Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥ ΒΛΑΧΟΥΣ

             Με παίρνει σήμερα στο τηλέφωνο φίλος του blog, πραγματικά μέσα στην θλίψη και στην απογοήτευση. Φίλος αγωνιστικός στα της ΑΕΚ αλλά και με μπόλικη εσωτερική πληροφόρηση. Παρακάμπτω πράγματα, που αυτήν την στιγμή δεν πρέπει να δημοσιευτούν αφού την τρίχα την θέλουμε τέτοια κι όχι κάγκελο, και πάω στο παρασύνθημα : " Αν θέλεις σήμερα να ξεφτυλίσεις έναν Αεκτζή, τι δώρο θα του κάνεις τα Χριστούγεννα; ", ρώτησε κάτι φίλους του δαφνοστεφανωμένες. Και του απάντησαν : " Μια φανέλα της ΑΕΚ που από πίσω να έχει το όνομα του Κουρέλα."
             Χιούμορ βέβαια γινόταν αλλά δεν θέλει και πολύ να αρχίσεις τους εσωστρεφείς συλλογισμούς, τους παράξενους συνειρμούς και τα λοιπά παρορμητικά, ειδικά αν είσαι και κάποιας ηλικίας κι έχεις δει την ΑΕΚ παλιότερα. Οπότε συνέστησα κουράγιο κι υπομονή και να αποφεύγει τις κακές συναναστροφές με πλακατζήδες αντιπάλους. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε.
           ΄Διότι αγαπητοί, είναι ντροπή η ΑΕΚ που θεωρητικά σχεδιάζεται από το μηδέν - τρίχες κατσαρές δηλαδή - να μην έχει ακόμα ιατρικό επιτελείο ειδικά με τα επίπεδα των εργομετρικών που αντίκρυσε ο Βλάχος και τον " πιάσανε τα κλάματα." Μου θυμίζει την Ελλάδα και τον ΕΟΠΥΥ, που όλοι πρέπει να πληρώνουν τις ιατρικές επισκέψεις και τα φάρμακα, αλλά κατά τα άλλα το νουμεράκι 14...τάδε, ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΣ ΣΤΑ ΤΣΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ. Ελπίζω να με πιάνετε.
              Είναι ντροπή να μας λέει ο Βλάχος οτι τώρα στην διακοπή θα δουλέψει στο χτίσιμο, ενώ πέντε παίκτες δεν θα κάνουν προπονήσεις αφού θα είναι στις εθνικές ομάδες κι άλλοι δύο είναι τραυματίες ( ο Ρίκα επέστρεψε, δεν μιλάω γι' αυτόν ). Είναι ντροπή να γίνεται μεθαύριο το διοικητικό συμβούλιο για να μοιραστεί η συλλογική ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Τσιάρτα και του Κωστή. Ποιά συλλογική ευθύνη ρε Μαύρο; Μόνος σου είσαι και προσπαθείς κάτι να σώσεις. Γι' αυτό και δεν μιλάς. Τι να πεις κι εσύ όμως; Την συνέντευξη την πήγες πίσω, την συνέλευση της 15/09 την έσπρωξες στα τέλη του μήνα κι ήθελα νάξερα γιατί καλύπτεις την κόντρα του προπονητή με τον τεχνικό διευθυντή και πλέον τρως τα παιδιά σου. Δηλαδή ξέρω, αλλά για τί δεν τα λες εσύ;
              Κι όταν έγραψα για το 4-4-2, δεν ήμουν τόσο εκτός καταστάσεων. Διότι όλοι έχουν στηλώσει τα πόδια, αλλά δεν τους βοηθάνε και τα αποτελέσματα. Η προσωπική κόντρα να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης της ομάδας, που...ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΣΕ ΣΠΗΡΑΛ ΗΤΤΩΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΙ Ο ΕΛΙΤ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ. Οι ομάδες, αγαπητοί κι αγαπητές, που αγωνίζονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, έχουν πορωθεί με την νοοτροπία αυτή ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΑΝ Η ΑΕΚ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ, ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Και μιλάω πολύ σοβαρά και καλό είναι οι δημοσιογραφίσκοι που χαϊδεύουν αφτιά, να σταματήσουν τα σφηνάκια και να κάνουν γνήσια επικοικοδομητική κριτική. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ.
                Κι η ψυχολογία των μικρών, δεν χάνεται μόνο με τις ήττες, που τα μέχρι τώρα είναι φυσιολογικές. Ο Αστέρας έπαιξε Ευρώπη αντί για μας με τον Τσιώλη που αρνήθηκε ευγενικά στον Μαύρο και η Ξάνθη, που είναι από τις μόνιμες κερδοφόρες εταιρείες λόγω Πανόπουλου, και μάλιστα στην έδρα της. Την ώρα που ο προπονητής έχει την ομάδα αδούλευτη σε κάθε επίπεδο, την ώρα που την μπερδεύει με εξωτερικές κι εσωτερικές αλλαγές και ανακάλυψη συστημάτων. Η ψυχολογία των παιδιών χάνεται την ώρα που ενώ ήταν βασικοί κι είχαν ακούσει ό,τι κατέβαινε στο μυαλό του μαλάκα ( " όποιος δεν μπορεί, σπίτι του ", " ΑΕΚ είμαστε κι άρα θα μας φοβούνται " - γαμώ την σταθερότητα ) , πετάγονται στα αζήτητα κι αντικαθίστανται από παίκτες που με μια μόλις προπόνηση γίνονται βασικοί.
                ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ. ΚΑΝΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ; ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΗΔΕΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ. Τα έχουμε ξαναπεί. Πού πέτυχε ο Βλάχος; Με ποιούς παίκτες; Κλωτσηδόν τον διώξανε από την Βουλιαγμένη που δούλευε με νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά της ΑΕΚ, τα εμπιστεύτηκαν σε αυτόν; Εδώ ολόκληρος Αστέρας ( δεν κάνω πλάκα αφού υπάρχει πολύ χρήμα ) με επαγγελματίες και τον σούταρε.
                 Φυσικά το πρόβλημα μου δεν είναι ο προπονητής. Όλο το οικοδόμημα  είναι πρόβλημα, αλλά είμαι υποχρεωμένος σαν πελάτης να κρίνω την κατάσταση και να μην παρασύρω νεότερους σε εξαμβλώματα και κάλπικες ελπίδες μέσω νικών που σίγουρα θα έρθουν αφού καμιά ομάδα δεν έπεσε με μηδέν συγκομιδή. Κι η συγκομιδή στον περσινό σωσμένο ήταν 32 βαθμοί κι αυτό το πρόγραμμα βάζεις κάτω σαν budget και κάνεις τα αντίστοιχα παιχνίδια ντέρμπυ. ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΥΠΕΡΦΥΑΛΑ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΛΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Αλλά οι Έλληνες παράγοντες, θέλουν πολλαπλά ευρωπαϊκά στελέχη για πλάκα. Κι ας ακούγεται ακραίο αυτό. Φέρτε τον Φέργκιουσον στον ΠΑΟΚ. Βάλτε τον Μέσι να παίξει στο χωράφι της Νέας Σμύρνης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. Τι να κάνει ένας βουτυρομπεμπές με την φετινή ΑΕΚ;
                 Αυτά που λέει η οργάνωση; Ο δωδέκατος παίκτης ή να μην φοβάσαι τίποτα, αφού είμαι εγώ μαζί σου; Κι εγώ με τον γιό μου ήμουνα όταν έδινε πανελλήνιες. Εγώ έγραψα; Αν ήμουν έξω από την αίθουσα των εξετάσεων και φώναζα κι είχα και πανώ, θα έγραφε καλύτερα; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ 70 ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΡΥΜΑΓΚΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛ ΠΑΣΟ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΑΡ. Και το κόβω εδώ.
                 Υγ1. Είναι πραγματικά απόλαυση να βλέπω την Ρούλα με τον Κασιδιάρη. Κανά δίμηνο πριν δεν τα είχαμε πει; Και δεν φημίζομαι για κουτσομπολίστικο έντυπο.
                  Υγ2. Χρήστο κι Albert, έστε έτοιμοι για την πυρηνική δοκιμή. Αυτό το Σάββατο ήταν αδύνατον λόγω υποχρεώσεων μου, οπότε πάμε δυνατά για την άλλη εβδομάδα, εκεί απέναντι από την Μακρόνησο. Εκεί που όταν ο αέρας είναι τριάρι, τον λούζεσαι σαν εξάρι μίνιμουμ. Γιατί με αέρα; Αυτός δεν παίρνει τα μυαλά;  Και "...άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα..."  Δηλαδή μην τα κόβεις κοντά. Αν τα κόψεις κοντά, τι να κάνει κι ο αέρας;
                  Υγ3. Γοσυτάρω Ντελ Πιέρο στο Περιστέρι. Άμα κι ο Μαρινάκης νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στο πόπολο, πού να σωθεί αυτή η χώρα; Κι ήθελα νάξερα, γιατί ο Δημητρέλος δεν προσλαμβάνει για ψυχολόγο της ομάδας, τον Σωκράτη. Πέθανε; Πεθαίνουν οι αθάνατοι; Δεν ζουν μέσω του έργου τους ( άλλο κείμενο αυτό - στα προσεχώς ). 
                   Υγ4. Στην φωτογραφία, ο Τσιάρτας θέλει να βγει ωραίος με το ζόρι; Ή προσπαθεί κάτι άλλο; Πούρα πουλάει ακόμα; Οι άλλοι έχουν γκόμενες και δεν ασχολούνται με πόζες; ΑΕΚ 2012.
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου