Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

              Κυριακή ήταν χθες, κι αφού ξεμπέρδεψα με τον εαυτό μου και την γυμναστική μου, αφού τελείωσα με την σύζυγο που με κυνήγαγε να της συνδέσω ένα ραδιόφωνο, την έπεσα στο διάβασμα των κυριακάτικων εφημερίδων που κλείνουν την θεματολογία τους την Πέμπτη. Τι να πειράξει όμως; Σάμπως αλλάζει και τίποτα, αν σήμερα διαβάζεις τις δηλώσεις του Νοτιά που γίνανε πριν κανά μήνα ή τις θέσεις του Νώντα των Εξαρχείων που θέλουν μετάφραση για έναν στοιχειωδώς συγκροτημένο άνθρωπο. Άλλα είναι τα βασικά.
             Που ναι, τα βρήκα. Η δημοσκόπηση της Alco. Εδώ φτάσαμε πλέον. Σαν να έχουμε εκλογές κάθε μέρα. Δεν μας φτάνουν οι μπαρούφες που ακόμα σχεδόν κάθε τετρετία, τώρα τις έχουμε κάθε μέρα. Και που αποδεικνύουν τι, σύντροφοι; Μα την μαλακία του λαού. Ανεβοκατεβαίνουν τα ποσοστά των κομμάτων αλλά και η διάθεση της κοινής γνώμης για τον πιο άξιο, ανάλογα με το αν έφυγε ο Βορίδης, αν έκλασε ο τάδε ή αν η δείνα μπήκε στο μέγαρο τέχνης για να ενημερωθεί. Μου θυμίζει εμένα που αν έχω στραβοκοιμηθεί και μου βάλουν ένα μαρκούτσι στο στόμα, τότε ίσα που αναγορεύω σε θώκο τον Μιχαλολιάκο και την χρυσή αυγή.
             Μην το τραβάμε όμως. Εξ άλλου το θέμα είναι οτι μετά την Τετάρτη, μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Κι αυτά τα πράματα δεν είναι παίξε γέλασε. Ειδικά τώρα που μεθοδεύονται οι φόρμουλες για την επιστροφή στα μαντριά των διαγραφέντων και που ο ελληνικός λαός θα ξαναμιλήσει. Τώρα που θα δώσει την λύση, ώριμος κι έμπειρος μακριά από ρουσφέτια και πώληση της ψήφου του. Τώρα που το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο και η κάθαρση είναι προ των πυλών.
           Φυσικά, άλλο οι δημοσκοπήσεις κι άλλο οι κάλπες. Εντάξει αλλά μια τάση καταγράφεται. Και το ερωτηματολόγιο φανέρωσε οτι " εννέα ( 9 ) κόμματα μπαίνουν στην βουλή. " Αυτά είναι θρίαμβοι. Δημοκρατικοί. Επιτέλους. Να σπάσουν τα μονοπώλια των επιδοτήσεων και να μπει και το περιθώρειο στον δημόσιο διάλογο. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα εκτός από αυτά που παράγει η ίδια. Και που μπορεί στο φινάλε να βγαίνει κι ένα αποτέλεσμα ισοπαλία μέσα στο άνδρον της πολιτικής, που σαν σημείο στο στοίχημα όσο νάναι πληρώνει περισσότερο. Εκτός αν πάλι γίνει συμμαχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές. Που προβλέπω οτι θα γίνουν όσο κι αν η τρόϊκα απαίτησε να κοπούν 270 μύρια από την προεκλογική δαπάνη. Δεν είναι θέμα ανησυχίας αυτό. Θα τις κάνουμε φθηνότερα. Η δημοκρατία δεν έχει τιμή. Είναι μαγαζί γωνία ειδικά αν έχεις εγκλωβισμένο τον λαό σε αυτό το αδιέξοδο. Τι να κάνει και το πόπολο; Θα κάτσει εκεί αλλά κάποια στιγμή θα πεινάσει οπότε υποχρεωτικά θα ψωνίσει από το μαγαζί στο τέρμα του δρόμου. Τα λοιπά τα αφήνω στον Λοβέρδο και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των 23 ευρώ μηνιαίως. Όπως και στην τρόϊκα και στους λοιπούς εταίρους μας, που διαβάζοντας την σχετική δημοσκόπηση, απεφάσισε να μην φέρει ΕΝΑΝ επίτροπο, αλλά ΕΝΝΕΑ. Ρε κάτι συμπτώσεις !
                  Συμπτώσεις δηλαδή για τους δημοκράτες, που δημοκρατικά και μέσω καλπών, όχι απλά θα κατακερματισθούν αλλά ούτε κι άκρη δεν θα βγάζουν. Εκεί που μας ζαλίζανε τ' αρχίδια τέσσερις άντε πέντε εκπρόσωποι, τώρα θα έχουμε εννιά. Κι επειδή μπορεί και να αργεί η ψήφιση του νομοσχέδιου, ας προχωράει ο κάθε επίτροπος στο υπουργείο ερήμην της βουλής. Πρακτικά πράματα. Ο Έλληνας στην δημοκρατία και οι ξένοι στην ουσία. Που αυτή σίγουρα δεν έχει αδιέξοδα. Διότι ξέρει οτι λεφτά ψάχνει ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Ενώ η δημοκρατία ψάχνει να αναδείξει φωνές και να τις καταξιώσει σαν γνήσιο talent show.  Σαν την ΑΕΚ που σώθηκε λόγω θεμέλιου κι ανταλαγής απόψεων πρώην, νυν ή αποκλεισμένων.
             Τώρα τι θα γίνει αύριο; Για πού μιλάτε; Για την ομάδα ή για την Ελλάδα; Για τους Αεκτζήδες ή για τους Έλληνες; Μην με μπερδεύετε με ερωτήματα. Εγώ λέω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα ξαναμαζευτούμε να συζητήσουμε - προτείνω το Αττικόν μόλις ξαναφτειαχτεί - και να ψάχνουμε 4 μύρια ενώ η γενική συνέλευση απεφάσισε 18 ( ποιός την γαμεί την συνέλευση, σαν την ελληνική βουλή δεν είναι; ) και η ΟΥΕΦΑ βέβαια θα δώσει την λύση.
           Υγ1. Για τις δηλώσεις του Παπούλια δεν μιλήσαμε αλλά δεν χανόμαστε.
           Υγ2. Ο Καρατζαφέρης έδωσε μια εικόνα του αγίου Νεκταρίου στον πρόεδρο. Τα ίδια δεν είπε κι ο Νοτιάς;
           Υγ3. Η Ωρα άρχισε να προετοιμάζει τον κόσμο ή απλά ακολουθεί έναν ευτελή δρόμο όπως εγώ και μερικοί άλλοι; Μήπως πρέπει να επέμβει ο καζαμίας; Το blog αυτό δεν μπορεί να το πειράξει αλλά σαν μέγεθος, άνετα μπορεί να αγοράσει την εφημερίδα. Μια ιδέα λέω φιλικά για να μην παρασύρονται και 1500 άνθρωποι που την αγοράζουν. Τον ιδιοκτήτη τον γνωρίζω, αν χρειάζεται μεσολάβηση μπορώ να βοηθήσω να ενταχθεί κι αυτή στην Empire.
           Υγ4. Πετάχτηκε κι η πούτσα ο Ιερώνυμος και μίλησε. " Να ,ην φοβάστε..." Ε βέβαια, τώρα που εξασφαλίστηκε οτι τα εκκλησιαστικά ομόλογα δεν θα πειραχθούν, είπε να δώσει συμβουλή Βίβλου. Πριν, είχε χέσει την ζαρτιέρα.

60 σχόλια:

  1. Εγω παντως εκλογες δεν εβλεπα και δεν βλεπω,πριν κατοικηθει ο πλανητης Αρης.
    Βεβαια μπορει και να γινουν. Οχι ασφαλως για "να πει επιτελους ο κυριαρχος λαος την γνωμη του".
    Θα γινουν μονο οταν και εφόσον, ειναι εξασφαλισμενη ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ,μετα απο εκεινες των κομματαρχων,προς την τροικα.

    Θετε λεφτα αγανακτησμενοι κεραταδες των πλατειων,και ελεγχομενα, η θα το παρετε πανω σας το εργο επιπλεγοντας την καταστροφη;
    Ειστε ετοιμοι για το χαρακιρι,που με τοση ευκολια διατεινεστε απο τις πλατειες,μουτζωνοντας ολους και ολα; Καλο το βρισιδι και τα γιαουρτια και τα μπινελικια στους "ξενους"...ειστε ετομοι να κανετε στροφη 180 μοιρων και να τα παρετε ολα πανω σας;
    Αυτο ειναι που λενε "Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα"

    Εδω σε θελω καβουρα. Τωρα που εχεις αρκουντως αγανακτησει και εισαι ετοιμος για το βημα στο κενο της ανεξαρτησιας αλλα και της μοναξιας,θα το κανεις;
    Αν αυριο εγκριθουν και τα 130 (που δε το βλεπω) τοτε,εκλογες του αγιου πουτσου.

    Αλλα μαλλον επειδη εχουν διαγνωσει οτι η δημοκρατια πρεπει να λειτουργησει ( μη γελατε) τοτε ισα που θα εγκριθουν μονο καμια 10ρια δις. Τα οποια βεβαια δεν αρκουν ουτε για την αποπληρωμη του ομολογου που ληγει (23Μαρτιου ημερα Παρασκευη- 15 εκ)
    Βλεπω να ξαναοριζεται η 25η Μαρτιου σαν ημερα απελευθερωσης απο το ευρω ( ειπαμε οτι-οπως θα εχετε παρατηρησει- ολες οι "κρισιμες" ημερες, η "καταληκτικες ημερομηννιες" που θετουν, "πατανε" πανω σε συμβολικες ημερες για την χωρα. Σαν να θελουν να κανουν erase ενα πραγμα)
    Με το σταγονομετρο τα λεφτατα οποια πλεον ξεκαθαρα γνωριζει και ο τελευταιος χαζος οτι δεν θα πεφτει ουτε ευρω εδω,αλλα στην διαδρομη,μεχρι καποιο ενδιαμεσο ταμειο και θα επιστρεφουν γκαστρωμενα με τοκους,πισω στους τοκογλυφους.
    Θελετε λεφτα; Συναινεστε ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; Δεν θελετε; Βρειτε ακρη. Και με τα οικονομικα σας, και με τα Εθνικα σας θεματα που θα τα "ανοιξουμε" ολα ταυτοχρονα, και με τις φωτιες που ισως αναζωπυρωθουν στα δαση,και με "ασυμετρες απειλες" που ισως παρουσιαστουν και με αλλα "ατυχηματα" που ισως συμβουν.
    ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ.
    Αυτο θα πει ελευθερια!


    Η πανσπερμια και η πολυχρωμια του υπερπολυκομματισμου σε μια βουλη-ετσι κι αλλιως- καρναβαλικη,ειναι μια πολυ καλη προοπτικη για τους δανειστες και τους εσωτερικους φυλακες των δανεικων.
    Αφου ο δικομματισμος εσπασε τα νερα του μετα απο 35 χρονια αθλιας εκγυμοσυνης, τι θα γεννησει; Μερικα κλαψιαρικα και αρβαλιαρικα κουταβακια που θα ψαχνουν απλως την κρατικη θηλη, για επιδοτουμενο ρουφηγμα.
    "Νεο ξεκινημα, νεοι αγωνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακως επιβαλουν αγρια μετρα και ασυνορη λιτοτητα.
    ΒΕβαια γινεται για να δημιουργηθει το καταλληλο μετεπειτα εργασιακο και οικονομικο περιβαλον. Δηλαδη καμενη γη. Και στην καμενη γη -οπως θα ξερουν ολοι οσοι καταγονται απο χωρια- σπερνεις και φυτευεις με μεγαλυτερη προσδοκομενη αποδοση.

    Αλλα εγω θα εκανα το ακριβως αντιθετο. Δηλαδη αυξηση 30% σε μισθους συνταξεις παροχες, επιδοματα κλπ.
    Σε καθε "κρισημη συνοδο, τελικα να αποφασιζεται και απο μια αυξηση 10%. Και παραλληλα να ζητας να περασουν απο την βουλη οι συμβασεις που θες.
    Τι λετε; Δεν θα χειροκροτουσαν απαντες; Δεν θα σηκωναν τους πολιτικους στα χερια; Δεν θα γεμιζαν οι πλατειες με εραστες "Ευρωπαιους" και λατρεις της καμπουρας και του σακατη; Δεν θα ζουσαν ολοι ενα μεθυστικο ονειρο;

    Αργοτερα βεβαια οταν θα ειχαν ολα υπογραφει,τοτε θα διαπιστωναν ολοι-οπως καθε θυμα τραπεζης- οτι υπαρχουν και μερικα "ψιλα γραμματα " στην συμβαση.
    Και οι οροι δεν πληρουνται πλεον.
    Και αρα δωστε μας πηγες και ορυκτα,θαλασσες ακτες ποταμια δρομους αερομδρομια και οτι αλλο.
    Ποιος θα ελεγε οχι; Ακομα και μια ξεκαθαρη αλλογλωση κυβερνηση, θα την δεχονταν το συνολο του λαου.
    Αφου θα εχει συνδυασει την "Ευρωπαικη προοπτικη και παρουσια" με αυξησεις και παροχες.

    Οχι απλα επιτροπεια,οπως τωρα. Αλλα εναν νεο Οθωνα,με συμβουλους και στρατο θα μπορουσαν να εχουν
    Κανονικα.
    Και αφου θα εχουν γινει πλεον κρατος ενα κρατει,οταν θα εχουν κατσικωθει,μετα ας αρχιζαν και να κοβουν. Πετσοκομα. Με τροπο. Οπως "κερδηθηκαν" ο 13ος και ο 14ος μισθος. Με το γαντι.
    Ολα θα χανονταν με το γαντι. Και με βαση το "ονειρο" που πρεπει να μεινει υπαρκτο.

    Και αιφνης, οι κουτοφραγγοι που θα εχουν πιαστει "μαλακες" κατα τους νεοελληνες,θα εχουν καταλαβει το συνολο της χωρας. Εμψυχου και αψυχου υλικου.

    Δεν εχουν μυαλο οι τοκογλυφοι. Ουτε τα αφεντικα τους.
    Που να το βρουν. Αν ειχαν, θα κυνηγουσαν τα υπερκερδη,οντας ολοι τους με το ενα ποδι στο λακο;

    Εκτος και αν υποθεσουμε οτι δεν ειναι-μονον- οι πηγες η τα οποια αερια και πετρελαια κρυβει στα εγκατα η γη μας,εδω και η γυρω περιοχη.
    Εκτος και αν ειναι κατι αλλο "πιο βαθυ που με λερωνει" οπως λεει και ο Καβαδιας.
    Εκτος και αν αυτος στον οποιο ανηκει το μεγαλυτερο μερος του πλουτου και των ενεργειακων πηγων του πλανητη,δεν ειναι η αλλη μια πηγη που θελει να καταλαβει απο σενα.
    Αφου,με τον ενα τροπο η τον αλλον,θα μπορουσε να τις εχει. Κτημα ειμαστε. Ξεφραγο. Και κυριως,διχως αυτοδυναμο ελεγχο και οχι ανεξαρτητοι.

    Τι ζητα τελικα αυτος,με τετοια "φασαρια"; Γιατι μπουκαρει με τον πιο "εκωφαντικο" τροπο εκει οπου θα μπορουσε να μπει με επιτυχια "στα νυχια";
    Γιατι επιλεγει την επιδειξη και την αυταρεσκεια μιας "Ρωμαικης λεγεωνας" προκειμενου αυτη απλως να μπει σε ενα ουτως η αλλως "ελεγχομενο" χωριο;
    Για να τρομαξουν και τα γυρω χωρια και πολεις;
    Η υπαρχει ειδικη μεταχειρηση στο "Γαλατικο χωριο";
    Περιεργα πραγματα.Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή κάποια πράγματα πού είπε ο Χρήστος περί Γερμανών στην πολύ καλή συζήτηση πού είχαμε για την "διαφορετικότητα" τού ΑΕΚτζή.
    Ζώ λοιπόν στην Γερμανία.
    Κι έχω εν μέρει μεγαλώσει στην Αμερική αλλά ζήσει και στην Ασία, κι είμαι Αθηναίος. Συνεπώς οι πρωτοχεράτες αναφορές δεν μού λείπουν.
    Η Γερμανία είναι...in τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά καφενεία, κι είναι γνωστό ότι ο Ελλην προσεγγίζει τα περισσότερα θέματα με συγκεκριμένα εργαλεία:
    -άγνοια, ημιμάθεια, κλισεδολαγνεία, και τα παράγωγα όλων αυτών.
    Ο Γερμανός είναι τόσο άγνωστος στον Ελληνα όσο και ο Ταιλανδός παρ΄όλη την "επαφή" στα σιξτις λόγω τής μετανάστευσης, παρ΄όλο πού χιλιάδες Ελληνες ζούν ακόμα εκεί, παρ΄όλο πού θα έπρεπε να ξέρουμε περισσότερα για τούς Γερμανούς απ΄ότι για οποιονδήποτε άλλο λαό στην Ευρώπη. Την κατοχή (και τον Β΄ Παγκ. πολέμο) την αφήνω στο παρών απ΄έξω γιατί τήν θεωρώ ειδικό και ξεχωριστό κεφάλαιο.

    Εργασιακά θέματα:
    Αν τα μέτρα πού εφαρμόζονται τώρα στην Ελλάδα εφαρμοζόντουσαν στην Γερμανία θα γινόταν κι εκεί τεράστια κοινωνική έκρηξη. Ισως και μεγαλύτερη απ΄ότι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πιθανότατα θα υπήρχαν και διαφορετικού τύπου αντιστάσεις (αφού ειναι διαφορετική η Γερμανική κοινωνική δομή). Το εργασιακό καθεστώς στην Γερμανία είναι αρκετά ιδιότυπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στην Γερμανία δεν υπάρχει "βασικός μισθός". Ουδέποτε υπήρξε.
    Η βασική αιχμή τής προεκλογικής καμπάνιας τών "Linke" (δηλαδή τού κόμματος τής Αριστεράς τού Λαφονταίν πού μοιάζει αρκετά με τον δικό μας Συνασπισμό) ήταν η...καθιέρωση τού βασικού μισθού.

    Ειναι βέβαια πάραυτα γνωστό ότι ο μέσος Γερμανός αμείβεται καλύτερα απ΄τον μέσο Ελληνα (για να το πώ...διπλωματικά). Πώς γίνεται αυτό?
    Καταρχήν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις οι οποίες καθορίζουν "μισθολογικές ταρίφες" κι ας υπάρχει απουσία βασικού μισθού. Υπάρχει επίσης ένα εξαιρετικά ισχυρό εργασιακό δίκαιο πού ΤΗΡΕΙΤΑΙ με δρακόντειες βαλβίδες ασφαλείας. Η προστασία τού εργαζόμενου στον Νότο σε σχέση με αυτή τής Γερμανίας είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη.

    Οι μισθολογικές ταρίφες πού ανέφερα διαφέρουν φυσικά απο κλάδο σε κλάδο αλλά δεν είναι ικανές για να προσφέρουν έναν καλό μισθό απο μόνες τους στον Μέσο Γερμανό. Το υπόλοιπο τού μισθού, αυτό πού κάνει τον μεσο Γερμανικό μισθό ικανοποιητικό σε σχέση με άλλες Ευρωπαικές χώρες είναι οι εθελοντικές συνεισφορές τού Γερμανού εργοδότη. Δεν ξέρω αν καταλάβατε τί λέω. Ο Γερμανός εργοδότης συνεισφέρει το ποσό πού λείπει στον μισθό ώστε αυτός να καταστεί "ικανοποιητικός".
    Το ερώτημα πού σαφώς προκύπτει σε ένα νοτιοΕυρωπαίο είναι φυσικά "και γιατί το κάνει αυτό ο Γερμανός εργοδότης"?

    Η απάντηση είναι, όσο πιο περιεκτικά μπορώ να την δώσω, ότι η δύναμη τής Γερμανικής οικονομίας βασίζεται σε ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (όσο από άποψη εξειδικευμένης εκπαίδευσης όσο και απο άποψη διαφορετικής νοοτροπίας). Οι μοναδικοί πού συναγωνίζονται τούς Γερμανούς σ΄αυτόν τον τομέα είναι οι Σκανδιναβοί. Ο Γερμανός εργοδότης βασίζει μεγάλο μερος τής βιωσιμότητας τής μπίζνας του αλλά και την επιτυχία της στην εσωτερική της ειρήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει ταυτόχρονα ότι η ανταγωνιστικότητα τής επιχείρησης του βασίζεται όχι μόνο στην ανωτερότητα τού προιόντος (δηλαδή στην διατήρηση τού brand name: "Made in Germany") αλλά και σε ανθρώπους πού πιστεύουν στο "Made in Germany" ως αξία. Τούς οποίους δεν μπορεί να τούς πείσει γι΄αυτό μόνο αφαιρετικά αλλά και με λεφτά. Για καπιταλισμό άλλωστε μιλάμε.

    Ξέρει επίσης ότι ο πυρήνας τής Γερμανικής παραγωγής πρέπει να διατηρηθεί μέσα στην Γερμανία αν ο στόχος είναι να διατηρηθεί ένα υψηλό στάνταρ πού είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθεί έξω απ΄τα Γερμανικά σύνορα (με outsourcing δηλαδή).
    Ουσιαστικά, εφόσον ο Γερμανός εργοδότης είναι υποχρεωμένος να συντηρήσει τον θρύλο τού "Made in Germany" ειναι σχεδόν αναγκασμένος να διατηρησει και το υψηλό στάτους τού Γερμανού εργαζόμενου πού καθιερώθηκε στα 60ς και στα 70ς.

    Ο Γερμανός εργαζόμενος παίρνει 6 βδομάδες άδεια το χρόνο (μόνο οι Σκανδιναβοί παίρνουν παραπάνω) κι έχει πάρα πολύ καλή ιατρική περίθαλψη.
    Παρ΄όλο πού η λαίλαπα τού SPD (δηλαδή τού Γερμανικού ΠΑΣΟΚ) πριν περίπου 12 χρόνια συρρικνωσε τήν ποιότητα τής Γερμανικής περίθαλψης (αλλά και αύξησε το κόστος της) αυτή παραμένει εύκολα μιά απ΄τίς καλύτερες τής Ευρώπης (σκεφτείτε πώς ηταν δηλαδή πριν 20 χρόνια).

    Η μεριμνα τού κράτους για τον Γερμανό εργαζόμενο σε σχέση με αυτήν τών νοτιοΕυρωπαίων είναι σαν σύγκριση μεταξύ Φερράρι και παπιού. Αυτό βέβαια πάλι είναι απόρρεια τού πώς βλέπουν οι Γερμανοί τής εθνική τους οικονομία. Δεν την βλέπουν δηλαδή σαν χιλιάδες κατακερματισμένα κομμάτια πού ψάχνουν αιωνίως να εναρμονισθούν αλλά σαν ΕΝΑ πράγμα πού πρέπει να λειτουργεί ως ΕΝΑ αν πρόκειται να παραμείνει ανταγωνιστικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλωστε, τα τελευταία 60 χρόνια υπήρξαν 2 κύριες καπιταλιστικές προσεγγίσεις: η Αμερικάνικη και η Γερμανική.

    Η δε Αμερικάνικη ακολουθήθηκε στην Ευρώπη κυρίως απ΄τούς Βρεττανούς ενώ η Γερμανική απ΄τούς Σκανδιναβούς (οι οποίοί τήν έχουν εξελίξει κιόλας). Οι Γάλλοι είναι πιο πολύπλοκη περίπτωση, θεωρώ.

    Βεβαια, όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα ΜΟΝΟ οικονομικής προσέγγισης. Σε οποιον έχει περπατήσει στο Μόναχο, στο Αμβούργο, στο Βερολίνο η στην Στουτγκάρδη είναι ξεκάθαρο ότι το Γερμανικό κράτος (το οποίο υφίσταται, σε αντίθεση με εκείνα τής Ν. Ευρώπης) σέβεται τον πολίτη του και το δείχνει ακόμα και στην μικρότερη λεπτομέρεια. Η σχέση πρέπει να είναι αμφίδρομη για να λειτουργήσει.

    Διαφθορά
    Φυσικά και υπάρχει διαφθορά στην Γερμανική κοινωνια και φυσικά έχει διαφορές σε σχέση με την νοτιοΕυρωπαική διαφθορά. Η Γερμανική διαφθορά είναι καταρχήν οριζόντια και όχι κάθετη όπως στον Ευρ. Νότο. Ειναι δηλαδή σαφέστατα διαδεδομενη στίς...μεγαλες λίγκες και πολύ μικρή στην καθημερινή ζωή.
    Δεν πρόκειται δηλαδή να καταλάβει κάποιος περιστασιακός παρατηρητής τής Γερμανικής καθημερινότητας πού βρίσκεται η διαφθορά. Δεν πρόκειται να δεί φακελλάκια, βύσματα για Δημόσιο, βύσματα για πολεοδομικές άδειες, βύσματα για να βρεί κάποιος δουλειά οπουδήποτε, δεν πρόκειται να δεί τίποτα απ΄όλα αυτά πού θεωρούνται φυσιολογικότατα όχι μόνο στον Ευρ. Νότο αλλά και στην Λατινική Αμερική η σε μεγάλα κομμάτια τής Ασίας.

    Η διαφθορά αφορά (στο μεγάλο της κομμάτι) στα υψηλά κλιμάκια κι όχι στην δομή τής καθημερινότητας.

    Παράδοση
    Πολλοί Ελληνες θεωρούν (κυρίως λόγω κλισεδολαγνείας) ότι οι κατ΄εξοχήν εκφραστές τής διατήρησης τής παράδοσης είναι οι Βρεττανοί. Φυσικά, κι εφόσον αυτό είναι κλισέ, εμπεριέχει μεγάλη δόση αλήθειας.
    Θεωρώ όμως ότι οι Γερμανοί είναι σαφέστατα πιο πατροπαράδοτοι.
    Φέρνω ένα απλό παράδειγμα πού προσωπικά θεωρώ συγκλονιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν προς το τέλος τού Β΄Παγκ. Πολέμου οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι θα χάσουν τον πόλεμο συνειδητοποίησαν ταυτόχρονα ότι οι μεγάλες Γερμανικές πόλεις (αλλά και μικρότερες εφόσον ηταν στρατηγικές) θα βομβαρδιζόντουσαν ανελέητα.

    Αν κάποιος κάνει μιά φωτογραφική περιήγηση στο Google και κυττάξει πώς ηταν οι Γερμανικες πόλεις μετά το τέλος τών συμμαχικών βομβαρδισμών θα σοκαριστεί. Πάμπολλες πόλεις όπως το Αμβούργο, η Δρεσδη, το Εσσεν, η Κολωνία (για να ονομάσω απλώς μερικές) ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ.
    Πλήρως.
    Μιά φωτογραφία τής Δρεσδης το 1945 διαφέρει πολύ λίγο με μιά τής Χιροσίμα τήν ίδια εποχή. Τσεκάρετε το για να καταλάβετε τι εννοώ.

    Κι όμως, σε όποιον έχει πάει σε αυτές τίς Γερμανικές πόλεις πρόσφατα, γίνεται φανερό ότι έχουν τεράστια κομμάτια τής "παλιάς πόλης" αθικτα.
    Πώς είναι δυνατόν αυτό?
    Δεν είναι. Απλώς συνέβη το εξής:
    -οι Γερμανοί στίς πόλεις πού θεωρούσαν υποψήφιες πρός ερημοποίηση και ισοπέδωση, μάζεψαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια τών πόλεων και τα έκρυψαν έτσι ώστε να είναι ασφαλή και να βρεθούν μετά τούς μαζικούς βομβαρδισμούς. Στο Μόναχο για παράδειγμα, τα σχεδια τής πόλης κρύφτηκαν στίς υπόγειες κατακόμβες κάτω απ΄το δημαρχείο τού Μονάχου.

    Μετά το τέλος τού πολέμου, οι Γερμανοί ξανα-έκτισαν τις Γερμανικές πόλεις έτσι ακριβώς όπως ήταν και πρίν! Βασιζόμενοι στα λεπτομερή σχέδια πού είχαν κρύψει.
    Ετσι ακριβώς?
    Οχι.
    Ενώ π.χ θα έπρεπε να ήταν απασχολημένοι "απλώς και μόνο" με την ανοικοδόμηση τών πόλεων (όντας κατεστραμμένοι), έθεσαν σε εφαρμογή το πρότζεκτ "πόλεις τού μέλλοντος" . Σκέφτηκαν δηλαδή ότι δεν αρκούσε να ξανακτίσουν τίς πόλεις τους σαν ακριβείς κόπιες τού παρελθόντος ώστε να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική τους αίγλη αλλά να εισάγουν και στοιχεία πού θα τίς κάνουν βιώσιμες για το απώτερο μέλλον.

    Συνεπώς άφησαν πολύ μεγαλύτερους χώρους για δρόμους και πάρκα, συν-προγραμμάτισαν τεράστιους χώρους για πράσινο γενικώς (αυτό πού ονόμασαν Green Cities), διάνοιξαν τα κανάλια για διέλευση ποταμών και οριοθέτησαν μέχρι πού μπορούν να χτιστουν καινούρια κτίρα, και νομοθέτησαν το όλο επιχείρημα με τούς κατάλληλους νόμους ώστε να μπορεί να σταθεί για τα τουλάχιστον 80 επόμενα χρόνια. Κι όλα αυτά χωρίς να καταστρεψουν ΚΑΘΟΛΟΥ την αρχιτεκτονική μορφή και εικόνα τών πόλεων τους.
    Ειπατε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην κουβέντα πού είχαμε περί διαφορετικότητας ο Dimi ανέφερε το φαινόμενο τών Αγγλικών γηπέδων πού ειναι γεμάτα αναξέρτητα αν μιλάμε για Στοουκ Σιτυ η για Αρσεναλ.
    Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τίς Γερμανικές ομάδες. Αυτο οφείλεται στην παραδοσιακή αγάπη τού Γερμανού για οτιδήποτε τοπικό. Ο τοπικισμός είναι άλλωστε σημαντικότατο χαρακτηριστικό τής νοοτροπίας τους κι αυτό συμπεριλαμβάνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και την ομάδα τής πολης.

    Ξέρω απο πρώτο χέρι ότι οι κάτοικοι μιάς μικρής Γερμανικής πόλης, ας πάρω για παράδειγμα το Ααχεν, θεωρούν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να υποστηρίζουν την ομάδα τής πόλης τους μαζικά κι ας παίζει στην Γ΄Εθνική. Θεωρούν υποχρέωση τους να βρίσκονται μαζικά στο γήπεδο την Κυριακή ανεξάρτητα με το πόσο καλά πάει η ομάδα και σε ποιά Λίγκα είναι.

    Ο κάτοικος τού Ααχεν δεν είναι πρώτα Μπάγερν η Σάλκε και μετά Ααχεν. Ειναι Ααχεν και τέρμα και εφ΄όρου ζωής.
    Κι έχω άλλωστε εξηγήσει εδώ παλιότερα (ο Στήβεν θα θυμάται) το ιδιότυπο τής διοίκησης τών Γερμανικών ομάδων όπου το 50 συν 1 ΠΡΕΠΕΙ δια νόμου να ανήκει στούς οπαδούς τής ομάδας.
    Μιλάμε για χώρα ακρως καπιταλιστική έτσι?

    Πού όμως έχει τέτιο διοικητικό καθεστώς στο ποδόσφαιρο της. Και ναί ακόμα και για την Μπάγερν.
    Γιατί το αναφέρω αυτό ενώ μοιάζει να είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό?
    Μα γιατί δεν είναι!
    Διότι αυτη ακριβώς η νοοτροπία είναι πού βοήθησε τα μέγιστα στην πλήρως επιτυχημένη αποκέντρωση τής Γερμανίας και συνεπώς και στην καλύτερη οργάνωση τής οικονομίας της.
    Η επιτυχία μιάς καπιταλιστικής οικονομίας δεν είναι θέμα μόνο νομοθεσιών η οργάνωσης αλλά ΚΑΙ (για να μην πώ κυρίως) νοοτροπίας. Κι η νοοτροπία έχει να κάνει και με την παράδοση αλλά ΚΑΙ με το πώς αναπροσαρμόζει κανείς τήν παράδοση του σε καινούργιους καιρούς χωρίς να χάνεται στο παρελθόν.
    Παρεπιπτόντως, το ιδιοκτησιακό καθεστώς τών Γερμανικών ομάδων δεν είναι απόρρεια μόνο τών παραπάνω αλλά και άλλων εξίσου ενδιαφέροντων παραμέτρων.
    Αλλη κουβέντα όμως αυτή.
    Κλείνω το σεντόνι προς το παρών εδώ (περιμένοντας και σχόλια) με μιά ψυχεδελική διευκρίνηση: δεν είμαι φιλοκαπιταλιστής (για την ακρίβεια το εντελώς αντίθετο είμαι) και δεν είμαι..φιλοΓερμανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα πως και εγω την γνωμη μου σε ολα αυτα που λες-τα οποια κατα βαση ειναι ορθα. Δηλαδη ετσι οντως λειτουργουν σαν κρατικες οντοτητες η Γερμανια αλλα και οι Σκανδιναβικες χωρες.

    Η μεγαλη διαφορα που κανει αναμεσα στον Νοτο-δεν μιλαμε προς το παρον μονο για Ελλαδα-εχει να κανει με την Δεσποτικη παρουσια του ενος ανδρος. Η καλυτερα της κληρονομικης μοναρχιας η οποια εχει γινει αποδεκτη απο τον "μεσο" (υπαλληλο-εργατη,ψηφοφορο-πελατη και καθε αλλη ιδιοτητα που μπορει να εχει ο "κοσμος") σαν η ενδεδειγμενη μορφη διακυβερνησης.
    Δηλαδη η σχεση μεταξυ του Δεσποτα-ΒΑσιλεα που κανει τα παντα για να κρατησει "μεγαλη" την χωρα-κρατος, και του "υπακουου υπηκοου,εργατικου,νομοταγη, και ετοιμου να βγαλει δοντια ενα αυτο το στατους διασαλευθει για καποιον λογο.

    Αυτη ειναι η κυρια διαφορα με τον Νοτο. Με εξαιρεση τις Ισπανια και Πορτογαλια (οι οποιες ηταν αποικιοκρατικες δυναμεις καποτε) απο ολες τις αλλες χωρες ΟΥΤΕ ΜΙΑ δεν ειχε ποτε βασιλεια-μοναρχια.
    (οι προσπαθειες που ισως εγιναν σε καποιες,οπως σε εμας εδω,απο Οθωνα εως τους Γλιξμπουργκ)ηταν γελοιωδεστατες και καταδεικνυουν μονο την ταση που εχουν οι κεντροευωπαιοι να μεταστρεψουν εστω και ως ενα βαθμο,τον Νοτο σαν μικρογραφια του βορα,πραγμα το οποιο αποδειχθηκε μια αποτυχια.)

    Το δικαωμα καθε κρατους να διοικειται κατα πως γουσυταρει η αντεχει,αυτο ειναι που δεν γινεται αποδεκτο, απο τους εχοντες τα φωτα,θεοστραβους κεντροευρωπαιους.
    Αλλες περιοχες,αλλες θερμοκρασιες,αλλες γεωγραφικες και γεωστρατιγικες θεσεις,αλλες ιδοσυγκρασιες,αλλα "μυαλα",αλλες παραστασεις και εμπειριες.

    Οποτε,οπως το πειραμα της Βασιλικης μοναρχιας δεν ευοδωσε,ετσι -εχω την εντυπωση-οτι δεν προκειτε να πετυχει κανενα "σχεδιο" να γινουν "ανθρωποι", δηλαδη "συνεπεις φορλογουμενοι-κατσαβιδολογοι" οι κατοικοι του Νοτου.

    Πιστευει κανεις οτι υπρχει πιθανοτητ ο Ιταλος, ο Ελληνας, ο Γιουγκοσλαβος,ο Πορτογαλος, ο Ρουμανος να γινουν Γερμανικα αντιτυπα; Ουτε για αστειο.

    Φυσι και και δεν εννοω οτι πρεπει να παραμεινουν οι χωρες στα τοσα προβληματα,χαλια και λανθανουσες νοοτροπιες τις οποιες εχουν αποκτηθει μεσα στους αιωνες.
    Αλλαγες και βελτιωσεις,σιγουρα ειναι απαραιτητες.
    Αλλα ετσι,απο την μια μερα στην αλλη,με το χαλκα στο λαιμο και υπο τις επαναλαμβανομενες απελες για "εξοδους", "πτωχευσεις", "πεταγματος" "αποξενωσης", " περιθωριοποιησης" κλπ.

    Αλλο "αναδεικνυω τα προτερηματα μου και περιοριζω τα ελατωματα μου" και αλλο "αναγκαζομαι σε αστραπιαιο-ιστορικα- χρονο να κανω περιτομη,να αλλαξω το πετσι μου,να κανω στροφη 180 μοιρων και να μοιασω ταχα στον Σκανδιναβο"
    Αυτα ειναι για αρκουδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Albert
    Για να τα λεςεσυ που ζεις εκει κατι παραπανω θα ξερεις.
    Βεβαια ξεχνας οτι η Γερμανικη μηχανη στηθηκε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στις πλατες του Νοτου με Ελληνες Τουρκους κλπ να δουλευουν σα σκυλια, αφου οι ιδιοι ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ειχαν φροντισει να διαλυσουν μια Ευρωπη 2 φορες (ειδικα την Δευτερη).

    Το περιφημο Made in Germany λοιπον στηθηκε με ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ και κυριως με ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Αμερικανικα και κλεμμενα απο την Ευρωπη).

    Αλλωστε ο ΙΔΙΟΣ λαος υπο διαφορετικη διαχειρηση του πατερουλη και των μετεπειτα Χονεκερ τα εκανε μια χορτα.

    Τα Made in DDR ηταν τα χειροτερα προιοντα του κοσμου, ο κοσμος ΓΕΛΑΓΕ με τα Trabant και τα λοιπα 'προιοντα' των κατα τα αλλα πειθαρχημενων Γερμανων.

    Βλεπεις εκει δεν ειχε Αμερικανικο dollar να εισρεει αφθονο ουτε ΚΑΡΑΒΙΕΣ μεταναστων να δουλευουν για να χτιστει το 'γερμανικο θαυμα' ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ.

    Γιατι μονοι τους 2 φορες τα εκαναν σαν τα μουτρα τους.
    Και λεω μονοι τους θεωρωντας οτι ειχαν την αντιμετωπιση που ειχε η καθε Ελλαδιτσα σε εργατικο δυναμικο, προσφορα χρηματος, τεχνογνωσιας και υποδομων..

    Τα εκαναν δε τοσο μανταρα, που χρειασθηκε να αιματοκυλησουν 2 φορες ολη την Ευρωπη, (τη δευτερη σχεδον ολο το κοσμο) με ενα απιθανο ΒΛΑΚΑ που πατησε ακριβως εκει.

    Στη ματαιδοξια ενος εθνους ΗΛΙΘΙΑ ΞΙΠΑΣΜΕΝΟΥ που νομιζει για καποιο λογο οτι ειναι και ΑΡΙΑ φυλη.
    Και πατωντας εκει ανεδειξε το πραγματικο ευατο τους και το πραγματικο ταλεντο τους...

    Κακως αφηνεις λοιπον τους πολεμους εξω μιας και δεν προκειται για κατι που εγινε πριν 500-700 χρονια αλλα για κατι που ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ του κ Σοιμπλε και της κ.Μερκελ ΠΗΡΑΝ Ε-Ν-Ε-Ρ-Γ-Α μερος.

    Καποιος απο το σοι του Σοιμπλε εχει σφαξει Ελληνες.
    Καποιος απο το σοι της Μερκελ εχει κλεψει Ελληνικο χρυσο, ασημι..

    Για μενα οι Γερμανοι (απο τα λιγα ετησια ταξιδια στη Φρανκφουρτη λογω της εκθεσης το Μαρτιο) ειναι οντως ενας πειθαρχημενος λαος που εχουν οντως στησει πολυ καλο κρατος και εχουν οντως πεντε πολυ καλες υποδομες.

    ΚΑΝΕΝΑ θαυμασμο δεν νιωθω γι αυτους, οπως δεν νιωθω για ενα κοπαδι ΠΡΟΒΑΤΑ που επισης κανουν οτι τους πουν.

    Αλλωστε κατα την διαρκεια της ιστοριας δειχνουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΞΙΠΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΤΟΥΣ.

    Τελευταιο παραδειγμα αυτο που γινεται τωρα.

    Να μιλησω για τα 81 δις ευρω που ο ιδιος ο αρχηγος των πρασινων παραδεχτηκε στη βουλη της ευρωπης οτι μας χρωστανε μιας και ειμαστε η μονη χωρα της Ευρωπης που ΔΕΝ ελαβε πολεμικες αποζημιωσεις?

    Να μιλησω για τις εκβιαστικες συμβασεις στα εξοπλιστικα προγραμματα και τι εγινε με τα υποβρυχια και τα Eurofighter?

    Να μιλησω για τις ρητρες που εχει η Siemens που δεν δινει ανοιχτο κωδικα για να μπορεις να ενσωματωσεις third party λογισμικο στο μετρο και στα φαναρια??

    Sorry αλλα για μενα ειναι ενας οχλος (ουτε καν εθνος) αδιορθωτα ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ, υπεροπτων που με καθε ευκαιρεια θελουν να αποδειξουν πρωτα στους ευατους τους και μετα σε ολους τους αλλους ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΙ και πρεπει να ειναι τα αφεντικα.

    Οπως για μενα, και ας ακουγεται ακραιο, επρεπε η τελικη λυση (που πρωτειναν για αλλους) να εφαρμοσθει σε αυτους με το περας του πολεμου.
    Οχι διαρεση τειχος και μαλακιες.

    Διελυσες το κοσμο κυριε και μας το παιζεις και δεν ειδα δε καταλαβα δε ηξερα?

    ΟΚ, αφου λοιπον δεν ειδες και δεν καταλαβες ΤΙ ΓΙΝΩΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ, Δ-Ι-Α-Μ-Ε-Λ-Υ-Σ-Μ-Ο-Σ της χωρας στους γυρω.
    30% Γαλλια, 10 Αυστρια, 10 ουγγαρια 10 πολωνια κλπ κλπ.

    Απαγορευση των Γερμανικων (χαρη θα μας κανετε που ειναι σαν να γαυγιζετε-ουτε μια γλωσσα ευηχη δεν εχετε) και σε 30-40 χρονια εξαφανιση.

    Εξαφανιση στα ΖΩΑ που 2 φορες ξεσκισαν το κοσμο και τωρα το κανουν τριτη και ειρωνευωνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτο που ταχα επιχειρειται,ειναι να μεταδωθει το μοντελο του κοσμου ων μελισσων.
    Δηλαδη Βασιλισα-προστατευτικοι κηφινες-απειρες πιστες εργατριες.
    Δηλαδη το προτυπο-κυψελη,εδω δεν λειτουργει και δεν προκειται ποτε μα ποτε να λειτουργησει,Για ιστορικους,παραδοσιακους,ιδιοσυγκρασιακους λογους.

    Κατα την γνωμη μου βεβαια,καθολου δεν ειναι αυτος ο σκοπος η ο στοχος τους. Αλλα μονο-με προσχημα το "εγω θα σας κανω ανθρωπους",ειναι να μεταβληθει ο πολυσπασμενος,κατακερματισμενος,κοινωνικα αυθαδης,πολιτικα ασταθης και ιδεολογικα "πραξικοπιματικος" Νοτος, σε ενα καζανι οπου θα βραζει στην ιδια σταθερη και προσδοκωμενη θερμοκρασια,ωστε να παψει να αποτελει "κινδυνο" η "φοβο" στα κατακτητικα-αποικιοκρατικα σχεδια.

    Οσο για το κρατος προνοιας,το τοσο διαφημισμενο, και τα καλογυαλισμενα γραναζια των υπηρεσιων,τα οποια λειτουργουν σε μεγαλο βαθμο προς οφελος του πολιτη-ψηφοφορου-εργατη,ειναι αληθεια οτι ειναι ετσι.
    Η τεμπελια μονο εξαγεται,σαν πρακτικη,ποτε δεν υιοθετειται σε αυτα τα κρατη. Απαγορευεται δια ροπαλου. "Οι αλλοι ας ειναι τεμπελιδες και αντιπαραγωγικοι,ωστε να υπαρχει συνεχως η αναγκη απο την στηριξη μας καιτα δανεικα μας. Αλλωστε αν ολες οι χωρες βοηθηθουν και παραγουν οτι εχουν αναγκη,ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ; ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;" Σωστο!

    Η δε ελαχιστη παρουσια διαφθορας,εχει να κανει παλι με το ιδιο σκεπτικο. ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΜΟΝΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΗ. ΠΟΤΕ ΕΝΔΟΝ.ΠΟΤΕ ΕΝΤΟΣ.Εαν διαφθαρουμε και εμεις οριζοντια,τοτε θα παψουμε να ειμαστε αυτο που ειμαστε.
    Γι'αυτο και βλεπουμε τις σιδδηρες πειθαρχιες και τους κανονες να τηρουνται σχεδον ευλαβικα. Απαγορευεται η αυτομολυνση. Μονο η εξαγωγη μολυνσης,επιτρεπεται. Και αυτο ειναι δουλεια των "ανω κλιμακιων". Εκεινων δηλαδη που μπορουν να ρυθμισουν την διαφθορα, η οποια δεν θα κινδυνευσει να περασει στα εντοσθια της κοινωνιας της ΓΕρμανικης πχ. κοινωνιας. Μονο εξαγωγη. Θα εξαγουμε και αυτοκινητα,και υποβρυχια,και μακαρονια,και μπισκοτα αλλα μαζι με αυτα και "λαδωτηρια", και βαλιτσες και πρακτορες και εκβιαστες και διαφθορεις. ΕΤσι γινονται εδω και καιρο οι πωλησεις,απο τους νομιμους και νομοταγεις κεντροευρωπαιους. Διαφθορα φουλ. Για εξαγωγη.
    ΕΞΩ. ΠΟΤΕ μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρός Χρήστο: συμφωνώ απόλυτα. Και επαυξάνω. Κι ας μοιάζει παράδοξο.

    Προς DIMI: καταρχήν μιλας αντιπαραθετικά. Δεν εκφράζω "θαυμασμό" για τούς Γερμανούς. Κάνω διαπιστώσεις και τίς θέτω ανοικτά προς αμμισβήτηση η πρός επιβεβαιωση. Δεν έχει κάποιο νόημα η υπενθύμιση τών ιστορικών ευθυνών τών Γερμανών. Κι άλλωστε, ποιοι δεν έχουν ιστορικές ευθύνες σ΄αυτην την ηπειρο. Οι Ισπανοί? Οι Πορτογάλοι? Οι Ρώσοι? Οι Ολλανδοί? Οι Αγγλοι?
    Και πάει λέγοντας.
    Δεν είναι μόνοι τους οι Γερμανοί στο κλάμπ τών "ιστορικών ευθυνών".
    Κι ούτε πρέπει να ειδώνονται έτσι.
    Με αδικείς φίλε DIMI με τον τρόπο πού απαντάς, τουλάχιστον έτσι βγαίνει απ΄την αύρα τής απάντησης και οκέι μέσω ιντερνετ συζητάμε κι άρα μπορεί και να κάνω λάθος εκτίμηση.
    Διευκρίνησα πάντως έστω και επιγραμματικά:
    -δεν είμαι ούτε φιλοΓερμανός ούτε φιλοκαπιταλιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναλογη ειναι και η λογικη που αφορα στις δημοσιες-κρατικες προνοιες.
    Και αν απορει κανεις δια ποιον λογο,εκεινοι που εχουν υψηλου βαθμου παροχες απο το κρατοςς τους,σε παιδεια υγεια,συνταξιοδοτικο,ασφαλιση,δημοτικες ατελειες, κλπ. παρ'ολα αυτα ζητανε απο εσενα να κανεις ακριβως το αντιθετο,προκειμενου να "πιασεις τα νουμερα" και να γινεις "ανταγωνιστικος".
    Ουτε παιδια δεν τα χαφτουν αυτα.
    Αυτος,ειναι ο καλυτερος τροπος για να διαλυσεις μια κρατικη μηχανη και να ξυλωσεις τον- οποιον- κοινωνικο ιστο εχει καλως-κακως υφανθει.
    Μονο εμεις παραγωγη. Εσεις θα αγοραζεται.
    Μονο εμεις λεφτα.Εσεις δανεικα απο εμας.
    Μονο εμεις κοινωνικη προνοια. Εσεις βρειτε τροπο να κρυφτειτε απο την "μπορα"
    Μονο εμεις "λειτουργικα συστηματα" και "ασφαλιστικες δικλειδες" αντιμετωπησης της φοροδιαφυγης,του λαδωματος,της πουστιας,του καθησιου κλπ.
    Εσεις, μονο μηχανισμους διαφθορας,μονο "αψογες" εφαρμογες φοφοδιαφυγης,μονο στρατιες εκπαιδευμενων αρπακτικων, μονο συστηματικη αποσαθρωση.

    Και να σου πω το τελος ολου αυτο του "παραμυθιου";
    Οι Γερμανοι θα ξαναζησουν εναν "2ο παγκοσμιο ολεθρο".
    Οταν η μηχανη τους, η οποια δουλευει στο φουλ για να ικανοποιει συνεχως και αδιαλειπτως τοσο τους κιφηνες αλλα και την εφυσηχασμενη και "ασφαλη" πλεμπα,παψει να μπορει να διαθετει-λογω αδυναμιας των αγορων και των χωρων-πελατων- να τα κατα χιλιαδες προιοντα,τοτε η ιδια η πλεμπα, οι "εργατριες" θα στραφουν εναντια στην "μπουκωμενη" πλεον "κυψελη" και θα τα κανουν λιμπα.

    Ειναι αναποφευκτο. "Αναποδραστον" που λενε και οι γραμματιζουμενοι. Κανενα τραινο δεν συνεχεισε επ'απειρο να τρεχει με την μεγιστη ταχυτητα.
    Εαν οι "μηχανοδηγοι" εχουν αρχισει να διαβλεπουν το τερμα,ισως να φρεναρουν αργα-αργα.
    Αλλα επειδη μιλαμε για αχρειους-ματαιοδοξους τυφλους εκμεταλευτες, που ειναι προς το παρον μεσα στο "μελι", προβλεπω οτι ο τρακος θα ειναι τετοιος, που οι βομβαρδισμενες πολεις τους αλα Δρεσδη,θα μοιαζουν με μια χαρα κατοικισημες περιοχες.

    Μιλωντας ειδικα για τους Γερμανους,μιλαμε για Τα κοροιδα. Για Τους δουλους. Για τους Ηλιθιους.
    Που μετατρεπονται σε μηχανες (ειτε παραγωγης,ειτε πολεμου) με εξαιρετικη ευκολια. Ευγε!

    Απο κοντα βεβαια και ο συγγενεις Ολλανδοι-Βελγοι,Λουξεμβουργοι και λοιπα κεντρικα κρατιδια-αρχιδια,εκτασεως οσο τρεις νομοι της Πελοπονησου( οι οποιοι και ΤΟΤΕ,στον 2ο παγκοσμιο ειχαν σταθει αρωγοι και συμμαχοι στην προσπαθεια του μεθυστακα να επιβληθει στην Ευρωπη,ετσι και τωρα,στο αμεσο μελλον βλεπω "συγνωμες", βλεπω "δακρυα", βλεπω "δικες", βλεπω "αναδιπλωσεις", βλεπω "μαζεμα στο καβουκι".

    Και σε καμια 50αρια χρονια παλι τα ιδια.
    Με το ζορι δηλαδη να γεμισει ο τοπος κυψελες.
    Οι "κανονικες", δηλαδη οι δικες τους να δουλευουν ρολοι, και οι "αλλες" να ειναι χαβρα Ιουδαιων.
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν θελουμε να δουμε ενα παραδειγμα Βορρα Νοτου (που το γνωριζω και αρκετα καλα) ειναι στην Ιταλια.

    Μιλαμε για 2 διαφορετικους κοσμους.
    Γνωριζωντας πολυ καλα το Μιλανο, οι ανθρωποι εχουν μεθοδικοτητα, οργανωση, συστημα κλπ των Γερμανων αλλα ΔΕΝ εχουν τη ταση για εξουσια για επιβολη και την αναγκη να νιωσουν αφεντικα.

    Μιλαμε για τη πολη που εχει ΕΠΙΒΑΛΕΙ σε ολο το κοσμο οχι με τσαμπουκα αλλα Μερκελ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ BRANDS.

    Στο τομεα ΜΟΔΑ-ΡΟΥΧΟ, ΚΑΦΕ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, σε ολα!

    Ολος ο NOHΜΩΝ κοσμος αγοραζει καλα Ιταλικα ρουχα (απο τζιν μεχρι πανακριβα), πινει MONO ITAΛΙΚΟ ESSPRESSO, μπορει να του αρεσει η Mercedes αλλα Ferrari ονειρευται και αγοραζει Fiat και Alpha, Piaggio και οταν κοιταει μηχανες τα Ducati και τα Agusta φαντασιωνεται.

    Τρωει pasta, χτιζει Castreltucci, χρησιμοποει την μεγαλυτερη εταιρεια κινητης στο κοσμο (TIM)..

    Μεχρι και τουρισμο κανει στη Φλωρεντια στο Μιλανο στη Βενετια στο Κομο.

    Δεν εχω δει κανενα να λεει θα παω στο Αμβουργο να δω το τοπιο.
    Ουτε θα παω στο Μοναχο να απολαυσω το φαι το κρασι τον ηλιο και το τοπιο..

    Εχει δεκαδες παραδειγματα ακομη. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.

    Στο νοτο απο την αλλη δεν παραγουν τιποτα σχεδον και ουσιαστικα ειναι αλλος λαος..

    Και φυσικα υπαρχει ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ μεταξυ τους, αν εμφανιστεις με παλιες πινακιδες (ειχαν τα αρχικα της πολης μπροστα MI=Milano, Ro=Roma, Na= Napoli) απο λαθος μερος της χωρας στο εχουν χαραξει με κλειδι γυρω γυρω..

    Οι Νοτιοι ειναι cafone (φτωχοι-χωριατες) και τεμπεληδες.

    Ποτε ομως δεν πηραν οι Βοριοι ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ των αναμορφωτικων μετρων που παιρνει για εμας το κουτσαυλο με τη καρεκλα στο κολο.

    Και μιλαμε για τον ΙΔΙΟ λαο, που ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο ευκολο να βαλει ενα φορο, ενα μετρο ενα νομο.
    Δεν θα υπαρχει καμμια επιβολη καμμια αντιδραση μιας και θα αφορα ΟΛΟΥΣ.

    Η διαφορα λοιπον για να κλεισω ειναι οτι αυτοι ειναι ανθρωποι.

    Εχουν πολιτισμο, εχουν μια ιστορια, εχουν και 5 πραγματα να πουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ.

    Και λαος που εχει παρελθον δεν εχει αναγκη να επιβληθει σε κανεναν ουτε να το παιξει μαγκας.

    Γιατι ξερει και να επιβιωνει και γνωριζει οτι καμμια 'μηχανη' και κανενας καταναγκαστικος τροπος ζωης δεν μπορει να επιβιωσει μακροχρονια.

    Μπορει να επιβληθει αλλα στο τελος θα καταρευσει.

    Αυτο οι ΦΡΑΟΥ ακομη δεν το εχουν καταλαβει...
    Ισως (το πιο πιθανο) ειναι γιατι μεχρι εκει φτανει το μυαλο τους και η κουλτουρα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κουλτούρα τού Ιταλού δεν εμπεριέχει τή Λίγκα τού Βορρά και την Μαφία τού Νότου, DIMI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Albert

    Οχι λαθος καταλαβες δεν ειναι για σενα το κειμενο
    Ουτε παω εναντια σε σενα
    Λεω την αποψη μου για το Γερμανικο 'θαυμα' (μη χεσω με τους καφρους!!)
    Δεν ειναι κοντρα σε σενα αυτα που γραφω ουτε λεω οτι τους υποστηριζεις.

    Κατα τα αλλα Ισπανοι και Πορτογαλοι και Αγγλοι φυσικα τα εκαναν.

    Οχι στην Ευρωπη βεβαια αλλα δε ιθαγενεις.

    ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ βεβαια, αλλα τουλαχιστον αυτοι καταλαβαν οτι στην Ευρωπη με λαους 2-3-5 χιλιαδες χρονια ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΓΚΙΕΣ στο τελος σε κανουν να τη φας στο κολο.

    Οποτε πηγαν στους ιθαγενεις..

    Sorry αλλα για μενα κατι λαοι τυπου Ολλανδοι, Βελγοι κλπ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    Κατι κλανιες ΟΥΝΩΝ ειναι που ειναι τοσο ανυπολυπτες που τους απεβαλαν ΟΙ ΟΥΝΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

    Τους πεταξαν και στο χειροτερο κομματι γης που υπαρχει (ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ!!!!- ελεος...) και τους αφησαν να γινουν και αυτοι λαος..

    Ποιοι Ολλανδοι? Αυτοι που εκαναν αντισταση στους γερμανους με το περιφημο: δωστε μας πισω τα ποδηλατα μας?
    Αυτοι με τη πορτοκαλι σημαια?? Please... ας πουμε για κανα σοβαρο.

    Να μου πεις για Ρωσσους και Αγγλους οκ, να μιλησουμε.

    Οχι για τις κλανιες ..

    Οσο για το αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ρωμαική αυτοκρρατορία δεν είχε ανάγκη να επιβληθεί σε κανέναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φυσικα την περιεχει
    Ειδες ποτε η Λιγκα του Βορρα να ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ πως θα ζησεις?
    Ειδες ποτε τη Μαφια του Νοτου να σε εκβιαζει και να σου κοβει τη συνταξη?

    Οτι κανουν το κρατανε για τους ευατους τους.

    Κανενα πολεμο κανενα επεκτατικο σχεδιο κανενα ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΔΙΚΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ δεν σε υποχρεωσαν να παρεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαφωνώ. Η Μαφία έχει εξάγει τον εαυτό της σε όλο τον κόσμο κι αυτό σαφώς συνιστά επεκτατικό σχέδιο.
    Μπορεί να μην έχει εκβιάσει εμένα, έχει εκβιάσει όμως (αλλά και σκοτώσει ως μέσο εκβιασμού) χιλιάδες μη-Ιταλούς ανα τον κόσμο.
    Η δε Λίγκα τού Βορρά ναι, είναι ενδοΙταλικό φαινόμενο αλλά σαφώς θέλει να επιβάλλει πράγματα σε "άλλους" Ιταλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανεξάρτητα πάντως με το πώς νιώθεις για τούς Ολλανδούς ηταν καποτε αποιοκιοκρατική δύναμη και διέπραξαν τα κλασσικά εγκληματα πού διαπράττει οποιαδήποτε αποικιοκρατική δύναμη (με έμφαση στο "οποιαδήποτε").
    Συνεπώς, κλανιά, ξε-κλανιά, τα έχουν κάνει κι αυτοί όπως τα έχει κάνει οποιαδήποτε Ευρωπαική αποικιοκρατική δύναμη τηρουμένων τών αναλογιών.

    Το ότι Αγγλοι, Ρώσοι και Γερμανοί συνιστούν πιο μεγάλες λίγκες είναι αναμφισβήτητο.
    Αλλά δεν αλλάζει την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το δε δάνειο (όπως και όλα τα μνημόνια χωρίς καμία εξαίρεση) δεν είχαν, κι ούτε έχουν, τρόπο να μάς υποχρεώσουν να τα δεκτούμε χωρίς την δική μας τελική συγκατάθεση.
    Μπορούσαμε, και μπορούμε, να τούς πούμε να πάν να αναπαραχθούν.
    Αλλά δεν το είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα αυτα θελει Dimi ο "ανεπτυγμενος" κεντροευρωπαιοι.
    Το Μιλανο, την Βαρκελωνη την Αθηνα, την Πολη.
    Το Πραδο, Το Εσκοριαλ,το Κολοσσαιο,τον Παρθενωνα,τις Βερσαλιες, την Αγια Σοφια. Αιγλη
    Την Φεραρι και το pret a porte να φορεσουν οι Ουνοι. Να πεταξουν τα λυκοτομαρα και να βαλουν Versace.
    Nα καμωθουν τους δημοκρατες,βγαζοντας "φωτογραφιες" στην Ακροπολη.
    Να μυρισουν την "Ανοιξη" της Φλωρεντιας.
    Να λιαστουν στην Τοσκανη
    Να ζεστανουν τους λασπωμενους σβερκους τους στο Μονακο και στην Ριβιερα.
    Τους "αξιζουν"-λενε-τα περασματα του Αιγαιου.
    Θελει και ιστιοφορα ο homo-ergaster.
    Ρε παρτε τα ροπαλα σας και τραβατε σε κανενα δεντρο πανω,ουρακοταγκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Albert
    Η Ρωμαική αυτοκρρατορία δεν είχε ανάγκη να επιβληθεί σε κανέναν?

    Aπαντησα ηδη:

    Γιατι ξερει και να επιβιωνει και γνωριζει οτι καμμια 'μηχανη' και κανενας καταναγκαστικος τροπος ζωης δεν μπορει να επιβιωσει μακροχρονια.

    Μπορει να επιβληθει αλλα στο τελος θα καταρευσει.

    Πρακτικες που εγιναν πριν χιλιαδες χρονια και κατερρευσαν,εχουν γινει ηδη μαθημα στους σοφρωνες..

    Στα ΠΙΘΗΚΙΑ τυπου Μερκελ δεν εχει γινει. Και επειδη ειναι η τριτη φορα που πανε να μας φορεσουνε τη μποτα τους σε 100 χρονια μεσα, μαλλον ερχεται και η στιγμη που θα πανε να γαμηθουνε.
    Γιατι αρχισαν να πιεζουν ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΤΟ και αυτη η απληστια τους ειναι που θα τους φαει στο τελος...

    Γνωριζεις οτι η Ελλαδα που κατηγορουν αυτοι οι ΟΥΝΟΙ (για μενα το ΟΥΝΟΣ δεν ειναι φυλη αλλα βρισια) αγοραζει το 2% των εξαγωγων της Γερμανιας?

    Ξερεις τι θα γινει αν αυριο πει η Ελλαδα οκ φαληρισαμε και ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ πλεον απο εσας σορρυ..
    Θα παμε να παρουμε Fiat λεοφωρεια αντι για Benz, θα παρουμε Olivetti αντι για Siemens, θα παρουμε Ισπανικο Hammon αντι για λουκανικα.
    θα παρουμε Πορτο απο τους Πορτογαλους και μπυρες μια χαρα φτιαχνουμε μονοι μας..
    Ας ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ οχι να παραγουν αλλα απλα να καταναλωνουν τα δικα τους και να πεσει ενα μαχαιρακι στις εισαγωγες ..
    Να δω ποσα Mercedes χωραει ο κολος της Merkel..

    Ξερεις τι θα γινει?
    Θα κανει μια βουτια το Γερμανικο θαυμα που μπροστα του η βουτια του 34-36 θα ειναι σταγονα.
    Θα δεις κατι δεικτες ανεργιας και κατι επιτοκια να κανουν τα αντιστοιχα ελληνικα να μοιαζουν αστεια..

    Τους βλεπω στο τελος να κανουν ανταλλαγη με το τακουνια Citroen με BMW, με αλλαξοκολιες για να κλεισει και το spread..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Albert
    Το δανειο στο δινουν για να ξεχρεωσεις τους τοκους απο το δανειο που πηρες για να αγορασεις ψηφιακα κεντρα siemens, φρεγατες και υποβρυχια που γερνουν..
    15 δις απο τα 130 ειναι οι ΤΟΚΟΙ του μαρτιου.

    Αλλη κουβεντα αυτη ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ, για το τι μπορουν Ελληνες και Τουρκοι να κανουν απλα μονο στα εξοπλιστικα να δεις πως πανε φουντο σε μια πενταετια τα Γερμανικα θαυματα.

    Γιατι μαγαζια χωρις πελατες δεν υπαρχουν (ΑΕΚ).

    Ας αρχισει να καθεται η Benz, η Siemens, η BMW, και να αρχισει να απολυει κοσμο να δεις τι ωραια που θα πανε και τα ταμεια τους και τα υγειονομικα τους και ολα τα περιφημα αρτια καταρτισμενα κοινωνικα προγραμματα τους...

    Οπως το 34 που ξεκινησαν και τα εβαζαν στο κολο τους και το γυρισαν το παραμυθι..

    ΥΓ Η Commora ειναι αλλο πραγμα που υπηρχε και στην Αρχαια Ελλαδα και στηθηκε στη Μεγαλη Ελλαδα τοτε. Μη τη μπερδευεις με επισημες τακτικες και κυβερνησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το οικονομικο κεντρο βρισκεται στο "Σιτυ". Στο Λονδινο.
    Οι δε Γερμανοι,ειναι μια χαρα "δοσαδες". Νταβαδες δηλαδη. Το στρατιωτικο κεντρο βρισκεται στην Ουασιγκτον.(Ουοσιγκτον που λεει και ο καουκας ο Alexis)
    Το θρησκευτικο κεντρο βρισκεται στο Βατικανο.

    Το ενα χερι νιβει το αλλο και τα δυο μαζι αρπαζουν τις καβαλινες απο το χωμα και τις αλειφουν στις μουρες τους. (το σκατο των φυτοφαγων,εχει αντισηπτικες ιδιοτητες)

    Απορια: Το -φερομενο ως- "Βρετανικο μουσειο" γιατι λεγεται ετσι;
    Εχει τιποτα Βρετανικο μεσα;
    Μεγαλυτεροι κλεφτες απο τους Αγγλοσαξωνες,δεν εχει ματαδει ο σκοσμος. Μεγαλυτεροι παραχαρακτες και αρπαγες.
    Τι ειναι οι Γερμανοι; Οι μαλακες τις ιστοριας.

    Και βεβαια ο Σιωνισμος ποιους μαλακες θα εβρισκε για να κανει την δουλεια του; Τους ηδη χορτασμενους,τους ηδη με αυτοκρατορικο παρελθον και τεραστια "προικα",τους ηδη "υποψιασμενους" δηλαδη Νοτιους, η τα "ορκ" του Βορα;

    Τι ειναι ολοι αυτοι μαζι; Αυτοι που μολις πεσει ο ηλιος βγαζουν τριχες παντου και χαβλιοδοντες.
    4 μονο απ'αυτους,αν τους τοποθετησεις κατωκεφαλα πισω απο δυο βοδια αντι για αροτρο,μπορεις ανετα σε μια νυχτα να οργωσεις 10 στρεματα, για πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μα δεν είναι άλλη κουβέντα. Η ίδια κουβέντα είναι. Για να μπορεί η όποια Γερμανία κι η όποια Γαλλία (σήμερα είναι αυτές, χτές ηταν άλλες, αύριο πιθανότατα οι Κινέζοι) να μπορεί να σού "επιβάλλει" τετια δάνεια πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να υπάρχει το ντόπιο λόμπι (το ελληνικο) πού να ανοίξει την πόρτα.
    Και το ντόπιο λόμπι δεν θα στηριχθεί απλά σε μπάτσους αλλά και στον περήφανο ελληνικό λαό πού απ΄την μία αντιδράει στα μνημόνια αλλά απ΄την άλλη θέλει να΄ναι και στο ευρώ.

    Συνεπώς ας τα αφήσουμε τα "ναι, αλλά άμα τούς ξηγιόμασταν το τάδε να δείς τι θα παθαίνανε" διότι:
    α. δεν τούς το ξηγηθήκαμε
    β. το ξέρανε ότι δεν θα τούς το ξηγηθούμε
    γ. και τα 2 απο τα παραπάνω δεν είναι τυχαία.

    Οσο για την Καμμόρα δεν ξέρω γιατί το θέτεις έτσι. δεν υπαρχει μόνο η Καμμορα στην Ιταλία, αλλά κι η Κοζα Νοστρα, κι η Καλαβρέζικη μαφία, η Σικελιάνικη κ.ο.κ.
    Η δε εμφάνιση τής μοντέρνας μαφίας χρονολογείται κάπου στο 1870 και ως μορφή, ως δομή, ως επιχείρηση, είναι εντελώς καινούργια.
    Καταρχήν εγώ θεωρώ την Μαφία (κι όχι μόνο την Ιταλική) αναπόσπαστο κομμάτι τού ΚΡΑΤΟΥΣ. Κι οχι ξεχωριστό!
    Η Μαφία δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς το κράτος και δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αν το κράτος κατέρρεε. Το ίδιο το Ιταλικο κράτος έχει πολλάκις παραδεκτεί (μετά απο πάμπολλες ήττες) ότι η Μαφία κυβερνάει. Το όνομα Αντρεόττι μάς θυμίζει κάτι?
    Οχι απλώς έχει παραδεκτεί ότι κυβερναει η Μαφία, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις το κράτος έχει χάσει τέτιο κομμάτι τής εξουσίας του πού έχει αναγκαστεί να κάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Νότο για να την επανακτήσει (με αμφίβολα αποτελέσματα). Με αποτέλεσμα να ομολογεί ανοικτά το ποιός κυβερνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι δε "υποψιασμένοι" Νότιοι δεν φαίνονται καθόλου υποψιασμένοι την δεδομένη στιγμή.
    Ελεγα τίς προάλλες ότι για μένα η Ε.Ε ήταν αρχής-εξαρχής μιά καλοστημένη απάτη με μακροπρόθεσμα κέρδη τα οποία φαίνονται ΤΩΡΑ.

    Ελεγα επίσης ότι οι "υποψιασμένοι" Νοτιοι ηξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν έμπαιναν σχεδόν παρακαλετά στην Ε.Ε και ότι οι "βλάκες" Βόρειοι ηξεραν πολύ καλά τι έκαναν όταν τούς άφηναν να μπούν.
    Μην αναπαράγουμε το μύθο τού γαμάτου Νοτιου πού τα ψυλλιάζεται όλα.
    Ο Νότιος έχει άλλα πάθη σε σχέση με τον Βόρειο.
    Κι η ιστορία έχει δείξει ότι ούτε ο Νότιος απαρνιέται τα πάθη του αλλά ούτε κι ο Βόρειος άλλωστε.
    Ο Νότιος αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς το θύμα τής υπόθεσης (αναμφισβήτητο) αλλά και ο ΒΛΑΚΑΣ τλης υπόθεσης.
    Σίγουρα όχι τα λόμπι τών νοτιοΕυωπαίων πού φάγανε και κανένα κοψιδάκι στην πορεία αλλά καρασίγουρα ΝΑΙ ο γίγας νοτιοευρωπαίος πού μάσησε ότι παραμυθάκι τού πασάρανε πιστεύοντας ταυτόχρονα για την πάρτη του ότι είναι "ψαγμένος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προσωπικά μιλώντας, διαφωνώ και με Χρήστο και με Ντίμι όσον αφορά στο δόγμα τού βοδιού και ηλίθιου κεντροΕυρωπαίου και τού ψυλλιασμένου νοτιοΕυρωπαίου.
    Μου θυμίζει το σούπερ παραμύθι με το "αμερικανάκι" όπου ο όρος αντιπροσώπευε το δόγμα τού Μαλάκα Αμερικάνου πού "τι νά μας πεί απ΄τη ζωή του" ενώ ο Μαλάκας Αμερικάνος κυβερνούσε και (ως ένα βαθμό) ακόμα κυβερνάει με τακτικές πού μόνο Μαλάκα δεν δείχνουν.

    Οι καιροί αλλάζουν, και τώρα το δόγμα τού Μαλακα Αμερικάνου Που Τι Να Μας Πει έχει αντικασταθεί με το δόγμα τού Βοδιού Γερμανού και τής Αδελφής Γάλλου. Διότι πάνω απ΄όλα προέχει το κούτελο. Με κάθε τρόπο ακόμα και με άρνηση τής πραγματικότητας.

    Εγώ λοιπόν, δεν έχω γνωρίσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ λαό μαλάκα. ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Εχω δεί και παρατηρήσει εθνικά πάθη, αυτό ναί. Εθνικές ροπές και αδυναμίες σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
    Λαό μαλάκα σε στύλ "ο μαλάκας ο Αμερικάνος" η ο "μαλάκας ο Ελληνας" η ο "μαλάκας ο Γερμανός" δεν έχω γνωρίσει.
    Τα πάθη κάνουν τήν διαφορά, και τα πάθη καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό απ΄την παθιάρα την Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aς δουμε και τα δικα μας λιγο πριν το σταυρωμα της Πεμτης. Που ελπιζουμε να μην ειναι τετοιο,αλλα απο την αλλη ελπιζουμε να ειναι σταυρωμα κανονικο.
    Δηλαδη,μας εχουν κανει να ευχομαστε να γινει αυτο που απευχομαστε. Εκει καταντισαν τον κοσμο.
    Αναλογο βεβαια και τη εν γενει καταστασης στην Ελλαδα με το γιουρωαλιτογκροουπ επιτελους να δωσει την συκγαταθεση του και να "δωθουν" (τροπος του λεγειν) τα 140 δις, ωστε και λογους να συνεχισομεν να εχομεν ωστε να βγαινουμε στις πλατειες (τωρα που ανοιγει και ο καιρος σιγα-σιγα,ειναι μουρλια διασκεδαση) αλλα και αφορμες για μουτζες απο τις τηλεορασεις μεσα στην πειναλαια ασφαλεια του ηδη δημευμενου σπιτιου.
    Αλλα και απο την αλλη ,δεν θελουμε αυτο που...θα θελαμε.Δηλαδη την αποσχηση τους τοκογλυφους και καποιο νεο ξεκινημα. Που να πηγαινεις τωρα σε αγνωστα μονοπατια. Καλυτερερα απο το γνωστο δρομο. Απο την "δημοσιά" που λενε και στα χωρια.

    Πριν κανει το μοιραιο ταξιδι ο κατακαιμενος Δημητρελος,θα περασει αυριο απο τα Σπατα,για να αποσπασει με την βοηθεια του πληρως αποπληρωμενου οπλαρχηγου πυθαρολαγνου Λυμπεροπουλου,τις υπογραφες των παικτων,διχως βεβαια να δουν ουτε κερμα.

    Λογια φλογερα φτανουν στα αυτια μου απο τον αρχικαπετανιο του ΕΑΜ Σπατων, οτι πρεπει να βαλουν τα στηθια τους μπροστα και να σταθουν ανταξιοι των δυσκολων ημερων και ολα εκεινα τα ηρωικα που ξεστομιζουν οι σαλαμαντρες,καθως ξεροσταλιαζουν πανω στην καυτη πετρα και απολαμβανουν πληρωμενες εις το ακεραιον τον λαμπρον ηλιον της Ελληνικης ανοιξιατικης υπαιθρου.

    Και ο Κασνακιδης τελικα δεν θα παραστει στην κηδεια. Ηταν να παει αλλα τελικα δεν θα παει. Μυρισε μπορουτι μαλλον,το -κατα τα αλλα- 37% των μετοχών.

    Μπορει και να την "γλυτωσουμε". Δηλαδη μπορει και να συνεχιστει το μαρτυριο,αφου εστω και αν "πειστει" η ΟΥΕΦΑ τωρα,τον Ιουνιο θα πρεπει αναγκαστικα να κατεδαφιστει ο μαχαλας που εφτιαξαν οι σωτηρες του 2004.

    Αρα; Αρα γαματα. Το μονο που μπορουμε να δωσουμε σαν χρισμο,ειναι το ιδιο διφορουμενο μηνυμα της Πυθιας: "Ηξης αφηξης ουκ εν πολεμω θνηξεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για το ποιος ειναι βλακας και ποιος εξυπνος μην βιαζεσαι να αποφανθεις.
    Βλακας θα ειναι ο Νοτιος αν πληρωσει. Η αν παραχωρησει
    Εξυπνος θα ειναι ο Βοριος αν εισπραξει. Η αν καταλαβει ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ.

    Μεχρι τοτε ΟΛΑ ΛΟΓΙΣΤΗΚΑ ΕΙΝΑΙ. Και τα χρεη και τα δανεια και ολα.
    Σε ενα server νουμερα κρατημενα ειναι.
    Τιποτε αλλο.

    Γιατι και στο τελος εγω σου λεω οτι ο γερο-κουτσαυλος πηρε τη Μανη τη Κρητη και τα Γιαννενα μεσω Αγγλικου δικαιου.

    Εγω θελω να τον δω να κοπιασει για να τα 'τρεξει'.
    Θελω να δω τους Χερ και τους Φραου να ερθουν (γιατι θα αναγκαστουν) ΟΙ ΙΔΙΟΙ εδω να ξεκινησουν να τρεχουν το μαγαζι..

    Η Ιστορια μεχρι στιγμης παντως λεει οτι μπορει ο Νοτος να τρωει και καλα τις καρπαζιες απο το Βορρα, αλλα ο Νοτος ειναι που καλοπερναει και που στο τελος πινει και το τσιπουρακι του, grappa του κατω απο ενα πλατανο η βλεπωντας τη θαλασσα.


    Οσο δηλαδη ο ΟΥΝΟΣ επεξεργαζεται το σχεδιο καταληψης (ειτε μεσω πολεμων ειτε μεσω δανειων) για να τον κατακτησει.

    Μια ιστορια παρομοια με το coyotte και το beep-beep η τον χαλιφη στη θεση του χαλιφη..


    Δεν ειδα κανα Νοτιο να καιγεται να παει να ζησει στο Αμστερνταμ, το Αμβουργο (τι ΑΣΧΗΜΗ ΠΟΛΗ) η το Οσλο και τη Κοπενγαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να πώ και δύο μαλακίες ακόμα σαν Νότιος κι εγώ.
    Τίς προείπα άλλωστε σε προηγούμενες αναρτήσεις αλλά ως Νότιος αρέσκομαι στην επανάληψη τής μαλακίας.

    Την δεδομένη στιγμή το σερβίρισμα σότου έχει χτυπήσει κόκκινο.
    Οι δε "βλάκες" κεντροΕυρωπαίοι δεν ξέρουν τι κάνουνε με τα μνημόνια και "αποτυχαίνουν" (ενώ στην πραγματικότητα όχι απλώς πετυχαίνουν μια χαρά αλλά παίρνουν και Οσκαρ προσποιούμενοι ότι αποτυχαίνουν. Διότι φίλτατοι συν-Νότιοι, μαλάκες δεν είναι).
    Το ντόπιο λόμπι προσποιείται κι αυτό ότι έχει χάσει τον μπούσουλα μέσ' τη φουρτούνα. Απ΄τη μιά ψηφίζει με τα μπούνια το πρώτο μνημόνιο, μετά κάνει αναδίπλωση και νάζια στο δεύτερο, παίζουνε και κάποιες παραιτήσεις για να συγκινηθεί η κοινή γνώμη, και μετά κανει μια πλαστική ενχείρηση και επανεμφανίζεται ως "καινούργιες πολιτικές οντότητες και κόμματα για να βγάλουν την χώρα απο τη κρίση".
    Ακούγονται ιστορίες τρόμου για ντόμινα και διαλύσεις. Εγώ πάντως ένα στοιχηματάκι το βάζω. Οτι δηλαδή δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ντόμινο αν χρεωκοπήσει η Ελλάδα και κανένα ντόμινο ακόμα κι αν βγεί απ΄την Ε.Ε. Στοιχηματίζω επίσης ότι η σειρά τών πραγμάτων θα είναι η εξής:
    -συντεταγμένη χρεοκωπία
    -ακολουθούμενη (χρονικά μιλώντας) ΑΜΕΣΩΣ απ΄την ατακτη με μηδενικές συνέπειες για τον πυρήνα τής Ε.Ε.

    Κι ο ψαγμένος ελληνικός λαός? Ειναι τόσο μαλάκας? Δεν βλέπει τι γίνεται και τι παίζεται? Μα φυσικά, διότι πάθη έχει αλλά μαλάκας δεν είναι.
    Αρα θα παίξει το ρόλο πού τού ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ.
    Με άλφα-γιώτα το "προσφέρεται" για αποφυγή παρεξηγήσεων.
    Θα προσποιηθεί δηλαδή ότι ναί, εμπιστεύεται τούς νέους πατριώτες-ήρωες πού ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ κι αυτοί μέσω τού "νέου πολιτικού σκηνικού" πού δρομολογείται.
    Οπου "νέο" ίσον με "παλιό".
    Και άντε πάλι 40 χρόνια μαλακίας, αρνησης τής πραγματικότητας, μιζέριας, ψέμματος, διαφθοράς, και περαιτέρω καταστροφής.
    Ομως κάποιοι μύθοι πρέπει να συντηρηθούν.
    Πάση θυσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τελικά τα τής ΑΕΚ δεν έχουν απλώς σχέση με το "Ελλάδα" αλλά και με όλο το παγκόσμιο σκηνικό.
    Ρε, με τι ομάδα έχουμε μπλέξει επιτέλους?
    Διότι και στην ΑΕΚ τα πάθη κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εχω και μιά ερώτηση οικονομοτεχνικής φύσεως:
    -τα λεφτά τού αγαπούλα μπορούν να διεκδικηθουν με καινούργιο ΑΦΜ?
    Η (μη-ειδικευμένη) λογική μου λέει "όχι".
    Ετσι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λαοι μαλακες ασφαλως και δεν υπαρχουν.
    Απλα αργοτερα καλλιεργουνται σαν τετοιοι.
    Ολοι ξεκιναμε απο την ιδια αφετηρια. Το τι θα βιωσουμε,ειναι θεμα εμπειριων και κατηχησης.
    Οι Βοριοι "παίρνουν" πολυ περισσοτερο δουλεμα απο οτι οι Νοτιοι. Αυτο ειπα. Οχι οτι δεν μπορει να ειναι μαλακας και ενα Νοτιος. Δεν τσουβαλιαζουμε ανθρωπους.
    "Γενικες γραμμες" κοιταμε.
    Για την οικονομια της κουβνετας μιλαμε για "Βορα", Νοτο" "Ουνους" κλπ.
    Καλιστα μπορει να ειναι υπερελληνας και γνησιοτερος του "γνησιοτερου"
    Ελληνα ενας Γερμανος. Δεν αμφιβαλω. ΑΛλα για να γινει τετοιος πρεπει να "δει". Πρεπει να σπασει στεγανα. Και πρεπει να λειτουργησει κυρια σαν απογονος των Αψβουργων και του Γκαιτε και οχι σαν νοθο κωλοπαιδο των Σταλινικων που κυβερνανε την Γερμανια εδω και 70 χρονια.

    Οταν μια "Bild", δηλαδη η "Espreso" της Γερμανιας, γινεται κυριο οργανο "οχλησης" των αστων Γερμανων κατσαβιδουχων, και με τοση επιτυχια ειδυει στα βαθη των φοβων και των ενστικτων της πλεμπας,καθιστωντας την πολιορκιτικο κριο για λογαριασμο των Εσ-Εσ (και τοτε και σημερα) σημαινει οτι αυτος ο λαος-κατα βαση- ειναι και πολυ της πλακας.

    Κανεις δεν ειπε οτι οι Νοτιοι ειναι μαγκες και υπεροχοι. Εχουν πιαστει και αυτοι στη φακα του εξασφαλισμενου λογω ενδοξου παρελθοντος και του εφησυχασμενου λογω μερικων αγκωναριων και αλλων κτισματων που οι αυτοκρατοριες τους αφησαν σαν παρακαταθηκη. Και οτι αυτο θα λειτουργουσε αναγκαστικα ψως αποτρεπτικο παραγων,ως φοβητρο, η σαν στοιχειο σεβασμου.
    Ελα που δεν ειναι ετσι ομως. Πρεπει συνεχως να εργαζεσαι προς τα εκει και με καθε τροπο και συνεχεια να αποδεικνυεις οτι εισαι οντως συνεχιστης αυτοκρατοριων.
    Εμειναν στην μουσιακη συμπεριφορα τους οι Νοτιοι και γι'αυτο και γαμιουνται απο τον Βορα.
    Και συμφωνω οτι ειναι αυτοι ειναι που τωρα εχουν πιαστει κοροιδα.
    ΤΩΡΑ,ομως. Το αμεσο μελλον θα δειξει,πως ακριβως θα τρεχουν οι Ουνοι στα δεντρα για να ξεφυγουν απο την ιδια τους την πλεμπα που μεχρι σημερα και για λιγο καιρο ακομα την καλουν να πεσει μεχρι ενος "δια την αναπτυξην και την ευημεριαν".

    Να δεις για ποτε ο "συνεπης,συνεργασιμος, εργατικος, παραγωγικος,πατριωτηςκαι υπερασπιστης Γερμανος"-(οταν του τα "παρεις" αυτα- μετατρεπεται σε φονικο οπλο που πηδαει τα χαντακια δυο-δυο και ξεκοιλιαζει εγγυες ασκαρδαμυκτι

    Ο Νοτιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΖΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.
    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΧΕΣΗ "ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΟΤΟΤΗΤΑ,η οποια τους εξασφαλιζει τα απαραιτητα προς το ζειν-ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ "ΑΠΟΣΧΗΣΗΣ",ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΜΟ. (ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ,ΔΕΣΠΟΤΑΤΑ ΚΛΠ.Ακομα και οικογενειακες περιοχες-κρατη,εχουμε συναντησει)
    Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΡΟΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΕΥΦΟΡΕΣ ΓΑΙΕΣ,ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΔΙΟΔΟΙ ΚΛΠ- ΔΕΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ-στον Νοτο- ΚΑΙ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Αυτου του ειδους η ανεξαρτησια- η "αυθαιρεσια",αν θες- λογιζεται ως ανυπακοη και στρεβλη συμπεριφορα στα ματια των Βορειων.
    Ενω δεν ειναι ετσι. Απλα ειναι θεμα φυσης και ιδιοσυγκρασιας.

    ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ: Ο-Λ-Α ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
    Οποιος εχει αποριες για το "τι" και "πως", το πρωτο που πρεπει να κανει ειναι να ανοιγει εναν Χαρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Albert

    Φυσικα και οχι. Ο Μακης ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ θα ειναι στην ΑΕΚ, οχι στη κατω ραχουλα που ΘΑ τη κανουμε ΑΕΚ.
    Εκει ειναι και ο σοβαρος λογος απορριψης (προς το παρων) του νεου ΑΦΜ.

    Ο 37% λεει δεν ασχοληται με τα καθημερινα της ΑΕΚ και κατι 457 χιλιαρικα..της Nova.
    Ο μεγαλομετοχος ασχολειται απο ΔΙΣ και πανω, με τα ψιλα θα παιζουμε τωρα?

    Το ΔΣ πλεον ειναι διαγωνισμος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

    Ποιος ειναι ο μεγαλυτερος?

    O... Δημητρελος ο αγαμιδης η ο στρωματεμπορας-πλυντηριας?

    Η μηπως ο αρχηγος που πηγε να ζητησει (μιλαμε για μεγαλο ΘΡΑΣΟΣ ο ΚΟΛΟΒΑΖΕΛΟΣ) την υπογραφη παικτων που ακομη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ τις προσφυγες...και φυσικα δεν εχουν παρει μια..

    Εγω το τιτκο τον δινω ΑΝΕΤΑ στο Δημητρελο παντως.

    Γιατι πρεπει να εισαι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ για να συνεχιζεις ΑΞΙΑ το εργο του αγαμιδη...
    Εβλεπες τον αγαμιδη και ελεγες ειναι δυνατον να υπαρχει μεγαλυτερος μαλακας απο αυτον?

    ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απιστευτος νόμος πάντως. Δηλαδή καταχράζεται κάποιος τρελλά μύρρια απο μιά εταιρεία, στην συνέχεια η εν λόγω εταιρεία χρεοκωπεί ΚΑΙ λόγω τής κλοπής αυτής και ο κλεφτης δεν υποχρεούται να πληρώσει σε κανέναν αλλά αντιθέτως παρακρατεί και την λεία?
    Και γαμώ.
    Τελικά ο νομοθέτης είναι ρεμπέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτος ο "νομος" υπαρχει παντου. Να φαλιριζουν οι εταιρειεςς και οχι τα φυσικα προσωπα.
    Βεβαια εχουν "προσωπο" και οι εταιρειες. Νομιζω το ξερετε ολοι. ΝΠΔΔ- ΝΠΙΔ "Νομικο προσωπο".
    Το μεγλαυτερο κατορθωμα του κορπορατισμου ειναι αυτο. Να κατοθρωσει δηλαδη την νομολογια,να αποδοσει στις εταιρειες ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΘΙΚΟ-ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.
    Οτι δικαιωματα εχει ενας ανθρωπος,εχει και μια εταιρεια, η οποια λογιζεται ως "προσωπο". Προκειμενου βεβαια να προστατευεται απο τις επιθεσεις των αδικοχαμενων που ενεπλακισαν μαζι της,αλλα παραλληλα τιποτα δεν τις υποχρεωνει να "κουβαλα" και καποια ηθικη. Ηθικη η οποια ειναι απαρειτητο "προσον" και προυποθεση για εναν ανθρωπο,εαν αυτος δεν θελει να λογιζεται ως υπανθρωπος. Μια εταιρεια ομως μπορει καλιστα να ειναι μια υπερ-ανθρωπος δημιουργια Αφου δεν ειναι μονο "προσωπο",αλλα και κατι "παραπανω". Αψυχα Δημιουργημα.
    Μιλαμε για παρανοια. Και βεβαια για μεγαλη κατακτηση του καπιταλισμου.
    Αρα τον κωλο μας εχουν πιασει κανονικα.
    Να πεθανει η ΠΑΕ λοιπον,για να ζησει ο Μακης. Γιατι ο Μακης μπορει να ξαναστησει μια ΠΑΕ, η αλλη εταιρεια,η οποια θα μετενσαρκωθει μεσω καποιου αλλου "νομικου προσωπου ιδιωτικου δικαιου" και αρα θα λαβει την αναλογη υποσταση προκειμενου να βαλει χερι στα κανονικα προσωπα τα οποια εχουν μετατραπει απο ανεξαρτητα ατομα, σε μοναδες παραγωγης και καταναλωσης ταυτοχρονα.
    Και η γεννησεις τους,και η εργασιες τους, και οι αγορες τους, και οι συνταξεις τους,και οι ασφαλειες τους,και οι περιθαλψεις τους ακομα και ο θανατοι τους μεταφραζοται σε χρημα. Σε αιμα για τα εταιρικα "προσωπα",απαραιτητο να συνεχισουν να ζουν.
    Φαυλος κυκλος.
    Αλληλουια.

    Οποτε"μη φοβου" το νεο ΑΦΜ αδελφοι μου (αναφερομαι σε οσους εχουν ενδοιασμους περι της ιδεολογικης σχασης που ισως προκληθει.
    Την "ΑΕΚ" ιδρυσαν ο Ιωνας, ο Ιερεμιαδης ο Καρατσιερης, ο Ταγαρης και οι αλλοι αειμνηστοι. Οχι την "ΠΑΕ" με αρ. ΑΦΜ "ταδε".
    Τι σε ενοχλει δηλαδη αν αλλαξει ο 9ψηφιος αριθμος με οποιον εισαι καταχωρημενος σε καποιον υπολογιστη σε καποια εφορια.

    Τι θα ελεγε αν εβλεπε την γαλανολευκη ο Αριστοτελης η ο Θεμιστοκλης; Θα ειχαν αντιρηση λετε;
    Και αν ναι,μπορεις να τους πεις οτι: "αυτο ειναι το σωστο βρε παιδια...τα χρονια περασαν. Και μια χαρα ολοι αναρηγουν και δακρυζουν,καθως ο Δημας και ο Καχιασβιλι σηκωνουν τα σιδερα και την σημαια,με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΘΗΚΕ Ο ΜΑΚΗΣ ( και μιλώ μόνο για τα 19 )ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΩΡΑ. ΑΡΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σιγα μην ειχαν cash 19 και τα αφηναν steven..

    Αυτοι σε λιγο θα παρουν τα πομολα απο τις πορτες..
    Αυτοι καταφεραν (γιατι για κατορθωμα προκειται) να εχουν ΦΑΕΙ μελλοντικα εσοδα, θα ειχαν μετρητο στο ταμειο και θα το αφηναν?

    Η μηπως αφησαν το μετρητο ΣΟΥ απο το διαρκειας και το απεδωσαν στην εφορια.
    Αν το ειχαν αποδωσει γιατι τα διαρκειας ΔΕΝ μπαινουν στο γηπεδο?

    Μα φυσικα γιατι ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ, ο αγαμιδακος με το παρεακι..

    Τσαμπα καναμε τις τσαρκες μας ολο το καλοκαιρι στα resort για να μαζεψουμε (λεμε τωρα) supporters?

    19 cash στην ΑΕΚ? Ξερει τι ΟΡΝΙΟ θα ειχε μαζευτει απο πανω?
    Ποσες μεταγραφες θα ειχε κανει ο εκαστοτε προεδρος?
    Ποσα κελεπουρια θα ειχε κουβαλησει ο Αρναρ?
    Ποσα 'εξοδολογια' και παραστασεις σε 'επενδυτες' στο Ντουμπαι και στο Καταρ?

    Εδω ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ απο αυτα που δεν εχουν, 50χιλιαρικα λεει χρωσταγε σε ταξιδιωτικο γραφειο ο τεραστιος..

    Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ 19 τα ειχε υπολογισμενα το 2004 το γκοντο?
    Μποναμας ΘΑ τους ερθει ΑΝ τους ερθει το οποιαδηποτε εσοδο.

    Και οπως θα μπουν ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΥΛΩΘΟΥΝ αμεσα.
    ΗΔΗ ΣΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ...και ΕΝΤΟΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μερικές ακόμα σκόρπιες σκέψεις αφού πήγα για μερικές δουλειές, γύρισα, και ξαναδιάβασα τα σχόλια:

    1. το γερμανικό "θαύμα" σαφώς και οφείλεται ΚΑΙ στην παρουσία εκατομμυρίων οικονομικών μεταναστών. Η οποία παρουσία δεν θα είχε όμως κανένα αποτέλεσμα απο μόνη της. Η Ελλάδα για παράδειγμα έχει την ίδια (αν όχι αναλογικά παραπάνω) παρουσία οικονομικών μεταναστών στο έδαφος της τα τελευταία 20 χρόνια. Παρουσίασε κάποιο οικονομικό θαύμα.
    Μα δεν έχει βιομηχανία.
    Εχει, είχε, η Αγγλία όμως πού επίσης είχε εκατομμύρια οικονομικών μεταναστών στην ίδια εποχή πού είχε κι η Γερμανία. Παρουσίασε κάποιο οικονομικό θαύμα?
    Μα χώρες σαν την Ελλάδα "δεν πιάνονται" στο παράδειγμα διότι ανήκουν στην κατηγορία "Εθνικός Οικος Ανοχής". Οκέι.
    Το Αμερικκκα είχε αξίσου μεγάλη παρουσία οικονομικών μεταναστών την ίδια εποχή πού τούς είχε η Γερμανία. Κι αντί για οικονομικό "θαύμα" η εποχή εκείνη σηματοδοτεί την αρχή τού τέλους τής οικονομικής ηγεμονίας τών Αμερικανών. Και δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ότι το Αμερικάνικο κρατος είναι μπουρδελο τής συνομοταξίας τού Ελληνικού.
    Ειναι απλοποίηση ότι το μπούμ τής Γερμανικής οικονομίας στα 60ς και στα 70ς ηταν απόρροια τής παρουσίας οικονομικών μεταναστών. Κακή απλοποίηση κιόλας.

    2. Η Μπίλντ, όπως σχεδόν ΟΛΟΣ ο εφημεριδικός τύπος τής σημερινής Γερμανίας ("έγκυρος" και μή) ηταν επινόηση τών Αμερικάνων μετά τον Β΄Παγκ. Πόλεμο. Ολες οι εφημερίδες πού έστησαν οι Αμερικάνοι στη Γερμανία μετά τον πόλεμο (τίς οποίες έλενχαν απόλυτα για χρόνια) τίς έστησαν ακριβώς για τούς σκοπούς πού εξυπηρετούν και σήμερα. Για να μην σεντονάρω πάλι (αν και θα το΄θελα) ψάξτε απλώς την εγκυκλοπαιδική ιστορία τής Μπίλντ (ενα ψάξιμο στην Γουικιπίντια αρκεί).

    3. Οχι, το Αμβούργο είναι και γαμώ τίς πόλεις. Αντιθέτως το Μιλάνο είναι μιά απ΄τίς πιο ανιαρές πόλεις πού έχω δεί στη ζωή μου. Ομοίως η Ρώμη είναι σαμ μιά Αθήνα με πιο πολλή κολώνια και πιο πολλά λούσα. Δηλαδή γάματα στην ουσία. Μ΄αυτό δεν λέω ότι δεν έχω δεί γαμάτες Ιταλικές πόλεις (και τι σημαίνει αυτό είναι πάλι άλλη ιστορία). Η Γενοβα γαμάει και δέρνει. Ομοίως όλες οι μικρές Ιταλικές πόλεις τού Τυρόλο. Αλλά εχω δεί και γαμάτες Γερμανικές πόλεις. Πολλές.

    4. Κάνουμε προβλέψεις για το ποιός θα τρέχει στο τέλος. Οι Νότιοι? Οι Βόρειοι? Δεν ξέρω αν τα πράγματα είναι (πάλι) τόσο...απλά. Δεν είναι μάχη Βορρά-Νότου δηλαδή. Ειναι μάχη αυτοκρατοριών κατά τη γνώμη μου. Αυτό πού γίνεται στο εσωτερικό τής Ευρώπης είναι για το ποιός θα στέκεται στα πόδια του και υπό ποιές συνθήκες σε ένα αυριο πού εμπεριέχει πόλεμο μεχρι καταλήξεως μεταξύ τών εξείς στρατοπέδων:
    -Αμερικής
    -Κίνας
    -Ευρωπαικού πυρήνα με Ρωσία
    -Ευρωπαικού πυρήνα χωρίς Ρωσία
    -Ρωσία σκέτη
    Οι χάρτες όμως είναι ρευστοί ακόμα. Η "κινεζοποίηση" τού Νότου σαφώς κι έχει σχέση με την...Κίνα η οποία διαθέτει ένα υπερόπλο στην διάθεση της. Μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιεί σκλάβους σε μεσαιωνικές συνθήκες στο έδαφος της υπό τον μανδύα τού "κομμουνισμού" αλλά με σκληρά καπιταλιστικές μεθόδους. Ε, αυτό δεν γίνεται να το ανταγωνιστεί μιά δυτική "δημοκρατία" κρατώντας ταυτόχρονα και τα προσχήματα τής "δημοκρατίας". Συνεπώς? Συνεπώς, φτιάχνουμε μιά ωραία κινεζοποιημένη ζώνη στην περιφέρεια τής Ευρώπης και καταργούμε τα προσχήματα ΕΚΕΙ. Και την χρησιμοποιούμε ως αντίβαρο στην Κινέζικη οικονομία. Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά, ασε πού γλυτώνουμε και τα....άλλα.
    Ποιά άλλα?
    Καποιοι αναρωτιούνται, και δικαίως, γιατί οι μγάλες Ευρωπαικές εταιρείες (και μιλάω ΕΙΔΙΚΑ για τίς Γερμανικές και τίς Γαλλικές) δεν πήγαν στην Ασία να εγκατασταθούν αφού θα είχαν αστρονομικά μικρότερο κόστος παραγωγής????
    Για τίς Γερμανικές εξηγώ και πιο πάνω σε άλλη ανάρτηση, όμως ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι η βιομηχανική κατασκοπεία.
    Αυτές οι εταιρείες θεωρούν ότι στην μελλοντική κινεζοποιημένη Ευρωπαική περιφέρεια θα μπορούν να ελένχουν καλύτερα τέτια προβλήματα.
    Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κίνα πάμπολλες δυτικές εταιρείες πού έουν πάθει χοντρή ζημιά λόγω τής βιομηχανικής κατασκοπείας τών Κινέζων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για ποιο Γερμανικο θαυμα μιλας ακριβως?
    Πραγματικα πιστευεις οτι υπαρχει Γερμανικη οικονομια?
    Οι Αμερικανοι ειναι απο πισω ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ.
    Στο κομματι που δεν ηταν την περιφημη DDR τους ειδαμε τους προκοπηδες..

    Η Αμερικανικη οικονομια εχει τελειωσει για ποιο λογο ακριβως?
    Μηπως ξεχνας οτι φταρνιζεται η FED και παγωνει ΟΛΟΣ ο πλανητης?

    Ποιος εδωσε 850εκκ δολλαρια στην Ευρωπη πριν 2 μηνες?

    Δεν σε παω στο γεγονος οτι ΟΠΟΤΕ κανει μια βολτα ο στολος χεζωνται ΑΠΑΝΤΕΣ πλην Ρωσσων.

    Ουτε στο γεγονος οτι ΑΝΑΛΟΓΩΣ το πως θελουν να χειρισθουν το δολλαριο ανεβοκατεβαζουν ολο το πλανητη.
    Ξερεις φανταζωμαι ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ξεφτιλιζει το ΕΥΡΩ μεσα με 1 εβδομαδα και πανε οι εξαγωγες του θαυματος στο διαολο.
    Ενα γρηγορο στο 1,45-1,50 και κλαινε οι Χερ και οι Φραου με μαυρο δακρυ.. Εχει να χασει τιποτα αμα τυπωσει λιγο παραπανω Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ???

    Οπως ειναι τα μεσα αμερικανικα ειναι και ολη η βιομηχανια.
    Ποιος τους εστησε, ποιους τους δανεισε και ποιος τους στηριξε ολα αυτα τα χρονια??

    Προφανως αφου σου αρεσει η Γενοβα το Αμβουργο ειναι γαματο.
    Μαλλον εχει μια ταση σε λιμανια με γερανους, δεν εξηγηται αλλιως η Γενοβα ειναι απο τα μεγαλυτερα ΧΑΛΙΑ που υπαρχουν.
    Δεν ανεφερα το Μιλανο σαν ομορφη πολη ισα ισα. Για αλλα πραγματα μιλησα, οχι για ομορφια.

    Στα αλλα ειναι μεγαλη κουβεντα..για να κινεζοποιησεις πρεπει να βρεις κοσμο που θα δουλευει κυριολεκτικα για ενα μπωλ ρυζι την ημερα. Στη ευρωπη ΠΟΤΕ δεν θα γινει αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φίλε, είναι σίγουρο ότι έχεις πολύ καιρό να πάς στην Γένοβα. Με στοίχημα κιόλας κι ας μην το έχουμε συζητήσει. Στην Γένοβα εδώ και πάνω απο μιά δεκαετία έγινε τρομακτική επένδυση και η πόλη έχει κυριολεκτικά αλλάξει πρόσωπο. Καμία σχέση η Γένοβα τού 1992 π.χ με την Γένοβα τού 2012. Κι όταν λέω καμία εννοώ ότι ειναι σαν να προκειται για άλλη πολη.
    Πριν 20 χρόνια στην Γένοβα πήγαινε κάποιος ως τουρίστας με δικό του ρίσκο. Τής πουτάνας γινόταν εκεί. Αυτό έχει αλλάξει άρδην όπως και όλο το προσωπο τής πόλης. Γι΄αυτό κι είμαι σίγουρος ότι έχεις να την δείς τουλάχιστον 15 χρόνια. Αν πάραυτα την έχεις δεί πιο πρόσφατα και θεωρείς ότι η Γένοβα "δεν λέει" τότε πρέπει να συζητήσουμε ΠΡΩΤΑ τι σημαίνει "γαμάτη πόλη" για να ξέρουμε ποιός είναι ο μπούσουλας.
    Τα ίδια σκέφτομαι σε σχέση μ΄αυτά πού λές για το Αμβούργο. Θέλω πολύ να ακούσω γιατί το Αμβούργο είναι "φρικτή πόλη" όπως λές.
    Υποψιάζομαι όμως ότι πρεπει να τεθεί ο μπούσουλας για να συννενοηθούμε.

    Για το αν πιστεύω ότι υπάρχει Γερμανική οικονομία? Μα, αν σίγουρα κάτι ΔΕΝ υπάρχει είναι Αμερικάνικη οικονομία και δεν υπάρχει απο την εποχή πού ανέλαβε ο Νίξον στα τέλη τής δεκαετίας τού 60. Οι Αμερικάνοι σαφώς και βοήθησαν τα μέγιστα τής Γερμανία μετά την ερημοποίηση της το 1945. Εκτοτε, το έχουν χάσει προ πολλού το παιχνίδι.
    Η Αμερικάνικη οικονομία όχι απλώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αλλά αν δεν είχε τεράστια στρατιωτική ισχύ (πού την χρησιμοποιεί ΑΚΡΙΒΩΣ για να καλύψει τήν ελλειψη ισχυρής οικονομίας) θα είχε καταρρεύσει αύριο το πρωί.
    Μιλάμε για την ίδια Αμερικάνικη "οικονομία" πού είναι η πιο χρεωμένη στον πλανήτη αυτή τη στιγμή και η οποία επιζεί με υπερατλαντικές ληστείες? Βλέπε δηλαδή Ιράκ κλπ?
    Γι΄αυτή την οικονομία μιλάμε, πού καταφεύγει σε old-school στρατιωτικές μεθόδους απλώς και μόνο για να επιπλεύσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τελευταια φορα περσα μια γρηγορη βολτα, κατεβαινωντας απο Μιλανο και ακολουθωντας το mile millia πριν 4 χρονια ακριβως.
    Χωρις να κανω κανα τρομερο tour (σου ειπα τη διαδρομη) μια απο τα ιδια ειναι ειδα, ενα λιμανι δηλαδη και 500 φουγαρα με γερνους, πανω απο την autostrada.
    Μεσα απλα περασα επιφανειακα, στο λιμανι κια γυρω γυρω δεν ειδα κατι.
    Οχι στο Αμβουργο δεν εχω παει.
    Ουτε θελω να παω.
    Αν ειναι κατεβαινω στη ΔΕΗ στο κερατσινι και στην ιχθυοσκαλα να φαω και καμμια καραβιδα.
    Να μου λειπει το βυσσινο ευχαριστω.

    Ναι γι αυτη την οικονομια μιλαω.
    Για αυτην που τα 2/3 του πλανητη συναλλασεται ακομη
    Για αυτην που ΟΛΕΣ οι ισοτιμιες στο νομισμα τους κλεινουν.
    Για αυτην που ναι χρωσταει, σε αντιθεση με τη Φραου που δεν χρωσταει πουθενα.....
    Για αυτην που ΟΛΑ ΤΑ COMMODITIES απο χρυσο μεχι κακαο διαπραγματευωνται στο νομισμα της.
    Γι αυτην που στη κριση της , οταν κατερρευσε?? επηρεασε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ , απο Γιεν-Γουαν μεχρι Ευρω και και Ελβετιες...

    Εχουν χασει οι Αμερικανοι το παιχνιδι?
    Καλα οκ


    Οταν ηθελε κεφαλαια η Chryshler απλα τα αντλησε απο την Benz. Μολις εστρωσε το cashflow τους ξαναστειλανε σπιτι τους ομορφα και απλα.


    Το βαρελι το πετρελαιο σε τι διαπραγματευεται?

    οι ρωσσοι τα συμβολαια σε τι τα κλεινουν??? και πως πληρωνουν? σε...ευρω? η σε ρουβλια?

    Οι αμερικανοι που ειναι με ΔΙΑΦΟΡΑ πρωτοι σε τεχνολογια και εμπορικα brands εχουν χασει το παιχνιδι?

    Οταν μια εταιρεια θελει να αντλησει κεφαλαια και να παιξει σε σοβαρα νουμερα σε ποιο χρηματηστηριο μπαινει? Στου Βερολινου??

    Φιλε οι Αμερικανοι μεχρι την ενωση και επισημα ελεγαν πηδα και οι χερ δεν φωναζαν γιατι αλλα ρωταγαν ποσο ψηλα.

    Μετα απλα επεσε η αρκουδα σαν φοβητρο και τους αφησαν να ριξουν μια μαντρα που τους ειχε μαντρωμενους σαν τα ζωα που ειναι, αλλα 50 χρονια το συστημα ηταν και ειναι ΗΔΗ στημενο.

    Και για να στησεις και να συντηρεις το μεγαλυτερο στρατο του κοσμου οπως λες μονο μπατηρης δεν εισαι..

    Μπατηρακι ειναι η Ελλαδα που 1.5 χρονο δεν της εδινε η siemens το λογισμικο για να δουλεψουν οι κατα τα αλλα 4 νεοι και ετοιμοι σταθμοι του metro.

    Oταν ο αλλος εχε τη δυναμη να παρκαρει 3-4 αεροπλανοφορα μεσα σε 24 ωρες σε οποιοδηποτε σημειο του πλανητη και να σε κανει οικοπεδο δεν τον λες ακριβως μπατηρη...

    Αμα πανε και αραξουν εξω απο το αμβουργο απλα να κοιτανε θα θυμηθουν μια χαρα οι χερ και οι φραου τι παθανε οι μπαμπαδες τους τη προηγουμενη φορα που εκαναν μαγκιες..

    το ιδιο ισχυει και για τους Ρωσσους βεβαια.

    Μη ψηνεσαι με τη γερμανια και sorry κιολας γιατι ζεις εκει.
    Απλα ενα μαντροσκυλο ειναι που το εχουν βαλει οι αλλοι να φωναζει για να μην ασχολουνται.. με τους μικρους.

    οταν ερχεται η ωρα η φραου Μερκελ μια χαρα υποβαλει τα σεβη της στο μεγαλο αφεντικο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αναμενόμενα πράγματα εν τώ μεταξύ σήμερα στον πλανήτη ΑΕΚ.
    Ο Ντιμιτρελ πήγε να...εξηγήσει στούς παίκτες πώς έχει η κατάσταση και εισέπραξε μούτζες.
    Ηθελα να΄ξερα, αν οι παίκτες υπογράψουν για να πάει ο πρέζιντεντ με γαμάτα χαρτιά στην ΟΥΕΦΑ σε τι θα προσβλέπουν?
    Στα λεφτά τού αγαπούλα πού "θα" παρουμε?
    Στίς νέες αμετοχικές υποσχέσεις?
    Με τρώει η περιέργεια.
    Στράβωσαν βέβαια και κάμποσοι παίκτες πού ο μικρός μάγος είδε μαρούλι στο ψυγείο του.
    Σού λέει "εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε"?
    Αναμενόμενο κι αυτό.
    Οχι οτι θα μπορούσε να υπάρξει κάτι το μη-αναμενόμενο.
    Αλλά να΄χαμε να λέγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το "Γερμανικο θαυμα" ειναι το αποτελεσμα της "τιμωριας" της για οσα προκαλεσε στον 2ο Π.Π. Χαριστικαν αποζημειωσεις, εσβυσαν χρεη,μεταναστησε απο αλλες χωρες εκει ειδικευμενο και ανειδικευτο προσωπικο,χωρες δωθηκαν λεφτα με το τσουβαλι ΞΑΝΑ απο την Αμερικη (απο του Εβραιους Σιωνιστες δηλαδη για να ταλεμε οπως εχουν διχως να παρεμβαλουμε λαους και μπερδευομαστες)κλπ.
    Δηλαδη το αγαπημενο τεκνο,μιας και "δεν τα καταφερε" τοσο καλα με τον Χιτλερ, αντι να τις αλλαξουν την παναγια, το αντιθετο την πριμοδοτησαν και την προικοδοτησαν φουλ, εν αντιθεσει με ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΗΣ. Και οι χωρες αυτες,-εις αναγνωρισην της αντιστασεως των-χρωστανε και παλι τα μαλιοκεφαλα τους σε εκεινους που τους κατεσφαξαν και που μαλιστα αναγκαστικαν να δανεισουν τον σφαχτη με κατοχικα δανεια!
    Υπεροχα πραγματα. Σουπερ-νατσουραλ.
    Πεσκοτ Μπους, Ροκφελερ και λοιπα ευαγει ιδρυματα,χρηματοδοτησαν την ΓΕρμανικη "αναγκη" να εξαπλωθει,παριστανοντας την Μεγαλη Βρετανια.

    Με Σιωνιστικο χρημα ανορθωθει ο μεθυστακας Χιτλερ και σκορπησε μπαζα και πτωματα,ωστε να μπορεσει μετα ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑ ΤΟΥ "ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΡΣΑΛ" η Αμερικη.

    Και φυσικα προδιαγεγραμενο το "αισιο" τελος. Δηλαδη η ηττα των ατιμων των "φασιστων" ( οι μαλακες οι Γερμανοι που λεγαμε, οι οοιοι στιγματιστικαν) και η νικη της πεφωτισμενης συμμαχικης Δυσης, η οποια με αυτο το πολυ -ειναι αληθεια-αιματηρο και δαπανηρο για τους λαους κολπο- τους εβαλε στο χερι και εβασιλευσε για 50 χρονια.

    Εως την διαλυση της οβιετικης ενωσης και την πτωση του τοιχους,οπου οι Σταλινικοι Ανατολικοι ανελαβαν την πολιτικη εξουσια της Δυτικης Γερμανιας,η οποια εν τω μεταξυ ειχε πνηξει στα δανεια και πηρε για ενα κοματι ψωμι την γη των Ανατολικων. Οι οποιοι οι φουκαραδες,πανιγυριζαν που επεσε το "σκληρο κομουνιστικο καθεστως",ενω "μεθυσμενοι" απο ελευθερια,δεν ενα αλλο,ακομα χειροτερο που τους χτυπαγε την πορτα.

    Η αληθεια ειναι οτι οι χωρες που αντισταθηκαν σθεναρα στον φασιστικο αξονα ανταμοιφθησαν για ττις ηρωικες πραξεις τους απο την παγκοσμια κοινοτητα. Η Ρωσσια, εδιαλυθει. Η Σερβια εγινε ενα καλα σκαμενο χωραφι απο τις μπομπες. Ανακατωμενο το χωμα με αιμα,εχει μεγαλυτερη αποδοση. Ειναι αποδεδειγμενο αυτο απο δυτικους επιστημονες. Η αλλη δε χωρα που εδωσε αναλογικα με τον πληθυσμο της το μεγαλυτερο φορο αιματος και υπεστει τα πανδεινα,η Ελλαδα,εις ανταλλαγμα τον πολιτυμων υπηρεσιων της υπερχρεωθηκε και αποσυντιθεται καθυβριζομενη.

    Και η Γερμανια λοιπον, στα χρονια μας, σαν ηλιθιο κατασκευασμα που ειναι, φερνει ξανα την Αμερικη μεσα στην Ευρωπη και την διαλυει αντι για αυτη. Η εχεις δικους σου ανθρωπους η οχι. Μαλακιες τωρα...

    Ενα πλιατσικο λοιπον εκανα οι γυφτοι (οι γνωστοι). Περασαν απο την Ρωσσια,μεσω της Χαζαριας,εκανα δικια τους την Δουμα,ενα μερος αυτων περασε στην Αμερικη,ενα αλλο μολυνε τον Αγγλοσαξονισμο και ο μεγαλος κυκλος κλεινει με την επιστροφη τους στα "πατρια εδαφη".
    Οχι ασφαλως για την δημιουργια, η την ισχυροποιηση του "κρατους" τους.
    Αλλωστε απατριδες ειναι και μαλιστα επισημα τιμωρημενοι απο τον θεο για 2000 χρονια. Η τιμωρια εχει ληξει εδω και μερικες δεκαετιες και οι ανθρωποι φτιαχνουν την προικα τους ωστε να καλοσορισουν τον Κυριο.
    Κακο ειναι αυτο;
    Μπα σε καλο σας...
    Εδω βρε. Που τους ξερουμε καλα. Γειτονοπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κάτσε ρε Ντίμι, δηλαδή λές ότι στο Αμβούργο δεν έχεις πάει αλλά ταυτόχρονα ξέρεις ότι είναι φρικτή πόλη? Οκέι πάσο.
    Την δε Γένοβα προφανώς την εισπράττουμε εντελώς διαφορετικά (εντελώς όμως) γι΄αυτό κι είπα ότι πρέπει να θέσουμε έναν μπούσουλα.
    Ανευ μπούσουλα είναι αφαιρετική η κουβέντα περί πόλεων.

    Για την αμερικάνικη οικονομία, 2-3 πραγματάκια.
    Συνχέεις, θεωρώ, την στρατιωτική ισχύ με την οικονομική ισχύ.
    Ο λογός πού οι Αμερικάνοι τήν πέσανε στο Ιράκ ηταν οτι ο Σανταμάκος ηθελε να πληρώνεται σε ευρώ κι όχι σε δολλάρια για το πετρέλαιο. Αυτό για το πόσο "ισχυρό" είναι το δολάριο. Τού την πέσανε λοιπόν για να τον...πείσουν ότι έχει άδικο.
    Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για ΟΛΗ την μέση ανατολή η οποία κάνει παιχνίδι (και μάλιστα χοντρό) και με τούς Ρώσους και φυσικά με τούς Ευρωπαίους. Το δολλάριο συντηρείται με πόλεμο. Απλά και ξάστερα.

    Ειπα, τα πράματα είναι ρευστά και το μόνο πού μπορεί να κάνει η Αμερικκκή για να προστατεύσει το δολλάριο είναι να μοστράρει αεροπλανοφόρα. Σαν γκλόμπαλ μαφιόζος δηλαδή πού στέλνει 4-5 "καλά παιδιά" να πείσουν τον πελάτη όποτε ο πελάτης διαφωνεί. Κι ο πελάτης διαφωνεί συχνά την τελευταία 20ετία.

    Το ότι το Αμέρικκκα μπορεί να φέρνει 4 αεροπλανοφόρα οπουδήποτε και να μαφιοζάρει, όχι, δεν είναι καθόλου αυτόματο δείγμα ισχυρής οικονομίας.
    Η Αμερικάνικη οικονομική συνταγή στηρίζεται στον υπερπληθωρισμό τής οικονομίας με άκρατη εκτύπωση δολλαρίων απο την FED χωρίς κανένα απολύτως αντίκρυσμα (λέγε με Νίξον). Τα τρισεκατομμύρια σε χρέη που έχει η Αμερικάνικη οικονομία έτσι καμουφλάρονται.
    Επανεμφναίζονται βέβαια πάλι αφού η οικονομία δεν έχει πόρους να κινηθεί (τι εξάγει το Αμέρικκα? Αυτοκίνητα? Ας γελάσω. Ψηφιακή τεχνολογία? Μπά. Ολα στην Ασία φτιάχνονται, ισα-ίσα πού εισάγει Ινδούς για να τρέξουν την Σίλικον Βάλλευ. Το μόνο πού εξάγει είναι πολεμική τεχνολογία αλλά ακόμα κι εκεί η τεχνολογία της είναι υπό αμφισβήτηση πλέον. Γιατί δεν κάνουν κάνα αστειάκι να την πέσουν στούς Κινέζους εφόσον είναι τόσο γαμάτοι? Ασε πού έχουν κάθε λόγο να τούς την πέσουν γιατί είναι και καταχρεωμένοι σ΄αυτούς. Θα΄χε πολύ πλάκα).

    Κι άλλωστε, αν ήταν τόσο γαμάτη τεχνολογικά και τόσο προχώ για ποιό λόγο είναι η πιο χρεωμένη οικονομία τού πλανήτη? Και κυρίως, σε ποιούς και γιατί ειδικά σ΄αυτούς?
    Αν όλα αυτά είναι δείγματα ισχυρής οικονομίας τότε μάλλον χρειαζόμαστε κι έναν μπούσουλα οικονομικό για να συννενοούμαστε στην ίδια συχνότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και η Καμμορα και η Κοζα Νοστρα,οταν δημιουργηθηκαν ειχαν ενα σχεδιο,μια προοπτικη για τον κοσμο τους.Το πραγμα χαλασε στο Αμερικα,οπου υπηρχε η δυνατοτητα οι "αριστεροι" να μετατραπουν σε "δεξιους".Οταν σε σεβονται απαντες γιατι ο λογος τους ηταν συμβολαιο,και εχεις την κοινη αποδοχη απ`ολους,τοτε δεν μιλαμε για οργανωσεις του κωλου,ασχετα πως μεταλλαχθηκαν αργοτερα.Και κατι ακομα.Οταν μεγαλουργουσαν αυτες οι οργανωσεις,ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΟΡΡΑΣ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.Δηλαδη,ποσο θα σας χαλαγε αν υπηρχε μια τετοια οργανωση σημερα εδω,που να κραταει την ισορροπια μεταξυ κρατικης σαπιλας και ιδιωτικης ασυδοσιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παρεπιπτοντως, οι χωρες που κατα κυριο λογο εδωσαν πολυ αιμα, ειναι ομοδοξες. Δηλαδη με κοινη θρησκεια.
    (για οσους νομιζουν οτι οι θρησκευτικοι πολεμοι εχουν παψει απο καιρου. Ποτε δεν σταματησαν)

    Οι λαοι που πιστευουν οτι "ο Κυριος οντως ηρθε και απλα μας ειπε οτι θα ξαναρθει" λαμβανουν ενα καλο χερακι "ξυλο" απο τους τυπους που πιστευουν οτι " ο Κυριος δεν ηρθε ποτε και ουτε προκειται να ερθει. Απλα θα στειλει ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ" (ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝ)

    Η ΕΣΣΔ εδιαλυθει. Η Γιουγκοσλαβια και δη οι Σερβοι,εγιναν προσαναμα.Σκαφτηκαν ολα.Διαμελισμος και εκει.
    Οσο για την Ελλαδα, για ειδικους λογους-που εχουμε πει πιο πριν-λογω προτερου πολιτισμενου βιου και διατι θα ηταν to much να μπουμε και να την σκαψουμε (τι θα πει ο υπολοιπος κοσμος,για ενα ονομα ζουμε) επροτιμηθει η λυση της διυλισεως δια του υπερδανεισμου.
    Κανεις δεν μπορει να πει κατι,που πλεον μπουκαρουν επιτροποι,η χωρα γινεται καντονια μεσω "Καλικρατη" και θα διαμελιστει και αυτη,αφου πλεον το εργο της το εφερε εις περας: Δηλαδη διαφυλαξε αριστα δια πανω απο 100 χρονια αθικτη την καβατζα της δυσης,τον ορυκτο πλουτο που εχει στα εγκατα της, δια μελλοντικην χρησην (ημων βεβαια και ουχι υμων)

    Δεν χαθηκε λοιπον καμια εθνικη κυριαρχια. Τα ξαναπαμε. Αυτη εχει χαθει απο τον καιρο της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας (ανεπισημα),απο την Ναυμαχια του Ναυαρινου (ημιεπισημα) και απο την αναδειξη του σακατεμενου εγκεφαλικα ΓΑΠ και την εισοδο εδω του ΔΝΤ. (επισημα)

    Το "παλι με χρονια με καιρους,παλι δικα μας θα'ναι" ειναι της μοδας. Και δεν αφορα την Πολη.
    Αφορα εδω,την ιδια την χωρα.
    Αναμενωμεν την εποχη του Υδροχοου, την στροφη της ανθρωπινης ιστοριας εις τον ανθρωποκεντρισμο της και εναν νεο Αλεξανδρο με σπαθι Τζενται,να κοβει κομπους και κωλους.
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σωπατε τωρα γιατι βλεπω καναλια. Θελω να ενημερωθω απο τα παιδια του Κολεγιου.
    Βλεπουμε ολοι Τρεμη. Και το κεφαλι μας τρεμει.

    Ηθελα να ηξερα: Εαν ο Στραβελακης και ο Καψης πηραν καποιο χαρτι επιτυχους αποφοιτησης, γιατι αν τους βαλεις να πεταξουν τα σκουπιδια στον καδο,αυτοι θα μπουν μεσα σε αυτον και θα τσακωνονται με τις γατες για την καλυτερη σακουλα;

    Οι ιδιοι που υπερασπιζονται τα περιοριστικα,στεριτικα μετρα, ο ιιδιοι ειναι που κουνανε το κεφαλι και απορουν-ταχα- διατι ο κοσμος υποφερει και διατι το κρατος "δεν κανει κατι".
    Μιλαμε για αφορητη κατασταση.Πολυ κακοι καρατεριστες.
    Οι "Φλινστουουνς".

    Η οικονομικη, η η εδαφικη κατοχη,δεν ειναι τιποτα μπρος στην διανοητικη κατοχη εις την οποιαν υποβαλωμεθα.

    Απο "Καμπουρακιτιδα" "Οικονομιτιδα" "Μπαμπιτιδα",πως αναρωνει κανεις;
    Αντε και κλεινεις την τηλεοραση.
    Κλεινεις και τα ραδιοφωνα. Δεν γυρνας και το κεφαλι ουτε στα πρωτοσελιδα.
    Η βλακεια τους,-η οποια ειναι τοσο προσοδοφορα ειναι αληθεια αυτο- βρισκεται στον αερα. Στο νερο. Παντου.Εχουν μολυνει τα παντα.
    Κανενα νοημα δεν βρισκει κανεις πουθενα πλεον.
    Σαν Αιγυπτιακης καταρας σκαραβαιοι,εχουν καταλαβει τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πρός conpater
    ίσως το κορυφαίο βιβλίο για την ιστορία τής Κόζα Νόστρα έιναι το ομώνυμο τού Τζόν Ντίκευ.
    Στην ιστορία αυτή φαίνεται ότι το όλο πράμα δεν ξεκίνησε καθόλου με μακροπρόθεσμο σχέδιο αλλά το απόκτησε στην πορεία.
    Η Κόζα Νόστρα ξεκίνησε για να ελένξει το εμπόριο πορτοκαλιών και λεμονιών (πού είχε φυσικά άμεση σχέση με τον Ιταλικό Νότο) και πού ηταν την εποχή εκείνη υπερ-κρίσιμο για την λειτουργεία όλων τών στόλων τής Ευρώπης (πολεμικών και μή) επειδή το σκορβούτο θέριζε(!!!!!).
    Η Κόζα Νόστρα κατάλαβε ότι ελένχοντας αυτό το εμπόριο βάζει χέρι σε τρελλά κέρδη.

    Και τρώγοντας έρχεται η όρεξη αλλά και η ανακάλυψη.
    Διότι η Κόζα Νόστρα ανακάλυψε ότι υπήρχαν τεράστια κενά στην Ιταλική οικονομία πού μπορούσε να τα καλύψει η ίδια.
    Ολα αυτά όμως χωρίς να υπάρχει κάποιο μεγαλόπνοο αρχικό σχέδιο.
    Ισως η μεγαλύτερη διαπίστωση πού έκανε στην πορεία ήταν ότι υπήρχε Μαφία πριν απο την Κόζα Νόστρα κι αντιπροσωπευόταν φυσικά απο το ίδιο το κράτος. Κι εκεί άρχισε η μεγάλη...μοιρασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ,
    ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,
    ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ,
    ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,
    Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ;
    ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ
    Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ,Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ,Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ;

    ΟΙ ΗΠΑ;
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ;
    ΟΙ ΡΩΣΟΙ;
    ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ;
    ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;
    ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ;
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;
    Ο ΑΛΛΑΧ;
    Ο ΓΙΑΧΒΕ;
    ΥΠΕΡΔΙΑΣΤΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ;

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;
    ΑΝ ΟΧΙ,ΠΟΙΟΙ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
    ΑΝ ΝΑΙ,ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ;

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ,
    ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ (ΞΑΝΑ)ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Στο τελευταιο, Τακη, νομιζω δεν διαφωνει κανεις. Στο οτι εχουμε πολεμο. Το ειπε αλλωστε και το κτηνος ο Μπενιζελος. Και δεν ειναι καθ'υπερβολη.
    Απλα τα alarm του κοσμου,παγκοσμια χτυπανε μονο μολις δουν μποτα. Οπλα.
    Τετοια -προς το παρον-δεν χρειαζονται. financial war εχουμε.
    Και ειναι αρκετοι αυτοι που νομιζουν οτι απλα προκειται για μια δυσλειτουγια του συστηματος. Και οτι "θα φτιαξει στην πορεια" απλα με καποιο κοστος.
    Κατι σαν ενα πλυντηριο που χαλασε δηλαδη.

    Δεν βλεπει ταχα οτι ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ "ΚΑΠΟΥ";
    Και πως οι δανειστες αφησαν ολους να μη δινουν παρα μονο να δανειζονται; Ειναι τοσο μαλακες; Οχι δα.
    (κατα βαση,για μαλακες μιλαμε,αλλα οχι με αυτην την εννοια. Οταν νομιζει κανεις οτι κυβερνωντας ερειπια και εξουσιαζοντας ερημους,ειναι και καποιος "Καισαρας" μιλαμε για ΚΑΡΑμαλακα.
    Το που θα καταληξει,δεν το ξερει κανεις. Και ολοι ευχονται να μη γινει αυτη η παγκοσμια κριση "αφορμη" για να βγουν τα κανονικα οπλα. Γιατι τοτε θα γινει πραξη η πρωτη απο τις 10 εντολες οι οποιες ειναι χαραγμενες στην στηλη της Georgia των ΗΠΑ. "κρατειστε τον πληθυσμο κατω απο 500 εκατομμυρια."
    (ποιος το εχει φτιαξει αυτο αραγε και γιατι παραμενει εκει ακομα;)

    Οσο για το ποιος φταιει,και αυτο ειναι υποκειμενικο.
    Σιγουρα οχι ενας μονο,αφου αυτο θα ηταν πολυ ανακουφιστικο και πολυ απαλλακτικο ειδικα για οσους εχουν βαλει το χερακι τους.
    Οι πεμπτες φαλλαγες ειναι το κυριοτερο και αποφασιστηκοτερο οπλο.Το μεγαλυτερο και πιο απαραιτητο στοιχειο. Οτι και να σχεδιαζεις,οτι και πλανα να κανεις,αν ο αλλος δεν συνεργαζεται,αν δεν βρισκεις δηλαδη αναποκριση και "Εφιαλτες", δεν κανεις τιποτα.
    Αξιος ο μισθος τους λοιπον.

    Αλλα περα απο αυτο το απαραιτητο χαρακτηριστικο,εκεινοι οι οποιοι κινουν, η καλυτερα υπο-κινουν (αφου μιλαμε για τεκτονες που σκαλιζουν κατι αγκωναρια μεσα στο χωμα,σαν τυφλοποντικες) ειναι το Σιωνιστικο ρευμα.
    Το οποιο με επιμονη,με επιμονη,με ρυθμο -και εχοντας διαφορετικη "αισθηση" του χρονου απο οτι ο τρεχων μεσος ανθρωπος- με κοπο πολυ, ετοιμαζουν την παγκοσμια διακυβερνηση, η οποια θα ερθει σαν "αναποτρεπτο καλο".
    Το "αναποφευκτον" που ειπε και το βλακομετρο ο Σαμαρας. Αλλα και αλλοι, σε αλλα κυνοβουλια.

    Βεβαια,προκειμενου ολα αυτα να μοιαζουν εσκεμενα σαν "μαλακιες" και "του μυαλου γεννηματα" υπαρχει η φροντιδα "ακυρωσεως" τους, αποδυναμωσης τους, με τους αλλαχου Λιακοπουλους, οι οποιοι αφηνονται ελευθεροι να αποδυναμωνουν δια της γραφικοτητος,αυτο που πραγματικα συμβαινει.

    Βαλε μια αληθεια στο στομα ενος "τρελου" και κανεις δεν θα την πιστεψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ: Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.
    ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΧΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ.
    ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΖΩΗ, ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΥΧΑΙΟΥΣ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΑΞ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΣΤΗΒΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.

    ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.

    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ.
    ΤΗ ΛΗΞΗ ΘΑ ΤΗ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΦΥΣΗ.
    ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ
    ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τα όποια σκατόψυχα πλάσματα όμως δεν είναι "φύση" κι αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γιώργης ο Γαρατζέος20 Φεβρουαρίου, 2012 23:04

    Μήπως η ίδια η φύση έχει φυτέψει τα σκατά στην ψυχή τους όμως?
    Μήπως η ίδια η φύση έχει κάνει και τους υπόλοιπους εμάς τόσο γίδια ώστε να τους δώσουμε τα κλειδιά του μαγαζιού?
    Μήπως όλα αυτά λειτουργούν με τη ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό ακριβώς υποννοώ κι εγώ πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ALBERT,ΓΙΩΡΓΗ

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ.
    ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΕΜΑΣ ΣΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΦΥΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ,
    ΤΟΤΕ Σ'ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΕΞΕΛΙΞΗ,ΠΡΟΟΔΟ,
    ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Για μένα Τακη το "παρά φύσει" δεν υφίσταται.
    Δηλαδή ότι γίνεται μέσα στη φύση είναι εξ΄ορισμού φυσικό.
    Η φύση δεν φτιάχνει "παρά φύσει" όντα η καταστάσεις.
    Και να ήθελε δεν μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ : Η ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΦΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΙ ΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΤΥΧΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ.
    ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΝΩΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜ, Ο ΧΑΜ ΚΙ Ο ΙΑΦΕΘ.
    ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΣΑΝ ΦΥΣΗ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΟΒΑΡΑ;
    ΤΙΠΟΤΑ. ΣΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΙ:
    ΓΕΝΝΗΣΗ - ΥΠΑΡΞΗ - ΘΑΝΑΤΟΣ.
    ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Η ΦΥΣΗ ΦΙΛΕ ALBERT ΚΑΤ'ΕΜΕ,
    ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ,Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Φιλε Albert
    Ότι χρησιμοποιείς αυτη τη στιγμή για να επικοινωνεις είναι made in USA.
    Intel, Motorola, Hp, dell, apple, Microsoft, oracle
    Δορυφόροι, επίγεια hardware software κλπ

    Τι εξάγει η Αμερική ;; Πλάκα κανείς έτσι ;
    Ένα μήνα να μη δώσουν ανταλλακτικά έκλεισε ο στρατός τα νοσοκομεία τα πάντα.

    Όλες οι μεγάλες μονάδες δουλεύουν με αμερικάνικα εργαλεία.

    Δεν τρελαινωμαι με τους αμερικανούς αλλΑ μας έχουν μια Χορτα σαν Ευρώπη

    Το ότι είναι σε θέση να εξαφανίσουν τους χέρ και τις φράου σε μια μέρα δείχνει τη δύναμη τους.


    Ποτε στη ιστορία δεν έπαιξε ρόλο μόνο η οικονομική ευημερία, αλλΑ η στρατιωτική σε συνδυασμό με αυτήν.

    Και οι αρχαίες πόλεις ευημερουσαν μέχρι που κατέβηκε ο χασαπης και τους έστειλε
    Οι ρωμαϊκή δεν έγινε μεγάλη επειδη είχε λεφτα αλλΑ επειδη είχε στρατό

    Οι χέρ έχασαν τι πόλεμο μόλις πήγαν να τα βάλουν με στρατούς και συμφέροντα που είναι απλα ανώτερα τους

    Που πας ρε γερμανακο κακομοιρη στη Μόσχα ;
    Που πας να τα βάλεις με την Αμερική που μόλις τελείωνε η μια στρατιά έστελνε δυο σε αντικατάσταση ;;;

    Τώρα για το αμβουργο έχεις δίκιο αλλΑ γενικα δεν έχω ακούσει και κανένα να λέει πήγα στο αμβουργο τι γαματα που ήταν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή