Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟΣ

           Σήμερα αναχωρώ για την αγαπημένη μου Ελβετία. Κατά την γνώμη μου το πιο δημοκρατικό κράτος που υπάρχει. Εκεί που κανένας δεν γνωρίζει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και που ψηφίζεις για τα πάντα. Με τον πολιτισμό βασιλιά μια που η απειλή να σε καρφώσει ο παραδιπλανός για τις μαλακίες που κάνεις είναι θέσφατο. ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ.
             Σαν παιδάκι ήταν το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό με αεροπλάνο. Περίπου σε ηλικία 10 ετών. Και μάλιστα το έκανα μόνος μου. Διότι ενώ θα πετάγαμε με τους γονείς μου, στο αεροδρόμιο διαπιστώθηκε οτι ο πατέρας μου είχε ξεχάσει να ανανεώσει το διαβατήριο μου. Τα άκουσε απο τη μάνα μου βέβαια αλλά δεν άλλαξε και κάτι. Έτσι, τρεις ημέρες μετά, ξανά στο αεροδρόμιο για να με στείλει η γιαγιά μου πακέτο στους γονείς που ήσαν ήδη στην Γενεύη.
           Και μιλάμε για βασιλική περιποίηση απο την τότε Swsiss Air.  Έτσι πετάγανε τότε τα ασυνόδευτα. Χεράκι χεράκι με την αεροσυνοδό ( όλες τότε μου φαινόντουσαν γκομενάρες ), με ειδικό αυτοκίνητο, στην πρώτη θέση και τίγκα στα δωράκια. Ούτε βασιλικός απόγονος δεν είχε τέτοια περιποίηση. Η μασκώτ του αεροπλάνου είχα γίνει. Πρωτοείδα το πιλοτήριο και κάθε πέντε λεπτά με ρώταγαν αν ήθελα κάτι. Στην άφιξη, πάλι απο το χέρι μέχρι να με παραδώσουν στον οικογενειακό φίλο που δούλευε τότε στον ΟΗΕ και μετέπειτα στην πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση έγινε υπουργός συντονισμού ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ. Κι η μάνα μου τον είχε στείλει μέσα στην πίστα σχεδόν, για να με παραλάβει.
          Σήμερα βέβαια, πού τέτοια τύχη; Να με πάρει απο το χέρι η αεροσυνοδός; Μόνο με κανά ROLEX δώρο ίσως. Δώρο όμως κάνω στον εαυτό μου και στην οικογένεια μου. Το ταξίδι και  την επταήμερη αποτοξίνωση μου απο τις μαλακισμένες εποχιακές συνήθειες του ρεβεγιόν, του Βασίλη, του Φώτη, του Γιάννη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο υπάρχει για αφορμή καταναλωτικής μανίας . Δώρο επίσης και το βουνίσιο σκι ( έχω παραιτηθεί εγώ προ τριετίας ) στα παιδιά και στην σύζυγο, που αν δεν συμπληρώσουν οκτάωρο εκεί πάνω, δεν γυρνάνε πίσω.
           Μένω σε ένα χωριό που λέγεται Villars sur Ollon. Δηλαδή Βιλαρ πάνω απο το Ολόν. Στα 800 μέτρα περίπου υψόμετρο, μέσα σε ένα κτήμα 8 στρεμμάτων σε ένα τεράστιο ιδιόκτητο σαλέ. Πάντα χιονισμένο και, ή με τα πόδια τρία λεπτά απο τον οδοντωτό για το χιονοδρομικό, ή κατ' ευθείαν με τα σκι για πάνω, αν έχει γίνει της πουτάνας απο την χιονόπτωση. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. Άρα ηρεμία για τους λάτρεις της αγωνιστικής κατάβασης των βουνών και ηρεμία για μένα, που πια ασχολούμαι με το ski d' ete ( λάθος ορθογραφία αλλά δεν βρίσκω στον υπολογιστή τους τόνους ) , δηλαδή το σκι στην ευθεία - κάτι σαν γρήγορος περίπατος -  , το διάβασμα και το γράψιμο και...
         Και τις απίθανες συζητήσεις μέχρι τα χαράματα με καλή παρέα και βέβαια τις μέχρι τελικής εξοντώσεως ταβλομαχίες. Με μουσική που κουβαλάω απο εδώ, με τρομερό φαγητό και μπόλικο ποτό και με τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών. Τα πάντα προσεγμένα στην λεπτομέρεια, ιδανικά για ξεκούραση στον ολόφρεσκο αέρα και στην υγεία. Που φορτώνεις τις μπαταρίες για μια ολόκληρη χρονιά. Είναι και λιγο η προπαγάνδα μου, μια που προσπαθώ να πείσω τα παιδια μου να σπουδάσουν στην Ελβετία αλλά και να μεταναστεύσουν εκεί.
         Η παρέα είναι μεγάλη και διαλεχτή. Ο καθένας την δική του. Τα παιδιά, οι γυναίκες και οι γκρινιάρηδες. Με άπειρο χώρο συνεύρεσης, απομόνωσης αλλά και ειδικών δραστηριοτήτων ( μπιρίμπα, πόκα, ρουλέτα, σκάκι, play station , ping pong και τα τοιαύτα ). Το σπίτι είναι τεράστιο και δεν αστειεύεται για την χαλάρωση που προσφέρει. Δοκιμασμένη εδώ και μια δεκαετία. Συγγενείς το έχουν κι άρα τα έξοδα είναι μόνο τα μεταφορικά ( 180 ευρώ το άτομο τα πάντα, κλεισμένα βέβαια πολύ καιρό τώρα ) και το φαγητό. Να γίνουν και τρείς έξοδοι για τυριά στα ταβερνάκια; Θα γίνουν, γιατί όχι; Το σέρβις , η ευγένεια και η ποιότητα σε σχέση με τις τιμές, σε ξαναπείθουν οτι εδώ ζούμε στην κατακόμβη.
         Μην τα πολυλογούμε. Διαδίκτυο θα έχω και θα ενημερώνομαι. Κι όπου μπορώ θα παρεμβαίνω. Το ΣΚ θα τρέξει με το πρωτοχρονιάτικο κείμενο μου. Απο Δευτέρα θα τρέξω κάτι σαν Καζαμία, που πρώτη φορά θα το επιχειρήσω. Την Τετάρτη που παίζουμε με την Κέρκυρα, το ματς δεν θα το δω. Ούτε κι εφημερίδες μπορώ να έχω. Επομένως θα ήθελα κάποιον ή κάποιους απο εσάς, να γράψει μια κριτική, να μου την στείλει στο ταχυδρομείο μου και να την αναρτήσω στο blog για την Πέμπτη και την Παρασκευή. Εύκολα μπαίνουν και παραπάνω απο μια κριτικές.Θα είμαι πίσω στις 7/1 το βράδυ αλλά το ΣΚ πάλι θα τρέξει με το κείμενο για τα Φώτα μέχρι να παίξουμε στας Σέρρας και να μιλήσουμε για το παιχνίδι την Κυριακή το βράδυ.
           Αγαπητοί σας εύχομαι καλή πρωτοχρονιά και να προσέχετε αυτά που αγαπάτε. Με δύναμη και πάντα αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
       ΥΓ. Φυσικά σε απόσταση βολής και ο Sugar που του κόλλησα την τρέλα της χώρας αυτής ( σε άλλη πόλη βέβαια, στα κοσμικά ). Οι συναντήσεις πάντα κρύβουν ενδιαφέρον.

11 σχόλια:

  1. ...Αλλος για Χιο τραβηξε πηγε
    κι αλλος για την Γενευη
    κι αλλος στου Villar τα βουνα
    φρεσκο αερα παιρνει...
    Καλη Χρονια και καλη επιστροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ CONPATER: ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΠΑΩ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΟΥ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ " ΟΛΟΛΕΥΚΗ ΜΑ ΠΕΝΘΙΜΗ ΕΛΒΕΤΙΑ " ( ΚΑΒΑΔΙΑΣ ). ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ. Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟΨΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΣΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΟΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΙΤΑΩ ΠΙΣΩ ΜΟΥ. ΜΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβαινω τι ενοοεις οταν λες οτι κυριως κοιτας πισω σου...Αμα την επιστροφη σου με το καλο θα μου το εξηγησεις απο κοντα.Να`μαστε καλα μεχρι τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ CONPATER: ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΑΡΟΝ - ΜΕΛΛΟΝ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά να περάσετε όλη η παρέα.
    Καλή Χρονιά με Υγεία και Καλή Τύχη που την έχουμε όλοι οι Έλληνες απόλυτη ανάγκη, αφού μόνο σε αυτήν μπορούμε να ελπίζουμε μιας και εμείς μόνοι μας τα έχουμε κάνει μπάχαλο.

    ΚΜ οικογενειακώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σε ολους.
    Ηλιος με δοντια. Σαν αυτα του πρασινου ηλιου του κλεφτη γλετζε που μας ηρθε σαν τον Αι Βασιλη απο την καπνοδοχο και εφυγε σαν εθνικος ηρωας απο την μπροστινη εισοδο. Και τον εχουμε θαψει στον κηπο. Κοντα μας. Τα αισθηματα δεν αλλαζουν. Και τους μεγαλους απαταιωνες τους νιωθουμε παντα σαν δικους μας ανθρωπους.
    Αλλο που ο γιος παραδιδει τα κλειδια.Αλλωστε το ειχε προβλεψει ο γλετζες πατηρ,ο οποιος εκανε πλακα με μια χωρα ολοκληρη: "αυτος (ο καραφλος) αν ποτε κυβερνησει,θα καταστρεψει τη χωρα"
    Χα! Ενω εσυ μας ανεβασες στο φως,το προβλημα ειναι ο γιος.
    Πουσταραδες ενας-ενας.

    Τελος παντων. Μη μαυριζουμε μερες που ειναι.
    Και τι "μερες" ειναι; Τιποτα. Τα ιδια. Ευκαιρια για λιγη ξεκουραση. Και αυτη οχι για ολους. Για πολλους ειναι μια καλη αφορμη να ξαναμετρησουν τα χρεη τους με περισσοτερη ανεση και να κλαψουν διχως πιεση,για τις κλεμενες ζωες τους.
    Χρονια πολλα στον Ολι Ρεν,τον Στρος Καν και ολα τα καλα παιδια που-με την αμεριστη συμπαρασταση των εγχωριων- μας εμαθαν λογοτεχνια μεσα απο τα κοινωνικα μετρα.
    Καταληγοντας και παραφραζοντας -κατα εναν στρεβλο τροπο-την ρηση του Καζατζακη:
    "δεν ελπιζω τιποτα,δεν περιμενω τιποτα,ειμαι Ελληνας".

    Αλλα ας μη ξαναμαυριζουμε μερες που ειναι.
    Περιμενουμε και τον Μανιατη (εμενα δηλαδη) να δεχθει να υπογραψει,με ανταλλαγμα 5 γροσσια,τρια κατσικια και μια ευχη για καλη χρονια.
    Μπορει.
    Παρεδωσε την λιστα του ο Σιντλερ της ΑΕΚ στον αρχηγο του στρατοπαιδου συγκεντρωσης Σπατάου. "αυτοι θα φυγουν,αυτοι θα μεινουν" γραφει σε αυτην.
    - Μα θελω και τρεις μεταγγραφες,οι οποιες θα καλυψουν 5 θεσεις.
    - Ωραια, απαντα ο αρχηγος. "θα παρουμε τον Αμπντουραχμανι τους αδερφους Κατσαμπα και τους αδερφους Τζαβαρα. Συνολο "5".
    Ας ετοιμαστουμε για μια καλη χρονια.

    Καλο ταξιδι και καλη διαμονη,αδερφε.
    Αν και οι κατακομβες θα σε αναζητησουν ξανα.
    "Σε πηρε καποτε η Δυση,σε ξαναφερνει η Ανατολη..."
    Η αλλιως: "...που θα πας και θελεις να μ'αφησεις, μια βραδια,σε μενα θα γυρισεις...".

    Καλη ξεκουραση,αναψυχη και διασκεδαση.
    Θα τα λεμε απο εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανε και κανενα τηλεφωνημα κατα το Saint Moritz.

    Υ.Γ. Κινδυνος Πρωτοδικειου-προς το παρον- δεν υφισταται.
    Οι φθορες ειναι εκτεταμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ31 Δεκεμβρίου, 2010 15:26

    ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ 43.ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟΠΑΩ ΜΕΣ ΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ,ΚΑΙ ΑΡΑΖΩ ΜΕΣ ΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΩ ΤΗΝ ΨΗΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΡΙΕΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ. ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΒΡΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ.Α ΡΕ ΣΤΗΒΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ.ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΡΑΚΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΓΡΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ ,ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΧΟΥΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξερω αν ειδατε τα προγραμματα των καναλιων σημερα.
    Υπενθυμιζουμε οτι ειναι νυχτα Πρωτοχρονιας."Ρεβεγιον" που λεμε και τα ρεστα.
    Μιλαμε οτι δεν εχουν μαντιλι να κλαψουν.
    Θα ηταν πιο ταιριαστο απο το καθημερινο τιποτα εις το οποιο υποβαλουν τον κοσμακι ΚΑΙ σημερα,να προβαλουν Μανιατικα μοιρολογια.
    Η την περσινη μαγνητοσκοπημενη λειτουργια της Μ. Παρασκευης.
    Κατι που να ταιριαζει με την κατασταση τους.
    Και με αυτην των περισοτερων αδημονουντων τηλεθεατων,που νοιωθουν τουλαχιστον δικαιωμενοι για την κουβεντα που λεγεται κατα καιρους: "μα αυτοι ειναι σαν και εμας"
    Κατα ενα -δυο τροπους,ναι. Ειναι. Σε αλλες κλιμακες βεβαια,αλλα το ποιοτικο και αξιακο αποτελεσμα δεν αλλαζει.
    Σαρξ εκ΄της σαρκος.

    Ασχετο: Περσι δεν ηταν που με την φαρσοκωμωδια "Κοζωνη", ει μεν μετοχοι του ελεγαν "εχουμε 32 εκ. χρεη; ( και μαλιστα ο Θανοπουλος κραδαινε τον ισολογισμο) και ο δε Μπομπ ελεγε "εαν μου εγγυηθειτε οτι ειναι τοσα (32) αγοραζω την ομαδα";
    Φετος,μεταξυ των οσων αλλων τραγελαφικων εχουν μεσολαβησει μετα την επιχειρηση "Σικαγο",ακουσαμε ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ πλεον οτι τα μακρο-βραχυπροθεσμα χρεη της ΠΑΕ ειναι μολις 65. (ειναι περισσοτερα,αλλα ας λαβουμε υποψην μας την επισημη πηγη. Και ειναι γνωστο ποσο εγκυρες ειναι οι "επισημες" πηγες).
    Τι εγινε σε εναν χρονο,αντε εναμιση; Και με 12 μηνες Παπααδαμιδιας σφυχτης πολιτικης "μαζεματος",απολυσεων,μειωσης μπατζετ, διακανονισμους κλπ.
    Τα διπλα επανω; Απο τα 32 στα 65;
    "μα ξερεις να ,προστεθηκαν και αυτα. Εν'τω μεταξυ στα "32" δεν συνυπολογιζονταν αυτα που συν αυτα,οριστε μας κανουν αυτα...."
    Ωραια. Παει καλα. Του χρονου ποσο μπορει να ειναι ας πουμε το νουμερο; Ποτε θα πλησιασει το πραγματικο,που βγαινει σιγα-σιγα σαν αρκουδα απο την χειμ. ναρκη;
    Ποτε θα δουμε ολο το παγοβουνο;
    Ποιο ειναι το νουμερο που μπορει πλεον καποιος να πει οτι "οριστε φιλε,αυτο ειναι το ποσο" Ποιο;
    Υπαρχει;
    Η ΠΑΕ "μπαινει μεσα" 20-30 εκ το χρονο; Και τα χρηματα απο "ταμειακες διευκολυνσεις (και ουχι ΑΜΚ) των α-μετοχων,απλα μαζευουν το ισιλογιστικο χάλι; Το οποιο και παλι χάλι ειναι;
    Και τις "ταμειακες διευκολυνσεις" πως θα τις επιστρεψει η ΠΑΕ πισω αφου ΑΜΚ δεν εχει γινει εδω και χρονια;
    Η καλυτερα,πως οι κυριο μετοχοι ελπιζουν θα παρουν( η παιρνουν) τα χρηματα τους πισω, απο μια ομαδα που διπλασιαζει τα χρεη της χρονο με το χρονο;Και αν οχι "διπλασιαζει" οπωσδηποτε τα αυξανει σταθερα.
    Πως;
    Και τελος παντων,σε περιπτωση ευρεσης η αυτοκλητου αγοραστη (λεμε τωρα), η στον επομενο "Κοζωνη" που ισως παρουσιαστει,τι θα πουν;
    Οτι περσυ ηταν 32 και σε καποιον φανηκε υποπτο,αλλα να οριστε φτος,τωρα, ειναι 65 και τελος";
    Και η ραγδαια αυξηση των χρεων,εχει σχεση με την αδυναμια επενδυσης,η με την πολιτικη συντηρησης που δεν επιτρεπει μεγαλα ανοιγματα και αρα μεγαλα κερδη; Δηλαδη εχει σχεση με τους υπαρχοντες που διοικουν;
    Δηλαδη με μια αλλη διοικηση,ετοιμη να επενδυση σοβαρα,τα χρεη θα μειονονταν σταδιακα απο τα -λογικα-επερχομενα αυξημενα εσοδα- η τα χρεη θα αυξανονταν και αυτα,γιατι η νεοεισελθουσα διοικηση,δεν τα ειχε λαβει υποψην της γιατι δεν ειχε πληρως ενημερωθει απο την προηγουμενη.
    Δηλαδη-ξανα- πως καποιος ρε λεβεντες θα χωθει με το κεφαλι στην τρυπα του φιδιου,ετσι χωρις να γνωριζει τι του ξημερωνει εκει μεσα;
    Συμπερασμα: Συνεχιζουν την "συντηρηση" της ΑΕΚ (δηλαδη την σμυκρινση της) και βγαζουν οσα σπασμενα μπορουν. Οσο ειναι καιρος,γιατι δεν προκειται ποτε -ετσι ως εχουν τα πραγματα-να πατησει ανθρωπος σοφρων το ποδι του εκει μεσα.Αρα; Λουκετο. Μαζευουν οσα μπορουν.
    "Τιμαι ευκαιριας.Οριστικη διαλυσης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θαναση,χρονια σου πολλα.
    Να εισαι παντα καλα και εσυ και οι δικοι σου ανθρωποι.
    Καλη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.....
    ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    Και με ενα πρωταθλημα για την ΑΕΚ.(αυτο το τελευταιο μην το παιρνετε και τοις μετρητοις.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή