Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ

Ο αδερφός μου, ο Νίκος Καραγιαννίδης, έγραψε στην στήλη του ότι οι Έλληνες γουστάρουν διοργανώσεις σαν τον τελικό του προηγούμενου Σαββάτου. Δηλαδή, τρούμπα και φασαρίες. Σεβαστή άποψη, με την οποία και θα ασχοληθώ σήμερα.

Γουστάρουμε λοιπόν να μην βλέπουμε ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστές αλλά χαπακωμένες ντουλάπες να περιφέρονται στους αγωνιστικούς χώρους. Κι αφού αυτά θέλουμε, γιατί τα ελληνικά γήπεδα είναι άδεια και συνολικά ανακυκλώνονται 40000 μαλάκες ( μέσα κι εγώ ) κάθε Κυριακή; Η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων, από ότι γνωρίζω, ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια και παρακολουθεί από την τηλεόραση ξένους αγώνες έχοντας γυρίσει την πλάτη στις ελληνικές διοργανώσεις.

Πάω όμως και λίγο παραπέρα. Αφού όλοι οι Έλληνες θέλουν χαμαιτυπείο και στο ποδόσφαιρο, η πολιτεία γιατί φτιάχνει νόμους κατά της βίας; Θέλει να καταπολεμήσει αυτό που μας αρέσει; Νομίζω ότι στην δημοκρατία οι πολιτικοί είναι υπηρέτες του λαού. Δεν έχουμε δικτατορία που οι πολίτες εξυπηρετούν τον υπέρτατο άρχοντα. Αν λοιπόν εμείς έτσι γουστάρουμε να ζούμε και να διασκεδάζουμε, και οι εκλεγμένοι « κατ’εικόνα και καθ’ ομοιωσιν >> μας, κάνουν τα δικά τους, τότε έχουμε πρόβλημα πολιτειακό. Τι έγινε; Σηκώθηκαν τα αγγούρια να χτυπήσουν τον μανάβη;

Νίκο μου, μερικές φορές μπερδεύεσαι. Λες να θέλω να πάω σε έναν αγώνα και να αισθάνομαι ότι κινδυνεύουν τα μάτια μου ή σωματική ακεραιότητα των παιδιών μου; Λες να επικροτώ τα επεισόδια και τους τραμπούκους που βάζουν ολόκληρα οπλοστάσια μέσα στα γήπεδα; Λες να μην θέλω να πηγαίνω στους αγώνες με «αλλόθρησκους» φίλους μου και να κάνω πλάκα και καζούρα αλλά να έχω νεκρές ζώνες και ματατζήδες δίπλα μου;

Αδερφέ, μου φαίνεται ότι αντί να βαράς το γαϊδούρι, βαράς το σαμάρι. Διότι σαμάρι είναι ο λαός κι άμα θέλεις τον εκπαιδεύεις πανεύκολα . Και εσύ σαν δημοσιογράφος, αλλά και ο επιχειρηματίας που κυβερνάει την χώρα κι έχει τους πολιτικούς στο μπλοκάκι της μισθοδοσίας του. Διότι το γαϊδούρι είναι ο επιχειρηματίας, και τα λουριά που δένουν το σαμάρι οι πολιτικοί. Νίκο μου, ο λαός είναι σαν τον σκύλο σου. Γουστάρει να τρώει και να χέζει όπου του καβλώσει, ειδικά όταν είναι χύμα. Άμα είναι εκπαιδευμένος, τότε είναι στην τσίτα και στον σεβασμό του χώρου αλλά κι αν ακόμα ξεφύγει, τότε εσύ, σαν ιδιοκτήτης, είσαι πλέον υπεύθυνος.

Κι ευθύνη δεν μπορώ να ζητήσω από τους πολιτικούς. Διότι αυτοί σκέφτονται μόνο μια καρέκλα. Ευθύνη θα ζητήσω από τους επιχειρηματίες, που γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτοί ειδικά που έχουν προσκηνιακή ή παρασκηνιακή δράση στους αθλητικούς χώρους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά σούπερ τραμπούκοι. Κι όσοι δεν είναι και πήγαν να επενδύσουν, απλά τους έφαγε η μαρμάγκα και η δημοσιογραφική πέννα που τους χαρακτήρισε ανίκανους ή φλώρους. Τι είναι βρε Νικόλα το ποδόσφαιρο; Πυρηνική φυσική; Αλήθεια, πού σπουδάζεται;

Μια απλή αγορά είναι που θα έπρεπε να διέπεται από πέντε κανόνες. Και να έχει και μια στοιχειώδη δικαιοσύνη για τον ταραξία που πάντα θα υπάρχει όσο πολιτισμένο κράτος και να είσαι. Που βέβαια συμφωνώ ότι η Ελλάδα δεν έχει καν σχέση με τη λέξη κράτος. Και τα ίδια που γίνονταν επί Τουρκοκρατίας γίνονται και σήμερα. Τότε που οι συμμορίες των ληστών προσπαθούσαν να γίνουν προεστοί κι αρεστοί στην μεγάλη πύλη. Αλλά και τότε ο λαός δεν είχε ερωτηθεί για τίποτα.

Όπως και σήμερα, που οι κορυφαίοι επιχειρηματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά λεχρίτες νεόπλουτοι κι ανθρωπόμορφα θηρία της ζούγκλας. Κατά τεκμήριο χωρίς κανένα στοιχείο ηθικής ή λογικής και χωρίς να αισθάνονται υπεύθυνοι αρχηγοί για το πόπολο που τους κοιτάει σαν πρόβατα τον τσοπάνη τους. Με το πρώτο που φροντίζουν να κάνουν είναι να αλώνουν οι ίδιοι τους νόμους και μια πιθανή απόδοση δικαιοσύνης, πρώτα για τους εαυτούς τους και μετά για τους οργανωμένους στρατούς που οι ίδιοι φτιάξανε για την προστασία της «επένδυσης >> τους. Μια επένδυση που κυρίως εξυπηρετεί όχι τον ίδιο τον αθλητισμό, αλλά τις παράπλευρες διαπλοκές κύρια με το κρατικό χρήμα ή με το μαύρο που πρόκειται να ξεπλυθεί.

Κι είναι γνωστό ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Και το παρασκήνιο της ατιμωρησίας ή της παραγραφής των αδικημάτων, κάνει μια χαψιά το νόμο που θα έριχνε έστω μια ψιλοποινή. Κι όταν η δικαιοσύνη αθωώνει τους αυθεντικούς καταχραστές της ηρεμίας κι εξαντλεί την αυστηρότητα της σε ένα βλαμμένο πρεζάκια που τρέχει μέσα στο γήπεδο δήθεν για το μεγαλείο της ομάδας του, τότε δεν έχουμε κοινωνία αλλά το γνωστό μπουρδέλο.

Που έτρεξε κι ο εισαγγελέας να εγκαλέσει κάποιον Δώνη. Ενώ για κάποιον Μαρινάκη, τρεις εισαγγελείς δηλώσανε αναρμόδιοι και διεκήρυξαν την αθωότητα του. Ειδικά με τον αρμόδιο της σούπερ λίγδας, που τυγχάνει και προσληφθείς από τον διωκόμενο πρόεδρο της. Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιο βαθμό εξάρτησης που ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν κρύβεται.

Κι αν λοιπόν το πρώτο πρόβατο του κοπαδιού πάει και πέσει σε κάποιον γκρεμό, δεν θα πέσουν κι όλα τα υπόλοιπα; Κι αν λοιπόν οι οργανωμένοι οπαδοί παίρνουν χαρτζηλίκι από τον ιδιοκτήτη της ομάδας και με εξασφαλισμένη την ατιμωρησία, δεν θα τα κάψουν όλα; Κι αν οι οπαδικές εφημερίδες τα βρίσκουν όλα φυσιολογικά στην λογική του «οδόντος αντί οδόντα», εγώ, για τους βασικούς υπεύθυνους του μπουρδέλου των γηπέδων, θα κατηγορήσω το μπαρμπουνάκι κι όχι τον καρχαρία; Ε, τότε για την φοροδιαφυγή και το έλλειμμα της χώρας, να κατηγορήσω τον συνταξιούχο λοιπόν.

Θα μου πεις ότι θα έπρεπε να υπάρχει το «αυθυπεύθυνον» κατά Πυθαγόρα. Ναι, θα έπρεπε. Και να ξεκινάει από την κεφαλή του ψαριού. Αλλά πώς να ξεκινήσει από εκεί; Αφού στην Ελλάδα όλοι οι θεσμικοί παράγοντες είναι χέστες, άβουλοι και προσωρινοί. Κι αφού τον τόνο σε οποιοδήποτε χώρο τον δίνει ο αρχηγός του, ψάχνω εγώ τώρα αν έγινε πρώτο το αυγό ή η κότα; Κι είναι πράματα που τα ξέρει και η τέταρτη εξουσία, η δημοσιογραφία, αλλά γιατί να ασχοληθεί με το κανονικό της επάγγελμα, αφού είναι πιο εύκολο να τα πάρει από τον καρχαρία και να φουσκώσει την τσέπη της. Με τρίχες και καλύτερες κοινωνίες να ασχολείται τώρα; Και τι να γράψει αύριο; Βολεύει το μπουρδέλο όπως και να το κάνεις.

Γυρνώντας λοιπόν ξανά στον φετινό τελικό, έχω να πω ότι η πλειοψηφία των 45000 Αεκτζήδων που ήταν στο γήπεδο, απεδοκίμασε αυτούς τους χίλιους υπάνθρωπους. Παίρνοντας συγχαρητήρια από την αντίπαλη ομάδα, τον δήμαρχο Περιστερίου και τον ΠΣΑΠ. Δείγμα ενδεικτικό για το τι γουστάρει ο Έλληνας και δεν του το δίνει η πολιτεία και η διοργανώτρια αρχή αλλά και η αστυνομία που δεν έπιασε ούτε έναν.

Τι να κάνω Νικόλα μου; Φταίω που ακόμα πηγαίνω στο γήπεδο, που παίρνω τα παιδιά μου διαπαιδαγωγώντας τα για κόσμια δημόσια συμπεριφορά και που είμαι φανατικότατος οπαδός αλλά δεν τραμπουκίζω; Φταίω που δεν μπήκα μέσα στο γήπεδο να πλακωθώ με τους εισβολείς; Φταίω που δεν ήμουν σε κάθε θύρα να κάνω σωματικούς ελέγχους στους επίδοξους πολεμιστές του γηπέδου; Φταίω για τους συνδέσμους που έχουν γίνει φωλιές δολοφόνων; Φταίω που ακόμα είμαι στην Ελλάδα; Φταίω για τους επιχειρηματίες του χώρου;

Νικόλα μου κι εσύ τον τελικό τον είδες. Άρα κι εσύ σαν Έλληνας, αυτά γουστάρεις; Όχι βέβαια. Τι να κάνεις όμως; Αυτόν τον δρόμο έχεις κι εκεί θα κυκλοφορήσεις. Όμως με την πέννα σου, πιάσε επιτέλους τον ηθικό αυτουργό των φασαριών. Βάρα το γαϊδούρι κι άσε τα σαμάρια. Τους αρχηγούς κάνε καλύτερους μπας και φτιάξουν καλύτερα σαμάρια.

19 σχόλια:

  1. Καλημερα και καλο Σαββατοκυριακο σε ολους.
    Οι αποψεις του "Νικολα" ειναι γνωστο οτι ειναι "ολιστικες".
    Πολλες φορες εκμηδενιστικες,μονο και μονο-φανταζομαι- θελοντας να εκφρασει την απειρη απεχθεια του για αυτο που περιγραφει.
    Πολυ συχνα αναθεματιζει.

    Αλλα οι αποψεις σας και των δυο περι του "τις πταιει", δεν πιστευω οτι απεχουν.
    Δεν εθελοτυφλει και σιγουρα δεν ειναι μη ικανος να δει την σειρα των αμαρτηματων.

    Καμια φορα συμπεριφερομαι ετσι και εγω. "να πανε να γαμηθουνε", "αυτα θελουν,αυτα παθαινουν" κλπ.

    Η οργη ειναι επομενη,οταν βλεπεις οτι αυτοι που εχουν την δυναμη να αλλαξουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, απεχουν, υπομενουν,ανεχονται,συμβιβαζονται.

    Η αγαπη για τον κοσμο,- για τον ιδιο τον ανθρωπο εν γενει- και η διαπιστωση οτι αυτος αγεται και φερεται σαν κλοουν σε τσιρκο, η σαν γαιδουρι στο μαγγανοπηγαδο,ειναι που προκαλει την θληψη,την στεναχωρια, η οποια μετατρεπεται σε οργη και αναθεματισμο εναντιον του.

    Και βεβαια ο κοσμος εκπαιδευεται. Δεν γεννιομαστε "καλοι" η "κακοι".
    Ο Νικος ο Καραγιαννιδης, προφανως πιστευει οτι ο νεοελληνας προτιμα-και το δειχνει-να ειναι χωρις λουρι και εκπαιδευση. Δηλαδη "χυμα".
    Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο.
    Εχει πολλα παρελκομενα χαρακτηριστικα βεβαια,τα οποια εμποδιζουν στο να φτιαξει κρατος της προκοπης και μια ταξη και σειρα τετοια που η ζωη του μεσα σε αυτο να ειναι λιγοτερο φορτικη και χαωδης,αλλα αυτο,το δευτερο χαρακτηριστικο του- η χαωδης συμπεριφορα και τροπος "σκεψης" η λειτουργειας του- ειναι που τον καθιστουν "δυσπεπτο" και ελαχιστα προβλεπτο στους εξωτερικους μηχανισμους πιεσης, η επιβολης.

    Το ανεκπαιδευτο σκυλι του κοσμου. Που χεζει εκει που κοιμαται,διχως κανενα προβλημα.

    Και επειδη σημερα ειναι καλη μερα,ηλιολουστη και πρεπει να υπολογισουμε και το σοφο "ουδεν κακο αμειγες καλου", να αναδειξουμε εστω, τα χαρακτηριστικα εκεινα του βρωμονεοελληνα, που ναι μεν βαζει φωτια στο σπιτι του σαν τον Κουρκουλο,αλλα δεν εχει και κανενα προβλημα-οταν στρημωχτει στη γωνια-να τα κανει ολα μπουρδελο.

    Αυτο το δευτερο ειναι που αναμενουμε και περιμενουμε,σε αυτους τους καιρους, οπου του περνανε το χαλιναρι με βελουδινες δικτατοριες.

    Γιατι- οπως εχει πει και καποιος που δεν συγκρατω το ονομα του- "μπορει τον Ελληνα να πρεπει να τον μαθεις να πληρωνει τους φορους του η να μη πετα σκουπιδια στο δρομο,αλλα τον Γερμανο πρεπει να τον μαθεις οτι δεν ειναι σωστο να γαμαει η να σκοτωνει την μανα του.

    Εχει μια διαφορα,οσο να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδελφέ συγχαρητήρια!!

    Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α ...

    Καταπληκτικό το άρθρο σου, βαράς ακριβώς στην καρδιά του προβλήματος γιατί θα μας τρελλάνουν όλα τα δημοσιογραφάκια... (δεν αναφέρομαι στον Καραγιαννίδη, αλλά σε κάτι πίκολα τύπου Γαβαθιώτη και Σια), που χτυπάνε συνέχεια το σαμάρι αντί το γαΐδούρι, ΠΟΣΟ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ!!

    Στήβεν, πρώτη φορά ως οπαδός της ΑΕΚ σε τελικό με νίκη είδα την πλειοψηφία του κόσμου τόσο ξενερωμένη (μαζί τους κι εγώ)... Και μην πει κανείς ότι έπαιζε ρόλο ο αντίπαλος γιατί και με Απόλλωνα αλλά και Ιωνικό (ειδικά με Ιωνικό, γιατί με Απόλλωνα η ομάδα έπαιζε και ποδόσφαιρο από άλλο πλανήτη) μια χαρά πανηγυρίζαμε.
    Επίσης πρώτη φορά μετά τη διετία 2004-5 είδα τόσα πολλά γυναικόπαιδα, βαμμένα, με τα κασκόλ τους, με τη λαχτάρα της νίκης ζωγραφισμένη στα προσωπάκια τους, να σβήνει πριν καν αρχίσει το παιχνίδι επειδή κάποια πρεζάκια πήγαν να πάρουν τα πανό! της ομάδας μιας συνοικίας που παλιά λεγόταν Χαλκηδόνα, δηλαδή από το τίποτα.. Και καλά ρε ζώα, άντε να πω αστείο, γιατί μαγκιά δεν είναι, σε αγώνα στο τηγάνι με παο τελικό και Ατματζίδη ήρωα, να πας στην αρχή του αγώνα και με οπαδούς 50-50 να πάρεις τα πράσινα σκατόπανα. Αυτούς τους καμμένους πωσ να τους δικαιολογήσεις, που την ώρα του Εθνικού Ύμνου πάιζανε ξύλο με τους άλλους τελειωμένους για κάτι πανιά... Αυτοί λοιπόν ήταν βία 20 με 15, μέχρι να πάνε τα ΜΑΤ και να "μαγνητίσουν" και τους υπολοίπους. Όχι, δε λέω να μην πάνε τα ΜΑΤ, ίσα-ίσα μακάρι να τους πέρναγαν χειροπέδες την ώρα που τους πιάνουν, αυτό κατά την άποψή μου είναι και το απόλυτο μέτρο που θα λειτουργούσε, όπως έγινε στον αγώνα με τη Σέλτικ τις προάλλες αν το είδες. Αυτά τα τυπάκια τα χαπακωμένα είναι όλα τους κοτούλες λυράτες και βλέποντας να τους βάζουν χειροπέδες θα κάναν κακάκια τους και οι υπόλοιποι "τσάμπα μάγκες" που ψάχνουν την πισόπλατη μπουνιά ή το πέταγμα των διαφημιστικών πινακιδών καμμιά δεκαριά μέτρα μακριά από τους αστυνομικούς για να προεκτείνουν το useless πουλάκι τους...Γιατί αν δεν ήταν άχρηστο το πουλάκι τους δε θα ήταν ανισόρροπα ανθρωπόμορφα αμφιβόλου φύλου...
    Αυτό που λέω για να μην το παρατατραβάω είναι ότι από 35 βλαμμένα πουστάκια στην ψυχή και πιθανόν και το σώμα αφού με τέτοιες ουσίες που δοκιμάζουν μπορεί να τους αρέσουν και οι πίπες, γαμώ τους γονείς και τους φίλους των, ξεκίνησαν τα επεισόδια και πραγματικά μια γιορτή, ειδικά για τους εκολλαπτόμενους μικρούς και όσους ξεκίνησαν από την επαρχία σε τέτοιες εποχές συνδυάζοντας μια βόλτα στην Αθήνα με την αιώνια καύλα μας, τη μετέτρεψαν σε πραγματική ντροπή. Και διαφωνώ για τους 1000 που λες Στήβεν, γιατί στο τέλος μπηκαν μέσα και πραγματικά υγιείς(;;;;) μετά το τελικό σφύριγμα-πατέντα του Έλληνα Κολίνα(χοχοχο)για να γιορτάσουν τον τίτλο και να πάρουν στο σπίτι τους κάτι κωνικές ερυθρόλευκες μαξιλαρένιες διαφημιστικές του Πάμε Στοίχημα... Πείτε μου πόσοι από σας δεν είδαν δεκάδες 16-18χρονα να κουβαλάνε τέτοια, αλήθεια τι θα τα κάνουν ;; Με ποια λογική κάποιος παίρνει αυτό το πράγμα σπίτι του;; Άντε να πάρεις τα δίχτυα, λίγο γκαζόν(γελάω..), ή παλιότερα από τα λεωφορεία μετά από ντέρμπυ να πάρεις τις χειρολαβές (για να μη θεωρήσει κανείς ότι είμαι κανά φλωράκι ή κάποιος που δεν έχει εικόνα από παλιά ντέρμπυ ή επεισόδια, με βαζελάκια να περιμένουν τις κιτρινόμαυρες φυσαρμόνικες-λεωφορεία υπ'αρ. 420 Γραμμή Πειραιάς-Αγ.Παρασκευή για να ρίξουν μολότοφ ή πέτρες... Φυσικά όμως δε συμμετείχα ποτέ, δεν είμαι κανένας πίθηκος ούτε τετράποδο εγώ και μια ζωή μόνος μου ή με παρέα πήγαινα στα ντέρμπυ (στη θύρα των ΑΕΚτζήδων για να μην παρεξηγηθώ από κανά χαζούλη) και θεωρούσα πιο μεγάλη μαγκιά και υγεία ποδοσφαιρική να πας μόνος σου περνώντας μέσα από τους αλλόθρησκους για να πιάσεις τον παλμό και να ηδονιστείς διασχίζοντας τα τελευταία 10 μέτρα μέχρι τις κλούβες των ΜΑΤ, που κι εκεί ακόμα στη φύλαγαν πολλές φορές μερικά ανδροειδή για να σε προλάβουν, και να ακούσεις το σύνθημα από το φύλακα του κάστρου σου "ΑΕΚ;;" και να πεις το παρασύνθημα "ΝΑΙ...", να σου ανοίξουν και να μπείς στα αδέλφια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε λέω ότι παλιότερα ήταν καλύτερα και τέτοιες μπούρδες γραφικών μεσηλίκων... Μια ζωή τα επεισόδια θα υπάρχουν και η βία θα ξεχειλίζει όταν η κοινωνία και η οικονομία κυρίως θα καταρρεόυν και δε θα προστατεύονται από αυτούς που πρέπει.
    Και όταν κανείς ισχυρός δε βαράει το πρόβλημα αλλά την αιτία, αυτά θα συμβαίνουν. Αλλά βλέπω ότι ως λαός έχουμε μπασταρδέψει τραγικά, δε γνωρίζουμε όυτε πως να πανηγυρίσουμε πια, ούτε να πλακωθούμε και για ποιο λόγο. Πραγματικά η παιδεία μας δεν έχει καμμιά διαφορά με αυτή του Τουρκαλβανού που δεν έχει ακούσει ένα παραμύθι από τη γιαγιά και τον παππού του στην αγκαλιά τους, έχοντας περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια και δεν το λέω ειρωνικά, ίσα-ίσα τους δικαιολογώ για αυτή τους τη σκληρότητα ως λαούς.
    Αλλά είδα και πολλούς υγιείς εκείνο το τραγικό Σάββατο του τελικού-ντροπή, της διοργάνωσης παρωδία, κυρίως 35-45άρηδες με τα παιδιά τους ή χωρίς αυτά μαζί τους, σίγουρα όμως είχαν το έβλεπα στα μάτια τους και σε αυτό που θέλουν να αλάξουν και να αφήσουν στον επόμενο, να ρίχνουν πολλές ψιλές στα θρασύδειλα που κάναν το λάθος να γυρίσουν στις θύρες μετά από ντου των ΜΑΤ.

    Αλλά έτσι είναι, όταν δεν είσαι δυνατός διοικητικά και σε διοικούν άσχετοι με το τόπι (διαφωνώ με το αδελφές Στήβεν, στα παπάρια μου τα μεγάλα, αν ο Αδαμίδης είναι αδελφάτο των Ιπποτών ή εκσπερματώνει στην γεμάτη καβλόσπυρα μούρη της Μπακοδήμου, για αυτό το τελευταίο δες την εκπομπή του Π.Κωστόπουλου με καλεσμένη την ξανφιά προαναφερθείσα) Και ο Χατζηδάκης τσιράκι του πέους ήταν αλλά τι να πει κανείς για τις μουσικές του; Και ο Διονυσίου το πρώτο καρδιακό επεισόδιο το έπαθε όταν είδε το γιο του με τη Μητσάρα την παιχτάρα καβάλα. Εμένα με ενδιαφέρει που η ομάδα μου διοικείται από κάποιον που δεν ξέρει αν η μπάλλα έχει μέσα αέρα ή σκατά και κυρίως από κάποιον που παίρνει 2-3 φορές τα λεφτά που παίρνω εγώ.. Κάποιον που δεν ξέρει ούτε πότε πρέπει να τα χώσει στους δημοσιογράφους ή καν στην εξουσία την παραγοντίστικη, αφού όλο το χρόνο μας φλώμωσε με τις ανακοινώσεις και την αντιολυμπιακή στάση του (λες και αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός μας και όχι η αλογοτροφή, από εκεί φαίνεται πόσο χθεσινός και χαζούλης είναι κάποιος) και τώρα που έπρεπε να ξεσπαθώσει κάνει την κοτούλα προδικάζοντας και επίσημα με τη 2ωρη συνέντευξή του την έξοδό του.. (Παρεπιπτόντως τη συνέντευξή του με αρκετά λάθη ειδικά στο πως τα έχωσε στον κόσμο για τη μη συνεισφορά του!τη βρήκα καλή σε αντίθεση με πολλούς εδώ μέσα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αποτελέσματα των επεισοδίων σε συνδυασμό με την ανυπαρξία της διοίκησης στα κέντρα αποφάσεων έστω και στο βαθμό δημοσιών σχέσεων, (αυτό εγώ θέλω και τίποτα παραπάνω από μια διοίκηση που ξέρει να δουλεύει, όπως γίνεται με όλες τις δουλειές για όποιον συνεργάζεται ή έχει παλιότερα συνεργαστεί με το δημόσιο ευρύτερα, αρκεί να είσαι καλός επικοινωνιακά όχι γλύφτης όυτε απαραίτητα καλός στο λάδωμα) γνωστά και ποικίλα με το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό όπως λες. Ξεκίνησαν, κόβοντάς μας το χαρτζιλίκι-bonus του κυπέλλου γιατί ξέρουν ότι θα μας πονέσει πιο πολύ από όλα μέσα στη φτώχια μας και χτυπώντας μας ξανά εκεί που είμαστε δυνατοί, μας τιμώρησαν και την έδρα, οταν παοκ και γαβρος, για να μην είμαστε και υποκριτές με ανόμοια μεν επεισόδια αλλά με είσοδο φιλάθλων δε, φάγαν μια αγωνιστική.. Και ο πρόεδρος των γάβρων του Βορρά, ο κολλητός του..Τζέκου και του..Τζόνσον της Σεούλ, κάνοντας πλάτη στον χοντρέλα της λίγδας όλη τη σεζόν, πάει βουρ για τσουλού... Γιατί με φουλ άμυνα, το Χάβο, που δεν ξέρεις πότε γελάει και πότε όχι με το γελοίο μόνιμο μηδίαμα του, όπως στον αγώνα του κυπέλλου εδώ μέσα, το ματς την Κυριακή πάει για Χηνάρι τρελλό με μας επιθετικά να μην είμαστε στα καλύτερα μας. Ο μεν Μπαχά είναι τσακωμένος μόνιμα με το γκολ αν και καλός στο να παίζει πλάτη (αλλά αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για τους περισσότερους) και είναι και άσχημα ψυχολογικά μετά τις γιούχες από τον κόσμο στο ματς με τον ολυμπιακό του άλλου χοντρέλα με το πιο αντρικό όνομα στον πλανήτη. Βέβαια θεωρώ πως αυτός θα ξεκινήσει μια που παίζουμε χωρίς κόσμο, οπότε δε θα έχει τα ψυχολογικά του ο Μαροκινός και επειδή ο προπονητής μας τον πάει περισσότερο από τον ράσταμαν Μπλάνκο. Ο Μπλάνκο πάντως δεν ταιριάζει σε ματς που θες να πιέσεις ψηλά και δεν είναι καλός σε τζαρτζ, νομίζω πως θα βάλει το Μαροκινό μαζί με το βραζιλιάνικο "γατάκι" κατά πολλούς, εκτός και αν είναι έτοιμος ο μέγιστος αργεντίνος υδραυλικός που έχει περάσει ποτέ από την ομάδα μας, προσωπικό μου πουλέν μετά τον Χρήστο Κωστή. Αμυντικά δε μας φοβάμαι, η τετράδα πίσω-πεντάδα μαζί με τον πολύ καλό Σάχα είναι πολύ συμπαγής, με ένα Γεωργέα πραγματικά αγκυλώνει μάτια αυτή την εποχή κυρίως με τα ανεβάσματά του. Στα χαφ με Μάκο-Ντιοπ ειδικά αυτόν τον τελευταίο, το πράσινο...μίλι που τον είδα ζωντανά την Τετάρτη να τρέχει και να φτάνει με τάκλιν παρακαλώ τον πολύ αντιπαθητικό και κατ'εμέ πολύ λίγο παίκτη, πλην όμως ταχύτατο νίνη.
    Θέλω πολύ τη δεύτερη θέση, δηλαδή το καλύτερο για την ομάδα μου στην παρούσα κατάσταση, για αυτό και κάνω σενάρια στο μυαλό μου για το αυριανό ματς και γιατί φυσικά αυτή είναι η μαγεία αυτού του αθλήματος, να κάνει σενάρια επί χάρτου ο κάθε μαλάκας που γράφει σε ένα τόσο όμορφο blog όσο το δικό σου Αδελφέ Στήβεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να τελειώσω τη δίχως άλλο μακροσκελή μαλακία μου, ορμώμενη κυρίως από τη σημερινή σου αναφορά στην κατάσταση που πλήττει τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα θα ήθελα να παρακαλέσω για τα εξής δύο:

    1. Στο έχω ξαναπεί και με mail πριν 1,5 χρόνο, η δύναμή σου είναι η πέννα σου και εσένα και του Νίκου του αδελφού σου (όταν τον άκουγα πέρυσι στον Real ρέταρε λίγο, γιατί;;) που πανέξυπνος μεν και ξέρει τη δουλειά του άριστα, δεν χτυπά όπως πρέπει πάντα και εκεί που πρέπει. Βαράτε ψαχνό! Κάθε μέρα, αυτή είναι η δύναμή σας, μπας και αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπίες κι ο καθένας μας να επηρεάσει και από έναν μήπως και σωθεί αυτός ο τόπος...(όπου ΤΟΠΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ=ΑΕΚ τα έχεις πει χιλιάδες φορές...)

    2. Να κοιτάξει ο καθένας μας τι μπορεί να κάνει για να ομορφύνει αυτός ο ΤΟΠΟΣ και όχι μόνο να κατηγορούμε και να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας τη σωτηρία ή το θάνατο.
    Σου φταίει ο πολιτικός; Πόσες φορές τον έχεις ψηφίσει εσύ ο ίδιος και πόσες φορές τον έχεις παρακαλέσει για κάτι; Τι; Είπες ποτέ; Για θυμήσου στο στρατιωτικό το δικό σου ή του γιου σου.. Σου φταίει ο αστυνομικός; Πόσες φορές τον έχεις βρίσει στο γήπεδο και πόσες τον έχεις γλύψει για να σου μειώσει την κλήση; Πόσες φορές τον έχεις πει μπάτσο-γουρούνι γιατί δεν γουστάρεις να τον βλέπεις στο γήπεδο και πόσες ουρλιάζεις ότι δεν υπάρχει πουθενά όταν σου κλέβουν το σπίτι ή το αμάξι. Σου φταίει η ουρά στα ταμεία και οι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες; Πες αλήθεια, πόσες φορές έχεις πάει με τέρμα τα νεύρα σε μια εφορία να ρωτήσεις που είναι το μητρώο όταν το γράφει παντού γύρω σου σε ταμπελίτσες.. Σου φταίει η ακρίβεια Νεοέλληνα ε, για να πάμε και στα πιο σοβαρά.. Ωραία, πες αλήθεια αν έχεις μαγαζί λιανικής πόσες φορές έκλεψες πελάτη ή κράτος (δηλαδή εσένα και τους συνανθρώπους σου στον ίδιο τόπο..) και πόσες φορές αύξησες στη μετά-ευρώ εποχή τις τιμές μέσα σε ένα χρόνο. Πόσες φορές δεν έκοψες απόδειξη χαζούλη; Πόσες φορές κλαιγόσουν όταν σε ρώταγαν πως πάνε οι δουλειές πριν το 2008, ενώ πήγαιναν καλά;
    Σου φταίει η υγεία που δεν είναι δωρεάν; Πόσες φορές κανόνισες με τον ασφαλιστή σου κάνεις λαμογιά, έλα πες αλήθεια εδώ τα λέμε όλα..
    Σου φταίει η ομάδα σου που έχει πρόεδρο στο μπάσκετ έναν άνεργο-επαγγελματία στο..καπέλωμα στα εισητήρια;; Πόσες φορές έχεις πάρει εισητήρια από αυτόν ή από κάποιο club του;; Πόσες φορές βρίζεις τη διοίκηση για τα χαμένα λεφτά σου και πόσες θα ξαναπάρεις διαρκείας και θα τους τα ξαναδώσεις.

    Τελειώνοντας αυτό το Σαββατιάτικο παραλήρημα, ας κάνουμε όλοι τον προσωπικό μας απολογισμό για αυτό που κάναμε και κάνουμε και ο καθένας από τη σκοπιά του να δει πως μπορεί να καλυτερέψει τις σχέσεις του, τις συμπεριφορές του, τη νοοτροπία και το χαρακτήρα του.
    Έχει αντίρρηση κανείς πως για να καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι στον ΤΟΠΟ μας πρέπει να αλλάξουμε πρώτα από όλα εαυτούς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουδέν σχόλιον, κύριε!!!
    Απλά συγχαρητήρια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γραψιμο του Καραγιαννιδη ειναι γνωστο εδω και 28 χρονια.Δεν εχει αλλαξει το περιεχομενο,απλα η συσκευασια...Και η αποψη του για την καταπολεμηση της βιας,εχει γραφτει πριν τουλαχιστον 18 χρονια και ειναι η μονη η οποια μπορει να εφαρμοστει ΑΠΑΞ.Αφου,σου λεει,πατε σαν μαλακες και σκοτωνοσαστε ζωα στις κερκιδες,η λυση ειναι μια και μοναδικη.ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΦΑΣΑΡΙΕΣ? ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ,ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ.ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΤΩΜΑΤΩΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΝ ΠΑΛΙ.....και αυτο το ειχε γραψει μετα απο φασαριες που ειχαν γινει στην Ν.Σμυρνη,και που η αστυνομια αδειασε το γηπεδο και οταν βγηκαν εξω εκαναν την Ν.Σμυρνη "η μανα Σμυρνη καιγεται"...Ολα τα αλλα ειναι για τον κλειδωνα,και παπαριες πρασινες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως, για την αποτροπή εισόδου επιστημόνων στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, είχε εισηγηθεί την πλήρωση της περιμετρικής τάφρου με ύδωρ, στο οποίο θα κολυμπούσαν (αμέριμνοι) νηστικοί αλιγάτορες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΓΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ, ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ Φ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΨΕΛΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ Ή ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΝΩΝΥΜΟΣ".
    ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΟΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. Ε, ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. Η ΕΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΒΗΣΙΓΟΤΘΙΚΑ.
    ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΡΑ.
    ΟΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΑ ΣΤΗΒΕΝ,Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ.Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ.ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΑΡΝΤΑΣΗ,ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΙΧΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ,ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ? ΠΑΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ,ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ,ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ!ΔΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Αφορμή ήταν η θέση του Νίκου, για να γράψω την θέση μου.
    Επίσης η δημοσιοποίηση μιας δήθεν κριτικής, βοηθάει σε κάποια αναβάθμιση. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ, που το μόνο που μπορεί να καταλάβει είναι εύπεπτες ρετσέτες και χάπια καταστολής παρέα με πολιτικά συνθήματα.
    Πάντως ήταν ωραία η ειρωνία σου. Φυσικά θα προτιμούσα κριτική επί της ουσίας του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΕΝΑΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙ ΚΕΙΜΕΝΩΝ,ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ,Η ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ),ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΒΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οταν υπερισχυει η δημοσιοποιηση της προσωπικης αποψης απο την -όποια- φιλια,οσο δυνατη η μακροχρονια και αν ειναι,τοτε αυτο ειναι ηρωισμος. Και παστρικα πραματα.
    Εγω ετσι το λεω.

    Τα αλλα ειναι για αυτους που λενε-και νομιζουν: "σσσσ...μη μιλας δυνατα,θα μας ακουσει ο κοσμος"

    Οπως πολυτιμη-και αληθινη περα για περα- η διαπιστωση "ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ".

    Ολα αυτα,διχως την παραμικρη διαθεση να "υπερασπιστω" τον Steven-δεν το εχει καμια αναγκη αλλωστε-τον οποιο θεωρω πνευματικο αδερφο μου.

    Τελος παντων.
    Παμε στα δικα μας. Και καλη επιτυχια στην ομαδα μας σημερον.
    Σημαντικο παιχνιδι-κομβικο καλυτερα- για την περαιτερω πορεια εις το μικρο αυτο πρωταθλημα,το οποιο διεξαγεται στα ποδια του καλοκαιριου.
    Ειναι βεβαιο οτι θα "κουνησουμε σενττονι".
    Απλα δεν ξερουμε αν ειναι αυτο του C.L., η καποιο σαβανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ,Η ΟΤΙ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΑΝ ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΒΕΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ(ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Η "ΕΠΙΣΤΗΜΗ")ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ Η ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Αδερφέ μιλάς για " ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΙΜΗ". ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ; ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ.
    ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ; ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΣΧΕΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, που σίγουρα εξυπηρετεί έναν διάλογο χωρίς ατζέντα. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ;
    ΚΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ Ή ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ Ή ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,Ή ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ, Ή ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ; Ε, ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.
    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ( χρεοκοπία ) ΊΣΩΣ ΣΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" ΒΑΛΕ ΔΙΠΛΑ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΔΕΡΦΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΣΤΙΣ 30/6 ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ( μια είναι ) ΛΕΕΙ: ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΟΡΦΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΡΙΞΕΙ ΣΕ ΚΩΜΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.
    ΤΙ; ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ; ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ. ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, αδερφέ, ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ Ή ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ( με τις προεκτάσεις τους). ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, δεν είναι επιστήμη. ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ. ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι εγινε; Συνελαβαν τον σεβαστο συνομιλητη-δανιστη του ΓΑΠ κο Στρος Καν-Καν;

    Τρια τα πρωτα συμπερασματα:

    1) Η Αμέρικα ειναι υπερδυναμη,γιατι μπορει,οταν τα συμφεροντα της το επιτασσουν,να διπλωνει σε μια κολλα χαρτι κατι κωλογερους σαν και του λογου του.
    Και δεν πα'να ειναι διαγαλαξικοι προεδροι.

    2) Ο κοσμακης, αγεται και φερεται, κυβερναται και απομυζαται απο ενα ματσο κωλογερους.

    3) Ο γερος-ως γνωστον- η απο χεσιμο θα παει, η απο "πεσιμο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ.
    ΠΑΛΙΑ ΓΑΜΑΓΑΝΕ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
    Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ.
    ΚΑΙ;
    ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΣΑΛΙΑΡΗ Η ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ, ΜΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή