Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

           Αυτές τις ημέρες συνηθίζονται οι ανακεφαλαιώσεις. Να κοιτάς πίσω και να βλέπεις τα λάθη σου. Ή και τα σωστά σου, μην τα βλέπουμε κι όλα αρνητικά. Και δεν αναφέρομαι σε τρίχες ιστορικά στοιχεία ή απλά στατιστικά. Σουμάρω έναν απολογισμό επετειακά, τώρα που οι συνεχείς καμπύλες του χρόνου είναι σημεία στον χρονοχάρτη της ομάδας μας. ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΟΙ, κατά την διακήρυξη των δικαιωμάτων του προέδρου μας.
           Τα πολύ απλά είναι οτι η ΑΕΚ δεν ήξερε πού πήγαινε και για ποιό λόγο πήγαινε. Με έναν προγραμματισμό, που μετά την ήττα απο την Κέρκυρα με τόσο κόσμο στο ουδέτερο της Πάτρας, κατενίκησε τας Σέρρας κι εκεί ακούστηκε η δήλωση της χρονιάς απο τον Σέρβο: "ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ".  Και φυσικά δεν μας αφήσανε πάλι. Ποιοί; Μα οι τεράστιες παρασκηνιακές δυνάμεις που φέρανε τις αποτυχίες με την Τρίπολη, τον Βόλο, τον Πανιώνιο, την Καβάλα, τον Ατρόμητο και τον Ηρακλή. Τον Παοκ τον θεωρώ φυσιολογική απώλεια. ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, φέρανε τις νίκες επι των δυο απατεώνων κι ένα διπλό στο Χαριλάου. Κι εδώ να κάνω μια παύση.
          ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, αφού δεν υφίσταται καν προσκήνιο. ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΜΑΛΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, είτε λέγονται διαιτητές μετά πτυχίου ( δικαστές ), είτε κάτι Δαλούκες με ανύπαρκτα χαρτιά ( διαιτητές ), είτε παράγοντες σε ομάδες  είτε σε  θεσμικές θέσεις. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΡΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ; Να σας το πω με τον τρόπο μας:
      Στον στρατό παλιά, στο ΚΨΜ, ο υπεύθυνος ήταν κουφός. Του ζήταγες καφέ και σου έδινε κόκα-κόλα. Όταν φώναζες οτι άλλο παράγγειλες, σε κοίταζε στα μάτια και σου αντιγύριζε: " Ε καλά, τι φωνάζεις; Κουφοί είμαστε; " Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΑΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. Κι έχει διαφορά αν θα πας στην Χίο ή στην Μυτιλήνη; ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.
           Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑΣ. ΜΑΦΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, ΤΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, μην μπούμε σε λεπτομέρειες τώρα. ΧΩΡΑ ΕΙΧΑΜΕ  και ΠΛΈΟΝ είναι σε κατοχή. Κράτος υπάρχει και δίνει επιδόματα καυσόξυλων, έγκαιρης προσέλευσης στην δουλειά, εξυπηρέτησης πελατών στην τράπεζα κι αλλαγής βάρδιας στα λεωφορεία. ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ DISINFORMATION. Ε, ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΛΑ, ΤΙ ΣΟΪ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ;
           Αναρωτιέμαι λοιπόν,  αν υπάρχει Αεκτζής - ιδιαίτερα παλιός - ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΙΣ ΦΕΤΕΙΝΕΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ μαλακά.Ας πούμε στο κλισέ του Αιθεροβάμονα: " ΜΙΚΡΗΝΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ". Τρίχες δηλαδή για κάποιους που γουστάρουν να εμφανίζουν ένα ανύπαρκτο ποδοσφαιρικό προϊόν σαν κάθε Κυριακή διαγωνισμό ηλίθιων.ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ: "ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ;"
             Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΟΥΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΗΛΕΨΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΧΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ.
            Κι η ομάδα μας, τελειώνει  τον πρώτο γύρο με 3 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με πέρσι στα αντίστοιχα παιχνίδια και στις αντίστοιχες έδρες και φυσικά με την αντιστοίχηση που έχω κάνει εγώ: Θράκη- Σέρρες, Λειβαδιά- Βόλος και Γιάννινα- Κέρκυρα. Εκτός στόχου πρωταθληματικού με αλλαγή προπονητή και χωρίς πάγια για εκποίηση. Με λιγότερα διαρκείας, μικρότερο μέσο όρο εισπράξεων, ΧΟΡΗΓΟ ΤΟ ΚΙΝΟ ( καταλαβαίνετε ), και χωρίς καν εμπορικό προϊόν να μπορεί να πουλήσει. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΑΝΕΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
        Και θα κριθούμε όλοι. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ, ρωτάω εγώ. Κι άντε και το πότε, να το πούμε για το τέλος της σιαζόν. Το άλλο; ΠΟΥ ΔΕΝ ΉΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ, ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ , ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ-ΠΡΙΜ.
        ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. 5 ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ 5 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΠΟΠΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ.
           Εγώ βλέπω μια αποτυχία, με σωστή κάθετη παρακολούθηση απο πάνω προς τα κάτω. Και να πω την αμαρτία μου: ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΔΙΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ 5 ( διαβολική σύμπτωση πάλι )  ΜΕΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΛΟΔΕΡΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ή ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΧΗΣΕΙ. ΚΑΤΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΕΣ, μπας κι ο έξυπνος πρόσφυγας την κάνει. Απο την Ευρώπη που δεν του ταιριάζει αφού πρέπει πρώτα να είσαι νοικοκύρης πίσω. Στο μπουρδέλο, που μια φαίνεται το προσκήνιο, και μια το παρασκήνιο. ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΕΝΕΡ. ΣΑΝ ΜΙΑ   ΑΓΡΙΕΜΕΝΗ ΠΟΛΚΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ: SO, YOU THINK YOU CAN DANCE.
                    Και να προσθέσω: IT TAKES TWO, TO TANGO.

77 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαινω την ερωτηση.Ισως αν την εθετες διαφορετικα να μπορουσα να σου απαντησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΘΕΣΑ. ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΧ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΣΑΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ. ΚΑΙ ΕΚ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΗΓΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΚΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μυστηριο πραμα...Οποια πετρα κι αν σηκωσεις,θα βρεις και μια αριστερη εμπλοκοδιαπλοκη απο κατω.Γνωριζω περιπτωση πολιτικου,πρωτα αντικομμουνιστη και μετα ολα τ`αλλα,που δεν ειχε τα λεφτα να κανει επεμβαση σοβαρη στην Αμερικη ,μιλαμε για πριν 50 χρονια,και τελικα τον εξυπηρετησε το ΚΚΕ,και πηγε σε εναν απο τους καλυτερους της τοτε Σοβιετικης Ενωσης,στο Λενινγκραντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ CONPATER: ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΦΑΝΕΡΟΙ, ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ. ΕΛΑ ΑΔΕΡΦΕ.
    ΠΟΥ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;
    ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ( όχι ανακοινώσει ) Η ΝΔ, ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ; ΔΕΞΙΑ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ. ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ;
    ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μυστηριο πραμα ηταν εντελως...ακαδημαικης φυσεως.
    ...Και ειπε μια φορα ο Παναγης Παπαληγουρας σε μια συζητηση οταν ηταν υπουργος και εκ δεξιων του γερο-Καραμανλη."Κυριε προεδρε,θα πρεπει να εξηγησω στο ΚΚΕ,τι ακριβως περιλαμβανει αυτη η συμφωνια(μια συμφωνια...),για να εχουμε τις λιγωτερο δυνατες αντιδρασεις.Και του απαντα ο...προεδρος γερο-Καραμανλης πως ολα ειναι κανονισμενα εδω και καιρο,με το...κομμα,αφου αυτοι εκαναν τις πρωτες συζητησεις!!! Κοκκαλο ο Παναγης,οποτε τον πιανει αλα μπρατσετα ο σκληροπυρηνικος Ρεντης και του εξηγει πως αν ειναι βουλευτες και υπουργοι οφειλεται ΚΑΙ στο...κομμα γιατι δεν θα`χαν με τι να ασχολουνται και να φωναζουν...Ενω τωρα με την σοσιαλιστικη κυβερνηση,απλα προετοιμαζονται για τις αντιδρασεις που θα εχουν αμα την επιστροφη της "δεξιας" στην κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πώ ταπεινά το εξης:
    -το να μιλάμε για αριστερά στην Ελλάδα ειναι σαν να μιλάμε για μπάτζετ στην ΑΕΚ.
    Και τέλος πάντων, αν πρόκειται να χρησιμοποιούμε τον όρο "αριστερά" ας δευκρινίζουμε τι εννοούμε πρός αποφυγήν παρρενοήσεων.
    Αν μιλάμε γι΄αυτούς πού αυτοπροσδιορίζονται ως "αριστερά" τότε και αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, δεν χρειάζεται να πώ ότι το πώς αυτοπροσδιορίζεται κάποιος δεν αποδυκνείει την ιδιότητα του. Το ΠΑΣΟΚ αυτοπροσδιορίζεται ως ...σοσιαλιστικό.
    Αριστερά, τουλάχιστον με την συμβατική εννοια δεν υπάρχει στο ελλάντα.
    Τί υπάρχει? Αλλη κουβέντα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο κεί και πέρα οι εξελίξεις τρέχουν σπηντάτα.
    Κι αυτό πού συνέβη στον βάζελο μπορεί να φάνηκε στον πολύ κόσμο κομμάτι "ξαφνικό" αλλά αυτό πού ειναι σημαντικό ειναι ότι στην ουσία αποτελεί μια χιονοστιβάδα με κοινά χαρακτηριστικά για όλους.
    Και για τούς Μαρινάκηδες και για κιτρινόμαυρους "σωτήρες" τής πλάκας.
    Δεν προσποιούμαι οτι ξέρω πού θα καταλήξει το πράμα.
    Δεν ξέρω.
    Περιμένω απλώς.
    Και σε μεγάλο βαθμό παρακολουθώ κατάπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Albert,στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις.Κατα το μοιρασμα της Ευρωπης μετα τον πολεμο,επρεπε και η Ελλαδα να παει καπου,πηγε στην Δυση.Και δεν πηγε εκει απο μονη της,την πηγαν,οπως αν πηγαινε στην Ανατολη που κι εκει καποιοι θα την πηγαιναν.
    Εχουν μπερδευτει οι εννοιες δεξια και αριστερα στην Ελλαδα.Καπελωθηκαν σαν λεξεις απο καποιους που επρεπε να ειναι στο προσκηνιο.Τι σημαινει δεξιος και τι αριστερος ουτε οι ιδιοι που ειναι δεν το ξερουν ετσι οπως τα εκαναν.Παντα οι ισχυροι και δυνατοι ηταν δεξιοι,οι φτωχοι και κατατρεγμενοι ησαν οι αριστεροι.Στην Σοβιετικη Ενωση,ησαν ολοι αριστεροι με την εννοια που δινουμε?Δηλαδη ηταν αριστερος ο Σταλιν,η ο Μπρεσνιεφ και ηταν το ιδιο αριστερος και ο εργατης στα ορυχεια και στα εργοστασια? Ο ενας ηταν μεσα στην χλιδη και ο αλλος χωμενος στα εγκατα της γης και στα σκατα.Απο που λοιπον ειναι το ιδιο,οπως ηθελαν να το παρουσιασουν οι φιλοσοβιετικοι ηγετες της "αριστερας"στην Ελλαδα? Ποσο "αριστεροι"ηταν οταν μπουκαραν στην Ουγγαρια και στην Τσεχοσλοβακια,και ποση διαφορα ειχαν με τους δεξιους που εκαναν λαμπογυαλο τον Παναμα η την Γιουγκοσλαβια? Επι της ουσιας δεν υπαρχει διαφορα καμια,απλα ειναι ενα παιχνιδι εξουσιας και τιποτα αλλο.Αλλα αν θελουμε να προσδιορισουμε την εννοια αριστερος στην Ελλαδα και παντου,ειναι αυτος που θελει δικαιοσυνη,ισοτιμια,που και παλι κουβαλαει μεσα του βιωματα οικογενειακα απο την τοτε εποχη.
    Να σου φερω ενα παραδειγμα.Επι εποχης Μητσοτακη,ηταν πρωτη μουρη τοτε δυο δημοσιογραφοι,ενας αντρας και μια κοπελλα,που ειχαν γαλουχηθει στο...κομμα.Ειχαν τρελλανει κοσμο τοτε με τις ερωτησεις και τις τοποθετησεις τους,και τους συζηταγαν ολα τα δημοσιογραφικα θεωρεια.Περασε ο καιρος,και οι δυο αυτοι δημοσιογραφοι,αφου ειδαν οτι το "αριστεριζων" φρονημα τους τους ανοιξε τις πυλες για μεγαλα πραγματα εφτασαν τωρα να ειναι και σε ΜΕΓΑΛΑ καναλια.
    Ο γνησιος αριστερος παλευει καθημερινα,ειδες εσυ πουθενα το ΚΚΕ να παλεψει εναντια σε αυτα τα μετρα που παιρνει η αυτοπροσδιοριζομενη σοσιαλιστικη κυβερνηση? Γιατι εγω δεν το ειδα...
    Ο προσδιορισμος "αριστερος" στην Ελλαδα καποτε ηταν μοδα,γιατι εριχνες και καμια γκομενα που ηθελε να τον παρει απο αντιδραστικο για το συστημα ατομο.Αν ησουν και "ΡΗΓΑΣ",γενναγαν και τα κοκκορια σου....Επι της ουσιας για να μην μακρυγορουμαι,ειναι τελειως ψευτικοι αυτοι οι τιτλοι στην Ελλαδα,αφου δεν γινεται ο αγροτης που εχει 5 στρεμματα και τα σκαβε με το χερι και τα ζα,να ειναι δεξιος,και ο εργοστασιαρχης η ο βιοτεχνης με 20 ατομα προσωπικο να ειναι αριστερος και να επικαλειται τους προσφατους νομους για μειωση μισθων.Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται και θα γινονται οσο ο λαος,ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ αυτος λαος,ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ αυτος λαος,ο εχων το δικαιωμα να ψηφιζει χωρις να ξερει τι ψηφιζει,απλα επειδη ακολουθει τα βιωματα και τις συνηθειες του σογιου του,δεν ψαχνει να μαθειτο ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ,και το ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα σε ολους.
    Ενα γουεστερν ειναι ολα.
    Ο καλος Κομουνιστης,ο κακος καπιταλιστης και ο ασχημος φασιστας.
    Απαντες αποσκοπουν στο σακουλι με τις λιρες εντος του ταφου "no name". Δηλαδη του λαου.
    Και οι κατα καιρους Θεοδωρακιδες,απλα γραφουν την μουσικη του αιωνιου δραματος,σαν αλλοι Μορικονε.

    Την ΑΕΚ μας ειμαστε περιεργοι να δουμε εις τον δευτερο γυρο.Καθ'οτι "ολοι κρινομαστε".
    Πολυ πετυχημενη η φωτογραφια της αναρτησης,αφου για τετοιο πραγμα μιλαμε και ουχι για ομαδα.
    Η φυγη των "5", θα λυσει τα προβληματα.
    Και θα καταφθασουν τα εκατομυρια δια την ενισχυσην του ροστερ,απο την Αμερικη,η το Λονδινον.
    "Νοτιας και Παπας στηριζουν την ΑΕΚ.Δεν θα την αφησουν. Και αυτο θα κανουν και τωρα..." ειπε ο δικηγορος στους οργανωμενους εις τα Τρικαλα.
    "Στηριζουν"; Δηλαδη δεν "επενδυουν" οπως βλακωδως πιστευουμε;
    Απλα για συναισθηματικους λογους,η λογους ανθρωπισμου,δινουν τον οβολο τους;
    Δεν ειναι μια απο τις επιχειρησεις τους;
    Στις αλλες που εχουν,τι κανουν; Τις "στηριζουν";
    Μηπως να πουμε και ευχαριστω;
    Μηπως να εγγραφουμε εις τα συσιτια της Αρχιεπισκοπης Αθηνων;
    Μηπως να ζητησουμε και την βοηθεια της Μαριανας Βααρδινογιαννη;
    Μηπως ειμαστε η "Στροφη" η το "Χαμογελο του παιδιου";
    Μηπως να πατε να γαμηθειτε πρωι-πρωι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. albert
    σε ποια πολη της γερμανιας εισαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Δεκεμβρίου, 2010 11:23

    @conpater. Μέχρι το '90 έπρεπε να δηλώνεις αριστερός για να ρίξεις γκόμενα. Σήμερα πάνε στο red sea, μπας και βρουν κάνα μαύρο που ακόμα του σηκώνεται η μαλαπέρδα. O tempora o mores...
    Όσον αφορά την αριστερά, συμφωνώ με όλους κι επαυξάνω. Έχει μετατραπεί σε "αυτούς που λεν αυτά που ΘΕΛΟΥΜΕ να ακούμε".
    Αφού σε αυτό τον τόπο, σε ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ αριθμούς ψηφοφόρων έχουμε ακμάζουσα αριστερά, περισσότερους από λχ την αγγλία και τη γερμανία, τι παράγουν όλοι αυτοί σε ιδεολογικό επίπεδο? Τι νέο κοινωνικό και οικονομικό ΜΟΝΤΕΛΟ προτείνουν? Ότι παράγει η υπόλοιπη χώρα, δηλαδή τίποτα. Οι μεν επιτέλους αποκατέστησαν το ΣΤΑΛΙΝ ως πραγματικό πατέρα του λαού, οι δε απλά περιμένουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ.
    Και με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. - Πες την μαγικη λεξη.
    - "Jumbo".
    - 4 μερες πριν την απελευθερωση των Τζεμπουρ-Μπλανκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. albert
    μια χαρα, ωραια πολη το 83 την επισκεφτηκα την πρωτη φορα πηγαινοντας για αμβουργο
    σπουδαζεις η δουλευεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οταν συμμετέχεις σε εκλογές με απώτερο σκοπό να μπείς στην Βουλή τότε συμμετέχεις στο σύστημα το οποίο (και καλά) θέλεις να αλλάξεις.
    Το οποίο σύστημα δεν αλλάζει συμμετέχοντας σ΄αυτό, οποιαδήποτε πολιτική συμετοχή το ενισχύει και σε καμία περίπτωση δεν το αλλάζει.

    Η "αριστερά" (και δεν μιλάω μόνο περί Ελλάδας) παίζει ένα βασικότατο ρόλο νομιμοποίησης τού πιο ληστρικού συστήματος απο καταβολής τού πλανήτη. Συμμετέχοντας σ΄αυτό δίνει το πρόσχημα σ΄αυτούς πού κινούν τα νήματα να μιλούν περί δημοκρατίας πού παρεπιπτόντως επίσης δεν έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά.

    Και βέβαια, για να είμαι ξεκάθαρος, η "αριστερά" δεν συμμετέχει στο σύστημα γιατί έχει...ξεγελαστεί. Να είμαστε σοβαροί. Συμμετέχει (αυτοί πού συμμετέχουν τέλος πάντων) γιατί ΕΙΝΑΙ μέρος τού συστήματος πού δήθεν θέλει να αλλάξει και χωρίς αυτήν, την ¨αριστερά" δηλαδή, θα χανόταν ενα ακρογωνιαίο πρόσχημα για να λειτουργήσει η όλη φάρσα, το πρόσχημα τού αντίθετου πόλου.

    Ο αντίθετος πόλος με τη σειρά του υπάρχει. Μόνο πού δεν εκφράζεται (εννοείται) μέσω τής κωμωδίας πού λέγεται "αριστερά" κι η οποία κάνει μιά χαρά τη δουλειά της εγκλωβίζοντας χιλιάδες κόσμου σε μιά οπτασία. Πάντα αυτό έκανε άλλωστε, κι είναι η κλασσική περίπτωση τού κλισε πού λέει οτι αν δεν υπήρχε τότε θα την έφευραν.

    Τη "δεξιά" για παράδειγμα δεν μπορεί στην πραγματικότητα να την κατηγορήσει κανείς για οτιδήποτε, ανεξάρτητα απο το τί εγκληματα μπορεί να έχει κάνει. Διότι αυτά πού διαπράττει δεν ξεφεύγουν ούτε ίντσα απ΄αυτά πού ασπάζεται. Δεν υπάρχει καμιά "δεξιά" για τον "λαό" κι άρα ο "λαός" δεν μπορεί να ζητήσει τα ρέστα (ποιά ρέστα?) απ΄την όποια "δεξιά". Θα ηταν σουρεαλιστικό να το κάνει, κι ας το κάνει.Το ότι δηλαδή ο "λαός" ζητάει ευθύνες απ΄τον Τζώρτζ η απ'τον Καραμάν-Αλή ειναι παντελώς γελοίο πλήν όως φυσιολογικότατο αφού ο "λαός" αυτό έχει ενδογματιστεί να κάνει. Να πιστεύει στην φάρσα τών εκλογών και τής δημοκρατίας και στο παραμύθι τού "οι υπεύθυνοι ειναι στην Βουλή". Μόνο πού στην Βουλή ειναι οι μπροστινοί.

    Κι εγώ δεν κατηγορώ ούτε τον "λαό" γιατί ΚΑΙ αυτό με τη σειρά του θα ηταν γελοίο να το κάνω. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον πού απο μικρό παιδί δέχεται τρομακτική πλύση εγκεφάλου για να πιστέψει σε ανύπαρκτα πράγματα και έννοιες, και πού αφού εντελώς προβλεπόμενα τα πιστέψει και λειτουργήσει σαν να υπάρχουν, να΄ρθω εγώ ο αφ΄υψηλού να ζητήσω...ευθύνες.
    Ευθυνες μπορώ να ζητήσω απ΄τα σχολεία, απο τα πανεπιστήμια, απο την θρησκεία, αλλά όχι απο τα θύματα τους. Ευθύνες δηλαδή, αν είμαι σοβαρός, θα ζητήσω απο όλο τον μηχανισμό τής ενδογματοποίησης κι όχι απ΄τούς φορείς-ασθενείς τού δόγματος.
    Αριστερά πάντως υπάρχει. Πάντα υπήρχε.
    Αυτη η υπάρχουσα αριστερά δεν είναι αυτή πού...αφήνεται να ειναι ορατή.
    Τα σημάδια της φαίνονται στούς δρόμους και στούς τοίχους και δεν επιζητούν συμμετοχή. Δεν έχουν κομματική ταμπέλα και δεν έχουν υπογραφή.

    Χρήστο, εξαιρετική η αναλογία με το γουέστερν. Μ' έφτιαξε πρωί-πρωί, κι ακόμα πιο εμπνευσμένη η αναλογία με τον Εννιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι να παραξουν ρε Γιωργο;
    Εδω μιλαμε για μακροπνοη εξωερικη πολιτικη της Αυτοκρατειρας Αμερικης.
    Ποσο κανονισαν το ποσοστο των νομιμως φεροντων τα κοκκινα στην Ελλαδα; 10 προς 90.
    Ποσο ειναι το ποσοστο των αριστερων κομματων στην Χελαδα,55χρονια μετα το τσαι που ηπιε ο Ρουσβελτ με τους αλλους δυο;
    Τοσο,οσο ειχε οριστει και τοτε: 10 %
    Ουτε μοιρα δεν εχουν πεσει εξω.
    Οχι παιζουμε.
    Και ασε την Αλεκα να λεει για "λαικες παλες" και "ανατροπες" και τον Ψαριανο να κυκλοφορει με καμπριο,φοροντας γιλεκο για safari. Ο ετοιμος να παλαιψει δηλαδη. Ο στρατευμενος και καλα.
    Ο Indiana Jones.
    Ρε τι θεατρο ειναι αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. dimitri,
    όντως είναι, όπως άλλωστε και πολλές Γερμανικές πόλεις κι ας θεωρείται...αντιτουριστική η Γερμανία.
    Επειδή στην Ευρώπη έχω ταξιδέψει πάρα πολύ, θεωρώ ότι μερικές απ΄τίς ομορφότερες Ευρωπαικές πόλεις ειναι Γερμανικές. Και το Αμβούργο ειναι εκπληκτική πόλη παρεπιπτόντως, για το Βερολίνο δεν το συζητάμε καν, αλλά και πιο...αγνωστες όπως π΄χ το Φράιμπουργκ η ή Χαιδελβέργη.
    Δουλεύω εδώ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Albert,δεν μας δινετε λιγο απο την ρυμοτομια και τον σχεδιασμο,να σας δωσουμε λιγο κρασι λιγο θαλασσα και τον Ψινακη μας;
    Να ολοκληρωθει και το εργο του Τσιλερ και του Χανσεν,εδω στην Ελλαδα που εμεινε μισο;
    Αλλωστε ειναι γνωστο οτι εμεις εδω ειμαστε ολοι "Χανσενικοι Σπιναλογκιτες".
    Ανεκαθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. albert
    πιστευω οτι η πιο ομορφη χωρα ειναι η αυστρια διοτι την εχω διασχισει με τραινο και η γερμανια ειναι ομορφη αλλα ειναι αντιτουριστικη για αλλους λογους περισσοτερο πολιτικους και δεν εχει κατι να σε τραβηξει εκτος απο τα μερη της ισως την κλασσικη της μουσικη ενω η γαλλια ειναι γαλλια και το παρισι ειναι παρισι, πιστευω να καταλαβαινεις το λογοπαιγνιο μου
    πιστευω στην ζωη μας πρεπει να παμε μια φορα στο παρισι, για μενα ειναι η πιο ομορφη πολη του κοσμου γιατι συνδυαζει την πολυκουλτουρα και την πολυπολυτισμικο της χαρακτηρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Dimitri: Της πλάκας είναι το Παρίσι. Σαν τα Τρίκαλα με ένα σιδερένιο πύργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. steven
    μου αρεσε η αλλη πλευρα του ευατου σου , η χιουμοριστικη πλευρα εννοω
    μ αρεσε γιατι τα κειμενα σου εχουν μια δοση μελαγχολιας
    να το ξανακανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημητρη,θα διαφωνισω.
    Κατα αυτην την εννοια, η πιο ομορφη πολη του κοσμου ειναι η Ν.Υορκη. Εχει ολα τα "πολυ-".
    Και αυτο το λεει καποιος που θα ηθελε να ζουσε καπου στην Μονμαρτρη,αλλα ΕΚΕΙΝΗ την εποχη.Οχι τωρα.
    Το παρισι ειναι φορτωμενο με μια κληρονομια που δεν του αξιζει. Περισσοτερο "τιμης ενεκεν" και με την προπαγανδα περι "φωτος" και "αρωματων" εχει κερδισει οτι εχει κερδισει.
    Υπαρχουν-θα ξερεις- πολεις στην νοτια Γαλλια,που μπροστα τους το Παρισι ειναι σαν εκτρωμα.
    Η διπλα στην Ιταλια.
    Το "βαρος"-απο καθε αποψη- μιας Φλωρεντιας π.χ., δεν το εχει με τιποτα.
    Οπως και η Αλεξανδρεια. Η βεβαια η Κωνσταντινουπολη.
    Βεβαια αυτα ολα ειναι σχετικα,γιατι εμπλεκεται και ο παραγων "προσωπικη σχεση" η "εμπειρια" απο την συγκεκριμενη πολη η τοποθεσια, οπου εκει αλλαζουν τα "ματια" με τα οποια βλεπουμε κατι.
    Παντως ολοι θα συμφωνησουμε με ενα νευμα,οτι η Αθηνα ειναι ισως η πιο ασχημη και η πιο αποκρουστικη πολη του κοσμου.
    Δυσκολευομαι να βρω καποια χειροτερη,τωρα προχειρα.
    Πρεπει να σκεφτουμε.
    Η Σανγκαη με τις τερατωδεις αντιθεσεις της ισως.
    Η το Καιρο.Που οι πυραμιδες στο βαθος του,παιρνουν το βλεμα απο την βρωμα,την φτωχια και την χαοτικη ασχημια του.
    Αλλα στην Ευρωπη ειμαστε πρωτοι.
    τι λεω; Αφου δεν ανηκουμε εκει.
    Και που ανηκουμε αφου ουτε στην Ανατολη θελουν να ειμαστε οι εδω ψευτοευρωπαιοι επαρχιωτες;
    Πουθενα. Στη μεση. Με τα ποδια ανοιχτα. "περιμενοντας τους Βαρβαρους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρήστο δεν διαφωνώ μ αυτά που λες ίσως η δική μου γνώμη δεν αντικειμενική για το Παρίσι λαλλα για να καταλάβεις τι εστί πρέπει να το ζήσεις εκ των έσω διαφορετικά δεν μπορείς να έχεις γνώμη όχι σε επίπεδο τουριστικό
    πες μου μια πόλη στην Νότια Γαλλία που είναι ποιο όμορφη Απο το Παρίσι τώρα όσον αφορά κων/πολη και Αλεξάνδρεια είναι όμορφες πόλεις μόνο με την ιστορία που κουβαλούν και η Φλωρεντία είναι ίσως πιο όμορφη Απο όλες μόνο Απο αρχιτεκτονικής άποψης
    περιμένω τις πόλεις της Νότιας Γαλλίας για να πω την άποψη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Dimitri: Μα χιουμοριστικά σου απάντησα κι ας αδικείς τα Τρίκαλα. Η Γαλλία φίλε όλη είναι της πλάκας και μην κουράζεις τον Χρήστο.
    Η ωραιότερη πόλη του κόσμου είναι το Σικάγο και απο τα χωριά, το Λονδίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ετσι κι αλλιώς αντικειμενικότητα δεν μπορεί να υπάρξει, και το πώς βλέπει κανείς ένα μέρος ειναι συναισθηματική αλλά και συγκυριακή υπόθεση.
    Εγώ ας πούμε δεν πολυγουστάρω το Λονδίνο και ποτέ δεν κατάλαβα το hype γι΄αυτην την πόλη.
    Απ΄την άλλη θεωρώ αναμφισβήτητο ότι ο παλμός τής Ευρώπης χτυπάει σε 3 πόλεις: Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν εννοω βεβαια το saint Tropez,ουτε το Μονακο.
    Αλλα...
    Aix en Provence. Avignon Toulouse .
    Για διαφορετικους λογους η καθε μια.
    Τελος παντων.
    Σιχαινομαι τις πολεις-γιγαντες, και αυτες που αναδεικνυουν τις κοινωνικες αντιθεσεις τους χωρις ντροπη.
    Οταν το φυσικο τοπιο δεν βιαζεται-οσο αυτο ειναιδυνατον-οταν οι κατοικοι ενδιαφερονται και προστατευουν με γνωση αυτο που εχουν, οταν υπαρχει πολιτιστικη κληρονομια ζωντανη και οχι μουσειακου τυπου,οταν δεν νοιωθεις μικροαστος αλλα πολιτης,τοτε αυτες ειναι-θεωρω- οι απαραιτητες προυποθεσεις για να ζεις σε μια πολη.

    Τέλεια δεν ηταν ουτε στον Παραδεισο. Γι'αυτο και ο προγονος του Αδαμιδη,επηδηξε την Ευα απο πισω.
    Τα παγματα με τα χρονια αλλαξαν βεβαια.
    Οπως και οι ρολοι.
    Και μετα μου λες οι πολεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Steven
    συνεχίσεις να μιλάς χιουμοριστικα συγκρινοντας
    την Ferrari και τo Fiat καλό το Σικάγο δεν Λεω μόνο για bobos
    είναι
    Χρήστο
    έχεις παει toulouz και Avignon;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ DIMITRI: ΟΧΙ, ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΗΣΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ " ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΙΣΙ". ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ.
    ΕΣΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΖΟΥ, ΑΛΛΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΛΗ ΚΙ ΑΥΤΗ.
    ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΗΔΗΜΑ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΩΝΑΡΙΑ ΒΕΒΑΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΚΙΖΕΙ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΧΩΡΙΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΓΕΝΕΥΗ. ΑΝΕΣΗ, ΑΠΛΑ, ΣΤΕΚΙΑ.
    ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ( που έχω ζήσει εκεί ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΕΦΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΒΡΩΜΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΑ ΤΩΡΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΡΕΚΙΑΒΙΚ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ Ή ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για να εμπλουτίσουμε τον ταξιδιωτικό οδηγό.
    Ευρώπη, θεωρώ το Βερολίνο πολύ ωραία πολη λόγο των αντιθέσεων της. Μετά το Άμστερνταμ.
    Τώρα για μακρινή από την Ευρώπη πόλη είναι για μένα τον Σαν Φραντζίσκο.Νέα Υόρκη δεν έχω πάει,θα μου άρεσε πιστεύω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θυμήθηκα το παλιό γραφικό σλογκανάκι:
    -Σαράφης στα Τρικαλα Σαράφης και στο Παρίσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Και παλιότερα υπήρχε και Σαράφης στην Τούμπα. ΑΥΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΙΧΕ ΠΕΛΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ. ΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ;
    ΛΕΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ.
    ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑ.
    ΣΚ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ( μαυρίλα ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΤΙ ΑΝΑΧΩΡΩ ΔΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ.
    ΘΑ ΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ 5/1 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΤΙΣΘΕΙ ΟΙ ΣΕΠΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συνέχεια του σήριαλ Βγενόπουλος(μέχρι να ακουστεί το μπαμ):
    ¨Εξεταζόμενος πρόσφατα ο κ. Μαρτίνης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προεδρεύοντος του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, επανήλθε στις καταγγελίες του, ότι ο κ. Βγενόπουλος προχώρησε σε καταγγελία του δανείου της Marfin Popular Bank προς το Ερρίκος Ντυνάν, χωρίς να έχει καθυστερήσει έστω μία δόση, την ίδια περίοδο που το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού συνέπραξε με ιδιωτικό ίδρυμα (το «Ιατρικό Κέντρο») για να δημιουργήσει νέο μαιευτήριο –ως γνωστόν, η Marfin Investment Group ελέγχει τα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ».
    Και συνεχίζει:
    Έκανα το σφάλμα να αλλάξω τράπεζα και από την Alpha να πάω στη Marfin με πολύ καλό επιτόκιο πράγματι, τόνισε στους βουλευτές ο κ. Μαρτίνης. Και εξιστόρησε πώς, όταν συνέπραξε το Ερρίκος Ντυνάν με άλλο ιδιωτικό ίδρυμα, με την άδεια του υπουργείου Υγείας, ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση, χωρίς να έχει καθυστερήσει μία δόση.

    Η τράπεζα, όπως τόνισε ο κ. Μαρτίνης, εξέδωσε διαταγή πληρωμής την οποία δεν εκτελεί, για να μην μπορεί το Ερρίκος Ντυνάν να προσφύγει στα δικαστήρια και να απαλλαγεί απ’ αυτόν τον «βρόχο». Προς έκπληξη των βουλευτών, ο κ. Μαρτίνης ανέφερε, ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, με μηνυτήρια αναφορά για εκβίαση και ήδη έχουν καταθέσει μέλη της διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν και άλλοι μάρτυρες, αλλά υπάρχει εμπόδιο στο ότι δεν είναι γνωστό αν ο κ. Βγενόπουλος είναι νομικά υπεύθυνος της Marfin Popular Bank!

    Η Δικαιοσύνη, όπως ανέφερε ο κ. Μαρτίνης, δεν μπορεί να βρει ποιος είναι υπεύθυνος και εξ αυτού του λόγου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι καταγγελίες να καταλήξουν στο αρχείο! Ο κ. Βγενόπουλος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, τον επισκέπτεται στο γραφείο του, ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ανταποδίδει τις επισκέψεις, αλλά νομικά δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, ως εκπρόσωπος της τράπεζας, και δεν μπορεί να κληθεί, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ούτε για να καταθέσει!
    Στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο κ. Μαρτίνης, η τράπεζα έχει ζητήσει διπλασιασμό του επιτοκίου του δανείου, αλλά και να δεσμευθούν πρόσθετες διασφαλίσεις, παρότι το δάνειο είναι ύψους 78 εκατ. ευρώ και η αξία του Ερρίκος Ντυνάν έχει αποτιμηθεί στα 214 εκατ. ευρώ από την ίδια την τράπεζα. Ο κ. Μαρτίνης αρνήθηκε αυτές τις προτάσεις, τονίζοντας στον κ. Βγενόπουλο ότι θα συνιστούσε απιστία εκ μέρους του έναντι του κοινωφελούς ιδρύματος, αν δεχόταν τέτοια τροποποίηση των όρων δανεισμού.
    Όπως είπε, προσέφυγε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, αλλά ίσως να χρειασθεί δικαστική συνδρομή από την Κύπρο, για να διαπιστωθεί αν ο κ. Βγενόπουλος πράγματι εκπροσωπεί την τράπεζα! Κατόπιν τούτου, εκτίμησε ο κ. Μαρτίνης, δεν αποκλείεται η υπόθεση να καταλήξει στο αρχείο, εάν κριθεί ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν ενήργησε εκπροσωπώντας νόμιμα την τράπεζα.
    Και τέλος με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Εξεταστικής, κ. Παπαϊωάννου, αποφασίσθηκε τελικά να σταλούν τα πρακτικά της συζήτησης στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο, αλλά και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα της εκπροσώπησης της Marfin Popular Bank στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. αδελφια
    θα οργανωσουμε ενα ταξιδι σε χωρα της αρεσκειας και μετα θα ψηφισουμε
    εγω θα οργανωσω το παρισι και θα ειναι το τελευταιο ταξιδι γιατι αν αφησουμε τελευταιο το δουβλινο η ρευκιαβικ θα εχουμε ομαδικη αυτοκτονια αλα manson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χρηστο
    πηγαινε πρωτα και μετα θα μου πεις
    βελτιωμενες εκδοσεις της πατρας ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΣ DIMITRI: ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΡΕΚΙΑΒΙΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΖΟΥ.
    ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΠΑΝΤΩΣ, ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για το Δουβλίνο (δεν έχω ευτυχήσει να πάω) έχω ακούσει πολύ καλά λόγια εν αντιθέσει με το Μπέλφαστ στο οποίο έχω πάει και το βρήκα φρικαλέο.
    Γενικά απο Βρεττανία προτιμώ το Εδιμβούργο καθώς και το Σκάι (νησί στα βόρεια τής Σκωτίας πού έχει απ΄τα εκπληκτικότερα τοπία πού έχω δεί). Το Λονδίνο, είπα ήδη, δεν μού κάνει, η Γλασκώβη επίσης, καθώς και 2-3 άλλες Αγγλικές πόλεις πού δεν μού είπαν πολλά. Ενδιαφέρον και πολύ γραφικό ειναι και το Ντέρι (η Λόντοντέρρι) πού για πολλά χρόνια ηταν "off limits" λόγω ΙΡΑ.

    Στη Ν.Υόρκη τώρα έχω εν μέρει μεγαλώσει, συνεπώς ότι κι αν πώ δεν θα έχει ίχνος αντικειμενικότητας μέσα του. Την βρίσκω μιά εκπληκτική πόλη, ναι βρώμικη, ναί βίαια (πολύ βίαια, ξέρω για τι πράγμα μιλάω), αλλά πολη πού συνεχώς γεννάει πράγματα και έχει τον απέραντο σεβασμό μου γι΄αυτό.

    Το Ρείκιαβικ ειναι πόλη πού θέλω πολύ να δώ και μαθαίνω ότι έχει φτηνήνει πάρα πολύ πλέον (λογικό μετα την οικονομική κατάρρευση τών Ισλανδών).

    Απο "χωριά" πού λέει κι ο Στήβεν, δεν έχω περάσει ιδιαίτερα καλά στο Αμστερνταμ (άλλη ιστορία αυτή), ενώ έχω περάσει γαμηστερά στην Βαρκελώνη αλλά και στην Στοκχόλμη όπως και πολύ πρόσφατα στην Γένοβα πού για μένα ηταν τεράστια έκπληξη. Γκαγκανάτο "χωριο" πού συνιστώ ανεπιφύλακτα ειναι το Ζάλτσμπουργκ αλλά και η Βιέννη (μακριά απ΄το Ιννσμπρουκ) ενώ σαν τίπ έχω δύο πόλεις απ΄τη Βόρεια Ιταλία (σχετικά άγνωστες) το Μπολτσάνο και το Τρέντο. Και οι δυό για καλά γούστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. steven
    στο ρευκιαβικ πραγματι δεν εχω παει αλλα δουβλινο εχω παιξει σ ενα τουρνουα γκολφ εκει και δεν μπορει να συγκριθει με το παρισι για πολλους λογους
    δεν μπορω να αρνηθω οτι δεν ειναι ομορφη πολη αλλα για να μεινεις εκει πρεπει να εχεις αγγλοσαξωνικη κουλτουρα που εγω δεν την διαθετω και μια σιγουρη δουλεια κα μια καλη οικογενεια για ν αντεξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. και μην ξεχνατε και την ταιλανδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. dimitri,
    εξωτερικό μένεις? Η καταλαβαίνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κάνουμε λέει σκέψεις να δώσουμε στον Νιόνιο τον Αργυρίου και τον μικρό μάγο συν κάποια φράγκα και να πάρουμε τον Μανιάτη.
    Εγώ λέω να φορτώσουμε ενα βάν με Πάτσα, Εντερ, Ντάτομο, Λεονάρντο, Νασούτι, σύν 50 χιλιάρικα στο πορτ-μπαγκάζ καί να το στείλουμε για ανταλλαγή με τον Μανιάτη.
    Ονειρα χειμερινής νυκτός βέβαια αλλά τα όνειρα είναι τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γιατι, η Πατρα τι εχει; Μια χαρα ειναι.

    Μπαμπη και τι εγινε τελικα με το στορυ;
    Του δακρυβρεχτου και ξεριζωμενου Μαρτινη που εσπαραχθει ωσαν αιγα απο τον Βγαι-νοπουλο;
    Να εισαι σιγουρος οτι αι δυναμεις της δικαοσυνης,θα ανασυρουν τοδικιο απο τα μπαουλα και θα το απονειμους οπως πρεπει.
    Εγω και εσυ,αν μπλεξουμε με δ'αυτους,εχουμε ελπιδα σωτηριας;
    Οχι. Οποτε να πανε να γαμηθουνε.
    "μα παιζονται παιχνιδια με τα λεφτα σου" θα μου πεις.
    Ε,να πανε να γαμηθουνε λοιπον και να μας φερουνε τα ρεστα.

    Μιλαμε λιγο για ΑΕΚ και περισσσοτερο για ταξιδια,λογω των ημερων,νομιζω.
    Και ολοι μας ενδομυχα κανουμε virtual κρατισεις στους προορισμους που προτιμαει ο καθενας.

    Εγω θα ηθελα να ειμαι σε ...καμια πολη.
    Να ειμουν στην Πολυνησια,ξαπλωμενος σε μια λευκη παραλια με ισκιο απο ενα γερμενο φοινικα.
    Ρουμι στο ενα χερι,εναν "μπαφο" στο αλλο και δυο εξωτικες μελαμψες να παλευουν αναμεσα στα ποδια μου.
    Αυτα ειναι.

    "...και καθως θα ξυπνησω να δω τον Καζαμια";
    Γιατι ρε παιδια; Τι σας εκανα;

    Προδοτη αριστερε που κανεις θα κανεις Πρωτοχρονιατικη αντισταση απο την μισογκρεμισμενη,παραπαιουσα Ελβετια. Εχε γεια και τους πολεμικους χαιρετισμους μας.
    Μη το μαθει μονο ο Ψαριανος,γιατι σε εχει στην μπουκα.
    Σαν να τον ακουω:
    "...και εμεις ολοι τοτε φωναζαμε "Steven-Steven" σαν αλλοι οργανωμενοι.Τα ονειρα μας για μια ριζοσπαστικη αλλαγη,επερναν σαρκα και οστα.
    Και αυτος ο ριψασπης και κρυφος λατρης της ακριβης ζωης και του φτηνου μεροκαματου,μας αφησε και κρυφτηκε σε hotels 5 αστερων. Που, να του κατσει Ρωσσικο χαβιαρι στο λαιμο. Εγω,ακομα κυκλοφορω με αμαξι διχως οροφη.Cambrio τα λενε,αν δεν κανω λαθος οι Αμερικανοφιλοι. Και προσπαθωντας να συμπασχω και υπομενοντας τις καιρικες συνθηκες με τους αλλους αδελφους εκει στο πεζοδρομιο,ακουγοντας απο το ...πως το λενε...α,ναι: MP3. Ακουγοντας λοιπον απο το mp3 το "Αξιον Εστι" και προσπαθοντας να καθοδηγησω την πορεια του συλαλλητηριου με τον νεο navigator,εκει, ειδα τον προδοτη να πιανει τα αχαμνα του και απειλωντας με,να κραδαινει ενα ελαστικο πεος δυσθεορατου μεγεθους,τοσου που η συντροφισα που ειχα διπλα στο καθησμα πηδηξε εξω και πηρε στο κατοπι τον αποσχησαντα. Μου πηρε και την γυναικα δηλαδη,εκτος απο τις ελπιδες.
    Γι'αυτο λοιπον,την καταρα μου να εχει."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρηστο,
    η Πάτρα ειναι μιά χαρά? Οι Πατρινοί το ξέρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. albert
    εμενα στο παρισι αλλα ξαναγυρισα στον σκοταδισμο για λιγο πιστευω
    telesilis@yahoo.gr ειναι ενα δευτερο email που εχω , στειλε μου ενα email εκει για να σου δωσω το κασνονικο μου γιατι θα βρεθω γερμανια λιαν συντομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Χρήστο
    Ψάχνουν να βρούνε ακόμη,αν έχει σχέση ο Βγαινό με την Μαρφίν.
    ..και ξέρεις πως τον αποκάλεσε ο Φλωρίδης,Μαφιόζο!
    Λίγο να έχεις σχέση με τα τραπεζικα προϊοντα καταλαβαίνεις που το πάει το τραίνο ο ¨μεγάλος¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Ψαχνουν να βρουν αν εχει σχεση με την Μαρφιν";
    Και γιατι δεν ρωτανε εδω,εμας; Εχουμε απαντηση: Δεν εχει καμια σχεση.
    Μιλαμε για εναν φαντασμενο μεταπρατη,που νομισε οτι "τωρα ειναι η ευκαιρια να γινω ο Μπερλουσκονι της Ελλαδας".
    Και ενομιζε οτι το ΔΝΤ θα τον κανει επαρχο.
    Και πηρε τα παπαρια τους.
    Σιγα να μην ειναι και μαφιοζος. Δεν ειναι ουτε μια τριχα απο τα αρχιδια ενος Ναπολιτανου με "οικογενειακη" επιχειρηση.
    Ενας τεμπελης καιροσκοπος,εκβιαστης ειναι.Ετοιμος να γαμισει ακομα και την μανα του.

    Και οταν δεν εχεις μπεσα στην διαδρομη σου και δεν διαβαζεις καλα τον κωδικα οδικης κυκλοφοριας της νυχτας,τοτε θα βρεθεις με μια μαυρη ψωλη ισα μεχρι το λαρυγγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θυμισου την στροφη του χοντρου στην Ρωσσια.
    Θυμισου ποτε πρωτακουσαμε για τον Βγαινω-πουλο
    Θυμισου την προταση Πουτιν στον Χοντρο
    Θυμισου την πορεια του ψευτη-επιχειρηματια απο το '04'εως μολις χθες.
    Θυμισου και την "καταγωγη" του συγκεκριμενου.
    Του μπολσεβικου λαδεμπορα που ηθελε να ντυθει και Τσαρος.
    Εφαγε στη στροφη ο αραπης τον Πουτιν,πηρε τα αρχιδια του μαυρου ο μεταπρατης.
    Και ας παει τωρα να νοικιαζει καμηλες στο Ντουμπαι.
    Η να πουλαει μπαμπουσκες εξω απ'το Κρεμλινο.
    Προς το παρον,απολαμβανει της σιωπηρης ανοχης καποιων.
    Οταν παψει και αυτη-αφου ολα καποτε τελειωνουν-τοτε θα βρεθει τουμπανιασμενος σε καμια ερημικη οχθη του Βολγα.
    Γιατι,σε αυτες τις περιπτωσεις καθως ξερεις, δικες δεν γινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ27 Δεκεμβρίου, 2010 22:14

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΑ 900 ΜΕΤΡΑ. ΒΙΛΑΡ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ, ΠΟΤΑ, ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΚΙ ΕΛΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ( BOYQETAIN ΛΕΓΟΝΤΑΙ ). ΤΑΒΛΙ, ΣΚΑΚΙ, ΒΙΒΛΙΟ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ, ΚΡΑΤΗΣΟΥ : Ο ...TIGER...POY AKOMA DEN EHEI MAUEI NA TROEI PSARIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΘΑΝΑΣΗ: ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ. ΧΑΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς Δημήτρη και Albert_AEKstein:

    Ρε παίδες εσείς οι δύο πρέπει κάποια στιγμή να βρεθείτε και να τα πείτε από κοντά.
    Εκτός από μαλάκες πρέπει να τον παίρνετε και ολίγον.
    Ρε καραμπουτυρόβλαχοι και οι δύο, αντί να μας κάετε φιγούρα για μέρη που δεν έχετε ποτέ επισκεφθεί δε μπα να γαμηθείτε με τις μαλακίες που μας γράφετε.
    Μία είναι η χώρα, μία η πόλη, μία η πρωτεύουσα, μια η κάβλα. Η Αθήνα μας!!!!!!!
    Ζήτω η Αθήνα, ζήτω η Original.

    Στήβεν σε παραδέχομαι, η ομορφότερη πόλη είναι το Chicago και το Kalamazoo Michigan, να προσθέσω σε αυτά που έγραψες ότι ήταν το κρησφύγετο του Αλ Καπόνε διότι βρίσκεται στη μέση μεταξύ Chicago and Detroit.

    Ζήτω η ΑΕΚΚΚΚ……………..
    Ρε μαλάκα Albert_AEKstein το σκέφθηκες πολύ αυτό το όνομα? Εμένα μου φαίνετε μια μαλακία και μισή!

    Μπίκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ωστε δεν υπαρχει Βγενοπουλος,οπως θα`πρεπε, στην ΜΑΡΦΙΝ!!!
    Δεν με εκπλησει το γεγονος,με εκπλησει το οτι ΘΑ το ψαξει ο Προβοπουλος...
    Απο καιρο εχουν φτασει ψιθυροι στ`αυτια μου,για κατι που συμβαινει σε πλησιον των Αθηνων παραλιακη πολη.Και δεν εχει να κανει τοσο με το τι ακριβως γινεται,οσο με τα ατομα.
    Υπαρχει μια ομαδα 5-6 ατομων,που κανει επισκεψεις σε διαφορες επιχειρησεις πασης φυσεως,ζητοντας χρηματικα ποσα ανευ λογου,ουτε καν προστασιας.Επικεφαλης αυτης της ομαδος,ειναι ανθρωπος που γεννηθηκε και μεγαλωσε σε αυτην την πολη,δηλαδη ντοπιος,αλλα και επιχειρηματιας και ο ιδιος.Ανθρωπος του ντοπιου ποδοσφαιρου,γυρω στα 43,ο οποιος καποτε εψαχνε και για ελπιδοφορους ποδοσφαιριστες για συγκεκριμενη ομαδα των Αθηνων,αφου σχετιζοταν και σχετιζεται μεσω λαδιου με τον πρωην προεδρο της ομαδας αυτης.Καποιοι λενε,οτι ισως πισω απο αυτην την ομαδα να κρυβεται ο συγκεκριμενος,ο οποιος ειναι γνωστος και μη εξαιρετεος στα ποδοσφαιρικα δρωμενα της χωρας,μολις προσφατως τσακωμενος με αλλους μεγαλοπαραγοντες στην συνεδριαση της Λιγκας.Μολις συλλεξω περισσοτερες πληροφοριες θα σας ενημερωσω παρ`αυτα...
    Και μια που κανατε περατζαδα σημερα,να προσθεσω κι εγω με την σειρα μου,τις περιοχες της νοτιοδυτικης Ιρλανδιας,οπως και την βορειοανατολικη Σκωτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το ξερω αδερφε.
    Στο ιδιο μερος το γνωστο,οπως περσυ.
    I envy you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. mporei "na mi kserei na trwei psaria", omws gnvwrizei arista na gdernei tarandous.

    Mpiko, kali xronia. Giati vrizeis ton kosmo re?
    Den se narkwse to pnevma twn xristougennwn?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Προβοπουλος (κανενα ονομα δεν ειναι τυχαιο τελικα. Βγαινω πουλω-ς ο ενας Προβο-πουλω ο αλλος...)
    Το καταλαθος διποδο με την προβια λοιπον που παριστανει τον τραπεζιτη των δικων μας χρηματων, θα πρεπει να κρεμαστει αναποδα στο Συνταγμα.
    Για εσχατη προδοσια. Μα θα μου πεις προδοτης δεν μπορει να θεωρηθει καποιος που δεν πιστεψε ποτε.
    Σωστα. Τοτε να τον παραδωσουμε σε ενα στριμωγμενο δυαρακι στην Φυλης.Γεματο μαυρους.Θα χαρει,ειμαι βεβαιος.
    "naked default swaps". Και γυρω-γυρω ολοι τα ομολογα. Και στον εξω κυκλο του χορου τα αποθεματικα της τραπεζης σε οικονομικους book.Ποιος κεδισε ποιος εχασε; Δεν γαμιεται. Η δουλεια εγινε.
    Το ξεγυμνωμα της Ελλαδας Ζητιανευουσης,ειναι και δικο του κατορθωμα.
    Πρακτορ μεγας.
    Εχω πει οτι αν τον δω στο δρομο και προλαβαινω,η εχω καλη προσβαση,θα ορμηξω,θα φτυσω,θα σκισω. Οτι προλαβω. Και ας παω και μεσα για λιγο. Δεν βαριεσαι.
    Αν και νομιζω οτι ΚΑΙ αυτος ειναι ανωτερος ανθρωπος. Οπως οι προηγουμενοι αλλα και οι επομενοι επωνυμοι ραβδισθεντες,χλευαζομενοι.
    " Να μην συλληφθει ο πολιτης". θα πει ο μεγαλοψυχος.
    Οποτε δεν κινδυνευω. Αφου τοσο καιρο μας πηδανε,γιατι να μην εκμεταλευτουμε αυτην την αμηχανια που προσφερει το δημοκρατικον συστημα που ενεκεν η ανεκτηκοτητα του και η μεγαλοθυμια του,δεν επιτρεπει στον εχοντα ασυλια να εκμεταλευτει την ισχυ του,εναντι του "απλου" πολιτη.Αναγκαζοντας τους να κρυψουν την απανθρωπια και την απεχθεια τους για τον ανθρωπο στα τρισβαθα της μαυρης ψυχης τους.Και να φορεσουν το αναγκαστικο προσωπειο του "ανθρωπιστη"(οπως λεμε "υπασπιστης")
    Μια "απλη" σφαλιαρα θελω να δωσω και εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Φτανει μονο μια σφαλιαρα....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Εχεις δικιο. Τι να κανει μια σφαλιαρα.

    Στα κρυφα μου ονειρα-οπως και πολλων αλλων φανταζομαι- μπαινω σε εναν κοσμο οπου οι "απλοι" πολιτες εχουν μετατραπει σε συγκλιτικους.
    Και περιδιαβαινουν τους δρομους τις Ρωμης,αναζητωντας τους καλυτερους δουλους,που καθημερινα καταφθανουν απο τις τεσσερις γωνιες της Αυτοκρατοριας.
    Φρεσκα και ροδαλα προσωπα,ετοιμα να ικανοποιησοπυν καθε επιθυμια αλλα και λογης αλλοι,καθε ειδους,ολοι τους φερμενοι απο τα κατακτημενα κοινοβουλια. Οπου κατα εκατονταδες καθημερινα καταυθανουν πρωην βολευται,υπουργοι,"προεδροι", αξιωματουχοι,επιτετραμενοι,συμβουλατορες,αρχοντες,τοπαρχες,νομαρχες και καθε ειδους ενδιαφερον οργανισμος,ικανος να υπηρετησει την μεγαλη Πολη.
    Καραφλοι προεδροι,χρησιμευουν σαν κατοπτρα. "ολα στο φως".Χοντροι υπουργοι σαν φραχτες στους δημοσιους βοθρους."μαζι τα φαγαμε,αλλα εμεις τα κραταμε".
    Αλλοι,αναλογα μετο υψος,τοποθετουνται σαν ζωντανες καρυατιδες για να βαστουν με τα κεφαλια τους μπαλκονια και εξωστες οπου πανω εκει, δινουμε τους χορους και τις δεξιωσεις μας. Αφου "δεν ειναι τιποτα,ενας λοφος μονο καικε",τοτε να κουβαλουν χωμα με το στομα και μπουκια μπουκια να φτιαξουν ενα νεο Κρονιο λοφο.Χρονος υπαρχει.
    Ασχημοι υφυπουργοι περιοδευουν με το τσιρκο στις πλατειες της Πολης μας,η γινονται ζωντανα σκιαχτρατα για αν διωχνουν τα πουλια που κατατρωγουν το βιος μας.
    Οι νεοτεροι ζευονται στα χωραφια σαν βοδια, η χρησιμοποιουνται σαν ονοι. Ειδικα οι "εργασιας" πρωην υπουργοι,ειναι λαμπροι και πολυ αποδοτικοι.
    Οι γεροντοτεροι, αντι για μπαζα, στα τειχη χτιζονται. Ενας μονο αντιστεκεται. Στην διαδρομη μεχρι εδω,εφαγε τρεις συντροφους του.Και οταν του ειπαν "θα σε χτισουμε" εκεινος καταπιε μια καρδια καμηλας που κρατουσε προχειρα στο χερι του και ειπε "μα ειμαι απο χωμα". (οταν μετα απο 1576 χρονια καταφερε και πεθανε,μετεφερθει η σωρος του στην Τρανσιλβανια.Εκει τα χωματα ταιριαζαν με το δικο του και ετσι θα ελειωνε. Μα μας κοροιδεψε και εκει. Οχι μονο δεν ελειωσε,αλλα εγινε ενα πλασμα ακομα πιο αιμοδηψη,οπου τρομοκρατησε τα Βαλκανια για εκατονταδες χρονια αργοτερα. Ο Μεφιστοφελης απο την Κρητη.
    Τελος παντων.
    Οι πουστιδες λουζουν αλλους πουστιδες στο Βαλανείο (δημοσια λουτρα)
    Οι παλακιδες αυτων,πλεον ικανοποιουν τους πρωην δουλους, που θα ειναι πια ελευθεροι.
    Τα γιωτ τους,ρυμουλκουν πεντικοντορους
    Τα 4χ4 τους,εχουν δημευθει και κουβαλουν μαρμαρα.
    Τα χρηματα που κατασχεθησαν απο αυτους,μεταφερονται στην Πολη μαζι τους και χρησιμευουν σαν προσαναμα για αλλη μια δημοσια καυση καποιου απο δ'αυτους. Ετσι,σαν event.
    Αυτη θα ηταν η καλυτερη πολη για τα Χριστουγεννα,νομιζω. Η τα Σατουρναλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ολοι εχουμε κατι σκεφτει,το πως θελουμε να τιμωρουνται ολοι αυτοι.Ξερεις ομως κατι? Το προβλημα ειναι πιο βαθυ,και αδιεξοδο γιατι δεν υπαρχουν λυσεις.Το πως θα δοθει λυση,και ποια θα ειναι αυτη δεν διδεται απο κανεναν.
    Αντε,και γευγει ο ΓΑΠ,κι ερχεται ο Σαμαρας η οποιοσδηποτε αλλος.Τι αλλαζει? Τιποτα....Θα ακολουθησουν τον ιδιο δρομο.Αρα δεν ειναι θεμα προσωπων,αλλα η βαση της αρχης της δημοκρατιας.Στην ουσια,το προβλημα δημιουργειται οταν υπαρχει ο ισχυρος κι ο ανισχυρος.Το να λεμε οτι ολοι μπορει να ειναι ισοι μεταξυ τους ειναι...να μην μπω τι ειναι!!! Και φυσικα,δεν υπαρχει περιπτωση ποτε,να μοιρασει τα λεφτα του ο πλουσιος στους μη εχοντες,ασχετως οτι οι μη εχοντες εκαναν πλουσιο τον...εχοντα.
    Να βρεθει ενας συγχρονος Σολωνας με την Σεισαχθεια του,αποκλειεται,η αντε να κρατησει λιγο.Μετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. μπικο
    με προλαβες χαδιαρη ηθελα να το ανακοινωσω στο μπλογκ εγω προσωπικα αλλα τι να κανουμε
    θες να σε παρουμε ενα σαντουιτς με τον albert να μπουκωσουμε τις τρυπες σου λαγουδακο
    albert
    πιστευω να μην εχεις αντιρηση για το σαντουιτς με την ξενεφωνημενη της οργανωσης μπικιω (ετσι τον φωναζουν οι κοντινοι του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2010 10:12

    Μην τον αδικούμε το μπίκο.
    Αθήνα είναι η πόλη με το μεγαλύτερη κατανάλωση κατά κεφαλήν ηρωίνης, καθώς και παπάκια κατά κεφαλήν.
    Επίσης ανεβαίνει στο δείκτη τετραγωνικών πρασίνου/κάτοικο, διότι έχουν συμπεριληφθεί 70 στρ στην περιοχή καππαδοκίας και φωκών.
    Για την οργάνωση αυτά μετράνε.
    Όσον αφορά τις πόλεις, είναι προφανές ότι όπου έχει ζήσει κανείς ξέρει και τα κατατόπια.
    Εγώ λχ, έκανα 5ετία στο λονδίνιο.
    Δεν πήγα ούτε 1 φορά μπάκιγχαμ και το σόχο το απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι. Το άφηνα στους τουρίστες και τα 17χρονα.
    Πιστεύω ότι θα μπορούσα να αλλάξω ελαφρώς την άποψη του ΑΕΚstein αν τον κυκλοφορούσα off the beaten track που λεν και οι άγγλοι.
    Ίσως ο dimitri να μου άλλαζε την άποψη για το παρίσι, που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με του steven, αν μου έδειχνε τα κατατόπια.
    Πάντως το λονδίνο είναι πόλη για εργένηδες και νέους. Αλλιώς πας σε θύλακες της ζώνης 3 και έξω. Όλοι οι φίλοι μου που κάναν και κάνα πιτσιρίκι την κάναν για τις γύρω κομητείες.
    Εγώ όσο κι αν το λατρέυω, πάντως, δε θα ξαναζούσα εκεί.
    Και, όντως, albert το εδιμβούργο είναι πανέμορφο.
    Η Ρώμη, από την άλλη, δε μου άρεσε ιδιαίτερα. Είναι ένα πραγματικό ανοικτό μουσείο, αλλά όσο κι αν κυκλοφόρησα στις περιοχές κατοικίας, δε με συγκίνησε.
    Κλείνω λέγοντας ότι για μένα η πόλη που συντονίζομαι μαζί της είναι το βερολίνο...αν έπρεπε να μπω όπως στα 26 μου πάλι στο αμάξι με τα μπογαλάκια μου να μετοικήσω, εκεί θα ήθελα να με βγάλει ο δρόμος (από ευρώπη)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2010 10:14

    Incidentally, από τορόντο και λίμνη οντάριο ξέρει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. γιωργη
    την λιμνη ονταριο την γνωριζω απο τον μπλεικ μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημερα σε ολους.
    Εχεις δικιο για το απραγματοποιητο του ονειρου.
    Γι'αυτο και τα λεμε ονειρα.
    Ο κοσμος ηταν,ειναι και θα ειναι ο ιδιος.
    Ενα προβατο που θελει τον τσοπανη του.
    Και δεν μιλω μονο για εγχωρια προβατα.Παγκοσμια,αυτο δεν γινεται απο κτησεως κοσμου;
    Αμην.

    Στην ΑΕΚ-δηλδη στην "διοικηση" Αδαμιδη κανουν προσπαθειες να φερουν τον Μανιατη. Μακαρι. Γιατι οχι. Και εγω περιμενω ενα ποδηλατο απο τον πολυταξιδεμενο γενιαφορο κατοικο του Ροβανιεμι.30 χρονια. Που ειναι;

    Εις το ευκαταφρονητο ποσο του ενος εκ. γιουρω τα βρισκουν ΑΕΚ και Puma. Δεν ειναι ασχημα.
    Μονο ρωταμε με απορια,πως ειναι δυνατον να πληρωνει η ΑΕΚ για τα χρεη μιας εταιρειας την οποιαν συνεστησαν καποιοι μετοχοι της και δεν ανηκε σε αυτην;
    "Πρεπει να ελευθερωθει το "σημα" θα μου πεις. Πρεπει επιτελους να το εκμεταλευομαστε οι ιδιοι."
    Οι μαλακιες πληρωνονται.Απο αλλους βεβαια.
    Να δουμε και πως θα ελευθερωσουν και τις μετοχες.
    Που αξιζουν λεει, "6.40" η μια.Δηλαδη οσο μισο κιλο φετα Μεγαλοπολης. Τζαμπα ειναι ρε Μπικο,γιατι δεν πας να παρεις;
    Ελευθερο το σημα οπου ν'αναι λοιπον.
    Και να δουμε τι θα το κανουν. Θα κυκλοφορησουν μπλουζακια με τον Τζεμπουρ που φευγει; Η μηπως του Πατσα,του Λεο, του Εντερ και του Νταντομο, που φευγουν και αυτοι,μιας και αυτοι φταινε που η ομαδα δεν παιζει;
    Ειναι η μοναδικη ομαδα η οποια κανει ξε-σκατα-ρισμα,θεωρωντας οτι για την κακη πορεια εως τωρα ευθυνονται οι αναπληρωματικοι.
    Ισως,με το σκεπτικο,οτι δεν μπορουν να αναπληρωσουν επαξια τους βασικους,με αποτελεσμα να σκανε οι Καφες, Λυμπε Δελλας.
    Και θα αντικατασταθουν με αλλους.Λιγοτερους. Απο 5-6 θα παμε στους 2-3. Και φθηνοτερους. Απο τα 600 του Ροτζερ και τα 300 του Πατσα,στα κατοσταρικα και "εναν παικτη πακετο,μαζι με ενα κουτι μελομακαρονα".
    Ελευθερο το σημα Χριστιανοι! Θα παραδωσει και τα δικαιωματα η μανα στην κορη,καθως η πρωτη γερασε και τι να το κανει; Να το κρεμασει στο λαιμο της; Και τα "ερασιτεχνικα τα λογια τα μεγαλα" τα ακουμε βερεσε,απο ανθρωπους μπερδεμενους,αλαφιασμενους,γεματοι διλημματα.
    Που σε λιγο,δεν θα εχουν ΤΙΠΟΤΑ.

    "...confusion will be my epitaph
    as i craul a cracked and broken path
    if we make it we can all sit back
    and laugh
    But i fear tomorrow ill be crying
    yes i fear tomorrow ill be crying..."

    Παμε,ολοι μαζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ. 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ , ΠΑΤΣΑ ΚΑΙ 2 ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Δεκεμβρίου, 2010 15:44

    Ε όχι...τους δώσαμε τον Πάτσα και 200 και το απέρριψαν...δηλαδή τι θέλουν τώρα? να τους δώσουμε και το γκερέιρο?...σε λίγο θα ζητήσουν και το μέσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δηλαδη ας υποθεσουμε οτι "εισαι ο Βεντουρης".
    Και εχεις στην ομαδα σου 2-3 καλους ποδοσφαιριστες που μπορουν να μοσχοπουληθουν.
    Και οι προτασεις υπαρχουν τριγυρω.
    Θα κατσεις να ασχοληθεις με την ΑΕΚ του Αδαμιδη;
    Να συνδιαλλαγει με τι; Παιρνοντας τι; Χαλίκια;
    Μη λεμε μαλακιες.
    Εγω πιστευω οτι και Πατσα και Νταντομο και Εντερ και Γκερειρο και Λεοναρντο μαζι,πακετο, ΚΑΜΙΑ ομαδα δεν τους θελει.Εστω και τζαμπα.
    Μιλαμε για ερμα. Μιλαμε για σαβουρα.
    Και θα πεσουν στο τραπεζι σαν ...ανταλλαγματα;
    Ας γελασωμεν.
    Βεβαια ποτε δεν ξερεις. Προσπαθουν να βρουν τον μαλακα η τους μαλακες για να τους ξεφορτωθουν.Μπας και κερδισουν κατι ΟΧΙ απο την μεταγαφη που θα γινει αλλα απο το γεγονος και μονο οτι οι παικτες κοστιζουν στην ΑΕΚ που πρεπει να αλαφρυνει για να πεταξει παλι ψηλα.
    Οχι σαν αετος οπως πριν, αλλα σαν καρακαξα.
    Αλλα ειτε ετσι,ειτε αλλιως η αληθεια ειναι μια.: απο 300 χιλιαρικα οι τρεις συν το συμβολαιο του Γκερειρο με 600 το χρονο ποσο μας κανει;
    Πρεπει να πεταξουν 2 τουλαχιστον εκατομμυρια. Απο το καραβι που μπαζει.

    Και μην ακουσω παλι τα περι "ηταν επιλογες του μπινε" γιατι νισαφι πια.
    Και οι εκατονταδες προηγουμενοι,6 χρονια τωρα,τινος "επιλογη" ηταν;
    Του εκαστοτε προπονητη, η του μονιμου μηχανισμου μιζας;

    Δεν υπαρχουν ουτε λεφτα,αλλα ουτε και τμημα σκαουτικγ. Ενας βακαλαος πρωην υπαλληλος σε τραπεζα του Ρευκιαβικ υπαρχει μονο.
    Και οταν σε κολλαω στον τοιχο και σε φερνω στο παρα 5,δειχνοντας σου τα πανια της τσεπης μου, τι να κανεις; Ο Καινουριος φταιει;
    Δεν εχουν καταλαβει πολλοι οτι η ΑΕΚ κατα μια εννοια εινα μια ιδιοτυπη offsore.

    Και εγω σου λεω λοιπον: στειλε τον μεταναστη που εχεις στο σπιτι για τις δουλειες,ο οποιος ηρθε στην χωρα πριν μια βδομαδα και δωστου 10 ευρω να παει να σου βρει στο καταλληλο μαρκετ τα καταλληλα, αλλα και φτηνοτατα προιοντα και να ταιριαζουν με αυτο που θελεις να φτιαξεις. Και μαλιστα δωσ'του και διορια 20 λεπτα,γιατι τα μαγαζια κλεινουν.
    Διχως να ξερει ουτε που ειναι η εξοδος για το δρομο.
    Τι θα σου φερει πισω; ΟΤΙ Ν'ΑΝΑΙ. Αλλα κατι θα φερει αφου με αδεια χερια δεν ειναι σωστο να γυρισει.
    Δεν βαραμε το σαμαρι. Αποδεχομαστε βεβαια οτι προκειται για σαμαρι και ουχι για πριγκιπικο θρονο,αλλα το ζητουμενο μας ειναι ο ιδιοκτητης του γαιδαρου-Αδαμιδη.
    Που μαθαινει-σαν αλλος Χοτζας-τον γαιδαρο του να μην τρωει.
    Και η καταληξη ειναι γνωστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών βρέθηκαν σε απαρτία (!) οι εργαζόμενοι του Φίλαθλου και της Αυριανής. Οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν αποφασίσει να κινηθούν δυναμικά απέναντι στον Γ. Κουρή, που συνεχίζει να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

    Μάλιστα στη σύσκεψη που έγινε με τα 6 μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που ήταν σήμερα στα γραφεία, συζητήθηκε και η μη καταβολή ολόκληρου του δώρου των εργαζομένων, κάτι που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας και παρέμβασης.

    Οι δημοσιογράφοι του Φίλαθλου και της Αυριανής ζήτησαν από την Ένωση να παρέμβει προκειμένου να δοθεί μια λύση. Η ΕΣΗΕΑ, λοιπόν, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αύριο θα εκδώσει σκληρή ανακοίνωση κατά της «Γ.Α. Κουρής μονοπρόσωπη Α.Ε.», εταιρία όπου ανήκουν ο Φίλαθλος και η Αυριανή, σε μια προσπάθεια να πείσει την ιδιοκτήτρια εταιρία να πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζομένους και παράλληλα να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που δεν τηρούνται εδώ και πολλά χρόνια.

    Θα πρέπει να πούμε, πάντως, ότι χθες έγινε και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που δεν έχουν άλλη υπομονή αφού έχουν εξαντλήσει τα όριλα τους, η οποία «έβγαλε» απεργία. Αποφασίστηκε, ωστόσο, να περιμένουν τις εξελίξεις και μετά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και ύστερα να κινηθούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φίλαθλος περνάει τόσο έντονη κρίση. Έχουν προηγηθεί κι άλλες απεργίες, έχουν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες και πολλοί εργαζόμενοι έχουν καταφύγει στη δικαστική οδό κατά καιρούς για να δικαιωθούν. Σίγουρα, όμως, η συγκεκριμένη... κρίση ίσως είναι η σοβαρότερη των τελευταίων ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Και εμεις τι θες να κανουμε γι'αυτο ρε anonume;
    Φταιμε σε κατι;
    Χρωσταμε κατι, καπου;
    Μηπως το blog αυτο ανηκει στον Κουρη;
    Η οσοι διαβαζουν "Φ",ειναι και συνυπεθυνοι;
    Η προασπιζεσαι τα δικαωματα των εργαζομενων για τα οποια δραμι δεν δινεις;
    Αν ειναι ετσι ανοιξε ενα λογαριασμο και ακολουθουμε.
    Και γιατι δεν γραφεις και για το συνολο του τυπου, γραπτου και ηλεκτρονικου,που ψωμολυσσαει;

    Δεν γαμιοσαστε ενας-ενας, λεω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: "ΙΔΙΟΤΥΠΗ OFF SHORE ΕΤΑΙΡΕΙΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΙΠΕΙΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ. ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΙ.
    ΤΑ ΑΦΜ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ( επειδή το ξέχασα για τον Φ ). ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ. Κι άμα θες διάψευσε το ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Εμενα στ`απαυτα μου ο Κουρης.Ειναι γνωστα τα κολπα του πλεον.Απο το ανοιγμα της κουρτινας στο διαμερισμα του ζευγους το γυρισε στον ανενδοτο.Καταφερε μια εφημεριδα που πουλαγε 100000 φυλλα να την εχει φτασει στα 1000...Το κακο ειναι οτι ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ειναι στα χερια του.Στηβεν,καποια πιο συγκεκριμενη ενημερωση μπορουμε να εχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΠΡΟΣ MONEGASCOS: ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ. Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ. ΑΛΛΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.
    ΤΟ ΦΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΒΕΒΑΙΑ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΦΙΔΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΙΔΙΑ. ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα.
    ΕΓΩ, ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΛΑ. ΕΔΩ. ΤΩΡΑ , ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥΣ.
    ΛΕΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ; ΑΣ ΠΟΥΜΕ , ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕ; ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ; Ο ΚΩΣΤΑΣ; Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΔΧ, ΟΙ ΜΗΤΣΟΥΣ; ΟΙ ΤΣΑΚΑΤΣΟΥΚΕΣ Ή ΤΟ CLUB ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Εμπρος στο δρομο που χαραξε η "Puma"
    Με αγορες προιοντων 6 εκ. σε ενα χρονο και πωλησεις 300 χιλ. ευρω.
    Και τον Αδαμιδη να καταφερενει τελικα να τουμπαρει τον Γλου και να γλυτωνει τα 6 απο τα 7 συνολο και πληρωνει μονο ενα.
    Σωβρακα και φανελες με μηδενικη αξια. Και θα παρει και λεφτα απο πανω.
    Αυτα ειναι!
    Και ο Θεμιστοκλης (Ντεμης) Νικολαιδης,με τον ανεκδιηγητο τον Κουλη,που υπεγραφαν τα αισχη τα οποια ονομαζουν "ισολογισμους" να μιλανε για εμποδια στην ασκηση της επενδυτικης πολιτικης,που επεφεραν τα γνωστα αποτελεσματα.
    "Λαδι" και αυτοι.
    Οπως ηρωας και ο μεγας διαπραγματευτης-δικηγορος,που καταφερε με το αστραφτερο του χαμογελο να εκπεσει το δυσβασταχτο χρεος απο τα 7 στο 1 εκ.
    Ολα ειναι αριθμοι. Που μετατρεπουν σε μια νυχτα τους μπατιριδες σε ευκαταστατους και τουμπαλιν.
    Ρε τι λακα που εχουμε.
    Ποιοανου ηταν χρεος; Δικο μου; Της ΑΕΚ;
    Γιατι δεν κυνηγανε αυτους που συνεστησαν την εταιρεια-απατη,-δηλαδη κατα πρωτο λογο τον κοντοβρακη σεντερ-φορ-παρα μονο την φορτωνουν στην ΠΑΕ;
    Και αντε και το πηρατε το "σημα". Τι θα το κανετε; Θα το βαλετε καπου;
    Δηλαδη, στο- υποθηκευμενο στην MARFIN-προπονητικο του Νοτια μηπως;Αφου εχει ηδη ενα σημα 5 μετρα.Ωραιοτατο.
    Παρεπιπτωντως να πουμε οτι μεταξυ των αλλων "επαχθων ορων" του μνημονιου των Σπατων αναφερεται οτι καθε ειδους χορηγιες θα καρπουται η εκμισθωτρια (Μεση Γη.η κατα κοσμον "Μεσογαια") και μονο,κατα την "ανεξελεγκτη κριση" του αδελφου Ν.Νοτια θα μπορει να λαμβανει η μισθωτρια (ΑΕΚ)μεριδιο απο αυτα, ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ 35% ΑΥΤΗΣ.
    Αυτα ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ. ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η PUMA ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ ΓΛΟΥ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΑΝΕΛΕΣ Η ΑΕΚ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ; ΦΟΒΟΤΑΝ Η ADIDAS; ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. ΖΟΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΥΠΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΔΕΣ, ΨΩΜΙΑΔΗ. ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή