Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΗΣΕ Η.. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"


17 σχόλια:

  1. Αναμφισβητητα νικησε!
    Εδω "Πολυτεχνειο".
    Επεστρεψα αρτημελης.Με καμενα πνευμονια. Και νομιζα οτι ο καπνος που καπνιζω ειναι οτι καλυτερο.
    Λαθος. Εθιστικα στα ασφυξιογονα και τα δακρυγονα.
    Ειπα και γω. Θα περασει η ζωη μου διχως να ζησω και εγω ενα νταβαντουρι της προκοπης;
    Τι ντου στα γηπεδα και τι οργανωσεις της εξεδρας.
    Εδω μιλαμε για το κατι αλλο. Σε φουλ κλιμακα.

    Εαν συνεχιστει αυτο μερικες μερες,προβλεπω οτι τα σκυλια της πλατειας Συνταγματος που θα γενηθουν στο επομενο διαστημα,θα εχουν εφτα ποδια και πεντε σειρες μασελες.

    Οσο για εμας,αν δεν συμβει αυτο που -αναποτρεπτα κατα την γνωμη μου θα συμβει- το συνολο των δουλων που κατοικουν στην θαναττερη συτη χωρα,θα ζησσει σε κοσμο "Mad Max".
    Aν δηλαδη δεν τα τουμπαρει ολα,τοτε θα μετατραπει η χωρα σε Λας Βεγγας. Γυρω-γυρω ερημος και στη μεση,εδω στην Αθηνα δηλαδη,ενα ματσο δουλικοι γκρουπιεριδες, γκαρσονια και χορευτριες θα διασκεδαζουν τους επισκεπτες κατα τα πονταρισματα τους.

    Ειναι ατιμωση,την ωρα που η καρδια του Μικη χτυπα ακομα,να καθεται κανεις ησυχος στο σπιτι του.
    Ειπα να "γινω μερος της Ιστοριας", λοιπον. Που ξερεις. Μπορει αυριο "οταν ερθουμε στα πραγματα,να δειξω καμια φωτογραφια απο mms και να πω "ειμουν και εγω εκει. Παρακαλω,μαζι με την "δημοκρατια", να αποκαταστισετε και εμενα.
    Η κρισεις γεννουν ευκαιρειες,οντως.
    Αλλα οι πρωοτες αυτες νοσηρες σκεψεις ,εφυγαν με μιας καθως ορδες ανθρωπων που προστατευουν τα αδεια κεφαλια τους με κρανη
    (ποτε δεν το καταλαβα αυτο) εφορμουσαν κατα δωθε, πετωντας κατι ωραια καρβουνακια απο τα θυμιατα τους. "Κυριε ελεησον"

    Και δεν ειχα προνοησει να γινω "γνωστος-αγνωστος". Ωστε σε περιπτωση που πνηγω απο τον καπνο η κινδυνεσω παντι τροπω,να με περιθαλψουν τα παιδια με τα κρανη.Δηλαδη οι εντολεις μου. Δηλαδη αυτοι που θα με χαρτζιλικωνουν για τις υπηρεσιες μου,προς διαλυσην της συγκεντρωσης καποιων "αγανακτισμενων" λεει διαδηλωτων που δεν θελουν κατι μνημονια. Γιατι λεει θα γινουν σκλαβοι.
    Βρε δεν γαμιουνται. Διαλυστε τους. Και περαστε απο το ταμειο για το χατρζιλικι. οε-οε-οε.

    Ντου λοιπον.
    Γεροι νεοι,ακομα και παιδια,στοιβαγμενα σε στοες του μετρο,μπαρουτοκαπνισμενοι,βηχοντας,ασθμαινοντας και ημιλιποθυμοι,να τους λουζουν με νερα και να τους φορανε μασκες μπας και δεν πεθανουν. Και μεσα στην παραζαλη τους να ακουν σαν σε ονειρο: "attention please. The station "Evaangelismos, still remain closed,because of..." κλπ-κλπ.
    Ποιος "Ευαγγελισμος" σου λεει; "Κατεβηκε η Παναγια να μας παρει και την απεκλεισαν τα ΜΑΤ";
    Μαλλον εκτος απο ασφυξιογονα αυτα τα μαγικα καπνα ειναι και παραισθησιογονα.

    Χαθηκε να μας πετανε οι μαλακες βομβιδια με μαριχουανα αναμενη; Απο εκεινη που κατασχουν. Ξερεις.Και μετα την ξαναπουλανε.
    Να δεις για ποτε θα ειμασταν νταγκλα ολοι. Ξαπλα στην ασφαλτο γυμνοι και θα καναμε κατι παρτουζες μουρλια.
    Αλλα που μυαλο.
    Προτιμησαν τις μαλακιες.

    Αντε και σωθηκες απο την καπνα των ηλιθιων με τις ασπιδες,που για 800 ευρω πηδανε και την μανα τους. Απο τα μετρα πως θα την σκαπουλαρεις;
    " ο σωζων εαυτον απο τα χημικα,θα πεθανει αργα απο στερισεις και στεναχωρια δια μεσω πολιτικων αποφασεων".


    Παραφραζω την μεγιστη ρηση του Γ. Καραισκακη ο οποιος εμελε να γινει γηπεδο των γαυρων "Μακρυγιαννιδων" : "αμα θα ζησω θα μου κλασετε τον μπουτσον,αμα πεθανω θα σας γαμησω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανοιγεις το msn η το κινητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι και τα μέτρα πέρασαν και οι διαδηλώσεις διαλύθηκαν και οι "αντάρτες" λούφαξαν σαν κουτάβια. Και όλα τα άλλα είναι, όπως πάντα στην ιστορία , για να ασχολείται ο λαός όσο οι άλλοι περνάνε το δικό τους. Που στο τέλος πάντα περνάει.
    ΥΓ. ΄Φίλε μου conpater να περιμένουμε ακόμα το μπαμ που θα ακουστεί απο την Ελλάδα ως την Αμερική? Διοτι έχω κι εγω υπόψη μου ενα μπαμ που όμως ίσως αργήσει κανα χρόνο και θα ακουστεί και λίγο πιο μακρια προς ΑΝΑΤΟΛΑΣ.
    ΥΓ2. Αναρωτίεμαι τι μπορεί να έκανε ο άνθρωπος της φωτογραφίας και ποιες οι δυνάμεις του ωστε να τον κλωτσάνε 2 εξοπλισμένοι σαν αστακοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΦΟΒΟΜΟΥΝΑ ΛΙΓΑΚΙ ( με την καλή έννοια ).
    ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ. ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
    Η ΨΗΦΙΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ( πόσοι νόμοι δεν υπάρχουν;).
    Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑ. ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΟΣ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΛΑ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ J. PATIKAS: ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ " Ο ΠΟΛΩΝΟΣ."
    ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
    ΟΙ 15 ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ Η ΕΛΑΣ, ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ; ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Patikas,υπομονη κι ερχεται...
    Ηρθε και μας βρηκε η Λατινικη Αμερικη και θα γινουμε ενα.Απο σημερα το βραδυ αλλαζει το ρου της ιστοριας της Ελλαδας.Τα οσα εγιναν στο Συνταγμα ειναι προεορτια του τι θα ακολουθησει απο δω και περα.Τωρα θα καταλαβουν ολοι οι ψηφισαντες,αυτο που εγραφα χθες-προχθες.Το ζητουμενο ηταν να ψηφιστει.Απαξ και ψηφιστηκε,ολοι αυτοι θα αφεθουν για "τροφη" στην αγανακτηση και οργη του κοσμου.Η ανησυχια ειναι εκδηλη στα προσωπα τους,αρκει να σας πω πως 4 βουλευτες απο Μακεδονια μερια,μολις τελειωσε το "πανηγυρι" στην βουλη,ηδη σκεφτονταν πως θα πανε πανω.Ειναι χαρακτηριστικη η κουβεντα του ενος,λεγοντας οτι "καλα να παω στην ......,στο χωριο πως θα παω".
    Και θα τους γραψει ολους κανονικα ο ΓΑΠ,αφου οι μερες του τελειωνουν και δεν θα εχει χρονο να ασχοληθει μαζι τους!!!
    Και καλα Στηβεν,να γινουμε Αργεντινη.Μηπως γινουμε Γουατεμαλα φοβαμαι,γιατι τοτε θα ειναι η πληρης ισοπεδωση.
    Οσο τωρα για τα καλοπαιδα με τις στολες που βαραγανε οπου εβρισκαν ψαχνο,τα βιωματα τους βγαζουν πανω στους αλλους.Που ξερεις ποσοι "θειοι" τους γαμαγανε οταν ηταν μικρα,που ξερεις σε ποσους απο αυτους η "σταχτη" εδειξε υπερ του δεοντος ανοιχτη κωλοτρυπιδα...
    Που ξερεις ποσες κατσικες ειχαν δοκιμασει τον αντρισμο τους μεσα στις στανες και κατω απο τα δεντρα...Τα απωθημενα τους βγαζουν τα παιδια,οντας αγαμητοι,και η αγαμια οπως ξερουμε εχει και τα κουσουρια της.
    Ολα και ολοι θα εχουν την σειρα τους...
    Η ιστορια ΤΩΡΑ θα γραφτει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ30 Ιουνίου, 2011 01:24

    Μια εικονα χίλιες λέξεις!Δείτε και αυτό:
    http://www.youtube.com/watch?v=jqeiR3CWD5E&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαι μια χαρα.
    Δημητρη,ηθελα να ηξερα γιατι απορεις που κατι ορθιοι τσιμεντολιθοι ειναι πανω απο εναν και τον χτυπανε.
    Μα αυτη ειναι η "δουλεια" τους.
    Αλλος ειναι μαθηματικος.Αλλος χτιστης. Αλλος νεκροθαφτης. Ε, αυτοι υπαρχουν για να δερνονται και να δερνουν.
    "Σε πληρωνω για να παιζουμε ξυλο παλιομουλαρι με την μασκα". Ειναι μια διασκεδαση κι'αυτη.

    Καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη.

    Συναγωγες και Στοες Steven, σωστα. Προς δοξαν του "Γιαχβε". Δηλαδη της τσεπης.
    Ηθελα να ηξερα. Τελικα ολοι αυτοι, μηπως δεν ειναι ανθρωποι,αλλα αρουραιοι;
    Που τους χανεις που τους βρισκεις,ολο σε κατι στοες,σε κατι τρυπες,σε κατι υπονομους με σκατονερα ειναι.

    Ενα ενδιαφερον αποσπαμα του αγαπημενου παιδιου της Σιων το οποιο δεν αφηνει καμια απορια αλλα και περιθωριο περι του "τι γινεται":
    http://www.youtube.com/watch?v=XqrS3xrN1A0

    Νεα Υορκη 22 Iουλιου 2010,ομιλια στο Economic Club
    (σε απταιστα Αγγλικα. Ουτε ενα λαθος ο πουστης ρε)

    Προς τι ολα αυτα; Ελα μωρε.Σιγα το νεο. Αφου το συμπεραινει ο Τζεφρυ Μινεικο: http://www.youtube.com/watch?v=lBln-RklD8k

    Ειναι και βιαστικοι οι Ιουδαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..."Καλα,για να παμε εμεις επανω εχουμε και καποιες εναλλακτικες.Ειτε απο την εθνικη,ειτε απο τον Μπραλλο,αμα ειναι σκουρα τα πραγματα παμε κι απο Γιαννενα-Γρεβενα...Ο Πανος με τους αλλους δυο πως θα περασουν μεσα απο την Κορινθο,ο Μανιατης με την Ελσα για να πανε στο Αργος εναν δρομο εχουν..."
    Αυτη ειναι η αγωνια που εχουν οι ψηφισαντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν με ενδιαφερει οτι ψηφισε το μνημονιο 1.Δεν με ενδιαφερει που μεχρι τωρα ηταν μετριοπαθεστατος για την ψηφιση του μεσοπροθεσμου.Με ενδιαφερει οτι τελικα ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ.Μπραβο ρε μεγαλε,ειλικρινα στο λεω μεσα απο την καρδια μου,φερθηκες λεβεντηκα οταν οι υπολοιπες 154 ΑΔΕΡΦΕΣ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΛΑΡΩΤΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΑΡΝΤΙΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ.Σας δοθηκε η ευκαιρια να φερθειτε σαν ανδρες και σεις την πεταξατε στα σκουπιδια.Γιατι σας ενδιαφερει μονο το πως θα ικανοποιησετε την κωλοτρυπιδα σας,και τιποτα αλλο.Μην με ξαναπαρετε τηλεφωνο,δεν θα το σηκωσω,καλο για σας θα ειναι.Δεν ξαναβλεπεις βουλη πυργιοτισσα οτι και να κανεις.Ουτε οι αλλοι δυο.΄Θα σας πολεμησω οπως μπορω,αν και δεν θα ειναι δυσκολο.Με το καλο να κατεβειτε........αν μπορειτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειλικρινά, έχω αηδιάσει.
    Με αυτήν την χώρα εννοώ πως έχω αηδιάσει.

    Μια τεράστια μ...ία (είμαι και γυναίκα, μην βρίζω και πολύ, δεν είναι..πρέπον) είναι όλα, μα όλα σε αυτήν την χώρα. Τα πάντα. Από όπου και να πιάσεις μια άκρη σε σκατά θα καταλήξεις.
    Αμφιβάλλω πλέον σοβαρά για το εάν υπάρχει έστω και κάτι δημόσιο, ακόμα και ιδιωτικό που να μην βρωμάει. Κάτι ρε παιδί μου..έστω ΕΝΑ. Απελπισία.

    Και εντάξει, η γνωστή 'νοοτροπία' του Έλληνα έχει σαφώς τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την όλη κατάσταση όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί. Γιατί ο Έλλην καλά περνούσε μέχρι πρότινως. Κομματόσκυλο, βολεψάκιας, ρουσφετινάκιας, σταθερά εγωκεντρικός και πονηρούλης ως εκεί που δεν πάει βοήθησε αν όχι δημιούργησε το πολιτικό σύστημα ως έχει σήμερα. Ανέχεια εκ προσωπικού συμφέροντος πάντα. Ποιός τους βάζει στην Βουλή; Ποιός τους δίνει το δικαίωμα να κυβερνάνε, να υπεκφεύγουν, να ψεύδονται, να κλέβουν; Ποιός τους βάζει εδώ και 25 χρόνια να κάθονται στις ίδιες καρέκλες; Μόνο εμείς. Δηλαδή για να ακριβολογώ, η προηγούμενη περίπου γενιά. Όχι πως εμείς ανατραφήκαμε διαφορετικά. Οι περισσότεροι δηλαδή. Πόσοι από μας, μιλάω για την δική μου ηλικιακή τάξη, 30-40 χρονών περίπου είναι βολεμένοι σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες χάριν στον μπαμπάκα;
    Ένα κάρο γεμάτο ψέμματα και σκατά.

    Η απορία μου τις τελευταίες μέρες λοιπόν, είναι η εξής:
    Τι ακριβώς είναι αυτό που προσπαθούμε να σώσουμε; Και τί σημασία έχει η έννοια 'σώσουμε';
    Γιατί κατ'εμέ, δεν σώζουμε τίποτα. Ούτε με μνημόνια, ούτε με μεσοπρόθεσμα, ούτε με κάθε άλλου είδους καραγκιοζιλίκια. Πάλι θα χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας. Και τα δισέγγονά μας ακόμα θα πληρώνουνε τις σημερινές καταστάσεις. Εκατό χρόνια θα χρωστάμε. Παίρνουμε δάνεια για να πληρώσουμε άλλα δάνεια.
    Γιατί να μην χρεωκοπήσει; Μωρέ δεν πάει στο διάολο. Ας χρεωκοπήσει. Ας αναγκαστούμε να αρχίσουμε να λειτουργούμε σαν σύνολο και όχι σαν μονάδες. (και μην θεωρηθώ κομμουνίστια, δεν είμαι). Για να σώσουμε κοινωνικές αξίες πλέον. Τα υπόλοιπα, όλα τα υπόλοιπα πολύ φοβάμαι είναι για τα καλά χαμένα. Όχι πως υπήρξαν και ποτέ. Ουτοπία ήταν. Η 'χρυσή' δεκαετία του '80 μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά μήπως;

    Δεν ξέρω, δεν το έχω προετοιμάσει αυτό το σχόλιο και γράφω όπως μου βγαίνει και προφανώς μπορεί να ακούγομαι και ασυνάρτητη αλλά κουράστηκα να σκέφτομαι η αλήθεια είναι.

    Πώς να μεγαλώσει κανείς τα παιδιά του εδώ; ΤΙ να τους προσφέρει εκτός από αναξιοκρατία, ψέμματα, μηδέν παιδεία, μηδέν περίθαλψη, μηδέν όλα; Άντε, να δώσουμε βάσεις, να δώσουμε ανατροφή και αξίες. Να τα κάνουν ΤΙ εδώ;

    Σκατά και απόσκατα.
    Είμαι για να μαζεύω τον μικρό πληθυσμό και να την κάνω με ελαφρια ή βαριά βηματάκια προς άλλα μέρη. Προς εκεί που έχουμε ακόμα αξία, εμείς και τα λίγα λεφτάκια μας. Γιατί εγώ αντέχω μεν, τα παιδιά μου όμως χρειάζονται ευκαιρίες δε. Και εδώ δεν μπορεί και δεν θα μπορεί για πολλάαα χρόνια να τους τις δώσει κανείς.

    Ο σύζυγος διαφωνεί κάθετα. Λέει πως ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή και να διατηρήσουμε τις θέσεις μας πάση θυσία και μπόρα είναι και θα περάσει κτλ κτλ.. Ναι, οκ, δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό του. Μαλακίες τούμπανα. (ουπς, συγνώμη).

    Και ας θεωρηθώ δειλός καπετάνιος που την ώρα της κρίσης εγκαταλείπει δια της πλάγιας οδού. Σε αυτά που δεν έχω όμως. Δεν έχει σωτηρία αυτή η κατάσταση εδώ πέρα.
    Ας θεωρηθώ και εγώ μια φορά εγωκεντρική Ελληνίδα, ας προστατέψω την οικογένειά μου και ας φύγω. Τώρα που ακόμα μπορώ.
    Γιατί τα χειρότερα έπονται. Η ψήφος δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή της καταστροφής. Και δεν λέω η αρχή του κακού, γιατί αυτό άρχισε πριν πολύ καιρό.

    Η Ελλάδα όπως και πρίν χιλιάδες χρόνια είναι στο επίκεντρο του κόσμου αλλά αυτή την φορά όχι χάριν του πολιτισμού, αλλά χάριν του οικονομικού συστήματος του πλανήτη το οποίο είναι εκ γενετής ΛΑΘΟΣ.
    Η εκδίκηση του καραγκιόζη Κινέζου και δεν ξέρω και εγώ ποιανού άλλου.

    Ελλάς, η χώρα του παραλόγου.
    Η χώρα όπου και λογικός να είσαι το χάνεις.
    Η χώρα όπου το να έχεις ακατοίκητο μυαλό είναι το μόνο που σε σώζει. Στην περίπτωση που δεν έχεις μπαμπάκα εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα.
    Πανε και οι παραγκες,πανε και οι συνομιλιες. 3 μερες κραταει το θαυμα. Οταν χρειαστικε,επεσε η απαραιτητη δοση ξυλου και χημικων.
    Και σαν συμπερασμα μπορουμε να πουμε οτι οταν το καθωσπρεπιστικο συστημα δεν τα καταφερνει με τα λογιδρια,τον τηλεοπτικο εξαναγκασμο και την πλυση εγκεφαλου,τοτε παιρνει μπροστα το μακρυ χερι.
    Γιατι πλεον βλεπουν και ξερουν οτι η δυναμικη του πραγματος,ειναι εξω και περα απο οτι μεχρι τωρα διαχειριζονταν. Και παιρνουν μπροστα μηχανισμοι οι οποιοι μεχρι τωρα δεν υπηρχε λογος να χρησιμοποιηθουν. Τουλαχιστον σε αυτην την εκταση.
    Αρα; Αρα ειναι χεσμενοι. Και τα προσχηματα κανουν στην ακρη.
    Ολα θα φανουν στο μελλον. Και θα γελαμε.

    Προς Γιαννη: ειναι ενα θεμα αυτο. Που πρεπει να το λυσουν.
    Το τι ξυλο και τι μπινελικι εχουν να φανε ολοι αυτοι δεν λεγεται. Καλα ο Τζεφρυ και 5-6 αλλοι θα την κανουν για εξω. Οι αλλοι οι μαλακες, που ακουν τον φυλαρχο,οταν θα μεινουν μονοι ,τι θα κανουν;
    Μα καλα δεν υπαρχει μυαλο; Που να βρεθει.

    Προς Spotless Mind Πολυ ορθα ολα οσα λες.
    Με το συμπερασμα δεν συμφωνω. Δηλαδη με το να "φυγουμε,να την κανουμε γιατι δεν αντεχουμε".
    Αδυνατον. Με τιποτα. Αυτο που θελουν δηλαδη θα γινει; Γιατι τι θελουν; Οσοι φυγουν να φυγουν,οσοι μεινουν να υπομενουν καθε μορφης βια. Ειτε του γκλομπ,ειτε της υπογραφης.
    Φευγει κανεις απ'το σπιτι του πατερα του, η το σπιτι που εχει χτισει με τα χερια του; Ποτε. Να πανε να γαμηθουνε και συγνωμη που μιλω ετσι.
    Να φυγουν αυτοι. Να χωθουν στη γη. Να πανε στον πατο.

    Οτι συμβαινει τωρα,συμβαινει παντου. Παντα.
    Εχει να κανει με το καλο και το κακο. Ξεκαθαρα.
    Ποτε δεν θα'ρθει οριστικη λυση. Απο την εποχη του Καιν και του Αβελ συμβαινει αυτο. Αεναος αγωνας υπαρχει. Και απλα πρεπει κανεις να διαλεξει στρατοπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Χρήστο, καταλαβαίνω αυτό που λες. Ελπίζω να υπάρξουν αρκετοί με την ίδια αποφασιστικότητα και τελικά να μπορέσει να αλλάξει η πορεία αυτής της χώρας.

    Εμένα με πιέζει ο χρόνος όμως. Γιατί έχω παιδιά και θεωρώ πως προέχει το δικό τους καλό από το δικό μου, αλλά και από το καλό της χώρας.
    Το συμπέρασμά μου ήταν να φύγω για να δώσω ευκαίριες όσο το δυνατόν καλύτερες και περισσότερες σε αυτά, όχι επειδή δεν αντέχω. Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να περάσω το υπόλοπο της ζωής μου σε ένα αντίσκηνο σε μια παραλία (εγώ και το λάπτοπ μου εννοείται. Χα.).

    Υπάρχει τεράστια δουλειά που πρέπει να γίνει, και πρέπει να γίνει εκ των έσω. Από μέσα προς τα έξω. Και δυστυχώς δεν διακρίνω κάποια ιδιαίτερη θέληση από μέσα προς τα έξω να αλλάξουν τα πράγματα. Μόνο από έξω προς τα μέσα. Ούτε έναν καθαρό σκοπό, ένα τέρμα να το θέσω..χμ.. ποδοσφαιρικά χαχα..

    Υπήρξε ποτέ ανάγκη να μπούμε στο ΔΝΤ; Όλα είναι προδιεγραμμένα και είναι άλλοι αυτοί που αποφασίζουν το τί γίνεται. Και είναι πολύ μακριά κατά τη γνώμη μου. Εμείς εδώ είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά, ποσώς τους απασχολούμε ως άνθρωποι και κοινωνία. Είναι πολύ πιο χοντρά τα συμφέροντα που παίζουν στο παρασκήνιο. Πιστεύω πως δεν υπάρχει καμία άλλη οδηγία από την απόλυτη πτώχευση της χώρας με άμεση συνέπεια το ξεπούλημά της. Περιμένουν οι μνηστήρες τρίβοντας τα χέρια τους.

    Και ναι, εγώ φεύγω από το σπίτι του πατέρα μου εάν αυτός δεν μου φέρεται σαν παιδί του.

    Όσο για το σπίτι δεν έχεις και άδικο..αν το έχεις χτίσει με τα χέρια σου είναι πολύ δύσκολο να το αφήσεις. Παραμένει όμως κάτι υλικό, και μπορεί να αντικατασταθεί. Πιστεύω τουλάχιστον.. απλώς αρχίζεις κάπου αλλού από την αρχή. Εδώ δεν ξέρω αν γνωρίζει κανείς ΠΟΙΑ είναι η αρχή. Έχει χαθεί στα βάθη των οικογενειακά κρατούμενων κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών και της διαφθοράς. Πού είναι οι ιδεολογίες; Τα ρεύματα;
    Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως, παρα μόνο ο ένας Θεός, το Χρήμα.

    Τες πα..πολυλογία με έπιασε μαζί με τα νεύρα μου μου φαίνεται.

    Την κατανόησή σας και χαιρετώ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Spotless Mind ΟΣΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΣΑΜΠΑ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ,
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όχι των υπόλοιπων παιδιών. Μήπως δεν διαβάζεις καλά; Τι με πέρασες, θα πατήσω επί πτωμάτων άλλων παιδιών για να περάσουν καλά τα δικά μου; Πώς το κάνω αυτό; Φεύγοντας;
    Από το καλό το δικό μου και της χώρας που δεν ξέρει τί της γίνεται έγραψα και εννοώ.

    Σιγά μην κάτσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε αυτό το χανείο, με συγχωρείτε πάρα πολύ.

    Και αν θέλεις, δεν έχω καμία απολύτως ηθική υποχρέωση να 'σώσω' κάτι που δεν θέλει να σωθεί.
    ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. Αμφιβάλλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. spotless mind ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ-Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ(ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ).
    ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
    Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠ'ΕΞΩ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΣΕΙΣ" ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ...
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ADE RE POU MAS TO PEZEIS KAI ANARXILAS KAI GAMIAS...3EFTILISMENE!!

    KOLO XRISAYGITAKI TIS POUTSAS!!!

    OUST POUSTI STEVEN!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή