Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΝΕΡΙΤ

Υποθέτω οτι με την δημοσίευση του αντίλογου, τελειώνουμε με την κρατική εταιρεία, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φασαρία. Είναι πασιφανές οτι επήλθε ένας συμβιβασμός αφού κανείς από τους αρχηγούς, είτε της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές. Όχι βέβαια για τον τόπο. Μην πούμε και μαλακίες τώρα. Θάταν φοβερό νάβλεπες την χρυσή αυγή στο 20%.
******************************************************************************


Κύριε πρωθυπουργέ
Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
 
 
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 –αργόμισθους στην πλειοψηφία τους- ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
 
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμώμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμώμενο -τυχαίο κι αυτό;- και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…
 
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».
Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.
 
 
Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».
 
Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι… φαντάρος.
 
Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.
 
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»
 
Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών - παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
 
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».
 
 
 
Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε - κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.
 
 
Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».
 
Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.
 
 
Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.
 
 
Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».
 
Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
 
 
Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.
 
 
Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.
 
 
Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό».
 
 
Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;
 
 
Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον
 
 
Γιώργος Κογιάννης
 
Δημοσιογράφος
 
πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ

12 σχόλια:

  1. Οποτε καλα εκανε και τους απελυσε ολους αυτους, για εκεινο τον Καλφαγιαννη τον εκπροσωπο των εργαζομενων της ΕΡΤ που ειναι προφυλακιστεος για κατι μαιμου επιδοματα που επαιρνε με πλαστα εγγραφα εχετε να μας πειτε τιποτα κε Κογιαννη και ποιον πουστη υπουργο γλειφατε πριν απ'αυτους και γινατε διευθυντης στην ΕΡΤ εσεις μπορειτε να μας θυμησετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ερώτημα το αίολο είναι: γιατί ο "κύριος πρωθυπουργός" αποφάσησε να πυροβολίσει τα πόδια του με το τηλεοπτικό μαύρο; Μπούχτισε από την αδιαφάνεια; Πιέστικε για απολύσεις από την "τρόικα";
    Ούτε το ένα ούτε το άλλο αφού μεγαλωμένος με το γάλα των "αδιαφανών" είναι, αλλά και αν ήθελαν "αίμα" δημοσίων υπαλλήλων οι τροικάνοί, κάλλιστα αυτό μπορούσε να βρεθεί, από τους εκατοντάδες λιμνάζοντες οργανισμούς,επιτροπές,πράγμα το οποίο μάλιστα θα είχε και θετικό αντικτυπο.
    Βρε ναι, πανίβλακας είναι. Αλλά γιάυτό και είναι κατευθυνόμενος. Για να μη τα κάνει μαντάρα.
    Διατί λοιπόν ο "κύριος πρωθυπουργός" μέσα στην καλοκαιρινή ρασθώνη, είπε να παίξει "ρώσσική ρουλέτα", ενώ- φαινομενικά- δεν υπήρχε προφανής λόγος;

    Φυσικά, άντε να απαντήσεις στοχευμένα. Δύσκολο.
    Το σίγουρο είναι, ότι- πάντοτε- τα "απόνερα" που βλέπουμε, είναι οι μάχες στα κότερα και στα ρετιρέ των ελεφάντων.
    Και επίσης σίγουρα- σε ότι αφορά την πολιτική ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ- ποτέ κάτι που παρουσιάζεται "έτσι", δεν είναι πραγματικα έτσι.

    Εαν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι τα ΜΜΕ είναι απλά και μόνο οχήματα εκβιασμού των νταβάδων προς την εκάστοτε κυβέρνηση που έχει την υπογραφή για τις "δουλειές", τότε μπορούμε αβιαστα να πούμε ότι το "ανοιγοκλείσιμο" της ΕΡΤ, δεν είναι ούτε μια τρέλα του "κυρίου πρωθυπουργού", ούτε ένα κρας τεστ για την τρικομματική συμμορία, ούτε ενόχλησε ξανφικά το "άντρο της διαφθοράς" όπως ΣΩΣΤΑ την χαρακτηρίζουν, ούτε μετετράπει αίφνης, από ένα παραδοσιακό όργανο προπαγάνδας για την εκάστοτε κυβέρνηση σε ένα ένα αγκάθι, που εμπόδιζε.

    Εφόσον τίποτα από όλα αυτά δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναζητάμε τα αίτια αυτής της "εκβιαστικής" (ΜΜΕ είναι) πράξης στα συμφέροντα των εν δυνάμει ανάδοχων των κρατικών περιουσιακών στοιχείων τα οποία απόλυτα αποτυχημένα προσπαθεί να ξεπουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ, αυτή η αστεία ιστορία, αποδεικνυοντας περίτρανα ότι οι νεοέλληνες όχι μονο ξεπουλάνε πιρ-παρά ότι έχουν και δεν έχουν,αλλά ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ "ΠΑΛΙΑΤΖΙΔΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ.
    Οχι γιατι δεν υπάρχουν "παλιατζίδες", η γιατί δεν έχουν αξία τα προς "σπρώξιμο",αλλά γιατί οι παλιατζίδες θα προτιμούσαν, αν γίνεται, όχι μόνο αντίτιμο να μη δώσουν, αλλά να πάρουν και προίκα για τα "αμφιβόλου αξίας και ανταποδοτικότητας"- όπως λένε- φιλέτα...

    Τι είναι οι πολιτικοί; Πατσαβούρες των "παλιατζίδων" που δεν είναι ικανοί να δέσουν τα κορδόνια τους. Πάνω απ'τα τηλέφωνα και περιμένουν εντολές ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ,πληρώνοντας το τίμημα για τα "τροφεία" που τους παρείχαν.
    Τι είναι οι παλιατζίδες"; Τα ζώα της στέπας. Αλλος είναι λέων- η και τίγρης- και κυνηγάει ευθέως θυράματα, ακόμα και αν πρέπει να θρέψει ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ, άλλοι είναι ύαινες και κοράκια και τρων τα αποφάγια βιαστικά και άλλοι είναι ολίγον κορόιδα, σαν τα τσιταχ ας πούμε, που αφού το ποσοστό επιτυχίας εύρεσης θυράματος είναι μεγάλο,λόγω αδυναμίας χάνουν το πιασμένο θύραμα αφού κάποιοι πονηροί τα χρησιμοποιούν ως "κυνηγούς".

    Και στις αγέλες έχουμε μάχες. Ανταγωνισμού αλλά και ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ.
    Και επιτρέπονται τα πάντα. Θανατωση σκύμνων, εκδιωγμός μελών...
    μεχρι και ανατροπές σε κυβερνήσεις, η απειλή προς κάτι τέτοιο.
    Δεν χρειάζεται να ρίξεις μια κυβέρνηση. Αρκέι που την φέρνεις στο χείλος. Τα μηνύματα στέλνονται.
    Ναι,αλλά και ο άλλος δεν είναι μαλάκας.
    "κολλάω νομίζεις να φέρω τον Τσίπρα, και να τα κάνω όλα πουτάνα"
    Η Γερμανία πνέει τα λήσθοια. Αρα και οι "άνθρωποί" της.
    Η Αμερική,για την ΕΡΤιανή κοκορομάχία λέει μεσω ΔΝΤ "βρείτε τα η έξω". Και τα κεφάλια μέσα.
    ο "θείος" πρέπει να μάθει ότι το "γιαβολ" δεν έχει πέρασει πια.
    Πλέον λέμε "Ο.Κ".
    Σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουν "δωθεί" ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ-ΔΕΗ-Ελληνικό.
    Τα πάντα.
    Που; Τι "που";


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήδηξα τη λέξη "θήραμα". την έγραψα 5 φορές λάθος. Ακου "θύραμα".
    Θύραμα θα μπορούσε να είναι το θύμα του πορτιέρη.
    Οταν τρώς "πόρτα" από τον θυροφύλακα ενός club,τότε λέγεσαι θύραμα.
    Νεολογισμός.

    Υπέγραψε ο Κοδρέρος. Μάλιστα εκλήθει στα γραφεία της Agean. Αυτοπροσώπως.
    Μπορώ να φανταστώ πως "επείσθει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Είναι φοβερό. Να θέλεις να κάνεις την έξοδο του Μεσολογγίου - ΚΑΘΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ - και να σε κρατάνε οι κοτσαμπάσηδες. Μέχρι κι ο καρότσης ήρθε για να κάνει την μάχη για τις εκλογές του. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SUCCESS ΣΤΟΡΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Αγαπητέ, το μόνο που έχει κάνει ο Σαμαράς είναι να ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες. Επίσης έχει γκρεμίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη - ΣΑΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ με λεφτά ποιανού; - το τότε, ήταν να γίνει μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ αλλά προτιμήθηκε ο Ανδρουλάκης, κι έχει φέρει την μισή Καλαμάτα εδώ πάνω. Επίσης έχει πει ψέματα στον κόσμο για διαπραγματεύσεις του μνημονίου. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ - κοινώς στον όλεθρο - ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΧΟΣ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΚΑΡΓΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ " ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ " ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ. Μέχρι το τηλεφώνημα βέβαια.
    Επειδή φοράει γυαλιά, τον βλέπεις σοβαρό; ή μήπως θεωρείς τον Τσίπρα σοβαρό επειδή θα βγάλει τον γιό του Ερνέστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δινει βημα και στον Κογιαννη πλεον ο Αβραμιδης. "Αριστερη" αλληλεγγυη μιας γενιας που μας εφερε στον ολεθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΚΟ Ε ???
      ''Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;''

      Εκτος αν λεει ψεμματα ο συγκεκριμενος οποτε βγες να μας διαφωτισεις.

      Διαγραφή
  7. Προς Ανώνυμο: ΠΡΩΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, νέτα σκέτα και σταράτα ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ.
    ΜΕΤΑ, ΑΦΗΣΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΡΟΥΒΑ.
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΟΙΝΟΥ, ΝΟΝΙΚΑ ΓΑΛΗΝΕΑ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ σαν δημοκρατία, ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ.
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ, την προσφυγική δηλαδή, ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ. ΚΟΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ, που σε κόψανε και ξαναήρθες εδώ. Έλα όμως που εγω δεν έχω κοψει τα άλλα. ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΤΖΗΔΙΚΑ ΜΙΛΑΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλαιμε ολοι με τους Κογιανιδες της ΕΡΤ που εχασαν το βολεμα.
    Κλαιμε ολοι που ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΓΙΑΝΙΔΕΣ με το 3% θεαματικοτητα ξαφνικα ανακαλυψαν οτι στην ΕΡΤ (στις εφοριες στα υπουργια στις ΜΚΟ στις-στα-σε) γινωνται προσληψεις και ρουσφετια

    Που εισουν να τα καταγγειλεις ΟΛΑ ΑΥΤΑ ρε Κογιανη πριν 10 μερες?
    Που εισασταν ρε κογιανιδες και σια δημοσιογραφαρες ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ-ΑΜΕΠΤΟΙ να φωναξετε 40 χρονια τι γινεται?
    Που εισουνα ρε κογιανη να βαλεις τους συνδικαλησταραδες σου να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ολο αυτη η λερα να ξεβρωμισει?

    Αι στο διαλα ρε (πειραιωτικα να στο πω) που σας επιασε τωρα ποσους διορισε ο Σαμαρας ποσους ο ΓΑΠ ο χοντρος ο σημιτης και ο καθε ενας καραγκιοζης που σας πληρωνε ΟΛΟΥΣ με τα λεφτα τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

    Αι στο διαολο ρε που εχετε φαει με χρυσα κουταλια και σε επιασε η πρεμουρα για τη DIGEA- προφανως επειδη εκει η κουταλα δε σε χωραει

    Αι στα τσακιδια ΚΥΦΗΝΕΣ-ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΚΟΛΟΓΛΥΦΤΕΣ που αποκτησατε και αποψη οταν 40 χρονια δε βγαζατε ΚΙΧ και ολα ηταν ωραια.

    Καλα σας κανει ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και σας εβαλε ενα κεδικογλου (οποια ξεφτιλα) να σας κανει γιο γιο ολους.
    Ενας κεδικογλου που ΑΝ περασει κατωφλι ιδωτικου μαγαζιου θα γελανε και οι γραμματεις.

    Για τοσο εισαστε.

    Κοπιαστε στον ιδιωτικο τομεα τωρα αν εχετε αντερα.
    Γαματοι δεν εισαστε?
    Πολιτισμο δεν βγαζετε?
    Που κολλατε? Σας επιασε το πατριωτικο μη μεινουμε χωρις εθνικο καναλι?
    Και γιατι δε μαζευετε 100 μυαλα απο τα 2690+1500 συμβασιουχα να το πατε σφαιρα το μαγαζι ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ?

    Ειχε κερδος η ΕΡΤ? Σοβαρα?
    Απο που? Απο τα ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΔΙΚΑ φραγκα που μαζευε με το ετσι θελω απο τους ταφους και τις αποθηκες?
    Η απο τη διαφημηση της Μπιλιως και των μπεκρηδων στη υγεια μας?
    Τι μας λες!
    Γαμω τα economics

    Αιντε γιδια ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι έχει δηλαδή ο Κεδίκογλου; Πατέρα μεταφραστή της Γκεστάπο είχε.
    "τιμή μου και καμάρι μου" λέει ο υιός μπρούμελ. Το βουτυρόπαιδο-κωλόπαιδο.
    "επιτάχθει ο πατέρας,για τα Γερμανικά του"

    Φυσικά, το πιστεύω ακράδαντα, όλοι αυτοί οι απάτριδες είναι κάργα δειλοί. γιατί ενώ δεν πιστεύουν,πουλάνε πιστέυω, για μια κωλοθέση. Και μάλιστα προσορινή. Ρε κατι μαλάκες.
    (εδώ που τα λέμε, ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος κάποιος να πιστέυει ότι έχει κάποια συγκεκριμένη πατρίδα. Απλά να μη κάνει πλειστηριασμό πατριδοκαπηλείας. Αυτό μόνο με ενοχλέι.
    Ας νοιώθεις και Αρειανός. Και Γερμανός. Η και "παγκόσμιος", Που είναι και το πιο σωστό.
    Αλλά μη πουλάς "σημαίες". Μη κατεβαίνεις στο πεζοδρόμιο και φωνάζεις "ζήτω το έθνος" το οποίο έχεις ήδη πουλήσει με τις υπογραφές σου.
    Αυτό τους προσάπτω, μόνο. Θες να κλέψεις; Κλέψε. Σάμπως σε ενοχλεί κανένας; Αλλά γιατί φοράτε "μάσκα" ρε "Κεδίκογλοι";

    Οχι γιατί δεν αγαπάνε, η δεν πονάνε το ίδιο "χώμα" η τα ίδια μέρη με εσένα και εμένα. Δεν είναι υποχρεωμένοι βρε αδερφέ.
    Ναι αλλά βγες και πέστο. Τουλάχιστον ο Κομμουνισμός το λέει. "Δεν υπάρχει χώρα και κράτος. Μόνο άνθρωποι που κατά καιρούς ζουν κάπου".
    (φυσικά οι γεννητορες της κομμουνιστκής φιλοσοφίας,έιχαν άλλα σχέδια, από αυτά που νομίζει ο απλός,καθημερινός κομμουνιστής, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα)

    Τέλος πάντων Γερμανοθρεμένοι κυρίως είναι (μιας και η Βαυαροκρατία ΠΟΤΕ δεν έφυγε,το μαρτυράνε και οι μεγάλες λεωφόροι που ζώνουν σήμερα το λεγόμενο "κοινοβουλιο")
    δεν είναι κακό να μιλάς μια ξένη γλώσσα σε περίπτωση που θες να βρεις δουλειά. αλλώστε πάντα την περιλαμβάνουμε στο βιογραφικό μας. "κάτοχος απταίστου Γερμανικής".
    Η "Γερμανός απταίστου κατοχής".
    Το ίδιο είναι.

    Υ.Γ Την Γερμανία, τώρα με το καλό που αυτή η πλύστρα, τελείωνει το έργο, τι θα την κάνει η Αμερική; Θα την ρίξει στον νεροχύτη; Θα την βάλει σε κουβά και θα την αδειάσει στο δρόμο,σα σκατόνερο; Θα την γκρεμίσει,ΠΑΛΙ και θα την ξαναχτήσει ΠΑΛΙ, ώστε να την ξαναχρειαστεί ΠΑΛΙ μετα από καμιά 40αριά χρόνια;
    Ποιος ξέρει.
    Χρήσιμη χώρα πάντως. Και ωραία λουκάνικα. Βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα και τίποτα να μην βρίσκεται πίσω από το "ανοιγοκλείσιμο" της ΕΡΤ και να είναι απλά αυτό που συμβαίνει,τότε,ακόμα και έτσι, είναι μια "κατάκτηση" του οσονούπω απερχόμενου μαλάκα πρωθυπουργεύοντα.
    Η, διαφορετικά: ακόμα και μαζί με ότι και αν κρύβεται σαν αφορμή πίσω απ το "ανοιγοκλείσμιμο" της ΕΡΤ, το μαύρο,η πρόσκαιρη εξαφάνηση της και εν τέλει η συρύκνωση της ( ΟΧΙ η εξυγείανση της, είναι αλλο αυτό) είναι μια κατάκτηση του μαλάκα πρωθυπουργεύοντα.

    Θα είναι και αυτό ένα συν στα όσα θα πάει να απολογηθεί και να παρουσιάσει σαν έργο, όταν με το καλό θα αποσυρθεί,προκειμένου να λάβει την αποζημίωση,την "συνταξη" και την "προστασία" που του αναλογεί από τα αφεντικά του.
    Ο πολιτικός που επί των ημερών του, το πιο συνταρακτικό που επετευχθει, είναι το κλείσιμο των πομπών της δημόσιας τηλεόρασης και η λυσσώδης προσπάθεια του να μη ξανανοίξει τίποτα που να φτάνει ως τα σύνορα που να μεταφέρει κάτι άλλο εκτός από τα παράνομα "τσοντοκάναλα", τους εκφοβισμούς τους και τα ξέκωλα πουτανάκια τους.
    Στο πρωτο πέρασμα του άνοιξε ανεξέλεγκτα τα σύνορα και στο τωρινό, έκλεισε πομπούς.
    Η ανοιγει η κλείνει αυτός. Μόνο που τα κάνει ανάποδα. Εχει ένα θέμα συγχρονισμού, αυτός ο απόλυτα ανίκανος άνθρωπος.
    Τι να εξυγειάνει κάποιος που όυτε την ικανότητα αλλά κυρίως ούτε και την Πρόθεση έχει;
    Nα έχεις περάσει τα 60 και να μην έχεις παράξει ούτε ένα ευρώ και να ζεις από τις τσέπες των πλουσίων,σαν ζητιανάκος;
    Μιλάμε για ένα ζωντόβολο που δεν ξέρει να δέσει ούτε τα κορδόνια του.

    Οπως π.χ. η άλλη η μαγδάλω, η Διαμαντοπούλου,η οποια έχει να το λέει ότι, στις τόσες δεκαετίες που πέρασαν, ΜΟΝΟ επί των ημερών της, τα σχολεία ΔΕΝ είδαν βιβλία, παρά μόνο φωτοτυπίες ( οι οποίες ήτο αδύνατο και αυτές να αποφευχθούν.Πως να κατάσχεις τόσους εκτυπωτές.)
    Η το παλιοτόμαρο ο Λοβέρδος, με την "ανασυγκρότηση" στην υγεία,φέρνοντας τα γενόσημα.
    Η ο Βενιζέλος με την "συνταγματική" του πίστη, που βρίσκει μιμητές ολοένα. Ο Πάγκαλος με την προσβλητική στάση,φτύνοντας αυτούς που τον ταίζουν, η ο ΓΑΠ με την διαπίστωση ότι κυβερνά απατεώνες τεμπέλιδες που χρίζουν "γιατρού" και "φαρμάκων",και μήνα-μήνα, χρόνο-χρόνο, φτιάχνεις ένα "αλμανακ" μισελλήνων που τέτοιο δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά.
    Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν "γενείτσαρο", που έχει όρεξη για "έργο".
    Πόσο μάλλον,όταν δεν είναι αυτόκλητος, αλλά υπό μισθοδοσία. Γάματα.

    Ο καθένας από αυτούς τους αλήταράδες και τεμπελχανάδες με τις χρεωμένες στους τραπεζίτες ζωές, που πέρασε από υπουργείο η το Μαξίμου,έχει αφήσει "κάτι". Ολοι αφήνουν "κάτι". Αλλωστε αυτος είναι και ο στόχος ενός πολιτικού,ώστε να τον θυμούνται,έτσι δεν είναι; Να αφήσει "κάτι". Αμα τους φέρουμε στο μυαλό μας, έναν-έναν, τους κυριότερους παίκτες της πολιτικάντικης κουζίνας, όλοι τους πράγματι έχουν αφήσει "κάτι".
    Ο καθείς, έχει αφήσει από ένα κουσούρι,σαν προίκα, στην κοινωνία.
    Το κάτι τις του που λέμε. Ο καθένας έχει αφήσει και από μια μικρή κληρονομιά-κατάρα.

    Πλουτίζει ολοένα με τα χρόνια το βιβλίο συμβάντος του εθνικού νοσοκομείου.
    Μια "Σπιναλόγγα" που συνεχώς επεκτίνεται και προσθέτει "περιστατικά" στις σελίδες της.
    Από ένα σημάδι,από ένα στίγμα, από ένα κουσούρι, από μια αναπηρία ο καθένας τους,από ένα λεκέ, από μια μικρή υπέροχη μαύρη σελίδα, ώστε να έχει να καμαρώνει αργότερα γελώντας πίνοντας τσάι με τα αφεντικά,λαμβάνοντας τα εύσημα:
    "Μπράβο "τάδε"...αξιος ο μισθός σου. Κάλα πήγες. Μπορούσες και "καλύτερα", αλλά έστω και έτσι, μπράβο".

    Φυσικά, δεν απαντώνται μόνο στη δική μας χώρα. Πολλές χώρες υποφέρουν. Εχουν "φυτευτεί", σαν φορεις κοινωνικής σύφιλης.

    Μιλάμε για ξενιστές. Για φορείς νόσων.
    Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ωσαν άνθρωποι,αλλά ως "περιστατικά". Ως αρρώστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Παπαχελάς στην Μπίλντεμπεργκ. Ο Παπαχελάς που κατόπιν του "μπρίφινγκ" αυτού, φιλοξένησε στους φακέλους" τον "κάλο μπάτσο" Γιούνκερ.
    Φακέλοι" οι οποίοι επίσης εφιλοξένησαν την Γιάννα του 2004.Την αγέλαστο πέτρα. Η οποία εδήλωσε μετ'επιτάσεως "'ηρθα για να μείνω" (κράτα το αυτό)
    Γιάννα η οποία είναι η Αγγελοπούλου. (κράτα και αυτό)
    Ολα αυτά τις ημέρες που ο "στραβούλιακας" Καλαματιανός "είδε" την διαφθορά της ΕΡΤ και την ανάγκη να κλείσει, δηλαδή να λακίσει ο ίδιος, πριν τον πάρουν οι Αμερικάνοι με τις πέτρες.

    Οταν παράλληλα οι δουλειές ΟΠΑΠ -ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, φάινεται να "σπάνε", τραβώντας από τα μανίκια οι "μεν" και οι "δε" το Καλαματιανό αστροπελέκι. Οι μεν του λένε "πάρε δρόμο" και οι δε του λένε "μείνε να ολοκληρώσεις ότι έχεις τάξει,διαφορετικά θα γίνεις "Παπακωνσταντίνου".
    Τσοράφ στο ριζικό του.

    Και ο Τσίπρας, ο θαυμαστής του Λίνκολν και του Κένεντυ, του είπαν να στήσει τσάτρα-πατρα μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, βάλοντας κατά του "κακού μπάτσου" του σακάτη Σόιμπλε,στέλνοντας το μήνυμα στους αποδέκτες ότι "άμα λάχει πάμε για εκλογές,αν δεν πέσουν οι κατάλληλες υπογραφές".

    Υ.Γ. Εάν ο ΓΑΠ ήτο "άνθρωπος" της Αμερικής που δεν ήθελαν οι Γερμανοί και τον έδιωξαν και έφεραν τον Σαμαρά ο οποίος είναι "άνθρωπός" τους καλύτερος αλλά μη αποδεκτός από τους Αμερικάνους που τον "διώχνουν" κακήν κακώς για να φέρουν έναν άλλον δικό τους "άνθρωπο" και οι δύο αυτοί έχουν "σπουδάσει" κοινωνιολογία και ποτιστική δενδρύλλιων σε Αμερικάνικο πανεπιστήμιο-θάλαμο αναμονής, αναμένοντας- όπως και έγινε- να έρθει η σειρά τους να "κυβερνήσουν", δηλαδή να ξεπουλήσουν, τότε τι "άνθρωποι" είναι αυτοί οι δυο ρεμπεσκέδες αν όχι της Αμερικής, τί αλλο παρά "άνθρωπος" τους θα είναι και ο επόμενος και τέλος-τέλος τι ρόλο βαρά η Γερμανία ως προς την Αμερική,αν όχι μια Αμερικάνική επαρχία η οποία βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από τις "συνειδητοποιημένες" επαρχίες σαν και του λογου μας,αφού είναι τρις χειρότερο να έισαι δέσμώτης ενώ όσο πιστέυεις ότι είσαι "ο ασυναγώνιστος και ο πρώτος" από το να είσαι δεσμώτης ενω ήδη το έχεις πάρει απόφαση ότι είσαι τέτοιος;

    Μεγάλο ερώτημα. Σιδηρόδρομος.
    Ναζί κανεις ή να μη ζει;



    ΑπάντησηΔιαγραφή