Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΚΕΙΜΗΛΙΟ

        Από το ταχυδρομείο μου είναι  "το γράμμα ". Πολύ συγκινητικό για την ΑΕΚ αλλά και τον Μαύρο προσωπικα. Που εύχομαι να μην έχει μπει κι αυτός στο τριπάκι της προώθησης των εισιτηρίων, μέσω του κινέζικου γήπεδου. Θα δούμε όμως γι' αυτό αργότερα κι εφ' όσον θα έχουμε την δύναμη να κρατήσουμε ζωντανό άλλο ένα κιτρινόμαυρο blog. Προς το παρόν έχουμε καλά νέα. Διότι και το 44 να μην πληρωθεί, δεν συμβαίνει κάτι. Απλά ξεκινάει η διαδικασία κατάπτωσης του, που σημαίνει οτι υπάρχουν ακόμα πέντε μήνες για πάλη από την όποια διοίκηση. Αν και προσωπικά πιστεύω οτι θα μπορέσουμε να το πληρώσουμε έγκαιρα. Μετά είναι τα πιο δύσκολα.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το γράμμα:«Άγιος Νικόλαος, 27 Ιουνίου 2012, 

Με το σεβασμό που προσήκει στην προσφορά σας και στην ιστορία της αγαπημένης μας ΑΕΚ, απευθύνομαι σε σας, ευχόμενος καλή επιτυχία στη δύσκολη και επίμοχθη προσπάθεια που αναλάβατε για τη σωτηρία της. 

Είμαι 72 ετών, Απόστρατος Αξ/κός της ΕΛΑΣ, φίλαθλος της βυζαντινογέννητης από τα 12 χρόνια μου. 

Χρήματα δεν μου περισσεύουν, όμως η ΑΕΚ είναι σύμβολο του ευ αγωνίζεσθαι και του απαράμιλλου ήθους. Ό,τι κατέκτησε, ήταν απόρροια της αγωνιστικής της ανωτερότητας και η «επιβίωσή» της μέσα στη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ανάγκη επιτακτική. 

Γι' αυτό, λοιπόν, σας στέλνω 150 ευρώ, αντίτιμο ενός εισιτηρίου διαρκείας. Όχι για μένα. Δυστυχώς, λόγω αποστάσεων αδυνατώ να παρακολουθήσω αγώνες. 

Επαφίεμαι στη διακριτική σας επιλογή, ως προς τη διάθεση του εκδοθησόμενου εισιτηρίου. Θα προτιμούσα να δοθεί σε «ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ» άνεργο ή ανάπηρο. 
Με θερμούς ενωσίτικους χαιρετισμούς, 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ 
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
         

           Υγ. Και πιστεύω, οτι δεν χρειάζεται τίποτα. Και πιστεύω οτι όλοι κατά μόνας. Και πιστεύω στους Χαιρετισμούς.

17 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουλίου, 2012 01:05

    Πραγματικα συγκινητικη η πραξη του 72χρονου Αριστιδη. Και σιγουρα θα υπαρχουν καμποσες τετοιες,τις οποιες ισως δεν δουν το φως της δημοσιοτητας.
    Το ονομα του Μαυρου,εχει αφυπνησει καποιους και στο ονομα του κανουν οτι κανουν.
    "Καποιοι" ομως. Μονο καποιοι. Ειτε ειναι 70,ειτε 40 ειτε 20 χρονων,ειναι "καποιοι". Δηλαδη οχι οσοι θα επρεπε. Οχι πανστρατια. Οχι το 80% των 800.000 αλλα το 10% αυτων. Και τελος παντων, η ιδια λιμνη ειναι -πανω-κατω- που θα προσπαθησει να επανατροφοδοτησει κατι.

    Λαθος μεγα του Μαυρου που δεν βγαινει μπροστα λεγοντας οτι κρατα εκεινος το ταμειο και οτι θα κανει εκεινος το κουμαντο. Σωστα το ανεφερε και ο φιλος Σπυρος.

    Τι θα πει "βαλτε λεφτα για να τα δωσουμε σε αυτους ωστε3 αυτοι να τα δωσουν εκει που πρεπει"; Μπουρδες. Μεσω Λαμιας θα παμε;

    Και ακομα χειροτερα: "αν δεν μαζευτουν οσα πρεπει, θα φυγω". Συγνωμη που θα στο πω βρε Θωμα, αλλα δεν μας γαμας λεω εγω;
    Τι μας κανεις; "Κογκξες"; Σε 5ημερη εκδρομη ειμαστε;

    Και "χρειαζονται 12 εκατομμυρια". Δηλαδη τοσα πρεπει να βρουμε σε δυο μηνες;
    Αλλη τροικα μας βρηκε απο δω. Δεν μας εφταναν οι Γερμανοι βαψομαλλιαδες θα εχουμε και τουτους τωρα.

    Επαναλαμβανω: ΚΑλως εκανε και ασχοληθηκε ο Θωμας. Γουστο του καπελο του. Αφου κανεις δεν παει,γιατι να του πει κανεις "οχι"; (και απο εδω απορρεει και το μη ρισκο. Και οχι το "ρισκο" που λενε οτι παιρνουν οσοι συμμετεχουν σε αυτο το εγχειρημα. Ποιο "ρισκο"; Ρισκο ειναι να υπαρχει και η πιθανοτητα να βγαινεις χαμενος απο καπου. Απο την ΑΕΚ-ετσι οπως ειναι- ποιος μπορει να βγει χαμενος και με τι τροπο; Θα ηθελεα να το μαθω; Πως θα χασει ο Μαυρος-εκτος απο το οτι θα μπει και αυτος στο κλαμπ των "σωτηρων"; Πως θα χασει ο Κωστης η ο ΒΛαχος που βρηκαν δουλεια; Αμα ειναι ετσι τα ρισκα,να μου το πειτε και μενα να ερθω να ρισκαρω κοντα σας.)

    Καλως λοιπον εκανε. Δικαιωμα του. Αλλα δεν περιμενα να μπει υπο απολυτο σκοταδι,με χρεη που δεν γνωριζει το υψος τους (και αν τα γνωριζει θα ηταν ενας ακομα λογος για να ΜΗ μπει)με ανυπαρκτη διοικηση και μαλιστα ξενοκινητη και εκτος ελεγχου του. Με ανυπαρκτους και αφαντους μετοχους και με ενανα κοσμο στα ορια του οικονομικα και αλλες πλεον προταιρεοτητες.

    Ακομα δεν ηρθε η τροικα και αρχισε τους σχεδιασμους της νεας σεζον. Τους αγωνιστικους. Ποιον θα δωσουμε,που θα δωσουμε,τι μπορουμε να παρουμε,ποιον να παρουμε,ποιον μας επιτρεπουν να παρουμε,που να κανουμε την προετοιμασια,οχι εδω εχει υγρασια,οχι εκει ειναι ξηρο το κλιμα, παμε παραπερα που εχει δροσια κλπ. Να ο προπονητης,να ο γυμναστης.
    Εδω το μπουρδελο δεν εχει πελατες, και χρωσταει παντου,και κοιταμε τι λουλουδια να βαλουμε στις γλαστρες;

    Και ολα αυτα σε μια εταιρια που αυριο ισως κλεισει.
    Και να δεν ειναι αυριο κυριολεκτικα-με την παραταση του 44 4 μηνω που διαβαζω- και παλι 12 μυρια δεν βρισκονται ΠΟΤΕ.

    Με διοικητικο τοπιο ΞΕΝΟ και ΒΟΥΝΑ τα χρεη και ΑΠΡΟΘΥΜΟ τον κοσμο,δεν πας πουθενα.
    Εκτος και αν ξερει κατι παραπανω απο μας. Εκτος και αν κανεις τον εχει διαβεβαιωσει οτι ολα θα πανε πριμα. Οτι καποιος του ειπε "κοιτα μονο το αγωνιστικο κομματι και την διαρθρωση του ροστερ,και ολα τα αλλα θα τα λυσω εγω".
    Αν ειναι ετσι,παω πασο.

    Ηθελα να ηξερα αν βρεθει ενας τρελος "Ξενιαδης" και δωσει ετσι για πλακα, 2-3 εκ. και μπει στην διοικηση,τι θα κανει ο Θωμας; Θα κουβεντιαζει μαζι του; Θα συσκεπτεται με τον "Ξενιαδη";

    "Ου γαρ ερχεται μονον",λεω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουλίου, 2012 01:16

    12 περιπου δισεκατομμυρια μετρα πρεπει να παρθουν απο την αμφιβληστροειδη κυβερνηση "σωτηριας", 12 περιπου εκατομμυρια πρεπει να βρει και η κιτρινομαυρη κυβερνηση των απομαχων,ωστε να την σκαπουλαρουμε φετος.
    Ακομα και στα ποσα,στους αριθμους, ανταμα με την Ελλαδιτσα παμε. Χερι-χερι.
    Ρε μαζι μεχρι τη κασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συν-ονόματε ,θα μπω στα χωράφια του Στήβεν,αφού και πληροφόρηση έχει και πιο ειδικός είναι,αλλά αφού τα βγάζει με το σταγονόμετρο,θα προαπαθήσω να τον τσιγκλισω (ελπίζω να μην ακούει και με καταλάβει).
    "Ου γαρ ερχεται μονον" είπες.Μόνο του ηλικιακά ή το έφερε κάποιος.
    Πλησιάζει χρόνος που έσκασε η φήμη,για τους παλαιούς παράγοντες με επικεφαλή τον Νίκο Στράτο,πως θα έκαναν την κίνησή τους.Το χειμώνα η πληροφορία συμπληρώθηκε με το,θα βγουν με μπροστάρηδες τους παλαίμαχους και μαζί τους θα έχουν και έναν επενδυτή.Να θυμίσω τον Ξενιάδη τον "έφερε" ο Νίκος Στράτος (σύμπτωση ?).Επίσης να θυμίσω πως ο Ξενιάδης έπεισε τον Γιδόπουλο,πως έχει το χρήμα και ο τελευταίος έκανε σχέδια να αναλάβει την ΑΕΚ.Καμιά φορά η μεγάλη επιυθμία για κάτι βοηθούμενη από την προχωρημένη ηλικία,οδηγούν σε λάθη τραγικά.
    Πριν το Πάσχα και οι οργανωμένοι,έβγαλαν προς τα έξω μια κίνηση τους
    ,μια προσπάθεια να αναλάβει κάποιος παλαίμαχος.Το ζήτησαν από τον Μαύρο,που αρνήθηκε και μετά πήγαν στον Κωστή,ο οποίος δέχτηκε.
    Ο Μαύρος μέχρι 2-3 εβδομάδες πριν ήταν τελείως αρνητικός στο να μπει,αφού έβλεπε πως δεν υπάρχουν λεφτά.Η υπόσχεση του Χατζηχρήστου είναι δεδομένη,πως θα βοηθήσει με διαρκείας και άλλα.Επίσης είναι σίγουρο πως τον Δημητρέλο τον "έπεισε" ο Χατζηχρήστος να δεχθεί εν λευκώ τον Μαύρο (απλώς ο Δημητρέλος έχει τρελαθεί με τις αποφάσεις του,μία αιτία που αναβλήθηκε και η συνέλευση,ο Θωμάς θα έβαζε δικά του άτομα και όχι μόνο).Αυτό που δεν ξέρω είναι,εαν εκτός του Χατζηχρήστου και άλλος έπεισε τον Μαύρο,ο Ν.Στράτος ή ο Βούρος με τον κινέζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Και ειπε το φασιστοειδες γουρουνι,πως ειναι αντιθετος στις απολυσεις των δημοσιων υπαλληλων και...και...
    Γιατι τοτε ρε μουνοπανο,ελεγες πως πρεπει να ελαφρυνουμε τον δημοσιο τομεα? Γιατι απειλουσες τον κοσμο πως αν δεν φυγουν οι δημοσιοι υπαλληλοι,το βαρος θα πεσει στους υπολοιπους πολιτες?
    Τωρα σε επιασε ο πονος? Τωρα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΟΚ,και κινδυνευει με εξαφανιση η παρτη σου?
    Κατα τ`αλλα,μια πληροφορια προσπαθουν να διασταυρωσουν καποιοι εδω και μερες,αλλα ακομα 100% δεν ειναι σιγουροι.Και θα κανει τετοιο παταγο,που αν ειναι οντως αληθεια,ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΥΧΤΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ...
    Γιατι ειναι αλλο να σε απειλουν,γιατι τουλαχιστον προσπαθησες να κανεις και δυο πραγματα υπερ της Ελλαδας (Καραμανλης),κι αλλο να κανεις πισω ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ για να μην εισαι μπροστα στο "γαμησι" που και εσυ εισαι υπευθυνος.
    Αν οντως ειναι ετσι τα πραγματα,τοτε μιλαμε πως ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος.Θα προκειται για την μεγαλυτερη λιποταξια που εγινε ποτε στον Ελλαδικο χωρο...Υπομονη και ολα βγαινουν στην φορα καποια στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δω τον Στρατο παλι στην ομαδα και τι στον κοσμο...
    Με την τραγιασκα και το μεγαλο γυαλι,με την καπαρντινα...ορε μεγαλεια!!!
    Οσον αφορα τον Μαυρο,αληθευει πως ειπε σε κολλητο του,πως "μεχρι το τελος του μηνα με βλεπω εκει μεσα.Αλλα μου ειπαν,αλλα βλεπω,να τρεχω σαν μαλακας να μαζεψω κοσμο και να μην ξερω που στο διαολο πανε τα λεφτα...??? Να πανε να γαμηθουνε,εχω και το αλλο το αρχιδι στον σβερκο μου συνεχεια..!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όποιος πήρε διαρκείας με τις νέες τιμές (150ε),πήρε απόδειξη των 75ε και ένα "κολόχαρτο" που έγραφε 75ε υπερ μελλοντικής ΑΜΚ.Όταν ρώτησα την κοπέλα γιατί και πως,μου είπε "σςςς άστο,για την ΑΕΚ".Λέω ο Μαύρος είναι,στο γκρεμό είμαστε,το συζητάμε με την παρέα και λέμε άστο.Προσπάθησα να ρωτήσω και τον Μαύρο αν το ξέρει και τι,αλλά δεν τα κατάφερα.

      Διαγραφή
  6. Μεγαλε,ουτε προκειται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουλίου, 2012 12:46

    Καλημερα.
    conpater: Και γιατι να κοφτεται κανεις για απολυσεις, η για αναδιαταξη δημοσιου; ΠΟΙΟΣ εχει συμφερον απο αυτο; ΚΑΝΕΙΣ ΟΥτε οι εδω,οι οποιοι ελεγχουν τους στρατους των δημοσιων υπαλληλων,αλλα ουτε και οι εξω ενδιαφερονται αφου καθολου δεν τους νοιαζει ποσους υπαλληλους εχεις αφου ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ εκεινοι,αλλα τα εδω κοροιδα.
    ΔΕΝ εχει κανεις λοιπον κανεναν συμφερον απο την οποια αναδιαταξη η το οποιο ισιωμα της δημοσιας διοικησης. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ μαλιστα. Ειναι ετσι "δομημενη" ωστε να ειναι συνεχως μια αιμοραγουσα πληγη.

    Οσο για την προσφατη συνοδο κορυφης,η απουσια πρωθυπουργου και υπ. οικονομικων ηταν ΕΣΚΕΜΕΝΗ αφου μονο με αυτο το κολπακι της υποβαθμησης της,θα αμβλυνονταν καπως οι εντυπωσεις απο την ανισομερη αντιμετωπηση των αλλων μελων των "PIGS" σε σχεση με την εδω "ειδικη περιπτωση".
    Ο Σαμαρας δεν πηγε για να μη γυρισει ηττημενος,λιγες μονο μερες μετα τις εκλογες.
    Δεν πηγε λοιπον και ετσι κανεις τωρα δεν του λεει "γιατι η Ελλαδα δεν αντιμετωπιστικε ισοτιμα"."γιατι οι αλλοι κατευθειαν λεφτα απο τον μηχανισμο και εμεις εδω στην εντατικη του Ραιχενμπαχ και του ΔΝΤ"; Του λενε μονο "καλη αναρρωση". Ε,ρε πλακες.

    Γνωριζαν δηλαδη οτι θα υπαρξει "αλλη" λυση για Ισπανια-Ιταλια στο προσφατο Γιουγκρουπ,με την συμφωνια για απευθειας χρηματοδοτηση απο την ΕΚΤ, και αρα η οποια παρουσια Σαμαραδων θα ηταν οχι μονο ασκοπη αλλα θα ενδυναμωνε την εντυπωση της ολοκληρωτικης ηττας της Ελληνικης πλευρας και την παγιωση της θεσης οτι πλεον μιλαμε για "ειδικους ανθρωπους" σε "ειδικες καταστασεις" με "ειδικη αντιμετωπηση".

    Και του ειπαν,οτι λενε,οτι συμβουλευουν καποιον στο σχολειο,ο οποιος ειναι αδιαβαστος: Κανε τον αρρωστο.
    Η δε αρνηση του Ραπανου-και οχι ασθενεια ασφαλως- να αναλαβει υπερ-υπουργος,ειναι η ενδειξη του τι ερχεται.
    Δεν ειπε κατευθειαν "οχι", αφου η οποια αρνηση θα εκλαμβανοταν απο την μαφια στην οποια συμμετεχει σαν πουλημα και θα τον εβγαζαν στην σεντρα με διαφορες "αποκαλυψεις" μεσω ΜΜΕ. Τωρα λοιπον, ο Ραπανος ο πονηρος τους ειπε "προθυμο το πνευμα,αλλα ασθενης η σαρξ". Και ετσι προκριθηκε η λυση του Στουρναρα. Ονομα και πραμα. Απλα ενας υπαλληλος. Και δεν ειναι κακο να ειναι κανεις υπαλληλος. Το κακο ειναι να εισαι υπαλληλος εδω και να πληρωνεσαι απ αλλου. Δηλαδη να εξυπηρετεις συμφεροντα αλλων. Μιλαμε για μια πλυστρα. Για ενα κωλοπαιδο των τοκογλυφων. Για τον "Ζηκο" των "Σορος".

    Γενικα,οχι μονο κανεναν απο τα λεγομενα 18 σημεια δεν προκειται να περασει,αλλα ηταν εκ των πραγματων καταδικασμενα,γιατι κανεις δεν εχει την προθεση να τα εφαρμοσει,η καν να ζητησει την εφαρμογη του.Ηταν απλα για να ειπωθουν και να βγει καποιος να παριστανει την κυβερνηση. Μιλαμε καθαρα για Γερμανοτσολιαδες. Απλα τρεναρουν το νεο μνημονιο3,μετα τα μπανια. Οσο μπορουν. ΕΡχεται πουτσα ξανα.
    Ειναι φανερο πλεον οτι μιλαμε οντως για "ειδικη περιπτωση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουλίου, 2012 12:53

    Kαι οντως ειμαστε τετοια,αν δει κανεις τον χαρτη και το που "καθεται" η Ελλαδα. Αλλα και πιο βαθεια,αν δει εστω ακραιφνως τον πρωην βιο της.Σαν οντοτητα μιλαω,και οχι σαν "κρατος". Σαν λαος.
    Ξερουν οτι εχει ειδικοτηττα στο να καταστρεφει αυτοκρατοριες.
    Και ετσι ζει υπο καθεστως πληρους ομηριας και ελεγχου.
    (καποιοι ισχυριζονται οτι το μεγαλυτερο λαθος των "μεγαλων δυναμεων" ηταν το οτι μας επετρεψαν να φτιαξουμε "εθνος-κρατος". Οτι αυτο,δεν επρεπε επ'ουδενι να συμβει,γιατι τα συμεφεροντα τους ειναι εσσαει στον αερα και κινδυνευουν με καταρευση. Αργη,αλλα καταρευση. Ειδωμεν.)

    Εχουμε μπλεξει πολυ βαθεια και πολυ ασχημα. Εχουμε μπροστα μας την πιο ανικανη,την πιο αβουλη,την πιο ανιδεη και την πιο αχρηστη κυβερνητικη ομαδα που θα μπορουσε να υπαρξει.
    Και το "κυβερνητικη" χρηστιμοποιειτε καθ'υπερβολη,αφου τιποτα δε κυβερνουν. Οχι μονο το καραβι,αλλα ουτε το εξωλεμβιο δεν τους δινεται η δικαιωδοσια να κυβερνησουν. ΤΙΠΟΤΑ. Πλεον υπαρχει κυβερνηση Οθωνα. Απολυτως.

    Και δεν θα ειχα προβλημα να εχχω μια τετοια,αφου οι εδω μαλακες τα εκαναν μανταρα. Αλλα ξερετε κατι; ΟΥΤΕ και αυτοι εχουν σκοπο να φιταξουν κατι ρε παιδια. Τζαμπα περιμενουν οσοι περιμενουν κατι απο την Εσπερια.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΒΑΡΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
    Οχι μονο ποτε δεν εγινε αξιολογη προσπαθεια σοβαρης επανασυστασεως και λειτουργιας του εδω κρατους-ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΛΟΒΟ ΚΑΙ ΜΗ ΑΥΤΑΡΚΕΣ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ-αλλα καθε προσπαθεια,γινεται προν την αντιθετη κατευθυνση: Της μονιμης "αναπηριας". Της χωρας που ζει με αναπηρικη συνταξη.Ποτε να μη μαθει ο ιθαγεννης τι του ανηκει και τι μπορει να κανει. Μονιμα σε μηχανισμους και υποστηριζομενες αναπνοες. Μονιμα στην ΜΕΘ.

    Και αυτο, ο -λεγομενος- κουτοφραγγος,το περνα ετσι,ωστε να φαινεται το κοροιδο της παρεας και ο συνεχως" ριγμενος". Και ο νεοελληνας να φαινεται σαν ο μαγκας-δαγκας που κοροιδευει τους κουτοφραγκους. Μονιμη σχεση υποτελειας-συνενοχης.
    Σε αφηνω να εκμεταλευεσαι την περιουσια μου-αφου τιποτα δεν μορω να κανω-και θα ειμαι ο θυρωρος στην πορτα του σπιτιου μου και θα σε "κλεβω" στα εξοδα για τις απολυμανσεις και την καθαριοτητα.
    Μου κλεβεις τα πετρελαια δηλαδη και εγω σου κλεβω τα χαρτια υγειας και τις χλωρινες.
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η φέτα και το ελαιόλαδο είναι δύο προϊόντα που οι Έλληνες πρέπει να εκμεταλλευτούν για να βγουν από την κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
    Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι παρότι η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει την αποκλειστική χρήση της ονομασίας της "φέτας", κατέχει μόλις το 28% της παγκόσμιας αγοράς.
    Επισημαίνεται επίσης, πως αν και η φέτα θεωρείται προστατευμένο προϊόν από την ΕΕ, εν τούτοις υπάρχουν ξένες εταιρείες σε διάφορες χώρες που παραβιάζουν τον κανονισμό αυτό και κατασκευάζουν δική τους φέτα.
    Σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο, η χώρα βρίσκεται πολύ πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, παρότι παράγει, όπως επισημαίνεται, μία από τις καλύτερες ποιότητες ελαιόλαδου παγκοσμίως. Η Ελλάδα καλύπτει μάλιστα, μόλις το 4% της παγκόσμιας αγοράς.
    Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι Έλληνες αγρότες "αντί να επενδύσουν σε καινούργια τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, έπαιρναν τα λεφτά και αγόραζαν Μερσέντες και πολυτελή αυτοκίνητα".
    Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για την αποδιοργάνωση των αγροτικών επιχειρήσεων της χώρας και για τις συχνές απεργίες στα λιμάνια που έχουν κάνει μεγάλη ζημιές στις εξαγωγές.
    Η εφημερίδα τέλος, επικαλείται πρόσφατη έκθεση της εταιρείας συμβούλων McKinsey που εκτιμά ότι, η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε πράγματα που γνωρίζει καλά για να αντιστρέψει το κλίμα. Η βιομηχανία ελιάς και φέτας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη της, το ίδιο και ο τουρισμός, κλάδου που είναι σε θέση να προσφέρουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα και ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: Μια λύση είναι να παίρνουμε Μερσεντές τρακτέρ και το χωράφι να το καλλιεργούν βιζιτούδες. Τοιουτοτρόπως και την ελληνική παράδοση περί της εργασίας και της ισότητας της γυναίκας πετυχαίνουμε, αλλά και έχουμε τα κατάλληλα οχήματα για τον κομπασμό .
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΤΑΓΙΕΡ ΚΑΙ Ο ΒΟΓΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από την άλλη έχουμε και την Κάμερον να μας απειλεί.
    ''Με κλείσιμο των βρετανικών συνόρων στους Έλληνες μετανάστες σε περίπτωση που η Ελλαδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.''
    Εγώ λέω να κλείσουμε τα δικά μας στις Εγγλέζες αδερφές...
    Ρε να μην υπάρχει ΕΝΑΣ σε αυτό τον τόπο που κάτω από την φουστανέλα να κρέμονται παπάρια τόσα ώστε να του απαντήσει κατάλληλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως για να φτιάξεις φέτα πρέπει να αρμέξεις το πρόβατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: κατσικίσιο πράμα είναι η φέτα. Οπότε η βιζιτού ρουφάει και φτύνει. Μετά περιμένει ο Δασκαλόπουλος και πήζει το προϊόν.
    ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΟ. ΡΕ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουλίου, 2012 22:40

    Ναι. Να κλεισει τα συνορα ο μαλακας μη και χασουμε την ευκαιρια και δεν πατησουμε τη γη της επαγγελιας,του φωτος,την ευφορη και ηλιολουστη.
    Προσοχη-προσοχη. Αχτουμ αχτουμ: Κλειστε τα συνορα στην κολλαση μη φυγουν οι κατοικοι του παραδεισου και μεταναστευσουν στα καζανια.

    Ρε δε πανε να γαμηθουνε οι αγαμητοι με τις πλεξουδες στις μασχαλες.
    Δουλευουν 350 μερες το χρονο και μαζευουν΄λεφτα για να ερθουν εδω και να κανουν αυτο που κανω εγω και συ καθε μερα, δωρεαν:να τους δει ο ηλιος,να αλμμυρωσουν το δερμα τους και να τους φυσηξει καθαρος αερας.
    Να δει ασπρη μερα η κωλοτρυπιδα τους δηλαδη.

    Στις λασπες λεμε και στις λακουβες. Ουνοβανδαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ποιοί να πάνε να γαμηθούν; Οι κρατούντες την οικονομία της Ευρώπης; Δηλαδή αυτοί που κρατάνε τα στενα του Ιράν; ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΚΕΙ;
    Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουλίου, 2012 23:33

    ...Και μαζι με τους μεταναστες να διωξει και τους εφοπλιστες απο το city...αν εχει κακαλα η Καμερατα.
    Και κατοπιν να συνεχισει με τις Καρυατιδες που ειναι κλεισμενες στο Βρετανικο μουσειο.

    Ας οψονται οι πουλημενες ηγεσιες και οι δοτοι Ελληνοφωνοι δοσιλογοι που εχουν διοριστει εδω.
    Αφου δεν υπαρχει ενας να του βαλει του βαλει τα δυο ποδια στο ενα παπουτσι και καθε μερα κανουν πλακα και κοροιδευουν εναν ολοκληρο λαο κατι Καμερουνεζοι,κατι ξεπλυμενες Μπαροοζες και κατι ξερο-σκατογριες σαν την Λαγκαρντ.
    Αφου και οι εδω διορισμενοι,ειναι χειροτεροι απο αυτους και απολαμβανουν ακομα περισσοτερο τις προσβολες και τις υβρις που εκτοξευονται.
    Χαλαλι τους.
    Και χαλαλι στον κοσμακι που ψηφισε "αντιμνημονιακα" και ανεδειξε την ιδια μνημονιακη κυβερνηση που "αναδεικνυει" εδω και 40 χρονια.
    Και συνεχιζει να επιβραβευει αυτους που τον λοιδωρουν και τον φτυνουν στη μουρη. Και αυτον και τους προπατορες του και τα αγεννητα παιδια του.
    Μπραβο μαλακες.
    Να δουμε ποση προσβολη και ποση ξευτυλα ανεχεσαι.
    Ειμαι περιεργος πραγματικα να δω αν υπαρχει οριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή