Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΗ

               Την κριτική μου για τον προπονητή μας την ξέρετε. Όπως ξέρετε και την γνώμη μου για τις ικανότητες που διαθέτει. Σε αυτό το σημείο θεωρώ οτι έχω φτάσει αφού την μπάλα την έμαθα όταν την έπαιζα, όταν την έβλεπα σαν θεατής με την περιέργεια να βρω τον μικρόκοσμο της κοινωνίας αλλά κι όταν την υπηρέτησα σαν παράγοντας στην Καισαριανή. Σε τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τότε που κατηγορήθηκα από κάτι όψιμους Αεκτζήδες για εγκατάλειψη της μεγάλης ομάδας. Που βέβαια δεν την άφησα. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣΑ. Και πάντα σαν θεατής, ε; θεσμικό ρόλο στον βόθρο, τι να τον κάνω; Να βγω αύριο και να πω οτι " είναι ντροπή που είμαι πρόεδρος; " Και σκέψου τώρα : Πρόεδρος σε ένα σκατό κάποιου βόθρου. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ, κατά Τροχανά.
                 Για να ξέρουμε τι μας γίνεται τελικά. Αλλά και να μην ξέρουμε, σίγουρα είναι γραφικό το να βλέπεις παιχνίδι ποδοσφαίρου και κάθε ένα λεπτό ό μαλάκας που κάθεται μπροστά σου να σηκώνεται και να μην βλέπεις τίποτα. Δηλαδή παλιότερα, που υπήρχε θέαμα και παικταράδες, κανείς δεν διανοείτο να σηκώνεται αν δεν είχε γίνει κάτι. Σήμερα που δεν υπάρχει τίποτα άξιο λόγου, γιατί τόσος ενθουσιασμός; Η απάντηση είναι προφανής. ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΙ ΟΠΑΔΙΛΙΚΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΦΟΥΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ.
                 Για τον Βλάχο όμως ξεκίνησα και του βγάζω το καπέλο για την συνέντευξη του. Χτύπησε το πλήκτρο του κάθε Αεκτζή. Το προτελευταίο του πιάνου που συνήθως υποστηρίζεται κι από το πάτημα του κύμβαλου από κάτω. Τρομερή κατάθεση ψυχής κι αλήθειες από έναν άνθρωπο που " δεν θα πηδήξω από το πλοίο ". Τώρα το γιατί πήδηξε τότε παλιά, που δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα οικονομικά, μάλλον οφείλεται στην ηθοποιό που αφού την πήδαγε ο καπετάνιος μετά του την έκανε δώρο κι είπε και το μαλακισμένο να την σώσει. Όσο νάναι άλλο να είσαι το δεκάρι της ΑΕΚ κι άλλο να κάνεις παρτούζες με τον Γιάγκο Δράκο του Φώσκολου. Και να έχεις πάντα απορίες γιατί να τρέχεις πιο πολύ από τον Μανωλά και να προσπαθεί ο Χρυσοβιτσιάνος να σου εξηγήσει τις διαφορές των θέσεων. Και νάταν και καμιά καλή γκόμενα; Μια βλογιοκομμένη ήταν  - κάτι σαν θηλυκός Δώνης - αλλά είχε μπλε φακούς στα μάτια.
               Όμως η κατάθεση ψυχής είναι δεδομένη: " ...παιδικό μου όνειρο η ΑΕΚ και σκαλοπάτι στην καριέρα μου..." ΚΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ. Ήταν παιδικό όνειρο του να παίξει στην ΑΕΚ και μετά να πάει στην αλογοτροφή; ΚΑΨΑΛΗ λέγεται η βίζιτα. Ήταν παιδικό του όνειρο να γυροφέρνει πλέον σαν ψωμολυσάς κάποιες ομάδες και μετά να έρθει να ολοκληρώσει το έργο του στην ΑΕΚ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΦΩΣ ΚΑΙ  ΜΠΗΚΕ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΨΩΜΟΛΥΣΑΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ τον Καραγιάννη - Καρατζόπουλο.
               Κλάμα ρε παιδί μου. Μάρθα Βούρτση και " ...αυτοί οι παίκτες θα βγουν..." Θα τους αναδείξει δηλαδή αφού πιστεύει στο ταλέντο τους. ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΩ ΠΙΑΚΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΑΔΕ, ΤΟΝ ΕΧΩ BACK UP ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟΝ ΝΕΟΤΕΡΟ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ, ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΛΑΣΕΩΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ, δεν σημαίνει καμιά προπονητική ιστορία. Σημαίνει λοχαγό υποχρεωτικό επειδή στην αποστολή πολέμου, σκοτώθηκε ο επικεφαλής κι επειδή οτελευταίος τροχός της αμάξης έφερε στο καταφύγιο την όποια ομάδα απέμεινε, σου απένειμαν έυφημον μνεία ή γαλόνια κατά τα παιδάκια που μετρούν τον μισθό τους με κάτι σήματα στους ώμους.
                Και καλό είναι να ακούσετε τον Φετφατζίδη για τον Βλάχο. Και τον άλλο του Ατρόμητου, που ξεχνάω το όνομα του. Ο Βλάχος μου μίλησε στην ψυχή μου σαν μισθοφόρος αλλά είναι αδύνατον να με πείσει ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ. Δηλαδή έχω μόνο φασόλια σήμερα κι επειδή έριξα πιπεριά μέσα στην σούπα, θα πείσω όλο το σπίτι οτι όλος ο κόσμος θα ήθελε να τρώει καθημερινά αυτό το φαγητό; Και να μπερδεύομαι κιόλας οτι είναι πάντα πιο νόστιμο από οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξη μου; Ζαρντίμ θύμισε - πόσο καιρό σας λέω οτι πρόκειται για νούμερο; - που στηρίζει το ταλέντο του Μανωλά αλλά ήθελε το διπλό στα Γιάννινα με τον Ιμπαγάσα μέσα. Τι να κάνει κι ο χάπιας; Να τον διώξει; Κάτσε να κερδίσει την Κομοτινή την Κυριακή. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.
                Τέλος πάντων, επικοινωνιακά καλά πάει ο προπονητής. Που βάζει τα κλάματα με τα εργομετρικά, μιλάει για θέμα ικανότητας και θέτει επι τέλους τον σαφή στόχο: ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ. Σε πλήρη αντίθεση με την διοίκηση που μιλάει για Ευρώπη ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΙΛΟΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΦΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ.
                 Όμως ο Βλάχος, με ό,τι έχει μαζέψει από το ποδόσφαιρο, θάπρεπε να μην είναι Ζαρντίμ. Θάπρεπε να ζητάει κάτι στην φτώχεια που έχει διαφορά από τον πλούτο και το " σκάσε και μην μιλάς." ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ; ΑΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. Ο Βλάχος, γιατί εξαιρείται από την οργάνωση; ΔΕΝ ΙΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ; ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΞΟΥ, ΕΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ; ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ.
                  ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΙ. ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ, ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΛΠΙΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΗΤΕΣ, μάλλον είναι άσχετο θέμα.
                  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΣΑΝ ΑΕΚΤΖΗΣ; ΤΙ ΝΑΠΕΡΙΜΕΝΩ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΝΑ ΕΜΑΘΕ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΖΑΡΝΤΙΜ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΠΙΑ; Ε, όχι. Υπερβολές δεν λέω. Έχω μεγάλο Αεκτζή τον Βλάχο, που πρέπει να φέρει να φέρει βαθμούς από την Κρήτη. Και πρέπει να ισορροπήσει στους στόχους με την διοίκηση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην κριθεί αποτυχημένος. Λέτε να γίνει κάτι τέτοιο;                

5 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας20 Σεπτεμβρίου, 2012 10:27

    Και το πιο ...σπαρακτικο που ειπε ο βλαχος ειναι το " οποιος δεν μπορει να παει σπιτι του"
    Που να πανε βρε μαλακα; Αφου οι τελευταιοι ειναι. Δεν εχεις αλλους. Δεν ηταν επιλογες σας. Ουτε και ειναι τα βαρια συμβολαια απο τα οποια εχει απαιτησεις κανεις. Αναγκαστικα παιζουν. Νομικη απαιτηση ηταν,προκειμενου η ομαδα να συνεχισει να ειναι στην Α κατηγορια. Που να φυγουν να πανε; Αφου εξαναγκαστικαν να παρισταντουν του επαγγλεματιες. Δεν ειναι επαγγλεματιες. Εγιναν γαμπροι με το ζορι.
    Μετα; απο αυτους,θα πρεπει να βγαλεις δελτιο εσυ με τον Μαυρο και τον Κωστη για να καταβαινει η ομαδα. Τουβλο.

    "δεν τρομαξαν απο τα χρεη της ΠΑΕ" οι Βιντιαδης-Χαρις διαβαζω. Για τα 33 μιλαμε. Γιατι τα 80+ δεν μιλαμε. Εστω και αυτα ομως,δεν ειναι ικαναν να ταραξουν την ηρεμια των μεγεθων.
    Ελα ομως που τους ανησυει κατι. Οι δοσεις στηνεφορια. Το θεωρουν ανυπερβλητο εμποδιο και πρπει να γινει ειδικη ρυθμηση με το κρατος για να δινουν πλεον οχι 700 οπως σημερα αλλα περιπου 400 το μηνα.
    Δηλαδη τα μεγεθη δεν εχουν προβλημα με 33 ψωροεκατομμυρια αλλα τους τρομαζει η ιδεα της μηνιαιας καταβολης των 700 η οι τρεις δοσεις των 1.250.000 για το 44.

    Δεν ειναι παραξενο.
    π.χ. οι ελεφαντες παρολο τον ογκο και το μεγεθος τους,παραλυουν μπροστα σε ενα ποντικι.

    Αφου τα 33 δεν τους τρομαζουν,γιατι τρομαζουν με τα 700 το μην και θελουν να γινουν 400 ωστα να απαλλαγουν απο το "βαρος των 300 χιλιαδων;.
    Εφ'οσον αυτα τα οι δοσεις στην εφορια και του αρθρου 44 ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 33 εκ, γιατι φοβουνται;
    Δεν φοβασαι το ολον και φοβασαι το μερος;

    Σαν να σε πετανε στον Αμαζονιο και να μη σκεφτεσαι ουτε τα φιδια,ουτε τα πιρανχας,ουτε τα ανακοντα και τα πουμα,αλλα σε τρομαζει η ιδεα ενος τσιμπηματος απο καποιο κουνουπι. Δεν ειναι ωρα τωρα να κανουμε πυρετο.
    Αντε ρε χαιβανια.

    obsidian conspiracy: Αν μπορω να παρεμβω,να πω οτι τον κοντο ΔΕΝ τον διωξαμε.Εφυγε. Λακισε. Την κοπανησε. Την εκανε.Πρωτος. Λουης. "Αλεκος".
    Δεν τον εδιωξε κανεις. Απλα σαν καλο ποντικι σαλταρε πρωτος απ'το καραβι.
    Εμεις, ΕΔΩ ειμαστε. ΑΥΤΟΣ ειναι απων. Ενω θα επρεπε να ειναι ΠΑΡΟΝ και να ξεμπλεξει τους κομπους που εφτιαξε με τους αλλους. Αντ'αυτου,την κοπανησε. Εγινε μπουχος. Σε αφησε με τα χρεη που δημιουργησε.Στα πεταξε στη μουρη και εφυγε. Και το χρεωνεις σε εμας;

    Καλο το χειροκροτημα και οχι καλη η κριτικη;
    Καλες οι σουλατσες στα επισημα,και το χαιδεμα απο τον κοσμο αλλα οταν σου ζητανε το λογο,οταν πρεπει να κανεις απολογισμο και να απολογηθεις ισως για το κακο οικονομικο χαλι,που με τις υπογραφες σου εγινε,τοτε επικαλεισαι "ψυχολογικο προβλημα" με τον κοσμο και λογο ασυμφωνιας χαρακτηρων προκαλεις διαζυγιο με αυτους που σε χειροκροτουσαν οταν σκαρφαλωνες στα καγγελα;
    Γιατι; Γιατι ειναι κοντος σε ολα. Γι'αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω παλικαρι μου. ξερεις χρηστο χοντζεα ποιος ειναι πολυ ψηλος; ο Αδαμιδης. ε-ε-ερχεται.

      Διαγραφή
  2. @ obsidian conspiracy: πότε έριξε 4 στον γάβρο; τότε με το ριβάλντο; επίσης, πού έχεις δει εμπάθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας21 Σεπτεμβρίου, 2012 09:10

    Προς obsidian conspyracy: Γιατι οχι,εχει και μουσακι.
    Αλλωστε ζουμε στη χωρα οπου δεν ψαχνουμε για συνεργασιες αλλα για συνενοχους.
    Εδω οι σακαταμενοι, οι λειψοι ΓΑΠ και Σαμαρας εγιναν πρωθυπουργοι και κοσμος βλεπει πανω τους μεσσιανικες ικανοτητες,δεν θα εχει την δευτερη ευκαιρια του ο Σταυρακας;
    Αν και δεν τον βλεπω,αν θες την γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή