Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΦΕΡΕ ΜΕΤΡΑ

        " Αν δεν βρεθούν τρία εκατομμύρια μέχρι τις 7 Αυγούστου, τότε κλείνει το μαγαζί. ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΤΕΜΗ, ΑΔΑΜΙΔΗ, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟ." Αντιγράφω από εφημερίδα του ντεμοτεχνείου ( 12/07/2012 ) . Του τέως δηλαδή ιδρύματος, αφού πλέον τα μπαξίσια έχουν ψιλοκοπεί κι οπότε δειλά βγαίνουν και οι ειδήσεις. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΕΚΤΖΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ.
            Και μια χαρά τα λέει ο πρόεδρος για την λύση του πρωτοδικείου, οτι δεν μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα. Διότι η δικαιοσύνη παίρνει από την ερασιτεχνική ΑΕΚ - αφού αυτή πλέον κατέχει τις μετοχές - μια λίστα με  " επιφανείς " ( βάλτε ό,τι θέλετε σαν ερμηνεία της λέξης ) που έχουν εκ των προτέρων δεχτεί να ανακατευτούν με την ομάδα κι ορίζει την νέα διοίκηση. Λεφτά δεν μπορεί να γεννήσει αυτή η διοίκηση, ούτε να ανατρέψει τους νόμους. Άρα έχει τα ίδια αδιέξοδα με την σημερινή διοίκηση - ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ - αλλά με ένα σημαντικό πλεονέκτημα : Το πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο για τρία χρόνια. Κι αυτό το απέκρυψε ο πρόεδρος για λόγους πιστεύω πλέον πασίγνωστους σε όλους, για να μην επαναλαμβάνομαι.
           Όμως το πρωτοδικείο με το σπρώξιμο της λίστας της ερασιτεχνικής, μπορεί να κάνει την κάθαρση. Δηλαδή πρακτικά η ερασιτεχνική, που τόσο κόπτεται για τις σημαίες και τα ιερά και τα όσια της ομάδας μας, της ποδοσφαιρικής. Που είναι βέβαια επαγγελματική καθώς γνωρίζετε κι άρα δεν έχει καμία σχέση με τα ρομαντικά και χομπίστικα που θεωρητικά πρεσβεύουν οι χατζηχρήστοι και οι λοιποί μήτσοι. Έλα όμως που μπλέκονται οι χομπίστες και οι για το καλό του αθλητισμού, λόγω του νόμου Ρουμπή που δίνει για πλάκα, και μόνο γι' αυτήν,  το 10% της εταιρείας σε ερασιτέχνες. Ερασιτέχνες; Ναι. Δηλαδή επαγγελματίες ερασιτέχνες αφού το ποσοστό αυτό σημαίνει να υπάρχουν λεφτά για τα τμήματα τα εραιστεχνικά αλλά όταν δεν υπάρχουν λεφτά, τότε να μην υπάρχει καμία συμμετοχή σε ζημιές. Και τα λεφτά να τα διαχειρίζονται χωρίς κανένα έλεγχο, κομματάρχες που φτιάχνουν τα κόμματα τους κι εκλέγονται κατόπιν δημοκρατικών διαδικασιών. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΥΛΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Εγώ την βλέπω ίδια κι ειδικά όταν διαβάζω τα σλόγκαν της οργάνωσης " όποιος θέλει βάζει υποψηφιότητα και βγαίνει ". Τόσο απλά όσο γίνεται και στην σύγχρονη πολιτική μας.
              Η διοίκηση λοιπόν του πρωτοδικείου, που στάνταρ δεν θα είναι μεγεθικά άτιμη, θα κινηθεί στην αναδιοργάνωση της ομάδας αλλά και προς την κάθαρση. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , που για τα πάντα φταίει κάποιος Άκης και κανένας άλλος, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΜΑΚΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. Κι όλα θα φορτώνονται εκεί αλλά και με την ατιμωρησία βασιλεύουσα και με κάποια θαυματουργή διαγραφή των χρεών, σε τρία χρόνια θα βρισκόμαστε ακριβώς στα ίδια νούμερα. ΚΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ - χωρίς και να ξέρει κι ακριβώς τα όπλα του - ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ. Και γνωρίζετε βέβαια ποιοί είναι οι γκόμενοι.
                Αγαπητοί κι αγαπητές, εγώ γράφω την αλήθεια κι ό,τι ξέρω ή τι διαισθάνομαι, πριν ξεσπάσει η μπόρα. Έχω μια σταθερή κι αταλάντευτη στάση σαν Αεκτζής και πιστεύω ακράδαντα οτι αν ο Μαύρος αποκτήσει θεσμικό ρόλο κι όχι του εξωτερικού κύκλου, ο κόσμος θα συσπειρωθεί περισσότερο. Ακόμα και σε χαμηλότερη κατηγορία να γωνιζόμαστε κι ακόμα αν δεν υπάρχει περίπτωση ανόδου στην λίγδα. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, ακόμα κι αν η ομάδα φυτοζωεί και παίζει ντέρμπυ με τα Άσπρα Σπίτια. Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ. Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΤΗς ΕΠΟ, ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ Ή ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ - πέραν των αγωνιστικών χαστουκιών - ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ.
               Και να μην έχω κάποιο πλάνο εξόδου από το τούνελ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕ, ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΙΑ; ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ. Πες μας ρε Χατχηχρήστο, αφού έδιωξες τον Φιλίππου, ποιά ήταν η διάδοχη κατάσταση που είχες ετοιμάσει. ΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ. Άντε να δεχτώ και κάποια ευθύνη. Και να σκάσω. Αν όμως βλέπω οτι τα πάντα πάνε πειραματικά και στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα του ψηφοφόρου, τότε διαβλέπω κατάσταση μπάσκετ αργά ή γρήγορα ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΩ. Κλείνω την εταιρία και την κάνω από την χώρα και φυσικά δεν ξαναπαίρνω εισιτήρια. ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
              Και δεν είναι η ΑΕΚ σε τάφο, όπως είπε ο Θωμάς. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΙ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Ή ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ή ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ή ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Ή ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. Μπουρλότο θέλει γενικώς αλλά επειδή δεν υπάρχει κανείς να το βάλει, άνετα μπορούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας για κάτι που αλλάζει αν βλέπουμε και μερικά ειδικά δικαστήρια και μερικά λιντσαρίσματα. Κι αν για την Ελλάδα είναι δύσκολα πράματα αυτά αφού ο τελευταίος διορισμένος κομματικός τεμπέλης έχει απ' ευθείας επικοινωνία με τον αρχηγό του κόμματος του, ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ. ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ 8 ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
                     ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΤΙ ΨΩΜΙΑΔΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΤΕΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΙ ΜΕ ΑΔΑΜΙΔΗΔΕΣ.
                             ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΝΟΥΝ ΜΕΝΤΕΣ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ.
                       ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Διότι ο Θωμάς είναι οκ με την καφετέρια, αλλά οι λοιποί - ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ - στην κυριολεξία δεν έχουν να φάνε. Και θέλει πολύ προσοχή το όλο κόλπο της συσπείρωσης των " αδικημένων " παλαιμάχων, πέραν της δεδομένης απειρίας τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
                   Υγ1. Το 44 πλέον δεν είναι προτεραιότητα αφού έχει καταπέσει αλλά υπάρχει δικαστική απόφαση τελειωτική σε πέντε μήνες. Τόσο καιρό όμως ήταν, σαν απειλή - κάτι φυσικά που το είπαμε εδώ μέσα. Τώρα είναι η φορολογική ενημερότητα αλλά κι οι τρεις μεταγραφές έτοιμες. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟ.
                     Υγ2. Πουλήθηκαν τα πάντα. ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ; ΠΑΝΤΑ ΤΡΙΑ; ΤΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΑΚΟ, ΤΟΝ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ; ΜΟΝΙΜΑ ΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ;
                         ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
                     Υγ3. Είναι αλήθεια οτι μόνο 300 χιλιάρικα μπήκαν στα ταμεία για τον Μάκο; Άλλα έμαθα ( προσεχώς ). ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΚΑΙ ΧΕΣΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ; ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ.
                         ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΡΥΠΑ; ΡΕ ΜΗΠΩΣ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ;
                       Υγ4. Στα επίσημα οι τιμές δεν άλλαξαν. Γιατί; Ποιοί είναι αυτοί που το παίζουν επίσημοι; Λίγοι είναι και θέλω λίστα. ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΕΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ;
                               ΜΑΥΡΕ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.   

13 σχόλια:

  1. Όσο είναι στα Σπάτα ο Δημητρέλος και μιλάει με τον Μαύρο,είναι υπέρ του πρωτοδικείου,με το που απομακρύνεται και μιλάει με τον Αδαμίδη,δεν το θεωρεί λύση.Η ερασιτεχνική, κατά δήλωση Δημητρέλου τα έχει πάρει τα χρήματα που πρέπει από την παε,οπότε είναι οκ.Ο Μήτσος είναι υπέρμαχος του Πρωτοδικείου και το παλεύει,με σκοπό να γίνει και η παε κάτι σαν το μπάσκετ με ολίγη από λέσχη του Άρη,νομίζω.
    Ο Θωμάς πιστεύω πως βλέπει το πρωτοδικείο,ως τελευταία ελπίδα να σώσει την ΑΕΚ ,όπως αυτός νομίζει.Μόνο επειδή είναι ο Θωμάς,το εύχομαι.
    Έχω ένα φόβο μέσα μου πως είτε με πρωτοδικείο είτε με φούντο και αφμ κλπ,κάθαρση δεν θα δούμε και πάντα θα μας τρώει και θα μας καταστρέφει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας13 Ιουλίου, 2012 01:32

    Το οτι ο Μαυρος-μετα απο τοσαχρονια σιωπης και αποχης ενεργηςαπο τα της ΑΕΚ,τελικα "αποφασιζει" να ενεργοποιηθει με αυτον τον φαινομενικα- προχειρο βιαστικο ατασθαλο και ασυγχρονητο τροπο,πρεπει να μας βαζει σε σκεψεις. Οι οποιες μπορει να ειναι μονο δυο.
    Η το προφανες, η το μη προφανες.
    Η οτι δηλαδη η αποχη καποιου,δηλαδη η απραξια του λανθασμενα τον καθιστα στα ματια του κοσμου σαν συνετο, η γνωστικιστη,ενω απλα μενει αμετοχος λογο αγνοιας και αποφευγει την εκθεση στα -σιγουρα- λαθη που θα κανει εαν καταπιαστει. Παραμενει θεατης,οχι απο γνωση,αλλα απο ελειψη γνωσης.

    Η η καθυστερημενη και -φαινομενικα- διχως πρακτικο νοημα και αντικρυσμα ενασχοληση του,κρυβει μια υποσχεση,που εχει λαβει. Μια διαβεβαιωση. Οτι δεν θα φουνταρει μαζι με την ομαδα και οτι δεν θα συνδεσει το-καλα προφυλαγμενο ειναι αληθεια- ονομα του με τις χειροτερες μερες, η και τις τελευταιες μερες της ομαδας.

    Ειλικρινα,δεν το εχω διαγνωσει αυτο. Εαν δηλαδη η ενεργοποιηση Μαυρου ειναι απλως μια αλλη ΑΕΚοκαφετερια, η εαν εχει λαβει καποια διαβεβαιωση πως ολα θα πανε καλα,στο τελος.

    Το οτι δεν αναλαμβανει προεδρικη καρεκλα,νομιζω ειναι αναμενομενο. Οσο και να θελαμε να τον δουμε εκει αλλα και για λογους εσοδων-οπως σωστα ειπε ο Steven- αλλα πλεον οι ποινικες ευθυνες που συνοδευουν τις υπογραφες του προεδρου,σε μια ομαδα γεματη "προεδρους-τσαρλατανους" ειναι ηλεκτροφορος καρεκλα.
    Ισως να του αποδιδουμε μια ρομαντικη διαθεση η μια ελειψη στοχων,αλλα για μαλακα δεν τον κοβω.

    Οσο βεβαια ο κοσμος βλεπει ακομα τις μετοχες στους αμετοχους και οι κατοχοι τους να επαναλαμβανουν ακομα και τωρα "δεν μπορω "δεν εχω" "δεν δυναμαι", ειναι λογικο να εχει χαθει και το επικοινωνιακο παιχνιδι απο πλευρας Μαυρου.

    Ο κοσμος περιμενε μια-οποια- ενασχοληση του με αλλες προοπτικες και στοχευσεις. Τον περιμενε πως και πως να ασχοληθει ενεργα με την ομαδα,κανοντας περα τους παντες. Να μπει σαν οδοστρωτηρας και με προικα το τεραστιο ονομα να κουβαλισει ορμες,τασεις,συνιστωσες,χρημα,και να τιναξει την ομαδα ωστε να ξεφυγει απο το "σπιραλ θανατου" οπως συνηθιζουν και λενε και τα κορακια των αγορων-που εχει μπει.

    Και τελικα βλεπει εναν Νοστραδαμο με γυαλια υλιου και ξεκουμπωτα πουκαμισα.
    "πεθαινουμε στις 24 του μηνα" ... "σβυνουμε τον Αυγουστο" "αν δεν βρουμε 12 μυρια θα μας πεταξουν στο Κολοσαιο"..."εχουμε πεθανει και βλεπουμε οραματα"... "θα σταυρωθουμε στο Συνταγμα το Φθινοπωρο..." ... "δεν υπαρχει ΑΕΚ πλεον"..."αν δεν αλλαξουν ολα εγω θα φυγω"... "τελικα δεν φευγω,αλλα ολα οσα προφητευσα θα συμβουν"..."θα δανειστω σαν τον Αντονιο του Σαιξπηρ και θα βαλω μια λιβρα σαρκας εγγυηση..." "βλεπω μια τριηρη να ερχεται.Μαλλον ειναι του Μινωα και μας θελει για τον Μινοταυρο"... " κλπ..κλπ.

    Δεν ψεγω με τιποτα την τιμιοτητα του,αφου δεν ειναι μαλακας να χαλασει οτι εχτιζε μια ζωη. Απλα μιλω για την αφελεια. Και ευχομαι να μην ειναι μονο αυτη ο λογος ενασχολησης,αλλα κατι που δεν γνωριζουμε. (οπως και τα περισσοτερα αλλωστε, που απλα τα μαθαινουμε αφου εκεινοι που ειναι να τα πραξουν,τελικα τα επισημοποιουν οταν ερθει ο καιρος και το ποπολο τα μαθαινει σαν την αστυνομια. Παντα τελευταιο).

    Αλλα αυτο το "μπιρ-παρα" ξεπουλημα,εχει μια παγια ταση να κουβαλα μαζι του ποντικια που αρπαζονται απο τους καβους και μπουκαρουν στο καραβι. Αυτη η βιασυνη "να προκανω να πουλησω πριν χαθουμε" ειναι η χαρα του λαμογιου και το Ελ Ντοραντο του απαταιωνα.
    Φοβαμαι οτι ακομα και τωρα,στα στερνα της, η ΑΕΚ εχοντας τον Μαυρο σαν λαμπα,εχει μαζεψει γυρω της ενα καρο κουνουπια
    Και αυτο δεν το λεω μονο για την ΑΕΚ. Ισχυει παντου.
    "Κλεινουμε". "Οριστικη Διαλυσης" "Μεταφερομαστε"."Ολα κατω του κοστους". "Τιμαι οριστικαι" "Ξεπουλαμε".
    Αυτα δεν γραφουν τα πανο και τα αυτοκολλητα στις βιτρινες,οι οποιες απλα ξανανοιγουν σαν κατι αλλο,παντα; Και παντα εκει ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας13 Ιουλίου, 2012 01:54

    Αυτο το "γυαλια υλιου" που εγραψα πολυ μου αρεσε.
    Ευτυχως τουλαχιστον που μας αφηνουν ακομα να χρησιμοποιουμε το "υ" γιατι σε λιγο καιρο το πανε για καταργηση μαζι με το "η".
    Δεν χρειαζονται λενε. Στον Διεθνη Φθογγισμο πλεον.
    Ετσι λεει απο τωρα το βιβλιο της 2ας η 3ης Δημοτικου,δεν θυμαμαι. 4 τα φωνιεντα. Οχι 7. Τα "υ", "η" και "ω" τι τα θελετε; Για να μπερδευεστε;
    Δεν σας κανει μονο το "ι" να τελειωνουμε; "Απλα". "Απλη γραφη,απλη σκεψη" οπως λεει καποιος. Δηλαδη οτι πιο κοντινο στην αποβλακωση.
    Μαλλον ο Ομηρος,ο Πλατωνας ο Αισχυλος και οι λοιποι, ηταν πολυβουοι και πολυκροτοι μαλακες.

    Και μια χαρα θα οι γλωσσες θα συμπορευονται με τις "ανησυχιες" πλεον. Οι οποιες απο βαθειες και πολυπλοκες,θα περιοριζονται σε αυτο που βλεπουμε σημερα: Διαχειρηση της καθημερηνοτητας. Εκει που τον ωθουν οι διαχειριστες του κοσμου. Στην αποκτηνωση.
    Οτι κανουν και τα ζωα: Που θα βρω να φαω,να πιω,να πεσω για υπνο το βραδυ και αυριο βλεπωμεν.Η μαλλον οχι. Δεν υπαρχει ΚΑΝ αυριο. Μονο τωρα.
    Και που και που κανεναν σαβουρογαμημα.

    Προς Steven: Ασφαλως και μιλαμε για Αμερικα. Για τους ιδιοκτητες μας. Δεν αναφερω την "οικογενεια" σαν αυτοφωτη, η με κανενα ιδιοκτησιακο περιουσιακο χρυσοβουλο. Αυτο δα λειεπε. Αφου τα εχουμε πει.
    Κατσαπλιαδες διαχειριστες. Σαν τετοιοι επιλεχθκαν. Αλλα η γνωμη τους-σαν εγχωριοι διαπραγματευτες-μετραει στα αφεντικα και ο "Δημητρακης" μια χαρα επιασε το κουβαρι απο την ακρη του και σωστα πλεκει το πουλοβερ.
    Το αν πετυχει και ποσο,στο νεο "Ελ Ντοραντο" των Βαλκανιων,δεν το ξερω.
    Λεω για τις δεσμευσεις-αναποφευκτα- που απορρεουν απο την επικειμενη ενασχοληση του με την ανοικοδομηση της Εθνικης παραγκας του καραγκιοζη.
    Ενταξει. Δεν μπορει κανεις να τα κανει ολα.
    Η θα εισαι Κοκκαλης και θα ριμαζεις την χωρα αλλα θα φτιαχνεις ομαδα, η θα εισαι Μελισσανιδης και θα ανοικοδομεις,ενω παραλληλα θα βλεπεις με κρυα καρδια την ομαδα να παραπαιει.

    Μακαρι να τα πετυχει και τα δυο. Ποιος δεν το θελει. Απλα λεω οτι δεν το βλεπω. Στο αμεσο μελλον εννοω. Μετα απο 15 χρονια,που να ξερω.
    Μπορει να εχουμε παρει την Πολη και να παιζουμε εκει.

    Προς conpater: Διαβασα το σχολιο σου,αλλα δεν πολυκαταλαβα-σε σχεση με αυτα που γραφεις- που εχω πεσει εξω. Που πολυ πιθανο ειναι να εχω πεσει. Απλα δεν καταλαβα. Αν θες,εξηγησε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κοιτα τι μπορω να κανω...." ανεφερες.
    Δεν υπηρχε λοιπον αυτο,υπηρχε το "μπορεις ? Με αυτον απεναντι μπορεις? "
    Μπορω ηταν η απαντηση και εγινε κωλος μουνι γαρυφαλλο η ολη κατασταση.Σκοπος ηταν η πιτσα να μην εχει 4 κομματια αλλα 8.Και ετσι εγινε.Και ζησαν εμεις καλα κι αυτοι καλυτερα.Και συνεχιζουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας13 Ιουλίου, 2012 02:43

    Kαι επειδη εχει παντα ενδιαφερον μεγαλο το να διαβαζει κανεις κειμενα που επιβεβαιωνονται στο μελλον,ας δουμε τι διειδε ο Π. Τραιανου σε ενα αποσπασμα- απο ενα κατα τα αλλα αρτιο πονημα περι ποδοσφαιρου στην Ελλαδα-γραμμενο το 1997.
    15 χρονια πριν. Οταν ηταν στα πανω του ο "καπετανιος",με καποια προβληματα ο Μελισσανιδης και στα πρωτα του βηματα ο μετεπειτα δικτατορας Κοκκαλης:
    "..Ο κύριος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι ο Παναθηναϊκός.
    Η ηγεσία του Παναθηναϊκού δεν ξέχασε τις προσφιλείς της συνήθειες ούτε στην ποδοσφαιρική της δραστηριότητα. Οι "μια ζωή" ευνοημένοι στην κοινωνία και στις ασφαλείς δραστηριότητές τους, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις ίδιες ασφαλείς συνθήκες και στο ποδόσφαιρο.
    Όπως ελέγχουν κυβερνητικούς παράγοντες για να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους στον οικονομικό χώρο, έτσι επιχείρησαν να ελέγξουν και τους ποδοσφαιρικούς.

    Ο Ολυμπιακός σ' αυτήν τη φάση έχασε αγωνιστικά, αλλά ενισχύθηκε σ' ό,τι αφορά τη μαζικότητά του. Η στέρηση τίτλων και διακρίσεων άρχισε να συσσωρεύει πάθη, τα οποία είχαν διπλό αποτέλεσμα. Το πρώτο ήταν να συσπειρωθούν οι οπαδοί του και το δεύτερο να δημιουργήσει νέους οπαδούς από ένα άλλο σύνολο ανθρώπων, που η τακτική του Παναθηναϊκού τους εξόργιζε. Το πρωτάθλημα υποβαθμίστηκε και οι οπαδοί περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τη σύγκρουση μεταξύ ομάδας-κεφαλαίου και ομάδας-λαού. Διχάστηκε ο φίλαθλος κόσμος της χώρας και το σύνολο της ταξικής αντιπαράθεσης περιορίστηκε στη σύγκρουση αυτών των δύο ομάδων.

    Μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού (μαζικότητα, πάθος, σύνδρομο στέρησης, αίσθημα αδικίας) είναι πειρασμός για τους επιτήδειους. Ήταν θέμα χρόνου ο Ολυμπιακός ν' αποτελέσει με την ισχύ του το στόχο ανθρώπων, που οι δραστηριότητές τους απαιτούσαν θωράκιση απέναντι στον έλεγχο της εξουσίας.
    Ο πρώτος που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ισχύ του Ολυμπιακού ήταν ο χοντρός τραπεζίτης, που απείλησε να τινάξει στον αέρα το οικονομικό σύστημα της χώρας κατά την πτώση του. Αν δεν αποκαλυπτόταν η ασυδοσία του, η εικόνα της χώρας θα ήταν σήμερα εντελώς διαφορετική. Ο δεύτερος που το επιχείρησε ήταν ο αυτοαποκαλούμενος "βασιλιάς των ρουμπινιών". Αυτός ήταν λιγότερο επικίνδυνος και περισσότερο γραφικός από τον πρώτο, αλλά οι στόχοι του ήταν το ίδιο επικίνδυνοι. Σήμερα οι δύο αυτοί μεγιστάνες της συμφοράς βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

    Τελευταίος και πιο επικίνδυνος είναι ο σημερινός πρόεδρος του Ολυμπιακού που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία και καταστρέφει το σύνολο των ασφαλιστικών δικλίδων στον τομέα της οικονομίας. Αυτά τ' αποτελέσματα είναι απόρροια δύο παραμέτρων. Η πρώτη παράμετρος είναι ο προσανατολισμός των οικονομικών δραστηριοτήτων τού συγκεκριμένου προέδρου και η δεύτερη είναι η ταξική προέλευση των οπαδών του Ολυμπιακού.
    Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η ασυδοσία των προέδρων οδήγησε στην πόλωση των φιλάθλων της χώρας. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπορεί να γίνει επικίνδυνος για τη δημοκρατία, λόγω της ταξικής προέλευσης των οπαδών του. Η ασυδοσία του ερεθίζει κι εξοργίζει τους αντιπαναθηναϊκούς, αλλά δεν καταφέρνει να συσπειρώσει τους Παναθηναϊκούς, μετατρέποντάς τους σε υποχείρια της ηγεσίας του. Η ασυδοσία του Παναθηναϊκού βολεύει τους αστικής προέλευσης οπαδούς του, αλλά ταυτόχρονα τους φοβίζει.

    Αυτοί οι οπαδοί έχουν πολλά να χάσουν στην κοινωνική και οικονομική τους δραστηριότητα, αν παραδοθούν στα χέρια της ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Σε καμία περίπτωση δεν είναι απελπισμένοι, ώστε να επενδύουν αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο για να αντλήσουν τη χαρά της νίκης. Το ποδόσφαιρο τους διασκεδάζει, αλλά δεν είναι μονόδρομος. Ο πρόεδρος μπορεί να είναι μεγιστάνας και ταξικός σύμμαχος, αλλά είναι ταυτόχρονα και οικονομικός αντίπαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας13 Ιουλίου, 2012 02:45

    Κανένας δεν είναι διατεθειμένος εν ονόματι του ποδοσφαίρου να ενισχύσει τον αντίπαλο και να δυσχεραίνει την ίδια του τη ζωή. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Παναθηναϊκός δεν είναι επικίνδυνος και περιορίζεται στο να είναι εξοργιστικά ενοχλητικός. Η πάντα πιο ολιγομελής αστική τάξη γι' αυτούς τους λόγους δεν επιτυγχάνει μεγάλη και ισχυρή συσπείρωση.

    Αντίθετα ο Ολυμπιακός σε συνθήκες ασυδοσίας της ηγεσίας του, όπως συμβαίνει σήμερα, είναι επικίνδυνος. Οι οπαδοί του επενδύουν συναισθηματικά στο ποδόσφαιρο κι επιπλέον δεν έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα με τον πρόεδρο. Δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και δεν διστάζουν να τον στηρίξουν. Γι' αυτούς ο πρόεδρος είναι ακόμη ένας πλούσιος, που οι δραστηριότητές του δεν τους αφορούν. Δεν τους ενδιαφέρει πώς χρησιμοποιεί τη δύναμη που του δίνουν εις βάρος των οικονομικών αντιπάλων του. Γι' αυτούς ισχύει το εξής: "Από πίτα που δεν τρως δεν σε νοιάζει κι αν καεί". Τους ενδιαφέρει να τους δώσει αυτό που στερούνται.

    Εξαιτίας της μαζικότητας των οπαδών και της ιδιομορφίας τους, τα πάντα μεγιστοποιούνται. Η συσπείρωση των οπαδών και ο όγκος τους δημιουργούν μια επικίνδυνη πόλωση που απειλεί τα πάντα και οδηγεί στον ολοκληρωτισμό. Στην περίπτωση της ασυδοσίας του Παναθηναϊκού, οι ταξικοί του αντίπαλοι επενδύουν στον Ολυμπιακό. Στην περίπτωση όμως του Ολυμπιακού ο οπαδός αρχίζει και σκέφτεται σαν πολίτης και φοβάται.

    Σήμερα η πόλωση έχει να κάνει μόνο με τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι επικίνδυνο. Σήμερα υπάρχουν "Ολυμπιακοί" και "Αντιολυμπιακοί". Το δίπολο αυτό διχάζει την κοινωνία και δίνει ισχύ στον πρόεδρο της ομάδας ανάλογη μ' αυτήν ενός αρχηγού κόμματος κι αυτό είναι ολέθριο. Αργά ή γρήγορα όλοι οι παράγοντες της εξουσίας θα έρθουν σ' επαφή μ' αυτόν για να εκμεταλλευτούν τη δύναμή του. Ποιο όμως θα είναι το τίμημα γι' αυτή την εκμετάλλευση; Σ' αυτό το σημείο βρίσκεται ο κίνδυνος. Αν ο αναγνώστης καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των προέδρων των δύο ομάδων, τότε θα τρομάξει πραγματικά.

    Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι ένας μεγιστάνας, που δραστηριοποιείται σ' έναν συγκεκριμένο χώρο. Χρησιμοποιεί την όποια δύναμή του, που είναι πολιτικά ασθενής —λόγω χαλαρής συσπείρωσης—, για να καπελώσει τον ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο οικονομικό χώρο που ο ίδιος δραστηριοποιείται.

    Δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τους άλλους χώρους και άρα υπάρχει μόνο το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού σε κάποιον τομέα, που δεν οδηγεί σε ολοκληρωτισμό. Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνθέτει δίπολο με το ίδιο το κράτος. Εξόντωσε τους ανταγωνιστές του στο χώρο του κι αυτή τη στιγμή παρακολουθεί τις δραστηριότητες του κράτους. Δραστηριοποιείται όπου δραστηριοποιείται το κράτος και άρα απειλεί όλους τους χώρους.

    Επιχειρεί να θέσει υπό καθεστώς ομηρίας την εξουσία, ώστε ν' αναπτύσσεται με τερατώδεις ρυθμούς σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Δεν ενισχύεται μόνο εις βάρος των ανταγωνιστών αλλά και εις βάρος του κράτους και άρα των πολιτών. Αυτό οδηγεί στον ολοκληρωτισμό και η τραγική ειρωνεία είναι ότι στηρίζεται στους φτωχούς αυτής της χώρας. Χρησιμοποιεί την απελπισία του κόσμου για να επωφεληθεί.

    Αν αυτά όλα συνδυαστούν και με την ευρωπαϊκή ενοποίηση, που συνεπάγεται υποβάθμιση της ισχύος των εθνικών κυβερνήσεων, τότε τα πάντα γίνονται ακόμη πιο τραγικά και το μέλλον ζοφερό. Σε λίγα χρόνια η εξουσία θα είναι πραγματικά υπό καθεστώς ομηρίας και η χώρα θα μετατραπεί σε φέουδο. Όπως οι φεουδάρχες στήριζαν τη δύναμή τους σε θρησκόληπτους υποσχόμενοι παραδείσους, έτσι και αυτός θα στηρίζεται σε "Ολυμπιακόληπτους", που θα τους ταϊζει τίτλους και χαρές. Ο Παναθηναϊκός των "ανωτέρων", θ' αρχίσει σύντομα να καταλαβαίνει ότι οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και τα μεγαλύτερα θύματα θα είναι οι ίδιοι. Μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους και τώρα απειλείται η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας13 Ιουλίου, 2012 03:04

    Προς conpater: Ενταξει.Αν ειναι αυτο,μικρο το κακο.
    Προφανως δεν μιλησαν σαν προσκοποι,οπως το ειπα,απλα για να το χαρακτηρισω.
    Αλλα κατα βαση, περι αυτου προκειται.
    Οταν μπαινεις στην αυλη καποιου, και "κατι εχει ακουσει" για σενα,του δειχνεις ποσο επικινδυνος ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ και αυτο που το προτινεις ειναι να συνεργαστειτε,ωστε να μην κινδυνευσει κανεις απο τους δυο σας.

    Η ολη μαγκια ομως εγκειται στο εξης. (και εκει του βγαζω το καπελο): Ενω αρκετοι προφανως ειχαν η εχουν επιχειρησει να "πουλησουν" τον εαυτο τους, η τις οποιες δεξιοτητες τους (sic)μπροστα σε παντοδυναμους,προσβλεποντας,ειτε σε καποια διασφαληση,ειτε-και εδω ειναι το "επικινδυνο" σε καποια αντικατασταση μελλοντικη,ωστε να γινουν εκεινοι "χαλιφιδες" στη θεση του "χαλιφι",ειναι γεγονος οτι ελαχιστοι τα καταφεραν,εστω και να βγουν ζωντανοι-και κυριολεκτω- απο μια τετοια "αναμετρηση.

    Ετουτως ομως,εχοντας τα κακαλα παιξει με την φωτια,και ισσοροπωντας με μαεστρια αναμεσα στο θαρρος και το θρασσος,καταφερε να αποσπασει την θετικη κριση του "χαλιφη" και τελικα να κατσει διπλα του.

    Γιατι,ξερεις, το να πεισεις καποιον οτι απο την ορμη σου δεν εχει να κινδυνεψει,παρα μονο να οφεληθει,ειναι και λιγο παρατολμο.
    Ειναι σαν να ταιζεις λιονταρι με τα χερια.

    Στις περισσοτερες των περιπτωσεων, για να εχουν ησυχο το κεφαλι τους τους ξεπαστρευουν απο διπλα τους,με καθε τροπο.Εκτος και αν ειναι εντολη απο το πραγματικο ανωθεν αφεντικο.

    Το ταλεντο του "δικου μας" φαινεται οτι υπερισχυσε των οποιων αμφιβολιων-μετα και απο τις δοκιμασιες τις απαραιτητες βεβαια που τον εθεσε ο καπεταν-Ευρυσθεας.
    Μπορει αντι για λεοντη να φορεσε τιγροκεφαλη,αλλα και παλι μαγκας και κονομας ειναι.
    Αλλωστε αυτος ηταν ο στοχος. Να "φτασω" να "γινω" κλπ

    (τωρα αν ρωτας εμενα τι ακριβως γινεται κανεις με το να "φτασει" και το να "γινει" θα σου πω αλλα. Οπως ασ πουμε οτι ενω τον θαβουν στο ιδιο βαθος με ολους τους υπολοιπους που δεν "εγιναν" εν τουτοις κερδιζει 1-2 μετρα ψηλοτερα μαρμαρα πανω απο το χωμα,ετσι για να φαινεται σε ολη την παρεα του νεκροταφειου και να ξερουν οι τρυγυρω "ξαπλωμενοι" "φτανοντες" με ποιον θα γελασουν σημερα το απογευμα,μετα το περας των λιβανισματων των καλοβαλμενων χηρων, με τα δαχτυλιδια και τα πετραδια στα χερια και τα κολιε στα λαιμα,σαν ενθυμιο του "φτασμενου" μακαριτη.
    Ειναι σιγουρο οτι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ παιζουν "μπιζ" μεσα στους ταφους.
    Μη σου πω και μπιριμπα με κοκκαλα αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας13 Ιουλίου, 2012 03:18

    Η απονενοημενη προσπαθεια του να "κρατηθει" καποιος απ'τη ζωη "δελεαζοντας" την με πραματιες, "καλουδια" που εχει,ειναι απολυτως γελοια και για γελωτες.
    Θα επρεπε να εχουμε 3 "ζωες". Σαν τα ηλεκτρονικα παιχνιδια.
    Η 7.Σαν γατες.
    Η καμια. Οπως ο Μητσοτακης.Ετσι δεν θα φοβομαστε μη τυχον και μας "φυγει".

    Αυτος, εχω την εντυπωση οτι καθε 6αμηνο,παει στο CERN. Διακτινιζεται,"φορτωνει",επανασυντιθεται και επανερχεται.
    Προκαλει βεβαια μερικες αναταραξεις στο συμπαν,με ορισμενες κατακρυμνησεις Γαλαξιων,αλλα μικρο το κακο,αφου μας επανερχεται ακμαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειχε τους ορχεις,αλλα ειχε και τους αλλους πανω απο το κεφαλι του για ελεγχο.Απλα,εκτιμησαν πως ο ανθρωπος ειναι εγγυηση για τα σχεδια τους,και υποχρεωτικα το αντιτιμο ηταν υψηλο.Και μαγκια του, του Μελισσανιδη, που τα καταφερε.Πριν απο μια 7-8ετια,το κυνηγι που επεφτε στην ελληνικη αγορα ηταν ανελεητο.Μονοβολα με σκοπευτρο πηγαινε η δουλεια,και τα συνεργεια δεν προλαβαιναν να ανεβοκατεβαζουν ταμπελες.
    Ειναι απ`αυτους που τους αρεσει το "τρεξιμο".Παθιαζονται,το βλεπουν σαν σταση ζωης.Γουσταρει το νταραβερι και θελει να κερδιζει.Οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι.Ε,αυτος το`χει λιγο παραπανω απο το κανονικο...Δεν συγχωρει λαθη,ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.
    Αλλοι παλι,αρεσκονται στα λιγα και στα λιτα.Δεν γινεται ολοι να ειναι ιδιοι.Κοινος παρανομαστης,τα 3 μετρα βαθος στο "τελος",αλλα ολοι παιζουν για το "υψος", του τωρα και του μετα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συγνωμη που θα ειμαι εκτος θεματος..

    θελω να δωσω συγχαρητηρια στην πιτσιρικαρια που κερδισε τους κοκκινοτριχιδες ετσι οπως τους κερδισε...οχι με αντιποδοσφαιρο οπως μας πλασαρουν οτι μονο ετσι μπορει να παιξει ο Ελληνας ποδοσφαιριστης..τα πιτσιρικια δειχνουν οτι ξερουν μπαλα αλλα πρεπει καποιος να τους εμπιστευτει και να τους μαθει καποια πραγματα πανω απο το πως να ντριπλαρουν ή να κανουν σωστο κοντρολ..η τακτικη μετραει στο ποδοσφαιρο οσο κ το ταλεντο..


    για την ΑΕΚ δεν ξερω πια τι να πω..το να την βλεπω σαν φυτο στο μηχανημα να παρακαλαει για 10χιλ. ευρω απο επιφανεις αεκτζηδες, να πουλαει οτι καλυτερο εχει σε οτι ποσο της προσφερουν ειναι πιο εξευτελιστικο απο το να την δω στην Δ να κοντραρει την Πευκη..τα εχουμε ξαναπει αλλωστε..

    υ.γ ο Μπουγαιδης σουπερ χθες..οπως καποτε ο Σωκρατης..τριβουν τα χερια τους στην ΑΕΚ παλι..μεχρι και 100ψιλ. απο το πουθενα μπορει να τον πουλησουν τωρα..

    καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπαω το 1 σχολιο ανα 15 μερες για ενα ενδιαφερον ρεπορταζ απο την ομαδα μου τη Μιλαν:

    Το 2009 ο Κακα πωληθηκε 69 εκκ ευρω στη Ρεαλ απο τη Μιλαν.
    Το 2012 εχει γινει προταση για 27 εκκ ευρω παλι απο τη Μιλαν για επιστροφη. Ο παικτης ειναι 30 χρονων, φυσικα ειναι το απολυτο εργαλειο, και φυσικα τρελαινεται να βλεπει βασικους κατι Τουρκο-αλγερινο-Γερμανους που με το ΖΟΡΙ πανε να τους κανουν ταχα μου κατι..
    Βεβαια μιλαμε για την ομαδα που παιζει ο Πεπε ποδοσφαιρο...

    69-27= 52 εκκ..

    Χτες o Ibra πωληθηκε 32εκκ στη Παρι. Αγορασθηκε 24εκκ το 2010.

    32-24=8εκκ

    Επισης ο Tiago Silva πωληθηκε 19,5 εκκ παλι στη Παρι. Αγορασθηκε 9εκκ το 2009

    19,5-9= 10,5 εκκ

    Δεν βαζω τα εσοδα απο mercandising (διαφημησεις-φανελλες κλπ) ουτε τι προσεφεραν οι παικτες αγωνιστικα (πρωταθλημα περσυ-4αδα ch.l φετος) με τα αναλογα εσοδα.

    ΤΡΕΙΣ (3) κινησεις σε 2,5 χρονια με κερδος 70 εκκ ευρω και τον Κακα στην ομαδα..

    Τεχνικος διευθυντης-αντιπροεδρος (και δεξι χερι του Σιλβιο) ειναι ο Adriano Galliani.
    Εμας ηταν ο Σταυρος Αδαμιδης και ο Θανοπουλος...

    Ας κατσουμε αναπαυτικα να δουμε εμεις αρθρα 44, εφοριες, δοσεις,
    το τριετες θριλερ με το συμβολαιο καποιου Γκερειρο,
    τον πρωην προπονητη μας που τελικα ειναι τοσο ΑΕΚαρας που χτες δεσμευσε μερος του τηλεοπτικου συμβολαιου για να πληρωθει (και καλα εκανε-απλα μη μας πουλαει αεκο-σωτο),
    το Θωμα να παρακαλαει για 20αρικα,
    το τραχανα να ονειρευεται 867,000 πολυτεκνες οικογενειες που θα δινουν απο 22574 ευρω το κεφαλι να βλεπουν τον .... Κοντοε (αν ειναι τυχεροι),
    τα 25 χιλιαρικα bonus απο τον Μακο σε ενα χρονο!!!
    τον εδω παπας-εκει παπας που ειναι ο βλακας?, τον ΑΖΑΧ-ΝΟΤΙΑ που ειναι αορατος,
    τον προεδρο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ και τον πρωην προερδο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ,
    το νυν προπονητη μας που παρεφρασε το 'θα φτυνουν αιμα να μας νικησουν' , σε: 'να μας φοβουνται',
    τους διαφορους ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΔΕΣ που ερχωνται να κανουν την αρπαχτη τους και τις διακοπες τους για 1-2 χρονια, τους διαχειρηστες με τα σπιτια στη Φιλοθεη και τις λιμνες με τα Ferrari στο κεφαλαρι, κλπ κλπ κλπ κλπ..

    Μα καλα,συγκρινεις τη Ιταλια με την Ελλαδα? Συγκρινεις την Μιλαν με την ΑΕΚ? Οχι βεβαια, Οι Ιταλοι ειναι εξωγηινοι με εγκεφαλο 5 φορες μεγαλυτερο απο τους Ελληνες, κοιτανε ΚΑΙ να κανουνε δουλεια ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝΕ, και οταν ο Σιβλιο επαιρνε τους 3 Ολλανδους, ο Σωκρατης-Κοσκωτας επαιρνε τα 3 Μιγκ.
    Η διαφορα ειναι οτι ο Σιλβιο επαιρνε τους 3 Ολλανδους για να παιξουν μπαλλα και να εκτιναξουν την ομαδα στο Champions League, δεν επαιρνε τα 3 Μιγκ για να βαλει μπουγαδα..

    Οταν κρινωταν η προκριση σου στην Ευρωπη επαιρνες τον..... Ντελιμπασιτς και το ουκρανικο Μιγκ για 2,5 μυρια ενω ο αλλος τον (καθε) Ινζαγκι.
    Ε ο Ντελιμπασιτς και το Μιγκ εβαλαν ΜΑΖΙ 1 γκολ (0 ο Ντελι και 1 το μιγκ με τη ....Λαρισα) και ο Ινζαγκι ειναι ο πρωτος σκορερ του champions league με την Μιλαν.

    Παρε εσυ 0 ευρω απο τους δυο να παρει ο αλλος καμμια 65αρα εκκ πριμ ΜΟΝΟ απο τη κουπα στη Αθηνα (1 ματς δηλαδη) με τα 2 γκολ του Πιπο και τις ασσιστ παρε βαλε του αχρηστου ...Κακα.

    Κατσε εσυ με τον Θωμα να μυξοκλαιει και τον Δημητρελο να το παιζει προεδρος.. για να ΚΑΛΥΠΤΕΙ τις λαμογιες.... και ασε τον αλλον να εχει τον Galliani...

    Καλο ΣΚ...


    YΓ Η Milan πριν 20 χρονια αγωνιζωταν στη Serie B....τωρα ειναι στη θεση 7 της Deloitte απο για το 2011 με 235εκκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 69-27 βεβαια ειναι 42 εκκ και το συνολικο νουμερο δεν ειναι 70 αλλα 60 εκκ.
    Δε γαμιεται μωρε... μεσα να μη μπαινουμε και οτι βγαλεις.. καλο ειναι!

    Ασε τους special να χωνουν τις κατοσταρες και να ναι καλα τα παιδια να μας ταιζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστος Χοντζεας13 Ιουλίου, 2012 15:40

    Προς Thomas: ΚΑΙ αυτη η φουρνια-οπως και αρκετες που θυμομαστε στο παρελθον-της "μικρης" Εθνικης,λογικα και αναμενομενα,αποδεικνυει 2 πραγματα: Οτι ο Ελληνας ποδοσφαιριστης, εχει περισσοτερο ταλεντο και ειναι αρκουντως τεχνιτης-σαν γνησιος ζεστος Μεσογειος-και κυριως αποδυεικνυει τον τροπο με τον οποιο το κογκλαβιο που εχει επιβαλει τα "πως" και τα "ποιοι" στην νεοελληνικη πραγματικοτητα,θα κοψει μεταξεταστεους τους νεανιες,οι οποιοι θα συναντησουν στο υπολοιπο του ποδοσφαιρικου βιου τους την δικτατορια του των Αγγλολαγνων "Διακογιαννηδοσωτηρακοπουλων" και την χωριατιλα των "ΑΛεφαντων",με αποτελεσμα να συμβει το αναποφευκτο "φιλτραρισμα",ωστε οι "τεχνιτες" να παρουν την αγουσα και να προωθηθουν οι "νεοι Καλιτζακιδες" συνεχιζοντας την παραδοση των αρτσουμπαλων και αμπαλων,ωστε ΚΑΙ σε αυτον τον τομεα να μην αναδειχθει η πραγματικη φυση του εδω ιθαγενους,αλλα να υιοθετηθει η αλλοδαπη, η οποια λειτουργει καταστροφικα και στο ποδοσφαιρο,οπως και σε καθε σχεδον τομεα.

    Τα ιδια ισχυουν και στην υιοθετηση κακεχτυπων και σε αλλους τομεις.
    Απο που να πρωτοπιασεις.
    Τομεις ομως οπου "δεν τους παιρνει",αφου δεν εχουν περισσοτερες γνωσεις να προσθεσουν αλλα ουτε και τα κακαλα να συναγωνιστουν,οπως η Ναυτιλια,εκει υπερισχυει η πραγματικη φυση του ιθαγενους,που γαμει πατοκορφα τον αλλοδαπο.

    Τι θελω να πω τελικα:Οτι εαν οι λαοι,και οι ανθρωποτυποι απο τους οποιους αποτελουνται,αφηνονταν πραγματικα ελευθεροι να εκφραστουςν και να δρασουν,οπως εκεινοι ξερουν και γνωριζουν,θα βλεπαμε εξοχως καταπληκτικα πραγματα.
    Και δεν αναφερομαι ασφαλως μονο στην Ελληνικη μιζερη και εσκεμενα κουτση και στραβη πραγματικοτητα,αλλα και σε καθε λαο ο οποιος ειναι ομηρος των αποικιοκρατικου τυπου αυτοκρατοριων,οπως αυτη του Αγγλοσαξονισμου-ο οποιος ειναι ο σημερινος Αμερικανισμος.

    Το αστειο του πραγματος ειναι οτι εκεινοι που επαγγελονται την ατομικη θεωρια,δηλαδη την αποσχηση του ατομου απο τα εθνικα κρατη και την δηθεν ελευθερια του σε ενα απεξαρτημενο περιβαλλον (αυτη ειναι η θεωρια της νεας ταξης ας πουμε,σημερα) τελικα προκειται για την μεγαλυερη πουστια, την μεγαλυτερη φακα και ειναι απλα το μεγαλυτερο σε γεωγραφικη κλιμακα φασιστικο πειραμα που εχει επιχειρηθει ποτε και τα αποτελεσματα της ειναι απειρως χειροτερα,ακομα και απο αυτα μιας απροκαλυπτης και στρατιωτικου τυπου δικτατορια.

    Ωθει τα ατομα να ξεφυγουν απο το συνολο,-επικαλουμενοι την αναγκη της προστασιας του ατομου- και να παψουν να αλληλουποστηριζονται, η να αλληλοσυπληρωνονται,αλλα και να παψουν να δημιουργουν ομοιογενεις γενικευμενες τασεις,οι οποιες ειναι επικινδυνες για το συστημα,το οποιο θελει individual δραση.
    Αλλο ειναι ολοι μαζι και αλλο ο καθενας μονος του.
    Η οποια περνα μεσα απο ηδη κατασκευασμενα στερεοτυπα,τα οποια οι δεσμιοι εξατομικευμενοι, σαν αντιγραφα,τα μιμουνται τυφλα,καμωνοντας τους ελευθερους,ενω μιλαμε κατα βαση για δουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή