Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010

     Από παιδάκι, οι γιορτές μου προκαλούσαν θλίψη. Μπορεί να τέλειωνε το σχολείο και να μην υπήρχαν τα καθημερινά διαβάσματα, αλλά μπαίνανε πολλές ώρες ανίας. Ατέλειωτες, που δεν μου χρειαζόντουσαν. Δεν είχα γνώση τι να τις κάνω. Και χωρίς την συγκεκριμένη πληροφόρηση, μου έπεφτε βαρύς ο εαυτός μου παρέα με τα περιορισμένα παιχνίδια μου. Φτώχεια, μιλάμε.
Κι υπήρχε και η κριτική του πατέρα μου: « Ο τεμπέλης, κύρια φαίνεται σε εποχή διακοπών. Όταν δεν μπορεί να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του ». Φυσικά με το αντίστοιχο αντίβαρο της μάνας μου: « Άσε το παιδί ήσυχο. Να ξεκουραστεί και νάχω κι εγώ παρέα. Όλη την ημέρα μόνη είμαι και δεν έχω να πω μια κουβέντα ».

     Χριστούγεννα , κι όπως όλες οι αργίες, είναι ανίες του διαβόλου. Και σαν παιδί σιχτήριζα που έπρεπε να δείξω στον πατέρα μου την εξωσχολική εργασιακή μανία μου, που την έβγαζα με την εξισορρόπηση της μοναξιάς της μάνας μου για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Φοβερή μπαλάντζα της οικογένειας τα παιδιά.
     Αξέχαστα πράματα. Να πλάσουμε κουλουράκια, κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Να κάψουμε την γαλοπούλα – τότε είχε τρίχες –, να προετοιμάσουμε την γέμιση και να κάνουμε και μια σούπα με το πουλί, pour commencer. Τα Χριστούγεννα πάντα μπαίνανε και γλώσσες Βησιγότθων εντός του οίκου.
     Κι όλα αυτά τα ωραία γινόντουσαν, αφού είχα συνοδεύσει τη μάνα μου στο μπακάλικο, στο μανάβικο και στον φούρνο. Και στο μαγαζί που πούλαγε μπάλες, σερπαντίντες κι άλλα σχετικά για τον εποχιακό καρνάβαλο: Το έλατο.
     Μια αηδία τύλιγε το πρόσωπο μου. Μου βρώμαγε το σπίτι από τα καμένα βούτυρα, την βραστή γαλοπουλίλα με τα εξατμιζόμενα λίπη, και τον αχταρμά από τα αρώματα των καλεσμένων που παρέλαυναν στο σπίτι. Χνώτα με ποτό, κολόνιες και ρέψιμο προηγούμενων τραπεζιών. Τα Χριστούγεννα όλα μου μυρίζανε.
     Αλλά μου φέρνανε δώρα. Πολύ χρήσιμα. Σαν τον χρυσό, το λιβάνι και την σμύρνα που κουβάλησαν τότε οι μάγοι στον Χριστό και που Τον είχαν όλοι οι παρατρεχάμενοι δεμένο χειροπόδαρα, για να μην ορμήξει και χαλάσει τα δώρα πριν την ώρα τους. Τέτοια μανία εκείνο το παιδί και τέτοια μανία κι ο σημερινός προσφέρων, που τραβάει και μια κορώνα για την προσωπική του ικανοποίηση, ειδικά αν δεν αντιλήφθηκε το παιδί για ποιόν λόγο πήρε αυτό το δώρο. Δώρο με εξήγηση. Πόσο μαλάκας μπορείς να αποδειχτείς ότι είσαι, ειδικά την ώρα που έχεις ξοδέψει και λεφτά.
     Μα ήταν όλα τόσο αρνητικά; Όχι βέβαια. Υπήρχε το δένδρο στο σπίτι. Μια απόλαυση τις πρώτες ημέρες. Μύριζες βουνό, φρέσκο φύλλο και υγεία. Πήγαινα και του μίλαγα. Παιδιά και τα δυο ήμασταν. Φρεσκοκομμένα και τα δυο μας. « Υπομονή αγόρι μου. Κάποια στιγμή θα γλυτώσεις κι εσύ από όλη αυτήν την παράτα. Θα σε πάρει ο δήμος . Όπως και μένα. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσω και θα ξεφύγω από την υποχρεωτική συναυλία της οικογενειακής αγάπης του Χριστού. Εγώ στο σπίτι μου αύριο κι εσύ στο βουνό σου.»
     Με κοίταζε το δένδρο φορμολιασμένο από τις τόσες μυρωδιές του σπιτιού, όρθιος καρνάβαλος με τα λαμπιόνια και τις γιρλάντες και με ένα αστέρι στο κεφάλι, διαφορετικός Χριστός, με τον σταυρό από κάτω. Έτσι είναι. Άλλο γέννηση κι άλλο θάνατος. Τι αλλάζει; Η θέση της σταύρωσης. Και μου άρεσε σαν παιδί να κάθομαι κάτω από την τελευταία στρώση των φύλλων του. Δίπλα από την φάτνη μπας και καταλάβαινε κι ο θεάνθρωπος, τι διάολο γινόταν με την γέννηση του.
     Αρνητικό παιδί με λέγανε. Και μάλλον είχαν δίκιο. Να υπολογίζω ένα φυτό και να μην μου αρέσουν όλες αυτές οι ημέρες, με τα στολίσματα στους δρόμους που βέβαια ήταν ίδια με το Πάσχα. Να μην μου αρέσουν τα κουστούμια και τα ξώβυζα , τα ψεύτικα χαμόγελα κι οι κλισέ ευχές – ατάκες ; Τελικά τα Χριστούγεννα με κοντράραν οι μεγάλοι ή κόντραρα εγώ αυτούς;
Γιατί να το ψάχνω; Τα χρόνια πέρασαν και οι απόψεις μου πια είναι σίγουρες. Και λάθος να είναι, τι με νοιάζει; Λογοδοτώ πουθενά; Αυτή είναι η εκκλησία, αυτό είναι το ρεβεγιόν κι αυτός είναι ο έμπορος που περιμένει τον πελάτη σαν νεκροθάφτης. Όλοι περιμένουν τον τζίρο με προεξάρχοντα τον επέτη των φαναριών, που περιμένει κάπως να εξαργυρωθεί αυτή η αγαλλίαση αφού και η κίνηση στους δρόμους είναι αφύσικα αυξημένη λόγω ανίας. Έξω όλοι. Να δούμε πώς έχει φωτιστεί το δράμα του απέναντι σπιτιού και πόσο κάλυψαν τα καθημερινά σκατά οι διπλανοί μου. Μεγάλη γιορτή. Γιορτή της εταιρείας ηλεκτρισμού, της κατανάλωσης και των οίκων του εμπορίου που καταργήθηκαν τότε παλιά από τον Χριστό στην Ιερουσαλήμ.
     Φέτος όμως είναι καλύτερα τα πάντα. Η γιορτή της πλάσης είναι ένα απλό σαββατοκύριακο. Τίποτα δεν είναι η γιορτή. Ένα μπαμ μπουμ και τέλειωσε. Ένα τσιγάρο δρόμος που λέγανε κι οι παλιοί κάτοικοι-τοπογράφοι. Και μετά πάλι πίσω στην αγία ρουτίνα. Στην καθημερινότητα και στο πάρε την μπάλα κι όπου σε βγάλει η κατηφόρα. Μεγάλη ιστορία φέτος. Γλυτώνουμε από μακρόσυρτα Χριστούγεννα που θα βγαίναμε από το σπίτι με το ζόρι για διασκέδαση και τελικά θα βγαίναμε από τον εαυτό μας. Σαν τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ, να ζήσουμε κάτι λες και δεν το είχαμε και χθες.
     Τα άχρηστα ελληνικά Χριστούγεννα. Ο εβραϊσμός, αλλά δεν βαριέσαι στο φινάλε; Αυτά θα ψάχνουμε τώρα; Ακριβώς κι άρα λοιπόν στο μπέρδεμα, ο απόλυτος βαρβαρισμός. Περιφερόμενος κιόλας, Ένα παϊδάκι παραπάνω στην χασαποταβέρνα ή ένα γουρουνόπουλο στην σούβλα με μια αστραφτερή μπάλα στον κώλο. Ή κι ένα ψάρι αφού στην ψαροταβέρνα μπορέσαμε να βρούμε τραπέζι. Τι να κάνουμε; Κάπως να πανηγυρίσουμε κι εμείς οι πιστοί.
     Και καλά έκανα τελικά που ήμουν αρνητικός με την γιορτή αυτή. Θετικότατος σήμερα με τα παιδιά μου. Που σταματάει το σχολείο και χαίρομαι που θα κάνουν ό,τι θέλουν. Κι οι ατέλειωτες ώρες είναι για την πάρτη τους. Χωρίς οικογενειακές νουθεσίες που ακούγαμε εμείς . Υπάρχει μια υγεία σήμερα. Μακριά από εμβόλια Χριστουγέννων και τεχνητές ευφορίες.
     Και επίπλαστους πιστούς. Όπως είναι σήμερα οι μουσουλμάνοι, που Αλλάχ και μπιραλλάχ, αλλά και τα λεφτά καλά είναι. Έτσι δεν είναι Χριστέ μου; Αγαπημένε μου Εβραίε, όταν διώχνεις από κάπου τον οίκο του εμπορίου, τον παίρνουν κι άλλοι γκιαούρηδες και κονομάνε. Όχι μόνο οι δικοί μας. Κι αλλού υπάρχει ανάγκη για εκμετάλλευση της αγάπης.
     Και δικαίωμα μου να τραβάω τα μάτια μου μακριά από τα λαμπιόνια της πόλης ή του οικογενειάρχη . Πιο πολύ μου πάει φέτος να κοιτάζω τις ταμπέλλες «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» ή «ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ» στα κτίσματα που με περιβάλλουν. Αυτό είναι φέτος το πανηγύρι της γέννησης. Αφού γουστάρεις να κάνεις τις ίδιες μαλακίες κάθε χρόνο, κάποιοι θα έρθουν να σε γαμήσουν τελικά. Δηλαδή να σε ξαναγεννήσουν. Κι έλα εδώ να μου πεις αύριο αν είσαι χαρούμενος με την παράδοση ή με την καινούργια κατάσταση. Που μπορεί να φέρουν τα κανονικά Χριστούγεννα. Τα φυσιολογικά. Με την ανάγκη να ικανοποιείς μια επιθυμία αλλά και την επιθυμία να λύνεις μια ανάγκη. Όχι με την υποχρέωση για μια γιορτούλα, που δεν λέει τίποτα παρά μόνο σε αυτούς που ακόμα γιορτάζουν το ναυάγιο του Τιτανικού. Ναι, για το πλοίο μιλάω, που κάποιοι το στολίζουν εδώ στην ξεχασμένη ναυτική χώρα.. Και δικαίωμα μου να μην νοιώθω θλίψη πλέον, παρά μόνο αδιαφορία.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.
       ΥΓ. ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΟΣΩΝ ΑΓΑΠΑΣ. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

55 σχόλια:

  1. Το ξαναγραφω,προς αποφυγην παρεξηγησεων.
    Ο Μελισσανιδης δεν χρωσταει στην ΑΕΚ.Πουλησε την ΠΑΕ νομιμοτατα.Αυτος που αγορασε (Τροχανας),αγορασε και τα οποια "υπολοιπα "υπηρχαν.Το ξερει οτι τα αγορασε,για αυτο και εψαχνε πολυ γρηγορα για την...ENIC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Κ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ Κ ΔΥΝΑΜΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστω φιλοι μου,ολους σας και εναν-εναν ξεχωριστα.
    Ευχομαι να κρατησουμε την πολυτιμη υγεια οσο πιο πολυ μπορουμε.
    Οπως και σε οσους αγαπαμε.
    Tα Χριστουγενα τα εχω συνδυασει με τυψεις και το Πασχα με μια αεναη,ανεκπληρωτη προσδοκια.

    Το βλεμα μας και η σκεψη,παντα, στους αμετρητους ανημπορους του κοσμου που θεριζονται σαν σταχια.

    Παρακατω ακολουθουν στιχοι απο τους "Αθλιους" του Β.Ουγκω.
    "Les Miserables". E, Δημητρη;
    (ειναι εις την Αγγλικην, διχως να παριστανω τον εξυπνο.Καθε μεταφραση,θα αφαιρουσε απο τον λυρισμο του). Για οποιον θελει και να το ακουσει:

    http://www.youtube.com/watch?v=CJnjcX8skXk

    Αφιερωμενο σε ολους οσους "δεν μπορουν".
    Και σε ολους οσους εχουν καποια αδεια καρεκλα στο Χριστουγεννιατικο τραπεζι.
    Και παρολα αυτα συνεχιζουν να αναζητουν το ωραιο και να μαχονται για το αξιο.

    There's a grief that can't be spoken.
    There's a pain goes on and on.
    Empty chairs at empty tables
    Now my friends are dead and gone.

    Here they talked of revolution.
    Here it was they lit the flame.
    Here they sang about `tomorrow'
    And tomorrow never came.

    From the table in the corner
    They could see a world reborn
    And they rose with voices ringing
    I can hear them now!
    The very words that they had sung
    Became their last communion
    On the lonely barricade at dawn.

    Oh my friends, my friends forgive me
    That I live and you are gone.
    There's a grief that can't be spoken.
    There's a pain goes on and on.

    Phantom faces at the window.
    Phantom shadows on the floor.
    Empty chairs at empty tables
    Where my friends will meet no more.

    Oh my friends, my friends, don't ask me
    What your sacrifice was for
    Empty chairs at empty tables
    Where my friends will sing no more.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο Χρόνια Πολλά, εύχομαι ότι καλύτερο για σένα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Δεκεμβρίου, 2010 13:15

    Χρήστο μου χρόνια σου πολλά με υγεία και καλή καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι εργαζόμενοι του Φίλαθλου πήραν έναντι τα 2/3 του δώρου των Χριστουγέννων και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις από Δευτέρα. Μισθοί πολλών μηνών οφείλονται στους εργαζομένους της ιστορικής εφημερίδας, που περνάει δύσκολες στιγμές.

    Εδώ και αρκετό καιρό ο “Φίλαθλος” αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Η τελευταία κίνηση, όμως, που έγινε από την ιδιοκτησία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ενώ στους δημοσιογράφους οφείλονται μισθοί πολλών μηνών, η ιδιοκτησία έδωσε το δώρο, αλλά μειωμένο κατά 20%.

    Η κατάσταση για τους συναδέλφους Χριστουγεννιάτικα είναι τραγική και γι αυτό το λόγο τη Δευτέρα έχουν Γενική Συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα κινηθούν απέναντι στην εργοδοσία. Η ιστορική εφημερίδα, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στον Τύπο και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα “σχολεία” δημοσιογραφίας για το σινάφι μας, περνά δύσκολες ώρες και αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για το μέλλον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και χαρά
    Χρήστο ότι επιθυμείς να το έχεις και να δεις την Ομαδα σου πρωταθλήτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. wraio keimeno , na prosthesw oti den exei kai mpala kathe xristougenna wtse na kseperastei n varemara

    xronia polla se olous kai stous eortazontes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάστε αυτό εσείς που μελαγχολείτε:

    Οι γιορτές υποτίθεται ότι αποτελούν εποχή ζεστασιάς, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Ωστόσο, τα υπάρχοντα στοιχεία προκαλούν έκπληξη: για το 33% των ανδρών και το 45% των γυναικών στην χώρα μας, είναι συνυφασμένες με την μελαγχολία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ).
    Που οφείλεται, όμως, η μελαγχολία που εκδηλώνεται ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Η κυριότερη αιτία είναι το στρες: «Οι απαιτήσεις των γιορτών τείνουν να προκαλούν υπέρμετρο στρες, αλλά ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει παρά μόνο όταν φτάνει στα όριά του», λέει η Σούζι Μαντέλ, ειδική σε θέματα στρες από τη Νέα Υόρκη.

    Οι μεγάλες προσδοκίες επίσης συνεισφέρουν σημαντικά στην εμφάνιση της εορταστικής μελαγχολίας. «Όλοι επιζητούμε τις ειδυλλιακές στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους μας, τα καλύτερα δώρα και την απόλυτη ξεγνοιασιά, αλλά στον αληθινό κόσμο τελειότητα δεν υπάρχει», εξηγεί ο δρ Σκοτ Χαλ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής & Συμπεριφορικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Έτσι, «οι μεγάλες προσδοκίες είναι καταδικασμένες να μην εκπληρωθούν - και πολλοί απογοητεύονται οικτρά, με ορισμένους από αυτούς να καταρρέουν ψυχολογικά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...Eχει και συνέχεια:

    Ρόλο παίζουν και τα βιώματα που είχε ο καθένας από εμάς την χρονιά που φεύγει. Κάποιοι λ.χ. μπορεί να είναι αντιμέτωποι με τις πρώτες τους γιορτές χωρίς έναν ή περισσότερους αγαπημένους ανθρώπους, με συνέπεια να αισθάνονται μοναξιά και θλίψη. Άλλοι, μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την δουλειά τους ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας στην οικογένειά τους.

    Και μετά, είναι οι οικογενειακές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις που είναι πιθανότερες αυτή την εποχή του χρόνου. Μπορεί λ.χ. εσείς να θέλετε να μαζευτεί όλη η οικογένεια στο δικό σας σπίτι, όπως ενδεχομένως παραδοσιακά συνέβαινε, αλλά οι συγγενείς σας να έχουν αλλάξει σχέδια. Ή πάλι μπορεί να συνέβη κάτι που τάραξε τις μεταξύ σας σχέσεις και να είναι αδύνατον εφέτος να μαζευτείτε γύρω από το ίδιο τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Δεκεμβρίου, 2010 19:57

    Εμένα τα βιώματα μου είχαν ενδιαφέρον από τα χριστούγεννα μου στην Κρήτη.
    Μαζεύαμε ελιές, κάναμε χοίρο με κάθε πιθανό τρόπο (αγαπημένο: κομματάκια στο τζάκι), τοπικά κάλαντα το βράδυ με κανιστράκι για λάδι, ρακί για το κρύο.
    Ωραία.
    Αθήνα τίποτα τρομερό, πολλές ώρες στο τιμόνι και περισσότερο διεκπεραιωτικά.
    Φέτος δουλεύω ΠΣ βράδυ, οπότε είναι απλά ένα ακόμα ΣΚ...
    Πλάκα πλάκα τις γιορτές σκέφτομαι από τότε που πήγα φαντάρος το 10% που εργάζεται για να περνάει καλά το άλλο 90.
    Φέτος ανήκω σε αυτούς πάλι...
    Προτείνω να πιείτε ένα ποτηράκι για το 10% λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά και κυρίως καλά στούς εορτάζοντες (Χρήστος).
    Πάντα τα έβρισκα ανυπόφορα τα Χριστούγεννα (αφαιρώ τα χρόνια πού ημουν πιτσιρικάς). Παλιότερα έβρισκα το Πάσχα ακόμα χειρότερο αλλά ανακάλυψα οτι αυτό μπορεί ν΄αλλάξει ανάλογα με την γεωγραφική θέση πού βρίσκεσαι. Στην Κ.Ευρώπη για παράδειγμα βρίσκω τα Χριστούγεννα φρίκη σκέτη και κάπως πιο υποφερτό Πάσχα. Το αντίστροφο ακριβώς με την Ελλάδα.
    Αν κάτι μέ φρικάρει πάνω απ΄όλα είναι οι ευχές.
    Ειχα μάλιστα καθιερώσει πριν κάνα δύο χρόνια να απαντάω ως εξής σ΄αυτούς πού μού ευχόντουσαν "Καλά Χριστούγεννα": τούς ανταπαντούσα "καλό ραμαζάνι".
    Οπου βεβαια, ενας στούς τρείς μού έλεγε "μα δεν είμαι μωαμεθανός ρε φίλε" κι έπεφταν μέσα στο δίκτυ. Διότι ούτε κι εγώ είμαι χριστιανός αλλά παρ΄όλα αυτά πρέπει ν΄ακούω όλο αυτό το κενό περιεχομένου ευχολόγιο κάθε χρόνο.
    Τέλος πάντων.
    Θα περάσει κι αυτό...Οπως κάθε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Albert
    δεν συμφωνώ τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη είναι
    πολύ ωραία ενώ το Πάσχα περνάει χωρίς να το καταλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν κατάλαβα γιατί βγήκα ανωνυμία στο προηγούμενο σχόλιο
    dimitri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το άκουγα πριν λίγο,από τους Coldplay:
    http://www.youtube.com/watch?v=z1rYmzQ8C9Q&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ,τα Χριστούγεννα που έζησα στην Γερμανία δεν έχουν σχέση με τα Ελληνικά.Είναι απλώς υπέροχα.Φυσικά κανένα Πάσχα δεν υπάρχει εκτός του Ελληνικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mα αυτο εννοουμε οταν λεμε "Χριστουγεννα στην πολη και Πασχα στο χωριο".

    Σας παρακολουθω- οσο μπορω- μεταξυ τυριου και μελομακαρονου. Και ολιγον ουισκυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. dimitri,
    ενώθηκες με τούς ανώνυμους?
    Κύττα, αν εννοείς την ζεστή ατμόσφαιρα, την καλόγουστη διακόσμηση και τα συναφή οκέι.
    Το πρόβλημα μου ειναι το ψεύτικο πού εμπεριέχουν τα Χριστούγεννα (για μένα βασίζονται στο ψεύτικο έτσι κι αλλιώς).
    Αλλωστε οι παγανιστές (απ΄τούς οποίους ο χριστιανισμός έκλεψε όλες του τίς "γιορτές") τί γιορταζαν μ' αυτη τη γιορτή καταμεσής του Χειμώνα? Το ότι ξόρκιζαν τον χειμώνα, αυτό γιόρταζαν. Εξού τα πολλά φώτα (για αντιπαραβολή στο σκοτάδι τής εποχής αυτής), εξού τα τραγούδια (για αντιπαραβολή στην ησυχία τού χιονιού πού τα σκεπάζει όλα) εξού τα μεγάλο φαγοπότι (για αντιπαραβολή στην μη-γονιμη εποχή τού χειμώνα) κ.ο.κ.
    Χαράλαμπε, το λινκ δεν μπορώ να το ανοίξω (κάτι περί κοπιράιτ μού βγάζει το youtube).
    Ποιο κομμάτι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με τον Ράφικ τι παίζεται? Εχω την αίσθηση οτι μάλλον την κάνει με ελαφρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Cristmas lights,Και δεν έχει καμιά σχέση με Last Cristmas και σχετικές παπαρδέλες που τρωμε στην μάπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καθε θρησκεια-ετσι και το ιερατειο το "χριστιανικο-προκειμενου να κατισχυσει υπερ μιας προηγουμενης θρησκειας,να παρει την θεση της και αρα τους πιστους της,πρεπει να την σβυσει.
    Απο καθε αποψη
    Πρεπει να ανεγειρει ναους στις ιδιες τοποθεσιες με την προηγουμενη "αθεη" η "διαβολικη" θρησκεια,( ο Παρθενωνας μετετραπει σε "ναο της Παρθενου) θα πρεπει να προσεταιρισθει τις ημερομηνιες και να αλλαξει απλα τα προτερα εορταζοντα γεγονοτα με τα δικα της.
    Ετσι λοιπον και τα "μαγικα" Χριστουγεννα" δεν ειναι τιποτα αλλο απο την αντικατασταση των διαβολικων Σατουρναλιων,με το "γεγονος" της Γεννηση του Θεανθρωπου.

    Και στην "μαγικη" και "διαβολικη" συναμα ερωτηση,"πως γινεται να εγενηθει ο Ιησους νας κατα μεσης του παγερου χειμωνα αφου α) οι βοσκοι εβοσκαν τα προβατακια τους και β)οι απογραφες στην Αυτοκρατορια δεν εγιναν ποτε χειμωνα-για ευνοητους λογους"- σου απαντουν αποστομωτικα: "Δεν ξερεις εσυ. Μη βλασφημεις βρε κερατο,το εργον του Θεου."

    Που δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια Εβραικη πονηρια για να συμβιβαστουν εν μεσω Ρωμαικης λαιλαπας,να μοιρασθουν την εξουσια. Και να λαβουν τας θεσεις που τους αξιζουν. Και τα καταφεραν οι μπαγασιδες.
    Μεγας εισαι Μεγα Κωνσταντινε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Χριστιανισμός πάντοτε προσπαθούσε να καλυψει οτιδήποτε άλλο υπήρχε από θέμα θρησκείας.
    Εκλησίες πάνω σε ναούς,γιορτές πάνω σε άλλες που ημερολογιακά προυπήρχαν σαν παγανιστικές πχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επειδή λοιπόν δεν την πολυπαλεύω τα "Χριστούγεννα", πήρα ενα πάκο αντεργκράουντ ταινίες και τίς βλέπω με την δικιά μου, παρέα με κρασιά και καφέδες.
    Η μία απ΄αυτές ειναι τού Τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακιν (πού ζεί και φιλμάρει στη Γερμανία) το Gegen Die Wand, πάρα, μα πάρα πολύ καλή.
    Ο Ακιν γύρισε φέτος και το Soul Kitchen πού την θεωρώ την καλύτερη ελληνική κωμωδία τών τελευταίων 30 χρόνων, με άνεση κιόλας. Δεν έκανα λάθος, ελληνική ειναι στο θέμα της, έχει κι ελληνες ηθοποιούς.
    Ο τύπος βέβαια μόνο αυτη την κωμωδία έχει κάνει, συνήθως γυρνάει αντεργκράουντ δράματα με πρωταγωνιστή την ζωή μεταναστών στην Γερμανία.

    Ειδα και τον "Προφήτη", μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Γαλλική ταινία με θέμα ενα Αραβα τρόφιμο τών Γαλλικών Φυλακών. Αφού τον βάλουν μέσα γίνεται τσιράκι τής Κορσικής Μαφίας μέσα στη φυλακή αλλά γρήγορα ανακαλύπτει ότι έχει πολύ υψηλότερες φιλοδοξίες και τίς βάζει σε εφαρμογή αρχίζοντας ενα παιχνίδι σε τεντωμένο σκοινί με όλους. Οι οποίοι δεν υποψιάζονται τι τούς περιμένει, κι αυτό πού τούς περιμένει είναι περισσότερο εγκεφαλικό παρά οτιδήποτε άλλο.
    Η ταινία είναι σε σημεία της απίστευτα σκληρή, κι έχει τρομερούς διάλογους.
    Ειναι ότι καλύτερο έχω δεί με θέμα τίς φυλακές,και το λέω εγώ αυτό πού έχω δεί ότι ταινία υπάρχει σε σχέση με το θέμα και πού δεν είμαι καν φάν τού Ευρωπαικού σινεμά. Δείτε την όπως και δήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξέχασα να αναφέρω την Greenberg, μιά αμερικάνικη ταινία πού κινείται ανάμεσα σε κυνικό δράμα και πολύ διακριτικό μπλάκ και καυστικό χιούμορ.
    Αφορά την ιστορία ενός τύπου πού έχει σαρανταρήσει και είτε κυττάει στο παρελθόν του είτε στο μέλλον του δεν βλέπει τίποτα.
    Αποφασίζει να εξερευνήσει τι κάνουν οι συνομίληκοι του πρώην και νυν φίλοι του.

    Κι αυτό πού βρίσκει ειναι όλοι μαζί κι ό ένας στον άλλο λένε ψέμματα για να καλύψουν το κενό της δικής τους ζωής. Ο ίδιος δεν διαφέρει πολύ αν και θέλει πολύ να διαφέρει. Ακόμα και μιά εικοσάρα γκόμενα πού τού κάθεται απο σπόντα και πού προσπαθει να τον αναζωογονήσει αποτυνχάνει οικτρά γιατί δεν καταλαβαίνει το κωμικό αδιέξοδο πού μπορεί να βρεθεί ένας σαραντάρης (η και μιά σαραντάρα).
    Την συνιστώ κι αυτή ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι διαβάζω;το αδικημένο αυτό παιδί ο Εντίνιο ψάχνει ξανά ομάδα;
    Ο άλλος αδικημένος ο Πλιάτσικας που βρίσκεται τώρα; ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξέρω. Ο Πλιάτσικας διαμήνυσε στον...Μάγκατ ότι αν δεν τον χρησιμοποιεί θα αναγκαστεί να ψάξει για άλλη ομάδα τον Γενάρη. Η απάντηση πού πήρε ηταν εκκωφαντική σιωπή (διανθισμένη με τούς ευτυχισμένους ήχους τών γρύλλων) κι έκτοτε η τύχη του αγνοείται.
    Αλλοςένας πολύ μέτριος πιτσιρικάς όπως κι οι Ταχτσίδης και Κονέ (κι όχι μονο...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ε ρε,πιοι έχουν έχουν περάσει από την καμπούρα της καϋμένης Αεκούλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εντίνιο. Η πρωσοποποίηση τού "την έχω δεί γαμάω αλλά δεν μού βγαίνει καλά".
    Βέβαια, αν δεν υπήρχαν κι οι ΑΕΚ αυτού τού κόσμου τι θα γινόντουσαν κι οι Εντίνιο αυτού τού κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάθομαι να δώ μια ταινιούλα,την Stone καλό βράδυ εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρονια Πολλα σε ολους και καλα.
    Καθε φετος και χειροτερα,και ειναι και θεμα διαθεσης και ψυχολογιας το πως θα τις περασεις τις γιορτες,μπερδεμα δηλαδη...
    Τα νεα,οταν ειναι και δυσαρεστα,κυκλοφορουν πιο γρηγορα κι απο το φως.Υπαρχει προβλημα και μαλιστα χοντρο στον Φιλαθλο.Και δεν ειναι τωρινο.
    Αποτελεσμα ειναι αυτο βεβαια.Ενα αποτελεσμα που εχει να κανει με την φιλοσοφια και την πολιτικη που ακολουθησε η εφημεριδα,θελοντας να περασει εναν τροπο σκεψης κι οχι απλα τα δελτια τυπου των ομαδων.Κατεληξε με 9000 φυλλα τα τελευταια χρονια,οταν μεχρι και στα μισα απο τα 28 χρονια κυκλοφοριας του ηταν τουλαχιστον τα διπλα.Γροθια στο κατεστημενο εδωσε,μονο που το κατεστημενο δεν πεθαινει ποτε.Ας ελπισουμε οχι μονο να μην κλεισει,αλλα να βρεθει και λυση, τετοια ποθ να μην ειναι εναντια στην φυση της εφημεριδας....
    Χρηστο,χρονια πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΔΥΟ ΠΡΑΜΑΤΑ: ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ 2,5 ΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.
    ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρήστο Χρόνια Καλά κι Ευτυχισμένα.
    Στήβεν διαπιστώνω οτι μεγαλώνοντας πηγαίνεις όλο και συχνότερα ¨πίσω¨και βγάζεις οικογενειακές εικόνες που τις διατηρούσες ζωντανές μέσα σου αλλά μάλλον έκρινες οτι δεν είχε φθάσει η ώρα να τις μοιραστείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Δεκεμβρίου, 2010 12:52

    Τα Χριστούγεννα απλά πέφτουν πάνω στο "μπουκέτο" παγανιστικών εορτασμών που συνδέονται με το χειμερινό ηλιοστάσιο.
    Συμφωνώ Χαράλαμπε ότι το Πάσχα είναι ένα κι ελληνικό.
    Επίσης, διότι είναι ένας άρρηκτος κρίκος στην αλυσίδα των ελευσινίων και των ορφικών.
    Παρέλειψα να αναφέρω ότι από τη χριστουγεννιάτικη σεζόν προτιμώ τα φώτα, τα οποία είναι καραπαγανιστική φάση.
    Και θέλω να τα κάνω καστοριά ή δράμα, που τα γιορτάζουν σε στυλ αποκρεών.
    Albert, αυτή είναι ταινιάρα από το Φατίχ. Ο κερατάς ο μεμέτης είναι σκηνοθετάρα, από τους 2-3 καλύτερους στην ευρώπη σήμερα.
    Το soul kitchen δεν το έχω δει ακόμα και πολύ το προσμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιώργη,
    ετσι είναι, ο Φατίχ είναι σπουδαίος. Το Soul Kitchen είναι η καλύτερη ταινία του για μένα, και δεν το λέω αυτό επειδή έχει ελληνική υπόθεση.
    Ειναι μιά φοβερή κωμωδία με φευγάτο σάουντ-τρακ και ως συνήθως (όπως σε όλες τίς ταινίες τού Φατίχ Ακιν) συγκλονιστικές ερμηνείες. Κι έχει πολλαπλές αιχμές για την ελληνικούρα την οποία ο Ακιν καταλαβαίνει πολύ καλά όντας Τούρκος.
    Οι αιχμές όμως αυτές δεν είναι με εχθρική διάθεση, τουναντίον, είναι γεμάτες με κατανόηση και πίκρα, την πίκρα πού μπορεί να νιώθει οποιοσδήποτε προέρχεται απο την Μεσόγειο κι ο εγκέφαλος του λειτουργεί ακόμα.
    Οπότε σοφά πράττεις και το προσμένεις.

    Τώρα, στο άλλο πού λές θα διαφωνήσω φίλε.
    Τα Χριστούγεννα δεν "πέφτουν" απλώς πάνω στίς παγανιστικές γιορτές (αν όντως έτσι το εννοείς) αλλά σκόπιμα σκέπασαν τίς παγανιστικές γιορτές για να τίς αντικαταστήσουν με το χριστιανικό παραμύθι.
    Δεν υπάρχει δηλαδή τυχαία κάλυψη αλλά επί τούτου κάλυψη.
    Δεν συνέπεσαν αλλά οι μέν εκρυψαν σκόπιμα τίς δε για να εξαφανιστεί ο παγανισμός και να επικρατήσει το καινούργιο μαγαζί. Και ως τέχνασμα ηταν ομολογουμένως εμπνευσμένο γιατί οι παγανιστικοί πληθησμοί τής Ευρώπης θα κατάπιναν ευκολότερα κάτι πού αντικαθιστά αυτό πού είχαν μοιάζοντας εξωφρενικά με το δικό τους (λογικό αφού επρόκειτο για ξεκάθαρη αντιγραφή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το ευρωπαικο σινεμά δεν έχει να δώσει πολλά πράγματα τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά έχει ένα τρομερά παράδοξο: ειτε θα παρήγαγε θλιβερές μετριάτζες κατά συρροή είτε κάθε 4-5 χρόνια θα ξέρναγε κι ένα αριστούργημα. Χωρίς να υπάρχει μέση δηλαδή, εντελώς τών άκρων.

    Και το "Μίσος" τού Κάσοβιτς ηταν ταινία πού τσακίζει, και ο "Προφήτης" πού αναφέρω παραπάνω ειναι κορυφή, και οι ταινίες τού Ακιν, φυσικά το Trainspotting πού ειναι ίσως το καλύτερο drug-movie πού γυρίστηκε ποτέ και μαζί μιά καραψαγμένη σπουδή τών Σκωτσέζων, και το "Μπάαντερ Μάινχοφ" τού Ούλι Εντελ (πού έχει όμως επί μέρους προβλήματα), το Γκάνγκστερ νο.1 μιά σχετικά άγνωστη Αγγλική, και 2-3 άλλες πού ίσως ξεχνάω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ¨Οι ζωές των άλλων.¨
    Τσ,τσ ξέχασες αυτή την ταινιάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αλμοντοβαρ κύριο η ουσία της Ζωης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φυσικά και Αλμοδοβαρ,τον ξεχάσαμε.κάνει πολύ καλές ταινίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ας δούμε και ένα βιντεάκι για τους συμπατριώτες του Τζιμπούρ που δρούνε στο κέντρο της Αθήνας και έχουν κατακλέψει τον κόσμο.Το ανέβασαν μάλιστα από υπερηφάνεια.Ο δρόμος είναι η Σοφοκλέους:
    http://www.youtube.com/watch?v=Oq8_6w-zomc&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.κ. Κ. Χήνας, Ι. Πολιτόπουλος, Α. Πολιτόπουλος, Γ. Χήνας, Α. Χήνας, Κ. Αγγελακόπουλος και Β. Καπετανόπουλος εξέδωσαν ανακοίνωση για να ενημερώσουν τον κόσμο της ΑΕΚ αναφορικά με την τελευταία Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ στις 17 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν υπάρχει ορατός κίνδυνος ανακλήσεως της αδείας συστάσεως και επιβίωσης της ΠΑΕ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Προς ενημέρωση των φιλάθλων της Α.Ε.Κ. για αυτά που έγιναν στη Γ.Σ. των μετόχων της Π.Α.Ε. στις 17/12/2010, σας ανακοινώνουμε τα κατωτέρω.
    Μετά τη δημοσίευση του Ισολογισμού χρήσεως 1/7/2009 - 30/6/2010 της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. μια ομάδα φίλων και μελών της Α.Ε.Κ., που έχουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στην διερεύνηση Ισολογισμών, διαπίστωσαν από το περιεχόμενο αυτού τα ακόλουθα:
    α) το σύνολο των υποχρεώσεων της Π.Α.Ε. (Μακροπροθέσμων και Βραχυπροθέσμων) ανέρχεται στις 30/6/2010 στο ποσό των 60.393.339,05, το δε Κυκλοφορούν Ενεργητικό (Απαιτήσεις + Διαθέσιμα) στο ποσό των 25.869.417,13 εκ των οποίων απαιτήσεις 14.490.574,75 είναι επισφαλείς (υπόθεση Ψωμιάδη), δηλ. υπάρχει ένα δυσανάλογα μεγάλο ταμειακό έλλειμμα.
    β) οι σωρευμένες ζημίες της Π.Α.Ε μέχρι τις 30/6/2010 ανέρχονται στο ποσό των 42.299.597,22 ευρώ, οι δε ζημίες μόνο της χρήσεως 1/7/2009 – 30/6/2010 σε 18.218.642,19 ευρώ.
    γ) η Καθαρή Θέση της Π.Α.Ε. (σύνολο ιδίων κεφαλαίων ήτοι μετοχικό + αποθεματικά + επιχορηγήσεις + προσωρινές καταθέσεις μετόχων ύψους 2.732.959,57) είναι αρνητική (-) κατά 11.652.685,02 ευρώ (- 11.652.685,02) και υπάρχει ορατός κίνδυνος ανακλήσεως της αδείας συστάσεως και επιβίωσης της Π.Α.Ε..
    Μετά τις πιο πάνω διαπιστώσεις κινούμενοι ανιδιοτελώς από αγάπη στην ομάδα μας, αποφασίσαμε, όσοι από εμάς είχαν μετοχές της Π.Α.Ε., να τις καταθέσουμε για να λάβουμε μέρος στη Γ.Σ. αλλά και για να νομιμοποιηθούμε να ζητήσουμε την παροχή ορισμένων πληροφοριών, σύμφωνα με τον νόμο.
    Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε εμπρόθεσμα την πιο κάτω αίτησή μας προς το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. για να μας παρασχεθούν στη Γ.Σ. ορισμένες συγκεκριμένες πληροφορίες, η παροχή των οποίων είναι υποχρεωτική από τον νόμο, το περιεχόμενο της οποίας είχε ως εξής:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Α Ι Τ Η Σ Η
    Της παρ. 4 του άρθρου 39 του Ν.2190/20
    Προς το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

    Με την ιδιότητά μας ως μετόχων κατόχων ονομαστικών μετοχών της Π.Α.Ε. που έχουμε νομιμοποιηθεί για να παραστούμε στη Γ.Σ. της 17ης/12/2010 ή και σε κάθε άλλη, κατόπιν τυχόν αναβολής, ζητούμε όπως, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 39 του Ν.2190/20, παράσχετε στη γενική συνέλευση τις ακόλουθες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις της εταιρείας που είναι χρήσιμες για την εκτίμηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης:
    α) να τεθεί υπ’ όψη της Γ.Σ. το περιεχόμενο του διαχειριστικού ελέγχου (Έκθεση Ελέγχου) που διενήργησε η BDO, κατόπιν εντολής του Δ.Σ. της Π.Α.Ε., στοιχείο απαραίτητο για τη λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.
    β) στον ισολογισμό του 2010, αναφέρεται κονδύλιο εξόδων ύψους 5.113.458 ευρώ στον λογαριασμό με τον τίτλο «Έξοδα λειτουργίας διαθέσεως» ενώ στον ίδιο λογαριασμό τα ποσά ήταν για το 2009 4.867.922, 2008 1.699.656,88 και το 2007 397.978,54. Ζητούμε να πληροφορήσει το Δ.Σ. τη Γ.Σ. τον λόγο αυξήσεως του κονδυλίου αυτού κατά τα τελευταία έτη, σε ποιούς καταβλήθηκαν τα επί μέρους ποσά του κονδυλίου αυτού και να επιδείξει τα σχετικά παραστατικά.
    γ) στο Προσάρτημα του 2010 αναφέρεται μέσος όρος προσωπικού 125 άτομα εκ των οποίων 31 ποδοσφαιριστές, 16 προπονητές και 78 άτομα λοιπό προσωπικό. Ζητούμε να πληροφορήσει το Δ.Σ. τη Γ.Σ. ποιά ήταν , ονομαστικά, τα άτομα αυτά και που απασχολήθηκαν. Να τεθεί υπόψη της Γ.Σ. το Ε-7 του προσωπικού.
    δ) στις Αμοιβές και Έξοδα Προσωπικού περιλαμβάνονται αμοιβές ύψους 3.673.201,45 ευρώ και ποσό 2.104.965,90 ευρώ ως Παρεπόμενες Παροχές. Ποιές είναι αυτές οι παρεπόμενες παροχές, ποιοί τις πήραν και γιατί;
    ε) Ποιές αμοιβές καταβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. και σε ποιούς συγκεκριμένα; Να τεθεί υπόψη της Γ.Σ. το εκκαθαριστικό Ε-7 των αμοιβών.
    στ) ποιες συναλλαγές υπήρξαν κατά την ελεγχόμενη χρήση, ποιες συμβάσεις υπήρξαν και ποιά ποσά καταβλήθηκαν και ποιά εισπράχτηκαν από την εταιρεία EMPIRE A.E. και για ποιες αιτίες;
    ζ) ποιες εγγυήσεις έχουν δοθεί για το ομολογιακό δάνειο και συγκεκριμένα αν έχουν δοθεί μετοχές σε ενέχυρο, με ποιούς όρους (π.χ. δικαίωμα ψήφου) και σε ποιούς
    η) να αναλυθούν οι Ασώματες Ακινητοποιήσεις αξίας κτήσεως 42.509.217, 42 ευρώ και οι αντίστοιχες προσθήκες και μειώσεις χρήσης.
    θ) να επιδειχθεί στη Γ.Σ. το βιβλίο μετόχων (μετοχολόγιο) για να διαπιστωθεί ποιοι είναι σήμερα μέτοχοι της εταιρείας και νομιμοποιούνται να παρίστανται στη συνέλευση.

    Αθήνα 10 Δεκεμβρίου 2010

    ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ »

    α) Κ. Χήνας, β) Ι. Πολιτόπουλος, γ) Α. Πολιτόπουλος, δ) Γ.Χήνας, δ) Α. Χήνας, ε) Κ. Αγγελακόπουλος και στ) Β. Καπετανόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι (μη)απαντήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ

    Κατά την Γ.Σ., στην οποία δεν παρέστησαν αυτοπροσώπως οι μεγαλομέτοχοι κ.κ. Πάππας και Νοτιάς, αλλά εκπροσωπήθηκαν από πληρεξουσίους τους, προήδρευσε ο κ. Αδαμίδης.
    1.- Στους παραστάντες μικρομετόχους δόθηκαν, στα πιο πάνω ερωτήματα, οι εξής, περιληπτικά, απαντήσεις:
    α) στο πρώτο ερώτημα ο Πρόεδρος απάντησε ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμη η έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της BDO. Τότε οι παριστάμενοι μικρομέτοχοι, ερώτησαν πως είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση για οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμός, προσάρτημα ) που αφορούν την χρήση 1/7/2009-30/6/2010, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίοδος μέχρι του Μαρτίου 2010 που τελεί υπό έλεγχο που ζήτησε το μετά τον Μάρτιο 2010 Δ.Σ., χωρίς να είναι γνωστά τα αποτελέσματα του ελέγχου και πρότειναν την αναβολή της Γ.Σ. μέχρι να παραληφθεί η έκθεση, γιατί αλλιώς, εύλογα, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η παραγγελία του ελέγχου έγινε για τα μάτια του κόσμου και δεν υπάρχει σοβαρή πρόθεση διενεργείας του. Σε παρατήρηση μάλιστα της κ. Κονιτσιώτη, δικηγόρου της Π.Α.Ε. και γραμματέως της Γ.Σ. ότι για τον έλεγχο ενδιαφέρονται οι μεγαλομέτοχοι που έχουν διαθέσει πολλά εκατομμύρια, ενώ οι παριστάμενοι μικρομέτοχοι εκπροσωπούν ένα απειροελάχιστο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου, απάντησαν εκπρόσωποι μικρομετόχων και είπαν ότι μπορεί οι μεγαλομέτοχοι να έχουν βάλει 25 εκ ευρώ, όπως ισχυρίζεστε, αλλά ο κόσμος της Α.Ε.Κ. έχει βάλλει πολύ περισσότερα από εισιτήρια, απλά και διαρκείας, και θέλει να μάθει που πήγαν τα χρήματα αυτά που ανέρχονται σε 50 εκ, περίπου, ετησίως.
    Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μετόχων, οι μικρομέτοχοι δε, επειδή απουσίαζε η Ερασιτεχνική, δεν είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν έστω αναβολή λήψεως αποφάσεων με το άρθρο 39 παρ. 3 του Ν. 2190/20 γιατί δεν συγκέντρωναν ποσοστό 5% (1/20) των παρισταμένων που απαιτεί ο νόμος.
    β) Για το δεύτερο ερώτημα ο εκπρόσωπος μικρομετόχων Δημ. Γεωργίου, κατέθεσε στη Γραμματέα, με αίτημα να καταχωρηθεί στα πρακτικά, αναλυτική διαχρονική κατάσταση των εξόδων λειτουργίας – Διάθεσης των χρήσεων 2007 – 2010, από τον οποίο προκύπτει ότι μεταξύ των χρήσεων 2007 και 2010 υπάρχει αύξηση των εξόδων αυτών κατά 1.184,86% , ενώ, παράλληλα υπάρχει μείωση των εσόδων, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική και ζήτησε ανάλυση των κονδυλίων του λογαριασμού αυτού.
    Απάντησε ο Οικονομικός Διευθυντής Β. Πουλάκος, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι στο λογαριασμό αυτό έχουν σωρευθεί και διάφορα λειτουργικά έξοδα, τα οποία προηγούμενα καταχωρούντο σε άλλους λογαριασμούς, όπως π.χ. τα έξοδα τελέσεως αγώνων (ασφάλεια, ποσοστά Ε.Π.Ο. ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ , κ.λ). Στο σημείο αυτό ο Β. Καπετανόπουλος παρατήρησε ότι τα έξοδα αυτά αφαιρούνται από τις εκκαθαρίσεις κάθε αγώνα, ο δε Δ. Γεωργίου παρατήρησε ότι, σύμφωνα με το λογιστικό σχέδιο, τα έξοδα αυτά δεν καταχωρούνται στο λογαριασμό έξοδα λειτουργίας διαθέσεως.

    Τελικά, ο Β. Πουλάκος, ούτε προφορικά ανέλυσε το περιεχόμενο του λογαριασμού αυτού ούτε, βέβαια επέδειξε κάποιο σχετικό έγγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. γ) Στο τρίτο ερώτημα δεν επιδείχθηκε το Ε-7 που ζητήθηκε, ούτε αναφέρθηκαν τα ονόματα των απασχολουμένων, γιατί, κατά την Π.Α.Ε. τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων και δεν μπορούν να δοθούν ονόματα. Πάντως ο Πρόεδρος δήλωσε ότι ήδη έχει περιορισθεί κατά πολύ ο αριθμός του προσωπικού και πωλήθηκαν τα υπεράριθμα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε το προσωπικό και βρίσκονταν ακινητοποιημένα (10 πολυτελή αυτ/τα)
    δ) Στο τέταρτο ερώτημα που αφορούσε τις παρεπόμενες αμοιβές προσωπικού, κατά τον Β. Πουλάκο, αποτελούν τα ενοίκια και τα κοινόχρηστα σπιτιών των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Έγινε συζήτηση και σχολιάσθηκε το υπερβολικό αυτό ποσό των 2.104.965,90 ευρώ από τους παρισταμένους μικρομετόχους Παρίση και Βουδούρη.
    ε) Στο πέμπτο ερώτημα. Ως προς τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. ύψους 266.107,88 ευρώ δεν ανακοινώθηκε τίποτε, απλά δηλώθηκε ότι η αμοιβή του σημερινού Προέδρου είναι 1.000,00 ευρώ τον μήνα
    στ) Στο έκτο ερώτημα σχετικά με την EMPIRE A.E., ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Π.Α.Ε. δεν έχει εισπράξει κανένα ποσό από την εταιρεία αυτή, αλλά μείωσε, με ενέργειες του, τις απαιτήσεις της εταιρείας ΓΛΟΥ Α.Ε. από επτά (7) εκ ευρώ σε ένα (1) και ότι η εταιρεία αυτή, αντί να πάει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, θα εξυγιανθεί προς όφελος της Π.Α.Ε. . Σε παρατήρηση πολλών μικρομετόχων τι δουλειά έχει η Π.Α.Ε. με την EMPIRE A.E., ο Πρόεδρος παραδέχθηκε ότι μέτοχοι της εταιρείας αυτής είναι οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. και όχι η εταιρεία, αλλά υπάρχει σύμβαση εκχωρήσεως του δικαιώματος χρήσεως των σημάτων της Α.Ε.Κ. προς την εταιρεία αυτή, της οποίας, μάλιστα θα αλλάξουν και το Δ.Σ. που υπάρχει σήμερα υπό την Προεδρία του Ν. Θανόπουλου. Σε παρατήρηση μικρομετόχων ότι το σήμα, με αποφάσεις της Επιτροπής Σημάτων, έχει κατοχυρωθεί στην Ερασιτεχνική, ο Πρόεδρος απάντησε ότι έχει επέλθει συμφωνία με την Ερασιτεχνική και έχει υπογραφεί και σχετική σύμβαση εκχώρησης των σημάτων προς την Π.Α.Ε. Οι μικρομέτοχοι, μετά την ανωτέρω απάντηση, ζήτησαν να δουν τη σύμβαση, πράγμα που αρνήθηκαν οι διοικούντες την Π.Α.Ε., όπως επίσης αρνήθηκαν να τους γνωρίσουν αν υπάρχει απόφαση της Γ.Σ. και σχετική σύμβαση μεταξύ Π.Α.Ε. και EMPIRE A.E., όπως έγινε με το προπονητικό κέντρο, με δεδομένο ότι μέτοχοι και μέλη του Δ.Σ. αμφοτέρων των εταιρειών είναι τα ίδια πρόσωπα. Ο εκ των μικρομετόχων Β. Καπετανόπουλος που έχει ειδικά ασχοληθεί με το θέμα ενημέρωσε τη Γ.Σ. ότι η εταιρεία «EMPIRE A.E.», συνεστήθη με το υπ’ αρίθμ. 3257/27-1-2005 καταστατικό συμβόλαιο της Συμβ/φου Αθηνών Ιφιγένειας Κίμινου με ιδρυτές τους : α) Θεμ. Νικολαϊδη, β) Τάκη Κανελλόπουλο, γ) Πέτρο Παππά, δ) Γκίκα Γκούμα, ε) Αναστ. Θανόπουλο, στ) Γεώργ. Κιντή , ζ) Νικ. Νοτιά, η) Κων. Λουτσίδη, θ) Νικ. Κούλη, θ) Ευστρ. Φανάρα, ι) Κων. Φανάρα, ια) Γεωργ. Κουμπάρο, ιβ) Βασιλική Κουμπάρου, ιγ) Λουϊζου Παπαδόπουλου – Φατάλα και ιδ) Σπύρ. Δελιάδη , οι οποίοι ήταν, τότε και μέτοχοι της Π.Α.Ε., μέλη δε του Δ.Σ. αυτής είναι μέχρι τις 30/6/2012, οι Ν. Θανόπουλος, Ν. Κούλης, Ν. Νοτιάς, Α. Θανόπουλος, Π.Παππάς, Κ. Φαναράς,Μ. Δημαράκης,Χ. Γεωργούλης και Γ. Αθανασόπουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η Π.Α.Ε. κατέθεσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης 12 σήματα με κύριο χαρακτηριστικό τη λέξη Α.Ε.Κ. και στη συνέχεια, έχει εκχωρήσει τη χρήση των σημάτων στην εν λόγω εταιρεία, η οποία τα έχει , περαιτέρω, εκχωρήσει σε διάφορες άλλες εταιρείες που τα χρησιμοποιούν σε προϊόντα τους, έναντι προμηθείας, που ανέρχεται, κατά πληροφορίες μας, σε ποσοστό 25% επί των πωλήσεων. Επίσης η «EMPIRE A.E.» είναι, ιδιοκτήτρια των ανά την χώρα καταστημάτων (AEKSHOP) που πωλούν προϊόντα με το σήμα της Α.Ε.Κ. προς ίδιο όφελος. Κατόπιν αυτών, παρατήρησε, είναι αδιανόητο να μην έχει εισπράξει η Π.Α.Ε. χρήματα από την «EMPIRE A.E.» και πιστεύει ότι, στο θέμα της EMPIRE A.E. υπάρχουν σοβαρότατες υπόνοιες διαπράξεως ποινικών αδικημάτων όπως απάτης, παραβάσεως του νόμου περί αθεμίτου ανταγωνισμού και του νόμου προστασίας των καταναλωτών, γιατι ο κόσμος της Α.Ε.Κ. πίστευε ότι αγοράζοντας προϊόντα με το σήμα της Α.Ε.Κ. ,ενίσχυε οικονομικά την ομάδα μας, ενώ όπως αποδεικνύεται ενίσχυε την τσέπη των κ.κ. μετόχων, γιατί, όπως παραδέχθηκε και ο Πρόεδρος, μέχρι σήμερα ουδέν ποσό εισέπραξε η Π.Α.Ε .από την εταιρεία αυτή
    Ο Δ. Γεωργίου, επέδειξε στη συνέλευση το Τ.Α.Ε που έχει δημοσιευθεί ο τελευταίος ισολογισμός της EMPIRE A.E. από τον οποίο προκύπτουν πωλήσεις 1.797.138,02 και κόστος των πωληθέντων 1.411.935,08 με μικτό κέρδος 385.202,9 ευρώ, ενώ από την μακρά εμπειρία που έχει στις επιχειρήσεις πωλήσεως επωνύμων ειδών η σχέση κόστους / τιμής πωλήσεως είναι 1:4. Ο Β. Καπετανόπουλος συμπλήρωσε ότι, στον ίδιο ισολογισμό εμφανίζονται έκτακτα κέρδη 5.197 ευρώ, που προέρχονται, προφανώς , από την εκχώρηση του δικαιώματος χρήσεως του σήματος από την EMPIRE A.E. σε τρίτους, ενώ είναι γνωστό σε όλους μας, ότι τα αεροδρόμια και καταστήματα στις Εθνικές οδούς πωλούν προϊόντα με το σήμα της Α.Ε.Κ., από έγγραφα δε που κατέχει η προμήθεια που εισπράττει η EMPIRE A.E. ανέρχεται στο 25% της τιμής πωλήσεως.
    Ο Πρόεδρος απάντησε ότι η EMPIRE A.E. δεν εισέπραξε τα ποσοστά της από κάποια άλλη εταιρεία πρός την οποία η EMPIRE A.E. είχε εκχωρήσει το σήμα γιατί αυτή υπήχθη στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κωδικα.
    ζ) Επί του εβδόμου ερωτήματος τα μέλη του Δ.Σ. δήλωσαν ότι δεν έχουν δοθεί μετοχές σε ενέχυρο για το ομολογιακό δάνειο αλλά μόνο προσωπικές εγγυήσεις μετόχων.
    η) δεν αναλύθηκαν «οι ασώματες ακινητοποιήσεις» που αποτελούνται από τα έξοδα μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων ποδοσφαιριστών, όπως αναγράφεται στον ισολογισμό, που εμφανίζονται με αξία κτήσεως 41.242.781,07 ευρώ και αναπόσβεστη αξία 19.222.496,28 ευρώ.

    θ) Επιδείχθηκε δακτυλογραφημένη κατάσταση των μετόχων και όχι το μετοχολόγιο, δηλ. το βιβλίο που έχει καταχωρηθεί κάθε έκδοση ή μεταβίβαση μετοχών που ζητήθηκε, για να δούμε ποιοι είναι, πράγματι, μέτοχοι.




    Τελικά, οι μέτοχοι πλειοψηφίας ενέκριναν τις οικονομικές καταστάσεις της 30ης/6/2010 και απάλλαξαν το Δ.Σ. από κάθε ευθύνη, μειοψηφούντων των μικρομετόχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 2.- Επί του θέματος της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, το Δ.Σ. πρότεινε την αύξηση κατά 15 εκ με την έκδοση νέων μετοχών που θα διατεθούν με τιμή διαθέσεως 6,40 εκάστη. Ο Δ. Γεωργίου είπε ότι η τιμή εκδόσεως είναι παράλογα υψηλή, αν ληφθεί υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρείας που εμφανίζεται στον ισολογισμό, ο Ι. Πολιτόπουλος είπε ότι όσο φανατικός αεκτζής να είναι κάποιος θα ήταν παράλογο να αγοράσει μετοχές στα 6,40 ευρώ ενώ η πραγματική αξία της μετοχής είναι μηδενική, το ίδιο υποστήριξαν και οι Βουδούρης και Παρίσης και αναλύοντες την πρόταση του Δ.Σ. επισήμαναν ότι, αν κάποιος καταβάλει και τα 15 εκ της αυξήσεως , θα πάρει 2.343.750 μετοχές, οι οποίες προστιθέμενες στις υπάρχουσες στον ισολογισμό 6.101994, θα αποτελούν μειοψηφία κάτω του 30% του συνόλου των μετοχών. Είναι δυνατόν ποτέ κάποιος , όσο φανατικός ΑΕΚτζής και αν είναι να διαθέσει αυτό το ποσό για να το διαχειρίζονται άλλοι;
    Ο Β. Καπετανόπουλος υπενθύμισε ότι το 2010 λήφθηκαν δύο αποφάσεις αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 15 και 8 εκ ευρώ, τα οποία δεν καλύφθηκαν από ενδιαφερομένους και με αποφάσεις του Δ.Σ. έγινε περιορισμός των αυξήσεων, λόγω μη καλύψεώς τους, όπως συστηματικά γινόταν επί εποχής Νικολαϊδη με αποτέλεσμα από το 2004 μέχρι το 2009 να έχουν αποφασισθεί πάνω από 20 αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου οι οποίες δεν καλύφθηκαν, γιατί η τιμή εκδόσεως ήταν υπερβολική.
    Για το λόγο αυτό ο Β. Καπετανόπουλος επανέφερε και πάλι την πρόταση που είχε γίνει από αυτόν και λοιπούς μικρομετόχους στις Γ.Σ. του Ιανουαρίου και Μαρτίου περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκ, με έκδοση μετοχών στο άρτιο, δηλ. προς 1,32 ευρώ ανά μετοχή μαζί με το δικαίωμα της Ερασιτεχνικής και με ευρεία διασπορά των μετοχών και παράλληλα την εφαρμογή των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης και παρεκάλεσε η πρότασή του αυτή να καταχωρηθεί στα πρακτικά
    Η πλειοψηφία των μετόχων της Π.Α.Ε. ψήφισε την πρόταση του Δ.Σ., μειοψηφησάντων των μικρομετόχων.

    ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΝΤΕΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ

    Στ. Βουδούρης, Δημ Γεωργίου, Στεφ. Δουλγέρωφ, Βασ. Καπετανόπουλος, Νικ. Παρίσης και Ι.Πολιτόπουλος, Κυρ. Χήνας ( με αντιπρόσωπο)

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ "ΝΟΜΟΣ"...ΧΡΟΝΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ: ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μαύρη ειν΄η νύχτα στα βουνά, στούς κάμπους πέφτει χιόνι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μπράβο επιτυχία! 60 εκατ.και κάτι ψιλά!
    Καλά το πάνε το καράβι τα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χρήστο, βάλε ένα λίνκ αν θέλεις με την πηγή απ΄την οποία πήρες το όλο θέμα.
    Thanks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εντάξει, την βρήκα την πηγή (εχει γεμίσει το διαδίκτυο με την ανακοίνωση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αλλη μιά απόδειξη οτι το 2004 ηταν η καταστροφή τής ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τα παλια χρονια στην Αθηνα,υπηρχε ενα τσαγκαραδικο.Απο κει περναγαν τα παπουτσια σχεδον των μισων κατοικων της πολης.Φανατικος Παναθηναικος ο τσαγκαρης,και οι συζητησεις εδιναν κι επαιρναν.Με τα λεφτα που μαζευε ο ανθρωπος,ανοιξε καποια στιγμη ενα μαγαζι με αθλητικα παπουτσια,το πλειστον ποδοσφαιρικα.Μονοπωλουσε την πιατσα,και ο Παναθηναικος αγοραζε απο αυτον οπως δειλα-δειλα και οι υπολοιπες ομαδες.Το πραγμα ξεφυγε,κι ο ανθρωπος αρχιζε να παιζει τον ρολο του υπερ του ΠΑΟ.Αλοιμονο στις ομαδες που δεν αγοραζαν απ`αυτον παπουτσια.Μιλαγε ο παρας βλεπεις.Οταν ενα παρομοιο μαγαζι ανοιξε κι ο Μαροπουλος,τοτε ασκηθηκαν εντονες πιεσεις στις ομαδες,και απαιτουσε απ`αυτες να αγοραζουν μονο απ`αυτον,οπως και γινοταν,γιατι οι διαιτητες ειχαν κι αυτοι τις αναγκες τους.Τον Μαροπουλο τον ειχαν σαν δευτερο-τριτη λυση.Απο τον ιδιο αγοραζαν και οι ομαδες της Θεσ/νικης,αφου τον ειχαν αναγκη να παρουν κανα πρωταθλημα.Μην ξεχναμε οτι ο πρωταθλητης εβγαινε απο αγωνες μεταξυ Βορρα-Νοτου....
    Ο γιος του παλαι ποτε τσαγκαρη,αθλητης του ΠΑΟ,ειχε εφεση σε ελιτιστικο σπορ,και μαλιστα με καλες επιδοσεις.Μεγαλωσε,αντρωθηκε ο γιος,σπουδασε,εγινε μεγας και τρανος,και καποια στιγμη ειπε να ασχοληθει πιο ζεστα με την αγαπημενη του ομαδα.Θελησε να σπασει την οικογενειοκρατια,αλλα παραλληλα οι εποχες ειχαν αλλαξει,πιο σκληρα τα πραγματα,αλλες επιχειρηματικες οι βλεψεις του και τελικα ΚΑΤΑΦΕΡΕ να τον μισησουν οι ιδιοι οπαδοι του ΠΑΟ που τον ειχαν κανει Θεο τους.Η επιθετικη και προκλητικη σταση του,εγινε αφορμη να χαρακτηριστει σαν ο νεος μεγαλος παιχτης,ο ανερχομενος αστερας της οικονομικης ζωης της χωρας,ο ανθρωπος που θα αλλαζε κοινωνικο-πολιτικα δρωμενα.Αποδειχτηκε βεβαια οτι ολα αυτα δεν ηταν παρα μονο ονειρα θερινης νυκτος,αφου η τραπεζα του σημερα αξιζει 1 ευρω ανα μετοχη,οι αλλες επιχειρησεις του ειναι ετοιμες να περασουν σε χερια ξενων επενδυτων,και ο ιδιος αφησε στα κρυα του λουτρου τους οπαδους του ΠΑΟ,που πιστεψαν σε αυτον για να αλλαξει χερια η αγαπημενη τους ομαδα,και να φυγει η κακια οικογενεια.Μια οικογενεια, η οποια παιζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στα της χωρας σε αντιθεση με τον προηγουμενο ο οποιος "βαπτιστηκε"ετσι απο εφημεριδες και καναλια που σαν βδελες επεσαν απο διπλα του για κανα ξεροκομματο.Οπως κανουν παντα βεβαια.Αναγνωριζει κανεις ποιος μπορει να ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Δεκεμβρίου, 2010 00:28

    ΑΕΚstein, φυσικά και ΔΕΝ είναι τυχαία η επικάλυψη των χριστιανικών και των παγανιστικών εορτών. Τουναντίον.
    Όσον αφορά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, μόνο να συμφωνήσω μπορώ με όλους σας,χαίρομαι για τα κοινά γούστα μας, πέραν της ΑΕΚ.
    Ο Danny Boyle είχε κάνει ακόμα καλύτερη ταινία την 1η του, το shallow grave.
    Αν και το έργο του είναι άνισο, τον θεωρώ ότι καλύτερο έχει το νησί και -ακόμα- εξαιρετικά ταλαντούχο.
    Η γερμανία δίνει, πάντως, τις περισσότερες καλές ταινίες αυτή τη δεκαετία.
    Nα συμπληρώσω ταινίες όπως το "das experiment" και την πτώση, το goodbye lenin, the edukators...
    Από Γαλλία, ο κασοβίτζ δεν έκανε τίποτα άλλο πλην του μίσους, ο Jeunnet πιστεύω ότι είναι εξαιρετικός μέχρι και μεγαλοφυής, όμως.
    Αποφεύγω τώρα, γιορτές που ναι, να ασχοληθώ με ΑΕΚ, περιμένω τις αποδεσμεύσεις και το διαχειριστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. ΤΑ ΠΙΘΗΚΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ; ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ 5 ΦΩΝΗΕΝΤΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΑ, ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ 100 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, απο πέρσι τον Οκτώβρη. ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ. ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΣ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΦΕΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΠΡΟΣ CONPATER: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ή ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ακριβως για αυτο δεν εβαλα καποιο link Albert.
    Αφου βρωμισε ο τοπος,παντου.

    -Που ειναι τα μετοχολογια,που ειναι οι συμβασεις με την Empire,που ειναι τα αποδεικτικα,που ειναι εγγραφα,που ειναι τα παραστατικα,που ειναι τα τιμολογια,που ειναι στοιχεια, που ειναι το ενα ,που ειναι το αλλο..."
    - Καντε μας τη χαρη και παρτε την penis του δικεφαλου.

    "δακτυλογραφημενο χασαποχαρτο" απο τα χερακια της κυρα-Penis αντι για μετοχολογιο; Βρε μπακαλογατοι. Βρε αγυρτες.
    - Θελουμε να δουμε το μετοχολογιο" ειπαν οι μικρομετοχοι.
    - Παρτε το δεξι αρχιδι του δικεφαλου" ελαβαν την απαντηση.

    1.184% (χιλια εκατον ογδοντα τεσσερα τοις εκατο) αυξηση εξοδων και παραλληλα επετυχαν την μειωση των διαβολικων και μιασμενων εσοδων.
    Και ο Πουλακος- ο απο Ολυμπιακοκρατουμενη οικογενεια "ανανταμ-παπανταμ"- απαντησε,δηλαδη εκλασε απο το στομα λεγοντας: "ε,τι να κανουμε,ειναι μεσα και αυτα που δινουμε σε ΕΠΟ Λιγκα κλπ.
    Μα αν δινατε τοσα οσα "λειπουν", στην ΕΠΟ καθε χρονο θα επρεπε να βγαιναμε πρωταθλητες.
    Γιατι ειμαστε τριτοι στην Βαθμολογια, και τελευταιοι στα εσοδα; Μα γιατι ειμαστε πρωτοι στη λαμογια, στις δικαιολογιες,στις αρπαχτες,στο κουκουλωμα.
    Αλλα και η Ευρωπη δεχοταν τα μαγειρεματα του Σημιτη καιτου χοντρου,κλεινοντας τους το ματι,αλλα οταν ηρθε η ωρα πηδηξε ολο το συστημα.
    ΑΕΚ=Ελλαδα λεμε.

    - Εχετε εγγραφα"; ρωτησαν οι μικρομετοχοι
    - Παρτε το δεξι αρχιδι του δικεφαλου" τους ειπε εκεινος.

    6,40 η καθε μια μετοχη; Η μηδενικης αξιας μιας καταχρεωμενης εταιρειας; Τελικα μηπως ο Κανελοπουλος ειχε δικιο που ζητουσε 200 εκ;
    Μηπως δεν ξερουμε τι εχουμε στα χερια μας;
    Φωτιστε μας βρε,που θα πειτε οτι παιρνετε και 1.000 ευρω το μηνα το καθε μελος. Γιατι τα νουμερα δεν βγαινουνε (και εδω)

    "Καλεσμα μετόχων". "οποιος θελει να μπει,ας ερθει". 20 εικονικες,δηλαδη απραγματοποιητες και ανυπαρκτες ΑΜΚ σε 5 χρονια. Στα οποια 5 αυτα χρονια,τα εσοδα ηταν-κατα τα δικα τους νουμερα,θυμαστε-200 εκ. Και εγω λεω οτι ειναι πολυ περισοτερα (μικρο παραδειγμα η Εμπιρε).
    Kαι παρ'ολα αυτα,εχει φτιαχτει μια "στοα" με μια ομερτα,μια καλυψη ανευ προηγουμενου.

    Μηπως γιατι δεν θελουν να μπει κανεις αναμεσα στα λερωμενα ποδαρια τους;

    "χρυση ευκαιρια η αυξηση ΜΚ" μας ελεγε ενας πονηρος εδω μεσα τις προαλες "γιατι δεν παει ο "ριζικες λυσεις" να "χωσει" τα 15 μυρια να'ουμε και να παρει την ομαδα";
    Και γιατι δεν πας εσυ ρε "οεο";

    Empire, η οποια δεν εχει προσφερει ουτε "μισο σεντ" οπως λενε καποιοι εδω μεσα- στην ΑΕΚ αλλα η εταιρεια δεν θα υπαχθει στον πτωχευτικο νομο 99 αλλα θα εξυγειανθει προς οφελος της ΠΑΕ" οπως ειπε αυτος που του ειπανε οτι ειναι ο προεδρος.
    Και μετα σημειωνεται μετα οτι "η Empire δεν εισεπραξε κανενα ποσο απο καποια αλλη εταιρεια στην οποια ειχε εκχωρισει τα δικαιωματα του σηματος,γιατι ειχε υπηχθη στο αρ. 99 του Πτωχευτικου κωδικα..."

    Τελικα η εν λογω "εταιρεια" που χρησημοποιησε την ΑΕΚ σαν εταιρα, εχει πτωχευσει,ειχε πτωχευσει και θα ξεπτωχευσει οσονουπω,η δεν πτωχευσε ποτε γιατι ετσι, δεν κονομαει κανεις;
    "Αυτοκρατορικη κονομα".
    "Κορυδαλος Α.Ε" σας πρεπει, αλλα να δουμε τι θα γινει.
    Και πως το "σημα" ( το οποιο καποιοι δεν θελουν να αποκαλουμε σημα αλλα "εμβλημα",μπας και κονομισουν κατι παραπανω μαλλον) ανηκει στην Empire δηλαδη στους μετοχους της και οχι στην ΠΑΕ ΑΕΚ;
    Και αναρωτιουνται μερικοι,"πως γινεται η ομαδα να ειναι η μοναδικη που εχει καταφερεινα μην εχει εσοδα απο τα δικαιωματα του "σηματος" της";
    Η αναρωτιουνται "μα γιατι δεν κλεινει αφου ειναι ζημιογονα"; Χα! "Ζημιογονα" για ποιον;

    Το μητρικο 10% γιατι ελειπε απο την Γ.Σ; "οεο";
    Πηγε να ξεχορταριασει;
    "Δ.Χ. οε-οε-οε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή