Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

           Να κάνουμε λοιπόν τα στραβά μάτια για τα οικονομικά, και να πάμε και στα αγωνιστικά. Ούτως ή άλλως αυτά απασχολούν τον περισσότερο κόσμο, αφού και να σκάσει η ΑΕΚ μας, κάτι άλλο θα βρεθεί για να επαληθευτεί το μότο " και η ζωή συνεχίζεται. " Κάτι εξ άλλου που επιβεβαιώνεται ήδη με την φτωχή προσέλευση στα γήπεδα. Φυσικά είναι η οικονομική κρίση, αλλά τα άτιτλα χρόνια της ομάδας μας είχαν δείξει τις προθέσεις του κόσμουκαι πριν την οικονομική ανέχεια. Μεγάλωσαν οι παλιοί και βαριούνται, οι μεσαίοι έχουν γίνει πελάτες και καταναλωτές κατά την εποχή κι οι μικροί είναι πλέον ελάχιστοι.
           ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΥΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΑΝΕΛΕΣ. ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΚΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ. ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ;
         Ενώ η ΑΕΚ, τι είναι; Δυό, τρία τσίπουρα, καμιά ντοματούλα, λίγο κεφαλοτυράκι, καμιά σαρδελίτσα και λίγη ντοματούλα από το περιβόλι. Μεζέδες εκλεκτοί δηλαδή για όποιον ξέρει να απολαμβάνει , πράγμα που σκέφτομαι κι εγώ να κάνω σήμερα στην Μυτιλήνη, που πάω για μιά δίωρη δουλειά αλλά μετά τις τρεις το μεσημέρι θα πρέπει να περιμένω μέχρι τις 8: 30 που πετάω πίσω. Οπότε θα τιμήσω την πρώτη επίσκεψη μου στο νησί κι ό,τι προλάβω σε πέντε ώρες. Τι να προλάβω δηλαδή σε τόσο μεγάλο τόπο; Είπαμε το μεζεδάκι, το μουσείο Βαρβαγιάννη και κύρια την διαίσθηση. Το έχω αυτό. ¨Η με καλεί ένα νησί ή όχι. Με το καλημέρα. Τι να ψάξω δηλαδή; Το τάδε ταβερνάκι στου διαόλου τη μάνα που είναι γραφικό; Τέτοια υπάρχουν κι εδώ. Το καλημέρα είναι ο ντόπιος, η άμεση αισθητική και η παραξενιά σου που γίνεται αμέσως αντιληπτή.
         Ναι βρε. Για την ΑΕΚ μιλάω. Ο Δημητρέλος είναι ήρωας κατά τον Τσιάρτα - και για μένα - και η ομάδα θα είναι η έκπληξη φέτος. Τα ίδια λέει κι ο προπονητής, κι οπότε όλοι μας οφείλουμε να δείξουμε την ζητούμενη υπομονή παρέα με την επιμονή της φωνής στα διάφορα γήπεδα. Διαιτησία δεν υπάρχει κόντρα, το σύστημα θέλει την Σαπουντζάκη ακόμα να λανσάρει το όργανο της χωρίς βρακί κι ο κόσμος δεν γελιέται από το τι να περιμένει. Όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή τροφοδοτούμενη κιόλας και από τα δημοσιεύματα για τους επενδυτές που σπρώχνονται για να αγοράσουν. Τώρα γιατί ο Θωμάς έχει και plan Β, είναι μια λεπτομέρεια που σαν είδηση θυμίζει τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία στην εφημερίδα. Την διαβάζεις μόνο όταν την έχεις ανάγκη. Ενώ κανονικά από εκεί θα έπρεπε να ξεκινάς για να μην τρέχεις σε ώρα ανάγκης.
          Και πρέπει να συμφωνήσουμε στα απλά. Το παιδί είναι παιδί αλλά άμα την σκανταλιά την κάνει ακόμα και στο νηπιαγωγείο, το ξυλίκι του θα το φάει. Οπότε η τετράδα των αγώνων που έρχονται είναι το απόλυτο crash test.  Η κανονική ΑΕΚ βέβαια θα έκανε μια προπόνηση για την επόμενη τετράδα αλλά είπαμε οτι ξέρουμε πού πατάμε. Στην οποία τετράδα ( αυτήν που έρχεται άμεσα ) , θα μάθουμε και τους πραγματικούς αντιπάλους μας για το γκρουπάκι πλασαρίσματος. Θεωρώ δεδομένο οτι η πεντάδα είναι καπαρωμένη. Αιώνιοι, Ατρόμητος, Αστέρας και ΠΑΟΚ κάνουν έναν υγιεινό περίπατο. Οι άλλοι θα βράσουν στο ζουμί τους και θα δείξουν στόχους, αντοχές και επαναπροσδιορισμό πλάνων ακριβώς στο τέλος της έκτης αγωνιστικής. Μετά την οποία, η ΑΕΚ το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι μια νίκη με τον Πλατανιά.
             Κι όσο κι αν περισσεύει η υπομονή, μια ψιλονευρικότητα είναι πιθανή αν το κροσέ διαδέχεται το ντιρέκτ ακολουθούμενο από άπερκατ και βρεθείς στα σχοινιά της κάτω ζώνης. Που με άπειρο ρόστερ, θα δείξεις και την απειρία των παραγόντων που δεν ξέρουν να διαχειριστούν το καράβι στην ξέρα. Πιο εύκολα στρίβει η βαρκούλα παρά ο Τιτανικός, ασχέτως προηγμένης τεχνολογίας. Και να μην ξεχνάμε οτι όσο η Ελλάδα είναι το πείραμα της παγκόσμιας οικονομίας, άλλο τόσο είναι και η ΑΕΚ σαν πείραμα της λίγδας. Εύχομαι να είμαστε από τα πειραματόζωα, που γιατρέυτηκαν από την μανία των ερευνητών. Εύχομαι είπα, έτσι; Δεν είπα ελπίζω.
               Κι ο Τσιάρτας καλά κάνει και αποφορτίζει το κλίμα εν όψει Άρη, που τοποθετείται σαν τελικός. Το ερώτημα είναι άλλο: Ο τεχνικός διευθυντής κρίνει τον προπονητή. Τι θα γράψει στην έκθεση του, αν...Ούτε θέλω να το σκέφτομαι. Διότι με τον Άρη - το παιχνίδι θα γίνει κανονικά  λόγω υπουργού - είναι η αρχή των τελικών στην παρούσα φάση. Κι όπως ο κάθε άνθρωπος θέλει κάτι να τσιμπήσει για να είναι εντάξει θερμιδικά - η γεύση δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία - έτσι και η ομάδα για να μην τρέμουν τα πόδια της, θέλει να βλέπει κάποιους βαθμούς στο σακουλάκι. Αλλοιώς μπαίνει η ίδια στο σακί και την τρώνε τα σκουλήκια που φάγανε τους βαθμούς.
              Υγ. Το αν παρανόμησε η ΕΕΑ για το 1,15% του Αδαμίδη, δεν προσφέρεται για κριτική. Τα έχουμε ξαναπεί. Η ΕΕΑ είναι ένα οκτάμηνο απλήρωτη. Αλλά και τότε που πληρωνόταν κανονικά, την δημόσια θέση γιατί να την θέλει; Για να προσφέρει στον τόπο;
            

3 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΔΩΡΑ ΤΟΥ. ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ. ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ; ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ;
    ΟΧΙ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΟΥΒΕΛΑ. Ή ΜΑΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΤΩΡΑ, ΠΑΝΔΩΡΑ - νάσαι άντρας και να γράφεις σαν γυναίκα - ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ.
    ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ; ΚΟΙΤΑΧΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΚΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΤΗς ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΥΣΤΡΑΣ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΜΑΞΙΜΟΥΜ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑΦΟ ΟΙ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΙΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΣΑΛΩΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,που σαν μαλάκες αγοράζουν τραστ εφημερίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ : ΚΙ ΑΠΛΑ Η ΠΑΝΔΩΡΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΗΣ. ΜΠΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΑΒΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ, ΕΝΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ, έστω και μεταλλαγμένη, ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ αλλά δεν θα πούμε και ναι στους κατιφέδες. Το τριαντάφυλλο, όταν μύριζε, δεν ήταν ποτέ ίδιο με άλλα. ΚΙ ΑΝ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΚΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
    ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΥΣ. ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας11 Σεπτεμβρίου, 2012 15:23

    Απορια: Επεκτεινουν το 8ωρο και γινεται 13ωρο. Καταργουν το 5ημερο και γινεται 6ημερο.
    Ερωτηση: Για να δουλεψει ΠΟΙΟΣ και ΠΟΥ;

    Εν μεσω τρομερης και ολοενα και ογκουμενης ανεργιας και ολοκληρωτικης πλεον εργασιακης θανατωσης και πληρους παυσης οποιασδηποτε επιχειρηματικης δραστηριοτητας,αυτο που θα περιμενε κανεις ειναι να γινει το 8ωρο 4ωρο και το 5ημερο 3ημερο.
    Αντ'αυτου εχουμε αυξηση ωρων και ημερων εργασιας.
    Χαρας ευαγγελια για τουςνυν και μελλοντικους απασχολουμενους. Δεν θα ξερουν ποια δουλεια να πρωτοδιαλεξουν. Θα σπανε τα τηλεφωνα στα σπιτια. Πληστιριασμος προσφορων θα γινεται. Στην ουρα θα περιμενουν οι εργοστασιαρχες και θα παρακαλανε το δυναμικο. Με δωρα σαν τους τρεις μαγους θα καταφθανουν στα διαμερισματα-φατνες.
    "ελατε ρε παιδια...σας παρακαλουμε. Δεν προκανουμε τις παραγγελιες. Δεν εχουμε προσωπα. Εχουμε ξεχειλωσει στην παραγωγη."
    Τρεχουν να καπαρωσουν εργατικο δυναμικο και να παρουν τις πολυποθητες υπογραφες των ακριβοθωρητων εργαζομενων. Εχουν ξαμολυθει και σαν Ιεχωβαδες,προσπαθουν να προσηλιτισουν εργατες.Ταζουν μπονους,κερδη,συμμετοχες. Ορυμαγδος και χαος στους δρομους. Εχουν υπαρξει και περιπτωσεις οπου εχουν απαχθει ανεργοι και με το ζορι τους εχουν δωσει 100 χιλιαρικα για ενα χρονο δουλειας.Προκαταβολικα μαλιστα. Πλεον οι προσφερομενοι για εργασια θα ειναι ειδος προς εξαφανηση,σαν χελωνα.


    Αυτα τα μετρα προαναγγελουν τρομερη αυξηση της απασχολησης και ερχονται να προετοιμασουν το στριμωξιδι που θα δημιουργηθει αναποφευκτα απο την αλματωδη αναπτυξη που επικειται.( η οποια ηδη συντελειται. Υπαρχει μια κρυφη,υποδοροια,υφερπουσα μα αλματωδη και εκρυγνουσα αναπτυξη,της οποιας δεν βλεπουμε ουτε την κορυφη του παγοβουνου.Μπορει επιφανειακα να υπαρχει νεκρικη σιγη και μυρωδια,αλλα ενδον κοχλαζουν η αναπτυξη και η παραγωγη.)
    Ειναι το λυκαυγες μιας νεας εποχης γελιου,χαρας,ελπιδας και παχαιων αγελαδων.

    Ποιος να το περιμενε οτι τα πολυπλοκα προβληματα εχουν τοσο παιδικες λυσεις. Μπρος στα ματια μας ηταν ολα και δεν τα βλεπαμε.
    Θες να καταπολεμησεις την ανεργια; Κανε το 8ωρο 15ωρο.
    Θες να φερεις επενδυσεις; Κανε το 5ημερο 7ημερο. Τοσο απλο ειναι.
    Σαν να αλλαζεις παπουτσια σε νεκρο,μεσα στο φερετρο,πρωτου τον αποχαιρετησεις. Πως θα παει να δει τον δημιουργο του; Ετσι,με παλιοπαπουτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή