Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ

            Είναι εντυπωσιακή είδηση, που εγράφη σε περισπούδαστον blog. : " Όταν μπαίνει γκολ, θα χτυπάνε οι καμπάνες ". Ούτε ο Θεοδωράκης δεν το είχε σκεφτεί αυτό. Μιλάμε τότε που ειχε σκεφτεί το σχετικό απόσπασμα. Φυσικά δεν θέλω να είμαι κακός με τις καμπάνες. Βαράνε και για ευχάριστα γεγονότα, άσχετα αν όλοι τις είχατε για περίεργα. Τι σχέση έχει ο Χριστιανισμός με τον Αεκτζηδισμό; Παρασυρθήκατε που στο ενωτικό ψηφοδέλτιο, μπήκαν τρείς φίλοι του ΔΧ; Εδώ ρε φίλτατοι, μπήκε ο Καρρέρ και κανείς δεν αναρωτήθηκε. Τι; Ξέρω γω; Τάχει πάρει πίσω τα λεφτά η αντισφαίριση ή το Κολλέγιο στο τότε οικονομικό συνέδριο;
             Αλλά να μην λέμε και πολλά. Το σημαντικό είναι οτι ο tiger κατεβαίνει σαν μοντέρνος επιχειρηματίας στα Φιλαδέλφεια - νομίζω τα ίδια έχει κάνει και στην Παναγία Σουμελά - κι οπότε στο Ελληνικό, είναι των ουκ άνευ. Υπάρχει ένας σεβασμός προς το ΤΑΙΠΕΔ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ - ΚΟΤΟ -  ΤΑΜΕ - ΙΟ - ΓΙΑ - ΤΗΝ - ΠΛΑ -ΚΑ ΜΟΥ , κι άρα υπάρχει μια ελπίς ανάπτυξης, όπως λέει κι ο άλλος που είναι πρωθυπουργός χωρίς μάτι. Τουλάχιστον έχει δυό μάτια κι άρα πάμε καλά. Ο άλλος, που δεν είχε καν εγκέφαλο, τι να πει στο μπαλκόνι; Ότι είχε γκαβάντζα άλλον; Τέλος πάντων, κι άλλον να είχε, τον είχε για τας περιοδοίας στα πιο προηγμένα κράτη, τύπου Γαλλιάς ή Ιταλίας, που έχουν κάνει τα κουμάντα τους και περιμένουν αν θε εκλεγεί ο καρότσης στην Γερμανία.
            Το σημαντικό λοιπόν, είναι οτι σε κάθε γκολ της ΑΕΚ, θα χτυπάνε καμπάνες. Χαρμόσυνες για μας που βάλαμε το γκολ, πένθιμες δε για τους άλλους που το δέχτηκαν. Προσοχή : Μιλάμε για τον ίδιο χτύπο καμπάνας. Που ο καθένας τον  παίρνει όπως θέλει. Εγώ ας πούμε, όταν μου διακόπτει το τάβλυ η καμπάνα του Επιτάφιου, στραβώνω. Ειδικά άμα κερδίζω. Μπορεί μετά, να αλλάξει το γούρι. Ο άλλος όμως που παίζει εναντίον μου " φεύγα " , ακούει την καμπάνα σαν λύτρωση, κόβει το παιχνίδι και με παραμπέμπει σε στοιχειά κι άλλα τινά, που όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει σε θρήσκους. Που πάνε στην ακολουθία του Επιτάφιου απλά για να κερδίσουνε μια παρτίδα τάβλυ, που ούτε καν βίδους δεν είχαμε κανει applied.
               EKEI STHN AMERIKH, o Μελισσανίδης, emathe ki alles glvsses. ΑΜΕ.
            Οπότε το χρηματιστήριο εκεί με τα DOW kai ta alla, του έμαθε να βαράει το καμπανάκι στο τέλος της συνδρίασης. Ειδικά κι αν φοράει το καπελάκι. Ίδιο έβαζε κι ο Λαλιώτης όταν επιθεωρούσε τα έργα. Ίδιο βάλαμε κι εμείς, αφού ο τύπος μας έβαλε καπέλο στα λεφτά που πληρώσαμε  για το κτηματολόγιο. Θυμάστε; Όχι. Να θυμάστε τον tiger με το καπέλλο. Και κύρια, να θυμάστε τις καμπάνες που θα ακούσετε. ΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΠΡΟΧΘΕΣ.
            Κι ήταν μια ιδέα που μας σοκάρισε. Αλλά σαν σουρεάλ, θα το χωνέψουμε. Πώς πανηγυρίζουμε, που πέσαμε δέκα κατηγορίες; Έτσι θα πανηγυρίζουμε πένθιμα, καμπανιστά, όταν θα βάζουμε γκολ στον Τυφώνα Μυκόνου. Σάμπως κι οι γάβροι, όταν πάιρνουν αγοραστά πρωταθλήματα, δεν χαίρονται; Γιατί φύγανε νωρίτερα φέτος κατα την απανομή εναντίον της Τρίπολης; ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
           Που ομολογώ κι εγώ, οτι αν δεν ακούσω καμπάνες δεν πάω στην εκκλησία. Είχα πάθει κι ένα μπέρδεμα φέτος σε σχέση με το θέατρο. Δηλαδή, ακούω την πρώτη καμπάνα κι ενώ η γυναίκα μου λούζεται τα κεριά, της λέω ψύχραιμα οτι " υπάρχουν κι άλλες καμπάνες. Θα φύγουμε στην τρίτη. " Τσαντίσθηκε η θρήσκα και μου λέει : " Επιτέλους, νομίζεις οτι θα βγουν ηθοποιοί; " Κατανόησα την δύναμη των επιχειρημάτων της και σηκώθηκα για την εκκλησιά. Οφείλω να ομολογήσω, οτι είχε δίκιο. Άλλες καμπάνες δεν χτύπησαν. Φυσικά σκέφτηκα οτι η Φθιώτιδα έχει σπουδαίους ηθοποιούς, επιπέδου Γκλέτσου που τυγχάνει και δήμαρχος Στυλίδας.
           Τέλος πάντων, θα τα δούμε όλα. Αγιά Σοφιά αλλά tiger arena, και καμπάνες με λιβάνια την ώρα που θα δονείται ο ναός με το " ...έτσι γαμάει η Αγια Σοφιά..." Κι οπωσδήποτε θέλει στάση προσοχής. Δεν παραδέχεται εύκολα μια γυναίκα, κι ειδικά άμα είναι αγία, οτι γαμιέται. Εδώ εγώ κάθε χρόνο προσφέρω λουλούδια σε διάφορες γκόμενες, αλλά αυτές ψάχνουν την παράδοση του κρίνου. Φυσικά καταναοώ οτι δεν έχω τα προσόντα του Ιωσήφ, αλλά ευτυχώς που τώρα στα πενήντα μου, θάχω τον Μελισσανίδη, που πέραν της ομαδάρας, θα κρούει και καμπάνας. Δηλαδή, και γαμήσι και ευχέλαιο.
                  ΚΑΘΕ ΓΚΟΛ ΚΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
                  ΚΑΘΕ ΚΑΜΠΑΝΙά, ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑ
                  ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ       
                  ΚΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΓΚΟΛΠΟΣΤ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ
                  ΣΑΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΣΑΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
                  ΚΙ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΓΑΒΡ0Σ, ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ.
                                Καμπάνες ρε. Είχε ποτέ ο χάπιας τέτοια όργανα;
                         ΡΕ ΣΩΠΑ ΩΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ.
                ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
                        Τυχαία θα παίξουμε στο Ελληνικό;

9 σχόλια:

  1. Στας επερχομενας εκλογας θα εχουμε ΕΝΑ (1) ψηφοδελτιο, στο οποιο απαντες καλοι χωρουν.
    Φιλοι, γνωστοι, αγωνιστες, ερασιτεχνες πρωην, ερασιτεχνες νυν, επαγγελματιες, χαβαλεδες και οτι αλλο τραβα η ψυχη του γνησιου η μη αεκτΣη (κατα σταυρακα) η αεκτζη κατα αλλους.
    Οπως ακριβως στας εκλογας του ΜΠΑΤΣΟΚ οπου ο νεροβουβαλος (καμμια σχεση με τον βουβαλο της Αμερικης- μιας και ο νεροβουβαλος ειναι ιθαγενης που ζει στας Πρεσπας)εκανε εκλογες με ΕΝΑ (1) ψηφοδελτιο και μαλιστα χρεωνε και ενα διευρω για οποιον ηθελε να παει να ψηφισει.

    Να δωσει δηλαδη και 2 ευρω για να αποδειξει οτι μετεχει στας δημοκρατικας διαδικασιας του ενος ψηφοδελτιου.

    Τωρα θα μου πεις ακομη και μια ψηφος (αυτη του νεροβουβαλου) να επεφτε παλι παμψηφει δεν θα εκλεγετω ο τιτανας?
    Ναι θα πω εγω. Αλλα θα ηταν δημοκρατια αυτο το πραγμα?

    Ενω τωρα? Ολοι μεσα ακομη και ο Αναταλιοτακης ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΡΑ- στην οποια βαζει υποψηφιος!!!Τα οποια θα χαρισει λεει αν αμα και οταν.

    Εχει τη χαρη του να βαζεις υποψηφιος σε μια εταιρεια που εχεις μυνησει για κλεψια..

    Επισης θα μου πεις ακομη και ο Γιωργος (ελα που δεν θυμασαι το Γιωργο) οταν εκανε εκλογας-δημοψηφισμα αφηνε και τιποτε λιμα για κανα αλλον.
    Ποτε δεν επαιρνε 100%. 92,21% ναι πηρε το 68.
    Φημες οτι το 7,79% που ψηφισε οχι καταγραφεται αναλυτικα σε μπλοκακι ψηλου πρωην προεδρου με πουρο και μουστακα- ειναι αναληθεις.

    Εμπρος ______ (σημπληρωστε εσεις το ονομα) για μια Ελλαδα νεα.

    Παρτε γηπεδα παρτε μισθους παρτε Φουντες και Αρκουδες και Τσουμαγκες παρτε 'εργα' παρτε καθισματα (παρτε και διαρκειας μη τυχον και δε βρητε σε 3 χρονια)
    Παρτε ελπιδα

    Τσαμπα ειναι. Και κυριως ΤΣΑΜΠΑ τη πηραμε και τη πουλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν αρχίσει το γήπεδο είναι ήδη το καλύτερο!
    Διαβάστε τα ΣΦΗΝΑΚΙΑ της Τετάρτης με τον Κώστα Κετσετζόγλου.

    --------------------------------------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάντζι, πολύ καλός παίχτης που βοήθησε την Καλλονή στην άνοδο της στην Α.
    Πάντος για να μην τα βρίσκει στο οικονομικό με την Καλλονή σημαίνει ότι ζητάει αρκετά,δεν βλέπω να του τα δίνει ο τίγρης.
    Δεν μπορείς να του πουλήσεις ''όραμα'' για να τον πείσεις να αγωνιστεί στην Γ΄

    ....................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διαφωνώ με το ιερόν αυτό project.
    Αρκει να μην είναι μια καρικατούρα της πραγματικής Αγίας Σοφίας. Αλλά "κάτι που συνειρμικά θα παραπέμπει" εκει.
    Η δημιουργική έκφραση από το "κιτς" απέχουν ελάχιστα.
    Δεν είναι λίγα τα οικοδομήματα που ομοιάζουν σε αυτό που ο αρχιτέκτονας θέλει να παραπέμψει. Η όπερα του Σιδνει, η το "Μπουρτζ Αλ Αράμπ" κλπ.

    Βασιλική με Τρούλο λοιπόν. Και κατα μεσης του, θα επικρέμεται ένα πολυέλαιος-matrix

    Τα θυρανοίξια να κάνει ο Βαρθολομαίος
    Διακόνοι θα κουρεύουν το γκαζόν,η νέα "σεπαστή" θα ψέλνει εν χορώ το "εδώ θα γίνει ο τάφος σας" και η εξέδρα των φιλοξενούμενων οπαδων θα ονομαστεί "γυναικωνίτης".
    Και πρόβλημα με τα φώτα- αν ω μη γένοιτο ξανασβύσουν- δεν θα έχομεν,καθότι το σκέπαστρο θα είναι περιτριγυρισμένο με δεκάδες μανουάλια.

    "Νενίκηκά σε Σώκρατες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Χρήστο, πιο εύκολα φτιάχνεις ''κίτς'' παρά υψηλή αισθητική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Ιταλια και συγκεκριμενα στη Modena (στο σπιτι μας δηλαδη) καθε φορα που νικα η ομαδα ο επισκοπος χτυπα την καμπανα.
    Ουχι στα γκολ- μιας και το αθλημα δεν εχει σκορ- παρα μονο καταταξη και δη πρωτια.

    Εδω τα πραγματα μπορει να ειναι πιο δυσκολα μιας και η καμπανα (αληθεια θα ειναι μονο μια?) εχει ενα κακο συνηθειο να διατηρει τον οποιο ηχο για αρκετη ωρα.
    Αυτο μπορει να φερει επιπλοκες:

    - Παραδειγμα ο τελικος κυπελλου με το gay. Βαζει γκολ ο Σκοκο στο 92+ και ξεκιναει ο παπας το καμπαναριο. 2 λεπτα θελει να ληξει 4-3 νικαμε, βαρα εκει να ακουστουμε, σου λεει ο παπας.
    Ελα ομως που τρως στο 95 γκολ και ισοφαριζεσαι..
    Τι γινεται τωρα παπα μου?

    - Εχεις (λεμε τωρα) μουσουλμανο σεντερ φορ. Ενα Τζιμπουρι ας πουμε. Και σκοραρει εναντιον των αλλοθρησκων και ξεκιναει ο παπας το καμπαναριο. Λιγο θελει να φορτωσει ο αλλος και να παρει στο κυνηγι το παπα??

    - Παιζεις ευρωπαικο ματς ch.l (αφου την εχουμε τη κουπα σιγουρη σε 3 χρονια) με τιποτε μεμετια, ας πουμε την φενερ που ειναι και δικοι μας. Αντε και βαζουμε γκολ και αρχιζουν οι καμπανες..
    Τα μεμετια τα παιρνουν στο κρανιο και αρχιζουν να δειχνουν το σκορ (αλλα Navas στο 1-1) στις εξεδρες επικρατει πανικος, ο αναλογος Φατιχ Τεριμ στρωνει χαλακι και αρχιζει τους τεμεναδες και πεφτει το ξυλο της αρκουδας, μετα μουσικης υποκρουσης καμπαναριου. Οι αναλογοι Μισελ εχουν παθει εγκεφαλικα και αντι για σεντονι κουναμε σταυρους εμεις και δρεπανια οι απιστοι.

    - Αναλογο σεναριο αν παιξουμε με τιποτε Μακαμπιδες κλπ αλλα με εξτρα κανονακι τη Μοσαντ να κυνηγαει τον πριγκιπα του νερετβα, ο οποιος- αλλα Σταυρακα στο ΟΑΚΑ- πηδαει τα καθισματα πεντε πεντε

    ΥΓ Καποια στιγμη ενας πιτσιρικας ειχε κανει ενα ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ σχεδιο για το γηπεδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και επειδη ο Χαρρυ ειναι μπροστα τουλαχιστον 30 χρονια:

    -Το γηπεδο ειναι Φιλαδελφεια- ΦΕΝΕΤΑΙ η σκεπαστη πισω με τα σηματα της ΑΕΚ!!

    -Ο παπας ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΣ..

    http://www.youtube.com/watch?v=Wq5hIHh0-mU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Dimi: Ναι, το είχα δει το σχέδιο του πιτσιρικά -16χρονος αν δεν κάνω λάθος,του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι.Με τα φτερά του Δικέφαλου,να είναι προέκταση-σκέπαστρο Και αυτό εξαιρετικό.

    Εχω την εντύπωση ομως, ότι αυτό που θα σκαρώσει ο Μήτσος,θα ξεπερνά κάθε φαντασία.
    Μια μεταμοντέρνα ματιά στην ναοδομία.
    Κατά μία έννοια, ευτυχώς που δεν έγινε τότε το γήπεδο,το 2005,γιατί θα είχε χαθεί την ευκαιρία να δημιουργηθεί το τωρινό.

    Καμάρες και αψίδες,θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό.
    Και τρούλος βέβαια. Σαν κερασάκι σε τουρτα.

    Τρούλος ο οποίος θα έχει σαν "στέγη" έναν επικλινή Δικέφαλο,ανάγλυφο και φωτιζόμενο με τα φώτα προς τον ουρανο.
    Στα φώτα,δεν υπάρχει πολεοδομικός περιορισμός,έτσι δεν είναι; Οπότε λοιπόν,φώτα ,ως τα βάθη του ουρανού.
    Θα ταράξωμεν τους ύπνους των δικαίων εκει πάνω.
    Χερουβίμ θα κατέβουν με τρομπέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Το μόνο που δεν κατάλαβα, ήταν τα 2 ευρώ.
    ΔΗΛΑΔΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ;
    πού να βάλει την τιμή ο tiger;
    YPARXEI AGVNIA. Ρε το ψηφοδέλτιο, να το ελέγχει ο ΔΧ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή