Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΩΡΑΚΑΜΕΝ


« Κωμωδία είναι τραγωδία συν χρόνος » ( Carol Burnett ).
     Τα πιο αστεία πράγματα που μπορεί κάποιος να διαβάσει, είναι επίσημες αναφορές αστυνομικών ή παλαιότερα χωροφυλάκων, προς τους διοικητές τους. Η ιλαρότητα μάλιστα γίνεται και μεγαλύτερη με την χρήση, τότε πιο παλιά, της καθαρεύουσας. Όπου συνδυάζεται το περισπούδαστον του καθήκοντος με την παραμορφωτική δήθεν επιστημονική κατάρτιση. Με αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό για την ουσία των υποθέσεων.
     Πραγματικά νιώθω πολύ τυχερός που ένα φιλαράκι με έχει εφοδιάσει με κάμποσες παλαιές εκθέσεις οργάνων για την τήρηση της τάξης. Και σταχυολογώ δύο από αυτές.
Κάποτε, περί το 1950, ένα πούλμαν σε αγροτικό δρόμο της Τρίπολης, ντεραπάρισε και σκότωσε έξι διαβάτες. Η σχετική αναφορά περιγράφει το περιστατικό ως εξής: « Όχημα κινούμενο επί ολισθηρού οδοστρώματος, εξετράπη της πορείας του κι εφόνευσε αιξ».
     Οι έξι άνθρωποι είχαν καταντήσει απλά μια κατσίκα. Ο διοικητής του τμήματος, ελλοχεύοντος και του κομουνιστικού κινδύνου, έριξε την υπόθεση στο αρχείο. Είχε πιο σοβαρές δουλειές από το να ασχοληθεί με μια αίγα. Καταλαβαίνετε βέβαια τι έγινε όταν πληροφορήθηκε στο καφενείο ότι η αιξ ήταν έξι συντοπίτες του.
     Το πιο απολαυστικό όμως που έχω διαβάσει, είναι η αναφορά του Ιωάννη Πετράκη, υπαστυνόμου τμήματος στο Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Απριλίου 1923 αναφέρει εγγράφως: « Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης ( όπως βλέπετε εδιδάσκετο και αστρονομία εκείνας τας εποχάς στα όργανα της τάξεως) παρά λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε, « σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ τον σταυρό σας»  και απαντησάντων « κλάστε μας τα’ αρχίδια», απέδρασαν.»
     Τι να ποιήσουσι λοιπόν παραπάνω τα όργανα; Πήγαν, είδαν, περιέγραψαν μετά περισσής ακριβείας ακόμα και τους διαλόγους, και μετά έγιναν η έμπνευση για τη μελλοντική επιτυχία του Χατζή: « Κι εμείς οι τρεις στον καφενέ , τσιγάρο πρέφα και καφέ, ρε δε βαριέ, ρε δε βαριέσαι αδερφέ».
     Ίσως βέβαια και οι εντολές του διοικητού να μην ήταν σαφείς. Ήταν αποστολή σύλληψης ή απλής παρατήρησης; Και μη που κανείς , ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Διότι μπορεί ανάμεσα στους ληστές να ήταν ο ανηψιός του δημάρχου ή κάποιος που γνώριζε οικογενειακώς τον υπουργό. Να βρεθεί μπλεγμένος κι ο άμοιρος υπάλληλος της χωροφυλακής;
     Γι' αυτό και στο στρατό, στο άκουσμα της διαταγής « εγέρθητι», ρώταγα όταν έγινα πιο παλιός: « Εντάξει όρθιος, αλλά πώς; Με την στολή ή με τας πυτζάμας;» Έμαθα να δίνω την δέουσα προσοχή στην διαταγή, που ήταν ασαφής. Να σηκωθείς, να ντυθείς και να φας στα καλά καθούμενα καμιά καμπάνα; Τύπου: « Είπα εγέρθητι. Δεν είπα και ενδύσου.»
     « Εωράκαμεν» λοιπόν, τους ληστές αλλά επειδή απάντησαν τοιουτοτρόπως στα όργανα, είπαμε να ακούσουμε τις συμβουλές τους. Και τους κλάσαμε τ’ αρχίδια. Και βέβαια σώσαμε και τα δικά μας, που όπως και να το κάνουμε , δεν τα έχει βάλει εκεί ο δημιουργός χωρίς κάποια μελλοντική σκοπιμότητα. Να κάνουμε οικογένειας ή έστω να τα βλέπουμε σαν διακοσμητικά μπαλάκια. Εξάλλου τα «πάντα εν σοφία εποίησε». Κι άρα όλα τα αρχίδια οφείλουν να παραμένουν άθικτα.
     Και των ληστών και των διωκτών τους. Και καταλαβαίνετε λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί αν οι δυνάμεις καταστολής και προστασίας του πολίτη, είναι υπάλληλοι των κλεφτών. Δεν μιλάμε πλέον για προστασία μόνο γεννητικών οργάνων, αλλά έχουμε επέκταση διαφύλαξης και άλλων οργάνων. Ας πούμε παχέων εντέρων και κώλων. Και μάλιστα όταν στην έρευνα για τους ληστάς αρχίζουν να ανακατεύονται και μέσα ενημέρωσης η εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές απαρτιζόμενες από μέλη του κοινοβουλίου. Που, τι θέλουν; Οι κώλοι να παραμείνουν στην θέση τους, οι καρέκλες επίσης, και αύριο που θα απομακρυνθούν τα ακραία κοινωνικά φαινόμενα, να συνεχίσουμε να παπαρολογούμε για την δημοκρατία που δεν έχει ποτέ αδιέξοδα κι άλλες μπαρούφες που πληρώνονται οι επικοινωνιολόγοι να τις δίνουν έτοιμη τροφή.
     Οπότε, βεβαίως και «εωράκαμεν» τα χρήματα του λαού και τους κομιστές τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς ημών ή του κόμματος προς το οποίο προσφέρουμε τας διακονίας μας. Βεβαίως σταυροκοπούμαστε και εξομολογούμεθα στο πόπολο, αλλά το «κλάστε μας τ’ αρχίδια» είναι ισχυρότατη κοινοβουλευτική εντολή. Της πολιτικής ομερτά. Κατοχυρωμένης δια δημοκρατικής ψήφου. Υποστηριζόμενης κιόλας κι από έντυπα πληροφόρησης που αφήνουν τον πολίτη ελεύθερο να αποφασίζει και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Αφού είναι όλοι συνεννοημένοι κι ο ένας κρατάει τον άλλον, πώς να μην είναι κι επιτυχής η απόδραση των ενόχων με το χαρτί της κάθαρσης στα χέρια, που νομικίστικα λέγεται παραγραφή των αδικημάτων; Και φυσικά μετά να κάνουμε και μια κριτική στην δικαιοσύνη που χάνει χρόνο αλλά και στην γραφειοκρατία που γεννήθηκε μόνη της σαν τερατογένεση και πρέπει ο αγώνας να συνεχισθεί για να προσφερθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες προς τον λαό.
     Όπως παλαιότερα εωράκαμεν τις κούτες με τα Pumpers. Και πού να υπάγει το μυαλό μας; Ότι εντός αυτών, υπήρχαν χρήματα; Όλοι πιστέψαμε ότι επειδή ο πρωθυπουργός ήτο και κάποιας ηλικίας, θα είχε σχετικήν ακράτειαν κι ο Κοσκωτάς, σαν γνήσιος φίλος, έστελνε χρήσιμα αντικείμενα , διότι αν έστελνε μετρητά για να αγοράσει κατουρόπανα ο σαλιάρης μπαμπάκας του σημερινού αρχηγού, θα μπορούσαν να θεωρηθούν αντικείμενα κακόβουλης κατηγορίας. Έχουμε και καχύποπτο λαό, δεν θέλει πολύ να γίνει η στραβή. Για όνομα του θεού. Εξάλλου «όχημα εφόνευσε αιξ». Τι να κάνει και ο διοικητής; Να αμφισβητήσει το όργανον; Να θεωρήσει ότι δεν ήξερε καλή ορθογραφία; Να τα βάλει στα καλά καθούμενα με το εκπαιδευτικό σύστημα; Ήμαρτον πια.  

50 σχόλια:

  1. Ανώνυμος W.W.07 Μαΐου, 2011 02:02

    Καλημέρα Steven. Την άποψή μου για τον Μίκη την ξέρεις την λέω και παραπάνω. Ο άνθρωπος είναι ένας ζωντανός μύθος. Επειδή είναι Ελληνας και τον αισθανόμαστε δικό μας και στην καθημερινότητά μας ίσως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος.(Και επιτρέπουμε στην αισθητική μας να τον ερμηνεύει και ο Μακρόπουλος). Γνωρίζω χώρες που λατρεύεται και αντιμετωπίζεται ως ημίθεος. Ο άλλος είναι λίγο μακρυά από την κουλτούρα μας. Στο "Κατά Ματθαίον Πάθη" στο Μέγαρο Μουσικής ήταν ένας δίπλα μου και έκλαιγε. Δεν αισθάνθηκα αυτήν την ανάγκη.

    Λοιπόν έχω μάθει ότι μετά την προβολή του βίντεο με τον Στρός Κάν στην εκπομπή του Λαζόπουλου, στο MEGA και στο SKAI παρατηρήθηκαν λιποθυμικά επεισόδια. Ο Παπαδημητρίου στον SKAI δεν άντεξε και κάλεσε τον Λάκη να αποκαλύψει την πηγή του. Πιστεύουν ότι κάποιος από την κυβέρνηση την έκανε την δουλειά και θεωρούν τους εαυτούς τους ριγμένους μιας και παριστάνουν τους πραιτωριανούς του Πα.σο.κ. Δεν μπορώ όμως να διευκρινίσω αν ζοχαδιάστηκαν επειδή παίχθηκε το βίντεο αυτό ή επειδή δεν το δείξανε αυτοί.
    Όπως επίσης αν δόθηκε στον Λαζόπουλο τεχνηέντως με την έγκριση των αφεντικών του ΓΑΠ για να αρχίσει η διαδικασία αποδόμησης και αποκαθήλωσης ή εάν βάλλεται η κυβέρνηση εκ των έσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε WW.Το βιντεο υπηρχε εδω και καιρο στην "αρχειοθηκη".Θα εβγαινε οταν θα ηταν η στιγμη καταλληλη.Και καταλληλη στιγμη ειναι αυτη που οταν μπλοκαρουν τα πραγματα θα πρεπει να βρεθει αυτο το "κατι" ωστε να τρεξει τις εξελιξεις προς στο στοχο που εχει προκαθοριστει.
    Η φασαρια γινεται για το γιατι προβληθηκε στην συγκεκριμενη εκπομπη,και δεν το εδωσε πρωτος ο ΣΚΑΙ.Ολα τα καναλια το ηξεραν,απλα ηταν το μεσο εκβιασμου,κατι που χαθηκε πλεον και για τον Αλαφουζο αλλα το κυριοτερο και για τους μετοχους του MEGA.Σταματησαν οι χρηματοδοτησεις των δημοσιων εργων,που συγκεκριμενος μεγαλοκαναλαρχης-κατασκευαστης εχει να λαμβανειν του κοσμου τα εκατομμυρια.Οι τηλεοπτικες αδειες ειναι στον αερα.Προσμενοντας λοιπον τα μεγιστα δυνατα οφελη απο αυτο το "βιντεακι",λογικο ειναι να εχει ξεσπασει πολεμος,ριχνοντας το στο "παραπονο" και στις σκοτεινες δυναμεις.Τωρα πως βρεθηκε στα χερια του Λαζοπουλου? Ε...δεν θελει και πολυ μυαλο οτι η δουλεια εγινε σε ανοικτη γραμμη απο την Αθηνα μεχρι το Βερολινο.Ο στοχος ειναι αυτος που εχει ορισθει απο την αρχη και δεν υπαρχει περιπτωση λαθους.Και το βιντεακι αυτο,ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ.Προσεχε,οχι που δημιουργηθηκαν,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ....
    Την καλημερα μου σε ολο το blog,το οποιο ηταν "απασχολημενο" για μεγαλο διαστημα -και καλως- με τα της ΑΕΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Και επειδη παρακολουθω το blog σχεδον καθημερινα,θελω να ρωτησω τον DIMI ποσο πιεση εχει!!! Ειλικρινα,μου θυμιζει τον "ξανθο" οταν κοουτσαρε τον ΑΡΗ και μετα τον Ολυμπιακο....
    Και να πω επισης,ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,στα σχολια του για τον Αδαμιδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σασ ποναει ο αδαμιδησ μουναρεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα σε ολους.
    Υπαρχουν "βιντεακια" που λειτουργουν ισοσταθμηστικα.
    Κατι σαν το ερμα στα καραβια.
    Και δεν "ανακαλυπτονται" την μερα που προβαλονται ασφαλως. Αυτα ειναι για την "κυρια" που απευθυνεται ο Λαζοπουλος και ο καθε "Λαζοπουλος".
    Και η κουτοπονηρια τους εκει στον "Αλφα" ειναι οτι δεν το παρουσιασαν μεσω δελτιου ειδησεων, αλλα απο μια σατυρικη εκπομπη,που αναμεσα στη Λουκα και την Κουλα, παιζει και τον Στρος Καν.
    Αυτα ειναι.
    Μια συνεντευξη που ειχε δωθει πριν τοσο καιρο ειναι στα ντουλαπια καπου,σαν πολεμμοφοδιο.

    Τι ειναι τα ΜΜΕ:
    Μικρα καστρακια,με κατι καραγκιοζακια μεσα,που ο ενας πεταει καβαλινες στον αλλον.
    Ποτε θα τους δω να γαμανε ο ενας τη μανα του αλλου η και ο καθενας την δικη του για λιγη πιτουλα,για λιγο μπικικινι;

    Το "εωρακαμεν τους λιστας" ειναι μια (μη) πρακτικη, μια πραγματικοτητα εδω και 2 αιωνες.
    Γνωριζουν οι "διωκτες" τα ορια του υποτιθεμενου κυνηγιτου. Οπως και οι κλεφτες του τι ορια εχουν οι αρχες. Αστυνομιες,εισαγγελεις,δικαστες και ολα αυτα τα γελοια, που ειναι μονο για να πεφτουν σαν κεραυνος πανω στον αδυναμο και "ανωνυμο".
    "Θα μας εκλασετε τα αρχιδια" λενε χρονια τωρα οι "δημοκρατικα" εκλεγμενοι και τα λαμογια με τα οποια συνεργαζονται.

    Ειναι τυρρανικο,δεν αντεχεται,να εισαι ο Θεοδωρακης,να ζεις τα υστερα χρονια μεσα σε αυτο το εξαμβλωμα και να πρεπει να υπομενεις το απολυτο ξεβρακωμα των αγωνων σου και των προσπαθειων σου,βλεποντας γυρω σου τις σφαλιαρες και τις ντροπες να εχουν μετονομαστει σε "υστατες λυσεις", "οπλα πανω στο τραπεζι", "μηχανισμους σωτηριας" κλπ.
    Και να πρεπει να ζησεις με αυτα,μεχρι να κλεισεις τα ματια σου.
    Και οι οποιοι αγωνες σου, οι κινδυνοι σου,οι στερισεις σου,τα βασανα και οι εξοριες σου,να ειναι ενα σκαλοπατι απλα,το εισητηριο δηλαδη για μια στρατια κωλομπαραδων που αρπαξαν την εξουσια και διεβαλαν εναν λαο ετοιμο να διαβληθει-ειναι αληθεια-και να ξεκινησει ενα παρτυ 30 και πλεον χρονων στο ονομα της μεταπολιτευσης και τωρα στα στερνα να νοιωθεις σαν ξεπλυμενος,σαν πεταμενος,σαν βιασμενος.
    Τρομερο αδειασμα. Μεγαλο πουλημα.
    Πως αντεχει αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε,πουστης εισαι και εσυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε, οταν θες να γραψεις το τελικο σιγμα να πατας το πληκτρο αριστερα απο το εψιλον. Το αλλο δεξια απο το αλφα ειναι για τα αλλα σιγμα.

    Στο λεω γιατι το πληκτρολογιο σου μαλλον ειναι αγγλικο εκ λονδινου, η εσυ εισαι αγραμματος.

    Δεν ειναι κακο, ολοι χρειαζωνται για κατι σε αυτη τη ζωη...

    Υ.Γ Για να μας ´πονεσει´καποιος πρεπει να εχει πουλακι. Πονος με το ΚΩΛΟ δεν γινεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξερω αν ειδατε μια φωτογραφια. Η οποια δειχνει τρεις Ιαπωνες να ειναι στα γονατα και την μυτη στο πατωμα,δηλαδη με βαθεια υποκληση μετανοιας,μπροστα σε μια γυναικα.
    Οι τρεις αυτοι ειναι ο υπουργος ηλεκτρικηε ενεργειας της χωρας με δυο διευθυντες του εργοστασιου της Φουκοσιμα. Και η γυναικα μια απλη,φτωχη χωριατισσα της περιοχης οπου επληγει απο την μεμονομενη σχετικα πυρινηκη καταστροφη.
    Μια εικονα,χιλιες λεξεις.

    Αν και δεν συμφωνω με την γενικη πρακτικη της Ανατολης, του να υποκλεινεται ανθρωπος σε ανθρωπο.

    Αλλα δεν μπορουμε να μη δουμε την χαωδη,την αστρονομικη διαφορα νοοτροπιας και αντιληψης περι των "κοινων".
    Ενας υπουργος και δυο διευθυνταδες σερναμενοι στο πατωμα,ισα με τα γονατα μιας χωριατοπουλας που τους κοιτα και εγω δεν ξερω πως.

    Δεν θελουμε υποκλησεις. Δεν θελουμε γονικλησιες.
    Ποτε θα ακουσουμε μια συγνωμη εστω; Απο τα στοματα-βοθρους των "υπευθυνων" εδω;
    Ποτε θα παει εστω ενας απο αυτη τη φαρα, μονος του,με χαρτια και φακελους στα χερια, να στηθει απο το πρωι εξω απο την Ευελπιδων και θα ζητησει αμεση εναρξη δικης;
    Ποτε θα βγει καποιος με μια σταλα αρχιδια και θα παρει την ευθυνη που του αναλογει;
    Απλη,ευκολη η απαντηση: Ποτέ των ποτών.
    Δεν γινεται το αλογο να τρεξει στα δυο ποδια.Δεν γινεται καρχαριας να γινει χορτοφαγος.
    "να υποκληθω,να δικαστω,να συρθω,να αυτομαστιγωθω,να ζητησω χιλιες συγνωμες" ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ; Για λογαριασμο ποιου; Του μαλακα; Του γυφτου; Του βρωμυλου; Του λαμογιου; Του τσαπατσουλη; Δηλαδη του ψηφοφορου-δουλου;Τι λετε ρε.
    Θα τρωω,θα πινω,θα γλεντω, θα κονομαω και ο λογαριασμος στο μαλακα. Και ας κανει υποκυψεις μονος του,μεχρι να γλυψει ο ιδιος τον πουτσο του".

    Σωστοοος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ conpater

    Kανονικα καθολου. Βεβαια καθε μερα θα βρει να κανει κατι ο μαλακας και θα με τσιτωσει. Βλεπεις δεν περναει μερα που να μην ανοιξει το βοθρο του να πει τη μαλακια του. Φτασαμε ο Βαγγελας που εχει ριξει 2 καραβια λεφτα και εχει και μια κουπα με +23 να μη μιλαει και να κλανει το αποβλητο απο το στομα καθε μερα.

    Τη Δευτερα να δεις τι μας περιμενει. Για ολα θα φταει το γκοντο, αλλα μεχρι εκει. κακοδιαχειρηση θα ειναι μαυρες τρυπες θα ειναι αλλα στο οριο ΜΗΝ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ.

    Γιατι μπορει να χαθηκαν τα 60 (και να εμφανιστηκαν σε μορφη βιλων εταιρειων και σκαφων) αλλα οπως ξερεις καποιος επιλεγει να ειναι frontman γιατι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΡΩΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    Και επειδη ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ εβγαιναν, και το ΔΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ απαλλασε για τις κλεισμενες χρησεις, και επειδη τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (λογω της φυσεως της εταιρειας) ΗΤΑΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ, θα ειναι καλη η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ που θα κανει το αγαμιδι να τα φορτωσει ολα στον υπαλληλο.

    Τωρα αν ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ πραγματικα ισχυριζεται αυτες ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ που ελεγε οτι εμεις του διναμε λεει λεφτα και δεν του λεγαμε τιποτε για να μην παρεξηγηθει, τοτε ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ.

    Να παει αυριο στο sugar π.χ και να του πει μητσαρα θελω μαζουτ στο Παναμα παρε 3 εκκατομυρια δολλαρια και βαλε οσο νομιζεις, για να μην σου κανω ελγχο και παρεξηγηθεις... ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?

    Και οταν λεω του εδιναν λεφτα εννοω οτι τον αφηναν σε 4.5 χρονια να κουμανταρει 150εκκ ευρω ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    Θα πεταξει και 2-3-5 ᾽στοιχεια᾽ το αγαμιδι να εχουμε να ασχολουμαστε..

    Τωρα για το βιντεακι δεν καταλαβαινω γιατι προκαλει εκπληξη.

    Ειλικρινα πιστευεις οτι ΕΠΙΤΗΔΕΣ εχει πιει το αμιλητο νερο ο χοντρος και ΟΛΗ Η ΝΔ που κυβερνουσε τοτε (αλογοσκουφης, ρουσοπουλος , βουλγαρακης κλπ)

    ΚΑΙ Ο ΓΑΠ και Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ηταν γνωστες. Το deal οπως δειχνουν τα πραγματα εγινε γυρω στο Πασχα του 2009.

    Ο ενας βλεπωντας οτι δεν βγαινει το μαγαζι απλα παρεδωσε ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, και ο αλλος επειδη (απο τοτε που τον φωναζαν ΠΑΙΝΤΙ) ΒΛΑΚΑΣ ηταν-αλλα και λιγουρι με τη καρεκλα ανελαβε με καθε κοστος.

    Γιατι και θα χαλαγε η μανεστρα της εναλαγης των 2 στην εξουσια αλλα και το βαθυ ΠΑΣΟΚ που ακομη κυβερνα στο δημοσιο ειχε χαλαστει με την πενταετη αποχη απο τη μασα.

    Δεν προκαλει απορια οτι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ´σκανδαλο´δεν εχει μεσα το χοντρο? που απλα λεει κυβερνουσε?
    O oποιος χοντρος, ως αλλος κινεζος, εχει πιει το αμιλητο νερο κανονικα και σαν ανθρωπος ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ, το οποιο αποχωρησε συσσωμο απο την αντιπολιτευση: Ντορα, αλογοσκουφης, ρουσοπουλος, βουλγαρακης, παυλοπουλος εχουν εξαφανιστει και εχουν βαλει τον αλλωτε ΠΡΟΔΟΤΗ τους αρχηγο κομματος να συναγωνιζεται σε μαλακια τον ΓΑΠ.

    Μονο ο Μειμαρακης εχει μεινει να σκουζει..

    Ποια δημοσια εργα του Μπομπολα? Εδω ΒΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ επρεπε να εχει μπει στην αττικη οδο χιλιομετροχρεωση απο το 2008.. Και αυτος χρεωνει 2.80 ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, σαν να κανουν χρηση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ.
    Και ολα αυτα οταν το εργο ειχε προβλεψη για 180.000 διελευσεις και εχει ξεπερασει τις 300.000 ημερησιως καθιστωντας το προβληματικο ΗΔΗ.

    Do the math: 300.000 x 2.8 την ημερα να δεις για τι νουμερο μιλαμε ετησια: πανω απο 300εκκ ευρω...

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έργο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία το 32% (420 εκατ. ευρώ) κατέβαλε το Δημόσιο, μαζί με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Γύρω στα 675 εκατ. ευρώ ήταν τα δάνεια που σύναψαν οι εργολάβοι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Περίπου 175 εκατ. ευρώ ήταν η ίδια συμμετοχή των εργολάβων στο έργο και για να το εγκαταλείψουν θα έπρεπε να τους επιστραφούν με μια απόδοση 11,6%, δηλαδή να πάρουν 20,30 εκατ. ευρώ παραπάνω.

    Και μιλαμε για βιντεακια τωρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ". ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ!ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ,Η ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ.Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΦΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι μεγαλοεργολάβοι της Αττικής Οδού, εκτός από την εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ», έχουν φτιάξει άλλες τρεις εταιρείες, με πρώτη και καλύτερη την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ». Πρόκειται για την εταιρεία συμμετοχών στην οποία οι μεγαλοεργολάβοι μετέχουν με 80% (το άλλο 20% ανήκει στη γαλλική «Transroute») η οποία διαχειρίζεται τα διόδια και έχει έσοδα που υπολογίζονται επί της τιμής των διοδίων. Η εταιρεία αυτή όχι μόνο έχει κέρδη σήμερα πάνω από 23 εκατ. ευρώ, αλλά μοιράζει στους μετόχους το μεγαλύτερο μέρος από αυτά. Με βάση τους ισολογισμούς της, το 2005 μοίρασε στους μετόχους 11,6 εκατ. ευρώ, το 2006 11,2 εκατ. ευρώ, το 2007 15,7 εκατ. ευρώ και το 2008 17,16 εκατ. ευρώ. Αν προσθέσει κανείς αυτά τα ποσά (55,6 εκατ. ευρώ), θα δει ότι ξεπερνούν κατά πολύ την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων που θα πρέπει να είναι 20,3 εκατ. ευρώ, που απαιτείται για να εγκαταλείψουν οι μεγαλοεργολάβοι το έργο.

    Υπάρχουν, όμως και άλλες δύο εταιρείες:

    Η εταιρεία «Αττικές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ», με την οποία διαχειρίζονται ένα δίκτυο οπτικών ινών κατά μήκος της Αττικής Οδού, η οποία παρουσιάζει καθαρά κέρδη που κυμαίνονται (με βάση τους ισολογισμούς της) από 3,16 εκατ. ευρώ το 2005 έως 4 εκατ. ευρώ το 2008, τα οποία αποδίδει ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους.
    Η εταιρεία «Αττικοί Σταθμοί ΑΕ», μέσω της οποίας διαχειρίζονται τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών που υπάρχουν στην Παλλήνη και στον Ασπρόπυργο, η οποία έχει και αυτή καθαρά κέρδη, εκ των οποίων μεγάλο μέρος διανέμεται επίσης ως μέρισμα στους μεγαλοεργολάβους.
    Παρ' όλα αυτά, τα κέρδη όλων αυτών των εταιρειών παρότι μοιράζονται ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους δε συνυπολογίζονται στο 11,6% της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων, επειδή υπολογίζονται ως... «έξοδα λειτουργίας» της «Αττική Οδός ΑΕ»!

    Ετσι με αυτό το κόλπο οι μεγαλοεργολάβοι παρατείνουν με το «έτσι θέλω» τη σύμβαση, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη σε βάρος του λαού που χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την έρευνα της ίδιας της Αττικής Οδού, που έγινε το Μάρτη και τον Απρίλη ανάμεσα σε 8.000 οδηγούς, αποδείχτηκε ότι κυρίως αυτή τη χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες, σε ποσοστό 73% για να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά τους. Μάλιστα το 51% περίπου των οδηγών πληρώνει το χαράτσι των 2,70 ευρώ, διανύοντας μικρές διαδρομές (έως 15 χιλιόμετρα) του συνολικού μήκους της, που είναι 65,20 χιλιόμετρα.

    Αυτό το «μεγάλο φαγοπότι» το ομολογούν οι ίδιοι οι μεγαλοεργολάβοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις εταιρείες αυτές, η «Ελληνική Τεχνοδομική», το 2005, δηλαδή πριν συγχωνευτεί στη σημερινή «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», στον ετήσιο απολογισμό της ανέφερε ότι αν το έργο δεν παραδοθεί νωρίτερα στο Δημόσιο, τα συνολικά έσοδα από τη διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου θα φτάσουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι Ελληνες μεγαλοεργολάβοι, μαζί με τη γαλλική «Transroute», θα έχουν συνολικά έσοδα από μερίσματα 850 εκατ. ευρώ, δηλαδή πεισσότερο από 4 φορές παραπάνω από όσα προβλέπει η σύμβαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΓΙΑΤΙ, ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ Ή ΚΟΠΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ; ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ/ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΩ ΚΑΦΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα είμαι στην ΑΕΚ. Εχω συμβόλαιο με την ομάδα. Ασχολούμαι μόνο με τα έξι παιχνίδια που ακολουθούν στα πλέι οφ και ανυπομονώ να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να μείνω. Είμαι ευχαριστημένος εδώ

    Tαδε εφη ΤΣΑΦΑ τσουφα ντιοπ

    Μαλακας ειναι να μην μεινει? ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ 900.000 το χρονο ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ αντιστοιχο βετερανου paratrooper στο vietnam?

    Ποια 6 παιχνιδια ρε μεγαλε? 6 παιχνιδια σερι ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕΣ ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ, και ειναι και ζητημα αν τα επαιξες συνολικα 90λεπτα θα τα παιξεις με τη μια Μαιο μηνα?

    AYTΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ 900 ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΑΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΓΑΜΙΔΙ (μιας και ειναι 100% αποκλειστικοτητα δικια σου) η μηπως και αυτα το γκοντο τα σπαταλησε.

    Εκτος αν η ΑΕΚ σε μια περιοδο που δεν εχει σαλιο για γραμματοσημο χρειαζεται 900 το χρονο για ενα παικτη 32 χρονων με 1091 λεπτα συμμετοχης!!!!! στη σαιζον δηλαδη 14ος!!!! σε συμμετοχες, πισω απο τον Δελλα 1670 (που ελεγε οτι ηρθε για τα μισα ματς) τον μικρο μαγο!!! 1163, και με σχεδον 30% ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο τον Ισμαελ 1578 που του κανετε περισσοτερα καψωνια και αλλαγες απο ψαρακλα σε τεθωρακισμενα.

    Για τον 14ο ρε ΜΑΛΑΚΑ ξοδευεις 900 το χρονο...
    Βεβαια για το οτι εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ και ΜΑΛΑΚΑΣ δεν φταις εσυ. Ουτε μπορεις να αλλαξεις.

    Μια ζωη ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.

    Που μου θες και συνεντεξεις.

    ΝΟΥΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Attiki ειναι μια χαβουζα με ενα μεγαλο σκατοχωρι στη μεση οπου μια χουφτα νταβατζιδες-σκατεμποροι που παρουσιαζονται ωσαν "εργολαβοι",ρουφανε τα ψηλα και τα χοντρα απο τος τσεπες των εκατομμυριων χωρικων που εφυγαν απο τα πραγματικα χωρια τους για να αποφυγουν την "σταμπα" του χωριατη" και να μετατραπουν σε σκατοχωριατες αστοι ενος σκατοχωριου.

    Απο το λεξικο βοθρο-λημματων "ο φαταουλας" εκδοσεις "Κουραδες ΕΠΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτος και αν δεν αρεσει η χρηση των λεξεων σε καποιους ανωνυμους οι οποιοι νοιωθουν στεναχωρα και περιορισμενα στο παρον blog.

    Λες και αν-και οταν- δεν συμφωνεις με την γνωμη καποιου, η αν αντιτιθεσαι σε αυτην,σημαινει οτι εχεις ανοιξει προσωπικο πολεμο με τον ιδιοκτητη της, ή σκοπος ειναι η απαραιτητη συμφωνια με καθε σχολιο ή γνωμη,προκειμενου να ειμαστε αρεστοι και δημοφιλεις.

    Αλλος τα βαζει με τον Αδαμιδη,αλλος με τον Παπα,αλλος με τον Μανωλη,αλλος με τον Τιγρη,αλλος με τον κοντο,αλλος με τον Κισιγκερ,αλλος με τον Ροτσιλντ,αλλος με τον Μπους,αλλος με τον ΓΑΠ,αλλος με τον χοντρο...και παει λεγοντας.
    Που ειναι το προβλημα δηλαδη;
    Να μη "χαρακτηριζουμε"; Γιατι; Μη τυχον και τους προσβαλουμε, η μη τυχει και κακοχαρακτηρισουν εμας;

    Στα αρχιδια μας. Χρωσταμε καπου,κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα στη χωρα του popolo πρεπει να εισαι με καποιον, να μην εχεις αποψη η αν την εχεις να μην διαφωνεις αλλα απλα να την κρατας για τον ευατο σου.
    Και φυσικα να ψηφιζεις και να πληρωνεις αδιαμαρτυρητα.

    Οποιος τα βαζει με καποιον η με ολους που κανουν ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ αρκει να κονομανε χαρακτηριζεται στεναχωρος κλειστομυαλος και κλειστο club.

    Kαι παντα ανωνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ DIMI: ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ. ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, χωρίς να αλλάζω την άποψη μου, ΣΚΟΠΕΥΩ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ 2 ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ.
    ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ steven

    Μα το θεμα ειναι να καταλαβουμε ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ να ειναι κοντρα στην αποψη μας οποια και αν ειναι αυτη.

    Γιατι αμα συμφωνουσαμε ολοι τοτε δεν υπηρχε λογος να μιλαγαμε.

    Να καθομαστε ολοι αγκαλιτσα να συγχαιραμε ο ενας τον αλλον για το ποσο γαματοι ειμαστε και ποσο καλα τα κανουμε τα λεμε και περναμε.

    Κατι σαν το ΔΣ της ΑΕΚ ενα πραγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα διαβασατε την ανακοινωση απαντηση της διοικησης της ΠΑΕ,στον ΟΠΑΠ,δηλαδη στην "πολιτεια".
    Οπου κατα βαση,με το περιεχομενο της, δεν δυναται να διαφωνισει κανεις σοφρων.

    Αλλου ειναι το θεμα: Εχει αντιληφθει η ΠΑΕ, τις παραπλευρες απωλειες; Εχει δηλαδη σκεφτει οτι θα πρεπει να υπολογιζει σε αλλη αντιμετωπηση στις εκρεμουσες υποθεσεις που την αφορουν;

    Δηλαδη: α) στην εντος ολιγων ημερων εκδοση της αποφασης για το υψος της ποινης-η οποια ειναι βεβαία- για τα επεισοδια του τελικου, β)την τελικη αδειοδοτηση- μετα το μαγειρεμα του φακελου- για την συμμετοχη της στο επομενο πρωταθλημα και Ευρωπη και τα σκαλοπατια που πρεπει να ανεβει και γ) εν αναμονη της απαντησης -απο την οντως γελοια πολιτεια- για την δυνατοτητα η μη ανεγερσης γηπεδου στην Ν.Φ.

    Με το υφος της επιστολης,συμφωνουμε ολοι. Αφου αυτα λεμε.
    Αλλα,οταν προηγουμενως εχεις στειλει ενα καρο επιστολες ακομα και στον ανικανο-κατα τα υστατα λεγομενα σου- πρωθυπουργο "για την επιλυση των χρονιων προβληματων που ταλανιζουν το ποδοσφαιρο", με την σημερινη-και ορθοτατη επιμενω- επιστολη,αυτοαναιρεις τις οποιες φιλοδοξιες σου για την ικανοτητα των αρχων να βαλουν ταξη στα πραγματα,οποτε προς τι οι προηγουμενες προτασεις και παραινεσεις στους "ανικανους", τους οποιους μολις ανακαλυψες μετα την αρνηση τους να σου δωκουν ενα μπονους τελικου που τιμαται στο δυσθεορατο υψος των 200 χιλ. ευρω;

    Η κανε τον πολεμο απο την αρχη και παρε θεση και διαλεξε στρατοπαιδο, η συνεχισε το γλυψιμο μπας και φας κανενα κοκαλο η τημωρηθεις λιγοτερο απο το αναμενομενο.
    Και τα δυο μαζι δεν πανε.
    Εκτος και αν, με αφορμη τα 200 ψωροχιλιαρικα αποφασισατε μια και καλη να πατε κοντρα σε ολους και ολα. Κατι που δεν θα μας χαλαγε,αλλα πολυ φοβαμαι οτι ξανα, συντομα θα δουμε διαβουλευσεις,χαιρετουρες,φωτογραφιες και κοινες δηλωσεις με τους "γελοιους" της πολιτειας.

    Αποφασιστε τι δρομο και τι πορεια κρατατε. Με τα ηξεις-αφηξεις δουλεια δεν γινεται.
    Οταν ευνοεισαι και οταν εισαι "απο πανω", ειναι ο καλυτερος χρονος να κανεις επισημανσεις και να "βαζεις χερι". Οχι οταν σου παιρνουν το πιατο με τις φακες. Και παριστανεις τον Ζαν Πωλ Μαρα.

    Μονο ο οικονομικα ανεξαρτητος εχει την δυναμη αλλα και το δικαιωμα να κουνα το δαχτυλο.
    Ο υποχρεωμενος,δεν μπορει να το κανει.

    Πεταξε την χορηγια του ΟΠΑΠ στη μουρη τους.
    Μπορεις; Μπα.

    Βρειτε λεφτα,πληρωστε οτι χρωστατε στους "γελοιους", απεγκλωβιστειτε,σταθειτε αυτονομα στα ποδια σας και μετα πειτε οτι θελετε.
    Με αρθρα 44,με χρεη στην εφορια,με τρυπιες αδειοδοτησεις,δεν μπορεις να λες και τοσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΕΚΤΖΗ: ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΓΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣ, παρά το σχόλιο μου, ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΒ. ΔΕΝ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΘΑΨΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΣΤΑΣΗ, που συμφωνώ οτι πολλές φορές εξοργίζει. Δεν είναι ηθελημένη ούτε εντέχνως φτιαγμένη. Είναι θέμα χαρακτήρα και ύφους που έχω και στην καθημερινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΠΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ;
    ΠΗΡΑ 3 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, για να μην πάρω το κύπελλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Gyrisame toumpa xameno mats mesa stin edra tou paok kai pirame to prwtathlima sto handball

    a re AEKara , pame gera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ HANDBALL. ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΕΙΔΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΧΘΕΣ, ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. steven xwris na kserw kai polla apo ayto to spor , mou fainete pos kaname athlo

    kai olo to mats pige edra n douleia , sto prwto kerdizame kai me 4 goal diafora alla mas edwse kamia 10ria apovoles , 5 penalty stis mpougatses kai sto telos itan xameno apo xeri kathws to sikone o mpaok kai me isopalia

    valame goal prwtathlima sto telos kai akurwthike giati eixame zitisei time-out!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    kai ksanavalame kiallo sta teleutaia 5 seconds

    oliki anatropi sta teleutaia 10-12 sec , den exei ksanaginei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ MIKE21HLK: ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΣΚΑΜΠΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΟΡ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΓΙΝΕ ΑΘΛΟΣ.
    ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΑΕΚΤΖΗΔΙΚΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. tha mou peis handball einai alla simera eida AEK me arxeidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ MIKE21HLK: ΑΚΡΙΒΩΣ. ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΞΥΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. san simera to xe karfwsei kai o takaros e?

    hehehe

    wraia epeteio kaname

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ MIKE21HLK: ΣΤΟ ΣΛΑΛΟΜ ΜΕ ΟΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. k i istoria sinexizei na grafei:

    aRxhgos koypes- 3
    xafies koypes- 0

    AEKARA AGAPI MOY GLIKIAAAAAAAAA ME ORIGINAL GIA PANTA STI KARDIAAAAAAAAAAAAAA MIA ZOI THA S AGAPOOOOOOOOOOO K PANTOU S AKOLOYTHOOOOOOOOO K GIA PARTI SOU MONAXA TRAGOUDOOOOOOOO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. pooooo ti gkavla itan afti i simerini gamo to royfo k olo to limani

    BAKAOUKAS stis thesi tou patsokilia tou dimitriadi TORA!!!!

    K AN DEN EXO KATHOLOU LEFTAAAAAAAA XATZIXRISTO TA PIRES K AYTAAAAAAAAAAAAA KI AN I GOMENA M EXEI XEHASEI XATZIXRISTO ME EXEIS ALLAXEI KI AN MIA MERA THA FYGEIS K ESYYYYYYYY THA ANALAVEI O HOMEINIIIIIIII K AN ROTISO PSILA STO THEOOOOOOOO XATZIXRISTO XANA DE THA VROOOOOOOOOOO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Μαΐου, 2011 20:03

    θυμάμαι όταν πήγαινα στον Ιωνικό ΝΦ, θεωρούσαν σημαντικό το πρωτάθλημα χειροσφαίρισης, αλλά δεν κάναν κι έτσι.
    Φαίνεται δεν είχαν τον σκυλόσοφο τότε για να επιμελείται της επικοινωνιακής διαστάσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ( ΟΥΣ ): ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΧ; ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Η ΡΕΑΛ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΗΓΕΤΩΝ ΒΑΖΕΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. NAI...PAR'TOU KAI MIA PIPA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΑ ΜΟΥΣΙΑ ΓΔΕΡΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε Dimi,ειπα εγω κατι διαφορετικο απ`αυτα που ειπες εσυ? Και τονισα μαλιστα οτι δεν αφορα αυτα τα λαθακια που εγιναν αλλα ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ...Πιο σαφης δεν μπορουσα να γινω.Και ολα αυτα που αναφερεις ετσι ειναι ακριβως,αλλα ξεχασες και το κυριοτερο.Σου αφηνω μεχρι την Δευτερα για να το θυμηθεις γιατι ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις και εχει να κανει με τον τυπο γενικως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. etsi gamai i oRiginal

    etsi gamai o Ploumpis

    etsi gamai o Xatzixristos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΠΟΙΟΝ ΓΑΜΑΕΙ; ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΟ ΛΙΑΝΑ.
    ΕΜΕΝΑ ΓΑΜΑΕΙ; ΘΕΛΩ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΑΠΟ ΓΑΜΙΑΔΕΣ.
    ΒΟΗΘΑ ΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανωνυμε,ο Χατζησιχαμας το ξερει οτι γαμαει....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΔΧ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΝΟΙΩΣΕΙ. ΝΑΝΑΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ Η ΤΡΥΠΑ ΜΟΥ ΝΑΝΑΙ ΤΟΣΗ ΜΙΚΡΗ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ! ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΩΣΕ Ο ΠΑΟΚ. ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ. ΑΥΤΟΣ ΓΑΜΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΤΡΕΡΟΛΕΠΤΟ ΜΑΛΛΟΝ.
    ΤΑ ΤΥΧΑΙΑ, φυσικά σπουδαία, ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΑΜΗΣΙ. ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΣΚΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΗΠΕΙΡΟΙ.
    500 ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΙ. Ω ΡΕ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διοδια Φιλαδέλφεια όλοι εκεί!ΑΕΚΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 50 ΠΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΩΝ ΚΥΡΙΑ.
    ΑΕΚΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΕΚΤΖΗ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΟ ΚΑΝΕΝΑ.
    ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΘΕΟ ΛΟΓΩ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΝΑΙ, ΘΑ ΕΙΧΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΧ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ.
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΕΣΕ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΙ.
    ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙ ΟΧΙ Η ΠΟΥΕΝΤ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΙΚΤΙΝΟΣ. ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΓΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΟΙ.
    ΤΟΥΣ 2 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ. ΚΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΚΛΑΣΑΝΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ( ακόμα είναι καλές από εκεί ).
    ΜΙΛΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ή ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ;
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    Ο ΠΑΡΙΣ ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. ΚΑΙ ΠΗΓΕ Η ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΣΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΟΛΑ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ. ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΕΚΤΖΗ: ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΡΝΑΓΑΝΕ. ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΣΥΓΧΩΡΑ ΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΑΛΑΚΙΕΣ Η ΝΕΤ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΑΡΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΞΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΝΑ ΜΙΛΉΣΕΙ. Η ΤΙΠΟΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΓΑΜΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΑ. Για όσους θυμούνται ποιός έστελνε τα λουλούδια στο στρατόπεδο του Πύργου. Ποιός ήταν στην σκοπιά και ποιός στην πούτσα πάνω.
    ΤΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΚΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος ΑΕΚτζης08 Μαΐου, 2011 10:13

    Aν πραγματι σε ενδιαφερει το τραγουδι του λαου, θα πρεπει να ξέρεις ότι ο λαός σημερα τραγουδαει χιπ-χοπ, Χατζηγιαννη, Ρεμοπλουταρχους και λοιπες σκυλοεντεχνολαικές δυναμεις.

    Και ο Θεοδωρακης θελεις δε θελεις -οταν θα επελθει το αναποφευκτον, και σταματήσει να διεκδικεί τον χώρο του στην επικαιρότητα- θα παρει σταδιακα τη θεση του στη 'πουεντ του προνομιου' ή στη θηκη του χαρτιου υγειας στο wc - αν προτιμας να το θετεις ετσι.

    Οσο για το πως περναει ο 'λαος', ξερεις σιγουρα οτι υπαρχουν ακομα και σημερα μερη στη γη οπου ο απλος λαος περναγε ανεκαθεν πολυ καλυτερα απο οσο ουτε καν φανταστηκε ο Ελληνας εδω και αιωνες ή και χιλιετιες.

    Για να μη παιρνεις λοιπον τη δισκογραφία του Χατζηγιαννη παραμάσχαλα για μονιμη εγκατασταση στη Γαλλικη Πολυνησία, κάτι άλλο θέλεις να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημερα και καλη Κυριακη.
    Εχωμεν αγωνα σημερον.

    Αν μπορω να παρεμβω,οσο αφορα στο "τραγουδια του λαου", εννουμεν ΟΧΙ τα τραγουδια που τραγουδαει ο λαος,αλλα τα τραγουδια που ειναι γραμμενα ΓΙΑ το λαο.
    Αν αυτος δεν βλεπει την τυφλα του και την ελευθερια του και αρεσκεται στους Ρεμους και τους Χατζιγιαννηδες,ειναι αλλο θεμα.

    Ο Μικης ειναι-εκ των πραγματων-ΦΩΣ. Και οι νεοελληνες τον χρησημοποιησαν μονο σαν φακο για να κανουν ριφιφι στις κλεφτικες ζωες τους αναζητωντας μονο το βολεμα και την αρπαχτη.
    Και χρησημοποιοντας τον παντοτε σαν αλλοθι και σαν δικαολογιτικο.
    Παρτε τα αρχιδια μας τωρα,καβαλειστε πανω στην πουτσα του ΔΝΤ και κοιτατε τον Στρος Καν να κυνηγα πιτσιρικες μεσα σε Πορσε.
    Μαλακες, που δε θα γινετε ποτε κανονικοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    Που θελετε και Μπαχ.
    Ενας Μπαχα, καλος ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτη ειναι και μια ευχη που στελνουν ολοι οι οργανωμενοι αλλαχου,στις μανες ολου το κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή