Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΦΗ - Α Ε Κ

            Έτοιμοι ξανά για έναν ακόμα τελικό. ¨Ετσι δεν μας είπε ο προπονητής; Πώς λοιπόν να μείνεις στο φιλικό σπίτι παραπάνω; Κι ας άναψε η κουβέντα κι ας έγινε ό,τι θες. Μέσα στο αυτοκίνητο όλοι και βουρ πίσω για να στηθούμε μπροστά στο κουτί. Και θέλουμε κι ένα μικρό δώρο από την αυτοκράτειρα. Ναι, μικρό. Άλλες εποχές δεν θα είχαμε απαιτήσεις. Σαν υποχρέωση θα το βλέπαμε. Αλλάζει όμως ο καιρός κι οφείλουμε να καρτερούμε δώρα κι από την κόρη μας. Για να δούμε.
           "...κι αν συνεχίσει έτσι η διαιτησία, δεν θα κρατήσουμε ήπιαν στάση...", είχε πει ο πρόεδρος. Μα δύο πέναλτυ εις βάρος μας;  Μα ήταν . Και λοιπόν; Εμείς δεν θέλαμε να τα δώσει. Μας άρεσε η ύπτια στάση της ομάδας μας, που ήταν καραδουλεμένη στην προπόνηση. Χωρίς κέντρο και χωρίς επίθεση. Που αντί να αιφνιδιαστεί ο Αναστόπουλος, τελικά αιφνιδιάστηκαν οι παίκτες που επέλεξε ο Βλάχος. Μεγάλη ιστορία αυτή.
              Πρώτο ημιχρόνιο και μπαρ εναντίον καφετέριας. Με τον προπονητή μας, να δίνει ρεσιτάλ. Δεν είναι και μικρό πράμα να θεωρείς επικίνδυνο τον Σίσιτς, οπότε να ξεκινάς όπως αποφάσισες και μετά να αλλάζεις τα μπακ σου. Χώρια που τους τρεις ανύπαρκτους στο 4-2-3-1 να τους έχεις τιρμπουσόν λες και ξέρουν τις θέσεις κι από παλιά. Ήταν ημιχρόνιο κασέτας για τον Βαγγελάκη. Να τον βιντεοσκοπούν οι μάνατζερ και να τον πλασάρουν μεθαύριο στα Άσπρα Σπίτια σαν βαθύ μύστη παλιών αλεφάντιων τακτικών. Τώρα εμείς να κλαίμε ή να γελάμε; Νωρίς είναι ακόμα και μπορεί το δεύτερο μέρος να γίνει πιτσαρία εναντίον ταβέρνας. Όλα γίνονται. Η Κρήτη χωρίς ευκαιρίες να έχει βάλει δυό γκολ κι η ΑΕΚ με καμία να είναι μέσα στο παιχνίδι. Θα γίνουσι και αλλαγαί εξωτερικαί. Άλλες για μέσα δεν υπάρχουν, εκτός αν ο Γροντής παίξει τέρμα κι ο Αραμπατζής δελυτερος επιθετικός. Στους τελικούς, τα πάντα περιμένεις.  Όπως και το καταπληκτικό γκολ του Πίου, που το βάζουν μόνο μεγάλοι παίκτες ή πραγματικά κωλόφαρδοι.
              Κι αυτά τα δυό κέντρα εστίασης έπαιξαν, βελτιώνοντας το θέαμα προς άγραν ματιών. Ο Βλάχος το γύρισε στο ορθολογιστικό 4-4-2 με παραλλαγές του 4-2-4 και οι σωστές αλλαγές φέρανε την μεγαλύτερη πίεση παρέα με την εδαφική κατοχή αλλά και τις καλύτερες ευκαιρίες του ΟΦΗ, που αναδεικνύουν καλύτερο μας παίκτη τον Αραμπατζή συνεπικουρούμενο από τον Κοντοέ. Άρα μηδέν στο πηλίκο και διάχυτη απογοήτευση για τα καλά τεχνικά στοιχεία του Γροντή αλλά και του Νικολιά. Τα πράματα είναι πιο σοβαρά από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.
             Τώρα βέβαια, με το σκορ θα ασχλούμαστε; Είπαμε οτι κάνουμε αγωνιστικά διαλείμματα κι εκεί κοιτάμε την δουλειά των γνώστεων του ποδοσφαίρου βετεράνων , που κατανοώ οτι σαν διοικητές και διευθύνοντες σύμβουλοι είναι άχρηστοι. Στο γήπεδο, ούτε την μπάλα δεν ξέρουν να κατεβάζουν; Δηλαδή ο Τσιάρτας είναι χαρούμενος που η ομάδα δεν έχει κόφτη στο κέντρο; Τόσο πολύ πέτυχε στον σχεδιασμό του; Κι αν σου χτυπήσει αυτός ο Ρίκα ή αποβληθεί, τι θα κάνεις ρε μεγάλε μετά; Θα βάλεις τον Φούντα που έχει αλτικότητα; Ή θα βάλεις τον Φουρτάδο να χορεύει Χάκα;
               Η ομάδα βγάζει υγεία; Όχι αδέρφια. Μπορεί να καλέσανε οι ιθύνοντες τα παιδιά να ενηλικιωθούν πιο γρήγορα από το κανονικό, αλλά είναι πασιφανές οτι η ομάδα νέων θα καεί αφού χαμένα τα έχουν όλοι. Και όλοι βλέπετε την ισχύ των αντιπάλων. Μιλάμε για κατι καρτούν που όμως στην αιχμή του δόρατος έχουν φροντίσει να υπάρχει κάτι κι όταν σου βάλουν το γκολ, ξέρουν να το κρατάνε. Αυτό που φωνάζω εδώ και καιρό και πριν αρχίσουν τα αγωνιστικά σκαμπίλια. Που ξαφνικά θα θεραπευτούν αν αναλάβει ο γιός Βιντιάδης που τον ενέκρινε εκείνο το παιδάκι που λέγεται Νοτιάς κι οπότε ο Άγγλος απατεώνας πήγε να πιεί καμιά μπύρα σε κανά pub του Λονδίνου. Εκεί που για μεζέ σερβίρουν κρέας ποντικού.
               Η ομάδα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει για ποιόν στόχο αγωνίζονται. Ο ένας λέει για ΑΕΚ, ο άλλος για αποφυγή υποβιβασμού κι ο τρίτος μιλάει στα συμβούλια για τα οφέλη των εκατομμύριων που θα έχουμε όταν θα βγούμε στην Ευρώπη. Που σε λίγο την Νέα Σμύρνη, θα την θεωρούν πρωτεύουσα προηγμένης δύσης. Εντάξει υπήρχε και η ατυχία με τον Κατσικοκέρη σήμερα, αλλά δεν είναι γκαντεμιά να έχεις αυτόν σαν ΑΕΚ μπροστά; Εργοτέλη δεν ηδυνήθη να σώσει, θα σώσει την ΑΕΚ του Φούντα που αξιολογήθηκε σαν δεξί εξτρέμ;
                Βλάχο, σύνελθε. Μάζεψε τα δυό αμυντικά χαφ που έχεις και παίξε την έδρα. Τα κορδελάκια δεξιά κι αριστερά, θα έρθουν στα εντός έδρας με την πίεση του κόσμου. Τα άλλα είναι για τα γέλια , όπως κι αυτά τα μπλέ που φοράς εκεί στον πάγκο.  Όλα τα συστήματα τα ξέρεις, τα στοιχειώδη της άμυνας τα ξέρεις; Για δείξε μας οτι μπορείς να το παίξεις προσγειωμένος. Διότι μπορεί τα παιδιά να ξαναέκλαψαν σήμερα στα αποδυτήρια, αλλά ο κόσμος πριν κλάψει, πρώτα θα χαστουκίσει. Κι ειδικά όταν βλέπει έναν ΟΦΗ πανικόβλητο να γυρνάει όλος πίσω και να σε πιάνει κορόϊδο με τις αντεπιθέσεις κι εσύ να μην ξέρεις πώς να κατεβάσεις την μπάλα.
                                          ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.  

7 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ: ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ; ΑΣΕ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΧΗΝΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ. ΑΣΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ.
    ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΧ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΥΠΕΣ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΩΝ.
    ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΟ ΚΚΕ, που του πηρε τα σωβρακα καποιος που λεγεται Τσιπρας - ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΟΝΝΟΥΣ.
    Αλλά άμα ξέρανε μπάλα, θα ειχαν Τσιάρτα και Βλάχο; Φαντάσου τον Μαρινάκη, με λεφτά και δήθεν ασφάλεια, και φαντάσου τον πεινασμένο τι κάνει. Ούτε καν τον υπηρέτη. ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ; ΟΧΙ. ΚΑΤΣΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΓΔΑ.
    ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα αδερφε ειμαι πολυ στεναχωρημενος με την ομαδα,βασικα με τον βλαχο.Περιμενα να δω,απο την πρωτη αγωνιστικη,μια ομαδα επιθετικη να δημιουργει καποιες φασεις εστω και μ αυτους τους παιχτες που εχει,στην τελικη με ποιον θα παιζει μωρε?με τον οφη,τον πλατανια και την κερκυρα,σιγα τις ομαδες...ελεγα.Εχει κολησει και αυτος,οπως και πολυ αλλοι μαλακες με αυτην την μαλακια την ισπανικη 4-3-2-1 η 4-3-3 η 4-2-3-1 οπως το λενε και εχουν καταστρεψει το ποδοσφαιρο να πουμε.Ενα ειναι το συστημα για την ομαδα 4-4-2 και οποιος λεει το αντιθετο ειναι απλα ασχετος.Καταρχην δεν εχεις παιχτες,δεν εχεις ακρα που πας ρε μεγαλε?αλλα στο ειναι μεγαλη κουβεντα....
    στο δευτερο οκ το αλλαξε το γαμηδι το συστημα και τι κανει μωρε ο αθεοφωβος?μου βγαζει κοδρερο και φουντα και βαζει κατσικο και γκερειρο!!!απιστευτο!!!μας φτιαχνει μια τρυπα στο κεντρο σαν της καλτσας μου ο ασχετος,ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν παιζει ο γκερειρο μ αυτο το συστημα και ο λογος ειναι προφανεις...δεν μπορει,δεν ξερει να μαρκαρει,ΑΛΛΑ το ειδαμε και αυτο!

    ΣΗΜ:ευτυχως που μπηκε και λιγο ο Νικολιας και ειδαμε καμια ενεργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι και δεν ξέρει να μαρκάρει ο Γκερέιρο.Αν δεν είδες το παιχνίδι μας στην Ξάνθη,δες το σε παρακαλώ,αμυντικό χαφ τον έβαλε για 20-25 λεπτά...

      Διαγραφή
  3. No more coal! No more coal!

    Frutado is gonna blow!

    Πω, πω, ζούμε στιγμές Αρμαγεδώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασφαλώς δεν αποπνέει υγεία αυτή η ομάδα νέων φερέλπιδων και μη ποδοσφαιριστών που εκλήθησαν βιαίως να γίνουν άνδρες χωρίς να υπάρχει ανάμεσά τους (μέσα στο γήπεδο) κάποιος να τους εξηγήσει πώς γίνεται αυτό. Και, προφανώς, αυτά τα παιδιά είναι πολύ πιθανό να καούν, ιδιαίτερα αν κάποια στιγμή αντιμετωπίσουν σοβαρή ομάδα (όσο παίζουμε με μπυραρίες γλυτώνουμε την κρίση).
    Ως παλαιός ΑΕΚτζής μελαγχολώ στη σκέψη «ήταν πλήγμα που χάσαμε με τραυματισμό τον Κατσικοκέρη....ποιόν???????!» και ότι μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο ο έμπειρος Γκερέιρο (ποιός?????!), ο άνθρωπος που τόσα χρόνια κοροϊδεύει ανερυθρίαστα τους οπαδούς της ομάδας μας για να βάλει τάξη.

    Και για να μη μου λέτε οτι τα λέω όλα μαύρα, σήμερα έχει έναν υπέροχο ήλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα.
    Για να μην τα ξαναγραφουμε καθε εβδομαδατο σχολιο στις 02 Σεπτεμβρίου, 2012 14:34 εχει Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ το βαθμολογικο σεναριο των αγωνιστικων μεχρι και χτες.

    Στοιχημα ενα 50αρικο να ειχα πεταξει, θα ηταν ανετα διχιλιαρο.
    Για να πιασουμε απο εδω και περα λοιπον παμε:
    Νιονιος εκτος για να σπασουμε το ρεκορ (χαλαρα) των 5 αγωνιστικων χωρις νικη.Πολυ χαλαρα ομως.
    Κερκυρα μεσα που λογικα θα το παρουμε.
    Μπαοκ εξω-Πλατανια-Παο-ΟΣΦΠ: δεν νομιζω να εχουμε καμμια αμφιβολια?
    Βλεπω στην τετραδα αυτη στη καλη 3-5 ποντακια, και στη κακη 1-3 ποντακια.

    Δηλαδη 1 που εχουμε και 3 με κερκυρα (ο θεος να βαλει το χερι του δηλαδη)=4
    αντε και αλλα 3? (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ) με Πλατανια= 7.

    Να κοιμηθει ο θεος (αφου βαλει το χερι του πρωτα) να παρουμε και κανα χηναρι με καποιον? (πιο πολυ ευελπιστω στο βαζελο οπως ειναι σημερα).
    Αντε λοιπον 8 ποντακια. Να πουμε 10? αντε να πουμε.
    Σουπερ ε?

    Ο Θωμας, αφου μας θαμπωσε με το πουκαμισο-safari-μπριζολα, γι αυτο μας εσωσε? Για να διασυρθουμε αγωνιστικα και να πεσουμε??
    Μπροβο ρε Θωμα. Κοιτα μονο μη σου παρει το ΛΑΜΟΓΙΟ καμμια καρεκλα στα ΔΣ..

    Για το Βλαχο δεν εχει σχολιο. Τρικυμια εν κρανιω κανονικα..ο τυπος θυμιζει ΕΝΤΟΝΑ Τουμπακοβιτς.

    Γιαγκο, το στοπερ που εβλεπε τα τρενα να περνουν.

    Πιου.. εκανε GRANDE μαλακια και απο ΤΥΧΗ πηγε μεσα, χωρις καν να βλεπει και με το σκορ 0-2. Ενδεικτικο του ποσο στα αρχιδια τους εχουν γραμμενα τα ματς..

    ΥΓ Η μεγαλη πλακα ειναι που ΑΝ δεν πεσουμε θα ξεπουλησει ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ οτι πιτσιρικα ξεπεταχθει για να 'κλεισει' παλιας αμαρτιας. Πρωτοι υποψηφιοι ειναι ΗΔΗ Μπουγα-Φουντας-Κατιδης..

    ΥΓ2 4 γκολ το παλιοπαιδο ο γκαμηλιερης. Που ειναι τοσο κολοπαιδο που στομα εχει και μιλια δεν εχει στο γαυρο.
    6 γκολ ο 'αδιαφορος' σκοκο στη Νιουελς. Βρε τον αλητη πρεπει να παιζει στοιχημα καθε αγωνιστικη να σκοραρει...
    10 αυτοι οι 2 . Ενα ολοι εμεις σε 4 αγωνιστικες.

    Προεδρε (ΕΣΕΝΑΟΥΛΑ ΛΕΩ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΕΛΟ ΑΞΙΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΑ στη ΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ) για ρωτα το αφεντικο σου, ο αξιος αντικαταστατης του Νατσο ειναι ο Κατσικοκερης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας24 Σεπτεμβρίου, 2012 16:07

    Μεσα σε ολα χασαμε και το Τσιαρτα. Ηθελα να ηξερα, τους επενδυτες τους ενημερωσαν η κανουν του κεφαλιου τους; Μετα απο 4 ηττες (και με τον Αρη, ηττα ηταν) φευγει ο ...τεχνικος διευθυντης. Μαλλον γιατι δεν προετοιμασε καλα αυτους που θα ηθελε να φερει και ετσι η ομαδα αναγκαστικε να παιξει με τους υπαρχοντες απροετοιμαστους και αρα σωστα απεμακρυνθει σαν κυριος υπαιτιος της αγωνιστικης κατηφορας.
    Σωστη σκεψη,δεν λεω.

    Μπορει ο Βασιλακης να ειναι κομματακι δυσκολοχωνευτος εως αχωνευτος χαρακτηρας,αλλα απο εκει εως του να αποχωρει σαν αποτελεσμα των 4 κακων αποτελεσματων,αυτο ειναι η τελεια τρικυμια (πριν το μεγαλο τσουναμι βεβαια)
    Και πριν προκαμει να του το ανακοινωσει ο Μαυρος,εκεινος λεει ετρεξε στον Δημητρελο να κανονησει τα...δεδουλευμενα και τα αδουλευτα που εχει να λαμβανει. Τσιαρτας ειναι αυτος. Οχι παιξε γελασε. Μιλαμε οτι εαν συγκατοικησει με Σκωτσεζο ο δευτερος θα πηδηξει απο το παραθυρο,λογω της ...εκκλητης ζωης που εως και πριν την συγκατοικηση εκανε.
    Βγαζει τα λεφτα απο την αριστερη τσεπη με το δεξι χερι και τα βαζει στην δεξια με το αριστερο,ωστε να φαινεται σαν καταθεση. Μιλαμε για αρρωστια.

    Ο βλαχος ακλονητος. Απολυτη στηρηξη λεει ο Μαυρος στον Βλαχο. Και εσενα βρε μαυρε,ποιος σε στηριζει; Ο ...Κωστης;
    Ρε που εχουμε μπλεξει. Καλα εισουν ανθρωπε μου στο καφε. Τι ηθελες να μπλεχτεις; Για να δικαιολογησεις το ονομα σου, "μαυρος";

    Θες να μπεις; ο.κ. Μπες και καντα μπουρδελο. Λιμπα. Φερε απο ΣΔΟΕ εως Αρειο Παγο. Τι καθεσαι και κουκουλωνεις τα σκατα τους με τα πουκαμισα;
    Το "και με τα πιτσιρικια θα τους γαμισω..." δεν βρισκει τοπο. Ειναι ΜΟΝΟ πιτσιρικια δυστυχως. Δεν εχουν κατι αλλο.
    Το "με τα πιτσιρικια θα μας γαμησουν" θα ηταν η ρεαλιστικη ατακα.

    Η συγκομηδη βαθμων,μοιαζει σαν να μαζευει Χιωτης μαστιχες απο τα καμμενα. Τζιφος. Το μαζεμα ειναι και θα ειναι το ιδιο δυσκολο και προσεχως,οπως το λεει και ο Dimi. "Καλως" εχοντων των πραγματων την 10η αγωνηστικη θα ειμαστε με καμια 10αρια βαθμους. Οι αγωνιστικες ειναι 30.Αρα αν τα πραγματα εξελιχθουν το ιδιο "ομαλα",θα εχωμεν σουμα 30 περιπου ποντακια. Ελπιζουμε να μη μαζεψει περισσοτερους παραπανω απο μια ομαδες της "σειρας" μας. Δηλαδη Κερκυρα Πανθρακικος Βεροια. Πλατανιας και Γιαννενα λογικα θα σωθουν λογω εδρας με οτι μαζεψουν εκει μεσα. Τα ιδια και η Λειβαδια,η οποια θα κερδιζει και ποντακια εκτος. Αρα απο τις τρεις πρωτες, και οι Κερκυρα-Πανθρακικος να ειναι αυτες που θα εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να πεσουν,εαν ολα πανε καλα.

    Τι καθομαστε και λεμε ρε πουστη μου. Ποιος θα το πιστευε οτι θα τα γραφαμε σοβαρα αυτα μια μερα. Να ειναι καλα τα λαμογια, ο ερασιτεχνης χωροφυλακας,το κοντο σορτσακι και οι σωτηρες με τα καραβια.

    ζαβαρακατρανεμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή