Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΕΤΑ

               Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση από τι περιβαλόμεθα. Κάτι ζώα, κάτι χαμερπείς ηλίθιοι με πτυχία κιόλας, που έχουν το δικαίωμα να μιλάνε στο όνομα της δημοκρατίας και να λένε ό,τι γουστάρουν, αλλά κάποιοι άλλοι να μην έχουν το δικαίωμα ούτε καν να προβάλουν αντίθετες φωνές. Και μέσα στον πατσά να πετάνε ο,τι κομπλεξισμό έχουν για ολόκληρα κοινωνικοοικονομικά κινήματα σπουδαία στην θεωρία, αλλά αποτυχημένα στην πράξη. Και πώς άλλωστε; Σε ένα σκληρό διαπλανητικό καπιταλιστικό σύστημα, τι άλλο μοντέλο να προχώραγε;
              Όπως είναι αδύνατον να ακουστούν όλες οι φωνές στην ΑΕΚ. Δεν γίνεται αγαπητοί κι αγαπητές. Όταν όλοι έχουν σκύψει το κεφάλι στον tiger, λογικότατο αφού αυτός τελικά  ΘΑ ΦΑΝΕΙ οτι θα πληρώσει, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο γίνεται όλη αυτή η ταλαιπωρία των καταθέσεων προτάσεων, ιδεών ή απλών ατακών. Γιατί το λέω αυτό; Διότι δεν γίνεται να χάνουμε χρόνο με κάτι μαλάκες που το θέλουν έτσι ή το θέλουν αλλοιώς. Μπορεί κάποια μέλη της ερασιτεχνικής να είναι κουστουμαρισμένοι χατζηχρήστοι, αλλά αυτό δεν απασχολεί την ομάδα που πρόκειται σε έναν χρόνο να γίνει εταιρεία. Τι σχέση έχει αυτό που λέω με την πρώτη παράγραφο; Πιστεύω οτι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Αλλά αν χρειάζεται, απλά ψάχτε τους ρόλους που έχετε ορίσει ενδοοικογενειακά και θα βρείτε τις απαντήσεις. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω κι ελπίζω όλοι να είναι ικανοποιημένοι με το προσκήνιο και να με΄νουν σε αυτό. Το άλλο, το όπισθεν, έχει πολύ μπλέξιμο κι είναι στα χέρια ανθρώπων άλλων.
             Ακολουθείται λοιπόν το μοντέλο το σωστό. Το οποίο ξεκινάει εταιρικά με την κλασσική ερώτηση κάποιου CFO : " Υπάρχει όραμα για την εταιρεία; " Αυτό, κοινά ποδοσφαιρικά, σημαίνει, τι ποδόσφαιρο θέλεις ιδιοκτήτα να βλέπεις; Σε ποιά σχολή ποδοσφαίρου ανήκεις; Έχεις κάποιο στυλ ποδοσφαίρου από ομάδα του πλανήτη, που θα ήθελες να αναπαράγεις στην δικιά σου;
              Μόλις απαντηθούν αυτά, όλα μπαίνουν σε ένα αυλάκι. Έχεις αποφασίσει για το τι αυτοκίνητο θέλεις να παράξεις και μετά πας στα τρία λάστιχα του. Γιατί τρία; Διότι το ένα υποχρεωτικά, είναι ο ιδιοκτήτης. Σαν παρουσία εννοώ. Με τις εκάστοτε αποφάσεις του. Ποιά είναι τα άλλα τρία; Απλά : Τα λεφτά, το τεχνικό τημ και το ρόστερ. Όλα αυτά είναι αποφασισμένα. ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΩΣ, όταν και θα μπορούν να κριθούν αξιοκρατικά. Δηλαδή επαγγελματικά. Μπορεί να υπάρχει μια βιασύνη, αλλά όπως και να το κάνουμε, υπάρχει και μια διαδικασία.
             Για την οποία έχει αποφασισθεί ένα απλό 4-4-2. Στην κατηγορία που θα παίξουμε, δεν αλλάζεις τακτικές προσαρμοζόμενος στις συνθήκες του γηπέδου, στις απουσίες ή στις ικανότητες του αντιπάλου. Ποδόσφαιρο κατοχής μπάλας θα παιχτεί από την ΑΕΚ, μονολιθικό χωρίς αλχημείες. Κάποια πειράματα μπορεί και να γίνουν αφού το σκορ θάναι ψηλά, κύρια για νέα παιδιά σαν εναλλακτικές λύσεις, σε συνθήκες αγώνων. Φυσικά όλη η δουλειά αυτή - με τους νέους εννοώ - θα γίνεται σε επίπεδο ακαδημιών ( δεν είναι ακριβώς σωστός ο όρος ) και σε κενές ημερομηνίες με φιλικά παιχνίδια ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.
             Κοιτώντας λοιπόν το ρόστερ - ξαναλέω με τεράστια υπομονή - το κέντρο μοιάζει οτι αποκτάει μια μορφή. Μιλάω για τον άξονα καθαρά. Είναι εντάξει ο Ρόβας με τον Ισπανό κι από πίσω τον Γεωργέα. Γνώμη μου είναι οτι θα αποκτηθεί ο Μητρόπουλος, οπότε ακόμα καλύτερα. Φυσικά αναζητούνται οι πλάγιοι χαφ, που όμως αυτήν την στιγμή δεν είναι άμεσης προτεραιότητας. Κάποιοι θάρθουν, χωρίς όμως να είναι της διαφοράς. Που μπορεί κι εκεί να προκύψει κάτι σημαντικό βέβαια, με βάση τις επερχόμενες διαλύσεις των ομάδων από πάνω κι από κάτω λόγω αδειών. Δεν είναι εκεί το θέμα μας, πάντως, με δεδομένο οτι για την  κατηγορία αυτήν ο Τσουκαλάς και ο Τσουμάγκας θα παίζουν σαν full μπακ με μεγαλύτερη εξέλιξη από δεξιά βέβαια.
          Ακόμα υπάρχει θέμα στον άξονα. Στον οποίο άξονα στέκομαι και στον τερματοφύλακα. Εδώ, από τώρα η ΑΕΚ οφείλει να δημιουργήσει τον δικό της. Ετοιματζήδικες λύσεις δεν σηκώνει η θέση κι όσοι θυμούνται τις μεγάλες ομάδες μας στο παρελθόν, θα πρέπει να συμφωνήσουν. Ήταν αδύνατο σημείο μας η θέση χωρίς να δημιουργεί προβλήματα βέβαια αφού μπροστά υπήρχαν τανκς. Το ποδόσφαιρο όμως έχει αλλάξει και μακάρι ο Βούρας - δεν τον ξέρω καθόλου - νάναι η σωστή λύση. ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΘΕΣ.
         Χρειάζεται λοιπόν υποστήριξη στα πλάγια μπακ αλλά και στο κεντρικό δίδυμο. Εντάξει ο Γεωργέας θα κλείσει τρύπες ( μόνο για φέτος ), αλλά από τώρα υπάρχει εστιασμός στο βάθος των πλάγιων της άμυνας. Όμως εκεί προχωράμε, έτσι ή αλλοιώς, με κύριο ενδιαφέρον στα σέντερ μπακ. Μιλάμε για απόλυτη γύμνια. Μπορεί να έχουμε τα δυό στόπερ με ανάποδα πόδια, αλλά οι άνθρωποι είναι μόνο για χαμηλά στρώματα. Κύρια λόγω ταχύτητας. Κάτι αργοκίνητα καράβια είναι, χωρίς ικανότητα να κατεβάσουν την μπάλα και χωρίς στοιχειώδη τεχνική κατάρτιση. Καλοί βέβαια στο ψηλό παιχνίδι που παίζει η κατηγορία με τις γιόμες, αλλά είπαμε οτι κοιτάμε μπροστά. Άρα πάμε για άλλους δύο.
          Τι γίνεται πολύ μπροστά; Άντε να θεωρήσουμε τον Ανάκογλου δεύτερο επιθετικό ή κλασσικό δεκάρι όπως τον βλέπω εγώ ενθυμούμενος τον παλιό ρόλο του Τσιάρτα στην ομάδα ή ακόμα και μια καταχρηστική χρησιμοποίηση του στα άκρα του κέντρου. Δουλειά γίνεται εδώ μπόλικη, αφού ο Παυλής έμεινε τιμής ένεκεν. Δυστυχώς για τόσο πάθος αλλά...Αναζητούνται λοιπόν κοντός και ψηλός.  Βλέπετε οι ομάδες εδώ έχουν πάντα πύργους, ο Σέρβος δεν γουστάρει παιχνίδι από τον άξονα και μπλέκει το δημοκρατικό πολίτευμα και η βουλή του, με την παρουσία κάποιας εκλεγμένης χρυσής αυγής. Δηλαδή στις σέντρες, ποιός να πάρει την κεφαλιά; Ο Ντακόλ; Και μην  ξεχνάμε οτι εδώ, δεν θέλουμε απλά την αξιοποίηση της μιας φάσης. Θέλουμε η κατοχή ( της μπάλας εννοώ ) να έχει μπόλικους νεκρούς ( γκολ δηλαδή ).
            Φαουλίστας δεν υπάρχει, κάποιος που να κάνει την διαφορά στο κέντρο στα στημένα ή στα τούβλα είναι ανύπαρκτος, άρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Πού; Σε ξένη λύση καθαρά. Όχι και στις δυό θέσεις, αφού ο ένας θα πρέπει να τρώει ξύλο ( δεν θάταν κακός ο Κατσικοκέρης ) κι ο άλλος θα πρέπει να έχει εύκολο και γρήγορο γκολ. Το πλάκωμα για τον Μπλάνκο, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Αλλά εκεί, είναι θέμα νερώματος του ποτού. Που όμως, ό,τι και να γίνει τελικά, για έναν ολόκληρο χρόνο το τμήμα scouting θα οργώσει τις από πάνω κατηγορίες, για να φτειαχτεί και το ίνδαλμα του κόσμου. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Φέτος το πέταγμα θάναι χαμηλό ούτως ή άλλως.
              Πειράζει; Ε, τι λέτε, δεν πειράζει; Πάντως πιο πολύ πείραζε τους πρόσφυγες, που τους λέγανε τουρκόσπορους οι καθαροί απο επιμειξίες Έλληνες. Ποιός να τους προστάτευε; Το επίσημο ελληνικό κράτος; Το εκλεγμένο κιόλας ; Άρα ο καθρέφτης του λαού. Ποιός να μας προστατεύσει από κάποιους δημοκράτες, που απαγορεύουν στον άλλον να δημοσιεύει όλες τις γνώμες; Ποιός να μας προστατεύσει από φασίστες, τρελούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι; Που τους φταίει η αριστερά κιόλας. Πού, και νάχε κυβερνήσει τι θα ακούγαμε! Αυτή να φταίει - ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ - κι όχι η λίστα Λαγκάρντ. Φυσικά μιλάω για την ιδεολογική αριστερά κι όχι γι' αυτους που την εκμεταλλεύτηκαν κομματικά. Κάτι σαν ΑΕΚ δηλαδή. Που κλάψανε κάποιοι ανοργάνωτοι αλλά μια χαρά στην θέση τους είναι όλοι οι οργανωμένοι - οι πηγαίοι - που δεν ξέρουν τίποτα. Απλά δώσανε τον Τσοχατζόπουλο τους ( ΔΧ ) σαν κομματικά μετακινούμενοι εντολείς. Αλλά αυτό αργότερα. ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ.
                            
                  

8 σχόλια:

  1. Οι τρείς χάριτες πηγαινοέρχονται καλοκαιριάτικα. Δύσκολη η καλογερική. Να είσαι στο περίμενε για να πάρεις εντολές και να βγαίνεις να λές κάθε λίγο "δεν αποφασίσαμε ακόμα".
    Τύφλα να έχει το Δελφινάριο.

    Εκείνον το δύστυχή τον Τούρκογλου σκέφτομαι, που τον τραβολογάνε συνέχεια πάνω κάτω μεσ΄τη ζέστη.
    Θα ξαπλωθεί χάμω από την υπερθέρμανση κάποια ώρα και εκτός από το "ίματζ" του θα χαλάσει και τα σκαλοπάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να μιλας για Αριστερα εσυ αβραμιδη. Εισαι χειροτερος απ τη Δαμανακη οταν την πηδουσε ο Δανικας και εμενε στη Λεβιδου. Μεινε στα ποδοσφαιρικα που περναει και η μπογια σου και οι «νονικες γαληνεες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουσταρεις ΣΑΞΕΣ ΣΤΟΡΥ μεγαλε??

      Που σταθεροποιηθηκαν 'τα πραγματα' στο 30% ανεργεια?

      Που στα νοσοκομεια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΑΜΜΑΤΑ??

      Που ειπε ο Σαμαρας οτι απο Σεπτεμβριο θα απογειωθουμε??

      Μπραβο σου! Και τιμητης και χρυσαβγουλο και γκιόζης.

      Οπως ειπε και ο Στηβεν ''Που σου φταίει η αριστερά κιόλας. Πού, και νάχε κυβερνήσει τι θα ακούγαμε! Αυτή να φταίει - ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ - κι όχι η λίστα Λαγκάρντ''...

      Κακομοιρη...


      Διαγραφή
  3. Προς Ανώνυμο: Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω που με τιμάς με την συνεχή ενασχόληση σου μαζί μου. Όπως και να το κάνεις, μάλλον είσαι ένας συστηματικά αγάμητος, που σε ιντριγκάρω. Αμ δε όμως.
    Πάμε στ' άλλα όμως. Δαμανάκη, γιατί; Το 74 ήμουν 15 χρονών. Από εκεί ξεκινάει το μίσος σου; Ή αυτές οι γενιές φταίνε αφού ούτε με την κόρη σου δεν έχεις επαφή;
    Την πήδαγε ο Δανίκας λες. Και; Μόνο αυτήν που πήδαγες εσύ είχε δικαίωμα, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΗΔΑΓΕΣ ΕΣΥ;
    Η μπογιά μου; Σε καλώ αύριο στην εταιρεία μου, στο μπουρδέλο μου αλλά και στο σπίτι μου, για να δεις πού περνάει η μπογιά μου μαζί με αυτόν τον χώρο, που μίνιμουμ σε σπατουλάρει. Αλλά εγώ δεν έχω πρόβλημα. ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ONE NIGHT STAND ΤΑΧΩ ΧΟΜΠΥ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΙΩΣΕ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ ΣΟΥ, αλλά υπάρχουν και πλαστικοί χειρούργοι να στον στενέψουν και να στον ασπρίσουν. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. ΑΣΠΙΛΟ ΔΕΞΙΟ.
    Μέχρι τότε, πάρε μερικές δραμαμίνες αφού σε χαλάει το παθητικό.
    Τώρα για Λεβίδου δεν ξέρω,αλλά το κόβω για απωθυμένο σου. Τι να κάνω;
    ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 20 μύρια για το γήπεδο της "ιστορικής ΑΕΚ" από την περιφέρεια Αττικής και τον "ιστορικό" Σγουρό.
    "βρέθηκαν" 300 εκατομμύρια πλεόνασμα". "μακάρι να είχαμε και άλλα,ετκός από τα 20 εκ. για το 100% του γηπέδου".
    Δεν βαριέσαι βρε Σγουρέ. Δεν πείράζει. Αν τα βάλετε όλα εσείς, τα "μεγέθη" τι θα απομείνει να βάλουν; Γιατί πρέπει ΟΛΟΙ να βάλουν. Ολοι εκτός από ΕΝΑΝ.
    Ενας-ένας. Μη σπρώχνεστε.

    Ρε, να ψαχτώ και εγω μην έχω ξεχάσει πουθενά κανένα πλεόνασμα σε κανένα παντελόνι;

    Πολύ μου αρέσουν αυτές οι "βόμβες" που πέφτουν εν πλήρει ησυχία.
    Μεσ΄τη σιωπή, σκάνε. Ούτε το σφύριγμά τους δεν ακούγετε.
    Και έτσι πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και απο σημερα ξεκινα η νεα καθημερινη παρεμβαση που θα ανθολογει το κορυφαιο σχολιο της ημερας απο το σωτο365.

    Νικητης για σημερα το παρακατω

    nickgerm9 - 20/6/2013 19:38

    Βρε Μελισσαρα θα μας τρελλανεις..!!!!!!Απ τα δακρυα με τον Πανθρακικο μας εχεις οδηγηση σε τετοιες χαρες απο τοτε που ανελαβες κ ευχαριστες ειδησεις..Εχεις μια υποχρεωση ομως νομιζω....Σε καθε περιοχη κ καθε δημο της χωρας οι Αεκτζηδες ναχουμε εναν χωρο να μαθαινουμε Ποντιακους κ Μικρασιατικους χωρους!!! Στο ημιχρονο των αγωνων να χορευουμε σε ρυθμους πατριδας ,να καιγεται το πελεκουδι κ ολα αυτα προς τιμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αποκάλυψε μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πως η δέσμευση της Νομαρχίας Αθηνών για χρηματοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ, υλοποιείται. "Δεν μένουμε στα λόγια", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Σγουρός είπε: "Τηρήσαμε μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως Νομαρχία Αθηνών και την υλοποιούμε σήμερα, ως αιρετή Περιφέρεια Αττικής. Ήταν μία δέσμευσή μας προς την ιστορική ομάδα της Α.Ε.Κ. και τον λαό της. Χρηματοδοτούμε με το ποσό των 20 εκ. €, που μπορεί να μην είναι ικανό για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά αποδεικνύουμε ότι, ως Περιφέρεια Αττικής, δε μένουμε στα λόγια. Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, τη ΓΓΑ και την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ., ένα όνειρο χιλιάδων φιλάθλων της Α.Ε.Κ. μπορεί να γίνει πραγματικότητα".
    Το πρωί της Παρασκευής αντιπροσωπεία της ΑΕΚ θα βρεθεί στο Δημαρχείο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της ανέγερσης του γηπέδου στον ιστορικό χώρο όπου βρισκόταν το "Νίκος Γκούμας".

    Σιγά σιγά πλησιάζουμε στο 60άρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τίγρης:
    "Ο Σγουρός φοράει παντελόνια. Έδωσε την υπόσχεση του στην ΑΕΚ και την τήρησε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή