Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ

            Χαμός ιδιάιτερος δεν έγινε βέβαια, αλλά πέρασε. Κάτι διαφωνίες του Ιωαννίδη και του Ανατολάκη σχετικά με το άρθρο 19, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Όταν βουλευτής γίνεσαι ενώ είσαι γνωστός κι όχι ικανός, τότε δεν μπορούμε και να σταθούμε σε κάποιον ο οποίος εκλέγεται με το Λαός και μέχρι προχθές δεν ξέραμε γιατί έπαιζε μπάλα ένας χασάπης . Ή μάλλον ξέραμε αλλά δεν έχει νόημα τώρα. Τώρα είναι κυβερνήτης ο χατζηπαπάρας. Όπως δεν έχει έννοια να μιλάμε για έναν προπονητή, που σαν υπουργός σιγά μην και δεν επέτρεπε το ντοπάρισμα αθλητών και φιλάθλων με την όλη στάση του.
             Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ Καραόγλου που ζήτησε από τον Γερουλάνο να μην υποκύψει αλλά και του Νάκου που κατέθεσε τροπολογία, όχι μόνο για να εξαφανίσει την επικείμενη διάταξη περί της αρμοδιότητας της ΕΕΑ αλλά να καταφέρει και αναδρομική πάυση των αποφάσεων της. Λογικό αφού είναι βουλευτής Μαγνησίας. Πού βρίσκονται οι άνθρωποι; Εντάξει στον βόθρο είμαστε όλοι και προσπαθούμε να βγούμε, αλλά είναι και κάποιοι άλλοι που αισθάνονται περήφανοι που κολυμπάνε μέσα και το έχουν πάγια θέση. Την ώρα που διαλύεται η χώρα με την επιβεβλημένη οικονομικά προοπτική ύφεσης του 30%, οι μαλάκες σκοτώνονται για το άρθρο 19.
              Και δεν πρέπει να μανουριάζουμε συνέχεια. Τον έχω κράξει τον Γερουλάνο αλλά είναι ολόσωστες οι δηλώσεις του " το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον...όταν ανοίγουν κεφάλια κανείς δεν αναρωτιέται τι λέει γι' αυτά ο κύριος Πλατινί αλλά το μόνο που αναρωτιούνται είναι τι κάνει η πολιτεία..." Επιτέλους κιόλας με τους τραμπούκους με τις γραβάτες που φυσικά ψηφίσθηκαν από τραμπούκους πολίτες. Παχύδερμα ψήφισαν; Παχύδερμα θα βγάζανε. Και με βάση τα ονόματα που ανέφερα, γνωρίζετε πολύ καλά αν ήταν, κι αν είναι, παχύδερμα.
              Η ουσία λοιπόν της κόντρας ήταν ποιός θα έχει την τελική ευθύνη των ποινών. Νάναι η ΕΕΑ ή νάναι η ΕΠΟ; Το κράτος λέει η επιτροπή της, κι η ΕΠΟ συνεπικουρούμενη κι από την λίγδα λέει εγώ αλλά επειδή κάνει και μια πολιτική, βάζει και μια σάλτσα : " ...βεβαίως να γνωμοδοτει η ΕΕΑ αλλά όχι και να ρίχνει τιμωρίες. Η ομοσπονδία είναι υπεύθυνη κι άρα αυτή πρέπει  να έχει τον τελικό λόγο, διότι αλλοιώς παραβιάζεται το αυτοδιοίκητον του ποδοσφαίρου..." Και η κόντρα πάει στα άκρα αφού η ευαγώς μποχιάζουσα ελληνική ομοσπονδία έστειλε κι επιστολή εις την ΦΙΦΑ ( παύσις για ανέκδοτο: Μιλάνε δυό φαφούτες πουτάνες και ρωτάει η πρώτη την δεύτερη: Φίφες κάνεις; Κι απαντάει η δεύτερη: Φου και φου.)
                 Γιατί λοιπόν η ΝΔ κοντράρεται με τον υπουργό; Κατ' αρχάς κοντράρεται μεταξύ της αλλά να μην ασχοληθούμε με τον Νάκο που δεν είναι δυνατόν να μην ήξερε τον Μπέο. Πώς εξελέγησαν οι Ιωαννίδης και Ανατολάκης; Με την ευλογία ποιανού; Ποιός συνεχίζει την ίδια πατέντα; Λέτε νάναι ο Τσάκας, ο Δημητρέλος ή μήπως ο Σπανός; Ποιός ελέγχει την ΕΠΟ και την διαιτησία αλλά και τις ομάδες που αδειοδοτούνται με σκοπό την μελλοντική πτώση του budget; Ποιός διαφωνεί με τις αποφάσεις της ΕΕΑ μόνιμα; Μην νάναι η λίγδα; Μην ο Πιλάβιος νάναι αδερφός με τον Πετράκη; Μην να υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία βουλευτών και οικονομικών παραγόντων που έλαχε να μπουν και στο ποδόσφαιρο;
               Να αφήσουμε όμως τα " μην " και να πάμε στο ψητό. Ρε δεν γαμιόμαστε με τον Μαρινάκη και με μια ομοσπονδία που θέλει λόγω ΦΙΦΑ νάναι πάνω από το έννομο δίκαιο. Μην ζητήσει κι αυτοδιοίκητον και κανά χωρίο εδώ μέσα κι αποφασίσει να δείχνουμε και βίζα για να πάμε να φάμε στην ταβέρνα του. Όχι οτι θα το έκανα και ποτέ, αλλά λέμε τώρα. Τι; Τα απλά και προφανή. Του κοινού νου. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΜΩΡΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ -η οποιαδήποτε - ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΛΕΦΤΑ Ή ΕΙΣΑΙ ΕΠΕΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ; Αν είσαι αυτοδύναμος κάνε τα κουμάντα σου αλλά όχι και να επιβάλεις ποινές κοινού ποινικού δικαίου. Αρκετά δεν τράβηξε η ιστορία με τον Μπέο, τον Κομπότη, τον άλλον της Ηλιούπολης, τον Ψωμιάδη που έχει κατακλέψει την ΑΕΚ αλλά παίρνει άδεια και τον ΟΦΗ που παίζει παράνομα; Αν δεν είσαι αυτοδύναμος, άντε βρε παπάρα κρύψου και σκάσε. ΨΩΜΟΛΗΣΤΌΠΟΥΤΣΑ. Και το λέω αυτό, αφού όλοι γνωρίζουν τον βόθρο της ΕΠΟ. Όλοι τον βόθρο του εκβιασμού προς το κανονικό κράτος.
               Που θα μου φέρεις και την ΦΙΦΑ να με κάνει νταντά. Άντε παπάρα Έλληνα που διαφωνείς με το νόμιμο  μόνιμα και δεν θέλεις ούτε μια απλή διοργανοσούλα σου να την έχεις καθαρή. Αληταράδες βλαχοδήμαρχοι συγκεντωμένοι εκεί μέσα που βρήκατε και τον Πιλάβιο σαν εξαγνυσμό.
               Ποιά είναι η λύση; Πάντα η ρίξη και η κόντρα. Θα εφαρμοστεί ο νόμος; Διότι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Μου είναι αδιάφορο. Αλλά ο Γερουλάνος το μόνο που έχει να κάνει προς την κατεύθυνση αυτή, είναι να κλείσει τις κάνουλες. Χρήμα μηδέν. Ως πότε; Ως ποτέ. Όχι για εκβιασμό αλλά για να δούμε τι χρήμα βγάζει η οπιοαδήποτε ομοσπονδία που γουστάρει το αυτοδιοίκητο. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ. ΚΛΕΙΣΕ ΓΕΡΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΟΥΓΚΙ ΚΙ ΑΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΦΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΣΤΟΝ ΚΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ.  ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΡΙΧΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ.
             Η εφαρμογή του νόμου είναι μία: Δεν δίνεις λεφτά κι άσε τους βλαχοδήμαρχους να τρέχουν στις παγκόσμιες ομοσπονδίες. Άσε τους να κάνουν ό,τι θέλουν με λεφτά της ΦΙΦΑ. Διότι δεν ξέρω καμία παγκόσμια ομοσπονδία να μιλάει για αυτοδιοικήσεις αλλά ζητώντας λεφτά από το κράτος. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η ΕΠΟ. ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΝ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΠΕΤΗΣ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΙΛΑΒΙΕ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ. ΚΑΤΙ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ , αλλά ξέρουν πού να σταματάνε το τάκλιν. ΑΝΤΕ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.

51 σχόλια:

  1. Το συνεχίζω απ΄την προηγούμενη ανάρτηση γιατί τραβάω χοντρή σίφφυλη μ΄αυτό τούτες τίς μέρες.
    Ποιό?
    Το σύνδρομο τού διαφορετικού.
    Οπου οι Ελληνες είναι γαμάω γιατί άμα λάχει εμείς τούς ξεστραβώσαμε όλους πριν 3000 χρόνια ειδάλλως ακόμα σκαρφαλωμένοι στά έλατα θα΄ταν. Οπου οι Οβραίοι είναι επίσης γαμάω γιατί το λέει το Τόρα (Torah) αρα τελεία και παύλα. Οπου οι Αμερικάνοι είναι οι σούπερ-γαμάω με κράνος και γαλόνια γιατί στην τελική είναι οι μόνοι πού μπορούν να στην πέσουν ανα πάσα στιγμή μέσα σε 10 λεπτά οπουδήποτε στον παγκόσμιο γλόμπο.

    Διότι οι Ιταλοί είναι επίσης γαμάω αφού δίδαξαν στην δύση την αποτελεσματικότητα τής...φαμίλιας αλλά και γιατί η κουζίνα τους γαμάει επίσης. Οι Γάλλοι πού είναι γαμάω απλώς και μόνο όντας Γάλλοι. Οι Γερμανοί πού είναι γαμάω γιατί κάποιος πρέπει να είναι.

    Μπορώ να το συνεχίσω με 40 εκόμα "εθνότητες" (εθνότητα: κάτι το ανύπαρκτο με σημαία) αν θέλω.
    Αλλά το πάω αλλού. Το πάω στην διαβάθμιση τού σύνδρομου τού διαφορετικού.
    Οπου ο ΑΕΚτζής μάγκα μου είναι ΑΕΚ διότι πρωτίστως "είναι αλλιώς να είσαι ΑΕΚ".
    Πάντα μ΄εβαζε σε ενοχλητικούς σκεπτικισμούς αυτό.
    Αν είσαι ας πούμε Τοτεναμ δεν είναι "αλλιώς"?
    Αλλά και για να προκαλέσω, αν είσαι γαύρος δεν είναι "αλλιώς"?
    Ειναι. Και παραείναι.

    Σε τέτιου είδους ρηχα επιχειρήματα σαν αυτό πού μόλις ειπα τι απαντάει ο ΑΕΚτζης?
    "Φίλε, είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Σακουλέψου τη."
    Ομολογώ ότι κάποτε την σακουλευόμουν. Οταν ημουν 15. Πλέον αρνούμαι να την σακουλευτώ.
    Ο ΑΕΚτζής, όντας πεισμένος για την κάργα διαφορετικοτητα του, παθαίνει ότι παθαίνει κάποιος πού υποφέρει απ΄αυτό το σύνδρομο:
    -αυτοπαγιδεύεται μέσα σ΄αυτό, γίνεται φυλακισμένος τής ψευδαίσθησης του, συχνά ισόβια. Επαναλαμβάνει στον ευατό του το παραμύθι ώσπου το παραμύθι να γίνει πλέον ειδική περιοχή τού μυαλού του. Τον γαμάνε και θεωρεί ότι τον "γαμάνε διαφορετικά". Τον υποτιμούν και πα΄λι νιώθει διαφορετικά. Τον ξευτυλίζουν και ξεχειλίζει απο περηφάνεια για την δύσμοιρη την ομάδα πού θα τ΄αντέξει κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την Ελλάδα μιλάμε όταν μιλάμε για την ΑΕΚ άλλωστε. Γνωστό και σωστό.
    Στη χώρα δηλαδή οπου το πιτσιρίκι, απο 6 χρόνων, "διδάσκεται" όχι την διαφορετικότητα του αλλά το ότι ανήκει σε έθνος γαμιάδων.
    Η διαφορετικότητα υφίσταται by the way.
    Οχι όμως η διαφορετικότητα τού γκρούπ, τής αγέλης, τού "έθνους".
    Η διαφορετικότητα τού ατόμου.
    Η οποία ακόμα κι αυτή, για να υπάρξει, πρέπει να τής επιτραπεί να υπάρξει. Κι ακόμα και τότε μπορεί να μην καταφέρει να αναδυθεί στην επιφάνεια.

    Η διαφορετικότητα τού ΑΕΚτζή, η τόσο διαφημισμένη, είναι ανύπαρκτη. Η τούλάχιστον, τόσο "υπαρκτή" όσο η διαφορετικότητα οποιαςδήποτε άλλης αγέλης. Τόσο υπαρκτή όσον ο πλέον ανύπαρκτος υπαρκτός σοσιαλισμός.

    Για να μπορέσει ένα γκρούπ ανθρώπων, και δή ενα μεγαλο γκρούπ, να επιτύχει "διαφορετικότητα" απαιτούνται σοβαρές, σοβαρότατες συνθήκες, όλες συνχρονισμένες.
    Οταν η κουβέντα περί "διαφορετικότητας τού ΑΕΚτζή" σοβαρεύει (λέμε τώρα) τότε ακούω επιχειρήματα τού στύλ: "...εμείς είμαστε καθαροί, φίλε".
    Οκέι, να το δεκτώ. Το δέχομαι όμως με την έννοια πού άκουσα κάποτε σε μιά συνέντευξη έναν Ιταλό μαφιόζο να λέει "...σε σχέση με το κράτος είμαστε αθώες περιστερές".
    Ο ΑΕΚτζής διαμαρτύρεται τούτες τίς δύσκολες μέρες ότι αλλοιώθηκε το DNA τής ομάδας και κατ΄επέκταση και το δικό του ως οπαδού.
    Λάθος.
    Δεν αλλοιώθηκε.
    ΑΝΑΔΕΙΚΤΗΚΕ.
    Για πρώτη φορά στη ιστορία τής ομάδας είναι κρυστάλλινα ξεκάθαρο τόσο το DNA όσο και τής πλειοψηφίας τών οπαδών της.
    Αν δεν περνούσε η ΑΕΚ την τραγική κρίση πού περνάει θα έπρεπε να την εφεύρουμε.
    Διότι η κατρακύλα τής ομάδας μπορείνα λειτουργήσει σαν καθρέφτης για να δεί ο μέσος ΑΕΚτζής την διαφορετική ασχήμια του.
    Πού είναι παρόμοια με την ασχήμια τών αλλονών.
    Αλλά...διαφορετική.
    Θα συμβεί αυτό? Θα κυττάξει ο ΑΕΚτζής στον καθρέφτη?
    Δεν είναι θέμα επιλογής.
    Ειναι υποχρεωμένος να κυττάξει.
    Το θέμα είναι τι ερμηνεία θα δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι 9 στίς 10 ερμηνείες πού δίνει ένας άνθρωπος για οποιοδήποτε θέμα είναι ερμηνείες κάποιου άλλου.
    Οι οποίες συχνά διοχετεύονται στον καμμένο εγκέφαλο τού γαμάω τόσο έντεχνα πού ο γαμάω είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι δικές του.
    Γι΄αυτό κι άλλωστε είναι ο γαμάω.
    Διότι μπορεί και ερμηνεύει καταστάσεις.

    Συνεπώς, τι να περιμένω να ερμηνεύσει ο ΑΕΚτζής?? Ειπα και στην προηγούμενη ανάρτηση ότι μιά βόλτα στα φόρουμ τής ΑΕΚ ειδικά απόψε πού ο σωτήρ πλήρωσε ενα "σεβαστό ποσό" για να καθαρίσει την Μόργκαν πείθει για την "διαφορετικότητα τού ΑΕΚτζή".
    Τα μπράβο και τα γιούχου πάνε σύννεφο.
    Η διαφορετικότητα τού ΑΕΚτζή μού θυμίζει την διαφορετικότητα τού ροκά.
    Οπου, οταν το σύστημα στην δεκαετία τού 70 ανακάλυψε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το ρόκ μπορεί να γίνει ένα τρομερό όπλο πλύσης εγκεφάλου διατηρώντας ταυτόχρονα την ψευδαίσθηση τού διαφορετικού το ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ στην προπαγανδα του.
    Κι ο ροκάς έγινε πρόβατο με προβιά...διαφορετικού χρώματος.
    Θα τολμούσα να πώ: μπέ.

    Υ.Γ/ Λατρεύω το ρόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑLBERT_AEKSTEIN: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΘΛΙΨΗ. ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ:
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΛΟΓΩ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΥΑΝΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΕΦΤΑ Ή ΜΕ ΜΕΣΑ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ Η ΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΔΕΞΙΟ ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΤΟ ΦΟΡΩ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΙΔΕΑ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΛΕΜΠΑ
    - ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΠΕΛΑΤΕΣ
    ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004. ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΑΝΔΡΑΣ ΜΙΑ ΘΗΛΥΚΙΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΠΟΥΣΤΗ.
    ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ. ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ 18 ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΑ DISCO ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΙ ΟΙ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ Ή ΟΙ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΕΣ.
    ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ μου, ΛΟΓΩ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΔΙΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΤΛΗ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ. ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΠΟΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΒΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ Ή ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, που βλέπουν άλλα.
    - ειμαι αεκ διότι έχω τα δύσκολα. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΑΤΙ: Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΥΤΗΝ. ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΕ ΕΤΣΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Steven,
    "it's all a matter of perspective" πού θα΄λεγε κι ο Σέρλοκ.
    Σαφώς κι ισχύουν τα παραπάνω (σε κάποια, λίγα, διαφωνώ, αλλα δεν αλλάζει η ουσία).
    Η διαφορετικότητα όμως δεν καθορίζεται απαραίτητα απο αυτά πού είσαι και οι άλλοι δεν είναι αλλά απ΄ το αν η διαφορά είναι στρατηγική η όχι.
    Παρατηρώντας τον κόσμο τής ΑΕΚ λοιπόν ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια ο μύθος αυτός κατέρρευσε μέσα μου.
    Εννοείται ότι εδώ και πολλά χρόνια ήξερα ότι είναι μύθος. Ολοι όμως έχουμε ανάγκη απο μύθους. Χωρίς μύθους δεν θα υπήρχαμε σημερα ως είδος και μιλάω σοβαρότατα.
    Ο μύθος αποδυκνείει την διαφορετικότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κουβέντα "Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΥΤΗΝ" είναι κλειδί.
    Και χωράει πολύ ανάλυση κατά την γνώμη μου.
    Διότι αφού όντως είναι έτσι οι οπαδοί καθορίζουν την ταυτότητα τής ομάδας. Ο κόσμος μιάς ομάδας είναι η ομάδα.
    Και ερωτώ: τί θα κυττάξουμε για να βγάλουμε συμπερασμα? Το 5% (άντε 10%) πού πιθανώς να είναι "διαφορετικό" η το 90% τού κόσμου τής ομάδας?

    Ναι, οταν ιδρύθηκε η ιδέα "ΑΕΚ" υπήρχαν άλλα δεδομένα. Ειμαστε όμως στο (πιθανώς όχι) σωτήριο έτος 2012.
    Πριν 3 βδομάδες όταν ο ντεμάκος σκέφτηκε το θεικό "να κυττάξουμε τι σάς αναλογεί και να το πληρώσετε, και τα υπόλοιπα θα τα κανονίσει το θεμέλιο" ο "διαφορετικός" κόσμος τής ΑΕΚ πανηγύριζε με τρέλλα επειδή ο Ντέμης βγήκε...μπροστά και τούς "ξεμπρόστιασε".

    Λέω και πάλι, ναι, ενα 10% μπορεί να είναι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Παπας εκανε αυτο που επρεπε. Και αργησε.
    Αυτο που πρεπει να απαιτησει,-για να μη ξαναδιαπιστωσει οτι ειναι βλακας-ειναι να βαλουν αυτα που πρεπει και οι αλλοι.
    Δινοντας 2 μυρια στην Μορκγαν, δανειζομενος αλλα τρια απο τον κοντο συνεργαζομενο της εταιριας τοκογλυφων και καλωντας μετα τον κοσμο να βαλει τα αλλα 20, δουλεια δεν γινεται.

    Και η διαφορετικοτητες-θα διαφωνισω- υπαρχουν.
    Οχι βεβαια γιατι υπακουουν σε καποιο "ανωτερο" η "κατωτερο" DNA, αλλα γιατι πολυ απλα οι μιμηση λειτουργει παραδειγματικα και η επαναληψη γινεται τροπος εκφρασης. Με αποτελεσμα να καθοριζονται ορισμενα βασικα χαρακτηριστικα.
    Οτι ισχυει για το ατομο,ισχυει και για ενα υποσυνολο.

    ΕΔω, η μονη παγιδα ειναι το τσουβαλιασμα, η συνολικη ευθυνη.
    Ασφαλως και ο καθενας εχει διαφοετικη ευθυνη και δυσαναλογο μεριδιο στα καλα και τα κακα που συμβαινουν κοντα του.
    Εχει ομως καποια.Δεν μπορει ποτε να μην εχει καμια.

    ΤΑ βασικα χαρακτηριστικα, βασιζονται και χαρασονται κατα βαση στις εμπειριες.Στις "εικονες". Στις κατηχησεις.
    Το αν γενιομαστε "λευκο χαρτι" η οχι,δεν το ξερω.

    Αλλα οταν ο μικρος ΑΕκτζης βλεπει τον νουνεχη,υπομονετικο,καρτερικο, διαλακτικο, και αρκετα ευκολοπιστου σε σημειο παρεξηγησης πατερα, η θειο, να αντιμετωπιζει τα δρωμενα της ομαδας του με αυτον τον διαφορετικο τροπο,απο εκεινον π.χ. του "ολυμπιακου" πατερα η θειου,δηλαδη του φασαριοζουν,του συνεχεια απαιτητικου, του φωνακλα,του γιουργια στα κουλουρια,ειναι λογικο να αποκτησει,να υιοθετισει και το μεν και το δε,μια αρκετα "κοντινη"- "συγγενικη" συμπεριφορα.

    Μια μικρη "φωτογραφια" ολων αυτων βλεπουμε π.χ σημερα, με αυτο το καταντημα της ομαδας και την συμπεριφορα των-περισσοτερων οπαδων.
    Πως συμπεριφερονται; Παραμενουν ευκολοπιστοι,προσδοκουν λυσεις ακομα και απο τους ξεκαθαρα τυχαρπαστους η αδυναμους (Κοζωνιδες Τροχαναδες, Ξενιαδιδες κλπ)κρατα ακομα την ψευτικη ελπιδα οτι "κατι θα γινει", ενω η συμπεριφορα του συνολου καποιων αλλων οπαδων σε αναλογες περιστασεις-και μαλιστα λιγοτερο τραγικες-ηταν να κλεισουν τους δρομους,να "ξηλωσουν" πεζοδρομια, να αποκλησουν λιμανια,να απιτησουν απο την πολιτεια τα δικα τους, γιατι "το θελουν,τους πρεπει και τους αξιζει να πουμε".

    Τι εκανε ο ευπρεπης -κατα βαση- ΑΕΚτζης; Ο ευκολοπιστος,ο δινων ευκαιριες ακομα και στον τελευταιο,ο κανων υπομονη; Τιποτα απο ολα αυτα. Μονο ηλπιζε,ελπιζει,περιμενε και περιμενει. Αναμενει.Προσδοκα. Βοηθαει οσο μπορει. Αλλα παραλληλα απεχει. Δυσκολο πραγμα αυτο.
    Σαν καποιοι αλλοι που περιμενουν να ξανααναψουν τα καντηλια στην Αγια Σοφια, η να ξαναανοιξουν τα σχολεια στην Πολη.
    Και ακομα χειροτερα,σαν εκεινους που εφυγαν αρχοντες και νοικοκυραιοι απο εκει,και εφτασαν εδω κουρελιδες,ξυπολυτοι και με την Σταμπα του Τουρκου απο τους εδω προσκυνημενους.
    Και σιωπηλα, σιγανα, με υπομονη,με πολυ δουλεια αλλα και ασιγαστο σιωπηλο παθος,ξαναστησαν τις ζωες τους.

    Εχεις δει το βλεμα του μορφωμενου,αλλα εβρισκομενου σε δυσκολη θεση οταν τον κοιτα περιφρονιτικα ο κατσαπλιας αμορφωτος,ο οποιος ομως στην χωρα των κλεφτων νοιωθει σαν στο σπιτι του;
    Αυτο ειναι η ΑΕΚ

    Επαναλαμβανω,δεν μιλω για ολους. Ειτε τους νυν,ειτε τους τεως.
    Αλλα η γενικη κατευθυνση,αυτη που δινει το "βημα" και τα χαρακτηριστικα, λεει οτι στην Ελλαδα της ξετσιπωσιας, η ηρεμια,λογιζεται ως προβλημα. Το να παραμενεις στην σειρα σου,ειναι μεγα ελατωμα και δεν το συγχωρουν οι αισχροι "Κωστοπουλοι".
    Το να περιμενεις, να καρτερας -ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ-ΕΙΝΑΙ ειναι ενδειξη εκλεπτισμενου ανθρωπου,που ζει αναμεσα σε βιστικους και πεινασμενους νεροβουβαλους.
    Γιατι το ψεμα ειναι το ονειρο.
    Τα αλλα ειναι για τους "Σιμητιδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπαρχουν λοιπον οι διακριτες διαφορες. Ακομα και σημερα.
    Αυτο που με φοβιζει,δεν ειναι μηπως ο ΑΕΚτζης γινει "ολυμπιακος" η "παναθηναικος" στην αναιδεια, στο θρασσσος η στην ξετσιπωσια.
    Το αντιθετο. Μη χασει με τον καιρο αυτα τα χαρακτηριστικα με τα οποια-εστω και αθελα του- κληροδοτηθηκε και η αλλιωση φερει την υποτελεια,την παραδοχη και την γενικη ηττα.

    Οταν καποιος,που εχει μαθει να δηλωνει την -οποια-διαφορετικοτητα του με ηπιο σχετικα τροπο και στωικα μετραει χαστουκια για χρονια,μενοντας μακρυα απο αυτο που τον κρατουσε,βλεποντας το να σβυνει,αυτο που τον βασταγε,τοτε η πορεια του,δεν θα ειναι προς την βια, την ιαχη,τον θορυβο και την εξωτερικευμενη "αγανακτηση",αλλα προς την απολυτη σιωπη.
    Θα κλειστει στο καβουκι του.Θα σωπασει γενικως.
    Θα κλαψει γοερα,αλλα δεν θα παρει τους δρομους φωναζοντας.

    Και ξερεις γιατι; Γιατι νοιωθει οτι ζει σε ενα κρατος που δεν ειναι μερος του. Οτι ειναι ξενος. Φιλοξενουμενος και πρεπει πρωτος αυτος να κανει ησυχια. Και κανει ησυχια,γιατι ακομα εχει την αντυπωση οτι οι διπλανοι του, οι "κανονικοι" οικοπεδουχοι,θα ησυχασουν και εκεινοι.

    Αλλα που...μεγαλο πραγμα η "ανεση".
    Μονο οταν νοιωθεις βολικα και ανετα καπου,μπορεις να κανεις "φασαρια" και να τα "σπας" καθε λιγο,συνεχεια απαιτωντας την προσοχη των αλλων.
    Σαν τον "παλιο" και τον "νεο" στον στρατο.
    Νεοι ειμαστε σαν ΑΕΚ στην "νεοΕλλαδα" των "παλιων" ληστοσυμορητων με τα λυκοτομαρα στους ωμμους. Πως να συνεννοηθει ο Φαναριωτης και ο φερμενος απο την Σχολη, η τα πανεπιστημια της Ευρωπης ΑΕΚτζης Πολιτης, με τους εδω Τουρκαλβανους Εληνοτουρκους που εκαναν μπαλακια την βρωμα απο πανω τους και φωναζαν για να τους ακουσει ολος ο καμπος: "κοιτα μωρη Λενιω...βρηκα καρβουνακια για το καντηλι της μανας σου"

    Οταν εισαι στην τρυφερη ηλικια οπου ολα σου μοιαζουν τρομερα,δηλαδη πιτσιρικος και τυχει να δεις,να διαβασεις,να ακουσεις,να σου πουν ιστοριες,ειτε ανθρωπων,ειτε συλλογων,ειτε εποχων,εκει γινεται το "κρακ" μεσα σου. Και εκει ειναι που διαλεγεις. Για παντα. Και ομαδες.Και φιλους. Και χαρκτηρες.Και γυναικες. Και σταση. Ολα.
    Ειτε θα εισαι με τους φωνακλαδες που σε τρομαζουν ασκοπα, ειτε με εκεινους που μιλανε γλυκα και σε παρασερνουν σε καποιο ταξιδι.

    Υ.Γ. Η αντιδραση του συγχωρεμενου Μπομπαν Γιανκοβιτς, λεει παρα πολλα. πραγματα. (απο λαο ταλαιπωρο και με χαμενα ονειρα κι'αυτος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι ειπώνονται σημαντικές κουβέντες κι ας είναι το υποβόσκον καύσιμο η πίκρα.
    Και σ΄αυτά πού είπε ο Στήβεν και σ΄αυτά πού είπε ο Χρήστος βρήκα σημαντικά πράγματα.
    Αυτό περίμενα βέβαια οταν έγραφα τα "δικά μου".
    Στα τού Χρήστου:
    Κι εγώ δεν ξέρω αν γεννιόμαστε "λευκο χαρτί", ξέρω πάντως ότι ό, τι δεν είναι λευκό γράφεται από άλλους. Και γράφεται σε τρυφερές ηλικίες, εννοείται.
    Αν η μίμηση Χρήστο είναι σημαντικός παράγοντας (και είναι, όντως) για την ένταξη σε ένα γκρούπ ανθρώπων τότε τι θα μιμηθεί ένα πιτσιρίκι 14 ετών βλέποντας την στάση τού ΑΕΚτζή πατέρα του τα 2-3 τελευταία χρόνια?
    Κι επαναλαμβάνω, μην μπερδεύουμε την μειοψηφία με την πλειοψηφία ενός γκρούπ ανθρώπων με κοινούς στόχους, και κυρίως μην κρινουμε εξ΄ιδίων.
    Μιλάς για αποδοχή τής ήττας, για αλλοτρίωση κλπ. Κι έχεις δίκιο βέβαια, αλλά ακριβώς επειδή έχεις δίκιο ρωτάω με την σειρά μου: τι έχει συμβεί στον κόσμο τής ΑΕΚ τα τελευταία 16 χρόνια?
    16 χρόνια, παρεπιπτόντως, δεν είναι αμελητέα χρονική "ποσότητα".
    Και οκέι, σε μιά τέτια ερώτηση εύλογα θα μπεί ο Κόκκαλης στην εξίσωση, κι ο Γκαγκάτσης αλλά και το συμμοριτοπλαίσιο πού λέγεται "Ελλάντα".
    Ομως αν αυτά έπαιξαν τεράστιο ρόλο ο Ντεμάκος δεν έπαιξε?
    Θρυλικές παροτρύνσεις τού στύλ "οποιος θέλει να δεί τίτλους να πα΄να γίνει γαύρος" και "οι τίτλοι είναι εφήμερες χαρές" δεν έπαιξαν ρόλο στο τι πρότυπα υιοθετεί ο "ΑΕΚτζής"?
    Βάζω το "ΑΕΚτζής" σε εισαγωγικά γιατί αυτό, νομίζω, συζητάμε. Για το ποιόν πλέον ΑΕΚτζή μιλάμε.
    Ο ΑΕΚτζής στην πλειοψηφία του, ακολούθησε αυτά τα πρότυπα το 2004 κι ειδικά λίγο μετά το 2004. Κάθισε κάτω κι έφαγε Μπούρμπους για πρωινό και Κρασσάδες για μεσημεριανό. Και δεν είπε τίποτα. Τού κλέψανε πρωτάθλημα κι είδε μιά γενική τουμπεκί απ΄τούς "ήρωες" του και ακολούθησε τη γραμμή. Εκτός κι αν θεωρούμε μερικές φωνές πού ακούστηκαν στο βάθος τής γαλαρίας "αντίδραση".

    Ο μύθος για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει χρειάζεται και "ήρωες" πού τον κουβαλάνε στην πλάτη τους. Κι αν ο "ήρωας" μάς προκύψει ντεμάκος?
    Οταν είμουν πιτσιρικάς, όταν χτίστηκε μέσα μου ο μύθος "ΑΕΚ" ο ντεμάκος δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
    Επρεπε να φτάσει το πλήρωμα τού χρόνου για να υπάρξει. Να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε το "όποιος θέλει τίτλους να πα΄να γίνει γαύρος" να μπορέσει να ακουστεί.

    Να το πώ αλλιώς. Ο Μαύρος θα μπορούσε να πεί κάτι τέτιο? Ο Νικολούδης? Ο Μπάγεβιτς όταν ακόμα έπαιζε?
    Ειναι ίδιος ο τωρινός κόσμος τής ΑΕΚ με τούς πρόσφυγες τού 20΄, με τον κόσμο τής ΑΕΚ στη δεκαετία τού 50΄και κατόπιν μ΄αυτόν τής δεκαετίας τού 70΄?
    Για ποιόν ακιβώς ΑΕΚτζή μιλάμε?
    Τον φαντασιακό, αυτόν πού θα θέλαμε η ενδεχομένως είμαστε οι ίδιοι, η αυτόν πού εμπνεύστηκε απ΄τον Ντέμη τού 2004 με τα μπλουζάκια Μπόν Τζόβι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μικρό υστερόγραφο: δεν είπα ότι δεν υπάρχει διαφορετικότητα.
    Υπάρχει, και για το άτομο και για το γκρούπ ανθρώπων μόνο πού σε μεγάλη μάζα ανθρώπων η διαφορετικότητα είναι τρομερά εύθραστη.
    Είπε κι ο Χρήστος μιά λέξη κλειδί: μίμηση.
    Η διαφορετικότητα πάντως και υπάρχει και τρομερά σημαντική είναι.
    Το διευκρινίζω αν έχω παρανοηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Φεβρουαρίου, 2012 11:29

    Από χθες μου έχουν γίνει πεπόνια τ' αρχίδια με "τον παππα και τα μάτια μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα,
    Μου κανει τρομερη εντυπωση, που προσπαθειτε ΟΛΟΙ να συγκρινετε καταστασεις, ερεθισματα και νοοτροπιες διαφορετικων χρονων και δεκαετιων.

    Μιλαμε εμεις (και λεω εμεις οι 40-45) για κατι που εχουμε ζησει και δει, και περιμενουμε να πραξουν το ιδιο 20χρονα και 25χρονα για να μη παω πιο κατω που ΟΥΔΕΠΟΤΕ εχουν δει την ΑΕΚ.

    Σκεφτηκατε ποτε τι εχει δει και καταλαβει ενας 25-30 χρονος?

    Και δεν θα μιλησω μονο για την ΑΕΚ αλλα για τη κατασταση απο το 95 και μετα, δηλαδη σχεδον 20 χρονια (εκτος αν νομιζει κανεις οτι θα αλλαξει κατι του χρονου και ο πατερ θα παρει κουπα..)

    Πως ξεκινησε (αν ξεκινησε) στα 10-15 του να γινει ΑΕΚ?

    ΑΝ ειναι τυχερος εχει δει τον σημερινο Θεμελιο να ΔΙΑΛΥΕΙ μια ομαδα με συνοχη και προοπτικη για να κανει το κομματι του και το καπριτσιο του.

    Εχει δει το θειο να μεγαλουργει ΑΡΠΑΖΩΝΤΑΣ μεχρι και την Αρκαδη!!!! και εχει μεγαλωσει με συνθηματα τυπου πηρατε τον εναν πηρατε τον αλλον βαλτε και τα κιτρινα να σας λεμε ΑΕΚ.
    Μια ειρωνικη (ΣΩΣΤΑ) ανωτεροτητα η οποια σιγα σιγα αρχισε να γινεται εχθρα και μετα θλιψη.
    Παραλληλα τα 'πρωτυπα' (σωστα λεει ο Χρηστος) αλλαζουν και επικρατουν οι Κωστοπουλοι κου εγιναν εκδοτες πανω στο κολο της Γωγους και τα βυζια της Ελενης.
    Επικροτηθηκε και αποθεωθηκε το εμεις και το Αιγαλεω και οι αλλοι να πανε να γαμηθουνε ΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

    Εμεινε ο ΑΕΚτζης και πολλοι ΓΝΗΣΙΟΙ φιλαθλοι αλλων ομαδων να κοιταει σα χανος να επιβραβευωνται οι αγραμματοι, οι κλεφτες και οι κατσαπλιαδες.
    Να παιρνει πρωταθλημα το Γιωτης Τσαλουχιδης και να το χανει ο Σαβεφσκι..
    Να παιζει Champions League και να γιγαντωνεται οικονομικα ο Τοχουρογλου ο Πουρσανιδης και ο κοουτς Τακης-Μπιγκον κλπ.

    Μαθαινει ο τοτε 10-15χρονος οτι δεν εχει σημασια αν παιζεις μπαλλα δεν εχει σημασια αν κλεβεις το δημοσιο να αγοραζεις Τζιοβανηδες δεν εχει σημασια οτι ο ΚΣΦΠ ειναι απλα ο Κοκκαλικος Συνδεσμος Φιλαθλων Πειραιως, για να εχει ασπιδα ο θειος να τιμολογει τον ΟΠΑΠ τον ΟΤΕ και να πουλαει μεσω Ιντρακομ τα Siemens.

    Σημασια εχει οτι εισαι πρωταθλητης, οτι κανεις φιεστες, οτι οι παικτες σου γαμανε τις καλυτερες γκομενες οτι εισαι πρωτος και πρωτο τραπεζι πιστα στα Κωστοπουλο-περιοδικα και στη Μυκονο.

    Καμμια σημασια δεν εχει οτι μολις πας σε πραγματικο αντιπαλο στη Ευρωπη ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΣΑΙ με κατι απιστευτα σερι 30 και 50 αγωνες και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ χωρις διπλο στην Ευρωπη.
    Καμμια σημασια δεν εχει οτι χανεις απο ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ κατι Χερενφειν κατι Φερντσβαρος οταν απο την αλλη εχεις τη γκλαμουρια να κουβαλας Καρεμπεδες και Ζαχοβιτς με τα κλεμμενα λεφτα της Siemens.

    Αυτο που βλεπει το ποπολο ειναι η επιβραβευση και η (βλαχο)γκλαμουρια.

    Στη γωνια καθεται ο ΑΕΚτζης που ξερει οτι ΟΛΟ αυτο ειναι στημενο πανω στη δικια του ομαδα οπως ξερει οτι αν ο θειος και ο θωμας δεν μιλησουν και δε κανονισουν ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.
    Αυτα ομως τα ξερει αυτος που τα εχει ζησει, οχι ο πιτσιρικας.

    Εκει (σωστα) μιλαμε για διαφορετικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ουδεμια διαφορετικοτητα μπορει να εχουν τα παιδια του steven η η κορη μου (που ειναι πιο μικρη βεβαια ) γιατι πολυ απλα ΑΓΝΟΟΥΝ και δεν εχουν ζησει την ΑΕΚ.

    Δεν ξερουν οτι ο πρωταθλητης Ελλαδας δεν γινεται να τρωει ΤΑΛΗΡΑ και ΕΦΤΑΡΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ στην Ευρωπη επι ΧΡΟΝΙΑ. Μπορει να χανει αλλα και προσπαθει και χανει αξιοπρεπως. Εχει φαει και η ΑΕΚ πενταρα απο τη Ρεαλ. Οπως θα ξαναφαει.
    Εχει φαει και ο βαζελος οπως και θα ξαναφαει.

    Δεν εχουν ζησει να κυριαρχεις απολυτα επι του αντιπαλου και να του κανεις ΠΛΑΚΑ στο γηπεδο.
    Το περιφημο στριβετε τη Δεκελειας και εχετε 3 στη πλατη ΠΡΙΝ βγειτε απο το πουλμαν ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
    Ουτε το απο τα 30 ματς τα 3-4 ειναι τα δυσκολα και τα αλλα τα εχουμε καθαρισει ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ.

    Οι διαφορετικοτητες ξεκινουν απο αυτα που λεει ο steven αλλα ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

    Αλλιως καταντας σιγα σιγα στο γνωστο διηγωντας τα να κλαις.

    Και οταν απο τη μια εχεις ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ να εχει τον πατερ στο παγκο (γιατι για ΚΑΤΑΝΤΙΑ προκειται) και τον Τσιπρα στην ενδεκαδα.

    Απο την αλλη εχεις εναν προεδρο που σου λεει να γινεις Ολυμπιακος αν θες τιτλο και ενα μετοχο που δηλωνει ΒΛΑΚΑΣ που εχει την ΑΕΚ.

    Και στη μεση εχει φτασει ενας κανονικος ΗΛΙΘΙΟΣ να κανει κουμαντα με μια οργανωση που αναθεμα και αν εχει πραγματικα 500 να τον ακολουθουν.

    Για ποια διαφορετικοτητα για τους σημερινους 25αρηδες μιλαμε?

    Σε τι νιωθουν διαφορετικοι τι εχουν δει και σε τι προσδοκουν?

    Στο να μας κανει ο ιδιοκτητης τη χαρη, αφου εχει φτασει στο +5, να πληρωσει ενα 'σεβαστο' ποσο για ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ?

    Στο να βγαλουμε τη χρονια για να μη κλεισουμε?

    Στο να 'αναδειξουμε' Τσιτες και Κλωναριδηδες ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΟ αλλα απο αναγκη και αφραγκια?

    ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ 20 ΧΡΟΝΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α και για να μη ξεχνιωμαστε:
    Οντως θα ειναι διαφορετικα μιας και οπως παει το πραγμα μαλλον χωρις εισητηρια παει το ματσακι.

    ΑΕΚ η μονη ομαδα στο κοσμο που αυτοτιμωρειται με κεκλεισμενων των θυρων!!

    Κατα τα αλλα ο ΦΙΚΟΣ εστειλε υπομνημα χτες που ελεγε οτι ολα πανε καλα!! απλα δωστε μας λιγο χρονο.
    Την ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ μερα δεν εχει να σφραγισει εισητηρια...

    ΨΕΥΤΗΣ? ΝΑΙ
    ΒΛΑΚΑΣ? ΣΙΓΟΥΡΑ
    ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΣ? ΜΕ 1000
    ΛΑΜΟΓΙΟ? Θα δειξει αλλα προς τα εκει γερνει.

    ΦΙΚΟ τα 170 εχουν και το ματς του ΠΑΟ μεσα. Και εκει κεκλεισμενων θα πας?

    Οχι οτι κανει καμμια διαφορα βεβαια οταν με το ζορι μαζεωνατι 4000 νοματαιοι αλλα λεμε.

    Ουτε αγωνιστικα περιμενω τον ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ να κανει κατι.

    ΙΣΑ ΙΣΑ που σε αυτα τα ματσακια να φοβασαι το μπαχαλο,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΗΔΗ..

    Για το επιχηρηματικο πνευμα του ΒΛΑΚΑ δεν εχω να πω κατι.
    Ξεχρεωνεις ενα βραχνα (με οποιον τροπο δεν εχει σημασια πολυ) δανειου της MS μετα απο τοσα χρονια.

    Τι περιμενεις κανωντας αυτη τη κινηση?

    Φυσικα στηριξη και απο τους αλλους και απο το κοσμο.

    Οποτε τι κανεις?

    Φυσικα: ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ!!!! μεχρι τις 13:00 της Παρασκευης.Και ΑΝ τα σφραγισεις θα πουλησεις μονο 1 μερα ΕΧΩΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ..

    Τι πιο λογικο?

    Μιλαμε για μεγαλα μυαλα.

    Τετοια εμπορικη διαχειρηση δυσκολα βρισκεις παρα μονο σε ΓΛΑΣΤΡΕΣ..

    Eκτος αννομιζει κανεις οτι χτες εκει που καθοταν ο ΒΛΑΚΑΣ (κατα δηλωση του) και εκανε το πουρο του το μεσημερι λεει τι να κανω τι να κανω?

    Ρε δε παιρνω ενα τηλεφωνακι στην MS να δωσω ενα σεβαστο ποσο??

    ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΝΑ 15ΧΡΟΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΣΤΑΝΤΑΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ.
    ΣΑΜΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑΝΕ ΦΙΛΑΘΛΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΗΝΤΟΥΣΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι συμφωνωνω οτι ειδικα σημερα ενα 15χρονο που δηλωνει με παθος ΑΕΚτζης, ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.Το οχημα του ειναι-και - η ΑΕΚ.
    (οχι φυσικα η ΑΕΚ του Αδαμιδη,η του κοντου.
    Η ΑΕΚ σκετα.

    "Ποια ΑΕΚ ρε μεγαλε" θα μου πεις.
    ΟΧΙ την τωρινη ρε παιδια. Δεν μιλαμε για τις τρεχουσες ποδοσφαιρικες ομαδες που κατα καιρους μπαινουν στα γηπεδα.
    Μιλαμε για οτο αντιπροσωπευει η ιδεα της και το συμβολο της.
    Κατι αναλογο με το "Ελληνας".
    Ποιος δεν νοιωθει περιφανος που ειναι τετοιος; Κανεις ομως δεν νοιωθει ετσι γιατι για την σημερινη καταντια(εννοω των τελευταιων 2 αιωνων και κυρια των τελευταιων 40 χρονων.
    Νοιωθουμε οτι νοιωθουμε αναφαιρετα και αυτονοητα εννοωντας τον Ελληνικο πολιτισμο και οτι αυτος ο γιγαντας κουβαλαει στις πλατες του.
    Και οχι για τους σημερινους και χθεσινους ερμαφροδητους κατσικολεφτες.
    ΑΕΚ=Ελλαδα λεμε ρε παιδια και αυτο δεν αφορα στην σημερινη μονο ταυτοχρονη καταντια των δυο,αλλα διαχρονικα την διαδρομη τους.

    Συμφωνω επισης και με τον ALbert AEKstein οτι τα σημερινα ΑΕΚοπουλα δεν εχουν που να πιαστουν και ευκολα παρασερνονται απο τον γελοιο σειρμο του "οπωςδηποτε πρωτου" και "με καθε τροπο".
    Οταν ειπα οτι "υπαρχει κινδυνος οι ΑΕΚτζιδες να σωπασουν οριστικα" δεν εννουσα τους μικρους,αλλα τους συνομιληκους μας και πανω.
    Οταν δεν δεχεσαι να "αλλαξοπιστισεις",στα χρονια του ορυμαγδου και της αχρειοτητας,μονο κοιτας και κλαις για την καταντια,αρνουμενος να "πανιγυρισεις" και να συμμετασχεις σε ενα ξεπλυμενο θεατρο.

    Ο δε μικροτερος, ο γιος, ο ανιψιος, πρεπει πασει θυσια να κρατηθει "ζεστος". Οχι βαζοντας τον να μετραει κουπες και κατσαρολια,αλλα μιλωντας του για τις ριζες και το τι καταφεραν τοσο οι ανθρωποι οσο και ο συλλογος, οπου εδωσαν μαχες απεναντι στους πραγματικους "τουρκους" με ελληνικες ταυτοτητες απο τον νοματαρχη.
    Και οτι τους γαμουσαν Πολιτίκα πατοκορφα οπου τους εβρισκαν.

    Αυτος ο πιτσιρικος, μεγαλωνοντας, ειναι σχεδον βεβαιο οτι ποτε δεν θα γινει η πληοψηφια,στην οποια θα βασιστει ενας νεος ψευτης-γλετζες Αντρεας.
    Ειναι βεβαιο οτι θα παει κοντρα στους "Κωστοπουλους εχοντας πλεον τα "οπλα" να αντιταχθει στο φτηνο πουταναριο που του πλασαρουν για "ζωη"
    Ειναι σιγουρο οτι θα παρει με τις κλωτσιες τον επομενο "ΓΑΠ" η "Μπενιζελο" που θα τολμισουν να απλωσουν τα χερια του πανω στη ζωη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχουμε ξανακανει κουβεντα απο εδω-αλλα και μετα ουζου- οσο αφορα στις ποδοσφαιρικες,εργολαβικες,lifestile mainstream "λοκομοτιβ" του μονοπωλιου που φτιαχτηκαν με λεφτα του δημοσιου. Για τους τροχονομους της αισχρης ζωης που την πλασαραν σαν εκσυγχονισμο και μεταπροοδευτισμο και αλλες παπαριες μονο και μονο για να κλεψουν τους μαλακες και "ΓΕρμανους" στην συμπεριφορα Ολυμπιακους και Παναθηναικους"

    (λεω "Γερμανους", γιατι και η συντριπτικη πληοψηφια των Γερμανων της μικροαστικης ταξης-το συνολο δηλαδη της λεγομενης "ΓΕρμανικης μηχανης" αρκει μονο να υποδειξεις σε αυτους τον εχθρο που τους απειλει (σημερ ειναι η Ελλαδα) και θα ορμηξουν να σε σκοτωσουν διχως δευτερη σκεψη. Για να κρατησουν τα "κεκτημενα" τους (ενα πιατο φαι δηλαδη,ενα ποτηρι μπυρα και το τροχοσπιτο των διακοπων)Αυτο ειναι το περιφημο "ΓΕρμανικο θαυμα" Το οτι δηλαδη, η Σταλινικοι πολιτικοι,εχουν πεισει την πλεμπα οτι ειναι μαζι τους και οτι πρεπει να αντιμαχονται,οτι αντιμαχονται και εκεινοι. Να κατακρινουν,οτι κατακρινουν και εκεινοι.
    Εκατομμυρια πιστα σκυλια,που ψοφανε για το εξασφαλισμενο κοκκαλο.

    Αυτο δεν συνεβαινε και δεν συμβαινει και εδω; Στρατους δεν εφτιαξε ο "θειος απο την Σταζι"; Μηχανισμους ενστικτων δεν εστησαν;
    Ανταποδοτικα,δεν εδωσαν κουπες και τιτλους καλπικους; Οι οποιοι αναγνωριζονται ως τετοιοι ακομα και απο τους ιδιους.
    Και η αρρωστια ειναι οτι το αποδεχονται ως κοπλιμεντο.
    Αυτο θα πει σηψη.
    Απλωνε το δαχτυλο ο "αρχηγος" και ορμουσαν στον "εχθρο" οι σκυλοι.
    Και οριστε σημερα το καταντημα. Ο "αρχηγος" την κοπανησε εξασφαλιζοντας ζωη και ασυλια εως 8η γενια, και τα σκυλια τριγυριζουν στους δρομους αδεσποτα. Και ψαχνουν για καποιο νεο "αφεντικο".
    Αυτοι ειναι οι "πρωτοι" και "με καθε τροπο".

    Φατε λοιπον πουσταραδες μια ΑΕΚ στο κεφαλι και ποδοσφαιρικα και κοινωνικα και οικονομικα, για να εχετε να πορευεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. TO ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ,
    ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ,ΑΝΩΤΕΡΟΣ.

    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ
    ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ,
    ΜΠΑΖΙΝΑ,ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ.
    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΑΝ.

    ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ
    ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟ
    ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

    ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ,
    ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕ ΦΙΛΑΘΛΟ
    ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΕΚ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ;
    ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ;

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΜΠΕΤΟΒΕΝ
    ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ
    ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ;

    'Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΝΑΓΑΓΕΤΑΙ
    ΣΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ;

    ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ,
    ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ,
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πανω που πηγες να πεις μια καλη κουβεντα για τον Γερουλανο, εφαγε τα μουτρα του.
    Αφησε κληρονομια ομως. Μπορει να σαβουρωθηκαν τα ασημικα της Ολυμπιας,αλλα μας αφηνει σε αντιπαροχη τα τετζερεδια του νομου του.
    Ο οποιος κατα βαση ειναι σωστος. (δεν ειναι γεννημα της αμφιλεγομενης νοησης του βεβαια,αλλα εντολες εκτελει και εκεινος)

    Που λεει: εαν θελετε αυτοδιοικητο, "αυτοδιοικηθειτε" και οικονονομικα. Απαξ ομως και μας απλωνετε το χερι σαν ζητουλες,θα οριζουμε εμεις τους κανονες.
    Τι πιο ορθο;

    Και η συνδικαλιστικη "αντισταση" αρχισε : αποφασισε ο συνεταιρισμος των σκυλαδων, να κατεβει σε απεργια. Να μη γινει η μεθεπομενη αγωνιστικη.
    Και γιατι οχι η επομενη"; θα αναρωτηθει κανεις σωστα.
    Γιατι η μεθεπομενη ειναι πανω στο τριημερο της καθαρης Δευτερας ρε παιδια. Να μη καθησουμε και λιγο;
    Καθαρα νεοΕλληνικα και δημοσια.

    Το αιτημα της; Να παραμεινει το αυτοδιοικητο.
    Το πραγματικο αιτημα της; Να αυξηθουν οι κρατικες επιχορηγησεις. 8εκ ο "με καθε τροπο" πρωτος και 6εκ ο με "καποιο τροπο" 2ος. Αυτη ειναι η επιδοτηση για το ποδοσφαιρκο παλιολαδο που τρωμε.
    Και ζητανε το "αυτονοητο" Αυξηση των ποσων και ολα καλα.

    Και οι δοσιλογοι που πηγαινοερχονται απο και προς τις Βρυξελες, αυτην την "διαπραγματευση" κανουν.
    "ποσα θες για να σκασεις"; "τοσα". "παρτα και γυρνα στην Ελλαδα και πες οτι θα κανετε "πολεμο" εναντιων μας. οτι θα πεσετε απο το Ζαλογγο. Οτι θα ανατιναχτειτε στο Κουγκι. Οτι θελετε πεστε στα προβατα. Μονο αφηστε μας να κανουμε την δουλεια μας εκει κατω."
    Η διαπραγματευομαστε την ανεξαρτησια και την αυτοδιοικηση μας η παιζουμε τις κουμπαρες.
    Μαλακιες θα λεμε τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και αφου τον αγοραζαν διχως να διαβαουν τις μονιμες στηλες του, γιατι τον επαιρναν;
    Μαλλον για να τον ξεδιπλωνουν πανω στο τραπεζι στην καφετερια,ετσι για να μουρη,οτι "διαβαζουν" και οτι ειναι "διαφορετικοι".
    Οπως η κυρα-κοτα κατι εχει ακουσει για καποια "βιβλια" και παει και αγοραζει μια εγκυκλοπαιδια που να εχει το ιδιο "δεσιμο" και χρωμα με το συνθετο του σαλονιου.

    Διαφορετικος δεν σημαινει απαραιτητα "ανωτερος". Ουτε απαραιτητα "κατωτερος". Ουτε "ωραιος" ουτε "ασχημος".
    Σημαινει απλα "διαφορετικος".
    Και αντεροβγαλτης, και ο Χανιμπαλ και ο Παπαχρονης, "διαφορετικοι" ηταν.

    Αρα, "διαφορετικος" σημαινει μονο: "μοναδικος".
    "Ενας". "ατομο".
    Αυτο ειναι το κυριο χαρακτηριστικο. Την συνειδητη αποκοληση απο τον οχλο.

    Δεν εννοω την αναχωριση και τον ασκητισμο σε μοναστηρι. Εννοω την νοητικη,διαισθητικη και πνευματικη ανεξαρτητοποιηση. Την ενηλικιοποιηση.
    Την απεξαρτηση απο "γονεις", "προστατες", "νονους", "μεντορες" κλπ.
    Την ευθυνη της μοναδικοτητας μεσα στο πληθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξεκινησε και το κανονικο πλιατσικο. "Σηκωσαν" το μισο μουσειο. Τα αλλα ηταν βαρια τα ατιμα.
    Τι πηγαν και σκαλιζαν και εκεινοι οι αντιχριστοι ρε γαμωτο; 100 και 200 κιλα μαρμαρο;
    Δεν ειχε επινοηθει ο μινιμαλισμος,για να κανουμε και την δουλεια μας καλυτερα;
    Γιατι δηλαδη, οι Κυκλαδιτες,με εκεινα τα υπεροχα και ευκολοκουβαλητα ειδωλια,ηταν μαλακες;
    Ειλικρινα δεν καταλαβαινω.

    Η μοναδικη φυλαξ, παραδωθει στο σπιτι της,στους δικους της,οπως ητ;αν.δεμενη στην καρεκλα. για ενθυμιο.
    Και οπως ηταν αναμενομενο το κρατος ετρεξε να παρει τις ευθυνες του: Αυξησε τα κονδυλια για την φυλαξη της Ολυμπιας και θα απολυσει την φυλακα του μουσειου που εν αγνοια της εκαναν φτερα αγλαματιδια,πηλινα,κτερισματα και αλλα και στην θεση της θα δεσει εναν εκπαιδευμενο χορτοφαγο σκυλο. (Vegetarianwolf αν εχετε ακουστα)
    Θα τρεφεται με το γυρω γρασιδι και στηνπλατη του θα φερει μια criter cam,προσφορα του National Geografic.

    Τελικα τα εκθεματα της Ολυμπιας-και οσονουπω και αλλου- δεν ειναι ασυληπτης αξιας,οπως μας λεγανε. Ειναι και πολυ συλημενης και πολυ συληφθησης.

    1 φυλακας για ολο το χωρο με τετοια εκθεματα και απο 20 αστυνομικους τα σκουπιδια της Βουλης.

    Ερημα τα μαρμαρα, αναμεσα απο 3 χιλιαδες αστυνομικους ενας μαλακας καραφλας.

    Σε σκοτεινες αποθηκες τα αριστουργηματα, στις καμερες και στα φωτα οι σκουπιδολαγνοι πολιτικαντιδες.

    Μονος ο Ερμης του Πραξιτελους. 200 αστυνομικους, αυτο το επαισχηντο εκτρωμα, η ανθρωπινη κουραδα ο Βενιζελος.

    Μονος ο Ηνιοχος, με πολυαριθμη 24ωρη φρουρα ο πουστης συγχρονος Εφιαλτης Μητσοτακης.
    Αφυλαχτα τα κτερισματα, ενοπλες φρουρες στο σπιτι της Διαμαντοπουλου για να φυλανε τα μαντηλια και τα σκουλαρικια "Ζολωτας"...

    Αφαντη η προστασια στα αγαλματα, πολυαριθμη η προστασια στη φωλια του μουνοδουλου Χρυσοχοιδη,για να παραφυλανε μη και του την γαμησει κανενας κηπουρος.

    Ερημοι και αφροντιστοι οι κηποι,ρημαγμενες παλαιστρες, ερημα και σκοτεινα τα σκελετωμενα μνημεια, σαουνα,γυμνστηρια και μασαζ στα σπιτια τους και στην Βουλη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπήκανε κι άλλοι στη κουβέντα κι ακούστηκαν περαιτέρω σημαντικά πράματα.
    Εχω να συμφωνήσω με κάποια πράματα πού είπε κι ο DIMI αν και νομίζω ότι ίσως παρενόησες το κομμάτι περί τίνος συζητάμε. Δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράματα, δεν μπορούμε και να θέλαμε. Τουλάχιστον εγώ θέτω θέμα μετάλλαξης και μη-ύπαρξης (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) τής διαφορετικότητας τού ΑΕΚτζή. Εγώ όλα αυτά, οι υπόλοιποι διαφωνούν σε κάποια σημεία μαζί μου (ειδικά ο Στήβεν) και καλά κάνουν γιατί μέσα απ΄την διαφωνία τους είπαν πολύ σημαντικά πράματα.

    Και σ΄αυτά πού έγραψε ο Τάκης πιο πάνω (κι ειδικά στα περί Φίλαθλου) ειπώθηκαν μεγάλες κουβέντες. Μιλάω άλλωστε σαν πρώην φανατικός αναγνώστης πού παράτησε τον Φίλαθλο γράφοντας και μακροσκελή επιστολή στον Γαλούπη για τον λόγο πού το κάνω. Ειμουν ένας απ΄αυτούς με τίς επιστολές σεντόνια στίς αρχές τής δεκαετίας τού 2000. Πολλά απ΄τα σεντόνια μου περιείχαν σκληρή κριτική. Κι η ουσία ηταν ότι ο Φίλαθλος είχε χτυπήσει προ πολλού το ταβάνι του και ζούσε σκέτα-νέτα απ΄την αίγλη τού παρελθόντος.
    Αλλη μεγάλη κουβέντα αυτή με τόνους ζουμί πού τουλάχιστον εδώ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει.
    Εχω πολλά να πώ στο συγκεκριμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΧΡΗΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ.
    ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ,ΡΕΑΛ,ΑΟ ΚΩΦΑΛΑΛΩΝ,
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ
    ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΘΟ,
    ΕΙΤΕ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟ,
    'Η ΜΟΝΑΔΙΚΟ,'Η ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επειδή όμως δεν γίνεται να σεντονάρω με όλα όσα γράφονται στο θέμα πού άνοιξα μεσ΄τη σύφφιλη μου, αν και θα΄θελα, να επικεντρωθώ σε αυτό πού έγραψε ο Χρήστος περί Γερμανών.

    Φίλε οι Γερμανοί δεν προστατεύουν ένα ξεροκόμματο. Προστατεύουν την ηγεμονία τους. Η οποία σε ένα βαθμό είναι υπαρκτή και σε κάποιο άλλο φαντασιακή.
    Ξέρω. Θα μού πείς "έλα ρε μαλάκα, η γερμανική πλέμπα την προστατεύει την ηγεμονία"? Σαφώς και όχι, η πλέμπα δεν ξέρει ποτέ για ποιό λόγο (και κυρίως ΠΩΣ) την χρησιμοποιούν.
    Ομως χωρίς πλέμπα και μάλιστα πλέμπα με κάποιες σοβαρές ικανότητες και διάθεση για αυτοθυσία δεν πάς πουθενά και βέβαια δεν μπορείς να διεκδικήσεις ηγεμονίες σε κανέναν τομέα.
    Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει πολύ παλιότερα εδώ ότι δηλαδή ο μόνος λαός με τον οποίο είναι συγκρίσιμοι οι Γερμανοί (και τουνάπαλιν) είναι οι Ιάπωνες.
    Δεν θα΄θελα ποτέ να είμουν Γερμανός η Ιάπωνας έχω όμως τον απαραίτητο σεβασμό και για τούς δύο είδικά αν τούς έχω απέναντι μου. Πρόκειται για απίστευτα δυνατούς αντίπαλους πού δεν βασίζονται μόνο στην δύναμη αλλά και σε παμπάλαιες στρατιωτικού τύπου αρχές πού έχουν πολλούς παραλληλισμούς μεταξύ τους.

    Οι μέν στην φιλοσοφία τών πολέμαρχων Σαμουράι και στον δικό τους αρχέτυπο κατάλογο αρχών πού τον βρίσκει κανείς ακόμα και σήμερα στον οποιοδήποτε Ιάπωνα και φυσικά σε τεράστιο βαθμό στην Γιακούζα πού είναι η μόνη μαφία στο κόσμο πού κυβερνάει ΧΩΡΙΣ ανταγωνιστή. Διότι η Γιακούζα κυβερνάει σήμερα στην Ιαπωνία και καμία άλλη μαφία δεν τολμάει να εισάγει τον εαυτό της στην χώρα. Ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ρώσοι αλλά ούτε κι οι Κινέζοι βέβαια. Δεν κάνει πλακίτσα η Γιακούζα ούτε διαπραγματεύεται εδάφη. Εκεί να δείς...διαφορετικότητα.
    Οι δε Γερμανοί στο ότι κι αυτοί προέρχονται απο πολεμικές φυλές οι οποίες στην συνέχεια βρήκαν έναν θαυμαστό τρόπο οργάνωσης όταν οι Πρώσσοι ανέλαβαν να μεθοδεύσουν τίς αρχές αυτών τών φυλών με στρατιωτικά μανιφέστα αποσκοπώντας όχι σε μικρούς στόχους αλλά σε μεγάλους.
    Το σημερινό σχολείο όπως το ξέρουμε είναι εφεύρεση τών Πρώσσων. Και ποιά είναι η πραγματική αποστολή τού σχολείου? Υποταγή, σπάσιμο τού ελεύθερου πνεύματος, κατήχηση φιλταρισμένης γνώσης.
    Αυτό ακριβώς το σχολείο το οποίο έφευραν οι Πρώσσοι ΑΚΡΙΒΩΣ στη μορφή πού υπάρχει σήμερα (με τα θρανία, τον δάσκαλο πού κάθεται υπερυψωμένος στην έδρα, την πειθαρχεία και την προκαθορισμένη ύλη πού δεν αμφισβητείται) το υιοθέτησε αμάσητο ο γαμάω και καραψαγμένος νοτιοΕυρωπαίος.
    Και το έκανε και καταλαβαίνοντας αλλά και μην-καταλαβαίνοντας τι κάνει.
    Απ΄την μιά δηλαδή ήθελε κι αυτός να κατασκευάσει μάζες πρός εκμετάλευση (ευγενής σκοπός) κι απ΄την άλλη έμπαζε Δούριο Ιππο (βορείας εμπνεύσεως) απ΄την μπροστινή πόρτα.
    Επειδή λοιπόν είμαστε κι εμείς βρωπαίοι κι επειδή συμβαίνουν αυτά πού συμβαίνουν οι Γερμανοί είναι ο...προφανής στόχος.
    Τα πράματα όμως δεν είναι καθόλου απλά. Μακάρι να ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πως αισθάνεται ο οπαδός του ολυμπιακού όταν βιάζει τον παοκ, την ΑΕΚ, τον απ.καλαμαριάς για να πάρει το πρωτάθλημα και ο πρόεδρος του τα λεφτά του τσ.λιγκ ?
    Πως αισθάνεται ο ίδιος οπαδός του ολυμπιακού οταν όπως ισχυρίζεται τον βιάζει ο εργοδότης του για να μεγαλώσει την εταιρία του και να βγάλει περισσότερα λεφτά?
    Τι θα έκανε ο ίδιος οπαδός αν γινόταν εργοδότης αύριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ισως λοιπόν πρέπει να κάνω πιό συγκεκριμένο το ερώτημα. Ο σημερινός ΑΕΚτζής κι όχι μιά μπαγιάτικη πορδή σαν την αφεντιά μου, είναι διαφορετικός?

    Ποιός είναι ο σημερινός ΑΕΚτζής?
    Προφανέστατα ο 15αρης (πού τα λύκεια δεν τα΄χει απλώς γαμήσει προ πολλού αλλά τα΄χει απλώς για να πηγαίνει να κάνει προπόνηση εξέγερσης και καλά ξηγιέται κιόλας) κι ο 25ρης άντε 30άρης το ΠΟΛΥ.
    Πέρα απο τέτιες ηλικίες δεν μπορούμε να μιλάμε για "σημερινούς ΑΕΚτζήδες".

    Ο Στήβεν ισχυρίζεται ότι ακόμα και σήμερα ένας 15άρης ΑΕΚτζής είναι διαφορετικός.
    Θεωρώ ότι ως ενός σημείου έχει δίκιο, αμφισβητώ όμως τα εξής:
    α. πώς εγινε αυτός ο 15ρης ΑΕΚτζής? Λόγω ελεύθερης επιλογής? Εβαλε κάτω τίς ομάδες δηλαδή και επέλεξε λόγω ιδιοσυγκρασίας τήν ΑΕΚ? Εαν συνέβαινε αυτό θα είχε απόλυτο δίκιο ο Στήβεν ενώ αν δεν συμβαίνει έχει δίκιο (θεωρώ εγώ) μόνο ως ενός σημείου.
    β. ανεξάρτητα με το πώς έγινε αυτός ο 15χρονος ΑΕΚτζής, τι πρότυπα νιώθει ο ίδιος ότι αντιπροσωπεύει? Οτι είναι "καθαρός" όπως πίστευαν οι παλαιότερου τύπου ΑΕΚτζήδες? Πως να το πιστέψει αυτό κυττώντας την τελευταία οκταετία και μόνο? Διότι βρώμικος μπορείς να είσαι και χωρίς να κερδίζεις τα πρωταθλήματα, χωρίς να διεκδικείς τίποτα. Τι πρεσβεύει σήμερα ενας 20χρονος η ένας 25χρονος ΑΕΚτζής πού το μόνο πρωτάθλημα πού είδε ήταν όταν ηταν 6 χρονών? Απο πού εισάγει τα πρότυπα του? Παίρνει τα πρότυπα τού πατέρα του? Θα μού επιτρέψετε να διαφωνήσω.

    Λέω λοιπόν, ότι η καταστροφή πού έφερε το θλιβερό παρεάκι τού 2004 δεν είναι απλώς οικονομική, πού στο φινάλε αυτό θα ηταν "υποφερτό" σενάριο, αλλά κυρίως ότι κατέστρεψε τήν όποια διαφορετικότητα τού ΑΕΚτζή.
    Ισως και για πάντα.

    Και διευκρινίζω: δεν λέω ότι με τον Α η Β τρόπο δεν μπορεί να επανέλθει η ΑΕΚ. Αλλο το΄να κι άλλο τ΄άλλο. Οταν θα επανέλθει όμως τι θα αντιπροσωπεύει? Αυτό ακριβώς πού αντιπροσώπευε και πριν 30 χρόνια π.χ?
    Ο πιτσιρικάς ΑΕΚτζής αναπροσαρμόζει (γουστάρει δεν γουστάρει) αυτή την στιγμή την ιδιότητα τού ΑΕΚτζή.
    Και βρίσκεται σε σταυροδρόμια και σε τρελλή σύνχιση.
    Ειναι απόλυτα λογικό άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ " ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑ." ΔΙΟΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ - εξ ου και ο συνδικαλισμός και φυσικά οι οργανώσεις των οπαδών.
    Αν δεν θέλεις να κοπαδοποιηθείς, αυτόματα δεν είσαι διαφορετικός; Αν δεν τροφοδοτείσαι από τρόπαια μόνο δεν είσαι διαφορετικός; Δηλαδή εγώ δεν ήμουν ποτέ παιδί; Ξέρεις πόσες καζούρες και πέτρινα χρόνια έχω φάει; ΚΑΙ ΥΠΕΦΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΛΕΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΖΑΝΕ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΜΟΥΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΕΥΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΔΙΑ;
    ΤΑ ΔΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΡΗΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕ Η ΑΕΚ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλώς να προσέλθουν. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ΄το να ακούσουμε την γνώμη ενός "σημερινού ΑΕΚτζή" και δη πιο νέου από μάς.
    Πάντως, σε όλες τίς απαντήσεις πού μού δόθηκαν (και εννοώ σε όλες) βρήκα ένα πολύ όμορφο παράδοξο:
    -ότι ενώ υπάρχουν σημαντικότατες διαφωνίες έχουν ειπωθεί πράγματα για τα οποία πρέπει να γραφτούν βιβλία ολάκερα.
    Αλλά ας μην ξεφεύγουμε απ΄το θέμα μας (πρώτος εγώ πού βρίσκω τρομερά δύσκολο να μείνω στο θέμα αφού γράφοντας μού΄ρχονται 10 άλλα θέματα στο μυαλό πού έχουν...ιδιαίτερη σχέση με το θέμα και ξεφεύγω ο ίδιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ.
    Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΥΡΕ. ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΕΙ.
    ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ " ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ " ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ, όπως όλοι, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΑΔΕΡΦΕ ΤΑΚΗ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΤΑ ΤΟΤΕ, ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ( δεν κάνω κοπλιμέντα ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για την πάρτη μου αυτό πιστεύω ναι, ότι έγινα ΑΕΚτζής λόγω διαφορετικότητας.
    Πλήν όμως:
    - στην πραγματικότητα έγινα ΑΕΚτζής όταν είδα το γέρο μου να κλαίει απο χαρά στην προκριση επί τής QPR. Κυριολεκτικά να κλαίει. Εγώ όμως είμουν μικρό παιδί. Καταλάβαινα απο "διαφορετικότητες"? Οχι.
    Αργότερα έπρεπε να εκ-λογικοποιήσω τλην διαφορετικότητα τού ΑΕΚτζή πού μού μετέδωσε ο γέρος μου γιατί έπρεπε να το κάνω. Αυτη ήταν η αρχή. Η διαφορετικότητα.
    Κι αυτήν την αρχή χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια ώσπου να την βάλω στο μικροσκόπιο.
    Γιατί ακόμα κι η εξέταση αρχών είναι αρχή από μόνο της.
    Σε αυτή την διαδικασία βρίσκομαι τα τελευταία χρόνια και προσπαθώ να είμαι τίμιος με την πάρτη μου γιατί αρκετά ψέμματα έχω πεί στον εαυτό μου κατά καιρούς και κάνω εσωτερικό ξεκαθάρισμα.
    Αυτη τη κουβέντα λοιπόν την άνοιξα εδώ, με ΑΕΚτζήδες πού ξέρω ότι καβλώνουν να το συζητήσουν τίμια.
    Δεν αντιπαρατίθεμαι, νομίζω είναι εμφανές αυτό, ζυμώνω απλώς φίλε Στήβεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η κουβέντα περι της "διαφορετικότητας" του ΑΕΚτζή έχει μεταδοθεί απο γενιά σε γενιά και που καλώς ή κακώς η πλειοψηφία των ομοϊδεατών πιστεύουν σε αυτήν.Μια διαφορετικότητα που έγινε σλόγκαν απο το Νικολαΐδη και κάπου εκεί εξευτελίστηκε ο όρος.Διαφορετικότητα δεν είναι να τρως καρπαζιές και να μη μιλάς επειδή δεν μπορείς να είσαι στα κόλπα.Ο Νικολαΐδης χρησιμοποίησε τη "διαφορετικότητα' για να καλύψει την ανεπάρκεια του ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να του καταλογίσει ένας "κακοπροαίρετος".Πλέον η "διαφορετικότητα" παίρνει και πολιτικές προεκτάσεις με μια ροπή της "πλέμπας" προς την άκρα αριστερά.Όλα αυτά ελλείψει αγωνιστικών επιτυχιών γιγαντώνονται ενώ να μην ξεχάσω αναφέρω πόσο γαμιέται ο αντιπρόεδρος του ΘΕΜΕΛΙΟΥ21(παλαίμαχος του θρύλου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "ΑΔΕΡΦΕ ΤΑΚΗ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΤΑ ΤΟΤΕ, ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ"

    ΣΤΗΒΕΝ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΛΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αδερφε,τα πραγματα ειναι απλα.
    Προκειται για εκπαιδευμενους Ουνους.
    Και μιλαω για το συνολο των κεντροευρωπαιων.
    Οι οποιοι "λατρευουν" την Ελλαδα.
    Την παλια. Την καινουρια,θελουν να αφανιστει.
    Και δεν μιλαω για τους κατοικους. Μιλαω για την νοοτροπια.
    Ωστε να μεινουν μονο εκεινοι,τα μαρμαρα και τα γραπτα.

    Θα μου πεις "και εμεις τι ειμστε δηλαδη.Καλυτεροι";
    Οχι.
    Η διαφορα ομως εγκειται στο εξης σημαντικο.
    Ενω για 2000 χρονια ο Ελληνισμος θαφτηκε, εκεινοι "ελαμψαν".
    Ενω εδω ηταν ερημοτοπος, εκει ορθωνονταν μεγαρα και Γοτθικα μνημεια.
    Ενω εδω πααταγαμε καρκατσιλες,εκει εφτιανχαν ανακτορα. Μαθαιναν,διαβαζαν,μετεφραζαν. (η αρχουσα ταξη δηλαδη. Η πλεμπα-πλεμπα.)

    Και πες μου σε παρακαλω,ποιο το αποτελεσμα; Ποια η προαγωγη πολιτισμου;
    200 χρονια μονοκατοριας,πλουτου,ισχυος,γνωσης.
    Αποτελεσμα:0
    Ειδικα τα τελευταια 50 χρονια, πες μου αν βρεις εναν σημαντικο Γερμανο ανθρωπο. Καποιον που εχεις συγκρατησει στην μνημη σου σαν "καποιον".
    Κανενας. Μηδεν.

    "φανταρους" εργοστασιων κατασκευασαν. Και οταν χρειαζοταν τους μετετρεπαν σε φανταρους χαρακωματων,προκειμενου να προασπιζονται το μεροκαματο του εργοστασιου τους.
    Τιποτα. Μηδεν στο πηλικον Ζερο. Nothing.

    Η Γερμανια του Λουθηρου και του Γκαιτε χαθηκε. Την καταπιε ο Αγγλοσαξονισμος και τους δυο μαζι τους καταπιε ο Σιωνισμος.

    Αντ'αυτου εχουν μετατραπει σε δεσμιοι μιας παρεας αρκουδογυφτων.

    Καλως πιστευεις οτι εχει προτερηματα. Δεν υπαρχει λαος που δεν εχει.
    Αλλα εδω ερχεται η πουτανα η διαφορετικοτητα που λεγαμε.
    Η οποια ειναι απαγορευμενη λεξη.
    Και πες μου σε παρακαλω γιατι εγω πρεπει να πιασω "νουμερα ΓΕρμανικα" και να μαθω "σαν Γερμανος" να λειτουργω και "σαν Αγγλος" στα ραντβου μου να ειμαι και ακριβης σαν Ιαπονεζικο γραναζι να εργαζομαι και σαν "κεντροευρωπαιος" να ζω.

    Και γιατι δηλαδη να μην χρειαζεται να συμβει το αντιθετο; Δηλαδη Να γαμανε οι Ιαπωνες σαν Ιταλοι,να ζουν οι Γερμανοι σαν Ελληνες,να τραγουδανε οι Αγγλοι σαν Βενετσανοι,να παιζουν οι Βαυαροι σαν την Μπαρτσα,να κανουν οι Σουηδοι Γαλλικη κουζινα κλπ
    Γιατι νομιζεις οτι θα ηθελαν να ζουν εδω; Για να δουλευουν ακομα περισσοτερες ωρες,επειδη εχει ηλιο;
    Η για να ξαναγινουν ανθρωποι; Μαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και αφου λοιπον ο κοσμος μας ειναι μονεταριστικος (χρημα-χρημα-χρημα) εκεινοι που τα εχουν (παρει απο τους αλλους) δινουν και το "βημα" του ορθου, του social corect.

    Ο ιδανικος ανθρωπος-κατ'αυτους- ειναι ο απεκδυμενος των δικαιωματων του,τα οποια τα εχει παρεχωρισει εναντι μιας φακης στις μεγαλοεταιρειες. Ο σωστος και συνεπης εργατης. Ο κος "Κατσαβιδοπουλος".
    Που το μεγαλυτερο προτερημα του ειναι οτι δεν αργει ποτε στην δουλεια του.

    Εχω πει και πριν: Ο Νοτος χρειαζεται το 1/3 των εργατοωρων του κοπου και της προσπαθειας που χρειαζεται να καταβαλουν οι κατικοι της λασπωμενης και στειρας κεντρικης Ευρωπης,προκειμενου να αποκτησει τα βασικα προς μιαν σχετικα ευπορη ζωη. ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
    Βλεπεις κατι να "παραγεται" στην "και γαμω" Ευρωπη εδω και 10ετιες, εκτος απο προιοντα-μελλοντικα σκουπιδια;
    Ειδες καποια νοηση; Ειδες καποιο στιγμα πνευματος; Ειδες καμια χαραμαδα πραγματικης εξεληξης;
    Γιατι εγω βλεπω μονο κατι καμπουριδες,κατι σακατιδες με καροτσια,κατι τελειωμενες αδερφαρες,κατι παιδοφιλους,κατι βρωμικα στοματα και γεματα πονηρια ματια.
    Ολοι αυτοι μαζι,δεν τους χωρα κανενας κωδικας ποινικης δικονομιας.Ολοι μαζι οι νομοι των χωρων να ενωθουνε, οι πουστιες τους,τα κριματα τους,τα εγκληματα τους δεν μπορουν να καταγραφουν.
    Αυτους λοιπον "χειροκροτα" η Ευρωπη. Ε, χαρειτε τους.

    Ξαφνικα ειδαν τον μεγαλο κινδυνο στο 0.1 της παγκοσμιας οικονομιας.
    Εδω "ανακαλυψαν" τον μεγαλο κινδυνο του ευρω και της παγκοσμιας αγορας.
    Βρε δεν πανε να γαμηθουνε οι ξεσκισμενοι.
    Ξερεις κατι; Δεν τους ενοχλει το οτι δεν δουλευουν η δεν παραγουν αρκετα οι Ελληνες και οι Νοτιοι γενικοτερα.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ,ΕΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΜΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.(το τελος ομως θα ερθει ουτως η αλλως.Δεν υπαρχει "τραινο" που να τρεχει με 500 για παντα.Παντα πλησιαζει το τερμα και ο απεναντι τοιχος)

    Οταν λοιπον θα γυρισει η ιδια η πλεμπα τους και θα τους σκισει και θα τους περιφερει στα πεζοδρομια,τοτε να δουμε ποιος θα ειναι "αχρηστος" και το "κοροιδο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ;
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ!
    ΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;

    ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.
    ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΡΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ποσο δυσκολο ειναι να γινει κατανοητο αυτο; ειναι λογικο να το "ριχνουν εξω" οι Ελληνες.Και οι Ισπανοι.Και οι Πορτογαλοι. Και οι Γαλοι.Και οι Ιταλοι. Ειναι λογικο να τελειωνεις την δουλεια σου-ειτε γραφειο ειτε χωραφι-εξω ο ηλιος να λαμπει και εσυ να κλεινεσαι στο σαλονι για να πιεις τσαι;
    Σπιτι-εργοστασιο-σπιτι ξερουν,μονο λογω καιρου και αρα λογω ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥΣ;
    Αν αυτος θελει να πεθανει αποκαμωμενος και περιφανος στα χερια του προισταμενου του,με γεια του με χαρα του. Εγω τι φταιω;

    Τι θελουν τελικα ρε παιδια; Να μας "φτιαξουν"; Να μας διορθωσουν"; Να μας "βοηθεισουν"; Να μας παρουν τα "λεφτα"; Χα!
    Τιποτα απο αυτα. Μαλακες δεν ειναι να βγαλουν τα ματια τους.
    Θελουν αυτο που πρεσβευει η χωρα. Η περιοχη. Οχι ο τρεχον κοσμακης.Αυτον τον εχουν στην τσεπη τους. Νομιζω ειναι πασιφανες αυτο.
    Θελουν το "πνευμα". Θελουν την "γεννησιουργο αιτια" ολων αυτων. Θελουν την "ιδεα". Θελουν να οικιοποιηθουν,να παρουδιαστουν στα ματια της παγκοσμιας κοινης γνωμης σαν "πνευματικοι κληρονομοι". Σαν η υπεροχη εθνοτητα που μονο αυτη αξιζει να αντικρυζει μπλε θαλασσες και κατασπρου κιονες. Μονο εκεινοι-αυτοπαρουσιαζονται- ως πνευματικα τεκνα των αρχαιων Ελληνων και των κατακτησεων τους.

    ( να κανουμε τον σταυρο μας γι'αυτο,ειδ'αλλως,το καμαρι τους ο Χιτλερ θα τα ειχε μπομπαρδισει ολα. Ζουμε πολιτισμικα και εχουμε κατι να δειξουμε,ωστε να πουλησουμε καμια χωριατικη η για να πηδηξουμε καποια κορη καποου Γοτθου,μονο και μονο επειδη μας λατρευε ενας παλαβος μεθυστακας; Ωχ παναγια μου.)

    Γι'αυτο και η απαξιωση στον σημερινο νεοελληνα. (εν'μερει την αξιζει.Αλλα ολα εχουν ενα οριο) Γι'αυτο και οι απανωτες προσβολες. Ποτε αλλοτε δανειζομενος δεν καθυβριστικες τοσο πολυ. Γιατι αραγε; Δεν ειναι παραξενο; Δεν θα ηταν πιο εξυπνο απο μερους τους να σε "χαιδευουν",να σε παινευουν ψευτικα,δανειζοντας σε;
    Οπως ακριβως σκοπος των απαξιομενων δημοσιων υπηρεσιων,δεν ειναι η επαναλειτουργεια τους,αλλα το οριστικο κλεισιμο τους και η μεταστροφη στην ιδωτικη επιχειρηση (και οποιος πεθανει,πεθανε) ετσι,με τον ιδιο τροπο επιχειρειτε η απαξιωση του δυναμικου του συνολου του πληθυσμου,ωστε να καταδειχθουν οι κεντροευρωπαιοι σαν "νομιμοι" κληρονομοι του Νοτου. Φτιαχνοντας φαβελες. Κινεζοποιοντας τα παντα.

    Γαμωντας και το ηθικο και την οποια αντισταση και την οποια "διαφορετικοτητα" του Νοτιου.

    Να σου πω κατι; Αν εισουν ο πρωτος, η εκ των προτων που θα κατεφθαναν στην Ηπειρο μας, ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ,ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΠΙΤΙ,ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕΙΣ ΠΟΡΟΥΣ,ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ; ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ,ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ,ΣΤΑ ΔΑΣΗ,Η ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΣΤΑ ΕΥΦΟΡΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ;
    ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ;

    Αυτο ειναι που ενοχλει.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
    ΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ,ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

    Να παει να γαμηθει λοιπον το "ορκ" του Βορα,που θα μου πει "τι ειναι αναγκαιο",τι ειναι πρωτιστο" και "τι ειναι κυριαρχο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ολοι νιωθουν διαφορετικοι αλλοι πολυ αλλοι λιγο.
    Αλλοι για σωστους λογους και αλλοι (γαυροι) για λογους που κινουνται στη σφαιρα του ανεξηγητου.

    Ο μπαοκ (μπραβο και παλι χτες και διδαγμα για το ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ αμα εισαι σοβαρος και οχι καρναβαλος την ευρωπη-ακους μαλακα πατερ?) λεει οτι ειναι διαφορετικος γιατι παει εναντιο στο κατεστημενο (γενικως) καο το αθηναικο κατεστημενο ειδικως.
    Ετσι τους μαθανε ετσι λενε.
    Δεν θα εξετασω συγκυριακες καταστασεις και αν ειναι πλεον ο γευρος του βορρα οπως και εμεις ειχαμε αποδεχθει σε επιπεδο διοικησης να ειμαστε αιωνια δευτεροι, ακομη και οταν ειμαστε πρωτοι.

    Ο Νικολαιδης ειναι ενας κουτοπονηρος βλαχος που το επαιζε εξυπνα και δουλευε κοσμο και κοσμακη, για προσωπικο οφελος. Εξ ου και ειχε γινει παραρτημα του γαυρου εν γνωσει του μιας και οντως την ανεπαρκεια του την εξαργυρωνε με διαφορετικοτητα.

    Αλλιως γιναμε ΑΕΚ εμεις steven και αλλιως οι σημερινοι 20αρηδες που δεν εχουν δει την ΑΕΚ.
    Το παω κοντρα στο ρευμα απο πλευρας τιτλων και νοοτροπιας δε λεει κατι, μιας και ο 15 στα 17 που εχει τη λογικη να γινει 30 στα 35 και 80 στα 90, αφηνει ΟΛΕΣ τις αλλες επιλογες ελευθερες γι αυτο το λογο.

    Δηλαδη τι ζηλεψε απο την ΑΕΚ ο 20αρης και την ακολουθησε?
    Τι εζησε σημερα που ειχες ζησει εσυ πριν 35-40 χρονια και του αρεσε?
    Τι ειδε ενας 17 χρονος απο το 2004 ας πουμε?
    Τα 2-3 χρονια που απλα ειχε κοσμο το γηπεδο και σε εκλεβαν?
    Την επιδηξη δυναμης των αλλων η την επιδηξη ανικανοτητας τη δικια μας?

    Αν υπαρχει ΠΑΙΔΕΙΑ δεν παει με τον νικητη ο πολυς κοσμος. αυτα ειναι για το ποπολο.
    Στην Αγγλια υπαρχουν γεματα γηπεδα και οπαδοι των τοπικων ομαδω που ΟΥΔΕΠΟΤΕ εχουν δει την ομαδα τους στη Premier. και γεμιζουν 30αρια γηπεδα επι 100 χρονια
    Και ο κοσμος αυτος δεν ειναι μπερνλι και κατι αλλο.
    Δεν ειναι Καλαματα και ΠΑΟ
    Ουτε Γιαννιτσα και ΑΕΚ
    Ειναι μονο Καλαματα. Τελος

    Ισως γιατι εκει ειναι sport με την κανονικη σημασια της λεξεως (οποιος εχει ζησει στην αγγλια ξερει την εκφραση be a good sport που σε ελευθερη μεταφραση σημαινει να εισαι ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΣ-ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΟΣ).

    Θα δεχτω την ενοια της διαφορετικοτητας απο ανθρωπους που μπορουν να εκφρασουν και να καταλαβουν επειδη εχουν ζησει την προκριση επι της QPR ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ χρηστιδη

    Οχι επειδη πανε εναντια στο ρευμα και το οποιο τσουναμι και απλα βρεθηκε η ΑΕΚ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ στο δρομο τους.

    Αν αυριο ελεγε ο Μελ πουλαω 3 καραβια και τα ριχνω στην ΑΕΚ επειδη γουσταρω, και αντιστοιχα ο βαζελος πηγαινει οπως παει, και αλλαζαμε τις θεσεις θα αλλαζε και η φιλοσοφια? Η θα γινωταν η ομαδα της Χουντας (σαν και τη ρεαλ) εναντια στο ρευμα επειδη θα πηγαινε κοντρα στο πρατα ολα Μελλισανιδη-Μαρινακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πρός DIMI
    Δύο τέτιες ποδοσφαιρικές κουλτούρες υπάρχουν στην Ευρώπη, η Αγγλική κι η Γερμανική.
    Οπου, όντως, είσαι Φούλαμ και τέρμα κι ας υπάρχει η Τσέλσι στην ιδια πόλη, η Αρσεναλ κι η Τότεναμ.
    Ομοίως, είσαι Φράιμπουργκ και τέρμα, κι ας υπάρχουν οι Μπάγερν κι η Ντόρτμουντ.
    Βεβαια οι Αγγλοι κι οι Γερμανοί είναι απλώς μαλάκες όπως λέμε συνήθως εμείς οι ΝοτιοΕυρωπαίοι γαλουχημενοι σε...ωκεανούς διαφορετικότητας.

    Αλλη μεγάλη κουβέντα κι αυτή.

    Στο θέμα μας: ας κάνουμε ενα πρόχειρο γκάλλοπ, εδώ μεταξύ μας. Θέτω το ερώτημα. Ενα παιδί πώς διαλέγει τί ομάδα θα γίνει?
    α) Ανάλογα με το τί είναι ο πατέρας του
    β) ανάλογα με το σε ποιό μέρος ζεί
    γ) ανάλογα με το ποιά ομάδα μαζεύει τίς κούπες
    δ) τίποτα απ΄τα παραπάνω, επιλέγει ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του
    ε) άλλη επιλογή πού δεν αναφέρεται εδώ.

    Θα έλεγα ότι το "α)" είναι αυτό θα πού θα βγεί πρώτο χωρίς να ξέρω τι θα πού οι υπόλοιποι.
    Συνεπώς ποιά διαφορετικότητα?
    Μα η διαφορετικότητα πού μεταδίδει ο γέρος και πού μεταδίδεται απο γενιά σε γενιά όπως πολύ σωστά είπε ο ανώνυμος πιο πάνω.
    Οκέι.

    Ομως, ο πιτσιρικάς πού κληρονομεί αυτήν την "διαφορετικότητα" θα την κουβαλήσει ανεξέταστη για κάμποσα χρόνια μέχρις ότου έρθει η σειρά του να την εξετάσει.

    Παράδειγμα: κάποιος ΑΕΚτζής πού έχει αυτή τη στιγμή ενα γιό 8 χρονών τι θα τού πεί?
    Θα τού δείξει το ντεμο-έκτρωμα και θα τού μιλήσει για διαφορετικότητες και πρόσφυγες?
    Υπόψιν, ότι το ντεμο-έκτρωμα ΕΙΝΑΙ διαφορετικό.
    Και?
    Ο πιτσιρικάς όμως τι θα δεί ανεξάρτητα με αυτά πού τού λέει ο γέρος του?
    Διότι ένας ΑΕΚτζής πατέρας πριν 30 χρόνια π.χ είχε να αντιπαραθέσει στον πιτσιρικά και την ΑΕΚ πού ΟΝΤΩΣ υπήρχε εκεί έξω κι όχι μιά ΑΕΚ παρελθοντική και φαντασιακή και ιδανική.
    Κι εμείς δεν είμαστε ούτε Αγγλοι ούτε Γερμανοί. Οι αρχές τού Ελληνα δεν είναι τόσο...στέρεες ωστε να υποστηρίζει τίς Φούλαμ και τίς Φράιμπουργκ επειδή "έτσι είναι".
    Αν είμασταν, δεν θα υπήρχαν στο γ'ηπεδο 4.000 νοματαίοι σήμερα.

    Ο πιτσιρικάς, ξαναρωτάω, τι θα δεί βλέποντας την ΑΕΚ πού υπάρχει αυτή τη στιγμή εκεί έξω? Η οποία άυριο θα παίξει χωρίς εισιτήρια, η οποία είναι η αποθέωση τής μιζέριας και τού οδυρμού, η οποία φυτοζωεί, κι η οποία φοβάται μήπως το φώς στο τούνελ είναι το τρένο πού έρχεται.

    Πώς θα εκ-λογικοποιήσει ο πιτσιρικάς αυτο τό πράμα συγκρίνοντας το με αυτά πού ακούει απ΄τον πατέρα του?
    Ειτε θα το πράξει φαντασιακά είτε θα το απορρίψει λέω εγώ.

    Υ.Γ/ Πρός Χρήστο: φίλε, σηκώνει (εννοείται πολύ κουβέντα η συζήτηση περί κεντροευρωπαίων και μεσόγειων) αλλά αν το συνεχίσουμε θα ξεφύγουμε εντελώς κι άς έχει τρομερό ενδιαφέρον. Διαφωνώ πάντως στο συγκεκριμένο, νομίζω ότι το απλοποιείς το ζήτημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε κάμποσα πού λές δεν έχεις πάραυτα δίκιο. Αλλωστε, εγώ "φταίω" αφού εγώ ξέφυγα και προς τα κεί. Την κρατάω όμως ως κρατούμενο την κουβέντα καί θα την συνεχίσουμε. Λέω όμως μόνο ένα, γιατί δεν κρατιέμαι: η παρακμή πού περιγράφεις δεν αφορά μόνο τούς Γερμανούς η έστω τούς κεντροΕυρωπαίους. Αλλά ΟΛΗ τη δύση.

    Υ.Γ 2: Πρός Τάκη. Φίλε σε μένα απευθυνόταν ο Στήβεν περί σεντονιών. Συνονόματος είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ: ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΔΕΡΦΕ, ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ, ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΓΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΡΕΧΑΝΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΫ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ, αλλά πόσο το γουστάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Περί επεξεργασίας τής διαφορετικότητας ο λόγος λοιπόν.
    ΑΕΚ εγινα όπως είπα την βραδιά τής πρόκρισης με την QPR. Κι είχε κάτι το μαγικό εκείνη η βραδιά πού το κουβαλάω μέχρι σήμερα. Διότι πριν αρχίσει το μάτς δεν είμουν ΑΕΚ. Ποδοσφαιρικώς δεν είμουν τίποτα. Κι όμως, 3 ώρες αργότερα είχα γίνει ΑΕΚ. Για πάντα.

    Επρεπε λοιπόν να επεξεργαστώ αυτά πού μού έλεγε ο γέρος μου περί διαφορετικότητας. Οσο μπορούσα, πιτσιρικάς είμουν άλλωστε.

    Πηγαίναμε λοιπόν στο γήπεδο. Λουκανικάκι τής κακιάς ώρας με την τσίκνα να σε πιάνει απο την Δεκελείας. Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν η συνοικία τών ονείρων μου. Θυμάμαι ότι τίς πρώτες φορές πού πήγαμε γήπεδο δεν με κάβλωνε μόνο το να μπώ μέσα. Αλλά και το απ΄έξω. Οι χιλιάδες νοματαίοι με τα κίτρινα κασκόλ και το...διαφορετικό look και την αλλαζονεία τού γαμάω στα μάτια.

    Το από μέσα ηταν ακόμα πιο κάβλα. Ηταν η εποχή τού Τσαικόφσκι. Οπου σε όποιο μάτς πηγαίναμε έπαιζε πεντάρα για τον αντίπαλο, εκτός βέβαια τών ντέρμπι αλλά κι εκεί η ατμόσφαιρα ήταν "θα σάς αλλάξουμε την παναγίτσα". Και δεν ήταν τόσο οι πεντάρες. Ηταν η εξωφρενική άνεση. Η ΑΕΚ σταματούσε στα πέντε γιατί έτσι γούσταρε. Διέλυε τον αντίπαλο χωρίς καν να ιδρώνει, χαλαρά, απαλά, στο ψιλοφλού. Κι αν κάποιο μάτς στράβωνε αναλάμβανε ο κόσμος.
    "ΑΕΚ παίξε τη μπάλλα τής ζωής σου γιατί....".
    Σαφές το μήνυμα.

    Κατόπιν το 6-1 επί τής Πόρτο. Συνεπώς, κι εφόσον είμουν πιτσιρικάς, ήθελα παραπάνω για να πειστώ? Κάργα πεισμένος και για πολλά χρόνια. Και περήφανος.

    Λέω λοιπόν, τι θα αντιπαραθέσει ο σημερινός πιτσιρικάς όσον αφορά σην πραγματικότητα τής σημερινής ΑΕΚ?
    Τα βίντεο τής πρώην ΑΕΚ πού θα δεί στο youtube?
    Τίς ιστορίες τού παππού δίπλα στο τζάκι? Τίς ιστορίες τίς δικές μου η οποιουδήποτε αλλουνού σαραντάρη ΑΕΚτζή? Τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΥΡΙΟ αλλά μπαίνω τώρα για προσωπικές αναμνήσεις κι ελπίζω να μην σας κουράσω. Το κείμενο θα το βγάλω νωρίτερα καθότι κατά τις 10 θα βρίσκομαι στον Ζουγανέλη. Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΞΕΝΥΧΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Take a trip down the memory lane?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προς Albert AEKstein. Ασφαλως και αφορα ολη την Δυση.
    Απλα λεω οτι οι Γερμανοι ειναι-κατηντησαν,δεν ηταν- οι μπραβοι-αχθοφοροι της ιστοριας.Που καθε 50 χρονια ζητανε "συγνωμες".
    Δεν παρεκλεινει η κουβεντα,απλα ειναι μεγαλη και προυποθετει ουζο και μεζε.

    Αλλωστε με τι να σχοληθουμε; Οι κλεφτες εχουν αναλαβει τα αρχαια μνημεια, οι κουκουλοφοροι τα νεοκλασικα. Ο υπουργος οικονομικων εμαθε να κανει διαιρεση με τρια ψηφια,οι Γοτθοι λενε "ισως,μαλλον θα τα παρετε αυτα που θα μας δωσετε την αλλη μερα πισω με τοκο", ο Παπουλιας ξεσπαθωσε εναντια στον Σοιμπλε και χεστικε πανω του.

    Διαλογος:
    Αναπηρος γερος εγαμουσεν προεδρευοντα γερον.Ο οποιος εσφυρα αδιαφορος και εκινουν την κεφαλη του προς τα αστρα,ωσαν μη ειδε. Ο δε σακατης γερον,αποκαμε να γαμει με την λαστιχενιο πεος,ξεκαβαλησε απο την ραχην του εταιρου εναστρου γεροντα. Και λεγων ο τελευταιος
    - τις ει γεροκαμπουρε που με θωπευσες";
    - ιχ-λιμπιτ-ιχ" απαντα με σαρδονειον χαμογελον ο σακατης.
    - γιατι βηχεις"; τον ρωτα ο αλλος ξεκουτιασμενος γερον.
    - ντασ βασ γκουντ,Γιααα.." συνεχιζει ο γερος-rollerman
    - μη ξερασεις στο χαλι ρε...
    - αιν,βαιν,τραι,κλαιν-μαιν τσβαι..." του λεει εκεινος μετρωντας τα δαχτυλα του.
    - Ειπες,τελευταια φορα...μα ποσα εχουμε δανιστει;
    - Gyrna" του λεει βραχνα ο σακατεμενος.
    - Τι...μιλας Ελληνικα;
    - Εsi ti les;
    - ντας γκουυυντ.. Αβα,Ιχ σπρεχεν,βας λουσεν φουχτεν νταχαου ( και εγω μιλω. απο τοτε που μου επιαναν τον κωλο στο νταχαου)
    - Ιχ...ιχ.." προσπαθει να πει συγκλονισμενος ο σακατογερος.
    - Κρυωσες;
    - Ιχ (εγω) βρουντελ βομ σρακσεν βεν λιεμπ φακεν
    - τι μου λες μωρε; Εσυ με πηδαγες και τοτε; Αδερφε μου...αιμα μου"
    Και εκλεισθησαν ο ενας εις την αγκαλη του αλλου κλανοντας σφόδρα.


    Ο Παπας ξεπληρωνει την Μοργκαν.
    Ο Νοτιας καπου αχνοφαινεται. Ο κοντος λεει "ο.κ καταφερα και βρηκα τα κεφαλαια απο τους "κεφαλαιουχους", η ομαδα ειναι πανοπλη για να αντιμετωπισει τον Αναστοπουλο στη μαχη του Γιουρ-ωπα.

    Αρα ας τα ξυσωμεν με ασφαλεια και σιγουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ steven εγω σαν μικροτερος εγινα στην πορεια του ουεφα..
    Χεσμενη την ειχα την Ελληνικη πραγματικοτητα, μπαλλα εβλεπα στην ευρωπη μονο.

    Γνωριζεις βεβαια οτι αυριο ουτε τα διαρκειας εχουν προσβαση στο γηπεδο...

    Οποτε κλαψε τα λεφτακια σου προκαταβοληκα.

    ΦΙΚΟ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗ ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα σε όλους τους ΑΕΚτζήδες. Είμαι 16 χρονών και είμαι ΑΕΚ. Γράφω στο blog για να απαντήσω στο ερώτημα που έχει τεθεί και συζητηθεί πολύ σε αυτήν την ανάρτηση. Γιατί είμαι ΑΕΚ ; Όταν ήμουν μικρός βέβαιος δεν κάθισα να διαλέξω μία συγκεκριμένη ομάδα ανάμεσα σε όλες. Ο πατέρας μου είναι φανατικός ΑΕΚτζής και όταν ήμουν μικρός με πήγαινε σχεδόν σε κάθε ματς της ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια. Ένα γήπεδο που ακόμα και αν δεν είχα δει μεγάλες κατακτήσεις και νίκες μέσα σε αυτό το αισθάνθηκα από την πρώτη φορά που το είδα ως ναό,ως δεύτερο σπίτι. Αλλά, το ερώτημα που θα δημιουργηθεί είναι άλλο. Γιατί παρέμεινα ΑΕΚ μέσα στα χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ. ΑΕΚ είμαι μέχρι τώρα και δεν σκοπεύω να αλλάξω διότι είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι είσαι μία από τις λίγες μεγάλες ομάδες της σούπερ - λίγδας που πρώτον παίζει χωρίς πιασμένους διαιτητές και στημένα παιχνίδια και δεύτερον παίζει χωρίς να έχει λεφτά. Το δεύτερο είναι πολύ σημαντικό για μένα διότι καταλαβαίνω ότι είμαστε μία ομάδα που παίζει με ψυχή και πάθος για την φανέλα. Δεν είμαστε κινούμενα λεφτά που έχουν ως στόχο τη νίκη για την είσπραξη κι άλλων εσόδων. Οι παίκτες διαμαρτύρονται μεν αλλά δεν κάνουν προσφυγές αυτό σημαίνει ότι κάποιο λόγο έχουν και παίζουν ακόμα σε έναν σύλλογο που δεν μπορεί να τους προσφέρει. Γιατί ένας επαγγελματίας να συνεχίζει να δουλεύει αν δεν πληρώνεται; Γιατί αγαπάει το τόπο που εργάζεται. ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Δεν με νοιάζει να τροφοδοτούμε από τίτλους αλλά να βλέπω την ομάδα μου να νικάει, όποτε νικάει, γαμώντας τον κάθε λεφτά που έρχεται και μου το παίζει νταμπλούχος και ευρωΠΕΟΣ. Είμαι ΑΕΚΑΡΑ γιατί θέλω να παλεύω με την ομάδα μου, για την ομάδα μου, για το καλό της. Αν είσαι γαύρος ή βάζελος δεν παλεύεις για την ομάδα σου αλλά την παρακολουθείς να παίρνει ένα κύπελλο από τα πολλά που έχει πάρει γιατί να χαρείς αν έχεις την ομάδα που πιάνοντας τα πάντα πίσω από το παρασκήνιο παίρνει το πρωτάθλημα; ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Άρα η ιδεολογία μου είναι διαφορετική από αυτούς. ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ EIMAI ΔΙΑΦΟΡΕΤΙKOΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ(ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ). Ευχαριστώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Φεβρουαρίου, 2012 21:32

    Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον διάλογος και καταθέσεις απόψεων.
    Γιατί εγινα ΑΕΚ? Για εμένα ήταν καταρχήν εύκολο, με πατρικό 500 m από το ναό και πατέρα ΑΕΚτζή. Έγινα στα πέτρινα χρόνια, με ένα μαύρο να μου δίνει ανάστημα στις παρέες και έναν πατέρα να μου μιλάει για τη μεγάλη πορεία του UEFA, το νεστορίδη (τον προτιμούσε από το βλάχο και τον θεωρεί ακόμα το μεγαλύτερο παίκτη των ελληνικών γηπέδων) και ιστορίες από το κύπελλο ευρώπης στο καλιμάρμαρο.
    Μετά όμως, αφού μεγάλωσα λίγο, καταλαβα ότι ΟΝΤΩΣ είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ.
    Εδώ θα προσθέσω ότι με εκφράζουν μέχρι κεραίας τα λεγόμενα του ALEX21, αλλά και η 1000% εύστοχη πρώτη ανάρτηση του DIMI περί γαύρου (ρε φίλε, με τους κολλητούς μου ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά συζητάμε όταν αναφερόμαστε στο κατασκεύασμα της τρούμπας με τα πρωταθλήματα-αντισταθμιστικά του θείου...). You hit the nail on the head...
    Πάντως ομολογώ ότι ο γκοντό και η παρέα του το έχουν κάνει δύσκολο σε εμένα να ΕΞΗΓΗΣΩ στο γιό μου γιατί ΑΞΙΖΕΙ να είσαι ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή