Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Α Ε Κ - ΟΦΗ

           Άλλη μια διαφορετικότητα για τον Αεκτζή. Να παίζει χωρίς κόσμο, ενώ δεν είναι τιμωρημένη η ομάδα. Να επιβάλεται η έναρξη της νηστείας, παραμονή της Καθαράς Δευτέρας. Η νηστεία του κόσμου. Ή η νηστεία της ομάδας. Με χαρτί και με βούλα των τζακιών. Ή, με απουσία πληροφοριών της Ελας για μαινόμενους Αεκτζήδες που θα τα σπάγανε όλα προκειμένου να μπουν μέσα στο γήπεδο. Πόσο μαλάκα μπορούν να θεωρούν τον κόσμο οι επιτελείς, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ. Για παραπάνω λεφτά λένε. Κι από το μπάχαλο που πρόκειται να γίνει, με εισροή νόμιμων κι απομονωμένων παναθηναϊκών αλλά και απεσταλμένων ολυμπιακών, τι να πρωτομαζέψεις; Κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα; Ούτε από τον φούρνο του Κωνσταντινέα που πριν την βομβιστική ενέργεια είχε βαφτεί κόκκινος, αλλά και ούτε από τα χθεσινά γεγονότα του Περάματος; Αφού ο ηθικός αυτουργός είναι πασίγνωστος αλλά και αδίστακτος. Κι εδώ λάθη δεν πρόκειται να γίνουν σαν την βόμβα που δεν τίναξε τον σταθμό του Αιγάλεω. Τέλος πάντων τηλέφωνα θα γίνουν, αφού ακόμα κάποιοι στην αλογοτροφή έχουν κοινό νου. Αν περίμενα από τον Έλληνα, δηλαδή από τον ολυμπιακό...
           Παιχνίδι στην τηλεόραση λοιπόν και με πολλές απουσίες. Στο καρναβάλι έτσι γίνεται. Απουσιάζει η οντότητα κι έρχεται η διασκέδαση και το κάτι άλλο. Ποιό; Δεν ξέρω. Μάλλον θα πρέπει να  μιλήσουν οι εορτάζοντες που δεν θέλουν να είναι οι ίδιοι. Τόσο πολύ σιχαίνονται τον εαυτό τους; Τόσο πολύ γαμάει ο Τύρναβος που μέχρι και πουτσόψωμα σερβίρει; Δεν τρέχει τίποτα. Και " στης χούντας το αλησβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι...ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει..." ( Βάρναλης ). Εγώ στο παιχνίδι θα ήμουν. Των πολλών απουσιών στην ενδεκάδα, κι όχι στην κερκίδα. Ίσως και να έγινε έτσι για να μην καταγραφούν ακόμα το πόσοι θα ήταν κοντά στην ΑΕΚ.
         Αλλά στο πρώτο ημιχρόνιο, δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Κάτι τα στατιστικά, κάτι οι βεβιασμένες αποφάσεις του Γιάχου, μια χαρά πήγαμε. Μην ξεχνάτε οτι υπήρχαν και λάθος θέσεις απένατι σε μια ομάδα που ήρθε για τον βαθμό. Η  ΑΕΚ ήταν καλή χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω την απουσία που θα έκανε την διαφορά. Ο Κωστένογλου πάντως, μια χαρά την κατέβασε την ομάδα. Και η ΑΕΚ ήταν αυτό που θα θέλαμε, με βάση την εγκατάλειψη. Και γκολ ( που για μένα είναι κανονικό ), και πέναλτυ που δεν της δόθηκε, και δοκάρι.  Ευχαριστήθηκα; Ρε παιδιά, αποκριά έχουμε. Τι να χαρώ; Την γιορτή της παρακμής; ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΨΩΜΙΟΥ;
           Και τι να πω για το δεύτερο ημιχρόνιο; Αυτό το παιχνίδι, το βλέπουν μόνο ανάπηροι ή μόνο αμερικάνοι που βλέπουν ντοκυμαντέρ  για γλάρους. Κρίμα για το μάτι μου και κρίμα για όσους αγωνίζονται. Βάργκας κορυφαίος και ο ίδιος να θέλει να φύγει. Αραμπατζής, που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει. ΠΑΙΔΙΑ, Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΛΛΗΝΑ. Εμείς έχουμε εδώ πρόβλημα. Προς το παρόν φυσικά Θα το φάμε πρώτα και μετά εσείς. Με την καλή έννοια το λέω. Δηλαδή, θα ξαναγίνουν οι σύζυγοι βιζιτούδες;
                  Σαν τον Λεονάρντο που τα πήρε. Σαν τον Μανωλά που αφού φεύγει, γαμεί τα πάντα. Σαν τον Βάργκας που σαν κορυφαίος γιατί να μην κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι; Σαν τους συνταξιούχους που παίζουν ακόμα αλλά τώρα θέλουν το ονόρε. Σαν τα νεώτερα παιδιά, που κι αυτά θέλουν την Τζούλια πριν καν δουν την κάβλα και γιατί την έχουν.
               Μια χαρά ήταν η ΑΕΚ. Αυτοί παίζουν κι αυτά μπορούν. Κι αν είχε φύγει έξω η κεφαλιά, θα είχαμε κερδίσει. ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.
            TYXAIA AEK , με τον κορυφαίο σε αποχώρηση.
                     ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ.
                  ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
                         ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ Ή ΤΑ ΞΥΛΑ;

32 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΜΠΕ ΤΟΥ ΚΩΣΤΕ.ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΑΣ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ 36 ΤΟΥ,ΒΑΖΕΙΣ ΣΙΑΛΜΑ ΣΕ 4-3-3 ΚΟΡΥΦΗ Η ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 4-4-2,ΜΕ ΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ.ΤΕΣΠΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΑ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΡΕ ΠΑΤΕΡ?ΣΗΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΙΑΛΜΑ ΚΑΤΑ ΕΜΕ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ,ΠΑΛΕΥΕΙ,ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΠΑΛΑ,ΠΑΤΑΕΙ ΧΟΡΤΑΡΙ,ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ.ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΛΥΜΠΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ.
    ΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΡΟΜΒΟ ΣΕ 4-4-2 ΜΕ ΛΕΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΚΟΛΗΣΑΜΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΞΕΣΤΑΥΡΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΗ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΤΕΡ.ΤΡΑΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ALBERT_AEKSTEIN: ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ κατά την γνώμη μου, Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΛΑΣΣΙΚΑ. ΚΑΙ μαλάκας, ΚΑΙ με τα πάθη του.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑΣ.
    ΚΑΝΕΙ ΒΙΖΙΤΕΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ.
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΥΣΤΗ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΥΣΤΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΨΗΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορει να φταιει και η καμιναδα. Να ειναι μπουκωμενη.
    Ηθελα να ηξερα,αφου "παιζαμε χωρις κοσμο" ο Οικονομοπουλος τι δουλεια ειχε στο ΟΑΚΑ;

    Ειμαι σιγουρος πλεον οτι διαλεγουν παιχνιδια.
    Δεν μπορεις κυριε τη μια να χανεις με κατω τα χερια απο τον Λεβαδειακο και την αλλη να αποσπας ισοπαλιες με Δοξα και ΟΦΗ, με τετοια ευκολια.
    Κατι συμβαινει.
    Αυτα ειναι περιεργα πραγματα. Εινα πλεον προφανες οτι καποιοι εκει μεσα επιλεγουν να εχουν μειωμενη αποδοση,χειροτερη του αναμενομενου,επιτηδες.

    Αυτα πρεπει να τα δουν τα "μεγεθη" και να λαβουν τα μετρα τους. Δεν μπορει τοσος κοσμος να παρακολουθει απο τις κερκιδες αναυδος,χωρις να μπορει να αντιδρασει,και παραλληλα να ζητειται η συμμετοχη του στο σφαξιμο του κοκορα κατα την διαρκεια της ανεγερσης του "θεμελιου".

    Ειναι απαραδεκτον κυριοι. Δεν δυναμεθα αλλο να συνεχισομεν την πανδημη υποστηριξη μας,εαν δεν καθαρισετε την καταστασην θα αρωμεν την ψηφον εμπιστοσυνης μας,εις τα γελοια πρωσοπατα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακη, μη χανεσαι σε λεπτομεριες και πολυτελειες.
    Ποιο "4-4-2" και τι "3-4-3"
    Ειναι σαν να ρωταμε τι μαρκα καρφια χρησιμοποιηθηκαν κατα την Σταυρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Σαμαρινα καποτε,ειπαν να κανουν εναν χορο να μαζεψουν λεφτα για καποιον αρρωστο.Στα φορτε του ο Νταλαρας τοτε,κανουνε την συζητηση και ζηταει την μανα του και τον πατερα του.Ρε αμαν βρε ζαμαν ανθρωπε μου,οι Σαμαριτες,δεν εχουμε λεφτα,τον αρρωστο θελουμε να στειλουμε να γιατρευτει...τιποτα αυτος και τα λεφτα μπροστα.Παιρνουν τηλεφωνο τον Λακη τον Χαλκια,και τους λεει οτι αυτος και η ορχηστρα ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ απ`τον ιδιο,και θα παρετε και αυτα τα λιγα για τον αρρωστο σας.Της πουτανας το μαγκαλι εγινε,μαζευτηκαν 2000 ατομα,και τα λεφτα εφτασαν να παει και να`ρθει ο αρρωστος δυο φορες.!!!Αυτος ειναι ο Νταλαρας κυριοι,για να μην μιλησουμε για το πατροναρισμα του απο το ΚΚΕ,το οποιο και εφτυσε πατοκορφα.
    Και οσον αφορα τον Κωστοπουλο,απλα εκμεταλλευθηκε την ροη των πραγματων τοτε,των κοινωνικων,και με τις πλατες του Δολιανιτη οσον αφορα τα δανεια,εκανε οτι εκανε.Αν δεν ηταν αυτος,θα ηταν καποιος αλλος Κωστοπουλος...
    Και για μενα μαγκια του,ετρεξε,γαμηθηκε,εκανε μια εταιρια που εβγαζε εκατομμυρια.Και δουλεψε κοσμος και πληρωθηκε αδρα.Οτι ομως αρχιζει ωραια,τελειωνει με πονο που λεει και το ασμα...
    Πισω παλι,στον Νταλαρα που ΔΕΝ τραγουδησε στην Σαμαρινα αλλα στον Αγιο Παντελεημωνα πηγε.Ειναι ο ορισμος του γλειωδη,της γλιτσας...Αμελοφιλοσοφιες και θεωρια αβερτα.Πουλαγε Προσφυγοφροσυνη στην Δραπετσωνα και στο Κερατσινι,αλλα το σπιτι το`χε στα βορρεια.Φωναρα,αλλα σαν ανθρωπος ενα ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιας και ολα τα σοβαρα τα λυνουν οι ασοβαροι,ας ασχοληθουμε με τιποτα αλλο:

    Βραδυα Οσκαρ,χθες.Δηλαδη απονομης φαγητου σε κεσεδακια.

    Οσκαρ λοιπον ξανα στην Μεριλ Στριπ,γιατι ζωντανεψε εξαιρετικα το θηριο Θατσερ την "γυναικα" με το σιδηρουν πεος.Να θωρακιστει απο ολες τις πλευρες, -αλλης μιας- περιπτωσης οπου ο γαμιας-εκβιαστης παρουσιαζεται σαν αναμορφωτης και φωτοδοτης.
    Ειναι λογικο,εκει που οι "προικισμενες" γυναικες αναδυκνειουν τα "πλουσια προσοντα τους",να ειναι περιτη καθε αλλη ανδρικη επιβεβαιωση. Και γι'αυτο οι κατ'ονομα αρενες,το γυρνανε στις κορδελες και στις πιρουετες.

    Οσκαρ και σε εναν υπεργηρο Καναδο,ο οποιος ειδε και αποειδε οτι βραβειο δεν θα παρει ενα δεν ακολουθεισει την πεπατημενη: να υποδυθει μια αδερφη. Το εκανε λοιπον, "επαιξε" ενα γερο πουστη και βρεθηκε με το αγαλματιδιο στα χερια. Τοσο απλα.

    Απο κοντα και μια μαυρη ηθοποιος, η οποια ετρεξε μονη της και βγηκε πρωτη,αφου ειχε σαν ρολο "μια μαυρη υπηρετρια την εποχη που η Δυση στοργικα και με αγαπη περιεβαλε την μαυρη φυλη" Βραβευση και εδω,με την "μια".
    "αν δεν σας λειωναμε και δεν σαν παταγαμε καταγης,σαν σταφυλια,θα βλεπατε τωρα τοσες διακρισεις μαζεμενες,βρε μαυρουκοι;" λενε οι Δυτικοι. Και δικαιολογημενα.

    Οσκαρ και σε μια Ιρανικη ταινια η οποια αναδεικνυει τα κουσουρια της Ιρανικης κοινωνιας,με αφορμη εναν χωρισμο. "Προοδευτικος" και "φεντεραλιστης" ο σκηνοθετης. Και ετιμηθει για αυτο.
    Κατι αναλογο με εδω πχ. το να κανεις ταινια για το "απιστευτο μενος" εναντια στους μεταναστες, η στους ομοφυλοφιλους και το ποσο "κατατρεγμενοι ειναι σε αυτην την "δυσκολη και κλειστη κοινωνια"
    Για το πως δηλαδη ο "διωκομενος" πηδαει τον "διωκτη" του.


    Φυσικα ενα Οσκαρ παει στον καλο,"μικρο" Εβραιο κακομουτσουνο,αγαμητο κομπλεξικο,μικροβιοφοβικο Γουντι Αλεν. Ποιος αλλος ξερει τις γυναικες και τις σχεσεις των 2 φυλων καλυτερα απ αυτον;Το ομολογουν και ολες οι αδερφες που κανουν "κριτικη" σινεμα.
    Ειναι σαν να αξιολογει ενας ανθρακωρυχος το συνολο του εργου του Μπετοβεν.

    Την κυρια βραβευθεισα ταινια, "The Artist",δεν την εχω δει. Οποτε δεν εκφερω γνωμη,γιατι μπορει να μου την πεσει κανενας Δανικας η Μιτσης και να με κατακεραυνωσουν.

    Οι αποτυχημενοι ποδοσφαιριστες γινονται προπονητες, οι αποτυχημενοι ηθοποιοι γινονται "κριτικοι της 7ης τεχνης". Οι αποτυχημενοι ζωγραφοι γινονται "εικαστικοι κριτες" και παει λεγοντας.

    ("και ποιοι ειστε εσεις βρε μαλακες που θα κρινετε ΕΜΕΝΑ;": Σαλβατορ Νταλι,σε καποια "επιτροπη",η οποια τον απεριψε,νεαρος, ΠΡΙΝ ακομα γινει αυτο που εγινε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυστριακό ανέκδοτο πού κυκλοφορεί ευρέως στάς Κεντρικάς Ευρώπας αυτές τίς μέρες:
    "Ενας Ασιάτης, μιά χοντρή Ανατολικογερμανίδα, μιά αδερφή κι ένας σακάτης σε αναπηρικό καροτσάκι μπαίνουν σ΄ένα μπάρ. Ο μπάρμαν τούς κυττάει κατάπληκτος και ρωτάει:
    -Ρε, τί είστε εσείς?
    Και το κουαρτέτο απάντά:
    -η Γερμανική κυβέρνηση!

    Για το θέμα Θάτσερ (με αφορμή το οσκαράκι τής ανοργασμικής Μέρυλ) θυμάμαι ακόμα, παρ'όλο πού τότε είμουν πιτσιρικάς πώς πολύ πριν εκλεγεί η σιδηρά κυρία οι γυναίκες τίς εποχής υποστήριζαν με πάθος πώς μιά γυναίκα στην πολιτική...θα τα έκανε όλα καλύτερα.
    Μέχρι πού εκλέκτηκε η Μάργκαρετ και τα γάμησε όλα. Ασάλιωτα και ανελέητα. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα η μαύρη κοινότητα ένιωσε περηφάνια όταν ο Ομπάμα ορκιζόταν πρόεδρος θεωρώντας ότι θα...κυττάξει με την πρέπουσα προσοχή τα προβλήματα τους.
    Το "yes we can" αποδείκτηκε γρήγορα σε "yes we con".
    Αναρωτιέμαι ποιά άλλη παραλλαγή σότου έχει απομείνει.
    Ομοφυλόφυλος Ασιάτης πρόεδρος (η πρωθυπουργός) με ειδικές ανάγκες?
    Τράνς πρωθυπουργίνα Ινδιάνικης καταγωγής με δυσλεξία?
    Αυστριακός μποντιμπιλντεράς πού προσποιείται ενίοτε και τον ηθοποιό? (σ΄αυτό βρισκόμαστε πολύ κοντά πάντως).
    Η μήπως, νάνος μουγγός και πρώην τροτσκιστής Εσκιμώος με Κινέζικη υπηκόοτητα ως νέος γενικός γραμματέας κάποιας μεγαλούτσικης χώρας?
    Ειναι προφανές ότι δεν έχουν εξαντληθεί οι επιλογές.
    Αφού πάντως έγινε η προσπάθεια...εξαγνισμού τής Μάργκαρετ, τότε γιατί όχι και τού Κίσσιγκερ?
    Γιατί όχι και τού Ρήγκαν (η Ρέηγκαν κατά το σωστότερον)?
    Γιατί όχι και τού μικρού τού Μπούς πού ηταν μιά λίγκα απο μόνος του?
    Τα μελλοντικά Οσκαρ είναι προδιαγεγγραμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Νίξον πάντως (αν και αρκετά προγενέστερος τής Μάργκαρετ) τον είχε περιλάβει ο Ολιβερ Στόουν στην ομώνυμη πολύ καλή και όμωνυμη ταινία πριν μιά δεκαετία περίπου.
    Η οποία ταινία περιείχε (ανάμεσα σε πολλές άλλες) και την άπαικτη ατάκα:
    -"...ως πρόεδρος μπορώ να βομβαρδίσω όποιον καβλώνω".
    Για Οσκαρ φυσικά ούτε συζήτηση παρ΄όλο πού ο Νίξον έχει καταδικαστεί απο το σύστημα ως η επίσημη βέρζιον τού "κακού προέδρου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Albert_AEKstein: Απο οτι διαπιστωνεις λοιπον αδερφε-αλλα και ολοι πλεον- τα "ειδη" τα οποια ειχε στο κατοπι ο Χιτλερ,ειναι αυτα τα οποια "θριαμβευουν" στην πληρως ενοχικη (για τους γνωστους λογους) και αρα δεμενη χειροποδαρα Γερμανια: Ενας αναπηρος,ενα μη Αριος,ενας ομοφυλοφιλος και μια ασχημη,ολοι τους το "αντιειδος",πολυ μακρυα ολα αυτα απο το ιδεωδες,το ιδανικο για τους "φασιστες".

    Τι μας λεει αυτο; Μας λεει το εξης: Οτι οι πραγματικοι φασιστες, "κρυφτικαν" πισω απο ειδικες αναγκες και ιδιεταιροτητες,προκειμενου να αποκτησουν την αναμενομενη "πιστωση χρονου" απο την παγκοσμια κοινοτητα,ωστε να ολοκληρωσουν το εργο το οποιο αφησαν στη μεση οι προκατοχοι τους και επιφανειακα λησμονημενοι "εχθροι",αλλα κατα βαση θαυμαστες και προτυπα τους.
    Του Εθνικοσοσιαλιστικου κινηματος των Μεγκελε,Χιμλερ Ες, και αλλων.

    Θα ηταν πολυ προφανες,εαν σαν"μπροστινοι" εμπαιναν αξεστοι γιγαντοσωμοι σκληροπυρινικοι Γερμανοι.
    Νομιζω οτι ολοι θα εκαναν αυτοματα τους γνωστους συνειρμους. Και οχι αδικα.
    Ενω τωρα,μια χαρα εχει μπερδευτει ο κοσμος.
    Προτιμηθηκαν οι φιγουρες των "κακομοιρων" Ρεσλερ,Σοιμπλε,Μερκελ κλπ. οι οποιοι στο περασμα τους,εμφανησιακα,προκαλουν την συμπαθεια,τον οικτο.
    Πολυ δυσκολα "μισεις" εναν που καθεται σε καροτσι.Εχει μεγαλυτερη "ανεση χρονου" και κινησης,ενας που ειναι εκπροσωπος των διωκωμενων ομοφυλοφιλων, η της ταλαιπωρης Ασιατικης φυλης.

    Και βεβαια τα ιδια ισχυουν και για τον μαυρουκο Ομπαμα. Πολυ δυσκολα τα σχεδια για ολοκληρωτισμο θα εβγαιναν σε περας εαν στην καρεκλα καθοταν ενα Ρηγκαν η Μπους. Το μαυρακι,μια χαρα δινει και αφεση αμαρτιων αλλα και παρεχει την απαραιτητη πιστωση χρονου.

    Τα ιδια πανω κατω σε ολες τις εμπλεκωμενες χωρες με τους μπερδεμενους και καταχρεωμενους λαους.
    Βλακες,καρικατουρες,αστειοι τυποι,μουνοδουλοι,αλαφροπατητες αδερφες,καθυστερημενοι φαλακροι (ονοματα δεν λεμε) και ολοι εκεινοι απο το ζωικο βασιλειο,οι οποιοι ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ,ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ,ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΣΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΚΟ.
    Δηλαδη μιλαμε για κανονικο μασκαρεμα.

    Ο φασισμος απο την πισω πορτα.Και η μεγαλη του νικη,δεν θα ειναι να επικρατησουν οι υγειες,ευμορφοι και "χρησιμοι",οπως διατεινοταν,αλλα το ακριβως αντιθετο.
    Θα επικρατησουν τα "διωκομενα" ειδη.Αυτα που ειχε βαλει στο "κυνηγι": πουστιδες,σακατιδες,δυσμορφοι,κουασιμοδοι,λουμπινες,μαυροι,κοντοπουτανοι,στραβοκανιδες,καμπουρες,ευνουχισμενοι,εγχειρησμενοι,τρανσεξουαλ,γυφτοι,νοθοι,παρατημενοι σε ξωπορτες,"σφραγισμενοι","εκλεκτοι" και λοιπα ειδη.

    Τελικα, εχω μια απορια: ο Χιλτερ,βλεποντας ολα αυτα,θα στριφογυρναει στον ταφο του νευριασμενος,η θα χαμογελαει απο ικανοποιηση αφου "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΝΙΚΗΣΑΜΕ";
    Μηπως μπορει να μας απαντησει ο καμπουρης Μερκελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Σαββατοκύριακο στη Μπουντεσλίγκα είχαμε σκληρό ρόκ. Στο παιχνίδι Μάιντς-Κάιζερσλάουτερν ανέβηκε ένα τεράστιο πανώ στο πέταλο τών οπαδών τής Μάιντς πού έγραφε αυτολεξί:
    "Τέρμα τ'αστειάκια, ο Κούρτς παίρνει την γυναίκα τού Αμεντικ".
    Ο Κούρτς είναι ο προπονητής τής Κάιζερσλάουτερν κι ο Αμεντικ πρώην παίκτης της πού φέτος πήγε στην Αιντρακτ.
    Φυσικά έγινε χαμός λόγω τού πανώ, ειδικά μετά το μάτς.
    Αυτό μού θύμισε μιά (όχι ακριβώς) ανάλογη περίπτωση παλιού τερματοφύλακα τής ΑΕΚ. Δεκαετία 80.
    Τη θυμάται κανείς?
    Σε άλλα περιστατικά σκληρού ρόκ, ο Βίζε (τερματοφύλακας τής Βέρντερ και λατρεμένη περίπτωση γενικώς) προέβλεψε πριν το μάτς τής ομάδας του με την Νυρεμβέργη ότι η Βέρντερ θα κερδίσει με 5-0. Εκανε μάλιστα την πρόβλεψη με πολύ τουπέ και στόμφο ενώ έπινε κάτι μπυρόνια στο καρναβάλι τής Κολωνίας "...ποιούς? Αυτούς θα τούς πάρουμε στο χαλαρό με 5-0".
    Η Νυρεμβέργη όμως έκανε το διπλό μέσα στη Βέρντερ με 0-1. Προς το τέλος τού μάτς παίκτης τής Νυρεμβέργης πάει στον Βίζε και τού την λέει: "...τι έγινε με κείνο το 5-0 πού έλεγες? Επεσες λίγο έξω, ε?".
    Γίνεται το αναμενόμενο τραβηξοσπρωξίδι στην περιοχή τού Βίζε και μετά το μάτς ένας δημοσιογράφος ρωτάει τον Βίζε για το περιστατικό. Αυτός απτόητος εκτοξεύει καινούργια ατάκα:
    "...ναί, ήρθε ένας παίκτης τής Νυρεμβέργης και μού το είπε αυτό. Τώρα ποιός ηταν δεν ξέρω, σάμπως ξέρω όλους τούς παίκτες τής Νυρεμβεργης?".
    Θεούλης ο τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασε που η σημερινη "ειδικη μεταχειρηση" στον Ελληνα, πολυ μας υποψιαζει στην κομπλεξικη διαθεση τους απεναντι στον "κουρο".
    Η αχρονη Ελληνικη ομορφια,η οποια τοσο θαυμαστικε παγκοσμιως και εγινε το προτυπο και το ζητουμενο,ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ,οι απογονοι αυτων κυνηγιουνται για να ριχτουν στους "Καιαδες".

    Κατα μια εννοια βεβαια αυτο εχει την λογικη του.
    Καποιος που θαυμαζει και ζηλευει την τελεια αναλογια, βλεποντας σε,ετσι σημερα ΜΑΛΑΚΑ,ΧΟΝΤΡΕ,ΔΥΣΚΙΝΗΤΕ,ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ,ειναι λογικο να κανει πολυ "αιχμηρες" σκεψεις. Ακομα και για αφανισμο.

    Οι θιασωτες της ομορφιας,του καλλους, του μετρου και της αρμονιας των μελων,εριξαν τα αποφαγια τους κατα χιλιαδες τονους και μετεβαλαν εναν λαο κατα βαση λιτοδιαιτο,εγκρατη και "στεγνο", μετατρεπονας τον σε ενα συνοθυλευμα λιπους,ασχημιας και αχρηστου βαρους.

    Πραγματικα θελει πολυ "προσπαθεια" και μεγαλο "αγωνα",ωστε στο τελος να μοιαζεις χειροτερος απο τον Φουχτελ και την Μερκελ. Και να μοιαζουν αυτοι απεναντι σου σαν "κουροι".
    Πρεπει να καταστραφεις πολυ,παρα πολυ,ωστε να φαινονται οι σακατηδες και τα "ορκ" σαν ιδανικοι καθοδηγητες σου.

    Τρομερο κατορθωμα. Ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέχασα να γράψω για το σκηνικό με το πανώ Μάιντς-Κάιζερσλάουτερν ότι αυτό πού έγραφε προερχόταν απο...φήμες πού ερπονταν κατα κόρον στο διαδίκτυο επί μήνες. Κι οι οπαδοί τής Μάιντς αποφάσισαν να τίς επισημοποιήσουν με το πανώ. Αλλωστε το μάτς ήταν και τοπικό ντέρμπι κι ο προφανής σκοπός ήταν ο εκνευρισμός τών παικτών τής Λάουτερν.
    Αν πέτυχε το σχέδιο?
    Στο πρώτο μισάωρο η Μάιντς προηγήθηκε 3-0 και το μάτς ηταν σκέτο μπαρούτι (φυσικά λόγω τού πανώ).
    Τελικό σκόρ 4-0 και το πανώ σήμερα πρωτοσέλιδο σ΄όλες τίς Γερμανικές εφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Φεβρουαρίου, 2012 11:44

    Δεν ασχολήθηκα ΚΑΝ με το χθεσινό ματς, δεν έχω ΚΑν δει στιγμιότυπα, προτίμησα να πάω Πλάκα για το καρναβάλι. Και στο γήπεδο καρναβάλι είχαμε, αλλά κακόγουστο.
    Απλά μία παρατήρηση (επί καθαρά αγωνιστικών θεμάτων τι να πούμε?): Ο πάτερ ΕΠΙΜΕΝΕΙ να βάζει τα ΚΑΠΗ. Και το δικαιολογεί ότι η πιτσιρικαρία δε χρησιμοποιείται διότι "Οι νέοι παίκτες πρέπει να δοκιμάζονται σε ευνοϊκό άνεμο, όχι σε κόντρα...".
    Τι μας λες?
    Δε θέλεις να αφήσεις ΚΑΤΙ πίσω σου?
    Αν δεν πάρουν τα νέα παιδιά τώρα παιχνίδια, πότε?
    ΑΦΟΥ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΡΕ ΘΕΟΦΟΒΟΥΜΕΝΕ...ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ 4.000 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΙΑ, ΤΙ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?
    Η ΜΗΠΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΡLAY OFFS? Ή μήπως κινδυνεύουμε μέχρι τέλος Μάρτη να είμαστε και εκτός ευρώπης στα χαρτιά?
    Ξεκόλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μην βρίζετε τον πάτερ, βλάσφημοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Φεβρουαρίου, 2012 11:55

    Στα του Πέτρου, φαίνεται ότι ο DIMI και ο conpater δίνουν μία όχι αρνητική εικόνα για τον Κωστόπουλο ως αφεντικό. Γενικά, η εικόνα αυτή αναπαράγεται από τα media, και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω.
    Αλλα, ρε φίλε, πάμε από τον "μαζί τα φάγαμε" στο "δεν ήμουν ΜΟΝΟ εγώ που σας φαυλοποίησα"...
    Κρίμα.
    Τι δεν ήσουν ΜΟΝΟ εσύ, φυσικά και δεν ήσουν ΜΟΝΟ εσύ. Ήσουν ΚΑΙ εσύ και μάλιστα από τους ΠΑΝΩ όχι τους κωπηλάτες της ιστορίας.
    Και στη φαυλοποίηση ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΣ. Επί μακρόν, μάλιστα, 20+ συναπτά έτη, σε απόλυτο συντονισμό με το τέρας του μΠΑτΣΟΚικού εκσυγχρονιζμού, του τοξικού υβριδίου που ήρθε να τελειώσει τη δουλειά του (ευλογημένου από το ροκφέλλερ και την αμερικάνικη πρεσβεία, για να μην ξεχνιώμαστε) Παπανδρεισμού.
    Οπότε, δεκτή έως ένα μέρος η αυτοκριτική, ελαφρώς ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ κιόλας, τολμώ να πω.
    Αυτή η φαυλοποίηση, η μετατροπή μας σε μία υπερδανισμένη, υπέρβαρη (σωστός και εδώ, χρήστο), αντιπαραγωγική κενωνία είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (το εννοώ) και αν δε στηθούν κρεμάλες να πάνε καμιά 100στη δε θα έχει αποδοθεί ΤΙΠΟΤΑ.
    Και στην 100δα, χωράς Πετράκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο οτι εχω διαβασει, το "boude" ειναι παραγωγο,συγγενικο του Σαξωνικου boe η boo και σημαινει "καλυβα", "παραγκα".
    Κατ'επεκταση και η boudesliga ειναι "η συνοδος των μελων στην παραγκα";
    Και μετα μιλαμε εμεις για "παραγκες" και "μπαρμπα-Θωμαδες" και παρασκηνια;
    Εκει ειναι επισημα καταχωρημενο και θεσμοθετημενο.
    Ειμαστε πολυ πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειναι όμως BouNdesliga (δηλ. Ομοσπονδιακή Λίγκα).
    Απλώς στα ελληνικά "χάνεται" το "ν" γιατί συνπροφέρεται με το "ντ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με παρέσυρες Χρήστο.
    BuNdesliga φυσικά κι όχι BouNdesliga πού έγραψα πιο πάνω.
    Απο το bund πού σημαίνει ένωση αλλά και ομοσπονδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι να "αφησει πισω του" Γιωργη ο παπα Νικος;
    Ειναι γνωστο οτι ειναι λατρης τη μοναστικης ζωης.
    Κατ'επεκταση γνωριζει πολυ καλα την διαρθρωη,ιεραρχια και λειτουηργεια ενος μοναστηριου
    Το ποιο λεει: Ο μοναχος διατασει και ο υποτακτικος (ετσι λεγεται) νεος,απλα εκτελει. Τα παντα. Αδιαμαρτυρητα.
    Ειναι σκληρη η καλογερικη.
    Αυτο λοιπον το προτυπο υιοθετει και στην ομαδα.
    Ο καθενας οτι ξερει κανει.

    Στην κυρια γραμμη,μπροστα οι πρωτοκαλογεροι, Καφες,Δελλας Λυμπε,παραπισω οι αλλοι,οι οποιοι απλα θα υποτασονται στα κελευσματα των "παλιων".
    Οταν ερθει το πληρωμα του χρονου και γινουν και εκεινοι πρωτοκαλογεροι,θα διαταζουν με την σειρα τους τους νεοτερους απο αυτους. Και παει λεγοντας.

    Αυτο εννοουσε λεγοντας "οι νεοι θα σκουπιζουν τα παπουτσια των παλιων". Οτι κανουν και τα "υποτακτικα" καλογερακια στους ασπρομαλιδες.

    Μην τον κακιζουμε λοιπον.
    Αν στη θεση του ηταν π.χ. ο Γκουσγκουνης, θα ελεγε: μπροστα οι ψωλαραδες και παραπισω οι εφηβοι να μαθαινουν. Εκει θα ειχαμε ενα μικρο θεμα βεβαια,αλλα θελω να πω οτι ο καθενας επιβαλει η προτινει καποιο πλανο,η σχεδιο,αναλογα με τις εικονες και τα προτυπα του.

    Τουλαχιστον βρε παπα Νικο μου,δεν παιζουν που δεν παιζουν,αφου το βλεπεις. Βαλτους να κανουν καμια διακονια της προκοπης, η οποια μπορει να αποφερει και εσοδα.
    Ας πουμε να μαθουν αγιογραφια,να αναλαβουν καμια εκκλησια,να πλεκουν στον αργαλειο,να φυτευουν οπωροκυπευτικα και να βγαινουν στις πλατειες τις Κυριακες και να πουλανε την παραματεια,μπας και μειωσουμε το χρεος και γινουμε ελκιστικοι,μπας και δελεασουμε τα μεγεθη,στα οποια δεν γεμιζουμε το ματι και δεν ειναι τοσο ζεστα διακειμενα,προς την μονη "Κακοχρονισμενης Κωνσταντινουπολιτίσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Ενωση απο αχυροκαλυβες" δηλαδη.
    Ενταξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα,

    Αφου εχουμε φτασει να παιζουμε με τον ΟΦΗ!!!! της Β Εθνικης να παιρνουμε με τα χιλια ζορια το Χηναρι στην εδρα μας και να λεμε: Κωστένογλου πάντως, μια χαρά την κατέβασε την ομάδα.... πιστευω οτι σταματανε τα λογια..

    Φυσικα μια χαρα κατεβασε την ομαδα ο 'προπονητης μας' ..

    Και με τον ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ EURO Τσιπρα μεσα (καλα ακομη αναρωτιεστε γιατι παιζει ο ΒΑΖΕΛΟΣ???) και με ολα τα καλα.

    Και φυσικα ΩΣ ΝΟΥΜΕΡΟ που ειναι για αλλη μια φορα ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΑΘΟΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ.

    Απο τη πρωτη μερα γραφω ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ειναι αυτος και ακουω διαφορα γραφικα οπως, ποιος να ερχοτανε? δουλευει απληρωτοςκαι αλλα τετοια ομορφα..

    ΚΑΝΕΙΣ να μην ερχωτανε λεω εγω. Βαλε το Δελλα παικτη προπονητη.
    Τι θα αλλαξει?
    Εχεις γυμναστη?
    Εχεις μεταφραστη?
    Η εχει προπονητη?

    Ενα Μ-Α-Λ-Α-Κ-Α εχεις με το ευαγγελιο στο χερι που βαζει ενα κουστουμι για να δειχνει (ταχα μου) σοβαρος.
    Που βαζει ολες τις παλιοσειρες μεσα γιατι ειναι ΧΕΣΜΕΝΟΣ να τις βγαλει.
    Μας πηρε (οχι οτι θα τη γλυτωναμε) η κατω βολτα μολις εγινε καλα αυτο το ΑΡΧΙΔΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο Φραπες και δεν βγαινουν απο την ομαδα ουτε χτυπημενοι πλεον.

    Αλλα, ξαναθυμιζω, απο ανθρωπο που ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ και τον παταει μεσα σε μια εβδομαδα τι περιμενες?
    ΤΣΙΠΑ?

    Οχι βεβαια.

    Γεμισαμε ΑΕΚαρες: Δημητρελους που δεν μπορουν να σφραγισουν εισητηρια, Οικονομοπουλους που μας κανουν χαρες να μας δανειζουν για τις εφοριες..., Ντεμηδες που μας δανειζουν για να ξεχρεωσει η ομαδα τα φεσια τους, και Κωστενογλου που ΑΝΑΘΕΜΑ και αν τον επαιρναν προπονητη στο τοπικο..

    Που τον ΣΟΥΤΑΡΑΝ απο τον Αστερα και τη Λαρισα!! (τους ΕΡΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) και τον μαζεψαμε εμεις.
    Μη χασουμε το ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.


    Φυσικα και ΔΕΝ ειδα το ματς, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    Δεν ξερω αν θα μας κανει χαρη τελικα η UEFA με τις αδειοδοτησεις.

    Το λεω εδω και 3-4 χρονια.

    Μονο αμα πιασει πατο θα ξεκουμπιστουν ολα αυτα τα παρασιτα απο την ομαδα.

    Και προσωπικα απο το να διασυρεται καθε κυριακη η ΑΕΚ απο κατι καραγκιοζηδες τυπου Κωστενμογλου και Δημητρελλου προτιμω τη Δ Εθνικη..

    Τουλαχιστον θα παιζω το ντερμπυ με τον καθε ΟΦΗ και θα το φωναζω δυνατα..

    ΥΓ Ρε Οικονομοπουλε ενας φιλος το ΣΚ μου θυμισε ΠΟΙΟΣ εισαι και απο που σε ξερω.. Θαυμαστα τα εργα σου!!!
    Ο Πιλαφιος καλα?? Χαιρετισμους δωστου..
    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ εισαι και δικηγορος τρομαρα σου...

    Προσωπικη επιταγη πηγες να δωσεις εκ μερους εταιρειας στο δημοσιο?

    Ειναι δυνατον ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ????

    Βεβαια θα μου πεις αν πας με κανονικο δανεισμο, ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΩΣΤΑ?

    Και εχεις και ενα 3,5% χαρτοσημο σωστα?

    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α, και νόμιζα ότι είμουν μόνος μου στο κλάμπ.
    Τελευταίο μάτς τής ΑΕΚ πού είδα φέτος ήταν εκείνο με την Γκράτς κι αυτό γιατί το έδειχνε στο μαγαζί πού είμουν εκείνη τη βραδυά σε κόνφερανς μαζί με τα υπόλοιπα μάτς τού Γιουρόπα. Πού στό φινάλε κάτι σαν φιλικό ήταν και για τίς 2 ομάδες.
    Περαιτέρω δεν έχω αντέξει να δώ.
    Οντως δεν βλέπεται αυτό το πράμα, εγώ τουλάχιστον τόσο αρρωστάκος ώστε να αντέξω να δώ 90λεπτο αυτής τής "ομάδας" δεν είμαι.
    Τα όποια, σκόρπια, στιγμιότυπα πού βλέπω, όταν τα βλέπω, τα κυττάω ανόρεκτα, με απάθεια, με λύπη, κουνώντας το κεφάλι μου.
    Τι να κατηγορήσω Κωστένογλου και τι να κατηγορήσω οποιονδήποτε παίκτη τής ΑΕΚ.
    Ημαρτον, με τον Γκαφέ και τον Λυμπερόπουλο παίζουμε.
    Ο Καφές ακόμα και στα...ντουζένια του ήταν ένας άχρωμος παίκτης.
    Ο δε Λυμπερόπουλος έχει κάνει επιστήμη το παίζω με τον κώλο πρός το τέρμα και την "χώνομαι" για να πάρω το ρημπάουντ.
    Αυτό να δώ?
    Τον...Μπέλεκ να δώ? Σε ένα διπλό πού παίξαμε τίς προάλλες με κάτι παιδιά απ΄τη δουλειά υπήρχαν 2-3 Αφρικανοί πιτσιρικάδες πού είχαν παραπάνω ταλέντο απ΄τπον Μπέλεκ. Και δουλεύουν αποθηκάριοι. Ποιόν Μπέλεκ, και ποιόν Λαγό (τη μεγάλη μεταγραφή τού ντεμάκου) και ποιόν γενικώς?
    Το ότι αυτό αυτό το πράμα πού παριστάνει την ΑΕΚ βρίσκεται τέταρτο στη βαθμολογία (πρός το παρών) δεν αποδυκνείει το βάρος τής φανελας όπως νομίζουν κάποιοι.
    Αλλά το τραγικό (και κωμικό) επίπεδο τής Σούπερ Λϊγδας.
    Οπου ακόμα κι ένα συνοθύλλευμα, ένα σκορποχώρι ένα "όσα πάνε κι όσα έρθουνε" ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ να είναι στην πεντάδα!
    Να χαρώ εγώ...Λίγκα.
    Και σούπερ κιόλας.
    Τι να καταλογίσω στον πάτερ δηλαδή? Οι καταστάσεις οι ίδιες τού προσφέρουν το ακαταλόγιστο. Και δεν εννοώ ότι δεν έχει ευθύνες αλλά δεν βρίσκω κανένα κίνητρο να τίς επισημάνω.
    Γάμα τα γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μιας και οι ημερες ειναι "Σαρακοστιανες",δηλαδη προπονηση πεινας,με τον Μονιμο Σαρακοστιανο Μηχανισμο στηρηξης,(sic)θα ηθελα-χωρις ελπιζω να κουρασω- να απλωσω μερικες σκεψεις οσο αφορα στο σημερινο Εθνικο μορφωμα και τα χαρακτηριστικα της "κυριαρχιας",καθως και τα αντικειμενικα πλεον "προβληματακια" που καλουνται να λυσουν οι νεοταξιτες σε ενα δικο τους δημιουργημα,το οποιο εχει μαλλον ξεφυγει λιγο απο τον "αρχικο σχεδιασμο":

    Κατ'αρχας να θεωρησουμε δεδομενη την μη υπαρξη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Εθνικης κυριαρχιας στον τοπο μας,επισημα απο την ληξη της επαναστασης του '21 και την αναγκαστικη εισδοχη της περιοχης στην σφαιρα επιρροης του Αγγλοσαξωνισμου. Και αυτο, για να εχει προσβαση στο μπαλκονι των συμφεροντων του,στην Μ.Ανατολη. (πετρελαια)

    Λογω "ειδικων" συνθηκων" αλλα και πρωην "περιεργου βιου", δεν επροκριθει η λυση που τεθηκε σε εφαρμογη στα γυρω κρατη. Δηλαδη εναν μπαστακα-πατερουλη-προστατη,με στολη γεματη παρασημα παρμενα στον υπνο του. Δηλαδη δεν προτιμηθηκε η λυση καποιου "Κανταφι" η "Χομεινι", "Τσαουσεσκου", για ειδικους λογους που νομιζω ειναι ευνοητοι.

    Επροτιμηθει η λυση της κεκαλημενης "δημοκρατιας", της κατ'επιφασην δηλαδη ελευθερης πολιτικης βουλησης και "εκλογης" των αρχοντων.ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΧΓΟΜΕΝΗΣ. Και βεβαια, οι δυο κυριοι φορεις,Βασιλικοι-Βενιζελικοι, ΕΡΕ-Εν.Κεντρου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αυριο ΙΣΩΣ καπως αλλιως, ειναι το ιδιο βρωμονερο βγαλμενο απο την ιδια πηγη. (Αγγλια προπολεμικα,Αμερικη μεταπολεμικα, ποιος ξερει αυριο)

    Τα συμφεροντα των και κυριως η σωστη προασπηση τους, "ηθελαν" ενα σταθερο κρατος. Με συγκεκριμενη δηλαδη υποσταση. Τα δε ακροσυνορα του,ενταξει αυτα τα αυξομειωνουμε αναλογα με τις περιστασεις. Αλλα κατα βαση,ηταν απαραιτητη εδω η σταθερη σχεση του κρατους-υποτελης, προς την "αυλη". Να μην υπαρχοχυν δηλαδη "παρερμηνειες".Κυριως ως προς το ποιος ειναι ο κυριος του χωρου.

    Αυτος ειναι και ο λογος δημιουργιας και υπαρξης του νεοελληνικου κρατους.

    Τα χρονια ομως παιρνουν, οι ανακαταταξεις πολλες.
    Οι δυναμεις, αντιπαλευουν και κυριως τα συμφεροντα σχιζονται στη μεση,απο την πιεση.

    Σε πολλες περιοχες το βλεπουμε αυτο.Και πριν και τωρα. Εκει που βασιλευε η σταθερη μονοκρατορια ενος αρχοντα-προστατη, σημερα ολα εχουν ερθει τουμπα και ο "τρανος αρχων" συρεται νεκρος στους δρομους,σκυλευομενος,απο τους "ανθρωπους" του.
    (η αναγαιοτητα των μεταναστευτικων ρευματων,ειναι πολυ σημαντικη, καθ'οτι μπορουν να παιξουν τον πυροκροτητη,τον συνεκτικο κρικο που θα αναφλεξει την προς μπουρδελοποιηση περιοχη. Τι ειναι ο περισσοτεροι "αντικαθεστωτικοι" στην Συρια και στην Αιγυπτο και κυριως στην Λυβιη; Δεν ειναι μεταναστες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και εδω λοιπον,στην περιοχη μας, αλλαζουν τα δεδομενα,αφου πλεον δεν υφιστανται οι λογοι ξεκαθαρου νεοελληνικου κρατους αυστηρα καθορισμενου και αδιαπραγματευτου (για τους λογους που προαναφεραμε). Δεν εξυπηρετει πλεον το μοντελο Ελλας-κρατος-εθνος.

    Πρεπει το "παζλ" που εφτιαξαν,να το "χαλασουν". Να χαλαρωσει και η δυνατον να αλλαξει αρδην μορφη.Διοικητικα,οργανωτικα,κοινωνικα κλπ.
    (φυσικα ολοι καταλαβαινουμε,οτι τα οποια "μετρα" δεν αφορουν καποια μελλοντικη ανακουφηση,ουτε και οι "μεταρυθμησεις" που επιχειρουνται,αφορουν καποια καλυτερη αποδοτικοτητα και λειτουργια. ΠΕΡΙ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ).

    Εδω ομως υπαρχει ενα "προβλημα". Η πολυ βολικη δημιουργια συμπαγους κρατους-εθνους, μπορει μεν να να μην εξυπηρετει τα αλλοτρια συμφεροντα,αλλα εχει δημιουργησει στο περασμα των δεκαετιων πολλα αντισωματα.
    Εκεινα που ηταν απαραιτητα ωστε να "φαινεται" το κρατος σαν τετοιο,τελικα δειχνει οτι με την παροδο των χρονων αποκτηθηκε μια ελκτικη και συνεκτικη σχεση αναμεσα στα-κατα τα αλλα-"ατακτως ερημενα μελη".

    Ειναι σαν να εχεις φτιαξει μεν ενα βουνο απο χαλασματα,προκειμενου να ανεβεις πανω του και να φυλαξεις την περιοχη,αλλα μετα χρονια,τις βροχες και τις καιρικες συνθηκες,αυτο το αμορφο βουνο να εχει μετατραπει σε ενα ενιαιο ογκο,απο "χαλασματα" μεν,αλλα πολυ δυσκολο να "μετακινηθει" πλεον.
    Και να χρειαζονται εξτρα "εργαλεια" (αυτα φοβαμαι)
    Προς το παρον χρησιμοποιουν κατι παλιοκαλεμια τυπου "Παγκαλος", η "Νταλαρας", η "Στεφανοπουλος", η "Παπουλιας" κλπ. αλλα αυτα δεν κανουν τιποτα βεβαια.Στραβωνουν, η σπανε. Ισως στο τελος κουβαλισουν καμια "σφυρα",απο εκεινες που εχουν και γκρεμιζουν τα Ανατολικα κτησματα.
    (ο θεος να βαλει το χερι του)

    Εκει που νομιζαν λοιπον οι "δημιουργοι" του ογκου απο μπαζα οτι ευκολα,οποια ωρα ηθελαν τον μετακινουσαν,φαινεται οτι υπαρχει ενα προβλημα καθως εκεινο "ριζωσε", εγινε ενα με τον χωρο και εχει καταστει δυσβατο.

    Αποροφηθηκαν με τις πολλες-και πιο σημαντικες- δουλειες και τις σκοτουρες τους οι "εργολαβοι" και ξεχασαν επι μακρον τον ατακτο ογκο απο πετρες,και εκεινος πλεον εχει καταστει δυσκολοφτυαριστος (νεα λεξη)
    Ποιος ειπε οτι δεν γινονται και λαθη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εδωσαν κατι γιορτες,κατι επετιους,κατι "συμβολα",κατι "ιερες ημερομηνιες" και κατι παραδοσεις, οι "εργολαβοι" στα παιδια που κατοικουν εδω,ετσι για να εχουν να παιζουν και να παραμενουν απασχολημενα. Ειχαν και το ελευθερο να αυτοβαυκαλιζονται "Ελληνες" και να παιζουν με τα αγαλματα τους.Σαν παιδια,που σιγα-σιγα μεγαλωνοντας,πιστεψαν οτι μπορουν να γινουν πιλοτοι.Χρονια εξασκησης στην αμμουδια,με αμμωδη αεροπλανακια,εμαθαν τα παντα.
    Και η πλακα ειναι οτι τελικα μπορουν να πεταξουν ακομα και Φαντομ,μη εχοντας μπει ποτε σε τετοιο.

    Δωθηκε πολυ περισσοτερη "ελευθερια" απο οση επιτρεπει το "Ελληνικο στοιχειο",ωστε αυτο τελικα να καταστει ελευθερο-πολιορκημενο. Μεσα στα χρονια,δημιουργηθηκε ενα περιεργο κατασκευασμα,το οποιο εμεινε στην ακρη,μη παρατηρησιμο.

    "αφου θελουν "ελευθερια" δωστε τους μπολικη" ηταν το κυριαρχο γνωμικο των επικυριαρχων.

    Αυτο ομως εγινε με τα χρονια το κονιαμα,το οποιο αρχισε να δενει επικινδυνως τον αμορφο ογκο.

    Ο οποιος βεβαια,μπορει να παραμενει χωρις συγκεκριμενη μορφη και με παραξενη οψη,αλλα δεν ειναι ψεμα οτι εχει γινει πολυ σκληρος στην κατεργασια του,καθως τα μερη του,κολλησαν το ενα με το αλλο. Και αντε να βρεις ακρη τωρα.

    Και ο χρονος περναει εν τω μεταξυ,γιατι οι "εργολαβοι" εχουν παραλληλα και αλλες δουλειες,οι οποιες εχουν πλεον αυστηρο χρονοδιαγραμμα. Οταν κατεδαφιζεις και ριχνεις βασεις,μπετα δηλαδη,δεν πρεπει να κολλησιεργεις.Υπαρχουν ορια.
    Ουτε και ειναι σωστο το "εργατικο δυναμικο" που απασχολεις, να περιμενει εσενα ποτε θα τελειωσεις με τον κωλομπαζομενο τοπο εκει στα Βαλκανια.
    Γιατι περιμενουν το μηνιατικο. Και σε κοιτανε με μισο ματι.

    Ειναι μεγαλο το εργο,που εχει μπει μπροστα απο τους ειδικους-ειναι αληθεια. Η μεγαλη κατασκευαστικη αρχι-ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ φιρμα, "G" με το ορθογωνιο και τον διαβητη,ειναι γνωστη για τα σπουδαια μελη που διαθετει. Καθως και για την επι αιωνες τεχνογνωσια της.

    Στη μεση του δρομου,ενα αμορφο νταμαρι απο πετρες,εχει στηλωσει τα ποδια.

    Δεν ειναι ωρα για σοβαρες παρεκλησεις στο εργο. Πρεπει να παραδωθουν τα παντα στην ωρα τους.
    Εδω υπαρχει ενα "προβληματακι". Νομιζω οτι ολοι κατανοουμε την πρεμουρα και την βιασυνη τους.
    Βλεπω η "Βαβελ" να ξαναμενει στη μεση. Ατελειωτη.
    Ρε τι καταρα ειναι αυτη...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρήστο,
    προσθέτω τα εξής στο σκεπτικό σου χωρίς να πλάθω σενάριο:
    μέχρι και την πρόσφατη κρίση, και μιλώ για μέχρι πριν 5 χρόνια, πάρα πολύς κόσμος θεωρούσε αυτά πού συμβαίνουν τώρα ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβούν. Θεωρούσε δηλαδή ότι να χρεωκοπήσουν μαζικά τράπεζες δεν μπορεί να συμβεί κι ότι τα (όποια) λεφτουδάκια του είναι...ασφαλή. Θεωρούσε επίσης ότι, ναί, μπορεί να περάσει οικονομική κρίση μιά χώρα γενικώς κι αφαιρετικώς αλλά
    α. δεν έθετε καν στο μυαλό του το νδεχόμενο να χρεωκοπήσει μιά ευρωπαική χώρα και πόσο μάλλον η Αμερική, και
    β. δεν έθετε καν στην σκέψη του το ενδεχόμενο να χρεωκοπήσει η Ελλάδα ας πούμε (διότι αυτά αφορούν χώρες στύλ Αργεντινής η Ουρουγουάης)
    Κι όμως, υπήρχαν φωνές, τουλάχιστον στο διαδίκτυο, εξαιρετικά λίγες αλλά υπήρχαν πού προειδοποιούσαν και εξηγούσαν ακριβώς αυτά τα ενδεχόμενα τουλάχιστον απο την αρχή τής δεκαετίας τού 2000.
    Εκείνη την εποχή περίπου ειχα στείλει μιά επιστολή στον Φίλαθλο (σεντόνι ως συνήθως) όπου έγραφα για την χρεωκοπία τών Αμερικανών και πώς αυτή συνδέεται με τίς Ευρωπαικές οικονομίες αλλά και τίς επεμβάσεις στην Μ. Ανατολή.
    Ολα αυτά όμως θεωρούνταν κυριολεκτικά επιστημονική φαντασία κι αυτοί πού τα υποστήριζαν στην καλύτερη περίπτωση γραφικοί.

    Υπάρχει βέβαια και το άλλο. Οπως λοιπόν τα παραπάνω θεωρούνταν μεχρι προσφάτως αχαλίνωτη φαντασία, έτσι και μελλοντικά...ενδεχόμενα θεωρούνται την δεδομένη στιγμή αποκυήματα πυροβολήμένης φαντασίας.
    Σαν τί?
    Σαν αυτό: τα κράτη τής Ευρώπης όπως τα ξέρουμε σήμερα πότε δημιουργήθηκαν? Μα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα τελευταία 200-300 χρόνια το πολύ. Υπήρχε "Γερμανία" στον 17ο αιώνα? Υπήρχε "Ελλάδα" η "Ιταλία" μήπως? Προσοχή, μιλώ για τα κράτη έτσι? Μην μπερδευόμαστε. Γερμανικές φυλές υπήρχαν. Οπως και Ελληνικές. Οπως και άλλες οι οποίες στην συνέχεια συνχωνεύτηκαν σε "κράτη".

    Κι όμως, στην συνείδηση εκατομμυρίων Ευρωπαίων τα "κράτη" αυτά θεωρούνται σαν κάτι το δεδομένο. Δεν μπορούν να φανταστούν δηλαδή μιά Ευρώπη διαφορετική απο τη σημερινή, χωρίς την Γερμανία της, την Ισπανία της, την Ελλάδα της κλπ κλπ.
    Πριν 20 χρόνια όμως τα ΕΞΙΣΟΥ εύθραστα κράτη τής πρώην Σοβιετικής Ενωσης και τών δορυφόρων της διαλύθηκαν σχεδόν εν τώ μία νυκτί και το "δεδομένο" πήγε περίπατο στην περίπτωση τους. Στη θέση τους ξεπήδησαν πάμπολλα άλλα, "καινούργια", κάποια απο΄τα οποία ακόμα και σήμερα πολλοί Ευρωπαίοι αδυνατουν να προσδιορίσουν στο χάρτη. Θυμάμαι ακόμα πολλούς ανθρώπους εκείνων τών ημερών (π.χ τον παππού μου) να μην μπορεί να το πιστέψει. Να μην μπορεί να το εκλογικεύσει. Συνέβη όμως, αυτό το "απίθανο".

    Τα κράτη τής Ευρώπης στην τωρινή τους μορφή μπορεί να αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια κάποιων. Εάν είναι έτσι, και το γιατί είναι ξεχωριστή κουβέντα, τότε θα τούς είναι πολύ εύκολο να τα διαλύσουν και να αναπροσαρμόσουν τον Ευρωπαικό χάρτη. Μά πάρα πολύ εύκολο. Παραδειγματάκι?
    Η Ισπανία. Η οποία έχει Βάσκους και Καταλανούς οι οποιοι σε καμία περίπτωση δεν νιώθουν Ισπανοί. Νιώθουν Βάσκοι και Καταλανοί.
    Αλλο παραδειγματάκι?
    Μα, η Γερμανία. Στην οποία, η Βαυαρία είναι το μοτέρ τής χώρας κι ίσως η πιο πλούσια περιοχή τής Ευρώπης τα τελευταία 300-400 χρόνια. Και στην οποία ΠΑΝΤΑ υπήρχαν και υπάρχουν ΚΑΙ τώρα φωνές ανεξαρτητοποίησης.
    Μπορώ να συνεχίσω και με άλλα παραδειγματάκια νομίζω όμως ότι καταλαβαίνεις.
    Ναι αλλά υπάρχουν άλλες χώρες στίς οποίες δεν είναι τόσο εξώφθαλμα τα πραγματα σκέφτεσαι?
    Σωστά, αλλά και πάλι εύκολα ανακατεύεται η τράπουλα. Ευκολότατα μάλιστα.
    Ερχονται συγκλονιστικές μέρες. Οχι απαραίτητα άμεσα. Αλλά έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το σιγουρο ειναι οτι θα χρειστουν τα "αντικλειδια" εκεινα με τα οποια θα ανοιξουν τα κρατη-"λουκετα" τα οποια οι ιδιοι εφτιαξαν και "εκλεισαν" τους λαους μεσα σε αυτα.
    Ο "διεθνισμος" παντα επαιζε το ρολο του "σφυριου". Ο μεν κομουνιστικος,που μιλα για την ενωση των λαων και ο δε ο καπιταλιστικος που μιλα για την ελευθερια διακινησης κεφαλαιων.
    Και δεν βλεπω τιποτα αλλο απο το οτι το ενα υπηρετει το αλλο.
    το πως γεννηθηκαν οι ιδεες αυτες και αν εξ'αρχης τους περιειχαν το σπερμα της συνομωσιας (τρομερη λεξη,ας μη μας τρομαζει ομως)αυτο ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα.
    Δεν αρκει μια μεγαλη ιδεα, η μια καταπληκτικη σκεψη,απο μονη της να γινει πραξη.Χρειζονται να "πεσουν" και στα καταλληλα χερια. Αν τα παραλαβουν "γυφτοι" την γαμησες.

    Αλλα φτανοντας στο σημερα,που ειναι το "δια ταυτα" (οπως λενε και οι μαλακες με διπλωμα) και πολυ περισσοτερο στο συντομο οπως ολα δειχνουν αυριο,το μονο που εχω να πω ειναι οτι η περιοδος των "σταθερων συνορων" λαμβανει τελος.
    (ανα τακτα χρονικα διαστηματα η ανθρωπινη δραστηριοτητα,χαρακτηριζεται απο υφεση-ησυχια και αναφλεξη-επαναχαραξη-επανακαθορισμο "συνορων".)

    Διαγωμεν μιαν τετοιαν,προσφατως. Ποιος να ξερει απο πια μερια του συρματοπλεγματος θα καθοριστουμε και απο ποιο μερια του "κοτετσιου" θα βλεπωμεν τα αλλα κοτετσια.
    Οι λαοι μεσα στα πολεμικα αυλακια,παριστανουν το νερο,με το οποιο ποτιζονται τα περιβολια του κοσμου.Ο οποιος κοσμος,απο την ημερα παραδοσης του απο τον "Θεο",δεν ηταν ποτε πραγματικα ελευθερος,παρα μονο επεβαλε νταβαδες και φεουδαρχες.
    Μαζι με την ευχη του,μαλλον,μας εδωσε καμια καταρα: "σας παραδιδω τον κοσμο τον οποιον ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ,παρα θα ζειτε σε αυτον με lising." Ειπε και πηγε να ξεκουραστει μετα απο την 7ημερη κουραστικη δραση Του.
    Αμην.
    Ειναι κοσμος "μεγαλων" και τρανων μορφων. (βαλε οποιον θελεις μεσα. Απο "Μεγα"-"ταδε" εως και τον ΓΑΠ. Και αυτος "μεγας" ειναι. "Μεγας Αρχιμαλακας."Λοχιας" βεβαια,αλλα το παρασιμο του θα το λαβει.Οι μουρλοι και οι θρασεις,εχουν τα ηνια.Και τον πρωτο λογο. ΚΑι το πρωτο πλανο.
    Στο δευτερο πλανο,εμεις.
    Που παλαιυουμε να παρουμε τους πρωταγωνιστικους ρολους αλλα ματαια.Μαλλον δεν τους πολυθελουμε.
    Αφου ειναι γνωστο, οτι ενα "μπουλουκι", παραμανει μπουλουκι.

    Μου θυμησες τον "Αγγλο ασθενη" τωρα.
    "Η" ταινια.
    Οπου καταληγει:
    ...I know you will come and carry me out into the palace of winds, the rumors
    of water... That's all I've wanted -
    to walk in such a place with you, with
    friends, on earth without maps.

    Aμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στην περίπτωση τής διάλυσης τής ΕΣΣΔ αλλά και τών δορυφόρων της η περίπτωση πού βγάζει μάτια ηταν αυτή τής Γιουγκοσλαβίας.
    Βέβαια, τί λέω ο μαλάκας. Αν έβγαζε μάτια θα είχε γίνει ήδη κατανοητό το τι παίκτηκε εκεί και δεν θα ήταν καν θέμα συζήτησης. Τέλος πάντων.

    Στην Γιουγκοσλαβία λοιπόν έγινε ολοφάνερο το πόσο εξωφρενικά εύκολο είναι να "ξεκλειδώσεις" μιά χώρα (για να χρησιμοποιήσω τήν ευρηματική έκφραση πού σκέφτηκες) αν ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις τίς ευθραστες ιστορικές ισορροπίες πού υπάρχουν μεσα σ΄αυτή.
    Δηλαδή?
    Στην περίπτωση τής Γιουγκοσλαβίας είχες καταρχήν το δεδομένο το ότι παίζεις με 3 διαφορετικές θρησκείες στο εσωτερικό της (Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι) και άρα να ο πρώτος μοχλός για να δημιουργηθεί σύγκρουση.
    Οι 3 διαφορετικές θρησκείες όμως ηταν (όπως πάντα συμβαίνει) δεμένες σε διαφορετικά πολιτικά άρματα πού η σχέση τους πάει πίσω για αιώνες. Οι Κροάτες π.χ είχαν πάντα ιστορικούς δεσμούς με την ρωμαιοκαθολική εκκλησία όπως επίσης είχαν δεσμούς με την Γερμανία. Οι δε Σερβοι ηταν προσκολλημένοι στο Ρωσικο άρμα, οι δε Μουσουλμάνοι στο Ισλάμ φυσικά ενώ έκαναν και πολιτικές ακροβασίες για να διατηρούν πορσελάνινες συμμαχίες στην Ευρώπη.

    Το παιχνίδι λοιπόν στην Γιουγκοσλαβία αφορούσε τούς Ρώσους σε τεράστιο βαθμό. Οι οποίοι όμως ακριβώς εκείνη την περίοδο είχαν να ασχοληθούν με το σούπερ-χάος πού ακολούθησε την διάλυση τής ΕΣΣΔ και την ανακατανομή τών πάντων ΚΑΙ μέσα στο έδαφος τους. Η Γιουγκοσλαβία τούς αφορούσε (και πάντα τούς αφορούσε ιστορικά όχι μόνο τότε) αλλά δεν είχαν την "πολυτέλεια" να υποστηρίξουν όπως θα γούσταραν τα συμφέροντα τους εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο.
    Και βέβαια, αυτός ήταν κι ένας απ΄τούς βασικούς λόγους πού επιλέκτηκε η συγκεκριμένη περίοδος για το κομμάτιασμα τής πρώην Γιουγκοσλαβίας. Το ότι οι Ρώσοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν.
    Ποιοί μπορούσαν?

    Οι Γερμανοί. Αλλά κι οι Αμερικάνοι. Ειναι γνωστό ακόμα και στον τελευταίο μαλάκα τού ηλιακού συστήματος ότι η Γερμανία κινούσε τα νήματα στο Γιουγκοσλάβικο θέμα. Κι ότι είχε τεράστια συμφέροντα να υποστηρίξει. Για παράδειγμα ότι η Κροατία αντιπροσώπευε πάντα τον σίγουρο δρόμο πρός τήν Μεσόγειο, κάτι πού πιο "δύσκολες" περιπτώσεις (σαν αυτή τής Ελλάδας π.χ) δεν εγγυόντουσαν.
    Κι άλλωστε η Κροατία αυτό το ρόλο έπαιξε και στον Β΄Παγκ. Πόλεμο.
    Πάντα σε σύμπραξη με τούς Γερμανούς.

    Ειπαμε, όλα αυτά πάνε πίσω δεκαετίες αλλά και αιώνες, και για να καταλάβει κανείς ποιός ακριβώς συγκρούστηκε με ποιόν στην πρώην Γιουγκοσλαβία πρέπει οπωσδήποτε να ξέρει τήν ιστορία όχι μόνο τής περιοχής αλλά και τής Ευρώπης. Αλλιώς, το όλο πράμα φαντάζει δυσνόητο και απίστευτα περίπλοκο.
    Δύσκολο πάντως δεν ήταν καθόλου.

    Οπως δεν θα είναι δύσκολο και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χρειαστεί το ίδιο τέχνασμα. Αρκεί αυτοί πού θα το επιχειρήσουν να έχουν βαθιά γνώση τών ιστορικών δεδομένων και να έχουν και άψογο τάιμιγκ.
    Λάθη πάντα μπορεί να γίνουν κι αρκεί άλλωστε ο Νόμος τού Χαους πού μπορεί να αποτρέψει οποιοδήποτε σχέδιο όσο γαμάτα κι αν έχει σχεδιαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτο που μου "αρεσει" ειναι οτι ολοι εχου βρει την Βαλκανικη χοανη...σαν την μονη η οποια ανακατεβει εθνοτητες,θρησκειες και αλλες μειονοτητες,ηθη εθιμα,νοοτροπιες,επιθετικες βλεψεις εκατερωθεν,βλεψεις για αυτονομισεις κλπ.
    ΠΑΝΤΟΥ γινεται αυτο. Αυτο ειναι το κατορθωμα του "διεθνισμου" να φερει τον εναν ανθρωπο,την μια "κοινοτητα" την μια "εθνοττα" ΜΕΣΑ στην αλλη οχι για να ζεισουν ειρηνικα αυτοαποροφοντας η μια την αλλη(εδω γελαμε)αλλα για να λειτουργουν ως ναρκες για το μελλον.

    Και το αστειο ποιο ειναι;: πασαρουν την την αναζητηση καθαροτητας μεσα στα μπερδεμενα χωραφια.
    Δινουν την "αφορμη" για συγκρουσεις,σε ομορους λαους η εθνη,θετοντας ζητηματα καθαροτητας σε περιοχες πχ. οπως τα βαλκανια, η η μεση Ανατολη, οπου πραγματικα ολα ειναι ενα κουβαρι. Και πολυ λογικο αυτο. Αλλα παρ'ολα αυτα, "επιδοτουνται "απο γνωστα κεντρα εξτρεμιστικες ομαδες, σωβινιστικες,εθνικιστικες "παρεες",ωστε να δρουν σαν θρυαλλιδες μεσα στις περιοχες οι οποιες αγωνιζονται υποτιθεται να ομονοησουν και να ζησουν ειρηνικα.
    Αλλα που. Λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο.
    Παρε το ονειρο,παρε και τον εφιαλτη. Παρε την λυση,παρε και το προβλημα.Παρε το δηλητηριο,παρε και το αντιδοτο.
    Δινουν και το κρεας,δινουν και το μαχαιρι.

    Οι "σπεσιαλιστες" του ψευδοδιεθνισμου" βεβαια παραμενουν ασπηλοι και "καθαροι". Δεν γουσταρουν καμια προσμιξη,καμια αναμιξη. Πασαρουν το σαπιο για τους αλλος και κρατανε το αγνο υλικο για τους ιδιους.Αυτα ειναι!

    Κατι ξερει το εκλεκτο εθνος που δεν συμπρατει. Το "ομοαιμο", "ομοδοξο" και "ομοτροπο", ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟΙ ΣΑΝ ΧΡΥΣΑΦΙ.
    Αυτους, αστους να βγαλουν τα ματια τους".
    Μεγας εισαι κυριε και θαυμαστα τα εργα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν είναι μόνο τα Βαλκάνια. Κι η Ισπανία "προσφέρεται" για τέτιου είδους επιχειρήσεις. Κι η Ιταλία, και η Μέση Ανατολή (βλέπε Ιράκ και πως χρησιμοποιήθηκαν οι διαφορετικές θρησκείες σε πόλεμο μεταξύ τους μετά τήν εισβολή τών Αμερικανών) αλλά και η Λατινική Αμερική (χρειάζονται παραδείγματα μήπως?) και τελικά τα Βαλκάνια δεν έχουν καμία αποκλειστικότητα.
    Η δε "καθαρότητα" ειναι βέβαια ενας κολλοσιαίος μύθος.
    Δεν υπάρχει πουθενά κι ούτε πρόκειται να υπάρξει.
    Ειναι όμως ένας χρησιμότατος μύθος.
    Η δική μου άποψη είναι ότι αυτοί πού χρησιμοποιούν τον μύθο στην παγκόσμια σκακιέρα δεν το κάνουν γιατί θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι "καθαροί". Η δική τους "καθαρότητα" δεν είναι το θέμα.
    Το θέμα είναι πάντα ο έλενχος. Η επιβολή.
    Τα ανθρώπινα πάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τελικα περασε η απο το Γερμανικο κοινοβουλιο (ποσο ασχημα ειναι κατασκευασμενο; Θα τριζουν τα κοκκαλα του Hansen) η "βοηθεια" για την Ελλαδα.
    Κουραστικαν αλλα τελικα επεισαν του βουλευτες και πριν απο ολα εχουν τους πεισμωμενους μαλακες γερμανους πολιτες-εργατες (ακομα) οτι πρεπει να δωθουν μερικα δισεκατομυρια ακομα,ωστε να παρθουν πισω τα διπλα και τα τριδιπλα.

    Aυτοι που πρεπει να πειθονται καθε φορα,δεν ειναι οι "βοηθουμενοι" (αυτοι εχουν αντιληφθειει πληρως την ευεργετικη "βοηθεια") αλλα οι εσωτερικοι μαλακες, οι οποιοι πρεπει να πειστουν οτι ειναι βολικο να "βοηθας",αφου ειναι κερδοφορο φουλ.

    Πραγματικα δυσκολη αποφαση. Ειναι πολυ τραγικο να "βοηθας" καποιον δινοντας του 1 και ζητωντας 3.
    Να δανειζεσαι εσυ με λιγοτερο απο 1% επιτοκιο και να δανειζεις τους μαυρους του Νοτου με 7%.

    Αλλη μια υπερβαση,και φανταζομαι δεν θα ειναι η τελευταια,αφου η "βοηθεια" ειναι πολυ-πολυ επικερδης φιλανθρωπια.
    Eucharistoume Athina...eucharistoume Ellada.

    Στο πλαισιο αυτο θα ξαναβγει η καταπουλημενη και πληρως εναρμονησμενη συνδικαλισταρία της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ,μιας και αυριο ειναι και μερα "Ευρωπαικης δρασης" (κλανουμε ολοι μαζι δηλαδη)

    Ο ηρωας του "Σαμαινα" και οπλαρχηγος των ταγματων ασφαλειας,Παπουτσης, ο μικρος αληταμπουρακος,παραιτηθηκε για να διεκδικησει την αρχηγια ενος κομματος διχως ψηφοφορους. (δεν εχει αλλωστε καμια σημασια,αφου απο τουδε,οι διεκδικητες των θωκων και προαλειφομενοι κυβερνωντες,ω,τι θαυμα,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΛΕΜΠΑΣ.ΘΑ ΧΡΗΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ.
    Αυτο ειναι η απαντηση σε πιθανα ερωτηματα-αποριες που ισως εκφρασετε-ω ανοητοι- "πως διεκδικουν θεσεις χωρις δημοκρατικη νομημοποιηση";

    Δεν διεκδικουν απο τον κοσμο.Απλα συνωνστιζονται στην αυλη τωνεπικυριαρχων και επιζητουν την ευνοια τους,ωστε να ειναι εκεινοι οι επομενοι διαχειριστες των συμφεροντων τους.

    Οπως και να εχει,θα υπαρξει πολυ γελιο και...κλαμα, κατα την εκλογικη "μαχη". Θα γελασει καθε πικραμενος.
    Τους περιμενει ΟΛΟΥΣ ο κοσμος, με "ανοιχτες αγκαλες".
    Θα "γαμηθουμε" που θα "γαμηθουμε",ας το διασκεδασουμε.
    Εεεελα...εεεελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συμφωνω απολυτως. Εκει ειναι η μεγαλη ουσια.
    Η καθαροτητα χρησιμοποιειται σαν "αρμα" προκειμενου ενα εθνος να γινει υποχειριο των πραγματικων αφεντικων.

    Το μεγαλυτερο υποχειριο,ειναι οι ιδιοι οι Εβραιοι,αφου μερικοι παμππονηροι Σιωνιστες (δεν ειναι το ιδιο και πολυς κοσμος μπερδευεται) ,εκμεταλευονται την ταση τους για νομαδισμο και καθαρη αποσταξη,ταζοντας τους οτι πρεπει να μην "αναμηχθουν" ωστε οταν ερθει "η ωρα" να γινουν ορατοι απο τον θεο ο οποιος θα τους διασωσει απο τον επερχομενο Αρμαγεδωνα εν αντιθεσει με ολους εμας τους υπολοιπους "μπερδεμενους" οπου θα μας παρει ο διαολος και θα μας σηκωσει.

    Δεν ξερω για τα χρονια μας, (ελπιζω πως ναι) αλλα στα επομενα χρονια,εχει να ακουσει,να μαθει τετοια εξωφρενικα πραγματα ο κοσμος,εχει να "ανακαλυψει" τετοιες αληθειες για τους προηγουμενους αιωνες και τα πεπραγμενα πολλων, που θα μεινουν απαντες στηλες αλατος.
    "θα πεσουν απο τα συννεφα" δηλαδη,οπως ειναι και της μοδας να λεμε.
    Αλλα αυτη τη φορα πραγματικα, θα τους πεσουν οι μασελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή