Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Εγώ τώρα, κι επειδή δεν τα καταφέρνω και τόσο πολύ στα οικονομικά, να ρωτήσω κάτι; Οι δικοί μας πολιτικοί, ας πούμε ότι είναι άσχετοι στα πλην και στα συν, παρά την καραμπινάτη γνώση μιζομαθηματικών. Οι ξένοι που φέρανε το πρώτο μνημόνιο, δεν βλέπανε ότι θα αποτύχει; Υποτίθεται ότι γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Όλοι αυτοί οι τύποι οι ξενόφερτοι, γιατί είναι σίγουροι για την επιτυχία του δεύτερου μνημόνιου; Εμείς γιατί τους δίνουμε μια ακόμη ευκαιρία; Είμαστε μεγαλόψυχοι; Κι άντε κι είμαστε. Τα αφεντικά των δημόσιων ξένων υπαλλήλων, που τόσο πολύ κόπτονται για μας, δεν έχουν προβληματισθεί με τα όργανα τους; Μήπως δεν είναι αυτός ο σκοπός τους;

Υπάρχει θέμα κάπου. Την μια ακούγαμε για χρεοκοπία τον Ιούλιο, την άλλη ότι δεν υπάρχει ρευστό στην ευρωζώνη και την τρίτη έβγαινε κάποια αγάμητη γερμανίδα κι έλεγε ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα για να μην γίνει της πουτάνας γενικώς. Κάτι δεν μου κολλάει.

Κι εδώ, δεν βλέπουμε στο τσίρκο έναν θαυματοποιό που βγάζει ένα κουνέλι από κάποιο τριμμένο καπέλο. Εδώ μιλάμε ότι την επόμενη μέρα βρέθηκαν 110 δις έκτακτης βοήθειας , εν μέσω κρίσης, και ρίχνονται στην χώρα των « άχρηστων » που και, δεν ξέρει τι να τα κάνει, αλλά και βυθίζεται παραπάνω στο τέλμα. Δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Δεν μπορείς να πληρώσεις τα δανεικά σου στην τράπεζα κι η τράπεζα σου δίνει κι άλλα; Παράξενα τα οικονομικά τελικά.

Και βλέπω κι έναν χεσμένο μαύρο που το παίζει πρόεδρος της πλανηταρχίας, να κόβει βόλτες σε κάτι κήπους με έναν στρατοκράτη που δεν βλέπει τίποτα πέρα από το γίσο του καπέλου του, κι ασχολείται με κάποιο 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τι γίνεται ρε παιδιά; Κάτι δεν πάει καλά. Γιατί αποκτώ την αίσθηση ότι με υπερδανείζουν για να πάρουν τα πλούτη της χώρας πιο φθηνά;

Είπαμε όμως ότι οικονομικά δεν ξέρω. Ξέρω όμως από πληροφορίες, ότι για το 30% του ΟΤΕ πλήρωσαν τέσσερα δισεκατομμύρια και ξαφνικά απέκτησαν το 10% του οργανισμού με μόλις το ένα δέκατο της τιμής. Τι έγινε; Υποτίμηση της εταιρείας; Δεν μιλάμε πια στα τηλέφωνα; Δεν ανεβαίνει το διαδίκτυο; Δεν βλέπω στους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας, ότι αυξάνονται τα κέρδη της; Η κερδοφόρα εταιρεία χάνει τον αέρα της;

Και στο μόνο που καταλήγει το μυαλό μου είναι ότι οι διοικούντες αυτήν την χώρα, πάντα δημοκρατικά εκλεγμένοι, έχουν πιαστεί σε ένα εμπορικό παιχνίδι που δεν έχουν την γνώση ή την εμπειρία να το παίξουν. Είναι άπειροι τουλάχιστον. Είναι το πιο μαλακό που μπορώ να καταθέσω. Διότι αν γυρίσω την πλάκα, εύκολα, και μόνο με αποχρώσες ενδείξεις, θα μίλαγα για εγκάθετους πράκτορες διορισμένους σε αποστολή τύπου Σαντάμ, Καντάφι, Λάντεν ή οτιδήποτε άλλο σκουληκοειδές κυκλοφορεί στον πλανήτη.

Και οι Έλληνες πολιτικοί , δεχόμενος μόνο την ανεπάρκεια τους, μοιάζουν σαν να τους έχει κρεμάσει κάποιος μια βόμβα και τους φωνάζει: « Ή σκάτε, κρατάτε τις καρέκλες σας και παίρνετε ακόμα όποια μίζα μπορείτε, ή σας στέλνουμε μια καμαριέρα και σας κάνουμε ανθρώπους με στροσκανίτιδα.» . Που κοινώς μεταφράζεται ως εξής: Ή ψηφίζετε τα μέτρα και φυσικά αύριο δεν έχετε πλέον πολιτική καριέρα, ή δεν συναινείτε καταστρέφοντας δήθεν την χώρα οπότε το ποίμνιο, που το έχουμε έτοιμο, σας κατασπαράζει πάραυτα. Όπως και να έχει το θέμα βέβαια, ο λαός διψάει για αίμα κι άρα κορίτσια, από το σπίτι σας θα βγαίνετε μεταμφιεσμένες γκόμενες. Κι ο λαός δεν ψάχνει και πολύ παλιά. Είναι γνωστό ότι μνήμη δεν έχει και μεγάλη. Τρώει το εύκολο. Έναν σοσιαλισμό ας πούμε, που εύκολα του παρέδωσε την βόμβα ο ανιψιός του εθνάρχη.

Κι εδώ βέβαια, στην άκρη του νότου, γίνεται ένα σημαντικότατο πείραμα. Στον πιο απείθαρχο λαό, στο λιγότερο κόστος της παγκόσμιας οικονομίας, λαμβάνονται τα μέτρα που θα γενικευθούν δεξιά κι αριστερά αργότερα, μετά την πτώχευση που είναι αδύνατον να μην γίνει, κι ο καθένας θα ζητάει τα λεφτά του πίσω ψάχνοντας στα σεντούκια για τον εξαφανισμένο χρυσό ή το τυπωμένο χρήμα ή το προφορικό μέσω πιστωτικών καρτών. Α, και τα παράγωγα του χρηματιστηρίου των αξιών.

Μιλάμε για πλάκα, που την πληρώνουμε εμείς λόγω Γερμανίας. Τι να κάνω; Αφού το ολοκαυτωμένο λόμπυ, ακόμα δεν έχει πάρει την εκδίκηση που ορκίστηκε τότε παλιά στις λέσχες του. Και δεν τους βλέπω τους ναζί να φτύνουν το γάλα της μάνας τους ακριβώς, αλλά να ψάχνουν να βρουν το βυζί της. Τους βλέπω γνήσιους σαμουράι να αυτοκτονούν στις στράσε οικιοθελώς με ελληνικά ξυραφάκια Bic χωρίς Μπέλσεν ή Μαουτχάουζεν.

Δεν είναι στόχος η Ελλάδα, που όμως θα ματώσει σε αυτόν τον πόλεμο. Μοιραία. Ποιος δεν βαρέθηκε, πλήν κομματόσκυλου, να ακούει Αντρέα, Άκη, Γιάννο ή Λαλιώτη; Ποιος δεν βαρέθηκε μια κάποια αριστερά, που ακόμα δεν έχουν παίξει τα ΜΜΕ ότι στο γερμανικό κοινοβούλιο, αυτός που δεν ήθελε στήριξη της Ελλάδας ήταν ο ανατολικογερμανός, νούμερο τρία στην ιεραρχία του πάλαι ποτέ κομουνιστικού κόμματος;

Τέλος πάντων κι επειδή έχω αρχίσει και βαριέμαι να μιλάω για παγκόσμιους οργανοπαίκτες χάνοντας τον ήλιο και την μουσική της Ελλάδας, καιρός είναι να καταλάβει ο λαός ότι, ή γίνεται σύμμαχος με την πλανηταρχία, ή εκλέγει πολιτικούς με ούμπαλα.. Κόντρα στο εβραϊκό λόμπυ και στο αγγλοσαξωνικό κεφάλαιο χωρίς Αλέξανδρους δεν πας. Περιορίζεσαι σε κάτι πουστίτσες με την μέση Ανατολή με μπούργκες στις μάπες και τραπεζομάντηλα στα κεφάλια για να λύσεις το θέμα της Παλαιστίνης ή τις μπανάνες της Γουατεμάλας. Εδώ η κατάσταση πάει για την Κίνα με την Γερμανία πρώτο ανάχωμα.

Βέβαια εδώ γίνεται χαβαλές, μέτρηση μόνο του πολιτικού κόστους και μια αλματώδης ανεργία, που επιτέλους πρέπει να επεκταθεί στα ρουσφέτια του Πάγκαλου και των όμοιων του, αφού μέχρι τώρα την καταγράφει αυστηρά ο ιδιωτικός τομές που είναι κι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάποια ανάκαμψη. Και η κατάσταση εκτός των άλλων, θέλει και πόλεμο στην εγκατεστημένη τεμπέλικη νοοτροπία. Που αν δεν αλλάξει, ζήτω τα χρόνια της μετανάστευσης και πάλι. Τότε, που ο εθνάρχης δεσμεύτηκε να μην πάρει πολεμικές αποζημιώσεις αρκεί οι ναζί να δώσουν δουλειές.

Και φυσικά πλέον καίγονται και τα χλωρά και υπάρχει μια τεράστια φοροεπιδρομική αδικία. Είμαι όμως σίγουρος οτι ο νοικοκύρης δεν θα χαθεί. Λογικά πρέπει να χαθεί ο τίποτας, ο βολεμένος εις βάρος μας και φυσικά οι πολιτικοί που οι κομματικές βάσεις εξέλεγαν χρόνια τώρα. Το « μαζί τα φάγαμε » φτάνει μέχρι εκεί και λογικά να πάνε να γαμηθούνε και τα δυο στρατόπεδα. Αφεντικών και συνδικαλιστών, που θα πρέπει να πάρουν τον πούλο ταυτόχρονα. Είναι μια υπηρεσία κάθαρσης κι αυτή, που πρέπει να πληρωθεί. Τζάμπα δεν γίνεται τίποτα.

28 σχόλια:

  1. Καπου εκει παει το εργο Μπαμπη.
    Το μονο που μας σωζει,ειναι ο "θεος της Ελλαδας".
    Ισως να εχει συμβει το εξης εξωφρενικο: Τα ομολογα -μετα απο ολον αυτον τον χαμενο κυκλο που εχουν κανει και που κανεις δεν ξερει πλεον που στο διαολο ειναι διοχετευμενα- να ειναι αγορασμενα απο Ελληνες, η οργανισμους Ελληνικων συμφεροντων. Και με το μπαμ να βρεθουν με ενα πολυ μεγαλο λοττο με τα cds και να εχουν να λαμβανουν κανενα τρις δολλαρια.
    Να βλεπεις ορδες Εβραιων να σχιζουν τα ρουχα τους,και με οιμωγες να πνιγονται στην Ερυθρα.

    Τελικα η χρεοκωπια να ειναι ενα πανουργο πλανο, ενας δουρειος ιππος στα σπλαχνα των αλλοτριων βησιγοτθων καποιων μεγαλων πατριωτων που δρουν στην σκια της δημοσιοτητας και παντα στο παρασκηνιο.
    Ηρθαν οι "Αργοναυτες απ'τον Σειριο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλεπω οτι περασατε καλα στο ουζο.Ειναι κι αυτο μια ευχαριστη νοτα στην κατρακυλα...
    Στο επομενο ισως καταφερω να δωσω κι εγω το παρον.Δεν ειδα ομως κανεναν να απαντησει στο ερωτημα μου,οχι οτι ειναι υποχρεωμενος βεβαια,διαλογος να γινεται...
    Και εν τελει,ο ανασχηματισμος ηταν η λυση.Η προσωποποιηση του αδιεξοδου στον Παπακωνσταντινου και σια.
    Και δω θα φανει,αν ο Ελληνας αγανακτησμενος θα φαειτην φολα.Περιμενεις να δεις καποιο εργο απο τους καινουργιους για να κρινεις η συνεχιζεις πιο εντονα αυτο που αρχισες? Μενεις στα ιδια η πας για αλλα που με λιγο ζορι θα γινουν καλυτερα?
    ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΣΕ ΠΗΔΗΞΑΝ,ΣΕ ΕΚΛΕΨΑΝ...
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει μεν μια αναταραχη αλλα παραλληλα εξω διακρινω και εναν εφησυχασμο ο οποιος προερχεται απο την ιστορικα δοκιμασμενη συνταγη οτι "κατι θα γινει στο τελος και θα την σκαπουλαρουμε".
    Να ειναι οι αναγνωσεις του Παισιου η του Ιωσηφ του Βατοπεδινου,να ειναι τα βιβλια του Λιακοπουλου,να ειναι οι πυλες του ανεξηγητου,ποιος ξερει.

    Ο Ανθιμος λιγο με τρομαζει που ειναι λιγο διαλλακτικος και μας παροτρινει να κανομε το καθηκον μας ως νομοταγεις πολιτες. Ειπεν: "Μη φοβοσαστε Ευρωπαιοι. Ο Ελλην δεν ειτο ποτε κλεπτης. Θα σας τα δωσωμεν, μεχρι τελευταιας δεκαρας.Οι Ελληνες ειναι τιμιος λαος. Θα δουλεψουν σκληρα. Θα γινουν πατατοφαγοι.Θα χωθουν σε στοας. Θα τρυπησουν βουνα. Θα αφαλατωσουν την θαλασσα. Θα εκαμει τας θυγατερας του ιεροδουλες. Θα εσφαξουν τους μη δυναμενους δια εργασιαν και τους γεροντους. Θα επωλησουν τα νεφρα των.Θα ιδρωσουν. Αλλα μια φορα, ΕΜΕΙΣ, θα σας αποπληρωσωμεν Μην ανησυχειτε."

    Παντως-οπως λενε και ολοι πλεον- "ολα ειναι μπροστα".
    "θα εχουμε εξελιξεις". "νομιζω οτι βρισκομαστε προ μεγαλων αλλαγων". "αυτες οι μερες καθοριζουν παρα πολλα".
    Πω! Μιλαμε για βαθυστοχαστες μηνυματικες Πυθειες ερμηνειες των γεγονοτων. Ακου "ολα ειναι μπροστα".
    Που ηθελες ρε μαλακα να ειναι; Πισω;Τι ειναι το μελλον; Φλωρινιωτης;

    Ακουστε να δειτε. Αν βρεθει μετα το "μπαμ" κανενας Μπεος η κανενας Ψωμιαδης με 50μετρο κοτερο και ζητησει να αγορασει την ΑΕΚ "πληρωνοντας τα παντα",εγω θα τους καταγγειλω για εσχατη προδοσια.

    Ηξερες ρε πουστη την καταληξη του στοιχηματισμου των cds και ησουν τοσο καλα πληροφορημενος για το ποτε και το πως θα σκασουν και δεν ελεγεςες μια κουβεντα εδω στην κυβερνηση να λυσει τα χερια της και να απελευθερωσει και το εθνος;
    Το κρατησες για παρτη σου; Γουδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς conpater. Α, την ερωτηση περι "αστακου".
    Τωρα γυρισα στην προχθεσινη αναρτηση και ειδα ξανα το σχολιο σου με το "αινιγμα του αστακου".

    Η αληθεια ειναι οτι την σχεση των δυο που ανεφερες με την επιχειρηση αστακο δεν την γνωριζω.
    Κατι ξερω ομως περι καποιοας προσπαθειας του αδελφου Νικου,να τυλιξει κατι αραβες να επενδυσουν σε εναλλακτικες μορφες ενεργειας κατασκευαζοντας εργοστασιακη μοναδα εκει στον Αστακο. Και να παραγουν ενεργεια-ακουσον-ακουσον- απο φυκια. Και τους πασαραν την δουλεια με τις διπλασιες τιμες. (τα υπολοιπα σπασμενα θα τα πληρωνα εγω και εσυ απο τους φορους. Τα γνωστα.) Ηταν μπλεγμενοι και κατι δικα μας-δικα του δηλαδη- λαμογια ασφαλως με "επιχειρησεις" που θα αναλαμβαναν την δουλεια,οι οποιες ομως δεν ειχαν ουτε ιστοσελιδα.
    Γυρω στα 3 δις θα πηγαινε το μαλλι. Γερη μπζα για την Φρειδερικαινα.
    Αλλα η δουλεια χαλασε. Λακισαν οι ανατολιτες.
    Προφανως η Μπιρμπιλω κατι δεν εκανε καλα και γι'αυτο την σουταραν. Για τον αλλον τον μαλακα τον Δρουτσα δεν ξερω.

    Μα κι'αυτοι οι Παπαντρειδες οι μικροι. Τι στο διαολο,δεν πηραν τιποτα απο τον πατερα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την Μπιρμπιλω ισχυει οτι δουλευεις καλυτερα οταν εισαι πιο πισω και δεν σε βλεπουν,οσο για τον Δρουτσα,μιλαει πολυ,δεν κρατιεται ο ανθρωπος,χωρια οτι τα κονε που εκανε τελευταια ηταν σε λαθος δρομο.Το σκηνικο χαλασε γιατι ειναι τοσο απληστοι που δεν τους εφτανε το 3αρι,αλλα ζητησαν δια βιου να παιρνουν μεριδιο.Και θα ειχαμε απαλλαγει τωρα απο τον Γαπ,αλλα ο αδερφος δεν εχει βγαλει δραχμη μεχρι τωρα απο οτιδηποτε,οποτε επιασε τον αλλον απο τον λαιμο.Η μενεις η στα βγαζω ολα στη φορα τα απλυτα 30 χρονων.Και απο απλυτα αυτο το σοι,να φαν κι κοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειπε μολις ανελαβε την καρεκλα ο Βενιζελος-Τουρκογλου:
    "τα ματια μου ειναι στραμενα στον καθε ενα ανεργο ξεχωριστα. Ειναι στραμενα στον συνταξιουχο. Στον χαμιλομισθο. Στον επιχειρηματια που πασχιζει να βρει πορους για την δουλεια του..." κλπ-κλπ

    Αρχισαν τα οργανα.
    Η πλακα γυρναει αμεσα θετοντας το βαρυ πυροβολικο και εταιρο βοθροκοιλουμπα και μεγιστο λαικιστη,στις επαλξεις του πολεμου και στην αγρα ψηφων των ημιθανων που ψαχνουν ενα χερι να πιαστουν και εχουν μια υστατη ποσοτητα ανοχης μεσα τους ωστε να φανε αλλο ενα παραμυθι. Προφανως δεν ειναι και λιγοι.
    Οσοι ειναι "προς το παρον" θυμομενοι,ειναι πολλοι.
    Οι "στιγμιαια αγανακτισμενοι" ειναι προφανως πολλοι.
    το ξερουν. Ειπαμε. "Πουλησων με αλλα πληρωσον με".

    Και ο ιδεολογικος αντιπαλος εγινε δεξι χερι και εποφθαλμια να γινει χαλιφης στη θεση του μασονου. Δηλαδη μασονος στη θεση του χαλιφη. Δηλαδη δυο μασονοι-χαλιφηδες που παιζουν κομπολοι τις μοιρες του κοσμακι.

    Τι ειναι ο πολιτικος: Καποιος που ανετοτατα γαμαει και την μανα του για την καρεκλα, τη μιζα και το θεαθηναι.

    Αν και τωρα τουμπαρουν το ποπολο-οσοι τελος παντων εχουν βγει απο τα ρουχα τους οι οποιοι ομως ανετα μπορουν να τα ξαναβαλουν με μερικες απαλλαγες η ελαφρυνσεις.
    Θα ειναι αξιοι της μοιρας τους και θα επιτελεσουν το μεγα κακο που ειναι και ο μεγαλος αδυνατος κρικος της -λεγομενης- δημοκρατιας: Να ψηφιζουν οι ακριτοι και οι αδυναμοι.
    Θελει αρετη και τολμη η ελευθερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο παντελως αχρηστος Νικος,ο αδελφος του τελειως ανικανου ΓΑΠ, πηγε να παρουσιασει το βιβλιο του στην Χιο.
    Σε κατι φιλους του δηλαδη,μη φανταστεις τιποτα.
    2.500 χιλιαρικα πληρωσε το δημοσιο για τα σουρτα φερτα του τεμπελη. Βεβαια αυτες οι φαρες δεν το αντιλαμβανονται σαν "δημοσιο".
    Ειναι περιουσια του μπαμπα,οποτε την κανουμε οτι θελουμε. Απλα και τεμπελικα πραγματα.
    Μεχρι και εκει, στο τζαμπα οι κηφινες.
    Τι ωραια δουλεια ειναι αυτη. Στη πλατη του κοσμου, σαν παρασιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστο,εδω μεχρι και μυστικες συμφωνιες κρυφα απ`την μανα του κανει,οταν δινουν το κτημα για καμια δεξιωση,για να παρει τις διαφορες που κανονιζει.Ειναι αδιστακτος,μπροστα του ο ΓΑΠ ειναι του παρθεναγωγιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΟΥΡΚΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΔΕΡΦΕ.
    Πάλι καλά που δεν ακούσαμε: " Με σταμάτησε στον δρόμο ένας άνεργος και μου είπε οτι προσφέρει και το επίδομα του για την πατρίδα."
    Αλήθεια εκείνος ο συνταξιούχος που τα είπε αυτά στον ΓΑΠ, πού είναι τώρα; Δεν πιστεύω να διαμαρτύρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ steven μεραμφιεσμενος ηταν ο συνταξιουχος. Με 15% δουλευεε, το επισημο ποσοστο δηλαδη.
    Δωσε 700 on camera παρε πισω 805 μολις σβησουν τα φωτα.
    Η κυριακη θα δειξει αν τσιμπισε ο κοσμος. Εγω με οσους μιλησα παντως ΔΕΝ...

    Ο Μπενι εχει ενα καλο για τον απλο κοσμο, μιλαει ηρεμα και στρωτα. Σε αντιθεση με τον γυαλακια που ειναι ειρων και τον Παγκαλο που ειναι προσβλητικος. Για τον ΓΑΠ δεν σηζηταμε. Το μονο που σου μενει ειναι τα σαρδαμ και τα greeklish.

    Τωρα ποσο θα τον σωσει αυτο? Σε συναρτηση με την καινουργιλα στη θεση και τας καλοκαιρινας διακοπας δινω αρχες σεπτεμβρη.

    Αν δε, ισχυει αυτο που ειπε ο Χαραλαμπος πριν, που δεν βλεπω γιατι οποιοσδηποτε σωφρων, (ανωνυμε οποιοσδηποτε σημαινει οποιος ναναι ναουμ και σωφρων ειναι λογικος-συνετος, τωρα το συναιτος ανοιξε και κανα λεξικο δεν θα στα λεμε ολα) δεν θα το επαιρνε υπ οψιν, τοτε απλα πηραμε αναβολη 2 μηνακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @conpater.

    Το δημοσιο χρεος των ΗΠΑ ανεβηκε απο 7 στα 10 επι Μπους junior (εχει η βλακεια τα κοστη της) και απο 10 στα 14 επι Ομπαμα.

    Σε 2 τερμινα λοιπον ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ.

    Φυσικα ο μαυρουκος πληρωνει και σπασμενα, ειδικα τα 2 πρωτα χρονια, του ΗΛΙΘΙΟΥ βλεπε ΙΡΑΚ-Πακισταν και ΚΑΚΙΣΤΕΣ σχεσεις με τον Κινεζο.

    Του πιστωνεται σιγουρα η εξομαλυνση των σχεσεων με τους Λατινους (Τσαβες-Καστρο) καθως και με την αρκουδα που ομως συνεχιζει φυσικα το σχεδιο ολοκληρωτικης επικρατησης (εχουν μια μανια αυτοι) στην ενεργειακη αγορα της Ευρωπης.


    Απο την αλλη περνωντας το usd στα 1,25 το εχει παει 1,44 και διευκολυνει την αποπληρωμη του τεραστιου εσωτερικου χρεους καθως και την εισροη κεφαλαιων μεσω αναπτυξης και NYSE.

    Η Citi ειχε φτασει 1,7 και ειναι στα 40 (μιας και μιλαμε για Οβραιους) η 3 αδελφες ξεπουλησαν resources μεν αλλα σωθηκαν δε.

    Ακριβως οτι ΔΕΝ κανουμε εμεις δηλαδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α,Τουρκμετζογλου λεγεται το παλικαρι.
    Οπως και να εχει,μια εφεση στο οθωμανικο,διακρινεται.

    Ψαρεμενα απο το διαδυκτιον:

    Πόσα χρωστάμε;

    · 360 δισ. Ευρώ είναι το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου

    · 40 δισ. Ευρώ είναι τα δάνεια διαφόρων φορέων με εγγύηση του Δημοσίου, από τα οποία τουλάχιστον το 80% δεν πρόκειται να αποπληρωθούν και θα επιβαρύνουν όλους μας.

    · 7 δις. ευρώ χρέη προς κατασκευαστικές εταιρείες, προμηθευτές των νοσοκομείων, φαρμακοποιούς, ΟΤΑ, ΚΤΕΛ και άλλους φορείς, για αποζημιώσεις απολυμένων διαφόρων φορέων, για επιστροφές φόρων (ΦΠΑ, κλπ) και το κόστος αναδρομικής χορήγησης επιδομάτων από δικαστικές αποφάσεις!

    ΣΥΝΟΛΟ 407 δισ. ευρώ ΧΡΕΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    Επιπλέον :

    · 250 δισ. Ευρώ, αναλογιστικό άνοιγμα των ασφαλιστικών ταμείων, που σημαίνει πως το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλλει από τον Προϋπολογισμό, 14 δισ. ευρώ κάθε έτος για να καλυφθούν τα ελλείμματα αυτά! Ενώ αυτά δεν αποτελούν καθ’ αυτό ‘χρέος’, είναι ποσά που θα πρέπει να συνεισφέρουν οι φορολογούμενοι για να μπορούν να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων!

    ΣΥΝΟΛΟ 657 δισ. Ευρώ

    + 270 δισ. Ευρώ, χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών προς τις τράπεζες

    ΣΥΝΟΛΟ 927 δισ. Ευρώ

    "παμε...παμε ολοι μαζι. Στις καλτσες"!

    Υ.Γ. Α,δεν ειναι Τουρκογλου,αλλα Τουρκμετζογλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τις τελευταίες ημέρες το τραμ ξαναήρθε στην επικαιρότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος επειδή για πρώτη φορά μετά το 2004, γίνεται πάλι κουβέντα για την επέκταση του δικτύου του. Το σημερινό δίκτυο έχει μήκος 26 χιλιομέτρων, ενώ ο σχεδιασμός ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα. Όμως από το 2004 και μέχρι σήμερα, για 7 χρόνια, δεν προστέθηκε ούτε ένα χιλιόμετρο. Προστέθηκαν όμως 500 και πλέον άτομα προσωπικό, με αποτέλεσμα να γίνει και το Τραμ μια προβληματική και ζημιογόνα επιχείρηση.
    Τον Μάρτιο του 2004, που έγιναν οι εκλογές, το τραμ είχε 185 άτομα προσωπικό. Το οργανόγραμμα, που είχε κάνει η γερμανική BVG με έδρα το Βερολίνο, που λειτούργησε σαν σύμβουλος, μετά από διαγωνισμό που έγινε το 2003, προβλέπει 253 άτομα για την πλήρη λειτουργία του τραμ. Τα 185 άτομα του Μαρτίου του 2004 έφτασαν με διαρκείς προσλήψεις που έγιναν, κυρίως κατά τα έτη 2006, 2007 και 2009, στον ιλιγγιώδη αριθμό των 685 ατόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επισης:

    Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

    Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

    Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

    -Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

    -Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

    -ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.

    Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.

    Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

    Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

    Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

    Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

    Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

    Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

    Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

    Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

    Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

    Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

    Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

    Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δηλαδη ρε DIMI ολοι αυτοι οι επιβατες που μετακινουνται δεν ειναι τιποτα αλλο παρα υπαλληλοι, που κανουν βολτες,παριστανοντας τους επιβατες,μεχρι να τους σκατζαρουν οι επομενοι συναδελφοι τους;
    Καλα το ειχα καταλαβει.

    Και βεβαια οπου σηκωσει πετρα κανεις,θα δει απο κατω Γερμανικη εταιρεια. Απο τις μεγαλες μητρες, Siemens,(παντου.απο c4i και οπαπ εως τηλεφωνικα κεντρα σε βουλευτες-μεσαζοντες) Deutsche,Telekom(ΟΤΕ) Deutsce Post Ποστ (πανε τα ΕΛΤΑ) Hochtief (Ελ. Βενιζελος και επαιται συνεχεια)ThyssenKrupp (υποβρυχια κλπ) μεχρι τις υπολοιπες που λειτουργουν ως υποκαταστηματα,στηνοντας ενα δυκτιο αγορων και υπο τετοιες κατοχικες συνθηκες "συμβασεων" (μη γελας) και ορων που πραγματικα πρεπει να αρχισουμε να ζηλευουμε τις επιχειρηματικες μερες του '40.

    Εχει συμβαλει τα μεγιστα αυτη η καριολα ο Σημιτης βεβαια,το πουλεν στου Σωκρατη,ο οποιος ειναι αφαντος (χο-χο)Αυτη η εβραικη μαιμου, ο γερμανοτσολιας του 1.50 που ανοιξε τον ασκο και εγινε πραγματικη λεηλασια και πραγματικη μετεγκατασταση στην ουσια μερους της Γερμανικης επιχειρηματικης δρασης σε ενα κρατος οι οποιες ουσιαστικα και τυπικα δρουν και συμπεριφερονται σαν σε αποικια.

    Αυτη η μαιμου πρεπει να κρεμαστει σε φαναρι στην Αμαλιας και να τον τρων τα σπουργιτια.
    Οχι απλως λαδεμπορας. Μιλαμε Ο Προδοτης.

    Οχι οτι επραξε καποιο σχεδιο μονος βεβαια. Τα μαγειρεματα των αριθμων, υπο την καθοδηγηση των "εταιρων"- δηλαδη Γερμανογαλλων νταβατζιδων- οι αποκρυψεις στοιχειων μεσω goldman sacks,οι ευρωπαικοι διθυραμβοι των εταιρων για την "πρωτοφανη και αλματωδη αναπτυξη της Ελλαδας" δειχνουν το τι ειδους "Ευρωπη" ειχαν κατα νου οι Ραιχ.

    Η οποια παει κατα διαβολου και ο καθενας προσπαθει να περισωσει οτι μπορει. "Λεφτα"; "κεφαλαια"; Τι λετε ρε παιδια. Δεν υπαρχουν τετοια. Οποιος προκανε εφαγε,οποιος προκανε μιζωθηκε,οποιος προλαβε την εκανε, τραβαμε και ενα "Χ" και τελειωσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aστο ρε συ Χρηστο τι ψαχνεις...

    Ασχολησουμε με κατι αλλο, να γελαμε και λιγο

    Διαβασε κιτρινομαυρη Ψ-ΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΙLLER!!!

    οχι δεν ερχεται ο Βιγια. Ουτε ο Τεβες.

    Ο μπελεκ ερχεται. Ναι ρε συ αυτος του Πανθρακικου που πηγε subbito στην Β εθνικη σε μια χρονια?

    Και οχι απλα ερχεται. Δανεικος ερχεται ο killer του Πανθρακα. Οχι παιζουμε.

    Ο Μ-Α-Λ-Α-Κ-Α-Σ που θα κραταγε Σκοκο Μπλανκο Τζιμπουρ ΚΑΙ εκανε προταση πριν 5 μηνες 900 στο γκαμηλα και πριν 1 μηνα 600 στον Ισμα, φερνει τελικα δανεικο τον Μπελεκ...

    Ο Μπελεκ λοιπον και ο 57αρης Λυμπε θα βαλουν το 50% των γκολ που εβαλαν οι 3 που εφυγαν (23 απο τα 46) ΣΥΝ τα υπολοιπα.

    Ε αυτος δεν ειναι παικτης. Ο Μπατμαν και ο Σουπερμαν μαζι ειναι

    Ο οποιος κατα τον εκδοτη καποιον.... Σηφακη λεει ειναι πιο μεγαλο ονομα απο τον Σισε!!!

    Ηθελα να ξερα ΠΟΣΑ ΠΟΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΓΑΜΙΔΗΣ για να γραφετε τετοιες μαλακιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελπιζω η Ελληνικη πετρα να φανει οντως τοσο σκληρη και "αφιλοξενη".
    Ειναι πολυ σημαντικο να αφυπνιστουν και οι δυσμοιροι λαοι και των υπολοιπων "ανεπτυγμενων" -και στην ουσια υποδουλων στο παγκοσμιο τραπεζιτικο συστημα- χωρων.

    Θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.
    Οτι ηταν καταχωνιασμενο και στη σφαιρα του γραφικου,ολο και περισσοτεροι πλεον αντιλαμβανονται οτι ειναι μια σκληρη πραγματικοτητα.

    Το οποιο τι οπλα εχει; Τιποτα. Αερα. Δηλαδη νουμερα σε καντραν. Δηλαδη ενα ωραιοτατο κολπο, να χειραγωγεις με αριθμους οι οποιοι στην πραγματικη οικονομια ουτε χωρανε κατα φαντασιαν,ουτε υφιστανται.

    Πισω απο ολα τα μεγαλα τραπεζιτικα ευαγη ιδρυματα πισω απο ολους τους οικους αξιολογησης,πισω απο τα φερομενα ως "επενδυτικα funds" πισω απο τα περισσοτερα χρηματιστηρια πισω απο τις μεγαλυτερες εταιρειες "επενδυσεων"πισω και κυριοτερα ΜΜΕ,και χωρους αλα mall, βρισκονται Οβραιοι. (τι στο διαολο,ποσοι ειναι; Μηπως δεν υπηρχε κανενα ολοκαυτωμα; Πως ο Εβραιος Χιτλερ εκαψε την φυλη του;
    Πως οι Ρωσσοι αργοτερα "εκυνηγησαν" και αυτοι τους Οβραιους,αφου απο τα 500 τοσα μελη του ανωτατου Σοβιετ, οι 450 ηταν απογονοι του Μωυση;
    Πως δεχονται ακομα και τον ορο "Γερμανοεβραιος",σημερα, οι ιδιοι οι-ταχα δυσανασχετουντες με τον ανισημιτισμο Εβραιοι δηλαδη να ταυτιζονται με τους φερομενους ως σφαγεις τους);

    Ειναι τοσο απαγορευμενο,τοσο "ταμπου" πλεον το να μιλας για Εβραιους,και για οποια εμπλοκη τους η εκνομια τους,ωστε αυτοματα θεωρεισαι "αντισημιτης" και ρατσιστης και βρισκεσαι αμεσα σε θεση απολογουμενου, η κατηγορουμενου.
    Μιλαμε για μεγαλη κατακτηση της φυλης του Αβρααμ!

    Γιατι δεν πατε να γαμηθειτε παλιοπουστιδες που μας εχετε ζαλισει τα αρχιδια χρονια τωρα με τις ταλαιπωριες σας και το κυνηγητο σας και την περιπλανηση σας; Αλλοι λαοι δεν σφαχτηκαν;Η δεν σφαζονται; Ποσους πολεμους εχετε προκαλεσει ηδη με τα "λομπυ" σας; Βρε Γουλφοβιτς, βρε Χολμπρουκ, βρε Κισιγκερ και ακομα βρε Χιτλερ; Ομοαιματος σας ηταν αδερφια μου κυνηγημενοι. Οπως και ο αλλος "διωκτης" σας ο Σταλιν.

    (Πρωτη φορα βλεπω λαο να αυτοχειριαζεται ωστε το εναπομειναν σπερμα να κατακτησει την γην. Μιλαμε για πολυ καραγκιοζιδες)

    Δεν ξεκληριστηκαν αλλοι; Δεν υπεστησαν τρομερες διωξεις; Δεν ειχαν γενοκτονιες; Δεν εποικισαν; Δεν μεταναστευσαν με το ζορι; Δεν εκδιωχθηκαν;Δεν ταλαιπωρηθηκαν τοσο; Τι εχετε παραπανω και φωναζετε περισοτερο; Τις μπουκλες στις φαβοριτες η τα καπελακια;
    Αντε και στο διαολο και ακομα παραπερα,πληγη.
    *Προτεινω ενα βιβλιαρακι με τιτλο "Η Βιομηχανια του Ολοκαυτωματος"*

    Δεν αρκουν μονο μερικοι "αγανακτισμενοι".Βεβαια ολα καπως ξεκινανε. Τιποτα δεν εμφανιζεται αρτιμελες και ολοκληρωμενο απο την γεννηση του.
    Μπορουν βεβαια να γινουν το σπιρτο στην μπαρουταποθηκη και να γινει του Κουγκιου.

    Ειναι τοσο δραματικα τα πραγματα; Ναι. Αλλ ειναι κα πανευκολα. Αλλα παντα λεμε οτι το ευκολο ειναι το αμεσο. Το ευθυ. Δηλαδη αυτοματα στα ματια καποιου που ειναι η που νοιωθει δουλος, η υποταγμενος μοιαζει με "βουνο".
    Σε ενα ψεμα και σε μια κλωστη παραμυθενια ειναι ολα κρεμασμενα.

    Η που θα γινει αφορμη για σεισαχθεια και επαναπροσδιορισμο, η που θα γινει αιτια για 3ο παγκ. πολεμο και θα επαληθευθουν οι κατα καιρους προφητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένα πουλάκι, που εχθές το κάλεσε η Μπιρμπίλη στο γραφείο της για να το χαιρετήσει και να το ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους αυτούς τους μήνες, μου είπε το εξής; Η κοπελίτσα φεύγει επειδή δε συναινούσε στην πώληση της ΔΕΗ και στη φοροεπιδρομή από τα αυθαίρετα, που πρόκειται να γίνουν πολυ πιο εύκολα με υπουργό το χαμογελαστό παιδί με τα γλυμμένα μαλλιά...

    Καλημέρα σε όλους, να μην ανησυχείτε και πολύ πάντως γιατί ΑΕΚ όπως Ελλάδα, δηλαδή όπως πριν δυο χρόνια μου έχουν πει απο το ΓΛΚ και στην Ελλάδα θα γίνει, όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι μια αναδιάρθρωση τύπου άρθρου 44, θυμηθείτε το, όλα τα υπόλοιπα είναι για φελους, να τονίζουν τον κόσμο και να τα παίρνουν οι παγκόσμιοι παιχταράδες. Οποίος δεν παίζει το παιχνίδι τους σίγουρα δε θα χάσει...και οποίος κατάλαβε...

    Στήβεν, την επόμενη φορά να μου κρατησετε μια θέση στα ουζακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ενα απο τα μαγαζια της "μαμας" λεγεται
    www.kede.org "νεα πολιτισμικη συνειδητοτητα" και με στοχο την ειρηνη στην Μεσογειο αλλ και σε ολο τον κοσμο (ει δυνατον. Αν οχι παντου, τουλαχιστον γυρω απ'το Καστρι)
    Ποια "νεα πολιτισμικη συνειδηση" μωρη γραια ξεμωραμενη.
    Αυτη του Πλατωνα,του Σωκρατη,του Αριστοτελη ,του Πυθαγορα,δεν σου κανει; Ποτε προλαβες να τις εφαρμοσεις και δεν σου εκαναν; Γιατι οι αλλοι εξω στα κλεβουν πληρωνοντας σε,εβραιοδούλα. δινεις τα εργαλεια για ενα πιατο φακη μωρη μπαμπογρια με ανταλλαγμα μια μπουργκα;
    Αι στο διαολο πια κομπλεξικοι δουλοι και καριολες με παγκοσμιοποιημενα σκελια.

    Και ασχολειται-λεει- με τις σχεσεις των γυναικων στην μεση ανατολη και την τουρκια αλλα και την κυπρο και τις δικες μας μαζι ολες. Και ψαχνουν ταχα να βρουν τι χρωμα μπουργκα ταιριαζει στην μια και ποσες ιτσες Ιρανικη πουτσα θα προτιμουσε η αλλη.
    Πρόεδρος του Δ.Σ της ΜΚΟ της Μαργαρίτας είναι η Θεοδώρα (Ντόρα) Κόκλα μέχρι πρότινος τοποθετημένη περιφερειάρχης από τον Γιώργο Παπανδρέου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (εντελως αξιοκρατικα, οχι επειδη ηταν φιλη της μαμας).

    Η οποια "μκο" εχε ξεκολλησει(επισημα.Τα ανεπισημα δεν τα ξερει κανεις) τα εξης μαρουλια απο το κρατος:
    (απο το antinews)

    46.955,25 ευρώ το 1999,
    179.055,3 ευρώ το 2000,
    369.479,09 ευρώ το 2001,
    161.684 ευρώ το 2002,
    223.015 ευρώ το 2003,
    170.000 ευρώ το 2004.
    (στις παραπανω χρονιες, ολως τυχαιως, υπουργος εξωτερικων και υπευθυνος των ΜΚΟ ηταν ο σημερινος μαλακας που και τοτε ηταν μαλακας. Ο οπιος το 1999 δημιουργησε την ΥΔΑΣ,την υπηρεσια που ανελαβε να χρηματοδοτει τις ΜΚΟ απο τα κρατικα κονδυλια)

    Το 2003 και 2004 συγχρηματοδοτήθηκε με άλλες ΜΚΟ κατά 125.000 και 131.000 ευρώ, αντίστοιχα.
    Τις διαφημησεις του το σαιτ της Φρειδερικαινας,θα τις ζηλευε και το μεγαλυτερο
    Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,
    Τσιμέντα «Χάλυψ»,
    Supermarket «Βασιλόπουλος»,
    Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς,
    Hellenic Aid (του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας),
    Πρεσβεία της Νορβηγίας,
    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
    Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
    ΕΥΔΑΠ και
    «A.G. Leventis».

    Αλλα εχει και αλλες ασχολιες το γυναικειο δυναμικο προσωπικο του ιδρυματος. Δεν περμενει απο σενα μονο και οτι δωσεις. Βγαινει και στη γυρα ασφαλως.
    Οπως ας πουμε οι χωριατισες κανουν ενα συνεταιρισμο κα πλαθουν πιτες, κουλουρια, κανουν γλυκα κλπ και τα πουλουν,βγαζοντας ετσι και χαρτζιλικι αλλα και περνωντας την ωρα τους δημιουργικα,ετσι και οι καρκατσιλωτες κωλονακιωτισες με τις καβαλινες στα δαχτυλα των ποδιων αλλα με Guci φορεμα,εχουν και αυτες τις δικες τους δρασεις.
    Οπως:

    Το μέλος του Δ.Σ της ΜΚΟ της Μαργαρίτας που ανέλαβε τη σύσφιξη των σχέσεων με την Τουρκία, Γιούλη Τριτάκη, φέρει το ίδιο όνομα με τη διευθύντρια της Ypekyol Hellas, της αντιπροσωπείας της τουρκικής αλυσίδας ρούχων στην Ελλάδα

    "Η Ipekyol, με παρουσία σε «Τhe Μall» και «Αttica», την Τετάρτη εγκαινίασε ένα ακόμη κατάστημα στο Factory Outlet στο «Ελ. Βενιζέλος». Επίσης, διαθέτει ένα κατάστημα με την επωνυμία Machka στο «Τhe Μall». «Μας ενδιαφέρουν νέα καταστήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη», λέει η γενική διευθύντρια της Ipekyol Hellas, κ. Γιούλη Τριτάκη".

    Doyleies me fountes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και ο αλλος γιος-τεμπελης της δεκαρας εχει μια ΜΚΟ.
    Τελικα,αργα η γρηγορα, τα παιδια τον βρισκουν τον δρομο τους.
    Το μαγαζι το ονομασε "I4cence" (εχουν πλακα τελικα.)
    (φυσικα απο τον μπεζαχτα του κρατους,τι ρωτας) Οπως επισης και απο την Siemens χοντρες χορηγιες,την ωρα που εδω ψαχναμε τον Χρηστοφορακο)

    Professor(ριξτε μια κλανια εδω) Andreas Papandreou,( για τον Αντρικο μιλαμε) Founder and Chairman (αυτος που βρηκε την καρεκλα δηλαδη)
    "Institute for Climate and Energy Security"

    Μελη:
    George A. Papandreou, Prime Minister (αγανακτισμενων τε βολεμενων. Γνωστος ως ΓΑΠ)

    Cleon Papadopoulos, Executive Chairman
    TT Hellenic Postbank (ναι,αυτα προς πωληση)

    Dr. Calliope Panoutsou, Co-Chair, European Biofuels Technology Platform Working Group on Biomass Resources and Research Fellow for Environmental Policy (αν καταλαβατε τιποτα να μου κανετε ενα τηλεφωνο)

    H.S.H. The Prince Albert II of Monaco, (μεταξυ καραφλων κηφινων ειλικρινεια).

    Kyriakos Mitsotakis, Member of Hellenic Parliament (δεν υπαρχουν στεγανα στο μασουλημα)

    Spyros Kouvelis, Deputy Minister
    Hellenic Ministry of Foreign Affairs (τωρα μαλιστα...)

    Harry Sachinis, Chairman & CEO
    The Public Gas Corporation, Greece (αεριστειτε με τον μαλακα που θα πουληθει μαζι με την εταιρεια στην οποιαν τον εβαλαν για κουκο)

    Nikolaos Kolyvodiakos, Head of Energy Sector
    Siemens AE, Energy Sector, Athens Remove Javier (δεν πιστευω να ρωτησει κανεις σας "τι θελει αυτος εδω";)

    Professor G. A. Giannopoulos,
    Aristotle University of Thessaloniki (και ρωτατε "που ειναι ο πνευματικος κοσμος". Οριστε. Εδω ειναι)

    Stavros Dimas, Former Commissioner for Environment (ο τραπεζοοικονομικοοικολογος)

    Professor Pantelis Capros, School of Electrical & Computer Engineering (ονομα και πραγμα)

    Tina Birbili, Minister
    Hellenic Ministry of Environment, Energy & Climate Change (πρωην υπουργος γιατι-λεει- απεχωρισε διατι δεν αφησε να παρουν την ΔΕΗ οι απιστοι. Αve Tina)

    Angelos Philippides, Financial Advisor ( ο γνωστος πρωην προεδρος του βαζελου και διευθυντης πρωην στο ΤΤ ο οποιος ειδε ενα ονειρο και απεφασησε να εκδωσει ομολογα (το ΤΤ) υψους 20 δισ ευρω. Τα οποια αγορασε καποια Μιραντα Ξαφα ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ και με ισχυρη ενοραση διαβλεποντας εισο της χωρας εις το ευαγες συτο ιδρυμα και η οποια τα πουλησε την "αλλη" μερα- η τυχη τους αγνοειται- κερδιζοντας 2-3 δις ευρω και τωρα χαιρεταει τους "αγανακτισμενους απο καποιο νησι της Καραιβικης)

    Και επονται αλλοι ινβεστορες,ινστρουχτορες και γκρουπιεριδες που εχουν οικολογικες ανησυχιες και θα ηθελαν να επενδυσουν (χωρις να βαλουν φραγκο) στην ερημη χωρα του "ποτέ"

    Yusuf Macun, Director, Power & Utilities, Project and Export Finance, Global Banking and Markets
    HSBC Bank plc, London

    Evangelos Mytilineos, Chairman of the Board & CEO
    Mytilineos Holdings

    Loukas Papazoglou, Financial Advisor

    Plutarchos Sakellaris, Vice President
    European Investment Bank

    Προσθεστε κατι αναλυτες και κατι δημοσιογραφους που βρηκαν πολυ επικερδες το νεο παιχνιδι του καπιταλισμου,δηλαδη την "πρασινη αναπτυξη" και εδεσε το γλυκο του Αντρικου.

    Που, αφου η φυση του στερησε τα μαλλια αποφασησε να την εκδικηθει και να βγαλει λεφτα απο δ'αυτην.

    Καλοφαγωτα. (αν προκανεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. διορθωση: Το ομολογιακο δανειο που εξεδωσε το ΤΤ του Φιλιππιδη ηταν υψους 1.3 δισ δολλαριων.
    Αυτα,προ ΔΝΤ ακομα. (γι'αυτο λεμε για ενοραση)
    Μετα τις δηλωσεις περι "τιτανικου" και "χρεωκοπισαμε" του πονηρομαλακα ΓΑΠ, την εισβολη του ΔΝΤ και αρα το τιναγμα των spreads το συγκεκριμενο ομολογο εφτασε τα 16 δισ. δολλαρια. Εκτοτε μετα απο μερικες χεριες που εγιναν-οπως αυτο της καλης κυριας Μιραντα Ξαφα, η τυχη του αγνοειται.

    Ο Πανος ο Καμενος-θα το ειδατε- τα
    ειπε στη βουλη τωρα κοντα,πριν δυο μηνες. "broker" αποκαλεσε τον ΓΑΠ,αλλα φυσικα ουδεν αυτι ιδρωσε και απαντες,δεξιοι και αριστεροι συνεχισαν να τα ξυνουν αλλα και να αρμεγουν την αγελαδα.

    Εκ παραδρομης και απο λαθος η βεβαια απο την απληστια και την μεγαλη ορεξη για φαι, πεφτουν στην αντιληψη οσων δεν γνωριζουν,μερικα,ελαχιστα μονο απο τα αισχη των αισχων,απο το μεγεθος της ρεμουλας,απο το πολυπλοκο και το δαιδαλωδες των ιδιωτευοντων το δημοσιο συμφερον, και το χαος πραγματικα που επικρατει σε μια χωρα τελειως απροστατευτη,διχως ιχνος ελεγχου η φρενου, οπου ενα τσουρμο απο μικρες και μεγαλες ακριδες εχουν πεσει πανω στη σοδια και κυριολεκτικα κατατρωνε τα παντα.

    Πραγματικα δεν βλεπουμε,δεν κατανοουμε ουτε το 10% απο οσα εχουν παιχτει.
    Αυτα μονο με πολυ χρονο και οταν ολα θα ειναι ακαιρα πλεον και ακυρα,θα αρχιζουμε να βλεπουμε την ακτη,εφοσον αποτραβιχτει το κυμμα της λαιλαπας.

    Μιλαμε τετοιο ξεγυμνωμα, τετοια αποστεωση χωρας απο τοσους σε τοσο λιγο διαστημα,δεν θα εχει παρουσιαστει στα παγκοσμια χρονικα.
    Θα γινουμε μελετη και αντικειμενο σε μελλοντικες πανεπιστημιακες σχολες κοινωνιολογιας,οικονομιας, πολιτικων επιστιμων κλπ.

    Στην ακτινογραφια που θα δουμε στο κοντινο μελλον, στις φωτογραφιες απο αναποφευκτα θα δουν τα ματια των επομενων,θα παρουσιαστει ενα θεαμα που ομοιο του δεν εχει γνωρισει αλλη χωρα, ποτε και πουθενα στο παρελθον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και βεβαια εφόσον ο Φιλιπιδης εγνωριζε την πορεια και με τετοια "αυτοπεποιθηση" εξεδωσε σε τοσο κακους καιρους ενα τετοιο ομολογιακο δανειο,φανταστειτε ποια αλλα βαρια και γνωστοτατα ονοματα πονταραν τι ποσα πονταραν, τι εβγαλαν, και που ειναι αυτα τα κεφαλαια.
    "γιωργο,αλλαξε τα ολα"
    Κανεις δεν φωναζει τζαμπα.Και κανεις δεν υποστηριζει τζαμπα.
    Αλλοι παραμενουν-για λιγο- εδω ακομα,αλλοι πουλησαν οτι ειχαν εδω μεσα και λακησαν,αλλοι πουλανε τωρα και θα την κανουν αυριο-μεθαυριο.

    Πριν γινουν οι "αγανακτισμενοι" μεταναστες, θα εχει ηδη φυγει πρωτα το κλεμενο κεφαλαιο και οι κατοχοι του. Με πονο και δακρυ πολυ.
    Ολοι μαζι στην μαυρη ξενητια. Και τον δυσκολο δρομο του ξεριζωμου,τον δειχνει πρωτος ο βαλκανοκαπιταλισμος.
    Χαλια. "Ο αστακος ψοφιος,το χαβιαρι μαυρο,το κρασι παλιο..." που λεει και ο γιγαντας ο Χαρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακουσατε ΣΚΑΙ?

    Οχι? Χασατε.

    Ξαναβγηκε το ΝΟΥΜΕΡΟ και αρχισε το παραληρημα (περασαν 3-4 μερες και δεν ειχε κλασει απο το στομα).

    Παμε λεει παντα για πρωταθλημα...

    Καλα μεγαλε ΟΛΟΙ πανε για καπου. Κανενας δεν ξεκιναει χωρις να εχει σκοπο να παει καπου.

    Το που ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ εχει σημασια. Γιατι και περσυ για πρωταθλημα πηγαινες και Η ΦΑΠΑ ΕΠΕΣΕ ΣΥΝΝΕΦΟ.

    Ακομα δεν σου ξεκοκκινησε ο σβερκος απο τις σφαλιαρες του Μπεου και τα -23 και αρχισες να μιλας παλι..

    Μετα αρχισε το λιβανηστηρι για το νεο λεει προπονητικο.

    Που εχει γηπεδα που στεγνωνουν σε 5 λεπτα, που εχει αποδυτηρια που εχει λεει πιο μεγαλο γυναστηριο απο τον γαυρο και το βαζελο και ειναι λεει και σιγουρος γιατι ρωτησε πριν!!

    Τετοια ΜΕΓΑΛΕΙΑ μιλαμε.

    Στο πρωταθλημα τετραγωνικων στα γυμναστηρια τους εχουμε βαλει κατω και τους παταμε.

    Φανταστητε τωρα το Τζιγγερ το Βαγγελα η το Ζαγορακη να βγαινει να λεει ποσα τετραγωνικα ειναι τα γυμναστηρια και ποσες χεστρες εχει το προπονητικο...
    Και να εχει κατεβασμενο το κεφαλι ο Βαγγελας που το νουμερο εχει περισσοτερα τετραγωνικα γυμναστηριο.

    Ζητω ταπεινα συγνωμμη που εριξα ΕΞΑΡΑ και 23 ποντους στο κεφαλι της ΑΕΚ. Οφειλω να αναγνωρισω οτι οι χεστρες μας ειναι 10ετιας και οτι η ντροπη που νιωθω ειναι τεραστια...


    Τετοια μεγαλεια λεμε..

    ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ ΡΕ Μ-Α-Λ-Α-Κ-Α τι εχει το προπονητικο?

    Της ΑΕΚ ειναι?

    Του Νοτια ειναι και μαλιστα μας το νοικιαζει χρυσο, τι ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ?

    ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ?

    Οταν παιζαμε με διαφορα την καλυτερη μπαλλα στην Ελλαδα ο Τσιαρτας ο Ζηκος ο Ντεμης κλπ το προπονητικο τους πειραζε?

    ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΤΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΑΛΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΟΕΔΕΣ, ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ.

    Βαλε στα 40 του τον Τσιαρτα στους Θρακομακεδονες απεναντι στα κριαρια που κουβαλας, απεναντι σε κατι Ντιοπ και σε κατι Σιαλμαδες και θα πεσουν οι ποδιες συννεφο.

    Αιντε μαλακα που καμαρωνεις σα γυφτος για κατι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ.

    Λες και το προπονητικο ειναι το θεμα μας.

    Η λες και 20 χρονια που καναμε προπονηση στο χωραφι ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ειχαμε θεμα...

    Αυτο σε πειραξε ΜΑΛΑΚΑ.

    ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ 5 ΧΕΣΤΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O δε ΠΑΠΑΤΖΗΣ ειναι λεει 'εξοργισμενος' γιατι λεει δεν ζητησε αυτος την αναβολη της ΑΜΚ μολις εσκασε το γνωστο σε ολους (πλην supporters) ζητημα με την M.S και τις υποθηκευμενες μετοχες..
    Δεν ειχε ιδεα λεει, και ποτε λεει δεν ζητησα εγω τιποτα.

    Καπακι βγαινει ο Κασνακιδης (που θυμιζω ηταν μεχρι προσφατα ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του παπατζη στα ΔΣ!!!) και λεει:

    Δεν ξέρω το σκεπτικό για την επιλογή της 1ης Ιουλίου. Ξέρω ότι το ζήτησε ο κ. Παππάς αλλά δεν τον ενδιαφέρει να μετοχοποιήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό δεν έχει λογική κάτι τέτοιο τη στιγμή που επιθυμεί να δώσει και το 18%..

    Τελικα ρε κοριτσια τι γινεται? Το ζητησε η δεν το ζητησε ο παπατζης?

    ΝΑΙ Η ΟΥ?

    Αποφασιστε ΤΟ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΥΦΑ ΘΑ ΠΟΥΛΑΤΕ γιατι μπερδευομαστε...

    Οπως λεει και το ανεκδοτο με ΤΗΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑ: ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΘΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΘΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ποιος τον γαμει τον μαλακα. Εδω ο κοσμος καιγεται και το μουνι χτενιζεται.

    Περα απο τα αχρηστα και περιτα που λενε, να μας πουν καλυτερα ποιος θα βαλει τα υπολοιπα 5-6 εκατομμυρια για την αδειοδοτηση του περιοδευοντος θιασου που θα δουμε απο το Σεπτεμβρη στο τσιρκο Medrano-oaka.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στη ζωη μου τα έφερνε έτσι η τύχη που δεν είχα ποτέ παρέα ΑΕΚτζίδικη, για γήπεδο, ΑΕΚοκουβέντα κτλ. Είναι απίστευτο αλλα όλοι μου οι φίλοι, τα ξαδέρφια και γενικά οι άνθρωποι που κάνω παρέα είναι είτε παναθηναικοί είτε δεν ασχολούνται. Την Πέμπτη απέκτησα μια ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΕΚΤΖΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κανεις δεν θελει τους χολεριασμενους της πλατειας.

    Για τον Θ. Παγκωλο-και αρα για το αποκομα- η πανω πλατεια ειναι οι ακροδεξιοι και η κατω πλατεια ειναι οι διανοουμενοι αριστεροι.
    Ο δε Σαμαρας λεει "δικοι σας" ειναι αυτοι που ειναι στην πλατεια και αρα αποδεικνυουν την ανεπαρκεια της πολιτικης σας". Χεζε ψηλα και αγναντευε.

    Η δε Αλεκα, τους αφοριζει,αφου δεν κρατανε πανο με σφυροδρεπανα και αλλα αγροτικα εργαλια με σημα κατατεθεν το "ΠΑΜΕ". Αρα; Αρα αφου δεν ανηκετε σε εμας,δεν ειστε πουθενα.
    "Απο πιττα που δεν τρως,τι σε μελει και αν καεις".

    Γι'αυτο Αλεκα,και θα σε βαλουμε στο μουσειο,διπλα στις Καρυατιδες.

    Ο δε μοσχαροκεφαλος λαγος του μασονου,που αν δεν συγκυβερνησει δεν προκειται να ξαναχεσει,μεχρι να σκασει,τους αντιμετωπιζει σαν καποιους που θα πρεπει να μπουν στο Πασοκ και εκεινο εχασε την ευκαιρια να τους ξανακερδισει.

    Πρεπει δηλαδη οπωσδηποτε να ανηκουν καπου. Αν δεν δηλωθεις,δεν θα σωθεις.
    Αντιμετωπιζονται ως ψηφοφοροι-αυθαιρετα.

    Ο Τσιπρας,την παει μια χαρα την δουλεια. Συνεχως στην πλατεια αναφερεται αλλα διχως φαινομενικα να τους "προσκαλει" κοντα του, ουτε και τους προσεταιριζεται ξεδιαντροπα,γιατι βλεπει την μεγαλη δεξαμενη,της οποιας δεν θελει να τραβηξει το πωμα.
    Τα κομματα αλλωστε αλλαζουν και σηματα και ονοματα και πελατολογιο.
    Μια χαρα.
    Αλλωστε απο το 1990 οντας εφηβος,εδινε συνεντευξη στην Παναγιωταρεα (αλλη αυτη) και προαλειφονταν απο μικρος, απο το συστημα.
    Αυτο που λεμε στο ποδοσφαιρο:"η δουλεια στις Ακαδημιες". Μεγαλο πραγμα.

    Κατα τα αλλα,αψογος ο λογος του παραλυτικου της Καπερναναουμ. Για τον Τζεφρυ λεω.
    Ενα μονο βασικο λαθος στην εκφορα του λογου.
    Θελοντας να πει "αξιοπιστα" ειπε "αξιοπουστα"

    Οταν η γλωσσα τρεχει πρωτη να δηλωσει την επιθυμια της.

    Καλη επιτυχια παραλυτε αξιοπουστα και σε εσενα και στα υπολοιπα λοβοτομημενα παραλυτα αξιοπουστακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ19 Ιουνίου, 2011 23:06

    180.
    O μαγικός αριθμός.Μέχρι τόσο μπορεί να φτάσει το νέο ποσό δανεισμού μας για να μην γίνει το μπραφ! Για δισ μιλάμε φυσικά,όχι για φυστίκια.
    Άναψε λοιπόν «πράσινο» για νέο «πακέτο» έως και 180 δισ. (!) που θα συμφωνηθεί ταυτόχρονα με την εκταμίευση της πέμπτης δόσης - «Λαϊκή» και καλά στροφή στην οικονομική πολιτική με νέο «τσάρο»,εδώ γελάμε, τον Ευ. Βενιζέλο, τήρηση δεσμεύσεων περιμένουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.
    Σφίξτε κι αλλο το ζωνάρι δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή