Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΡΡΗΣ - ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ

              Θα ξαναμιλήσουμε για το ντέρμπυ της ΕΠΟ, αλλά καλό είναι να πέσουν μερικές πινελιές και τώρα. Πινελιές στον καμβά του χάπια, που έχει βαλθεί να το παίζει αφεντικό σε όλα και με την βούλα. Ένα τεράστιο λάθος του, που δείχνει και την ανυπαρξία στοιχειώδους μυαλού αλλά κι ένα κοινότυπο copy paste του προκατόχου του. Κι ενώ όλα είχαν ξεκινήσει τόσο διαφορετικά. Τότε για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών μιλάω, καθώς και για την πρώτη διάθεση για καλυτέρευση του ποδόσφαιρου με την συνδρομή ενός νεότερου ανθρώπου στην θέση του υπερκατάσκοπου.
              Γιατί λάθος; Ποιός τον αμφισβήτησε σαν αφεντικό της δαφνοστεφανωμένης και ποιός αμφισβήτησε το ζεστό χρήμα που έριξε στην ομάδα του; Ποιός είπε να μην είναι πρόεδρος της λίγδας και ποιός δεν του έβγαλε το καπέλο πέρσι για την ομάδα που παρουσίασε; ΚΑΝΕΙΣ. Εντάξει φέτος τα έχει κάνει μπάχαλο στο ρόστερ του, αλλά αυτό έχει τις σφαλιάρες  του στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να κοντράρει. Οπότε γιατί να αλώσει και την ΕΠΟ; Άστηνα ρε φίλε ελεύθερη την διαιτησία. Θα έχει και μεγαλύτερη αξία ο τίτλος αν την πουτάνα την έχει άλλος σε επίπεδο ΚΕΔ. Τώρα, ό,τι και να γίνεται, θα χρεώνεται στον χάπια. Πού να το αντιληφθεί βέβαια αυτό; Αυτό θα γίνει κατανοητό όταν θα έρθει κάποιος σοβαρός αντίπαλος και θα του πάρει το κουτί μετα ηρεμιστικά από την τσέπη.
              Σαρρής λοιπόν εναντίον Γκαγκάτση. Και το πράμα έγινε ντέρμπυ. 57 ενώσεις θα μπουν στην εκλογική αναμέτρηση κι ο νέος πρόεδρος θέλει 29 ψήφους. Γιατί μιλάω για ντέρμπυ όμως όταν τον Σαρρή τον πρότειναν 33 ενώσεις; Θεωρητικά κάνει περίπατο. Λάθος αγαπητοί. Αν ήταν έτσι τα πράματα ο Γκαγκάτσης θα είχε αποσυρθεί. Άλλο προτείνω, κι άλλο ψηφίζω. Ειδικά στην Ελλάδα την λαμογιάρικη. Κι ειδικά στις εκλογές της ομοσπονδίας, που ο Σαρρής κατεβαίνει χωρίς ιδέα για το τι σημαίνει διοίκηση ποδόσφαιρου με μόνο πρόγραμμα την πλάτη του χάπια ενώ ο Βασίλης κατέρχεται με τρομακτικό πρόγραμμα αλλαγών κι εκσυγχρονισμού και με την πλειοψηφία της λίγδας μαζί του. Κι ο Σαρρής είναι τόσο σίγουρος που ασχολείται τώρα με τον Άρειο Πάγο κι ένα πρόστιμο οκτώ χιλιάδων ευρώ που έχει φάει ο Γκαγκάτσης για απόκρυψη εισοδημάτων και που θεωρητικά του δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής.
              Κοινώς μαλακίες, όσο κι αν είναι σίγουρο οτι αν εκλεγεί ο Γκαγκάτσης, τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα εκλεγεί στα δικαστήρια με την κρίση για το αίτημα αναίρεσης που έχει υποβάλει. Και το οποίο έχει σίγουρα αξία αφού στις επερχόμενες εκλογές ψηφίζουν οι περίφημοι βλαχοδήμαρχοι. Που ελέγχουν την τοπική τους διαιτησία ( κάθε ΕΠΣ έχει και την δική της ένωση διαιτησίας ) κι άρα εξαρτώνται πολύ από τις τοπικές ομάδες, δηλαδή τους πρόεδρους των που ρίχνουν λεφτά με τη σέσουλα στους διάφορους χορούς. Να πως μπαίνει ο συρφετός της λίγδας στις εκλογές ενώ δήθεν ψηφίζουν ρομαντικοί και λάτρεις του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου. Πιο απλά δεν μπορώ να τα πω.
             Υποστηρίζω κάποιον; Ποτέ και πουθενά. Είτε βγει ο ένας, είτε ο άλλος δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Τώρα το αν θα γίνουν οι δικαστές τακτικοί ή θα εκλέγονται δια κληρώσεως κι όλες οι ποινές θα έχουν βγει μέχρι την Τετάρτη και οι εφέσεις μέχρι την Παρασκευή, είναι καλά βήματα αλλά λεπτομέρειες. Το οικοδόμημα πρέπει να αλλάξει κι αυτό αλλάζει μόνο με τρία πράματα, τα οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα γράψω:
              -  Αξιοπιστία δικαιοσύνης: Αντιγραφή της λειτουργίας των πειθαρχικών οργάνων της ΟΥΕΦΑ και κατάργηση της φυσικής παρουσίας των εκπροσώπων των ομάδων σε απολογίες. Ένας κανονισμός μικρός, αυστηρός και σαφής και κατάθεση μόνο υπομνημάτων από τους κατηγορούμενους.
             -  Η ΚΕΔ απομακρύνεται από την ΕΠΟ ( πολύ βαρύ αυτό ε; ).
             -  Η κάθε ΕΠΣ να συρρικνώσει τις κατηγορίες της σε ΜΙΑ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕ 15 ΟΜΑΔΕΣ. Να δεις εκεί πώς γιγαντώνονται οι ομάδες οι τοπικές και πώς σταματάει ο οικονομικός αφανισμός τους. Σκεφθείτε ας πούμε στην Καισαριανή των τριών δρόμων, αντί να έχει τέσσερις ερασιτεχνικές ομάδες να είχε μια. Φυσικά αυτό πάει κόντρα στην νοοτροπία του κάθε μαλάκα που θέλει να είναι κάπου πρόεδρος, αλλά είπαμε οτι μιλάμε για σαρωτικές αλλαγές.
              Αυτά δεν τα έχω δει στο πρόγραμμα κάποιου επίδοξου προέδρου κι άρα γι' αυτό είπα οτι δεν περιμένω και τίποτα το ιδιαίτερο. Αν πάντως πρόκειται να γίνουν μικροβελτιώσεις, αυτές έχουν τύχη μόνο με τον Γκαγκάτση. Που δεν είναι και λίγο οτι πάει κόντρα στον χάπια. Θα μου πείτε οτι έχει αμαρτωλό παρελθόν. Και λοιπόν; Μου είναι παντελώς αδιάφορο όπως μου είναι αδιάφορο το αν έναν εγκληματία τον κάνεις νούμερο ένα στέλεχος στην αστυνομία αφού μάλλον ξέρει καλύτερα από τα παιδάκια τι να κυνηγήσει. Το εμβόλιο εξ άλλου, μην ξεχνάμε οτι είναι η είσοδος στον ανθρώπινο οργανισμό  ακριβώς του μικρόβιου το οποίο θέλουμε να χτυπήσουμε.
             Υγ1. ΕΠΣ σημαίνει ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων. Η λέξη ΕΠΣ ακολουθείται από ένα γράμμα, που είναι το αρχικό του κάθε νομού. Π.χ. ΕΠΣΠ, το τελευταίο Π σημαίνει Πειραιάς κι ούτε καθ' εξής ( τα γράφω για τους νεότερους ). Η κάθε ΕΠΣ έχει την δική της ΣΔΠ ( σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου ) κι ό,τι γράμμα ακολουθεί το ΕΠΣ το ίδιο έχει και το αντίστιχο ΣΔΠ. Π.χ. η ΕΠΣΧ ( Χίου ) έχει την ΣΔΠΧ. Τα πολιτικά μέσα βεβαίως και παίζουν χοντρά.
             Υγ2. Πρόβλεψη : Παρά τα όσα γράφω, τον Σαρρή βλέπω αφού η γκαντεμιά μας είναι οτι το σύστημα θέλει να ανανεώνεται και να βάζει κι άλλους στο κόλπο.
              Υγ3. Κρίμα για τον Πιλάβιο αλλά την ευκαιρία του την είχε. Απλά δεν άρπαξε την γκόμενα από τα μαλλιά. Κι αν δεν την χουφτώσεις...

4 σχόλια:

  1. @ obsidian conspiracy: Τι έγινε βρε δυσκολο ινδιανικο ονομα ντεμακο ψαχνεις που σε καλυψε σαν μπαφο και σου πηρε την γυναικα . εδω θα καθεσαι προσοχη . Κιατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν καταλαβα αυτο με τον μπαφο. το ονομα ειναι απο δισκο των nevermore. Ξερεις μουσικη και τετοια. προσοχη καθισα τελευταια φορα στο ναυτικο το 2003. η γυναικα μου ειναι πολυ ομορφη οπως και η κορη μου. αν την δει ο ντεμης θα προσπαθησει να μου την κλεψει αλλα θα παρει τα αρχιδια μου.

      οταν θα ερθει πανω στο ασπρο αλογο να σας πηδηξει ακομα μια φορα ελα να μου παρεις μια πιπα.

      Κ.Αχαγια

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Ή ΟΧΙ; ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ, που ξέρουν μπάλα όσο ξέρουν και το πουλί τους ΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ Ή ΓΙΑ ΓΑΜΗΣΙ. ΑΝ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ Ή ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΑΒΑ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΤΡΟΧΑΝΑ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΟΝΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ή ΚΟΡΟΜΗΛΑ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΧ, ΤΟΝ ΓΑΠ Ή ΤΟΝ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ.
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ. ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΚΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αν γίνουν εκλογές, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ.
    ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά,όλα τα λεφτά είναι το πουκάμισο του προέδρου μας!
    Κάτι από Αλ Πατσίνο μου θύμισε, κάτι από Νονός, την ταινία βρε...
    Άλλες εποχές ,αλλοτινές

    ΑπάντησηΔιαγραφή