Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ

           Ήδη έχει αρχίσει κι αναπτύσσεται μια διαφωνία για την αυριανή μέρα στην εταιρεία. Από τη μια μεριά είναι η πρόταση της λαϊκής βάσης κι από την άλλη, αυτή, η των supporters, που ονομάζεται κοινωνικής βάσης. Τα δυό σχέδια τα έχω στα χέρια μου, τα έχω συζητήσει και θα επιχειρήσω κάποιες σκέψεις. Κύρια για το πνεύμα των προτάσεων κι όχι για τα τεχνικά.
           Η λαϊκή βάση είναι να δημιουργηθεί μια λέσχη μελών ( τύπου ερασιτεχνικής ) με ετήσια συνδρομή κι όλοι να έχουν από μια ψήφο για την εκλογή των ανθρώπων που θα τρέχουν τα θέματα.
           Η κοινωνική βάση είναι κάτι σαν διεύρυνση του club των supporters σε περισσότερο κόσμο αλλά όχι με τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις και φυσικά όχι με ισότητα ψήφου.
          Αν τολμήσω να χρησιμοποιήσω Πλάτωνα, θα ονόμαζα το πρώτο σχέδιο δημοκρατία και το δεύτερο αριστοκρατία ( ή αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία- όχι οτι αυτά ταυτίζονται). Φυσικά και τα δυό πολιτεύματα έχουν και τα αρνητικά τους πρόσωπα. Το μεν πρώτο την οχλοκρατία ( όσοι έχουν ψηφίσει στην ερασιτεχνική εύκολα το φέρνουν στο μυαλό τους ) και το δεύτερο την τιμοκρατία. Δηλαδή, οτι δεν είναι κι ακριβώς άριστοι οι κυβερνώντες, αλλά είναι εκείνοι που μέσω χρημάτων θα μπορούσαν να αγοράσουν την θέση των τιμών.
          Μην σας κουράζω όμως. Το πρώτο σχέδιο είναι σαφέστατο και πανεύκολα αντιληπτό. Προβλέπει καθαρή ισότητα, μαζικοποίηση των φιλάθλων - οπαδών κι ένα χαμηλό βαλάντιο.
         Το δεύτερο σχέδιο, θέτει ένα κατώφλι χρηματικό κι ανάλογα με την αύξηση της προσφοράς του καθενός, προκύπτουν και τα σχετικά προνόμια. Μιλάω πάντα για την συμμετοχή στην διακυβέρνηση. Μοιάζει με ένα ελιτίστικο πλάνο, μια που πολύς κόσμος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο μίνιμουμ ποσό που θα ζητηθεί κι άρα με το καλημέρα θα αισθανθεί οτι είναι στην άκρη. Αλλά κι αν δώσει κι αυτό το μίνιμουμ, πάλι δεν θα έχει την δυνατότητα του " συσπειρώνεσθαι, οργανώνεσθαι " και δεν θα μπορεί  να έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Η συμμετοχή θα είναι στα όρια του χρήματος κι όχι της ικανότητας.
        Είναι λογικό αυτό; Και ναι ( κατά supporters ) αλλά ΚΑΙ όχι. Στο όχι βρίσκομαι κι εγώ, διότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ CLUB. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΩ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ( ή ακόμα και την θέληση ) ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ,  ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, αν και δειλά δειλά υπάρχουν πλέον φωνές διαφωνίας και μέσα στους supporters.
            Δηλαδή το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σχέδιο, είναι η με το καλημέρα ύπαρξη αντιπολίτευσης λόγω αποκλεισμού. Ενω στην "δημοκρατία" βεβαίως και θα υφίσταται αντιπολίτευση, αλλά δεν θα νοιώθει κανείς αποκλεισμένος.
        Να ξεκαθαρίσω όμως 2 πράγματα: ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ.
          - Αν η ΑΕΚ, πρόκειται να μετατραπεί σε λαϊκής βάσης, υποχρεωτικά θα πρέπει να περάσει από την πρόταση των supporters. Κι εδώ είναι η διαφωνία μου με τον Τάκη τον Κανελλόπουλο, που όμως τα είπε σωστά στον Αδαμίδη για το στρογγυλό τραπέζι των μετόχων και των άλλων "λεφτάδων" και την εγγύηση τους για το σχέδιο ( πρόταση που δεν έπιασε καθότι ο πρόεδρος ο σημερινός έχει προσωπικές φιλοδοξίες- εξ ου ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ για το πρόσωπο του).
         - Στο σχέδιο των supporters έχω αποφασίσει να συμμετάσχω, χωρίς να επιρρεάζει η συνεισφορά μου την θέση μου στο γήπεδο, τα εισιτήρια μου αλλά και την θέση μου για την ΑΕΚ.
             Βέβαια όλα σχετίζονται και με τα αγωνιστικά, που τρέχουν παράλληλα. Διότι το σχέδιο είναι βιώσιμο, αλλά χρειάζονται και κερασάκια. Και βέβαια το champions league δεν συζητιέται, αλλά ακόμα και με μορφή δανεισμού από τους σημερινούς, η άδεια ( 30/6) για συμμετοχή στην Ευρώπη εξασφαλίζει  5 μύρια, που άνετα μπορούν να επιστραφούν, και η ΑΕΚ με τα άλλα χρήματα να αρχίσει μια κάποια εξυγίανση.
         Πράγμα που νομίζω οτι το θέλουμε όλοι μας κι άρα λογικά προς αυτήν την κατεύθυνση θα πάω, κι ας σηκώσω εκατοντάδες διαφωνίες. Που θα είναι χρησιμότατες, αρκεί να έχουν έναν προσανατολισμό. Το να κινείται ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι όλοι να διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων αλλά η διακυβέρνηση μια χαρά να περνάει ό,τι θέλει αφού ο ένας διαλέγει το ΠΑΜΕ κι ο άλλος το ΕΚΑ κι ο παράλλος άλλη πλατεία.
          Τα τεχνικά κομμάτια με τους λογαριασμούς και τα ποσά που θα μπαίνουν, τα κλιμακωτά προνόμια και τα λοιπά, θα τα ακούσετε στην συνέντευξη. Με άμεση επιρροή από το αυριανό αγωνιστικό αποτέλεσμα ( το κείμενο γράφτηκε την Δευτέρα και δεν το παίζω δήθεν- διορθώνω την Πέμπτη- ) κι αλλαγή στάσης των ιθυνόντων. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. ΔΙΟΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΚΙ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
             ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
      ΥΓ1. Πιστεύω να έχετε πληροφορηθεί την συνέντευξη του ΔΧ. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ, ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΠΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, αλλά ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΥΛΙΣΩ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ, ΑΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ή ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΑΩ. ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΚΟΤΕΣ.
            ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ.
        ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΤΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ. ΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ;
        ΝΑΙ ΣΤΟ 10% ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ( αν ήταν στο χέρι μου θα τον άλλαζα ) , ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ.
         STOP. ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΥΛΙΚΟ DNA, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ AIDS ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑ.
      ΥΓ2. ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;
      ΥΓ3.  ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΜΠΕΟ; ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ;
       ΥΓ4. ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, Ή ΤΗΝ ΕΠΟ ΤΗΝ  ΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΓΛΥΦΕΙ;
        ΥΓ5. ΚΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΚΟΣΜΟ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ. ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ, που το παίζουν άνδρες, ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΕΔΡΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΔΕΡΦΕΣ;
         ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ.
              ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ.
       

14 σχόλια:

  1. Πως μπορουν να επιστραφουν τα 5 μυρια απο την ευρωπη?
    Προφανως αναφερεσαι στα εσοδα απο την ΟΥΕΦ

    αν γινει ομως ενα forecast στα οικονομικα της επομενης χρονιας εχουμε καποια δυσκολα δεδομενα:

    Το τηλεποτικο συμβολαιο θαλει επαναδιαπραγματευση μιας και απο οσο ξερω εληξε.Τα φραγκα που πηρε φετος ΑΠΛΑ ΞΕΧΝΑ τα μιας και δεν υπαρχουν. Με τη δε λιγκα (δηλαδη το βαγγελα) τσακωμενος απλα θα λαβει οτι λιγοτερο γινεται.

    Παικτες προς πωληση ΔΕΝ υπαρχουν και το οποιο (οσο εκεινο το αστειο αξιολογησης ροστερ στα 29!!! μυρια) ροστερ θελει μονο ενισχυση.
    Θυμιζω οτι μενεις με τον κωστακη σεντερ μπακ (θα συνεχισει και μπορει ο τραι??), θες οπωσδηποτε μπακ στη θεση του Φουλη (γιατι καλη η πλακα απριλιο μαιο αλλα ο φουλης δεν βγαζει ουτε μιση σαιζον σερι) θες και αλλο μπακ θες κεντρικο (ο φραπες τελειωνει) θες χαφ.. θες σεντερ φορ (Χ2).
    καλη η πλακα με τους δανεικους των 500 για τρεις μηνες, καλο και το αστειακι με τον μπαχα.

    Παμε παρακατω:

    Ποτε θα αρχισεις να πληρωνεις τα τρεχωντα εξοδα μισθους, συμβολαια, εφορια, ΟΑΚΑ?

    Ποτε θα ξεκινησει η MS ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ πλεον λεφτα αρα να κανει δεσμευσεις εσοδων?

    Το θεμα του ΟΠΑΠ εχει στραβωσει απιστευτα σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ πλεον και το γνωριζεις. Χορηγος ποιος?

    Διαρκειας και εισητηρια ποσα και που? Ρεαλιστικο νουμερο ειναι το 8.000 η λεω πολλα?

    Βλεπω λοιπον μια εταιρεια με ΣΥΡΙΚΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΣΟΔΑ και μειωση περιουσιακων στοιχειων.

    Προκυπτει απο καπου (σε οποιονδηποτε τομεα) αυξηση εσοδων?

    καλη η πλακα με τον προεδρο και χαβαλεδιαζουμε με τα μπινελικια αλλα εδω πλεον μιλαμε με νουμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ DIMI: ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΕΚ;
    ΣΕ ΑΚΟΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος ΑΕΚτζής20 Μαΐου, 2011 08:47

    Nα συμμετέχουμε, ναι.
    Αλλα να εχουμε λόγο στο ποιός είναι πρόεδρος και στο τι θα γίνει με το γήπεδο.
    Αλλιώς είναι πιο έντιμο να βγαλουν απλώς δίσκο προς ενισχυση του απόρου σωματείου.
    Αφου ο κοσμος θα δωσει διαταγές, θα δώσει διαταγες για όλα, όχι για όσα μας επιτρέπουν ο Αδαμίδης ο Χατζηχρηστος και ο Νοτιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα.
    Και εγω θεωρω περισσοτερο βιωσιμο το πλανο το περασματος απο την κοινωνικη βαση στην λαικη.
    Το καλο θα ηταν να ερθει ΕΝΑΣ ανθρωπος της προκοπης και να μη χρειαζεται να μπαινουμε σε τετοιες διαδικασιες,αλλα που;

    Τελος παντων,πιστευω οτι αφου εκ των πραγματων ειναι αναγκασμενοι να στραφουν απευθειας στον κοσμο (λες και ο κοσμος τοσα χρονια δεν εδινε λεφτα με καθε τροπο αλλα την εβγαζε τζαμπα και τωρα πρεπει να "συμμετασχει"-τελος παντων) το λεγομενο πλανο των supporters, για να εχει εστω καποιες πιθανοτητες να ζησει και να μακροημερευσει,θα πρεπει να ειναι το πρωιμο σταδιο της κανονικης συμμετοχης του κοσμου.
    Πρωτα ενα μερος του κοσμου-και ειδικα αυτων που "μπορουν οικονομικα πιο ευκολα) και μετα απο ενα διαστημα και αφου αποδεδειγμενα θα εχει αποτελεσματα και θα ειναι λειτουργικο το πρωτο,να γινει το μεγαλο ανοιγμα στον κοσμο.
    Και οχι απο την μια μερα στην αλλη,με τρομο και απεγνωσμενα,σαν επαιτες.

    Βεβαια τιποτα τετοιο δεν εχει πετυχει σε ικανοποιητικο βαθμο,εδω στην Ελλαδα,αλλιως θα ειχαμε και εμεις μια Ντορτμουντ,η μια μικρη Ρεαλ.
    Αλλα στην χωρα των αντιθεσεων,της κεθε εισους πολυσπερμιας και του κατακερματισμου,ειναι παρα πολυ δυσκολο εγχειρημα.

    Δεν εχουμε ουτε ενα συνεταιρισμο που να λειτουργει της προκοπης (δεν αναφερομαι σε μικρους συνεταιρισμους οπου π.χ. παρασκευαζουν μερικες νοικοκυρες τοπικα προιοντα. Μεχρι αυτο το μεγεθος ειναι επιτυχημενα,μετα ερχεται η δυσκολια,οταν υπαρχει γιγαντωση)
    Και βεβαια,αν υπηρχε τετοιο υποβαθρο, το ΚΚΕ θα επρεπε να ειχε 40% τουλαχιστον.
    Αλλα ελα που δεν γινεται αλλιως.
    Ολοι στο ονομα των "πολλων" κανουν οτι κανουν,αλλα οταν υπαρχει προβλημα,τρεχουμε στον "εναν" να μας το λυσει.

    Τελειωνω λοιπον λεγοντας, οτι θα πρεπει να καταστει ξεκαθαρο-απο οσους προετοιμαζουν το εγχειρημα- στον κοσμο,οτι αυτο δεν ειναι μια λυση προχειρη,του ποδαριου,για να την βγαλουμε και μετα το καλοκαιρι,ξεγελωντας τους -απελπισμενους ειναι αληθεια- ΑΕΚτζηδες,η παρουσιαζοντας το σαν ενα μπαλωμα,ενα ημιμετρο αναμενοντας τον μεσσια που καθυστερει,αλλα οτι ειναι η μια,η μοναδικη,η τελευταια, η εναπομεινουσα πιθανοτητα η ΑΕΚ να παραμεινει εστω αξιοπρεπεως ζωντανη.
    Και αυτο το σχεδιο, να παρει τον χρονο του,να δωσει τα πρωτα διαπιστευτηρια του,να αποδειχθουν οι καθαροτητες τοσο των προσωπων οσο και των διαδικασιων-μεγαλο πραμα το να μη ξερεις που πανε τα λεφτα σου,αλλα και το αντιθετο- και συν τον χρονο,καπως το πραμα να τσουλισει.

    Οι εποχες ειναι τετοιες πλεον,αλλα και οι συνθηκες, οπου ο κοσμος ειναι πεισμωμενος,τσαντισμενος,χωλομενος και πολυ ευθραυστος. Οχι μονο ποδοσφαιρικα μιλωντας βεβαια.
    Μεγαλο ρολο λοιπον το ποση καθαροτητα,ποση αληθεια,ποσο μπεσαλικι και ποση διαφανεια (και ελεγχο) θα μοιρασουν μεθαυριο στην συνεντευξη. Και οχι μονο εκει,βεβαια.
    Να ξερουμε, "τοσα εχουμε, με τοσα θα ζησουμε".
    Και στο καθαρο μαγαζι,μετα μπαινουν αρκετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναμενω τα κυρια: Δηλαδη. Τι "μετοχες" θα μοιρασουν. Ποια η διαδικασια ελεγχου, η επιτηρησης. Ποια η προσβαση. Ποιοι θα τα κουμανταρουν αυτα τα λεφτα. Πως θα παιρνονται οι αποφασεις,ποια η θεση εναντι των προηγουμενων διαχειριστων και αν αυτοι θα μπορουν να επαναδραστηριοποιηθουν, εαν ναι, ποια η αντιμετωπιση και ο αντυκτυπος στον κοσμο που καλειται να συνεισφερει "χωρις αυτους" κλπ.

    Θα ειναι αναλογικη η προσφορα,αλλα και η συμμετοχη στην ζημια; Θα αποπληρωθει κανενα δανειο, η καμια εφορια, η αλλο βαρος,η τα περιμενουν απο μενα;

    π.χ Νεες μετοχες,καινουρια κομματια, με τι κριτηριο η τιμη τους (αφου η τιμη τιμη δεν εχει και ειδικα οι μετοχες της ΑΕΚ)θα υπολογιστουν με βαση το: "ροστερ κοστιζει 30 εκ" η με βασει τον υστατο ελεγχο της BDO που εμεσως πλην σφως λεει "δεν εχετε μαντιλι να κλαψετε,ουτε και γωνια να κλασετε";

    Τι θα γινει με τις παλιες; Θα πανε στον καλαθο; Αν ναι τοτε τι ειδους "ποσοστο" θα εχουν οι λεγομενοι "μεγαλομετοχοι"; Εαν οχι, το υψος τους θα αρθει εις την τιμη των νεων και με αυτον τον τροπο θα περασουν απο την κολυμβηθρα του Σιλωαμ, ευνοοντας με αυτον τον τροπο την Μοργκαν και αναθερμενοντας τα οφειλομενα προς αυτην;

    Το πιο συμαντικο απο ολα,ειναι τα προσωπα και η διαβεβαιωση οτι η καθε πενταρα που θα παιενι εκει μεσα θα παινει τοπο.
    Πως και ποιος μπορει να το βεβαιωσει και να το εγγυηθει στον κοσμο; Δυσκολο πραγμα οντως. Γιατι εκει ειναι και η μεγαλυτερη δυσκολια κατα την γνωμη μου.
    Αναγνωριζοντας βεβαια οτι και η στενοτης και το οικονομικο στραγγιγμα του κοσμου,δεν αφηνει και πολλα περιθωρια για πακτωλους χρηματων. Αλλα εστω και αυτα που ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΣ να δωσει ο φιλος της ομαδας,ειναι μεγαλο,ειναι πρωτιστης σημασιας για αυτον να ξερειτο ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ αυτα θα διαχειρισθουν.
    Εχουμε καει στο χυλο,φυσαμε και το γιαουρτι,πλεον.
    Και το μεγαλο στοιχημα ( η "διακυβευμα" που λενε και οι γραβατωμενοι) ειναι αυτο ακριβως: Να επανελεθει ενα μινιουμ εμπιστοσυνης και σχεσης αληθειας μεταξυ κοσμου και "διοικησης" (όποιας).

    Γιατι, κοσμος υπαρχει. Και διαθεση για βοηθεια. Και πολυ κρυφος καιμος και ελπιδα.
    Αλλα μαζι με αυτα,υπαρχει και πολυ "καψιμο". Πολυ πουλημα,πολυ στεναχωρια και πολυ κοροιδια.
    Και θελει δουλεια πολυ,για να αντιστραφει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΦΜ !
    ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. avramidi tha ise k esi tin triti sti sinedefxi tipou?
    posa lefta tha valis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΓΙΑΤΙ, ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρκούν 5 λεπτά συνομιλίας με τον μέσο ψηφοφόρο για να έχεις το πιο τρανταχτο επιχειρημα κατα της δημοκρατίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ steven

    Φιλε το τι κανει ο καθενας με τη τσεπη του ειναι δικος του λογαριασμος και μονο.

    Εγω απλα συν-κουβεντιαζω ενα θεμα που ειναι και απο τα αγαπημενα μου.

    Εχουμε 2 δεδομενα de facto και σορρυ για την οποια επαγγελματικη ορολογια χρησιμοποιησω:

    1) Yπαρχει μια Α.Ε που κανεις δεν γνωριζει την καθαρη της θεση, δηλαδη ποσα χρωσταει, που τα χρωσταει και ποτε ειναι αυτα απαιτητα.
    Αντιστοιχα ποσα εχει λαμβανειν απο ποιυς και ποτε.

    Και δεν μιλαω για αστειες υποθεσεις Μακη με τα 22 μυρια και αλλα γραφικα.

    Μιλαμε για βεβαιωμενες εκκρεμοτητες ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ που πουλαει ο ΒΛΑΚΑΣ στο ποπολο.

    Μιλαμε για ΟΑΚΑ-PUMA-Morgan Stanley- Eλληνικο Δημοσιο και δωσεις συμβολαιων.

    Υπαρχουν και δευτερευωντα οπως νοικια resort λειτουργικα ΠΑΕ, εξοδα ομαδας κλπ κλπ

    Σε αυτο το μπαχαλο λοιπον καλειται ο κοσμος η ο οποιος επενδυτης να συμμετασχει οικονομικα.
    Χωρις να ξερει ΟΥΔΕΙΣ τι του ξημερωνει αυριο καλειται να μπει σε ενα deal που ειναι κυριολεκτικα βαρελι χωρις πατο.

    2) Αυτη η μπουρδα με τους supporters ειναι για μενα μια ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ.
    Γιατι?

    Γιατι ο στοχος ειναι λεει 5-10 εκκ για να παρουμε αδειοδοτηση και να τρεξει η ομαδα.


    Και ρωταω εγω ο αφελης τα πιο απλα:

    Ποιος κρινει ΠΩΣ τρεχι η ομαδα? Τρεχει με 5 Σκοκους η με 15 Καραμπελες?

    Αν γινει το τσαφ και ΑΠΟΚΛΙΕΣΤΕΙΣ απο το Europa (δεν πιστευω να εχει κανενας ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ οτι μπορει η ΑΕΚ να παιξει ομιλο Ch.l) τι γινεται?

    Αντε και πεφτεις με μια Ρωσικη και χανεις 2-3 γκολ το πρωτο ματς και αποκλειεσαι.

    Που και πως θα καλυφθουν τα 5 μυρια αυτων που υα τα βαλουν?

    Θα ξεκινησεις μια προσπαθεια και στο τριτο μηνα θα εισαι μεσα με την αναλογη γκρινια??

    Παμε πιο κατω

    Ολα καλα ολα ανθηρα στην ομαδα.

    Ποια ειναι η εμπορικη πολιτικη που ακολουθει ο βλακας?
    Εχω χορηγο τον ΟΠΑΠ και καθομαι σαν το ροφο και περιμενω ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ο καθε Μπισταξης θα μου δωσει?
    Η εχω χορηγο μια εταιρια κινητης, μια εταιρεια τεχνολογιας μια πολυεθνικη κατι τελος παντων.

    Εχω ανταποδοτικοτητα απο τον χορηγο μου? Η κολλαω ενα ΚΙΝΟ και καθομαι? Αυτο ειναι η χορηγια?

    Ποιες ειναι οι εμπορικες συμφωνιες που εκλεισες ρε μαλακα 1 χρονο τωρα?

    Ποιες ειναι οι επαφες που εκανε ο μπακαλιαρος και τι διαολο κανει 1 χρονο?

    Ποιες ειναι οι δημοσιες σχεσεις σου?
    Να τσακωνεσαι με το Βαγγελα να λοιδωρεις τους χορηγους σου και αυτους που εχουν μεινει να σε στηριζουν εστω και λιγο?
    Οι δημοσιες σχεσεις σου και τα deal σου ειναι ο τζαμας και η γραφικη υλη που μας ειπες?

    27 χορηγους εχει ο γαυρος. 27...

    Αν ερθει αυριο η MS και σου βγαλει μια διαταγη πληρωμης (τι πιο φυσικο αφου ειναι απληρωτη) με ταυτοχρονη δεσμευση των εσοδων σου ΠΩΣ ΘΑ ΖΕΙΣ?

    Αναφερω μερικα βασικα θεματακια ΑΠΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που ο ΒΛΑΚΑΣ οχι απλα δεν εχει κανει κατι αλλα μας πουλαει και τρελλα οτι θα εχουμε λεει 3-4 μυρια λιγοτερα εξοδα και εκανε λεει μαζεμα.

    Εμ βεβαια εκανες μαζεμα ρε μαλακα. Αφου δεν αφησες συμβολαιο για συμβολαιο και τους ΑΦΗΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΣΑΜΠΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ εκανες μαζεμα.

    Ωραια πολιτικη. Να χαριζεις τα περιουσιακα σου στοιχεια για λες οτι εκανες οικονομια.

    Φετος τι θα χαρισεις??

    Πιστευω οτι η κινηση ειναι απλα αλλη μια αρπαχτη και η λογικη ειναι οτι κανουμε σημερα και αυριο βλεπουμε.

    Επειδη ομως τα νουμερα ειναι μεγαλα αυτο το σεναριο ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ.

    Υ.Γ Η σοβαροτητα της προτασης φενεται απο την αναβολη της παρουσιασης.Λογικο. Με αλλο αερα μιλας μετα τα ματς της κυριακης και αλλιως τωρα.


    Χαβαλεδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. part 2

    Συμπερασμα

    Η ΑΕΚ ΝΟΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ και η αρωστια της ειναι το οικονομικο-διοικητικο κομματι.

    Δεν ειναι μονο τα αγνωστα φεσια, ειναι τα ΣΥΝΕΧΗ ΨΕΜΜΑΤΑ και η βλακεια που επειδη δερνει τον ανικανο νομιζει οτι δερνει και τους φιλαθλους.

    Ζητανε καποιοι supporters λεει να βαλει ο κοσμος λεφτα.

    Σε ποιο μαγαζι του κοσμου ο καλος πελατης εχει λογο στην διοικηση της επιχηρησης?

    Απο που και ως που ο καθε κασκανιδης βαφτιστηκε ηγετης και μας ζηταει, ακομη δεν τον ειδαμε, φραγκα?

    τι λε ρε μεγαλε. επειδη βαλατε 10-20 χιλιαρικα ξαφνικα ΓΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ?

    Απο ποτε και ΠΩΣ πωλουνται μετοχες με τι τιμημα και με ποιες διαδικασιες?

    ποιος ειναι ο κ.κακσανιδης που ξαφνικα εμφανιστηκε? εχει ΠΛΗΡΩΣΕΙ κατι σε αυξηση ΜΚ εχει γινει καποια αλλαγη μετοχων τι εχει γινει ακριβως?

    Με ποιο ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μιλαει εκ μερους μιας ΑΕ?

    Αμα μαζευτουμε καμμια 20αρια και βαλουμε απο 10χιλιαρικα δηλαδη ( η 50 η 100 δεν εχει σημασια) και παμε εξω απο την motor oil και δηλωσουμε φιλοι του πετρελαιου και supporters, θα μας ανοιξει ο βαρδης τη πορτα και θα αρχισουμε να κανουμε κουμαντο για το πως θα τρεξουμε την εταιρεια?

    Eγινε καποια μεταβιβαση μετοχων και ποτε?

    Γιατι ο ΜΑΛΑΚΑΣ στις 11 του μηνα ειπε:

    Παππά 34,5%, Νοτιά 34,5%, Ερασιτεχνική 10% + 6,66% από Κανελλόπουλο, Γκίκα-Γκούμα 4,3%, Θανόπουλο 2,8% κλπ

    που ειναι ο κασκανιδης? σε αυτον θα παω να δωσω λεφτα και ΩΣ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περιμενε ρε DIMI να δουμε τι θα πουνε και μετα βλεπουμε.
    Οχι οτι δεν ψυχανεμιζομαστε πανω-κατω τι θα γινει. Αλλα ετσι,για το δημοκρατικον του πραγματος.

    Αμα βλεπεις και τρεχουνε στα dancing with the stars για να μαζεψουνε την Πρεζερακου για μοστρα,καταλαβαινεις τι γινεται.

    Ασε να δουμε. Μην εισαι προπετης. Μπορει να ακυσουμε κατι σαν "βαζουμε εμεις απο 500 χιλιαρικα ο καθενας. Επι 20= 10 μυρια (λεμε τωρα)
    Η μπορει ο Παπας και ο Νοτιας να συμβαλουν για αρχη με 3 εκ. εκαστος και να τα ζητησουν μετα απο τα της Ευρωπης. (αν δεν βγουμε ουτε εκει,τοτε θα κανουν γυρα τον δισκο και θα τα ζητησουν απο εμας.Βρε μπας και αυτο ειναι ολο ολο το "σχεδιο λαικης βασης";)

    Η μπορει να μας κρυβουν τιποτα νεα ονοματα supporters. Τον Στρος Καν πχ. Η τον Ροτσιλντ.

    Μη βιαζεσαι. Ασε να ακουσουμε την εξαγγελια. Η οποια μπορει και να ειναι τετοια,μπορει να ειναι και μικρη αγγελια: "Ζητουνται υποστηρικται,προς οικονομικην συνδρομην ανεξαρητου φυλου,χρωματος εθνικοτητος η ηλικιας, δια να συνδραμουν εις την υποστηρικτικην και απελπιδα προσπαθεια σωτηριας του μεγαλου συλλογου της Πολεως...προτιμωνται οσοι εχουν ευχερια στο "σκοραρισμα"... κλπ-κλπ.

    Ασε να δουμε λοιπον.

    Υ.Γ 1 Εχω την εντυπωση οτι αυτο το "εισαι περαστικος υπαλληλος" που ακουει καθε λιγο και λιγακι ο Αδαμιδης, του εχει κανει κακο. Γιατι ισως να ξεκινησε ετσι το σχεδιο της απεμπλοκης του αφεντικου Παπα απο τα εξοδα αλλα και τις φαπες,αλλα συν το χρονο και σε πεισμα των Μπεου και Μαρινακη,νομιζω τελικα οτι εχει βαλει σκοπο να κατσικωθει για αρκετο καιρο ακομα. Κουφαλα δημοσιοτητα και γαμημενες φωτογραφιες. Μεγαλη ζημια. Ναρκωτικο ειναι. Αντε να ξεφυγεις απο δ'αυτα.

    Υ.Γ 2 Αυτο το "μονοι μας και ολοι σας" το οποιο τοσο ηρωικο ακουγεται στα αυτια μας, και που τοσο συχνα ξεστομιζουν τα "επισημα χειλη" της ΠΑΕ,εχω την υποψια οτι αφορα και ...εμας, τον κοσμο.
    Μετα και την εγκαταληψη και επισημα πλεον- με τα κεκλεισμενων ματς- εχουν μεινει-νομιζουν- μονοι και παλαιυουν εναντια ΚΑΙ στον κοσμο, που ειτε ειναι απωθητικος,ειτε κανει κακο με την παρουσια του.
    Δηλαδη πιθανον να μας τοποθετουν ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ. ΣΤΟ: " ...ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ"
    Λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ.
    ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΗΒΕΝ ΜΙΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mα Χρηστο μου ανεξαρτητα απο το τι θα πουν εγω κανω μια απλη ερωτηση.

    ΩΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝ? Θεσμικα εννοω. Κατεχει κανενας καμμια θεση ως μετοχος, ως ιδιοκτητης?

    Πελατες ενος καταστηματος ειναι , απλα ετυχε να ειναι οι πρωτοι τραπεζι πιστα (που δεν ειναι ετσι αλλα λεμε τωρα)

    γιατι και ο απλος ΑΕΚΤΖΗΣ που παιρνει ενα μισθο και δινει ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ το 500αρικο ειναι ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ...

    Αυτη ειναι η ερωτηση. Ως τι μιλας κ. supporter?
    Ως τι απαιτεις να σου δωσουν χρηματα και τι ανταλλαγμα δινεις?

    Εχεις μετοχες? Αγορασες? Ποσες? Ποτε? Πριν 10 μερες στο μετοχολογιο δεν ειδα κανενα ονομα, η τουλαχιστον κανενα ονομα που να μπορει με το ποσοστο του να δικαιολογει τετοιες κινησεις.

    Εχω και εγω καποιες μετοχες motor oil να παω εξω απο τα γραφεια του βαρδη να παρω και τη βισση και να κανουμε κινημα?

    Ειμαστε σοβαροι?

    ΥΓ ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΦΙΛΕ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΔΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΕΣ..
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 6.6 ΚΑΙ ΤΟ 4.3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή