Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ...

          "...ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο...", έλεγε το μέγιστο τραγούδι. Πράγματι κατά τον έμμετρο μύθο, θα σήκωνε άγκυρες και θα σάρωνε τους προορισμούς. Κορυφωνόταν με το τους βαρέθηκε όλους. Και μου ταιριάζει γάντι η ατμόσφαιρα, παρόλο που είναι ουτοπική. Για την ΑΕΚ μιλάω. Που πλέον έχουν ζευτεί και τα δυό κεφάλια κι έχει γίνει μέχρι και διαφήμιση αμερικάνικου Boktas κοτόπουλα, επάνω σε κάποιο κατασχεμένο πούλμαν. Φυσικά κανένα πρόβλημα αφού οι πολυπληθείς οπαδοί - που ρωτούσαν αγωνιωδώς πότε θα βγουν διαρκείας στο Ελληνικό -, δεν έχουν θέμα με το ίδιο θέμα, ακριβώς για το ίδιο θέμα, στο ΟΑΚΑ. Ο Μελισσανίδης έδρασε επίσης και σαν αγωνιολυτικό, κάτι που δεν έχει πάρει διάσταση στα ΜΜΕ.
           Δεν είναι και μικρό πράμα να σου λύνεται η αγωνία. Που ομολογώ δεν την είχα. Πιο πολύ αγωνιούσα να μην φάω στο κεφάλι την ποινή του αγωνιστικού υποβιβασμού - οικονομικά βέβαια δεν έχω πολύ δίκιο - αφού για το ποδόσφαιρο γεννήθηκα. Είτε παλιά για να το παίζω - ακόμα δεν είμαι κακός - είτε για να το βλέπω. Είχα στόχο, που μου έδινε όραμα ή έστω ελπίδα. Και γι' αυτό πήγαινα στην κερκίδα. Στόχο βέβαια να πετάξω την κροτίδα και να κρατάω τον Κωστούλα από το λαιμό, δεν είχα ποτέ. Κι ενώ ήμουν πολύ φανατικός. Πιο πολύ απ' ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί. Αλλά, άλλο επαγγελματίας - ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ - ερασιτέχνης, κι άλλο εγκάθετος ή αμειβόμενος για να σκούζω.
             Και τώρα, είμαι στην φάση της λυμένης αγωνίας. Δεν έχω κανένα άγχος. Η εταιρεία έκλεισε, η ομάδα έπεσε και οι εκλογές της ερασιτεχνικής γίνανε. Ο Μελισσανίδης με την πετσέτα πήγε και ψήφισε, ο ΔΧ δεν εμφανίστηκε αφού λογικότατα δεν θα ήταν ταμειακά εντάξει - τον Αλ για φοροδιαφυγή τον πιάσανε θυμηθείτε - και κάποιοι καινούργιοι άνθρωποι είπαν οτι ορκίζονται. Για μεγαλεία, αναγέννηση και τα τοιαύτα.
            Υπό ήχους διθυρμαβικών ρεπoρτάζ : " ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. " ΑΠΟ ΤΙΣ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΝΑ ( υποθέτω τριμελείς ), 396 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ. Η, απόλυτη δημοκρατική παρέμβαση. Θα μου πείτε, εκ του νόμου είναι αυτό. ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΡΙΝ, ΟΤΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΘΕΣΠΙΖΕ ΝΟΜΟΥΣ;
           Να μην όμως μένουμε σε μικρά. Το είπε κι ο ένας από τους δυό χονδρούς : " Όποιος δεν ανέβει στο πλοίο τώρα, θα χάσει. " Δεν ξέρω γιατί στα ώτα μου αυτό ακούστηκε σαν απειλή. Επιπέδου Λαζόπουλου : " Όποιος δεν δει την παράσταση μου, θάναι μαλάκας. " Είναι σίγουρο οτι όποιος δεν δει προκαταβάλοντας λεφτά σε διαρκείας στο ΟΑΚΑ, την Άνω Κάτω Σπέρμη ( ναι, ενώθηκαν ) μπορεί και να τιμωρηθεί δια βουρδουλισμού από τα στιβαρά χέρια του βασιλομπίλαρου, που κατώρθωσε να κλείσει μέχρι και βενζινάδικο του Μελισσανίδη στην βόρεια Ελλάδα.
            Μιλάμε, οτι κουνήθηκε η γης. Η οποία γης, χθες ήταν στην στενή περιφέρεια των Αμπελοκήπων - σημειολογία το President αν και φήμες κάνουν λόγο για φθηνότερο ενοίκιο αίθουσας, ειδικά όταν ο Ανατολιωτάκης απέσυρε τα οφειλόμενα από την μάνα ως γνήσιος ερασιτέχνης, που είχε δανείσει πριν. Τότε που η οργάνωση τον είχε στοχοποιήσει. Στην ΑΕΚ τα έδινε τελικά; Ο ήρως, δεν τα έδινε στους πηγαίους που φωνάζουνε; Είναι ένα ερώτημα αυτό. Ποιό; Ο κυρ Ανδρέας, πού βρήκε τα λεφτά; Είδατε; Ξεκινώ χαμηλά του ψηφοδελτίου.
          Αλλά το σημαντικό είναι οτι ξεκίνησε το ταξίδι αμέσως κι ο Κώστας ο αγαπητός. Ρε για πότε ξεπέρασε την πτώση και τις ομάδες που θα έπρεπε να βάλουμε από κάτω μας - κάτι σαν face sitting μου ερχόταν  - κι αμέσως είδε την αναγέννηση και τα τρίδυμα μέσω εξωσωματικής. ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο TIGER ( άνθρωποι είμεθα, μέχρι κι ο Λάτσης πέθανε ) , ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΕΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΛΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.
         Κι αυτό σας λέω: Οτι ναι μεν μου λύθηκε η αγωνία, αλλά την έχω δε. Να μου πάθει κάτι ο Σωτήρας; Που βγήκε παμψηφί χωρίς να είναι υποψήφιος; Που βγήκε από τους ίδιους που τον είχαν καταψηφίσει τότε; ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ; ΑΠΛΑ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ή ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ;
          Πάντως αγωνία δεν έχω. Τι να με απειλήσει; Μιλώ σαν οπαδός στην κερκίδα. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΛΑΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΩ. Που έχει μια γοητεία, για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο κι όχι την κουβέντα στα σαλόνια για την ομάδάρα μας που σαρώνει τίτλους την ώρα που η βίζιτα τρώει το σούσι και σου λέει αυτά που την έχεις πληρώσει να πει στην ομήγυρη για να φανεί εκπαιδευμένη από εσένα. ΤΙ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΕΧΩ;
            Ναι ρε. Τι αγωνία να έχω; Αν θα καταφέρει ο Μελισσανίδης να στήσει τον Μπέο ή τον όποιον κυκλοφορεί ελεύθερος στην χώρα του ήλιου. Αυτήν που την παρέλαβαν οι δυνάστες του και μου τον κάνανε μέχρι και κόμμα; ΠΟΥ ΝΑ ΣΦΑΛΙΖΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ.  Όπως και να σφάλιζε και η ΑΕΚ σαν νεκρή. Όχι να το παίζει Λάζαρος, που αφού ανεστήθη, ΡΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ. ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ; ΔΥΟ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ. ΚΙ Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, να μην έχει μιλήσει ποτέ; Ρε να μην υπάρχει CNN τότε. Θα σούχα εκτοξέυσει την Colgate στα ύψη : " ΑΥΤΗ Η ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ, ΑΙΩΝΙΑ ΛΕΥΚΑ. "
             Εγώ την καλημέρα μου καταθέτω απλά, ελπίζοντας σε Αεκτζήδες ΜΗ αγωνιούντες, παρά μόνο σε προσευχάμενους να μην πάθει κάτι ο Σωτήρ. Εξ άλλου, μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Πώς αλλοιώς θα κρατούσαμε τον τίτλο του πόπολου; Τώρα γιατί ζούμε ευτυχισμένοι σαν Χριστιανοί, είναι άλλο θέμα αυτό, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
              Εκεί, που θα έρθει η Καραϊνδρου : " ...το καράβι στο λιμάνι θα φανεί, θαλασσινό πουλί στα όνειρα μας..."

10 σχόλια:

  1. Μα που στο διάολο ήταν χωμένη αυτή η αίθουσα του President που έγιναν οι εκλογές; Πόσο βαθειά;
    Λίγα μέτρα πιο κάτω και ο sugar θα ερχόταν μούρη με μούρη με το Μητσοτάκη. (είναι γνωστό ότι δουλεύει Part-time τις Κυριακές.Αντικαθιστά τον Κέρβερο.

    -Γεια σου επίτιμε.
    -Γεια σου και σένα επίτιμε πρόεδρε.
    - Μα κύριε Μητσοτάκη, δεν είμαι επίτιμος. Ελπίζω να γίνω όμως.
    - Οχι. Εϊσαι. Εγώ έγινα επίτιμος για ότι έκανα στο παρελθόν και εσύ είσαι επίτιμος για όσα ΘΑ κάνεις στο μέλλον. Πρώτη φορά θα δει ο κόσμος πως είναι να είναι κανεις επίτιμος ενώ ταυτόχρονα αποκαλείται "εν δυνάμει πρόεδρος". Ρε μπαγάσα. Ομολογώ,με ξεπέρασες.

    Και ακόμα να μιλήσει ο "Βούδας". όπως επισημαίνεις.
    Θεσμικό ρόλο δεν έχει. Αρα ως ΤΙ να μιλήσει;
    "Τα πολλά λόγια είναι φτώχια". Και ο "εν δυνάμει πρόεδρος" έχει πολλά lefta. Αρα και "εμείς" κατά του Κετσετζόγλιδες.
    Και δεν θέλουμε να μας τα φάει η πολυλογία.

    Και ως πότε θα τον αποκαλεί "εν δυνάμει προεδρο" ο γλύφτης στο "365 τεμενάδες";
    Λογικά, ένα χρόνο ακόμα μέχρι να γίνουμε ΠΑΕ. Αλλά και μετά,την καρέκλα-λογικά- θα την αναλάβει ο Ντούσαν.
    Αρα; Αρα πιθανόν να μη τον δούμε ποτέ σαν πρόεδρο και να παραμείνει "εν δυνάμει πρόεδρος" εσσαεί.
    Προς τέρψην του Κώστα του ΚΕΣΕ. Αφού επιτέλους θα έχει βρεθεί ο δια βίου "εν δυνάμει πρόεδρος" και παντοτινά ενδιαφερόμενος για την ΑΕΚ.
    Για να μη χρειάζεται έτσι πια να πηγαίνουμε από "Κοζώνη" σε "Κοζώνη", γιατί λίγο ακόμα και ο κόσμος θα του έφερνε την ιστοσελίδα κολάρο.
    Στο παρά 5 ήρθε ο "Σωτήρας". Στο τσάκ.

    Και η βιασύνη με την οποία τον υποδέχθηκε, και του έστρωσε τις δάφνες για να μπει στο "ναό", μάλλον δείχνει ότι τον περιμενε από καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Η ανακοίνωση είναι έτοιμη. Θεωρώ πως σήμερα ή αύριο, θα βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλέινει-συρικώνεται δηλαδή, αφού το ρουσφέτι ποτέ δεν πεθαίνει- η ΕΡΤ.
    Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. (καταλάβαίνει ο μπαρμπάγιάννης και η κυρά Μαρία τι είναι αυτό;)
    Εχω μια ελπίδα ακόμα. Ολο και πλησιάζουν. Ολο και πλησιάζουν στην αυτοκατάργηση.
    Με ανάλογη πράξη να κλείσουν το κυνοβούλιο το ίδιο, εκεί στα πρώην(;) βασιλικά ανάκτορα.
    Μπας και γλυτώσουμε.
    Μπορεί η απέραντη βλακεία τους να μας σώσει...

    Steven, τρέχει κάτι με τον Αλαφού και τον Μελισσανίδη, οπως γράφεται; Για τον Κουτρουμπή.
    Η με αφορμή τον Κουτρουμπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ : Τίποτα το άξιον λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χρήστο: Αδερφέ, σε κάλεσα αλλά τίποτα. Μάλλον θάσαι κάπου βαθειά !!! Επικοινώνησε μαζί μου για την τρυποειδή συνάντηση. Είναι αύριο κι είναι όλοι ειδοποιημένοι και σύμφωνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Steven: Αδερφέ, το φορτίζα γιατί είχε ξεψυχίσει. Σε 20 λεπτάκια θα είμαι έτοιμος.

    --------------------------------
    Ενα κρίνο και ένα δάκρυ για την ΕΡΤ. Και αφιερώμένο το άσμα του "συνοδοιπόρου" τους και αυτού, ήρωα Νταλάρα: "τώρα κλαις γιατί κλαις; Συ δεν είσαι που γέλαγες χτες..."

    Δεν παίζεται ο Μελισσανίδης. Μπήκε στο President για να ψηφίσει και έκλεισαν τα φώτα.
    Σήμερα βγάζει την ανακοίνωση για το επίσημο "μπάσιμο" του και πέφτουν τα "φώτα" στην ΕΡΤ. Μαύρο.
    Ρε τι είναι αυτός; Ανθρωπος-βραχικύκλωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόλλησε από τον Μητσοτάκη γκαντεμιά...

      Διαγραφή

  7. Μελισσανίδης: «Δηλώνω παρών με στόχο την επιστροφή»


    Διαβάστε την πρώτη δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά τη νέα «σελίδα» που ανοίγεται στην ΑΕΚ.

    «Στην πιο δύσκολη συγκυρία της 89χρονης ιστορίας της ΑΕΚ, αποτελεί επιτακτική υποχρέωση για εμένα να δηλώσω παρών στο νέο ξεκίνημα με στόχο τη μεγάλη και γρήγορη επιστροφή. Μια επιστροφή που απαιτεί τη συστράτευση όλων.

    Η ΑΕΚ γεννήθηκε πριν από εμάς και θα ζει μετά από εμάς. Δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον κόσμο της, που αποτελεί και τη διαχρονική δύναμή της. Σε αυτόν τον κόσμο απευθύνομαι σήμερα, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό ή διαχωρισμό και ζητάω να σταθεί δίπλα και να μην λείψει κανείς από τη δεύτερη ιστορική αφετηρία του Συλλόγου, μετά το 1924.

    Αυτό που προέχει είναι να φτιάξουμε την ΑΕΚ από την αρχή και σε στέρεες βάσεις. Τη μεγάλη ομάδα στην οποία υποκλίθηκε κατά το παρελθόν όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Την ΑΕΚ που θαύμασαν και δεν έπαψαν ποτέ να ονειρεύονται οι φίλαθλοί της. Την ΑΕΚ που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν. Να δημιουργήσουμε από το μηδέν μια ΑΕΚ που όλοι θέλουμε πάλι να ζήσουμε και να θαυμάσουμε όπως στο ένδοξο παρελθόν.

    Που όμως αποδέχθηκε με αξιοπρέπεια την αυτοκάθαρσή της, χωρίς να ζητήσει χάρες από κανέναν. Η δική μας ΑΕΚ, άλλωστε, δεν είναι φτιαγμένη για να παρακαλά, αλλά για να απαιτεί. Η δική μας ΑΕΚ ούτε εξαρτάται από κανέναν, ούτε έχει σημασία σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται προσωρινά.

    Η φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος είναι το ίδιο βαριά είτε στην πρώτη είτε στην τελευταία κατηγορία. Τέρμα τα παρατράγουδα του παρελθόντος και θα είναι τεράστιο λάθος για όποιον διανοηθεί να τα ξαναεπιχειρήσει.

    Ηγέτες σε αυτή την προσπάθεια θα είναι εκείνοι που έχουν ταυτίσει το όνομά τους με την ιστορία της, αφού η ΑΕΚ θα αντλήσει δύναμη, σε αυτό το νέο ξεκίνημα, από όλες τις μεγάλες προσωπικότητές της. Δεν περισσεύει κανένας! Βασικός στόχος όλων μας είναι η όσο πιο γρήγορη επιστροφή της στο σπίτι της που δεν μπορεί να είναι αλλού παρά μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί την στέγασαν οι πρόγονοί μας, εκεί θα ζήσουμε τις νέες χρυσές σελίδες στην ιστορία της.
    Ο Δικέφαλος Αετός ανοίγει και πάλι τα φτερά του. Ολοι μαζί να ξεχρεώσουμε το χρέος μας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο, να που ανησυχούσες που δεν μιλούσε τόσο καιρό! Το παιδί μίλησε,άντε πάλι....

      Διαγραφή
  8. Xάρη: Ναι, τώρα μπορούμε να αναπνεύσουμε.
    Δεν έχομεν παράπονο.
    Εϊχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν μιλά καθόλου. Οτι έχασε τη λαλιά και συνενοείται μόνο με το χαμόγελο.
    Προγραμματικές δηλώσεις ζητάμε και κατόπιν την τήρησή τους. Ηρθαν.
    Επανίδρυση. (Κάτι μου θυμίζει αυτό,αλλά ασφαλώς δεν πρόκειται για όμοια περίπτωση)

    Ωρα να σηκώσουμε τα μανίκια, να ράψουμε τη βιασμένη.
    Και πολύ σωστά μιλά για ΧΡΕΟΣ (του) στο τέλος. Ασχετα αν μιλά σε 1ο πληθυντικό, έτσι για να νοιώσουμε συγ-χρεωμένοι και όλοι εμείς.
    Εμεις το χρέος μας το κάναμε και θα το κάνουμε. Οι μαλάκες της ιστορίας είμαστε.
    Ο Μήτσος να κοιτάξει να φτιάξει τίποτα, γιατί τα χρόνια περνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή