Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

OI ΘΕΣΜΟΙ

       Φυσικά και τους χρειάζονται οι κοινωνίες. Είπα, οι κοινωνίες, όχι εγώ. Γιατί, εγώ δεν είμαι μέλος της κοινωνίας; Φυσικά. Κι υποχρεωτικά. Τελειώνω το πολυτεχνείο και μου λένε οτι πρέπει να δίνω χρήματα για την σύνταξη μου. Και ρωτώ φυσιολογικά: Γιατί; ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΜΟΥ. Τίποτα αυτοί. ΕΚΕΙ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ. Να μην το δω εκ του πονηρού;  Γρήγορα. Στα 19 μου. Είδα, δεν είδα, κατέληξα ασφαλισμένος. Κια μάλιστα και με άλλη πλάκα. ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. Τι σωστή σκέψη η παλιά, τότε που παίρναγα την φοιτητική εφηβεία....
         Και σήμερα είμαστε πιο μεγάλοι. Μην με ρωτήσετε γιατί δεν ανατρέψαμε το ασφαλιστικό ταμείο τότε. ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ίσως. Κάντε το εσείς, που είστε πιο νέοι και σας ανήκουν οι επαναστάσεις.  Αλλά τώρα, έχουμε με άλλα θέματα να ασχοληθούμε. ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. Έτσι πάει το πράμα. Ο πενηντάρης - ο νέος της εποχής κατά Ζαμπέτα που σήμερα λογικά έχει γίνει εξηντάρης - πάει για το ονόρε ή για την βίζιτα. Ο σαραντάρης προσπαθεί για την επιβίωση. Ο τριαντάρης μιλάει για την πουτάνα την κοινωνία και τι καλά που θα τα έκανε αν αυτός ήταν επι κεφαλής, κι ο εικοσάρης ψάχνει την καινούργια κασέτα των pokemon που ακόμα το Πλαίσιο δεν την προμηθεύτηκε σε ποσότητες ικανές για να βγάλει γκόμενα μέσω αυτής.
           Εμείς λοιπόν, οι πιο μεγάλοι, πιο κινητικοί από τον Αλέξη των Εξαρχείων που τον πρόλαβε δημόσια σφαίρα, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ;  Δηλαδή την θέση που καλύπτει τον τύπο που διορίστηκε σε αυτήν και πληρώνεται από εμάς, ή τον τύπο που κατέλαβε την θέση. Αυτά είναι για νηπιαγωγεία ή σχολεία που υποχρεωτικά θέλουν να δημιουργήσουν θεσμοκένταυρους ή κενταυροθέσμιους. Είναι δυνατόν τώρα να σταματήσει η πλάκα με την σοβαροφάνεια και τις ανάγκες ή τα λοιπά ανθρώπινα τερατουργήματα;  Είναι δυνατόν να μην γελάσω όταν βλέπω γκόμενες με την στολή του Άγιου Βασίλη ή χιόνια με έλκυθρα σε παραλίες της Αυστραλίας;
          Είναι θέμα παράδοσης. Αν γέλασα με καρτούν, με αυτά θα συνεχίσω να περνάω την ώρα μου. Καραγκιόζης, Μακ Ντακ, Μπόλεκ και σούπερμαν. Άντε και μικρό σερίφη ή Πεπίτο ή Αστερίξ και Σεραφίνο. Πόσο να αλλάξω την κουλτούρα μου; Επειδή έχω παιδιά και διαφωνώ με τα Digimon; ΒΡΕ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ;
            Και πάνω σε αυτό, πού είναι το κακό οτι αποδοκιμάστηκε ο Παπούλιας και προκύψανε και συλλήψεις κιόλας; Ενεδύθη ο Παπούλιας τον ρόλο του και στο πρόσωπο του έπεσε ο number one θεσμός της δημοκρατίας; Ο Παπούλιας ανερρίγησε για την πάρτη του ή για τον θεσμό; Τι τον απασχόλησε τον παπάρα; Και μιλώ για τον Παπούλια κι όχι για τον θεσμό. Ταυτίστηκε αυτός τόσο πολύ με τον ρόλο του που θα κάνει διαχρονικό τον τίποτα εκτελεστικά να δίνει κι εντολές στην αστυνομία. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ. ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΤΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ; ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΕΣΕΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ. ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΑΝ βασιλική κότα. Εγώ αποδοκιμάζω τον θεσμό πάντως.
           Όπως αποδοκιμάζω και κάτι άλλο. Με όλη την αστυνομία να σε φυλάει, τώρα ζήλεψες τους ενενηντάχρονους αριστερούς που τους ψεκάζανε τα οργανάκια σου; Τώρα σου έκανε άσχημη εντύπωση ο Σόϊμπλε και οι Ολλανδοί με τους Φιλανδούς; Τώρα είπες να διαφωνήσεις κι αφού όλα τα κόμματα είχαν ψηφίσει τα μέτρα; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΕ Ή ΘΕΣΜΕ; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΨΗΦΟΣ, δεν άκουγες τίποτα; Δεν συνέβαινε τίποτα;  Τώρα, εκ του ασφαλούς είπες να αντιδράσεις; Γιατί Παπούλια; Για σένα ή για τον θεσμό; ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ, που αυτός που φοράει την μάσκα του, εκλέγεται από την βουλή. Που το παίζει θεσμός κι αυτή, κι ούτε ένας βουλευτής δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς μπράβους. Να γελάσω με τον υπέρτατο άρχοντα που η μόνη δύναμη του είναι να διαλέξει τι σούπα θα φάει το μεσημέρι. Να γελάσω και με τον θεσμό που είναι άλλος ένας ρουφετολογικός δημόσιος διορισμός.
        Και τα λέω αυτά γνωρίζοντας οτι θεσμοί παραμένουν κι οτι οι άνθρωποι είναι προσωρινοί. Αλλά εσύ Πασόκε με περικεφαλαία, χρσηιμοποίησες τον θεσμό για την προστασία σου. ΚΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, σε μένα τον άπιστο, ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΧΤΙΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ.  ΚΙ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΥΡΑΩ.
             Τι λέμε τώρα; Τώρα που τα πάντα χάνονται μέχρι την στρατευμένη χρεοκοπία του καλοκαιριού. Τα λέμε έγκαιρα αδέρφια, χωρίς να περιστρεφόμαστε γύρω από την Πυθία. Εξ άλλου πάντα ήθελα να τα λέω πριν. Και προσωπικά, και επαγγελματικά αλλά κι οπαδικά. Όμως εδώ υπάρχει μια διαφορά : Ό,τι και να γίνει, κι όσοι ζήσουν από την λαίλαπα που έρχεται, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΘΕΣΜΟΥΣ, για το καλό μας. Που φυσικά θα γίνουν αποδεκτοί από τους λαούς, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΑΝ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. Αγαπητοί κι αγαπητές, όσο θέλετε ακούστε με. Όσο πιο βαρύγδουπος είναι ο θεσμός, τόσο πιο μαλάκας θα τον κατέχει. Όσο πιο λιγόπουτσας είναι, τόσο μπορεί και να τον πάρει άξιος άνθρωπος. Ρίχτε μια ματιά τριγύρω κι ας πούμε στον συνήγορο του πολίτη. Και κατουρείστε τον άνθρωπο που παραμένει στο μεγάλο θεσμό ή τον θεσμό όταν είναι μικρός ο υπηρέτης του. Εγώ βέβαια την θέση μου λέω και τίποτα παραπάνω. ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΘΕΣΜΙΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΙΡΕΤΟ Ή ΜΗ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΜΕΣΩ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ.
         Υγ1. Κοντό γυφτάκι και να τους τα παίρνει; Πραγματικά μαλάκας λαός δεν υπάρχει.
         Υγ2. Είναι εντυπωσιακό να ζητάς υπογραφές για να "πάω να τους πω."
         Υγ3. Το θεμέλιο έγινε. Πότε θα δουλέψει; Ποιά είναι η συνδρομή ; Ούτε αυτό δεν άκουσα. Τι περιμένουν; Συσπείρωση μέσω Μελισσανίδη; ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ, που το μέγεθος τον πήρε τηλέφωνο, του είπε : " ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ." Τι λέει αυτό; Ότι σαν τζάκι, κάψε τον πούτσο μου. Το δε άλλο : " Αν είσαι μέσα, μένω κι εγώ." ΣΩΣΤΑ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΕΚΤΟΣ ΕΞΕΛΊΞΕΩΝ. ΜΠΑ, προσκύνησαν οι πρώτοι; Κι αφού τον πηδάω την γυναίκα μου, εσένα τι σε θέλω για παρέα; Παρτούζες κάνουμε αλλού. ΚΙ ΑΜΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ Ή ΤΟΝ ΝΟΤΙΑ, σαν τζάκια ή σαν γαμιάδες, στην παρτούζα μάλλον για σερβιτόρους τους κόβουμε. Φυσικά πρέπει να ρωτήσουμε την μαμά για το τι θέλει να γίνει το παιδί όταν μεγαλώσει. ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΙ Ο ΤΣΑΚΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ.
          Υγ4. Ξέρετε γιατί μιλάνε κάποιοι; Διότι ακόμα δεν τους έχει γαμήσει την μάνα κάποιος. Που τους έπιασε με ανεμογκάστρι και μας τους επέβαλε το χρήμα σαν ΘΕΣΜΟΥΣ. Ε, κι αύριο με την χρεοκοπία, τι να γαμήσεις; Τον υδραυλικό της γειτονιάς ή κανά θεσμό; Σε μένα είναι ξεκάθαρο.  Αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιττα. Είναι και ποιός σου δίνει δουλειά.

44 σχόλια:

  1. Να πουμε οτι ο "θεσμος" τον οποιο εκπροσωπει ΕΠΑΞΙΑ (ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ) ο παραλημενος απ'τα νιατα του τεμπελχανας Παπουλιας, ειναι ενα κατασκευασμα νομικο. Συνταγματικο καπριτσιο.

    Οι θεσμοι ΔΕΝ εχουν απαραιτητα και οπωσδηποτε αμεση σχεση με τις αξιες.
    Γιατι καμια φορα μπερδευομαστε. Και μαζι με τα ασημικα,θελουν να μπουν στις προθηκες και τα παλιοσιδερα.

    Οι πραγματικοι θεσμοι "θεσπιζονται", δηλαδη καθΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ αφου πρωτα εχουν "δοκιμαστει" και "εγκριθει" απο τις κοινωνιες.
    π.χ. ο θεσμος της οικογενειας. Η της πατριδας. Η της παιδειας. κλπ.

    Το Συνταγματικο καπριτσιο της "Προεδρευομενης δημοκρατιας" απο που πηρε εγκριση; Μηπως απο το δημοψηφισμα που εγινε για να φυγει ο Βασιλεας και να κατσικωθουν στην θεση του και στα ανακτορα του οι επομενοι βασιλοδημοκρατες τυπου Παπουλια,Καραμανλη Αντρεα και λοιπων κηφινων;

    Και "ερωτησαν" με "αναγκαστικο ερωτημα-μονοδρομο" εναν ασθμαινοντα και αποπροσανατολισμενο απο τις πολιτικοπραξικοπηματικες κανιβαλιστικες ενεργειες λαο, που εβλεπε να συμβαινουν στην χωρα εις την οποιαν -υποτιθεται- ηταν και ειναι κυριαρχος;
    Δεν γαμιομαστε δηλαδη;

    Ο λαος αρχει, ο λαος παυει. Τα αλλα ειναι μαλακιες.
    Απο εκει εκπορευονται ολα. Ετσι δεν ειναι Παπουλια Αγραμπελιτη;

    Αλλα αντε να το πεις σε καθαρματα πολιτικα τα οποια εχθρευονται τον λαο και τον αφηνουν στα κουσουρια του.
    Αν αυριο η "αγια πλειοψηφια" αποφασισει με ενα αλλο δημοψηφισμα οτι "προεδρια τελος", τι θα ειναι ο Παπουλιας; Θα ειναι αυτο που ειναι και τωρα,δηλαδη ενας κωλογερος,μονο που θα ειναι εκπτωτος. Δηλαδη χωρις πολυθρονα, η οποια να κρυβει τον κατατρυπημενο απο γερμανικες σφαιρες κωλο του.

    Τετοιους θεσμους εχουν και οι τερμιτες.
    Μονοι τους τους θεσπιζουν,μονοι τους τους αναγουν σε τετοιους,μονοι τους αλληλοσυγχαιρονται,μονοι τους αλληλουποκλεινονται,μονοι τους σκουπιζουν ο ενας τον κωλο του αλλου.
    Ο κοσμος απλα να κοιτα τους απανωτους "Ναπολεοντες" της πλακας,να αυτοανανκηρυσονται κατι. Οτι να'ναι.

    Τι νοημα εχει; Εαν οι αρχοντες δεν τραβανε απο την λιμνη της μαλακιας τον λαο,παρα τον αφηνουν εκει μεσα και μουλιαζει,τι να τις κανω τις καρεκλες βρε παλιοπαπουλια;
    Που ενω οσο οψιμα αναρωτιωσουν μεσα στο εγκεφαλικο σου: "ποιος ειναι ο κος Σοιμπλε", ταυτοχρονα υπεγραφες,ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ αυτα που "αυτος ο κυριος" σου επιτασει.

    Και δεν θα αρνηθεις. Ποτε. Γιατι εισαι εκβιασιμος. Γιατι σε εχουν πιασει απο τα γερικα αρχιδια. Και εσενα και ολη την βρωμοπαρεα του "εδω πολυτεχνειο"...
    "εκει πολυτεχνειο"...
    ...να η μασα του πολυτεχνειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελατε να εντυπωσιστουμε λιγο.
    Λογια του Ελληνα οικονομολογου Ισίδωρου Πόσδαγλη:

    "Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά".

    Σιγα τα ωα... για παμε παρακατω:

    "Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους."

    χμ.... για συνεχισε:

    Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄ αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση."

    καλε ποσα ηξερες...; Και:

    Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θα’ναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."

    Τελος παντων.
    Α...λεπτομερια: τα παραπανω ειναι αποσπασματα απο βιλβιο που εγραψε και εξεδωθει το 1952 (ολογραφως:χιλια ενιακοσια πενηντα δυο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίς καλημέρες μου.
    Λέγαμε τίς προάλλες (με τον Χρήστο νομίζω) ότι η παρακμή αφορά όλη τη Δύση. Κι η παρακμή με τη σειρά της αφορά όλους τούς θεσμούς χωρίς καμία εξαίρεση και φυσικά ακόμα κι αυτόν τής οικογένειας, τής φαμίλιας αλλά και τής...Φαμίλιας (ξαναματαλέω, αν δεν έχετε δεί την σειρά Σοπράνος, δείτε την).
    Μέρος τής παρακμής είναι σχεδιασμένο και κάποιο άλλο μέρος της εμπίπτει στη κατηγορία "παρελκόμενες απώλειες".

    Η παρακμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιστάσεις σύνχισης και φουρτούνας και ως τεχνική έχει θαυμαστά αποτελέσματα γιατί προσφέρει τα μέγιστα στον έλενχο και στην καταστολή.
    Οι πολιτικοί θεσμοί δεν χρειάστηκε να διαβληθούν. Ποιοί πολιτικοί θεσμοί? Τής "δημοκρατίας"?
    Πλάκα κάνουμε?
    Υπήρξαν ποτέ τέτιοι?
    Οσο υπήρξε και "δημοκρατία".

    Υ.Γ. 1- Πρός Στήβεν: παίρνω ένα παράδειγμα, δηλαδή την δεδομένη κρίση (τεχνητή η μή) την δεδομένη στιγμή. Ο λαός, έστω και τώρα, σε ένα μεγάλο κομμάτι του, δεν καταλαβαίνει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τί παίζεται? Δεν καταλαβαίνει τον ρόλο τών μνημονίων, τον ρόλο τού ντόπιου λόμπι, τον ρόλο τής "πίεσης εκ τών εξω" και πάει λέγοντας? Κι έστω ότι δεν βλέπει ολόκληρη την εικόνα. Δεν βλέπει έστω την ουσία? Εγώ λέω ότι την βλέπει. Κι όμως ούτε ...επαναστατεί και θα ξανασυμμετάσχει στο όλο παιχνίδι πού θα ξαναστηθεί απ΄την αρχή με καινούργιους μανδύες. Θα το κάνει όμως επειδή δεν καταλαβαίνει σε τι συμμετάσχει? Η δική μου άποψη είναι ότι θα το κάνει με γνώση σε τι συμμετάσχει. Τι βαθμός γνώσης είναι αυτός? Συζητήσιμο σίγουρα. Αυτό λέω. Αλλωστε δεν πρόκειται για διαπραγματεύσεις ιδιοφυιών. Και μίλησα για πάθη. Οπως το βλέπω εγώ, υπάρχει η διαλλεκτική νοημοσύνη αλλά κι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η δεύτερη είναι σχεδόν πάντα πιο φτωχή απο την πρώτη. Η κουβέντα μπορεί να συνεχιστεί.

    Υ.Γ 2. (απ΄την προηγουμενη ανάρτηση) Μα ναι, συμφωνώ. Κι ο τομέας τών επικοινωνιών ως πολεμική τεχνολογία ξεκίνησε (ιντερνετ το κλασσικό παράδειγμα). Πολεμική τεχνολογία σαφώς και εξάγουν. Τα στεγνά νούμερα τής "οικονομίας" μιλάνε όμως απο μόνα τους, και λένε ότι το Αμέρικα είναι καραχρεωκοπημένο κι αυτό δεν αλλάζει όσο κι αν το συζητάμε. Αν με ρωτούσες πάραυτα αν θεωρώ ότι θα χρεοκωπήσουν και "επίσημα", χμμ. Θεωρώ πώς όχι. Και το θεωρώ γιατί έτσι κι αλλιώς όλο το σύστημα είναι τεζαρισμένο, τελειωμένο, έχει πάρει το πούλο. Οπότε υποθέτω πώς με κάποιο τρόπο θα γίνει ένα θορυβώδες reboot και κάποιοι πρέπει πάλι να αναλάβουν τον ρόλο τού καπετάν-γαμάω. Ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To δεύτερο υστερόγραφο απευθύνεται στον Ντίμι (σόρρι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://ellas2.wordpress.com/2012/02/04/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B4%CE%B1%CE%B3%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF/

    Ισίδωρος Πόσδαγλης: Το hoax του 2012

    Τις τελευταίες εβδομάδες κάνει θραύση στο Internet ένα κείμενο που τιτλοφορείται «Ισίδωρος Πόσδαγλης: Ο Εθνικός Αγωνιστής, Ο Πατριώτης Οικονομολόγος». Τάχα μου και δήθεν ήταν ένας πατριώτης κομμουνιστής που έγραψε το…φοβερό βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική».

    Το κείμενο, που χρονολογείται από (περίπου) το 2007 και αναπαράγεται άκριτα από χιλιάδες blogs λέει το βιβλίο του Πόσδαγλη είναι «ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή».

    Από την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι πρόκειται για κατασκευή και internet hoax αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σταθεί ως απόδειξη. Ένα μικρό ρεπορτάζ σε φίλους που τυγχάνουν μέλη του κόμματος (ένα είν’ το κόμμα) και έχουν «μαύρη ζώνη» στην ιστορία του ΚΚΕ απέβη άκαρπο στο να συγκεντρωθεί οποιοδήποτε στοιχείο για τον θρυλικό «Ισίδωρο Πόσδαγλη». Άφαντος! Επίσης, μια βόλτα σ’ όλα (σχεδόν) τα καλά παλαιοβιβλιοπωλεία των Αθηνών και πάμπολλες ερωτήσεις για το…φοβερό βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» απέβη ομοίως άκαρπη. Κανένας δεν το γνώριζε. Ούτε οι πιο ηλικιωμένοι και καταρτισμένοι συλλέκτες παλαιών βιβλίων.

    Χαριστική βολή στον μύθο του «Ισίδωρου Πόσδαγλη» ήταν το όνομα του εκδοτικού οίκου, ο οποίος υποτίθεται ότι τύπωσε το πόνημά του: οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή». Σχεδόν ταυτόσημο με το όνομα του συγγραφέα «Λέλου Μπιστερλή», το οποίο παρουσίαζε ο Μητσικώστας όταν μιμείτο τον Λιακόπουλο. Παρατίθεται και το σχετικό βίντεο (με πολλές αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα…κλανίου) προς τέρψιν των επισκεπτών μας.

    Μπρος στην ευθεία αμφισβήτηση του περιλάλητου αυτού κειμένου, ξαφνικά «ανακαλύφθηκε» το εξώφυλλο του βιβλίου (βλέπε αρχική φωτογραφία). Παρ’ ότι ωστόσο, θα περίμενε κανείς, αυτό το «αντεπειχείρημα» να συνοδεύεται και με στιγμιότυπα από το εσωτερικό του βιβλίου και μάλιστα από τα επίμαχα αποσπάσματα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, παρ’ όλες τις οχλήσεις αρκετών δύσπιστων αναγνωστών (όχι ότι κι αυτό δηλαδή θα έλεγε κάτι, καθώς δεν είναι δύσκολο να κατασκευάσει κάποιος τέτοια κείμενα).

    Βεβαίως, ακόμη και με το εξώφυλλο, που επιδεικνύεται ως «απόδειξη», κάποιος παρατηρητικός, θα σημειώσει το εξής…

    Στο εξώφυλλο παραδεχόμαστε ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Υποθέτουμε βέβαια ότι βγήκε θαμπό γιατί ο ψηφιοποιητής θαμπώνει τα εξώφυλλα με βάση τη χρονολογία έκδοσης, αλλά ο σχεδιαστής, ξέχασε ότι το 1952 δεν είχε καθιερωθεί ακόμα το μονοτονικό. Μια ματιά στη λέξη «Οικονομική» στο εξώφυλλο αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Νοτιάς έστειλε 50 χήνες. Γουάου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μυρισε Ανοιξη.
    Νενικηκαμεν εις τας Βρυξελας και τις γυρω πολεις-δορυφορους των τοκογλυφων.
    Ειναι να μην εχεις αντιπροσωπο τους στην κεφαλη της δοτης κυβερνησης;
    Πανιγυριζουν τα συγκροτηματα. Επιτελους βρηκαμε πατο,τελειωνουν τα βασανα,πεφτει το χρημα,ανασαινει η αγορα,αρχιζει η ανακαμψη,αντιτρεφεται το κλιμα...κλπ.
    Και εμενα αν μου εδινες 5-10-20-30 χιλιαρικα το μηνα,τα ιδια θα ελεγα.
    Ολα ειναι θεμα αριθμων.
    Αλλα και χωρις αυτα,παλι θα μπορουσα να τα υποστηριξω,αν ειμουν χαχολος.

    Δηλαδη οταν την ξεκαθαρη και αναμφισβητητη εθελοδουλεια,την "μεταφραζεις" ως "συμφωνια κυριων".

    Φυσικα,δεν ξερω τι σταση θα κρατησει-ετουτη τη φορα παλι- η "κοινη γνωμη" η οποια ειναι σαν τις κοινες τουαλετες.
    το 80% θελει να παραμεινει στο ευρω,παρ'ολο που το ιδιο ποσοστο θεωρει οτι ζουσε καλυτερα με την δραχμη και πιστευει οτι οι πολιτικοι, εκβιαζομενοι υπογραφουν αντεθνικες συμβασεις,οδηγωντας μας στην καταστροφη.
    Μαλλον το 80% θελει να ξαναχορεψει με συρτακι- το χορο του Ζαλογγου, ο οποιος και αυτος αμφισβητειται,απο τον πραγματικο ορυμαγδο παρανοιας,παραμυθιων και παραπληροφορησης που διατρεχει τα εκατομυρια blogs.
    Και μπορει-μπορει- φιλε απο πανω- να ειναι ψεμα, η μουφα το βιβλιο Ποσδαγλη,η οι χαρτες του,αλλα σε μενα δεν κανουν καμια διαφορα,αφου ειναι πλεον πασιφανες,οτι περιοχη μας εδω-οπως και αρκετες αλλες αλλου- εχουν χαρτογραφηθει-κυριολεκτικα και μεταφορικα και ειχαν μπει "στον παγο" και να ανασυρθουν καπου στα χρονια μας,σημερα,οπου η αναγκαιοτητα για ενεργειακες πηγες, καθιστουν το ανοιγμα της καβατζας της Ανατολικης Μεσσογειου επιτακτικη.
    (Και το βιβλιο του Μπατση για την βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα,κανεις δεν το ηξερε.Ουτε και το ξερει. Χαθηκε και αυτο.Οπως και απο το 88 δημοσιευματα Αμερικανικων εφημεριδων που μιλουσαν για συνενωση δολλαριου,ευρω(δεν υπηρχε τοτε) γουαν,με την Ευρωπη να καταπινει την Αμερικη (και οχι το αντιθετο) και το οικονομικο κεντρο να ειναι εδω,στην ηπειρο μας.- φυσικα και τα "Πρωτοκολα" ειναι μια μπουρδα,αποκυημα των φαντασιοππληκτων που θελουν να βλαψουν την ομαλη λειτουργια του ομορφου κοσμου μας)

    Το οτι αυτο-η επαναανακαλυψη δηλαδη του "Ελληνικου ζητηματος"- ερχεται πακετο με ενα παγκοσμιοποιημενο νομισμα και μια ανευ προηγουμενου οικονομικη,πολιτικη και κοινωνικη κατοχη στο μεγαλυτερο μερος του πλανητη,αυτο δεν ξερω αν ηταν συμπτωσης.
    Η αληθεια ειναι οτι ζουμε ενδιαφερουσες -στην χειροτερη- η κοσμογονικες μερες- στην "καλυτερη".
    Νισαφι με το ραχατι,την ραθυμια, την σπαριλα των κοιμησμενων ημερων.
    Τωρα πλεον,καθε μερα θα ειναι μια αλλη πραγματικα μερα. Αφου κοιμωμενος,δεν ξερεις καθως θα ξυπνας θα αν μιλας την ιδια γλωσσα,αν θα εχεις τα ιδια συνορα με χθες,αν οι επιτροποι εγιναν αντιβασιλεις,αν καποιος αγορασε σε εξαδες μερικα νησια,οπως τα αναψυκτικα κλπ.

    Υ.Γ ΤΑ 50 χιλιαρικα του Νοτια "ειναι ολα τα λεφτα".Πραγματικα.Το μαρτυριο της Αμερικανικης σταγονας.
    Μιλαμε για κωμωδια-τραγωδια,με φοντο μερικους ουρανοξυστες.
    Θελω πρωτοσελιδο της "Ωρας" να δω. Τι θα εχει για φοντο; Το Εμπαιαρ, το αγαλμα της Ελευθεριας (ποιων;) η την παραγκα του καραγκιοζη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα,

    50 ολοκληρα χιλιαρικα εστειλε ο τιτανοτεραστιος μετοχος..
    Και ο αλλος ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ πηγε χτες και προτεινε διακανονισμους Κοτσοβολου (ξανα) στους παικτες.
    Οταν ο Δελλας και ο Φραπες ρωτησαν τι ασφαλεια εχουμε οτι αντε και ετσι θα παρουμε τα λεφτα μας στις 32 του μηνος, η τρομερη απαντηση ηταν: δεν ξερω δεν βγαινουν στα τηλεφωνα και δεν απαντανε στα e-mail.

    ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ προεδρο της ΑΕΚ! Καμαρωστε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ που εκατσε στη καρεκλα και δεν ηθελε να τον λεμε γλαστρα.

    Δηλαδη ρε μεγαλε οταν σε εχουν ΓΡΑΜΜΕΝΟ κανονικα τα αφεντικα σου, εσυ ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΛΕΜΕ?

    Α ΡΕ ΦΙΚΟ εγινες και εσυ προεδρος τρομαρα σου και τρομαρα μας.

    Αξιος συνεχιστης του αγαμιδι και του Θανοπουλου...

    Φυσικα ο Τσιπρας χτες ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΧΕ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ... Ε τι αρχηγος ειναι αμα παει κοντρα στα λεγωμενα αυτων που του εσπρωξαν 250 για να κανει το δεκανικι τους στα αποδυτηρια?
    Ουτε μια κουβεντα ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ, να φανει οτι κατι λεει ρε παιδι μου.
    Μεχρι και ο Φουλης μιλησε, που στομα εχει και μιλια δεν εχει σε τετοια θεματα.
    Ο Λυμπε οεοεοεοε ομως ΑΧΝΑ.

    Ε ΡΕ ΚΟΛΟΒΑΖΕΛΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΣ..

    ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΡΟ ΡΕ Κ-Α-Κ-Ο-Μ-Ο-Ι-Ρ-Η που δε μπορεις να παρεις τα ποδια σου...
    Και εχει κατσικωθει στον αλλο το ΒΛΑΚΑ στην 11αδα που νομιζει οτι κανει το προπονητη..

    Ο ενας ΝΟΜΙΖΕΙ οτι κανει το προπονητη ο αλλος το προεδρο ο αλλος τον τεχνικο διευθυντη και ο αλλος τον ποδοσφαιρηστη..

    Α ρε ΑΕΚαρα που καταντησες με τα ΛΑΜΟΓΙΑ..

    Ενας ΣΟΒΑΡΟΣ αμα ειχει ΕΣΤΩ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ:

    Θα εστελνε το εμβασμα ΟΠΩΣ ΗΡΘΕ πισω, με το ιδιο swift ως μη αποδεκτο.

    Θα εβαζε και ενα e-mail στον αποδεκτη του στυλ:

    Σας επιστρεφω τα χρηματα σας πισω, μιας και η εταιρεια δεν ψαχνει χαρτζηλικια ελεημοσυνης αλλα πληρωμη χρεων απο τους μετοχους της.
    Σας επιστρεφω λοιπον τα 50,000 για να διοργανωσετε ενα ομορφο παρτυ στο NY εις μνημην της ΑΕΚ και σας επισυναπτω και τη παραιτηση μου EFFECTIVE IMMEDIATELY που λετε και στο Αμερικα.

    Αν ψαχνετε καποιον να κοροιδευετε και να κοροιδευει η καρεκλα ειναι εδω και σας περιμενει.

    Ετσι κανουν ΦΙΚΟ οι σοβαροι.
    Εσυ βεβαια με τη λεξη εισαι τσακωμενος και ετρεξες να παρεις τα 50 χιλιαρικα.... ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ!!! για να πληρωσεις λεει το ματσακι με καποιον ΟΦΗ. Το ματσακι με το ΠΑΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ?

    Θα βγαλεις δισκο?
    Θα κανεις τηλεμαραθωνιο?
    Θα παρεις το 11888?

    Γιατι δε δανειζεσαι απο το Γυφτακι?

    Στην ΟΥΕΦΑ θα πας και θα πεις τους παιρνω τηλεφωνο αλλα δεν το σηκωνουν?
    Ε θα σου πουν ασε μηνυμα... και μολις ο συνδρομητης το ακουσει θα εποκοινωνησει μαζι σας..


    ΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ...


    ΥΓ Περιμενει το γκοντο στη γωνια με τα 3εκκ στο χερι. 5,9% ειναι αυτο ετσι θα το αφησουμε?
    Ειναι δε τοσο ΑΕΚαρας ο ανθρωπος μας που δεν τα βαζει αυτος πρωτος τα λεφτα αλλα περιμενει απο τους αλλους.
    Καλα περιμενε μεγαλε..

    Ηθελα να ξερα ΤΙ ΣΚΑΤΑ μαζευτηκατε, αρον αρον κιολας στη Μ.Βρετανια πριν 3 εβδομαδες, και λεγατε τοσες ωρες.

    Ηθελα να ηξερα περαν της κουβεντας στο JB που ξεκαθαρισε το πραγμα μεσα σε 20 λεπτα, τι διαολο λεγατε

    Ηθελα να ξερα ποσο ΛΑΜΟΓΙΑ εισαστε ολοι σας.

    Πρωτη φορα ειμαι με το Μακη. Να καθυστερησει ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ η να μη δωσει τιποτα.
    Μπας και ΞΕΚΑΤΣΙΚΩΘΟΥΝ απο την ΑΕΚ τα τσιμπουρια και ανασανουμε.

    Γιατι οσο παιζει εστω και η σκεψη των 21εκκ οι ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ δεν το κουνανε.
    Οπως ειπα τοκους και τα πρωτα 3εκκ ΗΔΗ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΧΕΡΙ ΤΟ ΓΚΟΝΤΟ.
    Ακομα δεν τα ειδαμε και τα 21 εγιναν 18.. χωρις τους τοκους του ΑΕΚαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ο ΤΑκης το καλο παιδι δηλωσε "θελω να συνδραμω"
    Μισο λεπτο: Θεωρεις οτι χρωστα κατι και πρεπει να πληρωσεις, η οτι απλα κανεις μια χορηγια,μια μικρη ευεργεσια σαν να χορηγεις μια πτερυγα νοσοκομειου, η την αναπαλαιωση μιας Βυζαντινης εικονας την οποιαν ειχαν ασβεστωσει οι Τουρκοι.
    Για να καταλαβουμε τι γινεται.Μας μπερδεψατε. Ταμα εκπληρωνετε, η υποχρεωση;

    Γιατι αν δεν χρωστας παρα μονο θεωρεις ηθικο χρεος να συμβαλεις σε κατι που δεν εισαι υποχρεωμενος ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ;

    Αν παλι πιστευεις οτι εχεις αφησει απληρωτα φεσια, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ,ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ.

    Τι στο διαολο κανετε τελικα; Πληρωνετε χρεη,η βοηθατε την ομαδα χωρις παρ'ολα αυτα να ειστε υποχρεωμενοι;

    Να πω εγω: Τιποτα απο τα δυο,αφου ειτε ετσι ειτε αλλιως, ο ενας περιμενει τον αλλον,και συμπεριφερεστε σαν αφραγγοι λεφταδες.Ρε κατι μεγεθη. Που ενας τραπεζιτης-μηχανικος-μαγειρας τους κουρνιαξε στη γωνια σαν τρομαγμενες παπιες.
    Βγειτε ωρε,τωρα που αχνοφεγγει λιγος πατος στο βαρελι.
    Σαν το Βουτσα ντυμενοι-αφραγγοι- χαλιφιδες.

    Ελπιζω να περιμενατε το PSI και την χθεσινη "συμφωνια
    κυριων" ωστε να βγαλετε απο την καταψυξη καμια επιταγη,να την αφησετε στον παγκο να ξεπαγωσει και μετα να την στειλετε οπισθογραφημενη: "εμου του γιδίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηταν το "we ar all Aigyptians" μετα το "we are all Greeks" τωρα ξανα της μοδος το "we are all Syrians now"
    "occupy N.Y. occupy NASDAQ" απο τα λεφτα του Σορος.
    Αραβικες Ανοιξες,αντικαθεστωτικοι που απολαμβανουν ασυλιας και αστραπιαιας νομημοποιησης απο τον ΟΗΕ,ενω καποιοι αλλοι σε αλλες περιπτωσεις,μπομπαρδιζονταν κατακεφαλα.

    Εξαιρετικη δουλεια. Πως να μην τους θαυμασεις.
    Το "βαρος" και το "αντιβαρον".
    Οταν θες να καταφερεις το "μεν" πρεπει να "δεσεις" και το "δε",για να μη κατσικωθει εκει κανεις αλλος και δημιουργησει ρωγμες.
    (φτιαξε την Δεξια που κλεβει και λειλατει "φτιαξε" και την Αριστερα που διαμαρτυρεται εντονως και παντι τροπο,εναντια στην Δεξια που κλεβει και λειλατει.)
    Μονα-ζυγα δικα μας.

    Οι ιδιοι που προκαλουν το προβλημα, οι ιδιοι συστηνουν και τις οργανωσεις "διαμαρτυριας".

    Η ιδια αναγκη που υπαρχει ωστε να δημιουργουνται στρατοι κατοχης, η ιδια αναγκη υπαρχει και για οργανωσεις "απελευθερωσης".
    Οι ιδιοι συστηνουν μετρα καθυποταγης, οι ιδιοι μοστραρουν "απελευθερωτικα μετωπα" και "συγκεντρωσεις αλληλεγγυης".
    Το συν και το πλην. Το "ενα" και το "αλλο". Το βαρος και το αντιβαρο. Η δεξια και η αριστερα. Η ιδιωτευση και το κρατος. Η αναγκη και η υποχρεωση. Το "καλο" και το "κακο". Δυο πολοι παντα.
    Τα ιδια χρηματα που ερχονται απο το στηψιμο του κοσμου,μερος αυτων, ξοδευονται για την δημιουργια αντιμετώπων. Για την συσταση αντιιων, οι οποιοι ταχα ενδυναμωνουν το αρρωστο κορμι,ενω το μονο που κανουν ειναι να "κλειδωνουν" το ανοσοποιητικο,αποτρεποντας το απ'να εγερθει καθολικα.

    Οι συμμετεχοντες βεβαια σε αυτες τις "απελευθερωτικες" η "διαμαρτυριακου τυπου" οργανωσεις και κινηματα, ειναι απλα τα προβατα. Δεν τους κακιζει κανεις.
    Οι μηχανισμοι που τους "οργανωνουν" σε μαντρια, οι συστημικοι που κατασκευαζουν και διατηρουν (οσο διαστημα τους επιτρεπετε και εχει εξαρχης συμφωνηθει) ειναι το θεμα.

    Κανεις δεν εχει τιποτα με αυτον που θελει να "πιστεψει". Που θελει να "συμμετασχει". Που θελει να "συστρατευει",που βλεπει τα πιστευω του να βρισκουν μια στεγη.

    Η αποδυναμωση της γενικης ομοφωνιας και της ομογνωμης χαραξης καποιου ανεξαρτητου δρομου,γεννημενου απο τα σπλαχνα του κοσμου,πραγματικα ριξηκελευθου,ελευθερου κινηματος που θα μπορουσε να αποβει επικινδυνο για τα ολοκληρωτικα σχεδια,αυτος ειναι ο φοβος των συστημικων.
    Και "ακυρωνουν" μια τετοια πιθανοτητα,με την δημιουργια ψευτικων.

    Και επιχειρουν την πολυδιασπαση,τον αποπροσανατολισμο δια μεσω της συμμετοχης σε αμφιβολου προελευσεως κινηματα τα οποια φοροντας την προβια της ελευθεριας των λαων, η της εναντιωσης στο συστημα,το μονο που κανουν ειναι να κατακερματιζουν σε ψηφιδες μιαν εν δυναμει πραγματικη, γενικη παλαικη εγερση.
    Αν σε κυνηγισουν μια-δυο μελισσες, No problem.
    Αν κανει γιουρουσι ολη η κυψελη,εχεις θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μετα απο ολα αυτα.ωρα να δουμε και κανενα κουπονι,να παιξουμε τιποτα μπας και βγαλουμε κατι απο αυτα που ουτως η αλλως δεν προκειται να πληρωσουμε (εγω προσωπικα).
    Απλα παρακαλω τον θεο να στειλει καποιο ποσο για να τα δωσω στον Βενιζελο να μας ξεκολισει απο τον πατο. Και για να ειμαι ασφαλως και συνεπεις-νομοταγης πολιτης.
    Ποσο ομως αξιο λογου δεν βλεπω να εγκρινει ο μεγαλοδυναμος. Μαλλον "βλεπει" την πλεκτανη που εχω στησει και την ψευτικη διαδρομη την οποια θα ακολουθησουν τα προσδοκωμενα κερδη.
    Βλεπει οτι δεν θα πανε στην ενδυναμωση της αοκνης κυβερνητικης προσπαθειας,αλλα οτι θα γινουν καποιο ασκοπο ταξιδι.
    Οτι δεν θα συμβαλω στον πονο των συμπολιτων μου,αλλα θα γινουν μεζεδες,τραπεζωματα σε χαραμοφαιδες,ποτα σε γυναικομαγαζα, τροφη στο μαμωνα της ρουλετας κλπ.

    Μαλλον πρεπει να αλλαξω τακτικη,αφου οι "ραμπο" των προσευχων αντιλαμβανονται τις πραγματικες μου προθεσεις και μπλοκαρουν καποιο σεβαστο ποσο να πεσει απο τον ουρανο.

    Θα τα ζητησω απο τον διαβολο. Νομιζω αυτος κανει καλυτερες προσφορες και κυριως τα εγγραφα και οι προυποθεσεις που θετει ειναι απλες και δεν μοιαζουν σαν το ελληνικο δημοσιο.
    Θα πουλησω ενα μερος της ψυχης μου. Οχι ολη.
    Γινεται. Ναι. Δεν ειναι απαραιτητο να δωθει μονοκοπανια. Μπορεις να δωσεις μονο το μερος ας πουμε που αφορα στην συγχωρεση. Να απωλεσεις δηλαδη την δυναντοτητα να "συγχωρεις".
    Δεν με νοιαζει. Ποτε αλλωστε δεν ειχα κατα νου να συγχωρεσω καποιον. Εκτος του οτι δεν μου πεφτει λογος,ξερω οτι και παλι στα ιδια αμαρτηματα θα πεσει.
    Αν παλι σου κανει τοση ζημια σε προσωπικο επιπεδο,τοτε ειναι βεβαιο οτι θα παραμεινει ασυγχωρητος δια βιου,αρα δεν τιθεται θεμα.
    Οποτε, δωρον αδωρον.

    Δωσε ρε κερατα μια καλη πενταδα. Δωσε ρε αληταμπουρα,ουροβορε,κακιστε των κακιστων ενα καλο παρολι. Δωσε ρε ξευτυλισμενε ανρδρογυνε ενα καλο.
    Που να χαλασουν τα μποιλερ στα καζανια σου. Που να σου σπασει η τριαινα. Που να πλαγιασεις με τον Ψινακη,ατιμε.

    (δεν τον προσβαλω. Ευχη κανω. Το καλο με δ'αυτον ειναι οτι μπορεις να τον μπινελικωνεις και αντι για τιμωρια,μπορεις να περιμενεις καποια χαρη).

    Διαισθανομαι οτι και σημερα τα αρχιδια μας θα επιασωμεν. Δεν πειραζει. Ειναι το πιο ζεστο μερος,σε τοσο κρυες μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λογικοτατη η απονενοημενη ανακοινωση της οργανωσης.
    Οπως λογικοτατη και η κυβισθηση.
    Που καιρος για "λος πουλος" και "αμετοχες" και "αορατες" μαλακιες.
    Εδω καιγεται ο κωλος μας. Αν παψει να υπαρχει ο λογος που υπαρχεις,ποιος ο λογος να παριστανεις οτι υφιστασαι;
    "Παπαδες", "ματια", "ανθρωπε μας", "Αμερικανε", "diar all"...βαλτε ενα χερακι.
    Τετοιες ωρες τετοια λογια.
    Βεβαια το συνθημα περι "Δ'Εθνικης" ισχυει.
    Βοα ο τελειωμενος;
    Βοα: "Νιαου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΑΚΗ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΦΡΟΝΗΣΗ ( ΤΗΝ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΙΚΟΝ, ΤΟΤΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ, που είναι αποδεκτότατα αλλά δεν προσφέρουν τίποτα σε ρεαλισμό κι επιβίωση για τον εργαζόμενο, παρά μόνο για κάποιον καλλιτέχνη.
    Η πάγια θέση μου είναι οτι ο λαός είναι ένας απανταχού που απλά μιλάει άλλες γλώσσες. Και που κανείς λαός δεν ξέρει πού πηγαίνει, τον τρόπο που πηγαίνει ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΩΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dear all ΔΩΣΤΕ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΙΧΛΗΣ
    ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ για να λαβω και εγω με το 10%. Η μηπως 23%?
    Ξερω εγω καποιο της % εχω και εγω δεν εχει σημασια
    ΔΩΣΤΕ ΛΕΜΕ γιατι καταστρεφωμαστε.
    Γιατι αν καταστραφουμε ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΩ?

    Τη να τη κανω την ΑΕΚ αν ΝΟΜΙΚΑ δεν εχω να λαμβανω μιας και θα παει με αλλο ΑΦΜ και αλλη ονομασια να παιζει και να υπαρχει?

    ΔΩΣΤΕ ΛΕΜΕ.

    Τακη Μακη ΣΟΥΛΑ Ντεμη ξαναγινε ο ανθρωπος μας (ξεχνα τα ολα-εκραξε ο αRχηγος) και ΔΩΣΕ.

    Τωρα εγω με το 10% η το 23% ΘΑ ΛΑΒΩ ΑΝΑΛΟΓΑ. Γιατι για να δωσω ουτε λογος. Εγω ειμαι εδω για να μοιραζω διατεγες πληρωμης και μνημονια και να ΠΑΙΡΝΩ.

    Αμα δεν υπαρχει ΑΕΚ απο που θα παρω?

    Ειμαστε τωρα για Δ Εθνικη? Και αμα αλλαξει και το σημα και αντι για σπαθι και μπομπα κραταει 2 σπαθια?
    Η 2 μπομπες?
    Η μπομπα χαρακιρι?

    Πως θα κονομαω μαυρα 960,000 ευρω για να συντηρω το σκακι το σκουος και το γυναικειο βολευ? Η τον μπακακουκα που πηρε ενα κατσαρολι στο handball?

    ΔΩΣΤΕ ΛΕΜΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ.

    Αμην να τελειωσει το μαρτυριο της σταγονας λεω εγω.

    Ετσι κ αλλιως υπογραφες ο ΦΙΚΟΣ δεν μαζευει.
    Ο... Μαντουκα που ειναι να παιρνει πριν 3 χρονια 50,000 ειπε να μη κανει αλλο διακανονισμο.
    Σου λεει 1500 ευρω μισθο το μηνα να ειχα, 3 χρονια θα τα ειχα παρει τα λεφτα μου. ΠΑΑΑΑΑΑΑλλι διακανονισμο?
    Για ποτε δηλαδη? Για το 2035?
    Τα ιδια λεει και ο Νασουτι.

    Τον Χερσι!!!! τον ψαχνουμε ακομη. Ο Μαιστο ειναι στα highlands.
    Ο Ισμα στο Μεξικο.

    Γαμησε τα δηλαδη. Μονο για να μαζεψεις απο ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΕΛΟ τις υπογραφες, θες 1 εβδομαδα..

    Ναι αλλα θα σφραγισεις εισητηρια με τον ΟΦΗ. Θα εχεις να το λες στο μελλον: Η ομαδα στα χερια μου φαληρισε αλλα ΕΓΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, μετα απο 10 μερες ΚΑΤΑΦΕΡΑ και σφραγισα εοσητηρια για ενα ματς με οτν Αναστοπουλο..

    ΟΥΑΟΥ!!

    Μιλαμε για προεδρο που τα σερνει. Μιλαμε για ΕΡΓΟ οχι μαλακιες.

    Μιλαμε για τον CHUCK NORRIS του παγκοσμιου ποδοσφαιρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για κυττάξτε κι αυτό:
    http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/417275_2737649635976_1099412140_32124619_1728542215_n.jpg
    Απ'το 1941 είναι.
    Η έμφαση στο τετραγωνάκι δεξιά με το κίτρινο χρώμα.
    Ολα κύκλους κανουν τελικά.
    Κι όλα επαναλαμβάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα η "ιστορια"επαναλαμβανεται κανοντας φαρσες. Η σαν φαρσα πλεον. Αφου η "ιστορια" ειδικα εδω στην Ελλαδα κυλα μονοτονα εδω και 200 περιπου χρονια. Καθε 60 χρονια πολεμος χρεοκωπια,καθε 30-40 χρονια χουντα,καθε λιγο "πρεπει να δωσωμεν λιγον κωλο δια να σωθωμεν" (Καρατζα-φερεις) καθε λιγοδοτες κυβερνησεις φυτεμενες (Τσολακογλου-Ραλλης Λογοθετοπουλος/Παπαδημος και οι καμπαλερος σημερα) στις ηρεμες εποχες, (οταν δηλαδη το χρεος διογκουται ωστε να γεννησεις στις κρισημες μερες) εχουμε δημοκρατικες κυβερνησεις,επιλεγοντας ενα απο τα δυο ραφια το εξης ενα: Αθηναικο-Αμερικανικο Κολεγιο.
    Το οποιο "δεν λεγεται ετσι αλλα καπως αλλιως και ας μη το συγχεουμε με κατι αλλο αλλα δεν ειναι αυτο που φαινεται αλλα κατι διαφορετικο απλα οι συμπτωσεις και οι περιστασεις το κανουν να φαινεται σαν...."

    Οι ομοιοτητες,εαν κανεις ψαξει -και πρωτα απο ολα εχει την υπομονη να διαβασει ασφαλως (εγω την εχω χασει τωρα τελευταια) θα βρει αλλαγες μονο στις ημερομηνιες και στα ονοματα. Τιποτα μα τιποτα αλλο.

    Και οι "συκγυβερνησεις "αναγκης" και "σωτηριας" ηταν γνωστες, και τα; μαγειρεματα των χρεων γνωστα απο τοτε, οι ιδιες οικογενιες ρουφιανων και καταδοτων υπηρχαν...τα παιδια των λαδεμπορων ειναι που και σημερα προσδοκουν κομματι απο τα σπλαχνα της κακομοιρας χωρας. Οι ιδιες πρακτικες εκφοβισμου αλλα και απαξιωσης των φιλετων και αναδειξηε του "μονοδρομου" του υπερδανεισμου μετα αναγνωρισης εις το αρτιων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΝ.
    Οι ιδιοι Εφιαλτες και σημερα, οι ιδιοι αποστατες.

    Στο ιδιο εργο θεατες. Μικροι που γινοτναι μεγαλοι,μεγαλοι που γερνανε και δεν εχουν βαρεθει ρε παιδι μου αυτο το σαχλο παραμυθι.
    Ουτε εκεινοι που συμμετεχουν (αυτοι δεν εχουν κανενα λγο θα μου πεις) αλλα ουτε και τα κοροιδα της ιστοριας, ο κοσμακης των δρομων,του μισθου,της ανργιας,της λορδας και των χαμενων ονειρων. Ουτε αυτος λεει να βαλει μυαλο. Εκει επιμενει οτι καποια στιγμη θα γινει και αυτος κεφαλαιοκρατης. Λεφτας. Αφου ειναι στο δυτικο τοξο του καπιταλισμου και οι κοιλαραδες του ταζουν την ευκαιρια τη ζωης. Περιμενει.

    Μη βλεποντας ασφαλως, οτι οι πιθανοτητες ειναι λιγο περισσοτερες απο το να πιασει το Τζοκερ.
    Οτι ακομα και σε αυτο το παραμυθι τη αναμονης να Αλλαξει ταξη και να προβιβασθει στα Β.Π, η συντριπτικη πλειοψηφια, το 99% θα πεθανει στην μισθωτη εργασια.Στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    Ειδικα εδω ,στον τοσο στρβλο καπιταλισμο που μοστραρουν στον κακομοιρη τσαρουχομαχο, το μονο που συμβαινει εδω και δεκαετιες αμετρητες, ειναι να αναδεικνυονται οι αλητες με θρασσος. Οι κατσαπλιαδες με τα πουρα.
    Οι ετοιμοι να γαμησουν την μανα τους.
    Περισσοτερους αισχρα πλουτιζοντες,θα βρει κανεις ΙΣΩΣ σε καποια ενδοχωρα τηςΑφρικανικης ηπειρου, η στα "περασματα" της Λατινικης Αμερικης.

    Αυτοι εχουν τα κομποδεματα στην Ελλαδα. Δηλαδη τον πλουτο ο οποιος αφου δεν ειναι απειρος,απο καπου αυτος αποστερειται. Δηλαδη απο τους μαλακες που αναμενουν να πεσουν οι δεσμιδες απο τον ουρανο,μονο και μονο επειδη καποιος διεταξε το "σχεδιο Μαρσαλ"η επειδη ο Τσορτσιλ ειπε "οι Ελληνες πολεμουν σαν ηρωες". Και πεθαινουν στις ουρες του ΙΚΑ.
    Ρε τι εχουμε παθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μετα απο δεκαετιες εχουν την χαρα να παραδεισουμε-μεσω του "PSI"- μια ελαφρυνση της ταξης ανω των 100 δις και αυτο ειναι μια προσφορα την οποια εχουμε την χαρα να παραδιδουμε στις επομενες γεννιες.

    Το να χρησιμοποιησει κανεις τις απλες πραξεις που εμαθε στο δημοτικο προκειμενου να δει τον λακο,ειναι νομιζω αχρειαστο.
    σου απομειωνουν 100 δηλαδη κατι παραπανω απο 50 (εφ'οσον τα υπολοιπα αφορουν αιμοδοσια στις τραπεζες, και τσεκουρι σα ταμεια τα οποια κατειχαν ομολογα με την ευγενικη χορηγια της Τραπεζας-Ροτσιλν-Ελλαδος,οπου επαιξε,εβγαλε τα κερδη εξω και τωρα επαναχορηγουνται οι παικτες,αφηνοντας τους σκελετους των ταμειων στον μαλακα,που θα περιθαλπτεται με 29 ευρω το μηνα. (δηλαδη κολυρια και ασπιρινες).

    Μπορει καποιος ομως να μη παρει το κομπιουτερακι,αλλα να παρει μια σανιδα, η μια βοιδοπουτσα-που θα ηταν πιο ταριαστη- και θα μαυριζε τον κωλο του κητους. Τον μπιφτεκα. Τον ισογαμπρο του Μπακατσελου.

    Το σφαγειο μυρισε αρωματα. Γεμισαν οι ταφοι φρεσκα λουλουδια.Και ειναι τοσο θαυμαστα ολα, που σου ερχεται να ορμηξεις μεσα στον λακο.
    Ρε τι θαυματα.

    Την πραγματικη του βεβαια προσφορα-εις την ειδικοτητα του δηλαδη ως νομικη ασπιδα της διαπλοκης και της πουστιας- θα την καταθεσει ως εξης.

    Η πρωτιστη σημασια και εξεχουσα προταιρεοτητα,θα ειναι πλεον η αποφυγη της αθετησης καποιας δοσης προς τους δανειστες μας,και ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΤΟ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ..." Ρητρα απολυτης προταιρεοτητας εξυπηρετησης του χρεους.
    Οχι μονο λοιπον θα ισχυει το Αγγλικο δικαιο,αλλα θα γραφτει και με καθαρα γραμματα στο ξευτιλισμενο πλεον Συνταγμα.

    Δηλαδη: Σε καθε περιπτωση-μα σε καθε περιπτωση-πρωτιστη προταιρεοτητα,θα ειναι (συνταγματικα πλεον) η πληρωμη του δανειστη και ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.Ακομα αι αν εχει να κανει με πρωτογενεις αναγκες. Ακομα και αν τουρτουριζουν παιδια, η πεθανει κοσμος στα νοσοκομεια,ακομα και απληρωτοι θα μενουν οι μισθωτοι,για να ειμαστε συνεπεις στην μεγαλυτερη πλεον αρετη που μπορει να ορθωσει αυτη η χωρα: Την με καθε τροπο ικανοποιηση των δανειστων,ακομα και αν αυτο απαιτει ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.

    Παντα ημασταν χωρα που εδινε και την τελευταια ρανιδα αιματος για εναν σκοπο. Παντα αυτος ο λαος εψαχνε λογους για να μπει στα χαρακωματα,προκειμενου ννα υπερασπιστει μια ιδεα.
    Παντα δηλωνε παρον σε καθε προκληση.Παντα ηταν υπερανω,ενα προκειται για καποια αρετη να υπηρετηθει.
    Ακομα και αν δεν συντρεχει λογος να ματωσει και να στερηθει τα παντα,οπως καλη ωρα τωρα που πλεον ειμαστε ασφαλης και σωθηκαμε,ακομα και τωρα,ειναι γραφτι να πεφτει μεχρις ενος εις την προασπιση καποιας ιδεας.
    Ρε τι κακο ειναι μ'αυτον.
    ΕΜΠΡΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ.
    Ειτε παιδες Ελληνων. αμυνομενοι και υπερασπιζομενοι υπερ αλλων βωμων (βιλων) και εστιων (τζακιων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξεχασα να συμπληρωσω οτι η παραπανω πρωτη παραγραφος ειναι αποστροφος απο τον λογο του κτηνους κατα την πανηγυρικη ανακοινωση της επισημης πλεον δουλειας

    Ετσι παρουσιασε την φαινομενη "απομειωση" Σαν "προσφορα στιε επομενες γενιες"

    Αρα λοιπον εχουμε: 50 που σου "χαριζω" συν 130 που σε δανειζω= μου χρωστας + 80. Η μηπως οχι;
    Συνολο λοιπον καμια 500αρα εως σημερον.

    Οι εχοντες ακομα και μπακαλικο και κρατωντας απλα ενα τεφτερι,ολοι ασφαλως ειναι μπερδεμενοι και εχουν μια συγχυση. Πως γινεται να βρισκεσαι σε "καλυτερη θεση" οταν τελικα αυτα που χρωστας ειναι περισσοτερα απο οτι πριν "διαπραγματευτεις";

    Μηπως ειναι καλυτερα να μη κουνιεσαι; Μηπως ειναι καλυτερα να αφησεις τα νουμερα μονα τους στο χαρτι,μηπως και απο καποιο θαυμα σβυστει κανενας αριθμος;
    Μηπως να σε γδυσουμε και να σε συρουμε γυρω απ'την Αθηνα με ενα φορτηγο,μεγαλε καρναβαλε και αθλιε βουβαλε,που ο σβερκος σου εχει κατεβει στον κωλο σου;
    Γαιδουρι, που το μισος σου για τους ανθρωπους,σε εχει μετατρεψει κουραδα-γιγας.

    Μια χαρα ταιριαζεις εκει στα φορα των τοκολγυφων.Μαζι με τις γαμψες τους μυτες,με τους καμπουριδες,τους σακατιδες, τους πουστιδες,τους δυσειδεις,τους δυσμορφους,τους κακιστους,τους καταραμενους απο την φυση.
    Βρωμυλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΙ ΑΔΕΡΦΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ " ΜΕΤΡΑ " ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΕΙΧΕ ΜΑΣΚΑΡΕΥΤΕΙ ΣΕ " ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ".
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ IMAGE MAKING. ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΕΝΑ 30%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η κατασταση στην ΑΕΚ εχει ξεφυγει τελειως, στο ΠΑΟ οσονουπω και ο Γερουλανος κανει νομο για επενδυτες.
    Σε μια χωρα που η λεξη αποταμιευση (που λογικα και χρονικα προηγηται της επενδυσης-αλλιως θα επενδουσαμε ολοι χρεη..) εχει προ πολλου εξαφανιστει με την αναλογια ΑΕΠ-ΧΡΕΟΣ να θυμιζει τις...αστρικες ημερομηνιες του Captain Picard.
    Κατι που ουδεποτε καταλαβα με κατι παραξενα νουμερα τυπου 300567, 32. Το μονο που ο κατα τα αλλα συμπαθεστος captain μου εδινε να καταλαβω ηταν οτι, οπως και το χρεος μας, ετσι και το ημερολογιο του εχει προ πολλου αποταξει το θεο και τεινει προς τον εξω απο εδω.
    Στη περιπτωση του Picard αλλα και του YΠΟΙΚ, το where no one has ever gone before ειναι νομος απαραβατος.
    Στο υπουργειο του Γερουλανου βεβαια ουδεποτε καταλαβα γιατι ενα ματσο φορτωμενοι Αραβες δεν μπορουν να κανουν μια εταιρεια στην Ελλαδα με προεδρο και νομιμο εκπροσωπο εναν Ελληνα, παρα χρειαζωνται τον μεγιστο Γερουλανο να κανει ενα νομο που ετσι κ αλλιως υπαρχει στο Αγγλικο δικαιο, οπου Αραβες εχουν βαλθει να τη σπασουν στον 1 Αbramovic ξοδευωντας περισσοτερα απο αυτον.
    Ισως και να ειναι αυτος ο λογος μιας και στο ΠΑΟ ειναι γνωστο οτι υπαρχουν 10 Αbramovic και μαλλον θελει ειδικο νομο να τους κανεις ολους καλα με τη μια..
    Απο την αλλη στην ΑΕΚ μετα τη κατεπειγουσα συναντηση πριν 3 εβδομαδες στη Μ.Βρετανια ολων των σωτηρων, που μας εφεραν σε αυτο το χαλι, τιποτα δεν δειχνει να κουνιεται. Μαλλον ειναι οπως εκεινος ο τυπος του οντοτητα που βιαζωταν να αρχισει ο ελεγχος (αλλα επεφτε Σαββατοκυριακο) και 3 μηνες μετα ουτε ανακοινωση δεν εβγαλε. Ετσι πανε τα πραγματα λοιπον στην ΑΕΚ. Βιαζωμαστε αλλα παντα πεφτει αυτο το ρημαδι το ΣΚ και μας χαλαει τη μανεστρα. Και δεν κουνιεται τιποτε απο δευτερα.
    Τιποτε ειπα? Οχι ακριβως. Οπως και στο γαλατικο χωριο του αστεριξ οπου ολη η Γαλατια ειναι υπο Ρωμαικη κατοχη, αλλα αυτο αντιστεκεται, ετσι και ο πρωην μετοχος, ο νυν supporter, ο πρωην και νυν βλακας (κατα δηλωση του) ο γιος της μαμας, ο δε παει αλλο, ο εχω ΗΔΗ πληρωσει το μεριδιο μου, αποφασισε να βαλει ενα ...σεβαστο ποσο για το δανειο που ειχε παρει ο ιδιος.
    Βεβαια το ...σεβαστο ποσο ειναι με το ζορι το 20% αυτου που πραγματικα χρωσταει αλλα αφου καταφερε και τους εριξε τους κουτοφραγκους, γιασαν στο μαγκα και ευχαριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επειδη ομως παλι με πιανει το περιεργο μου, κατι δε μου καθεται καλα.
    Ποια η ξαφνικη διαθεση να ξαναπληρωσει και περαν του μεριδιου του ο γιος της μαμας, αφου και με αυτο πληρωμενο μια τρυπα στο νερο γινεται για την ομαδα?
    Τον επιασε η υστεροφημια του? Μπα χλωμο το βλεπω, αν τον ενοιαζε- οπως στα καραβια -δεν θα ειχε φτασει εδω η κατασταση?
    Ρε λες να θελει οντως να παρει πισω τις μετοχες του? Οκ αντε και θελει, γιατι να πληρωνει και των υπολοιπων τα μεριδια και να μην τους παρει ρεφενε απο ενα διακοσαρακι να μαζευτει το μυριο, αλλα ετρεξε μονος του?
    Ρε συ λες?
    Ρε συ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ στους μετοχους απ ευθειας δεν ειχε αυτο το ρημαδι?
    Με την υπογραφη τους δεν ειχαν δεσμευτει ως ατομα και οχι ως ΠΑΕ?
    Σε αντιθεση με τα υπολοιπα φεσια (παικτες , ΟΑΚΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ, EMPIRE, Εφοριες κλπ) που εβαζαν τον εκαστοτε προεδρο-γλαστρα να υπογραφει και να δεσμευει τη ΠΑΕ?
    Ρε συ λες να το εκανε γι αυτο? Και εχουν αφησει ολα τα αλλα προς εξοφληση την stardate 54678,93?

    A ΡΕ ΜΙΣΕΛ. Που θες και FFP, ελα μια απο δω ρε γατακι να δεις πως κανουν business οι αντρες ρεεεεε..κοροιδο.
    Θα σου πεταξει και ενα ‘πλανο’ ο προεδρος μεθαυριο (δεν εχει σημασια πιο-εχουμε βγαλει ισα με 10 πλανα το μηνα εδω και 3 χρονια- απλα pick one στη τυχη) και θα σου δειξει και υπογραφες παικτων.
    Τωρα αμα δεις μεσα Maistorovic μην απορησεις. Ναι στη Celtic παιζει.
    Αμα δεις Μαντουκα δεν εχει αδελφο, ενας ειναι, αυτος που παιζει 2 χρονια στη Kυπρο champions league.
    Αμα δεις μπλανκο ναι αυτος ο περιεργος με τη μασκα ειναι απο το Μεξικο.
    Εχει και αλλους το ...χαρτι. Τωρα θα μου πεις το ιδιο χαρτι με τις ιδιες υπογραφες μου εφεραν με περσυ, αλλα με αλλες ημερομηνιες??
    Πλακα μας κανουν?
    Μισελ μου θα σε μαλωσω! Δεν ειδες οτι αλλαξαμε προεδρο? Ο παλιος ηταν πιο φουντωτος σε γλαστρα λονδινου, αυτος τωρα ειναι λαικο παιδι-δικος μας –ΑΕΚτζης..
    ΟΚ δεν ειναι σε γλαστρα πολυτελειας οπως ο προηγουμενος που ειχε ενα λονδρεζικο αερα, αλλα το περιεχομενο μετραει οπως και η κινηση.

    Μονο πριν τον διωξεις ποτισε το λιγο παραπανω να κρατησει στο χωμα.
    Γιατι τον βλεπω να τρεχει νυχτα απο το ελ-βελ προς αγνωστη κατευθυνση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατά πώς το καταλαβαίνω εγώ, υπάρχουν 2 σκέλη (τουλάχιστον δύο πού είναι ορατά):
    -το ένα είναι αυτό πού αφορά νομικά και τούς ίδιους και άρα τούς δεσμεύει (δέσμευε) όπως η Μόργκαν. Προς τί άλλωστε η πρεμούρα να ξεμπερδεψουν με την Μόργκαν τώρα ενώ δεν είχε καμία σχέση π.χ με την ΟΥΕΦΑ? Η Μόργκαν ηταν ένα...αγκαθάκι.
    - το δεύτερο σκέλος έρχεται και δένει με κείνη την "διαφορετικότητα" πού συζητάγαμε. Η πρόταση τού ντεμάκου (κι είναι, υπό μία έννοια, κωμικό αυτό) έκανε αρχικά γκέλ σε αρκετό κόσμο τής ΑΕΚ. Μιλάω για τήν αστεία πρόταση τού "να δούμε πόσα μάς αναλογούν". Και χρησίμευσε φυσικά τα μέγιστα ως κολυμπήθρα για να εξαγνιστούν οι αμαρτίες. Στο μυαλό τους όλα αυτά. Βέβαια, η κοροιδία αναδύθηκε και πάλι όταν ανακάλυψαν ότι τούς "αναλογούν" ...κάτι ψιλά και τα ΧΟΝΤΡΑ δεν αναλογούν σε κανένα εκτός ίσως απ΄τίς 50.000 ενωσίτικες οικογένειες.
    Κι όμως, ακόμα κι έτσι οι αμέτοχοι θεωρούν πώς πετυχαίνουν επικοινωνιακές νίκες. Κι ο ντεμάκος αυτό ήθελε βέβαια να επιτύχει.
    Και τι άλλο να κάνουν δηλαδή? Ελπίζουν ότι βάζοντας τα ψίχουλα πού τούς...αναλογούν θα καταλαγιάσει η οργή.
    Αμ δέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ DIMI: ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ. ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ. ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΒΟΡΙΔΗ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΛΑΚΑ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΡΩΤΑΩ: ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΛΗ. ΑΝ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΑΖΙ, ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ: ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ; ΤΟ DRESS CODE ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ; ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ PARTY MASKE, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΟΧΙΑΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ.
    ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ. ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ; ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΡΕΑΣ, ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΠΡΙΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ; ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προσωπικά πάντως, και έχοντας και μιά οκταετία πεπραγμένων για να κρίνω, θεωρώ τόν χειρότερο όλων:
    - τον ντεμάκο.
    Με διαφορά έτη φωτός απ΄τούς υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μονο 30;

    Αυτη αλλωστε ειναι και η μασκα του κτηνους. (γενικα μιλωντας πλεον για το "Κτηνος",οσο αφορα στον μηχανισμο εποπτειας,ελεγχου και ρυθμησης,ο οποιος πλεον εχει για τα καλα απλωσει τα πλοκαμια του παντου.
    Τα παλια αυτοκινητα και σπιτια λεγονται "ενεργοβορα". (τα χαρατσια-γενικως-αποσκοπουν στο να καταστουν ασυμφορες οι ιδιοκτησιες και να παραδωθουν στον Μινωταυρο"

    "ειδικα τελη" θα ονομαζονται τα τελη τα οποια ειναι "ορφανα" .Δηλαδη δεν στηριζονται πουθενα νομικα-συνταγματικα και ονομαζονται ετσι σαν τα ΑΜΕΑ.

    "πρασινη αναπτυξη" εναλλακτικη ενεργεια" "οικολογικη ρυθμηση" και λοιπες αιδιες,ειναι οι αλλες λεξεις των σκληρων "τα ζωα στα αστικα κεντρα κατα εκατομμυρια και η φυση μονη της,ωστε να την λατρευουν οι "εκλεκτοι".

    "μηχανισμος στηριξης" ονομαζεται η μονιμη δικτατορια και η εθελουσια-αναγκαστικη μεταφορα των δικαιωματων σου στο κεντρο των Βρυξελων.

    "οικουμενισμος" ονομαζεται η νομαδικη ζωη του κατατρεγμενου και μη εχοντα καποια ριζα να σταθει.

    "εισφορα" λεγετε πλεον η αναγκαστικη εισπραξη. (ας ετοιμαστουμε για χτυπηματα στις πορτες μας,οχι και τοσο ευγενικα,απο ιδιωτικες εταιρειες. Οτι εχει ο καθενας δινει. "λεφτα" γυναικα καναπεδες,νεφρα κλπ. Το καλυτερο θα ηταν βεβαια δυο φυσιγγια στο δικανο.

    "ελευθερη οικονομια" ονομαζεται η αυτοεπιβολη της ασφυξιας προς κυριαρχια των ικανων..."τι να σου κανω, εχασες"

    "φιλελευθερισμος" η δυνατοτητα επιλογης να πεθανεις απο καυσαεριο,απο καρκινο,απο εγκεφαλικο,απο καποιον ιο,απο μεταλλαγμενα,απο δυστυχημα με Φιατ η με BMW,να δηλητιριαστεις απο γκουντις η αλλη αλυσιδα, να ξεπενταριαστεις σε οποια υπερμαρκετ θελεις, να ψαξεις σε οποια χωρα θες για δουλεια-η ανεργια ειναι προσβασιμη σε ολους πλεον,να πουλησεις οποιο χωραφι θες για να πας στην ιδιωτικη κληνικη της αρεσκειας σου, να διαλεξεις ποια απο τα παιδια σου-αν εχεις-θα παει σχολειο και ποια θα μεινουν αγραμματα,να επιλεξεις αναμεσα στο "κλικ" και το "κλακ" στην "Λουτσα" και την "Πουτσα" στον Ταψη η τον Καψη ...κλπ
    free at last!

    Το κρυψιμο πισω απο εννοιες ευηχες και στις περισσοτερες των περιπτωσεων πρωτακουστες για τον μεσο αστο,ειναι το οχημα με το οποιο ερχονται οι μεγαλυτεροι τσαρλατανοι του κοσμου.
    Τι τους πληρωνουν νομιζεται ορδες ολοκληρες τους πανεπιστιμιακους και τους μπουκωνουν χρημα; Για να βρισκουν τετοιες λεξεις. Τετοιες πιασαρικες,φανταχτερες προτασεις, που αποβλεπουν στο "απειρο", στο "διηνεκες", στο "ατερμον", εις την "εντροπιαν" (ωραια λεξη Γιωργη), εις την "αναπαραδιακατανομη", εις την "ουμανιστικη ντετερμινιστικη ατομοφυγοκεντρικη προδιαθεση των ιοθωτων,δια μεσω της καλυψης βιοσυμπαντικων κυτταροβλαστων,αναδασωτεας εκουσιας συμπλευσης ετερογενων ομοφυλων..."

    Και βεβαια-για να γυρισουμε στον ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗ Τουρκο Μπενι-σαλομ , Τουρκογλου και τα αλλους, η Τουρκμετζογλου,παντως κατι τετοιο συγγενικο (δεν παρεξιγιεται μη φοβαστε.)το καλυτερο ειναι οτι βαφτισε "αποσειση βαρους" την φαινομενικη απομειωση,αλλα τα 130δισ. του αποικιοκρατικου δανεισμου τα ονομασε γλυκα "προσθετη βοηθεια".

    Μπορει να υπαρχουν πολλοι που πειστικαν.Ναι. Οτι δηλαδη "τοσο ηταν,πηραν οτι πηραν, ευτυχως πηραμε τα δανεικα και θα πορευτουμε".
    Πολυ συντομα και πολυ σκληρα -για μια ακομα φορα- θα διαπιστωσουν οτι μολις μπηκαν στον "μηχανισμο...στηριξης".Οντως. Κατι σαν τα σωλινακια και τα πολυπλοκα μιας Μ.Ε.Θ. η οποια κρατα το "φυτο" μισοζωντανο. Γιατι ειναι πιο χρησιμο απο νεκρο.
    Οι νεκροι ειναι χρησιμοι μονο για τον εμπλουτισμο του χωματος.
    Για κανεναν αλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΠΟΙΑ ΟΡΓΗ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΗ; ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. ΤΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΔΧ; ΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΧ ΚΑΙ ΙΧ. ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΔΧ;
    ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΑΕΚ, ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ; ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ; ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΖΗΚΟΥ ( τι μου θυμίζει το όνομα ; );
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΗΓΑΙΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ; ΓΕΡΑΣΑΝΕ; Ή ΑΠΟΦΑΝΑΤΙΣΤΗΚΑΝ;
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. Ε, ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ Η ΔΙΚΗ ΜΕ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απο οτι καταλαβαινουμε ολοι πλεον,η Μοργκαν δεν κραταγε απο μια κλωστη δεσμευμενη την ΑΕΚ,αλλα στην πραγματικοτητα την κραταγε απο μια κλωστη προκειμενου να μη φουνταρει.
    Τωρα που εκοψε ο Παπας την-"υποχρεωτικη" κατα πως φαινεται- κλωστουλα,θα αρχισει η βουτια.
    Επιτελους ελευθεροι. Οσοι δεν εχετε ξαναβουτηξει πιαστε τις μυτες σας.
    Μασκα επιτρεπεται. Βατραχοπεδιλα,οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στήβεν,
    πρός το παρών μιλώ αφαιρετικά όταν λέω "οργή".
    Κι εξηγώ: ξέρω ότι αρκετός ΑΕΚτζήδικος κόσμος (απ΄όσο ξέρω απ΄τον δικό μου κύκλο) ελπίζει, θεωρεί, εύχεται ότι κάτι θα γίνει στο τέλος και θα σωθούμε. Δεν θέλει να το δεί κατάματα το πράμα και ως ενός βαθμού εγώ τουλάχιστον το καταλαβαίνω.
    Οταν έρθει η αναπόφευκτη κατάληξη τής κωμωδίας δεν ξέρω πώς αντιδράσει αυτός ο κόσμος, δεν ξέρω κάν αν οι τωρινές αντιδράσεις προιδεάζουν για τίς μελλοντικές.
    Πιθανώς ναί.
    Δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το ΠΑΜΕ γιατί μπαίνει στην κουβέντα? Μην ρίχνουμε μόνοι μας το επίπεδο. Το ΠΑΜΕ πού προχθές δέχθηκε χρυσαυγίτες για να "ακούσει τίς απόψεις τους" στην απεργία τών χαλυβουγών? Το ΠΑΜΕ που εδώ κι 800 χρόνια κάνει την διαδρομή Πατησίων-Ομόνοια και μετά στροφούλα και σπιτάκι μας για να μην μάς πούν "αγκιτάτορες"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ξέχασα και το ΠΑΜΕ πού πρίν κανά 2 μήνες ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ τη βουλή. Οχι ότι αυτοί πού ήθελαν να μπούν μέσα ήταν πολλοί. Λίγοι ήταν. Πάντως αυτό, δια πάν ενδεχόμενο, την ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΑΔΕΡΦΕ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ! ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΝΟ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΚΩΛΟΝΑΚΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ, στην διύλιση Αμβούργου και Γένοβας αφού το συζητήσατε με τον Δημήτρη.
    Είναι ανάγκη να πάω κάπου που δεν έχω περιέργεια;
    Και το Πάμε είναι αυτό, που το ξέρεις καλά. Γι' αυτό και είπα οτι " όταν αποφασίσει αυτό." Δεν έχει σημασία αυτό σαν σύμπτυξη, αλλά σαν στάση. Άλλο είναι το θέμα: ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Ή ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΕΑΜ; Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες καθώς ξέρεις.
    Και δεν ρίχνω την κουβέντα. Μιλάω για την πραγματικότητα που καθοδηγείται από τους τίποτες. Κι όταν λέω τίποτες εννοώ όσους θα δώσουν ακόμα ποσοστά σε αρχηγούς μεγέθους κάλτσας. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΚΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΙ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ. Ο ΛΑΟΣ που δεν είναι μαλάκας αλλά απλά έχει πάθη, τι κάνει;
    ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΕΠΑΝΩ. ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ. ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φυσικά και δεν είναι ανάγκη να πάει κάποιος κάπου πού δεν έχει περιέργεια. Είπα κάπου το αντίθετο?
    Αν κάτι είπα είναι το πώς γίνεται να ξέρει κάποιος ότι ένα μέρος είναι "φρικτό" χωρίς να έχει πάει.
    Τέλος πάντων.
    Κανένας οικοδόμος τού ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να γαμήσει τίποτα. Και σαφώς όχι την Βουλή.
    Ολος ο πλανήτης να επαναστατήσει μαζί με το ηλιακό σύστημα καί κανά δυό γαλαξίες ακόμα, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να επαναστατήσουν.
    Διότι περιμένουν τίς "κατάλληλες συνθήκες".
    Οι οποίες όμως "κατάλληλες συνθήκες" είναι διαρκώς εκεί. Διαρκώς ισχύουν. Και πόσο μάλλον τώρα.
    Στα παπάρια τους. Δεν τούς ενδιαφέρει αυτό, κι αν πρόκειται να "επαναστατήσουν" θα είναι όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς γιατί θα έχουν επαναστατησει κάποιοι άλλοι ΠΡΙΝ απ΄αυτούς.
    Οπως για παράδειγμα στο Πολυτεχνείο πριν 40 χρόνια όταν η Πανσπουδαστική έβγαζε ανακοινώσεις για τα ταραχοποιά στοιχεία πού εχουν κανει κατάληψη και προβοκάρουν, ενώ όταν κατάλαβαν τι παίζεται τα καπέλωσε όλα για να "αναδειχθεί" μετά "πρωτεργάτης τής εξέγερσης".
    Ασε, φορτώνω βραδιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Χρήστος είπε μιά καλή ατάκα για το τι θα κάνει ο λαός με την οποία συμφωνώ γιατί θεωρώ ότι είναι στο πνεύμα αυτού πού υποστηρίζω:
    -ότι ο λαός θα πάει από την δημοσιά. Απο τον γνωστό δρόμο πού δεν εμπεριέχει το "άγνωστο".
    Αυτό δεν σημαίνει (επιμένω εγώ ο μαλάκας) ότι δεν καταλαβαίνει ότι πάλι θα ΚΑΕΙ αν πάει απ΄την δημοσιά. Ομως αυτό ξέρει, κι όχι, δεν το εμπιστεύεται ωσάν πλυντήριο, αλλά απλώς αυτό ξέρει!
    Το ότι κάποιος (βάζω και την αφεντιά μου μέσα) δεν ξέρει τι άλλες επιλογές έχει, η δεν θέλει να τίς εξετάσει, δεν σημαίνει αυτομάτως και ισοπεδωτικώς ότι είναι μαλάκας.
    Μπορεί "απλώς" να σημαίνει ότι ΦΟΒΑΤΑΙ.
    Κι ο φόβος φίλε Στήβεν είναι πάθος. Το οποίο και καλλιεργείται εκ τών άνωθεν και δεν έχει σχέση (τουλάχιστον άμεση) με αυτό πού λέμε "νοημοσύνη". Ο φόβος είναι αρχέτυπο ενστιγκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τα ιδια εκανε και στα "αγανακτισματα" των πλατειων.
    Στην αρχη η Αλεκα ελεγε "τιποτα δεν βγαινει με τις ασυντακτες φωνες και οι πλατειες αδειαζουν ευκολα"
    Και πριν κοκκινος αλκεκτωρ λαλισει τρεις, να'σου η Αλεκα στην πλατεια να βγαζει "φωτογραφιες" περατζαδα στην αρχη,με το "Παμε να τους αρρωστησουμε" και κατοπιν στην κεφαλη,μπροστα στον αγνωστο στρατιωτη,σαν το χτικιο, σαν τον ιο που προειδοποιουσε τους εμβροντητους αγανακτησμενους να μη ξαναπλησιασουν στην πλατεια αφου πλεον η Βουλη βρισκεται σε ασφαλη χερια.
    Ρε τι κακο ειναι αυτο; Τι χτικιασμενο πραγμα; Τι "Σπιναλογκα" ειναι αυτη η κατασταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ασφαλως. Αλλο να σε γαμει μια γνωριμη πουτσα και αλλο καποια που δεν ξερεις ποθεν κρατα η σκουφια της.
    Τα "μετρα" της Δυτικης καπιταλιστικης ψωλης τα εχουμε παρει. Εχει βρει και την κανονικη της φορμα η σουφρα.
    Που να τρεχεις τωρα σε αγνωστα χωραφια...

    Συγκυβερνηση των δυο κυριων υπαιτιων της καταντιας,την οποια-με τον ενα η τον αλλον τροπο-θα την υπερψηφισει ο ορθα καταντημενος λαος.
    Θα "ξαναδικαιωθει" σε 1-2 μηνες.
    Θα τον ξανασηκωσουν οι ΠρετεντεροκαψηδοΑλεξιδες στα ουρανια της μαλακιας.

    "Οχι ολοι" θα μου πεις. Και τι να το κανω;
    "Μερικοι" μονο αρκουν. "Δημοκρατια" δεν εχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τον ακριβη δρομο,ενταξει,πως να τον ξερει κανεις.
    Αλλα πρωτα ξεκινας απο το βασικο: Απο το που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ.
    Βεβαια και αυτο ειναι σχετικο. Γιατι τα παντα εχουν να κανουν με το τι διακυβευει ο καθενας. Αναλογα δηλαδη με το "ζυγισμα" που κανει.

    Αλλος βαζει μπροστα το σπιτι. Εστω οτι προσπαθει να σωσει,σκεφτομενος τα παιδια. Αλλος καπως εχει ψιλωχωθει σε μια δουλεια (ειται σαν μισθωτος,ειτε σαν μικροεπιχειρηματιας) και περιμενει την παυση της καταιγιδας. Που καιρος και διαθεση για "τανζανιες".

    Αλλος ειναι βεβαιος οτι αυτος δεν ειναι ο χειροτερος δρομος (σε αυτο συμφωνω και εγω. Με την εννοια οτι θα μπορουσαν να προκρινουν την αλλη μορφη πολεμου. Τον κανονικο δηλαδη.Το σκαψιμο απ'ακρη σε ακρη και οποιος ζησει. Παλι καλα)
    Αλλος μπορει να τρωει το παραμυθι του "Κομμουνιστκου κιδυνου". (υπαρχουν αρκετοι)

    Τελος παντων, ο καθενας ζυγιζει τα πραγματα με βαση τις προτεραιοτητες του, τις αμεσες αναγκες του.Σε συνδυασμο παντα με τις ανοχες που μπορει να αντεξει σαν χαρακτηρας. (μικρα "πηδηματα" ανεχομαστε ολοι μας καποια στιγμη,για σημαντικους ομως λογους. Τα ορια ομως,ειναι καθαρα προσωπικο θεμα)
    Και αυτο δεν ειναι καθολου κατακριταιο.

    Εγω π.χ, οικογενεια δεν εχω. Εννοω γυναικα και παιδια. Αμεσες αανγκες δεν εχω να τρεξω να καλυψω. Κανεις δεν "κρεμεται" απο πανω μου.
    Αυτο δεν με κανει βεβαια αυθαιρετο.
    Απλα οταν εχεις να "φυλαξεις" μονο το τομαρι σου,ειναι αλλιως. Ευκολα λες: "σταχτη και μπουρμπερη".

    Και αυτη ειναι η θεση μου γενικα. Οταν νοιωθεις οτι πνιγεσαι,οταν περιθωρια δεν υπαρχουν,οταν σου υποσχονται σκοτεινο και δυσκολο μελλον και κυριως οταν σου γαμανε αυτα τα οποια τα θεωρεις "κυρια" προκειμενου να υπαρχεις,τοτε ανετα και εσυ (εγω δηλαδη) λεω: "αντε και γαμηθειτε...και ελατε να γαμηθουμε παρεα. Αποθανετω μετα των αλλοφυλων,ομοφυλοφυλων,φυλλων σκετων και αλλων ξεροκλαδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συμφωνώ. Ειναι αυτά πού θέλει να περισώσει ο μέσος άνθρωπος. Τα οποία στην ουσία, ναι, ΠΛΑΣΤΑ είναι. Ψεύτικα. Αλλά αυτά έχει, τα πλαστά και τα ψεύτικα. Μα, ένα σπίτι π.χ είναι πλαστό? Μια θέση εργασίας είναι πλαστή? Ειναι αν μπορούν να εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού και έτσι ακριβώς γίνεται και θα γίνει άλλωστε.
    Ομως, ό άλλος προσπαθεί να τα περισώσει. Αυτά έχει.
    Και σαφώς υπάρχουν και τα παιδιά γι΄αυτούς πού τα έχουν, και τα παιδιά κάνουν τον φόβο μεγαλύτερο.
    Κι εξάλλου, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε διαδήλωση.
    Και μιλώ για την...απλή διαδήλωση, όπου πάς, φωνάζεις πέντε μαλακίες, ξεφορτώνεις, και πάς σπίτι σου.
    Ε, οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε αυτό έχουν κάνει.
    Και περιμένουμε τί? Απεργίες διαρκείας και ανατροπή? Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει καν τι σημαίνει να κατεβαίνεις στο δρόμο και να τρώς τα χημικά στη μάπα και το ξύλο τής ζωής σου απο τα ΜΑΤ η να σε συλλαμβάνουνε και να σε τυλίγουνε σε μιά κόλλα χαρτί με τον αντιτρομοκρατικό κιόλας.
    Κι είναι λογικό.
    Τα τελευταία 60 χρόνια (για την πλειοψηφία τής Ευρώπης) αποτελούσαν ενα απο κείνα τα σπάνια παράθυρα τού καπιταλισμού όπου υπήρξε αυτή η επίπλαστη "κοινωνική ειρήνη" (μη γελάτε εκεί πίσω), όπου το σύστημα μπορούσε να δώσει (γιατί βεβαια έπαιρνε πολύ περισσότερα) όπου υπήρχαν δουλειές (γιατί οι τράπεζες δεν είχαν προλάβει να τα τζογάρουν όλα) αλλά και γιατί υπήρξε η ανοικοδόμηση μετά τον πόλεμο πού όσο νά΄ναι 20-30 χρόνια "ευκαιριών"...δημιούργησε.

    Ε, αυτές είναι οι γενιές πού τώρα βγαίνουν απ΄αυτό το παράθυρο. Απότομα και βίαια.
    Θα τούς θεωρήσουμε μαλάκες πού δεν επαναστατούν?
    Πού δεν εξεγείρονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και να΄ταν μόνο αυτά. Πλάκα κάνουμε? Οι "άλλοι", το σύστημα δηλαδή, δεν έχουν φυλάξει το κώλο τους?
    Απο το 2001 και δώθε (κι ειδικά αυτό το διάστημα) ο Οργουελλικός Big Brother έχει μεταβληθεί απο δυστοπική νουβέλλα σε πραγματικότητα τρόμου.

    Οπου όποιος κουνιέται τον τρέχουν με συνοδεία 8 τζίπ στα δικαστήρια και τον εξαφανίζουν για τουλάχιστον 40 χρόνια.
    Παστρικά πράγματα.
    Οπου ο άλλος "παραδειγματίζεται" απ΄αυτό πού έχει πάθει ο διπλανός του. Ο οποίος διπλανός του είναι άνεργος (ενώ μέχρι πριν 2 χρόνια τα πήγαινε "μιά χαρά"), ο οποίος πνίγεται σε χρέη, ο οποίος μάλλον θα χάσει το σπίτι του, ο οποίος ήτανε με τούς αγανακτισμένους αλλά δεν κατάφερε τίποτα.

    Ο φόβος κυβερνάει κι ο φόβος είναι η πιο αποτελεσματική πολιτική απο καταβολής τών πάντων. Τουλάχιστον όσον αφορά σε ότι έχουμε δεί ως τώρα σ΄αυτόν τον πλανήτη.
    Ο φόβος λοιπόν ασκείται πλέον επιστημονικά.
    Scare the living shit out of their hearts and minds.
    Υπάρχω άρα είμαι ύποπτος.
    Ε, είναι παράξενο ότι ο μέσος άνθρωπος ελπίζει..ότι θα αντέξει την σφοδρή καταιγίδα και θα πάρει πάλι τον γνωστό δρόμο τής δημοσιάς?
    Ειναι "μαλάκας"?
    Οχι, τρομοκρατημένος είναι, τρομοκρατημένος και σοκαρισμένος. Σαν τούς στρατιώτες στα χαρακώματα πού μόλις έχει πέσει μιά ομοβροντία απο οβίδες 10 μέτρα πιο πέρα κι έχουν μουδιάσει όλες οι αισθήσεις τους.
    Shellshocked.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και στην τελική, επιτρέψτε μου να πώ και κάτι άλλο.
    Η υπερσυντριπτική πλειοψηφία τού κόσμου ξέρει συγκεκριμένες μορφές αντίδρασης και αντίστασης.
    Διότι αυτές τού...προσφέρονται αλλά και διότι αυτοί πού θα μπορούσαν να τού δείξουν το παραπέρα βήμα δεν το κάνουν. Διότι κι αυτοί απ΄την δημοσιά θέλουν να πάνε.
    Ειναι γλυκιά η δημοσιά, πώς να το κάνουμε.
    Οταν λοιπόν βλέπει ο άλλος ότι οι διαδηλώσεις δεν αλλάζουν κάτι. Οταν βλέπει ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν κάτι. Κι όταν βλέπει ότι ίδιος είναι έρμαιο τών περιστάσεων.
    Αυτά όλα, προσθέτουν στην παραίτηση του.
    Προσθέτουν στην απόγνωση του.
    Και τον ξαναστέλνουν στην δημοσιά.
    Και το βλέπει και σαν λόττο.
    Σού λέει "μπορεί να καούν οι παραδίπλα κι εγώ κάπως, κάπου, να γλυτώσω".

    Αλλά σκεφτόμουνα και το άλλο τούτες τίς μέρες. Εκατομύρρια παιδιά σε ηλικίες 20-25 χρονών αυτή τη στιγμή στην Νότια Ευρώπη (ειδικά εκεί) τι βλέπουν?
    Βλέπουν τούς γονείς τους πού το έπαιξαν straight όλα αυτά τα χρόνια. Τούς γονείς τους δηλαδή πού οδήγησαν τα φορτηγά. πού κουβάλησαν τούς δίσκους με τα φαγιά και τούς καφέδες, πού κουβάλησαν τον ντενεκέ, πού γάμησαν την ζωούλα τους σε κάποια βιοτεχνία η σε κάποιο εργοστάσιο, πού, πού, πού...
    Και τι κατάληξη είχαν οι γονείς αυτοί?
    Να τα χάνουν όλα και να τούς φωνάζει μιά φωνή σαν απ΄το υπερπέραν:
    "Κορόοοοοοοοοοοοοοοοιδααααααααααααααααααα".

    Αυτό βλέπουν τα 20χρονα παιδιά. Βλέπουν τούς γονείς τους τα κορόιδα.
    Και κάνουν εύλογες σκέψεις. Ποιά μαφία? Ο υπόκοσμος θα γνωρίσει τεράστιες δόξες τα επόμενα χρόνια στην Ν. Ευρώπη. Γιγαντιαίες δόξες.
    Λογικό κι αναμενόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ
    ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ
    ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΕΣΑΙ.

    Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΩΝ
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ.
    ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΕ.

    ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΟΒΑΤΑΙ.
    ΑΝ ΔΕ ΦΟΒΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.

    ΙΣΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημερα. Θα ζησωμεν. Προοριζομασθε για αυτο αλλωστε. Τα εχουν πει στο παρελθον αλλοι. Θα ζησωμεν...οχι οπως θελουμε,αλλα θα ζησωμεν.
    Αυτο αλλωστε δεν ειναι το ζητουμενο;

    Η πλακα που βελπουμε περι "μνημονικων" και "αντιμνημονιακων" συνεχιζεται ακαθεκτη. Ρε τι ειναι ο ανθρωπος; Ενα καραγκιοζακι.
    Το τεμπελικο και με εντεταλμενους στοχους απο ανωθεν ΕΣΡ, θυματοποιησε αλλον εναν. Εφτιαξε κι'αλλους ηρωες.
    Διπλο το καλο: Και αποσυρεται ο δημοσιογραφος-δεινοσαυρος που χρωστα κατι εκατομμυρια στο ικα και την εφορια,με αντιστασιακα ενσημα και στιγματιζεται σαν μαρτυρας με αγωνιστικο προφιλ ενας σταθμος καποιου ο οποιος ετραφει και αποκτησε ογκο στα μαγαζια εκεινων τους οποιους τωρα ψεγει.
    Ανεκδοτα,τα οποια ομως εχουν παντα και γελιο και δακρυ (για τους αλλους).

    Ο τελευταιος των ανιμνημονιακων των ερτζιανων ο εριτιμος Τραγκας-με αφορμη καποιο προστιμο που επεσε στον Realfm του αλλου αντιστασιακκου με την ρακετα στην τσεπη, με σπασμενη φωνη ανακοινωσε την αποσυρση του απο τα ΜΜΕ γιατι "προκαλει οικονομικη καταστροφη και δεν το θελει".
    Σχεδον κλαιγοντας. Ετοιμος να σπασει. Αυτος χαθηκε σαν ταλεντο. Μικρον,εκει απο τα μπουρδελα του Μεταξουργειου που μεγαλωσε,επρεπε καποια "τσατσα" να τον παρει απο το χερι και να τον παει πιο πανω,στο Εθνικο θεατρο. Χασαμε εναν γιγαντα της υποκριτικης.
    Τον κερδισε η μαχιμη δημοσιογραφια βεβαια. Και ειναι γνωστο οτι οταν μαχεσε,στο τελος-η και κατα την διαρκεια-αφου δεν εχεις πεθανει απο τα "πυρα",τοτε απολαμβανεις μια γερη συνταξη και τον σεβασμο των γυρω σου.
    Τι εκανες στον πολεμο μπαμπα; "κουβαλαγα νερο στους διψασμενους λαδεμπορους"

    Γενικα δηλαδη-εφ'οσον οι συμφωνιες των γυφτων που παριστανουν τους Ευρωπαιους με τους δουλους που παριστανουν τους Ελληνες ερχονται εις περας- θα βλεπωμεν στα κατω πατωματα ολο και περισσοτερο πολλα μερη απο τα δυο "στρατοπεδα" να πηδανε το ενα στα χαρακωματα του αλλου.
    Ενα θεαμα με καγκουρο βλεπουμε που χαρωπα-και κατοπιν εντολων-πηδανε το ενα στην τρυπα του αλλου.
    Ο διαριγνυων τα ιμματια υπερ του μνημονιου,γινεται "πολεμιος" του και απ'την αλλη ο σχιζον τις καλτσοδετες του κατα αυτου,θα γινει ο θερμοτερος θιασωτης του. "δηδει χρηματων ω "ανδρες"..."
    -------------------------------------
    Επισης,μιλωντας πιο πανω για "Μαφια", να πουμε οτι -ισως- η μοναδικη φυλη-ρατσα-που δεν εφτιαξε καποιας μορφη "μαφια",ειναι η Ελληνικη.
    Μεταναστευτικος λαος και αυτος (προσφατως για "αναγκαστικους" λογους βεβαια) αλλα και ταξιδιαρικος με "ακρες" στα μισα λιμανια του κοσμου,εδω και αιωνες.
    Και ομως "μαφια" δεν εφτιαξε.
    Αυτο - για οποιον ξερει να "μετραει" και να βλεπει"- πρεπει να λεει παρα πολλα.

    Δεν μιλω βεβαια για μεμονομενες συμμοριες,αλλα για "δυκτιο", για κανονες,για ιεραρχηση.
    Το πρωτο,δεν ειναι μαφια. Ονομαζεται "ιδιωτικη πρωτοβουλια" (χα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/ellinogermanikes-sxeseis.html

    Εαν εχετε την υπομονη,διαβαστε το-αλλο ενα-απολαυστικο κειμενο του Π.Τραιανου.
    Οπως και ολα τα αρθρα του τα οποια ειναι μεστα,παραστατικα,ευληπτα,με την μεθοδο της "μαιευτικης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα πού δεν έχει "Μαφία" με την έννοια τής Ιταλικής, τής Κορσικάνικης, τής Γιαπωνέζικης η τής Ρώσικης, για να ονομάσω μερικές. Ούτε η...Γερμανία έχει.
    Η μήπως έχουν και οι δύο, αλλά άλλου τύπου?
    Δεν ξέρω, το θεωρώ ανοικτό πρός συζήτηση αυτό. Πάντως Μαφία με την έννοια πού αποδεχόμαστε ως "Μαφία", δεν έχουν.
    Βέβαια, ενδιαφέρον έχει ποιές άλλες χώρες δεν εχουν "Μαφία" πλήν τών 2 προαναφερόμενων.
    Δεν έχει ας πούμε ούτε η Βρεττανία. Αλλά ούτε κι οι Σκανδιναβοί. Αλλά ούτε κι οι Αραβικές χώρες. Ούτε οι χώρες τής Μπενελούξ. Ούτε οι Ισπανοί έτσι για να χαλάσω την μανέστρα κάποιων πού ίσως βιαστούν να σκεφτούν κλισεδιάρικα. Αλλά ούτε κι οι ΛατινοΑμερικάνοι οι οποίοι λειτουργούν με απολυταρχικούς βαρώνους κι όχι με δίκτυα "οικογενειών". Αλλο πράμα αυτό, μην μπερδευόμαστε. Η δε Κινέζικη Μαφία θεωρείται μιά απ΄τίς πιο ικανές στο κόσμο (Triads) αλλά μόνο η Κινέζικη. Οι Βιετναμέζοι δεν φημίζονται για την Μαφία τους.
    Τι θεωρώ προσωπικά ως αξιοσημείωτο απ΄όλα αυτά?
    Μα φυσικά ότι η Ελλάδα δεν έχει Μαφία (οπως κι η Γερμανία) αλλά κι ότι η Ιαπωνία έχει και μάλιστα μιά απ΄τίς πιό επίφοβες στον πλανήτη.
    Τρομερά ενδιαφέρον και είναι κάτι πού με απασχολεί ως θέμα πολύ καιρό.
    Και γιατί βλέπω Σοπράνος αυτό τον καιρό, αλλά και γιατί πρόσφατα τελείωσα διάφορα αναγνωσματα περί Μαφίας (Wiseguy τού Νίκολας Πιέτζι, το Surviving the Mob αλλά και το κλασσικό Cosa Nostra τού Τζόν Ντίκευ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ημέρα ανακοινώσεων η σημερινή.
    Απ΄τη μιά οι παίκτες με το Dear All να είναι αυτονόητα όλα τα λεφτά. Και λίγα είπανε οι παίκτες τολμώ να πώ. Εξαιρετικά ήπια την βρήκα την ανακοίνωση καταλαβαίνοντας βέβαια ότι άλλα λέει ο οπαδός κι άλλα λέει ο ΝΥΝ παίκτης.
    Ο παίκτης πού δεν είναι "νυν" κι ειδικά ο παλαίμαχος μπορεί να εκφραστεί πιο ελεύθερα.
    Ομως αυτοί πρός το παρών είναι νύν.
    Σαφέστατα διασκεδαστικότερη βρήκα την ανακοίνωση τού...Κωστόπουλου.
    Ο οποίος έγραψε ένα σεντόνι για να κάνει απολογισμό όπως λέει μετά το κλείσιμο τής IMACO.
    Επος πραγματικό.
    Καιρό είχα να γελάσω τόσο.
    Κι όχι φυσικά γιατί το σεντόνι του ήταν χιουμοριστικό.
    Αλλά ακριβώς επειδή δεν ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή