Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

            Με χαρά έβλεπα σήμερα τις φυλλάδες. Μάλλον θα ξεκουράστηκαν αυτές τις ημέρες ή μπορεί και τίποτε ξεχασμένες πύρινες γλώσσες από την παλιά Πεντηκοστή, να ήρθαν και να επικάθισαν επί των κρανίων των συντακτών τους και να βρήκαν το βουνό. Ή και τον Μωάμεθ. Όλα γίνονται εν Ελλάδι αυτάς τας ημέρας : " Ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Μελισσανίδη - Μαρινάκη. " Ένας πόλεμος, που προς το παρόν είχε θύμα τον Φώτη ( άκου όνομα μετά από τέτοια γιορτή ).
           Μπορεί και να πήραν και το κείμενο που έγραψα για την απόφαση της ΕΠΟ. Πού να ξερω ποιός διαβάζει εδώ, και πώς προχωράει σε συνειρμούς. Μπορείς να είσαι σίγουρος αν ο Άδωνις δεν ξαναβγεί στην τηλεόραση το βράδυ για να προωθήσει βιβλία; Δεν μπορείς. Καθότι τίμιος ο άνθρωπος, είναι πιθανότατο να μην του επαρκεί ο υπουργικός μισθός και να θέλει να τσοντάρει. Όλα γίνονται εν προτεκτοράτω.
           Αστείο όμως δεν είναι να μιλάνε κάποιοι για πόλεμο; Δηλαδή, τι έχουν να χωρίσουν οι άνθρωποι; Ο ένας είναι επαγγελματίας κι ο άλλος ερασιτέχνης. Ο ένας έχει σίγουρα καβατζωμένα τα μύρια της Ευρώπης για τα επόμενα δυό χρόνια κι ο άλλος πάει να ανέβει. Ειδικά φέτος, ούτε καν αντίπαλοι δεν θα βρεθούν. Του χρόνου, πιθανόν να παίξουν κανά ματς για κύπελλο. Που δεν το νομίζω. Ο χάπιας είναι συνηθισμένος σε άλλες πρακτικές : " Ποιός είναι αυτός ο Κόκαλης που δεν πουλάει; " Ο χάπιας δεν γουστάρει ανταγωνισμό. Είναι ο αδιαφιλονίκητος ένας. Αφού στην δαφνοστεφανωμένη μπήκε αφού έφυγε ο κολλητός του. Και μαγκιές κάνει με τον Αλαφούζο και τα twitter τους. Πώς λοιπόν βγήκε το συμπέρασμα για πόλεμο; Μήπως υπάρχει κάτι άλλο, και δεν μας το λένε οι φωτισμένες φυλλάδες;
          Ειλικρινά σηκώνω τα χέρια ψηλά, ειδικά σήμερα που έχει προηγηθεί και μια Μύκονος για τους μεγιστάνες στην οποίαν κάνανε παρέλαση τα κότερα. " Κι αργότερα, αργότερα..." Χώρια που γυρνάει κι ο Σέρβος του σχεδιασμού και χώρια που ο Πάνος - ένας είναι ο Πάνος - παρέμεινε σε υπουργικό πόστο μαζί με τον άλλον τον Αρβανιτόπουλο που εκρίθη πετυχημένος στην ελληνική παιδεία. Τυχαία δεν έχουν αυξηθεί οι συγγραφείς με τα greeklish.
           Φαντάσματα λοιπόν βλέπουν κάποιοι, αφού οι σχέσεις Μαρινάκη - Μελισσανίδη είναι άριστες. Και δεν είναι παιδικές φιλίες που μπορεί να χαλάσουν έτσι για δυό κωλομάδες. Όπως δηλαδή σκοτωνόμασταν παλιά. Σήμερα είναι αλλοιώς τα κόζα κι όλοι θέλουν να προάγουν το άθλημα. Να μια αγωνία του Μώραλη για την χορηγία του ΟΠΑΠ προς τις ομάδες της λίγδας, να ένα ενδιαφέρον του Σωκράτη για το γήπεδο και τα stands του με τα λαχεία, και να ένα άλλο ενδιαφέρον του δικού μας για την ισονομία τυου αθλητισμού. Όλα είναι τέλεια στην εθνική άμυνα με τον Δημήτρη μας, τον ατσαλάκωτο.
            Και δεν πρέπει να ανησυχείτε για πόλεμο. Όλοι ξέρουν μέχρι πού πάνε τα πόδια τους. Ο ένας είναι απλά τελειωμένος, ο άλλος είναι απλά κληρονόμος κι ο άλλος έρχεται με την σιγουριά του σερβιτόρου. Τις χαρτοπετσέτες, θα τις μαζέψει σίγουρα από το τραπέζι. Γιατί; Μα διότι, όταν δεν υπάρχει φαγητό, γιατί να κάτσει στο τραπέζι ένας χοντρός; Για να μιλήσει; Και τι να πει; Άμα κάποιος αυτού του δέματος δεν είναι μπουκωμένος , τι μπορεί να προσφέρει διαλεκτικά; Ό,τι κι ο Σαμαράς σαν πρωθυπουργός την ώρα που δεν τον δέχεται ούτε καν η μαύρη μαϊμού της Αμερικής που έχει τον Τσίπρα σε όλα τα εκεί πανεπιστήμια.
           Τράβηξε λοιπόν ο χνοντρός μια πιστολιά κι έγινε αντιπρόεδρος. Αυτό ακριβώς λέω. Αυτός που έλεγε " όλοι σας και μόνος μου ", ξαφνικά βρέθηκε στο τηγάνι να αποδοκιμάζεται με δυό κύπελλα ανά χείρας και χωρίς να έχει γίνει πρόεδρος ενώ δεν έχει αντίπαλο. Ή μήπως έχει; Συνήθως οι μανιοκαταθλιπτικοί βρίσκουν κάποιον, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει κι αυτό το πούστικο site της Ισπανίας, που έβγαλε ενδιαφέρον της εκεί Λάρισας για τον Μίτσελ. Χώρια που μια εκεί κωλομάδα του πήρε τον υπερπαίκτη Βερδού. Για την πορεία της οικονομίας, να μην τα βάλεις με τον Βαρβιτσιώτη που ούτε την δημαρχία της Γλυφάδας δεν μπόρεσε να κερδίσει; Όχι, θάταν μαλάκας ο Βορίδης να μπει στην κυβέρνηση την τελειωμένη.
              Τέλος πάντων, θέλω να καθησυχάσω όλο το φιλοθέαμον κοινόν. Τα πάντα τα χειρίζονται άνθρωποι ψύχραιμοι, επιπέδου Σαρρή στην ΕΠΟ καθώς και Μητσοτάκη δια την διοικητικήν μεταρρύθμισιν που απλά περιλαμβάνει μερικές απολύσεις. Υπαλλήλων εννοώ κι όχι κουμπαριών ή χρημάτων που έχουν πάει προς χρηματιστηριακάς επενδύσεις. Μερικές που λέτε φορές, είναι προτιμότερη μια συνθηκολόγηση, παρά ένας πόλεμος που πρόκειται να έχει μονοσήμαντες απώλειες. Κάτι σαν την αιώνια πολιτική της χώρας μας, που πάντα ήταν αμυντική δύναμη και τα είχε με όλους καλά. Καρπούς της πολιτικής αυτής, είμαι σίγουρος οτι γεύεσθε μέχρι σήμερα. Από αύριο δεν ξέρω κι ακριβώς καθότι έχουμε γεμίσει μετανάστες κι έχουμε και μπόλικους εκ Γεωργίας.
               Αν λοιπόν ξέρουν κάτι οι φυλλάδες για επερχόμενο πόλεμο, οφείλουν να προειδοποιήσουν για να ξέρουμε, με τι αμφίεση οφείλουμε να πηγαίνουμε στα γήπεδα της ερασιτεχνικής κατηγορίας αλλά και οι άλλοι που θα δουν μια αθλητικότατη μάχη μεταξύ ντόπιου κοτσαμπάση και Ρώσου μπαλαντέρ. Όλα τα άλλα, τα θεωρώ απλά στρακαστρούκες  κι ηρωικούς λόγους επιπέδου Βούλτεψη. Άντε δημοσιογραφία Τσαπανίδου, που θεωρεί τον Άκη ένοχο. Οπότε κι οι προφητείες αυτές, δεν προσφέρουν τίποτα. Κι επειδή γνωρίζουμε όλοι, οτι η θητεία του προέδρου της ΕΠΟ είναι ακόμα τετραετής. Άρα για το μόνο που έχουμε να ανησυχούμε, είναι για κάποια αυτομόληση. Που όμως την αποκλείω, αφού ο άνθρωπος είναι ΤΙΜΙΟΣ. Τυχαία δεν πήρε τις εκλογές. Υπογράφω σε αυτά που διαβάζετε.
                 Χαίρετε.
           

5 σχόλια:

  1. ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΕΦΑΛΑ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟ.ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ .ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ? ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΑΚΟΜΑ,ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΚΙΜΑΔΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΦΕΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο: Αν και δεν πολυγουστάρω το υφάκι σου, θα σου απαντήσω. ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλα για αλλα ο σαββιδης χτες..,

    μπερδεψε το ποσο θελει να χαιδεψει αυτια με τη πραγματικοτητα.
    κορυφαια η ατακα για ροναλντινιο, ξεχασε τον νειμαρ τον γεραρδο και τον γκουλιτ..
    αν δε βαλεις και προηγουμενη ατακα για το δωματιο που θα βαλει τη κουπα του champions league τοτε βλεπεις τη συγχηση..

    μεσα σε ολα του φταει και η ΑΕΚ. τωρα τι φταει η ΑΕΚ για τα χρεη η απαντηση ειναι απλη: ΠΕΣΕ και εσυ Γ εθνικη και σβηστα ρε μεγαλε- που ειναι το ζορι?

    Οσο για τις προσαυξησεις ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. αλλο αυτο και αλλο τα χρεη ομως

    τωρα θα μου πεις σε ΜΠΑΟΚΙΑ μιλαει- οποτε καλα κανει. Εδω γυρισε το Γκαρσια πισω ...

    Εγω ενα ξερω και ειναι αποδεδειγμενο εδω και χρονια

    ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή