Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Τελικά το πρόβλημα του να είσαι χρεοκοπημένος, δεν είναι και τόσο μεγάλο μακροσκοπικά. Θυμάμαι έναν φίλο των γονιών μου, που έλεγε: « Τώρα που είμαι μπατίρης και χρωστάω παντού, αισθάνομαι πιο τυχερός. Όλοι εύχονται να είμαι καλά. Αν πάθω κάτι, τι θα κάνουν όλοι αυτοί που με περιμένουν έξω από την πόρτα; Τώρα νοιώθω ότι έχω πιο πολλούς φίλους.»

Βέβαια δεν δίνει κάποια λύση η παραπάνω φιλοσοφική θέση, αλλά οπωσδήποτε προτείνει έναν συμβιβασμό ικανό να σε κάνει να ξεαγχωθείς. Αφού λεφτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν κι αφού μέχρι να πεθάνεις θα χρωστάς, άραξε και παρακολούθα τους δανειστές σου να προσπαθούν να βρουν τον θαμμένο θησαυρό του Αλή Πασά.

Κάτσε στην σκιά του δένδρου κι απόλαυσε το παιχνίδι. Παίζεται με χαρτιά και θυμίζει έντονα τον παλιό μουτζούρη που παίζαμε με τις γιαγιάδες μας. Εκεί που έχανε αυτός που του έμενε ο ρήγας στο χέρι. Όλοι οι άλλοι ήταν ψιλοκερδισμένοι. Κι ειδικά αυτοί που δεν παίζανε κι απλά βλέπανε.

Αυτό γίνεται και με την χώρα και το χρέος της. Ένα διαπλανητικό χαρτοπαίγνιο, που όλοι αγωνίζονται για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα. Διότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, αλλά αν το πουν επίσημα, τότε δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τίποτα. Οπότε πηγαινοέρχονται και βάζουν μέτρα καθυστέρησης της νεκροψίας προσπαθώντας να καλύψουν τη βλακεία τους που δώσανε λεφτά σε ένα σύστημα ανύπαρκτο.

Μιλάμε για αλισβερίσι μαλακών με μαλάκες. Στη μέση δε οι οικονομικοί αναλυτές, που ο ένας κοντράρει τον άλλον λες και στα πανεπιστήμια μαθαίνανε άλλες θεωρίες. Που βέβαια όλοι τα ίδια άκουσαν, αλλά προκειμένου να σώσουν τους εργοδότες τους που μπήκαν στον τζόγο, άλλος μιλάει για κούρεμα, άλλος για αναδιάρθρωση, άλλος για εθελούσια αναπροσαρμογή κι άλλος για ελεγχόμενη πτώχευση.

Και ψάχνω να βρω ποιος είναι ο πιο μαλάκας. Εγώ ο τεμπέλης που ζήτησα δανεικά κι αγύριστα, ή ο άλλος, ο σοβαρός δουλευταράς, που έδωσε στον καραγκιόζη επισφαλή δάνεια; Χώρια που έπαιρνε και μπόνους για την ύψιστη συμφωνία που πέτυχε. Δηλαδή υπάρχει και προϊστάμενος του μαλάκα. Μαλακάτερος κατά τον συγκριτικό βαθμό.

Και φοβάται η Γερμανία να μην χάσει λεφτά. Και σπεύδει όλη η ΕΕ να μην σκάσει το ελληνικό μπαλόνι και λερωθεί ολάκερη από τα τζατζίκια . Και τρέμει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να μην κάτσει πάνω στο παγωτό. Και φυσικά πετάγεται κι ο μαυρούκος των ΗΠΑ στο όλο κόλπο, αφού η ασφαλιστική AIG που την έσωσε το αμερικανικό δημόσιο κι είναι πλέον κρατική, έχει αγοράσει όλα τα ασφάλιστρα κινδύνου από τις τράπεζες που δίνανε τα λεφτά αβέρτα κουβέρτα. Μιλάμε για γραφικούς, που όμως ξέρουν οικονομικά. Δηλαδή δεν ξέρουν τίποτα.

Κι είχα χρόνια έναν καβγά με την σύζυγο, που τυγχάνει κι εκείνη επιστημονάρα επί των χρημάτων. Όταν αγόραζα κάποια πολιτική εφημερίδα, τράβαγα κατ’ ευθείαν το οικονομικό ένθετο, που δεν μπορεί να είναι τυχαία βαμμένο ροζ ή πορτοκαλί, και το πέταγα στα σκουπίδια χωρίς να το ανοίξω. Τι να μου πει ο τίποτας που το είχε γράψει; Πώς θα πάει η τάδε εταιρεία ή η μετοχή του δείνα κολοσσού; Γιατί τον καλέσανε τον δημοσιογράφο οι επιχειρηματίες; Για να του πουν τα σχέδια τους; Η μόνη περίπτωση που μπορεί να τον είχαν κεράσει κανά ποτό, θα ήταν αν τον χρειαζόντουσαν σαν παπαγαλάκι για να χειραγωγήσει κάποια μετοχή και να το παίξει παπαγαλάκι. Σαν τους κλόουν στα τσίρκα που πρέπει να κρατήσουν απασχολημένο το κοινό μέχρι να βγουν τα λιοντάρια ή οι ακροβάτες. Φυσικά η σύζυγος δεν πείσθηκε ποτέ, εγώ συνέχισα την ίδια πολιτική και μια χαρά είμαστε παντρεμένοι στον αγώνα ποιος θα δικαιωθεί τελικά.

Γνωρίζουμε λοιπόν όλοι, ότι ο τζογάρων συνήθως χάνει. Οι δανειστές δεν το είχαν πάρει χαμπάρι; Το ξέρανε μια χαρά, οπότε βγήκε επιτέλους το σενάριο της μπιρ παρά απόκτησης της δημόσιας περιουσίας μας έναντι του χρέους. Βάλανε και δέκα πράκτορες που τους ψήφισε κι ο πανέξυπνος δημοκρατικός λαός κι όλα εντάξει. Άντε νησιά, άντε βουνά, άντε ΔΕΚΟ. Κι άντε και τα πήραν όλα οι αφέντες. Κι άντε και φέρανε τους Βησιγότθους τους για μαζικό τουρισμό με τους Έλληνες γκαρσόνια. Λύθηκαν όλα; Έτσι το βλέπουν οι φωστήρες.

Με μια μικρή ερώτηση. Αν η Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει μόνο το 2% στο καλάθι του ευρώ, πτωχεύσει, ο Γερμανός πού θα πουλάει τα προϊόντα του; Αν λοιπόν η Ελλάδα δεν μπορεί να αγοράσει τα γερμανικά αγαθά, η Γερμανία δεν θα αυξήσει την ανεργία της κατά κάποιο ποσοστό; Και σκέψου να γίνει και ντόμινο σε όλα τα pigs. Εδώ σε θέλω κάβουρα που προσπαθείς να λύσεις φαύλους κύκλους.

Πάντως εγώ είμαι έτοιμος να πηγαίνω στην δουλειά με γαϊδούρι που στο καπούλι του θα έχει το 3,16i της παλιάς BMW που οδηγούσα. Δέχομαι ότι φταίω μόνο εγώ για το χάλι μου. Έξω λοιπόν απ’ όλα. Έξω από τα ευρώ και ξανά φτώχεια, όπως την δεκαετία μετά τον πόλεμο. Με μουλάρια αντί για βέσπες. Με ανταλλαγή αγαθών μεταξύ μας αντί για αγορά ανύπαρκτων τραπεζικών φουσκών και παραγώγων του χρηματιστηρίου.

Και μια χαρά θα περιμένω στα νησιά νταβραντισμένος τις ξανθές Ούννες. Όσο πιο πεινασμένος, τόσο πιο καλό γαμήσι. Φυσικά, αν φταίω μόνο εγώ. Διότι αν αντιληφθώ ότι φταίνε και οι ξένοι για την κατάντια όλου του πλανήτη, τότε καλό είναι να συνέλθουν κι αυτοί και να κόψουν τις μαλακίες τους. Διότι σε λίγο θα μας πουν ότι η Ελλάδα φταίει για την Λήμαν Μπράδερς. Λες και μόνο η Ελλάδα χρωστάει. Μπουρδέλο είναι όλο το σύμπαν, είτε οικονομικά είτε ειρηνικά, αποτέλεσμα των σάπιων μυαλών που πήραν το πλοίο στα χέρια τους.

Γι’ αυτό σας λέω ότι έχει ενδιαφέρον να βλέπεις τον μουτζούρη. Φυσικά καλό είναι να ξαναπιάσεις στα χέρια σου το χωράφι και το μαγαζάκι σου και να πετάξεις όλες τις μαλακίες που σε βάζανε με δανεικά να αγοράζεις δήθεν για να βελτιώνεις το βιοτικό σου επίπεδο. Που τότε, δεν ξέρανε οι ξένοι πού πάνε τα λεφτά τους και μια χαρά χαιρόντουσαν με τους πλασματικούς δείκτες ανάπτυξης για τις οικονομίες τους, που διαβάζανε στα ροζ οικονομικά φύλλα των εφημερίδων τους.

Αυτή είναι η λύση; Ε, ποια είναι; Να σκοτωνόμαστε στους δρόμους και να θέλουμε όλοι να διοριστούμε στο δημόσιο επειδή φάγαμε την φόλα των ξένων, που σήμερα βρήκανε ότι η Ελλάδα μόνο φταίει. Και γι’ αυτούς οι άλλοι φταίνε; Ρε πούστη μου, πράγματι έχουμε μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό μας. Συγκινητικότατον.

33 σχόλια:

  1. Καλημερα σε ολους. Χρονια πολλα και κυριως καλα σε ολους τους εορταζοντες.

    Η τελευταια προταση ειναι ολα τα λεφτα: "μεταλαμπαδευσαμε τον κυριο χαρακτηριστικο του νεοελληνικου πολιτισμου...για ολα φταινε οι αλλοι"! Τελειο.
    Αν και νομιζω οτι αυτο ειναι γερα ριζομενο σε καθε ανθρωπο και καθε λαο,ετσι κι'αλλιως.
    Απλα εδω,σαν Μεσογειος λαος,ειμαστε πιο παιδικα ειλικρινεις.

    Το μεγα συμπερασμα που μπορει να βγει απο το αλισιβερισι-ειδικα το τωρινο(εννοω με την "παγκοσμιοποιημενη οικονομια) ειναι ενα: Η οικονομια βλαπτει σοβαρα την υγεια.

    Προκειται για την πιο τζαμπα,την πιο αχρηστη και συναμα την πιο αθλοια και πιο επικινδυνη δραστηριοτητα του malakanthropou.

    Εχει σκοτωσει,εχει ρημαξει και εχει προκαλεσει περισοτερα δεινα ακομα και απο τις πανωλες,τις πανδημιες, η τα πυρινικα ατυχηματα.

    Ψευτικα "ποσα", λογιστικα-δηλαδη ανυπαρκτα- κεφαλαια, αυλο χρημα και ολα σε ενα στροβιλο οπου ο ενας πιανει τον κωλο του αλλου.
    Το αποτελεσμα; Ολοι εγιναν οικονομικοι κωλομπαραδες και κιναιδοι.

    Γελαστε γαιδουρακια της Μυκονου, μαργαριτες του καμπου και βοτσαλα των ακτων.

    Ενας μαλακας στην πλατη σας,φορτικος,ηλιθιος,ανουσιος,εχοντας μπλεξει τα μπουτια του,κανει την ζωη του αφορητη σαν εκουσιο πειραματοζωο.

    Χρειαζονται "αριθμοι" για να καλυτερευσει η ζωη;
    Υπαρχει αναγκη "κλιμακων", "στατιστικων",πολυπλοκων οικονομικων εφαρμογων, απεραντων χρηματοπιστωτικων "υπηρεσιων" η αναρηθμιτων αντιμετρων, η "εξασφαληση" της "ταυτασφαλησης" της "επισφαλους" "ασφαλειας", ωστε να τραφει ο κοσμος,να ζει στον ηλιο του, να γελα και να γαμα;

    Το μεγαλο δραμα βεβαια των εφευρετων και εφαρμοστων της απεραντης αυτης βλακειας,ειναι οτι ζουν οσο και εσυ. 80 χρονακια δηλαδη-αν ολα πανε καλα.
    Και απορω γιατι δεν εχει εφευρεθει θρησκεια τετοια,θεος τετοιος, που να κανει δεκτη την ανταλλαγη χρονου με χρημα. Εστω και εικονικο,οπως αυτο που "υπαρχει" σημερα.
    Τους ξεφυγε μαλλον.

    Απευθυνομαι-κυρια- στους Εβραιους: Φτιαξτε ρε μαλακες με τα σκουφακια, μια τραπεζα συναλλαγματος χρονου. Δινεις τοσα,τοσο χρονο αγοραζεις. π.χ ο μεταφερων στην Τραπεζα Χρονου 1 δισ ευρω, να κερδιζει μια μερα. Ο δινων 15 δις, δεκαπεντε μερες. Ο δινω 10 εκ. γιουρο, να κερδιζει 20 λεπτα πανω απ'το χωμα. κ.ο.κ.

    Εγω, δεσμευομαι, να κανω αιματηρη οικονομια,ετσι ωστε να μαζεψω το ποσο που αντιστιχει στο ενα τσιγαρο χρονο. Να το καπνισω και να σας κοιταζω αμεριμνα και να ξυνω τα αρχιδια μου,λεγοντας : "κοιτα κατι μαλακες που πληρωνουν ΜΙΑ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΖΑΜΠΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΠΟΨΗ.ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΑΜΕ ΞΑΝΘΕΣ ΟΥΝΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΣ ΚΙ ΕΛΕΝΕΣ: ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ. ΝΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΚΙ ΥΓΙΕΙΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΜΑΣ ( ΤΟ "Κ" ΜΑΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα,

    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

    ΟΠΟΙΟΣ εχει ορεξη ας το δει στο section economy.
    Mην αρχισουμε τα τετριμενα περι αμερικανικης προποαγανδας κλπ σε ΠΟΛΛΑ ειναι νουμερα αλλα το συγκεκριμενο site ειναι το επισημο της CIA και επειδη το παρακολουθω πανω απο 10 χρονια ειναι ακριβεστατο αντικειμενικο και με σαφης πληροφοριες για το που παει η κατασταση ανα χωρα ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    Τωρα το αν παει μονη της η την πανε ειναι αλλο ευαγγελιο που θελει αλλη κουβεντα.

    Αντιστοιχο site για πιο οικονομμικη αναλυση http://data.worldbank.org/country/greece

    @ χρηστο

    φιλε η γη και η οικονομια της κινειται πανω σε ενα πραγμα: τους τοκους και τα επιτοκια. δανειζεις κερδιζεις και κατακτας..

    αν υπηρχε ΜΟΝΟ κεφαλαιο και οχι αυτα μπορει και να πηδαγαμε ΟΥΝΝΕΣ και να πιναμε τσιπουρα ολη μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ξερω. Αυτο λεμε. Προκειται για τις 10 πληγες του Φαραω μαζεμενες. 10 πληγες= "οικονομια".
    Και δεν μιλαμε για "διαχειρηση" (οικος+νομος) αλλα για την απυθμενη ορεξη για συσωρευση ολοενα και περισσοτερων αριθμων απο μερικα νουμερα.
    Η αρχη και των δεινων και το τελος του κοσμου.

    Ενα ματσο κωλογεροι και αλλο ενα ματσο απο πισω νεοτεροι πουστιδες-γιαπηδες με εγκεφαλικη νεκρωση. Που σπουδαζουν (γελια) για να μεταφραζουν την ζωη,την σαρκα,την υπαρξη,σε αριθμους.
    Αυτο ειναι το κυβερνων σχημα,αιωνες τωρα. Και ειδικα τωρα,που ολα ειναι "γκλομπαλιζέ"

    Ποση "οικονομικη επιστημη" πρεπει να σπουδασει κανεις ρε ζωα,για να μοιρασει δυο γαιδουριων αχυρα;
    Δηλαδη να μοιρασει ισοποσα.
    Ποσα χρονια εκπαιδευση χρειαζεται για να κανεις το αυτονοητο; Την αναλογικη μοιρασια.
    Και ενα παιδι- η μαλλον μονο ενα παιδι- την ξερει την απολυτη αληθεια. Πατε σε ενα νηπιαγωγιο ρε περισπουδαστοι μαλακες. Εκει θα σας λυθουν οι αποριες.
    Ντενεκεδες ξεγανωτοι.

    Τα υπολοιπα ειναι απλως δικαιολογιες και προπετασματα του απληστου ειδους που θα ηθελε να εχει παραπανω απο ενα στομα. Ισως πεντε. Ισως 100. Ισως να ηταν ο ιδιος ενα στομα μονο. Για να καταβροχθιζει. Λεφτα,χαρτονομισματα,κερματα,μετταλα, ορυκτα, πετρελαια, ,πετρες, χωμα, σκατα,σκουπιδια,τα παντα. Αρκει να χωρανε στη μεγαλη τρυπα που ειναι, ο αρχιδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παντα ξεκινανε απο το "ΕΧΩ".
    Εκει ειναι η πηγη του κακου. "ΕΧΩ, ΑΡΑ,ΕΙΜΑΙ".

    Πολλοι λενε: "μα τι εχουμε; Δυο μετρα γης μας ανηκουν.Τιποτα αλλο". ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ. Ουτε και αυτα σου ανηκουν μαλακα. Και απο εκει θα ξεθαφτεις. Ειτε απο φτυαρι,για να παραχωθει ο επομενος,ειτε απο κατακρυμνησεις και αποσαθρωσεις εδαφους,η γη θα σε ξερασει απο μεσα της.
    Δεν εισαι πουθενα. Ουτε στον ουρανο ασφαλως, ουτε και στη γη στεκεις.
    Στο πουθενα ο μαλακας. Ξεκοκκαλιασμενος και ξεσπιτωμενος,αεναα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρεθηκε επαναστατικη μεθοδος αντιμετωπησης του καρκινου του πνευμονα; Ελληνικη η πατεντα ασφαλως.
    Και συγκεκριμενα η επιστημονικη ομαδα του Θωρακοχειρουργου-πνευμονολογου κυριου Φακελιδη, εργαζεται πανω στην επαναστατικη θεωρια που θελει τους μονιμους καπνιστες να αυτογιατρευονται. Ο λογος; Μια αγνωστη εως τωρα ουσια που βρισκεται στα φυλλα του καπνου τα οποια προφυλασουν απο τον καρκινο που προκαλουν, με αποτελεσμα να σκοτωνουν τα καρκινικα κυτταρα τα οποια δημιουργει το ιδιο το καπνισμα.

    Εχουμε δει και αν εχουμε δει αυτοανοσες νοσους. Αλλα αυτο ξεπερνα και την πιο "νοσηρη" φαντασια.

    Το αποτελεσμα βεβαια ειναι ο εξαρτημενος απο τον καπνο χχρηστης και παραλληλα πολυ πιθανο καρκινοπαθης, να ειναι διπλα εξαρτημενος απο την αρρωστη οδο μεσω της οποιας διαλεγει ο οργανισμος να ιαθει.

    Ο μονιμως καπνιζων αριμανιως πουρα-γιγας κος Μακης Ψωμιαδης, που κουραρεται απο την εν λογω επιστημονικη ομαδα στην για πολλοστη φορα επανεξεταση του διεπιστωθει αυξομειωση του αναπνευστικου οιδηματος.

    Οι γιατροι μιλουν για ενα ενζυμο,το agapoula X 318E, το οποιο με αγνωστο τροπο και εξ΄'αιτιας του καπνισματος, γεννα ο οργανισμος του φαινομενικα ασθενους κυριου Ψωμιαδη,με αποτελεσμα αυτο να επιτιθεται στα καρκινικα κυτταρα που γεννα η βλαβερη αυτη συνηθεια. Η οποία ειναι και η αιτια της ιασης.( κατι σαν ελεγχομεη αυτοαναφλεξη)

    Επειδη,δεν ειναι δυνατον να ελεγχθουν οι -πιθανες- παρενεργειες απο την εκθεση του σε κλειστους χωρους,αποφευγονται οι μετακινησεις του στις δημοσιες υπηρεσιες ( ΙΚΑ - ΤΕΒΕ- Εφοριες- δικαστηρια κλπ)
    Η μονη εξαιρεση που υπαρχει επ'αυτου,ειναι οι ανοιχτοι χωροι αθλοπαιδιάς και τα καφε-μπιστρο με αυλη.

    Ο ιδιος ο ασθενης, θελοντας, εκτος απο την αποκατασταση της υγειας του να τεθει και στην διαθεση της επιστημονικης κοινοτητος,βοηθα τους γιατρους στις μετρησεις τους θετοντας τον εαυτο του σε ακροτατες καταστασεις και δοκιμαζοντας τα ορια του.
    Το νεο πειραμα θελει τον τυχερο-ατυχο κο Ψωμιαδη, να δοκιμαζει πουρα υπερμεγεθη και μαλιστα απο φυλλα καπνου καλλιεργημενα εις την Φουκοσιμα. Πιθανον ο συνδιασμος ραδιενεργειας και μεταλλαγμενου σπορου να δωσει ενα νεο ισχυρο οπλο στον ιατρικο κοσμο στη μαχη που δινει κατα και υπερ του καρκινου.

    Ευχομαστε μια μερα, οι θυσιες του ζωντανου αυτου πειραματος να βοηθησουν τα εκατομμυρια καπνιστες ωστε- και εκεινοι- να συνεχισουν να καπνιζουν αφοβα.

    Δεν ειναι αρρωστια. Δεν ειναι γιατρια.
    Ειναι τροπος ζωης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καπνιζω (μονο) πουρα ειναι μια απο τις απολαυσεις που κραταω για τον ευαυτο μου.

    ΙΚΑ-εφοριες κλπ δυτηχως πηγαινω καθως και δεν εχω καταφερει να δακγωσω κανεναν ουτε να βαλω μεσα καμμια επειχηρηση 22 εκκ.

    Εχω ελπιδα για γιατρεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o συντονιστής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «κατά 90%» διεφθαρμένους στους 40 αγώνες που περιλαμβάνονται στους φακέλους, μιλάει για τους τρόπους με τους οποίους στήνονται τα παιχνίδια και κατονομάζει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ως τον Έλληνα παράγοντα με τις πιο συχνές αναφορές σε ύποπτα παιχνίδια.

    «Το σύστημά μας βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους στοιχηματισμού, τις οποίες επεξεργάζονται ειδικοί στοιχημάτων οι οποίοι παρακολουθούν τις εταιρείες στοιχημάτων και παρέχουν την εξέλιξη του στοιχηματισμού. Οι αναφορές στηρίζονται στη στατιστική ανάλυση και έχουμε ειδικούς στοιχημάτων οι οποίοι καταλήγουν στα συμπεράσματα περί του αν ένας αγώνας είναι ύποπτος. Σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα», αναφέρει ο κ. Πίκερ και προσθέτει:

    «Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μετεγγραφή ή άλλα δώρα».

    Ο συντονιστής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA συνεχίζει: «Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου. Βέβαια, η UEFA ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aσε μας ρε ...Πικερ που θα μας πεις τωρα οτι ο προεδρος της Σουπερ Λιγκας εστηνε και στηνει παιχνιδια.
    Αφου εδω ο ειδαγγελεας εθεσε την υποθεση στο ....αρχειο μιας και κατι κασσετες λεει παραγραφησαν και δεν αποτελουν στοιχεια.

    Την εποχη που τα cd και τα dvd σβηνουν μιας και τα data περνουν σε πληρη ψηφιακη μορφη, με εξαρτωμενα απο μηχανικης μορφης readers (σκληρους δικους και οπτικα drives), ο αλλος θα ασολειται με...κασσετες??

    Εδω βεβαια οι εφοριες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΙΣΟΛΟΓΙΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΤΕΣ!!!!!!!! (μιλαμε οτι εψαχνα να αγορασω δισκεττες το ετος 2011 μιας και τις εχω καταργησει σε ολη την εταιρεια απο το 2005, και τα μηχανηματα πλεον δεν εχουν καν οδηγους δισκεττων)...

    Οποτε σου λεει ο εισαγγελεας για να ειναι σε κασσετες παλια θα ειναι παρεγραψε τα. Ποιος ακουει κασσετες πλεον? Και αν τις μασησει το κασσετοφωνο πως θα παμε σο δικαστηριο? Δε λεει ρομπα θα γινουμε.

    Γραφτε τα σε ενα stick ρε παιδι μου. Αντε σε ενα cd στην αναγκη

    Μα ποσο πισω ειναι αυτοι οι κουτοφραγκοι πλεον???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...."Ολα τα απλυτα τα εκρυψαν σε τρια γραμματα..."
    Το γραψαμε πριν καποιες μερες,χωρις ονοματα βεβαια γιατι μασημενη τροφη τρωνε μονο οι νεοσσοι!
    Και εχει γινει τωρα το μπερδεμα του μπερδεματος...Εσκασε και το θεμα του Ντομινικ,και που βλεπουμε μια ΗΠΑ να το παιζει "μετα τον Θεο εμεις...", βαλτε μεσα και την αντιπαλοτητα που υπαρχει μεταξυ ΗΠΑ και Γαλλιας εδω και χρονια,σοταρετε ολα αυτα και με τον ανενδοτο του Spiegel,ψιλοκοψτε και τις απαιτησεις περι συνενεσης των κομματων,ριχτε ενα ποτηρακι μπρουσκο Νεμεας για γευση και αρωμα,βαλτε το ματι στο δυο για χαλαρο βρασιμο και παντα στην κατσαρολα,ποτε στην χυτρα,και μολις γινει κατεβαστε απο την φωτια το σκευος.Βαλτε τωρα πανω στο ματι,παντα στο δυο,το τηγανι,με λιγο ελαιολαδο,"κουρεψτε" τις κορφαδες απο τα ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ,γυρω στο 35%,κι αφου τις γεμισετε με "παρμεζανα",ριχτε τες στο καυτο λαδι.Ενα λεπτο πριν τις βγαλετε,απλωστε πανω στις κορφαδες ροκφορ-Λαγκαρντ (κατα προτιμηση...),ωστε να λιωσει ομοιομορφα.Ετοιμο το δειπνο,παρεα με το Οπορτο του `96,αλλα κατι λειπει....,κατι βασικο! Θα συνπληρωσει κανεις η να το τελειωσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Οι καλεσμενοι λειπουν.Εχω μαζεψει ολη την αφροκρεμα της Ευρωπης,να παρουν απο ενα μεζε,τι διαολο φιλοξενος λαος ειμαστε.Πεταω στο τραπεζι κι ενα κουβα τζατζικι χειροποιητο,μια τυροκαυτερη,ενα λουκανικο τιγκα στην παπρικα και στο κρεμμυδοπρασσο,στο καπακι απο ενα γιουβετσακι με μελιτζανες παπουτσακια,και πριν προλαβουν να καταπιουν βγαζω και τις πατατες φουρνου που τις εχω περιχυσει για να γινουν στο ζουμι που εβγαλε το χερακι του χοιρινου που εψινα απο το βραδυ στους 100 βαθμους....και που θα το φανε πριν σερβιριστει ο μπακλαβας φουλ στο σιροπι.Και αφου σκασουν απο το φαι,πεταω απο διπλα στους ανδρες της παρεας κατι διμετρες Ρωσιδες,στις δε δυο-τρεις γυναικες τιποτα λατινες για χαιδεμα...Και το πρωι,με την αυγουλα,τις βραδυνες φωτογραφιες τις αφηνω στο μαξιλαρι του καθενος ΜΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.
    Επειδη τοσο καιρο με εχετε κανει μπουρδελο σαν χωρα,ειναι η σειρα μου...Η μου διαγραφετε τα χρεη και παμε απο την αρχη,η θα καθομαι στην βεραντα και θα απολαμβανω το μαλλιοτραβηγμα στις χωρες σας.Εγω,οτι ειχα να πω το ειπα,καντε τα κουμαντα σας.Και στειλτε μου και κοσμο να μου κανει αερα στα α..... μου,γιατι απο το πολυ γραψιμο με επιασε φαγουρα.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΔΕΡΦΕ, ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ. ΓΡΑΨΙΜΟ ΤΥΠΟΥ MASTER CHEF ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
    ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ DIMI: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
    ΠΙΟ ΦΩΝΑΧΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
    ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΛΕΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΠΟ ΤΑ 200 ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:
    500,000 Χ 200 = 100 ΜΥΡΙΑ.
    ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;
    ΓΙΝΕΤΑΙ; ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για την Γαλλιδα,αδερφε Στηβεν,θα υπαρξει ειδικη περιποιηση.Με κορμι λαμπαδα,υφος 5 Λουδοβικων,και με μεγιστη προσπαθεια απ`την μερια της να χαμογελασει,ειναι το πλεον ευκολο επομενο θυμα.Το μονο που την σωνει για τα δυσκολα ειναι πως σαν Γαλλιδα εχει μεσα της την "ευγενικη ψυχη" και την μεγαλη της καρδια που αγαπαει ολον τον κοσμο...
    Και να σας πω και κατι που παιχτηκε πριν χρονια.Ο Ντομινικ,ειχε παιξει τα ρεστα του για την εκλογη του Νικολα και ειχε "συνδεσει" κανονικα την γυναικαρα την Ρουαγιαλ.Τον ειχε ευκολο για το μελλον,αλλα ο κοντοπουτανος αποδειχτηκε γατα με πεταλα.Να σημειωθει εδω πως ο Τρισε παει με χιλια την Λαγκαρντ,γιατι σαν κι αυτη θελει 10 στην καθισια του.Ενω ο Ντομινικ ηταν σαν το κουνουπι,χωνοταν παντου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΓΑΜΑ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.
    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, που κόπηκε λόγω ύλης από χθες ( " στρώνεις"), ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ.¨
    Πόσα παιδιά θα σωθούν χάρη σε αυτόν τον πατέρα και κάποιους ακόμα που στέκονται δίπλα σε αυτή την παιδική ψυχούλα που έφυγε?


    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4631889

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. CONPATER ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ!ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΤΟΥ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ SAVVAS: ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΕΜΙΖΩ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΦΑΙΔΩΝΑΣ ( ο πατέρας του ). Ο μεγάλος μου ο γιός θα την προλάβει στην τελευταία τάξη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα και καλη Κυριακη.
    Φαινεται οτι μονο αυτη η λυση υπαρχει,οταν εχεις-αναγκαστικα- να κανεις με ενα κρατος μπουρδελο.
    Δηλαδη το προσωπικο ενδιαφερον, η ιδιωτικη πρωτοβουλια και και η ατομικη δραση,ειναι αυτη που μπορει να δινει αμεσοτερες και πιο δραστικες λυσεις απο ενα κρατος-περιγελο.

    Και αλλιως δεν γινοταν.
    Και πως να βρεθουν οι ποροι,αφου τα παντα καταβροχθιζονται απο κρατικες ακριδες;
    Και πως να βρεθει χρονος,αφου οι κρατικες ακριδες,συνεχεια "νομοθετουν" και συσκεπτονται για το πως θα κανουν τον βιο τους περισσοτερο ακινδυνο και μακρυα απο τις κακοτοπιες των φυλακων;
    Και πως να βρεθει ορεξη,αφου οι κρατικες ακριδες,ελεω ΔΝΤ,βλεπουν την πιττα να μειωνεται και δεν υπαρχει κεφι και χρονος να κοιταμε τωρα "κατι κωλογεφυρια" "δεν πανε να πνηγουνε...ας τα φτιαξουνε μοναχοι τους".

    Ελπιζουμε μεχρι να ολοκληρωθει η γεφυρα- καπου τον Σεπτεμβρη διαβαζω- να μην υπαρχει αλλο θυμα εκει στην εξοδο του Μεσσολογγιου.

    Σιγα-σιγα, αυτες οι ιδιωτικες δρασεις και η αναληψη πρωτοβουλιων ελειψει πραγματικου κρατους,θα πρεπει να περασουν και σε αλλα επιπεδα. Με μεγαλυτερη κλιμακα,περισσοτερο ογκο συμμετοχης και μεγαλυτερες αποδοσεις,σαν προσφορα,στο συνολο.

    Δηλαδη, μια μεγαλη γεφυρα που να συνδεει το χοιροστασιο της Βουλης με τις φυλακες Κορυδαλου.
    Και ετσι οι πεζοι πολιτικοπουστιδες να μην κινδυνευουν απο την χλευη και το ματσουκι του κοσμου.
    Μια δευτερη γεφυρα,θα μπορει να συνδεει τις φυλακες με το Φαληρο. Εκει οπου θα κατασκευαστει λατομειο για την παρασκευη σκυροδεματος,το οποιο θα χρειαστει για το ποντισμα των πουστιδων στο βυθο του Φαληρικου ορμου,οπου θα χρησιμευσουν ως κυμματοθραυστης.

    Ενα φιλοδοξο project, μεγαλοπνοο, που απαιτει καθολικη συνδρομη και συστρατευση.
    Ελπιζουμε καποια μερα να γινει πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μεγαλη υποθεση η ογκωδης και διαρκης κινητοποιηση των-νεων κατα βαση- Ισπανω που ξενυχτουν στους δρομους και την πλατεια και επαναλαμβανουν καθημερινα τα αιτηματα τους στους προυχοντες που κατεχουν-προς το παρον- το μελλον τους.

    Ο μαλακας ο Θα-πατερο κοιταζει αμηχανα και οι "ειδημονες" περι της καταστολης δεν εχουν ακομα παρει τα "μετρα που πρεπει και που ξερουν"

    "δεν εχουμε αποφασισει ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να προχωρησουμε σε καταστολη".
    Αυθτο απο μονο του,ειναι μια τρανοτατη αποδειξη οτι ολακερη η Ευρωπη (μιλωντας για "Δυση" ταχα) κυβερναται απο δικτατοριες.

    Μια γιγαντια διαδηλωση,που κινειται σκεφτεται σαν ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Διχως να ανοιξει ρουθουνι,διχως καν την υποψια καποιας βιαιης πραξης απο μερους των διαμαρτυρωμενων,διχως ουτε ενα ακραιο επεισοδιο,ωστε να δικαιολογει εστω στις παρανυχιδες το κατασταλτικο κρατος να επεμβει, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.

    Ακομα και σαν σκεψη που περνα,ακομα και σαν ενδεχομενη πιθανοτητα,ανθρωποι που νομιμως και μεσα στα πλαισια του συνταγματος τους,διαδηλωνουν, το οτι ο κρατικος μηχανισμος ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ εαν πρεπει να παρεμβει,αυτο,ειναι δικτατορια απο μονο του.

    Και ειναι προφανης η αμηχανια,το διλλιμα και η χαζομαρα των αρχων που σε καθε χωρα σκοπο εχει την αποριζωση των πολλων,προς οφελος του ριζοματος των λιγων.

    Δεν υπαρχει καποια δικαολογια,εστω επιπλαστη για "ντου". Δεν εχει δωθει καποια αφορμη. Τιποτα. Και στεκονται σαν μαλακες οι δικτατορες με τα πολιτικα κουστουμια και τους χαζευουν.

    Ευγε στην νεολαια της Ισπανιας, που με οπλο το διαδυκτιο,δειχνουν με το δαχτυλο και βροντοφωναζουν στους πουστιδες πολιτικους ποιο δρομο θα επρεπε να ακολουθησουν,αντι αυτον της υποτελειας στο τραπεζικο κεφαλαιο,της απεμπολυσης δικαιωματων,της συρικνωσης και της δουλείας, εργαζομενοι στην ουσια για λογαριασμο των παγκοσμιων "οικων ανοχης", οπως ο S&P, Fits κλπ.

    Δεν ξερω ποια η γνωμη σας για τους πολιτικους εν γενει και για τα καθε ειδους πολιτευματα,αλλα αεγω πλεον ειμαι πεπεισμενος οτι και η συμμετοχη καποιου σε αυτα τον καθιστα αυτοματα ενοχο και υπευθυνο. Και ας μην εχει πειραξει τιποτα. Και ας μην εχει σηκωσει ουτε μια πετρα.

    Ο πολεμος "τους", εχει δυο είδη: ημιθεους και σκουλικια. Εμεις, οι "πολλοι",το ποπολο,ειμαστε το δευτερο. Ανεξαρτητου χρωματος,εθνικοτητας,ακομα και-όποιας- οικονομικης καταστασης. Μεσες-ακρες, θελουν δουλους.

    Οποιος δεν βλεπει οτι βασιλευει η κακοτητα,ειναι τυφλος εξωγηινος. Και αυτο καθολου τυχαια.

    Και αρα καθε αλλαγη,επερχεται απο κατω. Διοτι οι επανω δεν εχουν λογο για καποια αλλαγη τετοια που να βολευει εσενα και να ζοριζει εκεινον. Μισανθρωποι ειναι. Οχι μαλακες.
    Το μεσα-εξω,ερχεται απο κατω προς τα πανω και οχι το αντιθετο.

    Το δραμα ειναι οτι δεν υπαρχει,δεν μπορει να υπαρξει κινημα,ρευμα,και μεγεθος τετοιο που ορμωμενο συσσωμο, να συμπαρασυρει τα σκατα που αρχουν. Και αυτο να μεινει,να ωριμασει,να "δεσει" να μετουσιωθει σε λογο και να πεισει,να προσκαλεσει ολοενα και περισσοτερους.
    Να μεταμορφωθει απο κουκουλι που δερνεται απο μπατσους σε μια πεταλουδα. Δυσκολα πραγματα.

    Υπαρχουν μονο μεμονωμενες -αν και σε μερικες περιπτωσεις ικανα "επικινδυνες" οπως στην περιπτωση της Ισπανιας καλη ωρα- ταραγμενες η αντιδραστικες καταστασεις που αναβουν τοπικα και σβυνουν ειτε με "εσωθεν" ειτε με "εξωθεν" βοηθεια.
    Και το εργο καλα κρατει.
    Αιντε να δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΠΙ ΓΚΑΝΤΙ. ΑΠΛΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΣΑΝ ΒΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @steven αλλο η ινδια φιλε. εκει ειχες ξενη κατοχη.

    τωρα θα πει ο χρηστος και εδω κατοχη εχουμε αλλα αυτο ειναι? αλλη κουβεντα

    μια κατοχη ομως που ειμαστε και εμεις υπαυθυνοι.

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ, ομως καναμε και κανουμε τα στραβα ματια πολλες φορες

    Σωστοι οι Ισπανοι και λαβετε υπ οψιν οτι μιλαμε για ενα πολυσυλλεκτικο κρατος με βασκους καταλανους ισπανους roma κλπ.

    Οχι για μια Ιταλια Βορρα Νοτου αλλα κατι πολυ πιο συνθετο.

    Εδω να δουμε τι θα γινει που ο Ελληνας ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

    Εγω βλεπω μια υπομονη και ενα ᾽περιμενω᾽μεχρι να τα παρει (που λεμε) ο κοσμος στο κρανιο.

    θεωρω την σταση πληρωμων θεμα χρονου. εκει θα αρχισει ΠΡΑΓΝΑΤΙΚΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ.

    Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.

    Οταν ο ΟΠΑΠ χτες εκανε συμβαση εργαιας με -14% μισθους... Μιλαμε για την ΠΛΕΟΝ κερδοφορα εταιρεια στην Ελλαδα.

    Που στην ουσια ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ παρα ΜΟΝΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.
    Δεν δινει δηλαδη προιον, υπηρεσια τιποτε απλολυτως.

    Μαζευει τα λεφτα του κοσμου και δινει το 50% πισω (αυτο ειναι το λεγωμενο pool στα περισσοτερα παιχνιδια) τα λεγωμενα και προκαθοριμενης αποδοσης.
    Δηλαδη ΟΛΑ πλην του στοιχηματος.

    joker lotto super 3,5 κινο, κλπ επιστρεφουν ως κερδη το 50% αυτων που εισπρατουν.

    jack pot 1εκκ σημαινει 2 εκκ εισπραξη για παραδειγμα...

    Ποσες δοσεις δανειου ΠΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ για να πληρωνει τους τοκους του μπαμπα του?

    ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ SUPPORTERS εχουν αλλα collateral που ΗΔΗ αρχιζουν να εισπρατουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο δυναστης ειναι δυναστης, και σαν τετοιος θα πρεπει να αναγνωριζεται και να αντιμετωπιζεται.
    Ανεξαρτητα αν ειναι "δικος μας" η "ξενος". Αν ειναι ομογλωσσος η οχι. Αυτα ειναι κουραφεξαλα. Απλα εχει να κανει με το ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ της δυναστειας που καθε φορα επιβαλεται.

    Ειτε "αμεσος",ειτε "εμεσος" ο βιασμος παραμενει βιασμος.

    Η δυναμη του κοσμου ειναι απεραντη. Ειναι η αρχη και το τελος για ολα.
    Γι'αυτο και τοσος "κοπος" και χρονος και "ενδιαφερον" απο πλευρας των δυνστων να τον μανιπουλαρουν. Με πρωτη και καλυτερη μεθοδο βεβαια το "διαιρει και βασιλευε".

    Εαν σκεφτουμε π.χ. σε μια χωρα το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου στο δρομο,ηρεμα,χαλαρα,διχως βαβουρα και εκτροπα,απλα κρατωντας ο καθενας μια καποτα,ενα λουλουδι, η ενα σαντουιτς και καθισμενοι απαντες κατω ΜΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Ξαπλωμενοι.
    Τι γινεται τοτε; Της πουτανας γινεται. Ολα τουμπα. Ολα ακυρωνονται. Ολα παυουν. Και οι υαινες και τα κορακια τρεχουν στα βαθη της ζουγκλας.

    Τι ειναι ενας στρατηγος χωρις στρατιωτες και λοχαγους; "Ενας ηρωας με παντουφλες". Ενα ξεδοντιασμενο καθαρμα. Τιποτα αλλο.

    Ποια "οικονομικη πυραμιδα", ποια spreeds",ποιες μετοχες, ποιες αξιολογησεις, ποια "μετρα", ποιοι τοκοι; Ολα γινονται αυτοματως αυτο που πραγματικα ειναι: Δηλαδη ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ.

    Ποια συνορα,ποιοι φυλακες,ποια "δικαιωματα", ποιες "ζωνες" και υφαλοκρυπιδες και κωλοτρυπιδες, ποιες "συνθηκες" και ποια χρυσοβουλα; Που μονο σκοπο εχουν να κρατουν τον κοσμακι μεσα σε χωριστα κοτετσια,για να γεννουν τα καθημερινα αυγα; Σταχτη και μπουρμπερη.

    Τεραστια η δυναμη του κοσμου λοιπον. Που δεν την ξερει, η δεν την κατανοει πληρως. Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ.
    Γιατι το story εδω και αιωνες,ειναι το ιδιο."θα ανεβω και θα σε φαω".
    Μηπως δεν ειμαστε μονο παμφαγοι αλλα ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ;
    Γιατι αλλη εξηγηση δεν βλεπω.

    Και αντε για τα αμνοεριφια,να το δεχθω: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ,ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ;
    Μηπως γιατι θα ηθελε και εκεινος να κανει αυτο που καθε φορα ΠΑΘΑΙΝΕΙ; Χαλιφης στην θεση του Χαλιφη;

    Το παμπαλαιο Πλατωνικο ερωτημα "ποιος θα εκλεξει τους αριστους" νομιζω οτι παει και πιο περα. Αναρωτωμενοι "ποιος θα φτιαξει αριστους για να εκλεξουν αναλογως".
    Πιασε το αυγο και κουρευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΔΕΡΦΕ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΙΝΔΙΑ ΟΜΩΣ...
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ. ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΚΑΤΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    " ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ " ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ. ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ, επιτέλους να γίνει μιά μάζωξη - σήμερα μίλησα και με τον J. Patikas ( φοβερός ) - ΚΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ steven / χρηστο

    δεν βλεπω διαφωνια, μονο θυμο (φυσικο) και ΙΔΙΑ αντιμετωπιση πραγματων αναλογα με το που ειναι (και πως ειναι) ο καθενας.

    @steven φυσικα και ΠΟΤΕ δεν ελευθερωθηκε η ελλαδα.
    Ο πατερας μου παντα μου ελεγε οτι ο μονος ανεξαρτητος ειναι ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.

    ΑΡΑ?

    αναμενω το τσιπουρο να γνωριστουμε και απο κοντα (αν και μερικους τους ξερεις ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ας οριστει καποιος "παραγκαρχης" ρε παιδια,να δουμε τι θα γινει με εκεινο το ουζο.
    Αλλιως δουλεια δεν γινεται. Θελουμε τον "Μπεο μας".
    Εκεινος ο Χαραλαμπος που ειναι;
    Ενα ταβερνακι να βρεθει και μια ημερομηνια.
    Τι διαολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣ DIMI: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 4/6 ( βλέπεις θα λείψω για τριήμερο στην Λισαβώνα ).
    Οφείλω να πω οτι είναι πολύ κολακευτικό
    ( όχι ψεύτικο )το τέλος του σχολίου σου.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΥΜΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο CONPATER.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΣΙΠΟΥΡΑΡΧΗΣ Ή ΟΥΖΑΡΧΗΣ. ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΚΡΑΣΑΚΙ. ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. H ταβέρνα έχει βρεθεί, περιμένω ακόμη απάντηση από τον Στηβεν για το πόσοι θα είμαστε.
    Θα είναι ένα κεντρικό σημείο,εύκολα προσβάσιμο...
    Και το πότε φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιώργης ο Γαρατζέος22 Μαΐου, 2011 19:19

    Α, ναι, Χαράλαμπε δηλώνω συμμετοχή, εφόσον είναι μετά του αγίου πνέυματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΥΣ: ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΤΗΛ. ΕΓΩ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΟ 4/6 ( θάμαι έξω ) ΚΑΙ ΤΟ 11/6 λόγω τριημέρου.
    ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑ 18/6 Ή ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΒΑΣΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή