Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

         Μαζί με την ανάπτυξη, η λέξη αναδιάρθρωση είναι πλέον πολύ της μοδός. Και δεν είναι μόνο για τον δημόσιο τομέα αλλά και για το ιδιωτικό ποδόσφαιρο μας. Που κινείται σε δυό κατευθύνσεις κι αυτό, για να μην απομακρύνεται κι από το γνωστό μοντέλο του δίπολου: Του μικροπαραγοντισμού, που επιδιώκει αύξηση των ομάδων της λίγδας με ταβάνι τον αριθμό είκοσι, και των τηλεοπτικών συμφερόντων του συνδρομητικού καναλιού, που θέλει να κάνει ελκυστικότερο το προϊόν. Φυσικά και τα δύο είναι για γέλια, αφού το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι επικερδές μόνο αν υπάρχουν σοβαροί αθλητές και φυσικά όταν έχεις πετρύχει έναν τέτοιο ανταγωνισμό που μπορείς και να εξάγεις το προϊόν.  Γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι όχι, αφού η μεν Βαγγέλα αγωνίζεται για την Nova θέλοντας την κεντρική διαχείρηση των διακιωμάτων κι από την άλλη η αλογοτροφή μέσω του Αλαφούζου θέλει την πλατφόρμα του ΟΤΕ TV, που πίσω από αυτήν είναι ο ίδιος.
          Πάντως η συζήτηση για τις εξελίξεις δεν είναι κακιά και ποτέ δεν χάνεις την ώρα σου όταν σε καλούν να πεις τις απόψεις σου και να παίζεις τον μαλάκα και τον αδαή. Δηλαδή όταν έχεις απέναντι σου άσχετους επιχειρηματίες με το αντικείμενο ΤΟΥΣ, που προσπαθούν να κουτσοπιαστούν από κάποιον τεχνοκράτη με σαφή προσανατολισμό, με μόνο σκοπό να περιορίσουν τα προσωπικά τους έξοδα. Χωρίς μάλιστα να λαμβάνουν υπ' όψιν τους την οικονομική δυσπραγία του κόσμου κι οτι βέβαια οι μελλοντικές τραπεζικές συγχωνεύσεις θα δείξουν τον δρόμο και για τις συνδρομητικές πλατφόρμες. Τι να φταίω εγώ όταν τα βουβάλια δεν μπορούν να κοιτάξουν λίγο πίσω και να δουν οτι ο ψηφιακός Σκάϊ αναγκάστηκε σε συμβιβασμό με το άλλο πλυντήριο; Βολεύτηκαν τότε με την δικαιολογία της ιδιωτικής πλατφόρμας που δεν γούσταρε ο κόσμος και σήμερα πάλι πάνε να κάνουνε τα ίδια ποντάροντας στο οτι ο κόσμος ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ. Κάπου εδώ ξεκινάει κι ο καβγάς Αλαφούζου και Μαρινάκη, που είχε γίνει με συνεταιρισμό του 25%.
             Στο τραπέζι λοιπόν υπάρχει η βεβαιότητα οτι το πρωτάθλημα των 36 αγωνιστικών, 30 κανονικές κι έξι μπαράζ, είναι πολύ μακρύ και κουραστικό για όλους. Κατ' αυτόν τον τρόπο τελειώνει και η ιστορία περί αύξησης του αριθμού των ομάδων. Από την άλλη, δεν γίνεται να έχουμε και μόνο 30 αγωνιστικές όπως παλιά. Γιατί; Διότι το κανάλι πουλάει σήμερα 252 παιχνίδια και δεν μπορεί να πέσει πολύ κάτω από το νούμερο αυτό. Τρέχα γύρευε δηλαδή, αφού εκεί μέσα έχουν μπερδέψει την πούτσα με την βούρτσα και κανέναν δεν ενδιαφέρουν τα ποσοτικά στοιχεία αλλά τα ποιοτικά. Καμιά πενηνταριά παιχνίδια να είναι του ενδιαφέροντος για να αναγκάσουν τον άλλον να γίνει συνδρομητής.
             ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΠΟΥ ΕΚΕΙ, κι αν δεχτούμε την διαφορετικότητα του αυθεντικού κοινού της σπυριάρας στο εξωτερικό κι όχι εδώ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ  ΠΕΝΤΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ. Στο ποδόσφαιρο όμως μάχονται για το παιχνίδι Πλατανιά - Ατρόμητου. Μην τους ξεφύγει και κανένας από τα Χανιά.
            Εν πάσει περιπτώσει, πάμε για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την επόμενη σαιζόν, που θα ξέρουμε και για το ποιοί θα είναι ζωντανοί, με 14 ομάδες. Μετά το τέλος της διοργάνωσης, θα προκύπτουν δυό επτάδες. Η επάνω και η κάτω. Η τελική θέση της κατάταξης της κάθε ομάδας θα δίνει και το πλεονέκτημα της έδρας στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ. Και με την πρώτη επτάδα να παίζει για τον τίτλο, τα ΟΥΕΦΑ και τις επιχορηγήσεις και με την δεύτερη για την παραμονή στην κατηγορία. Επομένως πάμε για μια διοργάνωση που θα έχει συνολικά 33 αγωνιστικές - σε μονό αριθμό ομάδων μία από αυτές θα έχει ρεπό - και σύνολο αγώνων, τον αριθμό 224. Όλα αυτά μέχρι την υποχρεωτική συγχώνευση των συνδρομητικών και τα κωλομελογλυφάτα των δυό βουβαλιών μετά την πρόσκαιρη αρπαχτή κι όσων τσίμπησαν και τσιμπούν με τα δορυφορικά συστήματα που απλά σήμερα βλέπουν την βλακεία ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ NOVA.
            Υπάρχει κάποιο θέμα; Ποτέ ΔΕΝ υπάρχει. Απλά μου αρέσει να τα ξέρετε νωρίτερα για να κάνετε τα κουμάντα σας. Και να είστε υποψιασμένοι πριν σκάσουν τα θέματα στον τύπο. Τα φρούτα είναι παντοτινά σαν τα διαμάντια κι ειδικά όταν μιλάμε για κρίση και επιβίωση βόθρων που πρακτικά κλέβουν τα μανουάλια των εκκλησιών. Και δημιουργούν δήθεν πολέμους  για να έχουν τους πάντες στρατευμένους σε θρησκείες, οπότε απόλυτα ελεγχόμενους. Μα για το ποδόσφαιρο; Ερώτηση που θα έκανε η πεθερά μου ή παλιότερα η μάνα μου. ΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑΣ; ΠΡΩΤΑ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ. ΠΡΩΤΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΠΠΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. Μιλάω για την πλειοψηφία, που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΟΜΜΑ. ΟΠΟΤΕ Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ.     

1 σχόλιο:

  1. Να γίνουν βρε παιδί μου οι ομάδες 32 όπως στο NFL για να ανασάνουμε και να χαρεί και ο κάθε βλαχοδήμαρχος. :-P

    Η Ελλάδα είναι για ένα πρωτάθλημα στυλ Σκωτίας και πολλά λέμε. 12 ομάδες 3 γύροι και μετά τέταρτος γύρος για τους "πάνω" και τους "κάτω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή