Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Α Ε Κ

               Φουριόζος να φύγω από το γραφείο για κάτι εκκρεμότητες μετά το αεροδρόμιο και την επιστροφή από το νησί. Φουριόζος να πάω σπίτι να καρφωθώ μπροστά στην τηλεόραση για να δω έναν ακόμα τελικό. Με καλές συνθήκες. Επικοινωνιακά η διοίκηση ό,τι μπορούσε έκανε για να τονώσει το ηθικό των παικτών με τους λεφτάδες που μπαίνουν αφού κερδίσουν το παιχνίδι των 23 ερωτήσεων ( τόσες δεν είχε κι ο εκατομμυριούχος; ), ο πρόεδρος που έδωσε εντολές να φαγωθεί το χόρτο του γηπέδου κι ο προπονητής που δούλεψε πολύ.
              Και δεν κάνω καμία πλάκα. Ο Βλάχος το διάβασε σωστά το ματς και κατέβασε πιο ορθολογικά την ομάδα. Και με πλάνο ανάπτυξης, και με αλληλοκάλυψη, και με πιο σφιχτό κέντρο. Και φάνηκε αυτό στο πρώτο εικοσάλεπτο που η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα, σαν εμένα, κι έγινε αφεντικό. Φυσικά εκμεταλλεύθηκε και το μούδιασμα του αντίπαλου αλλά εγώ λέω το τι έβλεπα από εμάς. Κι άρχισα να αισιοδοξώ.
              Μάταια όμως, με εκείνο το παιδικό γκολ που φάγαμε πάλι και σε ένα σημείο του πρώτου ημιχρόνιου που δεν μύριζε τίποτα. Κι ο προπονητής μέχρι εκείνη την στιγμή, ΔΕΝ φταίει σε τίποτα. Όπως και να το κάνεις, τον προπονητή και το σχέδιο του πάντα τον δικαιώνει η απόδοση των παικτών. Όταν λοιπόν έχεις μια τριπλέτα σε κομβικό σημείο του γηπέδου, που είναι εκτός παιχνιδιού, τότε τρέχα γύρευε. Και μιλάω για τον Κατίδη, τον Φουρτάδο και τον Κουρέλα. Από εκεί και πέρα μόνος του μοιραία θα έμενε ο πολύ καλός Γροντής. Μπορείς να πάρεις κατοχή μπάλας και να συνεχίσεις να είσαι αφεντικό, μόνο με έναν ; Σίγουρα όχι. Το μόνο λάθος που βρίσκω τεχνικά, είναι η επιμονή του προπονητή να χτυπάει τα στημένα ο Ρίκα. Δηλαδή στην προπόνηση τα βαράει καλύτερα; Βρε ούτε ένα κόρνερ ή ένα φάουλ να μην περάσει τον πρώτο αμυντικό; Δεν θεωρώ οτι το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι ( στο διάλειμμα γράφω ) αλλά θέλει διορθώματα.
               Που τα επιχείρησε ο Βλάχος, τόσο σε σύστημα όσο και σε πρόσωπα. Αλλά δεν βγήκε τίποτα με τον ελάχιστο Γκερέϊρο κι αυτόν τον ανεκφιήγητο Φούντα, που είναι πραγματικά για πολλές κλωτσιές. Κι ευτυχώς που έφαγε κόκκινη  , για να μην μπερδευτεί το τεχνικό επιτελείο την επόμενη Κυριακή. Που παίζουμε την φανέλα μας κι ο Βλάχος το κεφάλι του μαζί με τον Μαύρο. Δεν χρειάζεται να πούμε παραπάνω τώρα που κάνουμε τεχνική ανάλυση του αγώνα.
               Στο δεύτερο ημιχρόνιο είχαμε το απόλυτο ναυάγιο. Να μην υπάρχει τίποτα. Ούτε αρχή ούτε τέλος. Με τον Γροντή ανύπαρκτο κι αυτόν, ακολουθώντας το παράδειγμα της σταθερής άρνησης, που λέγεται Κατίδης αλλά έπρεπε να συνεχίσει αφού είναι επιλογή του Βλάχου ενώ ο Κορδρέρο είναι επιλογή του Τσιάρτα. Και το 4-4-2 είναι δική μου επιλογή και πρέπει να είναι το μόνο σύστημα που δεν έχουμε παίξει. Αφού κι όταν μπήκε ο δεύτερος επιθετικός ( σωστά ), πήγαμε στο παραπληγικό 4-4-1-1.
               Δεν ξέρω τι αλλο θα σκαρφισθούν οι ιθύνοντες και πώς θα παίξουν την διαχείριση των παιδιών που πεισματικά αρνούνται να γίνουν άνδρες μέσα σε μια νύχτα. Εγώ ξέρω τα απλά : Τελευταίοι και με ένδεκα βαθμούς λιγότερους από πέρσι. Με μηδέν προοπτική αφού και οι λεφτάδες να μπουν, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ. Άρα έτσι θα πορευτούμε κι ο θεός να βάλει το χέρι του. Κι όταν λέω θεός, δεν μιλάω πια για τον Μαύρο.
               Κι επίσης  ξέρω και το συναίσθημα του κόσμου. Που υπομένει και στηρίζει αλλά έχει και μια οργή μέσα του. Όχι για τους παίκτες. Αυτοί έχουν την μικρότερη ευθύνη, όπως κι ο ανύπαρκτος προπονητής αλλά κι ο πρόεδρος, που τα έχουμε ξαναπεί. Καμία ομάδα δεν είδε προκοπή όταν ανέλαβαν παλαίμαχοι. Την ευθύνη την έχουν οι εν κρυπτώ διοικούντες που φέρανε ένα τίμιο σύμβολο να γίνεται περιπαικτικό σύνθημα σε γήπεδα που κάναμε περίπατο. Πόσο να κρατηθεί κι ο κόσμος λοιπόν; Υπάρχει και μια οργή που καίει τα μυαλά και τις ψυχές και θα σκάσει σίγουρα.
                                               ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
               Υγ. Αν πρέπει να βρω κάποιον που στάθηκε με αξιοπρέπεια στο γήπεδο σήμερα, πρέπει να σταθώ στον Κουτρουμπή.  Χαίρετε.
                

8 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας29 Σεπτεμβρίου, 2012 20:36

    Δεν πιστευω να βρεθει ανθρωπος που να κανει κριτικη αγωνα αναλυση τακτικης και ατομικη κριτικη παικτων.
    Θα του κανω μηνυση.

    Αρε Μαυρε. Κριμα. Που εμπλεξες. Και οχι διχως ευθυνη σου ασφαλως. Εριξες μια κλωτσια και τα γαμισες ολα.
    Ηδη πολυς κοσμος μιλαει για μπροστινο ειδωλο που μαλλον βγαζει το κατι τις του.

    Η συγκομηδη βαθμων δεν παει οπως την υπολογιζαμε αφου ειναι εξω ακομα και απο το χειροτερο σεναριο. Ελπιζουμε να ανακαμψωμεν προσεχως. Αν δεν ανακαμψωμεν,θα υποκυψωμεν.
    Για περισσοτερο κουραγιο,οποιος θελει, μπορει να βρει την βαθμολογια σε οποιοδηποτε αθλητικο σαιτ, να γυρισει την οθονη του υπολογιστη αναποδα και να φουσκωσει απο περιφανεια.

    Ναι, αλλα οι επενδυται συνεχιζουν απτοητοι.
    Επειδη βιαζομαστε,τα πραγματα πρεπει να παρουν τον χρονο τους. Επειδη οι χρονοι πιεζουν,ολα πρεπει να γινουν αναλυτικα. Μιλαμε για κωμοδραμα.

    "μην ανησυχειτε για τις ερωτησεις. Απλα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι".
    Και προσεκτικος ειναι αυτος που ζητα 23 απαντησεις σε ενα Σ/Κ σε "καιρια ερωτηματα" οπως λεει;
    Τι θα αγορασεις ρε μαλακα; Περιπτερο;
    Ποια καιρια;
    Τι μαζευετε τοσο καιρο; Σταφιδες;

    Και αφου δωθουν ολα (λεμε) και εφ'οσον ηδη εχουν δημιουργησει την εταιρεια οπου θα παρκαρουν τις μετοχες, ΚΑΤΟΠΙΝ θα μπουν οι ορκωτοι.
    Οχι πριν απο ολα και πανω απο ολα. Οχι. Μετα.Στο τελος. Ετσι για τα τυπικα,αφου η δουλεια ειναι τελειωμενη.
    Ειναι τοσο σιγουροι οτι ο κοπος των 2 μηνων δεν θα παει χαμενος,που δεν εστειλαν ελεγκτες απο την πρωτη μερα; Γιατι 1 μηνα τωρα κανεις δεν μπηκε,παρα ζητατε στοιχεια με ε μαιλ λες και ειναι το μπουρδελο της Σουλας;
    Η μηπως ειναι;

    Ο χρονος να κυλα και οι ΑΜΚ να φευγουν αγουρες.
    Τα Σαββατοκυριακα να καβαλαμε και τα φυλλα του ημερολογιου να ξεφυλλιζουμε. Και οτι προκανουμε.
    ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έφευγε ως ποδοσφαιριστής από την πίσω πόρτα ήξερε σε ποιά ομάδα έπαιζε? Εδώ τον κέρδισε ο Αναστόπουλος που δεν έκανε προετοιμασία. Μακάρι να ερχόταν αύριο στην ομάδα ο Άγγελος, αλλά θα χαλάσει η μανέστρα. Υπάρχει προπονητής με το όνομα ΧΑΒΟΣ? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ αβραμιδα : ρε συ, οποιον πιάσεις στο στόμα σου σε μια εβδομαδα φευγει αυτα ελεγες τις τελευταιες μερες ακομα και για το μαυρο τι γινεται τελικα αλλα σου βγαζω το καπελο ΚΙΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο γαρατζέος30 Σεπτεμβρίου, 2012 02:52

    Εδώ που ήρθαν τα πράγματα, "όλα γύρω σου γυρίζουν, μάτια μου"...για τον Αναστασιάδη μιλάω που εδώ και 2 χρόνια έχει μαλιάσει η γλώσσα μας ότι μα τα καλά και τα κακά του κάνει για την ΑΕΚ (αυτή). Τώρα, σα γνήσια ομάδα για υποβιβασμό, καταλαβαίνουνε ότι χρειάζεται και στο ΔΣ. Εκτός άμα καταφέρουν και φέρουν κάνα...χάβο (ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ: Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!).
    Όσον αφορά το Μαύρο, ΠΑΝΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παίκτης και, δε λέω, έβαλε πλάτη στα δύσκολα, αλλά εγώ ακόμα περιμένω κανένα όνομα για αυτούς που τα φάγανε. Η ομάδα δε σωζόταν με γεύματα και υπενθυμίσεις στα αμούστακα του τι είναι η ΑΕΚ...σκατά τα κάναν.
    Α ναι, τα παιδιά ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ, ενώ είπα ότι για μένα ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ούτε οι γκερέιροι και οι λαγοί. Αυτοί ΞΕΜΕΙΝΑΝ και τους βαφτίζουν και ηγέτες.
    Απλά, ο καισαρόπαπας αντί να βάζει τα καλόπαιδα του να κυνηγάν τα αμούστακα ας τα στείλει να μαυρίσουν κάνα αμέτοχο και κάνα σαπόρτερ...αλλά είπαμε "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας30 Σεπτεμβρίου, 2012 10:17

    -Δεν παραιτουμαι" ειπε ο Βλαχος
    -Γιατι, εμεις αργουμε να σε διωξουμε";

    -Διωξατε τον Βλαχο,φευγω και εγω" λεει ο Θωμας.
    -Στο καλο και να μας γραφεις.
    Οπως πεταει η καθαριστρια τα σκατονερα στον υπονομο,πεταχθει και το συμβολο. Ηθελε και τα επαθε.
    Ηταν απο το "ισχυροτατο" Δ.Σ και τον Δημητρελο οι ακαριαιες αποφασεις. Ο διευθυνων συμβουλος, "παραιτησε" τον προεδρο. Μιλαμε για το μπουρδελο της Σουλας.

    Οταν ο Μαυρος επρεπε να συστησει δικο του Δ.Σ εκανε πισω. Οταν επρεπε να δωσει την συνεντευξη τυπου δεν το εκανε και του πουλησαν επερχομενους επενδυτες. "μι μιλας μη γελας...ερχονται επενδυτες".
    Τωρα λοιπον Μαυρε επεταχθεις σα λερωμενη πατσαβουρα. Τρεχα να δωσεις συνεντευξη τυπου και να κλαψεις. "φταιει ο ενας φταιει ο αλλος." Τωρα καλα. Πουτσες μπλε.
    Αυτα τα λες οταν εισαι ΠΑΡΟΝ. Οταν εισαι απων λεγε οτι θελεις.
    Οταν σε "βραβευε" στο ΟΑΚΑ ο Αδαμιδης περσυ με εκεινη την κωλοπλακετα, σε εχριζε μελλοντικο προεδρο-βιτρινα. Αλλα που να δεις την μπανανοφλουδα.

    Τρομαξαν λεει οι επενδυτες με την βαθμολογικη θεση της ομαδας και ισως τριζει η επενδυση. Και γι'αυτο το Δ.Σ πηρε αμεσα την αποφαση απομακρυνσης των.

    Ενω αμα ερθει ο παπα Κωστενογλου η καποιος Χαβος,τα παιδια θα παρουν μπρος και θα πετανε. Λες και δεν θα χειροτερευει η αγωνιστικη εικονα της ομαδας με βαση την ΛΟΓΙΚΗ. Που λεει οτι απροετοιμαστοι 18αριδες με ελαχιστες δυναμεις, τις πρωτες αγωνιστικες θα τρεχουν λογω του νεαρου της ηλικιας αλλα μετα απο ενα διμηνο,θα εχουν γινει ολοι σαραβαλα απο τις θλασεις. Χωρια την μη ψυχικη δυναμη ωστε να αντεπεξελθουν σε απανωτες ηττες, οπως καλη ωρα συμβαινει. Δεν υπαρχει δηλαδη υλικο τετοιο που να μπορει να ελπιζει ακομα και ο Μουρινιο οτι μπορει να ερθουν καλυτερες αγωνιστικα και ισχυροτερες ψυχολογικα μερες.
    Οι παικτες της Λειβαδιας,του Πλατανια, του ΠΑΣ κλπ. τους Φουντες, τους Γροντιδες και τους Γιαγκους,τους εχουν για πρωινο.
    Οσο θα περνανε οι Κυριακες,τοσο θα χειροτερευουν τα πραγματα.

    Και αν ειμουν ο Αγγελος, ΔΕΝ θα ερχομουν στην τωρινη ΑΕΚ. Γιατι; Γιατι δεν ξερει η ιδια η ομαδα πως να σωθει. Δεν εχει μαθει να παλαιυει εκει κατω. Δεν εχει την ψυχοσυνθεση μιας Κερκυρας η ενος ΠΑΣ η της Δοξας Δραμας, οι οποοι ειναι στα χαρακωματα της παραμονης χρονια. Ειναι ψημενες ομαδες να παλαιυουν για αυτην. Αλλο να παραλαβεις τον Λεβαδειακο π.χ. με εναν βαθμο και αλλο την ΑΕΚ και μαλιστα με αμουστακα παιδια και οχι πολεμιστες αλλα και διχως την δυνατοτητα μεταγραφων τον Γεναρη.

    Ετοιμαστειτε να ακουσετε και παραιτηση του Βιντιαδη. Και μετα ας παρει τα "παιδια" του ο Χατζιχρηστος και ας βρει τους υπαιτιους.
    Ενας απο αυτους ειναι και ο ιδιος,αρα ας του δωσει κανεις μια ξαναστροφη στη μουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γνωρίζω εάν θα έρθει ή όχι. Ο άνθρωπος είναι προπονηταράς (Αναστασιάδης). Εντάξει έχει κάποια κολλήματα. Στο κοουτσάρισμα είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. Στην ψυχολογία των παικτών επίσης. Στην μελέτη του αντίπαλου. Να θυμηθούμε τον Φερέρ που μας έφερε κάτι απίθανους για να διώξει τον Χιώτη και τον Μόρα. 54 θλάσεις είχαν οι παίκτες όλη την χρονιά με τον Ισπανό. Ο Δώνης ? Για γέλια. Οι φίλοι του οι δημοσιογράφοι τον έχουν κάνει Μουρίνιο, κι αυτός το πιστεύει. Με τον Χιμένεθ χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια. Λοιπόν, ας πάνε αυτοί, κι άλλοι τόσοι, στην Κύπρο να φέρουν τα αποτελέσματα του Αναστασιάδη. Θα μας σώσει? Δεν ξέρω. Θα έχουμε όμως στον πάγκο έναν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ με όλη την σημασία της λέξης. Διοίκηση δεν έχουμε, λεφτά δεν υπάρχουν, οι παίκτες είναι αμφισβητήσιμης αξίας, και εμείς είμαστε στα πρόθυρα της ψυχικής διαταραχής. Άσε που δουλεύουμε δυό μέρες και καθόμαστε τρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ αβραμιδα θα μιλησεις μας εχεις γαμησει λεγε ΚΙΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, ζούμε μαγικές στιγμές.

    Όταν σας λέω ότι πρέπει να ξεκινήσει επειγόντως ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος ώστε να διακοπεί το πρωτάθλημα και να γλυτώσουμε την ξεφτίλα, δεν με ακούτε.

    Τστστς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή