Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

         Διακόπτω την ροή της ΑΕΚ, διότι αξίζει να το διαβάσετε όλοι. Εξ άλλου, αυτό περνάει ενώ ο Μανόλο μένει που θα εξακολουθεί να φωνάζει σε αυτούς που παίζανε ή θα παίξουνε, αλλά θα φύγουν άλλοι που δεν παίζανε κι άλλοι θα μείνουν που σίγουρα θα πιστέψουν οτι το γήπεδο θα χτιστεί απο τα χρήματα του ΔΧ. 


η επιστολή που έστειλε στο Γερμανικό περιοδικό Stern κάποιος Walter
Wüllenweber .
«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε
συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €,
ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή
σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός ßοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε
τέτοιο ßαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι
πιο ακριßοί μας φίλοι.
     Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και
εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την
εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια
σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε
καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει
στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε
απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται
για την καταστροφή.
     Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε
ότι ο λαός είναι αυτός που κυßερνά κι, επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς
δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε
συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία
ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ότι τους πει ο λαός. Θα μας
πείτε, ßεßαίως, ότι και εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως
θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.
     Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει τον δρόμο της Δημοκρατίας και
της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας
δείχνετε και πάλι τον δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λάθος δρόμος. Κι
από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα».


      Υπάρχει απάντηση επώνυμου Έλληνα, που θα την βάλω ή αύριο ή μεθαύριο. Συγνώμη για όσους ξέρουν το κείμενο, αλλά είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι δεν τα έχουν διαβασει αυτά και ειδικά οι αναγνώστες απο το εξωτερικό ( μέχρι την Ταϊλάνδη είναι η χάρη μας - και δεν κάνω καμία πλάκα ).
       Επομένως λοιπόν:                                          ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



37 σχόλια:

  1. Αν και φαινομενικα σωστο το βρισκω απο αφελες εως υποκριτικο.
    αναλογως ποιος το λεει. και δεν ξερω ποιος ειναι ο κυριος που παριστανει τον "ρηγμενο",αλλα θα πρεπει να ξερει οτιαυτα που εχει λαβει η Γερμανια με την μορφη τοκοχρεολυσιων ειναι πολυ περισσοτερα-αναλογικα με αυτα που "δινουν" οπως λενε στην Ελλαδα.Απο τα δανεια του Οθωνα
    ,μεχρι σημερα,πληρωνουμε πανωτοκια.
    Επισης η αγορα της Ελλαδας μεσω των μεθοδων "Siemens" εχει γεμισει τιγκα τα Γερμανικα ταμεια με απειρες και τρομερα υπερκοστολογημενες και ως επι το πλειστον αχρηστες αγορες,με εξοπλ. προγραμματα,γερμενα υποβρυχια C4Eye και παει λεγοντας. Και ολα αυτα δεν θα μπορουσαν ποτε να γινουν πραξη και να περασουν δισεκατομμυρια επι δισεκατομμυριων απο τα ελληνικα στα Γερμανικα ταμεια,αν δεν υπηρχε η περιφημη διαφθορα και διαπλοκη ενος σαπιου συστηματος το οποιο τοσο οψιμα και τοσο υποκριτικα κατακρινει ο εγγονος του Himler.

    Και αν η Ελλαδα ηταν με την δραχμη,αυτα δεν θα μπορουσαν να αγοραστουν με τετοια ευλαβικη ταξη,για τους γνωστους νομισματικους λογους. Ενω με την βομβα του ευρω,κατεστησαν χωρες σαν την Ελλαδα-κυριως αυτην- ενα χωρο αποκομιδης βιομηχανικων προιοντων μη δυναμενη η χωρα να αντεπεξελθει σε αυτην την εξαγωγικη λαιλαπα της Γερμανιας,μεσω της οποιας σημερα εχει ενα απο τα καλυτερα εμπορικα ισοζυγια και μια ισσχυρη οικονομια.

    Χωρες σαν την δικη μας,ανημπορες αλλα και υποχρεωμενες να ακολουθουν ενα εμπορικο συρτακι, υπο τους ηχους του κοινου νομισματος,που μονο για αυτον τον λογο δημιουργηθηκε.
    Πολυς κοσμος νομιζει οτι η λεγομενη "Ευρωπαικη βοηθεια", τα κοινοτικα προγραμματα,τα ΚΠΣ,ειναι λεφτα χαρισμενα. Λαθος μεγα. Ειναι λεφτα απο κοινο κουμπαρα,στον οποιον συμβαλει ΚΑΙ η Ελλαδα.
    Το οτι αυτα δεν επιασαν τοπο για τους γνωστους λογους,αυτο ειναι αλλο ζητημα.

    Και αφου "η Ελλαδα μας εμαθε Οικονομια" οπως διατεινεται ο απογονος των Ουνων,τοτε πως γινεται να μην ηξεραν,να μην υπολογιζαν την αντικειμενικη αδυναμια της Ελλαδας αλλα και τις αλλες παραμετρους (ιδιοσυγκρασια του λαου,νοοτροπια,θεσμικα αποληθωμενα κλπ)αυτοι οι μαστορες της οικονομιας και επεσαν τοσο εξω και τωρα ταχα παραπονουνται.
    Και αφου παραπονουνται γιατι δεν αφηνουν ουτε καν σαν ενδεχομενο την δυνατοτητα να απαλλαγουν απο τους "ακριβους φιλους" αποπεμποντας μας απο την Ενωση; Μηπως γιατι θα χασουν πολλες-πολλες δεκαδες δις ευρω;
    Βαρατε με κι'άς κλαιω ο Γερμανομαλακας.
    Γνωστη μεθοδος.

    Και δεν παμε στις πολεμικες αποζημιωσεις απο τους κατασκευαστες κρεματοριων γιατι αν παμε εκει τοτε τα προσημα θα αλλαξουν και τοτε θα δουμε ποιος χρωσταει σε ποιον και ποσα.

    Ουτε βεβαια θετουμε σαν επιχειρημα το -ορθοτατο- "απο εμας πηραν τα παντα" Και με αυτα τα "παντα" κονομανε εδω και εκατονταετιες.
    Ενταξει. Να μην το προταξουμε σαν επιχειρημα αυτο,καθ'οτι,οτι ειναι Ελληνικο ειναι αυτοματα και παγκοσμια κληρονομια.
    Και τα "μαθηματα Ελληνικων" κοστιζουν, Γερμανοουνε.

    Αλλα νισαφι ρε Οστρογοτθοι.Αν δεν υπηρχαν οι "Ελλαδες", πως θα μπορουσαν να υπαρξουν οι "Γερμανιες"; Που θα εξαγατε τα προιοντα σας; Στις ανταγωνιστριες χωρες μηπως; Η στις χωρες-χωματρες που φτιαξατε για αυτον ακριβως το λογο;

    Ζητηστε μια συγνωμη που γυρισατε τον κοσμο 50 χρονια πισω και ριξτε κανενα βλεμα στο χωμα,εκει που εκατομμυρια νεκροι σας,σας χαμογελουν ειρωνικα.
    Που πριν ακομα βγειτε απο τις σπηλιες θελετε και εναν Πλατωνα για προσκεφαλο.

    Σε λιγο θα ακουσουμε την Αγγλια να μιλα για "εκμεταλευση του Ηνωμενου Βασιλειου" απο τους Ινδους αρπαγες", η τους Γαλλους να κανουν παραπονα στον ΟΗΕ για "στυγνη εκμεταλευση του πλουτου της απο τους απληστους Αλγερινους".
    Δεν πατε να γαμηθειτε πατοκορφα νταβατζιδες.
    Βασανιστες.
    Πληγες του κοσμου.
    Εκτρωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. e kala ntaks , oi germanoi einai prwtoi sti propaganda apo to kairo tou gebels

    kamia 100stara mas xrwstane autoi san apozimioseis polemou kai to daneio pou pire n katoxiki kuvernisi apo ti trapeza tis germanias to opoio apoplironoume emeis

    episis ,san kataktites mas eixane ypoxrewsei na dosoume apozimioseis stin alvania an de kanw lathos

    ta xrimata ta opoia mas "kanoun doro" autoi pou mas lene akrivous filous , ta pairnoun me 1-1.5% epitokio apo tin ECB kai mas ta "dwrizoun" me 5-5.5%
    ti na pw , mas Kataypoxrewsane oi Fritzides

    kai mesa s'ola auta pou eipe o xristos , exoun aplosei ta plokamia tous edw pera me tis ziemens ,ta deutsche telecom,to aerodromio , ta kanalia tous klp

    telos se kamia periptwsi den dexome mathimata peri "orthis psifou" (parolo pou san laos ton paizoume agriws kai psifizoume axristous), apo autous pou psifisan kapote ton .....Xitler!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mas katigoroun oti katastrefoume tin europi ksodeuontas xrwmatista komatia xartiou autoi pou kapote tin isopedosan kuriolektika ...!!!!


    kai den skeftonte oi poutanas yioi , pia itan n sumperifora ton allon kratwn apenanti tous to 1947
    pou an itan idia n sumperifora ton upoloipon europaion tote , me autis tis klaparxidas tis merkel , den tha eixane sikosei pote kefali kai de tha milousame twra gia germanika thaumata

    kai molis ksanaenwsane to verolino , aisthanthikan dunatoi kai theloun na ksanakanoun tin europi mpourdelo ta mounia tis laspis

    ekdilothikane ksana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xairetismata stin oRiginal Thailandis
    na sai kala aderfe ekei katw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΕΚΑΡΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΗΒΕΝ.ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ.ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. steven
    εχει δικιο ο μπικο εκτος απο πρακτορας των αμερικανων εισαι και των γερμανων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τον Χρήστο,
    επιπλέον δε για κάποιο λόγο αισθάνομαι οτι ο Walter Wüllenweber είναι κάποιος Έλληνας που υπογράφει έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπάει όλα τα ρεκόρ...........

    Νεανική ομάδα
    Ο προπονητής της Μπορούσια έχει καταφέρει να «χτίσει» ένα πολύ δυνατό σύνολο, που αποτελείται από νέους ποδοσφαιριστές. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 24,5 χρόνια, ενώ ο μέσος όρος της ενδεκάδας στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στη Νυρεμβέργη (0-2) ήταν τα 22 έτη!
    Η ομάδα, λένε, ξεκινάει από τον τερματοφύλακα. Εκεί οι κιτρινόμαυροι έχουν τον Βάιντελφελερ, που στα 30 του εμφανίζεται πιο έμπειρος από ποτέ. Η άμυνά της αποτελείται από νέους ποδοσφαιριστές. Αριστερά αγωνίζεται ο 21χρονος Σμέλτσερ, δεξιά ο 25χρονος Πίστσεκ, ενώ το κεντρικό δίδυμο από τους 21χρονους Σούμποτιτς και Χούμελς.
    Η Ντόρτμουντ πρέπει να έχει το πιο νεανικό κέντρο σε όλη την Ευρώπη. Ο Σαχίν στα 22 του έχει αναλάβει το ρόλο του οργανωτή, ενώ ο Μπέντερ, που είναι ένα χρόνο μικρότερος, κόβει ακόμη και στον… ύπνο του. Ο 22χρονος Γκρόσκροϊτς αγωνίζεται στα αριστερά και έχει πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ δύο έχει πετύχει ο Γκέτσε. Ο εξτρέμ της γερμανικής ομάδας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αφού είναι μόλις 18 ετών και ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ομάδων.
    Το ίδιο ισχύει και για τους Καγκαβά και Μπάριος. Ο 21χρονος Ιάπωνας αποκτήθηκε από τη Σερέζο το καλοκαίρι και έχει πετύχει ήδη επτά γκολ. Ο δεύτερος είναι το «βαρύ πυροβολικό» της Ντόρτμουντ. Όσο για τον 26χρονο φορ, έχει πετύχει οκτώ γκολ στην Μπουντεσλίγκα και είναι το αστέρι της Μπορούσια.
    Ο… μαέστρος
    Εκτός από εξαιρετικό σύνολο, η Ντόρτμουντ έχει την τύχη να διαθέτει και έναν αξιόλογο προπονητή. Στα 43 του χρόνια, ο Γιούργκεν Κλοπ, έχει βρεθεί δύο φορές σε πάγκο ομάδας. Το 2001 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Μάιντς. Την ανέβασε κατηγορία και τη σεζόν 2005-06 την οδήγησε την έξοδό της στο Κύπελλο UEFA, το σημερινό Γιουρόπα Λιγκ. Το 2008 ανέλαβε την Ντόρτμουντ. Στην πρώτη του σεζόν, η Μπορούσια τερμάτισε στην έκτη θέση, ενώ πέρσι στην πέμπτη. Φέτος όμως, δείχνει πως δεν μπορεί να τη σταματήσει κανείς, από το να κατακτήσει το έβδομο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας ανανέωσε το συμβόλαιό του Κλοπ έως το 2014.
    Σωστή κίνηση, θα λέγαμε εμείς. Αυτό που μένει είναι, να κρατήσει και τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της. Εάν τα καταφέρει, το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον της ανήκει…
    _______________________________________________

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ !!

    ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΕΚ..ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΑΛΕΝΤΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ 200ΧΙΛ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ 10 ΕΚΑΤ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΜΑΚΡΥΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ.ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ.ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΜΕ 2 ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ..Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΑΕΚ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ Κ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ.
    Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ 80000 ΧΙΛ. ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ..
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΕ ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.Η' ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.

    Υ.Γ ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ Δ' ΕΘΝΙΚΗ..ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ 200-300 ΧΙΛ. ΟΠΑΔΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΩΡΑ.ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ,ΑΛΛΑ Κ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα σε ολους.
    Να αφησουμε το 4ο Ραιχ και να καταπιαστουμε με την ΑΕΚ λιγο,παιρνοντας τροφη απο το σχολιο του Θωμα.
    Και να παραδεχθουμε οτι οι Ουνοι ειναι πιο υπομονετικοι και πιο μεθοδικοι.
    Η Ντορτμουτ,περσι και προπερσι,ηταν πεμπτη και εκτη,κοιτωντας ομως στον στοχο της,ο οποιος ηταν η σημερινη θεση.
    Το τριετες πλανο,εδω, ποιος εχει την υπομονη να το ακολουθισει,οταν ολοι λενε "αλλη μια χρονια χαμενη";
    Και βεβαια ποιοι θα ανακαλυψουν τα ταλεντα; Θα πρεπει πρωτα να ανακαλυψουμε αυτους που μπορουν να ανακαλυπτουν ταλεντα.
    Μοιαζει σαν το ατερμονο ερωτημα των αρχαιων Αθηνων: "Ποιοι θα εκλεξουν τους αριστους".
    Με ματσακονισματα,με μπογιατισματα, με λυσεις-μπαλωματα που παρουσιαζονται ως "νεες αρχες" δεν γινεται τιποτα.
    Δεν ειναι δυσκολη μονο η εξευρεση νεων και φτηνων παικτων,αλλα επισης δυσκολη ειναι η στελεχωση του τμηματος απο "γατους" και ανθρωπους με κοφτερο ματι.
    Και βεβαια γνωστες του αντικειμενου. Και με πλανο που να μην περιοριζεται ουτε να εκβιαζεται απο την αναγκη "μιας κουπας" αυριο κι'ολας το πρωι.
    Η Ντορτμουτ κανει οτι κανει και η Μπαρτσελωνα σε υπερθετικο βαθμο.
    Οι Εθνικες ομαδες νεων και ελπιδων των Γερμανων,σαρωνουν. Και ετοιμαζεται μια φουρνια παικτων,ετοιμων να στελεχωσουν τοσο την ανδρων οσο και τις μεγαλες ομαδες.
    Η ομοιοτητα μας με την Ντορτμουτ ειναι εμφανης και οχι μονο στα χρωματα.
    Το ερωτημα ειναι,πως θα χτιστει αυτος ο μηχανισμος ανοικοδομησης,οταν στην σημερινη ΑΕΚ εχει βαφτιστει η αναγκη φιλοτιμο και οι "φτηνες λυσεις" ειναι εξαναγκασμος και οχι "τροπος".
    Αλλο πλανο και αλλο αεροπλανο.

    Κατι ψιλοακουγεται οτι θα γυρισουμε στην δραχμη. Δηλαδη στην Ριζουπολη (ΑΕΚ=Ελλαδα)
    Περασαν τα εντος ντερμπυ,με την Ζενιτ ολοκληρωνονται και τα εντος των ομιλων,οποτε "τι χρειαν εχει να ειμαστε στο αχανες ΟΑΚΑ το οποιο πληρωνουμε πανακριβα,κανει κρυο,και οι φιλαθλοι μας χανονται στις κερκιδες. Ειναι δυσβασταχτο το ενοικιο για μια ομαδα που κοιταζει το σωστο νοικοκυρεμα και νομιζουμε οτι το κοντινο και ζεστο γηπεδο της Ριζουπολης,θα ειναι η καλυτερη λυση.Και γεματο θα φαινεται και περισσοτερους βαθμους θα κερδισουμε".
    Σαν να τους ακουω.
    Μακαρι. Με αυτην την προοπτικη ημουν αλλωστε συμφωνος απο την αρχη. Αλλα προκειμενου να μαζεψουν τα παραπανισια εισητηρια απο τα ντερμπη και την Ευρωπη,εθεωρειτω ακαταλληλη η Ριζουπολη. Αφου αυτα τελειωσαν,ειναι καταλληλοτατη.
    Μαζευε και ας ειν'και ρωγες.
    Και αν δεν ειναι οι ρωγες της Μονικα Μπελουτσι,ας ειναι εστω απο πατημενη Κορινθιακη σταφιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΗΣΤΟ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ Κ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΚΑΟΥΤΕΡ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ .ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΦΤΗΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΚΡΙΒΑ..ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΚΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΚΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΣΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ Η ΑΕΚ Κ ΠΟΣΕΣ ΤΩΡΑ..
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ,ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΧΡΩΜΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΡΟΥΡ. ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ..ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΣΕΝΑΛ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ Κ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕ 90 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΠΗ Κ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ.
    ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.ΕΧΟΥΝ ΤΑΛΕΝΤΟ ,ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ Κ ΣΕ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ Κ ΣΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΗ.ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΥΝ Κ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ FFP ΤΗΣ ΜΙΣΕΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΟΤΑ Κ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ..ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ DVD ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ Κ ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙ..ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΕΙ ΣΤΟΝ ΧΥΛΟ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΟΧΙ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΟΝΟ..

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ Κ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ..

    ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ Μ.Ο ΕΙΣΗΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΔΩ Κ ΧΡΟΝΙΑ.80ΧΙΛ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗΠΕΔΑΡΑ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

    ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ..ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ..
    ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ Κ ΣΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αξιολόγοτατη η αναλογία πού παραθέτει ο THOMAS κι ας είναι...εκτός θέματος. Υπάρχουν σαφώς πράγματα πού μάς "ενώνουν" με τα τής Ντόρτμουντ αλλά και κάποιες σημαντικές διαφορές. Κι επειδή τυνχάνω πολυ στενός παρατηρητής τού Γερμανικού ποδοσφαίρου να πώ τα εξής:

    πρώτα απ΄όλα, μιά παρένθεση για τον προπονητή, τον Κλόπ. Ο Κλόπ ξεκίνησε την προπονητική στην Μάιντς καθαρά απο..σπόντα! Η Μάιντς τότε ηταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είχε απολύσει τον δέυτερο της προπονητή μέσα στη σαιζόν κι είχε το επιπλέον πρόβλημα ότι δεν είχε λεφτά να προσλάβει καινούργιο.
    Ο Κλόπ τότε ηταν ποδοσφαιριστής τής ομάδας (μέσος) και σε μιά συγκέντρωση απόγνωσης ποδοσφαιριστών και τεχνικού διευθυντή ο Κλόπ προσφερθηκε να προπονήσει την ομάδα μέχρι το τέλος τής βδομάδας (να είναι δηλαδή παίκτης-προπονητής) μέχρι να βρεθεί καινούργιος κόουτς.
    Ετσι ξεκίνησε η εκπληκτική ιστορία τού Κλόπ, ο οποίος από μιά...προπόνηση ανάγκης, πήρε την Μάιντς απο την Β΄Γερμανίας (και με το ένα πόδι στην Γ΄) την σταθεροποίησε, την ανέβασε στην Μπουντεσλίγκα, την σταθεροποίησε και εκεί (κάνοντας την κλασσικό φονέα γιγάντων) και καθιέρωσε και το trademark του σαν προπονητής, το να δουλεύει δηλαδή σχεδόν αποκλειστικά με νεαρούς παίκτες.
    Η Ντόρτμουντ ηταν η ομαδα πού είχε το θάρρος να τού δώσει συμβόλαιο για το "παραπάνω βήμα".
    Υπό μια έννοια δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς αφού κι αυτή ηταν υπό το βάρος δυσβάστακτων χρεών (εδώ αρχίζουν οι ομοιότητες) πού είχε...κονομήσει απο τίς αρχές τής δεκαετίας τού 2000. Ηταν καταδικασμένη δηλαδή να πάει σε επιλογές με σοβαρό ρίσκο μην έχοντας να λεφτά να πάει στα "έτοιμα".

    Ο Κλόπ αποδείκτηκε και στην Ντόρτμουντ λίρα εκατό μην αλλάζοντας ούτε ενα δράμι απο την συνταγή του, και φέτος σπάει όλα τα ρεκόρ στη Γερμανία σε συγκομιδή πόντων και δουλεύοντας κατά 90% με πανάγνωστους νεαρούς παίκτες πού τούς έχει αναδείξει σε στάρ.

    Η δε Ντόρτμουντ είναι μιά ομάδα πού (ελάχιστοι το γνωρίζουν αυτό) έχει τήν υψηλότερη μ.ο προσέλευση ανα αγώνα σε όλα την Ευρώπη, φανατικό κοινό δηλαδή. Η διαφορά είναι όμως ότι οι υποσχέσεις για εξυγίανση και ολική επαναφορά στην Ντόρτμουντ δεν αποδείκτηκαν παραμύθια όπως στη περίπτωση τής ΑΕΚ, κι ούτε ανακατέυτηκαν άνθρωποι ανίκανοι όπως σε τα μάς. Συνεπώς το κοινό της δεν αισθάνθηκε προδομένο, έμεινε κοντά στην ομάδα και τα αποτελέσματα ειναι εκπληκτικά (αν η Ντόρτμουντ πάρει την σαλατιέρα θα το κάνει με το 1/12 τού μπάτζετ τής Μπάγερν!!!)

    Ομως: στη Γερμανία οι ισορροπίες είναι διαφορετικές σε σχέση με την Ελλαδάρα. Καθε σαιζόν πού ξεκινάει δεν είναι μιά σαιζόν με 2-3 φαβορί αλλά με ΕΝΑ, την Μπάγερν. Η οποία, όντας το 5ο πλουσιότερο κλάμπ τού κόσμου, μπαίνει σε κάθε σαιζόν σε στύλ "ένας εναντίον όλων" και συνήθως, 2 σε κάθε 3 σαιζόν δηλαδή, παίρνει όλες τίς κούπες.

    Ο μέσος οπαδός τής Ντόρτμουντ δηλαδή, αλλά και τού Αμβούργου η τής Βέρντερ (άλλη εκπληκτική περίπτωση αυτή) κ.ο.κ ΔΕΝ νιωθει σαν καταδίκη το να ψάξει τον τίτλο αλλά το να τον..."κλέψει".
    Κι όταν αυτό συμβαίνει ειναι φυσικά μιά τεράστια επιτυχία. Οταν όμως δεν συμβαίνει δεν είναι αυτόματα αποτυχία γιατί το γκράντ φαβορί θεωρείται (και είναι) τόσο δυνατό πού δεν μπορεί να νοηθεί σαν αποτυχία το να μην πάρεις τον τίτλο.
    Αλλη η υπομονή τού οπαδού στο Βεστφάλλεν (Ντόρτμουντ) και στο Βέζερ (Βέρντερ) κι άλλη τού βάζελλου η τού ΑΕΚτζή η τού ΠΑΟΚτζή.
    Παρεπιπτόντως η εύνοια τής διαιτησίας πρός το φαβορί (είμαι πολύ..ήπιος) στην Γερμανία υφίσταται σε μικροσκοπικό βαθμό. Δεν χαρίζεται κανείς στην Μπάγερν και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι΄αυτό πού μπορώ να αναλύσω σε άλλο πόστ αν χρειαστεί.

    Οπότε, τουλάχιστον απ΄αυτή τη πλευρά, η κάθε Ντόρτμουντ μπορεί να διεκδικήσει κούπα χωρίς τα γνωστά χειρουργεία.

    Αυτα τα ολίγα πρός το παρών, σκοπεύω να επανέλθω, και με περαιτερω πληροφορίες στο θέμα, αλλά και με σχόλιο περί της επιστολής τού Γερμανού αναγνώστη (πού ειναι και το θέμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΡΑΒΟ ALBERT ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΑΕΚ ΕΔΩ Κ 7 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΝΑΝΕ 90 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ..ΑΝΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΜΑΛΛΟΝ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ..
    ΜΙΑ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Κ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.ΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κ ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΓΑΒΕ ΑΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΕΚ.
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΣΧΕΤΟ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ Κ ΟΝΕΙΡΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Σχετικά με την ανάρτηση, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ( πρόεδρου του ινστιτούτου κατοχικών δικαιωμάτων και ιδρυμάτων ) ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ( τόκανα λίγο αγωνιώδες μεν, αλλά το κείμενο συνολικά θα έφτανε στις 1200 λέξεις και θα ήταν απωθητικό ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Mike21hlk και KARNID: Με τον φίλο εκεί στα πέρα επικοινώνησα μέσω του ταχυδρομείου. Μου εξήγησε την παλιά αλλά και τη νέα προσπάθεια. Κι είμαι περίεργος πραγματικά για τους τόσους πολλούς εκεί κάτω ( θα τα πούμε απο κοντά, όπως είπατε ) αλλά και για κάποια άλλα που ενημερώθηκα.
    Ρε παιδιά, να σας πω και την καθαρή μου αλήθεια: Όταν μίλησα για Ταϊλάνδη ( μέσω προγράμματος κατανομής των επισκέψεων του blog τα βλέπω ), έλεγα μέσα μου οτι κάποιοι θα με θεωρήσουν αρχιψεύτη.
    Όμως έχουμε κι άλλες "περίεργες χώρες", που μας διαβάζουν και φανατικότατα μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς dimitri: Τι; Με θεωρείς μόνο διπλό πράκτορα; Όχι αδερφέ. Πενταπλός είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. albert
    συγχαρητηρια για το αρθρο σου και η αναλυση σου μας εδωσε να καταλαβουμε την διαφορα του πλανητη ΕΛΛΑΔΑ με αλλες χωρες στο ποδοσφαιρο και για ποιο λογο δεν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ αεκ και ντορτμουντ
    ολα τα αλλα ειναι για λαικη καταλαναλωση και αυτοπραμυθιασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ALBERT ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ , ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Κ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΛΑΜΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στα τής ΑΕΚ λοιπόν και τι μπορεί να διδαχθεί απ΄την ιστορία τής Ντόρτμουντ.
    Καταρχήν, ετσι για να ξεκαθαρίζω τη θέση μου η ΑΕΚ ναι μεν πρεπει να ακολουθήσει τετιους δρόμους αλλά έχω τρελλές αμφιβολίες για το αν μπορεί:

    1. 16 χρόνια ατιτλίας είναι αυτά, με πολλή κοροιδία στο ανάμεσα, πολλή και εδραιωμένη καχυποψία (λογικότατο). Η ΑΕΚ είναι ομάδα πρωταθλητισμού μεσ πολύ συγκεκριμένη και πολύ ΔΙΚΗ της νοοτροπία κι όχι χόμπυ "εφήμερης χαράς" σαν αυτό πού προσπάθησε να την μεταβάλλει ο Ντέμης (σε στύλ: πάμε να παίξουμε κάνα μπιλλιάρδο η να πάμε γήπεδο να δούμε την ΑΕΚ? Πάμε για μπιλλιάρδο μωρέ...)

    2. Ακομα κι αν θελήσει να λειτουργήσει ως μιά ελληνική Ντόρτμουντ υπάρχουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα για να την βοηθήσουν να το κάνει. Κι αν υπάρχουν, ποιός θα τούς βρεί? Ο Αδαμίδης πού επέλεξε (π.χ) τον Γκρέταρσον με μοναδικό και κωμικό κριτήριο το ότι "ξέρει την ευρωπαική πραγματικότητα"? Αλλά, για να το προχωρήσω, έστω ότι βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στη διοίκηση (τι λέω, ε) και επιλέξουν τούς κατάλληλους για να λειτουργήσει αλλιώς η ΑΕΚ, αντέχει το κοινό της σε μιά πενταετία (μίνιμουμ) reloaded-καρτέρι? Η οποία μπορεί και να μην είναι πενταετία αλλά δεκαετία?

    3. Και να τα κάνει όμως όλα αυτά η ΑΕΚ, υπάρχει αυτό πού δεν υπάρχει στη Γερμανία, δηλαδή τα "ανθρώπινα λάθη" τών διαιτητών πού, ω τι σύμπτωση, συμβαίνουν κατά συρροή καί πάντα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων.

    Παρ΄όλα αυτά, εγώ θεωρώ ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε, αν ήταν στο χέρι μου δηλαδή αυτό θα έκανα.

    Θεωρώ ταυτόχρονα ότι η εποχή Ντέμη κι ότι έφερε μαζί του ηταν το πιο καταστροφικό πράγμα έχει συμβεί ποτέ στην ΑΕΚ και μακάρι αυτό να περιοριζόταν "μόνο" στο ότι τα χρέη αντι να μειωθούν και να εξαφανιστούν, ξανα-αυξήθηκαν.

    Ο Ντέμης άφησε πίσω του μια ντεμίτιδα πού κινδυνεύει να γίνει χρόνια. Μιά αρρώστεια δηλαδή πού εμπεριεχει αποδοχή τής μιζέριας, κατάθεση όπλων, αιώνιας κλάψας, και καραμπινάτης αλλοίωσης τής προσωπικότητας τής ΑΕΚ. Κι αυτό, εκτός ότι πέρασε σε πολλούς οπαδούς (δυστυχώς μέχρι σήμερα), αποξένωσε πολλούς άλλους, και δίχασε τον κόσμο σε χειρότερο βαθμό απ΄ότι μπορούσε να τον διχάσει ένας Μπάγεβιτς για παράδειγμα.

    Ολο αυτό, και τα πολυπαράγωγα αυτού, πληρώνουμε τώρα. Τα λεφτά ειναι το λιγότερο, γιατί υπάρχει πάντα τρόπος να επιβιώσεις μέχρι να ορθοποδήσεις οικονομικά, όχι απλώς να επιβιώσεις αλλά να έχεις και σοβαρούς στόχους ταυτόχρονα. Αλλωστε αυτό δεν "πούλησε" ο Ντέμης (κι ας αποδείκτηκε μιά μπαρούφα και μισή)?

    Δεν μιλάω όμως για μάρκετιγκ εδώ αλλά για ρεαλιστικές λύσεις πού δεν προυποθέτουν ντε και καλά την έλευση τού οποιουδήποτε Μελισσανίδη, αλλά αναγέννηση τής ΑΕΚ μέσα απο δοκιμασμένες συνταγές.

    Ολα αυτά τελικά καταλήγουν στο πόσο υπομονή (και ανοχή) μπορεί να δείξει πλέον ο κόσμος τής ΑΕΚ. Εγώ ο ίδιος πού τα λέω αυτά έχω αηδιάσει απ΄την τελευταία εξαετία και ξέρω άλλους πού ειναι σε χειρότερη κατάσταση από μένα (δεν ασχολούνται όσο υπάρχει αυτή η διοίκηση).
    Παρ΄όλα αυτά κάτι πρέπει να γίνει.

    Κι όταν βλέπω τούς Πατσατζόγλου και τούς Λεονάρντο με τούς Εντερ κλπ αυτό το "κάτι πρέπει να γίνει" μεταβάλλεται σε επείγουσα ανάγκη. Και ειναι επείγουσα ανάγκη.

    Για μένα η συγκεκριμένη εποχή πού βρίσκεται η ΑΕΚ μοιάζει πάρα πολύ με την εποχή πριν τον ερχομό τού Μπάρλου (εστω κατ΄αναλογία) πριν 40 σχεδόν χρόνια. Επειδή όμως οι εποχές έχουν αλλάξει ριζικά πρέπει να αλλάξει και η λύση πού ψάχνουμε να βρούμε. Καινούργιος Μπάρλος δύσκολο να υπάρξει, κι αν υπάρξει πρέπει κι αυτός να αναπροσαρμοστεί στα τωρινά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Albert_AEKstein: Πολύ ενδιαφέροντα όλα και καλώς ήρθες. Το θέμα της ανάρτησης ΔΕΝ χρειάζεται να σε περιορίζει ούτε και να νομίσεις οτι κάποιοι θα σε θεωρήσουν εκτός θέματος. Εγώ απλά απο την μεριά μου, βρίσκοντας κάποια θέματα προσπαθώ να διανθίζω την θεματολογία και να αποδεικνύουμε όλοι μας τα γενικά ενδιαφέροντα που μας καίνε πλην της ομάδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. albert
    συμφωνω οτι η τωρινη περιοδος μοιαζει με εποχες θεωδορακοπουλους και σια αλλα τα ηθη και τα εθιμα εχουν αλλαξει
    θα μπορουσαμε να πλησιασουμε ενα ευρωπαικο μοντελο αναπτυξης αλλα ειμαστε παγιδευμενη στο συνδρομο πρωταθλημα και αδυνατουμε να δεχτουμε οποιδηποτε πλανο τριετιας.
    αν ειχαμε παρει πρωταθλημα π.χ πριν 5 χρονια θα μπορουσαμε να το δεχτουμε το πλανο, τωρα εχουμε 16 χρονια
    ALBERT
    εσυ που γνωριζεις το γερμανικο πρωταθλημα μπορεις να μας πεις αν υπαρχουν χατζηχρηστοι που βαζουν τον εαυτον τους πανω απο την ομαδα και αν τους δεχεται το συστημα
    η δικη μου γνωμη ειναι οτιο ΔΧ δημιουργει μεγαλυτερη διχονοια στο οικοδομημα αεκ και απο τον μπαγιεβιτς και τον νικολαιδη μαζι
    το συμπερασμα?
    κανουμε υπομονη ,προσευχομαστε στον θεο να μας δωσει κανενα πρωταθλημα και βλεπουμε μετα
    ο ιστορικος του μελλοντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και μέσα σε όλα αυτα:
    Ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακού-Άρη, την περίοδο 2007-08 παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στον Κοβάσεβιτς με το οποίο τελικά ο ΟΣΦΠ «έκλεψε» το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. DIMITRI ASTROS ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΓΡΥΑΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Κ ΓΑΥΡΟΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ Κ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΕΚΤΖΗΣ.ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. steven , logika tha paizei kai venezouela stis episkepseis apo to AEK net-cafe ekei pera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Mike21hlk: Αδερφέ, παίζει πάρα πολύ σχεδόν όλη η Αμερική, σαν ήπειρος μιλάω. Βενεζουέλα να αναφέρεται, δεν έχω. Κι ενώ το πρόγραμμα είναι πολύ λεπτομερές. Δηλαδή μου δίνει και τις πόλεις ακόμα. Η αναφορά έρχεται όχι κατεβατό μόνο, αλλά με χάρτες, τοξάκια , τα πάντα ακόμα και πόσο χρόνο έμεινε και πόσες φορές μπήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ08 Δεκεμβρίου, 2010 15:37

    ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΗΝΕΧΕΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπορει καποιος να με φωτισει,για το τι ειδους θεμα ανακυπτει με καποιο πεναλτι του '08 μεταξυ γαυρου-Αρη και τι ειδους διακαστηρια εγιναν τοτε η προσφατα και προς τι η αναμοχλευση;
    Γιατι δεν καταλαβαινω.
    Να'χαμε να λεγαμε; Μαλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δοκιμαζεται και ο Λουσεν και μαλιστα λενε οτι εξεπληξε. Φαντασου σε τι κατασταση ειναι οι υπαρχοντες δηλαδη.
    Ελπιζουμε να ειναι ετσι,μπας και βουλωσει καμια τρυπα.
    Επισης καταφθανει και ο σκανταλιαρης Ντρπιτς.
    Μαζι με την κουνελα που την πηδαγε στην σεντρα του γηπεδου της Ντιναμο.
    Προφανως θα ειδε τα τοξα του Καλατραβα η καβλιαρα και θα ειπε στον λεγαμενο: "εδω θελω...να με παρεις στο κεντρο και να ατενιζω ανασκελα τις ημικυκλιες ψωλες του Ισπανου απογονου του Γκαουντι"
    Αν ερθει τελικα ο καλος οπως λενε αμυντικος με την κουνελα του,θα προστεθει ακομα ενας λογος-αξιος αυτη τη φορα- που οι θεατες της Π2 θα πιανουν τα αρχιδια τους ,εκτος απο την ανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Kατι που βρηκα χαριτωμενο:

    “...Πολλοί στην ελληνική κοινωνία πιστεύουν ότι είμαστε «οι κακοί». Το καταλαβαίνουμε. Πηγαίνουμε σε μια χώρα για να βοηθήσουμε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαδηλώσεις κατά του ΔΝΤ. Είσαστε καλύτερα με μας εδώ. Όσο συντομότερα πετάξετε με τα δικά σας φτερά, τόσο το καλύτερο. Ο γιατρός προσπαθεί να σας βοηθήσει, μπορεί να μη σας αρέσουν τα φάρμακα ο γιατρός προσπαθεί να βοηθήσει….”
    Ντομινικ Στρος – Καν, γκαουλαιτερ του ΔΝΤ, Αθήνα, 2010, στο κοινοβούλιο της Κληρονομικής Δημοκρατίας…

    “...Ο ασθενής ναρκούμενος κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως, ώστε να μην κάνη ούτε τας ανακλαστικάς αντιδράσεις που κάμνει το συμπαθητικόν και επειδή περί αντιδράσεως του συμπαθητικού πρόκειται, δεν έχομεν διάθεσιν να τας δεχθώμεν….”
    Παπαδόπουλος, δικτάτωρ, παραφρων, 1967, Αθήνα

    Φαίνεται ότι όλοι οι φασίστες κατα βάθος γουστάραν να γίνουν γιατροί, ή απλά η προπαγάνδα δεν αλλάζει ποτέ: ανοίχτε, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ; Ε, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ. ΜΕΤΟΧΟΙ- ΑΜΕΤΟΧΟΙ, ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ;
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ: 70-30
    ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ( σήμερα ): 65-35
    αλλαζουν τα πραματα μπροστα. ξυπνησαν τα ζωα. κι εγω καταργησα τους τοννους στο σχολιο αυτο. βλεπεις κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΟΥ 43 ( η ιστορία μιλάει για το 46 ). Κι εγώ κάθομαι στην 7. Άρα είμαι δαφνοστεφανωμένη. ΟΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ηθελα λοιπόν να γράψω τη γνώμη μου για την επιστολή τού Γερμανού. Η επιστολή λοιπόν είναι η αποθέωση τής γραφικότητας κι ειδικά σημεία σαν το "Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυßερνά..." η το δακρύβρεχτο "Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει τον δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι τον δρόμο μόνο πού ειναι λάθος δρόμος."

    Πρώτα απ΄όλα αν ο τύπος όντως πιστεύει ότι ο λαός κυβερνάει στίς σημερινές δήθεν δημοκρατίες ειναι τόσο νυχτωμένος όσο δεν πάει άλλο. Και μόνο το ότι στηρίζει σοβαρό μερός τής "επιχειρηματολογίας" του σ΄αυτό το ανέκδοτο κάνει την όλη επιστολή ανάξια σοβαρής ενασχόλησης.

    Κανένας λαός δεν κυβερνάει πουθενά, παρεπιπτόντως ούτε και στην αρχαία Αθήνα κυβερνούσε ο λαός, και για να το τελειώνω, ποτέ δεν έχει λειτουργήσει "δημοκρατία" σ΄αυτόν τον πλανήτη. Αυτό πού ονομάζεται δημοκρατία και πού τάχα μου έχουμε ειναι στην ουσία μια συγκεκαλυμμένη οικονομική (κι όχι μόνο) δικτατορία με το πρόσχημα τής δημοκρατίας. Με την φάρσα τών εκλογών όπου με το 50% τών ψηφισάντων εκλέγεται κυβέρνηση τού 20% και συνεπώς μια ολιγαρχία κάνει ότι γουστάρει χωρίς καν να ρωτάει έστω αυτό το 20% τού "λαού" πού την ψήφισε, αυτό εννοούμε δημοκρατία?

    Αν αυτό εννοούμε κι είμαστε εντάξει, τότε πάσο, γιατί δεν εχει κανένα νόημα να συζητάμε περαιτέρω.

    Ο τύπος αυτός πού εγραψε αυτη την επιστολή φταίει ελάχιστα για το ότι είναι μιά παπαριά και μισή. Ειναι κι αυτός παγιδευμένος όπως κι ο μέσος Ελληνας η ο μέσος Βέλγος στίς εκατοντάδες χιλιάδες μαλακίες πού τού έχουν φυτέψει απο μικρό παιδί στο μυαλό του ωστε να είναι ενδογματοποιημένος. Αλλά και να λειτουργεί φυσικά έτσι.

    Απευθύνεται στούς Ελληνες λές και μόνο οι Ελληνες είναι χρεοκοπημένοι (το 100% τής Δύσης είναι χρεοκοπημένο)κι άρα αυτοί πρέπει να απολογηθούν. Αλλά όχι π.χ οι Ιρλανδοί, όχι π.χ οι Αγγλοι, οχι οι Αμερικάνοι πού το εθνικό τους χρέος ανέρχεται σε...3 τρισ. δολλάρια (!!!) όχι οιΙσπανοί πού ειναι κι αυτοί στο κάργα κόκκινο απο χρέη, όχι οι Πορτογάλοι, ούτε οι σούπερ καραχρεωκοπημένοι Ιταλοί, αλλά οι...Ελληνες.
    Το παίρνει επί προσωπικού ο τύπος δηλαδή.

    Και τι να κάνει όμως αφού έτσι τού...εξηγούν τα μήντια ότι είναι τα πράματα. Ειναι κι αυτός ένας απο τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα τών βραδυνών δελτίων ειδήσεων. Τα οποία κάθε βράδυ σκοτώνουν λίγο-λίγο τα μυαλά τών υπέροχων Δυτικών πού ζούνε στίς νιρβανάζουσες "δημοκρατίες" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το πράμα έχει απύθμενη πλάκα. Ο ίδιος αυτός Γερμανός πού έγραψε αυτη την επιστολή, είναι πού πριν 2 χρόνια πληρωσε μεσω τών προσωπικών του φόρων για να σωθούν οι τράπεζες, ιδιωτικές δηλαδή εταιρείες. Και τότε τού είπαν ότι έτσι θα σωθεί απ΄την κρίση. Απ΄την οποία ΔΕΝ σώθηκε φυσικά. Την οποία κρίση στίς τράπεζες δεν την δημιουργησαν Ελληνες η Νιγηριανοί αλλά κάποιοι τύποι χωρίς σημαία, κάποιοι απ΄αυτούς και με Γερμανικό διαβατήριο.

    Τότε όμως δεν νομίζω να έγραψε καμιά επιστολή διαμαρτυρίας στον διευθυντή τής πιο κοντινής του τράπεζας. Φυσικό, αφού τα δελτία τών 9 τον "ενημέρωσαν" ότι έτσι είναι το πρέπον να πράξει στην κρίση τών τραπεζών ενώ στην κρίση όλων των ευρωπαικών κρατών πρέπει να βρεί τούς κακούς Ευρωπαίους. Μόνο εκεί όμως.
    Και τούς βρήκε στούς....Ελληνες. Για ένα λαό δηλαδή για τον οποίο ο τύπος νομίζει ότι το μόνο πού κάνει ειναι να κάνει τη ζωή του με τα φράγκα τών σκληρά εργαζόμενων Γερμανών. Δεν τού εξήγησαν βέβαια (γιατί δεν συμφέρει) ότι αυτοί πού έφαγαν στην Ελλάδα είναι κατα κανόνα οι ίδιοι ακριβώς πού τρώνε και στην Γερμανία η στην Ιρλανδία. Κι ότι ενα 60% τού ελληνικού λαού πού...κυβερνάει ζεί με μισθούς τής πλάκας, κι ενα 15-20% κάτω απ΄το επίπεδο τής φτώχειας.

    Προφανώς ο τύπος έχει πειστεί μέσω τής Bild ότι ο μέσος Ελληνας δουλευει κανα τριμηνάκι το χρόνο και τούς υπόλοιπους 9 κλαμπαρει στη Μύκονο με τα φράγκα της Ευρωπαικής Ενωσης.

    Ξαναλέω όμως: όσο τρυκιμισμένο ειναι το δικό του μυαλό άλλο τόσο τρικυμισμένο είναι και το μυαλό τού μέσου Ελληνα και τού μέσου Ευρωπαίου. Εκεί βρισκεται η πραγματική κρίση. Στα μυαλά μας. Κι αυτή η κρίση ούτε τυχαία είναι, ούτε προβλέπεται να διακόπτεται.
    Ειναι προγραμματισμένο να είναι καμμένα τα μυαλά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΄Ατονος ο σχολιασμός.΄Προσχώρησες σε απεργία βλέπω.
    ΄Εγώ πάλι αποφάσησα να βάλω τόνους,έτσι γιά αλλαγή.
    Ακόμα καί στά Κεφαλαία.
    ΄Γιατι,η Διαμαντοπούλου ξέρει καλύτερα;
    Ψάχνω τά πνεύματα όμως στό πληκτρολόλογιο καί δέν τά βρίσκω. 'Μάλλον παρέδωσαν το πνεύμα τους.
    "Πνεύματα υπάρχουν" "Πού είναι τα πνεύματα" κατά ΓΑΠ.

    Tώρα πού το σκέφτομαι,οι υπεύθυνοι στο Μetro, μας είχαν προειδοποιήσει για τα επερχόμενα δεινά, με την προφητική ειδοποίηση στις αποβάθρες,κατα μήκος των συρμών. Και οι επιδαπέδιες επιγραφές υπάρχουν ακόμα :"MIND THE GAP"
    Τίποτα εμείς. Χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα αδερφε, το μεγαλυτερο επιτευγμα της "δημοκρατιας",ειναι οτι ο καθενας πορει να λεει την μαλακια του διχως καποιο κοστος.
    Και ακομα περισοτερο,να κανει την μαλακια του πραξη πανω στα κεφαλια των ψηφο-φορων,μεταχειριζοντας τους σαν Ινδικα χοιριδια.

    Οι Πορτογαλια-Ισπανια-Ιταλια μεταχειριζοντα;ι με καποια συμπαθεια απο τους κωλογερους των Βρυξελων,γιατι υπηρξαν καποτε και αυτες αποικιοκρατικα κορακια. Και κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.Γνωστο.
    Η "χωρα" που σε λιγο θα γινει "χωρος",δηλαδη εμεις, τυγχανουμε να εχουμε τον περισσοτερο και με μεγαλυτερη εφεση δουλοπρεπη ανθρωπο που στο πρωθυπουργικο γραφειο,απο οσο μπορουσε ποτε να υπαρξει καποιος αλλος προκατοχος του στο παρελθον η καποιος αλλος ομολογος του σε αλλη χωρα.

    Μιλαμε για ενα παιδι χεσμενο με κατεβασμενα βρακια κατα μεσης της πλατειας του χωριου που κλαιει και φωναζει την μαμα του.Και οταν η μαμα πλησιαζει,εκεινο κλαιει ακομα περισσοτερο για τις ξυλιες που θα φαει. Την "εχεις" την εικονα; Καταλαβαινεις; Μιλαμε για δραμα.
    Αν δεν ηταν ανθρωπος, θα ηταν σαρανταποδαρουσα διπλωμενη στο βαθος καποιου πυθαριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. dimitri,
    σού χρωστάω μιά απάντηση για τούς Χατζηχρήστους τής Γερμανίας. Σόρρι πού την καθυστέρησα κιόλας, αλλά βλέπεις υπάρχει και το οκτάωρο στη μέση.

    Οι Γερμανικές ομάδες λοιπόν ειναι γεμάτες Χατζηχρήστους. Τίγκα σού λέω.
    Κι εξηγώ αμέσως.

    θα ξέρεις υποθέτω, ότι το καθεστώς ιδιοκτησίας τών Γερμανικών ομάδων βασίζεται στήν αρχή τού 50 συν 1. Πού σημαίνει: οι οπαδοί τής ομάδας πρέπει να κατέχουν το 51% τών μετοχών και το υπόλοιπο 49% μπορούν να το κατέχουν επιχειρηματίες.
    Απ αυτό εξαιρούνται μόνο 2 ομάδες πανγερμανικά: η Βόλφσμπουργκ (πού την ελένχει η Φόλκσβάγκεν) και η Λεβερκούσεν πού την ελένχει η φαρμακοβιομηχανία Μπάγερ (εξού και το παρατσούκλι της "ασπιρίνες"). Το γιατί εξαιρούνται αυτές οι δύο είναι μεγάλη ιστορία αλλά δεν μάς αφορά στη συγκεκριμένη κουβέντα.

    Πάμε παρακάτω.
    Στο 50 συν 1 λοιπόν αυτό πού συμβαίνει είναι ότι η βάση τών οπαδών πού ελένχει την πλειοψηφία τών μετοχών έχει φυσικά τεράστιο λόγο και ρόλο στο πώς διοικείται η ομάδα. Ο ρόλος αυτός αποτυπώνεται μέσω ομαδικής ψηφοφορίας στην ετήσια συνέλευση τού συλλόγου κάθε χρόνο όπου τα διάφορα κλάμπ οπαδών εκπροσωπούνται ΟΛΑ και ψηφίζουν για:
    -την οικονομική πολιτική τής ομάδας
    -την μεταγραφική πολιτική
    -για το αν γουστάρουν η όχι την διοίκηση την οποία μπορούν να καθαιρέσουν και το έχουν κάνει όποτε χρειαστηκε όπως στην περίπτωση τής Ντόρτμουντ πριν 10 χρόνια
    - για οποιοδήποτε τρέχον θέμα,είτε αυτό ειναι γηπεδικό είτε οτιδήποτε άλλο. Πρόσφατα για παράδειγμα, ο Μάγκατ προσέβαλε με την συμπεριφορά του το μεγαλύτερο κλάμπ οπαδών τής Σάλκε με το να αποβάλλει τον εκπρόσωπο του από κάποια συνέλευση. Το ίδιο βράδυ το κλάμπ αυτό και μετάαπο συννενόηση με ΟΛΑ τα κλάμπτής Σάλκε απείλησε με μαζική αποχή απο το γήπεδο και απαίτησε την δημόσια συγγνώμη τού Μάγκατ καθώς και την επαναφορά τού εκπροσώπου τους.
    Ο Μάγκατ απολογήθηκε και ο εκπρόσωπος επανήρθε.
    Δεν κάνουν πλακίτσα οι Γερμανοί Χατζηχρήστοι.

    Βεβαια, όλο αυτό το μοντέλο βασίζεται στην νοοτροπία πού επικράτησε στη Γερμανία μετά την κατάρρευση τού ναζισμού. Η τάση τότε ηταν να εκπροσωπούνται μεγάλα και πλειοψηφικά κομμάτια τού λαού στίς κοινωνικέςδιαδικασίες κι αυτό συμπεριέλαβε ΚΑΙ το ποδόσφαιρο τους. Το 50 συν 1 δηλαδή υπάρχει στίς Γερμανικές ομάδες απ΄την δεκαετία τού 50΄.

    Πρόσφατα (πέρσι) έγινε ψηφοφορία για το αν πρέπει να καταργηθεί το 50 συν 1 και να αφεθούν μεγάλοι επιχειρηματίες να αγοράσουν Γερμανικές ομάδες. Η ψηφοφορία έγινε μετά απο πρωτοβουλία τής ομάδας τού Ανόβερου και πήρε το τρίτο το μακρύτερο πανηγυρικά. Ειναι βαθιά ριζωμένη η συμμετοχή τής οπαδικής μάζας στα διοικητικά τών Γερμανικών ομάδων με λίγα λόγια. Ειναι δηλαδή εδραιωμένη κουλτούρα!

    Κι αν κάτι έχει σώσει τίς γερμανικές ομάδες απο τα υπέρογκα χρέη πού έχουν οι αγγλικές οι ισπανικές είναι ακριβώς αυτός ο στενός έλενχος πού ασκούν οι οπαδοί.

    Τώρα, θα μού πείς είναι Χατζηχρήστοι όλοι αυτοί?
    Οχι.
    Εννοείται ότι μιλάμε για τελείως άλλο καθεστώς.
    Αν έχω καταλάβει σωστά (επιφυλλάσομαι) η Ενωση 1924 κάτι τέτιο έχει στο μυαλό της, κι αν όντως είναι έτσι εγώ είμαι μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πρός steven :

    ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Ειμαι φαν τού μπλογκ εδώ και καιρό οπότε μ΄αυτή την έννοια δεν είμαι καινούργιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή