Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΤΡΥΠΕΣ

             Πολλές τρύπες ρε παιδιά, δεν νομίζετε; Τρύπες στην πολιτική, τρύπες στον αθλητισμό, τρύπες γενικώς, όπου και να ασχοληθείς. Φυσικά, μπορεί και να κάνω λάθος. Να μην υπάρχει καμία. Όλοι να είναι γεμάτοι ή κι αν δεν είναι, να μην βλέπουν τρύπες. Να τρυπώσουμε κάποιον με το ζόρι δεν γίνεται. Όπως δηλαδή την έπαθε ο Μελισσανίδης με την ΑΕΚ. Διότι την έπαθε, αν θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά. Τόσες δουλειές είχε και βρέθηκε και με άλλη μία. Εδώ είναι που μιλάμε για ήρωες. Στην πλατεία είχαμε κάποιες τρύπες κι είπε ο δήμαρχος να τις βουλώσει με αγάλματα.
             Οπότε ο καινούργιος χώρος, θάρθει για τις τρύπες. Δεν λέω οτι υποχρεωτικά υπάρχουν. Μπορεί να μην υπάρχουν. Αλλά, αν θέλουμε να υπάρχουν, θα υπάρχουν. Η τρύπα δεν είναι αρουραίος. Δεν γίνεται μόνη της. Εκτός αν την κάνει ο Εγκέλαδος - θεός που παραδέχομαι. Θεός, μη ελεγχόμενος, γνήσιος πότης και γνήσιος ταλιμπάν. Θεός, που λόγω αυτού, ανεβαίνουν οι συντελεστές δόμησης ασφαλείας αλλά και το κονόμι των σιδεράδων μαζί με την έρευνα των αντισμεικών καθηγητών που διδάσκουν μέχρι και δημοσιογράφους. Κι άλλους βέβαια. Κάτι τσουτσέκια, που το παίζουν πρόβλεψη και VAN και ΩΑΝ, αλλά η Durex έχει καινούργια προφυλακτικά. Αν εγκλωβιστούν δυό τύποι, ανάποδου φύλου στα συντρίμμια, να γαμηθούν ή όχι; Προχώ, ε; Ε, τι να κάνουμε; Κάκο διαιτητή δεν είχαμε στα μπαράζ; Κι όταν αυτός έχει δηλώσει οτι τα παρατάει, τον βάζεις διαιτητή; ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...
             Αυτό θα λύσουμε τώρα; Ποτέ. Αυτό, πρέπει να μείνει έτσι για να μείνει κι ο κόσμος έτσι. Που, πώς το λένε; Ο πολιτικός είναι η φάτσα κάρτα του εαυτού του.  Σωστά. Και να πάω στο ερώτημα: Αυτός  ο Ψωμιάδης, ήταν ό,τι ήταν. Τώρα είναι μέσα, υπενθυμίζω. Αυτά τα παιδιά του, που δεν μπορεί κάτι θα είχαν αντιληφθεί, γιατί γίνανε ίδια; High five δεν κάνανε στην προχθεσινή δίκη; Αυτά τα παιδιά φταίνε ή ο Μάκης; Ο Μάκης έφτειαξε τα παιδιά ή αυτά εκείνον; Ή μήπως μπερδεύτηκαν με τον ρόλο του συναισθήματος - βάλε και λίγο τεμπελιά - κι είπαν άλλα αντί άλλων; ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Ένα πράμα θυμάμαι από την μάνα μου παλιά : " Αγόρι μου κάνεις σκονάκι. Αν τον χρόνο που ξοδεύεις στο σκονάκι, τον αφιερώσεις στο διάβασμα, μάλλον θα πας καλύτερα. " ΑΛΗΤΕΣ.
               Βαρειά λέξη το " αλήτης " ή το " βλάκας "; ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ, κατά την γνώμη μου. Πλέον στην σημερινή λεκτική πραγματικότητα, που η καλημέρα είναι παρέα με τον μαλάκα. Χωρίς να θίγεται ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Ούτε αυτός που την λέει, ούτε αυτός που την εισπράττει. Ρε να μην υπάρχει ούτε αμφιβολία. Φυσικά ο πολιτισμός είναι έργα του Άκη ή με τον σκατιάρη υπουργό.
                 Ο καινούργιος λοιπόν χώρος, θα θελήσει να βουλήσει τρύπες. " Βουλήσει ", σημαίνει θέλει, κι άρα σημαίνει, " βουλώσει " ή " ανοίξει ". Στην σκέψη αλλά και στην έκφραση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. Ο καθένας εκτίθεται για την πάρτη του. Είτε μιλάμε για αρθρογράφους είτε για απλά σχόλια. Κι ο καθένας παίρνει την ευθύνη των γραπτών του. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, σε όποιο τομέα θέλει. Ό,τι του κατέβει του καθενός. Με τα προσωπικά του σχόλια. Σε ό,τι γράψει. Μαζί με την προσωπική επιμέλεια του κειμένου του, μέχρι σε φωτογραφία, μέχρι σε μήνυση.
               Θα φροντίσω να υπάρξουν κείμενα - πέραν των συστηματικών της στοάς - κι άλλων με ειδικά ενδιαφέροντα. Ας πούμε την ξαδέρφη μου που γουστάρει να γράφει κείμενα για την καρδιολογία. Υποθέτω, θάναι ενδιαφέροντα. Όπως και τα μουσικά, ή τα διατροφικά ή τα αχταρμάς, που θα μπαίνουν με ευθύνη των συγγραφέων. ΠΑΩ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΤΡΥΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΣΤΟ ΧΟΜΠΥ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΑΡΑ, που τον παλιό ατακαδόρο, ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΡΥΠΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΛΛΑΒΕΣ.
             ΄Θα κλείσουν  οι τρύπες; ΠΟΤΕ. Είμαστε όμως καλύτεροι από τα ΜΜΕ, διότι είμαστε γνώμες, που θα κρατήσουν την αγνότητα της γνώμης. Ό,τι και  να κουβαλάει ο καθένας. Γιατί θα γίνουμε ισχυροί; ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΑΚΑ. Α, κι αν μας ενοχλήσει κάποιος, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΑΜΕ,  σιγά τον μπούα. ΤΟΝ ΠΗΔΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.

5 σχόλια:

  1. ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''

    Οἱ Ἀλεξανδρινοί ἔνοιωθαν βέβαια
    πού ἦσαν λόγια αὐτά καί θεατρικά.
    Ἀλλά ἡ μέρα ἤτανε ζεστή καί ποιητική,
    ὁ οὐρανός ἕνα γαλάζιο ἀνοιχτό,
    τό Ἀλεξανδρινό Γυμνάσιο ἕνα
    θριαμβικό κατόρθωμα τῆς τέχνης,
    τῶν αὐλικῶν ἡ πολυτέλεια ἔκτακτη,
    ὁ Καισαρίων ὅλο χάρις κ’ ἐμορφιά
    (τῆς Κλεοπάτρας υἱός, αἷμα τῶν Λαγιδῶν)∙
    κ’ οἱ Ἀλεξανδρινοί ἔτρεχαν πιά στήν ἑορτή,
    κ’ ἐνθουσιάζονταν, κ’ ἐπευφημοῦσαν
    ἑλληνικά, κ’ αἰγυπτιακά, καί ποιοί ἑβραίικα,
    γοητευμένοι μέ τ’ ὡραῖο θέαμα –
    μ’ ὅλο πού βέβαια ἤξευραν τί ἄξιζαν αὐτά,
    τί κούφια λόγια ἤσανε αὐτές ἡ βασιλεῖες.



    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''
    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''
    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''
    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''
    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''
    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''
    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''
    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''
    ''Γεωργέα - Γεωργέα, τα φυτα στην Καλαμάτα -είναι ωραία''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λίγο θα μας πληρώνουν για να παίξουν στην ΑΕΚ οι παίχτες.Ρε μέχρι και ο Σιαλμάς θέλει να επιστρέψει!
    Τελικά έχει το χάρισμα αυτός ο Τίγρης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από αυτό εδώ το μπλοκ γράφαμε πριν καιρό ότι μερικοί παίχτες πρέπει να πληρώνουν για να παίζουν στην ΑΕΚ.
    Και κάποιοι ούτε απ έξω δεν θα περνούσαν....
    Να που ήρθε ο καιρός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ: Ελπίζω να έχεις διαβάσει παλιότερες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα. Σχεσόν όλες,από εποχή Φίλαθλου.Γιατί ρωτάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή