Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕ ΚΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ

            Τι; 14 έχει; Τι λέτε ωρέ παλληκάρια που ζείτε σαν λιοντάρια μονάχα στα στενά; Βρε εννιά έχει κι έξω ντέρτια και καημοί. Σήμερα είναι του αγίου Βαλεντίνου , της αγίας πουτσόκλωσσσας. Δεν κατάλαβα. Είναι δυνατόν να σε ανηκυρήξει άγιο το Βατικανό, και να μην σ' έχουν κανονίσει; Άντε έτσι τα παίρνεις τα γαλόνια; Όπως ο Αδαμίδης δια της ευλογίας των μετόχων που όμως έχουν επέμβει αι μητέραι των εντός των βουλήσεων αλλά και των προτοφολιών τους; Για να ξέρουμε και τι πολίτευμα έχουμε ως γνήσια ανδροκρατία που λένε σήμερα και αι απανταχού γυναίκες. Που φυσικά αυτό το κοινωνικό πολίτευμα πουθενά δεν είναι σε κόντρα με την μητροκρατία. Για να μην λέμε μόνο για την Μαργαρίτα του πρωθυπουργού.
             Μια χαρά πήγαμε σήμερα. Στελέχη διεγράφησαν υπό το βάρος μελλοντικής καρέκλας αλλά και η Ευγενία παίρνει καινούργια εκπομπή. Και βέβαια τα μεγάλα λαϊκά κόμματα είναι λογικό να είναι πολυσυλλεκτικά, όπως γουστάρουν να διατυμπανίζουν. Εκείνα τα κόμματα που συνολικά έχουν δέκα βουλευτές, κι είναι καθαρόαιμα σαν πυρήνας, τι κάνουν; Ατομική διάσπαση των νετρονίων; Και πώς θα πορευτεί η ναυτιλία χωρίς τον Άδωνι της; Τι θα κάνει αύριο ο κονφερασιέ κατά Τσίπρα; Απορώ για την λειτουργία των ληστοσυμμοριών.
             Που δεν απόρησα ποτέ για την συμπαθή τάξη ή επαγγελματική ομάδα των σεισμολόγων. Με υπηρεσίες πέραν πάσης αμφιβολίας. Κόσμος και κοσμάκης έχει σωθεί από την πληροφορία της ψυχραιμίας, του κράνους και της ξηράς τροφής. Διότι είχα παρατηρήσει παλιά, όταν η συγκεκριμένη ΜΕΤΑεπιστήμη δεν είχε ανδρωθεί, χιλιάδες νοικοκυρές να τρέχουσι αλλόφρονες κρατούσαι κατσαρόλας με κοτόσουπα ή κρεατόσουπα. Να χορεύουν από τα τόσα κουνήματα της κλίμακας Ρίχτερ ( άλλη δεν έχω ακούσει ποτέ ) και να είναι υποχρεωμένες να μαγειρεύουν τοιάυτην τροφήν; Και μάλιστα λάθος;
            Μ' έπιασε κάτι με τους σεισμούς σήμερα; Όχι ρε παιδιά, αλλά να, είμαι σίγουρος σαν στήλη οτι θα γίνει. Το που, το πότε είναι απλές οδοντόκρεμες. Και πρέπει να προειδοποιήσω το ευαγές αναγνωστικό κοινό. Ίδια κι όμοια με τον αρχηγό της αστυνομίας Αθηνών που για κάποιο περίεργο λόγο λέγεται Ελας ( για την ποσότητα των "λ" δεν είμαι σίγουρος καθότι η νέα γραμματική δεν τα αναγνωρίζει ). Που ο άνθρωπος σαν γνήσιος μετασεισμολόγος μας ανέφερε επακριβώς πόσα καταστήματα κάηκαν, πόσα λεηλατήθηκαν, πόσα ιστορικά κτίρια παρεδόθησαν στην μανία κουκουλοφόρων αλλά και πόσοι πολίτες τραυματίσθηκαν. Στους πολίτες μέσα βάζω και τους αστυνομικούς καθότι τα όργανα όταν τελειώνει η υπηρεσία τους αλλάζουν και γίνονται απλοί φορολογούμενοι.
             Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε ρεπόρτερ. Σαν αυτούς που έλεγε κι ο Μπέος οτι "...είναι του πεντοχίλιαρου..." ( σε δραχμές ήταν η ρήση ). Καταμέτρησε απώλειες, αφού σε αυτήν την χώρα είναι τοις πάσι γνωστόν οτι πιο πολύ μετράνε οι πεθαμένοι παρά οι ζωντανοί. Κι όχι μόνο για μας. Και οι Γερμανοί την Ακρόπολη θα θέλανε να μεταφέρουν στο Βερολίνο. Τι να τον νοιάξει τον αρχηγό της Ελας η πληροφορία οτι θα γινότανε μια μεγάλη συγκέντρωση κι οτι πιθανώς θα υπήρχανε κι εξτρεμιστικά στοιχεία εκεί μέσα; Τι να τον νοιάξει οτι το εμπορικό κέντρο της Αθήνας θα μπορούσε και να κινδυνεύσει; Με μαλακίες θα ασχολούμαστε τώρα; Αφού ο αρχηγός γουστάρει τον τουρισμό να τον εξαπλώσει σε όλη την Ελλάδα. Γιατί ο μαλάκας ο τουρίστας να θέλει σώνει και καλά να σουλατσάρει στην Ερμού και στην Πανεπιστημίου; Να πάει και στο Αλεποχώρι που κι εκεί υπάρχουν αρχαία. Δεν μπορώ να κατηγορήσω την σκέψη του. Κι αρχηγού παυσάτω, πάσα αρχή παύεται. Χώρια που η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΞΟΔΑ. ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΤΟ.
                 Κι όσο νάναι, είναι προτιμότερο από το να ακούει ο καθένας το κανάλι του που τα στοιχεία θα τα πει όπως θέλουν τα δις που παίρνει, να πηγαίνει στο εθνικό τυπογραφείο και να διαβάζει ΦΕΚ ή να ακούει την ανακοίνωση του αρχηγού ( για την Ελάς μιλάω - μην μπερδευτεί κανένας ) για την επακριβή καταγραφή των ζημιών. Σιγά τώρα μην αχολούμαστε με την προληπτική ιατρική, το σχέδιο για να βγει η ΑΕΚ από το πρόβλημα ή με μέτρα για την ανάπτυξη. Η αστυνομία είναι δύναμη καταστολής, η πολιτική είναι κοινοβουλευτική εξουσία για την σωτηρία αφού έχεις καταστραφεί κι ο σεισμολόγος ικανός πάντα για το επόμενο περιστατικό. Κι ο πολίτης φυσικά τι να κάνει; ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Σαν τον χριστιανό που είναι για την μεταθανάτια πραγματικότητα.
                 Ο μήνας έχει 9; Όχι. Το ξαναείπαμε. Κι ας γυρνάνε οι σελίδες του ημερολόγιου. Τα πάντα είναι πολλαπλάσια του 3. Τρία έχω κι εκεί γράφω. Τρία μύρια ψάχνει ο κοντός, τρία σημεία το σκορ του κάθε παιχνιδιού, τρεις μάχονται για την πλανηταρχία , τρία συνθετικά ο μετασεισμολόγος και τρία γαλόνια ο αρχηγός της αστυνομίας. ΠΑΕ, supporters, θεμέλιο αλλά και 21 πολλαπλάσιο του αριθμού υπό διερεύνηση. Χώρια που τον Ιούνιο ( 2χ3 ) πάλι κινδυνεύουμε με πτώχευση αφού ξεπαεράσαμε τον Μάρτιο ( 1χ3 ). Αλλά μην ανησυχείτε: Ο Άδωνις ήδη αισθάνεται άβολα εκτός Λαός, οπότε υπάρχει ελπίδα. Μα το Λαός είναι δισύλλαβο. Ναι αλλά μην ξεχνάτε και την φράση : Τρία τα δικά μου και 2 αυγά Τουρκίας. Πάντως η αριστερά τρία κόμματα έχει. Είναι χρεοκοπία εντός του ευρώ, ήπια χρεοκοπία και ανεξέλεγκτη. Όσο προστατεύει η αστυνομία τον απλό κάτοικο του κέντρου, άλλο τόσο το κάνει κι ο πολιτικός που έβγαλε τον Πα-που-τσή στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Φυσικά το C-N-N περιέφερε την εικόνα παγκόσμια κι ενώ είχε νοικιάσει το δωμάτιο του ξενοδοχείου ξέχασε να ειδοποιήσει τον αρχηγό της αστυνομίας. Μήπως τον έβαλε κιόλας να τα κάνει για να έχει τηλεθέαση. Ε, βαρέθηκε ο άλλος να βλέπει Ράμπο. Τα ελληνικά καρτούν μάλλον είναι καλύτερα. Είναι; Προσωπικά, δεν θα τα έβλεπα ποτέ. Αλλά και τα αγοράκια στην Ταϋλάνδη δεν με καβλώνουν. Τώρα να ψάχνω να βρω πώς του σηκώνεται του Ούνου; Προτιμώ να βλέπω την γυναίκα του Λωτ στα Σόδομα. Αυτή έγινε στήλη άλατος κι ο άνδρας της μάλλον αρχηγός της αστυνομίας.
            Υγ. Σώπα ρε Δημητρέλλο. Πήγες μέχρι την Ελβετία για να καταλάβεις οτι χρειάζονται λεφτά; Και μεις που δεν πήγαμε, γιατί είχαμε την ίδια άποψη; Επειδή πήγαμε νωρίτερα και χωρίς να δούμε κάποια αδερφή; Κι η πεθερά μου που ήταν ΚΑΖΑΜΙΑ τρεις εβδομάδες εκεί, γιατί μου το είπε; ΕΛΑ ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. Και το Σάββατο, γιατί άλλα έλεγε ο Δημητράκης; ΕΛΑ ΒΡΕ ΠΟΥΣΤΟΜΠΙΝΕ να μιλήσεις στο blog. Τι χάνεσαι μέσα στην σιωπή; Πόσο καιρό θα μου εμφανίζεις ένα mother made σαν προσωπικότητα στην ΑΕΚ; ΡΕ ΠΑΣΟΚΑ ΜΙΛΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΟΥ, δείχνουν τι είσαι ΚΑΡΑΛΑΜΟΓΙΟ. ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΧΟΥΛΟ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΑΤΑ.
            Τι θα γίνει αύριο; Άδωνι, πέθανες. Και μόνος σου. WHITNEY ΜΟΥ, ήρεμα Οτσαλάν μου.

22 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Φεβρουαρίου, 2012 00:09

    μην ξεχνάμε και τα τρία του καράμπελα...ακόμα παίκτης μας παραμένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως εσωθηκαμεν ξανα και ο κινδυνος να ολισθησουμε σε καποιο βδελυρο δημοκρατικο καθεστως απαρνουμενοι τον δοσιλογικο-φασιστικο μονοδρομο των τελευταιων 200 χρονων,ειναι γεγονος.

    Ολα πηγαν καλα.
    Η αστυνομια-συνεπικουρουμενη και απο δυναμεις αλλων κρατων (οχι και πολυ "φιλικων" διαθεσεων) τελικα εφερε και αυτη τη φορα το εργο εις περας,διαλυοντας καθε υποψια μαζικης διαδηλωσης, καλωντας τους ομοτραπεζους και ομογαλακτους "κουκουλοφορους" να κατακαψουν τα παντα ωστε να αναζοπυρωθει οκλαδος των επισκευων και της ανοικοδομησης στο κλινων και καναπεων αστυ.

    Ο δεν δικομματισμος εδωσε την τελυταια του- προγραμματισμενη-παρασταση.
    Για τοσο ηταν "προγραμματισμενος". Και αφου με καθυστερηση 35 χρονων η κατουρημενη κοινωνια καταλαβε "τα παιχνιδια τους" οπως λεει,(δηλαδη απλα σωθηκαν τα δανεια τα οποια την εμποδιζαν να "καταλαβει") δωθηκε η τελευταια υπηρεσια του δικομματισμου,και τελικα μετα απο την ψηφηση,εκανε ενα "μπαμ" και εξεραγει.

    Τα θραυσματα του θα γινουν οψιμοι αντιμνημονιακοι οι οποιοι ενω εως χθες τα ειχαν υπογραψει ολα και ελεγαν "ναι" σε ολα,απο αυριο θα συστησουν "κομματα", "μηχανισμους", "φορεις", "κινηματα" τα οποια θα αναζητουν την συνεργασια και αρα την ψηφο του μαλακα ο οποιος ως γνωστος εχει μνημη πετροσγουβαιου.

    Και αιφνης θα μπει το καφε μπροστα και το κιτρινο πισω,σε ενα σωβρακο που απλα αλλαζει μεριες. Και παραμενει το ιδιο βρωμικο και δυσωδες.

    Ολα καλα λοιπον και οι "επιφανειουχοι" Ελληνες (κατα την συμβαση) θα μπορουν να ζουν ελευθερρα επι της επιφανειας και επισης ελευθερα να δουλευουν και να δινουν τα εσοδα τους ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ στον νομιμο κυριο κατοχο της επιφανειας.

    Και στον τοιχο του Μαξιμου,δεν πειραζει που βγηκε ο πινακας "Η Ελλας ευγνωμονουσα" και μπηκε ενα μεγαλο μπλε.
    Να βγει και αυτο και να μπουν-εστω και προς το παρον,μεχρι να ετοιμαστει ο καταλληλος πινακας- "οι πατατοφαγοι" του δυστυχου Βαν Κογκ.

    Ολα καλα και ευτυχως που δεν εγινε κανενα "κακο": Να χαλασει την σειρα της καταδικαστικης απο το 1821 καθειρξης.
    Να εχουμε δηλαδη καμια νεα ταινια. "Τελευταια εξοδος: Alexis Zorbas".
    Ευτυχως οχι.

    Ζητω το εθνος. Ζητω το βημα.Ζητω το μεγκα.Ζητω ο σκαυ.Ζητω η μουτσουνα του Αλεξη.Ζητω μουρη-λεκανη του Μανωλη.Ζητω ο θηλυκος(;) Τουταγχαμον Ολγα. Ζητω ο τρεμαμενος και ατρομητος ασβος Μπαμπης.
    Ζητω το Μεγαρον ("...καθαροι και ασβεστωμενοι απ'εξω,αλλα εσωθεν βρωμα και δυσωδιαν...")
    Ζητω ο "Ολυμππιακων" διαστασεων και πεποιθησεων αρχικαραγκιοζης Πρετεντερης.
    Ζητω και στο μεγαλυτερο μερος του "πνευματικου" κοσμου, το οποιο-"παραδοξως"-τοσο πολυ ενδιαφερεταιγια το ασχημο ομολογουμενως και κακοφτιαγμενο σωμα του.
    Να ηταν και τιποτα της προκοπης,να πεις "παει στο διαολο". Αλλα αυτοι δεν ειναι ουτε για μπαζωμα στον Καιαδα.
    Χιλιες φορες να συντηρω με καθε τροπο ενα φρεσκο κορμι μιας απνευματιστης μα ανικανης να κρυφτει πισω απο διανοητικες μπουρδες "Τζουλιας",παρα να βλεπω τις παχουλες σακουλες,τις καραφλες και τα προγουλια των ευνουχισμενων,που απλα διαβασαν 3 βιβλια απο οτι ο μεσος,μονο και μονο για να τον κατακτησουν και να θρεφονται απο αυτον εσσαει.
    Ζητω σε ολους.

    Αρκουδες που "χορευουν" σε οποιο συγκροτημα τις νοικιασει.
    Και συγκροτηματα που καλουνται να κανουν θορυβο. Για να μην ακουει ο μαλακας την απομακρη φωνη απο το παραθυρι του: "ξυπνα δουλε...ξυπνα δουλε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει" γιατι πολυ απλα ειναι μονο πνευμα.
    Και ως γνωστον "αι ιδεαι,τα πνευματα και τα φαντασματα" δεν αποθνισκουν. Παρα μονον, βγαινουν μετα τις 12.

    Οταν το σωμα δεν υπαρχει,τοτε ερχεσαι πιο κοντα στην θεωση.Δεν ειναι τυχαιο οτι ασπαστηκαμε με τοση θερμη την Ορθοδοξια. Η οποια αποζητα την "ανασταση".
    Οπως και οι δοσιλογοι-πολιτικαντιδες θα συνεχισουν να δανειζονται-στο ονομα του ασωματου αλλα και απνευστου μαλακα- ωστε να μπορουν να υποσχονται απο τα μπαλκονια τους οτι καποια μερα θα αποκτησουμε ενα καινουριο σφριγηλο σωμα.

    Μπορει μεχρι τοτε να εχουμε παραραδωσει και το πνευμα,βεβαια.
    Και τοτε θα πρεπει να ξαναεπινοικιασουμε το σωμα που πουλησαμε-με υποθηκη την μελλοντικη εργασια που θα κανομε με αυτο σαν εργαλειο,-ωστε καποτε αν αποκτησουμε τα πληρη δικαιωματα του.
    Και οταν το σωμα ερθει και "δεσει" και αντριωθει" θα διεκδικησουμε και το πνευμα,το οποιο σημερα νοικιαζουμε ωστε να θρεψουμε το ισχνο κοκκαλιασμενο ικριωμα,το οποιο θα αποκαλουμε κορμι.
    "ουκ εστιν ωδε". Την πηρε στους ωμμους του την χωρα-καμαριερα ο Στρος Καν-Papandreou.

    Ουνοι Γοτθοι Βανδαλοι και αλλα "ορκ",με μπουκαλες στα χερια. Μεθυσοι τοκογλυφοι,γυφτοι αιμομικτες, εκβιαστες, με τα εσοδα αλλων κακοποιημενων "γυνακων" ξεφυγαν απο τα καταγωγια και τα υγρα πεζοδρομια και απολαμβανουν τα 5 αστερων ξενοδοχεια.
    Και στον πρωτο οροφο,κρατουν πισθαγκωνα δεμενο σε καρεκλα το καλυτερο "κοριτσι" τους.
    Καποιος ζωγραφος με κομενα αρχιδια,εκπροσωπος της σχολης των "κατω χωρων" προκειται να καταφτασει με τα συνεργα του και να ζωγραφησει ολη την παρεα στην εξης σταση,η οποια και θα αναρτηθει στην θεση των παροδικων "Πατατοφαγων" στο Μαξιμου: "Η Ελλας γονυπετουσα".
    ----------------------------------------
    Και μετα τω "σωσιμο" δια του γενικου ξεπουληματος, μπορουμε ελευθερα να ασχοληθουμε με την αλλη καιμενη,την ΑΕΚ.
    14 σημερα ο μηνας και μευαθυριο πρεπει να παει το παρεακι η οποιος αλλος, και να απρουσιασει 10 μυρια. Και βεβαια να δωσει λογο και πιθανον να τημωρηθει για προηγουμενες αθετημενες υποσχεσης αλλα και για απατη.
    Καλα ξεμπερδεματα στα "μεγεθη" και τα "τζακια".
    ΤΑ οποια κρυβονται το ενα πισω απ'ταλλο και ολοι μαζι πισω απο το βρακι του κοντου,ΞΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέρος πρώτο:
    Σε κάποιο επεισόδιο τής σειράς Sopranos (την έχει δεί κανείς? είναι εκπληκτική) ένας τυπάκος πού έχει ένα μεγάλο κατάστημα αθλητικών ειδών κάθεται σε ένα τραπέζι με 5 μαφιόζους για να παίξει πόκερ με μεγάλο ποντάρισμα (πονταρίσματα τών 300 δολαρίων μίνιμουμ).

    Εννοείται ότι και οι 5 μαφιόζοι παίζουν ταυτόχρονα εναντίον τού φουκαράκου. Υποτίθεται δηλαδή ότι ο καθένας παίζει για πάρτη του αλλά οι 5 μαφιόζοι ανηκουν όλοι στην ίδια συμμορία. Κάθε φορά πού ο φουκαράκος έχει ένα καλό χαρτί οι πιθανότητες (στατιστικά μιλώντας) είναι μεγάλες ότι κάποιος απ΄τούς 5 μαφιόζους θα έχει ενα αρκετά καλό χέρι για να τον αντιμετωπίσει. Κι ακόμα κι όταν ο φουκαράκος κερδίζει μιά γύρα χάνει τίς επόμενες εννιά.

    Στο τέλος φυσικά τα χάνει όλα κι οι μαφιόζοι τα μοιράζονται μεταξύ τους. Χάνει 50.000 δολλάρια σε μετρητά σε μιά βραδιά, το μαγαζί του, τα αυτοκίνητα του, τα πάντα.
    Οι μαφιόζοι, ξέροντας ότι δεν μπορεί να αποληρώσει όλα τα χρέη εγκαθίστανται κανονικά μέσα στο μαγαζί του και τού απαγορεύουν να κυρήξει αμέσως πτώχευση (απειλώντας φυσικά τη ζωή του).
    Τον αναγκάζουν επί μήνες να κάνει παραγγελίες -πού δεν μπορεί να πληρώσει βέβαια- τίς οποίες καρπώνονται οι ίδιοι και τίς πουλάνε στήν μαύρη. Αυτό συνεχίζεται για πολύ καιρό μέχρι πού η εφορία κλείνει το μαγαζί του.

    Ο φουκαράκος ανεβαίνει σε κάποια ψηλή γέφυρα τής Νέας Υόρκης και πηδάει στο κενό. Οι μαφιόζοι συνεχίζουν το έργο τους ψάχνοντας καινούργια θύματα.
    Ομως τόσο ο "φουκαράκος" όσο βέβαια και οι μαφιόζοι ήξεραν πολύ καλά τι είδους πόκερ ηταν αυτό πού έπαιζαν. Ο "φουκαράκος" ήξερε ότι οι τύποι αυτοί ηταν μαφιόζοι.
    Γιατί τότε κάθισε να παίξει?
    Διότι ηταν αρρωστάκι. Διότι δεν μπορούσε να κόψει την "πρέζα" του ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπαιζε σε στημένο παιχνίδι.
    Κι οι μαφιόζοι ηξεραν πολύ καλά τόσο ότι ο φουκαράκος θα χάσει και θα χάσει χοντρά όσο και το ότι δεν θα μπορούσε να πληρωσει ολόκληρο το χρέος πού θα είχε. Ηξεραν όμως επίσης ότι μπορούσαν να τον απομυζήσουν για τα οφειλόμενα με άλλους τρόπους μέχρι να φαληρίσει εντελώς.

    Οταν στην δεκαετία τού 80 η τότε Ευρωπαική Οικ. Κοινότητα (ΕΟΚ) δέκτηκε στίς στοργικές αγκάλες της την Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο λάθος. Τουλάχιστον έτσι λένε σήμερα οι Ευρωπαίοι...εταίροι και οι "ειδικοί".
    Δεν έπρεπε να δεκτούμε χώρες σαν την Ελλάδα, λένε σήμερα. Κάναμε λάθος, προσθέτουν. Η Ελλάδα μάς εξαπάτησε λογιστικά (αυτό έγινε βέβαια αργότερα) και γι΄αυτό έφτασε σ΄αυτήν την κατάσταση, εξηγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλήν όμως, το "λάθος" αυτό το...επανέλαβαν με τίς Πορτογαλίες, τίς Ιρλανδίες κλπ. κλπ. Εξαπατήθηκαν ξανά και ξανά και ξανά ad infinitum. Υποτίθεται δηλαδή ότι οι τύποι αυτοί πού στίς τάξεις τους είχαν τραπεζίτες και χρηματιστές στα πιο καίρια πόστα τής παγκόσμιας οικονομίας και πού κυριολεκτικά καθόριζαν μεγάλο μέρος τών οικονομικών εξελίξεων δεν ήξεραν τι έκαναν όταν έβαζαν στην (μετέπειτα) Ευρωπαική Ενωση χώρες-ανέκδοτα σαν την δική μας.
    Κι ότι εξεπλάγησαν όταν τα ενχώρια λαμόγια εμφάνισαν μαγειρεμένα στοιχεία για να μείνουν στο στημένο παιχνίδι.

    Οι Αμερικάνοι θα το ονόμαζαν αυτό the oldest trick in the book. Μόνο πού εδώ το θύμα, ο ηττημένος, δεν είναι ένας φουκαράκος με μαγαζί αλλά ένας ολόκληρος λαός. Για την ακρίβεια περισσότεροι απο ένας λαός αφού ο ελληνικός δεν ήταν το μοναδικό θύμα.

    Ειναι παντελώς γελοίο να πιστέψουμε την επίσημη εκδοχή. Κατα κανόνα άλλωστε η επίσημη εκδοχή τών πραγμάτων, σε οποιοδήποτε θέμα είναι γελοία. Η τότε ΕΟΚ (και η μετεξεξέλιξη της σε Ε.Ε) ηταν μιά πανέμορφα καλοστημένη επιχείρηση τα μεγάλα κέρδη τής οποίας δεν θα ήταν τα άμεσα: δηλαδή τα κέρδη από την κατάργηση τών δασμών εισαγωγών. Αυτά θα ήταν τα μικρά κέρδη άσε πού θα δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση ότι και οι φουκαράκοι θα μπορούσαν κι αυτοί να βγάλουν το κατιτίς τους εξάγοντας...ελιές και πορτοκάλια.
    Τα μεγάλα κέρδη θα ηταν τα μακροπρόθεσμα. Αυτά πού θα χρειάζονταν 20, 30 ίσως και 40 χρόνια για να υλοποιηθούν. Μια δεκαετία πάνω η κάτω δεν έχει μεγάλη σημασία.
    Μιλάμε για σιγουράτζα άλλωστε.
    Τα μακροπρόθεσμα και μεγάλα κέρδη λοιπόν θα ερχόντουσαν (και ήρθαν) όταν οι φουκαράκοι τής υπόθεσης (λέγε με ελληνα, λέγε με πορτογάλο, λέγε με Ιρλανδό...) θα χρεωκοπούσαν. Θα χρεωκοπούσαν σε ένα παιχνίδι υψηλών πονταρισμάτων στο οποίο φυσικά δεν είχαν καμία, μα καμία μαθηματική πιθανότητα, να συνυπάρξουν χωρίς να χρεωκοπήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή ακριβώς είναι κι η ανείπωτη ομορφιά τής όλης ιδέας. Ακόμα και να θέλουν να χρεωκοπήσουν δεν θα τούς αφήνανε μέχρει να σιγουρευτούν ότι έχουν ξεζουμίσει ότι υπάρχει για να ξεζουμιστεί.
    Και μετά?
    Και μετά ακόμα κι αν χρεωκοπήσουν θα γίνει στον χρόνο πού θέλουν οι...άλλοι. Οταν οι κώλοι τους είναι πλήρως καλλυμένοι. Οι στυμένες λεμονόκουπες σε μιά σκουπιδοσακούλα είμαστε εμείς.

    Βέβαια, για να ξαναγυρίσω στον παραλληλισμό με την σειρά Σοπράνος (επαναλαμβάνω, εκπληκτική, κυριολεκτικά έργο τέχνης):
    - οι φουκαράκοι πού έμπαιναν πρίν 4 δεκετίες στην τότε ΕΟΚ ήξεραν επίσης πολύ καλά τι έκαναν. Δεν ηταν άλλωστε τίποτα κυρίζια. Τα κυρίζια ήταν ο περήφανος λαός πού δεδομένα θα τούς ψήφιζε. Οι φουκαράκοι ήξεραν τι κατάληξη θα είχε το έργο..αλλά ητανε πολλά τα λεφτά Αρη.

    Το συνάφι τών φουκαράκων θα έβγαζε κι αυτό πολύ χρήμα απ΄το όλο σκηνικό. Τον λογαριασμό θα τον πληρώνανε άλλοι. Αυτοί πού τότε κραδαίνανε σημαιούλες σε προεκλογικές οργανώσεις και πού γινόντουσαν μάστορες τής πεολειχίας για να μπεί ο γιόκας τους στο δημόσιο. Κλπ, κλπ. γνωστά πραγματα άλλωστε.

    Αυτό πού γίνεται σήμερα με τα μνημόνια δεν είναι καν ένας προαναγγελθείς θάνατος. Είναι μιά απόλυτα προβλέψιμη μαθηματική συνέπεια.
    Σε ολες της τίς πτυχές.
    Μιάς κι είπα "μνημόνια" λοιπόν, γελάω με πάθος όταν τα παπαγαλάκια τής ντόπιας πολιτικής ζωής (εδώ ξαναγελάω) μαζί με τα πολυπληθή παπαγαλάκια τους στα μήντια λένε πλέον σήμερα πώς το μνημόνιο-α απέτυχε-αν.
    Απέτυχε?
    Ναι ε?

    Το μνημόνιο-α πέτυχε ΠΛΗΡΩΣ. Θα έλεγα ότι δεν βλέπω ούτε μιά πτυχή του πού να μην πέτυχε όπως την σχεδίαζαν οι εμπνευστές του. Ηταν μιά μεγάλη, μιά γκράντ επιτυχία και η εφαρμογή του πανευρωπαικά ακριβώς αυτό επιβεβαιώνει.

    Οι ενχώριοι "ειδικοί" βεβαιώνουν ότι αν η Ελλάδα χρεωκοπήσει θα υπάρξει λέει...ντόμινο? Το μόνο ντόμινο πού υπάρχει είναι ντόμινο ασύστολης μαλακίας.
    Το μεγαλύτερο οικονομικό παζλ αυτην τη στιγμή, το πάζλ δηλαδή πού δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα κι οι πιο αρχιδάτοι υποστηρικτές τής θεωρίας τού ντόμινο είναι το εξής:
    -η Αμερική είναι επίσης χρεωκοπημένη, και για χρόνια μάς εξηγούσαν ότι αν φταρνιστεί η Αμερική θα πάθει βαριά πνευμονία όλος ο πλανήτης. Η Αμερική όχι απλώς φταρνίστηκε το 2008 αλλά κόντεψε να κάψει τα πνευμόνια της.
    Κι όμως, ολως περιέργως, η οικονομία τής Γερμανίας έχει συνεχείς ανοδικές τάσεις τα 3 τελευταία χρόνια.
    Παράξενο ε?
    Αυτά για τίς θεωρίες τού ντόμινο.

    Για την ΑΕΚάρα έχω πολλά να πώ, κυρίως ασύστολα μπινελίκια και κατάρες.
    Ισως τα πώ άλλη φορά.
    Συμφωνώ απόλυτα με όσους εδώ γράφουν εδώ και καιρό ότι ΑΕΚ ίσον Ελλάδα.
    Ολα περιέχονται σ΄αυτό άλλωστε.

    Υ.Γ/ Λόγω σοβαρότατου προβλήματος υγείας δεν ποστάριζα εδώ και αρκετό καιρό. Διάβαζα όμως όλες τίς απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι βρε ελεινοι κεραταδες, αφου "ξερετε" να μετρατε μια χαρα τα τετραγωνικα και να υπολογιζεται "αριστα" το χαρατσι που θα πρεπει να πληρωσει ο δουλος,δεν κανετε το ιδιο ΑΚΡΙΒΩΣ και με τις ανωτατες επιτρεπομενες τιμες ενοικιασης η αγορας ακινητου;
    ΠΛΑΦΟΝ βρε πηδημενοι,λεγεται.
    Που ξερετε να το εφαρμοζεται σποραδικα μονο οταν σας στριμωχνουν οι βρωμιαριδες των πετρελαιων.

    Το ιδιο και στα ραφια. Στα κυρια και βασικα τουλαχιστον προιοντα,τα οποια ειναι απαραιτητα στο καθε σπιτι.
    Ψωμι,γαλα,κρεας,τυρι,αυγα,οπωροκυπευτικα,οσπρια,σιτιρα και βασικα ειδη καθαριοτητας.
    Αντε μουλοι μου να σας δω,ποσο "το μαχαιρι" θα μπει στο κοκκαλο και ποσο "θα πρεπει να αναλαβουμε ολοι τις ευθυνες μας" και "ολοι πρεπει να συμβαλουμε"
    Αντε να σας καμαρωσουμε και μια φορα,βρε υποζυγια.

    Αντε βρε βρωμιαριδες. Εσεις δεν πεινασατε ποτε; Ποιον κοροιδευετε με τα γυαλισμενα παπουτσια και τα φιμε τζαμια; Πειναλαιοι ησασταν και σας ταισα. Γδυτοι ησασταν και σαν εντυσα. "Φυλακη" και "εξορια" ησασταν και σας εβγαλα πανιγυρικα για να με σβερκωσετε μετα.
    Εκανα οτι λεει ο Κυριος.
    Ανταποδωστε κατι βρε λαμιες. Βρε πορνοι, που ζηλεψατε την μεγαλη ζωη,μικραινοντας τις ζωες των αλλων.

    Με μια διαταγη.Τοσο απλο ειναι.Μηπως θα σας κατουρισει η Μερκελ;
    Η μηπως ολα εως τωρα με μονομερεις διαταγες δε εφαρμοζονται; Η μηπως χρειαζονται διαβουλευσεις με "εταιρους" και "φορεις" και μπουρδες.
    Οπως αποφασιζεις και διατασεσαι να τσεκουρεψεις τα παντα και να στειλεις εργασιακα και μισθολογικα και συνταξιοδοτικα στον αποπατο,γιατι δεν κατεβαζεις 50% τα κυρια για την επιβιωση αλλα και τα ενοικια;

    Μονο τον ενα δρομο ξερετε παλιολεχριτες; Υπαρχουν και τα "ισσοδυναμα" βρε ρουφιανες πλυστρες των γυφτων. Που μου μαθατε και τα "ισσοδυναμα" βρε χεσμενες βρακες;
    Διαταξτε λοιπον. Δωστε εντολη.( εαν μπορειτε να υπογραψετε εστω και σε ενα χεσμενο κωλοχαρτο,χωρις προηγουμενως να ρωτησετε την τελειωμενη Ουνα αδερφη που σας κατσικωθηκε εδω περα, η τον αλλον τον σακατη τον Σοιμπλε)

    Ισοβαρη κατανομη δεν πρεπει; Δεν ειναι σωστο και δικαιο να χαμηλωνει ο μισθος αλλα να χαμηλωνουν και οι τιμες,ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ;
    Γιατι δεν "γκρεμιζετε" και τις ξεφρενες τιμες των φιλων σας των καρτελοπουστιδων; Γιατι δεν επιβαλετε ανωτατο οριο στα ενοικια,αναλογα με τις "ζωνες" και "τα m2" που τοσο καλα ξερετε να τα εφαρμοζετε μονομερως ρε αλητες;

    Στην περιπτωση την δε,ειστε "υποχρεωμενοι απ'εξω", ενω στην πρωτη την μεν, λετε:"δεν πανε να γαμηθουνε οι κολιγοι";Η γιατι τα παιρνετε ΚΑΙ απο εκει; Σαπισμενα καθαρματα.

    Γι'αυτο λεμε οτι προκειται για παλιοτομαρα. Για αθλιους. Για περιτωματα.
    Για τυπους που οχι απλα αδιαφορουν με την δυστυχια των αλλων,αλλα αρεσκονται να την προκαλουν.
    Συγγενεις των Ουνων ειναι. Δεν υπαρχει αμφιβολια.
    Την χαρα στις μουρες τους,την βλεπεις.Για τις "τελευταιες κατακτησεις" και μια ικανοποιηση για το "εως τωρα εργο" ειναι προφανης.
    Και μιλαω, τοσο ιδιοσυγκρασιακα οσο και -οι περισσοτεροι απο αυτους- βιολογικα.

    Αυτοι δεν θελουν να πεθανουν,οχι γιατι ειναι δειλοι,αλλα γιατι θελουν να βασανιζουν αλλα και για να βασανιζονται.
    Δεθειτε σε τροχους,καψτε τα πουλακια σας αφου δεν χρειαζονται,σταξτε μετταλα στους πατους σας.Βαλτε ηλεκτροφορα καλωδια στις τρυπες σας.
    Παλουκωθειτε,κρεμαστειτε,πνηγειτε.
    Και καθως θα φευγετε για να πατε στο διαολο,κλειστε και την πορτα,βρωμύλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Albert_AEKstein: Κατ'αρχας να σου ευχηθω καλη αναρρωση και ποτε επιστροφη.

    Κατα δευτερον,συμφωνω απολυτα με τον σχεδιασμο που και εσυ βλεπεις. Και αρκετος κοσμος δυσκολευεται- η αρνειται- να δει,γιατι οπως σωστα λες, ειναι με βαση την κλιμακα της δεκαετιας. Και οχι του ετους.
    Ειναι το καμουφλαρισμα του αργοσυρτου.
    Οπως μπορει να σε κλεισει σε μια φυλακη μια πορτα που κλεινει αποτομα και με θορυβο πισω σου,το ιδιο αποτελεσματικα και καλυτερα, μπορει να σε κλεισει στην ιδια φυλακη, μια πορτα που μοιαζει με κουρτινα και κλεινει ποντο,ποντο, αθορυβα.
    Ο "ιστορικος" χρονος,δεν ειναι για ολους το ιδιο.
    Υπαρχουν καποιοι που μπορουν και σχεδιαζουν με βαση το ετος σαν βδομαδα,τις δεκαετιες αντι για ετη και τον αιωνα αντι για δεκαετια.

    Και αυτο δεν ειναι καποιο "θειο" χαρισμα. Εχει να κανει μονο με το μεγεθος και το απλωμα των σχεδιων.
    Οταν σκεφτεσαι το επομενο καλοκαιρι,κοιτας ως εκει.
    Οταν σκεφτεσαι να κανεις μια δουλεια, "κοιτας μπροστα 10 χρονια" max.
    Oταν θες να κανεις οικογενεια,κοιτας πιθανον 20 χρονια μπροστα.
    Οταν εισαι κρατος,κοιτας λιγο παραπανω. (αν εισαι κρατος και οχι μπουρδελο)
    Παραπανω κανεις δεν μπορει.

    "Κανεις"; Λαθος.
    Υπαρχουν "καποιοι" οι οποιοι ειναι κρατος εν κρατη(ει).
    Δηλαδη "υπερκρατη". Και κοιτανε τους χαρτες και βαζουν τα γελια. Και απλωνουν τους χαρακες.

    Και οι Μοιρες κοιτανε τους σαρδαναπαλους,σαν χαμενες,που υποκαθιστουν αυτες.
    Χρειαζεται χρονο βεβαια. Αλλα ποιος λεει οτι δεν τον διαθετουν; Απλετος. Οταν εχεις χρημα,εχεις και χρονο.Γνωστο αυτο.
    Βεβαια το σχεδιο "χαλαει παντα,μα παντα, στο τελος, για δυο λογους:
    Α) απο βουλιμια η οποια προκαλειται απο την χρονια αδημονια. Απο το "περιμενε",περνουν αποτομα στο τροχαδιν,λογο γυφτιας και αφροσυνης. Και σπανε τα μουτρα τους.
    Χρονια,αιωνες εκπαιδευσης,δεν εμαθαν ακομα.

    Και Β) λογο του "Ελληνικου παραγοντα". Το μνημονιο φαινομενικα,ασφαλως και πετυχε. Με βαση τα σχεδια των τοκογλυφων. Οντως. Παει "πριμα".
    Και οχι μονο εδω. Και στις χωρες που προανεφερες,δηλαδη στον Μεσσογειακο Νοτο,μια χαρα λειτουργει η αγχονη.
    Υπαρχει ομως ενα μικρο αγκαθι.Ενα μικρο προβλημα.Το οποιο το εχουν-το διχως αλλο-κατα νου: λεγεται "η Ελληνικη καταρα". Οτι μπλεχτει με αυτον τον λαο,παει κατα διαβολου. Καμια φορα παει και ο λαος μαζι,αλλα αυτος- ω του θαυματος-ξαναγυριζει.
    Οτι ομως εχει σχεδιαστει και περιλαμβανει ΚΑΙ την Ελλαδα,πριν την ολικη επικρατηση και τον θριαμβο,παει στα ταρταρα.
    Μια ματια στην ιστορια,πειθει και τον πιο ασχετο.

    Χρονια μελετων,σχεδιων, προσαρμογων,πλανων "B" και "C"...ολα πανε στραφι,εφ'οσον εμπλεξαν με το "καταραμενο" εθνος.
    Δηλαδη με τον εκπροσωπο της χαοτικης θεωριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @χρηστο
    Φιλε η tasty εφαγε προστιμο καποια εκκ ευρω για καρτελ.
    Οταν υπαρχουν μεγαλες εταιρειες διανομης τα καρτελ ειναι ευκολο να γινουν.
    ενδεικτικο ειναι το γαλα που ειναι το ακριβοτερο στην ευρωπη στη Μεση τιμη πωλησης.
    απο την αλλη μπορει μονος του ο κοσμος να 'σπαει' τα καρτελ με απλες κινησεις, ειχαμε τη κουβεντα με CEO (κανονικο και αδελφικο φιλο) χτες το βραδυ, που ειναι στα λαδια-μαργαρινες της μεγαλυτερης εταιρειας πακοσμιως..

    Στο γαλα υπαρχει γερμανικο ΑΒ με 0.89 και αντιστοιχο ελληνικο στα 0.93.
    Γιατι να παρω Δελτα με 1.40 η Αμερικανικη γεωργικη σχολη με 2.2?
    Αν οι πωλησεις στα <1 ευρω προιοντα ειναι στα 60 και 70% το καρτελ θα σπασει θελει δε θελει γιατι πολυ απλα δεν θα επιβιωνει για να πουλαει στο 1.4..

    Συγκλονίζουν οι αναφορές ευρωβουλευτών για τους άπορους στην ΕΕ. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, 19.000.000 άνθρωποι στην Ευρώπη πεινάνε και περιμένουν από αυτήν βοήθεια για να ζήσουν, ενώ πάνω από 40 εκατομμύρια νεόπτωχοι κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.

    19 εκκ σε ολη την ευρωπη και συντομα θα γινουν 25-30...

    Θες και αλλα?
    6450 ειναι οι offshore ιδιοκτησιας ακινητου στην Ελλαδα. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ κανει ο κοσμος που μπορει και φοροδιαφευγει απο ενα κρατος που ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΥΛΩΣΕΙ βαζει ΟΤΙ ΦΟΡΟ θελει στα ακινητα.
    Απαγορευσε με νομο το φαινομενο αλλα βαλε χαμηλο φορο για 20-30 χρονια που θα μπορουν να πληρωνουν ΟΛΟΙ χωρις προβλημα. Να αυξησεις τα εσοδα και να εξαλειψεις το φαινομενο.
    Ποιος θα τα σκεφτει αυτα?
    Ο Μπενι ο Σαμαρας η ο ΓΑΠ?

    Η υφεση επισημα ειναι στο 5.9% κατα τη στατιστικη αρχη και στο 7% κανονικα με ρυθμο να παει στο 8.5 με 9% μεσα στο 2013...


    Σύμφωνα με το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών των εννέα μεγαλύτερων επιμελητηρίων της χώρας (Επαγγελματικά, Εμποροβιομηχανικά και Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης), το 2011 ενεγράφησαν στα μητρώα τους 27.545 νέες και διεγράφησαν 34.517 επιχειρήσεις. Αντίστοιχα, το 2010, ο συνολικός αριθμός εγγραφών στα ίδια επιμελητήρια ανήλθε στις 29.872 και οι διαγραφές στις 35.485.
    Αυτα κανει ο Χρυσοχοιδης ενω ο υπουργος του Σαμινα των 89 νεκρωνο Παπουτσης που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ αφηνει την Αθηνα να καιγεται και κανει απολογιμους στα καμμενα..

    Απο την αλλη ακουγα τον πρυτανη να στελνει επιστολη ΜΕΣΩ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ !!!!!!!!!! ΕΛΤΑ στην ΕΛΑΣ μια μερα πριν τα επεισοδια οτι στο χωρο εχουν μπει λεει κουκουλοφοροι ζητωντας βοηθεια. φυσικα η επιστολη... πηγε ΣΗΜΕΡΑ στη γαδα..

    Επιστολη εστειλε ο τεραστιος πρυτανης!!!!
    ουτε τηλεφωνο πηρε
    ουτε e-mail εστειλε
    ουτε σηκωσε το κολο του να παει απο τη πατησιων στην αλεξανδρας!!!

    Τι εχουν τα ερμα και ψοφανε???

    Μηπως ειναι απλα ανικανα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Albert_AEKstein

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ.
    ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ,
    ΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ 'Η ΣΚΛΑΒΟΥΣ 'Η ΝΕΚΡΟΥΣ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.
    ΟΣΟ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΙΑΣ ΤΟΥΣ,
    ΟΣΟ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ,
    ΟΣΟ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΚΙ ΕΛΠΙΖΕΙ,
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΔΟΙΟΠΑΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ 'Η ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DIMI
    MHN EΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΡΕ ΦΙΛΕ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΙΚΑΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΛΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΟΣ ΩΡΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ 2 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΚΙ ΟΛΑ ΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήστο,
    αυτό με τον εκπρόσωπο τής χαοτικής θεωρίας (δηλαδή εμάς, τούς γαμω-ελληνες πού θα΄λεγε κι ο...Τζιμάκος) είναι φυσικά μεγάλη κουβέντα και πολύ σοβαρή διαπίστωση.
    Εχει τύχει να ζήσω παραπάνω απ΄το μισό τής ζωής μου στο εξωτερικό (και μάλιστα σε διαφορετικές χώρες) χώρα όμως και λαό σαν εμάς δεν έχω ξαναματαδεί πουθενά.
    Ιδιαίτεροι λαοί υπάρχουν πολλοί για να μην παρεξηγούμαι.
    Κι οι Ιάπωνες τρομερά ιδιαίτεροι είναι, κι οι Γερμανοί, κι οι Ρώσοι κι άλλοι πολλοί.
    Η δικά μας ιδιαιτερότητα εγκειται ακριβώς σ΄αυτό πού είπες: στη θεωρία τού χάους τής όποίας είμαστε αξιοι εκπρόσωποι.

    Δεν ξέρω (αν και το σκέφτομαι αλλά και το συζητάω πολλές φορές) αν οι κινούντες τα νήματα έχουν καταλάβει με τι κωλολαό έχουν μπλέξει. Δεν ξέρω δηλαδή αν έχουν καταφέρει να εντάξουν το πόσο απρόβλεπτος είναι σε ένα σχέδιο προσεγμένο και εμπνευσμένο.
    Η λογική λέει πώς, ναι, το έχουν σκεφτεί και το έχουν εντάξει στον...σχεδιασμό.

    Απ΄την άλλη πάλι έχεις δίκιο να αναφέρεις τον παράγοντα απληστία στην όλη εξίσωση.
    Κι όντως, ιστορικά μιλώντας, η απληστία έχει καταστρέψει αυτοκρατορίες στο παρελθόν.
    Υπόψιν ότι αυτό πού ξεχειλιζει το ποτήρι κι ανατρέπει τα σχέδια δεν είναι η απληστία αυτή καθαυτή αλλά η αυταρέσκεια κι η αλλαζονεία πού παράγεται απ΄αυτήν.

    Αν πάντως το ότι είμαστε ο ορισμός τού απρόβλεπτου και τού ανοργάνωτου τούς ανατρέψει τα σχέδια τότε καλώς να τούς τα ανατρέψει και να τούς τα κάνει χοντρομαντάρα.
    Ειμαι ακόμα ανοικτός σ΄αυτήν τη συζήτηση.
    Πριν 10/15 χρόνια δεν θα είμουν, θα έλεγα δηλαδή "μπά, σιγουρα θα τα έχουν σκεφτεί αυτά".
    Στην πορεία έμαθα ότι η ζωή είναι πολύ πιο περίπλοκη απ΄όσο κάποιοι νομίζουν κι ότι συχνά τούς...ξεπερνάει.
    Πώς πάει άλλωστε το Αγγλικό ρητό?
    "Reality is stranger than fiction".

    Τάκη,
    ευχαριστώ για τίς ευχές και συμφωνώ κάργα με την εξής πρόταση πού έγραψες:
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΙΚΑΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Dimi. Σωστοτατα τα νουμερα και μαλιστα πολυ χειροτερα.
    Διαφωνω μονο στο οτι "ειναι ανικανα τα ερμα και ψοφανε"
    Ειναι ΔΟΛΙΑ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΜΕ ΔΟΛΟ.
    Ελαφρυντικο βλακειας δεν θα δωσω.
    Θα μοιαζει με παραδοχη και με συνενοχη δικη μου.
    Αλητες κοινου ποινικου δικαιου ειναι.ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ.

    Δεν γνωριζουν οτι οταν υπερφορολογεις τον ηδη υπερφορολογημενο,θεκεινος θα ψοφησει;
    Δεν ξερουν οτι αν απελευθερωσουν την εσωτερικη αγορα,θα παυσουν τα καρτελ;
    Δεν τα παιρννουν απο εκει ωστε να συντηρουνται οι αλυσιδες με προιοντα τα οποια εχουν πλαφον κατωτατης τιμης,δηλαδη, ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΤΑΤΗ ΤΙΜΗ;
    Αντε και μπηκε ενα προστιμο για τα ματια.Πληρωθηκε κατι,εισπραχθηκε κατι ποτε;

    Τολμαει παραγωγος να προμηθευσει απευθειας καποιο μεγαλοκαταστημα χωρις να απειληθει η οικογενεια του,η χωρις να του καει το αυτοκινητο;
    Ενας φουρνος περσι στον Πειραια "τολμισε" να δωσει ψωμι προς 30 λεπτα το καρβελι και εκλεισε απο απανωτες μηνυσεις.
    Και μιλαμε τωρα για καυσιμα η τροφιμα;
    ΜΑΦΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ,ΚΑΝΟΝΙΚΗ.

    Δεν ξερουν τους τροπους που σπανε αυτα; Τους ξερουν. Και ενα παιδι αν ρωτησεις,θα σου πει τον τροπο.
    Απλα απο εκει τα παιρνουν,απο εκει συντηρουνται,απο εκει "εκλεγονται".

    Ολα ειναι δομημενα πανω σε μια φουσκα. Η οποια η πουτανα εχει σκληρη πετσα πλεον και εχει γινει καθεστως. Κατι σαν φυσικος νομος.
    Τον οποιο ακολουθει -αναγκαστικα- και ο μικρομεσαιος.

    Σπαστους τα παιδια.Στειλ'τους φυλακη. Αλλαξε τους την παναγια στα προστιμα. Στειλτους σε αλλη χωρα.
    Απαγορεψε τις εισαγωγες τους με αυτες τις τιμες. Ενθαρυνε την εχγωρια. Στηριξε την δημιουργια κεντρων προμηθειας "μαρκετ" παραγωγου-προμηθευτη. Κανε τον ιδιο τον παραγωγο προμηθευτη.
    "Εκμηδενισε" τις αποστασεις και τους μεσαζοντες.

    Τι δεν ξερουν δηλαδη; Πως τα πατζαρια και τα τυρια να πεσουν 70%;
    ξερουν και παραξερουν. Αλλα αν δεν ηταν κωλομπαραδες,θα ειχαμε αυτα τα χαλια;
    Αντε να πανε να γαμηθουνε τα βρωμοσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εαν "ικανοτητα" ειναι η εφεση στην καταστροφη,τοτε ναι,ειναι "ικανοι".
    Οσο ικανος ειναι ενας μαμουχαλος που του δινεις ενα γκασμα να ριξει ενα ντουβαρι.
    Αχριστοι ειναι. Οι οποιοι ειναι και τεμπελιδες. Και συν αυτο, ειναι και κλεφτες. Και το χειροτερο ειναι και δραστηριοι. Επιδιωκουν να δρασουν δηλαδη.
    Τρομερος συνδυασμος: Ο αχριστος τεμπελης κλεφτης που θελει να παρει πρωτοβουλια.
    Για να αποδειξει στην γκομενα που την πληρωνει η στον καθρεφτη του,η στον πατερα του που πριν πεθανει του ειχε πει "εισαι ενας αχριστος μαλακας",τραβαμε οτι τραβαμε.

    Το χειροτερο βεβαια ειναι οτι ενας ακομα πιο αμορφωτος,αγνωμος και βαθια χωμενος στο μικροσυμφερον του κοσμακης,τους δινει το δικαιωμα να ανεβουν στην ραχη του.
    Ηθελεστα και παθεστα που λενε.

    Εκτος απο τους λιγους-αναλογικα- που εχουν καθε δικαιωμα να φωναζουν-και κυριως τους νεους- οι υπολοιποι να βγαλετε τον σκασμο.
    Που χρειαστικατε να γκριζαρουν τα μαλλια σας μεσα στη μικροδιαπλοκη σας και στα μικρορουσφετια σας χωμενοι,ωστε να δειτε "αιφνης" το 2012 οτι "σας πουλησαν".
    Πρωτοι εσεις βαλατε την "υπογραφη".
    Χρονια τωρα.
    Για να φτασουν να ζητανε οι Ουνοι υπογραφες καθε λιγο και λιγακι με τετοια "ανεση" και "ευκολια" απο τους δοτους συνεταιρους τους,τους κομματαρχες,εχεις βαλει απειρες "υπογραφες" και εσυ, εδω και χρονια.
    Αρα, σκασε και κολυμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΚΑΡΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
    ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΖΟΡΙ,ΝΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ.
    ΕΝΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,
    ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

    ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΛΑΘΗ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ
    Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,
    ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ
    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΧΩΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να χαλαρωσουμε λιγο
    εχει γερμανους (ολοι ιδιοι ειναι) εναντιον barca..
    κανενας με τους αχωνευτους???

    Ρε κοντα καντε μας τη χαρη. Γαμηστε τα τα μουνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΡΗΣΤΟ

    ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΑΜΙΑΔΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,
    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ
    ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και έχω βάλει και 300 στο δίπλο...με 1.4
    Χωρίς τσαβι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ψαχνουν λεφτα για να σφραγιστουν τα εισητηρια απο την εφορια.Το ιδιο θα γινεται Κυριακη παρα Κυριακη
    Εκτος και αν παιζουμε Σαββατο,οποτε θα γινεται Κυριακη παρα Σαββατο.

    Γιατι ρε Dimi δεν επαιζες 100 χιλιαρικα τη Μπαρτσα να τους δωσεις δανεικα το κερδος;
    Θα στα δωσουν αλλωστε απο τα λεφτα του Μακη.
    Απο εκει περιμενουν ολοι.

    Τον οποιοο τον ψαχνουν δικανικα,αφου και αυριο οι δικηγοροι εχουν απεργια.
    Τωρα δηλαδη αν υποψιαστουμε οτι ο δικηγορικος συλλογος τα εχει κανει πλακακια με το Μακη και "απεργει" οποτε οριζεται η επομενη καθε φορα δικασιμος,θα εχουμε αδικο;

    Αντε τελειωνετε,γιατι περιμενουν και τα "μεγεθη" τα no sefl made να δειξουν τα πεη τους.
    Απο εκεινα τα λεφτα περιμενουν και εκεινοι να "παρουν την ΑΕΚ στην πλατη τους".
    Ε,ρε γελια.
    Ε, ρε ξευτιλες.

    Υ.Γ Φτου...δεν μελεταγα τιποτα αλλο. 1-1 το ματς,μολις τωρα.
    Αν και δεν το φοβαμαι.
    Τελικο 1-3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρήστο μη φοβάσαι
    78 % κατοχή έχω , ΟΥΤΕ στον ύπνο της δεν τη βλέπει τέτοια κατοχή η μερκελ

    Βέβαια μπαλλα είναι , αλλα έχω εμπιστοσύνη στο κοντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δανεικά δυστυχώς δε θα μπορέσω
    Θα βρουν απο τους φίλους του γκοντο και με μικρο τόκο
    Με 10% το μήνα τα έπαιρνε το γκοντο καλα δεν είναι ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή