Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΛΙΑΚΟΣ


Εχω νέα. Καλά και κακά. Κι ενώ τα καλά πρέπει πάντα να προηγούνται, θα ξεκινήσω με τα κακά. Μ’ αρέσει να πιάνω πάτο και να ανεβαίνω. Το αντίστροφο, με εκνευρίζει σαν διαδικασία, και δίνει και τον ορισμό της στέρησης κατά την ψυχιατρική. Αν δεν έχεις γευθεί κάτι, τότε δεν σου λείπει. Στέρηση αισθάνεσαι, όταν έχασες κάτι που είχες.




Στην εκδρομή, που έκανα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δεν ήμουν ο μόνος μαλάκας. Η έξοδος προς βορά, προς το εξοχικό σπίτι της γυναίκας μου, που βρίσκεται στην Πελασγία, δηλαδή στο 250χλμ Αθήνας –Θεσσαλονίκης, μετά το πέταλο του Μαλιακού, δεν ήρθε μόνο σε μένα σαν ιδέα. Η έξοδος ήταν υπερπαραγωγή. Χιλιάδες μαλάκες παίξαμε στην ταινία.


Μια ταινία για 35 Oscar. Χιλιάδες ηλίθιοι αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο για να ξεφύγουμε από την Αθήνα. Και πήραμε την εθνική οδό. Δηλαδή το διεθνές ελληνικό σοκάκι, κατά μια απλή ευρωπαϊκή σύγκριση. Μέχρι τα Καμένα Βούρλα, δηλαδή τα πρώτα 180χλμ τα κάναμε σε 1,5 ώρα. Από το 180χλμ και μέχρι το 215χλμ, κάναμε 4 ώρες χωρίς καμιά υπερβολή. Να γιατί μιλάω για 35 Oscar. Κάθε χιλιόμετρο παίρναμε όλοι, κι από ένα βραβείο μαλακίας. Τελικά, κατέληξα να κάνω τα 250 χιλιόμετρα σε έξι ώρες. Έφυγα στις έξι το απόγευμα και έφτασα στις 12.


Δεν μου είχε τύχει ποτέ. Και πάντα οι έξοδοί μου από την Αθήνα είναι σε ώρα μποτιλιαρίσματος. Αρα η υπομονή περισσεύει. Αυτό όμως, με έπιασε σαν τον τερματοφύλακα μπροστά από το ανύπαρκτο πέναλτι, που το χτυπάει ο ίδιος ο διαιτητής και δεν αφήνει πια τον Τζώρτζεβιτς. Κι εγώ σαν ήρωας. Να ανοίξω μια παρένθεση. Το πέναλτι είναι σαν τη γριά που πέφτει στη θάλασσα. Αν την σώσεις είσαι ήρωας, αν δεν τη σώσεις, ε, δεν τρέχει και τίποτα.


Και τα νέα συνεχίζονται. Χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες, stars του TV Μαλιακός Channel ή της στάσης 81 στο σεξ. Ξέρετε πώς γίνεται το 81; Κάνεις ένα κανονικό 69, και μετά καρφώνεις στον κώλο του συντρόφου σου μια μπουκάλα ούζο 12. Η ταινία είχε χορηγό: Το ΥΠΕΧΩΔΕ. Που διαφημιζόταν στο δρόμο με ταμπέλες , για το τι θα γίνει στο μέλλον, αν εξακολουθήσουμε να είμαστε φυσιολογικοί εκδρομείς, μετά τη στάση ΥΠΕΧΩΣΕ, κι αν θα ξαναμιλήσουμε ποτέ για ποιότητα ζωής , δηλαδή εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου.


Να ακούς από το ραδιόφωνο ότι τα αυτοκίνητα στο πέταλο του Μαλιακού, κινούνται με χαμηλές ταχύτητες , ενώ είμασταν ακίνητοι. Να ακούς το γιό σου, για το τι αυτοκίνητο έπρεπε να είχαμε αγοράσει. Έβλεπε τα ασθενοφόρα να πηγαίνουν στο άλλο ρεύμα παρακάμπτοντας όλους εμάς, και ζήλευε. Λίγο πριν, εύρισκε τις νταλίκες τυχερές που έχουν κρεβάτι μέσα, ή τα τροχόσπιτα, που έχουν και κουζίνα και τουαλέτα.


Δεν θέλαμε πολύ. Καταλήξαμε στο τύπο αυτοκινήτου που μας χρειάζεται. Νταλίκα, διαμορφωμένη εσωτερικά σαν τροχόσπιτο, με λάμπα και σειρήνα στην οροφή, και την λέξη Αmbulance στο καπώ, ειδικευμένη σε ομαδικά ατυχήματα, για να πάρουμε και την άδεια. Διότι κύριοι, δεν γίνεται πριν τα έργα, τα ίδια χιλιόμετρα να τα κάνεις σε 3 ώρες, και μετά από κάποια έργα, να βαράς ένα εξάωρο. Και ταυτόχρονα να τρυπανίζεσαι από τη σκέψη, ότι άντε κι έφυγα, πώς θα γυρίσω;


Γιατί γίνεται το έργο στο πέταλο του Μαλιακού; Μα για μην σκοτώνονται άνθρωποι. Και για να μην σκοτώνεται κανείς, αντί να βάλεις μια μπάρα ανάμεσα στα δύο ρεύματα, ή να αστυνομεύσεις περισσότερο την περιοχή, δημιουργείς ακινησία; Είναι μια λύση βέβαια, αλλά έχω να προτείνω και τη δική μου. Θα μπορούσε το πέταλο να γίνει πεζόδρομος, ή έστω ηλεκτρικός διάδρομος μεταφοράς πεζών τύπου αεροδρομίου. Όμως, πριν τη λύση μου, οφείλω να πω, ότι ούτε μπάρα πάμφθηνη συνάντησα, ούτε έναν αστυνομικό. Έστω για παρηγοριά. Και μου θύμισε τον νεόπλουτο, που λεφτά έχει, αλλά τα παπούτσια είναι του μακαρίτη. Η διαχείριση των χρημάτων θέλει νοικοκυριό. Πρώτα σώζεις ζωές βελτιώνοντας τις άθλιες συνθήκες με φθηνά μέτρα, και μετά κοιτάς τις γέφυρες, τα ανισόπεδα και τα τούνελ. Πρώτα μαθαίνεις τρόπους, και μετά κάνεις δεξιώσεις. Πρώτα αγοράζεις καλά παπούτσια, και μετά χτυπάς τη λουσάτη γκόμενα.


Όταν είσαι σε φυσική οχηματική ακινησία σκέφτεσαι πολλά. Κι όταν έχεις δίπλα και τη γυναίκα σου, σου ‘ρχονται κι άλλα. Εκεί που είσαι έτοιμος να αυτοκτονήσεις, ή να σκοτώσεις το διπλανό σου με το SUV και την υβριδική τεχνολογία των 400 δεμένων ίππων, εκείνη να σου δείχνει τα βεγγαλικά απέναντι. Δεν ξέρω γιατί οι γυναίκες προσέχουν πάντα, κάτι άσχετο με την παρούσα στιγμή. Ίσως γιατί θα ήθελαν να είναι κάπου αλλού. Λες κι εμείς, εκεί θέλαμε να είμαστε. Όλα, σωστά και λάθος, παντρεμένα σε μια οικογενειακή τριήμερη εκδρομή.


Είδε λοιπόν, τα βεγγαλικά απέναντι. Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, σαν το τραγούδι της Μοσχολιού, που κι εκείνη είχε κατορθώσει να δει το Δομάζο. Χαμός γινόταν απέναντι. Πέταγε ο κόσμος τη φωτισμένη μαλακία του. Γιόρταζε. Ποιος; Η αυτός που κατάλαβε ότι δεν πρέπει να περάσει το πέταλο του Μαλιακού, ή ο άλλος που μόλις το πέρασε. Κι όπως τότε παλιά, οι μύριοι είχαν ανακράξει το<< θάλαττα, θάλαττα>>, έτσι κι εγώ έσκουζα το Λαμία Λαμία. Έχοντας υπερπηδήσει όχι το πέταλο, αλλά την ψυχραιμία, την υπομονή και την ελπίδα. Το σλόγκαν της γιαγιάς, που υπομονετικά και ψύχραιμα ήλπισε να πεθάνει.


Και το κατάφερε. Όπως και κάποιοι άλλοι, που αποφάσισαν να πάρουν το τρένο για να αποφύγουν την εθνική οδό. Μόλις έφτασα σπίτι, το άκουσα σε έκτακτη είδηση. Τρένο εκτροχιάσθηκε στη Λάρισα. Ε, πώς να το κάνουμε! Εχουμε κράτος δικαίου. Είσαι πονηρός; Η ταλαιπωρία θα είναι κοινή. Βρε, όπως και να φύγεις, θα σε βρω και θα σε πιάσω. Εκδρομή θες; Είσαι κοροΐδο που νομίζεις οτι θα μου ξεφύγεις . Τι, πίστεψες την ταμπέλα, ότι τα έργα είναι προσωρινά αλλά η ποιότητα μόνιμη; Ρε μαλάκα, η ποιότητα είναι προσωρινή και η ταλαιπωρία μόνιμη. Οι ταμπέλες στην Ελλάδα είναι αναγραμματισμένες. Θυμήσου τη λεωφόρο Κηφισίας με τις γέφυρες. Αντί να είσαι ακίνητος από πάνω, τώρα είσαι από κάτω. Δεν έφτιαξαν γέφυρες οι άνθρωποι. Σκίαστρα για τον ήλιο έκαναν.


Πού είναι τα καλά νέα; Ότι, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα είμαστε τέλεια. Ότι, την Καθαρά Δευτέρα, έφυγα πρωί-πρωί, μπας και γυρίσω στην Αθήνα. Ότι γύρισα. Ότι αποφάσισα, να μην ξαναπάω στο εξοχικό μου σε κανονικές αργίες. Ότι θα το πουλήσω. Θέλετε κι άλλα καλά νέα; Αμάν, ρε αχόρταγοι.

27 σχόλια:

  1. Αλλος ενας λογος για να πουλησει κανεις το σπιτι του.
    Εκτος απο την ολο και μεγαλυτερη φορολογηση του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ,το οποιο πλεον αντιμετωπιζεται σαν οχυρο που πρεπει να ριχθει,ειναι και η πανδυσκολη και πολλες φορες επικινδυνη,προσβαση σε αυτα.
    "πουλειστε τα να πανε στο διαολο" σου λενε. Τι τα θελετε; Για να ειστε ανεξαρτητοι; Σωστο.
    Καλη παραμονη να εχεις τουλαχιστον και καλη επιστροφη.
    Αν φυγεις Τριτη, λογικα Πεμπτη θα εισαι πισω.
    48 ωρες νομιζω οτι ειναι αρκετες για το "ραλι" Πελασγια-Αθηνα.
    Kalo kouragio.
    -------------------------

    Ρε παδια τι μασκαραλικια ειναι αυτα;
    Βρηκαν λεει 2 εκ. τα οποια θα τα δωσει καποιος Σαουδαραβας πριγκηπας. (καλα εκει κατω ολοι "πριγκιπες" ειναι. Ετσι γεννιωνται. Οπως εδω λεμε "μαλακας" ετσι εχουν εκει τους "πριγκηπες")
    Αλ Σουταιου.η Αλ Σαουντιαι..η Αλ Σαουειουεαιου. Η Αλ Σενταουιεαου...καπως ετσι. Δεν εχει σημασια αλλωστε.
    Φορας ενα σεντονι,βρισκεις ενα τουρμπανι,νοικιαζεις 3-4 πουτανες απο την παλτεια Βαθης, αγοραζεις και μερικα ρολογια SFIKO απο κανενα περιπτερο,παιρνεις και το Lada Niva και βγαινεις στο δρομο για ευρεση επενδυσεων.

    Και ειναι πραγματικα απο τις πιο σημαντικες οικογενειες στην Σαουδικη Αραβια.
    Και για να μη φανει αυτο,εχουν βγαλει ενα σεναριο: Καποιος "Μπεθανης ο κτηματομεσιτης",ειναι οχι μπροστινος του ΣΑουδαραβα,αλλα ο ιδιος ο σαδουδαραβας ειναι ...μπροστινος του "Μπεθανη του κτηματομεσιτη".

    Ο συνειρμος που εκανα ηταν λαθος,αλλα ηταν λογικο να μπερδευτω. Κοιτατε: Ο Αλ Σαουατνι, η καπως ετσι,ειναι κρυφοχριστιανος,ο οποιος εχει σκοπο να ανεγειρει συγκροτημα μονων στον πρωην Ανατολικο αεροδρομιο. (το οποιο ποτε δεν καταλαβα γιατι το λενε "πρωην Ανατολικο αεροδρομιο". Τωρα που ειναι δηλαδη; Εχει αλλαξει γεωγραφικη θεση και πηγε Δυτικα; Ρε κατι μαλακες.Τελος παντων.)

    Οταν λοιπον το αεκ365 (με μικρα ειναι το σωστο) "αποκαλυψε" οτι ο ιδιος ο Σαουδαραβας ειναι μπροστινος του Μπεθανη του κτηματομεσιτη",εκανα μια ερευνα και επιασα λαυρακι.

    Ο Μπεθανης, (κατα κοσμον "Μπροκεριος ο ευκαιριαρχης" ειναι ενας κρυφοαγιος της ορθοδοξιας μας. Εζησε περι τα τελη του 16ου αι. στην περιοχη του σημερινου αχλαδοκαμπου. Εκανε παμπολα θαυματα-κατα τις μαρτυριες των ομοχρονων του- ηρθε στην Αθηνα,οπου τοτε-οπως και τωρα- ηταν ενα μικρο κατσικοχωρι και εχτισε μια μικρη εκκλησια στην σημερινη θεση του παλαιου αεροδρομιου.
    Εζησε τα τελευταια του χρονια εκει,δεχομενος και ανακουφιζοντας επισκεπτες.Μαλιστα δεχοταν δωρεες εκτασεις,τις οποιες αργοτερα εκμεταλευτικε προς οφελος του ποιμνιου του,φυτευοντας χασις,προς ανακουφισην του Οθωμανικου ζυγου.
    Εκει και εταφη.
    Τα οστα του βρηκε ο πατερας του Αλ Σαουαντι (η καπως ετσι)κατα τις εκχωματωσεις δια την δημιουργια εκκλησιας-καζινο το θεωρησε θαυματουργο σημαδι. ΕΤσι σημερα ο υιος Αλ Σαουαντι (μαλλον) καλειται να τιμησει την μνημη και των δυο και να στησει ενα μεγαλοπρεπες μοναστηρι εις το ονομα του Αγιου Μπεθανιου του Κτηματομεσιτου.
    Η αλλιως " AL BETHANIOUM MEMORIAL"

    Αλλα ποιος να σας τα πει αυτα. Που να τα διαβασετε. Γατακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΔΕΡΦΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΙΟΥ.
    ΕΡΩΤΗΣΙΣ: ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΤΟ REAL ESTATE, Ο ΜΠΕΘΑΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ;
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ. ΟΚ. Ο ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ; ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ; Η ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑΜΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ; ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ;
    ΜΠΙΤΣΑΞΗ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΑΡΟΤΙ ΑΕΚΤΖΗΣ.
    Η ΑΕΚ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ; ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΡΑΒΑ;
    Ο ΑΡΑΒΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ; ΜΗΠΩΣ Ο ΑΡΑΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΝΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ;..."

      O Μπίτσα εσυμβουλεύθη ειδική ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Berkeley που απεφάνθη ακριβώς αυτό.

      Διαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΟ ΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ " ΑΓΑΝΑΚΤΩ ". ΑΡΑ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΗΤΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΖΩ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ " ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ". ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑ-ΝΑ-ΚΤΙΣΩ.
    ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΟ ΡΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΤΗΖΩ, εξ ου και το κτίριο. Σήμερα βέβαια όλα είναι ΕΝΑ. ΛΟΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ BLACK OUT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσθε ιπερβολικόσ νομίζο. Μια χαρα γράφι ο κόσμοσ ελινικά.

      Διαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: SORRY, DEAR ALL, " ΣΧΕΣΗ " ΚΙ ΌΧΙ
    " ΣΧΕΣΕΙ". ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΣΕΙ.
    ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΑ ΠΡΌΒΑΤΑ...

    Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

    «Εγώ θα έλεγα στον κόσμο που μας ακούει: ‘’τη γλώσσα και τα μάτια σας’’. Θα έλεγα ότι σε ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος, που είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοση μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η γλώσσα μας. Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω από όλα η γλώσσα είναι αξία».

    Αναφερόμενος στην ευρέως διαδεδομένη χρήση των «greeklish» (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) μεταξύ των νέων που στέλνουν γραπτά μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα ή συνομιλούν μέσω του Διαδικτύου, ο Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής, και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τόνισε:

    «Τα greeklish είναι ο καλύτερος δρόμος αποξένωσης από την εικόνα της λέξης. Αυτό μπορεί οι νέοι άνθρωποι να το πληρώσουν ακριβά. Έχουμε ελληνικές γραμματοσειρές και μπορούμε, αξιοποιώντας το Διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, να χρησιμοποιούμε τις ελληνικές γραμματοσειρές που έχουν το προτέρημα να δίνουν την εικόνα της λέξης, το οπτικό ίνδαλμα, και να μας συμφιλιώνουν με την ορθογραφία της λέξης και με τη σημασία της».
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ(ta provata) ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ..
    ΑΝΤΕ,ΚΑΛΗ ΝΗΣΤΕΊΑ ΒΡΕ...και δεν εννοώ της θρησκείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θα πει παλιο; Ακομα δεν πληρωνουμε "Κολοκοτρωναιικα
    δανεια;
    Ακομα δεν ισχυουν νομοι απο το 1920 και δεν υπαρχουν ακομα φυτεμενες πινακιδες στους δρομους απο το 1960;
    Εδω ειναι καομα ενεργος ο Μητσοτακης, ο οποος ως γνωστον ειναι εκεινος που διεταξε το φαγωμα του Καποδιστρια,σε συνενοηση μς τους τοτε τοπαρχες. Οπως και οτι-σε προχωρημενη ΣΧΕΤΙΚΑ ηλικα, ηταν εκεινος που εσπρωχνε με την μαγκουρα του τους "συνωστισμενους" στις αποβαθρες στην Μικρασιατικη καταστριφη και τους εριχνε στη θαλασσα,ελαμβανοντας μια χρυση λυρα το κεφαλι;

    Το θρυλικο αυτο γενος,ειναι γνωστο απο αρχαιοτατων χρονων. Και οτι οι "γενειες" του αλλαζουν καθε 350 χρονια. Δηλαδη επι 10 σε σχεση με τους ανθρωπους.
    Ο παππους του συμετειχε στο πλιατσικο των σταυροφοριων. Ο δε Πατερας του,γερος πλεον πουλαγε δαδια σε τυφλους κατα την Επανασταση του 21.
    Λεγετε μαλιστα οτι το "δεντρο της συμφορας" φτανει ως τα χρονια του Χριστου. Υπαρχει καταχωρημενο στο ληξιαρχειο της Καπερναουμ,ονομα "Μπεν Μητσοτ-Ακεν".
    Οι θρη=υλοι μαλοστα θελουν,τον ιδιο,μαζι με τον κολλητο Ιουδα να ξεσικωνουν το κυμμα αμφησβητησης των Ζηλωτων εναντια στις ικανοητητες του δασκαλου. Οπως και οτι φροντισαν για την χρηματοδοτηση της ομαδας τους,χρησιμοποιοωντας την δυσχερη θεση του οσονουπω Εσταυρωμενου.
    - Οτι ειναι να κανεις καντο γρηγορα, του ειπε.
    - Δεν υπαρχει λογος βιασυνης.Εχουμε ανεβασει τα cds της "μη συλληψη" σου. Θα βγαλουμε πολλα.
    - Υπαγε οπισω μου αργυρωνητο τερας. Για παντα καταραμενος.
    - Νομιζω οτι υπερβαλεις. Σε 10 χρονια ολοι θα το εχουν ξεχασει.

    Μπρρρρ....
    ----------------------------------


    Αναμενοντας τον Καζαμια,να μας υπενθυμισει τα "μεγεθη".
    Τα οποια καθως ξερουμε ειναι: nano,mikro,kilo,mega,giga,tera.
    Για "τερας" δεν μας φαινονται,αλλαουτε και για Γιγαντες.
    Μεγκα,με τιποτα.Εκτος και αν εννοουν Mega" σαν τον μανωλη τον Καψη ο οποιος ειναι ο ορισμος του εγκεφαλικα κατεστραμενου.
    Mikro, ισως θα μπορουσαν να αυτοβαυκαλιστουν αναμεσα τους.

    Οπως και να εχει,εμεις οι "nano" αναμενουμε τα μεγεθη για να τρομαξουμε,σαν να βλεπουμε τον Gonzila.
    Αναμενουμε. Γιατι εως τωρα βλεπουμε κατι μπεθανιδες-Αλ σαουντιδες αρκουδογυφτους,στραβοστομιδες, κοντους αφραγγους, Μαρκομιχελακεια "θεμελια" και αλλα φαιδρα.
    Αντε. Κουνηθειτε.
    Μεχρι τοτε,ας φαμε καμια λαγανα με ταραμοσαλατα και ας κλασσομεν γυροζοντας απο την αριστερη μερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια λυση θα ηταν να μη δεχονται τα sites και τα blogs δημοσιευση σχολιων με αυτο το greklistiko εκτρωμα. Το οποιο εκτος του οτι ποναει τα ματια,αληθεια ειναι απομακρυσνη και αποξενωση απο την γλωσα.Δηλαδη απο την ιδια την σκεψη,την πααγωγη "εικονων" σε αυτη, και αρα τις επαγωγικες σκεψεις.
    Με οτι αυτο συνεπαγεται.Παυω να μιλω και να γραφω σημαινει παυω να σκεφτομαι. Και αυτο ειναι ενα απο τα ζητουμενα των νεοταξιτων.

    Αφου ειναι γνωστο οτι η Ελληνικη ειναι γλωσσα "εννοιολογικη" και οχι "σηματοδοτησης"
    Δηλαδη το "σημαινον" ειναι συνδεδεμενο με το "σημαινομενον". Πραγμα το οποιο δεν συμβαινει με καμια αλλη γλωσσα παγκοσμιως.

    Οι υπολοιπες γλωσσες-οταν βεβαια δεν χρησιμοποιουν κατα κορον λεξεις-δανεια απο την Ελληνικη (σχεδον το 60% του συνολου τους δηλαδη) τοτε καταφευγουν στην απλη ονοματοδοτηση,να βαφτιστει το ονομα, ενος αντικειμενου. Δηλαδη πχ. "brain" στα Αγγλικα λεγεται ο εγκεφαλος αλλα εννοιολογικα δεν την συνδεει την λεξη τιποτα. Ειναι αυθαιρετη. Απλα ετσι αποφασισαν καποιοι,χαριν της αναγκης- να ονομασουν τον εγκεφαλο.
    Αυτο συμβαινει με την συντριπτικη πλειοψηφια των λεξεων.
    Δηλαδη, ετιμολογια και ριζες δεν υπαρχουν.
    Ποσο μαλλον ηχομημιτισμος,ο οποιος ειναι η γεννεσιουργος μηχανη. Αρκει αυτη να φτασει σε ικανους ανθρωπους,ωστε να την εξελιξουν.
    π.χ. Το "γλακτω" ( γαλα-γαλακτος) σημαινει ρουφω γαλα απο την θηλη. Και αυτο προηλεθε απο τον ηχο που κανει το βρεφος,οταν θηλαζει. "γκλακτ-γλακτ".
    Παιδια, ειμαστε γιγαντες.
    Οπως το "αλσ-αλσ", η το "φλοισβ-φλοισβ" το οποιο ακουμε οταν το κυμμα ακουμπα στην ακρογιαλια, και γεννησαν τις λεξεις " θαλασσα" και "Φλοισβος".
    Η η πολυ αποκαλυπτικη λεξη "ηλικια", Η οποια μιλα για την μετρηση του χρονου ενος ανθρωπου πανω στη γη με βαση τους κυκλους του Ηλιου. (ηλι-κια)
    Δηλαδη τον δωδεκαμηνο κυκλο του!

    Γεια σου ρε κλεφτακο Κοπερνικε.Και αλλοι μεγαλοι "επιστιμονες" του κωλου.
    (το πρωτο που μαθαιναν ολοι αυτοι,ξερετε ποιο ηταν;Να μιλανε Ελληνικα και να ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    Οχι μονο απο αγαπη ασφαλως,αλλα και για πιο πρακτικους λογους. Για να μπορουν να "ανακαλυπτουν" αυτα που ειχαν ανακαλυψει αλλοι,πολλα-πολλα χρονια πριν.)

    Τι να σου πει τωρα ο ουνος με το "milk" η το "sea"; Μιλαμε για στρονομικες αποστασεις.
    Αυτο,βεβαια,την διαδικασια ειρμων και και παραγωγης σκεψεων και αρα νεων συναψεων χρησιμοποιοντας την γλωσα ως "αξινα",ως εργαλειο, δεν το συνειδητοποιουν οι περισσοτεροι ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΑΦΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΒΟΗΘΑ,ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.Ειναι ενα εργαλειο που δουλευει για σενα,ακομα και χωρις να το "ξερεις"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ έμεινα εδώ λόγο βαρεμάρας και καιρού.
    Βαρεμάρα να οδηγώ,βαρεμάρα να ανάψω το τζάκι στο εξοχικό που λόγο καιρού είναι κάργα στην υγρασία η περιοχή,παραθαλάσσια,που να τρέχω τώρα...
    Άσε που τα δυο -τρία τελευταία χρόνια έβρεχε.Ούτε χαρταετό δεν μπορείς να πετάξεις...Πας και κάθεσαι μέσα στο σπίτι.
    Τον βαρέθηκα τον χειμώνα,φέτος ήταν''βαρύς''.
    Λιακάδα ψάχνω.
    Εχω και την ευκαιρία μένοντας εδώ φέτος να φάω και την δωρεά φασολάδα που μοιράζει ο δήμος.
    Εδώ άλλες χρονιές και γίνονταν ανάρπαστη,τσάμπα βλέπεις, φέτος κάτω από αυτές τις συνθήκες θα προλάβω να δοκιμάσω;
    Αμ το άλλο,Σκέφτομαι μην μου την πει μετά ο Πάγκαλος,ότι μαζί την φάγαμε.Με υποστηρικτή τον -δε μας χέζεις ρε-Νταλάρα(Τάκη ελπίζω να μην παρεξηγηθείς πάλι) που να γλυτώσεις μετά!Πάρε ένα φόρο κατανάλωσης φασολάδας!
    Και μια που έπιασα στο στόμα μου αυτό το παπάρι-δε μας χέζεις ρε-Νταλάρα διαβάσατε πιστεύω τι δήλωσε σήμερα.Μας βγήκε και αγωνιστής,με την Αννούλα στην βουλή βέβαια.Ρε ουστ από δω.
    Α μην ξεχάσουμε και τα τελευταία κατορθώματα του χασοδίκη,ου δεν πλήρωσε τον Χιμένεθ και διπλασιάστηκε το χρέος μας προς αυτόν. Μπράβο λαμόγιο ψευταρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η απομακρυνση,η αποξενωση απο την ελληνικη,ειναι εγκλημα.Οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην φτωχοποιηση του μυαλου. Στην καθαρη αμορφωσια δηλαδη.
    Νομιζω ομως οτι αυτο πολυ χαροποιοι τις Διαμαντοπουλαιες των καιρων. Αυτο με τοση επιταση αλλωστε προτασουν. Η συγκεκριμενη μαλιστα εκανε οτι ηταν δυνατον να μη φτασουν ουτε καν βιβλια. Τι αλλο να κανει το κοριτσι;

    Βεβαια η Ελληνικη γλωσσα,μια χαρα διδασκεται στα "ακριβα" σχολεια" απο εκει που ξεπηδανε οι επομενοι πολιτικοι και οικονομικοι "διαχειριστες".
    Και δεν ειναι μαλακες.Ξερουν τι κανουν. ειναι το καλυτερο εργαλειο ωστε να ναπτυχθουν στον εγεκφαλο και αρα και στο χαρακτηρα διοικητικες και οργανωτικρε ικανοττητες.\
    Αυτα δε ειναι δικα μου ,αλλα επισημες πλεον επιστημονικες θεσεις.

    Οι κατασκευαστες υπολογιστων, ειναι περιτο να πουμε οτι δεν βλεπουν αλλη γλωσσα που να μπορει να σηκωσει το βαρος της πληροφορικης του επομενου αιωνα,περαν της Ελληνικης, αφου ειναι ατερμονη και κυριως αρικτα συνδεδεμενη η λεξη με την εννοια.

    Η ανευ προηγουμενου κακοποιηση της Ελληνικης, απο τους επισημους φορεις,ειναι πργματικα ενα λυσσαλεος αγωνας. Οι ιδιοι νομοθετουν τερατα και παρουσιαζουν την εμκαθηση της γλωσσας σαν μια μεγαλη ταλαιπωρια στα σχολια,η οποια καλο ειναι να εξαληφθει "για να μη κουραζονται τα παιδια".
    Ε, βεβαια. Ειναι δυνατον να ξερει περισσοτερα ο Αριστοτελης η ο Πλατων,απο το φωτεινο και κατουρημρνο μυαλο των Διαμαντοπολυλαιων και των Ραλλιδων;

    Μονο καποιος πολυ ανθελληνας (δηλαδη αυτοματα εναντια στον ανθρωπο) μπορει να κανει τετοια επιθεση. Και εχουν λογο ασφαλως.
    Δηλαδη, "το φως για μας" "εσεις στο σκοταδι,μουλοι".

    Ειπα πολλα και ισως κουρασα. Αλλα εναι κατι που με πονα και παραλληλα με εκνευριζει.
    Ειναι τραγικο να εχεις στα χερια σου τα καλυτερα εργαλεια, τα "Facom" της γλωσσολογιας,να τα πετας και να καταφευγεις σε "κονσερβοκουτια". Πραγματικα τραγικο.

    Επαναλαμβανω: Μονη λυση (οσο αφορα στην ηλεκτρονικη γραφη τουλαχιστον) να απαγορευεται η δημοσιευση σχολιων στο grapsimo- Frankenstain.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Φεβρουαρίου, 2012 11:07

    Ο Νοτιάς περιμένει τον Κανελλόπουλο.
    Ο Παππάς το γκοντό.
    Ο γκοντό το Χατζηιωάννου.
    Ο Χατζηιωάννου το Νοτιά.
    Ο Κανελλόπουλος τον Παππά.
    Ο Οικονομόπουλος τη δικαιοσύνη.
    Η δικαιοσύνη τους βαρβάρους.
    Ο Κούλης τον καισαρόπαπα.
    Ο καισαρόπαπας το έμβασμα.
    Ο Καζνακίδης το αυτό.
    Ο Τρόχα την ανάληψη του στους ουρανούς.
    Ο Βούρος τον Τρόχα.
    Ο Δημητρέλος όλους τους παραπάνω.
    Όλοι οι παραπάνω τον κελεμπία...
    ("πες του Κελεμπία...Μανωλάς, Μάκος, Γυφτάκι...")

    Ωραία τζάκια...φυσικά η καρτερία αποτελεί προσόν των επιτυχημένων, δεν αντιλέγω...
    Ειδικά όταν περιμένεις ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΟΥ...

    "...Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.
    Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ
    ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΡΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ.
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
    ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ,
    ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΛΛΑ ΖΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ,
    'Η ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ,ΑΛΛΑ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ.
    ΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ,
    ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ,
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ "ΨΥΧΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ,
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΟ,ΠΗΓΑΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΡΗΣΤΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ
    ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

    ΠΥΡ-ΑΜΙΣ
    ΑΜΙΣ=ΔΟΧΕΙΟ

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΥΡΑΜΙΣ=ΔΟΧΕΙΟ ΠΥΡΟΣ;
    'Η ΧΩΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;
    'Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;

    ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΑ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ;
    ΠΟΣΕΣ Α-ΛΗΘΕΙΕΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ;
    ΛΟΓΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ
    ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ
    ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι,ποιος να διαφωνησει σε αυτο.
    Χρησιμοποιουμε το μεγαλυτερο ανθρωπινο διανοητικο επιτευγμα. Ετσι απλα. Χωρις καν να αντιλαμβανομαστε,τι πυρινικο οπλο εχουμε.
    Δεν προκειται απλα για γλωσσα "συνενεοησης",αλλα για κλειδια που κρατας,και ξεκλειδωνεις τα παντα.
    Καθολου ασκοπα η υπερβολικα εχει χαρκτηριστει "θεικο δημιουργημα".
    ----------------------------
    Ο Κωστοπουλος, ο βλαχος που μας προετρεψε να πεταξουμε την παραδοσιακη στολη-αφου ηταν μπας κλασ και πουριτανικη και να βαλουμε την δανεικη-κυριολεκτικα- αυτη του ευρωπαιου αρλεκινου-τωρα μιξοκκλαιει και κανει απολογισμο ζωης" οπως λεει. Και τι λεει; "δεν φταιω μονο εγω για το χαλι.ειναι και αλλοι.Γιατι δεν "πιανεται" και τους αλλους;
    Και ποιος σου ειπε ρε μεγιστε πορνοβοσκε,οτι και οι αλλοι δεν θα εχουν την δικη σου μοιρα;

    Και οτι τελικα,μετα απο αυτο το 20χρονο και πλεον ταξιδι στην πουστια,στην πουτανια,στο ξεβρακωμα,στον σταρχιδικη και στον αισχρο δανεισμο που προτεινατε σαν main stream και σταση ζωης, καλως ορισατε στην σταση "69". Δηλαδη ας γλυψει ο καθενας απο εσας τον χρεοκωπημενο κωλο του αλλου. Μαθημενοι εισαστε,δεν σας φοβαμαι.

    Αφου λοιπον το "clubαρισμα" τελειωσε, το ξεσκισμα εφτασε στον πατο του και δεν εχετε κατι αλλο να προτεινεται,σας προτεινουμε εμεις το βουκολικο club. wellcam,φιλε του Λαλιωτη,ομοτραπεζε του Μανου και του Παπαντωνιου,ρυθμιστες του μπουρδελου που κατασκευασατε με τοση θερμη.
    Και αφου σας βρισκει η συμφορα-αμυαλοι και πουστιδες- σαν ασπρομαλιδες πλεον και τα περισσοτερα κερια σας πλεον ειναι πισω σας σβυστα,φανταζομαι θα ειναι μια δυσκολη προσπαθεια προσαρμογης.
    Αλλα δεν σας φοβαμαι.

    Πιαστε απο ενα μαχαιρι και μια σακουλα και επαναανακαλυψτε την Ελληνικη γη,μαζευοτας χορτα για το μεσημεριανο.
    Ζειστε την θαλπωρη του μικροτερου διαμερισματος και την αναγκη για στενοτερες επαφες.
    Να δουμε πως θα ξαναβρειτε για πλακα τον χαμενο εαυτο σας,και να δουμε ποιος ειναι ο "οπισθοδρομικος", και "συντηρητικουρα" και ποιος ο "νεοφιλελευθερος" και "μεταμοντερνος".
    Αρκουδογυφτοι που φτιαξατε βιτρινες αλα Ολλανδια μεσα στα σπιτια του κοσμου μεσω περιοδικων "κλικ" "κλακ" "τσουπ" "κρακ" και της προτασης του αλλαξοκεκωλιασματος.

    Να δουμε ποιος ειναι πιο "ευρωπαιος", γυφτακια που κρυψατε τις ριγες του σακακιου σας,πισω απο glamorus πουρα και γυαλιστερες λαμαρινες,προτασοντας το γεμισμα καθε τρυπας στο σωμα,σαν την μεγιστη μαγκια και κατορθωμα.

    Καλως ηρθατε στον κανονικο κοσμο αμορφωτοι. Ξεβρακωτοι κυριολεκτικα και μεταφορικα. Κανει κυρο και φυσαει πλεον. Κουμπωθειτε.Αντι για τζακι,μαγκαλι. Και αντι για γκουρμε,φασολαδα.
    Αρκοδομαλακες τεμπελαραιοι,που νομιζατε οτι ενα παραμυθι διαρκει περισσοτερο απο οσο χρειαζεται η γιαγια να κλεισει τα ματια της.
    "Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα" που λεει και ενας αλλος,δικος σας, μεγας ανηρ.

    Και καντε αυτο που ξερετε καλυτερα,για να επιβιωσετε πλεον: ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ,Η ΒΓΑΛΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ.
    ΚΑΡΙΟΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αληθεια,που ειναι κρυμενος ο παντραγουδιστης Νταλαρας; Σε πιο πυθαρι να τον αναζητησουμε;
    Σε αυτο της φοροκρυπτης; Σε αυτο της επαναστατημενης κοτας; Σε αυτο του βροντερου ποντικου;
    Που εισαι ρε γιγαντα; Εβγα να μας τραγουδισεις τον πονο του κοσμου.
    Η δεν βρισκεις κανεναν λογο πλεον,αφου οι μεταναστες εγκατασταθηκαν, οι αλυτρωτες πατριδες ξανααποκτηθηκαν, η Κυπρος "ελευθερωθηκε" και το Λεβερκουζεν αδειασε πλεον;

    Μικρε,ελαχιστε τρεμαμενε ποντικε που κρυβεσαι στις ασφαλεις και επαναλαμβανομενες για χρονια νοτες,εκπαιδευμενε πιθηκε.

    Βγες μωρη μαιμου του πενταγραμμου,να μας πεις τον πονο σου. Βγες ρε πρασινοκωλη τραγουδιστακο,να αδης.
    Τι επαθες; Τωρα βρηκες να κανεις αφωνια;

    Λαχταρισαμε την φωνουλα σου,καρδερινα της μεταπολιτευσης. Τιτιβισε μας.
    Δεν ειμαστε "Ελληνες" εμεις;
    Μονο οι Κουρδοι, οι μεταναστες, οι πεινασμενοι του εξωτερικου, οι ριμαγμενες ξενες πατριδες και οι μαυροι της Αφρικης;
    Εμεις δεν ειμαστε ανθρωποι; Δεν μας γεννησε μανουλα;

    Ελα να μας τραγουδισεις τα δεινα που προκαλεσε το συστημα που υπηρετεις.
    Ελα να σιγοτραγουδισουμε μαζι το "επιτευγμα του Πολυτεχνειου".
    Ελα να μοιρολογισουμε παρεα,την Ευρωπαικη μας προοπτικη,που τοσο σε προωθησε.

    Ελα να αποτισουμε φορο τιμης (οχι μη φοβασαι.Δεν ειναι φορος στην εφορια)
    Αφου ξερεις απο "Λεβερκουζεν" θα ξερεις και απο Γερμανους.
    Εβγα μωρη κρυμενη μουσιτσα. Εβγα στον ηλιο βρε ποντικομαμη. Λαλισε μας. Θελουμε να σε ακουσουμε.
    Πες μια κουβεντα παρηγοριας που σε περιμενει με καιμο ο κοσμος.
    Δεν βλεπεις κατι στραβο; Δεν υπαρχει λογος να βγεις απ'το λαγουμι σου;
    Ελα μωρη νυφιτσα,βγες εξω.
    Εβγα ρε "Νταλαρα" (αυτο ειναι βρισια).
    Που το εχεις το κεφαλι χωμενο; Στην αμμο η στο κωλο σου;
    Κανε μας εστω μια μηνυση.Εχουμε αρχισει να ανησυχουμε. Ζεις;
    ΥΠΗΡΧΕΣ ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Διόρθωση 1 : Ο Κωστόπουλος δεν είναι ασπρομάλλης. Φαλακρός είναι.
    Διόρθωση 2: Ο Νταλάρας δεν κρύβεται. Βγήκε και είπε οτι κι αυτός είναι εναντίον της εθνικής κυριαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χρηστο,
    αν και ειμαι εκτος μπαινω και διαβαζω και συμφωνω
    2 πραγματακια:

    1)Ο Κωστο ΒΡΗΚΕ και τα εκανε. εννοω οτι σε μια χωρα με υποβαθμιση παιδειας και διψα για τετοιο τροπο ζωης, απλα προσεφερε ΕΞΥΠΝΑ αυτο που ο τροπος σκεψης του πασοκ θεοποιησε:
    Ψευτο γκλαμουρια, χλιδη, οσα φαμε οσα πιουμε και ισα αρπαξει ο κολος μας.
    εχτισε μια αυτοκρατορεια, κονομησε και σε ενα πραγμα εχει σωστο και λαθος ταυτοχρονα.
    Οντως δεν πηρε κρατικη διαφημιση και οντως δεν πολιτικοποιησε τις εκδοσεις του για να κερδιζει οπως εκαναν πολλοι αλλοι ΔΙΣ απο αυτα. Σε αυτο το κοματι ειναι οντως 100% σωστος που το ειπε. Ειναι λογικοτατο οταν απο το πουθενα φτανεις να εχεις μια αποτιμηση ΜΙΣΟ ΔΙΣ το 2007!!!! να εχεις ομοτραπεζους αυτους που λες και να σε 'ψαχνουν' ολοι.
    Σε αυτο ΔΕΝ ειναι φαουλ.
    Οπως δεν ειναι φαουλ οταν λεει οτι εκατονταδες εβγαλαν πολλα λεφτα (προσοχη οχι παρανομα) οντως ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ απο ολο αυτο το αισχος που ειχε στησει.
    Μιλαω για εργαζωμενους και συνεργατες οχι για λαμογιες.
    Και το λεω απο προσωπικη πειρα (ο steven γνωριζει το λογο) λογω φιλιας ΑΔΕΛΦΙΚΗΣ με το δεξι του χερι επι μια δεκαετια και βαλε.
    τον ιδιο ΔΕΝ τον ξερω απλα λογω αυτου εχουμε πιει και 5 ποτα παρεα σε 15 χρονια τυχαια.
    Προσωπικα ΔΕΝ μου λεει κατι σαν ανθρωπος, ειναι πολυ μακρια οι αξιες μας και δεν εχει να κανει με λεφτα αυτο...
    Επαγγελαμτικα μπορεις να του καταλογισεις πολλα σαν υφος, σαν κομπινες ομως δεν εχει ακουστει κατι. Εννοω λαμογιες κλπ.
    Σιγουρα δεν θα ζησει σε διαμερισμα μιας και εχει παρα πολλα.. μονο το σπιτι (εδω πιο κατω..) κανει ακομη και τωρα λεφτα να ζησει πλουσια πολλα χρονια ακομη.
    Κατα τα αλλα συμφωνω..
    2) Ο νταλαρας ειναι ενα ΑΒΟΥΛΟ ΟΝ στα χερια της Αννουλας που ειναι μια πανουργα και τετραπερατη γυναικα. Και τρομερος ταληροφονιας. γνωστα αυτα.
    οπως επισης και ξαδελφη του ρακγουση.. που κανονικα ετσι λεγεται το νταλαρα ειναι το ονομα του αντρα της.
    ο οποιος ρακουσης εγινε στα τελη των 90'ς ευνοουμενος απο τον Γιωργακη δημαρχος παρου και μετεπειτα (πολυ πριν ο γαπ γινει) δεξι του χερι..
    Με οτι αυτο συνεπαγεται.
    απλα σου λεω οτι ειναι απο μια ευπορη (οχι πλουσια) οικογενεια της παρου που ειναι ακομη αι σημερα γνωστη για .... τον φουρνο της.. (οι εν Παρω γνωριζουν)..
    Κατα τα αλλα ειναι ενας μαιντανος που ουδεποτε εγραψε κατι δικο του, αλλα με την καθοδηγηση της αννουλας, εγινε αυτο που εγινε.
    Ενας χανος με πιασαρικη (οχι καλη) φωνη που μονιμα ΠΡΟΣΚΟΛΥΤΩΝΤΑΝ σε αλλους και διασκευαζε τα τραγουδια τους, απο al di meola μεχρι θεοδωρακη..
    Eνας πανυγηρτζης δηλαδη, που εφτασε (απο τις μεγαλυτερες ντροπες μας πολιτισμικα...) μεχρι να τραγουδαει γυφτικα στο Ηρωδειο..
    Η κουλτουρα του ΠΑΣΟΚ που μετα τη ριτα του ανδρεα (αυτος τουλαχιστον ηταν ενας αλκκολικος μπουζουκοβιος αλλα το παραδεχωταν) εστριψε στα μεγαρα και στη γκλαμουρια του δηθεν..

    Αυτα πληρωνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ. ΤΟΝ ΞΕΠΑΡΘΕΝΕΨΕ Ο ΦΑΝΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΡΑ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το οτι δεν επαιρνε κρατικη χρηματοδοτηση,δεν εγινε γιατι "αντισταθηκε" αλλα γιατι ηταν ο ιδιος μερος του κρατικου μαχαλα (με την ευρυτερη εννοια)
    Θα ηταν "to much"-οπως θα ελεγε και εκεινος με τα απταιστα griklish- το κυριαρχο οπλο,η Ιμακο, η "μπομπαρδα" του ΠΑΣΟΚ που θα κατεστρεφε καθε αναχωμα η αντισταση,η αμφιβολια περι της αναγκης του υπερδανεισμου και της αναγκαιοτητας της πουστοφλωρης ζωης.
    Να επαιρνε και κρατικες διαφημισεις; Τι να τις κανει;
    Δεν χρειαζοταν, αλλα εγινε και για ξεκαρφωμα.
    Ο "αντιστασιακος" και "νεοεπαναστατικος" "λογος" του "Νιτρο" (ραδ. και περιοδικο): Γαμιστε τα ολα,δεν υπαρχει τιποτα,φατε πιειτε, παρτε τον,δωστε τον, ξοδεψτε,υποθηκευστε,κλεψτε,γαμηθειτε,προσυπογραψτε,χεστε πανω στα παιδια σας.

    Ο "αμφισβητιας" που ηρθε μαζι με το αρμα της καταστροφης. Δεν ειδε φως και μπηκε. Αν ηταν τοσο εξυπνος σαν επιχειρηματιας,θα ειχε προβλεψει και την πορεια του κρατικου και δικομματικου καραβιου. Θα ειχε κανει τα κουμαντα του. Δεν τα εκανε. Τοσα χρονια,ενας τεμπελαρος,που τριγυρνουσε στα στεκια του. Ποια "επενδυση";
    Επειδη "επενδυσαν" οι "Κωστοπουλοι" και οχι κανενας της προκοπης, γι'αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε.
    Ας ειναι καλα ο room mate Λαλιωτης. Ενας εταιροφωτος τεμπαλης.
    Τελειως,παντελως αχρηστος.
    Και βεβαια δεν ειναι ο μονος. Εχουμε "Μικρουτσικους" και "Μαστορακιδες" ενα σωρο.
    Σε αυτο εχει δικιο. Οντως. Σου λεει "γιατι μου την πεφτετε μονο εμενα.Δεν υπαρχουν αλλοι σαν και μενα";
    Εχεις δικιο ρε illustasion ραχατλικι. Ειναι κι'αλλοι.
    Και αυτο ειναι το προβλημα.

    Τα "ζιβαγκο" τον εφεραν και αυτον τον πειναλα. Μαζι με τα δανεια,τα οποια επρεπε να σπρωχτουν στην ελληνικη οικονομια,στα σπιτια,επρεπε να τρεχει παραλληλα και ο λογος για την αποκτηση των δανειων.
    Πως να υπερδανεισεις και να φεσωσεις καποιον που δεν εχει σκοπο να δανειστει;
    Εδω ειναι η μεγαλη προσφορα των "ξυπνητζιδων", οι οποιοι, ναρκωσαν τον κοσμακη.
    Και μια χαρα αιτιες δανεισμου "ανακαλυψαν" και προωθησαν οι "Κωστοπουλοι".

    "Αγοραστε τα σκουπιδια μας".Δεν εχετε λεφτα; Κακως. Δανειστειτε. Ειναι απλο. Καντε ενα τηλεφωνο. Η ερχομαστε εμεις στον χωρο σας.
    Ξεχαρβαλωστε τις κορες σας. Στειλτε τα παιδια στους "νταβραντισμενους" σκηνοθετες να βρουν δουλεια.
    Περαστε απο τα "ον" σημεια της πολης,γιατι υπαρχει κινδυνους το βραδυ που θα πας σπιτι σου, να μη φαινεσαι στον καθρεφτη,αφου θα εισαι "ανωνυμος",δηλαδη αορατος.
    "Μαθε που συχναζουν τα τραβελια". "Δες που διασκεδαζουν οι ξανθιες.Πως πηδιονται...τι τους αρεσει...πως να γαμησεις μια με εκπτωση 23%".
    "10 τροποι για να απατησεις την γυναικα σου χωρις να το καταλαβει". "Το 24ωρο ενος πλουσιου". "15 must αμτικειμενα που πρεπει να αποκτησετε". "22 τροποι για ευκολο χρημα". "Ποια ειναι η αργκω των πουστιδων". "Ποια ειναι τα καλυτερα πουρα". 12 in-hot-clas restaurants για kai gamw ρεβεγιον"
    "Πως να ξεγελασεις το αφεντικο σου".
    "Οι 25 καλυτερες δικαολογιες για να μη πας στην δουλεια"
    "13 τροποι για να παψεις να δουλευεις"
    Και παει λεγοντας...

    Μας εκανε παντογνωστες ο σκατοβλαχος.
    Μονο που θα πρεπει να ψαξει αλλους τροπους για να επιβιωσει τωρα.
    Οσο για το σπιτι που λες,δεν ξερω. Ξερω πολλα "σφυρια" ομως.
    Οπως επισης οτι "ολα αγοραζονται και ολα πωλουνται"
    ΕΤσι δεν ειναι πονηρε γυφτο του da capo;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ : ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ. ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΙΖΙΤΟΥ. ΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΦΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΛΕΝΑΚΙ.
    ΡΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΦΤΩΧΟΣ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙ.
    ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ = ΛΕΧΡΙΤΗΣ + ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οσο για τον Νταλαρα καλο ηταν να τα ελεγε αυτα πριν απο τις συναυλιες,οταν και μαζευε το παραδακι,τοτε,στις εποχες που καθε τι "εθνικο" και "Ελληνικο" "επαιζε" πολυ δυνατα και ηταν της μοδας.
    Και καθε "αδερφη". Και λεω αδερφη.γιατι ζωη διχως φραχτες,θελουμε ολοι. Αλλα αλο να πεφτουν αυτοι με αμφιπλευρη και εκατερωθεν προσυνενοηση, και αλλο να στον ριχνουν,μονο και μονο γιατι εμαθαν οτι κανεις καλα τσιμπουκια.

    Δικαιωμα του καθενος ειναι να εχει οποια αποψη θελει.
    Δεν ειναι εκει η ενσταση μου. Ας λεει ο καθενας οτι θελει.Εχει το αναφαιρετο δικαιωμα.
    Ξερεις που ειναι η ενσταση μου ομως και γιατι τα παιρνω στο κρανιο;

    Γιατι ειναι πουστιδες. Οχι τοσο στο σωμα (δεν με απασχολει) αλλα στη σκεψη.
    Γιατι ενω "φερουν" αυτες τις αποψεις ανεκαθεν,τις κρατουν κρυφες αφου ειναι αντιεμπορικες και "αντιτουριστικες" για την προσωπικη ανεληξη,στα ιστατα χρονια,οταν εχει γινει η κοινωνια γιαουρτι,αυτοι παιρνουν τα κουταλια και ξεδιπλωνουν αυτο που παντα θα ηθελαν να εκστομισουν αλλα ΣΑΝ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΑΡΕΣ ΟΛΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,τα λενε κατοπιν εορτης αφου πρωτα θωρακιστουν ηλικικα,οικονομικα και κοινωνικα.

    Η μηπως οχι; Πεστα απο την αρχη ρε πουστη Παγκαλε και Νταλαρα και Μουσχουρη και καθε αλλο κατακαθι
    Απο την αρχη,Οταν ξεκινας τον "γολγοθα".
    Οχι οταν εχει τελειωσει η σεμνη τελετη και φτανεις στο ηλιοβασιλεμα, μας λες σε τι κοινωνια θα ηθελες κατα την γνωμη σου ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

    Και αυτα τα λες,τωρα, στο λιογερμα; Οταν εσυ εφαγες,ηπιες και στρογγυλεψες με το "παραμυθι" του εθνους-κρατους και μεσα απο αυτο κονομησες,ερχεσαι και μου λες σε τι κοσμο θα πρεπει εγω να ζησω;
    Ρε αντε και γαμηθειτε ξεπλυμενες.

    Να μιλησει ενας που εχει μπροστα την ζωη και καθε λογο να μιλα για αυτη,παει στο διαολο. Μετα απο δεκαετιες βολεματος και εκμεταλευσης των "εθνικων",ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ 90% (ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ) τωρα στα γεραματα, προτεινετε τι;
    Αυτο που ειστε και σαν ανθρωποι; Διχως φραχτες;
    Και ονομαζετε το κωλομπαρεμα στο οποιο σας υποβαλουν χρονια,σαν "οικειοθελη παρεχωρηση κυριαρχιας";

    Ο κλεισμενος με τρεις αραπηδες σε ανηλιαγο κελι,πως ονομαζει την αναγκαστικη του αλλαγη στις σεξουαλικες προτιμησεις; Σαν "στροφη ζωης"; Η σαν "εταιρικη ενωση";
    Η "γαμισι με πρωτοβουλια του ενος,με το αλλο μερος να γνεφει συγκαταβατικα";
    Ρε τραβατε να πεθανετε που εχετε αποψη για τους ζωντανους.Υποκριτες-Ριμαδια.
    Οι επομενες γενιες ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το βλαχομπαρόκ και η τρεντοκαγκουριά τού κωστοπουλισμού είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τίς ένδοξες μέρες τού ΠΑΣΟΚ. Μ΄αυτή την έννοια συμφωνώ με τον Χρήστο.
    Το ΚΛΙΚ ηταν 40 σελίδες σκουπίδια και 100 σελίδες διαφημίσεις.
    Να χρειαζόταν και κρατικές? Πού να τίς βάλει?
    Κι αυτή ηταν άλλωστε η πεμπτουσία τού κωστοπουλισμού: όλα στ' αρχίδια μας, όλοι μας είμαστε λαμόγια, πουτάνες, όλοι στον ατέρμονο αγώνα τής υπερτατης αυτοξευτύλας με έπαθλο μιά σιλικονάτη ξανθιά περήφανο ιδιοκτήτη ενός και μόνο εγκεφαλικού κύτταρου.
    Γι΄αυτό κι έγραφα τίς προάλλες ότι είναι "έπος". Γιατί ηταν εντελώς...παγκαλώδης ο "απολογισμός" τού βλάχου.
    Ο επίλογος τού "όλοι τα φάγαμε".
    Δηλαδή "ολοι τα διαβάσαμε".
    Το άλλοθι.
    Τα κατάλοιπα τού κωστοπουλισμού δεν θα σβήσουν εύκολα.
    Βέβαια πρός το παρών υπάρχουν (και προέχουν) άλλες προταιρεότητες. Προέχει η...επανάσταση.
    Κι όταν κατακαθίσουν οι καπνοί κι ο περήφανος λαός ξεστήσει τίς λαιμητόμους απ΄την Πλατεία Συντάγματος τότε θα ξαναστηθούν τα τοτέμ τού κωλοπαιδισμού και τής Χρυσής Κουράδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τις ετεροχρονισμενες και πολυ δειλες δηλωσεις των "Νταλαροπαγκαλων" θα επρεπε να τις θετουν και αντιστροφα.(θα βγουν και αλλοι στην συνεχεια.Περιμενετε.Ειναι γεματος ο τοπος. Η απορια του Χαρυ Κλυν "που πηγαν το 50% των καταδοτων και "συνεργατων",ειναι μια μεγαλη αληθεια)

    Δηλαδη: Οταν ο δυσειδης Παγκαλος λεει σε Γαλλικο καναλι "δεν εχω προβλημα εαν παρεχωρησω την εθνικη μου κυριαρχια" ηταν ημιτελης. Επρεπε να ολοκληρωσει λεγοντας "...οπως και εσεις φιλοι Γαλλοι αλλα και Γερμανοι που ισως με ακουτε,θα ηταν σωστο και αναγκαιο,προς δοξαν της ενωσης των λαων,να παρεχωρησετε και εσεις μερος της κυριαρχιας σας"

    Για να βλεπαμε μετα πως θα εφευγε απο το στουντιο εκει; Με κλωτσιες,με μπουνιες, η και με τα δυο;

    Και εσυ γυφτακι Νταλαρα,καθως τραγουδας στους ξενιτεμενους,κοιτωντας απ'ευθυειας στην τσεπη τους, θα επρεπε να λες σε καθε τελος καθε συναυλιας "και ευχομαι και εδω οι λαοι να καταλαβουν την αναγκαιοτητα της παρεχωρησης της κυριαρχιας τους,για να ζεισουμε επιτελους μονιασμενα." Αντε να σε βλεπαμε πως θα περπαταγες φευγοντας,με μια κιθαρα στον κωλο.
    Αρχιδι

    Το αν πρεπει οι ανθρωποι να ζουν μονοιασμενοι και αγαπημενοι διχως φρ;αχτες και συνορα,ειναι ενα ονειρο που το κανουν κυριως τα παιδια.
    Δηλαδη ολοι μας καποια στιγμη θα θελαμε κατι τετοιο.
    (τα συνορα τα θετουν οι νταβατζιδες του κοσμου.Και οχι οι λαοι.Γνωστα αυτα)

    Κανεις δεν διαφωνει στο να ειναι ο κοσμος μια αγκαλια και ολοι αγαπημενοι κλπ-κλπ. Τρι-α-λα-ρο.

    Μια ερωτηση εχω προς τους Πουστιδες: (με κεφαλαια Π καθ'οτι κρυπτοπουστιδες): ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ;
    Ισοτιμα,ισοροπα,ομογνωμα και ταυτοχρονα, Η ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ;
    Πειτε μας Ποθστιδες γιατι πεθαινουμε για μια απαντηση.

    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ που εχει για οπλα μικρος ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΑΡΜΑΤΩΘΕΙ Ο ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΣ;
    Ας μας απαντησει μια κραγμενη τρυπα.

    Η αναγκαστικη μονομερης εκχωρηση,λεγεται "φεντεραλισμος" και "ουμασνισμος";
    Γιατι εγω ξερω οτι μονο ενας πολυ σκληρα γαμημενος,μπορει να δεχθει τετοια παιχνιδια στο δωματιο του.

    Το τι μορφη θα εχει ο κοσμος πρεπει-ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ- ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ και οχι μερικων αλητοπουστων γυρω απο ενα τραπεζι.
    Η οχι, "Νταλαρα" μου και "Παγκαλε" μου;
    Αποφασιζουν οι πολλοι για το μελλον τους η οχι; ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΒΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ.

    Απο εδω βρηκατε να ξεκινησετε τον "φεντεραλισμο" και την "πτωση των συνορων";

    ΨΩΝΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΣΒΕΡΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή