Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΘΑΝΟΠΟΥΛΙΑ


«Προσήλθα αυτοβούλως σήμερα για να καταθέσω για την περίοδο της προεδρίας μου και βεβαίως για να βοηθήσω τη δικαιοσύνη σε ότι άλλο χρειαζόταν. Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι τα νούμερα που ακούγονται, είναι νούμερα που ουσιαστικά δεν υφίστανται δεδομένου ότι είναι οφειλές προ του άρθρου 44. Δεν ευθύνεται καμία από τις διοικήσεις. Από ότι γνωρίζω η τωρινή διοίκηση κάνει μεγάλες προσπάθειες για να αποπληρώσει τη δόση, οπότε αυτά τα ποσά θα εξαφανιστούν. 

Θέλω να πω δύο πράγματα για τη δική μου περίοδο. Νομίζω ξέρουν όλοι ότι στην περίοδο τη δική μου η καταρχήν οικονομική και λογιστική παρακολούθηση και διαχείριση, καθώς και η φορολογική συμμόρφωση ήταν απόλυτα άψογες και κρυστάλλινες και το έχουν αποδείξει και επιβεβαιώσει οι ορκωτοί λογιστές και στελέχη και όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα. 

Το δεύτερο είναι ότι όλες οι ρυθμίσεις που παρέλαβα πληρώνονταν ευλαβικά. Ήταν η εντολή μου στην οικονομική διεύθυνση της ΠΑΕ διότι ξέραμε πολύ καλά το ρίσκο να μην πέσει μια ρύθμιση. Βεβαίως φεύγοντας έγινε άλλη μία ρύθμιση που κάλυπτε τα τρέχοντα της περιόδου δεδομένου ότι αντιλαμβάνεστε ότι το ταμειακό έλλειμμα ουσιαστικά ρυθμίστηκε από αυτή τη ρύθμιση που έκανα φεύγοντας. Άρα ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα. Το ότι πέσανε κάποιες ρυθμίσεις αργότερα πιστεύω ότι συνέβη διότι κάποιοι άνθρωποι που διοικήσαν δεν είχαν να πληρώσουν. Δεν είναι ότι δεν θέλανε. Τους ξέρω όλους τους ανθρώπους που διοικήσαν μετά από εμένα. Ξέρανε πολύ καλά τι σημαίνει να πέσουν οι ρυθμίσεις.

Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη, θεωρώ ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, με πολλές προσωπικές θυσίες, όσο ήμουν πρόεδρος και θέλω να ελπίζω ότι όλη αυτή η διαδικασία αν μη τι άλλο να μπορέσει να δώσει το έναυσμα στους ισχυρούς παράγοντες, μεγαλομετόχους να σώσουν την ομάδα μας, καταρχήν αγωνιστικά και κατά δεύτερον διοικητικά που είναι το ζητούμενο. Στη δικαιοσύνη θα προχωρήσουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία για να λυτρωθούμε και εμείς».
**********************************************************************************
         Φυσικά δεν είμαι δικηγόρος, αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι στην καριέρα μου ουδέποτε βρήκα κάποιον που ομολόγησε την ενοχή του. Φυσικά εξαιρώ τον ύψιστο Άκη Πάνου, αλλά αυτός ήταν ΑΝΤΡΑΣ. Άρα συνάντησα κάποιον θα πείτε. Εντάξει ρε. Τον κανόνα έβαλα. Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτός χωρίς εξαιρέσεις;
          Να μην ξεφύγουμε όμως σε λεπτομέρειες τώρα. Παρ' όλο που στο μυαλό μου ηχεί το τραγούδι του Στράτου "...το κιτρινισμένο γράμμα...", εξ ου και τα κίτρινα επάνω στο κείμενο, που είναι copy paste ( sic ) από παλιές δηλώσεις του ενός εκ των τιμίων αχυρανθρώπων που στάμπησαν ( ρήμα δικό μου εκ της λέξεως στάμπα ) τον προεδρικό αχυρανθρωοικό θρόνο της ΑΕΚ.
           Yes, ladies and genttlemen. Voici, o kyrios Θανόπουλος ( είδατε οτι βελτιώνω τα greeklish μου ).
         Που ήθελε και να λυτρωθεί κιόλας σαν αθώος. Πιστεύω κατωρθώθηκε αυτό σήμερα, αφού στο κτίριο 7, αίθουσα 2 του β' τριμελούς δικαστηρίου, κρατώντας το πινάκιο 9 ( αριθμός υπόθεσης είναι αυτό κι όχι βαθμός χωρητικότητας πιάτου ), έπιασε άλλον άριθμό σε ποινή. Πέντε ( 5 ) χρόνια φυλάκιση. Φυσικά εφέσιμα καθότιν ο άνθρωπος πρέπει να καθαρίσει το μητρώον του ίνα ποιήσει καινάς business.
          Θα με πείτε βέβαια, " και τι έγινε ρε Αβραμίδη ; " Είπα εγώ οτι έγινε κάτι; Έτσι όπως πάνε τα μνημόνια που θεωρούν κακούργημα κάποιο χιλιάρικο που χρωστάει άνεργος, θα ασχοληθούμε τώρα με κάποιον πλημμέλημα ενός μύριου; Ορθότατον και παρακολουθώ την λογική αυτή αισθανόμενος ταυτόχρονα και την ατομική ελληνική μου ευθύνη που δεν έκλεψα ( ακόμα ) το κράτος για να μπορέσω να μετατρέψω την κλοπή στα πρότυπα της ιστορίας του 21. Κλέφτες δεν μας απελευθέρωσαν; Τους άλλους, τους αρματωλούς, ομολογώ ποτέ δεν τους συμπάθησα. Κάτι σε λαμόγιο μου έφερναν πάντα. Πάλι πήγα να ξεφύγω ο πούστης, αλλά το συνειδητόν του κειμένου, με επαναφέρει.
          Στην περίπτωση λοιπόν του κύριου Θανόπουλου, η δικαιοσύνη του κράτους που τυγχάνουμε να ζούμε, έδειξε ένα απάνθρωπο πρόσωπο. Διότι ο κατηγορούμενος, και μάλιστα πριν ακόμα απαγγελθεί κατηγορητήριο, είχε ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ αυτοβούλως. Κοινώς : Δεν προέβαλε καμίαν αντίστασιν προς την αρχήν παρότι κάτοχος καφέ ζώνης σότοκαν μετά τριών νταν. Κι ολοι γνωρίζετε  πόσο ανεκπαίδευτη είναι η ελληνική αστυνομία ( η προσάγουσα αρχή ) σε περιπτώσεις κινέζικών αμυνών. Τυχεροί ήμασταν λοιπόν και σε αυτήν την περίπτωση μόδας. Γιατί μόδα; Α, αυτά τα σχεδιάζει ο Λάκης: Χέρια μπροστά ενωμένα, από κάτω δαχτυλίδια μεγάλα κι από πάνω σακάκι. Ήθελα κι εγώ να ντυθώ έτσι σε πρόσφατο γάμο αλλά αυτή η γυναίκα μου με ήθελε πατροπαράδοτο.
            " Μα σοβαρολογείς θα βάλεις χειροπέδες; "
            " Γιατί παιδί μου; Εκεί που θα με πας, να μην δείξω με έναν συμβολισμό οτι γνωρίζω; "
            " Μα, θα τους προσβάλεις αν καταλάβουν. "
            " Κι εγώ τι θα παίζω εκεί μέσα; Το ξεκάρφωμα; "
           Πάλι ξέφυγα, αλλά οφείλω να πω οτι πήγα κι απλά αντί για κομπολόι, είχα μια σιδερένια μπάλα για τα πόδια. Ουδείς κατάλαβε την κίνηση μου. Εγώ, αν προσαχθώ, το θέλω ετεροβούλως.
            Εν πάσει περιπτώσει, να μην μακρυγορούμε. Ο χρόνος είναι χρήμα κι υποθέτω οι φυλακισμένοι έτσι δικαιολογούν και τον πλούτο τους. Και νόμιμα μάλιστα. Ενώ όταν είναι έξω, τρέχουν παντού, λείπει ο χρόνος και το χρήμα δεν δικαιολογείται εύκολα. Σπηράλ κανονικό, αλλά ξέφυγα πάλι.
            Μα να φάει ο Θανόπουλος κύριος ( το ξέχασα πριν το " κύριος", τόβαλα μετά, πιστεύω δεν σας πειράζει ), πέντε χρόνια; Δηλαδή θα φάει κι ο Ντέμης τόσα, ή παραπάνω με δυό χαμένες χρήσεις; Ο γιαουρτάς; Τι θα κάνει με την παγωμένη σκόνη γάλακτος; Τόχω άγχος αυτό, για δυό λόγους :
           - Πρώτον διότι ξέρω οτι το εμπόριο ναρκωτικών γίνεται πιο εύκολα όταν είσαι μέσα και δεύτερον - διότι να κρατάς εμπορικό κατάστημα με Έλληνας υπαλλήλους όντας μέσα, δεν είναι και το πιο απλό πράμα.
           ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Εκεί καταλήγω και λέω να οργανώσω λίγο την κατάσταση και σαν φίλος του τίγρη, να πετύχω ιδιωτικοποίηση του συγκεκριμένου υπουργείου. Τι μαλακίες κάνει ο Σαμαράς και πουλάει λιμάνια και τραινοράγες; Αν πουλήσεις στον κατάλληλο ιδιώτη το υπουργείο δικαιοσύνης, ίσα που βλέπω τις συντάξεις να υπερδιπλασιάζονται σε σχέση με τους μισθούς. Κι όλοι ευχαριστημένοι.
              Κατανοείτε πιστεύω, όπως κατανόησα εγώ την διασταύρωση Ελλήνων επιστημόνων σε είδη σπάνια. Τι κάναμε σαν χώρα; ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΑΜΕ  ΑΙΔΟΙΟΦΘΕΙΡΕΣ με ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑΣ. Τι καταφέραμε; ΔΕΝ ΓΑΜΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ.
           Πού λάμπει; Στους finacial times και στις μαλακίες κάποιου Λουρόπουλου. Απειλήθηκε; " Τι λέτε ρε ; " Έτσι δεν θα τόλεγε κι ο Θανόπουλος κύριος ( εμμονή αρχίζει και μου γίνεται το επίθετο μετά το επίθετο που συντακτικά είναι ουσιαστικό ); Τι λετε ρε; Σημασία έχει τι λέμε εμείς. Κι εμείς λέμε, ΚΑΛΟ ΑΘΩΟ ΣΚ. Αν είναι να πάτε μέσα, κάντε κάτι. Με πλημμελήματα τώρα να τρέχουμε; Άστα διάλα.
      
            

6 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Πού χάθηκα βρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Χάρη: Οι τρύπες πιστεύω να βγουν την επόμενη Δευτέρα. Άντα 14/07 για την γιορτή των Οστρογότθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Steven: Δεν εμφανίστηκες στα σχόλια για 2 μέρες... και φαντάστηκα ότι αυτό είναι λόγω επαγγελματικού φόρτου..
    Είναι και εκείνα τα εκείνα τα email για την "Τρύπα", που ξανάστειλα,αλλά δεν ξέρω αν τελικά τα παρέλαβε ο μηχανικός του site. (αν πληροφορηθείς ότι ακόμα δεν φτάνουν σε αυτόν, να τα στείλω στο δικό σου ταχυδρομείο, η με όποιον άλλον τρόπο)
    Ο νους μου βέβαια πήγε ακόμα πιο πέρα. Ρε λες- λέω- να παλάβωσε και να κάνει εμπάργκο στο ίδιο του το μπλογκ, όπως ο Σαμαράς στην ίδια την χώρα;
    Αλλα πάλι, λέω, αποκλείεται αυτό. Το μπλογκ, ανήκει σε εσένα, ενώ ο Σαμαράς, τι σχέση έχει με την Ελλάδα; Ετσι, ησύχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπειλήθηκε ο Λουρόπουλος του ΟΠΑΠ,λέει, από τον Μελισσανίδη. Σιγα τα ωά.
    Πως κάνεις έτσι καιμένε.
    Δεν σου έχουν ξαναπεί π.χ. κάτι σαν "...άμα βάλεις υπογραφή εκεί, θα σου γαμίσω ότι έχεις και δεν έχεις, μουνόπανο...";
    ή "...άμα έρθω εκεί, θΑ σε καρφώσω απ΄τα βυζιά στο ταβάνι...";
    ή "...μη τολμίσεις και βγάλεις στυλό, θα σου χώσω τη μούρη στη χέστρα...";
    ή "έχω σκάψει ένα λάκο,αλλά ξέχασα να αγοράσω το δέντρο...";.

    Πως κάνεις έτσι βρε...
    Καθημερινές κουβέντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Εντάξει, δεν εμφανίστηκα. Τόπαιξα Σπούκυ, το φαντασματάκι με το μαύρο μάτι. Αλλά είχαμε να κανονίσουμε και κάτι μακιγιάζ και κάτι κλεισίματα βδομάδας, μήνα, εξαμήνου.
    Τα πήρε ο μηχανικός όλα, κι άρα είμαστε εντάξει. Πλήρεις, τρυπητά.
    ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χρήστο : " Είσαι χεσμένος ". Απλά εξυπηρετούσε την λεκτική πραγματικότητα του γηπέδου.
    Τι ελέχθη δηλαδή διαφορετικό; " θα σου πάρω το κεφάλι. "
    Είναι η κουβέντα που απλά ο Σφηνιάς, την πήρε βαρειά και πήδηξε.
    ΑΙΣΧΟΣ. Η ΖΩΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΕΙ ΕΤΣΙ.
    ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο JOHNIE ΠΕΡΠΑΤΑΓΕ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΗΔΗΞΕ. ΘΑΧΑΜΕ ΒΓΑΛΕΙ 13άρι. ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΤΟΠΑΙ ΚΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ. ΕΥΤΥΧΙΑ, που δεν έχουμε ποδοσφαιριστές. Σημασία έχουν οι παράγοντες δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή