λοιπόν - αυτό το οξυδερκές πλάσμα, ο  κατ' ευθείαν απόγονος του τυρανόσαυρου Ρεξ - θέλει την δικαιοσύνη όπως την θέλει κι ο Άκης. Που δηλώνει αθώος αλλά έκανε τα τηλεφωνήματα του στον Μιλτιάδη για τις συνθέσεις των δικαστικών αρχών, κράταγε σημειώσεις για πιθανά κονέ κι όταν πια μπήκε στο ίδρυμα, απειλεί τον Σημίτη και καμιά εξάδα υπουργών. Έτσι δεν κάνετε κι εσείς αθώοι; Οπότε το βουβάλι, αφού τροποποίησε τον κανονισμό ΤΟΥ που είχε φτιάξει πέρσι, έρχεται κι απέναντι στο συνδρομητικό κανάλι. Που λέει τα δικά του. Ότι αν οι γνωστοί - άγνωστοι υποβιβασθούν ή φάνε -10, τότε απαξιώνεται το προϊόν κι οπότε η μείωση της χορηγίας δεν θα είναι της τάξης του 15% αλλά του 25%. Και μουρλαίνεται ο λεφτάς που η γιγαντιαία δαφνοστεφανωμένη - που έριξε το budget κατά 20% σε σχέση με πέρσι - κι ενώ έχει από τώρα στο τσεπάκι τα μύρια του champions league ( φέτοε αλλά και του χρόνου, δηλαδή 40 μύρια  ), θα χάσει 400 χιλιάρικα. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ. Και φυσικά δεν το κάνει για την πάρτυ του αλλά για τα λοιπά πεθαμένα που θα προσποιούνται τους αντιπάλους του. Ή είσασι πάμφτωχος συνδικαλίστης ή δεν είσαι. Γκε γκε;
                Οι ζυμώσεις όμως νάναι καλά και να μην υπάρχει καμιά δικαιοσύνη. Επιπέδου σκωτσέζικης  γκάϊντας ρε αδερφέ. Φουστανάτης σαν την φουστανέλα, που ασφαλώς και ξέρετε τι άντρακλες την φόραγαν. Την αρβανίτικη μιλάω κι όχι την κάβλα της τουρίστριας στο Σύνταγμα. Κι εγώ και μερικοί άλλοι Αεκτζήδες, να αναγνωρίζω την ενοχή μου και να ζητάω την τιμωρία μου. Μπας και βάλω μυαλό και νοικοκυρευτώ. Μπας και βγω Κοεμτζής στην κοινωνία κι όχι λουσάτος νεόπλουτος έτοιμος να ξανακάνω τα ίδια. Τίποτα το σύστημα. Να θέλει την ΑΕΚ εδώ και να ρεζιλεύεται ποικιλοτρόπως και παντιοτρόπως. Σαν την Ελλάδα που της ρίχνουν μέτρα για το καλό της και την περιφέρουν στα eurogroups σαν την παλιά αρκούδα του αρκουδιάρη. Πάτα στα κάρβουνα και κάνε οτι χορεύεις και θα σου δώσω και να φας κι ένα πιάτο φακή. ΑΝ ΞΕΜΕΘΥΣΩ ΚΙ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ  ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ; ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ " ΑΝΘΡΩΠΟΙ " ΠΟΥ ΓΛΕΝΤΑΓΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ. Λοιπόν, να σας πω ένα μυστικό,  όποτε διαβάζω οτι αρκούδα ή οποιοδήποτε άλλο ζώο, επιτέθηκε σε άνθρωπο που ήταν στον φυσικό χώρο του ζώου, και τον λιάνισε, ειλικρινά νοιώθω μια αγαλίαση. Πήγε ο μαλάκας να κάνει σερφ στον ωκεανό. Άμα μπουκάρει καρχαρίας σπίτι σου, δεν θα αμυνθείς; Ε, αυτό έκανε και το ψάρι. Γούστο ανθρώπινου σούσι.
                   Γύρισε λοιπόν πλευρό κι ο Ιωαννίδης και τρέχει για όλη την Σαλονίκη. Όπως τρέχει και η διοργανώτρια για την αποκατάσταση του Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή. Με άμεση παραίνεση του υπουργού να καταργηθεί το επαγγελματικό της τρίτης κατηγορίας αλλάη δεύτερη εθνική να βρεθεί με καμιά εικοσπενταριά ομάδες. Έτσι είναι. Δεν είναι Γιάννης. Είναι γιαννάκης. Και λιγδίτσα και κληρωσούλα και ψωροκώσταινα μια ζωή. Διότι βαγγελίτσες με πολύ πάχος κάνουν κουμάντο. Και καταστρέφουν σώζοντας. Ή σώζουν καταστρέφοντας. Κονώς; Κλείσαμε αλλά γιατί να μην γίνει και μια κλήρωση; Αύριο βλέπουμε. Έχει ο θεός.
                Υγ1. " Όλη εθνική νέων είναι στο στόχαστρο μας. " ( Θωμάς Μαύρος ) Μπράβο Θωμά. Τους αιφνιδίασες όλους. Είναι αυτό που έχει πει ο Oscar Wild : " Η βλακεία, όπως και η ομορφιά,  είναι αυταπόδεικτή." Θωμά, άσε το στόμα. Χρησιμοποίησε τα πόδια σου.
                Υγ2. Δεν πιστεύω να παραξηγήθηκε κανένας. Άλλο ασβέστης, κι άλλο πυροσβέστης. " Μα είναι ο μόνος που προσπαθεί." Ε και; Κι ο Βαλάντης προσπαθούσε. Τραγουδιστής δεν έγινε.
                 Υγ3. Σήμερα κατατίθεται και το ΦΕΚ για τους τυπολάτρες. Όλοι επί της ουσίας. Πώς να σωθείς Ελλάδα; Η ΑΕΚ έχει και μια πιθανότητα. Την κάβλα της βαγγέλας. ΑΕΚ = Ανεξάρτητη Ελλάδα Κομματικά.
                  Υγ4. Ο Βλάχος κάνει τρομερή δουλειά. Μην πουληθεί κι αυτός.
             

7 σχόλια:

  1. «ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ

    Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας

    Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

    Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

    1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

    2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!

    3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο '91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

    Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:

    α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες

    και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.

    β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.

    γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.

    7.7.2012

    Άνευ ουδεμίας εκτίμησης

    Ν. Αρετούλης»


    ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ:
    ΔΕΞΙΑ 'Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
    ΠΑΟ 'Η ΟΣΦΠ;(ΑΕΚ ΡΕ)
    ΕΥΡΩ 'Η ΔΡΑΧΜΗ;
    ΑΥΤΟΧΕΙΡ 'Η ΦΟΝΕΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας16 Ιουλίου, 2012 16:04

    Προς Τακη: ...Και το χειροτερο ειναι οτι φετος-μετα απο ανακοινωση της Προεδρειας της Δημοκρατιας-δεν θα γινει η περιωνυμη γιορτη για την αποκατασταση της. Και εμεις τι θα κανουμε τωρα; Πως θα γελασουμε;

    Και πως να γινει αφου σε καροτσι την εχουν απο το 74 και εδω και τρια χρονια την βαζουν να κανει ασκησεις για να τρεξει.Αλλα που...
    Παρ'την κατω την μαλαμω. Που να παει,η αναπηρω; Η ξεκουτω; Η ξεχαρβαλω;
    Η Δημοκρατια του μαλακα και του λαμογιου,οι οποιοι συνεργαζονται αγαστα. Ο ενας κατω απο το μπακλονι και ο αλλος επανω.Υπο το βλεμα των διοικητων μας Εσπερινων.

    Παυση φετος λοιπον. Ντρεπεται ο δανειστης της Αγραμπελης, το τεμπελοσκυλο της Προεδρειας,να κανει γιορτη. Μαλλον μας το κραταει Μανιατικο. "Προδοτη" εσεις. "ΝΟ Γιορτη" εγω.
    "Νο Προδοτης,Νο παρτυ"

    Για την δοκιμασια που περνα ο Ελληνικος λαος,λεει,δεν θα γινει γιορτη.
    Και το ωραιο ειναι βεβαια οτι οι ιδιοι αυτοι αυλολαγνοι και αυλοκολακες, αναφερονται σε 3ο προσωπο και οχι σε πρωτο.
    Οχι για τις δοκομασιες που περναΜΕ αλλα που ΠΕΡΝΑ ο Ελληνικος λαος.
    Αυτοαποκλειοντας απο τα δεινα και την ξευτιλα του τιποτενιου παροικου,τον εαυτο τους.
    Μιλαμε κανονικα για ανακτορα δηλαδη. "Η αυτου εξοχοτης ο Βασιλευς,θελησε να μεταφερει στους αγαπητους υπηκοους τα κατωθι...".

    (εδω να πουμε οτι ο μοναδικος λογος που εχπυν γινει τα ελαχιστα 5-6 δημοψηφισματα σε αυτον τον ερημο τοπο,ειναι μονο για να "αποφασισουν" οι ιδιοι-με την βοηθεια των ξενων- αν θα εχουν Βασιλιια η οχι. Περι αυτου μονο. Μια ερχοταν ο ενας,εφευγε ο αλλος. Ξαναστηνοταν μια "Δημοκρατια" σαν την σημερινη,του κωλου δηλαδη,μετα ξαναφερναν οι Βαυαροι καποιον Βασιλεα,ξαναφευγε,ξαναστηναν το κοινοβουλευτικο τσαντιρι,ξαναπεφτε παλι. Ξαναρχοταν παλι καποιος βασιλεας απο Αγγλια,ξαναστηνε το τσαντιρι,εφευγε, δουλευε για λιγο το τσαντιρι,εβγαζε κατι γυφταραιους και κατι ντατσουνοδουλεις,γκρεμιζοταν με την πρωτη ευκαιρια,πτωχευση,δανεια,δωστου παλι βασιλια, και ξανα μανα να στηθει ο μαχαλας. Και μολις στεκοταν στα ποδια του,δωστου παλι δημοψηφισμα "ναι να φυγει ο Βασιλεας ο κακος" "αφηστε μας να τα γαμισουμε ολα μονοι μας...μπορουμε."

    Εφευγε ο Βασιλεας, γινοταν εδω της πουτανας το μαγκαλι,ξαναπτωχευαν,ξανααπλωναν την χερουκλα στην Εσπερια για δανεικα. Μαζι με τα δανεικα,ερχοταν και ολοκληρη κουστωδια για να "αναλαβει" την δημοσια διοικηση. Για να δειξει δηλαδη στους κατσαπλιαδες,πως να συνεχισουν να πετροβολανε το καλυβι τους.
    Και ξανα-μανα λοβιτουρες και ξεσκισμα. Και ξανα πτωχευση. Και ξανα Βασιλεια. Και ξανα δανικουρα και κακο. Και δωστου ξεσκισμα. Και οταν ηταν ολα παλι ετοιμα για πολυ "Δημοκρατια",παλι "εξω ο Βασιλιας". Και ξανα. Και ξανα.
    Αλλη,τοσο υποκριτικα δημοκρατικη και απολυτως ολιγαρχικη οικογενειοκρατια,δεν υπαρχει,ουτε σε υποσαχαρια χωρα.

    Σημερα δεν εχουμε μεν Βασιλια, αλλα εχουμε ολο το κογκλαβιο των Βανδαλων,για το πως θα "φτιαξουμε" την δημοσια διοικηση. Καταλαβες δηλαδη. Πως συνεχισουμε να εχουμε το κεφαλι μας στον ντορβα και πως θα συνεχισουμε να υποθυκευουμε παιδια,εγγονια και δισεγγονα.

    Μη κανεις γιορτη ρε Παπουλια. Δεν πειραζει. ΤΡαβα σε καμια απο τις βιλλες που εχις φτιαξει με τον κοπο και τον ιδρωτα σου και πνηξε τις λυπες σου σαν Φροσυνες.Ετσι να χαρεις τα νιατα σου.
    Και πεσε και συ μεσα να σε φανε τα βατραχια και τα χελια.
    Μασκαρογερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Χρήστο Χοντζέα...
    Με αφορμή το γλωσσικό θέμα που ανέκυψε, θυμήθηκα ένα εκπληκτικό κείμενό σου, με θέμα την Ελληνική Γλώσσα, την επίδραση αυτής στο ανθρώπινο πνεύμα κλπ....
    Το έγραψες πριν λίγο καιρό....
    Δεν μπορώ να το βρώ, το ψάχνω....
    Μπορείς να βοηθήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας16 Ιουλίου, 2012 21:14

    Προς Kymioti:Δεν γνωριζω σε ποιο ακριβως αναφερεσαι,γιατι κατα καιρους,μιλαμε για γλωσσα,οταν υπαρχουν "ιδεες" και "σκεψεις" σαν την παραπανω που θελει να καταργησει τα μισα φωνηεντα και να αλλαξει τους διφθογγους.
    Παντως-ετσι τα βρηκα εγω- μπορεις να κανεις την αναζητηση στο αναλογο πεδιο που υπαρχει εδω,στην blog, πληκτρολογοντας τις λεξεις που σε ενδιαφερουν. π.χ. "Ελληνικη γλωσσα" εν προκειμενω.
    Πατωντας,βρηκα αυτα,ισως σε διευκολυνουν:

    Σαββατο 4 Σεπτεμβριου 2010 με τον τιτλο "ΡΑΛΛΗΣ" και
    Τριτη 18 Ιανουαριου 2011 με τον τιτλο "ΜΑΤΣΑΚΗΣ".

    Ειδικα σε αυτην την δευτερη αναρτηση,θα δεις οτι ο συγγραφεας της- ο Steven δηλαδη,-δεν εχει παρει καθολου φαρμακα η βαρβιτουρικα,ωστε να προμηνυει,την αλωση των φωνηεντων,αφου ηδη,ενας πληρωμενος-μαλακας απο την Κυπρο με το ονομα Ματσακης,ειχε προτινει αυτο ακριβως που βλεπουμε σημερα να γινεται πραξη στα βιβλια των τελευταιων ταξεων ου δημοτικου.
    Και οι "Ματσακιδες" με διπλωματα αγορασμενα,ειναι πολλοι.

    Δηλαδη ετσι για να βλεπουμε οτι η σειρα των πραγματων και η μη τυχαιοτητα,δεν ειναι αναγκη συνομωσιολογικη,αλλα τελειως αληθινη και βρισκεται παντα επι "ποδος". Γινεται συνεχως πραξη. Αλλωτε γινεται πραξη,αλλοτε μενει στις καλενδες,αναλογα τοσο με τους "Ματσακιδες",οσο και με τους αντιστεκομενους.
    Εδω και καιρο λοιπον μιλουν για καταργηση των φωνηεντων "η" "υ" και "ω", για αλλαγη των διφθογγων και οτι αλλο ειναι απαραιτητα ωστε να παμε -εκτος απο ολα τα αλλα- σε μια κοινη Ευρωπαικη και αρα παγκοσμια γλωσσα-που θα ειναι "κατανοητη" σε ολο και περισσοτερους.

    Εδω βεβαια να πουμε οτι,περισσοτερο αντιδρουν αυτοι που ξερουν και εχουν συμφεροντα,απο αλλους οι οποιοι επισης ξερουν και εχουν αλλα συμφεροντα απο τους πρωτους. Οπως τα εργηαστηρια των ηλ. ηπολογιστων π.χ. που λενε ξεκαθαρα οτι αυτο ειναι πρακτικα αδυνατον.
    Και οχι μονο πρακτικα βεβαια. Και λειτουργικα.
    Πως να μιλησεις Ελληνικα,δηλαδη πως να γραψεις Ελληνικα οταν λειπουν τα μισα φωνηεντα,τα οποια δινουν το εννοιολογικο στιγμα των λεξεων. Αφου οι λεξεις ΟΛΕΣ συνδεονται μεταξυ τους με το σημαινον και το σημαινομενον.
    Αν δηλαδη στα Αγγλικα συμφωνησουν ολοι οτι απο αυριο το αυτοκινητο θα λεγεται clound και το συννεφο car, δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα. Θα το μιλανε ετσι και ετσι θα το μαθουν οι νεοι μαθητες,και κανενα μπερδεμα δεν θα υπαρχει,αφου ειναι λεξεις κενες περιοχομενου,που απλα ονοματιζουν,"βαφτιζουν" δηλαδη με ενα ονομα αυθαιρετα,ετσι σαν συμφωνια.
    Το φανταζεσαι αυτο στα Ελληνικα; Να λες το "συννεφο" "αυτοκινητο" και τουμπαλιν; Πολυ απλα λοιπον,δεν γινεται.
    Αφου απαντες οι επιστημες,γλωσσολογια,εθνολογια,ανθρωπολογια,βιολογια, κλπ συντινουν στην αποψη οτι τα Ελληνικα αναπτυσουν τον εγκεφαλο,καταλαβαινεις για ποιο λογο παμε για καταργηση τους. Για το "καλο μας" μωρε. Θα μαθαινονται μονο στα μεγαλα και ακριβα κολεγια. Μονο για λιγους δηλαδη. Οι υπολοιποι αναριθμητοι πληβειοι,θα μιλαμε "απλα".

    Ο σκοπος βεβαια στο τελος,ειναι να καταργησουν την γραφη τελειως, η οποια ειναι πολυ επικινδυνη αφου αναπτυσει τον εγκεφαλο και να μενουμε μονο στους ηχους. Γι'αυτο και η αδιαφορια στο πως γραφουμε κατι. Δεν εχει σημασια σου λενε. Μονο γκαριζε. Μονο ηχους. "Απλα" πραγματα. "ουγκ"..."μπουμ...."αχ" ..."ωχ".. "πειναω"...."ποναω"..."
    Το πρωτο σταδιο,πριν την καθολικη καταργηση της γραπτης,ειναι το να "μιλαμε" ολοι και να γραφουμε κυριως Αγγλικα.
    "this is a car."... "how are you"... "na anna ena milo".. "fou fou i fotia".
    OUG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Και βάλε στον συλλογισμό σου, οτι ήδη καταργήθηκαν τα βιβλία και περάσαμε στις οθόνες και βέβαια τελείωσαν και τα χειρόγραφα, ΑΦΟΥ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ μπλα μπλα μπλα.
    Και πιστεύω να έχεις ήδη πληροφορηθεί για την αντικίνηση της microsoftαπέναντι στην apple. Για την τεράστια ενιαία πλατφόρμα μιλάω. Θα πάμε σε πόλεμο με χειριστήρια του play station. Κι όλοι θα πιστεύουν οτι αφού πεθάνουν, θα ξανασηκώνονται και θα παίρνουν την εκδίκηση τους σαν ζόμπυ.
    Λείπει ο Albert από την κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας16 Ιουλίου, 2012 21:33

    Παρεπιπτωντως,πολυ θα ηθελα να δω και την αντιδραση-ΑΝ υπαρχει- και την αντιμετωπηση του θεματος αυτου, απο τον τζιτζιφιογγο τον "μπουμπουκο". Το δουλικο της Ευγενιας ντε,που παριστανει τον "Ιστορικο" και διδασκει κι'ολας.
    (οτι-εκτος των αλλων- προπατορες μας ειναι ο Αβραααμ και ο Ισαακ. Ναι σωστα ακουσατε. Οχι ο Δευκαλιων και η Πυρα. Ποιος τους γαμει αυτους.)

    Να δουμε λοιπον εαν θα αντιδρασει. Εαν θα βγαλει κιχ. Που κανονικα θα επρεπε να εχει ξεσηκωσει τον κοσμο,με τις τσιριδες του. Ετσι δεν ειναι; "Πειραξες" την γλωσσα"; Σε εφαγε ο Γεωργιαδης. Ειναι ετσι ομως; Παπαρια ειναι ετσι. Ολα θα τα καταπιει. Ολα θα τα φαει. Σε ολα θα σκυψει. Γιατι στο σπιτι πρεπει να μπαινουν λεφτα. Πολλα μαλιστα,γιατι εχουμε και κακομαθημενους ενοικους.

    Για να δουμε λοιπον παλιοκλοουν. Για να σε δουμε λοιπον. Θα προταξεις τις στηθαρες σου για να προστατεψεις την γλωσσα του Ομηρου,που τοοοσο μα ς τα εχεις πριξει τοσα χρονια,η θα κανεις απλα μοκο,γιατι εχουμε και πολλα εξοδα,τωρα που ανεβηκαμε κοινωνικα και ειμαστε πλεον "της καλης κοινωνιας";
    Αντε να σε δουμε παλιομασκαρα.
    Οσο εβγαλες αχνα που οι διαφορες Bild γυροφερναν στα εξωφυλλα τους την Αφροδιτη σαν μεθυσμενη τουριστρια,οσο εστειλες επιστολες διαμαρτηριας, και σαν πολιτης και σαν βουλευτης και σαν ιστορικος (ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
    Οσο εβλεπες εικονες και ακουγες τις προσβολες,,εκανες τον κουφο, παλιοχεστη.
    Και πολυ περισσοτερο νεοταξικο φασιστομουτρο,απλυτο.

    "αντισταθηκες" με καθε τροπο,στις προσβολες που εκτοξευουν οι δανειστες και τα οργανα τους, αλλαο τοσο θα "αντισταθεις" και τωρα.
    Δηλαδη με τον ΚΩΛΟ.

    Τα βιβλια τα κραδαινουμε και γκαριζουμε απο τις εκπομπες,ισα για να βρισκουμε κανενα κοροιδο να τα πουλαμε,αλλα και για να εχουμε και το "αλλοθι" του πατριωτη Ελληναρα,που πουλαει την πατριδα του για το καλο μας.

    Αντε πουστη,ρεμπεσκε. Δουλακι.
    Τα "η ταν η επι τας" και τα "μολων λαβε" θελουνε αρχιδια,παλιομαλακα. Και να τα πεις,αλλα ακομα και να τα γραψεις απλως. Εστω.
    Γιατι οταν ερθει η ωρα να τα υπερασπιστεις-εστω και σε επιπεδο γλωσσικο- τοτε θα αποκαλυφθεις το τι εισαι.
    Η επιγραφη στο υπουργειο σε μαρανε παλιομαλακισμενο. Στριγγλιζεις σαν καθαριστρια που τις λερωσαν το πατωμα,αλλα οταν ερχεται το χαστουκι-μαζι με τα δανεικα ασφλαως- απ'εξω,τοτε κανεις μοκο.
    Ξεπλυμενο δουλικο,που θες και Λεωνιδα στις προθηκες. Τα κομμενα αρχιδια θα μιλανε για τους αρχιδατους;
    Δεν πουλας καλυτερα κανενα σεντονι,η κανενα αγγουρι στη λαικη,ρε Πατσοαβουρη.
    Ελλαδεμπορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας16 Ιουλίου, 2012 21:55

    Η Διαμαντοπουλου,σωστα ηθελε να φερει την "επανασταση" στα σχολεια. "Οχι βιβλια" ειπε. Και το εκανε πραξη. ΦΩτοτυπιες και με το ζορι.
    Βεβαια,το κολπο ωστε να το πρασουν αυτο-την μη χρηση του γραπτου λογου δηλαδη-θα ειναι συγκρινοντας το με την αναπτυξη ας πουμε του ηλεκτρικου λαμπτηρα σε σχεση με την δαδα και τηνλαμπα πετρελαιου.
    "αφου εχουμε το μεσο να μιλαμε και να γραφουμε" γρηγορα και απλα,γιατι να βασανιζομαστε";
    Σωστα. Γιατι να αναζηταμε και να ανοιγουμε οριζοντες.
    Μεινε στα ταπεινα και σε αυτα που σε οριζουν σαν απλο ζωο.: Αναζητηση φαγητου,στεγης και που και που κανενα στραβο γαμησι,ελεγχομενο και αυτο.
    Τιποτα αλλο.
    "Απλα" πραγματα.
    Τιποτα το πολυπλοκο. Τιποτα που να γενναει συναψεις,ιδεες και ορους. Τιποτα που να πολλαπλασιαζει την φαντασια αρα και την εξευρεση λυσεων σε προβληματα.
    Οχι.

    Εμεις θα τα "λυνουμε" ολα για σενα.
    ΧΩρις καν να ερωτηθεις ουτε εαν ουτε πως.
    Εσυ αραξε.Ουτως η αλλως,δουλεια δεν θα εχεις. Γιατι να μαθεις; Αραξε. Ανησυχια πλεον μονο για ευρεση τροφης,ευρεση στεγης η γεφυρας για να κοιμηθεις και αυριο βλεπομεν.Μονο αυτο θα σε απασχολει και το πολυ-πολυ να ψηφιζεις μεσω η-υ για το ποιος θα αποχωρισει απο το τηλεπαιχνιδι.

    Ελληνικα,μονο για τις "επανω ανθρωπινες ταξεις".
    Μονο για τους ΕΛιτιστες. Μονο για αυτους που ειναι προορισμενοι απο την φυση για αυτη.
    Οχι ολοι. Που το βρικαμε γραμμενο; Επειδη καποιοι ειπαν οτι Ειμαστε ισοι και ομοιοι, η οτι πρεπει να φτασουμε ολοι καπου ψηλα;
    Τελος αυτα. Ειναι ξεπερασμενα.
    Εισαι το ιδιο με την...Διμανατοπουλου, η τον Ματσακη, η τον Στουρναρα,η τον ΤΡισε και τον Σορος; Δεν ειμαστε καλα.
    Δαρβινος ειπαμε.

    Εμεις θα εχουμε τη γνωση και εσυ την ανησυχια της καθημερηνης επιβιωσης. Και μαλιστα με ολο και λιγοτερα οπλα.
    Μεινε κολημενος στο χωμα. Σαν σκουλικι.
    Δεν βγαζουμε ολοι φτερα.

    Βεβαια,ολοι και ολα θα ξεγυμνωθουν,γιατι πολυ απλα παιζουν με παιχνιδια που δεν γνωριζουν,στην ολοτητα τους.
    Εκεινοι που επινοησαν-και οχι "κατασκευασαν"- την Ελληνικη,απλα παρακολουθουν με "αγωνια" τους νεοταξιτες και γελανε.
    Ειναι σαν να παιρνει στα χερια του μια "Φερραρι" ενα μεθυσμενος νεοπλουτος. Καταλαβαινεις την συνεχεια.

    ΠΡοσπαθουν να βαλουν στον τορνο και να τιθασευσουν,πραγματα τα οποια δε εχουν το know-how.
    Η επιβολη,περνα μεσα απο το κουτσουρεμα μεν της γλωσσας. Αλλα οι κινδυνοι ειναι μεγαλυτεροι.
    Τα εχουν βαλει με κατι που δεν το οριζουν. Και ειναι περα απο το πρακτικο της γλωσσικης συμπεριφορας η της πρακτικης γραφης.
    Ακουμπα στον ιδιο τον πολιτισμο και στις ανθρωποθεωριες.

    Δεν εχουν ιδεα με τι εχουν μπλεξει. Η αν εχουν,δεν τολμουν να το πουν με ΤΙ εχουν μπλεξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή