Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ

             Πριν από ένδεκα χρόνια, αν το θυμάμαι καλά, η τότε ΕΠΑΕ είχε προσκαλέσει την εταιρεία Deloitte and Touche να κάνει μια έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για διάφορα θέματα. Ένα απο αυτά ήταν να βρεθεί και ο αριθμός των ομάδων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία, ούτως ώστε το προϊόν " ποδόσφαιρο " να γίνει πιο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, πιο ενδιαφέρον για πιθανούς χορηγούς αλλά και πιο ανταγωνιστικό με ανταποδοτικά οφέλη τα χρήματα από το εξωτερικό. Τι απεφάνθη η εταιρεία; Δώδεκα το πολύ 14 ομάδες.
               Και μιλάμε για εποχές παχέων αγελάδων. Δεν μιλάμε για το σήμερα που αντί για δώδεκα, τραβάμε τον γολγοθά με 16 και πλέον θα έχουμε 18 ομάδες. Κι όλα αυτά γιατί; Μα για να δικαιώσει ο εναντίον της ντόπας υπουργός, την κομματική του πελατεία στην συμπρωτεύουσα. Που εγώ λέω οτι πράγματι αδικήθηκε ο Ηρακλής με την πλαστή ψοροφορολογική ενημέροτητα. Κι άρα έπρεπε να αποκατασταθεί. Η Καβάλα και ο Βόλος, γιατί αποκαθίστανται; Αλλά τι να περιμένεις από έναν υπουργό που κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό από την σχετική λίστα του ΣΔΟΕ και μόνος του αυτοαποκαλείται " καθηγητής της αλητείας. "
               Κι εδώ είναι πάλι το πανγέλιστο ελληνικό κράτος, που κάποιοι πιστεύουν οτι με τα οικονομικά μέτρα που θα παρθούν, θα σωθεί. Με τέτοιους ιθύνοντες; Και προς το παρόν αφήνω στην άκρη τα οικονομικά δεδομένα και ρωτάω: Στημένα παιχνίδια υπήρχαν; ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΩΡΑ. Δίκες μπορεί να μην έχουν γίνει, αλλά υπάρχουν και κάποιοι προφυλακισμένοι ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΣΕΤΕΣ. Ο υπουργός γιατί αποκαθιστά ομάδες, ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΣΙ ΚΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ, τρέχοντας πιο γρήγορα από την δικαιοσύνη; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ; Ή μήπως έχουν υπόγεια αποφασισθεί οι αποφάσεις με σκοπό να μην γίνει και ποτέ και η εκδίκαση και του Μαρινάκη;
            Καταλαβαίνετε τι λέω; ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΛΑΜΟΓΙΣΤΑΝ, θα βρεθώ εγώ οτι μίλαγα με τον Μπέο για το στήσιμο του Δαλούκα, οτι ο χάπιας ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΛΟΓΩ ΔΟΛΟΥ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ. Και μια παρένθεση : Αυτός ο Οικονομόπουλος ακόμα περιμένει τα λεφτά; ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ;
              Προφορικά λοιπόν, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες. Το επίπεδο όμως του blog, το θεωρώ τέτοιο, δεν χρειάζεται άλλη γραφή εκτός από την δωρική. Φωτίζω κάτι, το αναδεικνύετε εσείς. Κι είναι περίεργο και το ξαναγράφω: Η επισκεψιμότητα είναι καταπληκτική. Το γιατί τα σχόλια δεν είναι πολλά, είναι δικό σας θέμα.
            Και πάμε στα οικονομικά δεδομένα της αλητείας. Την ώρα που το κωλοκράτος γαμεί τους πάντες ανεξέλεγκτα - με εξαίρεση την κομματική του πελατεία -, πώς ο υπουργός οικονομικών εγκρίνει ένα κονδύλι περί τα 5 μύρια από τον ΟΠΑΠ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΙΓΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE; ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΝΤΙ ΣΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ; Στ' αρχίδια τους και γι' αυτό θέλουν πίσσα και πούπουλα οι αυτοαποκαλούμενοι αλήτες. ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
            Τελευταίο βέβαια και καταϊδρωμένο, έρχεται το δύσμοιρο ποδόσφαιρο. Που εξυπηρετεί παντοτινά διαθέσεις αληταράδων πολιτικών αλλά και αληταράδων παραγόντων. ΠΑΝΤΟΤΙΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ. Δεν τους πειράζει που οι θεατές σήμερα είναι μόνο τριάντα χιλιάδες. Δεν τους πειράζει που έχουν κατορθώσει να έχουν μόνο τον ΟΠΑΠ χορηγό. Δεν τους πειράζει που μόλις περνούν τα σύνορα έρχονται οι σφαλιάρες. Δεν τους πειράζει που θα μειωθεί κι άλλο το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν τους πειράζει τίποτα, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΩΡΑΛΗ ΜΙΛΑΩ, ούτε καν αυτό που υπηρετούν. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ή ΓΙΑ ΑΛΗΤΕΣ Ή ΓΙΑ ΣΤΟΚΟΥΣ. ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΠΟΡ.
               Και μην νομίζετε οτι κυνηγάω κάποιους. Όπως έχουν αυτοί αρχίδια και με γράφουν, αυτό κάνω κι εγώ. Κι ούτε πιστεύω οτι θα βγει και κάτι. Τα βουβάλια δεν αλλάζουν. Η παρέα όμως φτιάχνει. Και γι' αυτό ενδιαφέρομαι πρωτίστως. Τουλάχιστον να μην υπάρχουν μαλάκες και να καταπίνουν αμάσητα τα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος της παιδικής μας  καύλας. Έτσι βέβαια δημιουργείται μια ελίτ πνευματική που αύριο μπορεί να ασκήσει φασισμό. Σωστό κι αυτό. Αλλά δεν το φοβάμαι. ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ. Η ΑΝΤΙΛΟΠΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ. Ε, άνθρωπε της πολιτικής, της κοινωνίας και της θρησκείας;
             Υγ1. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη: " Θα μπω αλλά χωρίς λεφτά. Φτιάχτε τα δημοσιεύματα. Τα λεφτά θα μπαίνουν σιγά σιγά."  Πόσος χρόνος θα κερδηθεί; { από τα προσεχώς }
              Υγ2. Το γιαούρτι πήζει πιο γρήγορα από το 29% του οργανισμού.
             Υγ3. Για τις δηλώσεις του Γρυσμπολάκη, παραθέτω μόνο την φωτογραφία του. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ  " ΠΙΤΣΟΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ",΄όπως έλεγε παλιά η διαφήμιση. Μιλάμε οτι ο τυραννόσαυρος Ρεξ είναι κούκλος μπροστά του. Αυτό σε νοιάζει ρε Αβραμίδη; Πάντα με ενδιέφεραν τα καλλιστεία ζώων. Σαν να θέλει να φτύσει την γραβάτα που δεν την φόρεσε. Την κατάπιε. Άλλος λεφτάς κι αυτός που στηρίζει ( τις χώρισα τις δυό τελευταίες λέξεις, έτσι; ).

3 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας27 Σεπτεμβρίου, 2012 00:03

    Ηθελα να ηξερα,αυτος ο Δημητρελος που στο διαολο ψαχνει για χορηγιες.
    Ακουτε παρακατω:
    "Σε εμπορική συμφωνία με οίκο ανοχής με την ονομασία "Σούλα" ήρθε η διοίκηση του Βουκεφάλα Λάρισας, προκειμένου η επιχείρηση να γίνει χορηγός της ομάδας μέσω της διαφήμισης στην φανέλα. Φυσικά ο οίκος ανοχής "Σούλα" δεν είναι ένας... τυχαίος οίκος ανοχής, καθώς το περασμένο καλοκαίρι εγκαινιάστηκε από την Τζούλια Αλεξανδράτου"

    Oλα καλα. Ακομα και η εισοδος μπουρδελων στις φανελες δεν ειναι και τοσο ασχετες με το εν γενει αντικειμενο.
    Αλλο με απασχολει: Εγκαινιαζει η Τζουλια; Εχει τετοια εξουσιοδοτηση; Ποθεν; Εγω ξερω οτι στα εγκαινια παει παπας. Ειτε ειναι αγροτικο αυτοκινητο ειτε μαγαζι,ειτε προπονητικο κεντρο,ειτε εναρξη οποιασδηποτε δραστηριοτητας, μονο ο παπας μπορει να δωσει το ευλογημενο Ο.Κ.
    Η εχουμε μια σειρα η οχι. Η κραταμε τα εθημα και το θεο ικανοποιημενο η οχι.
    Απο που και ως που κυρα μου τρεχεις και κοβεις κορδελες; Υπουργος εισαι η Μητροπολητης;

    Φυσικα φανταζομαι οτι η χορηγια θα ειναι σε ειδος. Και οχι χαρτονομισμα. Θα χωριστουν οι αγωνιστικες σε 4αδες. Σε πληρη συγκομηδη βαθμων,δηλαδη στους 12, θα παρεχει η "Σουλα" πληρες σερβις. Στους 8 βαθμους, πιπες και στους 6 καμια σφαλιαρα στα κωλομαγουλα.

    Προτεινω αυτο να επεκταθει και στις μεγαλυτερες κατηγοριες .Να φτασει στι Λιγδα.
    Ας πουμε, στις 4 συνεχομενες νικες να μπορει η ομαδα να πηδαει εναν υπουργο. Στις τρεις νικες εναν υφυπουργο. Στις 2 νικες και στις 4 ισοπαλιες να βαζει στα 4 τρεις διευθυντες ΔΕΚΟ.
    Και παει λεγοντας. Μπας και φανει και λιγο χρησιμο του μπουρδελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας27 Σεπτεμβρίου, 2012 00:26

    Aλλο παλι (δεν εχει σχεση με χορηγιες...η μηπως εχει;)

    Στο νοσοκομείο του Όκλαντ οδηγήθηκε ένας άνδρας για εγχείρηση, καθώς είχε κολλήσει στον πρωκτό του ένα χέλι.Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κατευθύνθηκε με πόνους στο Auckland City Hospital και εξήγησε στους χειρουργούς το πρόβλημα του.

    Μετά από ακτινογραφίες οι γιατροί έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ένα χέλι είχε σφηνωθεί στον πρωκτό του και χρειαζόταν άμεσα εγχείρηση ώστε να αφαιρεθεί.
    Μια νοσηλεύτρια έσπασε το ιατρικό απόρρητο και ανέφερε ότι το μέγεθος του χελιού ήταν σαν ένα μεγάλο σπαράγγι".

    Oλα καλα και εδω. Καμια απορια για το γεγονοτο.
    Αλλα χελι που να μοιαζει με σπαραγγι;
    Η μαλακισμενη η νοσοκομα,η δεν εχει φαει ποτε ψαρι, η δεν εχει βαλει στο κωλο της σπαραγγι ακομα.

    Κατα τα αλλα, τα ψαρια ειναι συνηθες ειδος που απαντωνται εκτος απο τα ποταμια και στις κωλοτρυπιδες. "Σαραφης στα Τρικαλα,Σαραφης και στο Παρισι"
    Αλλωστε και μια δικη μας λαοφιλης τραγουδιαρα ως γνωστον εχει παει στο νοσοκομειο για να της βγαλουν μια συναγριδα απ'το κωλο.
    Το λαθος που κανουν ειναι οτι τα βαζουν με τη μουρη. Δηλαδη με τα αγκαθια προς τα εξω. Με αποτελεσμα οτι μπαινει να μη βγαινει. Ισως αυτο να ειναι και το ιδιεταιρο με την περιπτωση. Και να το κανουν επιτηδες. Και να πονας δηλαδη να μη μπορεις να το βγαλεις.

    Ασχετο: Εδω θυμηθηκα κατι που ειχε πει καποιος για την τιμωρια που αξιζει στους πολιτικαντιδες που εφεραν την χωρα ως εδω
    - Θα πρεπει-ειπε- να πυρωσεις ενα σιδερο απο την μια μερια και να τους το βαζεις σστον κωλο απο την αλλη.
    -Γιατι απο την αλλη; ρωτα ευλογα ο αλλος.
    -Για να μη μπορουν να το πιασουν και να το βγαλουν" απαντα ο πολυμηχανος Οδυσσεας.
    Σωστοοος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΡΟΥΝ από διοργάνωση επαγγελματικού αθλητικού θεάματος είναι οι ΗΠΑ, τέλος. Μπροστά στους διαχειριστές των NFL, MLB, NBA, NHL, ναι, ακόμα και του Major League Soccer, οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ μοιάζουν μπροστά τους μπακάληδες της γειτονιάς.

    Και ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει κανείς για το Αμερικάνικο Φούτμπολ, σίγουρα πρέπει να αναγνωρίσει την ευρηματικότητα που έχουν οι ονομασίες των ομάδων.
    Π.χ. Χαλυβουργοί του Πιτσβούργου εναντίον Συσκευαστών Κρέατος του Πράσινου Κόλπου. (Pittsburgh Steelers vs. Green Bay Packers). Όου γέα.

    Οι ΗΠΑ, με μαγιά τους εκατομμύρια μαθητές που στέλνουν οι μανάδες τους να παίξουν σόκερ και τους 50 εκ. (ραγδαία αυξανόμενους) Λατινοαμερικανούς, υπολογίζω να κερδίσουν ένα Μουντιάλ μέσα στην επόμενη 20ετία. (Αν δεν σκάσει ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος μέχρι τότε).

    Όσο για την ΑΕΚάρα τι να πω. Ο Φρουτάδο με έκανε να παραγγείλω στο eBay Μεξικάνικα βατράχια, ώστε να τα γλείφω και να βλέπω παραισθήσεις με τον Thomas Black να σκοράρει με ψαλιδάκι εναντίον του Γαύρου, μετά από σέντρα του Αρκούδα. Μπεχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή