Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

            Πρέπει να πάμε και λίγο πίσω, στα αρχικά του ποδοσφαίρου. Που για να υπάρχει τέτοιο σαν διοργάνωση, οποιουδήποτε επιπέδου, οφείλει να υφίσταται η δικαιοσύνη. Στιγμιαία, ακαριαία, εντός τεραίν. Μιλάω φυσικά για την διαιτησία, σαν αποτέλεσμα σωφροσύνης, φρόνησης κι ανδρείας αν θυμηθούμε και τον Πλάτωνα και τις αρετές που οφείλει να έχει ένας υγιής πολίτης. Υπάρχει κάτι τέτοιο;
            Αν θέλουμε να προσποιηθούμε τους αιθεροβάμωνες ή τα πετυχημένα κοινωνικά όντα που θριάμβευσαν επί της φύσης, τότε ναι η διαιτησία κι η δικαιοσύνη δουλεύουν. Τώρα πώς γίνεται να φταίει η πουτάνα η κοινωνία και το σύστημα πάντα, αλλά εμείς να εξακολουθούμε να κολακεύουμε τους κοινωνικούς ευατούς μας, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Κάτι σαν το τελευταίο βιβλίο του Ιούδα. Αλλά να μην αμπελοφιλοσοφούμε.
            Η διαιτησία και η δικαιοσύνη, είτε ανήκουν στην ΕΠΟ είτε στο υπουργείο δικαιοσύνης, ΔΕΝ γίνεται ποτέ να είναι ανεξάρτητες κι έξω από το αποτυχημένο κοινωνικό μοντέλο που ζούμε, συντηρούμε και γεννάμε συνεχώς καινούργιους σκλάβους. Ακόμα και χωρίς αφεντικά - κατά τις παλαιές ανακοινώσεις του Πανόπουλου - να ήταν η διαιτησία, δεν θα άλλαζε τίποτα. Γιατί; Διότι κάτι υπαλληλάκια είναι τα παιδιά που βγάζουν ένα έξτρα μερομάκατο και μόλις σβήσουν τα φώτα του γηπέδου είναι ευάλωτα στις διαθέσεις κάθε ανώμαλου που πιστεύει οτι είναι εκπρόσωπος του θεού στην γη επειδή έχει λεφτά. Υποχρεωτικά λοιπόν γίνεται πουτάνα σε κάποιον νταβατζή.
            Φυσικά ο διαιτητής - όπως και ο δικαστής σε άλλο επίπεδο - δεν καταλήγει έτσι όταν φτάσει στα ψηλά αλώνια. Από τις κατακόμβες γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο προάγεται μέσω των τοπικών ομοσπονδιών και των ομίλων διαιτησίας που είναι υπό τον έλεγχο τους. Και μαθαίνει από παιδί να τρώει τουλούμια ξύλο στα τοπικά και να βλέπει το ματς με τα γυαλιά του κατά τόπους και χρόνους ισχυρού. Βλέπετε οτι και το ποδόσφαιρο έχει ψιλοαλλάξει κι ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να στήσει μόνος του ένα παιχνίδι. Θέλει κι άλλους από την ομάδα, οπότε το μυστικό δεν είναι και τόσο μεγάλο. Ο διαιτητής όμως είναι ένας κι εκμεταλλεύεται μια χαρά την απουσία της τεχνολογίας για την διάγνωση των φάσεων αλλά και τους δαιδαλώδεις κανονισμούς του πιο απλού αθλήματος. Είναι λοιπόν μια πουτάνα η διαιτησία, που απλά ψάχνει να βρει τον νταβατζή της. Μαλάκας είναι αυτός να μην γίνει τέτοιος, ακόμα κι αν δεν το είχε σκεφτεί;
               Όταν λοιπόν αντιμετωπίζεις την διαιτησία και την δικαιοσύνη σε αυτήν την διάσταση, είσαι προετοιμασμένος για όλα. Το να φωνάζει ο Κατσουράνης τον διαιτητή μουνόπανο, το μόνο που κάνει είναι να εκθέτει τον εαυτό του. Και να αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Με τα Γιάννινα έπαιζε στο φινάλε αλλά κι ο Σιδηρόπουλος κάτι λεξούλες της δημοτικιάς τις αντιμετωπίζει σαν να καθαρίζει αβγά. Το να μιλάει ο κερατάς του Κόκαλη για τρομοκρατία των διαιτητών - την ώρα που η παράγκα του ανήκει αλλά και την ώρα που ο θεσμικός του ρόλος στην δαφνοστεφανωμένη είναι αυτή καθ' εαυτή η πολιορκία των διαιτητών στην διάρκεια των αγώνων - είναι προϊόν αλτσχάϊμερ οτι μεγάλωσε αλλά παραμένει παράγοντας παλαιάς κοπής και μεγάλος ηθοποιός σε μπουλούκι που προσποιείται τον καραγκιόζη διότι γνωρίζει το κοινό του. Πάντως νέο παιδί ολυμπιακάκι να θεωρήσει ήρωα του έναν ήλικιωμένο με μεγένθυση ματιών από τα κιάλια που φοράει κι οτι βλέπει σαν γύπας τις αδικίες, το αποκλείω. Τα ολυμπιακάκια δεν γεννιούνται μαλακισμένα. Καταντάνε έτσι από τους προγόνους τους.
             Το να βγαίνει λοιπόν ο δικός μας ο Φούντας στα 17 του και να διαμαρτύρεται για την διαιτησία του Δασκαλόπουλου στο παιχνίδι με την Ξάνθη, ανήκει στο γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί στην ομάδα μας. Η διαιτησία αγαπητοί κι αγαπητές, φαίνεται αν είναι στημένη. Από την συνολική της απόδοση. ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΙ ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ, ΛΑΘΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Αυτό είναι κανόνας. Απλά, τα λάθη στατιστικά θα είναι μοιρασμένα στο τέλος του παιχνιδιού κι όχι μονόπαντα. Το παιδί μας λοιπόν, μίλησε για κάτι ανάποδα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου παραβλέποντας την εικόνα μας σαν ομάδα και το τελικό δίκαιο ή άδικο του αποτελέσματος αλλά και την δική του απόδοση. Φυσικά παιδί είναι αλλά αυτό εκθέτει την γενικότερη φιλοσοφία των αθλητικών παιδαγωγών του, που ΚΑΙ στείλανε ένα άπειρο να μιλήσει αλλά ΚΑΙ οτι οι καθοδηγητές του ψάχνανε εναγωνίως για δικαιολογίες και βρήκαν το παιδί. Κι εδώ να σημειώσω οτι ο Δασκαλόπουλος είναι δικός μας διαιτητής αλλά και πολύ προσεκτικός.
              Και να κλείσω με μια μικρή λεπτομέρεια από τον κανονισμό. " Κίτρινη κάρτα δίνεται όταν παίκτης λακτίσει αντίπαλο εκ προθέσεως ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΛΑΚΤΙΣΕΙ." Δηλαδή, ακόμα κι αν δεν τον πέτυχε. Ευτυχώς που τα κεφαλαία τα έχουν γράψει στα αρχίδια τους οι διαιτητές, όπως και μηνύσεις δεν γίνονται αν δεν υπάρχουν συμβάντα. ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ, που όμως θα προσέφερε πλήρη κάλυψη σε στημένο διαιτητή, ΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ όταν παρακολουθούμε αγώνα. Διότι οι πουτάνες δεν είναι κακές κι έχουν κρατήσει ζωντανή την οικογένεια παγκοσμίως. Και φυσικά είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Καμία δεν ήρθε να σε βρει σπίτι σου και να σου διαλύσει τό νιρβάνα του ίδιου οργάνου κάθε μέρας και της ίδιας βαρετής διαδικασίας. Και πάντοτε η διαιτησία και η δικαιοσύνη είναι καθρέφτες του συστήματος στο οποίο επέλεξες να βιοποριστείς.
               ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ. Άντε με εξαίρεση στα χρόνια του Μελισσανίδη, που όμως δεν είχε και αμελητέους αντιπάλους. Οπότε ο Φούντας θα έπρεπε να είναι ποτισμένος με την ιδέα αυτήν κι όχι να ακούει παραμύθια του Βλάχου, εκτός αν καλοβλέπει τον Αλαφούζο όπως παλιότερα ο προπονητής του. Τώρα, αν το μοντέλο είναι υγιές, ένα μόνο θα πω. Παράνομη διοργάνωση δεν έχουμε; Γιατί όσοι συμμετέχουν να μην είναι τέτοιοι. Από παράγοντες μέχρι διαιτητές. Από κράτος μέχρι δημοσιογράφους. Τι περιμένετε να δείτε; Άντε το διπλανό site, που είχε επαφή ο Μαύρος με τον Βιντιάδη κι αμέσως από κάτω, διάψευση του ίδιου του δημοσιεύματος του. Από τους διαιτητές περιμένετε μόνο τον ανδρισμό; ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΠΟΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΧΑΠΙΑ;  
                Υγ. Ο Βλάχος έχει παράπονο που δεν ακούει τη λέξη " μαλάκας " στην προπόνηση. Αν θα το ακούσει στο γήπεδο - την ώρα που κοουτσάρει, από τους παίκτες του εννοώ - θα είναι ευχαριστημένος;    

2 σχόλια:

  1. ο βιολιδης εδινε επιταγες στη παε, ο τεστοστερονης τις εδινε ΩΣ ΠΑΕ και ως εναντι στους πιστωτες και μετα γυρναγε τα λεφτα στον βιολιδη!!
    στη πορεια εβγαζε και ενα σαλε δωρο στη λιλη..
    αυτα λεει βρηκε το ΣΔΟΕ και πλεον ο εισαγγελεας ασκησε ποινικη διωξη σε βαθμο κακουργηματος..

    Αντε να κατεβαινουμε σιγα σιγα προς τα νεοκτηστα του κεφαλαριου, κατι 'χαμενα' βιβλια χρησεων και φυσικα τα 5εκκ που εφυγαν ΑΝΕΥ παραστατικων μιας και κατα δηλωση: ΕΤΣΙ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ..
    Αντε να δουμε και το συμβολαιο του τυπου που κατατεθηκε στην ΕΠΟ και στη εφορια και στη θεση του ηρθε ο Πελετιερι..
    Η το συμβολαιο του Ταμαντανι που εγινε κυριολεκτικα σε ενα βραδυ απο 300 σε 800..
    Και εχει η λιστα ακομηηηηη... πιο μεγαλη απο την Ιλιαδα με την Οδυσσεια μαζι ειναι το φιρμανι..

    Θα εχει ενδιαφερον ας πουμε να μας εξηγησει ο Θανοπουλος ΩΣ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗ MORGAN?
    Ως μετοχος η ως εκπροσωπος της τραπεζας??

    Θα εχει επισης ενδιαφερον να μαθουμε ΠΩΣ η Empire περασε στη ΠΑΕ..

    Και αλλα πολλα,το ενα πιο ομορφο απο το αλλο.

    Αντε να βγαινουν σιγα σιγα οι αμισθοι, οι παρτυ τελειωσε και οι τιμιοι στη σεντρα.

    Μεχρι τοτε ο φραπες μας εριξε μια 450αρα προσφυγη εστι για να μη ξεχνιωμαστε απο τη πολυ τιμιοτητα..

    Στη σειρα ειναι και οι Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ, Χιμένεθ,Γιάχιτς, Μαντούκα!!!!, Μπλάνκο, Μαϊστόροβιτς και φυσικα η μεγιστη Μπρεϊντάμπλικ με 250,000 του Τιαγκο Σιλβα-Χελγκασον που ΗΔΗ εχει στειλει καταγγελια στον Μισελ.

    Γνωμη μου? ΧΑΡΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ μπας και πεσουμε ηρωικα χρωστουμενοι και οχι αγωνιστικα με Κουρελες-Αρκουδες και λοιπα μωρα του Βλαχου..

    Αιντε να δουμε

    ΥΓ Τρεις (3) νικες ζητησε ο Θωμας. Εγω ζητησα ενα Azimut, μια Veyron και ενα σαλε στο Κομο..
    Αν δε κατσει κερναω φραπογαλο στη καφετερια του Θωμα
    Τις ιδιες πιθανοτητες εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας05 Σεπτεμβρίου, 2012 21:02

    Και μετα τους φταιει το κρατος των Αθηνων.
    Θα την βρουν την ακρη. Θα βαλουν τον Τουρκογλου που ειναι και καλος στο μπλα-μππλα σαν δικηγορο και θα την σκαπουλαρουνε. Μια και δυο...; Χρονια γινεται αυτη η δουλεια.
    Οι βολεμενοι και χορτασμενοι φωνασκουν για ασφυκτικη πιεση των Αθηνων. Εν τω μεταξυ τρωνε με 10 στοματα απο την Αθηνα.
    Ρε τι τραβαμε με δαυτους.

    ΑΡχισαν τα οργανα με τις προσφυγες. Και το θεμα ηταν να μη ξεκικνησει ο πρωτος,καθ'οτι ο πρωτος,οσο να΄ναι δυσκολα ανεβαινει στην πιστα. Οταν ανεβει ο πρωτος,μετα ενας-ενας-διχως βαρος και χωρις να θεωρουνται προτεργατες και πρωτοστατες, θα ανεβαινουν στην πιστα να μαθουν χορο την Δημητρελο,τον Μαυρο, τους Τσιαρτες και τους Κωστιδες.
    Ωπα-ωπα μπαμπακο.

    Ο οποιος Θε-ω-μας (σε Αεκ365τζιδικη γραφη) θελει δικο του Δ.Σ.Παλι.
    Τι να το καμεις καλε μου το Δ.Σ το νεο; Με τι πλανα και κυριως ποια χρηματοδοτηση; Δηλαδη τι.Ετσι για να λεμε οτι "εχουμε τους ανθρωπους μας στο συμβουλιο" Ε και; Χεστικε η φοραδα στ'αλωνι.

    Αν δεν γινει τιποτα λεει με τον Βιντιαδη ως τις 5 Οκτωβριου,τοτε θα επανερθει στην περασμενη ορεξη,προ ενος μηνος θυμαστε- η οποια κοπηκε αφου ο Αδαμιδης ανακαλυψε χρρηματοδοτες απο Αγγλια,εφοπλιστες,τραπεζες επενδυσεων και ολα αυτα τα ψευτικα και βρωμερα.

    Η ορεξη ομως οπως φευγει,ξαναρχεται. Στις 5 Οκτωβρη θελει δικο του Δ.Σ.
    Ορεξη ειναι μπορει να ξανακοπει. Μπορει παραμονες της Γ.Σ. να ξαναεμφανιστει νεο-παλιο-ξανανεο κονσορτσιουμ να αγορασει την νυφη, οποτε ξανα μοκο,ξανα αναμονη,ξανα πανω τα χερακι στο τραπεζι και περιμενουμε ολοι να τελειωσει την προσευχη του και ο τελευταιος μορμονος,εως ωτου τελος παντων-οπως λεει και ο dimi- αν οχι αγωνιστικα,που ειναι πολυ επωδυνο και χρονοβορο,να γινει κανενα "θαυμα" και να ερθει η πολυποθητη θανατωση.
    Ωστε με την επομενη ανασταση,να προκυψει ο "νεος ανθρωπος".

    Ετσι λενε οι γραφες. Ετσι γινεται καθε χρονο,ορθοδοξα,καθολικα κλπ
    Πως αλλιως περιμενουν ανασταση οι μαλακες αφου δεν εχουν πεθναει και δεν λενε να πεθανουν;
    "Ολοι θελουν να πανε στον παρασεισο αλλα κανενας πουστης δεν θελει να πεθανει" που λενε

    Υ.Γ Γιατι μονο στους μπουγατσες ΣΔΟΕ; Εδω δεν εχει παραρτημα; Τα κεντρικα ειναι εδω. Γιατι λοιπον δεν κανουν καμια βολτα κατα δω; Πρεπει να εχουμε και εμεις τον δικο μας Σαβιδη;
    Και τι εγινε; Μπορει να μην εχουμε Σαβιδη,αλλα εχουμε τον Οικονομοπουλο, που ειναι σα φιδι.
    Το ιδιο κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή