Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΑ

       Παλιά το " τρία " το έγραφα "τρεία ". Λάθος, σωστό τι με νοιάζει πλέον; Είχανε πάει και κάποιοι άλλοι στην Τροία, να μην τρελαθούμε εντελώς και με την ορθογραφία; Που βέβαια δεν αλλάζει κι ιδιαίτερα την ουσία, καθότι τα τρύα μας μια χαρά τα βλέπουμε κι υποθέτω οτι ξέρουμε τι να τα κάνουμε. Φυσικά στον λόγο του Πυθαγόρα, το 3 είναι ασήμαντο, αλλά και ποιός ξέρει τον αρχαίο σήμερα κι όχι τον άλλον που έγραψε τραγούδια για τον Νταλάρα; Δεν θέλω άγχητα.
         Ο Σέρβος λοιπόν - με την τεράστια εμπειρία στην ερασιτεχνική κατηγορία που μάλλον θα πρέπει να του την μετέδωσε ο Θωμάς όταν τον είχε προσλάβει ο κατάσκοπος  ( Αιγάλεω γαρ, αρχαιότατος δήμος που φιλοξένησε εν όρει ακόμα και Ξέρξη ) - ήρθε, μας κατέθεσε τις απόψεις του κι είπε να φύγει ξανά για τα τσιρώνια. Τι είναι αυτά; Ποταμίσια ή λιμνίσια ψάρια, ανάλογα τι πιστεύετε για τις αρχαίες θεότητες. Οπότε πήγε ξανά στην εξωτική Βοσνία resort. Και καλά έκανε.
         Μέχρις βέβαια ένα σημείο. Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Εντάξει, για λεφτά δεν μιλάμε, αλλά υπάρχει κι ο χρόνος ταυτόχρονα με την αναγνωρισιμότητα. Ο Σέρβος δηλαδή, εκτός από την ΑΕΚ του τίγρη και την δαφνοστεφανωμένη του τάδε, πού πέτυχε; Πού ρε πούστη μου, έδειξε τα τρία του ( γράφτε τα όπως θέλετε ); Μόνος του ήταν φέτος με τον Σπανό και κατώρθωσε να τον διώξουν. Παρότι μέλος της ΠΟΛΑΝ που υποθέτω ξέρετε οτι τον ιδρυτή της έχουμε πρωθυπουργό.
             Μην μείνουμε όμως στα πολιτικά. ΑΕΚ - ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ( ασχέτως πισωγυρισμάτων σαν παλιό ξαναζεσταμένο φαγητό ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. Κι ένας άνθρωπος λοιπόν με αυτήν την πορεία, λογικά βρίσκεται εκεί που πρέπει αλλά πώς μπορεί να βοηθήσει; ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ tiger ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ;
            Τι ψάχνουμε λοιπόν; ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΚΟΜΑ. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί πέρα, κι όπως  γνωρίζετε, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω. Ειδικά άμα δεν έχεις προπονητή αλλά άνθρωπο που θέλει να αποφοιτήσει από κάποια σεμινάρια στη Ρόδο. Σα να λες, τέλειωσα ιατρική στο ανώτατο πανεπιστήμιο της Ταγκανίκα. Όχι ρε παιδιά, δεν υποτιμώ την Ρόδο. Ωραίο νησι με σμαραγδένιες παραλίες ( ουδέποτε κατάλαβα τι σημαίνει αυτό ) αλλά αφού όλα ξεκινούν από εκεί, γιατί ένας προπονητής δεν την έχει μνημονεύσει σαν σχολή ( πώς λέω εγώ για το Columbia ) και γιατί μια ομάδα τοπική δεν έχει αφήσει την στάμπα της σαν προϊόν δουλειάς αποφοίτου σχολής της;
             Αυτά δεν είναι οι προβληματισμοί σας; Και σωστοί είναι. Η αλήθεια όμως είναι κάπου αλλού. ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. Και τα τρία κακά της μοίρας μας, θα φύγουν αλά μπρατσέτα. Μαζί με τον άλλον που έχει πάθει άγχος και πάει κάθε μέρα στα γραφεία του Πειραιά ζητώντας έλεος, όπως σας έχω γράψει. Μην κοιτάτε που δεν μπαίνει εδώ πια ο καζαμίας. Είναι θέμα μαγκιάς.
             Τώρα οτι ο σχεδιασμός είναι της πλάκας, πιστεύω να το καταλαβαίνετε. Μέχρι να τελειώσει το θέμα ΟΠΑΠ, θα αλωνίζει ο Ζήκος και τα λοιπά ηλίθια εκεί μέσα. Είναι πιο σοβαρά τα θέματα για τα λεφτά, συγκρινόμενα με την αγάπη της καρδιάς μας ή τα παγκόσμια Ποντιακά μουσεία. Που δεν υπάρχει κανένα, αν δεν τα πάρει αυτός που είναι αρχηγός αλλά φυσικά ούτε κι ασχολείται με την ΑΕΚ . Ελπ'ιζω να έχετε διαβάσει τα σχετικά για τον ΙΔΙΩΤΗ Κόκαλη και ΟΠΑΠΙΑ , πρακτικά είναι παράτες για κοροϊδία μας.
            ΑΕΚ = ΕΛΛΑΔΑ. Το ξεχάσατε; Ανάπτυξη θα κάνουν αυτοί που την κατέστρεψαν. Ναι; Ποιοί την κατέστρεψαν; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ. ΠΟΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ; ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ. ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ 3 ( καμία διαφωνία στην ορθή γραφή ) ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΟΔΟ.
         ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΔΡΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ; ΚΑΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΆΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙ ΒΑΣΕΙ ΜΜΕ. Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΤΑΓΙΠ;  ΗΔΗ ΤΡΕΜΕΙ Η ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑ.

3 σχόλια:

  1. Αν αυτοί που καταστρέφουν, έρθουν να κάνουν τους σωτήρες, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Και καλό είναι, η ιστορία να μην επαναληφθεί γιατί στο διάβα του χρόνου ματώνει κοσμάκης.

    Καλημέρα και Καλό Μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας01 Ιουλίου, 2013 12:00

    Ε πως αλλιώς. Πάντα έτσι γίνεται.
    Από τον κλέφτη ζητάς τα "ρέστα". Από αυτόν που δεν σε πείραξε, τι να ζητήσεις.
    Σοφός λαός. Σοφοί λαοί. Σοφοί μαλάκες.
    Οπότε λοιπόν αν δεν απαιτήσεις να σου ξαναβάλει χέρι,είτε στο ταμείο, είτε στο κώλο ο ίδιος άνθρωπος,που σε χέριασε και στο παρελθόν, τότε ποιός άλλος είναι πιο κατάλληλος;
    Εδώ, στην πολιτική σκηνή, έχουμε τον θρίαμβο της παραπάνω πρακτικής.
    Καλούνται οι κλέφτες και οι απατεώνες, να βγάλουν τα κάστανα απ΄τη φωτιά.

    Ο κόσμος, απαίτησε-και κέρδισε- με αίμα και πόνο, το δικαίωμά του να τον "σώζει" απανωτά αυτός που τον έσπρωξε στο γκρεμό.
    "Απαιτώ να με σώσεις,εσύ που με έφερες ως δώ". Σωστό! Γιατί άλλος; Και που να βρεθεί τέτοιες ώρες άλλος; Οι ίδιοι λοιπόν. Και όχι ένας ένας. Ολοι μαζί ταυτόχρονα.
    Ενώ τον έκλεβαν εναλλάξ, τώρα τον "σώζουν" ταυτοχρόνως.Ολοι μαζί στην εξουσία,για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πανστρατιά. ΜΠούγιο. Ολούρμο, για να μη ξεχωρίζει κανεις τίποτα και για να κρύβονται οι κλεφταράδες στο πλήθος των κλεφταράδων,όπότε "δεν μπορεί να είναι όλοι κλέφτες και απατεωνες" άρα "ας τους δώσουμ ακόμα μια ευκαιρία στους εξ αυτ'ων κλεφτες να διορθώσουν τα λάθη τους."
    Ο κλέφτης, ο απατεώνας, για το καλό του, καλόν είναι,μετά την κλεψιά, μετά την μπούκα, να μην αποτραβιέται απόμερα, που ίσως στοχοποιηθεί, αλλά να ανακατευτει στην αχλή του πλήθους. Να γίνει ένα με τον κόσμο. "Αφου υπάρχει πλήθος, θα υπάρχουν και πολλοί κλέφτες μέσα του." Σωστό.

    Ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, υπάρχει- κυρίως από το 1996, -ενα καλώδιο υπόγειο. Καλώδιο "τροφοδοσίας". Εν μέρει και με τον βάζελο, αλλά πιο αδιόρατο.Μέσα τους τρεχουν ουσίες, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων. Από την ποδοσφαιρική δράση, ως την επιχειρηματική.
    Εδρεωμένος ο "θείος" και γνωρίζοντας ότι το έτοιμο είναι καλύτερο από το "πετραδάκι-πετραδάκι", οπως αγόρασε- δια του εκβιασμού και ουχί με χρήμα- σχεδόν τα πάντα, έτσι εβαλε χερι και στην ΑΕΚ δια του εκβιασμού. Ο "Μήτσος", από το 96 μεγαλούργησε επιχειρηματικά, γιατί πολυ απλά φάνηκε χρίσημος και στον θείο και στον καπετάνιο. Ο ένας ήθελε να τον ξηλώσει ποδοσφαιρικά και να οικοιοποιηθεί τα "ασιμικά" της τότε ΑΕΚ- όχι για λόγους...ποδοσφαιρικούς ασφαλώς, αλλά για να εδρεώσει την "κόκκινη ασπίδα".

    Ο καπετάνιος, τον ήθελε επιχειρηματικά. Οτι και αν σημαίνει αυτό. "Γιατί να τον έχω απέναντι μου και να μη τον έχω δίπλα μου να μου φέρνει λεφτά"; Σωστός. Σήμερα, ουκ ολίγους συνεργάτες του καπετάνιου, έχει στην δούλεψη του ο "τίγρης". Παλιούς και νεοτερους.Η μάλλον εκείνοι έχουν προσλάβει για "μεγιστάνα" τον Μελισσανίδη.για να τα λέμε πιο σωστά.
    Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ της τύφλας, έβλεπαν "πόλεμο" "καπετάνιου"- "τίγρη" τόσα χρόνια.
    Ε, ρε δούλεμα.
    Μήλον της Εριδος λοιπόν ο Μήτσος.
    "Βάλτον μέσα" λέει ο ένας. "θα σε βγάλω εγω ρε Μητσο" λέει ο άλλος. Μέχρι να τελειώσει η δουλειά, η ΑΕΚ είχε χάσει το μισό δυναμικό της απο παίκτες και φυσικά ο πρίγκηψ μετετράπει σε κόκκινο βατράχι.
    Τον "έφτιαξε" τον Κόκκαλη λοιπόν. Αρα και τον Ολυμπιακό σαν ομάδα. Με ότι αυτό σήμαινε για τα επόμενα μονοκρατορικά 16-17 χρόνια.
    Και φτάνουμε στο σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας01 Ιουλίου, 2013 12:02

    Η ΑΕΚ έτομη για come-back. Με τον Μήτσο στις επάλξεις βέβαια. Ε, ναι ρε. Ποιος άλλος; Κανείς άλλος. ¨οπως λένε και τα πολιτικά και ποδοσφαιρικά δημοσιογραφάκια "αν όχι εσύ, τότε ποιός"; "ε-ε-έρχεται"
    Τα υγρά του καλωδίου λοιπόν, άρχισαν μια ανάδρομη φορά. Από τον "ολυμπιακό" στην "ΑΕΚ". Από τον Κόκκαλη στον "τίγρη" αυτή τη φορά. Οχι παίκτες. Τσου. Ούτε προπονητή. Τσου. Τον ΟΠΑΠ και ότι έχει μέσα και γύρω. Ε,τι νομιζεις. Οτι τζάμπα πετάξαμε την ΑΕΚ το 96 στα λιοντάρια;. Νιάου ρε.
    Τρεφόμαστε λοιπόν,σαν ΑΕΚ, από τον επιχειρηματία Κόκκαλη, όπως εκείνος ετράφει, από τον ποδοσφαιροπαράγοντα Μελισσανίδη. Δώκε μου να σου δώκω.
    Μαζί με τους βασιλικούς, ποτίζονται και οι γλάστρες. Ηρθε η ώρα της κατάξερης κιτρινόμαυρης γλάστρας να δει λιγο νερό. Οχι όπως πριν , όλα τα λάστιχα πάνω στην κόκκινη.
    Και θα την ποτίσουν οι υπεύθυνοι της επι σειρά ετών ξηρασίας. Είπαμε. Οι φταίχτες, θα "πλήρώσουν".Πως; Πολύ απλό: Θα τους βάλουμε στο βάθρο του νικητή.

    Σαν τον Σαμαρά τον "κολητο", που ήξερε από την εποχή της ΠΟΛΑΝ ότι θα αναλάβει εξουσία.Οτι θα επιστρέψει. Σαν τον άλλον αποστάτη,-θαυμαστής και αυτός του σταβούλιακα,- τον Ντούσαν. Κάτι του είχαν βρει από τότε αυτοί. Κάτι που εμεις δεν βλέπαμε.Πως νομίζεις δηλαδή, ξαφνικά, κάποιος τρελάθηκε και κάνει πουλέν του έναν αποστάτη του 2%; Τυφλός είναι και ποντάρει το γαιδούρι της κούρσας;

    Αν σκεφτείς ότι ο Σαμαράς είναι "παιδί" του Μητσοτάκη,και ότι ο Μητσοτάκης άνοιξε τον δρόμο στον Κόκκαλη, με τον Βαρδινογιάννη -"περιέργως"-να μη βγάζει άχνα, και να έχει περισσότερα επεισόδια με την ΑΕΚ παρά(!!) με τον Ολυμπιακό, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι τυχαία είναι όλα και κυριως ότι ο κόσμος εκλέγει τους κυβερνήτες του.
    Οπως και οι σειρές των πρωταθημάτων, είναι θέμα ταλέντου!
    Πότε είχαμε τα Ιμια είπαμε; Το 96 κι'αυτά; Μόνο τον Οτσαλάν δεν έχει μαζί του σήμερα ο Μελισσανίδης, από την "ομάδα" εκείνη.
    Η αλήθεια είναι ότι είναι "πολυσυλεκτικός" επιχειρηματίας. Εχει πάρει λίγο από όλους, όπως βλέπετε. Οταν βλέπεις το χρήμα και τρέχει γύρω σου, μαλάκας είσαι να μη του βάλεις καμιά τρικλοποδιά;
    Η ζωή κάνει κύκλους,σαν λιοντάρι σε κλουβί. Και εμείς,είμαστε στη μέση.

    Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν,φίλοι ΑΕΚτζίδες...μέχρι την επόμενη "Γεσθημανή".
    Προς το παρόν, πεδίον δόξης για τους Κετσετσόγλους και τα Κετσετζογλάκια οπαδούς.
    "Ερχόμαστε"... "επιστρέφουμε". .."και θα τρέμει η γή"..
    Μπρρρρρ...
    Τι λέτε ρε.
    Χεστίκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή