Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Mind the GAP

     ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - όχι οτι απεργώ εγώ, η απεργία είναι άσφαιρο όπλο για τη Νότια Ευρώπη που ο κόσμος γουστάρει την πολιτικοποίηση κι άρα είναι πάντα διχασμένος - ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ, αφού δεν θα υπάρχει έκδοση. ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ BLOG KM, που χωρίς να το εστερνίζομαι σαν περιεχόμενο, ΤΟ ΤΙΜΩ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΟΠΑΛΟ.
      Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ( πού να ξέρετε πόσοι μας διαβάζουν ) ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
     

Σε μια μικρή χώρα του ευρωπαϊκού νότου – τη μικρή και ταπεινή Ελλάδα- πριν 15 μήνες ο τότε πρωθυπουργός προκηρύσσει πρόωρες εκλογές σε χρόνο που μάλλον δεν ήταν της απολύτου επιλογής του και παρότι όλα έδειχναν ότι θα τις χάσει.

Στην προεκλογική εκστρατεία αναπτύσσονται δύο τελείως αντίθετες στρατηγικές και φρασεολογίες.

Από τι μια ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός, που όλα δείχνουν ότι θα χάσει με μια σχετικά μεγάλη διαφορά των 4-6 μονάδων, αναπτύσσει την προεκλογική του καμπάνια ενημερώνοντας τον πολίτη ότι τα χρόνια που έρχονται είναι εξαιρετικά δύσκολα, λόγω της μαινόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά και των από δεκαετίες χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Προϊδεάζει, λοιπόν, τον κόσμο για το τι θα ακολουθήσει: καμία αύξηση αμοιβών, περιορισμός σπατάλης του δημοσίου τομέα, πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και μέτρα για την προστασία των ασθενών οικονομικά τάξεων που πρώτες και κυρίως αυτές πλήττονται από την κρίση.

Mind the GAP
Απέναντι του ο αρχηγός της τότε αντιπολίτευσης υπόσχεται μια νέα Εδέμ: αυξήσεις μισθών, παροχές προς όλους κλπ., αφού όπως έλεγε «Λεφτά υπάρχουν».

Έτσι , λοιπόν, ο GAP όχι μόνο κέρδισε τις εκλογές, αλλά και κατατρόπωσε με πάνω από 10 μονάδες διαφορά τον αντίπαλο ΚΚ που υποσχόταν μόνο μειώσεις μισθών και θυσίες (από όσα είπε αυτό μόνο συγκράτησε ο πολίτης).
Ο κυρίαρχος λαός είχε επιλέξει. Τιμώρησε τον κακό ΚΚ (τελικά όχι για ότι είπε ή έκανε, αλλά για όσα δεν έκανε) και ευτυχής επιβράβευσε τον καλό GAP που του χάιδεψε τα αυτιά.

Mind the GAP
Όμως πολύ γρήγορα φάνηκε η αλήθεια. Ο GAP και ήξερε την κατάσταση (όλοι, ντόπιοι και ξένοι, τον είχαν ενημερώσει) και ψέματα είπε και κατασυκοφάντησε το λαό και τη χώρα διεθνώς.
Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο (αρχικά με την αδράνεια και τη συκοφαντία και στη συνέχεια με την ενδοτικότητα στις επιταγές της τρόικας) κατάφερε την επίτευξη του στόχου του και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του στους ξένους εντολείς του (γιατί είναι πλέον φανερό ότι ο άνθρωπος εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία).

Mind the GAP
Έτσι, οδηγώντας την Ελλάδα στην πλήρη ανυποληψία έστειλε τα spreads σε πρωτόγνωρα παγκοσμίως ύψη και υπό την απειλή της πτώχευσης που ο ίδιος προκάλεσε μέσω της κρίσης δανεισμού κατάφερε τα ακόλουθα:
  • Αντάλλαξε τα χαρτιά των κρατικών ομολόγων που είχαν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες (πρακτικά χρηματιστηριακό προϊόν στο οποίο ο αγοραστής αναλαμβάνει ο ίδιος το ρίσκο της επένδυσής του) με ενυπόθηκο δάνειο (το ελληνικό κράτος εγγυάται το δανεισμό με το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του)
  • Έδωσε χρόνο στις ξένες τράπεζες-πιστωτές μας (ιδιωτικές και ΕΚΤ) να «ρυθμίσουν» το υπόλοιπο χρέος πέραν των 110 δις € (εσωτερικές αναδιαρθρώσεις, πωλήσεις στην ΕΚΤ, επισφάλειες κλπ).
Κατοχύρωσε, λοιπόν, οριστικά και αμετάκλητα τους πιστωτές μας καταδικάζοντας στη μιζέρια τον ελληνικό λαό που του εμπιστεύτηκε το μέλλον του πιστεύοντας στα προεκλογικά ψέματά του.
Για την πλήρη υποδούλωση και εξαθλίωση του Έλληνα υπόγραψε και το γνωστό μνημόνιο διαπράττοντας έσχατη εθνική προδοσία.

Mind the GAP
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ξεκινώντας, τάχα μου, από τον άθλιο δημόσιο τομέα - την πηγή κάθε κακού στη χώρα - ισοπέδωσε τους δημοσίους υπαλλήλους. Λες και αυτοί ήταν οι μόνοι υπεύθυνοι. Λες και δεν υπήρχαν κυβερνήσεις τα τελευταία τριάντα χρόνια στη χώρα (πάνω από 20 χρόνια ήταν του ΠΑΣΟΚ). Λες και τις αμοιβές τους τις έπαιρναν μόνοι τους χωρίς να υπογράψει κανείς υπουργός, καμιά διορισμένη διοίκηση.

Και όλα αυτά φυσικά στο όνομα της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα. Βέβαια, πολύ σύντομα απεδείχθη το αυτονόητο, αυτό που ξέρει κάθε επιχειρηματίας, (από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο), κάθε ένας που έχει δουλέψει κάποτε για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. (Προφανώς τα τσακάλια της κυβέρνησης δεν έχουν ιδέα).
Στραγγαλίζοντας τους μισθούς (με μειώσεις τους, αυξήσεις ΦΠΑ και άλλων φόρων κλπ) και ελαχιστοποιώντας τις δημόσιες επενδύσεις το μόνο που σίγουρα πετυχαίνεις είναι ο μηδενισμός της κατανάλωσης και της ανάπτυξης. Δηλαδή η εξαφάνιση ταυτόχρονα του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (ειδικά στη χώρα μας όπου και ο ιδιωτικός τομέας είναι κατεξοχήν κρατικοδίαιτος).
Επομένως, αμέσως μετά ήρθε και η ώρα του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα (μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, συλλογικών συμβάσεων κλπ).
Τελικά, δεν μένει πια τίποτα από τα γνωστά «κεκτημένα» των εργαζόμενων, πολλά από τα οποία ήταν καταχρηστικά και χρειαζόντουσαν αλλαγές. Βεβαίως όχι αυτές που έγιναν. Οι οριζόντιες μειώσεις μισθών αυξάνουν τις ανισότητες και την αναξιοκρατία, είναι αντιπαραγωγικές και αναποτελεσματικές. Οδηγούν σταθερά σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Mind the GAP
Οι μόνοι που δε θίγονται – παρά μόνο με βαρύγδουπες κενές περιεχομένου απειλές- είναι οι μονίμως φοροδιαφεύγοντες και τα γνωστά λαμόγια της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Αυτοί παραμένουν πάντα στο απυρόβλητο. (Έχεις δει πολλούς αυτόχειρες από φιλότιμο? Ελάχιστους. Και αυτοί σε άλλες χώρες. Εδώ προφανώς ισχύει το: κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Άλλως πώς εξηγείται ότι Μαντέληδες, Τσουκάτοι, Τσοχατζόπουλοι κ.ά. κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι?).

Mind the GAP
Με πιο τελικό στόχο γίνονται όλα αυτά? Προφανώς για την εξόντωση του Έλληνα. Προφανώς οι εντολείς του GAP δεν θέλουν τη χώρα. Θέλουν το χώρο. Θέλουν το οικόπεδο ελεύθερο παντός βάρους.

Mind the GAP
Και όμως, ακόμα και αν μόνοι μας δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι μας περίμενε με την εκλογή του GAP, οι ίδιοι οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι «φίλοι μας» μάς είχαν πολύ έγκαιρα προειδοποιήσει, από τότε που έφτιαχναν το μετρό.
Το μήνυμα ήταν μπροστά στα πόδια μας. Μας το έλεγαν με το σαφέστερο τρόπο με επιγραφές σε αποβάθρες και βαγόνια:

Mind the GAP”!!!!

Εκείνοι μας έστειλαν μήνυμα σαφές! Εμείς δεν το καταλάβαμε.
Ας προσέχαμε!
Τώρα, περαστικά μας!
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
     ΥΓ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΝΗΡΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΥ ΞΗΛΩΣΑ ΤΟΝ  ΦΙΛΑΘΛΟ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ. ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΑ, ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΠΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΠΟΝΟΙΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. 
         ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ DVD ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ Ή ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ORIGINAL, POY KAI TA DYO GRAFOYN MONO ALHTHEIES ( "αλήθειες" γράφω δίπλα - μην το διαβάσατε αλλοιώς -  και sorry for the mispelling of the original language of the ΓΡΕκύλων ).     

59 σχόλια:

  1. Μερικές σκέψεις στα κλισέ ηλιθιότητας και κατευθυνόμενης πονηριάς τών καιρών πού...ζούμε (επιβιώνουμε θα έλεγα).

    Κλισέ νο. 1 με αφορμή τίς σφαλιάρες στον Χατζηδάκη:
    "..η βία είναι βία απ΄όπου κι αν προέρχεται".
    Χρησιμοποιείται κατά κόρων όταν η "βία" προέρχεται απο τούς μη-ασκούντες εξουσία και σχεδόν ποτέ αντίστροφα.
    Τα γραβατωμένα παπαγαλάκια πού φαίνονται απο το στέρνο και πάνω (talking heads) ξεχνούν εντεχνα ότι η βία είναι βασικό συστατικό τής ζωής.

    Το ένδοξον ζωικό είδος τού ανθρώπου σκοτώνει ζώα για να φάει. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, γουστάρει δεν γουστάρει θα τα σκοτώσει, ΒΙΑΙΑ, για να τραφεί. Πρίν χαρούν οι απανταχού χορτοφάγοι καί vegan να τούς θυμίσω ότι επειδή τα φυτά δεν μπορούν να ουρλιάξουν όταν τα ξεριζώνουμε (οπως μπορούν τα ζώα) αυτό δεν σημαίνει οτι γουστάρουν πού θα γίνουν φρικασέ.
    Οποιοδήποτε ζωικό είδος, τουλάχιστον σ΄αυτόν τον πλανήτη, ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιήσει βία για να επιβιώσει. Το ότι οι άνθρωποι αρέσκονται στο να το αποσιωποιούν συχνά αυτό δεν το σταματάει απο το να είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

    Ομως η βία είναι και πολύμορφη. Υπάρχει η βία τού 2ου Παγκ. πολέμου όπου αυτοί πού αντιστεκονται στούς ναζί ειναι όχι απλώς βίαιοι αλλά και ανηλέητοι. Τι άλλη επιλογή θα μπορούσαν να έχουν?
    Υπάρχει η βία τών 200-300 νοματαίων (κι όχι τού ελληνικού λαού) πού κατέλαβαν κάποτε το Πολυτεχνείο περιμένοντας τα τάνκς να έρθουν. Τι άλλη επιλογή μπορούσαν να έχουν?
    Υπάρχει η βία αυτού πού ζώντας κάτω απ΄οποιαδήποτε δικτατορία (φανερή η μή) και πού κινδυνεύοντας να ακούσει τον ήχο πού κάνουν οι μπότες στο πλακόστωτο στίς 6 η ώρα το πρωί έξω απ΄την πόρτα του ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσει πρίν έρθουν "να τον πάρουνε".
    Υπάρχει η βία τής μάνας η και τού πατέρα πού θα προστατεύσει το παιδί της(τους) φορτισμένοι με υπερδόσεις αδρεναλίνης όταν αυτό κινδυνεύσει απο θανατηφόρα απειλή. Τι άλλη επιλογή έχουν?
    Υπάρχει η απαντητική βία τού διαδηλωτή πού τρώει καρκινογόνα χημικά στη μάπα συνδυασμένα με καλοζυγισμένες γκλομπιές στο κεφάλι ενώ δεν έχει σπάσει τίποτα και απλώς διαδηλώνει "ειρηνικώς" όπως συνιστούν τα γραβατωμένα παπαγαλάκια στα δελτία τών 9. Τι άλλη επιλογή έχει?
    Υπάρχει η βία τού 18άρη πιτσιρικά πού αντιδρά στην κλιμακούμενη βία εναντίον του με αφορμή την δολοφονία εν ψυχρώ ενός συνομίληκου του. Βέβαια εδώ, θα ακούσω για τίς "επιλογές πού τού δίνει η δημοκρατία". Επειδή όμως αυτές οι "επιλογές" αποτελούν ενα περαιτέρω κλισέ πού θα περιλάβω παρακάτω, ρωτάω, τι άλλη επιλογή έχει?
    Κι υπάρχει κι η βία με τίς σφαλιάρες τού Χατζηδάκη πού θα μπορούσε (και το ξέρουμε όλοι, μαζί και τα γραβατωμένα παπαγαλάκια) να είναι οποιοσδήποτε υπουργός (και μάλιστα, πρώην η νύν) τύχαινε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στη θέση του.
    Αυτό όμως μάς φέρνει στο 2ο κλισέ τών ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλισέ νο.2 λοιπόν τών υπέροχων ημερών πού ζούμε.
    Αυτό συναντάται σε διάφορες παραλλαγές και χρησιμοποιήθηκε πάλι κατα κόρον με αφορμή τον Χατζηδάκη:
    "...η δημοκρατία μας προσφέρει αρκετές δικλείδες ασφαλείας και δεν χρειάζεται η προσφυγή στη βία"
    η
    "τέτιες ενέργειες (σ.σ τα μπουνίδια στον Χατζηδάκη) αμαυρώνουν την δημοκρατία μας".

    Μάλιστα. Ας ξεκινήσω απ΄το δεύτερο πού το βρίσκω και πιο διασκεδαστικό.
    Αμαυρώνουν την δημοκρατία μας? Mon dieu!
    Ποιά δημοκρατία μας ακριβώς?
    Την τελευταία φορά πού τσέκαρα, η "δημοκρατία" μας βρισκόταν στην εξής κατάσταση: από το 50% τών ψηφισάντων (αυτών δηλαδή πού ανακάλυψαν κάποιο σοβαρό λόγο να πάνε να ψηφίσουν) το 20% "εβγαλε" κυβέρνηση, ητοι το ένα-πέμπτο τού ελληνικού εκλογικού σώματος.
    Το επαναξαναματαδιατυπώνω πρός σοβαρήν εμπέδωσιν:
    η χώρα κυβερνάται (λέμε τώρα) απο ένα κόμμα τού 20% στην πραγματικότητα.
    Αυτη η "δημοκρατία" αμαυρώθηκε απ΄τα μπουνίδια στον Χατζηδάκη?
    Ρωτάω, θεωρώντας με ασφάλεια, οτι αυτή η "δημοκρατία" έχει αυτοαμαυρωθεί απο μόνη της, πολλάκις και ποικιλομόρφως ΠΟΛΥ πριν δεκτεί τίς οποιες σφαλιάρες ο όποιος Χατζηδάκης.
    Μήπως μιλάμε για την δημοκρατία τού 20% όπου η διακυβέρνηση γίνεται από τίς ντιρεκτίβες τού ΔΝΤ? Η, για την δημοκρατία τής εξαγοράς ψήφου για μιά θεσούλα στο δημόσιο, η ίσως για την δημοκρατία τής νομικής ασυλίας βουλευτών (μοναδικής στην Ευρώπη by the way) η τέλος πάντων τής δημοκρατίας τών κατά συρροή καραμπινάτων σκανδάλων όπου η "δικαιοσύνη" αδυνατεί μυστηριωδώς να βρεί πολιτικούς ενόχους?
    Αν αυτή η "δημοκρατία" είναι πού "αμαυρώθηκε" να μού επιτρέψετε να χασμουρηθώ με αγέρωχο πάθος.

    Μά προσφέρει "δικλείδες" αντίδρασης η δημοκρατία. Oh?
    Λέγοντας "δικλείδες" εννοούμε να αλλάξουμε κανάλι? Η να αλλάξουμε κόμμα? Η μήπως το ένα προυποθέτει το άλλο?
    Μπορείς να φτιάξεις δικό σου κόμμα αν γουστάρεις. Σάς ορκίζομαι, το ΄χω ακούσει ΚΑΙ αυτό. Σαν τον Λεβέντη ας πούμε?
    Καταρχήν, πριν ξεφύγουμε (διότι θα ξεφύγουμε, το υπόσχομαι πρωί-πρωί), τι γίνεται όταν το βασικό αξίωμα τής "δημοκρατίας" πού ειναι το να σέβεσαι τήν βούληση τής πλειοψηφίας δεν ισχύει γιατί η πλειοψηφία ΔΕΝ κυβερνάει?
    Ε?
    Το 50% τών Ελλήνων πολιτών πού δεν ψήφισαν είναι ανύπαρκτοι? Αμελητέοι? Κατακριτέοι? Κακοί πολίτες?
    Αλλά κι απ΄το 50% πού ψήφισαν, το 30% δεν εκφράζεται με κάποιο τρόπο στην κυβέρνηση (ευτυχώς λέω εγώ), συνεπώς μάς μένει πάλι αυτό το ρημάδι 20% πού ψήφισε...ΠΑΣΟΚ (θα μπορούσε να είναι οι Torries, Republicans, το SPD, η οποιοδήποτε άλλο mainstream δυτικό κόμμα).

    Αυτη η "αμαύρωση" πρέπει να είναι το πιο κωμικό παραμυθάκι απ΄τα πολλά κωμικά παραμυθάκια πού εκπέμπονται απ΄τίς οθόνες τών καιρών πού επιβιώνουμε.
    Αλλά αυτό μάς φέρνει στο 3ο κλισέ τών ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3ο κλισεδάκι τών ημερών:
    "...είναι ανανδρία το να χτυπάνε οι πολλοί τον έναν ανυπεράσπιστο".

    Χμμ. Εκ πρώτης όψεως σωστό, διότι αυτό το μαθαίνουμε απο μικρά παιδιά βλέποντας τα πρώτα γουέστερν. Ετσι λειτουργούν μόνο οι συμμορίες.

    Μόνο πού, στην περίπτωση τού Χατζηδάκη (αυτήν συζητάμε ως αφορμή) αυτοί πού τον κοπάνησαν ΔΕΝ κοπάνησαν τον Χατζηδάκη, κι είναι νομίζω προφανέστατο αυτό. Κοπάνησαν το τοτέμ τού κράτους το οποίο έτυχε εκείνη τη στιγμή να είναι ο Χατζηδάκης.
    Εχω μάλιστα την έντονη υποψία, ότι θα προτιμούσαν οι κοπανούντες να ηταν κάποιος άλλος στη θέση τού Χατζηδάκη (ονόματα δε λέμε κι "υπολείψεις" -χα!- δεν θίγουμε).

    Ναι, αλλά ένας δεν τίς εφαγε? Απο πολλούς?
    Αυτό μάς πηγαίνει πίσω, στο πώς δηλαδή κρίνεται η βία όταν είναι απάντηση στη βία.
    Διότι ο Χατζηδάκης, κι ο όποιος Χατζηδάκης αντιπροσώπευε το κράτος την στιγμή πού έβγαινε απο το κτίριο, αυτό ερμήνευσαν βλέποντας την ευτραφέστατη φιγούρα του οι κοπανούντες.

    Κι οι κοπανούντες, δεν τούς ξέρω τούς ανθρώπους, θεωρούν ότι έχουν δεκτεί άπλετη βία απο το κράτος. Συνεχιζόμενη βία. Μνημονιακή βία. Ψευδοδημοκρατική βία. Εκλογική βία. ΔΝΤ βία. "Τα φάγαμε μαζί" βία.
    Τι άλλη επιλογή θα μπορούσαν να έχουν?
    Να προσκαλέσουν τον όποιο Χατζηδάκη σε μονομαχία? Να προσλάβουν ως πολίτες ένα τσούρμο μπράβους για να είναι -προς στιγμήν- ισότιμο το μάτς? Ισότιμο δεν είναι το μάτς ποτέ βέβαια, αλλά μιλάμε για εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

    Το μάτς δεν μπορεί ποτέ να είναι ισότιμο όταν οι "άλλοι" έχουν το όπλο τής Βουλής όπου αποφασίζουν για το πόσο μίζερη θα είναι η δική σου ζωή (κι όχι η δική τους) ενώ απ΄΄εξω τούς φρουρούν δεκάδες μπάτσοι, κι αν χρειαστεί χιλιάδες μπάτσοι υπό την επήρρεια λανθάνουσας τεστοστρόνης όπως στίς διαδηλώσεις. Διότι, για να το πιάσουμε κι αυτό, τι φρουρούν οι χιλιάδες μπάτσοι στίς διαδηλώσεις? Το πάλευκον τής δημοκρατίας? Κάποιους φρουρούν. Ποιούς?

    Πριν πολλά χρόνια, πιτσιρικάς, καθόμαστε 3 νοματαίοι ξυδιασμένοι πάνω στο Λυκαββητό και το φιλοσοφούμε το πράμα, με την ειλικρινή μπρουταλίλα πού έχουν οι φιλοσοφήσεις πιτσιρικάδων. Συζητάμε λοιπόν για τούς σκλάβους τής Αρχαίας Αθήνας γιατί ενας απο μάς είχε διαβάσει ότι οι Αρχαίοι Αθηναίοι είχαν κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες σκλάβους.
    -"Μα πώς δεν επαναστατούσαν όλοι αυτοί να γίνει τής πουτάνας"?
    -"Υπήρχε φρουρά ρε μαλάκα".
    -"Ε,πόσοι να ήταν στη φρουρά, 3-4 χιλιάδες νοματαίοι, αντε να ηταν 5.000 σού λέω εγώ. Αμα κάνανε ενα ντού οι άλλοι πού ηταν πολύ περισσότεροι θα τούς παίρνανε φαλάγγι".
    -"Ναι, και σήμερα πού ζούμε πόσοι φυλάνε εμάς τούς σκλάβους ρε μαλάκα, το΄χεις σκεφτεί ποτέ αυτό? Γιατί δεν κάνουμε ένα ντού να τούς πάρουμε φαλάγγι?"

    Οντως. Περνάει πολλές φορές απ΄το μυαλό μου εκείνη η κουβέντα στο Λυκαββητό.
    Αλλά αυτό ανήκει σε άλλη εκπομπή και πρέπει να φύγω και για δουλειά (παρακαλώ όχι σαρκαστικά σχόλια).
    Την καλημέρα μου στούς ΑΕΚτζήδες πού δεν μασανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σε ολους.
    Το "καραφλο κενο" που πρωθυπουργευει,ειναι αυτο που θα δικαιωθει τελικα,οπως γινεται σχεδον παντα.
    Η ανονοματιστη αλλα υπαρκτη πτωχευση,που ηδη εχει ερθει και ειναι γεγονος,η αδιαπραγματευτη και αναποφευκτη αναδιαπραγματευση του χρεους ειναι υπαρκτη πλεον,οπως και καθε ειδους αντιδραση ειναι -οσο αυτο ειναι εφικτο-περιορισμενη με μ.μ.ε. κατευθυνομενα και εργατοηγεσιες φημωμενες

    Και ολα θα γινουν τοσο smooth,τοσο απαλα,που το συστημα-προς δικαιωση και επιβραβευση του αξιου καραφλου τεκνου του,το οποιο δεν θα το αφησει να το φανε τα θηρια, στο τελος-με την βοηθεια των μμε παπαγαλακιων και τις αναλογης δοσης προπαγανδας,θα παρουσιαστει ωσαν σωτηρας του εθνους. Και σε 30 χρονια θα αποκτησει και αυτος το δικο του αγαλμα.
    Δεν ειναι καθολου τυχαια η συνεχης αναφορα του περι της "σωτηριας της πατριδας" ("πατριδας" και οχι χωρας πλεον,προσεξτε)απο την πρωτη σχεδον μερα που ανελαβε την μεταπωληση του χωρου που ζουμε. Την Δευτερα "λεφτα υπαρχουν", την Τριτη "πρεπει να σωσουμε την πατριδα".
    ΚΑι "πες- πες" με την γνωστη μεθοδο,οντως ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου-εχοντας συνηθησει πλεον τα συνεχως νεα μετρα,δηλαδη την μνημονιακη πραγματικοτητα-θα νοιωθει υποχρεο και ευεργετημενο απο την τυχη, που την δεδομενη κρισημη στιγμη,παρουσιαστηκε ο υιος του Ατρεα και μας εσωσε με τις διεθνεις διασυνδεσεις του και τις επαφες κυρους που ειναι σε θεση να κανει.
    Ας ειναι ευλογημενος".
    Ο προεδρος της Διεθνους Σοσιαληστικης (μη χεσουμε ολοι μαζι) και επισης ενας απο τους 100 πιο σημαντικους thinkers σημερα (μη κλασουμε ολοι μαζι) και επισης πολυβραβευμενος απο διαφορους γνωστους και ανεγνωρισμενους οικονομικους και αλλους οικους ανοχης,ειναι ενα τεκνο "δικο τους". Και δεν θα τον αφησουν βορα.
    Χτιζουν μεθοδικα το προφιλ του σωτηρα.
    Και μποει τωρα να τραβαει τα πανδεινα (καλα τωρα) και να βαλεται απο πολλους, αλλα σαν καλη χρθστιανη η Μαργαριτα γνωριζει οτι "ουδεις προφητης στον τοπο του". Μα θα ερθει η ωρα της δικαιωσης και της αναγνωρισης των υπηρεσιων που προσεφερε ο good son στην Χελλενικη Κενωνια.

    Αλλωστε ολα ειναι μια συνηθεια. Οτι ειχαμε μαθει,το ξεμαθαινουμε.
    Αλλιως ξεραμε μεχρι τωρα. Ε, και λοιπον; Σε δυο-τρια χρονακια,καθε αλλη αναμνηση περαν της μνημονιακης θα ειναι διεγραμενη απο την κοινη μνημη,που αριστα μπορει και δεχεται σειρα εκπαιδευτικων πειραματων και διαφορων μεθοδων εκμαθησης. Ειναι γνωστο αυτο.
    Viva the GAP!

    Υ.Γ. Μια παρατηρηση για τους "δουλους" στην αρχαια Αθηνα.("δουλεία" η οποια δεν εχει καμια σχεση με την Ρωμαικη δουλεία,αφου κανεις δεν ηταν σιδηροδεσμιος και απαγορευταν η σωματικη βια με νομους. Η κατα Αριστοτελη δικαιολογημενη και αναποφευκτη υπαρξη δουλων,που τοσο μπερδευει και ταλανιζει τους σημερινους υποκριτες,ειναι αυτη που υπαρχει και σημερα γυρω μας. Ο ανθρωπος απλα ελεγε οτι "θα πρεπει να υπαρχει μια ομαδα ανθρωπων που να κανει τις συγκεκριμενες χειρονακτικες εργασιες,προκειμενου μια αλλη ομαδα ανθρωπων να μπορει να πρατει,να δημιουργει,να σκεφτεται,να εφαρμοζει". Αυτο δεν συμβαινει προσφατως,δηλαδη τα τελευταια 3000 χρονια; Ηταν πρακτικος ανθρωπος. Και "φιλοσοφια" τοτε σημαινε "λυσεις" και οχι ακοπη αμπελοφιλοσοφια,οπως σημερα).
    "Δουλοι" λοιπον, που κατα πολλους εκτιμητες ιστορικους, υπερεβαιναν τους 300 χιλιαδες. Δηλαδη οποιαδηποτε εξεγερση ηταν πανευκολη.Γιατι δεν την εκακαν ΠΟΤΕ; Μα πολυ απλα,δεν ειχαν καλυτερη ζωη να κανουν αλλου.
    Πλακα κανουμε;
    Να φυγει η Φιλιππινεζα απο το σπιτι στην Εκαλη και να παει που; Να μαζευει πορτοκαλια στην Αρκαδια, η να γυρισει στην πατριδα της οπου αν δεν τις κοπουν τα ποδια απο καμια ναρκη στα ριζοχωραφα,να γινει πορνη στους δρομους της Μανιλα;
    Οποιαδηποτε σκεψη για εξεγερση,ηταν αυτοκτονικη.
    Ηταν ευτυχισμενοι.Γιατι; Μα απλα,γιατι ηταν ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ COMPATER: Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Δεκεμβρίου, 2010 12:16

    ΑΕΚstein και Χρήστο συμπληρώνω ότι εγώ γνωρίζω ότι η αναλογία δούλων προς πολίτες στην αρχαία αθήνα ήταν 10:1 ! Βέβαια το 1 ήταν άνθρωποι γυμνασμένοι στον πόλεμο εξ απαλών, μιά ζωή στην τριήρη και τις φάλαγγες.
    Να συμπληρώσω με την καίρια πληροφορία ότι οι μπάτσοι (ροπαλοφόροι) της εποχής ήταν....σκύθες. Κοινώς δούλοι να φυλάνε δούλους! (μα και τους ελεύθερους). Σα σήμερα ένα πράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας κανουμε και μια παρενθεση για τα "κιτρινομαυρα" τεκτενομενα,που οσονουπω θα ειναι σκετο "μαυρα".

    Εκει στην Γ.Σ των τριων ανθρωπων,ειπωθει τιποτα για τον διαχειριστικο; Καποιος μηπως ερωτησε κατι; Ζητησε κανενας διευκρινησεις; Μηπως κανενας απαιτησε εξηγησεις και ημερομηνιες;
    Αδαμιδη, ρωταμε.
    Τιποτα; Μοκο; Να ρωτησουμε μηπως την ιδια την BDO γιατι;

    Με 15 εκ. στην φετινη πλατη,εκτος Ευρωπης και τα ταμεια αδεια,περιμενει κανεις μεταγγραφες;
    Οχι,νομιζα μηπως.

    Το σαιτ της διοικησης,το AEK-bet365, κανοντας τον μοναδικο συνειρμο,αναρωτιεται: "...και ο Χιμενεθ ειναι μια επενδυση.Και αν οι μετοχοι δεν ειχαν σκοπο να δωσουν χρηματα για να ικανοποιησουν τις αναγκες του,ποιος ο λογος να προβουν σε μια τοσο δαπανηρη εκλογη,αφου θα μπορουσαν να διαλεξουν καποιον Ελληνα με τα μισα χρηματα";

    Τωρα να απαντησουμε, η να αφησουμε να το παρει το ποταμι;

    Και προτινει: η μονη λυση για να κλεισουν την τρυπα των 15 εκ. οι μετοχοι ειναι να τα παρουν απο το C.L. (Ναι,καλα ακουσατε.) Και θα πρεπει-αρα- να γινουν σοβαρες και μεθοδικες κινησεις για μεταγγραφες ουσιας,και επιλογες του προπονητη (γιατι πριν τινος ηταν;)προκειμενου να κανουν αποσβεση,κανοντας ενα δυνατο "φινις" στο 2ο γυρο (με πιττα) και κερδιζοντας την εξοδο στη γη της Επαγγελιας.

    Και κατι που παρατηρουμε, οσο αφορα στη "αναγεννηση" ορισμενων ποδοσφαιριστων" που "απελευθερωθηκαν" απο την προηγουμενη κατασταση και "ο αερας στα αποδητηρια ειναι καινουριος και φφρεσκος" και "πολλοι πλεον παικτες παιζουν και για τον προπονητη": Ο Λαγος ηταν σε πολυ καλη κατασταση πριν τον Χιμενεθ. Τωρα δεν τον πολυβλεπουμε. Επισης ο Μακος ηταν σε αρκετα καλη κατασταση τις πρωτες αγωνιστικες,τον βλεπουμε καπως βαρυ παλι και με πτωσεις μεγαλες. Ο παπα ντιοπ,ενα παιχνιδι εκανε,αυτο με την Χαιντουκ. Κατα τα αλλα,τα ιδια. Ο Σκοκο,εινα χειροτερος απο πριν. Οταν ηταν δυσαρστημενος και δεν του αρεσε το κλιμα, επαιζε καλυτερα,η νομιζω; Ο Λυμπε μοιαζει περισσοτερο απογοητευμενος,παρα κουρασμενος. Δεν τον βοηθησε και αυτον η "αλλαγη κλιματος".Η σκατοριξια δεν αλλαζει,αυτη ειναι. Ο Σαχα τα ιδια. Ο "Τεν-Τεν" τα ιδια. Ο Τζεμπουρ,απ'οταν εφυγε ο τυπος που σημαδευε με τις μπαλες,δεν λεει να συνελθει. Τραυματιστικε κι'ολας...χεσ'τα. Ο Αργυριου,στο φουρνο με πατατες. Ο Μανωλας,συνεχιζει να ειναι το ιδιο καλος ανεξαρτητου προπονητη,πολυ απλα γιατι και θελει και μπορει να παιξει για να κονομισει,εν αντιθεσει με τους αλλους που ουτε θελουν αλλα ουτε και μπορουν.
    Ο Μονος που δειχνει σημαδια ανανηψης,ειναι ο χασογκολης ο Μπλανκο.Και σιγουρα θα βοηθησε ο προπονητης σε αυτο καθ'οτι Ισπανος.Και με πολλες ακρες.
    Ο Γιαχιτς,τα ιδια με περσυ. Αγωνιστικος αλα μετριος.Μια μεταγγραφη την χρειαζεται και αυτος,αλλα και η ΑΕΚ,ειδικα τωρα που αλλα εσοδα δεν προσδοκωνται.Οπως και ο"Τεν-Τεν".Οπως και ο Μπλανκο.Οπως και ο Σαχα.
    Και αφου εγινε επαγγελματιας ο Αμπτουραχμανι,θα γυρισει και ο Παυλης,παιρνεις και τον τερματοφυλακα του Θρασυβουλα με 100 χιλιαρικα και ω του θαυματος μετα την μεταγραφικη περιοδο θα βρεθεις με εσοδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Δεκεμβρίου, 2010 12:35

    @ conpater. Ρε αγόρι μου θα μας τρελάνεις τώρα? Δεν έχεις συναλλαχθεί ΠΟΤΕ με δημόσιο?
    Συμφωνώ με το steven στα αίτια του προβλήματος, χωρίς να θεωρώ και τον ιδιωτικό-κρατικοδίαιτο τομέα άμοιρο ευθυνών. Πάντως ο μέσος ΔΥ αμείβεται ΠΟΛΥ καλύτερα από τον ιδιωτικό ή και τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία.
    Ναι παίρνεις ένα χιλιαρικάκι, αλλά ξύνεις τα φρύδια σου όλη μέρα, οι γιορτές γιορτές, οι αργίες αργίες, το ωράριο....καλά άσε...οι ασφαλιστικές εισφορές εξασφαλισμένες και ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, η μονιμότητα εκεί. Αυτή η ασφάλεια δεν πληρώνεται με τίποτα, ειδικά στους καιρούς του ΔΝΤ. Άσε που έχεις -άμα θέλεις- και τα "τυχερά", ή άμα είσαι -λχ- μηχανικός έχεις και το γραφειάκι να παίρνεις δουλειές από...τους (μη) εξυπηρετούμενους στο δημόσιο θώκο σου.
    Και να σου πω και κάτι? Πάμε σε 100 Δ.Υ. ΣΗΜΕΡΑ και σε 100 αντίστοιχων προσόντων του ιδιωτικού. Και προσφέρουμε ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ θέσεων. Δίνουμε και κάνα 500ρικάκι bonus στον ιδιωτικό. Πόσοι θα δεχτούν την ανταλλαγή από τους ΔΥ? Να σου πω? ΚΑΝΕΝΑΣ. Αλλιώς θα το είχαν κάνει.
    Έχω βαρεθεί αυτό τον καιρό να συναλλάσομαι με Δ.Υ. που μου κλαίγονται, πολλοί ΔΙΚΑΙΩΣ. Πόσοι παραιτήθηκαν με όλα αυτά που τραβάν? Ξέρεις.
    Η καραμέλα των έριδων μεταξύ Δ.Υ. και ιδιωτικού τομέα για να περνάν τα μέτρα είναι, μεν, αληθής στο μέρος της προπαγάνδας στα χρόνια του ΔΝΤ. Εδώ ο ΔΟΛ και ο μπόμπολας τους τα χώνουν. Αλλά εδώ έχω 1 απορία: Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης καλύτεροι ήταν?΄Εγώ σαν φορολογόμουνος και πολίτης έπαιρνα αυτά που πλήρωνα? Κοινώς, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ αυτής της στρέβλωσης μεταξύ των 2 τομέων, υπάρχει απόν πρόπερσι? ή μήπως από γενέσεως ελληνικού κρατιδίου και, απλά, αναδεικνύεται ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ από καιρού εις καιρόν?
    ΥΓ: Είμαι μηχανικός, μπορώ να σου πω ιστορίες, ακούω και για νοσοκομεία άλλες....εκεί να δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Δεκεμβρίου, 2010 12:46

    Χρήστο, ο μάκος ΟΚ είναι, απλά σκάει, μιάς και παίζει με χιόνια και βροχή με ολυμπιακούς βόλου και πειραιώς. Δεν έχουμε και άλλο 6ρι...
    Πάντως σωστά τα βλέπεις. Προγνωστικό: Λύμπε του χρόνου τερματίζει. Φέτος (ο παικταράς και το εννοώ) δε μπορεί να πάρει τα πόδια του. Δε χρειάζεται ο μανώλης να τον διώξει...θα φύγει μόνος του.
    Απορώ πως αισθάνονται οι "παίκτες" μας από προχθές. Άλλος ένας ανεμόμυλος που πέσαμε (όλοι) πάνω...αλλά το μισθουλάκι εκεί.
    Και πόσοι θα παν γήπεδο από του χρόνου....και ντι να δουν. Παρακάλα το γιάχιτς να τον πάρουν τίποτις γερμανοί με κάνα 500ρικο μπας και πάρουμε κάνα ισπανό μπακ δανεικό....
    Πάντως θα επαναλάβω....περιμένω αποδεσμεύσεις, περιμένω εξόδους πολλές. Και τώρα που δεν υπάρχει κανένας ανεμόμυλος να πέσουμε πάνω (αφού πέσαμε σε...όλους για φέτος), ευκαιρία για ΔΟΥΛΕΙΑ και βελτίωση...θα γίνει αυτό? μπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ρε Γιωργο. "Δουλεια και βελτιωση". Δεν διαφωνει κανεις. Αυτο ειναι το ζητουμενο παντου,αλλωστε.
    Αλλα "δουλεια και βελτιωση" με ποιους; Τι αλλο να δειξει ο Λεονταρντο δηλαδη; Τι αλλο ο παραπερα απο τους Δελλα-Λυμπε; Τι αλλο ο Γιαχιτς; Τι αλλο ο Γκετζογλου; Τι αλλο παραπανω ο Λαγος η ο Μακος; Και τι αλλη εκπληξη να περιμενει κανεις απο τον Σκοκο η τον Μπλανκο;
    Δοκιμασμενα πραγματα,τεσταρισμενα. Αυτα ειναι και τιποτα παραπερα. Τι να την κανω την "δουλεια"; Αν ειναι να δουλεψουν σε καμια οικοδομη,ενταξει,να το δεχτω. Αλλα δουλεια ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ; Εκτος και αν εκανες τυπογραφικο λαθος και εννοεις "ΒΑΛΤΙΩΣΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο λεγομενος "ιδιωτικος τομεας" κατα το μεγαλυτερο-και κυριοτερο-μερος του ειναι κρατικοδιαιτος. Χρηματοδοτουμενος απο εκει οπου χρηματοδοτουνται και οι δημοσιοι. Δεν τυπαρχει διαφορα.
    Γι'αυτο και ο πελεκης πεφτει και θα πεσει βαρυς στην "ιδιωτικη"(χα!) πρωτοβουλια.
    Και δεν μιλαω για τις μικρες επιχειρησεις που απλα θα πεσουν πανω στο τσουναμι των αλλαγων ανυμπορες και απροστατευτες.
    Ευλογημενοι αυτοι που ιδιωτευουν μη εχοντας καμια σχεση με το Ελληνικο δημοσιο.
    Μιλω για την αμαξοστηχια των ΜπομπολοΚοκκαλοΛαμπρακοΤεγοπουλοΑλαφουζαιων. Που οσο "ιδιωτικη" ειναι αυτων η πρωτοβουλια και το επιχειρειν,αλλο τοσο και εγω ειμαι Επισκοπος Αλεξανδρειας.
    Οταν κλεινουν οι κανουλες του δημοσιου κορβανα,ανοιγουν τα στοματα τους και χασκουν σαν μαλακες.

    Κανονικα θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο στην αρρωστη Ελλαδα. Οπως π.χ απαξιωνεται ενα νοσοκομεια για να κονομανε οι εξωνοσοκομειακοι,οπως απαξιωνονται τα πανεπιστιμια για να κονομανε τα διαφορα ιδρυματα,οπως απαξιωνεται η δημοσια παιδεια για να κονομανε τα φροντηστηρια,ετσι θα επρεπε,αφου ο δημοσιος τομεας παραπαιει,θα επρεπε ο ιδιωτικος να μεγαλουργει,με βασει την παραπανω Ελληνικη εξισωση. Θα επρεπε ο λεγομενος ιδιωτικος να παιρνει σπαραγματα,κομματια και μεριδες απο τον χωρο του δημοσιου.
    Ελα ομως που δεν συμβαινει. Τι εγινε τωρα και κολλησε;
    Απαντησης: Δεν υπαρχει ιδιωτικη πρωτοβουλια στην χωρα του μπακαλογατου.Τουλαχιστον οπως την ξερουμε και την περιμενουμε.Υπαρχουν αρπαχτες,υπαρχουν(υπηρχαν) μονοπωλιακα-μονοδρομιακα συμβολαια που βασιζονται στον εκβιασμο. Υπαρχουν "εταιρειες-κολλοσοι" που συστηνονται σε ενα βραδυ για να εκπληρωσουν το ρηθεν ενος νομου φωτογραφικου που αφορα αυτες και μονο.
    Υπαρχουν μεγαλολαμογια και γυρω απο αυτα αλλα μικρολαμογια που παιζουν το παιχνιδι των μονομερων συμβασεων και του ανυπαρκτου ανταγωνισμου.
    Αφου λοιπον η κανουλα εκλεισε,τεζα ο καμπουρης.
    Ολοι στο κλαμα και στο σφυρι. Και αντι να δημιουργουνται ευκαιριες για "ιδιωτικη" πρωτοβουλια, δημιουργουνται κλαψιαριδες κρατικοδιαιτοι επιχηρηματιες της πλακας,που βλεπουν το καραβι να σαλπαρει για αλλου.

    Το σημερινο περιβαλλον,ειναι οτι πρεπει για τους πραγματικους επιχειρηματιες. Αυτους που βλεπουν ευκαιριες,αυτους που θελουν να απλωσουν ενα σχεδιο στο μυαλο τους.
    Για τους αεριτζιδες ψευτομεγιστανες του δημοσιου κωλου,ειναι δυσεκτα τα ετη.Και μιλω για τους ηδη υπαρχοντες. Γιατι σιγουρα θα βρεθουν,θα αναγενηθουν αλλοι επομενοι εκμεταλευομενοι τις συγκυριες και τα δεδομενα μιας πλαστιγγας που εγειρε και εριξε κατω την σαπια γενια του "Πολυτεχνειου" που εφαγε και εσκασε και ερχεται η σειρα αλλων αρκετα ορεξατων.
    Εχει τελος το μασουλημα; Οχι αλλαζει μονο η προτεραιοτητα καποιων,εναντι καποιων αλλων,να φτασουν στο τραπεζι με τα καλουδια.
    Τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Δεκεμβρίου, 2010 13:51

    Χρήστο, συμφωνώ 100%. Το ενδιαφέρον είναι, βέβαια, ότι και να θέλει κάποιος να επενδύσει, ακόμα και χωρίς να προσβλέπει σε μπίζνα με το δημόσιο, τότε θα μπουν οι κάθε λογής μανδαρίνοι, οι οποίοι θα φροντίσουν η επένδυση να πάει στο βρόντο. Φυσικά η αμαξοστοιχια των ΜπομπολοΚοκκαλοΛαμπρακοΤεγοπουλοΑλαφουζαιων δεν έχει τέτοια προβλήματα. Το κράτος είναι αυτοί. Και αυτοί μας μένουν. Και αυτοί ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ η πίτα να μην πάει σε άλλους.
    Και οι άλλοι, αφού δεν είναι μαλάκες, παίρνουν το μαρούλι και παν Τουρκία...εκεί κάνεις μπίζνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Scocco:" River es le sueno de todo jugador".
    Αντε αγορι μου. Πες μας οτι το 1.7 ειναι το πρωτο σκαλι για την μεταγγραφη και οτι αυτα δεν θα δωθουν ποτε,παρα θα παρθουν πισω. Αντε μπας και πιστεψουμε οτι αυτη η διοικηση εκανε ενα θετικο βημα εστω και κερδισε κατι,αντι να παριστανει την αγια Αναστασια την Φαρμακολυτρια.

    Συλλαλητηριο ολοι. "Να φυγει ο Σκοκο. Ντου στο σπιτι αυτου που θα κρατησει τον Σκοκο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφου βρηκες ολο το αρθρο γιατι δεν το βαζεις?
    Γιατι γραφει οτι επισης δεν εχει προσεγγισθει ουτε η ΑΕΚ, ουτε ο μανατζερ του Σκοκο?
    Και οτι ειπε για να ενδιαφερεται για αυτον η Ριβερ, τα παει καλα σαν παικτης?

    Α και απο την πρωτη του συνεντευξη ο παικτης εχει πει οτι ειναι οπαδος της Ριβερ Πλειτ.

    Συλλαλητηριο χλωμο παντως να γινει οπως εκεινο το απογευμα που τρεχανε παντζας και σια να σωσουνε τη θεση του Μπινε εκ Σερβιας. Με ...προφαση τον Νατσο Σκοκο.

    Α και αν εχει λεφτα η Ριβερ ας ερθει να τον παρει. Με 1.2 εκ το χρονο καμια ομαδα της Αργεντινης δε μπορει να σηκωσει τετοιον μισθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάγεψε πάλι ο "πρέσβης" απόψε.
    Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει καμία -μα καμία, ντέ- διαφορά με την "ομάδα" πού είχε οταν πήρε πρωτάθλημα πέρσι.
    Το ίδιο χάλι πού ηταν πέρσι ειναι και τώρα, με τη μόνη διαφορά ότι ο θρήνος είναι ελαφρώς ανεβασμένος (τίποτα το ιδιαίτερο, απλώς όχι τόσο χώμα όσο πέρσι).
    Βέβαια όταν οι αντίπαλοι σου ειναι η ΑΕΚ τού Αδαμίδη και τού Πατσατζόγλου κι ο...Αρης με τον...ΜΠΑΟΚ λογικό ειναι να είσαι 189.000 πόντους μπροστά στο συναρπαστικό ελληνικό πρωτάθλημα.
    Να΄ούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ Kostas21: Σε μένα μιλάς; Ποιό άρθρο απέκρυψα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Albert_Aekstein: Μην λες τώρα τέτοια. Είπαμε οτι όλα τα κόλπα, τάλεγε ο Νίκος στον ΄Βαγγέλη πέρσι και σήμερα δεν κουνιέται. Επίσης αφορμή ψάχνει το δίδυμο να φύγει. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ. ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙ' ΑΛΛΟΥ. ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ:
    " Τι θα πει σφαλιαρώνω;"
    " Έρχομαι να σου δείξω".
    ΕΤΣΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ή αλλοιώς με τον Μπέο που " Και τι είσαι είσαι εσύ εδώ μέσα;" στον Πατέρα.
    Ο ΕΝΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Κατάλαβες τι έλεγε ο " ριζικές λύσεις" απο το καλοκαίρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε μενα απευθυνοταν ο "Χατζιχρηστος".
    Ποιο "ολοκληρο αρθρο" να γραψω;
    Σιγα να μη σου κανω και ανταποκριση.
    Ο Σκοκο ειναι Ριβερ; Δεν ειναι ΑΕΚτζης; Οχι ρε πουστη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χρήστο: Α, εντάξει τότε για το άρθρο.
    Για τα άλλα που λες, το μόνο που ξέρω είναι οτι οι αδερφές αλληλοϋποστηρίζονται. ΠΑΝΤΟΥ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ. ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕ ΚΡΑΓΜΕΝΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ;
    Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ; ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙΣ;
    Αδερφέ, θυμίσου παλιότερα κείμενα για να δεις τι έχει μπει εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ", "ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ" Ή¨" ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ"; ΑΝΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΞΗ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ORIGINAL: ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΩΣ ΕΧΟΥΣΑ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;
    Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
    ΤΙ, ΜΟΝΟ " ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ";
    ΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑ.
    ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ.
    ΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Ο ΒΑΡΑΓΚΗΣ ΜΕ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποιος ειπε οτι ο Σκοκο ειναι ΑΕΚ?
    Μαζεψτε καποιος τον γραφικο που νομιζει οτι ειναι ξυπνιτζης κιολας. Ουτε το χατζηχρηστος δεν ξερει να ορθογραφησει.

    Επισης να προσθεσω σημερα, οτι ΑΚΟΜΗ ο Φερειρα σαν νεος ..προπονητης, και με την ψυχολογια στα υψη δεν εκανε καμια σοβαρη νικη. Τι θα γινει? Ποτε θα ανεβει η ερμη η ψυχολογια οπως εγινε με τον Χιμενεθ, να ριξει καμια 4αρα πυροτεχνημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βλεπω,πως Γιωργης Γαρατζεος και Χρηστος συμφωνουν με αυτο που εγραψα για το δευτερο 10%,που ανεφερε ο Στηβεν.
    Δεν ανεφερα κατι αντιθετο απο αυτο που λες Γιωργη,κι απορω απο που εβγαλες τετοιο συμπερασμα.Ανεφερα οτι δεν ειναι ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι στις πολεοδομιες,οι στα νοσοκομεια,η σε εφοριες,και δεν παιρνουν ολοι 10000χιλιαρικα.Και ουτε προκειται να παραιτηθει δημοσιος για να γινει ιδιωτικος υπαλληλος καποιος,λογω της ασφαλειας της μονιμοτητας,ακομα και με 500ευρω παραπανω.Και για μενα θα πρεπει να απαγορευτει δια ροπαλου α)να μπαινει καποιος στο δημοσιο αν δεν εχει εργαστει τουλαχιστον 10 χρονια στον ιδιωτικο τομεα και β) να πληρωνεται ο δημοσιος υπαλληλος παραπανω λεφτα απο τον ιδιωτικο,εκτος κι αν μιλαμε για δουλεις ανθυγεινες η επικινδυνες οπως π.χ εναεριτης της ΔΕΗ.Γιωργη,εχω συναλλαγες με το δημοσιο,και πολλες μαλιστα.Αλλα ουτε ΛΑΜΟΓΙΟ προμηθευτης ειμαι,ουτε πηγα να λαδωσω για να νομιμοποιησω κατι παρανομο.Δεν ετυχε μεχρι τωρα.Υπαρχουν φορες ομως ,οπως την περασμενη βδομαδα που χρειαστηκα ενα αντιγραφο του ΕΤΑΚ,και πηγα στην εφορια.Η αρμοδια υπαλληλος,ωρα 9 το πρωι,αφου τακτοποιησε το χαρτομανι το χθεσινο,ανακατεψε τον καφε της,επιασε το τηλεφωνο μετα και αρχισε το ψιλοχαχανισμα.Περιμενα απο την ωρα που πηγα στον γκισε 10`,και οταν εκλεισε το τηλεφωνο εκανε να φυγει να παει καπου.Ειπα μια καλημερα οταν μπηκα,εκει ακουσε την φωνη μου.Μετα απο 10`,ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΓΚΕΛΟ...Ο εφορος που ειναι στον δευτερο,ηρθε πηδωντας κατω,και μου ζητησε τον λογο.Τον πηρε και τον σηκωσε.Στο τελος ζητησε και συγγνωμη για την καθυστερηση.
    Να συμπληρωσω εδω κατι για το υστερογραφο του Χρηστου για τους δουλους.Ετσι ειναι οπως τα αναφερει.Και οταν ο Σολων εκανε την σεισαχθεια,εκανε κατι που λιγοι το εχουν καταγραψει ιστορικα.Οι αγροτες που τους χαριστηκαν τα χρεη,εβγαλαν απο το μυαλο τους καθε ιδεα εξεγερσης,αφου δεν ειχε κατι να τους πνιγει.Οταν σημερα ακομα μπερδευονται εσκεμμενα η τυρρανια του τοτε με την δικτατορια του σημερα,μην περιμενετε να βγει ακρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ολοι θυμομαστε τι εχει γραφτει. Με τελευταιον τον "Πυρηνικο Πολεμο" και "9-11...οποιος δεν ειναι μαζι μου ειναι εχθρος μου..."
    Ο Αδαμιδης σου κανει για ΑΛ Ζαουαχρι; Μπα.

    Σε ποια δικαιοσυνη στελνεις τις ευχες σου; Ξερεις που μενει;
    Η ορολογια που θα χρησημοποιηθει θα ειναι παρμενη απο την ΕΜΥ. "μερικως μεμονομενα εως κλιμακουμενα τα επεισοδια κυριες και κυριοι με ταση προς δυσμας και ενταση της ταξεως των 6 εως 7 μποφορ....". Τουτεστην, 30 χιλ. προστιμο και αντε στην ευχη της Παναγιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ KOSTAS21: MA AKOMA ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΦΕΡΕΊΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ;
    ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ( κανών ). Τώρα για τη νίκη μην έχεις απορίες. ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ( Ο-3 ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ( 1-1 ). ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ;
    ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΟΜΩΣ. ΚΑΥΛΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΑΥΤΑ, ΛΕΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΥΠΟΤΡΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ, ΚΑΙ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειμαι γραφικοτατος σαν το Πηλιο. Σαν τα Μετεωρα.
    Και το "χατζι" η "χατζη" με σε απασχολει. Η ιδιοτητα εχει σημασια.Η οποια προστιθεται ως προσωνυμιο επιθετου.
    Δηλαδη: Ετυμολογια: Τουρκικη haci. Αραβικη hagg.: Το προσκυνημα που οφειλει να κανει καθε μουσουλμανος στην Μεκκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΕΚ:
    Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από το Γιουρόπα Λιγκ αλλάζει το μετεγγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Η απώλεια εσόδων ανέρχεται σχεδόν σε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, ποσό που ήταν άκρως απαραίτητο για τις κινήσεις που είχε κατά νου να κάνει η διοίκηση.ΣΧΟΛΙΟ:!!!ΤΙ ΛΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;
    Χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης, έχοντας ήδη δώσει τα δύο πιο εμπορικά ματς πρωταθλήματος στην έδρα της (με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό), οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά δύσκολοι και η ΑΕΚ θα περιμένει σχεδόν αποκλειστικά οικονομικές «ενέσεις» από τους δύο μεγαλομετόχους, τον Πέτρο Παππά και τον Νίκο Νοτιά.
    ΣΧΟΛΙΟ:Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΎΚΟΛΟΙ;ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΕΞΗΣ;
    Η ουσία είναι ότι χωρίς άλλα έσοδα από το Γιουρόπα Λιγκ δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κάνει η διοίκηση έστω μικρές υπερβάσεις. Επιβαρύνοντας δηλαδή το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος με έναν ή δύο ποιοτικούς παίκτες που θα κόστιζαν ασφαλώς περισσότερο από λύσεις τύπου Λουσέν ή Ροτέν.
    ΣΧΟΛΙΟ:ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ;ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!ΟΥΤΟΣ Η ΆΛΛΟΣ ΛΟΥΣΕΝ ΚΑΙ ΡΟΤΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ!
    Το πιθανότερο είναι ότι η ΑΕΚ θα καταφύγει σε ό,τι πιο οικονομικό κυκλοφορεί. Παίκτες με πολύ μικρό κασέ ή παίκτες που θα δεχτούν να πληρώνονται με βάση τον αριθμό παιχνιδιών. Από κει και πέρα, θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για κάποια αξιόλογη περίπτωση δανεικού ποδοσφαιριστή, αρκεί βεβαίως να μη στοιχίσει πολλά ο δανεισμός. Μία εκ των περιπτώσεων που εξετάζεται είναι του 27χρονου μεσοεπιθετικού της Εσπανιόλ, Φεράν Κορομίνας. Εχει γίνει η πρώτη προσέγγιση, αλλά το «αγκάθι» είναι το οικονομικό.
    ΣΧΟΛΙΟ:ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ,ΟΤΙ ΣΑΠΑΚΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.!ΣΥΝ ΤΟ ΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ.ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΧ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΟΡΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    Στο μεταξύ, στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση εγκρίθηκε ο ισολογισμός και αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι η πολλοστή φορά που ανακοινώνεται κάτι τέτοιο, αλλά δεν φαίνονται στον ορίζοντα νέοι επενδυτές για να καλύψουν την αύξηση και ουσιαστικά να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών.
    ΣΧΟΛΙΟ:ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ VERA ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΑΙΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ,ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.
    Εν όψει του αυριανού αγώνα στο Καυτανζόγλειο, ο Χιμένεθ λογικά θα φρεσκάρει σε δυο-τρεις θέσεις την ενδεκάδα. Οχι μόνο επειδή η ομάδα έπαιξε προχθές, αλλά διότι ακολουθεί την Πέμπτη στη Λάρισα το κρίσιμο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ. Και όπως ήρθαν τα πράγματα, η ΑΕΚ θα ρίξει όλο το βάρος στο Κύπελλο.
    ΣΧΟΛΙΟ:ΩΧ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΧ!ΟΣΟΙ ΤΟ ¨¨ΠΑΙΞΑΤΕ¨¨ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ.ΑΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τον Αραουχο ξερει να κυνηγαει μονο,μεχρι την ακρη του κοσμου. Και κοστιζοντας η μαλακια του δικηγορου,τα 300 χιλιαρικα του Πατσατζογλου. Συν του επομενου που θα χρειαστει να ερθει.Θα τα πληρωσεις απο την τσεπη σου δικηγορε;
    Αστα,θα τα πληρωσω εγω απο τα εισητηρια.
    Μη του πεις μονο να παει κοντρα στον Νικολα και κακοκαρδισει τον μεγα ναυτικο της μπανιερας.
    Ας γαμιεται η ομαδα πρασινα. Κοκκινα μονο μην την πειραξουν.
    Ραβδι που θελετε παλιομαλακισμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εδω θα ψαχνουν στις καρτελες του ΙΚΑ σε λιγο ρε Μπαμπη ποιες "φτηνες λυσεις" και ποιο "μαζεμα";
    Για μια φασολαδα ο Νεστοριδης,για μια φασολαδα και το επομενο ταλαντουχο γυφτακι απο την Αμαλιαδα.
    Επιστροφη στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Η ΑΕΚ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΚΙ Ο ΜΕΤΟΧΟΣ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ 5 ΜΥΡΙΑ ΤΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ Ο ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΕΟ ΝΙΚΟΣ ΝΟΤΙΑΣ.
    ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΧΙΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΕΝΑ. ΟΥΑΟΥΑΟΥΑΟΥΑΟΥΑ κλαίω τώρα για την απώλεια.
    Κύρια για την κωλοτούμπα στις εκογές. Το "λ" παρελήφθη επίτηδες.
    ΝΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ 500. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜΑ, μας το ειχανε πει
    Μπαμπη μου. "μετα την Ζενιτ, οι οποιες κινησεις". Πριν απο αυτη προεχει το πρωταθλημα,που ακομα παιζει σαν στοχος η θεση στα πλευ-οφφ και μεσω αυτης,εις την γην της Επαγγελλιας.
    ΜΑ πριν απο αυτο να επικεντρωθουμε στο κυπελο,καθως και αυτος ειναι ενας ρελιστικος στοχος,αφου ειναι η μονη κουπα που μπορει να σηκωσει η ΑΕΚ,αφου στο C.L δεν παιζει και αρα δεν θα συμμετασχει στον τελικο.
    Αρα λοιπον,εχουμε και λεμε: 10 βαθμοι απο την κορυφη τωρα,αλλα μεσα στο κυπελο. 6 βαθμοι πριν απο λιγες αγωνιστικες ηταν η αποσταση απο την κορυφη αρα,αφηνουμε το κυπελο και κανουμε φοκους στον τιτλο.
    Μενουμε λιγο πισω στην βαθμολογια,δεν τρεχει τιποτα ομως αφου υπαρχει και η ελπιδα της Ευρωπαικης καταξιωσης μεσω της αναβαθμισμενης διοργανωσης του Πλατινι.
    Ασε δε, που ΚΑΙ το κυπελο Ελλαδος περιμενει σαν θεσμος στη γωνια. Καβατζα.
    ΦΤανει στα μισα το πρωταθλημα και αφου πλεον δεν ειναι ικανη η ομας δια την πρωταθληματικη της διεκδικηση,στρεφουμε το λαγνο και πυρηνο βλεμα μας εις την Ζενιτ και τον υπερ παντων αγωνα.
    ("ο πιο σημαντικος αγωνας στην ιστορια της ΑΕΚ..." οπως ειπε και ο Μανωλης. Μα κανεις δεν φροντισε να του πει οτι δεν ιδρυθικαμε το 2004;)
    Παπαλα η Ζενιτ και πλεον μας γλυκοκοιταζει το υπερμεγεθες κυπελον Ελλας ον Λαιν. "Απανω του μωρε γκιαουριδες".
    Και αν τυχει και τελεψει και αυτος σαν στοχος,χανοντας απο τα τυρια, νο προμπλεμ. Γυριζουμε ξανα την κεφαλη μας απεναντι, οπου μας περιμενει ακομα ζεστος,αχνιστος ο θεορατος θεσμος των πλευ-οφφ.
    Τι χρονιά θεε μου! Τι συγκινησεις! Τι ΘΑΥΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Εμείς στην ανεργία κι εσείς μες στη χλιδή, τιμήστε το τριφύλλι, τελειώνει η υπομονή"

    Έτσι φώναζαν τα βαζελάκια σήμερα και τα βρίσκω πιο ευρυματικά απο τα Χατζιχρηστάκια.
    Άντε κανένα ¨¨Αεκ παίξε για το λαό σου¨¨και μέχρι εκεί.Άσε το άλλο που στο ίδιο γήπεδο οι βάζελοι τους πήραν στο κυνήγι ενώ τα δικά μας παιδιά είναι στον Παππά και τα μάτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΕΙΠΑΜΕ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΑΝΟΥΛΑ ΦΕΤΟΣ ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το`πε και το κανε ο Μπεος...
    Αερα-Πατερα ειναι τωρα στον Παο...και εχει και συνεχεια το εργο. Ο μεσιτης ψαχνει λεφτα να παρει την "δωρεα",κι ο Τζιγγερ σκαβει στις πυραμιδες μαζι με τον Σπυρο, τον παγκοσμιο επενδυτη,για να βγαλουν απ`την ερημο τσουβαλια με πετροδολλαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε ας ξεκουμπιστούν όλοι τους.Αυτή η μετριότητα δεν αντέχεται πλέον.Έχουμε κόψει το γήπεδο με αυτό το θέαμα.Βλέπουμε και καμιά καλή ταινία στο σινεμά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο "μεσιτης" θα παρει τα παπαρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οπως παει,αυτο θελει κι αυτος,αλλα ελα που δεν ξερει τι να κανει τωρα...Γιατι αλλο ΚΚΕ στην αντιπολιτευση κι αλλο κυβερνηση,αλλο απο πισω και βαζουμε το ενα πλυντηριο μετα το αλλο,κι αλλο μπροστα και τρωμε τη λεζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εν αρχή υπήρξαν οι σαλιαρελικοί "επιστήμονες", ένας όρος πού έγραψε στην σημειολογία τού Greek football.
    Πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι, ορθοπεδικοί, αρχιτεκτονες, οικονομολογοι, ενωμένοι υπο το δίκαιον αίσθημα τής οργής να τρέχουνε τούς παίκτες τού Ολυμπιακού και τού Αθηναικού και κυρίως τον Δημόπουλο πού εκείνη την ημέρα απέδειξε πειστικά ότι χαράμισε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο.
    Διότι άνετα θα μπορούσε να ηταν στάρ στα 100 μέτρα μετ΄εμποδίων.

    Πλήν όμως, η ψυχεδέλεια δέν έχει όρια, αλλιως δεν θα ηταν...ψυχεδέλεια.

    Οπως περάσαμε από τούς Byrds στούς Doors κι απο κεί στούς Cocteau Twins για να καταλήξουμε στούς Massive Attack, έτσι κάναμε ένα κύκλο και φτάσαμε απ΄τούς "επιστήμονες" στούς "αντεξουσιαστές".

    Πριν από 3 βδομάδες ο Father καθιλέρωσε τόν όρο. Δεν είναι λάθος,δεν ήθελα να πώ "καθιέρωσε" αλλά καθιλέρωσε. Αντεξουσιαστές είπε ο Father ότι πλακωθήκανε έξω απ΄το γήπεδο.
    Και χτές, οι ίδιοι...αντεξουσιαστές τρέξανε τούς παίκτες τού βάζελου γκαμιώντας μέχρι τ΄αποδυτήρια για να καταλάβουνε να΄ούμε τι φανέλλα φοράνε.

    Τώρα προφανώς οι αλιθηνοί αντεξουσιαστές θα τα μάθανε όλα αυτά και θα είναι βυθισμένοι μέσ΄την απορία. Οπως κι οι κανονικοί επιστήμονες στην δεκαετία τού 80΄οταν μαθαίνανε πώς "συνάδελφοι" τους κάποιες Κυριακές κυνηγάνε τούς παίκτες τού Ολυμπιακού και τον Δημόπουλο.

    Ετσι ειν΄αυτά τα πράματα, δεν έχουν εξήγηση.

    Το βιντεάκι πάντως μετά το τέλος τού μάτς Father εναντίον Μπέου είναι ολα τα λεφτα. Εγώ θα το έντυνα και με μουσική τών Rage Against the Machine και συγκεκριμένα το Killin΄ in the Νame Of ετσι για να είναι κάργα αντεξουσιαστικό.

    Να ουρλιάζουνε οι κιθάρες δηλαδή την ώρα πού οπαδοί τού Μπακούνιν κυνηγάνε τον Βύντρα και τον Καντέ. Χάρμα οφθαλμών και ώτων.
    Δεν το ήξερα ότι ο βάζελος ψάχνει να την δεί Αστέρας Εξαρχείων κι άσε ότι δεν τού πάει κιόλας ρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε.

    Αντεξουσιαστές και βάζελος?
    Να το λέγανε για την ΑΕΚ πού υπάρχει και συγκεκριμένη προιστορία, αντε να το καταλάβω, αλλά ο βάζελος να Μπακουνίζει, όχι δεν λέει, είναι σαν να λέμε ότι η Τζούλια την άκουσε Τζάνις Τζόπλιν η ότι ο Καρβέλλας την είδε Τζόι Ντιβίσιον.

    Και το χειρότερο είναι ότι "δικαιώνεται" ο Νιό(μ)πλιας. Ποιός, ο Νιό(μ)πλιας!!!!
    Γι΄αυτό σάς λέω, ψυχεδέλεια σκέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Δεκεμβρίου, 2010 12:15

    Προς AEIstein: Ακούς Cocteau twins?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Δεκεμβρίου, 2010 12:26

    Φίλε,χθες γύρισα από τη δουλειά στις 2.30 και είπα να σερφάρω λίγο να χαλαρώσω μπας και πάω για ύπνο. Τι το θελα?
    Έπεσα κι εγώ στο -όντως ψυχεδελικότατο- ρεπορτάζ της βαζέλας. Μιλάμε ύστερα από την κατάθλιψη από το ναδίρ που πιάσαμε με τη ζενίθ τη μΠέμπτη γέλασε το χειλάκι μου με τον τραγέλαφο της ομάδας του παλατιού.
    Αλλα κάτσε...κροπότκιν στο ΟΑΚΑ? Ρόζα στη Λεωφόρο? Δεκεμβριανά στην Τρίπολη? Αντάρτικο πόλεως στα ΒΠ?
    Το δαμε κι αυτό...
    Σου έχω άλλη ερμηνεία πάντως. Συμφωνώ ότι οι έννοιες "ΠΑΟ" και "ΑΝΤΙ-εξουσιαστής" έχουν τόση σχέση όση το πορτοκάλι και το ποδήλατο.
    Αλλα εδώ, στο λίκνο τη λαικής εξέδρας της ομάδος του παλατιού, εδώ που παιδάκια με πράσινα καπελάκια οδηγάνε τα παπάκια με σπασμένες εξατμίσεις, στου Γκύζη δηλαδή, έχω δει σε τοίχους γκραφίτι ΠΑΟ στ' αλβανικά.
    Λες να έχουμε στο ΟΑΚΑ προβοκατόρικο κίνημα για εγκαθίδρυση της ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημερα σε ολους.
    Μορουν να βγουν μερικα συμπερασματα απο την εξωδιο ακολουθια των οπαδων που θελουν πρωταθλημα ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
    Το πρωτο συμπερασμα,ειναι και η απαντηση στην καιρια ερωτηση-απορια της διοικησης των πολυμετοχικων: "τι εχει συμβει και εχουν αγριεψει ετσι αυτοι;" Και ψαχνουν τα αιτια της απο ενα σημειο και μετα αδικαιολογητης αγριοτητας και θυμου των οπαδων.
    Μα πως να μην ειναι,αφου φανταζονταν με τα περσινα καραγκιοζιλικια οτι το πρωταθλημα θα βαφεται πρασινο για τα επομενα 10 χρονια.Εποτιθεται (που λεει και μια ψυχη)οτι ξεκινουσε μια "Δυναστεια". Και στο τελος εμεινε μονο το "...αστεια".
    Και οτι θα ειναι στα μεσα και στα εξω,τωρα που επιτελους ο Σωκρατης τελειωσε απο τον γαυρο και "θα κανουμε και εμεις τα ιδια οπως αυτοι. Αυτο θελουν τα μουνια".
    Αντ'αυτου ομως τι βλεπουν;. Το παραμυθακι της πολυμετοχηκοτητας να εχει τελειωσει μαζι με την περασμενη περιοδο. Και την αδιαφορια την φετινη,που ειναι η αποδειξη, οτι περσι στηθηκε ενα σκηνικο για μια μονο χρονιά και οχι για δεκα. Και οτι φετος την εχουν παρατησει την ομαδα χειροτερα απο τους αλλους τους αμετοχους της ΑΕΚ. Και οτι πλεον κουμαντο στην ανυπαρκτη παραγκα,στην ΕΠΟ κλπ. κανει ΠΑΛΙ ενας κοκκινος. Ο Βαγγελας.Και οτι παλι θα βιωσουν μια δεκαετια που θα κοιταζουν την πλατη του καταραμενου γαυρου.
    Και αυτο δεν αντεχεται. Και οι φαπες-και εκει-σκοπο εχουν την διοικηση.

    Αυτα βλεπει ο Αδαμιδης, ο Παπας και οι λοιποι και κανουν τον σταυρο τους. "Να μη λεμε τιποτα. Με διχως λεφτα,διχως ακρες,με τα ψεματα,με υποσχεσεις, με ταματα,ματια,βασκανιες και σκορδα,με τρίπλες περιτεχνες ξεφευγουμε απο τον κοσμο,ο οποιος απλα ειναι "απογοητευμενος". Μας αρκει."
    Μην ειστε και τοσο σιγουροι.
    Ο κοσμος παντου ειναι ιδιος.
    Απλα ο ΑΕΚτζης ειναι περισσοτερο διαλακτικος και με περισσοτερες ανοχες. Και αυτο δεν ειναι απαραιτητα καλο,ουτε για κεινον αλλα ουτε και για σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "εξοδιος" ηθελα να γραψω και οχι "εξωδιος"
    Γιατι,ετσι οπως ειναι και μη τονισμενο, αν το διαβασει ο Κωστας21 μπορει να νομιζει οτι ειναι καποιο παραδεισιο πουλι. Αα πουμε κατι σαν τον ερωδιό.

    Το δευτερο συμπερασμα το πανευκολο ειναι οτι οι πρασσινη ομας και αι οπαδοι αυτης,αρκουνται με το αποτελεσμα και τας νικας αι οποιαι επιφερουν την πρωτευση της ομαδος εις τα υψηλοτερα κλιμακια της Λιγκος. Και με την βηθεια του διαιτητου αν ειναι,ακομα καλυτερα.
    Και δεν παει να γαμηθει το θεαμα. Το θεμα ειναι να παρουμε τα ηνια. Παντι τροπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και το τριτο και μακρυτερο συμπερασμα,ειναι οτι ερχεται η σειρα-αναποφευκτα- και της συν-εταιρης ομαδας που χρησιμοποιει το ΟΑΚΑ.
    Το οποιο, θα γινει σημειο αναφορας.Κατι σαν το Κιλελερ.Επαναστατωντας οι κολιγοι εναντι των τζιφλικαδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και μεσα σε ολα,και το μεγα συμπερασμα του κεφαλοκλειδωματος της οικογενειας στον εμιρη-μπατιρη-Ρωσσο Βγενοπουλο.
    Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο.
    Ακομα και μετα απο τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ρε γραφικο Μετεωρο-Πηλιο, αν ο Βγενοπουλος ειναι εμιρης-μπατιρης-ρωσσος, ο Μελισσανιδης τι ειναι ? υπαλληλος του Πιτερ Τζι? ή μηπως ειναι και πρεπει να παιρνει αδεια για να κανει μεχρι και τηλεφωνα?

    χα χα χα χα

    Βγενοπουλος = 50 εκ στην ΠΑΕ ΠΑΟ
    Μελισσανιδης = μηδεν ουτε σεντ στην ΠΑΕ ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Δεκεμβρίου, 2010 14:41

    Προς όλους: Έχω ένα πρόβλημα γι' απόψε. Να δω ΑΕΚ-γριές στο καφενέ ή να πάω σε παιδικό πάρτυ που μας έχουν καλέσει?
    Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γιώργη,
    βεβαίως κι ακούω Cocteau Twins, ακούω οτιδήποτε ψυχεδελικό, και γενικώς ακούω πολλά λόγω δουλειάς.
    Κι οι Cocteau Twins τυνχάνουν να είναι ενα απ΄τα πιο αδικημένα γκρούπ τής τελευταίας εικοσαετίας, τόσο ιδιαίτεροι πού δεν έχει διαννοηθεί κανένας ούτε καν να τούς αντιγράψει.

    Ερώτηση κρίσεως:
    αν οι δικοί μας αντεξουσιαστές (κι εμείς παρεπιπτόντως έχουμε αρκετούς) αποφασίσουν να πάρουν στο κυνήγι τούς παικταράδες μας, ο Γκερέιρο μπορεί να τούς ξεφύγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παιδικό πάρτυ με χίλια.
    Κι αν δείς οτι τα παιδάκια κάνουν πολλή φασαρία (λογικό) τότε κάνεις το εξής:
    -ανάβεις με τρόπο την TV καί βάζεις το μάτς ΔενΒλεπόμαστε-Γριές.
    Θα παρατηρήσεις το εξής εφφέ: τα παιδάκια σιγά-σιγά θα αρχίσουν να ηρεμούν. Σαν υπνωτισμένα θα ακολουθούν με τα ματάκια τους τη μπάλλα καθώς αυτή θα παίρνει την μακρινή ανηφόρα προς την περιοχή τών γριών. Χαλαρωμένα θα αρχίσουν να γέρνουν ένα-ένα στην γλυκιά αγκαλιά τού ύπνου.
    Κι εκεί κάπου στο 70ο λεπτό θα ανακαλύψεις ότι ο μόνος πού κάνει φασαρία είσαι εσύ.
    Να μην βρίζεις μόνο, υπάρχουν και παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Δεκεμβρίου, 2010 14:57

    ΑΕΚstein, τα λέμε πιο μετά. Εν τω μεταξύ δώσε μου τον αγαπημένο σου δίσκο τους. Δικός μου: Victorialand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γιωργη προτεινω να πας σε κανενα παρτυ με γριες.
    Δεν εχεις κανενα ΚΑΠΙ εκει κοντα;
    Θα νοιωσεις συγχρονος ΑΕΚτζης.

    Και ασε τον "21" να ψαχνει ποιος ειναι υπαλληλος ποιου. Ο "Τζι" του "Ντι" η το αναποδο.
    Το σημειο "G" της ΑΕΚ,το ξερει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πρός Χρήστο,
    κάποιος πρέπει να γράψει ένα βιβλίο για την ψυχοσύνθεση τών οπαδών τών 3 μεγάλων Αθηναικών ομάδων.
    Μην σού πώ ότι σκέφτομαι να το γράψω εγώ, απ΄την άλλη βέβαια πολλά βιβλία σκέφτομαι να γράψω οπότε μην με παίρνεις καθόλου τοίς μετρητοίς.

    Φαντάσου ας πούμε το κομμάτι για τούς βάζελλους οπαδούς.
    Ενα απόσπασμα απ΄το αντίστοιχο κεφάλαιο:
    "....είναι γνωστοί και ως πράσινοι αντεξουσιαστές. Ενώ δηλαδή οι κλασσικοί αντεξουσιαστές έχουν εκπαιδευθεί να τρέχουν σε άσφαλτο οι πράσινοι αντεξουσιαστές αρέσκονται να τρέχουν στο πράσινο χορτάρι κι αντιστρέφοντας μάλιστα τούς ρόλους, δεν κηνηγιούνται αλλά κυνηγούν...."


    Πρός Γιώργη:
    δύσκολα μού βάζεις, πολύ δύσκολα. Το Victorialand ειναι δισκάρα, αν και μάλλον ρέπω πρός το Milk and Kisses πού ηταν κι ο τελευταίος τους. Επίσης πριν 4 χρόνια περίπου, βγήκαν 2 διπλά CD πού είχαν την λειτουργία τού Best of αλλά με κάμποσα ακυκλοφόρητα κομμάτια τους πού ηταν προβλεπόμενα εκπληκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "Σκεφτεται"- λεει- να τα βροντιξει ο Πατερας,μετα τα τελευταια γεγονοτα,που καθολου δεν αρμοζουν.
    Και τοτε τι θα γινουμε εμεις που περιμεναμε να σωθει το ποδοσφαιρο αφου απο "ειναι πολυ τυχερο το ποδοσφαιρο που εχει εμας τους δυο" παμε στο "ειναι πολυ τυχερο το ποδοσφαιρο που εχει τον Βαγγελη"

    Χαρτι και καλαμαρι του τα μαρτυραγε τα περσινα κατορθωματα του στον "φιλο" Ευαγγελο.Που να φανταστει οτι θα τον εβρισκε φετος εδω.
    Μα τι φιλοι ειναι; Δεν μπορουσαν να πουν μια κουβεντα ο ενας για τα σχεδια του αλλου; Ετσι δεν ειναι οι φιλοι;

    Ας γελασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Προς Albert-AEKstein
    Την ψυχοσυνθεση τοσο των ιδιων των ομαδων αλλα και των οπαδων τους,την εχει περιγραψει με δυο λογια,περιλhπτικοτατα και παραστατικοτατα ο Λακης ο Νικολαου,μιλωντας για ενα περιστατικο σε καποιο γηπεδο-της Πατρας αν δεν κανω λαθος- οπου επαιζε ο γαυρος με καποια ομαδα.Πηγαινοντας να καθησουν στις θεσεις τους,αυτος και ενας συμφητητης του γαυρος,ειδαν τις θεσεις τους πιασμενες απο αλλους. Και πριν προλαβει να πει ο αλλος ο δυστυχος οτιδηποτε,τον αρπαζει ο Φαληρευς και τον πλακωνει στα χαστουκια,μεχρι που στο τελος κερδισε επαξια την θεση του στην κερκιδα.
    Και κανουμε την αναγωγη:
    "ο "Ολυμπιακος" θα σε πλακωσει στα χαστουκια,ο "Παναθηναικος" θα καλεσει την αστυνομια και ο "ΑΕΚτζης" θα σου προτεινει να καθησετε ολοι μαζι αφου "ολοι χωραμε βρε αδερφε...".
    Αυτο δεν συμβαινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ηθελα να γραψω "συμφοιτητης" αλλα εγραψα "συμφητητης".
    Και για να μη νομισει ο "21" οτι εννοουσα καποιο ορυκτο με το ονομα "Συμφητήτης", επαναφερω την ορθογραφια που τοσο κοφτει την Oriτζιναl.
    afoy einai gnwsto oti timame tis rizes mas..
    asxeta an i leksi "riza" parapempei ston "rizikes luseis". Einai symptwsis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο καλυτερος απο ολους βεβαια ειναι ο γερολυκος Φερειρα. Λυση-οπου ν'αναι- συνεργασιας λογω "ασυνενοησιας" η "διαφορας φιλοσοφιας", η "μη αναμενομενων αποτελεσματων" και να η αποζημιωση και να η επιστροφη στην Πορτογαλια νικητης και κονομημενος.
    Σαν αλλος Ζικο. Η σαν αλλος Χιμενεθ.

    Ο τροπος που μυριζονται απο χιλιομετρα αυτοι οι πτωματοφαγοι γυπες,ρε παιδι μου, το ψοφιμι απο μακρυα και το ακριβες πεταγμα που κανουν για να καρφωθουν πανω στην ανυπερασπιστη λεια,πραγματικα ειναι θαυμασιος και σε αφηνει με ανοιχτο το στομα.
    Ειναι σαν να βλεπουμε ντοκυμαντερ του National Geographic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΜΠΑΟΚ και Αρης έπεσαν ηρωικώς απέναντι στίς θηριώδεις Κέρκυρα και Ξάνθη.
    Χτές είχαμε τον Βόλο.
    Και εντός ολίγου ακολουθούν Ηρακλής και Λάρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΓΥΑΤΑΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ. ΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΡΦΙΝ ΣΤΟ 3C. ΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ORIGINAL ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ. ΚΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. ΟΧΙ ΕΚΡΟΩΝ ΜΩΡΟ ΜΟΥ. ΕΙΣΡΟΩΝ. Ή ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ;
    ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή