Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η ΝΙΚΗ

            Μεγάλο πράμα η κατανάλωση. Κινεί το χρήμα και κάνει όλο το πόπολο ψιλοχαρούμενο. Μακριά απο πολιτικές κουβέντες κι απο προβλήματα. Εξ άλλου, αυτό δεν θέλουμε όλοι στην ζωή μας;  Το διάλειμμα μεταξύ των δυο μηδενικών, να το περάσουμε όσο γίνεται καλύτερα κι " αβρόχεις ποσί." Και γι αυτό και κάποιοι που το ψάχνουν διαφορετικά, καταντάνε γραφικοί ή κουλτουριάρηδες ή της πλάκας Θεοδωράκηδες.
            Άρα μεγάλο πράμα η νίκη. Ο άρτος του θεάματος του κοινού. Δύο σε ένα. Τα καλύπτει όλα. Κερδάς, ας πούμε την δαφνοστεφανωμένη, και μετά αρχίζει ένα παράξενο τουρλουμπούκι: Είμαστε ομαδάρα, σκίζουμε, το γήπεδο θα γίνει στα πάτρια εδάφη, οι μέτοχοι-αμέτοχοι θα βάλουν χρήματα ακόμα και ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΘΕΛΑΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ήρθε ο Ροτέν κι ο Μεντί και δεν ξέρω και πόσοι άλλοι, συγχαρητήρια στον πρόεδρο και πόσα άλλα. Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ.
            Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΧΕΙ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟ Ή 13 ΓΕΝΙΚΑ. ΚΙ Η ΑΕΚ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ 16 ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΟΥΣΕ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ; ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ή ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ; Αλλά γιατί να προβληματισθώ;  Αφού κερδίσαμε, τι με νοιάζουν τα άλλα; ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ή μήπως κάνω λάθος; ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ.
            Αλλά κερδίσαμε και στην Κροατία. Κι αντρίκεια. Μέχρι κι ο Μπέρνς έγινε κορυφαίος. ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΙ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΚΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΟΝΤΡΑ. ΒΡΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΟΡΑ. ΚΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΩΛΟΜΕΛΟΓΛΥΦΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ.
                ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ: ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΕΚ; Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΗΤΑΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΤΗΣ ΚΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ; ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΑΕΚ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΑΤΑΡΕΙ Η ΧΑΪΝΤΟΥΚ; ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ Ο,ΤΙ ΗΤΑΝ.
              ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ( για να το πω κι Αρειανά ); Ποιός ήταν ο σχεδιασμός; Τι περιμέναμε; ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ, όπως και με την δαφνοστεφανωμένη, ΕΙΔΑ ΑΛΛΑ. ΘΕΑΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΡΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟΝ ΒΑΣΕΙ ΝΙΚΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ.
              Και δεν είχα ποτέ γκόμενα που να την λέγανε Νίκη. Δεν έχω απωθημένα βέβαια λόγω ονόματος, ΑΛΛΑ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ. ΠΙΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΑ. ΠΙΟ ΑΔΑΜΙΔΙΑ ( βάσει ονόματος ). ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ Η ΝΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΔΟΞΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
                ΥΓ1. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ;  ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ; ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ;
                 ΥΓ2. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ Ο ΦΑΝΗΣ. Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ.
                 ΥΓ3. ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΒΑΖΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΝΑ ΜΟΥ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΩ ΚΛΑΨΕΙ.
               ΥΓ4. ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ "'ΝΕΤ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ", που έχει γίνει δημοφιλής ανάρτηση στο " ξυπνείστε ρε". ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΚΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:" Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΜΕ ΚΟΡΟΊΔΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ". ( απο την ομιλία του στο ίδρυμα Κακογιάννη) .
           Η ομιλία του 2,5 ωρών διάρκειας, είναι σε βιβλίο με την σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία. Εκεί θα δείτε την απολογία για το κείμενο που πρωτοδιαβάσατε .Όχι, μπρίκια κολλάμε στο blog των 25, φυσικά κατά ανώνυμο.

26 σχόλια:

  1. Το ποσο κοντα ειναι η "δοξα" απο την απαξιωση ειναι γνωστο.
    Το ξερει και ο Σταυρος αφου ειπε και το θυμωδες : "οι σφαλιαρες απο την δοξα" απεχουν ελαχιστα.
    Οσο και η τεταρτη θεση απο την 14.
    Βεβαια σε αυτο δεν φταιει αποκλειστικα η ΑΕΚ αφου οι απωλειες για τις 14 απο τις 16 ομαδες ειναι αρκετες και ετσι κονταινουν οι βαθμολογικες αποστασεις.
    Ειμαστε αναμεσα στις καλυτερες 14 απο τις 16 ομαδες του Ελληνικου πρωταθληματος. Δεν ειναι και λιγο!

    Οσο για το mea culpa του Μικη με αφορμη την αναγνωση της αναφορας σου στις προθεσεις της εκπομπης, αυτο λογιζεται κατ'αρχην σαν ενα κοπλιμεντο για εσενα τον ιδιο και κατα δευτερο λογο σαν αποδειξη οτι τα γραφομενα-με την παραδοχη του Μικη-αποκτουν αξια και δεν αντιμετωπιζονται μεσω παρωπιδων η αλλων ονειρωξεων,αλλα λεγονται απο καρδιας.
    Ειτε αυτα γραφονται με βαρια καρδια,ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Χρήστο: Έχει σημασία το χόμπυ κι η ψυχοδιαλειτική του διάθεση. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.
    ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ή ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΣΟΒΑΡΑ Ή ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ;
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μικης Θεοδωρακης ειναι ενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ για την Ελλαδα.Γνωστος σε ολον το πλανητη για την μουσικη του.
    "Δεν εχω το εναυσμα να γραψω κατι..."ειχε δηλωσει πριν χρονια οταν ρωτηθηκε για την απουσια νεων μελωδιων του.
    Ειναι ο ιδιος Μικης,που συμφωνησε στο "Καραμανλης η τανκς",ο ιδιος που εβαλε κατα του ΠΑΣΟΚ του Αντρεα,ο ιδιος που εγινε επι ΝΔ υπουργος ανευ χαρτοφυλακιου,με τον ιδιο που κυνηγηθηκε απο την ΕΡΕ,την χουντα,την επαρατη...δεξια.Τεραστιο μουσικο μυαλο,και ρεαλιστης σαν ανθρωπος,εφτιαξε την ΣΠΙΘΑ,ως μεσο αντιδρασης,ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ οπως θελει να λεει,βλεποντας στο που παει η Ελλαδα.
    Και λυπασαι πραγματικα,να βλεπεις τον 80χρονο φευγα,Μικη,να αναλαμβανει μια πρωτοβουλια,που κανονικα θα`πρεπε να την ειχαν ξεκινησει εδω και καιρο ανθρωποι πολυ νεοτεροι απο αυτον.Και αυτο ειναι το λυπηρο.Η ανυπαρξια εναντιωσης,σε καθε τι που υποβιβαζει την προσωπικοτητα του Ελληνα,στον ψυχολογικο βιασμο,και στην καταντια που υποχρεωνουν τον καθενα μας να ζησει απο δω και περα.
    Γιατι περι καταντιας προκειται,οταν ο βασικος μισθος εφτασε τα 590ευρω,περι καταντιας προκειται οταν βγαινει ο Δασκαλοπουλος -η εκδικηση του Θεου για το ανθρωπινο ειδος- να λεει αυτα που λεει,και να μην ξεσηκωνονται και οι πετρες...Ουτε μια αναφορα απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ουτε ενα αρνητικο σχολιο απο τους γλυψιματιες δημοσιογραφους.Και φυσικα ουτε λογος να γινεται για τους κουκουλοφορους,που για ψυλλου πηδημα εκαναν την Αθηνα...Βαγδατη,ενω τωρα εχουν εξαφανιστει!! Ειναι καταντια,να εχεις να διαλεξεις μεταξυ ανεργειας και 590ευρω.Να γλειφεις κατουριμενες ποδιες για να δουλευεις σαν σκλαβος 6 μερες και να πληρωνεσαι για 5 η για τεσσερις.Ειναι καταντια,να καθεσαι απραγος και να ακους τον πολιτικο να σου λεει οτι για 10 χρονια θα ζεις μεταξυ πεινας και ασιτιας,και συ να καθεσαι στον καναπε ευχαριστημενος που αυριο θα πας να παρεις 20ευρω για 8 ωρες δουλειας...
    Τελικα η καταντια δεν ειναι των πολιτικων,ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,που δεν αντιδρουμε.Που περιμενουμε παντα απο καποιον αλλον να μπει μπροστα,και να ακολουθησουμε σαν "φουνταριστοι" για να κλεψουμε την δοξα.
    Ενα μεγαλο μπραβο λοιπον στον τεραστιο ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,που τολμησε εστω και τωρα,να μιλησει για ανυπακοη και αντιδραση στο αδικο.Γιατι εγω δεν ειδα κανεναν αλλον να μιλησει ετσι ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ανυπακοη στο κρατος"
    Δηλαδη καλει τους Ελληνες να παραβουν τους νομους.
    Να αρνηθουν την εφαρμογη νομων,διαταξεων μετρων οικονομικων η οποιου αλλου ειδους θεωρουν εκεινοι απαραιτητο.
    Να παψουν να πληρωνουν αυτα που δεν τους αναλογουν και τα οποια το κρατος τους επιβαλλει με το ζορι να πληρωνουν.
    Καλει τους συνανθρωπους του να αντιστρατευτουν στην εννομη ταξη κατα μια εννοια.
    Χαρακτηριζει προδοτικες -ξεκαθαρα- τις μεταπολιτευτικες κυβερνησεις και τετοιους τους πολιτικους.
    Ζητα να δημιουργηθουν φωλιες ζημωσεων -κατι σαν εσωτερικη ανταρσια δηλαδη- οπου θα επικοινωνουν μεταξυ τους και συν τω χρονο θα ενωθουν σε μια ενιαια βαση με κοινο σχεδιο και κονη "γλωσσα".
    Κανονικο ανταρτικο πολης δηλαδη.

    Και ρωταω εγω: που ειναι η ευαισθητη σε θεματα κοινωνικης ειρηνης ελληνικη πολιτεια;
    Να ερθει με τους μηχανισμους της και να καταστειλει αυτην την απρεπη συμπεριφορα του γεροντα μουσικου;
    Ποτε η ανεξαρτητη δικαιοσυνη θα κινηθει αυτεπαγγελτα,ως εχει καθηκον και να ασκησει διωξη στον Μικη για εσχατη προδοσια; Η αν οχι, για εσκεμενη και μεθοδικη υποθαλψη εκγληματιων; Η σαν ηθικο αυτουργο επικειμενης κοινωνικης ανυποταξιας;
    Η ακομα και σαν οργανο των ξενων;

    Θα αουσουμε σε λιγο καιρο αραγε τις ακομα σιωπιλες ακριβες πενες των μεταφορεων συμφεροντων,δηλαδη των τηλεπαρουσιαστων,να ξεκινουν ομαδον επιθεση ηθους και να παραδωσουν για αλλη μια φορα μαθηματα κοινωνικης ενταξης και προσαρμογης,καλωντας τον "ξεπερασμενο πια Μικη" να παψει να εγειρει τα ουτως η αλλως ερεθισμενα ενστικτα ενος λαου που δινει τον υστατο αγωνα για την ανεξαρτησια του;

    Ανυπομονω να δω την πρωτη ποινικη διωξη εναντιον του Θεοδωρακη εν μεσω της θεορατης και απαστραπτουσας δημοκρατιας.
    Αν εκεινος θεωρηθει "αδιεξοδο", μπορει και να τον αντιμετωπισει σαν τετοιο.

    Δεκαετιες μακρυα απο την Μακρονησο και την οδο Μπουμπουλινας, οι φοβοι αλλα και οι αγωνες του,να ζωντανεψουν ξανα- με αλλα ρουχα τωρα- εν ετει 2010. Να δουμε για αλλη μια φορα τον ταλαιπωρο μουσικοσυνθετη να αγεται με χειροπεδες πισθαγκωνα για ανακριση στην ΓΑΔΑ. Η και να κρατειται κατ'οικον. Ετσι για να τηρουνται και οι παραδοσεις.

    Να δουμε καθαρογραμμενες κατηγοριες περι υποκινησης σε εξεγερση η συναυτουργια σε εκτεταμενα επεισοδια.
    Και αφου προτασει το ηθος εναντι του νομου, να δειξει ο νομος,δηλαδη το κρατος την πυγμη του και την θεληση του για αταλαντευτη προοδο και οχι πλεον βουτιες στο ξεχασμενο παρελθον που κανεις δεν θελει-και δεν πρεπει- να θυμαται.

    Τους εχεται ικανους για κατι τετοιο; Εγω ναι.Ανετα. Οι πιθανοτητες υπαρχουν. Ολα παιζουν. Ακομα στην αναγκη και αυτο.
    Και μη πει κανεις "μα ο Θεοδωρακης κατηγορουμενος απο την "δημοκρατια" στην εποχη μας";
    Ποια δημοκρατια αδερφε μου; Υπαρχει μονο "αγωνας για την ελευθερια".
    Δεν υπαρχει καμια "δημοκρατια". Δεν ειναι πουθενα "η κατακτηση αυτη του λαου που διανεμεται επι ισοις οροις αυτοματα στους πολιτες".
    Μη γελιεσαι. Υπαρχουν μονο κοκκαλα επιπλαστης ελευθεριοτητας που πεφτουν τεχνιεντως απο το πλουσιο τραπεζι της εξουσιαστικης αυθαιρεσιας.
    Και τρεχουμε και τα μαζευουμε γαυγιζοντας χαρωπα και με καμαρι.
    Ειναι η λυρα υπο τους γλυκους ηχους της οποιας κοιμουνται οι ανιδεοι.

    Η "δημοκρατια" στην Ελλαδα,ειναι μια χαρη του ευσπλαχνικου πολιτικου κοσμου στον ηδη και συνεχως καταδικασμενο λαο. Η οποια διδεται καθε τεσσερα -ενιοτε- χρονια.
    Ποια δημοκρατια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστο,ειστε απαιχτος....Οτι πιο εκφυλο πολιτικο συστημα υπαρχει σημερα,λεγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΣΤΗΒΕΝ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ.ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ 11 ΚΑΥΛΩΜΕΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΕΠΑΙΖΕΣ.ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ 2-3 ΦΑΣΕΙΣ , ΑΛΛΑ Κ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.ΕΙΧΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ Κ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΣΕ ΤΟΥ ΛΥΜΠΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΣΟΥΤ ΑΚΟΜΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ Κ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ.ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΙΤΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΟ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ..

    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. steven
    γραφεις με ουσια και με τεκμηριωση οταν δεν εισαι εν θερμω (κατανοητο για ολους που γραφουν)
    στο πρωτο ημιωρο ειμασταν τυχεροι γιατι θα μπορουσανς να χανουμε με 2-0
    τελος καλα ολα καλα και ολα τα προβληματα κατω απο το χαλι μεχρι την κυριακη
    μετα βλεπουμε
    τι γινεται με την morgan stanley?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κωστας-Φλωρινα03 Δεκεμβρίου, 2010 12:09

    Ελα ρε που την πεσατε στην ΑΕΚ,για το πρωτο εικοσαλεπτο....Τι να πουν και κατι αλλοι χθες στην Τουμπα? Τουλαχιστον η ΑΕΚ, μπορει και τα παστελωνει τα τεμαχια οταν τα βρισκει μπροστα της.Και σε τι γηπεδο ρε φιλε.Και ειδα και πεντε πραγματα στο γηπεδο,το β ημιχρονο ρε πουστη μου,και ας εχει βεβαιωμενη ελλειψη ποιοτητας στις ρεζερβες.Δεν τυραννιομουν οπως εχθες στη Σαλονικη,να βλεπω και να μην ψηνομαι με τιποτα,και να βαφτιζω Ιρλανδους Κάκους.....
    Την καλημερα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος03 Δεκεμβρίου, 2010 12:23

    Ο Όσιμ είχε πει ότι η μπάλα είναι πόρνη.
    Εξήγα αυτό:
    Σε Βόλο, Κέρκυρα, Βέλγιο, Ρωσία, ΟΑΚΑ με αστέρα, η 1η ευκαιρία του αντιπάλου πάει μέσα.
    Σε Κροατία, ΟΑΚΑ με γαύρο πάει όξω, δοκάρι ή στην αγκαλιά του άρα.
    Στην 1η περίπτωση οι παίκτες είναι τιτίκες, άχρηστοι, περπατητές.
    Στη 2η ήρωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα σε ολους.
    Ξανα ηλιος πανω απ'τα κεφαλια μας καταμεσης ενος χειμωνα που απασχολει μονο την Ευρωπη.
    Ειναι φανερο πλεον οτι ειμαστε εκτος Ευρωπης και απο πλευρας καιρικων συνθηκων.
    Τι τι θελαμε την ενταξη; Αφου η φυση το φωναζει εκατονταδες χρονια τωρα :"δεν εχετε καμια δουλεια εκει μεσα".
    Μενει μονο επισημα να γυρισουμε στη δραχμουλα και να αφησουμε τους αλλους να παλευουν με τσουναμια,χιονοθυελες,παγοβουνα και πλημμυρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγινε η εκτακτη Γ.Σ μεταξυ του Αδαμιδη και του Δ.Χ. σημερα το πρωι.
    Ηρεμα,ωραια,χωρις πολυ πρωινα ξυπνηματα,χωρις εισοδους και εξοδους απο πισω πορτες,χωρις συνθηματα στους τοιχους,τιποτα.
    Πηγαν,ηπιαν τον γαλλικο τους,εφαγαν τα κουλουρακια τους,απεφανθησαν οτι ολα κυλανε ομαλα και βγηκαν απο την ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟ,κανονικα.
    Ωρα 10 το πρωι.
    Σιγα-σιγα, γινομαστε ομαδα.
    Τα παρακατω, ειναι απο τα πρακτικα της "συνεδριασης":
    -- Σταυρο...
    -- Δημητρη...
    -- Καλα;
    -- Ολα καλα.
    -- Τι λες για Καφε;
    -- Τι, να τον διωξουμε;
    --Οχι ρε. Εννοω καφε θες;
    --Ναι, με μια ζαχαρη
    Στρογγυλοκαθονται ο ενας απεναντι στον αλλον στο παραλληλογραμο τραπεζι,οπως ενα αντρογυνο στην τραπεζαρια του πυργου. Μακρυα,αλλα τοσο κοντα.
    --Τι κανουν τα παιδια;
    --Μα δεν εχω παιδια.
    -- Ααα...σημερα δεν με καταλαβαινεις. Δεν κοιμηθηκες καλα;
    -- Ποια παιδια εννοεις;
    -- Στον συνδεσμο.
    -- Αμα σου πω οτι εχω να παω ενα μηνα εκει,τι θα πεις.
    --Οτι σου χαλασε το παπι.
    -- Οχι ρε. Δεν πηγαινω πια τοσο συχνα. Δεν εχω και τετοιο ελεγχο που νομιζει ο κοσμος. Α, να σου πω,μια και λες για το παπι. Το εδωσα.
    -- Τον "Ντουσαν". Δεν σε πιστευω.
    -- Ναι. Δηλαδη οχι το εδωσα σε καποιον. Το εδωσα για ανακυκλωση.Βρηκα μια καλη προσφορα με ανταλλαγη. Πηρα βεσπα.
    -- .....
    -- Ξερεις απο βεσπα;
    -- Οχι.
    -- Δεν πειραζει.Την λεω "manolo".
    -- Παμε στα δικα μας. Εχουν κλεισει οι κανουλες,οπως ξερεις. Πουλαμε σπορια στον κοσμο. Δεν εχει μεινει τιποτα.
    -- Να κανουμε το σταυρο μας Σταυρο μου που εβαλε το χερι στη τσεπη για τον Νατσο, ο χοντρος.
    --Χα! ποιος "χοντρος". Απο αλλου ηρθαν.
    -- Δηλαδη;
    -- Δεν μπορω να σου πω.
    -- Οπως και να'χει, τον Παπα και τα ματια μας.
    -- Με την Morgan εκεινοι οι Θανοπουλοι με κοντραρουν. Δεν κουνιεται τιποτα.
    -- Χεςτους μωρε.Για μας δουλευουν.
    -- Ειναι και ο διαχειριστικος που πρεπει να βγει.
    --Τελειωσε αυτος;
    -- Ναι.
    -- Και...;
    -- Τι "και". Αφου σου ειπα. Τελειωσε.
    -- Ωραια.Το λύσαμε κι'αυτο.
    -- Το γηπεδο προχωρα κανονικα.
    -- Ειμαστε στα μπετα;
    --Οχι ρε. Εννοω, "προχωραει". Παμε καλα.
    -- Και εδω καλα; Μα τι με φωναξες Σταυρο μου πρωινιατικα και ειχα να φτιαξω και τη βρυση του μπανιου στο σπιτι;
    --Ελα ρε, να τα πουμε λιγο. Να σου πω: κανενα καλο γκομενακι "παιζει";
    -- Γνωρισα μια νοσηλευτρια. Πριν καμια δεκαρια μερες...
    -- Α, κατι μου ειχες πει απ'το τηλεφωνο προχθες αλλα με καλουσε ο Μανωλης απο κατω και σε εκλεισα βιαστικα. Ρωτουσε, λεει,-ακου να δεις τωρα- ποσο ακομα οι παικτες θα αλλαζουν στο Χολιντει και ποτε θα ετοιμαστουν τα αποδυτηρια.
    -- Ρε αυτος το εχει παρει σοβαρα;
    -- "ακου να δεις" του ειπα " εδω ο κοσμος εχει προβληματα. Οι περισοτεροι οχι δεν εχουν που να αλλαξουν,αλλα δεν εχουν ουτε δευτερη αλλαξια σωβρακο." "μουτσος προμπλεμας...κοπρεντο..." και κατι τετοιες μαλακιες μου ελεγε...
    --Ακου ρε μαλακα να σου τελειωσω με την Σουλα
    --Α, ναι...για λεγε.
    -- Την ξαναειδα. Πηγα απο εκει.
    --Ειχες παθει τιποτα;
    -- Οχι. Κατι παιδια δικα μας πηγαν για κατι ραματα. Αυτα τα μπαοκια,ειναι πολυ κωλοπαιδα...
    --Και τελικα;
    -- Θα βγουμε σημερα. Το βραδακι. Σινεμα...μετα ποτο...
    -- Μετα;
    -- Οτι προκυψει.
    -- Απο ποιον εξαρταται;
    --Απο το μουντ. Απο την αμτοσφαιρα. Να της πω ποιος ειμαι;
    -- Γιατι, σκεφτεσαι να της πεις οτι εισαι ανηψιος του Λατση;
    --Οχι ρε. Εννωω, να της πω, "ειμαι προεδρος της Ερασιτεχνικης ΑΕΚ";
    --Ε βεβαια. Και οχι μονο.Και "αρχηγος της original"
    -- Δεν ξερω. Κοιτα,γυναικα ειναι,δεν ξερει απο αυτα. Μη νομισει οτι ειμαι μπλεγμενος πουθενα με τρομοκρατικες οργανωσεις,η σε καμια παραθρησκευτικη οργανωση και τρομαξει και λακισει
    --Εχεις δικιο. Μη το πεις. Κρατα μονο το πρωτο.
    -- Λοιπον.Τα ειπαμε ολα. Παμε; Εχει και ωραια μερα εξω.
    -- Εδω ειμαστε ακομα;
    --Δεσποινις...να πληρωσουμε;
    -- Χαζεψες ρε; Στα γραφεια ειμαστε.
    --Σωστα.
    ΤΕΛΟΣ. Η καλυτερα: "FIN".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποχώρηση Χήνα από το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ με αιχμές

    http://www.sport-fm.gr/article/350632

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΡΗΣΤΟ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΗΝΑ ,ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Κ ΤΟΣΟ ΗΡΕΜΗ Κ ΩΡΑΙΑ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΤΑΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ
    @ ΟΛΟΥΣ: ΚΡΑΜΠΙΜ ΚΡΑΜΠΑΜ ΚΡΑΜΠΑΜΠΟΥΛΙ
    ΚΥΡΙΕ ΧΗΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΣΠΙΘΕΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ. ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αποχωρηση διαχωρισμος-αποσταση και φαινομενικη αποντεμοποιηση της "Ενωσγς 1924" "λιγο πριν βγει η μαυρη αληθεια για τον διαχειριστικο" οπως λεει και ο κος Χηνας.
    Τον οποιον σεβομαστε,αλλα λεμε οτι, κομουνιστικα μανιφεστα και κραυγες ανατολικου τυπου,δεν εχουν κανενα νοημα πλεον. Ειδικα αν αυτες οι κραυγες ειναι οψιμες και κατοπην εορτης.
    Οπου τωρα καταλαβε οτι η παρουσα "δονκιχωτικη τριανδρια" και αυτη η " λιποβαρης διοικηση" "δεν μπορει να τα βαλει με τους πολυμετοχικους".
    Συγχαρητηρια,εστω και αργα.

    Και κανενα μελλον δεν εχει-οπως ουτε και παρελθον- η "ευρεια διασπορα μετοχων" ουτε οι "γραμματειες", οι "διαβουλευσεις" και τα "συνεδρια" τα πανενωσιτικα".
    Οι ενωσιτες, μια χαρα ειναι. Ετοιμοι. Τον πρωθυπουργο περιμενουμε να παρουμε μπροστα. Κιτρινομαυρη ΚΝΕ δεν θελει κανεις.

    Ενδιαφερον εχει το υστερογραφο,το οποιο απευθυνεται εις τον κυριο με την βεσπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο χηνας ειναι πολυ σοβαρος αλλα αργησε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς dimitri και Χρήστο: Ο Χήνας, όντας αντιμπαγεβιτσικός, πήγαινε σε όλα τα γήπεδα - ακόμα και στο ΟΑΚΑ - και καθόταν απ' έξω ακούγοντας το ματς απο το ράδιο ( σας τα έχω γράψει ).
    Επίσης συμμετείχε στην 'Ενωση 1924 δίπλα στον Ψαριανό. Επίσης μια χαρά ήταν με το Ντέμη. Επίσης μια χαρά μετοχές ( ενεργές ) έχει ο γιός του.
    Κάποια σωστά σίγουρα λέει μεν, ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ. ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΜΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΧΗΝΑ, ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "συνδρομο κυνηγημενου λογω ονοματος";
    Τα νεφρα μου ρε!
    Τι λες βρε ατιμε! Επεσα απο την καρεκλα οταν το διαβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ03 Δεκεμβρίου, 2010 18:06

    ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ;ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΣΗΝΗΘΕΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΠΕΞΩ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ.ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΣ Η ΔΕΝ ΠΑΣ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ? Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΠΑΤΖΕΤ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε "Πατικα", η αληθεια ειναι οτι κατι εχει περασει απο το μυαλο μας,οσο αφορα στο περιορισμενων δυνατοτητων ροστερ.
    Κυριακη με Κυριακη,ολο και προστιθενται τα ψηφια, εις το ψηφιδωτο της ανεπαρκειας του υλικου μας. Και ολο και περισσοτερα απτερα εντομα της κατηγοριας των Σιφωναπτερων,δηλαδη με απλα λογια, ψυλοι,μπαινουν εις τα ωτα μας.
    Οι υποψιες μας γινονται ολο και πιο εντονες,οσο προσθετονται και αλλοι φιλοι της ομαδας σε αυτην την απιθανη θεωρια και υποστηριζουν μια τετοια ανατρεπτικη,ρηξικελευθη προταση.
    Ελπιζουμε να μη μας παρεξηγησουν οι φιλοι της ομαδος που ισχυριζονται οτι για ολα φταιει ο Δαλουκας και ο βατραχος.
    Φοβομαστε οτι καποια στοιχεια αδυναμιας εχουν αρχισει να εμφανιζονται στο υπαρχον υλικο και -θου Κυριε- ισως χρειαστει καποια προσθηκη παικτου την ερχομενη μεταγγραφικη περιοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Χρήστο: Τελικά αγαπητέ φίλε τε και φιλόσοφε, διαβλέπω μιαν τάσιν ίνα ενδελεχώς εύρομεν τινά στιγμήν εν τω μέλλοντι " τις πταίει". ( Παναγιώτης Κανελλόπουλος ).
    Βεβαίως, εν τω παρελθόντι, απο το βέλτιστον υλικόν της αδερφότητος, εναγωνίως έψαχνον κι εγώ συν των πρεσβυτέρων ομοϊδεατών ημών, πώς θα ηδυνάμεθα ολούθε να εναλλάξομεν Πατίκα μετά τινός ειδημόνος περί της σφαίρας.
    Αλί, αλί και τρεις αλί. Μας έμειναν δυο απο ό,τι φαίνεται, αν δεν ομιλούμε για διαβολική ταυτοπροσωπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς θανάση Στουρνάρα: ΛΕΣ ΝΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ J. PATIKAS: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BUDGET ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ; ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΤΕ ΚΙ ΕΠΑΙΖΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΙΚΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΑΡΓΚΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...Και ακομα θυμαται ο Σαργκανης την μετωπικη με τον Πατικα που ξεχασε να φρεναρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή