Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ

     Οι αναμνήσεις για τον παππού μου είναι ευχάριστες. Πολύ ενασχόληση μαζί μου, πολύ παιχνίδι, κανένας θυμός και πάντα συμβουλές αγαπησιάρικες. Και κάτι πολύ σπουδαίο: Το γέλιο του. Το είχε χαμένο χρόνια με την διαδικασία της καθημερινής βιοπάλης. Και μου το χάριζε . Με δίκαιη ανταλλαγή. Αποτέλεσμα των σκανδαλιών μου ή των αφελειών που ξεστόμιζα. Κρίμα που γνώρισα μόνο έναν παππού. Ο άλλος είχε φύγει προ πολλού. Καλύτερα όμως για τους παππούδες, που δεν είχαν συναγωνισμό μεταξύ τους.
     Και τα χρόνια πέρασαν και σήμερα βρέθηκα ξαφνικά να έχω πάλι δυο παππούδες. Όχι εξ αίματος βέβαια. Εξ αγχιστείας. Σαν πολίτης και μέλος μιας ευρύτερης οικογένειας: Του κράτους και της εθνικής συνομοταξίας.
      Και τι παππούδες! Με τίτλους πια. Δεν είναι σαν τους κανονικούς μου, που ήταν άσημοι κι ανώνυμοι. Έμπορος και χωροφύλακας. Σήμερα, ο ένας είναι πρόεδρος της δημοκρατίας κι ο άλλος είναι ένας τεράστιος συνθέτης. Λογικά σε αντίθεση. Ο ένας πραγματιστής κι ο άλλος σουρεαλιστικός. Πάντα υπάρχει μια κόντρα μεταξύ συμπεθέρων που καταλήγει στα εγγόνια.
Και με πήραν κι οι δυο στα γόνατα τους να με κανακέψουν και να με νταντέψουν. Άκουσα και τους δύο. Μικρός είμαι και δεν με νοιάζει το αλτσχάιχμερ ή η άνοια. Εγγονός είμαι, δεν είμαι γιατρός. Κι αφού δικαιούται κάποιος να είναι παππούς , τι να κάνει κι αυτό;
     Οι παππούδες μου τελικά, διαφώνησαν μεταξύ τους. Ο ένας , ο πρόεδρος, με ονόμασε καναπεδάτο που μέμφομαι το πολιτικό σύστημα και δεν καταλαβαίνω τον αγώνα όλων αυτών που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο σε κάποια δουλειά αλλά τα ξέρουν όλα για μένα και για το καλό μου. Μου κούνησε το δάχτυλο του παρατηρώντας με που δεν πήγα να κάνω τον Γιάννη Γιαννάκη και δεν έριξα το ψηφουλάκι μου μέσα στην γυάλα με τα χρυσόψαρα, μπας και τραφούν κι αυτά. Που δεν υποστήριξα όλο εκείνο το σύστημα, είτε με συμφωνία είτε με διαφωνία, που τον παππού μου τον έχει αναγορέψει σε υπέρτατο άρχοντα της χώρας. Χωρίς εξουσία βέβαια, αλλά να μην τα έχουμε κι όλα δικά μας. Η αχαριστία πάντα ήταν διωκόμενη.
     Ο άλλος ο παππούς ήταν αλλιώς. Μου μίλησε για κάποια κοινωνία ανεξάρτητων πολιτών. Δηλαδή ότι έχω κάνει κι εγώ μεγάλα λάθη σαν νεότερος, αλλά έχω, αν θέλω, κι άλλη μια ευκαιρία. Να φύγω από σημαίες και κομματικές οργανώσεις. Ότι δεν έχει χαθεί κάτι οριστικά κι ότι θα μπορούσα να γίνω πιράνχας σε αφύλακτο ποταμό κι όχι σε στρογγυλό σαλονάτο ενυδρείο. Και μάλιστα ότι δεν φταίω κι ακριβώς, αφού δεν αποφάσισα εγώ να πάρω δάνεια με τόκο 6% σε σχέση με άλλα που μου δίνανε με 1%. Και με πήρε αγκαλιά και τον άκουσα ακριβώς σαν παιδί.
     Κι αυτό το μικρό παιδί, ή ο μικρός τρελός πολίτης, πρότεινε στον πεθαμένο πατέρα του: « Να πηγαίνουμε πιο συχνά σ’ αυτόν τον παππού.» Όχι επειδή κάνει καλύτερα δώρα ή έχει νοστιμότερα γλυκά. Αλλά να, μου αρέσει ο παππούς να μου μιλάει πιο ανθρώπινα και να μου μαθαίνει να μαθαίνω από τα λάθη μου. Να μην με αφήνει χωρίς παλτό στο κρύο και μόνο μου με τις κατσαρίδες σ’ ένα μπαλκόνι, μπας και συμμορφωθώ. Να μην με βάζει τιμωρία στην γωνία με το ένα μου πόδι να μην πατάει στην γη και να κοιτάω συνέχεια τον τοίχο. Κι ότι αν δεν βελτιωθώ , τελικά πρέπει να πεθάνω. Δηλαδή σαν αυτά που υπόγραψε ο άλλος μου παππούς.
     Τελικά όμως έχω και γαμώ τους παππούδες. Διότι και οι δυο θέλουν να με κάνουν κι έφηβο και άνδρα. Αλάνθαστο περιπατητή της γης. Και να παίρνω τις ευκαιρίες και να προσφέρω πάντα αυτά που έχω μέσα μου. Σαν τα δωράκια που κρατάω τώρα στα χέρια μου και θέλω να τους τα δώσω. Ασχέτως γιορτών. Δεν είμαι επετειακός εγώ. Δώρα κάνω όταν σκέφτομαι αγαπημένα πρόσωπα. Και σήμερα τους έχω μαζί. Και τον Μιχάλη, τον ορθόδοξο χριστιανό που διαφωνεί συνέχεια, αλλά και τον Κάρολο που ψάχνω στο εορτολόγιο των Αγγλοσαξώνων να τον βάλω κάπου για να ηρεμήσω την καταναλωτική μου μανία.
     Και δίνω τα δώρα. Κι είμαι χαρούμενος που με λεφτά άλλων δείχνω το συναίσθημα μου. Αλλά μου έρχεται η ερώτηση, κοινή και προς τους δυο: « Παππού, που ξέρεις τα πολλά, τι δουλειά έκανες στα νιάτα σου; Θέλω να μοιάσω στον έναν από εσάς. Φυσικά να πω ότι παππούς δεν θέλω να γίνω κι ας σας βλέπω να το απολαμβάνετε. Θέλω να μείνω στην ακμή μου. Ξέρω ότι θάμαι πιο καλά.»
     Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους, σίγουρα ο ένας θα ήθελε να είναι στην θέση του άλλου, σαν καλύτερος παππούς – μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό – και τελικά δεν απάντησε κανείς. Τι να πουν σ’ ένα βλαμμένο πολίτη; Τελικά στην οικογενειακή εκδήλωση το βάρος θα το σήκωναν πάλι οι γυναίκες του σπιτιού που μέχρι σήμερα τις κατσαρόλες τις είχαν για περιποίηση ή σκεύος της κουζίνας κι όχι για πολεμικό αυριανό άρμα.
     Βέβαια όλοι μαζί θα τρώγαμε το φαγητό τελικά. Και μαζί θα πηγαίναμε στο σκληρό αύριο. Σαν το χθες.
     Με τον ένα παππού υπουργό εξωτερικών, που τα είχε κάνει όλα τέλεια κι άρα σήμερα μπορεί να είναι ήσυχος ότι δεν μπορεί να παρέμβει πουθενά ούτε σαν άνθρωπος αλλά ούτε σαν δουλειά, αλλά δικαιούται να αμείβεται. Ησυχία στην συνείδηση και καλό φουστάνι η βουλή που πήρε όλα τα δικαιώματα κι έφτιαξε μια γλάστρα που άνετα βγαίνει και κατηγορεί σύσσωμο τον λαό που ζήλεψε την ζωή του προέδρου, συγνώμη του παππού του.
     Με τον άλλο παππού όμως, οφείλω να πω ότι ξεβολευόμουνα. Να ψάχνω ποιητές και καλλιτέχνες, να τρέχω στην Γυάρο και στην Μακρόνησο κι εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του 20%; Να φάμε ξύλο για τις ιδέες μας ; Για ποιο λόγο; Οι ιδέες μπορούν να περιμένουν μέχρι να γίνει ανάκαμψη από την κρίση. Θα τις έχουμε πάντα. Είναι ανάγκη να έχουμε και σημάδια γι’ αυτές; Άνετα μπορούμε να γράφουμε παιάνες και ύμνους και Ζορμπάδες για τις απανταχού χούντες. Και καλά, αυτός ο παππούς θέλει να βγει μπροστά. Εγώ με τα παιδάκια μου θα βγω σε αυτήν την ηλικία να τρέχω πίσω από τον πουροπαππού που τώρα έπαθε κρίση συνειδήσεως;
     Συνειδήσεις; Στην κουβέντα μπήκε ο πατέρας μου. Άϋλος σαν το χρηματιστήριο των αξιών που δεν υπάρχουν παρά μόνο όταν μιλάνε τα παπαγαλάκια και παίζουν οι ασύλληπτοι χοντροπαίκτες με δέκα ταυτότητες και το ίδιο όνομα. Αλλά μακριά από εμένα. Αυτά είναι για τους πιο τολμηρούς , που να δεις πώς λέγονται στην Ελλάδα; Φοροφυγάδες , αυτοδημιούργητοι , θηρία ; Κάπως τους λένε όλοι αυτοί που το παίζουν λειτουργοί της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας. Κι όλοι είναι εντάξει που θεριεύουν τον απατεωνισμό του επιχειρηματία ή του δημοκράτη ή του δήθεν αντιστάτη. Δημοκρατία, το πολίτευμα που ερμηνεύεται με βάση κάποιον ροοστάτη ρεύματος ελευθερίας. Ροοστάτης, το κουμπί που ρίχνει φως ανάλογα με την διάθεση στο σπίτι.
     Ο πατέρας μου, η συνείδηση μου πια. Πάντα ενεργός. Μακριά από ηλικιακούς παππούδες, που βγαίνουν και μιλάνε χωρίς να έχουν να χάσουν τίποτα. Πριν την κάσα, τι να χάσεις; Το μόνο που μπορείς, κι εύχεται και η ιατρική, είναι να κλάσεις. Είτε συνωμοτικά είτε δημοκρατικά. Και μετά;   Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα.
     Ποια επανάσταση; Είτε του δρόμου είτε του συμβιβασμού. Και τα δυο για τον Έλληνα τα ίδια είναι. Και στα δυο άχρηστος είναι. Όπως είναι κι άχρηστοι αυτοί οι παππούδες οι κοινωνικοί που είναι να ρουφάνε πάντα ενέργεια από νεότερους. Και μπερδεύουν θέσεις ή ταλέντα με χαρίσματα που δεν τα είχαν οι ίδιοι αλλά δικαιούνται να τα ζητούν από τα εγγόνια τους. Κι αφού τα κάνανε σκατά, τώρα να τρέχουν τα εγγόνια να ξεσκατίσουν.

20 σχόλια:

  1. Σαν τους αθεους οταν καβατζαρουν τα 70,αρχιζουν και πανε μια βολτα στην εκκλησια,στην αρχη απ`εξω,και μετα στο προαυλιο,και στο τελος μεταλαβαινουν κιολας.Ετσι και οι "παππουδες",τωρα στα ξεβλασταρα,βγαζουν την ανησυχη νιοτη τους μεσα απο τα νιατα αλλων γιατι δεν μπορουν αλλιως βιολογικα.Και θελουν την εξιλεωση για οσα δεν εκαναν,η για οσα εκαναν προς το χειροτερο...
    Επισημα πολυταξιδεμενος ο ενας παππους,του βαθεως ΠΑΣΟΚ -κατι προς το κυπαρισσι-,εχοντας σημερα μια πολυθρονα να αναπαυεται απο την πολυχρονη κουραση του μπλα-μπλα,δινει το συνθημα της εξεργεσης σε αυτους που και ο ιδιος καταδικασε σε αποχαυνωση και μαρασμο.Μπηκε για την θεια μεταληψη...
    Ο αλλος παππους,ο ανεπισημα πολυταξιδεμενος σε ολα τα νησια της αγονης γραμμης,σε ουτε καν τουριστικη θεση,μην εχοντας το εναυσμα να γραψει κατι ολα αυτα τα χρονια -οπως ο ιδιος ειχε δηλωσει-,θυμηθηκε τα νιατα του και καλει τον κοσμο ολο σε ανυπακοη προς το συστημα,γιατι δεν παει αλλο αυτη η κατασταση...Κι αυτος για την θεια κοινωνια...
    Νιατα που φυγατε...
    Θα ακολουθησουν κι αλλοι.Οσους δεν προλαβει ο "χρονος",γιατι ειναι πολλα τα χρονια αποχης τους απο το προσκηνιο.Ειναι μεγαλο το κακο που εκαναν και το ξερουν και το καταλαβαινουν.Η εξιλεωση ειναι το τελευταιο που θελουν,η συγχωρεση απο τους υπολοιπους που τρωνε στην μουρη ολα οσα εκαναν.Ειναι αργα παππουληδες.Ενας καλος λογος παντα υπαρχει για ενα παππου απο το "εγγονι",ασχετα αν δεν τον αφησες να χαρει,να παιξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ομως,χιονιζει εδω κατω...Ψιλο μεν αλλα χιονιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ = ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΟΥΤΟΣ . ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ Κ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Κ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ.
    ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΕΝΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ..ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΝΟΜΙΣΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΠΕΚΕΝΜΠΑΟΥΕΡ ΞΑΦΝΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σε ολους.
    Μια τελευταια επισημανση για τον Μανωλα,για τον οποιο,τα δυο τελευταια σχολια του Steven τα ειπαν ολα.

    "...ολα τα γνωστα που ΠΕΡΑΣΑ εγω στην ΑΕΚ,δεν θα αφησω να γινουν στον μικρο.
    "...και εφυγαν οι αλλοι δυο(Βλαχος Γεωργαμλης) και ο μοναδικος που εμεινε ειμουν εγω και το ΠΛΗΡΩΝΑ για πολλα χρονια...

    "Αλλα οπως εγω,δεν ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΔΟΥΛΟΣ κανενος,ετσι δεν θα γινει και ο Κωστας".

    Βρε τι λες;Επαθες βερτιγκο; Και εμεις απο τα παραπανω που διαβασαμε,νομιζαμε οτι σε ειχανε υποζυγιο για να σπερνουν και να οργωνουν τα χωραφια τους οι ασπλαχνοι της διοικησης;
    Δεν εκανες οτι γουσταρες στην κυριολεξια; Καλιο πρωτος στο χωριο παρα τελευταιος στην πολη.
    Εισαι δουλος και μαλιστα μεγας. Του χρηματος.

    Επισης ειπε ακομα μερικα χαριτωμενα οπως:
    "...Θεωρω οτι και τωρα που πηγαμε (στην διοικηση) ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να παμε,αλλα οταν σε καλει η διοικηση, ΠΡΕΠΕΙ να πηγαινεις απο σεβασμο..."

    !!! (αλαλα τα χειλη)

    "δεν μπορει ο Κωστας να παιρνει 50 χιλ. και το αμεσως επομενο συμβολαιο να ξεκιναει απο 300..."
    Αλλα ειπε μετα "...δεν θελουμε καμια αυξηση...τα λεφτα που παιρνει μεχρι τωρα ο Κωστας τα δουλευει...αλλωστε δεν ξερουμε πως θα εξελιχθει...να μην παρουν τα μυαλα του αερα....αλλα δωστε κανενα μπονους η κανενα αυτοκινητο..."
    Μα αφου τον καλεσαν για αναπροσαρμογη των αποδοχων αρα δικαιωση "του Κωστα μας",δηλαδη για την 300αρα που φωναζεις οτι παιρνουν και οι αλλοι,γιατι δεν την δεχεσαι,παρα θελεις μπονους και αυτοκινητα διχως υπογραφες;

    Τελικα η ομαδα τι ειναι; Ευκαιρια, η σταυρωμα;

    Οποιος βγαζει νοημα,να ταχυδρομισει 50 ευρω στον λογ. της Alpha Bannk 1200579300402, τα οποια θα δωθουν για να αγορασει καινουριο καλαμι για ψαρεμα ο οβραιος με το 4 στη πλατη.

    Μεγαλος παικτης,ολα κι'ολα,αλλα το ταλεντο καποιου καπου,σε εναν τομεα,δεν τον καθαγιαζει κι'ολας. Αυτα ειναι για τους τυφλους.
    Οπως και ποτε δεν κατηγορεις καποιον που κοιτα το συμφερον του. Ειναι λογικοτατο. Αλλα να το κοιτα μεσα απο τα ματια των ανιδεων; Πουλωντας ηρωισμο της πλακας; Η επειδη κλωτσας ενα τοπι,εισαι και αυτοματα σημαντικος ανθρωπος;

    Επειδη επιασες καποιον Νινιαδη απο το λαιμο (και οχι καποιον Μητροπουλο ας πουμε),πρεπει να πιασεις απο το λαιμο και την ΑΕΚ;

    Να κοψεις 4 λιβρες απο την σαρκα σου και να την κανεις δολωμα για κανενα σαργο στα βραχια της Πορταρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Δεκεμβρίου, 2010 12:06

    Κοίτα Θωμά...
    Ο στέλιος είναι ιδιόρρυθμος. Άγιος δεν είναι ούτε και θέλω. Ούτε έξυπνος.
    Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να είναι ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ, αλλά η ΑΕΚ?
    Όταν πήγε τον μικρό τον...απέρριψαν. Και σήμερα κρεμόμαστε απ' τ' αρχίδια του.
    Δέχτηκε συμβόλαιο του πενηντάρικου και υπό δοκιμή όταν οι γκερέιροι παίρναν 600ρες σε κλειστά 3ετή (τελικά αυτό το συμβόλαιο είναι ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...)
    Όχι ότι είχε αποδείξει τίποτα τότε αλλά δέχτηκε ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ.
    Επίσης, μιλάμε για μία ΑΕΚ, στην οποία οι νέοι παίκτες, εφόσον κρίνονται αξιόλογοι, πωλούνται αντί πινακίου φακής σε μικρομεσαίες ομάδες εξωτερικού (παπασταθό, ταχτσί, πλιάτσι κλπ).
    Δηλαδή μιλάμε για μία ομάδα, που δεν είναι άξια να διαλέξει σωστά τους πραγματικά ελπιδοφόρους και αφού βρει κάποιους (όπως τους βρει, σαν το μανωλά) πωλούνται με την 1η ευκαιρία.
    Ενώ έρχονται γκερέιροι στη θέση τους.
    Αν σε αυτά κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε.
    Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, και με την ΑΕΚ να τον έχει ΗΔΗ απορρίψει την 1η φορά και με τηλεφωνάκια σε μανατζαραίους για "μία καλή πρόταση" να είμαι βέβαιος ότι έχουν πέσει, ακόμα και από 3ους και middlemen (που φαίνεται να έχουμε μπόλικους στην ΑΕΚ...), τι να κάναν δηλαδή?
    Να ανεμίζαν τη σημαία με το δικέφαλο και να πα'αίναν με το σταυρό στο χέρι?
    Προσοχή, αυτό δε σημαίνει ότι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΑ θα κάνει ο μανωλάς τα σωστά. Αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ κοιτάω ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΑΕΚ. Και είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλώντας για παπούδες, θυμήθηκα το χάρισμα των δικών μου παππούδων που έχουμε πολύ ανάγκη σήμερα: την ενεργό σιωπή τους.
    Χωρίς πομπώδεις κινήσεις μεγαλείου από τους κατόχους της υπέρτατης γνώσης, με λίγα λόγια ή και καθόλου, νουθετούσαν με αγάπη τους νεότερους, ακόμη κι αν εκείνοι (εμείς!) εκείνη την ώρα, περί άλλων τύρβαζαν!

    Όχι Αχ Κούλα, αλλά Αχ Παππού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΩΡΓΗ Η ΑΕΚ ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ,ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Κ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΣΤΩ Κ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ 17ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ,ΤΟ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΣΤΩ Κ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.ΔΛΔ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΟΑ ? ΕΜΕΝΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΣΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ.ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ Κ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΥΤΕ 500ΧΙΛ. ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΩΡΑ?ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1 ΕΚΑΤ. Η' ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΥ Κ ΝΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ..
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ..ΧΑΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ..

    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ.ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΕΡΥΘΡΟΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ti sizitame re paidia ...

    n AEK ton aperipse otan ton aperipse giati eixe kuriako,maistorovits ,papastathopoulo kai 3-4 center-back akoma

    me ta tote dedomena , KALA EKANE kai ton aperipse opoios ton aperipse

    kai ksanagyrise o manolas eite apo sponta ,eite apo otidipote kai diakrithike stin ISWS XEIROTERI AEK olon ton epoxon ,auti pou vlepoume apo persu ws twra

    twra o theios , as dialeksei ws ti milaei.
    auta pou eipe , mporw na ta akousw kai na ta dextw apo ton manager tou blancou, tou skoskou n' tou tzimpouri

    alla oxi apo kapion pou akoma pairnei plaketes apo to kosmo tis AEK

    TI THA PEI "DEN THA TRAVIKSEI AUTA POU TRAVIKSA EGW " ??

    KAI POU SE EIXAME RE MALAKA KAI KAKOPERASES?
    EKSORISTO STH SIBIRIA ?

    ANTE GAMW TO THEO SOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ante na dothei akoma mia eukaireia sto paidaki , na milisei autos gia ton eauto tou kai na mi ton parei sto laimo tou o psonismenos mparmpas tou

    ama pisteuei kai o mikros ta idia, egw prosopika , tha ithela na vgei o adamidis kai na pei oti ton poulame ston vazela 50 xiliarika

    ki ama de ton parei o vazelas ,opoudipote allou

    eimai n megaluteri omada sto kosmo , oi manolades ginane apo mena , oxi egw apo tous manolades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ MIKE21HLK: ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΜΑ Η ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΡΑΣ, Η ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΔΟΧΗ ΛΥΣΗ.
    " ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΝΑΫΛΟΝ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΙΑ..." ( ΔΙΟΝΥΣΗΣ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. etsi akrivws steven


    kai se mia teliki , EIDAME KAI TON GAMARA

    ton anthropo pou evgale oli ti xronia sxedon xwris na vgalei ti mpala plagio, pou de sumplirwse pote kitrines kai pou den apovlithike pote

    imarton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η καταθλιψη και η απελπισια,εχουν κυριευσει στον Ελληνα.Δεν το λεω εγω,ουτε καποια "εγκυρη" και ατεγκτη δημοσκοπηση.Το βλεπεις στα προσωπα και στις εκφρασεις του καθενα που κυκλοφορει.
    Στεγνωσε η τσεπη,και πλεον δεν υπαρχουν λεφτα ουτε για τα αναγκαια,χωρια που τα χρεη του καθενος τρεχουν αφου δεν πληρωνονται.
    Το μυαλο και η σκεψη ειναι πλεον ετοιμα να "καουν" απο την υπερβολικη φορτωση,χωρις να υπαρχει τελος οποιο κι αν ειναι αυτο.Δεν εχει ο παππους να δωσει για το εγγονι δωρο,που συνηθως ειναι λεφτα,τωρα που ερχονται τα Χριστουγεννα.Δεν εχει ο γονεας να αγορασει τα απαραιτητα για τις μερες αυτες,ειτε καποια δωρα για τα παιδια,ειτε το κατι παραπανω που θα κανει την διαφορα απο τις καθημερινες.
    Οικογενειακες γιορτες τα Χριστουγεννα.Ποσοι ομως,ΣΗΜΕΡΑ,θελουν να ερθουν πραγματικα αυτες οι μερες? Ποσοι απ`ολους αυτους τους συνταξιουχους,ποσοι απ`ολους αυτους που θα παρουν 400ευρω δωρο αντι ενος μισθου,ποσοι απ`αυτους που ειναι ανεργοι,ποσοι απ`αυτους που βλεπουν την ανεργια να τους χτυπαει την πορτα,ποσοι απ`αυτους που μειωθηκε ο μισθος τους??? Η Ελληνικη οικογενεια ηταν το τελευταιο προπυργιο πριν την καταρευση.Αυτην λοιπον την οικογενεια ΔΙΕΛΥΣΑΝ η κυβερνηση και η αντιπολιτευση που ηταν πριν κυβερνηση,και η αριστερα που δεν θελει να γινει κυβερνηση,και η οποια σηκωθηκε κι εφυγε απ`την βουλη με την εισοδο του Στρος-Καν,αντι να κατσει και να τον πυροβολησει με ερωτησεις.....
    Αυτην την οικογενεια ειχαν βαλει στοχο,απο την εποχη της ΕΡΕ,μεχρι σημερα ολοι αυτοι-ελληνες και ξενοι- ξεροντας οτι μονο ετσι θα περασουν οτι θελουν να κανουν.Στον αντιποδα ολων αυτων,αντι ο Ελληνας να εναντιωθει,να εξεγερθει,να σηκωθει απο τον καναπε και να αντιδρασει ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΟΜΑΔΙΚΑ,συνεχιζει να κοιμαται και να στεκεται αποχαυνομενος.Πλεον,δεν σε εξαγριωνει οτι κανουν οι ξενοι και οι ελληνες για τους Ελληνες,σε εξαγριωνει η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ο ακρατος ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ του κοσμου.Που δεν βλεπει πως σε λιγο καιρο,θα ειναι τυχερος αν θα βρει εργασια με 20ευρω το 12ωρο,που δεν θα`χει ουτε τα προς το ζειν,που δεν βλεπει οτι θα εχουν το δικαιωμα να σου γαμανε το σπιτι και την ιδια σου την γυναικα -ισως περασει σαν παραγραφο στο τεταρτο αναθεωρημενο μνημονιο-.Και γιατι να μην το κανουν,αφου βλεπουν πως τα ΖΩΝΤΑΝΑ που κατοικουν αυτην την χωρα,δεχονται αδιαμαρτυρητα οτι εχουν επιβαλει μεχρι τωρα,που εχουν στησει κωλο και τον πηδανε καθημερινα.
    ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ,ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.Κανεις δεν θα λειτουργησει και για την παρτη του αλλουνου.Δεν θα τρεξουν 10 και θα επωφεληθουν 1000,οπως γινοταν μεχρι τωρα.Αλλιως κατσε στον καναπε με την γυναικα και τα παιδια σου,και περιμενε να σας γαμησουν ομαδικα.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ.ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΧΑΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟΣ,ΠΗΔΑΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ,ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ,ΤΟ ΑΥΡΙΟ...
    Περιμενε να σε σωσουν η "δημοκρατια,οι συνδικαλιστες,οι αριστεροι του κωλου,οι δηθεν πατριωτες και χριστιανοι που ετρεξαν πρωτοι να υπογραψουν το μνημονιο.Περιμενε να σε σωσουν οι αναρχικοι και οι γνωστοι-αγνωστοι κουκουλοφοροι που καινε και σπανε κατα παραγγελια.Περιμενε να σε σωσουν τιποτα τανκς και αυρες,με τιποτα ηλιθιους επαναστατες.Περιμενε ΜΑΛΑΚΑ,αλλα δωρο στα παιδια σου δεν θα παρεις τα Χριστουγεννα γιατι δεν θα`χεις φραγκο στην τσεπη,και θα συνεχιζεις να μιξοκλαιγεσαι στα βουλευτικα γραφεια και στις συζητησεις με τους ιδιους σου στις καφετερειες.Περιμενε ΜΑΛΑΚΑ,οταν θα ζητησεις δουλεια και θα σου πουν 540ευρω αλλα θα δουλευεις και το Σαββατοκυριακο επι 12 ωρες την ημερα.ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ CONPATER: ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με αιφνιδιασες Στηβεν.Τετοια ωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ανεκδοτο της ημερας.: Εστειλε ειδοποιηση για την περαιωση,υψους (!) 2 χιλ. ευρω (για τις χρησεις 2000-2004),το Χελενικο κρατος,στον πρωην βασιλεα και νυν ελευθερο επαγγελματια εξαδαχτυλο Κωνσταντινο.
    Κανει μαλιστα και διευκολυνση-οπως σε ολους τους πολιτες.Αυτο θα πει ισοτητα- πληροφοροντας τον οτι εαν καταφερει και πληρωσει ολοκληρο το ανωτερο ποσο,θα εχει μειωση της ταξης του 10%.
    Δηλαδη 200 ευρω.
    Και με αυτα,θα μπορει να ενοικιασει τον Σημιτη για θαλαμηπολο στο κοτερο της οικογενειας για μια ολοκληρη εβδομαδα.
    Το παμπονηρο κρατος,καταφερε και πηρε εκδικηση για εκεινα τα 14 εκ. γιουρω που επιδικασε το Ευρωπαικο δικαστηριο στον Κωνσταντινο και τα εσκασε το χελενικο δημοσιο μεχρη τελευταιας δεκαρας.
    Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο.
    Και εμεις εδω στην Ελλαδα ξερουμε να τρωμε κρυα πιατα.Ακομα και χωρις φαγητο μεσα. Οταν διασκεδαζεις τα πιατα τα σπας και οταν πεινας,τα τρως.
    Το μασουλημα της πορσελανης κατευθειαν απο την καταψυξη,θα ειναι το επομενο κοινωνικο event.


    Μπορει καποιος να πει δυο κουβεντες για το σημερινο ρεπορταζ του "Φ" και τα νουμερακια που αναφερει; Ειμαι στη δουλεια και δεν μπορω να τον διαβασω.
    42 εκ. λεει, χασουρα τα τρια τελευταια χρονια;
    Οχι οτι μας κανει εντυπωση, αλλα οπως ειπε και καποιος "ειναι ωραιο να βλεπεις τυπωμενο το ονομα σου με ισια γραμματα."
    Δινει μια επισημοτητα,πως να το κανουμε. Ενα κυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρος Ο ...Καραγιαννιδης ΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΧχΑΑΧ
    Ποιος το χασε για να το βρει ο Φιλαθλος? χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχααχ

    Δλδ μας λεει ο ...Καραγιαννιδης, οτι στα 52 εκ παθητικο της τελευταιας χρησης, τα 42 εκ δημιουργηθηκαν στην εποχη του Σερβου και του Θανοπουλου? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Κλαιω απο τα ΓΕΛΙΑ...

    Ειναι τοσο ΑΣΤΕΙΟ το πρωτοσελιδο, που αναρωτιεμαι που ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ αυτος που το εκανε.

    Αλλα οκ, ας μας πουνε την χασουρα του Θρυνου και του Βαζελα πρωτα εκει στον Φιλαθλο. Αλλα πουυυυυ να γραψουν για τους γαυροβαζελους. Εκει κανει ΤΖΙΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ Kostas 21: Παρεμβαίνω διότι επειδή γράφω κι εγώ στον Φ, με πιάσανε τα σάλια απο τα γέλια.
    Ερωτώ λοιπόν: Θέλεις να είναι αθλητική εφημερίδα η εν λόγω; Ας πούμε ναι. ΠΟΙΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΡΟΣ;
    Πάμε παραπέρα: Τα πάντα έχουν γραφτεί για τα χρέη ( φυσικά πρώτα εδώ και μετά στον Φ ) των αιώνιων, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΖΙΖ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΖ; ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟ;
    ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ Φ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΕΚ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΖ ΧΩΝΟΥΝ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Conpater: Αδερφέ ήμουν σε ένα αηδόνι γι' αυτό και η ώρα. Θα είναι ανάρτηση μου την άλλη εβδομάδα. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χρήστο: Μην τρελαίνεσαι. " ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ". ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ " ΑΕΚ = ΕΛΛΑΔΑ ". Πότε το γράψαμε αυτό; Κανά οχτάμηνο πριν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λυπαμαι που γραφεις στον Φιλαθλο.
    Δεν την θεωρω Αθλητικη εφημεριδα, οπως και δεν θεωρω καμια εφημεριδα του χωρου πως εχει κυρος.
    Ολες ειναι για κωλοχαρτα σε καμια εξωτερικη τουαλετα σε χωριο.
    Επισης το επιπεδο του Φιλαθλου ειναι κατω του μηδενος, και το κομπλεξ του ιδιοκτητη της με καθετι ΑΕΚ ειναι πασιγνωστο στους ΑΕΚτζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή