Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΣΤΟΛΟΙ

            H κρίση τελικά έχει και τα καλά της. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τους διαμαρτυρόμενους ένστολους αστυνομικούς να βρίσκονται μούρη με μούρη με τους ματατζήδες. Κι είναι ωραίο διότι θα ξέρουν από πρώτο χέρι την καταστολή ακραίων αντιδράσεων. Όπως ήταν πολύ ωραία η εικόνα που επι κεφαλής της πορείας των ένστολων ήσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης. Κύρια του Συριζα αλλά και της Χρυσής Αυγής. Ενότητα χρειαζόμαστε τώρα κι αφού για κάποια ευρώ - που πολύ κακώς κόβονται - οι ψηφοφόροι του ακροδεξιού κόμματος ένστολοι γουστάρουν την υποστήριξη των αριστερών με τις πολλές συνιστώσες, ο κάθε κάργα πολιτικοποιημένος μπαστουρμά μεζές μπορεί να καταλάβει τα στοιχειώδη, που φυσικά δεν θα τα καταγράψω.
              Απλά και ξεκάθαρα, να πούμε για τις πολιτικές ιδέες οτι είναι για να μπαρουφιάζουν τον γίγαντα ψηφοφόρο κι οτι τα συμφέροντα γεννούν πολιτική. Πολιτική οπαδισμού σε κάθε επίπεδο με σημερινό βουναλάκι τον Ζαγοράκη στον δικέφαλο του βορρά. Αυτός ο τίμιος άνθρωπος που η τεστοστερόνη του κάλπαζε αντιστρόφως ανάλογα με την ηλικία του, που είχε για υποστηρικτή τον τίμιο κι αγνό λαό της ομάδας, να κατηγορείται; Πού οδηγείται η πατρίς όταν κομουνισταί υποστηρίζουν αστυνομικούς; Μήπως να πάμε εμείς οι απλοί πολίτες να προστατεύσουμε την βουλή από τους ένστολους;
                 Μήπως να πάμε εμείς να κάνουμε έλεγχο στα βιβλία της ΑΕΚ; Διότι κι ο Βιντιάδης έχει κάποιες έμμονες ιδέες. Να θέλει να ελέγχει μόνος του, την ώρα που ολόκληρη BDO τα έχει ψάξει όλα κι ο γιαουρτάς έχει βεβαιώσει οτι για όλα φταίει ο κοντός. Γιατί αυτή η επιμονή του και η καθυστέρηση στο να ρίξει λεφτά στο άπατο βαρέλι; Αφού κατά δήλωση του, " τα γραπτά συμφωνούν με τα προφορικά. " Τι άλλο ψάχνει; Και διάβασε, ΚΑΙ εξέτασε τους μαθητάς. Και δεν βρήκε αντιφάσεις ή τίποτε σκονάκια. Τι άλλο θέλει και δεν ρίχνει τα μύρια; Επειδή τελείωσαν οι μεταγραφές; Επειδή το ρόστερ είναι πλέον πανέτοιμο, όπως είχε πει κι ο Κετσεντζόγλου εν όψει του αγώνα στην Ξάνθη; Ακατανόητα πράματα.
               Και την ώρα που έχει γίνει αδελφοποίηση στους δρόμους, τι φωνάζει ο Βλάχος; Από όλο το σύστημα της ομάδας , του φταίει ο Φουρτάδο; Να έχεις κατεβάσει τώρα τους αναπληρωματικούς των μωρών - πρακτικά τα τσικό - και να του λες γιατί δεν σκοτώνεται μέσα στο γήπεδο; Σε φιλικό παιχνίδι; Ένας παίκτης απροπόνητος κι αξίας εκατό χιλιάδων με δόσεις; Κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ο Βαγγελάκης και κύρια οτι τα φιλικά δεν δίνουν πόντους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αντί να ενωθεί με τους παίκτες του, τους βγάζει στη σέντρα; Σκέψου τώρα ο ένστολος να αρχίσει να τσακώνεται με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης που είδε φως και πήγε στην πορεία. Τι επιτυχία να έχει το ψήφισμα;
              Κι ενώ όλα τα διπλανά, να δείχνουν μια πανεθνική συστράτευση. Μέχρι κι ο Γκαγκάτσης εναντίον του χάπια και του τέως ΚΕΔ, που κατεβαίνει με πλήρες πρόγραμμα- προειδοποιημένοι ήσασταν εδώ και καιρό έτσι; Την ώρα που ο Πιλάβιος παίρνει τον δρόμο της ξενιτειάς υποστηριζόμενος από τον Μωραίτη και πάει στας ευρώπας για την ουέφα. Τι γίνεται τελικά στο εξωτερικό; Έλληνες τεμπέληδες θέλουν; Ρε τι τραβάμε κι εμείς οι κομμώτριες που μπερδευτήκαμε με τα ντεκαπάζ των ένστολων και των αριστερών. Σαν τους απλούς τηλεθεατές που δεν καταλαβαίνουν γιατί χασκογελάνε οι δημοσιογράφοι το πρωί την ώρα που ενημερώνουν για καινούργια μέτρα.
               Σαν Αεκτζήδες έχουν γίνει όλοι που βλέπουν λεφτά, ομαδάρα, τίτλους, πάθος και μέλλον. Κι ο Βλάχος να φωνάζει για όποιον δεν μπορεί οτι πρέπει να πάει στο σπίτι του. Κι ευτυχώς που έχει παίκτες που μάλλον έχουν μαλώσει με τους γονείς τους και δεν έχουν σπίτια πλέον. Διότι αν αύριο γίνει κανά μαζικό κίνημα επιστροφής στα σπίτια από το ρόστερ, τι θα κάνει ο προπονητής; Αγωγές ή θα εκδώσει δελτίο στον εαυτό του και στον Τσιάρτα κι οπότε θα πλακώνονται μέσα στο τεραίν για το ποιός πρέπει να προσποιηθεί το αμυντικό χαφ; Αντί να βάλει να δει το βίντεο με τους ένστολους και τους υποστηρικτάς τους.
                 Κρίση έχουμε στην ΑΕΚ κι άρα πρέπει να μην γκρινιάζουμε κι εμείς αλλά να βλέπουμε δεξιά κι αριστερά. Να ανοίγουμε τα μάτια μας και να προχωράμε, ευχαριστημένοι που κάποια μέλη της διοίκησης και τουμετοχολογίου έχουν υψηλές γνωριμίες, κι άρα κρατάνε το ΣΔΟΕ μακριά από τα ιερά και τα όσια μας. Θέμα που υπερασπίζεται και η οργάνωση, όπως υπερασπιζόταν και η θύρα 4 τον μεγάλο Θοδωρή. Δεν πρέπει να τα διαλύσουμε όλα τώρα, την ώρα που ενώθηκε η ακροδεξιά με την αριστερά. Διότι έρχεται ο Κατσαβάκης απειλητικός για την ισοπαλία, την ώρα που ο δικός μας, πώς να χτίσει όταν του λείπουν όλοι;  Και θάναι αργά γαμώτο. Αλλά έχω ελπίδες. Αντί για αστυνομικούς, θάχουμε βουλευτές της αντιπολίτευσης για την τάξη. Με την αντιπολίτευση δεν είμαστε ή κάνω λάθος;
              Υγ. Ο Χρήστος έκανε μια ατάκα στηριζόμενος σε δημοσίευμα, αλλά δεν την προχώρησε παραπάνω. " Ο Μαύρος, αν δεν πετύχει ο Βιντιάδης, θέλει δικό του ΔΣ." ΒΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΕΣ και να μην ξεχνάτε την παλιά εκπομπή της ΥΕΝΕΔ : " Οι ουρανοί είναι δικοί μας. "

3 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας07 Σεπτεμβρίου, 2012 00:20

    Κακως δεν πλακωθηκαν μεταξυ τους,μπας και γελασουμε λιγο.
    Μιλαμε για χειροτερους μαλακες απο τους υπολοιπους-και περισσοτερους- τους οποιους δερνουν σε καθε ευκαιρια.
    Εαν ειναι μια φορα μαλακας ο ψηφοφορος του δικομματισμου που τρωει ξυλο για τα χαμενα του,ειναι 10 φορες μαλακας εκεινος που καθεται και τον φτυνουν,τον βριζουν και τον πετροβολουν,και στην αναγκη σπαει το κεφαλι του "πατερα" του και της "μανας" του,κανει το "καθηκον" του δηλαδη,το οποιο ειναι να προστατεψει αυτους οι οποιοι του πετσοκοβουν τον μισθο.
    Μιλαμε για καιαδα μαλακιας.

    Υπαρχουν μερικες ασχολιες, η επαγγελματα,τα οποια δεν θα τα εκανα,ακομα και με 10 εκ. το μηνα μισθο.Ενα απο αυτα,ειναι το "οργανον".


    Οι πρωτες αστραπες αρχισαν να φαινονται στον οριζοντα. Τι, μονο με τον χαπια και τον καραφλο του σκαι θα την βγαζαμε και τα εκατερωθεν εξωδικα;
    Να'σου και ο Καμενος που ανακαλυψε την Αμερικη και να'σου και ο Δημητρακης ο Μελισσανιδης,που ηταν οντως θαυμα το πως εως χθες δεν ειχε ακουστει το ονομα του.

    Οσο και να δουλευεις στο παρασκηνιο,οσο και να μη βγαινεις παγανια,αναποφευκτα,οταν το τραπεζι στρωνεται,θα πρεπει να εμφανηστεις. Τι διαολο; "αντ'αυτου" δεν γινεται παντα Ουτε "δια αντιπροσωπου". Καποια στιγμη πρεπει να βγεις μπροστα. Και αν δεν προτινησεις την κυρια πορτα ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ- τοτε θα σκασεις μυτη απο το παραθυρι του Αλφα.
    Αντι να βγαινεις και να λες σαν καουμπου "πηρα την ταδε εταιρεια" η "αποφασισα να αγορασω τον ταδε ομιλο",να πρεπει να σε "αναγγειλει" ο Καμενος απο τα ραδιοφωνα,και ο Σροιτερ απο τα νεα των 8. Βγαζοντας απ'την αλλη τον Κρανιδιωτη να φρεναρει τους κουτσομπολιδες.
    Δηλαδη σαν κατινες στις ρουγες.

    Μαλακες.
    Δεν μπορουν να μοιρασουν δυο γαιδουριων αχυρα.
    Ρε μη τσακωνεστε. Μονα-ζυγα δικα σας;
    Αφου αντισταση μηδεν. Υπνος βαθυς παντου και φοβος μεγας. Ελευθερο το πεδιο. Ρε μη τσακωνεστε. Φτανει για ολους.αυτος ο τοπος εχει αναθρεψει,εχει "αναστησει" γενιες και γενιες νταβαδων.
    Δεν βαστιωνται. Ψοφολογαει το εριφιο και πανε να το γδαρουν μισοζωντανο. Δεν γαμιεται σου λεει.

    Πετροπολεμος στις παραγκες. Κλεφτοπολμος "τιγρη"- Κοντομηνα για την περιουσια του μαλακα. Δηλαδη ημων.

    Στα αρχιδια του βεβαια. Θα παλαιψουν τα βουβαλια,θα σηκωσουν σκονη,θα αφρισουν. Αλλα ποτε δεν αλληλεξωντωνονται.Ειναι φυσικος νομος αυτος. Θα βρεθει η τομη στην πιτα. Μεχρι τοτε θα βλεπουμε σιριαλ αλληλοκατηγοριων,μηνυσεων ισως, απανωτων εξωδικων εσωδικων,κοσμικων επιθετων,χαρακτηρισμων κλπ.

    Μετσ την καυση του χωραφιου,την οποια επιμελουνται καθε τοσο οι τις CIA υπο την καθοδηγηση της εδω Αμ. πρεσβειας, θα δουμε τους ηδη "χρησμενους" σπορεις. Τους "επιχειρηματιες" εκεινους δηλαδη που θα αναλαβουν την φροντιδα της νεας σοδιας. Οσο κρατησει αυτη. 10 χρονια,15. Μετα παλι καψιμο και ξανα νεοι σπορεις.

    Υ.Γ. Την παραβολη του σπορεα,απ'την καινη διαθηκη,μην την διαβασετε,καθ'οτι ειναι ασχετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας07 Σεπτεμβρίου, 2012 02:10

    Και μιλωντας για "επιχειρειν" (εδω γελανε)-περα και πανω απο προσωπα-να πουμε οτι αυτου του ειδους η "επιχειρηματικοτητα", η εκ'των πρωτερων επιτυχημενη και ηδη απο αλλους τροχοδρομημενη και στρωμενη,ειναι εκτος απο "επιχειρηματηκοτητα του κωλου και κατα μια εννοια εγκληματικη συμπεριφορα. Κανονικα.

    Οταν σε εναν τοπο,μια χωρα, ολα ειναι καθημαγμενα,οι μισοι ειναι με το ενα ποδι στο μπαλκονι,οι ανεργια καλπαζει,τα μωρα στα διαμερισματα σκουζουν,τα ψυγεια μισοαδεια και οι λογαρισμοι απληρωτοι,οταν σε αυτο το περιβαλον,το μονο που βλεπεις σαν "επιχειρηματιας", ειναι το 10ευρο που ηταν για το ψωμι και το γαλα του μωρου η το υστερημα του γερου που ηταν για το φαρμακο και αυτα να ρουφιχτουν απο τις κωλοβιντεομηχανες και τους κουλοχεριδες που στηνεις,ωστε να κανεις και την και γαμω μαγκια να κλεψεις εκκλησια,πονταρωντας στην απελπισια και την απελπιδα και ματαιη προσπαθεια του πεινασμενου να σωθει απο την θεα Φορτουνα (Τυχη),τοτε δεν λεγεσαι επιχειρηματιας,αλλα ενα σκουπιδι και μισο.
    Εισαι μια τριχα απο τα αρχιδια ενος μικρομεσαιου, που εν ωρα φουρτουνας,προσπαθει με χιλιους δυο κινδυνους να κρατησει ορθια την μικροεπιχειρηση,κινουμενος σε αγνωστα νερα. Οταν ετοιματζιδικα και συστημενα βουτας δουλειες δις, την στιγμη που ενα περιπτερο να σου δωσουν,θα το ριξεις εξω σε μια βδομαδα. Γιατι; Γιατι δεν εισαι "γατα". Εισαι απλα υαινα. Δεν εισαι "δουλευταρας". Εισαι ενας τεμπελαρος που ψαχνει τροπους να γινει ακομα πιο πλουσιος τεμπελης.

    Οταν η αφεντομουτσουναρα σου,αντι να δει τις πραγματικες ευκαιριες που μπορει να υπαρχουν απο περιβαλλοντα και συνθηκες που "ανασκαπτονται" οπως εδω(καλως η κακως)συνδυαζοντας ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ την επαγγελματικη προσοδοφορα ενασχοληση με την κοινωνικη οφελεια,παρα ορμας πανω στο κουφαρι και δινεις ακομα μια σπρωξια στον μισογκρεμισμενο,αδιαφοροντας για τις συνεπειες,τοτε δεν εισαι επιχειρηματιας,αλλα ενα τομαρι και μονο.

    "μα ειναι δυνατον να συνδυαζονται κοινωνικα οφελη και το επιχειρειν"; Ελα ντε. Πως να το ξερει και πως να το κανει κανεις, οταν ο απιστευτα απανθρωπος και σκληρος κορπορατισμος,ειδικα τα τελευταια 100 χρονια,ειναι συνυφασμενος με το ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ.
    Και αυτο δεν ειναι "φυικος νομος" Ειναι μεν ανθρωπινη ροπη ( η ατομικος πλουτισμος) αλλα εχει νοημα κοινωνικο και μπορει να ειναι αποδεκτο σε μια εστω ανεκτη ανθρωπινη κοινωνια ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ-η επιχειρηματικοτητα- ΘΕΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. Και δρα ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ.

    Αυτο βεβαια προυποθετει σοβαρο και ισχυρο κρατος,που γαμει και δερνει,και οχι πολιτικαντιδες που οι "επιχειρηματιες" τους στελνουν για τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας07 Σεπτεμβρίου, 2012 02:12

    Φυσικα δεν λεω οτι θα πρεπει καποιος να "κανει λεφτα και να τα μοιραζει,μενωντας στο πεζοδρομιο". Αυτα ειναι μαλακιες και υπερβολες.
    Μιλω για το μοιρασμα. Μιλω για την αηφορο,την συνεχη ενασχοληση του ικανου,του εχοντα τα προσοντα, του γνωστη,του ετοιμου να δρασει, και οι δρασεις αυτες να αποφερουν-με οποιονδηποτε τροπο- κερδη (καθε ειδους) ΚΑΙ στο συνολο.
    Οτιδηποτε αλλο,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΥΡΤΙΑ.
    Και το σημερινο συστημα απαγωγης πλουτου (ρουφηγματος) παραγει μονο,-σχεδον- αγυρτες. Και ειναι και τζετ-σετ. Και ουαου. Και σελεμπριτις. (Οι πιο πονηροι λειτουργουν στα "κουφα")
    Τα οποια αυτα "κατορθωματα" μαλιστα διαφημιζονται πανταχωθεν.: "τεραστιος "επιχειρηματιας" ο ταδε. "αγορασε ενα νησι" ο αλλος. "10 δις εεβγαλε φετος" ο αλλος. γιουπι.

    Τι αφησες; Σε τι περιβαλον εδρασες; Τι επιπτωσεις εφερες;
    Δεν γαμιεται.τι ειναι αυτα.
    Ποιος ξερει να κονομησει και να προσφερει παραλληλα στο συνολο.
    Ποιος ξερει να εχει κερδη και εσοδα και παραλληλα να "σηκωνεται" και ο μεσος ορος. Που να τα μαθουν αυτα; Στα καταγωγια που τους πηραν για να τους αναδειξουν σαν μεγιστανες; Η στα χαμαιτιπεια που κανανε τους πορτιεριδες και στις λεσχες;Πρι να βαλουν πουρα στο στομα,βουταγανε γοπες απο την ασφαλτο και πριν τα γκαλα, εκλεβαν κατσικες και κοτες.

    Γιαυτο και βλεπουμε,πουσταραδες,που για το παντεσπανι και τον μεγαλο μελλοντικο οικογενειακο ταφο,αναγκαζονται να "κυλιουνται" μαζι με τα χαρτζιλικια των φουκαραδων και να γινονατι ενα στις λασπες,αποσκοποντας στο υπολοιπο που εχει η τρυπια τσεπη του πεινασμενου.

    Στην ουσια δηλαδη,επιστρεφουν εκει απο οπου ξεκινησαν,κανοντας ενανα νομοτελειακο κυκλο.
    Βρωμιαριδες και σκατανθρωπους θελει το συστημα. Τετοιους και εχει. Τετοιους παραγει. Με το τσουβαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή