Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

.....ΛΕΥΚΟ ΜΟΥ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ....

              Τις τελευταίες δυό ημέρες τα γράφαμε όλα κανονικότατα κι άλλωστε έτσι κατέληξαν. Η ομάδα μας πήρε την πολυπόθητη παράταση ή αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Δεν έχει σημασία πώς το αντιλαμβάνεται η πλατειά μάζα. Η ουσία είναι οτι ο ασθενής της εντατικής μονάδας, παρέμεινε μεν σε αυτήν αλλά πλέον δεν χρησιμοποιεί μηχανικό αναπνευστήρα. Οπότε οι συγγενείς που δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τα πραγματικά περιστατικά της ιατρικής αλλά για τον άνθρωπο τους, χαμογέλασαν και λίγο.
              Και πριν μπω στην ουσία, οπωσδήποτε πρέπει να δώσουμε τα εύσχημα σε όλους όσους αγωνίστηκαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε: Στην οργάνωση και τα αντανακλαστικά της. Στον κοντό που μπήκε όσο μπορούσε μπροστά. Στον σημερινό πρόεδρο που έτρεξε αμισθί όσο κανείς άλλος αμειβόμενος διαχειριστής. Και στους πρώην μετόχους που δέχτηκαν ή δεσμέυτηκαν να ξανασυμβάλουν οικονομικά.
              Η αλήθεια όμως είναι άλλη: Διότι μπορεί το χρηματιστήριο να πανηγύρισε για την απόφαση του eurogroup ή για την συγχώνευση της Eurobank και της Άλφα, αλλά αυτά είναι για τους καιροσκόπους. Διότι τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα, η ύφεση θα απογειωθεί κι είναι ζήτημα αν η κοινωνία εν πρώτοις και η χώρα κατά δεύτερον γενικά κι απροσδιόριαστα, θα αντέξουν το dumping το εσωτερικό κατά 30% που εχουν αποφασίσει οι εταίροι.
            Και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, οτι η Ελλάδα αλλά και η ΑΕΚ στους αντίστοιχους τομείς τους, ήταν και είναι ένα πείραμα. Η δαμόκλειος σπάθα ακριβώς η ίδια : Αποκλεισμός με μια μικρή λεπτομέρεια για την Ελλάδα : Κανείς, βάσει της αρχικής συμφωνίας, δεν μπορεί να σε βγάλει από το ευρώ. Προβλέπεται μόνο οικειοθελής αποχώρηση. Την ίδια που πρότεινε για την ΑΕΚ αυτό το λαμόγιο που λέγεται Τραβέρσο. Και η ΑΕΚ ολόσωστα έκανε το ανάποδο: Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και πρακτικά ΔΕΝ έκανε τίποτα από όσα είχαν ζητηθεί.
             Πήγε με μια γελοία επιχειρηματολογία ( όσα ειρωνικά ανέφερα στην χθεσινή ανάρτηση ) και κύριο ατού την επόμενη ημερομηνία της πιθανής έφεσης. Και η ΟΥΕΦΑ αγαπητοί κι αγαπητές, δεν είναι ΕΠΟ. Να τιμωρεί πρωτοβάθμια και να αναιρεί δευτεροβάθμια. Αφού στον χώρο του ποδοσφαίρου πάντα μπορεί να εμφανισθεί ένα μέγεθος και να ανατρέψει τα πάντα. Οπότε για ποιό λόγο να επιδειχτεί βιασύνη; Η ΑΕΚ δεν παίζει στην Ευρώπη για να της συμπεριφερθούν σαν τον ΠΑΟΚ που θεωρητικά θα προχωρούσε εις βάρος ομάδων που πληρώνουν. Το όποιο άγχος της ξένης επιτροπής είναι για του χρόνου που μπαίνει ούτε το FFP ( πάλι λάθος κάνουν τα ΜΜΕ ) αλλά ο κανονισμός του break even, που θα ισχύσει για 2 χρόνια.
            Η επιτροπή λοιπόν, αφού κάγχασε με τις μαλακίες, γιατί να μην δώσει την προθεσμία; Κι επειδή είπα " πείραμα ", να ξεκαθαρίσω οτι πάει για τον τελικό έλεγχο στο τέλος του Μαρτίου διότι πρώτη φορά αντιμετωπίζεται το φαινόμενο να είσαι μέτοχος και να μην ενδιαφέρεσαι. Έπεσε κι ένα τηλέφωνο από τον Θεοδωρίδη ( μιλώ πολύ σοβαρά και κρατείστε το αυτό ) που θέλει την ΑΕΚ ζωντανή μέχρι το παιχνίδι με την αλογοτροφή , κι αφού λεφτά θα υπάρξουν χτύπησε την ΑΕΚ στο αδύνατο της σημείο : Έριξε το μη εφέσιμο πρόστιμο των 150 χιλιάδων και καθάρισαν όλοι. Και εμείς με την παράταση αλλά και η επιτροπή με την αξιοπιστία της όσο αναφορά την παραβίαση των άρθρων του κώδικα.
           Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινιόταν η διαδικασία με τα πάντα γραμμένα εδώ μέσα. Που δεν ψάχνω να το παίξω Δημάτος ( ο μόνος από το ντεμοτεχνείο που ορκιζόταν οτι η ΑΕΚ δεν την γλυτώνει - εφημερίδα Goal σελίδα 3 - 23/02/12 ) που μάλιστα βραβεύθηκε πρόσφατα από την ΕΣΗΕΑ για την επεξήγηση των νέων διεθνών κανονισμών. Ψάχνω την ουσία και το αύριο. Που είναι κατάμαυρο.
             Καλές οι αγκαλίτσες της οργάνωσης με τον κοντό και καλό το ενωτικό κλίμα. Αλλά είμαι ένας άνθρωπος, που κωλοτούμπες δεν κάνει. Και είναι αδύνατον να θεωρήσω σωτήρα τον άνθρωπο που έφερε την ΑΕΚ σε αυτήν την θέση. Δεν λέω οτι είναι ο μόνος υπεύθυνος, αλλά είναι ο κύριος. Δεν μπορώ σαν Έλληνας να ξαναψηφίσω εκείνον τον πολιτικό που μου αλλοίωσε τα στοιχεία φέρνοντας μου τον δήθεν μηχανισμό διάσωσης, και να τον ξαναέχω στην πλάτη μου ή στην μούρη μου για να με βγάλει από την κρίση. Ό,τι έφαγε, έφαγε. Τέρμα. Δεν τον ξαναέχω σε δημόσια θέση με τα δημόσια χρήματα. Τον θέλω σπίτι του και θέλω νεα πηγή έμπνευσης.
            Και βέβαια στην ΑΕΚ, έχουμε το ίδιο φαινόμενο. Τελικά να μην κινητοποιούνται οι νυν αλλά οι πρώην. Και ξαναλέω μπράβο τους, όσο κι αν είμαι έτοιμος αν δικαιωθεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ώρας, να ξανακόψω το γήπεδο. Όχι οτι θα χάσει η Βενετιά βελόνι, αλλά όχι και να είμαι στο ίδιο έργο θεατής. Δεν εμπνεύσθηκα την πρώτη φορά, θα εμπνευσθώ την δεύτερη και μετά από όσα έχουν ακούσει τα αυτιά μου ή έχουν διαβάσει τα μάτια μου; Αυτά είναι για άλλους, που αυτήν την στιγμή, τι αξία έχουν να κατανομασθούν. Άλλωστε για μένα ο χαφιές είναι πάντα τέτοιος. Και να θυμήσω τις φράσεις του Χάρυ Κλυν: Στην κατοχή το 50% ήταν δοσίλογοι. Στην χούντα το 50% ήταν χαφιέδες. Σήμερα τι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί;
             Διότι η πραγματικότητα είναι σκληρή και θα είναι ακόμα παραπάνω. Τα λεφτά είναι πολύ συγκεκριμένα και πού θα βρεθούν; Και ήδη εγώ ρωτάω, πού βρέθηκε το δάνειο με το προνομιακό επιτόκιο του 5,75% ; Ποιός το δίνει και που δεν θέλει να ακουστεί το όνομα του; Και για να μην μπερδεύεστε, το ρωτάω ξεκάθαρα: Μήπως η ΑΕΚ άλλαξε άρμα; Ή μήπως τέλος πάντων, μπήκε σε κάποιο άρμα. Εξ άλλου είναι σε όλους γνωστό το πάθος κάποιων, ομόσταβλων πλέον, για την ζάχαρη. Που έχουν προσβάσεις στην ΕΠΟ αλλά και στην παλιά λίγδα μέσω του συλλόγου αποφοίτων.
            Άλλα, δεν χρειάζεται να πω. Το μόνο που ζητώ, είναι να κρατήσετε αυτό το κείμενο μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Άντε και του Ιουνίου. Ή μέχρι τις εκλογές που θα δούμε τα ποσοστά του δικομματισμού, παρέα με την επανεγγραφή των διαγραφέντων από τη ΝΔ  εφ' όσον δείξουν έμπρακτα τις προθέσεις τους ( για αυτοδυναμία πάει, να μην το κάνει; ) - δηλαδή να ψηφίσουν ενώ πριν μια εβδομάδα δεν το έκαναν, αλλά και την συστηματική άρνηση του Λοβέρδου στο πισωγύρισμα των διαφωνούντων, αφού αν γίνει αυτό κι αφού το ΠΑΣΟΚ πάει για δεύτερο κόμμα , ο λαός που θα ψηφίσει το πανγέλιστο κίνημα, θα προτιμήσει μη μνημονιακούς υποψήφιους κι άρα πάπαλα ο υπουργός ακόμα και σαν βουλευτής. Είναι θέμα επιβίωσης πια.
                 Και τέλος, να δούμε και κάτι άλλο. Άντε και βρέθηκαν οι δόσεις και τα λοιπά που φωνάζουν οι σημερινοί σωτήρες. Σε μια καταστραμμένη κοινωνία, τι στόχους θα έχει η ΑΕΚ του χρόνου; Με τι ρόστερ θα παίζει; Ποιός θα πληρώνει μετά την πιθανή αδειοδότηση; Ο κόσμος; Με τι; Με κουμπιά; Εκτός πια αν χρειάζεται και του χρόνου την ΑΕΚ το νότιο προάστειο για να πάρει τίτλο ενώ δεν έχει αντίπαλο. Όλα είναι πιθανά. Όπως και να γίνω χορηγός στο τμήμα της ερασιτεχνικής που ασχολείται με τις πιτσικουλιές. Αλλά η ιατρική που ακόμα είναι επίσημα κατά της ευθανασίας, πιστεύει οτι όλοι κερδίζουμε από όσες ημέρες ζει ο ασθενής.
              Υγ1. Η αστυνομία κάνει έρευνες για την εγκληματική ενέργεια εναντίον του Κωνσταντινέα. Να βοηθήσω την έρευνα; Ο φούρναρης έβγαλε ψωμί που δηλητηρίασε κόσμο; Έκλεψε δημόσιο χρήμα; Αποπλάνησε ανήλικο; Ή μήπως δεν έδωσε ένα πέναλτυ; Ξεκάθαρα πράματα: Πρέπει να επέμβει ο οργανισμός ελέγχου τροφίμων. Δεν μπορώ να μην βρίσκεται μια άκρη.
              Υγ2. " Κοίτα πώς κατάντησες την ΑΕΚ βρε κοντέ." Αφιερωμένο.
                      " Δεν έχω φορολογική ενημερότητα λόγω ΑΕΚ. " Αλλά " ...δεν έχω δουλέψει στην εταιρεία μου ούτε μια ώρα αφού θέλω να σώσω την ΑΕΚ."
              Υγ3. Μεθυσμένοι βλέπανε τον Ιωάννη Μελισσανίδη να εκτελεί την τριπλή τούμπα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην ολυμπιάδα, προκειμένου οι αστυνομικοί να τον αναγνωρίσουν και να μην κάνει αλκοτέστ. Οπότε λέει ο ένας στον άλλον: " Μαλάκα μου, πάμε να φύγουμε. Το έχουν δυσκολέψει πολύ το τεστ. Δεν το περνάμε με τίποτα".
              Υγ4. Ζήτω ο λαός. Ο κοντός απλά ήταν ένα πάθος του. ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ " ΣΑΝ ", αφού θέλω να πιστεύω οτι δεν είμαι. Πάντως το τραγούδι μου αρέσει. Σαν τραγούδι, ξαναλέω. Αν άκουγα και στίχους, ίσα που θα πήγαινα και σε κάποια οργάνωση. Όχι υποχρεωτικά της original. Σε κάποιαν immitation. Ρε οργανωμένος να είμαι και δεν θέλω τίποτα άλλο. Να γίνω επιτέλους συνδικαλισμένος Έλληνας εργαζόμενος. ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

13 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ZASTRO: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δευτερη σερι ευστοχοτατη και απολαυστικη αναρτηση.
    Και δεν ειναι θεμα κατανοησης.Ειναι ξεκαθαρο αυτο που γινεται και δεν υπαρχει ανθρωπος στα Μεσα ουτε καν να το καταγραψει.
    Και συμπιπτουν και οι πληροφοριες μας περι παρεμβασης Θοδωρου.
    Περιμενω και αναρτηση για ΕΠΟ και Ζαγορακη.Οπως περιμενω και αναρτηση για τον ΟΠΑΠ και το τελος του ελληνικου ποδοσφαιρου στη μορφη που το γνωρισαμε εμεις.
    Στηβεν θα θυμηθεις τα νειατα σου με αυτο που ερχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μαζι με την αναρτηση κραταμε και τα προχθεσινα σχεδον λογια του κοντου σε ερωτηση σε συνεντευξη,οταν τον ξαναανακαλυψαν τα ΜΜΕ και εκεινος εκεινα, εαν ανασχοληθει με την διοικηση ξανα: "οχι ποτε,αυτο αποκλειται" απαντησε.
    Τρεις αρνησεις σε μια προταση.
    Δεν κρατιεται. Τουλαχιστον ο Πετρος αρνηθηκε "τρις" αλλα σε ξεχωριστες ερωτησεις. Αυτος αρνηθηκε "πακετο". Βιαστικο παιδι.

    Ο αλεκτωρ δεν ξερω ποτε θα λαλισει. Αλλα δεδομενης της απροθυμιας των υπολοιπων της παρεας-και παλι- να βγουν μπροστα,οντως υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να δουμε τον Ντεμη ντε Βιτο στην καρεκλα και να απολαυσουμε το sequel της ταινιας "μετα λεφτα των αλλωνονε Νο1: Η Λιμνη", η οποια θα λεγεται "με τα λεφτα των αλλωνονε Νο2: Η Συγχωρεση".

    Τον ξεθαψαν.Οχι σαν "τομαχοκ" αλλα σαν κοφινι. Το οποιο θα μαζεψει με τα ψεματα και τις "επαναδρομολογισεις" μερικες χιλιαδες πιστους μαλακες που θα ακουμπισουν τον οβολο το θεμελιο του "Μηχαλη Μαρκομηχελακη". Μαζευε και ας ειν'και ρωγες.

    Παλι θα αναζητησουν το γνωστο δρομο οι μετοχοι οι οποιοι αρχισαν να γνεφουν στον "θεο τους".
    Παλι ο "θεος" φορ,διχως φορ. ενημεροτητα,θα ξανακληθει σαν το Καραμανλη, απο τα Βορεια Προαστια,να "αναλαβει".
    Παλι ο κοσμος θα δει καποιο "ονειρο" ξεκινηματος" και θα αποθεσει τις ελπιδες του στον δικομματισμο ο οποιος ειναι μονο μονοκοματισμος. Σαν τον πονοδοντο.

    Παλι με το παλιο Φιατ θα παμε, το οποιο εχει στο καπω εναν λεοντα και την επιγραφη "Γκρρρρρρ..."

    Αν τελικα η πορεια της ΑΕΚ δεν ειναι-και δεν ηταν- τα τελευταια αρκετα χρονια- τιποτα αλλο παρα μια αεναη γυροβολια γυρω απο ενα σημειο το οποιο γραφει "μηδεν",τοτε, η θα πρεπει να αρκεστουμε στις πολικες θερμοκρασιες, η θα πρεπει να "αλλαξουμε ομαδα". Να γινουμε ολυμπιακοι ισως.
    (λογικο να αλλαζει το αρμα.Τζαμπα τα εκανε τα "κονε" ο κοντος με τον θειο; Μεχρι και στον παγκο,στο τιγανι καθησε.Ειδες που χρειαζονται οι γνωριμιες);

    Υ.Γ Υπηρχε περιπτωση,μια τοσο αγνη σχεση,να χαλασει, με ενα απονενοημενο διαβημα στο CAS για εναν κωλοΒαλνερ και ενα κωλοπρωταθλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Ό,τι έφαγε, έφαγε. Τέρμα. Δεν τον ξαναέχω σε δημόσια θέση με τα δημόσια χρήματα. Τον θέλω σπίτι του και θέλω νεα πηγή έμπνευσης."

    ΣΤΗΒΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ.

    ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
    ΔΕ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,
    ΤΟΤΕ Η ΝΕΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα,

    Στο πιατο του τη δινουν του γκοντο την ΑΕΚ οι μετοχαρες.
    Με πολυ λιγοτερα βεβαια απο το τι θα πληρωναν με τα πειραματα αγαμιδι, ΦΙΚΟΥ και σια.
    1,2 απο 7 ο ενας
    50 χιλιαρικα ο αλλος (ξοδευτηκες μεγαλε)
    500 ΘΑ ο τριτος
    150 ο αλλος.

    Και φυσικα το πλανο εχει ΞΕΧΡΕΩΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ με δανεικα και με τα λεφτα? του Μακη ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΕΚ.

    OTHER PEOPLE'S MONEY που ελεγε και ο κοντος de-vitto. Αυτος βεβαια το ελεγε κανονικα,δε το παιζε σωτηρας..

    Παιρνει τα λεφτα ΤΗΣ ΑΕΚ για να ξεχρεωσει την 'κακοδιαχειρηση' ο κοντοβρακης. Και μας το παιζει και σωτηρας!Ερχεται να μας σωσει και αυτος.
    Μονο που ξεχασες να μας πει ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΣΩΝΕΙΣ μεγαλε..


    Τι κανει το παρεακι λοιπον?
    Αφου ανακαλυψε ποσο ΒΛΑΚΑΣ ειναι (κατα δηλωση του) βρισκωντας τρομερους μανατζερ τυπου απιθανοπουλου-αγαμιδη-κασνακιδη κλπ, ενα τσουρμο ΔΟΤΩΝ και ΗΛΙΘΙΩΝ δηλαδη,παραδιδει παλι τα κλειδια στο κοντοβρακι..

    Βεβαια μια χαρα τους πηγε το deal μεχρι στιγμης.
    Ανω των 185εκκ ευρω εχει 'τζιραρει' η εταιρεια.
    Και λειπουν και 60.
    Συνολο? ναι σωστα 250εκκ ευρω σε 8 χρονια!!! δηλαδη 30+ το χρονο!!!

    Μια χαρα ε?

    Βεβαια μπορει και ΕΞ ΑΡΧΗΣ να ηταν αυτο το πλανο η να προεκυψε στη πορεια:
    Να ειδαν οτι παει φουντο μετα τα περιφημα 70εκκ για το 35% η τις αποτιμησεις των 200εκκ!!!! ευρω και να το αφησαν να βαλτωσει ΕΠΙΤΗΔΕΣ για να παει αλλη μια γυρα το καταστημα.

    (200 η ΑΕΚ? Η Μπαρτσα ποσο κανει? Η Μιλαν? 800εκκ δις?)

    ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ειναι οι περισσοτεροι απο τους καραβισιους.
    Μη νομιζετε οτι ειναι τιποτε τρομερο. Απλα λεφτα εχουν.
    Οι περισσοτεροι (κυριως οι παλαιοι) ειναι αγγραματοι κυριολεκτικα, και αμα κατσεις να μιλησεις μαζι τους το 80% εχουν λεξιλογιο κατω των 300 λεξεων..

    Αλλα ακριβως επειδη ειναι κουτοπονηροι,και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΕΣΑ, ολα τα περιμενω.

    Το πλανο λοιπον λεει να μπει ο λαοπροβλητος κοντοβρακης μπροστα, αφου πρωτα παρει και το χρισμα απο το ΜΠΙΧΛΗ ΔΧ, που μεσα σε ενα βραδακι που ψιλοβρεχε ξαναεκανε το χαφιε ανθρωπο μας..
    Ετσι ειναι. Μια χαφιες μια ανθρωπος μας. Μια αδελφη μια Σταυρος.
    Μια Αμετοχοι μια Πετρος και τα ματια μας.

    Οσο ανοιγοκλεινει η κανουλα και γεμιζει η τσεπη υπογειως, αλλαζει και η ονομασια.

    Ο οποιος κοντοβρακης, που εχει υποθηκευμενη την περιουσια του και δεν βγαζει φορολογικη ενημερωτητα... παρατησε ενα μηνα την εταιρεια του!!! για την ΑΕΚ.
    Καλα ρε τεραστιε, για πες μας ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αφου η περιουσια σου ειναι δεσμευμενη? Η εταιρεια σου πως τυπωνει εισητηρια ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ???

    Για πες μας τα 2εκκ με 5,9% τοκο ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ?
    Γιατι καλο το παραμυθι με τους επιχηρηματιες αλλα κρατα το για τα μαστουρωμενα στο δωματιακι.
    Μηπως θαμπωθηκαν οι ... επιχηρηματιες....... απο την προηγουμενη διαχειρηση σου (που μονος σου ειπες οτι τα εκανες σκατα) και ειπαν να προλαβουν μη σε χασουν?
    Μηπως θαμπωθηκαν απο τους προηγουμενους ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ σου με 10% το μηνα και ειπαν να βοηθησουν και αυτοι?
    Μηπως οι ...επιχηρηματιες... ειναι οι γνωστοι που πανε για το νεο γυρο?

    Πες βρε κοντοβρακη, εχουμε αγωνια.

    Πες μας γιατι δεν κρατιωμαστε να σου ξαναδωσουμε τα ωραια μας χιλιαρικα να χτιζεις βιλες στο Κεφαλαρι και να αγοραζεις Ferrari.

    Εγω ακομη και απο το φαι μου να κοψω αρκει να κανει το Modena σερβις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Φεβρουαρίου, 2012 11:33

    Όπως τα λες είναι. Τα λεφτά του Ντον είναι της ΑΕΚ και έχουν κλαπεί ΠΡΙΝ το 2004. Ας πάρει ο κύριος οικονομόπουλος, που τόσο κόπτεται για την ΑΕΚ, την αμοιβή του που μας τα κέρδισε ως δικηγόρος και τα υπόλοιπα κάβα για γήπεδο.
    Αλλά ο γκοντό μυρίστηκε φαγάκι και πάει να τα τσεπώσει ΚΑΙ αυτά, μετά τα 150 εκ του ΜΑΛΑΚΑ ΑΕΚτζή.
    Φυσικά πέρασε από το τσαντίρι του ιμάμη για ευλογία, σήμερα πήγε και ο "παππάς και τα μάτια μας".
    Έχουν να μοιράζουν (πάλι) και άξαφνα γίναν όλοι φίλοι για "το καλό της ΑΕΚ"...
    Και η κοπρίτζιναλ άξαφνα λέει "κοιτάμε μπροστά", όλα στο χιόνι και τα 21 ανήκουν....στους α-μετόχους! Για να σώσουν (ξανά) την ΑΕΚ όπως ξέρουν αυτοί....
    Και η ευλογία με το αζημίωτο φυσικά....
    Μου θυμίζει έναν πολύ καλό φίλο μου Ισπανό με πρόθεμα "de" στο όνομα του (κοινώς, ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ) που μου έλεγε για το συγχωροχάρτι που πήρε ο επιφανής τζακάτος πρόγονος του από τον καισαρόπαπα. Και μετά μου είπε και πόσο πλήρωσε γι αυτό....
    Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράμα (και όχι τσάμπα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα.
    Τον "καζαμια" θελουμε να ακουσουμε.
    Εβγα ρε.
    Που "τωρα θα μιλησουν τα μεγεθη" και "εχουν γνωση οι φυλακες".
    Ενα μηνα κρυβεστε με παραβαν εναν υπαλληλο σας με σορτσακι.
    Αχος βαρυς ακουγεται,πολλα τουφεκια πεφτουν.
    Μας "υποσχεθηκε" "ναυμαχια" και βλεπουμε κατι παπακια στο μπανιο.
    Μας προιδεασε για ολικη επαναφορα και το μονο που συμβαινει ειναι το "τρεξε Λολα τρεξε".

    Οι "εισηγμενοι" στα ταμπλω,που λυνουν τα προβληματα στο "πι" και "φι", οι οποιοι εβαλαν μπροστα εναν ποντικο διχως ενημεροτητα για να βρει απο καπου κατι χρηματα.

    Οι χοροι εκατομμυριων, οι οποιοι οποιοι δεν ειναι τιποτα αλλο απο χορος προσκοπων.

    Οι "υπερμεγεθεις" οι οποιοι τοποθετουν καλτσες στο σωβρακο.

    "Οι αναλαμβανων τα ηνια επιτελους", οι οποιοι ομως δεν φαινονται ικανοι να βαλουν χαλιναρι ουτε σε κοτα.

    Επαναλαμβανω: Κανεις δεν τους υποχρεωνει να "εκτεθουν" οικονομικα.
    Κανεις δεν τους υποχρεωνει να μοιρασουν την περιουσια τους με ολους τους αλλους, ουτε και υπαρχει ορκος συνεχους ροης χρηματος και παντοτινης υποστηριξης.

    Αλλα μονο να αναλαβουν τις ευθυνες τους. Δηαλδη τρια πραγματα μονο,διαζευκτικα: Η πληρωνετε οτι σας αναλογει εως κεραιας και συνεχιζετε,παραμενετε στην ΠΑΕ,στο αναλογο υφος, Η πληρωνετε και φευγετε ακομα και μη υποχρεωμενοι να βρειτε αγοραστη,Η δεν πληρωνετε,φευγετε και η ομαδα παει εκει που ειναι να παει,βαση νομου.

    Το "μενω-φευγοντας και φευγω-μενοντας",ειναι για γαιδουρια που δεν εχουν αποφασισει απο πιο δεματι σανο να φανε.

    Και περιμενετε κατι τοκογλυφους να αναψουν το πρασινο φως για την επιχειρηματικη σας δραση και εναν σακατη να σας ορισει το μεγεθος της φορολογικης σας δηλωσης.
    ΔΟΥΛΟΙ ΜΕ ΠΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΑΔΕΡΦΕ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΛΟΓΩ ΟΡΓΗΣ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, άρα μακριά από το πολιτικό " μέλι " , ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
    ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ( σπόντα ήταν στο κείμενο ), ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα είναι μεγάλο, είναι ζουμερό, είναι κρίσιμο, και, όπως και όλα τα υπόλοιπα πού αφορούν στην ΑΕΚ, έχει και προεκτάσεις πέρα απο την ΑΕΚ.
    Τι αντιπροσωπεύει ο ντέμης για τόν "μέσο ΑΕΚτζή"?
    Καονικά θα έπρεπε να ξεκινήσω απο το ποιός είναι ο "μέσος ΑΕΚτζής". Αλλά αυτή τη στιγμή κόβω δρόμο γιατί άλλη είναι η προτεραιότητα.
    Τι αντιπροσωπεύει λοιπόν ο ντέμης για τόν "μέσο ΑΕΚτζή" πλέον?
    Η λέξη κλειδί εδώ είναι το "πλέον".

    Αντιπροσωπεύει το "ο πνιγμένος απ΄τα μαλλιά του πιάνεται"?
    Αντιπροσωπεύει το "δεν έχουμε άλλον καλύτερο"?
    Αντιπροσωπεύει το ότι έχουμε έλλειψη ηγέτη γενικώς?
    Αντιπροσωπεύει τό ότι αυτόν τελικά...αξίζει η ΑΕΚ?
    Τι?
    Συζητούσα χθές με μιά φίλη μου την όλη κατάσταση (όχι τής ΑΕΚ, τού Ελλάντα) και μού΄λεγε ότι υπάρχει έλλειψη ηγέτη. Οτι λείπει η μεγάλη προσωπικότητα πού θα εμπνεύσει ενωτικά τίς "μάζες". Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει και θεμα εναλλακτικού δρόμου (όχι ότι λείπει αλλά ότι δεν υπάρχει κανένα consensus για το ποιός θα πρέπει να είναι ο εναλλακτικός δρόμος).
    Και άρα, ακόμα κι αν παρουσιαζόταν ο γαμάτος ηγέτης ποιον δρόμο θα έπαιρνε και πώς θα έπειθε τούς απο κάτω ότι απο κεί πρέπει να πάνε?
    Κι ότι, ίσως, η "έλλειψη ηγέτη", να οφείλεται παραδόξως στο ότι βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι κι ότι οι...υποψήφιοι ηγέτες λουφάζουν μην ξέροντας κι αυτοί σε τι "πρέπει" να ηγηθούν.
    Για αγελικό (κι όχι αγγελικό) ζώο μιλάμε άλλωστε κι ο ηγέτης, το Αλφα ζώο, ο Αλφα λύκος είναι αναγκαίος.
    Ο ντέμης είναι το Αλφα ζώο?
    Δεν μού γεμίζει το μάτι για Αλφα προσωπικότητα.
    Ούτε καν για Βήτα.
    Πιο πολύ ρέπει στο Γάμα (τα).
    Κι όμως τα πράγματα δείχνουν ότι θα έχουμε ντεμο-sequel κι όσοι εδώ είναι σινεφίλ (σαν την αφεντιά μου) θα ξέρουν ότι τα sequel είναι κατά κανόνα πολύ χειρότερα τού...ορίτζιναλ (χμμμ...) με ελαχιστότατες εξειρέσεις.
    Το ορίτζιναλ έργο ηταν φυσικά μια φαρσοκωμωδία. Τής κακιάς ώρας. Αρα τι να περιμένει κανείς απ΄το sequel?
    Βέβαια τα sequel είναι απλώς παραλλαγή τής 1ης ταινίας. Το στόρι αλλάζει αλλά οι πρωταγωνιστές είναι ίδιοι και η πλοκή χειρότερη τής πρωτότυπης.
    Για να πώς όμως και την αμαρτία μου, ομολογώ ότι σενάριο με ντεμο-sequel δεν είχα φανταστεί. Ενα κάρο σενάρια είχε επεξεργαστεί και φανταστεί η κούτρα μου. Αυτό όμως όχι. Υστερώ σε φαντασία κι αφήνω αυτή την εξέλιξη να γίνει αφορμή για να δημιουργηθούν καινούργιες συνάψεις στόν υστερήσαντα εγκέφαλο μου.
    Και το ομολογώ δημοσίως.
    ΜΙάς κι όμως αυτό το σενάριο δείχνει να ξετυλίγεται, οφείλω να αναλογιστώ και το γαμημένο το κάρμα. Διότι το "κάρμα" είναι κάτι πού έχω φυσικά αναλογιστεί κι άλλες φορές σε ανάλογες παράδοξες (??) περιπτώσεις χωρίς να έχω βγάλει άκρη.
    Υπάρχει δηλαδή το "κάρμα". Υφίσταται? Ισχύει?
    Κι αν ισχύει τι σημαίνει αυτό για την περίπτωση τής ΑΕΚ και πώς ερμηνεύεται με ντέμη στην μίξη?
    Για να το κάνω πιο λιανά, αν ο ντέμης ειναι στο κάρμα τής ΑΕΚ, τότε το κάρμα τής ΑΕΚ είναι γάμα τα. Τι αμαρτίες πληρώνει αυτή η ομάδα, ως πότε θα τίς πληρώνει, και κυρίως πότε και με ποιόν τρόπο θα αλλάξει το κάρμα?
    Προσωπικά δεν θεωρώ την ΑΕΚ αναμάρτητη (ουδείς άλλωστε...) αλλά για να μάς πηγαίνει τόσο πολύ γαμιώντας, δεν μπορεί κάτι θα συμβαίνει.
    Κι επειδή θεωρώ τόσο τον οικοδεσποτη τού μπλόγκ όσο και το φόρουμ τών σχολίων ανοικτόμυαλους ανθρώπους ρίχνω ΚΑΙ αυτό στο τραπέζι γιατί θεωρώ ότι πρέπει να τα θεωρήσουμε όλα.
    Εδώ μιλάμε για ψυχεδελική κατάσταση στο φινάλε.
    Κι έχω και μιά ιστορία, αθλητική κιόλας, τίγκα στο κάρμα να διηγηθώ.
    Πού αν βρώ την όρεξη θα την διηγηθώ ως το βράδυ σε άλλο πόστ.
    Ρε τι τραβάμε λέμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Φεβρουαρίου, 2012 17:26

    το μύθο του προμηθέα τον ξέρεις? εκείνου, του Έλληνα? Ελλάς=ΑΕΚ, οπότε....
    εν τω μεταξύ...η ομάδα ΞΑΝΑέκλεισε ντηλ για ΟΑΚΑ (ο ΜΑΛΑΚΑΣ που το συντηρεί αμέτι μουχαμέτι...), ενώ το ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ (με ανοχή-συνενοχή του "κράτους") και η ομέρτά (δες χάρτινα πρωταθλήματα με προσόδους απόCL με κάποιους να κάνουν τουμπεκί) συνεχίζεται...
    Ήδη στα ΑΕΚτζήδικα φόρα ακούγεται το "ο γκοντό ωρίμασε, δεν είναι όπως το 2005-2008"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΗΒΕΝ

    ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ.
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.
    ΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ,
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΛΗΣΤΕΥΘΕΝΤΑ,
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙ;

    ΑΣ ΔΩ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ
    -ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ-
    ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ
    ΕΛΛΗΝΑ 'Η ΤΟΥ ΑΕΚΤΖΗ.
    ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ.
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΩ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ.
    ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ.
    ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρός Γιώργο
    ξέρω πολύ καλά τι γράφεται στα ΑΕΚτζήδικα φόρα.
    Κι αυτό ακριβώς είναι το ανησυχητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή