Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΒΕΝΤΟΥΡΗ

            Είναι πραγματική ευτυχία να δρας δημοσιογραφικά στην Ελλάδα. Δεν στερεύεις ποτέ. Είναι όμως και δυστυχία που δεν προλαβαίνεις να δημοσιεύεις τα κείμενα σου. Η επικαιρότητα τρέχει τόσο πολύ εδώ στα κόκκινα φανάρια, που κινδυνεύεις νάσαι ανεπίκαιρος, όσο κι αν τούτο το blog βοηθάει, αφού είναι κριτικό και μακριά απο τα ρεπορτάζ.
             Κι έχω κάνει το budget των κειμένων από την Κυριακή με ΑΕΚ, Πιλάβιο, δυό πολιτικά και ολίγον παρασκήνιο, και ξαφνικά βρίσκομαι με τα πάντα αδημοσίευτα. Σήμερα σκάει στα χέρια μου ο πάνθηρας Βεντούρης αλλά και η παρέμβαση του ΔΧ που έβαλε την βόμβα στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ και την γνώμη του για τα κολλέγια. Και τι να βάλεις αύριο; Μα Αεκτζήδικος είναι ο χώρος. Φυσικά, κι άρα έχουμε χρόνο μέχρι να καεί το φυτίλι. Διαλέγω λοιπόν τον πάνθηρα καθώς παρακολουθώ από το μπαλκόνι μου στο Καβούρι τον γιό του Βαγγέλα που παίζει στον κοινόχρηστο κήπο.
            Είπε λοιπόν ο προσκηνιακός ανεξάρτητος πρόεδρος του Πανιώνιου που τυγχάνει υπάλληλος του Βαγγέλα και παρασκηνιακά υπεράσπισε τα συμφέροντα της ομάδας του με τα 200 χιλιάρικα και τους δανεικούς αλλά και τον βαθμουλάκο : " ...ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΚΑ. Ο ΠΑΟ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΛΙΓΚΑ ΔΙΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ. ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΓΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ..."
           Είπατε τίποτα; Εδώ σ' αυτόν τον χώρο, ποιός δεν θυμάται από τους παλιούς επισκέπτες, τα μπινελίκια που ανταλλάσσαμε με αφορμή ένα παιχνίδι της ΑΕΚ χαμένο εκεί και το κατάπτυστο πανώ που είχε αναρτήσει ο Τσακίρης. Μέχρι και μαθήματα ιστορίας μας κάνανε οι ανεξάρτητοι και γνήσιοι πρόσφυγες. Κι εγώ, αφού έδωσα τα συχαρίκια για το αποτέλεσμα, τάβαλα με το πανώ κυρίως μιλώντας ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΝΗΣΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Μ ΙΛΑΕΙ. Αυτά όμως είναι ιστορία. Πάμε στο σήμερα.
         ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΑΕ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΡΟΒΟΥΒΑΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΟΤΙ ΠΕΙΝΑΜΕ.
        Μην ξεφεύγω όμως. Κι αν δεν θέλετε να κρίνετε από φάτσες, κρίνετε από λόγια. Ο Βεντούρης παραδέχεται στα ίσα οτι υπάρχει παράγκα. Που φυσικά δεν την έφτιαξε ο Βαγγέλας. Αυτή προϋπήρχε όταν έτρεχε την αλογοτροφή ο Πατέρας κι απλώς μετά ο Μπέος άλλαξε τα σαλόνια ή τα σκάφη και πήγε προς το τηγάνι. Και γιατί να υποστηρίξει την πρόταση μομφής, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ. ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ, αν και καταλαβαίνω οτι ο ΔΧ του έχει ανάψει την φωτιά κι έχει άλλες δουλειές. Βέβαια, πού να βρεις τώρα τον Sugar να σε βοηθήσει. Ούτε αυτός απαντάει ( λείπει ) αλλά ούτε κι ο Μάκης ( έχει βάσανα- 250 χιλιάρικα εγγύηση αλλά και μεταγραφές για την Καβάλα μπας κι έχει μαζί του κάποιο κόσμο, δηλαδή τοπικούς βουλευτές ).
        Να το τραβήξω κι άλλο; Χρειάζεται; Να πω μόνο οτι είναι κρίμα ρε Βαγγέλα που το παιδί είναι τόσο παχύ από την πρώτη γυμνασίου και δεν μπορεί να κουνηθεί μέσα στο αυτοσχέδιο γήπεδο. Να πω στον ΔΧ οτι τα κολλέγια δεν λένε κάτι αλλά οι προσωπικότητες ( αυτά αύριο ) κι οτι είναι καλό να μην είσαι κομπλεξικός όταν μιλάς δημόσια ειδικά όταν κουβαλάς την ΑΕΚ μαζί σου.
         Να πω στον Βεντούρη οτι είναι μαλάκας; Όχι δεν το λέω. Λέω απλά οτι δεν ξέρει να χειρίζεται καλά την ελληνική γλώσσα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΚΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ. ΤΗΝ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕΣΩ ΜΠΕΟΥ ( όλα είναι γραμμένα στα αυγουστιάτικα κείμενα κι όποιος θέλει μπαίνει και τα διαβάζει ξανά ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ ΤΟΤΕ ( μέλος της αλογοτροφής ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΑΤΕΡΑ ΚΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ, ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΠΩΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΠΕΟΣ.
          ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ: ΟΠΩΣ Η ΒΟΥΛΗ. Ή ΠΑΣΟΚ Ή ΝΔ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ; ΟΧΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ R ΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΨΗΦΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΤΣΑ, μοντέλο Πράντα.
        ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΒΕΝΤΟΥΡΗ. ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΑ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΧ. ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΧΤΕΙ Η ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΙΝΟΥΜΕ.
          ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΧΗΓΟΥ. ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΘΕΛΕ. ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑΡΗΔΕΣ;
        ΥΓ1. ΕΡΧΟΝΤΑΙ 3 ΑΚΟΜΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ. ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΙΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ( με εξαίρεση τον Βαγγέλα ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ. ΝΑΙ ΟΠΑΔΩΝ. ΟΧΙ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΦΑΣΑΡΙΕΣ. ΧΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ;  ΡΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ , ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΟΛΟΙ. Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΧ;
        ΥΓ2. ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ CRYPTO ΤΗΛΕΦΩΝΑ. ΠΑΛΑΙΟΤΑΤΑ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ; ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ. Ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ. ΑΣΤΕΙΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ. ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΛΟΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ.
           ΟΕΟΕΕΟΕΟ.
           ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΕΓΩ, ΚΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΙΚΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ. Ε, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΥΡΩΡΟΣ;  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΙΔΕΩΝ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟ.
           ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΛΗ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ, ΝΑ  ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ. Ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΕΙ.
      ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΣΤΟ ΟΝΟΜΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΕΝΑ 5%. ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟ 0,00005% ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
        Ο  ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΑΛΛ Α ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ;
          Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; ΜΠΡΡΡΡΡ, ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΜΕΣΑ. 

4 σχόλια:

  1. Το ψήφισαν τα σκυλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζητησω συγγνωμη απο το blog για την "σιγουρια" του Αθανασιαδη.Οι πληροφοριες ελεγαν οτι μεχρι και το δευτερο ραντεβου με τον Βενιζελο ηταν ανενδοτος.Δεν ειχε γινει ομως η συναντηση με τον Αθανασακη...Και τελικα τους την "βγηκε" ο Κουρουπλης.Η Ελσα Παπαδημητριου πιστη στην Ντορα,με ενα δακρυβεχτο λογο προσπαθουσε να εξηγησει γιατι "καρφωσε" τον Σαμαρα.Δεν θα πω οτι το εργο τελειωσε,μαλλον τωρα αρχιζει...
    Η επιδειξη ισχυος της αστυνομιας και των πολιτικων της προισταμενων,καταφερε να διαλυσει την συγκεντρωση στο Συνταγμα,και να στειλει ενα ηχηρο μηνυμα προς ολους οτι δεν θα δεχθει πλεον οποιαδηποτε αντιδραση που θα ειναι επικινδυνη και θα τραβαει σε μακρος.
    Εχεις δικιο Χρηστο για τον τυφλο και "τυφλο" Κουρουπλη.
    Και με την βουλα πλεον,οδηγουμαστε σε χερσοποιηση της χωρας.Αλλωστε ακολουθει και το δανειο,ισως κι αλλο δανειο,κι αλλο και παει λεγοντας.Εφαγαν τον εκβιασμο οσοι ηθελαν να τον φανε,σκεφτομενοι απλα την βολη τους και το μηνιατικο τους.Ειναι ωρα να σκεφτουμε κι εμεις που θα βγαλουμε τον θυμο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΔΕΡΦΕ, ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΜΗΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ: ΟΣΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΤΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
    ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή