Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

            Το τι έγινε σήμερα, στην ουσία δεν περιγράφεται. Νάχεις πεντακόσιες στήλες σε blog ή site και να μην σταματάς να γράφεις. Και πού να τα προλάβεις όλα, αφού φυσικά κάθε δράση πρόκειται να έχει και αντίδραση. Οπότε παίρνεις και δουλειά για το σπίτι, για την κουζίνα, το γκαράζ ακόμα και στη ντουσιέρα θάπρεπε νάχεις διάβροχο στηλό κι αδιάβροχα χαρτιά.
            Ο Κετσεντζόγλου νάχει φύγει για το ταξίδι μόνος, λες κι είναι ιχνηλάτης της κακοτράχαλης Μαγούλας. Σε αυτήν που πριν λίγο καιρό, δεν ήθελε καν να πάει ούτε σαν σκέψη. Ο Καραγιαννίδης να σκέφτεται μήπως ο Μελισσανίδης πάρει και το φυσικό αέριο στην χώρα αφού ο τίγρης ζει μόνο για καινούργια projects.  Να τσακώνεται ο Δημητράκης στα δικαστήρια με τους Αγγελόπουλους, ο Μπέος ενώ είχε συμφωνήσει για την τέλεση του αγώνα, να κάνει ένσταση στον Κωστούλα, ο Σαρρής να μάχεται εναντίον του Χατζηαποστόλου σε άλλα δικανικά δωμάτια, την ίδια ώρα που πεταγόταν έξω για να συμβουλιαστεί με άλλους καθαρούς παράγοντες για τους νέους πίνακες της διαιτησίας. Ο Μελισσανίδης να χτυπάει τον Φαγέ ενώ κανείς δεν ξέρει αν θα επιτραπούν στο ερασιτεχνικό ΜΗ κοινοτικοί κι ο Σαββίδης να ανακοινώνει οτι πρώτα πρέπει να βρει προπονητή και μετά να κάνει μεταγραφές αλλά να΄αγοράζει .
           ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ, που κι αυτή ακόμα αποφάσισε να πάει σε άλλο επάγγελμα. Εντάξει ωραίο το κονόμι, αλλά και πόσο μουνί να μείνει με τόση τριβή; Διότι πάνω που πας να τα αξιολογήσεις, βγαίνει κι ο Κεδίκογλου και παίρνει στάση μάχης με την ΕΡΤ. Την κλείνει άμεσα. Την κλείνει δηλαδή για να την ξανανοίξει. Αυτός είχε πρόβλημα με τον εκμοντερνισμό της εταιρείας και με την εφαρμογή των κανόνων του ΑΣΕΠ. Χώρια τα 300 μύρια που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ. Είναι να μην μας σκεφτεί ο Σίμος ( ο πατέρας του καραπασόκος της χρυσής εποχής ) για τον οποίον η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει έλεγχο ντόπινγκ, αν θυμάστε. Μια Χρυσή Αυγή, που απέκτησε κι αντίπαλο εκεί. ΑΡΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.
             Ή μήπως δεν είναι έτσι; Δεν θα απαντήσω. Απλά θα παραθέσω συνειρμό. Αν τα ποσοστά των ακροδεξιών είναι μεγαλύτερα κι οπότε σηκώνουμε και δεύτερο κόμμα, οι ψηφοφόροι αυτουνού του κόμματος, μέχρι τώρα ψήφιζαν δημοκρατικά; Ή μήπως ένα δεύτερο κόμμα εκεί πέρα έπρεπε να δημιουργηθεί για να διασπάσουν " οι δημοκράτες " τον χώρο όπως παλαιότερα. Βλέπε αριστερά.
             Η ουσία είναι όμως οτι κλείνει η ΕΡΤ. Κι έχει πέσει βαθύτατη περισυλλογή σε όλη την δημοσιογραφική πιάτσα. Όχι για τους συναδέλφους τους που απολύονται- ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΠΟΥΤΣΑΚΛΑΝΑ ΤΟΥΣ - αλλά για το τι θα γίνει αύριο στον αγώνα του μπάσκετ. Μήπως γίνουν τίποτε φασαρίες και η κάμερα δεν τις καταγράψει. Λες και η κάμερα ποτέ κατέγραψε τα μπουνίδια του χάπια στον Σισέ, το ντου του χάπια στον Γιάχο ή το ντου του Δημητράκη στα αποδυτήρια του μπάσκετ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ, που τρώνε τα κερατιάτικα ΜΑΥΡΑ για να διαμορφώνουν την γνώμη του κοινού.
            Τώρα είναι σωστή η απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ; ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, κατά την γνώμη μου. Και δεν μιλάω για την ελάχιστη τηλεθέαση ή τα προγράμματα που σου προκαλούσαν οίκτο όταν έπρεπε να τα δεις αφού τα λοιπά τσοντοκάναλα παίζανε τον χαβά του διαπλεκόμενου επιχειρηματία - ιδιοκτήτη τους. Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Γι' αυτό λέω οτι είναι σωστό.
             Αλλού όμως είναι το πρόβλημα : ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ. ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ, αφού θα χρησιμοποιηθεί και το ΑΣΕΠ.
ΑΣΕΠ = ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Κι άρα ήταν προτιμότερο να παραμείνει έτσι με κάποιο συμμάζεμα υπεράριθμου προσωπικού, με κάποιο συμμάζεμα αλόγιστων δαπανών, αλλά με αυτήν την πολυφωνία που είχε, παρά να γίνει γνήσιο κομματικό όργανο. ΜΙΛΑΩ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ αφού και οικονομικά αν το δεις, κανένα όφελος δεν πρόκειται να έχει το δημόσιο χρέος. Τα λεφτά που πιθανώς εξοικονομηθούν, ούτως ή αλλως θα πάνε για προπαγάνδα στα ιδιωτικά ΜΜΕ.
              ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΑΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΓΙΑΚ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ. Υπάρχει λέει νόμος στην Πολωνία, που αν κάποιος είναι κλινικά νεκρός, τότε η Πολωνία τον κηδεύει αμέσως. Άλλη ιατρική έχει η Πολωνία κατά τους έγκριτους αλήτες της πληροφόρησης, αλλά η πρέσβειρα μας εκεί κατώρθωσε και το γύρισε το παιχνίδι. Φυσικά για το ποιοί γιατροί τον παρακολουθούσαν εδώ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ( φυσικά καμία λευχαιμία δεν υπάρχει ) ή ποιός φαρμακάς του έδωσε τα γνωστά, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
              Ξέφυγα; Δεν νομίζω. Σαν μπαλάκι του squash πηγαινοέρχομαι κι εγώ κι αναρωτιέμαι γιατί ο τίγρης δεν ασχολείται ΚΑΙ με το project του εκμοντερνισμού της κρατικής τηλεόρασης. Επειδή τσακώνεται ο Ψυχάρης με τον Βαρδή; Μην λέμε κι άλλα τώρα. Ένα παρών φωνάζω κι εγώ σαν το μόνο τρωτό της σημερινής ανακοίνωσης. Για το οποίο έγινε μάχη με τους συντάκτες εχθές, που ξαφνικά ψάχνανε τα βιβλία του image making. Πόσο βαθειά να τον χώσουμε; Ο άλλος ρόλος - ο για τον κόσμο - πραγματικά δεν έχει τρύπες αλλά αυτό λέγεται επί μέρους αρχιτεκτονισμός στην επιχειρησιακή ανάλυση. ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΥΖΟΥΣΕΣ. ΧΑΧΑΧΑ.
         { " παρών ", όχι μπροστάρης. ..." Όλοι μαζί ". Το βρήκα το πολίτευμα μας: είναι δημοκρατική μεγιστανοκρατία }
             Μα για πλάκα είναι η κατάσταση; Τάχουμε ξαναπεί. Η χοντρή πλάκα, φέρνει και δάκρυα. Αλλά και τα πολλά δάκρυα για να ξεπεραστούν, χρειάζονται ένα γέλιο νευρικό. Σαν αυτό που έφερε το καινούργιο μέτρο του ΦΠΑ στην Ελλάδα της ανάπτυξης, που πλέον πρέπει να πηγαίνεις δυό φορές στις υπηρεσίες για να πληρώσεις. Αλλά τρέχει τίποτα; Εδώ το ΔΝΤ έκανε ένα λάθος 9 δις και δεν έχει ανοίξει μύτη. Ή μήπως έχει ανοίξει και γίνονται όλα αυτά για να φύγει σε άλλα θέματα η προσοχή του κόσμου;
              Πού να ξέρω κι εγώ; Η Τρέμη είμαι ή ο Πρετεντέρης; Εγώ σαν μαλάκας παρακολουθώ το ρώσσικο αεροπλανοφόρο που καταφθάνει, τον Ρώσσο Πατριάρχη που ήρθε εδώ, τον Εφραίμ που έκανε παρουσίαση του βιβλίου του και τον Σαββίδη που συνεχίζει, την ώρα που η Ρωσία έκανε πίσω στα αέρια. Έπεσε το τηλεφώνημα; Προφανώς. Αλλά κάτι άλλο εδόθη. Η πολιτική δεν είναι θεωρία. Αυτό το άλλο έχει να κάνει μήπως με τον Ερντογάν; Ρε με αυτά ασχολείστε;
             ΡΕ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, που ούτως ή άλλως δεν βλέπατε. ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Δεν είναι ευθεία βολή στο δικαίωμα που είχατε να βλέπετε και τώρα περιορίζεται το τηλεκοντρόλ σε κουμπιά; Μην ασχοληθούμε με τα κόντρα συλλαλητήρια του Ταγίπ δίπλα, που θα φέρουν Κούρδους, Αλεβίτες και νεότουρκους στην πόρτα ( 15,16 Ιουνίου είναι αυτά ). Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ. Αυτά που χρεώνουν τα νοικοκυριά με 300 μύρια τον χρόνο.
             Υγ1. " Το νομικό τμήμα της ΑΕΚ..." Το καλύτερο ανέκδοτο ήταν αυτό σήμερα
              Υγ2. Έρχεται κάτι μεγάλο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΝΟΩ.  Όλα τα ΜΜΕ θα είναι σκοτωμένα κι ο Κεδίκογλου στις γραμμές. Θέλω να ευχηθώ, καλό κουράγιο.           

12 σχόλια:

  1. ...Και μέσα σε όλα, ξαναπήγαν στη Φιλαδέλφεια οι "τοπογράφοι".

    Εχω αρχίσει να έχω σοβαρές υποψίες, ότι πρόκειται για καταπατητές που για ξεκάρφωμα κρατάνε τρίποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι το όνομα αυτής, από "ΝΕΤ" (Νέα Τηλεόραση) σε "ΝΔΤ" (Νέα Δημόσια Τηλεόραση)
    Μεγάλο πράγμα ο αναγραμματισμός και τα ακρωνύμια. Φέρνουν την Αλλαγή.
    ΔΝΤ-ΝΔΤ. Το επόμενο να είναι το ΔΤΝ. "Δημόσιοι ΝΤενεκέδες"

    "Δημόσια τηλεόραση που δεν θα είναι κρατική η κομματική" Τρομερό.
    Σαν τα ουρητήρια. Δεν ανήκουν πουθενά,παρά μόνο στο κράτος,δηλαδή στην εξουσία, δηλαδή στην εκάστοτε τρέχουσα κυβέρνηση,δηλάδη στους κατά καιρούς "Σίμους". Με πατέρα "επιταγμένο" από τους Ναζι. Τρομερή ατυχία. Από τα -τότε- 5 εκατομμύρια Ελλήνων, να είναι ο γονιός σου ο "τυχερός" να μεταφράζει στη Γκεστάπο.

    Παρατήρηση: Οσοι καμωνονται τους "αντιστασιακούς" και έχουν αναρηχηθει στο κισσό της εξουσίας, δεν έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ απο Γερμανό ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΥΧΗ. "ΓΚΑΣΤΟΝΕ" ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ. Το κοκκαλάκι του Μητσοτάκη έχουν;

    Να πάψει η "Ωρα" να δείχνει συνέχεια από τη μια τον "τίγρη" και απ΄'την άλλη ένα κεφάλι κόκκορα. Θα μπερδευτούμε στο τέλος και θα νομίζουμε ότι ο Μελισσανίδης μεταμορφώθηκε σε πτηνό και το πτηνό καπνίζει πούρο, η ότι μια "τίγρη" μπήκε σε κάποιο κοτέτσι και βρίσκεται σε μονομαχία "τετ-α-τετ" με τον αρχικόκκορα για την "επιμέλεια" των θηλυκώνε.

    Και τέλος πάντων, βαρεθήκαμε βρε αδερφέ. Κάθε μέρα το ίδιο "ζώο". Βάλτε κάτι άλλο. Βάλτε ένα λιοντάρι,για αλλαγή. Ενα ιγκουάνα. Εναν κορμοράνο. Εναν τάπιρο. Εναν αλιγάτορα.
    Εαν πάλι θέλουν να συνεχίσουν να περιστρέφονται συνεχώς γύρω από "ρίγες" ας βάζουν καμια γούνα. Ενα γατόψαρο στην ανάγκη.Εναν καρχαρία-τίγρη. Η τον "Ρόκυ Μπαλμπόα". Εξυπνοι είμαστε, θα την καταλάβουμε την αναφορά.
    Και κάθε πρωτοχρονιά, να έχουν πόστερ την κυβωτό του Νώε, φουλαρισμένη,να ΄χει προσαράξει μετά την καταιγίδα,πάνω στο οικόπεδο της Ν.Φ. και τον Νώε φορώντας ριγο-χίτωνο, στη πλώρη κρατώντας ένα ραβδι, υμνώντας τον Κύριο με υψωμένα χέρια να λέει "Εδώ θα χτίσω"
    Α,μα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και η βλακεια δεν εχουν ορια.
    Ειναι πραγματικα αξιο θαυμασμου ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ μπορει να ειναι καποιος και ποσο ΑΣΧΕΤΟΣ manager πρεπει να εισαι για να ανεβαινεις στη κομματικη 'σκαλα'..
    Τι εκαναν χτες τα τζιμανια? Ποναει ποδι κοψει ποδι.
    Μιλαμε για τεραστιο επιχηρηματικο και πολιτικο ελιγμο. Που θελει ωρες σκεψης, ενναλακτικων λυσεων και αλλων τετοιων περισπουδαστων..

    Ειναι η ΕΡΤ πεδιο κομματοσκυλων, τεμπελχαναδων, 'συνδικαλιστων',καθως και εταιρεια λαμογιας και κομπινας?
    Βεβαια και ειναι.

    Ειναι το αποτελεσμα ΚΑΚΙΣΤΟ με ΜΗΔΕΝ τηλεθεαση? Φυσικα και ειναι.

    Τρωνε με χρυσα κουταλια Σταηδες, Κουλογλοι (μεγααααλος παραγωγος) Παπαδοπουλοι και λοιπα λαμογια? Φυσικα και τρωνε.
    Ο παπαδοπουλος μαλιστα 'στην υγεια μας' κανονικα..

    Χρειαζωνται ΤΡΙΑ (3) κρατικα καναλια, δεν ξερω και εγω ποσα περιφερειακα (που κατα βαθος ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ το κεντρικο) και δεν ξερω και εγω ποσα ραδιοφωνα, οταν επι χρονια στη Μ.Βρετανια ειχε BBC 1 και 2 ΜΟΝΟ? Οχι βεβαια
    Οπως δε χρειαζεται η 'συμπρωτευουσα' να εχει δικο της κρατικο καναλι.
    Και ας κοψουμε αυτη τη σαχλαμαρα με τους ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ εκει πανω, της συμπρωτευουσας.
    Τα κρατη εχουν ΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ και μετα πολεις.
    Πουθενα στο κοσμο δεν υπαρχει συμπρωτευουσα. Αιντε με το καθε κομπλεξικο πλεον.
    Ουτε το Μιλανο (που επιχηρηματικα ειναι ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ) ουτε το Τορινο (επισης) ουτε το Μαντσεστερ ουτε η Νεα Υορκη!!! ουτε το Μοναχο κοκ ειναι 'συμπρωτευουσες'..

    Τι απλο λοιπον μπορουσε να κανει ο μονοφαλμος γιγαντας??

    ΚΟΨΙΜΟ του ειδικου τελους μεσω ΔΕΗ στην ΕΡΤ και αστους να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος.
    Θες 2600 μονιμους υπαλληλους και αλλους τοσους με συμβασεις για 0,35% θεαματικοτητα και ΜΗΔΕΝ διαφημισεις?
    OK κρατα τους να σε δω ποσο θα αντεξεις..

    Γιατι και στο δικο μου μαγαζι ΑΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΜΟΥ ΣΚΑΕΙ Μ.Ο 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΩ ΤΙΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΜΑΙ

    Οταν το BBC, με παραγωγες οχι χαβαλεδες, με καλυψη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (με ασιατικα καναλια κλπ..), με με με 1000 πραγματα ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΟΥΝ, εχει 23,000!!! υπαλληλους εξοδα περσυ 3,853 δις και ΕΣΟΔΑ 5,086
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΒΓΑΛΕ GROSS και 1,2 δις ΛΙΡΕΣ(1,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ)
    ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ!!! (απαγορευονται για ευνοητους λογους...)

    Εμεις πληρωνουμε το καθε παπαρα αρκει να εχουμε ρευμα σε μια αποθηκη.

    Αυτοι οι χαζοι χρεωνουν household fee ΜΟΝΟ στα σπιτια και εχουν και κατηγοριες: αν π.χ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ πληρωνεις RADIO FEE, αν υπαρχει τυφλος στο σπιτι εχεις 50% εκπτωση (τι πιο λογικο)και ως γνησιοι κουτοφραγκοι ΠΑΓΩΣΑΝ τα τελη μεχρι το 2017!! μετα απο διαπραγματευση της κυβερνησης με το σταθμο λογω της ανανεωσης της αδειας απο το Royal Charter..

    Εδω οποτε γουσταρει ο καθενας τραβαει μια αυξηση για οσα του λειπουν, και παλι μεσα μπαινει το καταστημα.

    εμ βεβαια πως θα πληρωθει ο ... κουλογλου και πως θα κανει σπικαζ ο θεοφιλοπουλος τους αγωνες??

    Οποιος θελει να δει πως δουλευουν τα σοβαρα μαγαζια:
    http://en.wikipedia.org/wiki/BBC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλες ανησυχίες για το "απότομο κλείσιμο". Και διαβλέπουν κινδύνους.:
    "τι θα απογίνουν οι θιασώτες της Θείας Λειτουργίας". "τι θα βλέπουν οι κάτοικοι των παραμεθόριων νήσων,θα τους "πάρει" η Τουρκία"
    "Πως θα λέει "στην υγειά των κορόιδων" ο Παπαδόπουλος και πως θα μισοκλείνει τα μάτια της με κουλτουριάρικα λάγνο βλέμα η Φλέσσα".

    Το πρόβλημα βρε, δεν είναι τι θα βλέπει πια το κοινό του 3%, αλλά τι βλέπει τόσα χρόνια το ...υπόλοιπο 97%.

    Ελπίζουμε κάποτε να συμβεί: Με πράξη "νομοθετικού περιεχομένου"
    να κλέισουν όλα τα σκατοκάναλα και να εκπέμπουν ΜΟΝΟ ΔΥΟ, ΝΕΑ: Το "National Geographic" και το "Hustler"
    Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
    Γαμίσι και επιστροφή στη Φύση.
    Και το λέω σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς DIMI: Αυτό με τον τυφλό στο σπίτι,δεν το ήξερα. Πραγματικά δίκαιο.
    Εδώ γίνεται το ανάποδο. Ο "τύφλας" του σπιτιού, ήδη πληρώνει την συνδρομή του εδώ και δεκαετίες.

    Ασε που άμα το πάρουμε κυριολεκτικά, και με βάση τις παρουσιαζόμενες αναπηρικές συντάξεις, θα έπρεπε τουλάχιστον το 40% του πλυθησμού να είναι απαλλαγμένο από τέλη.
    Στα δε επτάνησα, με τους πολλούς "αόματους", μιλάμε για πλήρη απαλλαγή.
    Και το βάρος αυτών, να μεταφερθεί στους υπόλοιπους αρτιμελείς.
    Μα και πόσοι να είναι αυτοί; Ε, είναι. Εχουμε 500.000 ανάπηρους "πολέμου". Ούτε το Βιετνάμ δεν έχει τόσους.
    Αντε να τους αποκλείσουμε και αυτούς από το βάρος της συνδρομής.
    Εχουμε 600.000 χήρες. Δεν είναι σωστό ούτε εδώ να καταβάλεται τέλος.
    1.000.000 ορφανα.
    Οσα ζευγάρια έχουν απομείνει,δεν έχουν παιδιά. Από μετατραυματικό σόκ που πέρασε από τον γονέα στο παιδί.
    Μεγάλη ζημιά έκανε ο Χίτλερ.
    Πάμε στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Μα είπαμε. Αφού ειναι οι "ανάπηροι" και ανύμποροι,. Τα ίδια θα λέμε. Απαλλαγή.

    Ε και τότε τι θα γίνει ρε μεγάλε; Ποιος θα πληρώσει σε αυτον τον τόπο;
    Απάντηση: ΣΕ ΑΥΤΟΝ τον τόπο, κανεις. Δεν χρειάζεται, αφου πληρώνουν άλλοι,από άλλο τόπο.
    Αρκετά. Δουλέψαμε. Πολεμίσαμε. Τσακιστίκαμε. Κουραστίκαμε.
    Ωρα να μας συντηρίσετε, λεχρίτες Φράγγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΝΕΡΙΤ. Άκου όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω συναντήσει νέο παλικάρι,γραφίστα στα επάγγελμα δύο μέτρα άντρα να πιάνει την πέτρα και να την σπάει που λένε,και να ψάχνεται να διοριστεί με εννεάμηνη σύμβαση στην ΕΡΤ. Και με δικό του γραφείο κατά 50% παρακαλώ. ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ που λένε.
    Να φανταστείτε οικογενειακή μας φίλη δούλευε χωρίς να είναι καν εκεί,και δεν μιλάω για εξωτερική δουλειά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν χρόνια υπήρχε στην Ρόδο ένα εργοστάσιο της coka cola.
    Κάποια στιγμή είχε καταντήσει μη κερδοφόρο λόγω μεγάλου αριθμό προσωπικού,υψηλών αμοιβών, μεταφορικά κλπ και έπρεπε να βρεθεί λύση.
    Έρχεται ο γνωστός ιδιοκτήτης σε διάλογο με τους συνδικαλιστές ώστε να βρεθεί μια μέση λύση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να συνεχιστεί η λειτουργία του.
    Έλληνες συνδικαλιστές; Πως είναι η Παπαρήγα του ΚΚΕ που λέει στα πάντα όχι, κάτι τέτοιο με μπόλικη λαμογιά μέσα. Φυσικά ότι και να τους πρότεινε είπαν όχι.
    Αποτέλεσμα; κλείσιμο του εργοστασίου και μεταφορά της παραγωγής στην Αθήνα.
    Και στον δρόμο οι συνδικαλιστές και οι απλοί εργαζόμενοι χωρίς δουλειά. Ευτυχώς που τότε είχε δουλειές βρεις να κάνεις.
    Το μαγαζί πρέπει να είναι κερδοφόρο.Αν όχι το κλείνεις και πάμε για άλλα.Δεν μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις όταν εμπλέκονται στην ιστορία οι συνδικαλιστές.
    Να κάνανε μείωση προσωπικού; εδώ θέλανε να προσλάβουν και άλλους για να δουλεύουν λιγότερο. Άρχιζαν τις απεργίες κλπ.Που να βρεις άκρη με αυτούς.
    Καλά κάνανε και την κλείσανε. Ούστ λαμόγια.Δεν λυπάμαι κανέναν από αυτούς..Φάγανε καλά τόσα χρόνια.
    Έχω και άλλα να πω αλλά έχουμε και το Ούζο, μην αργήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορείς να γίνει πιο σαφής για το "Κάτι μεγάλο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πες τα ρε ΧΑΡΗ!!! Ψυκτικος στην ερτ με 50000 ετησιο εισοδημα! (μη με πιστευετε...ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΛΕΩ, στο ιντερνετ αλλωστε ο καθενας γραφει τη μπουρδα του!) ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ...!και ασφαλως δε μειωνω/ξεχνω τις τεραστιες ευθυνες των κυβερνησεων ολα αυτα τα χρονια, ακομα ασφαλως και της τωρινης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ,πρώτα τα υψηλά εισοδήματα – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
    (σημ:είναι τι ίσχυε 2χρόνια πριν)

    ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΤΟΣ 324.000
    ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976
    ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 176.400
    ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 143.514
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 136.800
    ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 126.000
    ΖΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
    ΝΤΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 114.000
    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 113.880
    ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΞΑΜΗΝΟ 113.516
    ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 105.600
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -104.400
    ΚΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 102.002
    ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 98.400
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 96.000
    ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΟΣ 94.286
    ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 87.600
    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000
    ΓΡΙΠΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 84.000
    ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000
    ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 84.000
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
    ΤΣΩΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
    ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ 76.066
    ΓΑΒΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 75.420
    ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 75.000
    ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μερικά από τα χαμηλά:

    ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.565,06 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
    ΚΑΠΑΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 57.381,93 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
    ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547
    ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.500
    ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.200
    ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ 63.600
    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072
    ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
    ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 63.000
    ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400
    ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400
    ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ – ΟΡΓ.ΣΧΕΔ.ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 61.800
    ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 61.320
    ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 60.160
    ΒΕΛΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 60.000
    ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 60.000
    ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000
    ΣΤΕΦΑΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 60.000/ΕΚΠΟΜΠΗ
    ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 59.000
    ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΟΣ 58.800
    ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 58.799
    ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428
    ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300
    ΠΑΚΑΘΕΟΔΩΡΑ ΜΙΧΑΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 57.000 -

    Δημοσιευθήκανε στο ΦΙΜΩΤΡΟ και στο ΤΡΩΚΤΙΚΟ πριν από καιρό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή