Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο ΠΟΛΩΝΟΣ

      Ξέρεις τι μπορείς να πάθεις, έτσι και σου χαλάσει η κουζίνα του σπιτιού; Πρώτον, να μείνεις νηστικός . Δεύτερον να γίνεις ρεζίλι στα παιδιά και στην σύζυγο σαν ηλεκτρολόγος του πολυτεχνείου, που αδυνατείς να αποκαταστήσεις την βλάβη. Και τρίτον, να ανακαλύψεις αλήθειες που δεν τις είχες σχηματοποιημένες στο μυαλό σου. Αλήθειες του Πολωνού τεχνικού , που δόξα τω θεώ βρέθηκε μέσα στη νύχτα.
     Την ώρα που ξεχαρβάλωνε το μαραφέτι, μπήκα κι εγώ μέσα για να του κάνω παρέα. Με προσποιητό ενδιαφέρον για την εργασία. Και το λέω προσποιητό διότι ποτέ στο μέλλον δεν σκοπεύω να φτιάξω κάποια κουζίνα, όσο κι αν ευτελιστεί το επάγγελμα του μηχανικού. Προτιμώ να σερβίρω μακαρονάδες μήπως γνωρίσω καμιά κρυφοκαυλωμένη. Τώρα θα μου πείτε ότι μπορεί και μια νοικοκυρά να είναι έτοιμη να το κάνει. Εντάξει, αλλά εγώ προτιμώ τον χώρο του εστιατορίου.
Ο διάλογος με τον Γιώργο, τον απίστευτα , όπως όλοι οι Πολωνοί, καταρτισμένο τεχνικό, μοιραία αντικατέστησε τις δήθεν τεχνικές ερωτήσεις μου:
        - Πώς πάνε οι δουλειές ;
        - Πώς να πάνε; Σκατά. Πέφτουν οι καταναλώσεις, πέφτουν οι παραγωγές, μοιραία πέφτει κι ο ποιοτικός έλεγχος με τον οποίο ασχολούμαι εμπορικά. Όποιος μπορεί να τον αποφύγει, δεν τον κάνει.. Θα πάω σε απολύσεις μπας κι επιβιώσει η εταιρεία.
        - Και πού θα πάει αυτό το πράμα αφεντικό, ξαναρώτησε, βγάζοντας μια λιγδιασμένη βίδα.
        - Πού να πάει; Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Θα πεινάσει κόσμος. Αν και νομίζω ότι το σχέδιο είναι γενικότερο. Να σε ξεφτιλίσουν σαν άνεργο και νοικοκύρη κι αφού σε στεγνώσουν πλήρως από χρήμα, να σου παρουσιάσουν κάποιον επενδυτή, αδιάφορης πλέον προέλευσης και συνείδησης, και να αναγκαστείς να πεις κι ευχαριστώ που θα βρεις μια δουλίτσα για το καρβέλι. Και νομίζω ότι το σχέδιο είναι τελικά να ξεπουληθεί η χώρα.
Είχα αμολήσει την βαθυστόχαστη μπαρούφα μου μπας και μου δώσει κάποιο κουράγιο διαφωνώντας με μένα ο μπαρουτοκαπνισμένος τεχνικός. Μάταια όμως η προσπάθεια μου.
        -Κι εγώ έτσι τα βλέπω τα πράματα, μου είπε. Βλέπεις…
        -Τι να βλέπω. Βλέπω τεράστια κοινωνική αναταραχή, τον διέκοψα που ήθελε να με ρίξει κι άλλο στην κατάθλιψη.
       -Αφεντικό, καλά τα βλέπεις αλλά παραβλέπεις κι άλλα πράματα. Εμείς στην Πολωνία τα έχουμε περάσει όλα αυτά. Νύχτα έφυγα, κρυφά. Δεν μου πήγαινε ρε παιδί μου η κατάσταση. Ήθελα να δουλεύω και να αμείβομαι. Και να καλυτερεύω την ζωή μου. Και δεν υπήρχε τίποτα. Ό,τι παρήγαγε η χώρα μας, ήταν σε ρωσική κατοχή. Αυτοί τα παίρνανε όλα. Αλλά μέσα στο δράμα μας, είχαμε και μια τύχη. ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. Τον βλέπαμε. Μπορούσαμε λοιπόν να οργανωθούμε, να στρατευθούμε, να παλέψουμε.
Και συνέχισε, ενώ εγώ τον κοίταζα σαν μίζερη κότα.
        -Εδώ ο εχθρός είναι αόρατος. Έχετε φέρει κάτι ειδήμονες για την σωτηρία της χώρας, που όμως εξυπηρετούν άλλους. Πιο ψηλά άφαντους. Και σας ζαλίζουν και σας παραπληροφορούν τα μέσα ενημέρωσης. Δισεκατομμύρια παίρνουν για το έργο τους. Κι έχετε και την βουλή που ο καθένας δήθεν αγωνίζεται για το καλό σας. Σε πλήρη συνεννόηση. Ο διχασμός του λαού είναι επιβεβλημένος για το σχέδιο.
         -Τι λες ρε Γιώργο; Εδώ θα γίνει της πουτάνας. Θα έχουμε νεκρούς, αντίδραση , αντίσταση κι αγχόνες στο Σύνταγμα, συνέχιζα την ανεδαφική ελπίδα μου σαν στρουθοκάμηλος που έκρυβε σιγά –σιγά το κεφάλι της στην άμμο την ώρα που ο τεχνικός παίρναγε την μόνωση στο ρολόι της κουζίνας που ήταν υπεύθυνο για την πυρηνική καταστροφή που μας είχε βρει.
         -Αφεντικό, πήγαινε να σηκώσεις τις ασφάλειες του πίνακα. Πιστεύω ότι η μηχανή δουλεύει πλέον. Δέχτηκα την εντολή και βγήκα από το χώμα .
        Ήμουν χρήσιμος ξανά. Πήγα και σήκωσα τον ρελέ. Δεν ξανάπεσε, ούτε βγήκαν σπίθες όπως πριν. Πλέον είχε μείνει μόνο η επανασυναρμολόγηση της διαβολοσυσκευής για να τελειώσει η εργασία και να ψηθούν και τα μπιφτέκια. Είχε πέσει πείνα στο σπίτι που μαζί με αυτήν ερχόταν και μια νευρικότητα και μια αγωνία. Να κάνουμε μη προγραμματισμένη νηστεία; Γύρισα στον χώρο της κουζίνας.
       -Όλα εντάξει αδερφέ. Το είχα πει ότι έφταιγε το ρολόϊ, ανακοίνωσα στον τεχνικό που με κοίταζε απαθέστατα.
       -Και το πρόβλημα αφεντικό , είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Διότι στην Ελλάδα πλέον, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΔΡΑΣ. Δηλαδή κάποιος που να βγει μπροστά και να ενώσει τον κόσμο. Και να καταγγείλει κάτι. Βλέπεις στην Πολωνία είχαμε κι άλλη τύχη. Αυτός ο Βαλέσα, ξέρεις τι ξύλο είχε φάει; Τι φυλακές; Του σπάζανε τα κόκαλα κι αυτός εκεί. Στον χαβά του. Μιλάμε για αρχίδια όμως, όχι για ελληνικές κολώνιες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν «εργαλεία» αφεντικό. Μην περιμένεις τίποτα. Πάω να δω τον πίνακα της ΔΕΗ..
       -Ρε συ Γιώργο, σου είπα ότι τα έλεγξα όλα.
       -Εντάξει, αλλά ένα λάθος να έχεις κάνει, αυτό θα είναι μοιραίο για μένα. Άνθρωποι είμαστε. Στην δουλειά μου προτιμώ εγώ να έχω να έχω το τελευταίο μάτι. Τι, θα καλύψει την γυναίκα και τα παιδιά μου η αποζημίωση κατά την διάρκεια εργατικού ατυχήματος; Και να σου πω και κάτι άλλο. Σε θεωρώ υπεύθυνο μεν, αλλά είσαι κι Έλληνας δε. Συμπάθα με.
       Άφωνος εγώ παρατηρούσα την κουζίνα που θα δούλευε πλέον. Δεν πα να λέει ο,τι θέλει, σκέφτηκα. Εγώ την δουλειά μου την είχα κάνει.
-Γιώργο, τι σου χρωστάω;
-Τίποτα αφεντικό. Ήταν υποχρέωση μου να έρθω. Έχω φάει γλυκό ψωμί στο σπίτι αυτό. Τώρα, κερδίζω χωρίς να εισπράττω. Και βάλε πλώρη για καινούργια κουζίνα. Πόσο να αντέξει αυτή. Την έχουμε ξαναφτιάξει εξ άλλου.
-Να κεράσω κάτι τουλάχιστον;
-Όχι ευχαριστώ. Έχω και ουρικό οξύ. Αλλά κι εσύ δεν πας πίσω. Βλέπω το πόδι σου τούμπανο
-Μια μέλισσα με τσίμπησε.
-Να προσέχεις τις μέλισσες αφεντικό. Δεν είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται. Γιωργάκηδες είναι.

23 σχόλια:

  1. Μας εχουν παρει χαμπαρι καιρο τωρα...
    Και οι Πολωνοι ειναι δουλευταραδες,τα σωστα να τα λεμε.Σαν τα caterpilar ειναι,δεν κολλανε πουθενα,ειναι και φιλοτιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημερα,θα βγαλουμε τις γραβατες,και θα μιλησουμε χωρις διπλωματικες ασαφειες και πρασινα αλογα...Αυτην την ερωτηση την απευθυνω στον Παπαχελα,την Τρεμη,στον Αλαφουζο,τον Σημιτη,στον Καραμανλη.....
    ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ?
    Ειναι γνωστες οι σχεσεις του ΓΑΠ με τον Σορος.Αυτο που δεν ξερουν πολλοι ειναι το ποσο στενες ειναι.Η εντολη που του ειχε δοθει ηταν,να κερδισει τις εκλογες με οποιαδηποτε ψεμματα,αρκει να τις κερδιζε.Οπως κι εγινε.Η εσκεμμενη απραξια της κυβερνησης του για 10 μηνες,δεν ηταν τιποτα αλλο παρα η εφαρμογη του σχεδιου ωστε να φτασει η κατασταση των οικονομικων σε αδιεξοδο και να παρουσιαστει αναλογως στον κοσμο.Η ΠΡΩΤΗ που ηταν ενημερη για το ολο σκηνικο ηταν η Μερκελ,η οποια θα ερχοταν σε δυσκολη θεση εναντι του ευρω και της Γερμανικης τραπεζας.Εχοντας υποψιν τι σχεδιαζει να κανει ο ΓΑΠ,τιναζοντας το ευρω στον αερα,σκληρηνε την σταση της μεχρι να φτασει ο Μαιος για να ενεργοποιηθει το αρθρο 122 της συνθηκης της Λισσαβωνας,ωστε το ελλειμα να το πληρωσουν ολοι οι εταιροι κι οχι να ξηλωθει η Γερμανια μονη της.Γνωριζοντας η Goldman Sachs την ημερομηνια συνεδριασης του ECOFIN και την αποφαση που θα παρει,επισπευδει την ενταξη της Ελλαδας στο ΔΝΤ,με την ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΑΠ,48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN,αφηνοντας την χωρα μας ΕΞΩ απο τον μηχανισμο στηριξης.Κατι που εκανε την Μερκελ να βγαζει αφρους,μεχρι και τωρα...24 ωρες πριν την αποφαση,πραξικοπηματικα δινεται στον Παπακωνσταντινου ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ να διαχειριζεται τα παντα χωρις να δινει λογαριασμο σε κανεναν.Στο σχεδιο της GOLDMAN SACHS ο ΓΑΠ ειχε παρεα την Ντορα και τον Καρατζαφερη.ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ,αφου με δεδομενη την στηριξη του ecofin,θα μπορουσαμε να παρουμε παραταση για την αποπληρωμη.Απλα το φαγε ο κοσμος αφου ο ΓΑΠ και η κυβερνηση,αναλωσαν 10 μηνες στο να κουνησουν εστω και ενα χερι η ενα ποδι για να φανει πως δουλευουν.
    Και φυσικα αρνηθηκε την προταση και του Πουτιν και των Κινεζων για δανεισμο,με ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ,γιατι ο Σορος,ο Μπαφετ,ΚΑΙ Η GOLDMAN SACHS θα εμεναν με τον π.... στο χερι.Διοτι κανενα λαμογιο,μεσα και οι τραπεζες,δεν το συμφερει να εξοφληθει,το βαθος χρονου το ενδιαφερει.
    Μεχρι τον Οκτωβριο του 2010,η Ισπανια εχει δανεισθει 250δις,η Πορτογαλια 290δις,και η Ιρλανδια 350δις.Εμεις 110δις,αλλα καμια απο τις παραπανω δεν τα πηρε απο καμια τροικα και κανενα ΔΝΤ.Για να μην αναφερουμε τα 425δις χρεη της Αγγλιας....
    Την ωρα που ο ΓΑΠ "ΕΤΡΕΧΕ" εναγωνιως σε ολο τον κοσμο υποβαθμιζοντας την χωρα λεγοντας την Τιτανικο,την ιδια ωρα τα spreads εφταναν στις 750-800 μεχρι και 1000 μοναδες κανοντας τον δανεισμο ακατορθωτο,πραγμα που διευκολυνε τα σχεδια ολων αυτων που ηθελαν την Ελλαδα να καταληξει ενας απεραντος αγρος...
    Και φυσικα ειναι ΨΕΜΜΑΤΑ,οτι εκ των υστερων καταλαβαν οτι τα μετρα που επαιρναν κατα του ελληνικου λαου ειναι λαθος και θελουν επανεξεταση.Αυτοι οι ιδιοι που κατεστρωσαν το σχεδιο,ηξεραν που αποσκοπουν,κοβοντας συνταξεις,μισθους,επιδοματα,δωρα,αδειες.Ανεβαζοντας το ΦΠΑ,την φορολογια.Γονατιζεις τον αλλον, μην του αφηνοντας περιθωρια για αντιδραση,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ ΑΠΟ ΒΟΔΙΑ...
    Και γιατι μας ζαλιζεις τα αρχιδια ρε conpater θα μου πειτε...Και θα`χετε και δικιο.Γιατι τα νεα μετρα προβλεπουν κοψιμο επιδοματων που δοθηκαν μολις 3-4 χρονια πριν οπως τα πολυτεκνα,κοψιμο της ανεργειας,και εναν νεο δανεισμο της ταξης των 80δις ευρω,που θα μετατρεψει την Ελλαδα σε ενα απεραντο εργοταξιο,με μισθους ΤΑΙΒΑΝ,οπως εξαλλου ειναι και το αποτελεσμα του σχεδιου.Οταν ξοφλησουμε τα 110δις,ΑΜΑ...,θα εχουμε καβατζα ενα χρεος 450δις,το οποιο σε καμια των περιπτωσεων δεν προκειται να αποπληρωθει γιατι λεφτα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.και τα ταμεια του κρατους ειναι και θα ειναι αδεια,αφου με ενα και εκατομμυριο ανεργους ΤΩΡΑ,και εναμιση μεχρι τελους του `11,ουτε εισφορες ασφαλιστικων υπαρχουν,ουτε ΦΠΑ κυκλοφορει πουθενα.
    Αυτα ολα γιατι δεν ρωτατε κυριοι γιατι εγιναν?
    Καλα η Τρεμη,ολοι οι αλλοι ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και φυσικα δεν ενδιαφερει κανεναν η χρεοκοπια.Να την κανουν τι? Αν η GOLDMAN SACHS κερδισει 30δις απο την χρεοκοπια,θα ειναι ψιχουλα μπροστα σε αυτα που περιμενει να μαζεψει σε βαθος χρονου.
    Πετρελαια,λανθανιο,χρυσο,φυσικο αεριο θελουν,καθως επισης και οσο περισσοτερο ΓΗ γινεται.Στις 25 Μαρτιου,απλα θα παρθουν καποια νεα μετρα που θα ειναι η ταφοπλακα του Ελληνα,αν ειναι να γινει κατι,πιστευω θα γινει μετα τον Μαιο-Ιουνιο,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ...
    Κοιμησου ομως Ελληνα πεοθηλαστη,μην σηκωνεσαι ουτε για κατουρημα.Κατσε και περιμενε ηλιθιο γκνου.Αφου και με την βουλα εισαι η εκδικηση του Θεου για το ανθρωπινο ειδος...
    Δεξου τουλαχιστον οτι περα απο την πουτσα σου,που την εχεις κανει "πατατα" απο την μαλακια που σε δερνει,οτι εισαι ενα ΤΙΠΟΤΑ.Αν εστω κατ`ελαχιστον δεχοσουν οτι εισαι μοναδα,θα ειχες αντιδρασει και δεν θα μιξοκλαιγες για ολα οσα σου συμβαινουν.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΖΩΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Μαρτίου, 2011 10:46

    @conpater: Και η εναλλακτική που προτείνεις? Κίνα? Ρωσία? Είναι δεδομένο ότι δέχονταν να μας καλύψουν ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ τα ανοίγματα με χαμηλότοκο δανεισμό και από που έχεις λάβει αυτή την πληροφορία? Φήμες?
    Πρόσεχε, δε διαφωνώ μαζί σου στο πως έχει λειτουργήσει ο ΓΑΠ και το σατανικά μεγαλοφυές γκεμπαιλικό κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά κόμματα.
    Από τη στιγμή που σαν κοινωνία, χώρα και οικονομία έχουμε χρεωκοπήσει ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΣΑΡΘΡΩΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΧΑΜΕ, πως θα πληρώναμε τα έστω και χαμηλότοκα δάνεια των ρωσοκινέζων?
    Ποιός να μας δάνειζε με 10 τόσο % του ΑΕΠ μέσα το χρόνο? Δηλαδή οι σχιστομάτηδες είναι μαλάκες ή μας εκτιμάνε για την προσφορά μας στην ανθρωπότητα?
    Επαναλαμβάνω, συμφωνώ 100% στο πως βλέπεις τα ελληνο-αμερικανο-ευρωπαϊκά πράματα, αλλά στην εναλλακτική, σόρυ, δεν σε βλέπω τόσο δυνατό.
    Το σχέδιο, κατ' εμέ, εάν υπάρχει κάτι τέτοιο σε ένα κόσμο με τόση εντροπία, δεν είναι κάτι που εκτελείται εδώ και ένα χρόνο.
    Η φαυλοποίηση του έλληνα -υπό την παρούσα μορδή- είναι μηχανισμός που λειτουργεί με αυτό το γενικό σκοπό και μοντέλο από το τέλος της μεγάλης ιδέας και ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ από το '81 και ένθεν, με την απόλυτη καφροποίηση του "τσοβόλα δώστα όλα" Αντρέα, που μας πήγε με τα 1000 στην ελλάδα τη νέα.
    Σε αυτούς τους ιθαγενείς, λοιπόν, είτε είσαι η γκολντμαν σακς είτε ο βλαδίμηρος, είτε ο κάπταιν γουέι τζιανφού, είτε η μέρκελ, γνωρίζεις ότι ότι και να δανείσεις θα πάει στον κουβά. Και θα ζητήσεις ασημικά. Και κώλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Μαρτίου, 2011 10:48

    Κατάφεραν οι ισπανοί, οι ιρλανδοί και οι πορτογάλοι, που είναι σε παρόμοια σκατά, να δανειστούν από ρωσοκινέζους εξ ολοκλήρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΧΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΕΔΩ ΓΡΑΦΑΜΕ :
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 25/3.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον φιλο conpater.
    Και στις προθεσεις των δικων μας προδοτων,και στον σχεδιασμο της goldman sacks-o οποιος δεν αφορα φυσικα μονο την χαρη μας. Εναι παγκοσμια η ταση για διακυβερνηση υποδουλων κρατων- και στο οτι ασφαλως η επισημη χρεοκωπια θα ηταν μια πανωλεθρια για τους δανιστες (σκεφθειτε πολυ απλα τι γινεται με μια εταιρεια που χρεωκοπει και τι ακριβως παιρνουν οι προμηθευτες η οι δανειστες- και βεβαια συμφωνω με την επιλογη που υπηρχε-δεν λεω απαραιτητα "λυση"- του Πουτιν.

    Και θα διαφωνισω με εσενα Γιωργη,οσο αφορα στο "γιατι και οι αλλες χωρες που ειναι στην ιδια μοιρα με εμας (Ισπανια-Ιρλανδια-Πορτογαλια κλπ) δεν αποτανθηκαν η δεν τους προταθηκε "βοηθεια" απο την Ρωσσια.
    Μα πολυ απλα η "αρκουδα", δεν θα εχει σχεδον ΚΑΝΕΝΑ οφελος εαν αναλαμβανε τα χρεη των κρατων αυτων. Γεωπολιτικα μιλαμε. Οπου ειναι η αρχη η μεση και το τελος σε ολες τις αποριες που κατα καιρους μας δημιουργουνται,οσο αφορα στο "γιατι αυτο" και "οχι εκεινο".

    Διεξοδο σε νοτιες θαλασσες,ναυτικες βασεις,και περασματα των αγογων του "βλεπει" ο Πουτιν.
    Φυσικα για "βοηθεια" με την κυριολεκτικη εννοια της λεξης και της εννοιας δεν υφισταται. Ποτε και πουθενα μεταξυ κρατων. Υπαρχουν μονο-ενα υπαρχουν- κοινα συμφεροντα.

    Και εδω ειναι η διαφωνια μας και η οργη μας, με αυτους που ψηφιζονται για να πουλησουν,ενω θα επρεπε να ειναι κρεμασμενοι στο Συνταγμα.
    ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΜΙΑ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ-ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΑΧΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ- ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΒΡΑΙΟΥΣ.ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
    ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ; ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΛΠ.

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΑΡΕΣ. ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΠΩΣ; ΕΔΩ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ: "Δεν ξαναβγαινω στο δρομο.Υπαρχουν πολοι ανωμαλοι".
    Βρε γυρνατα ολα τουμπα παλιομαλακα. Ρεμπεσκε.
    Ολα απο σενα εξαρτονται και διχως την "αδεια"σου τιποτα δεν γινεται. Ολα πηγαζουν απο σενα.
    Διαβασε το το γαμημενο το Συνταγμα,που στο εκαναν κουρελοχαρτο, ηλιθιε.Διχως την συμφωνια σου η εστω την ανοχη σου,τιποτα δεν γινεται.

    Ειναι υπαιτιος αδερφε. ΦΤΑΙΕΙ.Δηλαδη ειναι ΣΥΝΕΟΧΟΣ.
    Δεν αρκει να συρομαι στις καλπες σαν προβατο και επειτα να κανω το σταυρο μου οτι ο εκλεχθης δεν θα με παραδωσει στους ξενους, η οτι δεν θα με καταξευτιλισει.

    Αγρυπνο βλεμαχρειαζεται. Σανιδα. Λαστιχοπουτσες. Και στην αναγκη-οπως "καλη" ωρα τωρα-κανονικες κρεμαλες.
    Αλλ που και πως;
    Αμοιρε κοσμακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Μαρτίου, 2011 19:10

    Καλά, τα πανηγύρια στα δελτία ειδήσεων μου γυρίζουν το στομάχι...μας "χαρήσαν" 1%, μας "επέτρεψαν" να αποπληρώσουμε 110 δις (δηλαδή το μισό μας ΑΕΠ) σε...10 χρόνια, ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω....μεγάλε ΓΑΠ μας έσωσες! Άγαλμα, ρίχτε τα τείχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ 110 ΔΙΣ. ΠΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ..ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 240 ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ?
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ..
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΠΟΤΕ ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ..

    Υ.Γ ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΓΚΜΠΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ Ο ΜΑΝΟΛΟ.. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΞΕΡΩ: ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΤΑΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Γνωρίζουμε ότι ένας σταθμός GPS μετακινήθηκε (κατά 2,4 μέτρα)", δήλωσε ο Κένεθ Χάντατ, αμερικανός γεωφυσικός, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
    Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστιολογίας της Ιταλίας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξήγαγε ο χθεσινός σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε την Ιαπωνία μετακίνησε τη Γη στον άξονα της κατά σχεδόν 10 εκατοστά.
    Οι ταινίες επιστιμονικής φαντασίας που μας σερβίρανε οι Αμερικάνοι τόσα χρόνια είναι μια πραγματικότητα τελικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Steven, με το σκεπτικο-φανταζομαι- οτι οσο ειναι φρρεσκα τα των κασετων,ας αφησουμε καπως τα αποτελεσματα να αναπαυθουν στην φυσιολογικη τους κατασταση. Οταν περασουν μια-δυο βδομαδες και ξεχαστουν ολα,επανερχομαστε στις "εκπληξεις".
    Ε, μη προκαλουμε και το "κοινον αισθημα"
    Καροτο και μαστιγιο. Τωρα καροτο.

    Thomas. Οταν μετο καλο αποπληρωθουν αυτα τα 110 δις, το συνολικο-και βεβαια ανυπαρκτο,ψευτικο αλλα παντα απαιτητο- χρεος θα εχει φτασει στο συμπαθητικο υψος των 450 δισ.

    Η παρουσιαζομενη σαν "νικη" του φελου απο τα μεσα αποβλακωσης,ειναι απλα το καροτο στο μαστιγιο της επερχομενης 25ης Μαρτιου.

    Γεια σου ρε Μπιτσαξη με το "αυτοδιοικητο" ποδοσφαιρο. Γεια σου και εσενα ρε ΓΕρουλενα που θα σηκωσεις τα μανικια και θα καθαρισεις-εσυ ο καθαρος- τον βρωμικο κοσμο του ποδοσφαιρου.
    Γεια σαςκαι εσας ωρε χαχολοι, με την "ανεξαρτησια" της 25ης Μαρτιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και το "ωραιο"- αν μπορει να ειπωθει κατι τετοιο- ειναι οτι η Ιαπωνια θα μεγαλωσει σαν εκταση. Και μαλιστα χωρις πολεμο.
    Η πλακα στην οποια καθεται επανω η Ιαπωνια με τον σεισμο πηρε την ανηφορα,καθιζοντας την ανάστροφη και αντιθετη της η οποια καταβυθηστικε κατα τι.
    Και ετσι σε πολλες παρακτιες περιοχες το κερδος ειναι εως και δυο μετρα. Αν κανουμε και τους υπολογισμους-λεπτομεριες δεν ξερω- θα πρεπει τελικα κερδισε εδαφος αρκετων χιλιαδων στρεματων.
    Αυτα ειναι.

    Οτι ειναι πανω απ'το νερο,ειναι ξηρα,οτι ειναι απο κατω,ειναι βυθος. Και στις ακρες,η λεγομενη υφαλοκρυπιδα.
    Κατι σαν την κωλοτρυπιδα ειναι ολα αυτα.

    Και αν δηλαδη κουνηθουν ακομα περισσοτερο τα πραγματα, οσοι ξυπνησουν το πρωι,θα ψαχνουν να βρουν τα συνορα τους και θα αναρωτιωνται σε πια χωρα ανηκουν; Μαλλον.
    Να γινουν τιποτα ανακαταταξεις με τα ρηγματα και ετσι οι "χωρες-δηλαδη τα συρματοπλεγματα- που κουβαλανε στις πλατες τους, να βρεθουν αλλου για αλλου.
    Και ο μαλακας ο φελος να ψαχνει τις καινουριες χωρες για να βρει τι χρωσταει που και που να πρωτοπαραδωσει τη χωρα.

    - Μητερα. Εχω ενα πρακτικο προβλημα: Οι χωρες στις οποιες υποτασομεθα, με την αλλαγη των τεκτονικων πλακων,αλλαξαν και μορφη και εκταση και θεση. Τι πρεπει να κανω; Να παω με τον παλιο ατλαντα η με τον νεο, που περιμενω να παρω στα χερια μου απο την Αμερικανικη πρεσβεια";
    - Φρεσκα κουλουρια παιδακι μου. Φρεσκα κουλουρια.
    - Μητερα,μαλλον το αλτσχαιμερ δεν σε βοηθα να με βοηθησεις. Δεν μιλαω για κουλουρια.
    - Καλο μου παιδι. Ηθελα να ηξερα γιατι σε κρατησαν τοσο πολυ στην θερμοκοιτιδα,τοτε.
    - Αυτο το εχεις ξανααναφερει μητερα. Τι μου συνεβει τοτε;
    - Δεν μπορω να στο κρυψω αλλο. Αλλωστε πλεον ο σκοπος επετευχθει.
    - Με τρομαζεις.
    - Τοτε, λιγες ωρες μετα την γεννηση σου,υπηρξαν επιπλοκες. Και επρεπε να κρατηθεις σε θερμοκοιτιδα.
    -Ε, αυτο το γνωριζω. Δεν ειμαι δα και ο πρωτος.
    - Ναι. Αλλα δεν σου ειπα για την σκευωρια. Καποια,-πρωην γκομενα του αχαιρευτου του πατερα σου,οπως εμαθα αργοτερα,ντυθηκε μαια,και κρυφα σε μετεφερε στον θαλαμο με τα ραδιοισοτοπα.
    Μια βδομαδα εμεινες εκει.Τρομαξαμε. Αλλα σε βρηκαμε και επιτελους ολα πηγαν καλα.
    - Μητερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το σχολιο του Στηβεν ειναι η απαντηση μου στο γιατι "γραφω" σ`αυτο το blog.
    Θα μαζεψω ακομα καποια πραματακια,για κανα διωρο,Χρηστο,Γιωργη και λοιποι φιλοι,και θα σας πω γιατι τα ΓΚΝΟΥ υπαρχει πιθανοτητα να ξεσηκωθουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
    Στηβεν,εχεις απολυτο δικιο.Ολοι ειχαν πεσει με τα μουτρα στο "μαρουλι",και "ξεχασαν" τελειως το αγροτεμαχιο που καλλιεργειτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΔΕΡΦΕ, " ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ " ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ. ΕΓΩ, ΚΑΘΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΗΞΕΡΑ ( σήμερα δεν νομίζω ) ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΡΧΑΙΑ ( περί το 20).
    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΟ SORBONNE DEUX. ;H ME THN AMERIKH ME TO SAT TO MASTERS TO PHD H TO DOYBLE HEAD DILDO.
    ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΟΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΑΤΗ. ΤΥΠΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΛΠ. ΒΑΣΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ, ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ. ΚΙ ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΕΟΕΟΕΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καθε διορθωση δεκτη,οπως και η κριτικη.
    Αλλα αδερφε, Στηβεν μερικες, φορες αναθεμα κι αν καταλαβαινω καποια σχολια σου.Σορρυ,αλλα να μην το πω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μας επιασαν τον κωλο λοιπον,και με την βουλα.
    Αναμενομενο ηταν βεβαια και καπου ολοι το ξεραμε.7,5 τα χρονια και μολις 1% εκπτωση στο επιτοκιο.Προσυμφωνημενο,αλλα επρεπε να παιξει καπως το εργο για να μην τους ξεφωνησουν.Και απο δω και περα αρχιζουν τα ζορια,αφου δεν ειναι μονο τα 50δις που δεν μαζευονται με τιποτα,ειναι και το τι θα γινει και με τις νεες περικοπες.Και το ζορι το μεγαλο θα το εχουν και οι βουλευτες,περαν του κοσμου.
    ΔΕΗ,ΟΠΑΠ,ΑΓΡΟΤΙΚΗ,ειναι τα αγγουρια,αφου πλεον οι συνδικαλιστες δεν ελεγχονται στον βαθμο που θα πρεπε για να μην χυθει αιμα.Ξεχναμε δωρα,επιδοματα,αδειες κτλ,και ο μεσαιωνας ειναι στην πορτα μας.
    Φιλε Γιωργη,δεν προτεινα καποια εναλλακτικη λυση.Το ενδιαφερον των Ρωσων και των Κινεζων ηταν ζεστο,καυτο θα ελεγα.Ο Πουτιν ειχε πει,τι χρωστατε πεστε μου να αρχισω να πληρωνω.Θελω για αρχη,εξοδο στο Αιγαιο,δωστε μου τα ναυπηγεια στο Νεωρειο της Συρου,και τρια μικρα νησια κοντα στα Δωδεκανησα.Οχι βραχονησιδες,θελω εκταση αναλογη για κατασκευη εγκαταστασεων.Κανουμε αποτιμηση για τα 99 χρονια και τα υπολοιπα με 2,5% επιτοκιο.Χωρια την πρωτοκαθεδρια στο φυσικο αεριο.Οι Κινεζοι ηθελαν πατημα στο εμπα της Ευρωπης,μεσω του εμποριου,αφου ξερουν να χτυπαν εκει που ποναει ο αλλος.Λιμανια ηθελαν και εκτασεις μεγαλες,για να πνιξουν τις εμπορικες συναλλαγες Ευρωπης και Αμερικης.Σου αγοραζαν το 35% των αγροτικων σου για 10 χρονια,που ειχες για εξαγωγες.Και φυσικα,ηθελαν κι αυτοι προσβαση στο Αιγαιο για τις μελλοντικες εξορυξεις.Τα ρεστα με 2 και κατι %...Πως ακουγονται ολα αυτα? Και η μια και η αλλη προταση,ηταν οτι καλυτερο θα μπορουσε να σου τυχει σαν χωρα,οχι τωρα που εισαι με το ενα ποδι στον ταφο,αλλα και σε νορμαλ συνθηκες.Θα ησουν καβαλα στ`αλογο,χωρια που θα λειτουργουσε στο επακρο κι ο οποιος αντιαμερικανισμος υπαρχει στο αιμα του Ελληνα.Αρνηθηκε ο ΓΑΠ,και τις δυο προτασεις,που να σημειωθει τις ειχε δουλεψει ο Κωστακης πολυ καλα,με τους μεν Ρωσους με τον Εφραιμ,με τους δε Κινεζους με την COSCO.Δουλευε και τις δυο προτασεις ταυτοχρονα,αλλα το λαθος ηταν οτι εγραψε τελειως Ευρωπαιους και Αμερικανους,κατι που τους θορυβησε τοσο,ωστε να μπει μπροστα το σχεδιο..."κοψτε του τ`αρχιδια"!
    Ηταν τοτε που ο τυπος και η τηλεοραση "ανακαλυψαν" τον ΓΑΠ,και θαβοντας τον Κωστακη οπου τον εβρισκαν μποσικο.Και η περιπτωση Ζαχοπουλου ηταν στο παιχνιδι...
    Το θεμα ειναι οτι τωρα ο μεσαιωνας ειναι στην πορτα μας,αφου οι δανειστες ΑΠΑΙΤΟΥΝ,και συ εκτελεις.Ολα τα καναλια και ο τυπος,ολο αυτον τον καιρο "επαιζαν" για χρεωκοπιες,για επιστροφη στην δραχμη,οτι εχει σχεση με ρευστο τελος παντων.Ετσι επρεπε,για να δοθει εμφαση στο οτι τα αποφυγαμε τελικα κατοπιν ΑΟΚΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΩΝ προσπαθειων του ΓΑΠ.Αρα,η την χρεωκοπια η το κουρεμα με την ψιλη στους μισθους και στα λοιπα εισοδηματα του Γκνου,οσον αφορα τις αναπτυξιακες παπαριες,και κατεβαστε τους χαρτες να διαλεξουν τα οικοπεδα που γουσταρουν.Και η ΜΕΡΚΕΛ μονο δεν χαζη δεν ειναι που θελει να βαλει στο παιχνιδι τους ιδιωτες,αφου αυτοι θα ειναι η εγγυηση της για να μην πεσει στο πηγαδι με τα σκατα.Απο Δευτερα,θα αρχισουν οι αμπελοφιλοσοφιες τι κερδισαμε τι χασαμε,αφου στην ουσια ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ.Αιμα και αμμος θα ειναι η περιπτωση της ΔΕΗ και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ,και τα χατζαρια εχουν βγει στην Ιπποκρατους.Το διαιρει και βασιλευε θα εχει την τιμητικη του απο δω και μπρος,αφου ειναι ο μονος τροπος να μην ενωθουν τα ζωντανα (ο περηφανος λαος....),και τους φαει ο μαυρος σκυλος.Ειναι η τελευταια ευκαιρια να σωσει ο Ελληνας οτι του απομεινε,αρκει για μια φορα να σκεφτει το ποσο για τα αρχιδια τους τον εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος13 Μαρτίου, 2011 11:26

    χμμμμ, αν αυτές ήταν όντως οι προσφορές των ρωσοκινέζων (βέβαια αυτά είναι όλα καθρεφτάκια στη διαπραγμάτευση) ήταν καλύτερες από τον παρόντα ΔοΝηΤή.
    Βέβαια το τι "εθνική κυριαρχία" διατηρούμε με το να δώσουμε 3 νησιά στους ρώσους ή το μισό θριάσιο, το τυπάκι με τα αγγούρια του και δε γκζέρω τι στους κινέζους είναι άλλο θέμα. Το θέμα ήταν να διαλέξουμε ποιός μας γαμάει και δε θεωρώ ειδικά τους κινέζους και μικρόψωλους.
    Τέσπα, τώρα έγινε ότι έγινε είμαστε κανονικά και με το νόμο πουτάνες όλων πλην αυτών των 2 και προχωράμε.
    Γενικά, πάντως, κι εγώ όπως εσύ τα βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργης ο Γαρατζέος13 Μαρτίου, 2011 11:34

    ΥΓ: εννοούσα το "τυΜπάκι με τ' αγγούρια του".
    Πάντως με όποιον νταβά κι αν διαπραγματευόμαστε να δώσουμε τον κώλο μας, βλέπω κάτι παμπούκι και κάτι άλλους κρατικοδίαιτους τυχαίους που δεν έχουν δουλέψει ΠΟΤΕ στην ανοιχτή αγορά, άσε την ηθική στάση του ή την ικανότητα τους, να διαπραγματεύονται μαζί τους. Τη γαμήσαμε κοινώς, με όποιον νταβά κι αν πάμε, διότι δε ξέρουμε να πουλήσουμε καλά τους κώλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος13 Μαρτίου, 2011 11:35

    Ρε δε βάζουν το αδαμίδι να τα ξεπουλήσει τα 50 δια, αφού σημερα είπε ότι ΤΑ ΞΕΡΕΙ και ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aντε και με την νικη σημερα. Που ξερεις. Ολα γινονται στο ποδοσφαιρο.

    Ο Αδαμιδης- που τα ξερει ολα και τα ανεχεται- θα στειλει και καταληκτικη ημερομηνια γιατι λεει δεν μπορει η ΑΕΚ να περιμενει εσαει τον Μπλανκο!
    Στον οποιον εγινε μεν προταση για 650 το χρονο,αλλα παραλληλα θελουν και να μειωσουν το μπατζετ της νεας περιοδου κατα 3 εκατομμυρια.
    Πως νοιωσατε; Εγω σαν μαλακας.

    Και περιμενουν μετα την επομενη Τεταρτη. Αν δηλαδη περασουμε η οχι.
    Και τι σχεση μπορει να εχει η παραμονη η οχι ενος παικτη με εναν αγωνα; Εξαρταται η παραμονη του για τα επομενα 2 χρονια,απο ενα παιχνιδι;
    Η περιμενετε χρημα, καπως, απο καποια επομενα εσοδα με βασει το κυπελο; Και αν ναι, τοτε με τι "μπατζετ" κανατε τις προηγουμενες προτασεις στον Μπλανκο; Με λεφτα που ΘΑ βρισκατε;

    Εισαστε αγυρτες. Οχι οσο αφορα στο "παιχνιδι" με τον Μπλανκο αυτον καθ'αυτον. Αυτος την ακρη του θα την βρει. Μιλαω για το δουλεμα στον κοσμο. Που τον θελετε και "μαζι σας" στον αγωνα με την Καβαλα. Ενω αυτος κανονικα επρεπε να βρισκοταν "πισω σας".

    Μα περιμενε την καταληκτικη ημερομηνια της 31ης Μαρτιου βρε. Δωσε μας λιγο χρονο. Μη μας πιεζεις.

    Μεχρι τοτε, υπαρχει περιπτωση (μη γελατε) να βαλουν οι διοσκουροι-μετοχοι τα εκατομμυρια που υπολοιπονται για την αδειοδοτηση της ΟΥΕΦΑ.
    Τι ειναι 5 εκατομμυρια για εναν που δηλωνει βλακας και εναν αλλον που εξαφανισμενος περιμενει το "μισθιο" των Σπατων;
    Και μεχρι τα 11 εκατομμυρια,εχουμε ακομα δρομο,ωστε να παρουμε και την αλλη αδειοδοτηση,της εγχωριας Λιγδας.
    Που θα βρεθουν; Μα "θα καλυψουν το κενο οι μετοχοι" βρε παιδια.
    Μεχρι τοτε,ας απολαυσουμε το ροτεισον του Μαλαγα προπονητη.

    Μακος,Μπλανκο,Σκοκο,Γκεντζογλου,ειναι για "σκοτωμα".(αληθεια αυτος ο τελευταιος,που ειναι; χαθηκε)
    Γινεται και μια προσπαθεια για το γυφτακι και τον Ροτζερ. Καπως θα σπρωχθουν κι'αυτοι.
    Τωρα οι αλλοι,ειναι γερικα αλλογα.
    "Τι θα μεινει"; Τι να μεινει; Οι καλοι και τα νυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α, ξεχασα. Και οι Μανωλας, Γιαχιτς και Σαχα.Και αυτοι για "σπρωξιμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έφυγε άλλος ένας μεγάλος, ο Ρασούλης. Ας είναι αλαφρή το χώμα που θα τον σκεπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή